luni, 1 ianuarie 2024

21.Cel mai inalt zbor, cel al Vulturilor!

 

Actualizare in 07.01.2024: text nou la final

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini. Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster


„Vulturul trăiește 70 de ani, insa la 40 de ani trebuie să ia o decizie dificilă: unghiile lor devin atât de lungi și flexibile încât nu pot ține pradă pe care o vaneaza.

Ciocul, alungit, se curbează prea mult spre piept și nu mai este util. Aripile le sunt învechite și grele, în funcție de dimensiunea mare a penelor, și din acel moment, zborul este foarte dificil.

Are două alternative:

* abandonarea și moartea sau

* confruntarea cu un proces dureros de reînnoire, care constă în a zbura într-un cuib în munți lângă un perete, deoarece acolo este în siguranță. Vulturul începe să lovească cu ciocul pe perete cu forță mare până când poate fi rupt. Apoi va aștepta creșterea unui cioc nou, si isi va schimba vechile unghii, una cate una.

Când încep să se nască ghearele noi, penele lor uzate vor începe să se rupă.

Și după toate cele cinci luni dureroase și mai ales dureroase de rănire, cicatrizare și creștere, vulturul reușește să facă renumitul zbor de reînnoire, renaștere și sarbatoreste să trăiască încă treizeci de ani."


"În viața noastră, pentru a continua un zbor de victorie, de multe ori trebuie să ne intram in introspectie, sa ne protejam un timp și să începem un proces de reînnoire.

Trebuie să scăpăm de obiceiuri, sa le inlocuim pe cele care nu ne mai servesc, de tradiții și amintiri a căror greutate ne împiedică să progresăm. Numai "eliberati" de trecut putem profita de rezultatul valoros pe care ni-l aduce întotdeauna o reînnoire.

Reînnoirea în interior implică ordonarea în lumea mentală, aruncarea sau impacarea amintirilor de evenimente frustrante sau dureroase pentru a putea fi in solitudine cu experiența si ceea ce avem de constientizat, de învățat.

Pentru a ne înălța, a ne reînnoi și a ne lua zborul, este necesar să ne cunoaștem, să știm cine suntem, sa cunoastem ce potențial urias avem in noi și unde vrem să ajungem.

Nu este nevoie să ne adaptam problemei; există posibilitatea de a ne elibera de ea. Drumul poate fi un pic dificil, insa drumul este o provocare. Este o alegere!

Să urmăm traseul vulturilor: Întotdeauna în sus, mereu înainte!..... "

Sursa: Anne Marie Trifu

"Noi primim permanent semne. Peste tot în jurul nostru, în fiecare moment, este Informație de înalt nivel vibrațional. Universul ne oferă semne tot timpul, dar problema e că noi nu suntem atenți, nu ne uităm după semne, nu le sesizăm.

Când începi să crești ca nivel de Conștiință trăiești urmând semnele, urmând ghidarea divină, nu ghidarea minții tale umane; așa funcționezi în 5D. Însă ca să sesizezi semnele este necesar să fii prezent în Acum, nu să fii cu gândul la ceva din trecut sau la ce se va întâmpla în viitor.

Așadar, este foarte important ca în perioada următoare să fiți tot timpul atenți la semne. Uitați-vă după ele, fiindcă veți primi informații valoroase, care vă vor ghida și să vă vor ajuta să depășiți momentele dificile.

Și nu căutați cărți sau articole despre semnificația anumitor semne, vise, etc, pentru că aceste cărți sau articole se bazează pe informații vechi, care erau valabile într-o altă energie.

Acum pe Pământ sunt energii de vibrație mai înaltă, nu mai sunt valabile „adevărurile” care erau valabile în urmă cu câteva decenii. Pe Pământ nu au mai existat niciodată asemenea energii, lucrurile nu mai funcționează cum funcționau în trecut. 

Ca atare, descoperiți singuri care este semnificația unor simboluri/ semne pentru voi, pentru că fiecare aveți propria experiență de viață și un astfel de semn poate să însemne ceva pentru un om și să însemne cu totul altceva pentru alt om. Nu vă mai cedați puterea personală unor cărți/ persoane/ mituri, descoperiți-vă singuri propriile semnificații pentru semne/ vise, pentru că acestea au o semnificație unică pentru fiecare.

Trăiți în prezent, nu mai funcționați pe pilot automat, căutați semnele/ indiciile pe care vi le furnizează Universul și când le sesizați, intrați în interiorul vostru și procesați acel semn/ indiciu, observați ce semnificație simțiți că are el pentru voi, ce simțiți că vă transmite, nu mai căutați în exterior semnificații învechite.

Așa veți avea parte de revelații, de conștientizări.

Iar când experimentați acele revelații/ conștientizări o să vă simțiți inundați de Recunoștință, care vă ridică vibrația."(Amanda Lorence)

Traducerea: Mihaela Dan




"Știai că un vultur poate anticipa că se apropie o furtună cu mult timp înainte ca aceasta să se declanșeze?

În loc să se ascundă, vulturul zboară într-un punct foarte înalt și așteaptă ca vântul să se dezlănțuie.

Atunci când furtuna începe, vulturul își întinde aripile în așa fel încât vântul să îl poată ridica deasupra furtunii. În timp ce furtuna se desfășoară mai jos, vulturul plutește deasupra ei.

Vulturul nu încearcă să scape sau să se ascundă de furtună, ci folosește furtuna pentru a se ridica. El se ridică cu ajutorul vântului pe care alții îl evită.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan




„Ceea ce „consumi”, lucrurile cu care te „hrănești”, influențează ceea ce VEZI.

Nu poți zbura alături de vulturi, dacă te hrănești cu ce se hrănesc găinile.

După ce ai experimentat zborul vulturilor nu mai vrei să-ți petreci timpul cu găinile. După ce ai experimentat zborul alături de vulturi vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă decât pe vremea când scurmai în curte cu găinile; de exemplu, VEZI cu totul altfel ceea ce se întâmplă în unele biserici, VEZI cu totul altfel modul în care unii oameni ai bisericii îl prezintă pe Dumnezeu.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan



"Vulturul este o pasare fenomenală, pare să fi întâlnit acel secret al renașterii, acel izvor ce-i dă șansa unei vieți noi. Un vultur poate atinge vârsta de 70 de ani, însă ca să ajungă la acest punct, trebuie sa ia o decizie grea.
La vârsta de 40 de ani, ghearele vulturului devin prea lungi și flexibile și nu poate înhăța prada. Ciocul său devine prea lung și curbat și nu-i permite să mănânce. Totodată, penele de pe aripi și piept devin prea dense și grele și îi este dificil să zboare. Astfel, vulturul se confruntă cu o mare alegere: fie moarte, fie o perioadă lungă și dureroasă de schimbare, care durează în jur de 150 de zile …
Vulturul zboară în cuibul său, care este situat pe vârful muntealui, și acolo bate mult timp în stâncă până când ciocul se rupe și se îndepărtează … Apoi așteaptă până când îi crește un cioc nou, cu care își rupe ghearele … Când au crescut gheare noi, vulturul își scoate penajul prea greu de pe piept și aripi … Și apoi, după 5 luni de durere și chin, cu un cioc nou, cu gheare noi și cu pene noi, vulturul se renaște și poate trăi încă 30 de ani.

