marți, 25 ianuarie 2022

Vacanta de iarna, decor de poveste!

 


Dupa o pauza de blog de o luna, iata ca am revenit din nou aici, si va spunem tuturor, si eu si Adrian, "bine v-am regasit"!

Vreau sa va spun ca de ceva vreme imi doream o vacanta mai indelungata de la insemnarile zilnice (sau aproape zilnice) de pe blog, si am considerat ca aceasta perioada, a sarbatorilor de iarna, este cea mai potrivita pentru pauza. 

Este indicat, oricum, ca o regula generala, ca perioada aferenta sfarsitului de an "vechi" si inceputului de an "nou" sa fie precum o retragere in mediul intim al familiei, pentru o reculegere si reintregire a tuturor energiilor personale, care sunt, de obicei, radiante. 

Vacanta de sarbatori ne-a fost cu adevarat o frumoasa vacanta de iarna. Care acum continua sub auspiciile noului an!

Ziua de astazi, 25 ianuarie, a incununat incheierea acestei luni de pauza cu un decor de poveste. Ne-am scaldat la propriu intr-un ocean albastru de cer si zapada. Ad-literam! 

Dupa ce, cam de vreo zece zile incoace, a nins intruna, azi temperaturile au atins cota minima diurna inregistrata pana acum, de cand suntem noi aici. 

Au fost -12 grade Celsius la ora pranzului, cand am iesit noi afara, sa ne plimbam, iar zapada ne-a scartait sub talpi la fiecare pas, imprastiind in jur scantei diamantine de soare. 

Previziunile meteo au avertizat ca vom atinge  si un minim nocturn de -18 grade Celsius in noaptea aceasta, asadar, putem considera ca am ajuns la un punct temporal de cotitura remarcabil si binevenit.

Chiar daca n-am mai postat nimic pe blog in aceasta luna (intre 25 decembrie 2021 si 25 ianuarie 2022), am adunat destule poze si filmulete (mai ales din timpul ninsorilor), pe care mi le doresc a le avea si aici pe blog. Deci le voi incarca pe toate zilele care urmeaza (vor fi datate retroactiv, pentru a respecta cronologia imaginilor in arhiva). 

Mai concret, pe principiul "totul sau nimic" (dupa care stiti deja ca ma ghidez aprioric), n-am postat "nimic" o luna, iar acum revin sa postez "totul". Ma rog, aproape totul. :) 

Asadar, sa incepem anul 2022 si pe blog in forta. 

Asa cum spunea/canta cineva, stim noi cine, "the show must go on" (in ciuda tuturor actiunilor care au loc si despre care auzim ca se intampla in restul lumii). Este, desigur, doar un mod artistic de exprimare, pentru ca, de fapt, este un "must" doar daca vrem si numai pentru ceea ce vrem. Daca nu vrem, nu este. 

In cazul nostru, noi nu numai ca vrem ceea ce vrem, dar ne si place! Asadar.... sa pornim calatoria acestui an! :) 

Mai jos sunt pozele facute in timpul plimbarii noastre de astazi prin decorul de basm al statiunii montane in mijlocul careia, in urma cu opt luni, ne-am facut "cuib de vulturi".





























































 


















































































25.01.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)