Actualizare in 18.06.2025: texte noi la final
Motto1: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini.Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster
Motto2: ”Totul se schimbă atunci când începi să-ți emiți propria ta frecvență în loc să absorbi frecvențele din jurul tău, când începi să-ți imprimi intenția asupra universului în loc să primești o imprimare din partea existenței.” (Barbara Marciniak) Traducere Monica Poka.
Esti Om? Tu, care citesti acum aici. Esti Om sau esti un Robot? :)
Daca esti Robot, ceea ce urmeaza nu este pentru tine. Ceea ce urmeaza este pentru SIMTIRE, pentru SUFLET, deci numai pentru Oameni. Opreste-te aici din citit. :))
Daca esti Om, poti continua sa citesti numai daca esti interesat sa devii un Om Bun, Compasional, Evoluat, Integru, Asumat, Echilibrat, Vindecat de traumele trecutului, Intelept.
Daca nu iti doresti acestea, inseamna ca esti blocat in sisteme de gandire limitative, in drame, in traume, sau in vicii si ignoranta. Opreste-te aici din citit.
Daca vrei sa fii un Om din ce in ce mai Evoluat, atunci te avertizez: esti pe un drum fara intoarcere, cel al DEVENIRII tale intr-o noua versiune a ta, una mult imbunatatita. Este inceputul unui drum fara sfarsit, caci invatarea si evolutia nu se incheie niciodata. Dar este un drum care merita a fi parcurs! Chiar este de dorit.
Descoperirea acestui drum este in cele din urma MISIUNEA fiecarui Om. Se numeste TREZIRE.
Ai venit in aceasta lume ca Suflet coborat din Dumnezeu, ai primit o Viata, dar nu ti-a dat nimeni instructiuni de folosire, nu te-a invatat nimeni cum sa traiesti ca Om aici.
Ai primit niste parinti, un nume, o religie, poate un anumit statut social mostenit, iar familia si scoala au inceput sa te invete un minim set de reguli ale acestei lumi. Fiecare a facut ce a putut, cat s-a priceput, de la nivelul la care era. Pana cand ai ajuns aproape adult.
Dar te-a invatat cineva cum sa fii adult? Ce sa faci cand te indragostesti? Ce consecinte sunt cand devii parinte, cand aduci pe lume un copil? Te-au invatat cum sa fii un partener bun, un parinte bun, un Om bun in lume?
Te-a invatat cineva cum sa recunosti si cum sa te feresti de pericole ascunse, de ipocrizie, de interese meschine? Te-au invatat cum sa te vindeci dupa o trauma? Cum iti revii dupa un esec, sau cum primesti un mare succes, astfel incat sa nu te dezechilibreze?
De Echilibru ti-au spus? Te-a invatat cineva cum il descoperi pe al tau? Si cum sa-l recunosti pe al altuia? Cum sa ai grija de tine fara sa ranesti pe altcineva? Despre limite? Despre protejarea spatiului tau si respectarea spatiului altora?
Poate, in copilarie, daca ai avut noroc sa primesti o educatie elevata, ai primit si o oarecare ghidare inspre cum sa faci fata vietii de adult, insa, daca nu, este posibil sa-ti prinda extrem de bine sa ai la indemana un Manual care sa-ti dezvaluie anumite ghidaje, anumite "secrete" care te pot ajuta sa te descurci printre hatisurile acestui labirint numit "Viata" ca adult.
Cred ca ti-ai dori sa existe un Manual cu raspunsuri, la care sa ai acces liber, gratuit, in acele momente mai dificile, cand trebuie sa te descurci de unul singur, cand responsabilitatea iti apartine tie in totalitate, cand nu mai poti da vina, ca in copilarie, pe altii, dar nici pe propria inocenta/ignoranta.
Pur si simplu, ca adult, trebuie sa te descurci singur in lumea asta cu ceea ce esti, cu ceea ce ai, cu ceea ce poti. Din fericire, in prezent exista mai multe surse unde poti gasi ajutor.
Un sfat primit/gasit la momentul potrivit este un bun ajutor.
O analiza profunda, o examinare din mai multe unghiuri, o radiografie clara asupra unei situatii de viata iti poate deschide ochii pentru a vedea unde esti tu in ecuatia Vietii si ce poti face de acolo, din pozitia ta exacta, nu inchipuita.
O concluzie corecta, onesta, nepartinitoare, asupra unei situatii, poate reprezenta fix ajutorul de care ai avea nevoie pentru a depasi mai usor niste consecinte neplacute.
Sunt anumite abilitati pe care un Om este bine sa le aiba pentru a face fata provocarilor unui adult si pentru a putea trai aceasta Viata cu gratie, cu usurinta, cu bucurie, cu satisfactii, cu sentimente de implinire si recunostinta.
Printre acestea enumar doar cateva: Discernamantul, Integritatea, Adevarul, Compasiunea, Smerenia, Curajul, Dedicarea, Rabdarea, Puterea Interioara, Recunostinta, Generozitatea, Respectul. Ai fost invatat cum sa le dezvolti in tine?
Sunt si anumite trairi transformatoare si inaltatoare, dar care sunt ceva mai greu de gestionat. Printre acestea sunt: Iubirea (cea mai frumoasa), Iertarea, Increderea, Intuitia, Devotamentul, Loialitatea, Optimismul/Pesimismul, Tradarea, Despartirea, Singuratatea, Metamorfozarea din Omida in Fluture, Moartea.
Stii cum sa le aplici in Viata? Stii cum te schimba dupa ce le traiesti? Stii ce sa faci cand te coplesesc emotiile care vin la pachet cu aceste trairi?
Viata de adult in aceasta lume aproape ca te obliga sa treci prin mai multe etape: casatoria, cresterea si educarea copiilor, viata profesionala, pasiunile si hobby-urile sunt doar unele din ele. Toate te obliga sa faci alegeri, sa ai prioritati si sa iei decizii.
Cum stii care sunt deciziile care te duc pe Drumul tau? Cum stii ca nu te deturneaza de la calea ta circumstantele exterioare? Cine te invata cum sa privesti Viata prin ochii tai, dar intelegand si respectand si perspectiva celorlalti, apoi cine te indruma cum sa faci alegerile corecte?
Apoi, dupa un timp, poti incepe sa simti ca nu e destul, ca, desi ai bifat tot ce era pe lista Vietii, ai nevoie de ceva in plus pentru tine.
Este vorba de descoperirea de sine, de cunoasterea interioara profunda, de vindecari sufletesti si... chiar de mai mult decat atat.
Cand descoperi aspectele spirituale ale Vietii, tot ce ai fost invatat pana atunci incepe sa para confuz si nu mai stii ce sa crezi. Descoperi un nou si vast teritoriu necunoscut, pe care trebuie sa-l explorezi tot singur, caci este extrem de personal, de intim si de sensibil.
Evolutia ta spirituala este UNICA. Si se desfasoara in ritmul tau propriu, fara a-l putea grabi sau forta. Este necesara doar VOINTA, determinarea si increderea in proces. Te poti orienta dupa cum au evoluat altii, poti aplica ce au aplicat altii, dar nu iti poate garanta nimeni ca va functiona si la tine la fel. Tu ai propriul tau drum! Trebuie sa ti-l descoperi singur si sa inveti sa mergi pe el.