Adesea, pentru a trăi, trebuie să ne schimbăm, uneori acest proces este însoțit de durere, frică și îndoială … Trebuie să îndepărtăm amintirile nu prea frumoase ale trecutului … Numai eliberarea din povara trecutului ne permite să trăim, să ne bucurăm de prezent și să ne pregătim de viitor."

Sursa: Pagini de Jurnal

Atunci când furtunile sau provocările vieții lovesc, ne putem ridica deasupra lor și putem pluti precum acest vultur.

Nu te teme de furtunile sau provocările din viața ta. Folosește-le pentru a te ridica din ce în ce mai sus.

Nu poți controla tot ceea ce se întâmplă, însă poți decide să nu te lași pradă circumstanțelor.

Ridică-te deasupra furtunii și vei vedea soarele."

Sursa: necunoscuta


"Și‑o să plângi. Și‑o să-ți fie dor. Și‑o să regreți. Și‑o să pierzi. Și‑o să pleci. Și‑o să te doară. Și‑o să înveți. O să înveți să trăiești cu toate. O să înveți să privești oamenii în ochi și să le înfrunți cuvintele nedrepte. O să înveți să mergi drept și sigur pe tine. O să înveți să lași oameni în spate și să-ți continui drumul. O să înveți să fii puternică."

Hrisostom Filipescu

„MAESTRUL ESTE O FIINTA LIBERA

"Nu depinde de ceilalți, de părerile lor, de umorile lor pentru a fi el însuși, în cea mai deplină autenticitate. Nu se falsifică, pentru că nu se teme de nimic, nu așteaptă nimic, nu depinde de nimic.

El este centrul întregului său univers, centrul realității sale. El are conștiența faptului că el și nimeni altcineva este Creatorul propriei sale experiențe. Este un Creator conștient, spre deosebire de majoritatea oamenilor, care își imaginează că realitatea pe care o experimentează este ”exterioară” și nu depinde de ei.

Maestrul își asumă complet orice împrejurare a vieții sale. Are o încredere impecabilă în sine și în realitatea experimentată, pe care niciodată nu o consideră adversă.

Maestrul percepe faptul că realitatea îl slujește și percepe dimensiunea inițiatică a fiecărei clipe și a fiecărei împrejurări. Nu caută în afara sa nici modele, nici metode, nu merge pe cărăribătute, creativitatea sa este debordantă. Acțiunile sale în dimensiunea orizontală a existenței, adică în această lume în care ne întâlnim în trupuri din carne și sânge, sunt precise, rapide și intuitive.

Maestrul mai curând simte realitatea decât o judecă. Rațiunea sa este clară și liniștită, folosind mai degrabă la a aduce în dimensiunea densă, la înfăptuire, viziunea sa care-și trage puterea din spațiile rarefiate ale conștiinței. Una peste alta, a trăi Maestrul este echivalent cu a te elibera de iluzie, aici și acum, fără a mai aștepta nimic altceva, decât ceea ce este.

Maestrul nu se află niciodată în luptă cu viața, căci este conștient că tot ceea ce există nu sunt decât aspecte ale propriei sale ființe, că nimic nu este ”exterior”, ci totul face parte din sine. Este perfect transparent, în fața oricărei energii, conștient de natura curgătoare a Creației, este capabil săasculte realitatea, iar privirea sa pătrunzătoare deslușește rolurile, identificările și jocurile iluziei în care sunt scufundați majoritatea oamenilor. Nu judecă niciodată această rătăcire, căci e conștient că face parte din marele dans al Divinității care se experimentează pe Sine prin experiență. Nu vorbește despre compasiune și pentru el este un non-sens iubirea care se poate da ori lua.

El trăiește compasiunea, care nu înseamnă altceva decât a fi conștient, adică a percepe, a simți experiența celuilalt ca fiind propria experiență.

El trăiește Iubirea, ca stare de conștiență în care totul face parte din el însuși.

Maestrul nu se retrage în deșerturi sau în peșteri pentru a medita și nu-și neagă trupul, fiind conștient de faptul că acesta este parte a experienței umane și fără el, sau fără orice altă parte a acestei experiențe, nu ar fi complet. Dar nici nu se confundă niciodată cu gloata sau cu conștiența masei. Este liber de orice credințe, sisteme de gândire, liber de orice filozofie sau sistem mistic, liber de orice identificare."

fragment din Scoala zeilor & Diana V. Ciobanu


"Eu sunt responsabil/ă de ceea ce spun, nu de ceea ce înțelegi tu!

Eu sunt responsabil/ă de ceea ce scriu, nu de ceea ce citești tu!

Eu sunt responsabil/ă de ceea ce fac, nu de ceea ce tu percepi despre mine!

Eu sunt responsabil/ă de ceea ce sunt, nu de ceea ce deduci tu că sunt!

Eu sunt responsabil/ă de emoțiile mele, nu și de reacțiile tale!

Eu sunt responsabil/ă de viața mea, niciodată de viața ta!

Eu sunt responsabil/ă de cuvintele mele, nu de ceea ce înțelegi tu!

Eu sunt responsabil/ă de de alegerile mele, nu de înterpretările tale.

Eu sunt responsabil/ă să-mi văd de drumul meu, vă rog să vă ocupați și voi de prumul vostru!"

Sursa: Luna Agape


„Energiile deschid acum porțile către schimbări rapide și adesea imprevizibile.

Am avut de-a face cu astfel de ultime săptămâni, dar escaladează acum, și văd că toate acestea fac parte din marea întindere care se deschide acum, mai mare decât orice avem chiar și o bănuială, și, astfel, vechiul care nu ne mai servește, trebuie să dispară.

Pentru mine, să fiu flexibil, să mă aplec și să las totul să curgă a fost o lecție grozavă anul acesta. Îmi amintesc când lucram cu National Sea Rescue Guys, cum se stresau în ședințe, că atunci când un înotător pe mare intră în strânsoarea unui riptid (din care avem destule aici), să nu intre în panică, ci să dea alarma, dar în același timp e timpul să permiți valului să te poarte și apoi să te depună unde se termină din nou. Când intri în panică, nu-ți poți păstra energia și apoi ai tendința să te îneci.

Exact asta se întâmplă acum: Avem atât de mult ajutor cosmic în transmisiune, dar trebuie să renunțăm la toate ideile despre cum ar trebui să fie viața noastră, cum ar trebui să arate etc. și să permită noului să se nască în versiuni mult mai înalte, spre deosebire de nimic cunoscut înainte. Am pășit literalmente în Marele Necunoscut.

Totuși, prin toate acestea, suntem purtați. Suntem purtați pe aripile unui puternic vultur de aur ceresc. Acele aripi sunt puternice care ne poartă prin ele, iar pe spatele vulturului ne ridicăm, în timp ce sub aripile vulturului găsim siguranță și protecție chiar dacă suntem ridicați din ce în ce mai sus de curenții de schimbare dimensională imensă.

Frumusețea imensă de a descoperi noi și mai înalte moduri de viață și de a trăi, și cu cât unul este mai întins, cu atât miracolele așteaptă cu fiecare clipă și fiecare respirație pe care o tragem!

