joi, 27 ianuarie 2022

Noi doi - Eremitii muntilor


Motto: 

“Nu mai am răbdare pentru anumite lucruri, nu pentru că aş fi devenit arogantă, ci pur şi simplu pentru că am ajuns la un punct în viaţa mea în care nu mai vreau să-mi pierd timpul cu ceea ce-mi displace sau mă răneşte. Nu am răbdare nici pentru cinism, critici excesive şi cererile de orice natură. Mi-am pierdut dorinţa de a-i multumi pe cei care nu mă plac, de a-i iubi pe cei care nu mă iubesc şi să le zâmbesc celor care nu doresc să-mi zâmbească. Nu mai petrec nici un singur minut cu cei care mint sau doresc să manipuleze. Am decis să nu mai coexist cu pretenţia, ipocrizia, lipsa de onestitate şi laudele ieftine. Nu tolerez erudiţia selectivă nici aroganţa academică. Nu mă împac nici cu bârfele populare. Nu-mi plac conflictul şi comparaţiile. Cred într-o lume a contrariilor şi de aceea evit oamenii cu personalităţi rigide şi inflexibile. În prietenie nu-mi place lipsa de loialitate şi trădarea. Nu mă inteleg cu cei care nu ştiu cum să facă un compliment sau să ofere un cuvânt de încurajare. Exagerările mă plictisesc şi am dificultăţi în a-i accepta pe cei cărora nu le plac animalele. Şi mai presus de orice nu am răbdare nici pentru cineva care nu merită răbdarea mea. ” 

Autor: Jose Micard Teixeira, scriitor portughez, preluat de la Meryl Streep.

***

"Ei nu nu-și dau seama că oamenii cărora le restricționează accesul la societate sunt cei care sunt:

* Creativi; dispuși să găsească modalități în care să trăiască afară din cutie, cei care sunt inspirați de provocarea să-și găsească propriile soluții.
* Rebeli, care au fost inadaptați de multe ori în trecut, așa că sunt imuni la faptul că sunt excluși.
* Sălbatici, cu legătură profundă și venerație pentru pământ, care știu că natura are tot ce lor le trebuie.
* Suflete bătrâne, care le-au văzut pe toate astea înainte și au fost persecutați vieți la rând pentru că au făcut lucrurile altfel.
* Vindecători, care dispun de instrumente și modalități în afara a ceea ce este considerat normal pentru restabilirea echilibrului și a vitalității.
* Războinici Curcubeu, care știu ce este sacru și nu le este frică să rămână fermi în convingerile lor.
* Căutători ai păcii interioare, care au adoptat deja un mod de viață mai lent și s-au detașat de comodități.
* Optimiști, cu o cunoaștere interioară a ceea ce contează cu adevărat, care își pot adapta perspectiva ca să vadă binecuvântările pe care le pot aduce dificultățile.
* Încăpățânați, care nu se vor supune constrângerii oricât de tare ai strânge, care vor găsi modalități să se adapteze obstacolelor înainte de a merge împotriva adevărului lor.
* Intuitivi, care au încredere în vocea lor interioară înaintea oricărui zgomot exterior.
* Lei și Leoaice (sau Vulturi n.m.), care își vor proteja cu înverșunare puii și nimic nu-i va opri să rămână pe poziții, în timp ce voi vă treziți focul interior.
* Suverani, care nu pot fi amenințați să dea înapoi pentru că ei și-au făcut deja alegerea. Rămâneți puternici, mențineți-vă poziția!"  

Sursa: Jeff Cloud via Iordache Bianca

***

"O persoană TREZITĂ este periculoasă pentru societate.

Pentru că începe să gândească și nu să copieze aceleași gânduri și idei aruncate precum toată lumea. Persoana trezită începe să pună întrebări incomode pentru cei din jur și asta provoacă furie și iritare. Persoana trezită începe să caute ceva mai mult decât simpla bunăstare materială, iar cei din jur încetează să-i înțeleagă aspirația, pentru că nu văd sensul material în aceasta.

Oamenii sunt obișnuiți cu familiaritatea și deci, este de înțeles - ceea ce constă în copierea reciprocă. Ceea ce nu este familiar, nu este clar pentru oamenii din jur. Deoarece majoritatea oamenilor trăiesc „pe pilot automat”, constând dintr-un set de programe copiate repetat. Oamenii care trăiesc „pe pilot automat” nu sunt capabili de individualitate și au o asemănare cu un roi de conștiință, precum un roi de insecte - „Unde sunt toți, acolo sunt și eu”, „Ceea ce toată lumea are nevoie, am și eu nevoie”, „Cum sunt eu ? Sunt la fel ca toți ceilalți ... ".