Ai nevoie de noi informatii, de noi repere, de alt tip de ajutor, unul pe care nu-l mai poti obtine de la oricine, ci doar de la cei care au trecut inainte prin tot "focul" vietii, care si-au invatat lectiile, care si-au vindecat ranile sufletesti produse pe drumul lor in devenirea ca Oameni si care au dezvoltat o anumita intelepciune, o viziune clara asupra Vietii, o perspectiva integrativa, dar si o detasare fata de micile drame umane si fata de tiparele limitative ale acestei societati. Ai nevoie, poate, de un Mag...
Blogul acesta contine o multime de materiale ajutatoare pentru cineva care se afla la inceputul acestui drum. Aici am adunat tot ce am considerat eu util unui suflet care porneste pe calea descoperirii de sine, pe calea devenirii sale ca OM bun, care are grija de sine, dar este preocupat cu sensibilitate si de altii.
Multe texte reprezinta explicatii, sfaturi, argumente si indicii care duc catre o asemenea implinire sufleteasca.
Le-am adunat aici pentru a sluji ca un FAR care arata directia cea buna, ca un SPRIJIN pentru cine nu mai vede Lumina, ca un Ghid pentru a iesi din labirintul incurcat al acestei lumi, in care aproape nimeni nu ne invata, nu numai cum sa supravietuim vietii si pericolelor de pe Pamant, ci cum sa ne gasim implinirea sufleteasca, alinarea in situatiile critice, puterea de a ne ridica, alternativele corecte fata de cele inselatoare.
Le-am adunat aici mai ales pentru tinerii aflati la inceput de drum.
Privind retrospectiv la propriul meu drum, recunosc ca mi-ar fi prins foarte bine sa fi avut si eu la dispozitie, atunci, demult, asemenea materiale pline cu invataturi, adunate intr-un singur lor, ca intr-un Manual pentru Viata.
Nu au fost atunci, dar ma bucur ca acum exista oameni care s-au gandit sa impartaseasca din experienta lor de viata, punand in cuvinte concluzii, sfaturi, exemple si multe idei, care le pot fi de folos tinerilor.
Pe langa textele altor autori, sunt si propriile mele opinii, impletite cu propriile experiente de viata.
Blogul meu "Oglinzile Sufletului", alaturi de invataturile spirituale oferite de Adrian pe blogul lui "Albastru Arcturian" si pe canalul lui de Youtube Adrian Pascanu- Youtube, reprezinta surse de cunoastere si pagini interesante care se pot adauga la ceea ce eu am numit in titlu ca fiind un fel de "Manual pentru Viata".
Dar, TINE MINTE: nu vei gasi in aceste pagini ADEVARUL TAU!
Aici vei gasi doar adevarul altora. Adevarul nostru. Pe al tau va trebui sa-l descoperi singur/a in interiorul tau, trecand prin propria experienta si cunoastere.
Aici poti gasi doar cateva indicii care te pot ajuta sa mergi pe calea ta. Vei gasi cateva oglinzi in care sa privesti, ca sa vezi ce recunosti in ele din ceea ce esti TU.
In functie de ceea ce vei vedea, vei putea decide mai departe ce vei face pentru tine. Doar TU pentru TINE, nu altii pentru tine. Esti singur/a in aceasta calatorie a sufletului tau. Ceilalti sunt companioni pe drum sau repere, mai mult sau mai putin relevante pentru tine.
Pentru ca blogul meu a crescut foarte mult in cei 13 ani care au trecut de cand l-am infiintat, iar aceste materiale la care fac referire sunt destul de greu de identificat in miile de insemnari de pana acum (2639 de postari pana azi 01.06.2025), m-am gandit sa le selectez si sa le centralizez aici.
Voi pune mai jos linkurile catre aceste materiale si voi actualiza aceasta lista in continuare.
2025
10.06.2025 - Ce facem cu Sufletul nostru?
10.06.2025 - Pentru EA
10.06.2025 - Pentru EL
04.06.2025 - Schimbarea Lumii la Noile Energii
04.06.2024 - Manifestul Femeilor - Macarena
26.05.2025 - VOINTA nu
este magie. Este un antrenament biologic
15.05.2025 - Noi suntem cei despre care ei v-au avertizat
21.04.2025 - Tu iti meriti
Invierea? Meriti Lumina Sfanta?
20.03.2025 - Protejati-va
copiii. Nu-i de gluma.
16.03.2025 - Fericirea
este cand iti doresti constant ceea ce ai deja!
03.03.2025 - DAR si
SERVICIU catre Intreg
19.01.2025 - Si, totusi,
SUNT O SFANTA.
17.01.2025 - 0.1.Femeie!
Tine minte. Nu uita!
17.01.2025 - 0.2.Nimic
fara Dumnezeu. Totul cu EL.
17.01.2025 - 0.3. Iubirea
este o STARE de GRATIE.
17.01.2025 - 1.Ce vrei de
la Viata ta? Iti urmezi Menirea?
17.01.2025 - 2.A trai in
Integritate si a fi un Exemplu Personal
17.01.2025 - 3.Relații de
cuplu sănătoase, asumate de ambii parteneri, durabile
17.01.2025 - 4.Intuitia,
Empatia, Compasiunea, Increderea, Iertarea si Discernamantul
17.01.2025 - 5.Femeie,
spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti!
17.01.2025 - 6.Adevarul si
numai Adevarul
17.01.2025 - 7.Ce sunt
stringurile? Corzi energetice negative. Vampirii energetici.
17.01.2025 - 8.Relația cu
un om evoluat spiritual (cu un nivel inalt de Constiinta)
17.01.2025 - 9.Cand te
privesti in Oglinda, ce vezi?
17.01.2025 - 10.Evolutia
Spirituala in aceste vremuri
17.01.2025 - 11.Limitele
personale
17.01.2025 - 12.Iubirea de
sine
17.01.2025 - 13.SĂ FII
LIBER înseamnă SĂ FII REBEL
17.01.2025 - 14.Cand vine
timpul sa intelegi si sa te schimbi
17.01.2025 - 15.Pentru Mame
- in special. Pentru Femei - in general.
17.01.2025 - 16.Femeia din
mine si din toate celelalte Femei
17.01.2025 - 17.Trezirea
Spirituala si Ascensiunea
17.01.2025 - 18.Libertatea
si Educatia pentru copii
17.01.2025 - 19.“Nu poți
aștepta până când viața nu mai e grea ca să te decizi să fii fericit.”
17.01.2025 - 20.De ce unii
oameni prefera sa fie singuri?
17.01.2025 - 21.Cel mai
inalt zbor, cel al Vulturilor!
17.01.2025 - 22.Recunostinta
si Reciprocitatea in Prosperitate si Abundenta
17.01.2025 - 23.Nu varsta
conteaza, ci bucuria pe care o simti traind!
17.01.2025 - 24.
Recuperarea Fragmentelor de Suflet
17.01.2025 - 25. Vindecare
spirituala
17.01.2025 - 26.Generozitatea
si Echilibrul intre a da si a primi
17.01.2025 - 27.Deci,
extraterestrii si entitatile invizibile exista!