Cu cât ne extindem mai mult, cu atât ne ridicăm mai mult în măiestria cosmică.

Un nou cadou al vieții!” Judith Kusel


„Oamenii care au influență au făcut ceva important în viața lor și de aceea sunt respectați și au acea influență asupra altora.

Oamenii care au influență au valoare, au o competență deosebită într-un anumit domeniu și când intră într-o încăpere, cei din jur știu că acela este un om de valoare și de aceea îl respectă.

Nu ajungi un om cu influență peste noapte – aceasta se câștigă în timp, prin faptul că faci o prioritate din propria evoluție, prin eforturile sistematice în direcția atingerii unui anumit obiectiv sau a susținerii unei cauze nobile, indiferent de consecințe.

Nelson Mandela a fost un avocat care a absolvit o universitate din Londra și când s-a întors în țara sa, în Africa de Sud, a constatat că are o problemă: el credea cu toată ființa sa că oamenii, albi sau negri, sunt egali și că au dreptul să fie tratați în mod egal. Faptul că el și-a susținut adevărul și a militat pentru egalitatea tuturor cetățenilor a făcut să ajungă în închisoare. El a susținut o cauză nobilă, indiferent de consecințe și a plătit prețul pentru asta.

Oamenii care au influență nu au ajuns întâmplător să aibă influență, ei au plătit un preț pentru a ajunge la acel nivel.

Nu toată lumea este dispusă să plătească acest preț; de aceea nu sunt prea mulți oameni care au cu adevărat influență în lume.

Când tu treci prin iad și vii înapoi de acolo, oamenii te vor respecta, pentru că ceea ce ai experimentat îți conferă o înțelepciune pe care nu o au prea mulți oameni. Nelson Mandela a trecut prin iad, a plătit prețul și de aceea de cum a ieșit din închisoare a ajuns președintele țării.

Influența pe care o ai asupra oamenilor vine din toate acele eforturi susținute pe care le-ai depus mult timp, din disciplina de care ai dat dovadă ani la rând și din prețul pe care l-ai plătit pentru a-ți atinge obiectivul.

Voi ce ați făcut până acum pentru a evolua, pentru a deveni un om respectat, care are influență în comunitatea sa? În ce domeniu ați ajuns la un nivel de măiestrie care vă face să fiți un om cu influență?” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„Dacă ești un om cu influență vei ajunge în mod automat un lider în domeniul tău, indiferent care ar fi acela.

Și nu vă gândiți la lideri ca fiind neapărat un președinte sau un director sau ceva de genul ăsta, fiindcă nu e vorba de funcție, este vorba de nivelul tău de competență, care este recunoscut și onorat de ceilalți, este vorba despre faptul că ești cel mai bun în acel domeniu în firma/ instituția în care lucrezi și ți se cere opinia cu privire la chestiuni pe care alții nu știu să le rezolve sau nu sunt siguri că au ales soluția cea mai bună.

Faptul că ajungi să devii un om cu influență te va împinge către succes, va atrage către tine resurse financiare.

Ajungi să devii un om cu influență concentrându-te pe a-ți crește valoarea.

Valoarea ta este dată ce nivelul contribuției tale în această lume.

Care este plus-valoarea pe care o aduci tu în locul în care lucrezi/ comunitate/ lume?

Care este valoarea muncii pe care o prestezi?

Cât de semnificativă este prezența ta într-un loc/ într-o relație/ într-un proiect/ în comunitatea din care faci parte?

Numele tău, în sine, reprezintă o garanție de integritate/ valoare pentru ceilalți?

Vă dau un exemplu: am fost rugat recent să accept funcția de președinte al Consiliului de Administrație al unei fundații înființate de un mare spital privat american. Le-am spus că sunt foarte ocupat și nu am timp să mă implic și în așa ceva. Mi-au răspuns că tot ce vor este ca numele meu să figureze ca președinte al Consiliul de Administrație, fiindcă astfel cei cărora le vor cere sponsorizări pentru achiziția a noi echipamente medicale vor avea mai multă încredere.

Ce valoarea are numele tău pentru cei din jur?

Ce plus valoare aduce prezența ta în viețile celor apropiați?” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„Tiger Woods n-a urmat niciodată un curs în leadership, nu a urmat niciodată un curs în business management, este „doar” un om care joacă golf. Dar este un lider la nivel mondial și câștigă foarte mulți bani doar prin faptul că acceptă să își asocieze numele cu diferite firme.

Ce l-a făcut să aibă un asemenea succes? Faptul că este foarte bun în ceea ce face, performanța și personalitatea sa carismatică. Prezența sa transformă terenul de golf în aur.

În ce se transformă „terenul” când apari tu?

Este esențial să înțelegeți ceva: tu poți deveni un om cu influență doar atunci când îți folosești Darul. Dacă nu ți-ai descoperit Darul, înțelegi de ce încă nu ai devenit un om cu influență.

Dumnezeu ți-a dat acel Dar ca să servești Binele comun. Prezența ta într-un anumit loc are semnificație pentru cei din locul respectiv tocmai pentru că tu îți folosești Darul ca servești Binele comun în locul în care te afli.

Dacă tu crezi că te-ai născut pe Pământ ca să mănânci, să muncești din greu ca să-ți plătești facturile și să dormi, nu vei ajunge niciodată un om cu influență. Vei face asta până la finalul vieții, iar după ce vei fi îngropat nu-și va mai aminti nimeni de tine.

Tu nu ești un accident biologic, nu trăiești pe Pământ din întâmplare, tu ai venit pe această planetă să faci ceva anume, ai o Menire, dar societatea nu vrea ca tu să afli acest lucru. Societatea te vrea sclav, te vrea înregimentat, te vrea limitat de regulile stabilite de alții, vrea să crezi că nu ai nicio putere, vrea să stai în turmă.

Oamenii care au influență nu stau în turmă, nu se încadrează în regulile stabilite de alții, nu fac ce „trebuie”. Oamenii care au influență ies din rând, ies din cutia în care vrea să-i înghesuie societatea și de aceea sunt considerați inițial „ciudați”/ „nebuni”.” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„Nu e niciodată prea târziu ca să-ți descoperi Darul și să-l folosești în slujba Binelui comun, așa că nu vă spuneți „Pentru mine e prea târziu”, indiferent ce vârstă aveți.

De cele mai multe ori Darul vostru nu are nicio legătură cu slujba voastră; uneori slujba voastră vă „sugrumă” Darul. Slujba voastră vă impune să faceți ce vă spun alții, în timp ce Darul vostru are nevoie de libertate ca să se manifeste în toată plenitudinea sa. Slujba voastră vă limitează uneori atât de mult, încât vă face să deveniți niște roboți, nu vă permite să gândiți pentru voi înșivă, să aveți păreri proprii în activitatea pe care o prestați.

Găsiți-vă Darul și investiți în a vă perfecționa Darul!

Oamenii sunt atrași de Darul tău, nu de persoana ta.

Eu le spun de multe ori oamenilor cu care colaborez și care au influență în comunitatea noastră: „Este necesar să fim foarte atenți, să nu avem impresia că e meritul nostru că oamenii sunt atrași de noi; nu sunt atrași de persoana noastră, sunt atrași de Darul pe care ni l-a dat Dumnezeu”.

