sâmbătă, 2 martie 2024

9.Cand te privesti in Oglinda, ce vezi?



Ultima actualizare 16.03.2024: la final

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini.Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster


“Unii oameni cred că a fi persoană spirituală înseamnă a fi mereu într-o stare de grație, a fi mereu drăguț cu toată lumea.

Nu, nu înseamnă asta. Definiția unei persoane spirituale evoluează pe măsură ce tu evoluezi, pentru că înțelegi mai mult/ profund și vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă. În orice caz, a fi o persoană spirituală nu înseamnă a trăi undeva pe un norișor, unde curge lapte și miere, fără griji, fără probleme, într-o stare de eternă pace interioară și Iubire.

A fi o persoană spirituală înseamnă a te manifesta la modul autentic, a avea curajul de a fi sincer cu tine însuți și de a trăi în aliniere cu propriul adevăr.

Lumea/ societatea încearcă să ne facă să trăim așa cum vrea ea, ne spune ce „trebuie”/ „nu trebuie” să facem, ne spune cum „e bine/ e rău” și oamenii urmează aceste reguli/ norme exterioare.

Sunt foarte puțini cei care ne învață să fim noi înșine. În lumea asta găsești o mulțime de cărți de spiritualitate, dar sunt foarte puține cărți care ne învață să ne descoperim/ urmăm propriul adevăr, nu să urmăm orbește învățătura spirituală pe care o promovează unul sau altul. Sunt puțini învățătorii spirituali care ne învață să ne descoperim și să ne onorăm propriul adevăr, nu să urmăm orbește niște adevăruri „spirituale” pe care ni le servesc ei.

Spiritualitatea nu înseamnă să te lași ademenit de cuvinte/ concepte frumoase pe care le folosesc unii pentru a te atrage în lumea/ iluzia lor și a te ține blocat acolo; spiritualitatea înseamnă a te reconecta cu Esența ta, a te manifesta în toată autenticitatea ta.

Nu te apropii de spiritualitate ca să-i impresionezi pe alții, ca să te simți superior altora, ca să simți că ești mai special decât alții. Te apropii de spiritualitate fiindcă simți o Chemare în acest sens, pentru că simți adânc în interiorul tău că asta e Calea ta, simți în adâncul tău că ai venit aici, pe Pământ, ca să servești Binele comun, ca să aduci Lumină într-o lume în care este foarte mult întuneric.

Sunt atât de mulți oameni care se uită la un lider/ învățător spiritual și-i cer: „Condu-mă, arată-mi ce am de făcut!”, se predau complet în mâinile lui. Și unii dintre acești lideri, din diverse motive, nu-și conduc adepții către ei înșiși, ci într-o cu totul altă direcție, îi duc într-o iluzie.

Un adevărat învățător spiritual te va învăța să-ți cauți adevărul în interiorul tău, să-ți cauți răspunsurile în interiorul tău, să-ți cauți Calea în interiorul tău. Te va învăța să fii prezent în Acum, ca să-ți simți rezonanța, să urmezi semnele pe care le primești pas cu pas. Te va învăța să fii sincer cu tine însuți, să te vezi așa cum ești, să accepți să vezi adevărurile inconfortabile/ dureroase din viața ta și să acționezi în consecință.”

Autor: Kerry K., Traducerea: Mihaela Dan

***



„Nici o extrema nu e potrivita, iar cei care pică in extrema sunt departe de adevăr. Celelalte planuri ale existentei sunt la fel de reale ca si cel fizic si fiecare om le descoperă la momentul potrivit, pe toate sau doar unele dintre ele.

Oamenii merg la cursuri pentru a dobandi cunoastere. Asta e un lucru bun. Apoi prin exercitiu propriu sustinut unii reusesc sa dobandeasca si abilitatile necesare de a ”mânui” ceea ce au aflat la cursuri. Dar asta poate dura ani sau zeci de ani. 

Rolul cursurilor pentru cei mai multi dintre cursanti nu este ca ei sa devină ”traineri” la randul lor, ci să înțeleagă de ce traiesc ceea ce traiesc si sa isi armonizeze propria exitență și, ideal, și pe a celor pe care îi lasă după ei.

Energia potentiala de a deveni maestri o avem toti, de acord. Chemarea, stofa, flerul, inzestrarea, misiunea, indiferent cum îi spunem, nu o au toti. Teoretic toti ne pricem si la motoare, si la fotbal, si la politica, si la terapii. In realitate in existenta asta unii s-au nascut sa indrume si altii sa fie indrumati, cu tot respectul pentru fiecare !

Visez la clipa in care fiecare individ va deveni constient si va fi dispus sa faca efortul de a deveni terapeut, macar el pentru sine.”

Autor: Draghici Dumitru

***


“Încetul cu încetul învăț că nu trebuie să reacționez la tot ce mă deranjează.

Încetul cu încetul învăț că a-ți consuma energia pentru a reacționa la fiecare lucru rău care ți se întâmplă te epuizează și te oprește să vezi celelalte lucruri bune din viața ta.

Încetul cu încetul învăț că nu voi fi plăcută de toți și nu voi putea să-i conving pe toți să mă trateze așa cum vreau eu să fiu tratată - și asta e în regulă.

Încetul cu încetul învăț că a încerca din toate puterile să „cucerești” pe cineva este doar o pierdere de timp și energie și te umple doar de gol.

Încetul cu încetul învăț că a nu reacționa nu înseamnă că eu aș considera că acele lucruri/ comportamente sunt în regulă, înseamnă doar că aleg să mă ridic deasupra lor. Aleg să identific lecția din acele experiențe și să învăț din ceea ce s-a întâmplat. Aleg să fiu persoana care oprește conflictul. Aleg liniștea sufletească, pentru că de asta am nevoie cu adevărat. Nu am nevoie de mai multă dramă în viața mea. Nu am nevoie de oameni să mă facă să simt că nu sunt suficient de bună. Nu am nevoie de conflicte și certuri și false prietenii.

Încetul cu încetul învăț că uneori, a nu spune nimic înseamnă a spune totul.

Încetul cu încetul învăț că a reacționa la lucrurile/ comportamentele care te supără înseamnă a da acelui om putere asupra ta.

Nu poți controla ce fac alții, dar poți controla cum răspunzi, cum faci față la ceea ce se întâmplă, cum percepi ceea ce se întâmplă și cât de mult vrei să iei lucrurile la modul personal.

Încetul cu încetul învăț că de cele mai multe ori, astfel de situații nu spun nimic despre tine, dar spun multe despre cealaltă persoană.

Încetul cu încetul învăț că toate aceste dezamăgiri sunt acolo doar pentru a ne învăța cum să ne iubim pe noi înșine, pentru că iubirea de sine va fi „armura” și „scutul” de care avem nevoie împotriva oamenilor care încearcă să ne doboare. Iubirea de sine ne va proteja atunci când oamenii caută să ne zdruncine încrederea în noi înșine sau când caută să ne facă să simțim că nu avem valoare.

Încetul cu încetul învăț că și dacă reacționez, acest lucru nu va schimba nimic, nu va face oamenii să mă iubească și să mă respecte, nu-i va face să se răzgândească așa, ca prin minune. Uneori e mai bine să lași lucrurile așa cum sunt, să lași oamenii să plece, să nu tragi de ei ca să obții niște explicații pentru comportamentul lor, să nu alergi după răspunsuri și să nu te aștepți ca oamenii să te înțeleagă.

Încetul cu încetul învăț că viața este mai bine trăită atunci când nu o centrezi pe ceea ce se întâmplă în jurul tău, ci o centrezi pe ceea ce se întâmplă în interiorul tău.

Lucrează cu tine însuți, lucrează la pacea ta interioară și vei conștientiza că a nu reacționa la fiecare lucru mărunt care te deranjează este primul pas care te conduce către a trăi o viață fericită și sănătoasă.”

Autor: Rania Naim, Traducerea: Mihaela Dan

***



"De ce unii oameni sunt deseori singuri?

De ce nu se încadrează în lumea comună?

În acea lume a sentimentelor ieftine și a valorilor în curs de lichidare?

Pentru că acesti oameni sunt profunzi, nu orice funcționează pentru ei.

Ei trăiesc în lumea reală, ÎN MAGIE ȘI ÎN SPIRIT și nu în imaginarul pe care ni-l vând ca fiind real.

Nu acceptă orice prietenie. Pentru că prin vibrație nu se conectează cu orișicine.

Casa lor este un sanctuar al Magiei sale pe care nu toată lumea îl înțelege; lumânări, cristale, tămâii, meșteșuguri, rune, plantele abundă peste tot. Nu sunt oameni obișnuiți și nici mediul lor ambiental nu este.

Nu sunt înțeleși de toată lumea și nici nu le pasă.

Nu aspiră să vorbeasca despre ultima modă sau despre ceea ce se întâmplă cu showbiz-ul.