17.01.2025 - 28.Aceasta
generatie de Copii
17.01.2025 - 29.Corpul
fizic – Coconul pentru Metamorfoza spirituala
17.01.2025 - 30.1.Pentru
BARBATI si despre barbati
17.01.2025 - 30.2.Barbatul si Femeia - impreuna sunt TOTUL
2024
31.12.2024 - Al 13-lea
Revelion impreuna
30.11.2024 - Pasarea
Colibri, Vulturul, Jaguarul si Sarpele
31.10.2024 - Femeia -
Vrajitoare Rea sau Buna?
16.06.2024 - Dreptul la
opinie si atitudine impotriva promovarii Decadentei Sociale la rang de arta
30.04.2024 - Adopta un
Adult!
08.03.2024 - Femeie si Mama. Pentru ca merit.
05.01.2024 - Totul sau nimic – ramane valabil.
2023
13.10.2023 - Manifest
21.09.2023 - 1.Tartaria si
istoria oficiala, cultura si arhitectura mondiala
31.07.2023 - Puritatea
Privirii, Oglinda Iubirii
10.07.2023 - S-a iubit pe
sine toata viata. Asa a reusit!
08.03.2023 - Pentru Ea, Femeia, Mama, Sotia, Fiica, Bunica, Sora, Copila Mamei-Dumnezeu, Mireasa Cerului, Zeita!
2022
18.12.2022 - Un
Furcullyssion, va rog!
19.10.2022 - Dezbracati de
Frunze, pana la Adevar. Muntele si Padurea.
30.09.2022 - Socrate si
Degradeuri de toamna superba
22.09.2022 - Cum
intampinam "Iarna de Toamna"? Cu pliciul de "muscoi".
31.01.2022 - Cand
evoluezi, te schimbi.
27.01.2022 - Noi doi -
Eremitii muntilor
26.01.2022 - Cere si ti se va da!
2021
05.09.2021 - Doar cu
reciprocitate se poate.
17.08.2021 - Cand Femeia
este data la o parte...
17.08.2021 - Ghidare
Divina - Intuitia
31.07.2021 - Oamenii
fericiti sunt altfel
14.07.2021 - Totul sau
nimic, o alta perspectiva.
12.07.2021 - Respectul
este pentru om, nu pentru functie
19.06.2021 - Nasterea in
aceasta lume
01.06.2021 - Cand emiți
propria ta frecvență
19.05.2021 - Tot ce spui
poate fi interpretat
14.05.2021 - Dumnezeu iti
da, dar nu-ti baga si-n traista
29.04.2021 - Principiul
Pareto in viata mea
23.04.2021 - Newton si
marul lui
11.02.2021 - Sa fii primul
nu-i usor, dar merita!
30.01.2021 - Te iubesc-ul
unora, greu de rostit
27.01.2021 - Arbitrul fara fluier
2020
11.12.2020 - Nimeni nu
tace ca mine...
14.05.2020 - Despre
loialitate
13.05.2020 - Cine ești tu
după pandemie?
01.04.2020 - Cuvintele ne
creează viitorul
31.03.2020 - Omenirea
întreagă e demult în cocon
26.03.2020 - Solitudinea
pe timp de carantină
29.02.2020 - Oglindă
pentru Omidă
10.02.2020 - Tu când mai trăiești așa cum vrei?
2019
27.11.2019 - Fii autentic,
rosteste-ti adevarul!
16.08.2019 - Pentru ce ne
zbatem atât??!
18.05.2019 - Jumătate de
viaţă - Kahil Gibran
08.04.2019 - Rezonanta Schumann si impactul asupra psihicului uman
2018
25.11.2018 - Despre Primul
Nascut si "Stapana Balenelor" - recomandare film (si nu numai)
13.11.2018 - Toti pentru
unul, unul pentru toti
09.09.2018 - Cuplul Sacru
18.06.2018 - Fidelitatea in cuplu
2016
26.08.2016 - Cei care citesc in suflete
2015
04.09.2015 - De la “a fi
mama” la “a fi bunică”
29.07.2015 - Scrisoare
către nepoţelul meu
26.07.2015 - O femeie este
gata de orice în două cazuri: când are pentru ce lupta și când nu mai are ce
pierde
02.07.2015 - De Rusalii am
primit un sem: "Îți trebuie curaj ca să fii cu adevărat fericit"
24.05.2015 - Du-mă,
fericire, în sus…
13.05.2015 - Preferinţa de
a nu fi mereu asertivă
05.05.2015 - Teoria ca
teoria, practica ne "omoară"
11.04.2015 - Împlinirea
viselor
07.04.2015 - Momentul
alegerii
06.04.2015 - Căutători de
Dumnezeu
02.04.2015 - Pornind de la
Adam si Eva
31.03.2015 - Grădina lui
Dumnezeu
11.03.2015 - Ce este cel
mai important pentru mine?
17.01.2015 - Iubirea - Magie şi Foc al Creaţiei
2014
20.11.2014 - Alegerea
21.10.2014 - Despre
asteptari
17.10.2014 - Destinaţia ta
şi călătoria spre ea
07.09.2014 - Împlinită si
fericită
02.07.2014 - Nu-mi mai
este dor
12.06.2014 - Eşti o femeie
puternică?
09.04.2014 - Vorbind
despre iubire sau iubind, pur şi simplu?
04.04.2014 - Fiecăruia,
atât cât poate duce
22.03.2014 - Singuri sau
împreună?
14.02.2014 - Fluxul Divin
06.02.2014 - Îţi
mulţumesc, Doamne!
13.01.2014 - Iubirea este un mister
2012
22.12.2022 - Bucuria de a
trai
20.11.2012 - Iubeste o
FEMEIE, iubeste-o cu adevarat!
20.11.2012 - Ce ar face
Iisus in locul meu?
18.11.2012 - Prietenul meu
cel mai bun
08.11.2012 - Iubeste un
BARBAT, iubeste-l cu adevarat!
20.10.2012 - Alege
imbrățișarea!
29.09.2012 - În ziua în care m-am iubit cu adevărat
„Etichetele sunt utile, au rostul lor, căci trăim într-o lume în care dacă
nu stăpânești limbajul verbal nu supraviețuiești, dar în același timp, dacă-ți
trăiești viața doar între coordonate liniare ale emisferei stângi, vei deveni
în scurt timp prizonierul titlurilor, calificativelor și convențiilor. Vei fi
forțat/ă să trăiești după regulile etichetelor, rămânând blocat/ă într-un tipar
care de cele mai multe ori te împiedică să te experimentezi și să devii mai
mult din Tine.
Când te porți într-un anumit fel forțat, într-un mod care nu ți se
potrivește, care nu te stabilizează în corp, nu pot iniția procesele alchimice
interioare de rafinare a sufletului din simplul motiv că nu-ți dai voie să te
cunoști. Te blochezi în "așa trebuie" și "așa se face", dar
nu de la nivel principial, ci de la nivel conceptual. Principiile dăinuiesc,
sunt universale, pot fi aplicate oriunde, însă conceptele se schimbă în funcție
de timpuri și nu te poți baza pe ele total.
Condiționările pe care le-am moștenit din copilărie, de la religie și până
moralitatea socială, ne-au îndepărtat de adevărata noastră natură, care este
conștiința pură. Așa se formează așteptările nerealiste, visele spulberate și
potențialele ratate. Fie reprimăm ca să fim acceptați de haită, fie devenim
mult prea reactivi, exagerăm pentru a putea ieși în evidență. Am uitat că
înainte de a fi un corp fizic, o personalitate, suntem înainte de toate un Sine
și un spirit. Este ca și cum privești un film la cinema (personalitatea) și
uiți pe moment că ești un simplu spectator (Sinele). Oricât de bun ar fi
filmul, la un moment dat tânjești după realitate, după adevăr.