Oamenii îți vor da bani ca să beneficieze de Darul tău.

Rețeta adevăratului succes este să-ți folosești Darul.

Viitorul vostru nu ține de slujba voastră, nu ține de educația voastră, nu ține de relațiile voastre, viitorul vostru ține de modul în care vă folosiți Darul.

Nu vă identificați cu slujba voastră, nu vă obțineți validarea din funcția/ postul vostru, fiindcă dacă pierdeți acea slujbă/ funcție/ post veți simți că nu mai știți cine sunteți, veți simți că nu mai aveți valoare.

Valoarea voastră nu ține de funcția/ slujba voastră, nu ține de statutul vostru social, valoarea voastră ține de cine sunteți voi, de esența voastră. Valoarea voastră v-a dat-o Dumnezeu când v-a creat, nu are legătură ce vă dau sau vă iau niște oameni. Oamenii pot să vă ia slujba, pot să vă ia funcția, dar nimeni nu poate să vă ia Darul.” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„Nu mai căutați pe un bărbat cu care să vă măritați, ca să simțiți că aveți valoare! Nu vă mai extrageți valoarea din faptul că aveți un bărbat/ o relație!

În loc să vă căutați disperate un bărbat, mai bine v-ați concentra pe a vă cunoaște mai bine, pe a vă identifica Darul, pentru a descoperi ce puteți oferi acestei lumi, cum puteți face diferența în comunitate/ lume.

Faptul că vă folosiți Darul va aduce în preajma voastră oamenii potriviți și de asemenea, vă va aduce prosperitatea.

Dacă tu crezi că nu ai valoare ca ființă de sine stătoare vei atrage oameni care te vor folosi și apoi te vor abandona; dacă îți folosești Darul, tu prezinți o atracție aparte pentru cei din jur. De aceea este necesar ca oamenii care își fructifică Darul să fie foarte atenți în ceea ce privește relațiile, să-și folosească discernământul.

Eu vorbesc uneori cu femei care au un anumit statut social și care vin la mine și-mi spun că nu reușesc să-și găsească un bărbat, deși fac tot ce depinde de ele pentru asta. Sunt femei care au haine scumpe și cheltuiesc o mulțime de bani pentru a arăta bine, dar constată că niciun bărbat nu este interesat să intre într-o relație cu ele. Și eu le spun „Nu sunt interesați pentru că nu-ți văd Darul. Care este Darul pe care-l poți aduce tu în viața lor?”.

Bărbații evoluați nu sunt interesați în primul rând de aspectul fizic al unei femei; ei sunt interesați să vadă care este Darul pe care acea femeie îl aduce în viața lor.” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„Darul tău te va aduce în compania unor oameni importanți, care te pot ajuta să ajungi în locuri în care altfel nu ai fi ajuns. Și când ajungi în astfel de locuri, nu face confuzie: nu e meritul tău, Darul pe care ți l-a dat Dumnezeu a făcut posibil să ajungi acolo.

Faptul că-ți descoperi și-ți folosești Darul face diferența în viața ta.

Darul tău te face să fii mult mai atractiv decât te poate face să fii aspectul tău fizic.

Darul tău va deschide uși pe care nu le-ai fi putut deschide tu, ca persoană.

Eu, unul, nu am rugat niciodată pe nimeni să mă invite/ primească undeva. Acolo unde am fost prezent, acolo unde am vorbit, am fost pentru că organizatorii și-au dorit să mă aibă în sală, nu pentru că m-am invitat singur.

Darul tău, ca femeie, te va aduce în compania unor bărbați care sunt peste nivelul mediu, care ar putea fi parteneri de cuplu eligibili. Dacă nu-ți folosești Darul nu vei avea acces la astfel de bărbați.

Ca atare, dacă te tot plângi că dai numai peste ……….., că „toți bărbații sunt niște……”, atunci cred că știm amândoi că nu-ți folosești Darul.

Eu am șapte surori și țin minte că în copilărie, mama le-a tot spus: „Dacă se întâmplă vreodată ca vreun bărbat să vă pâsâie, să fluiere după voi sau să facă alte lucruri de acest gen, să nu cumva să vă întoarceți, să vă uitați înspre el sau să intrați în vorbă cu el. Astea sunt gesturi lipsite de respect la adresa voastră”.

Eu văd de multe ori tinere care se lasă abordate în acest fel pe stradă și care n-au nicio problemă în a intra în vorbă cu un astfel de bărbat. Și apoi acele femei se plâng că dau numai peste………..

Ce gen de bărbați atragi? Ce gen de comportamente tolerezi?

Ce valoare aduci tu în viața unui bărbat?” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„Un om care are influență este de regula bogat, în sensul că are din abundență încredere în sine, motivație, respect față de sine, capacitatea de a contribui la Binele comun, credința că are o Menire și o responsabilitate socială și generațională.

Un om care are influență ia deciziile pentru sine, nu depinde de părerea/ validarea altora.

Eu locuiesc în apropierea locului în care am crescut și de-a lungul deceniilor am văzut că cei pe care-i cunosc din copilărie au rămas la același nivel la care se aflau când am plecat eu din cartier.

Singura diferență între mine și ei este că eu mi-am descoperit și mi-am folosit Darul.

Voi toți aveți un Dar, v-ați născut cu el și depinde doar de voi ca să-l fructificați. Nu aveți nevoie de alții ca să vi-l dea, nu aveți nevoie de alții ca să vă spună care este Darul vostru, nu aveți nevoie de permisiunea altora ca să-l folosiți. Ca atare, nu aveți nicio scuză dacă nu vă folosiți Darul.

Dumnezeu v-a dat Darul cu un scop anume, vrea să-l folosiți cât sunteți pe Pământ. Dumnezeu vă cere să dați roade, iar asta o puteți face numai dacă vă folosiți Darul.

Indiferent care este „sămânța” pe care Dumnezeu a pus-o în voi, aceasta poate da roade bogate.

Există ceva ce iubiți să faceți, ce vă unge pe suflet, iar acel ceva are legătură cu Darul vostru și vă poate face să deveniți un om cu influență. Folosiți-vă Darul!” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan



„Când Dumnezeu îți spune ceva, este necesar să-l asculți. Asta am învățat în timp. Când Dumnezeu îmi cere să fac ceva, nu stau pe gânduri, mă mișc imediat.

Dumnezeu vă cere acum să nu vă mai vindeți pe nimic, să fiți convinși că aveți valoare și să vă onorați voi înșivă valoarea, înainte de a avea pretenția ca ceilalți să vă vadă și să vă respecte valoarea.

Dumnezeu v-a dat un Dar și dacă-l folosiți, veți fi o comoară pentru această lume.

Sunteți dispuși să faceți asta?” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„SUCCESUL NU ESTE ÎNTOTDEAUNA CEEA CE PARE

Când te uiți la oamenii care au succes, care au reușit în viață și care rezolvă cu ușurință problemele, îți vine să spui că lor le este simplu, că s-au născut cu norocu-n traistă, că ei nu se zbat asa cum te zbați tu, ș-alte d-astea.

Doar că asta reflectă ignoranța pe care o ai, superficialitatea, adică incapacitatea de a vedea dincolo de suprafață.