Vorbesc despre Universuri, despre sfaturi, despre vise, despre magie, despre spirite, despre spiriduși, despre conștiință, Spiritualitate, elementali și Dragoste.

Sunt extrem de empatici, sensibili, adevărați și nu se încadreaza într-o lume a aparențelor, a mascaradelor sau a fațadelor. 

De ce o astfel de persoană prefera cel mai adesea sa stea in solitudine?

Pentru că spiritul o învață mai întâi să se iubească pe Sine și să știe să fie cu ea însăși, apoi să împărtășească cu ceilalți și să se extindă de la sine la ceilalți.

O astfel de persoană ciudată nu se teme de singurătate: o folosește pentru creștere, pentru a privi în interior și pentru a-și activa mai mult sentimentele, pe care apoi le împarte în cercuri cu alte persoane, care, deși sunt departe, se simt apropiate în afinitatea frecvențelor vibraționale.

Ea trebuie să dărâme o mulțime de minciuni în drum înainte de a se întâlni pe Sine.

Dar când se regăsește... apare propria familie sufletească.

Ne întâlnim și acesta este motivul sărbătorii."

Sursa: Mauricio Sol via Samanta Stelara

***

 


„Asumă-ți viziunea personală, încetează să le mai permiți altora să-ți spună care „trebuie” să fie țelurile tale în viață și ce înseamnă succesul. Încetează să te mai limitezi singur, să-ți blochezi potențialul, ca să te încadrezi în cutiuța în care îți cere lumea să te încadrezi, în definiția de „succes” pe care ți-o oferă lumea. 

Nu mai nega cine ești tu cu adevărat și ce îți dorești tu cu adevărat, ca să tragi din greu pentru niște țeluri care nu te reprezintă, dar care ți se spune că sunt cele care te duc către succes.

Încetează să mai rămâi blocat în zona ta de confort, pentru că nu vrei să te desparți de niște oameni care ți-au fost aproape pentru ceva timp, dar care nu au evoluat cine știe ce și care acum te trag în jos. Înțelege că evoluția presupune să dai drumul periodic la ceea ce nu mai rezonează cu tine, la ceea ce te trage în jos.

Evoluția nu se face în turmă. Evoluția este un proces individual.

Nu poți câștiga cursa dacă vrei să rămâi permanent în grup, să alergi în același ritm cu cei din jurul tău, ca să rămâneți tot timpul împreună. Dacă tu înaintezi în ritmul în care pot înainta cei apropiați este posibil să nu evoluezi decât foarte puțin în cursul vieții tale, fiindcă nu toți oamenii sunt meniți să evolueze substanțial în această viață, nu toți oamenii sunt capabili să-și atingă potențialul maxim. Dacă stai după ei nu vei realiza nimic.

Mulți dintre voi, cei care citiți aceste lucruri, sunteți la un nivel mai înalt decât nivelul celor apropiați, dar nu vreți să acceptați asta, nu vreți să vă asumați acest lucru și să vă continuați cursa în ritmul potrivit pentru voi, vă e teamă să ieșiți din zona de confort, nu vreți să-i deranjați/ supărați/ răniți pe ceilalți și ca atare vă lăsați trași în jos de ei. Nu vreți să rămâneți singuri, vă e frică de singurătate. Dar dacă nu puteți accepta solitudinea nu puteți câștiga, nu puteți evolua.

Câștigătorii de foarte multe ori trebuie să înainteze de unii singuri, să-i lase în spate pe ceilalți, dacă vor să treacă linia de sosire.

Este necesar să te hotărăști ce vrei: vrei să rămâi cu grupul în zona ta de confort sau vrei să evoluezi și ca atare, îți vezi de calea ta?

Și știu că nu e ușor, mai ales pentru femei, care sunt criticate/ acuzate/ judecate dacă au curajul să-și asume viziunea și să-și urmeze calea, lăsându-i în urmă pe cei care le trag în jos.”

Autor: RC Blakes, Traducerea: Mihaela Dan

***

 



“În loc să te simți neputincios, fii recunoscător pentru fiecare piedică pe care ai avut-o în viață și pentru fiecare lecție pe care ai învățat-o pe parcurs.

Fii recunoscător pentru fiecare relație și pentru ceea ce ai reușit să înveți despre tine din eșecurile în dragoste.

Fii mândru de cât de puternic ai devenit de fiecare dată când ai reușit să pui la loc bucățile din inima ta frântă.

Fii recunoscător că ai învățat să te ridici din nou și să te vindeci indiferent de situațiile prin care ai trecut.

Fii mândru că ai învățat să recunoști ce nu îți face bine, să renunți și să reușești să mergi mai departe.

S-ar putea să simți că ai obosit, dar când te gândești cu adevărat... toate aceste lucruri prin care ai trecut te-au făcut să devii ceea ce ești acum.

Experiențele te modelează și te fac mai puternic și nu ar trebui să îți dorești să schimbi asta pentru nimic.

Ești acolo unde trebuie să fii și tot ceea ce este, este exact așa cum trebuie să fie!!!”

Autor: Charlotte Freeman - Joy in your spaces, traducere #SufletulMagie

 ***



„Vei întâlni oameni care vor fi intimidați de tine. Ești altfel.

Oamenii nu știu cum să reacționeze sau cum să îi accepte pe cei care nu urmează turma.

Nu sunt obișnuiți cu persoane care nu se conformează, și în loc să încerce să îți susțină unicitatea, vor încerca să te facă să te simți ciudat sau defect. Îți dau un sfat bine venit: dă-i naibii!”

Autor: Bonshea Making Light of the Dark

***



"Oglinzile eseniene:

Oglinda 1: Ceea ce vezi in exteriorul tau este o reflectie fidela a ceea ce esti tu in acel moment.

(Tine minte ca oglinzile reflecta atat constientul cat si subconstientul.)

Oglinda 2: Atragi ceea ce judeci.

Vei observa deseori acest tipar in multiple aspecte ale vietii tale daca esti foarte atent. Tine cont de faptul ca exista o mare diferenta intre a judeca si a observa. Una este sa ai preferinte (discernamant) si cu totul altceva este sa emiti o acuzatie cu privire la ceva anume. Iar atunci cand judeci, lucrurile la care opui rezistenta sunt, de fapt, cele pe care le hranesti si le atragi in viata ta.

Oglinda 3: Cea de-a treia oglinda iti va arata ceva ce ai pierdut, la care ai renuntat sau care ti s-a luat.

Cand vedem ceva ce iubim si ne dorim in cineva, este, de fapt, ceea ce am pierdut, am dat sau ni s-a furat din propria noastra viata. Fiecare relatie interumana reflecta relatia cu propriul nostru sine si deseori incercam sa redobandim acel ceva pierdut cand eram copii. Poate fi vorba de bucurie, inocenta, cinste si integritate, curaj sau iubire, pe care sinele incearca sa le redobandeasca.

In aceasta oglinda isi are originea, printre altele, gelozia.

Oglinda 4: Reflecta o iubire uitata

Poate fi vorba de un mod de a trai, o relatie pierduta sau neterminata. Deseori sunt experiente dintr-o viata anterioara care s-au terminat cu o concluzie gresita. Acestea se vor tot repeta pana cand se va ajunge la concluzia corecta si sufletul va dobandi intelepciune prin lectia invatata.

Oglinda 5: Oglinda unui aspect al mamei sau al tatalui care se manifesta.

Se spune ca atunci cand ne casatorim, cautam un partener care sa semene cu mama sau cu tatal nostru. Si deseori ajungem sa imitam comportamentul sanatos sau nesanatos al parintilor nostri, pe care l-am invatat in copilarie. Cand eram copii, parintii erau ca niste semizei pentru noi, iar aceasta oglinda este o reflectie a relatiei noastre cu altii si cu principiul de Dumnezeu/Mama si Tata Ceresc.

Oglinda 6: Noaptea intunecata a sufletului – partile reprimate ale sinelui pe care le-ai condamnat se vor reflecta prin oameni sau situatii care apar in viata ta.

Daca avem o puternica incarcatura emotionala fata de o persoana sau o experienta, atunci e bine sa incercam sa intelegem ce element profund sau reprimat din noi insine ne reflecta persoana sau experienta respectiva. In momentul in care ne dam seama care este acesta, atunci vom putea incepe sa ne vindecam.

Dumnezeu nu da niciodata unui om mai mult decat poate duce si cand ne confruntam cu o situatie dificila avem de ales sa o intampinam ca pe o manifestare puternica a lui Dumnezeu sau sa ne comporta ca niste victime.

De multe ori, cele mai reprimate parti ale noastre sunt si cele pe care le gasim cele mai atragatoare intr-un partener! Scopul acestui fenomen este sa ne vedem pe noi insine ca intreg, pentru a ne intregi si a fi completi.

Oglinda 7: Oglinda conceptului de sine atat la nivel constient cat si subconstient.

Vei intalni oameni care oglindesc parerea pe care o ai despre tine. Aceasta poate fi cea mai puternica oglinda, pentru ca nu tot timpul suntem constienti de relatia cu noi insine.