În spiritualitate nu există reguli bătute în cuie, însă există principii.
Principiile, odată însușite, dau oricum naștere în mod natural unor reguli de viață
sănătoase, unui framework, unei structuri adecvate prin care forma să exprime
ceea ce are sufletul de transmis în fiecare moment. I se mai spune EXPERIENȚĂ.
Incorperis fuziosuma!” Andrei S. Grama
"Totul este un tipar, fiecare își are
locul stabilit, face mișcările stabilite, rotița se învârte totdeauna de la
stânga la dreapta, picătura chinezească este prezentă.... Încercăm să ne jucăm
într-o cutie la care nici măcar nu-i vedem pereții și atunci ne închipuim că ei
nu există....
Momentul în care vezi jocul și vezi ”păpușa”
care ești, o ”păpușă” care încearcă să iasă din joc, să rupă jocul și pe care
cei apropiați, și ei păpuși, o trag înapoi pentru că jocul este bine așa cum este și ei se simt confortabil în acel joc
în care și tu îți joci rolul tău.
Toți consideră că te cunosc pentru că tu ești
rolul atribuit, asumat sau acceptat. Când nu mai ”funcționezi” încearcă să te
”repare” pentru că trebuie să-ți joci rolul.... și nu pentru tine, ci pentru
ei. Aparența și superficialitatea ne-a acaparat atât de mult încât nici nu ne
mai obosim să ne conectăm la cei ”stricați” pentru a vedea ce este dincolo de
”piesa” defectată. Nu. Este mai ușor și mai la îndemână să le cerem să-și joace
rolul în continuare, și nu pentru ei, ci pentru noi. " (Monica Poka)
Pe unii dintre noi, eșecul
ne motivează, pe alții îi destabilizează. Eu am "eșecuri",
"nereușite" dese, însă cumva îmi dau un fior de entuziasm la gândul
că va trebui să găsesc o altă cale / strategie de a reuși. Percep totul ca pe
un joc extrem de sofisticat între mine și Dumnezeu. Ca și cum Dumnezeu zice:
„Hai la joacă!”, iar eu mă duc.
Nu mă simt niciodată pedepsită pentru că nu îmi
iese ceva, dimpotrivă, simt și gândesc că Dumnezeu are un alt plan cu mine. Am
certitudinea că Dumnezeu ne iubește atât de mult, încât vrea ca jocul vieții să
fie o experiență frumoasă pentru fiecare dintre noi. Însă este adevărat că
mulți dintre noi nu ne jucăm frumos și atunci doare. (Nadine
Voindrouh)
Nu te poți pregăti pentru
toate alegerile pe care le faci. Unele vin fără ca noi să avem timp să luăm
decizii.
Ni se pare că e mai ușor
să alegem corect, atunci când avem timp pentru a lua decizii. Uneori este
adevărat, avem nevoie de suficient timp pentru a putea e alia ce alegeri să
facem, de timp pentru a găsi elemente care să ne susțină alegerile.
Cât timp ar fi suficient
pentru a lua decizii corecte?
Avem impresia că, dacă mai
așteptăm puțin și lăsăm lucrurile să se așeze, dacă ne mai oferim timp să ne
pregătim, ne va fi mai ușor să facem o alegere, ca și cum frica s-ar dizolva de
la sine și momentul potrivit s-ar contura cu claritate, aducând cu el
certitudinea că e timpul să pornim în acea direcție, oricare ar fi ea, pentru
că dacă avem timp de gândire, alegerea noastră va fi în “direcția potrivită”.
În realitate, sistemul nostru nervos nu răspunde la liniștea pasivă adusă de
amânare, ci la coerența reală dintre intenție și acțiune, dintre ceea ce simțim
și ceea ce facem cu acel impuls. Frica, în loc să dispară odată cu timpul,
devine mai sofisticată, transformându-se în perfecționism sau supra-analiză, în
acea nevoie compulsivă de a planifica totul și de a amâna până când dispare
orice urmă de risc, ceea ce, în mod paradoxal, nu se întâmplă niciodată. Pot să
vă spun că foarte puține decizii importante, devin mai ușoare în timp.
Orice început autentic
implică o doză inevitabilă de incertitudine și de expunere, iar ceea ce se
modifică în noi, când facem o alegere nu este o diminuare a riscului în sine,
ci o creștere a capacitatea noastre de a rămâne conectați cu propria intenție
chiar și atunci când există temeri și disconfort.
Pentru cineva care a
crescut în medii nesigure, primul impuls va fi aproape întotdeauna acela de a
ezita în fața unei alegeri, de a evita expunerea, de a fugi de orice situație
care ar aduce vulnerabilitate, de a alege aparenta siguranță a stagnării între
decizii. În acest context, a acționa nu înseamnă doar a face un pas înainte, ci
a renegocia un întreg sistem de protecție interior, construit din ani în care
exprimarea a fost asociată cu riscul de a fi rănit, drept urmare, e nevoie de
timp, de distanță între conștientizarea nevoii de a face o alegere și alegerea
propriu-zisă.
Dacă ne reprimăm constant
pornirea de a încerca ceva nou, dacă preferăm adesea amânarea unui potențial
risc în locul curajului de a face o alegere, ajungem să ne fragmentăm pe
dinăuntru, între ceea ce simțim că suntem și viața pe care o trăim în fiecare
zi. Vom ajunge să trăim într-o viață în care nu ne regăsim. Ezitarea, oricât de
inofensivă sau de cerebrală ar părea, devine în timp o formă de auto-abandon
care ne erodează încrederea în sine. E mai greu de dus pentru ceea ce suntem ca
oameni, faptul că stagnăm pentru că nu facem niciodată ceva greșit, decât să
greșim în mod real urmându-ne chemarea interioară.
Pregătirea perfectă pentru
a lua o decizie, acel „gata, acum e momentul potrivit” pe care îl așteptăm,
rareori vine ca un sentiment de siguranță absolută. Punctul de decizie vine mai
curând ca un punct în care recunoaștem că a rămâne pe loc doare mai tare decât
frica de a porni în direcția aleasă, indiferent de riscurile pe care le
anticipăm. Primul pas înspre o decizie nu devine mai ușor pentru că l-am
analizat mai bine, devine mai ușor pentru că l-am făcut, iar fiecare mișcare
conștientă în direcția alegerilor noastre, creează spațiu interior pentru mai
mult curaj, pentru mai multă încredere, mai multă siguranță. Toleranța la frică
nu crește atunci când o evităm , crește atunci când suntem în contact cu ea
suficient de mult încât să ajungem să simțim că suntem mai mari decât reacția
noastră.
Vocea fricii nu dispare
complet niciodată din procesul nostru existențial și nici nu e nevoie să să o
amuțim, deoarece e parte din mecanismele noastre de autoapărare. ceea ce e
important este să nu îi dăm volanul și să nu o lăsăm să decidă în locul nostru
când și ce decizii să luăm, doar pentru că pare că vine cu prudență.