Oamenii care au succes sunt cei care au muncit pe brânci, în timp ce alții stăteau și comentau și se plângeau de tot și toate.

Oamenii care au succes nu s-au speriat de piedicile întâmpinate, sau și dacă s-au speriat au știut că nu au timp de pierdut și energie de irosit, că trebuie să găsească rapid o altă rezolvare.

Oamenii care au succes nu au avut timp pentru convorbiri și distracții frivole, și e posibil să-și fi pierdut, astfel, "prietenii" care nu înțelegeau ce-i cu toată seriozitatea și munca asiduă, de ce nu se distrează.

Oamenii care au succes s-au concentrat pe ceea ce îi face pe ei mai buni, și nu pe a-i pune pe alții în prim plan. Ei au știut că doar devenind ei mai buni vor avea o viață mai bună, și nu invers.

Oamenii care au succes își sunt cei mai buni și mai apropiați prieteni; au încredere în instinctul lor, îi ascultă pe alții, dar fac așa cum simt că este mai bine.

Oamenii care au succes nu încearcă să îi mulțumească pe ceilalți. Își văd de treaba lor, iar dacă alții vor să li se alăture, îi primesc, dar nu lucrează în locul lor.

Oamenii care au succes nu au timp să asculte scuzele celorlalți; pe ei nu îi interesează de ce nu ai facut ceva. Dar dacă văd că vrei să muncești și sa crești, te vor ajuta, dar nu mai repede.

Oamenii care au succes tac și fac. Nu promit, nu jură, nu vor să demonstreze. De aceea ei sunt foarte incomozi pentru cei care s-au obișnuit să se scuze, să se lamenteze, să amâne, să renunțe la primul obstacol întâlnit.

Oamenii care au succes au în spate multe ore nedormite, și nu s-au dat în lături să muncească orice le îmbunătățeau abilitățile și talentul.

Oamenii care au succes îi respectă pe toți cei care muncesc, indiferent ce, pentru că doar cineva care a lucrat mult cu sine și lucrează poate respecta pe altcineva care muncește.

Oamenii care au succes știu că unii, cei cu mentalitatea de victimă, îi vor invidia și îi vor bârfi, dar știu ca aceștia atât pot din lumea lor lipsită de straduință. Și mai știu că alții, cei care vor să se depășească, îi vor admira și vor încerca să se inspire după exemplul lor.

Oamenii de succes știu că munca nu se va termina niciodată. De ce? Pentru că în fiecare moment se pot îmbunătăți și pot deveni variante mai bune ale lor.

Doar cei care au muncit minim 10.000 de ore la visul lor știu că nimic nu li se cuvine, că totul e rezultatul muncii lor.

Succesul înseamnă să lucrezi atât de bine cu tine încât totul pare simplu și ușor.

Succesul nu este întotdeauna ceea ce pare. El aparține oamenilor care nu se dau bătuți.” Edith Elisabeta Kadar


„Când este vorba despre împlinirea celui mai înalt potențial al tău, contează foarte mult cu ce oameni te însoțești.

Unii oameni te pot face să-ți îngropi visurile, pentru că vor revarsa asupra ta fricile lor și vei intra și tu în frică.

Alți oameni te vor face să simți că poți orice, te vor susține, te vor inspira.

Oamenii inventivi văd perioadele de haos ca o oportunitate de a crea ceva nou, care să funcționeze în situații în care vechile soluții nu mai funcționează. Ei dau mai multe roade în perioadele de haos decât în perioadele obișnuite.

Ca să ajungi la o astfel de mentalitate care te face să vezi oportunitățile în haos este necesar să fii în preajma unor oameni care deja au această mentalitate.

Mulți oameni cred că nu pot să-și împlinească visurile fiindcă nu au destui bani; nu e adevărat. Nu e vorba de bani, e vorba de mentalitatea pe care o ai. Dacă ai mentalitatea care trebuie, banii vor veni.

Dacă tu nu ești capabil să faci nimic cu banii pe care îi ai, nu vei fi capabil să faci nimic nici dacă ai avea mai mulți bani. Când ai curaj și ai relațiile potrivite, poți folosi banii altora, pe care ei sunt dispuși să ți-i dea, ca să faci ceea ce ți-ai propus. Dacă ai mentalitatea care trebuie, vei reuși să aduni în jurul tău oamenii potriviți, care să te susțină financiar în a-ți realiza visul.

Nu poți zbura ca vulturii dacă îți petreci timpul cu curcanii.” (TDJakes) Traducerea Mihaela Dan

"Cele mai multe femei au fost programate la modul subtil, fiind învățate că trebuie să se pună pe ultimul loc în ordinea priorităților, așa cum a fost ea stabilită de societatea patriarhală... Ele au acceptat tacit că nevoile lor - indiferent dacă era vorba de nevoi fizice, emoționale, mentale sau spirituale - erau cele mai puțin importante în familie și în ierarhia socială.

Cele mai multe dintre noi s-au conformat în tăcere.

Cele mai multe dintre noi au crezut că e “de datoria noastră”, a femeilor, să ne punem pe ultimul loc.

Cele mai multe dintre noi au jucat rolul martirului și s-au sacrificat pentru alții.

Cele mai multe dintre noi nu au pus niciodată la îndoială această stare de fapt.

Nenumărate femei cu inimile rănite au jucat acest rol de martir toată viața lor, de milenii. Noi am încercat să-i facem fericiți pe toți cei din jurul nostru. Am considerat că este responsabilitatea noastră să le facem pe plac altora, renunțând la propriul nostru adevăr, la nevoile și dorințele proprii, din dorința de “a fi bine”, într-o încercare de “a trăi în bună înțelegere”.

De-a lungul timpului, noi, femeile, am încercat să fim fericite făcându-i pe toți ceilalți fericiți. Dacă ceilalți erau fericiți, simțeam că ne-am jucat perfect rolul și că astfel, puteam să ne considerăm și noi fericite.

Pentru o vreme am fost mulțumite că persoanele dragi au nevoie de noi. Am crezut că dacă au nevoie de noi o să ne simțim apreciate, acceptate și iubite. Tot ce ne doream era o validare a valorii noastre, venită din partea celor ale căror nevoi le-am pus mai presus de nevoile noastre.

Dar a fost un preț uriaș de plătit, pentru că simțeam un gol interior, o amorțeală întunecată... O amorțeală pe care nici măcar nu puteam să o identificăm, pentru că ea a fost mereu acolo, distrugându-ne pe tăcute respectul de sine, demolându-ne puțin câte puțin puterea personală, închizându-ne încetul cu încetul inimile.

Noi am încercat cu îndârjire să umplem acest gol interior care apăruse ca urmare a faptului că ne-am neglijat nevoile și dorințele proprii, că ne-am negat/ ignorat propriul adevăr și că am acceptat să trăim zi de zi în acest fel. Am încercat să umplem acest gol interior preocupându-ne și mai mult de binele celorlați, concentrându-ne și mai mult pe nevoile și dorințele lor, în speranța că fărâmele de iubire primite din partea acestora ne vor fi de ajuns și în sfârșit, ne vom simți și noi împlinite, fie și pentru o perioadă scurtă de timp.