Cei din jur ne vor percepe si se vor purta cu noi asa cum noi ne purtam fata de noi insine. Daca avem o stima de sine scazuta si nu ne acceptam propria frumusete si intelepciune, nici altii nu o vor recunoaste. Daca suntem plini de manie, amaraciune si lipsiti de iubire fata de altii, la fel vor reactiona si ei in relatie cu noi. Daca ne schimbam perceptia fata de noi insine, schimbam intreaga lume. Poate ca este timpul sa fim mai plini de bunatate, iubire si compasiune fata de noi insine si fata de ceilalti.

De exemplu, daca te surprinzi mereu spunand ca “oamenii profita de mine” inseamna ca, de fapt, tu esti cel care profita de propriul tau timp, energie si resurse pentru a le face altora pe plac. Oamenii care iti apar in viata si “profita” sunt invatatorii tai, reflectand felul in care te tratezi pe tine insuti.

Adu-ti aminte!!!

Fiecare eveniment reflectat este o oportunitate de a te cunoaste mai bine pe tine insuti. Durerea sau frustrarea au rolul de a ne calauzi catre acea parte fragmentata din noi insine care trebuie intregita.

Cand esti pe pilot automat, nu creezi in mod constient. Ceea ce creezi/emiti sunt doar urmarile felului in care ai fost programat in copilarie. Cu cat punem mai multa intentie in fiecare moment, emotie sau gand, cu atat ne aliniem mai bine la cursul vietii.

Cu cat suntem mai constienti de fiecare moment, cu atat va fi mai usor sa recunoastem lectiile pe care universul ni le da.

Oglinzile devin tot mai subtile odata cu trecerea timpului."

Sursa: Laura R. Toderas

***



„Marile spirite au întâmpinat întotdeauna opoziție din partea minților mediocre.

Mintea mediocră este incapabilă să înțeleagă omul care refuză să se închine orbește prejudecăților convenționale și care alege să își exprime opiniile în mod curajos și sincer”.

Autor:  Albert Einstein

***

 


„Cei care sunt deja pe calea ascensiunii:

• Nu mai trebuie să demonstreze cuiva valoarea lor pentru că ei știu că o au.

• Nu le mai este frică de necunoscut, de gol, de singurătate.

• Nu mai au nevoie să controleze evenimentele, pe cei din jurul lor.

• Ei cred în existența unei lumi a energiilor, știu că credințele le creează realitatea și de aceea sunt atenți la gândurile lor și la cuvintele pe care le folosesc.

• Le place să fie adesea singuri, în compania animalelor, naturii sau a cărților; sunt alături de alți oameni doar dacă se simt bine făcând asta, nu pentru a-și alunga singurătatea.

• Sunt conștienți că au un scop în viață și iau măsuri pentru a-l găsi și a-l atinge.

• Acceptă cine sunt și nu mai luptă împotriva lor pentru a se schimba.

• Sunt conștienți că trebuie să-și vindece rănile prin procesele de iertare față de ei înșiși și față de ceilalți. Ei nu se simt victime ci mai degrabă responsabili pentru ceea ce se întâmplă în existența lor, sunt autodeterminați și stăpâni pe ei înșiși.

• Nu se mai pot uita la televizor sau urmăresc un conținut foarte selectat.

• Sunt liberi de robia îndatoririlor, de așteptările altor oameni sau ale societății și fac doar ceea ce este binele lor cel mai înalt.

• Sunt liberi de judecăți și de autojudecăți.

• Percep prezența Divină pretutindeni și totul devine unitate divină."

Sursa: Chiara Pica

***



„Îmi plac la nebunie oamenii asumați. Cred că este cea mai mare realizare într-o viață de om. Să ajungi la tine, să te privești adânc în suflet, să vezi tot ce-i acolo și să îți spui: ”Ok. Ăsta sunt, mă accept și nu mă judec. Fac tot ce vreau, fără să dau socoteală cuiva”. Să faci alegeri și să îți asumi consecințele. Să accepți că poți greși. Apoi să plătești, ținând capul sus și spatele drept.

Lor nu li se întâmplă nimic. Ei nu au destin. Au liber arbitru. Sunt liberi. Aleg, iau decizii. Și nu se acuză pentru alegerile făcute. Nu se judecă și nici nu își încâlcesc sufletul în ițe nevăzute, din care apoi, se zbat să iasă. Ei nu se zbat. Calcă liniștiți prin viață, așa cum te plimbi prin propria casă. Poate să pice curentul: tu știi clar pe unde îți e așezată mobila, unde sunt pragurile și ușile, și faci slalom printre ele, într-un echilibru perfect. Nu te împiedici, nu cazi și nu te lovești.

Oamenii asumați nu urlă. Nu se înfurie și nu trântesc uși de case ori de suflete. Intră și ies din locuințe și vieți, calmi și fără drame teatrale. În ritmul lor, pe care nimeni și nimic nu îl poate schimba. Sunt ca trestia care, instinctiv, știe când trebuie să se îndoaie ca să nu o rupă vântul.

Sunt statornici și poți să mergi alături de ei până în pânzele albe. Un om care nu se trădează nu va trăda niciodată alți oameni. Sunt ape adânci și calme. Nu oricine le poate intra în suflet. Sunt selectivi, tocmai pentru că știu clar ce își doresc. Dar și când te îndrăgesc, o fac pe viață.”

Autor: Ioana Duda

***



„Oamenii puternici nu sunt iubiți – sunt incomozi. Ei nu pot fi controlați.

Ei se aud pe sine, știu ce merită și nu sunt pregătiți să renunțe la asta.

Au în interior ancore cu care se țin ferm de dorința de a trăi fără murdărie și de a fi fericiți în ciuda tuturor circumstanțelor. În interior au rădăcini puternice care nu pot fi smulse sau distruse. La fel cum nu pot fi distruse principiile lor de fier, stima de sine, moralitatea și încrederea în ei înșiși.

Cei puternici sunt capabili să reziste oricărui adevăr, loviturilor sorții, torturii trădării și furtunii propriilor emoții.

Nu le este frică de durere, pentru că, după ce au supraviețuit războiului din propria inimă și au trecut prin iadul personal, au învățat să transforme rănile în înțelepciune și să se bucure de viață, păstrând frumusețea și tandrețea în inimile lor.

Cei puternici nu fac schimb de fericire, nu cerșesc dragoste – dar dacă Dumnezeu le trimite acest sentiment, ei îl vor accepta ca pe un mare dar și nu vor trăda niciodată omul pe care îl iubesc.

Ei trăiesc cinstit, acționează conform conștiinței, nu-i învață pe alții cum să trăiască, ci preferă să se aprofundeze în sine și să se dezvolte.

Își poartă crucea fără să o pună pe umerii altora, sunt responsabili pentru ceea ce au spus și au făcut, iar pentru eșecuri se învinuiesc doar pe sine, învață din greșeli – cei puternici preferă să tragă concluziile corecte decât să regrete.

Sunt foarte înțelepți – nu pot fi îndoiți sau impuși să facă ceva împotriva dorinței și voinței lor. Niciodată, în nicio circumstanță.

Și știu cum să plece. Cei puternici știu să plece odată pentru totdeauna. Nu le testați sentimentele, caracterul și răbdarea – pentru că doar vă veți frânge."

Autor: Lia Russ

***

 


„Intr-o zi, plimbandu-se prin padure, un om gasi un pui de vultur abia iesit din gaoace.

Dandu-si seama ca daca l-ar fi lasat acolo, singur si parasit, l-ar fi condamnat la moarte sigura, omul lua puiul acasa si-l puse intr-un cotet, impreuna cu niste pui de gaina.

Puiul de vultur crescu alaturi de acestia si, bineinteles, invata sa se poarte ca o gaina: scormonea pamantul pentru a gasi viermi si insecte, manca semintele pe care i le dadea stapanul, cloncanea si cotcodacea, iar daca batea din aripi nu se ridica mai mult de cateva zeci de centimetri.

Au trecut astfel cateva luni, timp in care vulturul nu se indoi nici o clipa ca locul lui ar fi altundeva decat in curtea stapanului, printre celelalte gaini.

Mai mult, era convins ca el insusi este o gaina.

Pana cand, intr-o zi, privind spre cerul albastru si fara nori, vazu un alt vultur planand maiestuos, aproape fara a-si misca aripile robuste…

Vulturul a inteles dintr-o data care este adevarata lui natura.

Si-a dat seama ca nu exista obstacole care sa-l impiedice sa zboare, in afara de cele din mintea lui, si, dupa cateva tentative, s-a ridicat in zbor spre infinit, intr-adevar liber.

Si acum, efectul pe care intamplarea aceasta l-a avut asupra celorlalti locuitori ai curtii…

Dupa ce au vazut ca fostul lor tovaras de joaca si de seminte si-a luat zborul, pierzadu-se in imensitatea cerului, multe din gaini au devenit constiente de trista lor situatie si au inceput sa viseze sa devina vulturi.