În alegerile esențiale,
ghidul cel mai adecvat nu este prudență excesivă și evitarea riscului, ci
alinierea cu compasul nostru interior, iar de cele mai multe ori, ezitarea ne
poate costa mai mult decât greșeala.
Sandra O'Connor
O MINTE PLINĂ DE LIMITE NU NE VA DA VOIE
SĂ VEDEM ȘI ALTCEVA DECÂT ȘTIM
Suntem obișnuiți să facem aceleași și
aceleași lucruri și, totuși, suntem profund nemulțumiți că obținem aceleași
rezultate ca până atunci și nu altele. Asta este chiar definiția nebuniei dată
de Einstein: să faci la nesfârșit aceleași lucruri, dar să aștepți de fiecare
dată rezultate diferite.
Urâm, îi înjurăm pe cei care nu sunt sau
nu fac la fel ca noi, îi judecăm pe cei care gândesc diferit de noi și, totuși,
suntem supărați atunci când primim același tratament de la oameni. Ei nu au
voie, noi da.
Ni se pare că ni se cuvine toată atenția
și tot ce ne dorim, dar nu facem nimic pentru a schimba ceva la felul nostru de
a fi și de a gândi. Facem prea puțin pentru a obține ceea ce vrem și avem
așteptarea ca alții să facă pentru noi ceea ce noi nu facem. Așteptăm ca alții
să ne iubească, în timp ce noi nici măcar nu știm ce înseamnă iubirea. Cerem ca
alții să ne aducă fericirea, să ne dea bucurie, în timp ce noi habar nu avem
cum arată ele, cum să știm să ni le dăm nouă sau celorlalți? Vrem mai multă
bunăstare, dar continuăm să facem ceea ce am făcut până acum și ne-a adus aici,
în acest moment de nefericire și tensiune.
Intrăm în relații noi deși nu am
încheiat să procesăm ce n-a mers bine în cele dinainte. Ne mulțumim să spunem
că celălalt a fost de vină de parcă nu am fost și noi în acea relație, și doar
celălalt a dus greul parteneriatului în spate.
Vrem un loc de muncă mai bun, dar habar
nu avem cum să devenim varianta noastră care atrage acel job.
Avem așteptarea ca totul și toți să se
schimbe doar pentru ca nouă să ne fie bine, dar când ni se atrage atenția că
noi nu am mișcat niciun deget pentru noi înșine, ne supărăm și le amintim că-s
cam nesimțiți. Noi avem voie, ei nu.
Atât timp cât vrem ca mai binele să vină
doar prin și de la alții fără ca noi să punem umărul, vom rămâne înțepeniți în
obiceiurile noastre, blocați în mentalitatea care ne-a adus aici. Dacă vrem
altceva, ceva mai bun, e musai să schimbăm ceva la setările minții noastre, nu
să așteptăm ca alții să-și schimbe gândirea și felul de a fi pentru noi.
Dragă Om, întreabă-te dacă tu ai face
pentru ceilalți ceea ce le ceri lor să facă pentru tine. Dacă răspunsul este da
și nemulțumirea ta este tocmai că oamenii din jurul tău nu fac ceea ce faci tu
pentru ei, mai întreabă-te dacă nu cumva faci pentru alții lucruri tocmai
pentru ca și ei să-ți reîntoarcă serviciul? Și dacă și acest răspuns (sincer!)
este tot da, e clar că ai de lucrat puțin la mentalitate. E ca și cum îi
îmbraci pe alții sau le dai de mâncare pentru ca și ei să facă, la rândul lor,
același lucru pentru tine.
Da, știu, e mai ușor să dai vina pe
alții, să ai mentalitate de victimă. Dar victima este față de alții, deci viața
ta va avea într-una nevoie de alți oameni. De ce nu faci tu pentru tine ceea ce
aștepți de la alții să facă pentru tine? De ce nu înveți să te focusezi pe
tine, pe nevoile tale? De ce nu îți dai ție ce aștepți de la alții?
Răspunsul este că va trebui să te ocupi
doar de tine, să observi ce te deranjează la ceilalți pentru a rezolva acel
lucru la tine; doar nu s-o schimba întreaga lume doar pentru a-ți face ție pe
plac! De ce nu vrei să devii o inspirație pentru alții, ci ai nevoie ca ei să
fie doar țapi ispășitori?
Când mintea este blocată doar în ceea ce
știe și refuză să schimbe ceva, vom primi același lucru ca până acum. Altceva
va veni doar când ne deschidem orizonturile pentru ca mintea să vadă că se
poate și altfel, chiar mai bine. Iar acesta este curajul de a ieși în afara
limitelor și a limitărilor în care am trăit până acum. Tot ceea ce ne dorim și
nu am primit până acum se află dincolo de granițele zonei de confort în care
trăim captivi numind asta viață.
M-am gândit, de fapt, mi-a trecut așa...
prin minte, să scriu câteva rânduri celor care fie ”acum deschid ochii”, fie se
află pe punctul unui salt în evoluția lor.
Când am ”făcut cunoștință” cu
spiritualitatea, cu scrierile cu conținut spiritual, nu înțelegeam mai nimic
din ele. Ce să vorbesc de când am intrat în zona chakrelor și altor ”chestii”
de acest gen. Am fost nu o dată pe punctul să ”arunc” o carte pentru că
neuronii mei erau depășiți de termeni, înțelesuri, semnificații...
A fost ca și cum aș învăța să umblu din
nou într-o lume străină.
Îmi venea să-mi iau câmpii, dar în
același timp eram atrasă ca de un magnet de tot ceea ce venea spre mine din
zona spiritualității. Așadar, cunosc ”Vreau asta, dar o vreau ACUM!” precum și
toate frustrările legate de neputința pe care o simțeam atunci și pe care
fiecare novice o simte.
Acum, chestia asta cu ”novice” ni se
aplică tuturor. Oricât de buni ne-am crede, sunt domenii, situații în care
suntem novici. Fie că o recunoaștem, fie că nu, ăsta-i adevărul.
De când am început să traduc textele
scrise de Jason Gray mă simt din nou novice. Și-mi place starea asta. O prefer
de o mie de ori celei de plafonare în atot-știutoare. Starea de novice este
starea căutătorului neobosit, în timp ce starea de atot-știutoare este starea
dată de un ego umflat de propria-i importanță.
Câtă vreme cauți, ești VIU. Câtă vreme
te complaci în atot-știință, mori... clipă de clipă risipită te duce spre
MOARTE. Nu mă refer la moartea fizică, ci la acea adormire a Spiritului care te
”îmbătrânește” și-ți fură tot elanul.
Ce aduce Jason prin materialele sale
este pragul către un nou nivel... unul mai înalt și în același timp mai
profund. Dacă simțiți că ”vă depășește” puneți deoparte ce-ați citit. Procesați
și apoi reluați animați de dorința de-a înțelege. Dorința noastră curată și fermă
este o comandă dată care, prin perseverență, se împlinește.
Este, după mine, un pas extraordinar
înainte care ne îndreaptă spre ceea ce avem în noi, nu să așteptăm să ni se
spună ce și cum. Este acel șut în fund care ne obligă să facem pasul înainte.
Drumul se bifurcă, iar pentru unii s-a
bifurcat deja, alegeți cu Inima, cu Sufletul, nu cu ceea ce vi se pare c-ar fi.