Noi n-am înțeles, nu ne-am dat seama că, de fapt, acest gol era provocat de lipsa de IUBIRE. Noi am dat mereu de la noi - am dat atât de mult, încât rezervoarele noastre s-au golit.

Aceasta e durerea ascunsă din istoria Femininului, care a fost gravată în paginile timpului, în societatea patriarhală a Pământului.

Vremurile se schimbă acum. Femeia și-a recuperat și asumat puterea personală. Ea s-a ridicat în toată gloria ei și în cele din urmă, a înțeles că golul pe care îl simte în interiorul ei nu poate fi umplut decât din interior.

Ea nu mai pune nevoile altora deasupra nevoilor proprii. Ea își rostește adevărul cu grație. Își urmeaza calea sigură pe ea, acceptând doar ceea ce rezonează cu ea și ce o onorează.

Și în acest fel, Femeia nu se schimbă doar ea însăși - ea schimbă lumea. Nu-și mai dorește ca ceilalți să aibă nevoie de ea, ca să se simtă validată; a plătit un preț prea mare atunci când își baza fericirea proprie pe fericirea altora, așa că în cele din urmă, a decis să se pună pe ea însăși pe primul loc în ordinea priorităților sale."

Sursa: Karen Star

A fost un moment în viața mea în care am fost lovit de oameni pe care-i consideram apropiați, care au pornit un adevărat tăvălug – a fost o încercare foarte dureroasă pentru mine. Dar nu m-am victimizat, nu m-am plâns, nu am arătat cu degetul către cei care au făcut asta. Am știut că Dumnezeu a folosit acea încercare pentru a mă ajuta să cresc, să vindec niște lucruri din trecut pe care nu le vindecasem până atunci.

Eu sunt acum mai puternic, mai rezistent și mai eficient în a face Lucrarea lui Dumnezeu decât eram în trecut, tocmai pentru că am trecut prin acea încercare. Și asta se întâmplă pentru că la acel moment am capitulat și i-am permis lui Dumnezeu să-mi facă acea „operație” dureroasă. Nu m-am dat jos de pe „masa de operație”, protestând „Cum e posibil să-mi faci așa ceva, Doamne?! După tot ce am făcut în slujba Ta! Eu sunt pastor, am adus atâția oameni la Tine! Și acum mi se întâmplă asta?! Nu meritam așa ceva!”.

Nu, am stat liniștit și l-am lăsat pe Dumnezeu să taie și să scoată din viața mea ce a vrut să scoată.

A durut. Și am avut de pierdut la mai multe niveluri.

„N-am crezut niciodată că voi trece printr-o «operație» de acest tip, dar o să te las să tai ceea ce consideri necesar să fie tăiat. Facă-se Voia Ta!”, asta i-am spus lui Dumnezeu. Și l-am lăsat să taie.

Dumnezeu a tăiat atunci și unele dorințe ale mele care nu erau în aliniere cu ceea ce dorea El pentru mine, care aveau de-a face mai mult cu egoul meu.

Eu cred că dacă nu ai trecut prin niște furtuni serioase în viața ta, nu poți fi foarte eficient în a face Lucrarea lui Dumnezeu.

Am văzut asta în propria viață, dar am văzut-o și în viețile unora dintre sfinți: uneori, faptul că treci printr-o furtună puternică este un semn că tu faci ceva pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Faptul că am trecut prin niște furtuni mari în viața mea m-a calificat pentru ca Dumnezeu să lucreze prin mine la un nivel superior celui în care lucra în trecut.

Dacă tu spui că ai credință în Dumnezeu, ții post și te rogi, dar nu ai avut parte de cine știe ce furtuni în viața ta și când s-au arătat semne de furtună, ai făcut ce-ai făcut și ai evitat acea furtună, s-ar putea să nu joci în „echipa” în care crezi că joci.

La acest moment eu nu-mi mai evaluez creșterea după succesele pe care le-am înregistrat, ci mi-o evaluez după furtunile prin care am reușit să trec.

În opinia mea, cei mai mulți oameni au o idee eronată despre ce înseamnă „succesul” în viață. Eu însumi am avut o idee eronată, până să fi trecut prin niște furtuni foarte mari și să fi înțeles niște lucruri.

Acum am o altă perspectivă asupra „succesului”; în opinia mea, „succesul” înseamnă să reușești să treci prin marile furtuni ale vieții și să fii capabil să te ridici în picioare, după ce furtuna a trecut.

Furtunile acestea te vor afecta, vor fi unele lucruri distruse în viața ta, dar tu nu vei fi distrus, ci vei fi schimbat – nu vei mai fi același om după o asemenea furtună. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


Povestea vulturului

"Un bărbat a găsit într-o zi un ou de vultur. L-a luat şi l-a pus în cuibul unei găini din ograda sa. Odata cu puii de găină a ieşit şi puiul de vulture, iar acesta a crescut împreună cu ei.

Toată viaţa lui, vulturul a făcut ceea ce făceau şi găinile de curte, scurmând pământul dupa viermi şi insecte, gândindu-se că şi el e găină...

Într-o zi, văzând o pasăre pe cer, a început să dea din aripi şi chiar a reuşit să zboare câţiva metri în aer. Când au văzut aceasta, păsările din curte au început să râdă, spunându-i că degeaba încearcă să imite zborul păsărilor...oricum nu va reuşi, pentru că nu este altceva decât o găină...iar găinile nu zboară.

Anii au trecut si vulturul a îmbătrânit. Într-o zi a văzut o pasare mare şi impunătoare deasupra lui, pe cer. Ea zbura cu măiestrie în bătaia vântului, dând cu forţă din aripile sale puternice şi aurii. Bătrânul vultur s-a uitat în sus cu teama, dar şi cu respect. "Cine e această pasăre?" a întrebat.

"Acesta e vulturul, regele păsărilor.", au răspuns păsările de curte. "El aparţine cerului. Noi aparţinem Pământului, pentru că suntem găini."

Astfel, vulturul a trăit şi a murit ca o găină, pentru că asta i s-a spus că este."

Totul începe cu un singur om.

Schimbarea (în familia ta, în comunitatea ta, în lume) începe cu un singur om. Și fiecare dintre noi avem posibilitatea să fim Acela.

Dar nu e ușor să fii Acela. Întunericul te va lua ca țintă și te va ataca din toate pozițiile, când ești Acela, pentru că vrea să te împiedice să-ți duci la bun sfârșit Misiunea. Cei care sunt Acela în familia/ anturajul/ comunitatea lor sunt periculoși pentru întuneric și vor fi atacați.

Mă adresez acum acelora dintre voi care sunteți Acela, oriunde vă aflați: nu vă mirați că veți fi ținta unor atacuri, nu vă mirați când sunteți atacați fără niciun motiv, nu vă mirați când sunteți atacați pe la spate, nu vă mirați când sunteți atacați de oameni pe care nici nu-i cunoașteți și care nu vă cunosc, cu care nu ați interacționat niciodată. Există un motiv pentru care sunteți atacați: voi sunteți Acela.

O să simțiți de multe ori că nu vă integrați în familia/ grupul/ locul/ comunitatea în care vă aflați, pentru că sunteți Acela între oameni care nu sunt Aceia.