Incepura sa circule, la inceput aproape clandestin, apoi mai deschis, niste filosofii ciudate care argumentau ca fiecare gaina avea inauntrul sau un vultur care astepta sa fie eliberat.

Conditia de gaina nu este decat rezultatul unor credinte limitante”, sustineau niste gaini-profete, “schimbati credintele si cerul va fi al vostru”.

Aparusera tot felul de carti in domeniu, cu titluri gen “Cum sa devii un vultur in 30 de zile”, “Vulturocibernetica “, “Analiza vulturactionala” , “Minunile zborului”, “Declanseaza vulturul din tine” s.a.m.d.

Pentru cei care aveau bani de cheltuit, aparusera si seminarii (de Programare Galinolingvistica) si cursuri audio si video, unde se invata cum sa vizualizezi lumea vazuta de sus, cum sa recunosti sunetele celorlalte pasari (sa te pui in raport), cum sa percepi senzatia vantului in aripile tale (condita de vultur nu poate fi atinsa fara concentrare asupra canalelor senzoriale potrivite).

Mai interesant, aparuse si o metoda de analiza (gainogramma), care depista 9 feluri de a fi gaina, si in consecinta 9 drumuri diferite spre a deveni vultur.

Aparusera si niste tehnici, cum ar fi Echilibrul Gainoemotional si CFT (chicken freedom technique), care te invatau ce se intampla daca apesi pe niste puncte de pe cap si piept spunand “Iubesc si respect aripile mele”, si anume ca iti va trece frica de inaltime (principalul obstacol in drumul de dezvoltare spre conditia de vultur).

O gaina mai intreprinzatoare decat celelalte puse la cale un sistem de multilevel marketing care consta intr-un complex sistem de puncte care se obtineau vanzand cursuri si seminarii celorlate gaini, argumentand ca ridicarea in ierarhia sistemului era metoda cea mai sigura pentru a se apropria de starea de vultur.

Cine frecventa un numar suficient de cursuri putea sa devina “gainocoach certificat”, si ii ajuta pe ceilalti sa mearga mai rapid pe drumul dezvoltarii.

Iar atunci cand cineva, in lipsa totala a unor rezultate concrete, isi exprima indoielile asupra sensului pe care l-ar avea toata treaba asta, era imediat acuzat – din partea celor mai exaltati si convinsi – ca este stapanit de credinte limitante si blocat de gandul negativ.

Mai ales, i se repeta continuu: “Aminteste-ti de fostul nostru tovaras, care dupa o viata de gaina a putut sa zboare; pune angajament si credinta, si o sa reusesti si tu.”

Ultimele stiri din cotet confirma ca niste gaini s-au imbogatit, altele tot cauta tehnica potrivita pentru a se ridica in zbor, si altele asteapta venirea Marelui Cocos sau a Maretei Gaina care ii va scoate din conditia lor.”

Autor:  Cătălin Vlad

***


"Oamenii l-au numit pe Gautama Buddha nebun, l-au numit pe Iisus Hristos nebun, l-au numit pe Socrate nebun...

Masele il consideră "nebun" pe Oricine nu face parte din nebunia colectivă, pe Oricine trece dincolo de această nebunie.

Este firesc ca oamenii să-l urască pe omul adevărului: este un făcător de probleme...

Cu minciunile tale te simți în siguranță, și deodată vine el ...să-ți provoace îndoială, să-ți tulbure credința oarbă în ceea ce te-au făcut să crezi.

Adevărul- este întotdeauna în contradicție cu dogmele maselor.

Adevărul este individual, iar masele nu sunt interesate de adevăr.

Masele cauta comoditate... si consolari.

Masele nu sunt formate din exploratori, aventurieri, indivizi care se aventurează în necunoscut, fără teamă, și își riscă viața pentru a-și descoperi sensul vieții și al întregii existențe.

Masele vor pur și simplu să audă minciuni convenabile și comode. Fără să depună niciun efort, se pot relaxa în acele minciuni care servesc doar ca si consolare.

Mulțimea îi urăște pe cei care vor să fie un individ Unic, care vor să-și urmeze Calea particulară, un stil de viață.

Masele vor să fii pur și simplu „unul dintre ei”."

Autor: Osho

***


*

„Există un fel special de

persoană din această lume care este

adesea înțeles greșit.

Acești oameni tind să fie

singuratici, spiritele libere,

iubitorii nevinovați.

Ei văd lumea pentru toți

ei pot, și ar trebui să fie,

deși lumea rar

Îi vede.

Ei sunt sufletele vechi,

Visătorii, oamenii.

în ton cu viața, atât de intuitiv

de emoții pe care le sperie.

Noi.

Ei ne sperie nu pentru că

de cine sunt ei, dar din cauza

cine nu suntem, ce ne lipsește.

Sufletele antice ating adâncimi

nu putem înțelege.

Ei au o legătură cu Dumnezeu,

cu Universul, cu Natura,

și de aceea ei sunt oamenii

care va schimba lumea.

De multe ori ne simțim inferiori,

de parcă ar trebui să ne străduim să rămânem

de la distanță aproape de nivelul lor,

să fiu demn de dragostea lor.

Este nevoie de o persoană încrezătoare

să iubesc un suflet bătrân.

Dar merită.

Îți va schimba viața.

Sunt romantici, sunt loiali,

ne ajută să creștem, nu sunt

materialist, ei înțeleg.

conexiunile profunde din viață,

sunt recunoscători, sunt

Exemple de curaj.

Ei merg pe cele mai dureroase drumuri

acestei vieți, și totuși, cumva ei

găsește curajul să zâmbești, adesea

altruist. Susținându-i pe alții.

Iubind un suflet bătrân și fiind iubit

de unul este un dar de la Univers. "

~Luiza Fletcher~

Când iubești un suflet străvechi

Via Amanda Lorence





,,Când ne iubim, nu mai avem nimic de demonstrat.

Când ne iubim, ceea ce vor spune ceilalți despre noi nu mai are nicio influență asupra noastră.

Când ne iubim, nu mai avem nevoie să atragem atenția, să facem ceva pentru a trezi interesul altora. Nu mai căutăm să convingem și să ocupăm tot spațiul.

Când ne iubim, știm să ascultăm.

Când ne iubim, nu mai judecăm oamenii, nu-i mai denigrăm. Nu mai avem nevoie să ne simțim mai bine, mai puternici și mai deștepți decât ei.

Când suntem îndrăgostiți, nu mai căutăm să fim pe plac. Pur și simplu iubim.

Când ne iubim, nu mai alergăm după oameni pentru a ne umple golurile, lipsa de ființă. Când ne iubim, suntem întregi.

Dezamăgirile zboară când ne iubim, pentru că nu ne mai așteptăm la nimic.

Când ne iubim, nu mai este nevoie să ne victimizăm pentru a atrage atenția, compasiunea, pentru ca cineva să ne protejeze.

O siguranță naturală profundă trăiește în noi.

Când ne iubim, știm să spunem lucrurile pe nume. Știm să spunem clar da sau nu. Nu ne mai este frică să dezamăgim și să fim respinși.

Când ne iubim, nu rămânem în relații care nu ni se potrivesc.

Când ne iubim, iertarea devine firească. Nu mai există minciună și manipulare.

Când ne iubim, nu ne mai ascundem. Ne-am găsit locul și ne iubim așa cum suntem.

Când ne iubim, ascultăm nevoile noastre cele mai profunde, ascultăm gândurile Inimii noastre și răspundem la ele.

Când ne iubim, ne realizăm proiectele, dorințele, acordând această Iubire și această Încredere Chemărilor noastre Interioare, exprimăm adevărurile noastre cu respect și înțelepciune, fiind prezenți și conectați cu Sufletul nostru și cu Sinele nostru Profund. "

Sursa: Marie-Sophie Chauderon


„Nimeni şi nimic din afara ta nu îţi poate oferi ceea ce cauţi, decât tu însăţi/însuţi. Când cauţi ordinea şi perfecţiunea în orice se întâmpla în jurul tău, probabil că în interior e dezordine; fă curăţenie înăuntru, în mintea şi în sufletul tău mai întâi şi vei observa că nu te mai deranjează atât de mult imperfecţiunea lumii de afară, căci aşa cum ne privim pe noi, aşa îi privim şi pe ceilalţi;

Dacă doreşti să fii respectat şi preţuit de alte persoane, uită-te înainte de toate la tine şi verifică cât de mult te respecţi tu, iar măsura în care tu îţi preţuieşti drepturile este definitorie pentru gradul de respect pe care îl primeşti din partea altora;

Dacă vrei să fii apreciat şi lăudat de alţii, laudă-te şi apreciază-te tu mai întâi, indiferent ce faci, căci astfel te vei vedea cu alţi ochi şi te vei comporta cu ceilalţi ca şi cum ai merita aprecierile lor;