,,Prea mulți confundă a fi un „om bun”
cu a fi tolerant fără margini. Dar bunătatea nu se măsoară prin cât de multă
abuz înduri. Se măsoară prin cât de onest ești cu tine însuți.
Dacă cineva îți depășește în mod repetat
limitele, nu le restabili doar, ci întărește-le. Protejează-ți energia ca și
cum ar fi sacră, pentru că așa este. Bun nu înseamnă orb. Compasiunea nu înseamnă
complicitate.
Ai voie să fii îndrăzneț cu limitele
tale. Nu este vorba despre a fi crud; este vorba despre a fi clar. Nu datorezi
bunătate cuiva care te tratează urât. Nu trebuie să menții pacea în detrimentul
demnității tale.
Nu este nimic corect în a permite un
comportament rău. Nu este nimic nobil în a tăcea atunci când spiritul tău țipă:
„Asta nu funcționează pentru mine". Ai voie să-i înveți pe oameni, prin
acțiunile tale, că felul în care te tratează contează.
Lasă-i să te numească rece. Lasă-i să te
numească dificil. Adevărul este că curajul tău de a te alege pe tine însuți îi
va ofensa întotdeauna. Cine beneficiază de tăcerea ta?
Granițele nu sunt ziduri care să țină
iubirea departe. Sunt porți care să protejeze iubirea din interior."
Autor necunoscut
CÂT CÂNTĂRESC MĂȘTILE PE
CARE ȚI LE PUI PENTRU A FI PE PLACUL TUTUROR?
Că purtăm măști cu toții,
e un mare adevăr. Că foarte puțini vor fi de acord cu titlul de mai sus fiind
dispuși să jure pe roșu că ei nu ar purta vreodată decât autenticitatea ca
mască, e clar.
Cu fiecare persoană, în
fiecare situație, ne purtăm altfel decât cu alții, altfel decât suntem. La
muncă avem un anumit comportament, acasă ne comportăm altfel, în societate
suntem diferiți în fiecare situație. Doar când ajungem acasă seara, intrăm la
baie și rămânem singuri, redevenim cine suntem cu adevărat. Ne dăm jos măștile.
Ce sunt acele măști? Ceea
ce devenim noi în fiecare situație; sau ce credem noi că se așteaptă de la noi
să fim. La serviciu ne punem masca oficială a meseriei noastre: amabil, săritor
sau sever, cu sau fără zâmbet, rigizi sau joviali. În trafic devenim altcineva
decât la serviciu sau acasă. Acasă ne punem masca de părinte, de fiu/fiică, de
frate/soră sau de soț/soție.
Cu fiecare om întâlnit, în
fiecare situație, noi avem o mască prin care încercăm să fim așa cum ne
imaginăm că se așteaptă lumea de la noi.
În copilărie ni se repetă
să fim cuminți, să nu-i facem de râs sau de rușine pe părinți. Un copil habar
n-are ce înseamnă asta, vede doar că nu este acceptat așa cum este, că i se
cere să facă și să fie altfel decât simte. El vede că este respins dacă nu se
comportă într-un anumit fel, iar cu timpul ajunge să renunțe la cine este și ce
face cu adevărat, și să devină ce i se cere. Învață să își pună măști.
Cu alte cuvinte, copiii
sunt învățați că a renunța la ei, la ce simt cu adevărat, este bine, că a
deveni altcineva, cineva fals, este obligatoriu pentru a fi acceptat, și că
minciuna este un talent „normal” pentru a fi acceptați de societate.
Asta da educație! Să ți se
spună că așa cum ești acasă, în intimitate, nu e bine, că nu ești bun dacă te
manifești așa cum simți, și să fii educat să îți pui măști pentru a fi
„normal”. Cam ca și acum, dacă te uiți în jur: femeile autentice, fără gene
false, buze false, unghii false, sâni falși, cele care îndrăznesc să-și poarte
părul așa cum simt, sunt neinteresante. La ora actuală, mulți au ajuns să
creadă că falsul este normalitatea și că naturalul este demodat. Inteligența
artificială începe să fie acceptată ca normală, iar oamenii o acceptă cu drag
în viața lor. Artificialul a devenit natural, iar naturalul a devenit expirat.
Dar care este costul
adoptării artificialului ca normal, al înscăunării minciunii ca adevăr la nivel
de individ și de societate? Dezrădăcinarea. Aceasta „este plata”. Oamenii încep
să uite cine și ce sunt cu adevărat, și nu-și mai dau seama că ei sunt cei care
renunță la adevăr, la esența lor.
Încercarea de a impresiona
prin a fi altfel decât în realitate a creat atâtea măști încât omul se anulează
ca individ. Dar fiecare mască purtată este ca un rol pe care îl joacă, devenind
personaj principal în acel „film”. Fiecare mască, fiecare personaj, au un
comportament diferit, și o anumită greutate în viața acelui om.
Gândește-te, care este cel
mai greu rol pe care îl joci în viața ta? Și aici nu mă refer ca dificultate,
ci ca importanță. Cel mai greu atârnă rolul de mamă sau de tată? De soț sau
soție? De șef? Te-ai gândit că fiecare personaj cu care te identifici are o
anumită „greutate” în viața ta, iar asta îți poate influența greutatea
corporală?
Să fii copilul părinților
tăi e important, indiferent de vârstă? Câte kilograme reprezintă asta din
greutatea ta?
Să fii părinte pentru
copiii tăi este esențial? Câte kilograme are asta?
Să ai bunăstare materială
atârnă greu în ochii tăi? Cum stai cu kilogramele?
Tot ceea ce este natural
este ușor. Tot ce este fals, artificial, ajunge să atârne foarte greu. Iar
falsul este minciuna pe care am acceptat-o și o găzduim în viața și în corpul
nostru.
Desigur, nu toți oamenii
slabi sunt sinceri, așa cum nu toți oamenii care sunt plinuți sunt mincinoși.
Depinde și cât de împăcați suntem cu aceste roluri pe care le jucăm pentru ca
societatea să ne accepte.
Nu există o normalitate în
ce privește corpul uman, există doar ceea ce ne informează specialiștii că ar
fi normal.
Normal ar fi să ne trăim
viața așa cum suntem și cum simțim, și să o facem pentru că ne place, nu pentru
a fi pe placul altora.
Dragă Om, nimeni din
exterior nu poate fi specialist în forma corpului tău. A-i băga pe toți în
aceleași tipare arată ignoranță și aroganță. Fiecare om este unic, are un
metabolism unic. Te poți iubi așa cum ești?
Edith Elisabeta Kadar
„Crudul adevăr este acela că trezirea spirituală este, de
fapt, foarte rară. Trăim într-o epocă în care învățăturile referitoare la
„dezvoltarea spirituală“ sunt larg accesibile, dar cele mai multe au fost
diluate, au fost transformate într-o variantă mai ușor de înghițit. Rezultatul
acestei abordări este ineficiența tehnicilor de lucru cu sinele care nu duc la
schimbări semnificative sau de durată, nici lăuntric, nici în exterior. Așa se
devalorizează ideea de trezire sau de iluminare, reducând totul la un moft, la
o modă, la cel mai nou regim de încercat.