O să vă simțiți de multe ori singuri în grupuri mari de oameni, pentru că sunteți Acela între oameni care nu sunt Aceia.

O să preferați de multe ori să stați în solitudine, pentru că sunteți Acela într-o mare de oameni care nu sunt Aceia.

Dacă sunteți unul dintre cei care au o astfel de experiență, vreau să știți că nu e nimic în neregulă cu voi: tot ce se întâmplă este că sunteți unul dintre Aceia.

Obișnuiți-vă cu ideea că veți fi mereu un ciudat pentru oamenii obișnuiți, că îi veți intriga/ deranja/ șoca/ enerva, fiindcă nu vă înțeleg și fiindcă funcționați altfel decât ei, fiindcă nu spuneți „Da” când simțiți că e „Nu”, fiindcă nu aveți nicio problemă în a spune „Nu”, chiar dacă asta îi supără pe cei cărora le spuneți „Nu”, fiindcă nu aveți nevoie de validare din exterior, fiindcă faceți ce vă simțiți ghidați să faceți în contextul respectiv, indiferent ce cred/ spun alții despre voi.

Voi nu aveți nicio problemă cu faptul că ceilalați vă consideră „un ciudat”, că nu sunteți înțeleși, că sunteți contestați/ ironizați/ atacați/ marginalizați.

Când ești Acela este de la sine înțeles că vei fi foarte diferit de cei din jur, că nu vei fi înțeles, că nu te vei integra. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Nu poți să schimbi comunitatea/ lumea urmând turma.

Nu poți să faci diferența rămânând „în rând cu lumea”.

Vrei să faci diferența în această lume sau nu?

Puterea pe care o primești de la Dumnezeu când ești Acela vine cu un preț. Ești dispus să plătești acel preț?

Încetează să mai ceri acordul celor apropiați pentru a fi Acela!

Încetează să încerci să-i mai convingi pe cei din jur că viziunea ta are valoare și că este spre binele lor să ți se alăture!

Încetează să le mai explici celor apropiați că ai auzit Chemarea și că nu poți să nu-i răspunzi, fiindcă Dumnezeu vrea să lucreze prin tine.

O afacere începe cu ideea/ viziunea unui om.

O comunitate spirituală începe cu un învățător spiritual.

O fundație care servește Binele comun începe cu visul unui om.

Dreptul femeilor la vot a început cu convingerea unei singure femei: „Ar trebui să am și eu dreptul să votez!”.

O invenție valoroasă începe cu ideea unui om.

O singură binecuvântare de la Dumnezeu poate să te facă să culegi roadele ei o viață întreagă.

Puterea a doi oameni este mult mai mare decât puterea unui singur om, dar numai dacă acei oameni sunt pe aceeași lungime de undă, dacă amândoi sunt Aceia. Dacă nu se îndeplinește această condiție, e mai bine să rămâi singur și să-ți vezi de Calea ta. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Alegerile voastre sunt bazate pe valorile voastre. Dacă voi nu prețuiți un lucru/ un om, nu-l veți alege, indiferent cât de valoros este acesta.

Indiferent care spuneți voi că sunt valorile voastre, alegerile voastre sunt cele care arată care sunt adevăratele voastre valori.

Când nu prețuiești la adevărata valoare un om/ lucru/ o relație, îl/o vei pierde. Și mulți dintre voi puteți confirma că v-ați dat seama de valoarea unui om/ lucru/ unei relații abia după ce ați pierdut acel om/ lucru/ acea relație. La momentul respectiv nu l-ați prețuit așa cum merita, iar după ce l-ați pierdut v-ați dat seama câ de mult aducea în viața voastră.

Cei mai mulți dintre voi faceți alegeri care vă oferă plăcerea/ satisfacția de moment, faceți compromisuri, faceți alegeri care vă rezolvă problemele pe moment, dar vă pot produce daune majore pe termen lung. Vă interesează aparența, nu sunteți interesați/ capabili să vă uitați mai bine, ca să vedeți esența. Vă interesează rezolvările care sunt de fapt niște „cârpeli”, nu vă gândiți la consecințele acelor alegeri.

Cei care au valori înalte spun „Nu” plăcerilor de moment, nu fac compromisuri, nu-și coboară standardele, chiar dacă nu e deloc confortabilă așteptarea, au răbdare până găsesc ceea ce li se potrivește cu adevărat, ceea ce este aliniat cu valorile lor. Ei știu să aștepte/ se păstreze pentru ceea ce este menit pentru ei, sunt dispuși să îndure pentru a ajunge la nivelul la care sunt pregătiți să primească/ gestioneze ceea ce este menit pentru ei, sunt dispuși să muncească pentru a obține ceea ce este menit pentru ei.

Ei nu acceptă jumătățile de măsură, nu merg pe principiul „Decât deloc, mai bine așa!”. Ei nu acceptă soluții care sunt niște „cârpeli”, când știu că Dumnezeu are pregătite pentru ei binecuvântările Sale. Acești oameni așteaptă ceea ce este cu adevărat potrivit pentru ei, indiferent cât durează așteptarea.

Câți dintre voi sunteți dispuși să așteptați până Dumnezeu vă aduce ceea ce este menit pentru voi, indiferent cât durează așteptarea?

Câți dintre voi faceți alegeri din disperare, din frică, din nesiguranță, din teama de singurătate, știind că nu este cea mai potrivită variantă pentru voi, dar preferând „așa, decât deloc”? Sunteți conștienți că aceste alegeri care nu sunt aliniate cu Dumnezeu au consecințe? Sunteți conștienți că alegerile voastre au consecințe și asupra copiilor voștri și copiilor copiilor voștri?

Dacă sperați că veți reuși să vă rezolvați problemele/ vă vindecați/ avansați pe calea voastră doar prin rugăciuni, îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar n-o să se întâmple. Toate astea le veți reuși numai făcând alt gen de alegeri. Dumnezeu vă va ghida, dar este responsabilitatea voastră să urmați acele îndrumări și să faceți alt gen de alegeri decât cele care v-au adus în situația în care sunteți. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

 

Atunci când nu ești conștient de valoarea unui lucru pe care-l primești, îl tratezi ca pe un lucru obișnuit.

O să vă dau un exemplu, ca să înțelegeți la ce mă refer: fetița mea cea mai mică este la vârsta la care nu face diferența între o jucărie de 1 dolar și o jucărie de 200 de dolari; se bucură la fel de mult pentru amândouă și apoi le lasă pe unde se nimerește pe amândouă. Au fost cazuri în care de dragul ei am plătit o sumă substanțială pentru o anumită jucărie, iar ea vărsa supă pe acea jucărie, o lăsa în curte, în ploaie sau o murdărea cu carioca. După mai multe întâmplări de acest gen, eu, ca tată, am decis că o să fiu mai selectiv în privința darurilor pe care i le ofer și o să-i cumpăr jucării scumpe atunci când va mai crește, va înțelege valoarea lor și va putea să aibă mai multă grijă de ele.

La fel face și Dumnezeu cu ceea ce ne oferă.

De exemplu, Dumnezeu ne dă uneori o viziune măreață, însă unii dintre noi tratează acea binecuvântare de la Dumnezeu ca pe o sugestie și nu-i dau cine știe ce atenție.