Dacă ceilalţi nu au destulă încredere în tine, fii tu primul care ţi-o vei dărui aşa cum o meriţi şi nu uita că ceilalţi te reflectă pe tine şi gândurile pe care le ai; dacă ei încă nu te văd aşa cum îţi doreşti, înseamnă că mai ai de lucru cu tine;

Dacă ceilalţi te înşeală, caută în tine tiparul mental care spune „oamenii mă înşală întotdeauna când e vorba de…”, căci tu transmiţi acest semnal către ei, iar realitatea îţi confirmă mereu ceea ce gândeşti; tu eşti cel care trebuie să te schimbi, nu ei;

Dacă vrei să nu mai fii jignit şi umilit, nu mai accepta postura de persoană umilită; nimeni nu te poate privi în acest fel decât cu acordul tău;

Dacă se întâmpla să fii rănit într-o relaţie, nu te uita la celălalt, nu te gândi la vinovăţia lui; întreabă-te mai degrabă pe tine: „ce anume din mine a generat acest comportament în el?”;

Dacă îţi doreşti o sănătate mai bună, fii atent la acţiunile şi gândurile tale, la semnalele corpului tău, căci ele îţi influenţează starea fizică;

Când cauţi iubirea în afara ta, chiar dacă ai găsit-o, ea nu te va mulţumi pe deplin niciodată pentru că nu vine din tine; verifică mai întâi în interiorul tău şi vezi câtă dragoste ai pentru tine; cât de mult te iubeşti? Dăruieşte-ţi iubirea de care ai atâta nevoie înainte de a o căuta în exteriorul tău;

Dacă îţi doreşti pacea şi liniştea sufletească, caută-le înainte de toate în tine, în inima ta, acolo unde este Dumnezeu; chiar dacă nu ştii, ai fost, eşti şi vei fi întotdeauna ocrotit(ă) şi iubit de El;

Dacă ai încercat să atingi fericirea şi oricât te-ai străduit, oricât de multe dorinţe ţi-ai împlinit nu simţi aceasta decât preţ de câteva clipe efemere, înseamnă că nu ai privit încă în sufletul tău; împlineşte-i nevoile lui, căci dacă el se simte fericit şi tu vei fi la fel;

Doar de atât ai nevoie: să te uiţi mereu în interiorul tău şi să te verifici din când în când întrebându-te: „oare azi mi-am dăruit porţia de iubire, respect, încredere…?” Via Anne Marie Fulger

"Nu pune răul inainte, nu avertiza, PREvesti, PREveni.

Nu PREzice decât tot ce vrei sa găsești în viață.

Ce pui INAINTE, vei culege. Așa cum te vezi, așa ești. Așa cum gândești, așa vei trăi.

Pune BINELE inainte. Pleacă întotdeauna de la PREMIZA că lucrurile merg spre BINE.

CUM ÎȚI AȘTERNI, AȘA DORMI.

PREvestește ceea ce DOREȘTI, nu ceea ce îți provoacă teamă.

Nu te lupta cu nimic, viața nu e un câmp de luptă, ci un mare LOC DE JOACĂ.

Viața e o aventură😃

Nu lua in serios decât ce conține iubire, umor, detașare, joacă. Toată atenția, toată energia acolo. Nu da energie decât la ceea ce te inspiră.

Răspunde cu afecțiune la ceea ce pare a fi agresiune, separare, vină. E FRICĂ CAMUFLATA ce urlă după iubire. E ca urletul unui copil speriat, stresat. Nu te speria de frica lui, nu da nume și etichete fricii lui, Ia-l in brațe, arată-i că a visat urât.

Pune lumină, pune zâmbet acolo unde mintea, privirea e întunecată și umbrele fricii se vor dizolva. Ceea ce frica PARE CĂ SEPARĂ, iubirea UNEȘTE LA LOC, arată că SEPARAREA NU A AVUT LOC NICIODATĂ, e o ILUZIE.

Dar o iluzie, care menținută, creează, după chipul si asemanarea ei, anomalii. Corectează-ți percepția, schimbă interpretarea și lumea se va schimba". Sursa : Eu știu cine Sunt

"Vreau să respiri adânc și să te uiți înapoi la cât de departe ai ajuns! Da, ai crescut exponențial! În multe moduri de care deveniți conștienți doar în următoarele câteva luni și ani. Pur și simplu nu reacționați așa cum ați reacționat înainte. Ai renunțat la tot ceea ce nu mai servește la cea mai înaltă creștere și bine a sufletului tău. 

Vine un moment în viața unui vultur, când acesta a devenit obosit și slăbit. Se așează lângă un pârâu înalt în munți și apoi încetează să mănânce. Isi scoate pene unul cate unul, pana devine chel. Apoi pășește pur și simplu în apă, își deschide ciocul și crezi că vulturul se sinucide. 

Apoi se întâmplă un miracol: cu ultima sa putere, vulturul se trage în sus și iese din pârâu și apoi încet începe să mănânce din nou, mai întâi iarbă, apoi pradă mică. Penele încep să crească înapoi. Apoi, într-o zi, vulturul își bate din nou aripile puternice, apoi se ridică și se învârte și zboară mai sus ca niciodată! Într-adevăr, este mai puternic decât oricând! 

Amintește-ți asta atunci când apar provocările și când pari să obosești și să slăbești. Și asta va trece. Păstrează-ți credința și continuă, pas cu pas, și astfel te poți ridica din nou, ca acel vultur pe care îl zbori mai sus ca niciodată. Într-adevăr, sunteți mai puternici, pe măsură ce câștigați în stăpânirea sufletului! 

Cele mai mari dintre sufletele maestru au fost întotdeauna testate până la miez și totuși au câștigat în stăpânire sufletească în moduri pe care nu le-ar fi putut prevedea niciodată!" Judith Kusel via Samanta Stelara

“O persoană fericită și independentă este întotdeauna enervantă.

Este acea persoană care este fericită în sine, care nu-și mai face fericirea să depindă de alții, ci de propria sa stare interioară de conștientizare, iubire și armonie.

Nu o poți controla.

Nu o poți manipula.

Nu te poți aștepta la nimic de la ea.

Te iubește, dar nu o mai poți șantaja.

Îi place compania ta, dar nu este dependentă de tine.

Doar cei care au trecut prin fricile lor cele mai profunde încep treptat să se relaxeze în acceptarea vieții așa cum este și să înceteze să mai pretindă.

Iar apoi, din această acceptare și înțelegere profundă, ia naștere spontan starea de Conștiință numită Iubire." Sursa: Roberto Potocniak via Elena Elenica

„De când mă știu am în cap o voce. Una afurisită rău. Mă enervează de mor vocea asta.

Când îmi pierd cheile, o aud: Normal, iar ți-ai pierdut cheile, ești varză, mereu pierzi câte ceva.

Când vreau să încerc ceva nou, zbang vocea: Dar cine te crezi, drăguță? Ia stai tu în banca ta, lasă caii verzi pe pereți!

O știți. O aveți și voi. E aia care se întreabă acum, nevinovată, în capul vostru: Care voce? N-am nicio voce.

E vocea care ne limitează. Ne ține din viață. Ne rușinează, ne constrânge, ne sădește frică și îndoială. E vocea minții. Minții nu-i plac provocările. Minții îi plac căile cunoscute, confortul, văicăreala, pe ele le cunoaște, ele nu necesită efort, soluții noi.

Vocea asta va vorbi mereu. N-o putem reduce la tăcere. Dar putem să încetăm s-o mai facem șefa vieții noastre.

Eu îi vorbesc vocii mele afurisite cu cealaltă voce, vocea ființei mele, vocea bună, blândă.

Vocea care îmi spune: "Ești de ajuns. Te iubesc. Meriți. Ești o ființă valoroasă. Faci tot ce poți. Meriți respect." Ioana Chicet-Macoveiciuc

"La început toți erau oameni-uși. Fiecare știa unde își ține cheia și cum să o deschidă pe a lui. Fiecare știa să treacă în lumea necuvintelor. Și nimeni nu se temea de primii pași de dincolo - de bezna și de vântul rece care șuiera când deschidea ușa.

Fiecare deschidea ușa când avea nevoie de ceva - de idei, de răspunsuri, de liniște. Și nimeni nu vorbea despre ce face dincolo de ușă. Până într-o zi.

În acea zi, o mamă a intrat pe ușa lui, speriată că îl va pierde dacă nu face ceva, dacă nu găsește un leac pentru frisoanele și durerile lui. Căutase în propria lume, dar nu găsise nimic care să funcționeze. Așa că i-a forțat ușa când dormea și a căutat în lumea lui.

Niște luni mai târziu, copilul și-a revenit, însă mama nu. Continua să intre pe furiș în lumea lui, fermecată de toate necuvintele dinăuntru, uitând că are propria lume în care ar găsi tot ce are nevoie.

Așa a început să povestească altora cum e când trecem și au început și alții să se uite dincolo de ușile altora. La început pe furiș, apoi făcând schimb de chei. Până au uitat unde e zăvorul propriei uși.