Au inundat piața tehnicile de manifestare care
ne învață cum să ne transformăm dorințele în realitate palpabilă. În timp ce
oferă tehnici adevărate, puține tratează și motivele pentru care ele adeseori
eșuează. La fiecare poveste de succes avem, de fapt, multe altele care au dus
la eșec.
Este nevoie de o mare sinceritate și de o mare
voință pe calea evoluției spirituale. Nu o sinceritate lipsită de umor, ci una
plină de pasiune și de voința de a face totul pentru a ne realiza potențialul
ființei. Principala problemă în căutarea spirituală este asumarea faptului că
avem două părți – un sine superior spiritual, adevăratul sine, și un sine
inferior, banal, cel care halește, trage vânturi, râgâie și are toate bubele și
problemele omului de rând.
Pentru a merge cu adevărat mai departe trebuie
să vedem în ce măsură viața noastră spirituală a fost sau nu o farsă. În mod
normal, nu putem vedea nici un „adevăr“ fără a învăța mai întâi să fim sinceri
cu noi înșine. Dacă vrem să facem acest lucru, trebuie să încetăm să ne mai
prefacem.“ (P.T. Mistlberger) Traducerea Mihaela
Dan
Julia Roberts a spus odată:
„Nu te juca cu răbdarea unui om bun.
Pentru că omul bun iartă de zece ori.
Tace când ar putea să strige.
Oferă chiar și când nu primește nimic.
Dar într-o zi… se satură.
Și când pleacă, nu o face ca să fie
răzbunător.
Pleacă în liniște.
Cu demnitate.
Și nu se mai uită înapoi.
Pentru că bunătatea nu înseamnă
slăbiciune.
Înseamnă caracter.
Dar și caracterul are o limită — se
numește respect de sine.
Așa că nu încerca să vezi cât de mult
poate duce un om bun.
Pentru că atunci când îl pierzi...
Nimic din ce spui nu-l va mai aduce
înapoi.”
Chestia asta cu liberul arbitru este o treabă
relativă.
Cei mai mulți oameni înțeleg în mod greșit conceptul
de liber arbitru.
Ideea promovată în cartea „Secretul”, privind faptul
că dacă ne concentrăm suficient de mult pe ceea ce ne dorim, în mod sigur vom
manifesta acele lucruri, este o aiureală. Nu e adevărat. Ar fi simplu dacă ar
funcționa lucrurile așa cum se spune în acea carte…
Noi nu avem puterea de a ne crea viața așa cum dorim,
mai ales dacă ce ne dorim nu intră în Planul lui Dumnezeu pentru noi.
Noi avem un cuvânt important de spus în ceea ce
privește viața noastră, asta e adevărat, dar nu noi avem ultimul cuvânt în ceea
ce privește modul în care se întâmplă lucrurile în viața noastră; Dumnezeu are
ultimul cuvânt.
Ce înseamnă că avem liber arbitru?
Înseamnă, spre exemplu, că noi suntem liberi să-i
judecăm pe cei din jur sau să nu-i judecăm.
Înseamnă că putem alege să-i iertăm pe cei care ne-au
greșit sau să alegem să nu-i iertăm.
Înseamnă că suntem liberi să alegem modul în care
răspundem/ reacționăm în fața unei provocări.
Cam ăsta este de fapt nivelul liberului nostru
arbitru.
Nivelul adevărurilor la care avem noi acces este unul
relativ redus. Noi, oamenii, avem impresia că știm adevărul despre ce se
întâmplă în comunitatea noastră/ lume, că știm adevărul despre viață, despre
Univers, etc, dar nu știm. Noi înțelegem la nivel superficial ceea ce se
întâmplă în jurul nostru și punem etichete în baza acestui nivel redus de
cunoaștere; nu putem face o evaluare cât de cât exactă a situației, fiindcă nu
suntem capabili să înțelegem lucrurile în profunzimea lor.
În funcție de nivelul nostru de conștiință, noi avem
acces la un anumit nivel de adevăr. Cu cât creștem mai mult ca nivel de
conștiință, cu atât este mai înalt nivelul de vibrație al adevărurilor la care
avem acces.
Noi nu știm ce este cu adevărat „bine” pentru propria
persoană. Noi nu suntem capabili să vedem că ceea ce ni se întâmplă azi face
parte dintr-o serie de experiențe - dintre care unele ni se vor întâmpla din
viitor - care ne vor conduce către un anumit punct. Noi nu știm că un eveniment
de azi este legat de unul de acum 3 ani, de care deja am uitat și de unul de
peste 5 ani, care, cumulate, ne vor conduce către un punct în care viața
noastră va intra pe o nouă direcție, extrem de benefică. Așadar, cum putem noi
să evaluăm dacă ceea ce ni s-a întâmplat astăzi este „bine” sau „rău”?
Noi avem o perspectivă foarte îngustă asupra lumii și
vieții și ideea că știm ce este „cel mai bine” pentru noi – nu mai vorbesc de
pretenția că am ști ce e mai bine pentru alții! – este hilară.
În acest context, cât de mult înseamnă de fapt liberul
nostru arbitru?
Chiar credeți că vizualizările și alte practici de
acest gen vă vor ajuta să manifestați ceva ce nu este menit să manifestați? Hai
să fim serioși!
Liberul nostru arbitru este foarte limitat. (Caroline
Myss) Traducerea Mihaela Dan
Natura noastră umană ne face să avem anumite așteptări
cu privire la modul în care va curge viața noastră, să încercăm să controlăm
lucrurile, pentru ca acestea să iasă cum vrem noi. Dacă ținem lucrurile sub
control, avem senzația că ne-am asigurat o anumită „stabilitate”, că avem
„siguranța zilei de mâine”.
Natura lui Dumnezeu este Lege, Lumină și Iubire.
Tot ce se întâmplă respectă Legea cauzei și efectului.
Când ne facem alegerile din spațiul fricii, vor exista
consecințe ce corespund fricii.
Când facem alegeri din spațiul lăcomiei, consecințele
vor corespunde lăcomiei.
Ghizii noștri spirituali/ îngerii păzitori nu vor veni
să ne spună: „Stai să vezi ce-o să pățești fiindcă ai făcut chestia asta!”, dar
de fiecare dată când noi suntem la o răscruce și avem tentația să facem o
alegere bazată pe frică, ei ne oferă ghidare.
Faptul că ai unul sau mai mulți ghizi spirituali/
îngeri păzitori nu elimină frica din viața ta. Dar dacă te uiți adânc în
interiorul tău, poți spune „Ok, admit că îmi este frică, dar simt că ar fi spre
binele meu să aleg această variantă, chiar dacă ea mă sperie”. Așa lucrează
ghizii spirituali - la modul subtil, simți în interiorul tău: „Simt că ar fi
spre binele meu să aleg asta”.
De fiecare dată când ieși din zona de confort, când
alegi ceva nou, ce nu ai mai făcut, când intri în teritorii noi, este firesc
să-ți fie teamă, fiindcă nu știi ce te așteaptă acolo și nici nu mai poți
controla totul, așa cum ai reușit să faci cât ai fost în zona ta de confort.
Ghizii spirituali/ îngerii păzitori nu te vor forța să
faci nimic, ei îți vor oferi ghidare și te vor lăsa să alegi ce vrei. Va fi
ceva de genul „Era spre binele tău să alegi să mergi spre dreapta, dar în ciuda
ghidării noastre, tu ai ales să mergi spre stânga. Ok, așteptăm să vezi care
sunt consecințele alegerii tale și să-ți dai seara că era mai bine să faci la
dreapta”.