Marele copiator al familiarității devine grozav pentru oamenii din jurul lui - unul dintre cei care își pierde timpul prețios, "aruncând vorbe în vânt" și cu o față inteligentă repetă ceea ce s-a scris demult și toată lumea știe deja. Principalul obiectiv este să fii frumos, să fii îmbrăcat frumos și la modă, să arăți „100% impecabil” - acest lucru este suficient pentru măreție în societatea oamenilor „care trăiesc pe pilot automat".

Cei mai mulți oameni se tem în mod direct de Trezire, deoarece pur și simplu ~ le lipsește curajul. Pentru că, fără atenția oamenilor din jurul lor, fără sprijinul importanței lor, "de a-i ridica în slăvi" datorită atenției lor, riscă să nu devină nimic. Și pentru ei este o crimă, pentru că nu înțeleg că se tem doar de moartea Ego-ului minții lor, iar conștiința este mare, autosuficientă și nemuritoare.

Pentru a Te Trezi, trebuie să fii puternic sau suficient de curajos, pentru că atunci când ieși din ordinea generală, separat de mulțime, provoci totul și pe toți în jurul tău. Și nu există altă Cale de Eliberare, nu există Libertate, cu excepția ELIBERĂRII Spiritului tău." 

Sursa: Sergey Babaev

***

„Eu v-am spus adesea, pentru om totul depinde de ceea ce îl interesează în viață, de ceea ce vrea să obțină, de scopul pe care îl țintește, unde dorește să ajungă; într-un cuvânt, totul depinde de idealul său. Da, esențialul se găsește aici, fiindcă acest ideal acționează: el pregătește terenul, sapă niște brazde, atrage elementele ce îi corespund și le repinge pe cele care îi sunt străine sau contrare. Totul în viață se modelează, se conturează și ia o formă în funcție de idealul nostru. Dacă el nu este nici mare, nici nobil, ci numai material, grosolan, tot ceea ce facem, ceea ce simțim, ceea ce gândim este expresia acestei mediocrități și nu trebuie deloc să ne mirăm apoi dacă suntem limitați, nefericiți.

Meditați asupra acestei probleme și veți înțelege importanța de a hrăni în voi înșivă cel mai înalt ideal. Nu trebuie să vă preocupe dacă el este greu de îndeplinit; trebuie să vă preocupați numai să îl faceți perfect, sublim, divin. Nu are nici o importanță cât timp vă va fi necesar să îl realizați sau chiar dacă veți reuși să îl realizați într-o bună zi. De ce să căutați mereu ce vă stă la îndemână și îl puteți obține repede? Dar așa sunt făcuți oamenii: ei lasă deoparte ceea ce este dificil, îndepărtat, inaccesibil.”

Autor – Omraam Mikhael Aivanhov

***

Eu, chiar si de furnica de as fi,

m-as razboi cu sfintii toti din cer,

cu Dumnezeu Etern m-as razboi,

si n-as gandi ca eu gresesc de-i cer,

nu doar o singura pereche de aripe,

de fluture frumos, aripi de soi!

Eu i-as pretinde aripi nesfarsite!

Caci sunt, nu doar un fluture, sunt roi!

Si nici macar El, Dumnezeu, nu poate,

sa imi conteste forta si credinta!

Caci sunt precum un roi de fluturi albi!

Asa imi este zborul si fiinta!  

Si tu esti ca si mine, nu uita!

Chiar daca unii-ti spun ca esti furnica!

Chiar daca insati tu te crezi asa!

"Sunt si furnici cu aripi" or sa-ti zica.

Nu-i asculta! Esti roi de fluturi albi!

Esti roi de aripi fluturand spre stele!

Iar de nu crezi... iti dau oglinda mea!

Priveste-te in aripile mele!

Autor poem: Liliana Pascanu (data creatie: 17.12.2019)

Poem publicat pe acest blog in data de 17.12.2019, in cuprinsul insemnarii Aripi de vise, link aici https://oglinzilesufletului.blogspot.com/2019/12/aripi-de-vise.html







































































































27.01.2022

2 comentarii:

  1. MINUNAAAAAT !!!...........................
    Mulțumesc din tot sufletul !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si numele tau este pe lista Eremitilor Muntilor, Cristiana!
    Prietenii stiu de ce!
    Te imbratisam! :)

    RăspundețiȘtergere

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)