Acum oamenii mai trec în lumea necuvintelor doar când cineva deschide larg ușa. Și e frumos cât timp sunt dincolo, după care se întorc aici și continuă să își ignore propria ușă.

Uneori nici nu încap pe ușile altora sau ajung în locuri pe care nu le înțeleg. Alteori ajung în locuri care le plac așa de tare că devin dependenți de omul-ușă. Iar omul-ușă devine dependent de atenția celorlalți, fiecare uitând rolul ușilor.

Toți cu cheia undeva în piept, dar cu ochii zgâiți după alte uși deschise, doar-doar vor găsi ce au mai mare nevoie.” Andrei Lasc, Pagina FB #povestidetrezit

"O persoană TREZITĂ este periculoasă pentru societate.

Pentru că începe să gândească și nu să copieze aceleași gânduri și idei aruncate precum toată lumea.

Persoana trezită începe să pună întrebări incomode pentru cei din jur și asta provoacă furie și iritare.

Persoana trezită începe să caute ceva mai mult decât simpla bunăstare materială, iar cei din jur încetează să-i înțeleagă aspirația, pentru că nu văd sensul material în aceasta.

Oamenii sunt obișnuiți cu familiaritatea

și deci, este de înțeles - ceea ce constă în copierea reciprocă. Ceea ce nu este familiar, nu este clar pentru oamenii din jur. Deoarece majoritatea oamenilor trăiesc „pe pilot automat”, constând dintr-un set de programe copiate repetat.

Oamenii care trăiesc „pe pilot automat” nu sunt capabili de individualitate și au o asemănare cu un roi de conștiință, precum un roi de insecte - „Unde sunt toți, acolo sunt și eu”, „Ceea ce toată lumea are nevoie, am și eu nevoie”, „Cum sunt eu ? Sunt la fel ca toți ceilalți ... ".

Marele copiator al familiarității devine grozav pentru oamenii din jurul lui - unul dintre cei care își pierde timpul prețios, " aruncând vorbe în vânt "

și cu o față inteligentă repetă ceea ce s-a scris demult și toată lumea știe deja. Principalul obiectiv este să fii frumos, să fii îmbrăcat frumos și la modă, să arăți „100% impecabil” - acest lucru este suficient pentru măreție în societatea oamenilor „care trăiesc pe pilot automat".

Cei mai mulți oameni se tem în mod direct de Trezire, deoarece pur și simplu ~ le lipsește curajul. Pentru că, fără atenția oamenilor din jurul lor, fără sprijinul importanței lor, "de a-i ridica în slăvi" datorită atenției lor, riscă să nu devină nimic. Și pentru ei este o crimă, pentru că nu înțeleg că se tem doar de moartea Ego-ului minții lor, iar conștiința este mare, autosuficientă și nemuritoare.

Pentru a Te Trezi, trebuie să fii puternic sau suficient de curajos, pentru că atunci când ieși din ordinea generală, separat de mulțime, provoci totul și pe toți în jurul tău. Și nu există altă Cale de Eliberare, nu există Libertate, cu excepția ELIBERĂRII Spiritului tău."

Sursa: Sergey Babaev & Elena Elenica

„Nu te-îndrăgosti de cel care iubeşte cu jumătate de măsură.

Nu te mulţumi cu o jumătate de prieten.

Nu participa la acţiunile celor jumătate talentaţi.

Nu trăi jumătate de viaţă şi nu muri jumătate de moarte.

Dacă optezi pentru tăcere, atunci taci. Dacă vorbeşti, continuă până termini ce ai de spus.

Nu alege tăcerea ca să spui ceva.Nu vorbi ca să nu spui nimic.

Dacă accepţi ceva, atunci acceptă cu curaj,

nu te eschiva.

Dacă refuzi, atunci acest fapt să fie evident....

Un refuz ambiguu echivalează cu-o acceptare.

Nu admite jumătăţi de răspuns.

Nu te-încrede-n jumătăţi de adevăr.

Nu visa jumătăţi de vis.

Nu te amăgi cu jumătăţi de speranţă.

Jumătate de-înghiţitură nu-ţi va stinge setea.

Jumătate de-îmbucătură nu-ţi va potoli foamea.

Jumătate de drum nu te va duce nicăieri.

Jumătate de idee nu-ţi va aduce rod.

Jumătatea cealaltă este partea de care te temi.

Eşti tot tu, în acelaşi loc, dar în alt timp.

Eşti tu, dar în lipsa ta.

Jumătatea aceea de viaţă este viaţa ta netrăită.

Un cuvânt pe care nu l-ai rostit. Un zâmbet pe care l-ai amânat.

O dragoste pe care n-ai trăit-o.

O prietenie despre care n-ai ştiut.

A atinge, dar a nu ajunge.

Muncă şi, totodată, neparticipare, participând doar pentru a fi absent.

Este ceea ce te face un străin celor de lângă tine, iar pe ei străini ţie.

Jumătate este, spus simplu, un moment de incapacitate.

Dar tu nu eşti jumătate, eşti întreg şi capabil.

Eşti întregul făcut pentru a trăi o viaţă rotundă,

nu jumătate de viaţă.

~Kahil Gibran, ‘Jumătate de viaţă’

„Am învățat ceva cu ani în urmă și de când am auzit acest lucru, îmi dau silința să-l aplic în viața mea de zi cu zi. Încă nu am reușit să ajung la Măiestie în acest sens, dar lucrez la modul serios la asta:

„Vorbește fără a fi ofensiv.

Ascultă fără a fi defensiv.

Asigură-te întotdeauna că după o dispută, adversarul tău rămâne cu demnitatea intactă”.

*Vorbește fără a fi agresiv, fără a încerca să-ți impui părerea în fața altora, fără a încerca să-i forțezi pe alții să adopte părerea ta, fără a încerca să le demonstrezi celorlalți că „greșesc” dacă nu sunt de aceeași părere cu tine, fără a considera că ești deținătorul Adevărului absolut.

*Ascultă fiind deschis să auzi opinia altuia, fiind deschis la a-i înțelege poziția, permițându-i să-și exprime punctul de vedere, acceptându-i punctul de vedere, nu gândindu-te la ce o să-i răspunzi, ca să-l pui la punct. Nu permite ca tonul sau forma în care a prezentat acel om ceea ce avea de spus, să te facă să „ratezi” fondul comunicării sale. Nu sări imediat la ceartă, doar pentru că un om a folosit un ton care ți s-a părut nepotrivit. Fii atent la ceea ce spune el, fiindcă dincolo de ton și de forma în care a spus-o, s-ar putea să fie ceva important.

*Indiferent care este subiectul disputei voastre, nu-ți jigni/ umili niciodată interlocutorul, nu-l ataca la modul la care să simtă că i-ai călcat în picioare demnitatea. Dacă tu îi calci în picioare demnitatea, să nu te miri că el va veni după tine, ca să te facă să plătești pentru ce i-ai făcut.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

„O să vorbim astăzi despre femeile care nu își cunosc valoarea.

O femeie care are traume nevindecate, care are un nivel redus de conștiință, nu se cunoaște cu adevărat pe sine, nu-și cunoaște adevărata valoare și de aceea se mulțumește cu firimituri, tolerează comportamente lipsite de respect la adresa sa și este blocată în situații/ relații distructive, rămâne blocată într-un trecut dureros, incapabilă se se elibereze și să-și construiască un viitor luminos.

O femeie cu un nivel redus de conștiință trăiește în minciună, refuză să vadă adevărurile dureroase din viața ei.

Ea se compară mereu cu alte femei și iese mereu în dezavantaj, simte că este într-o continuă competiție cu alte femei, are o listă lungă de motive pentru care se plânge și face tot felul de compromisuri care o compromit.

Este necesar să înțelegeți că nivelul vostru de conștiință determină modul în percepeți/ interpretați ceea ce se întâmplă, determină valorile/ principiile/ standardele voastre, modul în care vă faceți alegerile, modul în care vă comportați, modul în care trăiți – nivelul vostru de conștiință determină calitatea vieții voastre.

Oamenii cu un nivel redus de conștiință nu își dau seama că modul în care se prezintă, modul în care vorbesc, modul în care se comportă sunt indicii clare ale nivelului la care se află. O persoană cu un nivel înalt de Conștiință își dă seama din primele minute cu cine are de-a face.

Bărbații care joacă jocuri toxice cu femeile pot repera foarte repede femeile care au un nivel redus de conștiință și pe care le pot manipula în așa fel, încât să le facă dependente emoțional de ei și apoi să le controleze așa cum vor. Ele sunt victime sigure ale acestor bărbați și apoi arată cu degetul către cei care „au profitat de ele” și se plâng că „toți bărbații sunt niște…..”. Astfel de femei nu sunt dispuse să se uite la ele însele, să-și asume responsabilitatea pentru faptul că au ales acei bărbați, că i-au acceptat în viața/ casa/ patul lor atâta vreme, deși ei au dat în timp o mulțime de semne care indicau faptul că nu sunt interesați de o relație serioasă și că nu le iubesc.