Unii oameni nu înțeleg care este valoarea viziunii pe care o primesc de la Dumnezeu, nu înțeleg că nu este înțelept să împărtășească acea viziune cu oricine.

Este de dorit ca noi să conștientizăm valoarea viziunii respective, să conștientizăm că Dumnezeu ne arată încotro vrea să ne ducă și să fim convinși că suntem capabili să împlinim acea viziune, dacă suntem dedicați și facem tot ceea ce suntem ghidați să facem.

O viziune pe care ți-o să Dumnezeu nu este același lucru cu elanul de moment pe care ți-l inspiră un speaker motivațional; nu faceți confuzie! Eu nu mă refer la ceva ce te face să te simț bine pe moment, mă refer la a-ți urma Chemarea. Când faci diferența înte valoarea unei viziuni inspirate de Dumnezeu și valoarea unui demers inspirat de un speaker motivațional, vei trata cu seriozitate acea viziune și vei lucra la împlinirea ei, convins că dacă Dumnezeu ți-a dat-o, este pentru că o poți împlini. Nu te mai împiedici de lucruri de genul „Eu nu am studii în acest domeniu”/ „Nu mă pricep la așa ceva, n-am făcut niciodată asta!”/ „Nu am idee ce trebuie să fac, nu știu de unde să încep”/ „Nu mai am vârsta pentru așa ceva”/ „Nu am bani pentru așa ceva”, etc.

Când Dumnezeu a început să-mi dea viziuni, mi-a cerut să le scriu undeva. Erau lucruri la care nici nu puteam visa la momentul respectiv și nu aveam idee cum se vor întâmpla, când se vor întâmpla, unde se vor întâmpla și nici de ce se vor întâmpla. Era nu mult, ci foarte mult în afara zonei mele de confort. Dar Dumnezeu îmi dădea aceste străfulgerări în care vedeam viitorul și îmi spunea „Ține minte ce ți-am arătat! Scrie undeva ce ți-am spus! Aici nu e vorba de competențele tale actuale, de studiile tale, de situația ta financiară actuală, ci e vorba de ceva ce spun Eu că se va întâmpla. Eu te voi ghida”.

Și până acum Dumnezeu nu că mi-a dat tot ce mi-a spus că-mi va da, ci mi-a dat mult mai mult decât atât. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan

Pentru a-și face Lucrarea Sa pe Pământ, Dumnezeu se folosește de oameni care sunt dispuși să lucreze în slujba Lui.

De ce n-ai fi tu unul dintre acei oameni?

Ești interesat să fii unul dintre oamenii prin care lucrează Dumnezeu? Ești interesat să fii cu normă întreagă în slujba lui Dumnezeu sau te interesează numai acele „lucrări” din care îți iese ție, personal, ceva?

Ești unul dintre cei care zic că vor ca Dumnezeu să lucreze prin ei, dar când El le dă instrucțiuni cu privire la ce au de făcut, dau înapoi și spun că încă nu sunt pregătiți, că încă nu e timpul pentru a face asemenea lucruri, că nu se gândeau că va fi ceva de genul ăsta, etc?

Ești unul dintre cei care lucrează cu jumătăți de măsură chiar și când e vorba de ceea ce le cere Dumnezeu?

Hotărăște-te: ești dispus să-i permiți lui Dumnezeu să lucreze prin tine sau trebuie să caute pe altcineva care să facă treaba pe care tu nu ești dispus să o faci?

Și dacă spui că ești hotărât, e suficient loc în viața ta pentru Dumnezeu și pentru ce vrea El sau e plin de lucruri/ persoane/ relații care nu au nicio legătură cu EL, pe care le-ai înghesuit acolo și de care te agăți, deși nu-și (mai) au locul în viața ta?

Unii oameni și-au fixat un țel de genul: „Vreau să muncesc și să fac bani mulți, pentru ca la 55 de ani să-mi permit să mă pensionez”.

De unde v-a venit o asemenea idee?! Unii oameni au parte de binecuvântările lui Dumnezeu și fac diferența în această lume la 70 de ani și încă mai au de lucru.

V-ați gândit veodată că Planul lui Dumnezeu pentru viața voastră are în vedere mult mai mult decât o pensionare la 55 de ani?

V-ați gândit vreodată că Planul lui Dumnezeu pentru viața voastră prevede să fiți activi mult după ce ați împlinit vârsta pensionării și să aduceți atât de mult în viața altora (nu doar a familiei), încât să vi se ducă lipsa după ce plecați de aici, de pe Pământ?

Și nu spun că trebuie să te trezești la ora 6 ca să pleci la serviciu mult după vârsta de 65 de ani; spun că dacă planul tău este doar să călătorești pentru propria distracție și eventual să lenevești pe puntea unui iaht și să te intereseze numai să-ți fie ție bine și comod, fără să-ți pese de Binele comun, planul tău nu coincide cu Planul lui Dumnezeu. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


„Singura pasăre care îndrăznește să se lupte cu vulturul este corbul. Corbul stă pe vultur, pe spate și îi mușcă gâtul. Vulturul nu răspunde și nici nu se luptă cu corbul; nu cheltuie timp sau energie pe corb, ci doar deschide aripile și începe să se ridice mai sus, în ceruri. Cu cât zborul este mai mare, cu atât corbului îi este mai greu să respire și, în cele din urmă, cade din cauza lipsei de oxigen.

Învață de la vultur și nu lupta cu corbii, continuă doar să urci. S-ar putea să fie de-a lungul călătoriei, dar în curând vor cădea. Păstrați-vă atenția asupra lucrurilor de mai sus și continuați să vă ridicați! ” via Samanta Stelara


În general, cei care își caută un partener de cuplu au o serie de pretenții cu privire la persoana respectivă și am constatat că de multe ori, partenerul pe care îl vor este unul care nu se potrivește cu ei, ci este mult peste nivelul lor. Chiar dacă ei ar întâlni un om care se potrivește profilului dorit, acel om nu ar fi interesat de ei.

De aceea este spre binele tău ca atunci când decizi că vrei un partener care să întrunească anumite calități, să te uiți la tine însuți și să te gândești dacă un om ca acela pe care ți-l dorești s-ar potrivi cu tine, dacă ar fi la același nivel cu tine.

Tu nu atragi ce-ți dorești, tu atragi ceea ce ești din punct de vedere al energiei tale. Oamenii pe care-i atragi sunt cei care se potrivesc energetic cu tine – dacă ai multă toxicitate în tine, vei atrage oameni care au multă toxicitate în ei.

Știu că vrei să atragi un om care are anumite calități, dar verifică dacă un asemenea om ar fi atras de cineva ca tine. Dacă tu ești traumatizat, vei atrage alți oameni traumatizați. Dacă tu ai un nivel redus de vibrație, vei atrage oameni cu un nivel redus de vibrație, fiindcă aceștia sunt oamenii cu care rezonezi.

Un vultur nu se va potrivi cu un porumbel, nu pot forma un cuplu sănătos.

Dacă ai anumite standarde în ceea ce privește un potențial partener de cuplu, asigură-te înainte de toate că tu însuți corespunzi acelor standarde. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

 































.02.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)