Când alegi să ieși din zona ta de confort, când alegi
să intri în teritorii noi, ești mult mai deschis la ghidarea divină, comparativ
cu cazul în care te alegi să rămâi în zona ta de confort, unde acționezi pe
pilot automat - așa cum ai acționat de nenumărate ori în situații similare - și
nu ești atât de deschis la ideea de a face schimbări. Când te afli într-un
teritoriu nou și te confrunți cu provocări noi, nu ai apucat să-ți formezi
mecanismele/ tiparele în baza cărora să acționezi și ca atare, ești mai dispus
să urmezi ghidarea pe care o primești de la ghizii tăi spirituali sau îngerii
tăi păzitori. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan
Dumnezeu
ne pune deseori în fața unor răscruci unde trebuie să facem o alegere, ca să
învățăm să facem alegeri înțelepte.
De
multe ori, în astfel de situații, se va dovedi că am făcut alegeri neinspirate,
nu va ieși așa cum am plănuit noi, dar asta se întâmplă pentru că Dumnezeu are
alte planuri pentru noi. În loc să fim disperați, să luăm asta ca pe o
nenorocire, putem să privim lucrurile la modul „Ok, nu a ieșit cum am plănuit
eu, nu a ieșit deloc bine. Ce vrea Dumnezeu să-mi transmită prin faptul că nu a
ieșit ceea ce îmi doream? Cum pot gestiona această situație?”.
De
fiecare dată când sunt îngrijorată cu privire la o situație de criză din viața
mea și discut cu Dumnezeu, rugăciunea mea, înainte de a mă culca, sună cam așa:
„Doamne, am o problemă și am nevoie de ajutorul Tău. Eu lucrez în tura de zi și
Tu lucrezi în tura de noapte. Ocupă-te de această situație peste noapte,
aranjează lucrurile așa cum vrei Tu și mâine dimineață, când mă trezesc,
arată-mi ce am eu de făcut”.
Întotdeauna
în astfel de situații m-am culcat liniștită, având convingerea deplină că
Dumnezeu se va ocupa de problemă peste noapte într-un fel în care numai El
știe, iar a doua zi dimineață îmi va da claritate și-mi va arăta ce am de
făcut, iar lucrurile se vor rezolva. Nu am avut niciodată nici cel mai mic dubiu
că exact așa se va întâmpla.
Și
așa s-a întâmplat de fiecare dată. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan
În
ultimele decenii, pe măsură ce noi, oamenii, ne-am concentrat mai mult pe
dezvoltarea personală, pe a ne împuternici la nivel individual, am descoperit
că există un univers exterior și unul interior. Am început să ne punem
întrebări de genul „Cine sunt eu cu adevărat?”, „Cum am ajuns să existăm pe
Pământ? Cine ne-a creat?”, „Care este scopul vieții mele?”, „Cum funcționează
Conștiința?” și în acest proces am descoperit noi valențe ale conceptului de
„vindecare”, precum și noi zone în care avem nevoie de vindecare.
De
asemenea, am descoperit că există niște credințe colective și niște tipare
limitative care sunt depășite, care ne sabotează și la care ar fi de dorit să
renunțăm.
În
opinia mea, pe această cale a autodescoperirii la nivel individual/ personal am
ajuns să cădem într-un fel de narcicisim, ca o experiență colectivă.
Acest
narcisism are aspecte seducătoare, de genul „Nevoile mele contează. Părerile
mele contează. Eu îmi urmez Calea, indiferent de părerea celorlalți”, etc.
Aceste idei au fost interpretate însă într-un mod deformat, lucrurile au fost
împinse prea departe, în sensul că noi ne-am deconectat de la tot ceea ce ținea
de vechile norme/ reguli, inclusiv de la valorile tradiționale și de la normele
morale/etice. Practic, la nivel colectiv am ajuns să nu mai avem niciun
Dumnezeu, să considerăm că avem dreptul să facă orice vrem, oricând vrem,
indiferent pe cine afectăm/ rănim/ distrugem.
Noi
nu ne mai evaluăm în funcție de binele pe care-l facem semenilor noștri, de
dedicarea noastră în a servi Binele comun, ci în funcție de cât putem obține/
lua de la alții.
În
ziua de azi, una dintre dovezile că ai ajuns sus, că ești mare și tare, că ești
un om de succes, este aceea că poți să faci ce vrei fără să suporți
consecințele legale, că ție nu ți se aplică regulile care li se aplică
muritorilor de rând. Oamenii au început să încalce regulile pe față, la modul
sfidător, doar ca să le arate celorlalți cât de tari sunt ei, că pe ei nu-i
atinge nimeni, că lor nu le pasă de reguli și legi.
Vedem
asta peste tot în jurul nostru, începând chiar de la cei care ne guvernează.
Asta
trăim noi în aceste vremuri: un narcisism colectiv, care își arată la modul
ostentativ Umbra. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan
Dacă te-aș întreba „Ce îți dorești cu adevărat?”, ce
mi-ai răspunde?
Ia-ți timp de gândire, nu te grăbi să dai un răspuns!
Dacă ar fi numești un singur lucru, cel mai important pentru tine, ce îți
dorești cel mai mult să obții în această viață?
Dacă ți-ar pune Dumnezeu această întrebare, ce i-ai
răspunde?
E interesant să observi mai apoi de la ce nivel de
conștiință ai răspuns.
Ce ai spune?
Ai da un răspuns din spațiul egoului, ai cere mulți
bani sau un statut social înalt sau faimă? Ai cere să ai un nivel de trai la
cel mai înalt nivel? Ai cere siguranță deplină în privința familiei tale și a
averii tale?
Ai cere să nu mai suferi? Ai cere să te vindeci de
boala de care suferi acum? Asta e tot ce-ți dorești de la viața ta?
Sau ai da un răspuns de la un nivel vibrațional înalt
și ai cere mai multă înțelepciune?
Ai cere să servești cât mai eficient Binele comun?
Ai cere mai multă claritate/ capacitatea de a VEDEA
dincolo de aparențe, în profunzimea lucrurilor?
Ai cere curajul de a spune adevărul și de a trăi în
adevăr?
Ai cere curajul ca atunci când simți ce-ți indică
intuiția, să asculți acea ghidare interioară?
Ai vrea să ți se dea curajul de a privi în față
adevărul, indiferent cât de inconfortabil/ dureros este el și de a-l rosti, cu
riscul că asta îți va schimba viața în moduri nu tocmai plăcute? Ai vrea să
nu-ți mai fie frică de adevăr?
Gândește-te la acest lucru, pentru că este important;
frica de adevăr ne face să ne „otrăvim” singuri. (Caroline Myss)
Fiecare om va fi tras in versiunea de realitate careia
ii corespunde din punct de vedere vibrational si va trai exact ceea ce a
semanat in tot acest timp. Legile universale nu pedepsesc dar asigura mereu
ordinea, coerenta si echilibrul Creatiei. Ele doar reflecta fidel ceea ce a
fost emis, gandit, simtit, trait si hranit in propria inima. Realitatea in care
fiecare se va trezi de maine va fi cea pe care a ales-o cu fiecare clipa.
(Georgiana Vasilescu)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)