Singurul mod de a ieși din acest ciclu al relațiilor disfuncționale/ toxice este ca aceste femei să fie dispuse să-și asume responsabilitatea pentru propriile alegeri, să-și recunoască propriile greșeli, să învețe din relațiile lor eșuate și să facă o prioritate din propria evoluție, să acționeze în mod sistematic în sensul creșterii lor ca nivel de conștiință.

Creșterea unui om ca nivel de conștiință nu se întâmplă automat, nu e ceva ce i se întâmplă fără voia/ aportul său, ci este un proces în care te angajezi cu intenție, un process de durată, în care lucrezi cu tine însuți, recunoști adevărurile dureroase din viața ta, iei decizii în consecință, identifici credințele/ tiparele limitative din viața ta și le schimbi, identifici comportamentele distructive și renunți la ele, în care îți schimbi valorile/ principiile/ standardele, în care înveți că Dumnezeu știe cel mai bine ce este benefic pentru tine și te lași ghidat, pe principiul „Facă-se Voia Ta!”.

Astăzi o să vă prezint câteva elemente care caracterizează o femeie cu un nivel redus de conștiință, ca să vă autoevoluați și să știți cam la ce nivel sunteți.” (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


„Femeile cu un nivel redus de conștiință nu știu cine sunt cu adevărat, nu sunt conștiente că simplul fapt că au fost create de Dumnezeu le dă valoarea, ca ființe, că nu au nevoie să dovedească nimănui că au valoare și că nu au nevoie de nimeni și de nimic din exterior ca să le completeze/ întregească/ valideze, să le dea valoare.

Când o femeie are un nivel redus de conștiință nu-și cunoaște valoarea, ea are nevoie să se integreze ca să simtă că aparține de ceva/ cineva, ea urmează direcția stabilită de alții, ea respectă regulile stabilite de alții, ea crede ce i se spune că e adevărat și face ce i se spune că trebuie să facă. Ea este confuză; își dorește anumite lucruri, dar este atrasă de lucruri care nu o conduc către ceea ce-și dorește, ci în cu totul altă direcție.

De exemplu, ea își dorește să aibă o relație de cuplu sănătoasă/ armonioasă cu un bărbat care să o iubească, să o respecte, să o protejeze, să fie responsabil și integru, dar este atrasă de cu totul alt gen de bărbați și se lasă condusă de atracția sexuală, ajungând în relații disfuncționale/ toxice. Când întâlnește un bărbat serios, responsabil, integru, care își dorește o relație de durată, ea spune „Nu e genul meu” și se îndreaptă către „băieții răi”, care o „înfierbântă”.

Astfel de femei spun că nu vor să aibă nimic de-a face cu bărbații care mint, care joacă jocuri toxice cu femeile, care vor doar sex, dar se lasă conduse de poftele cărnii și ajung în pat iar și iar cu astfel de indivizi care le mint, le înșeală, le abuzează, care profită de ele. De ce? Pentru că sunt atrase de bărbați care au același nivel de conștiință ca și ele, pentru că aceia sunt „genul lor”.” (RC Blake) Traducerea Mihaela Dan


„Femeile cu un nivel redus de conștiință cred că au nevoie de alții ca să le dea valoare. Ele cred că valoarea ta, ca femeie, depinde de lucruri din exteriorul tău.

Societatea le învață pe femei că nu au valoare dacă nu sunt tinere, suple, frumoase, că nu au valoare dacă nu au un bărbat/ o relație de cuplu. Femeile care au un nivel redus de conștiință cred că dacă înaintează în vârstă valoarea lor scade, că dacă se îngrașă valoarea lor scade, că dacă au riduri valoarea lor scade, că dacă nu se mărită până la o anumită vârstă valoarea lor scade. De aceea atât de multe femei ajung să-și caute cu disperare un bărbat, dacă trec de o anumită vârstă și sunt dispuse să accepte aproape orice, numai să aibă și ele o relație, să intre în rândul lumii.

Femeile cu un nivel redus de conștiință nu sunt conștiente că valoarea lor, ca ființe, este dată de ceea ce este în interiorul lor, nu de ceva/ cineva din exterior.

Aurul nu are nevoie să se atașeze de ceva ca să fie valoros – valoarea sa nu ține de obiectul/ persoana de care este atașat.

Un diamant nu are nevoie să fie atașat de ceva/ cineva ca să fie valoros – valoarea sa nu ține de obiectul/ persoana de care este atașat.

Tu, ca femeie, nu ai nevoie să fii atașată de ceva/ cineva – valoarea ta nu ține de persoana/ relația/ statutul de care te atașezi. Dumnezeu este cel care te-a creat, iar asta este o garanție a valorii tale. Nu mai vâna un bărbat/ o relație de cuplu ca să-ți dovedești ție însăți și să le dovedești și altora că ai valoare!

Iar cei care nu înțeleg că valoarea unei femei nu ține de faptul că are un bărbat/ o relație de cuplu, nu sunt oameni pe care să-i ții în preajma ta. Nu le mai permite unor oameni care au un nivel redus de conștiință să te tragă în jos, să te eticheteze în fel și chip, să te facă să crezi că porți un stigmat, dacă nu ai o relație de cuplu!”(RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


„O femeie cu un nivel redus de conștiință funcționează dintr-o mentalitate a lipsei, a sărăciei.

Ea se uită la celelalte femei care au avansat în carieră și e invidioasă pe ele, crede că acele femei au avut mai mult noroc ca ea, au avut pile/relații, au avansat prin mijloace mai puțin onorabile.

Ea se uită la femeile care au un soț și e invidioasă pe ele, crede că au avut noroc că au pus mâna pe un bărbat și spune că „nu mai sunt bărbați buni”.

În loc să lucreze cu ea însăși, să se concentreze pe propria evoluție, ea le bârfește pe celelalte femei și vorbește de rău bărbații.

O femeie cu un nivel redus de conștiință funcționează din spațiul disperării. De aceea ea își calcă în picioare demnitatea și le permite și altora să o trateze într-un mod lipsit de respect.

Disperarea unei femei este simțită de bărbații toxici la fel cum sângele unui om rănit este simțit de rechini, în apă.

Și nu-mi spuneți că nu sunteți disperate, fiindcă este vizibil acest lucru pentru cine are ochi să vadă. Unele dintre voi postați tot felul de fotografii provocatoare, în care sunteți aproape dezbrăcate, pe rețelele de socializare, doar ca să obțineți atenția bărbaților, doar ca să obțineți like-uri și inimioare. Și nu-mi spuneți că voi nu sunteți dezbrăcate, fiindcă ceea ce vă acoperă lasă să se vadă tot ce e dedesubt!

Unele dintre voi puneți bărbatul cu care aveți relații sexuale înaintea copiilor voștri!

Unele dintre voi v-ați făcut o prioritate din a vă găsi cu orice preț un bărbat și toată lumea vede că ați ieșit la vânătoare!

Cât de disperate să fiți, să faceți asemenea lucruri?

Și apoi vă mirați că ajungeți să cădeți pradă unor bărbați care profită de voi? V-o faceți cu mâna voastră!” (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


„O femeie cu un nivel redus de conștiință nu înțelege cum poți fi împlinită/ fericită de una singură. De aceea ea se grăbește să-și găsească un bărbat/ o relație înainte să-și facă munca interioară, să-și descopere propriile Daruri, să-și identifice Menirea.

Ea se grăbește să cunoască bărbați înainte de a se cunoaște pe sine; ea încearcă să aibă o relație cu un bărbat înainte de a avea o relație cu sine.

Atunci când se va încheia viața ta pe pământ, Dumnezeu nu va discuta cu tine și cu soțul/ partenerul tău, la pachet; va discuta doar cu tine și apoi, când va veni momentul, va discuta și cu el, separat. Voi nu v-ați născut pe Pământ ca și cuplu, v-ați născut ca indivizi separați. Și atunci când va discuta cu tine, Dumnezeu te va întreba cei ai făcut cu viața pe care ți-a dat-o, ce ai făcut cu timpul pe care ți l-a dat, cu Darurile pe care ți le-a dat, dacă ți-ai împlinit sau nu Menirea.

Treaba ta aici, pe Pământ, este să fructifici la maximum ceea ce ți-a oferit Dumnezeu, să devii cea mai bună Versiune a ta posibilă. Asta ține de tine, ca ființă de sine stătătoare, nu de vreun bărbat cu care intri într-o relație. Înainte de a te gândi la a-ți găsi un bărbat, ai face bine să te gândești la a te cunoaște mai bine pe tine însăți, la a învăța să te iubești, să te respecți pe tine însăți, la a-ți identifica Darurile și Menirea. Pentru că bărbatul potrivit pentru tine este cel care te susține în a-ți împlini Menirea.

Cum poți ști că ai ajuns să te cunoșți cu adevărat pe tine însăți, să te iubești și să te onorezi pe tine însăți, ca ființă de sine stătătoare?

Știi din faptul că te simți împlinită/ fericită tu cu tine, fără un bărbat/ o relație de cuplu.

Dacă nu te simți împlinită/ fericită cu tine însăți, nu ești pregătită pentru o relație de cuplu. Și dacă intri într-o relație de cuplu, nu va fi una sănătoasă, fiindcă tu vei avea convingerea că acel bărbat te completează/ întregește, te face să te simți împlinită/ să fii fericită.

Pentru o femeie cu un nivel înalt de Conștiință împlinirea/ fericirea ține de relația ei profundă cu Dumnezeu și cu ea însăși, nu de un bărbat.

O femeie cu un nivel redus de conștiință nu poate concepe așa ceva, ea pleacă din start cu convingerea că are nevoie de un bărbat ca să fie împlinită/ fericită. Aceasta este o mentalitate de sclavă, este mentalitatea care le-a fost indusă femeilor de societatea patriarhală toxică. Și aceste femei o să tolereze multe lucruri ca să poată să-și păstreze bărbatul/ relația. Astfel de femei n-o să-și atingă niciodată potențialul maxim.” (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


„În opinia mea, adevărata relație este menită să fie o conexiune între doi oameni care au valori comune, care sunt în mod egal interesați să dea o semnificație profundă vieții lor și care se susțin reciproc în a-și împlini Menirea.

Asta este valabil pentru relațiile de cuplu, pentru relațiile de afaceri, pentru cele de prietenie și pentru orice alt gen de relații.

Oamenii care nu au valori comune, care nu își doresc în egală măsură să dea un sens vieții lor, să-și împlinească Menirea, în general, vor ajunge să se îndepărteze unul de altul.

De aceea este extrem de important ca înainte de toate să știm cine suntem noi, să ne identificăm propriile valori și să ne facem alegerile relaționale în baza acestor valori, nu în baza criteriilor superficiale ale egoului, pentru că acestea din urmă vor duce la eșecuri relaționale și suferință.” (Sadia Kahn) Traducerea Mihaela Dan

„Unul dintre elementele care conduc către o relație de cuplu sănătoasă este deplina SINCERITATE – să spui adevărul, chiar și când acesta îl deranjează pe partenerul tău.

Chiar dacă îi spui partenerului ceva care pe moment îl deranjează, faptul că știe că e ceva în neregulă îl poate ajuta să facă ajustările necesare, iar voi rămâneți conectați emoțional.

Unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni au aventuri este acela că ei au anumite nevoi neîmplinite în relație, dar nu au curajul să-i spună partenerului, pentru că acesta se simte ofensat din orice și uneori reacționează dezechilibrat. Ca atare, ei nu spun nimic și caută pe cineva din afara relației care să le satisfacă acele nevoi.

Sinceritatea este importantă, este important să-i spui adevărul partenerului tău, dar contează foarte mult și cum îl spui. Spune-l la modul echilibrat, cu respect, nu la modul brutal. Mulți oameni nu spun niște adevăruri neplăcute partenerului, le țin în ei, dar când se iscă o ceartă, ei îi aruncă în față celuilalt acele adevăruri cu venin, într-un mod care îl rănește pe partener.

*Un alt element care conduce la o relație sănătoasă este INTEGRITATEA - să nu faci în absența partenerului lucruri pe care nu ți-ai permite să le faci atunci când el este de față, să nu fii o persoană atunci când ești cu el și o cu totul altă persoană atunci când el nu este de față.” (Sadia Kahn) Traducerea Mihaela Dan

„Din punctul meu de vedere, respectul reciproc este esențial pentru o relație de cuplu de succes.

Și pentru mine a ne spune întotdeauna adevărul este o formă de respect reciproc. Dacă tu mă minți înseamnă că nu mă tratezi cu respect.

Dacă eu mă comport într-un mod lipsit de integritate în relația noastră de cuplu, atunci eu nu te respect.

Și vă mai dau un exemplu: soția mea a trecut printr-o schimbare majoră. La început a fost gospodina clasică, avea grijă de tot în casă și m-a plăcut foarte mult acea perioadă. Dar ea este foarte concentrată pe evoluția personală, are niște obiective care țin de atingerea celui mai înalt poțential al său, își dorește să intre pe zona antreprenorială și asta face să nu mai aibă atât de mult timp pentru gospodărie.

La început a fost foarte inconfortabil pentru mine, m-am obișnuit mai greu cu noua versiune a soției mele, am avut nevoie de timp ca să-i dau drumul acelei versiuni mai vechi a ei. Dar am respectat faptul că ea își dorea mai mult de la viață și am susținut-o, pentru că îmi doresc ca ea să devină cea mai Bună Versiune a sa și nu aș vrea niciodată să fiu o piedică în calea împlinirii visurilor ei.

Eu nu sunt doar cel care o încurajează și îi laudă succesele, ci sunt omul care se luptă din toate puterile când e vorba de a o ajuta să-și împlinească visurile. În opinia mea, această atitudinea este o formă de respect față de ea.

Pentru mine, faptul că am alături o persoană care mă cunoaște atât de bine încât îmi anticipează mișcările/ dorințele și că sunt atât de important pentru ea, încât să fie dispusă să investească timp și energie în a răspunde nevoilor mele, este foarte important. Eu percep asta ca fiind un mod de a-mi arăta că apreciază și este recunoscătoare pentru tot ceea ce fac pentru ea.” (Tom Bilyeu) Traducerea Mihaela Dan

„Mama mea mi-a spus la un moment dat ceva ce mi-a schimbat complet perspectiva asupra relației bărbat-femeie. A fost cel mai bun sfat despre femei pe care l-am primit vreodată.

Mama mi-a spus așa: „Pentru ca o femeie să aibă un orgasm, ea trebuie să aibă încredere în tine”.

A fost un șoc pentru mine. Nu puteam să-mi dau seama ce are încrederea cu orgasmul. Atunci mi-am dat seama că femeile sunt foarte diferite de bărbați.” (Tom Bilyeu) Traducerea Mihaela Dan

„Se spune că bărbații pot savura sexul chiar dacă îl fac cu o femeie pe care nu o iubesc, de care nu îi leagă nimic, pentru că ei fac o separare foarte clară între sex și conexiunea emoțională.

Din ce am constatat eu, lucrând cu clienții mei, performanța și plăcerea pe care o simt bărbații în timpul sexului este afectată dacă îl fac cu o femeie care pare că simte nicio plăcere în a face sex cu ei, care este pasivă, care se vede că și-ar dori să nu facă asta.

Între a face sex cu o femeie foarte frumoasă, dar care nu arată niciun semn de plăcere, niciun interes pentru ceea ce face el și chiar o repulsie față de el ca persoană și a face sex cu o femeie care nu este chiar etalonul de frumusețe, dar care se vede că savurează acea conexiune sexuală și că îl iubește, bărbatul va prefera a doua variantă.

Sunt bărbați care au devenit impotenți în relația cu o parteneră care își manifestă dezgustul sau disprețul față de ei.” (Sadia Khan) Traducerea Mihaela Dan

„Dacă mi s-ar oferi ocazia să o înșel pe soția mea și prin absurd, să spunem, Dumnezeu însuși mi-ar garanta că ea nu va afla niciodată că am înșelat-o, tot nu aș face-o.

Ăsta este genul de om care sunt, pur și simplu nu concep să fac așa ceva.

Eu am o conexiune foarte profundă, la toate nivelurile, cu soția mea și m-aș simți oribil dacă aș înșela-o. Nu sunt setat pentru așa ceva.

Trebuie să recunosc, ca bărbat - ca orice bărbat - simplul fapt că o femeie frumoasă mă găsește atrăgător și ar vrea să facă sex cu mine mă flatează, tentația pentru noutate este mare pentru un bărbat, dar nu aș face-o, pentru că pentru mine căsnicia mea reprezintă o prioritate.

Înainte de a ne căsători, eu am făcut o listă cu elemente pro și contra. La elementele contra unul dintre acestea a fost „Prin căsătorie îmi asum faptul că nu voi mai face sex cu nicio altă femeie toată viața mea”. Și n-a fost o decizie ușor de luat, am meditat la acest lucru, l-am perceput la momentul respectiv ca pe un sacrificiu, dar odată ce am luat decizia, mi-am asumat și acest sacrificiu.

Tocmai de aceea relația noastră funcționează atât de bine, pentru că noi am luat în calcul o mulțime de aspecte înainte de a ne căsători, știam în ce ne băgăm și am fost de acord amândoi să ne asumăm anumite lucruri, pentru a face să meargă căsnicia noastră.

Acum, după mulți ani de căsnicie, pot spune fără nicio reținere că a meritat toate sacrificiile.” (Tom Bilyeu) Traducerea Mihaela Dan

„Din punctul meu de vedere, dincolo de modul în care te văd și te tratează alții, de statutul tău social, de realizările tale profesionale/ financiare/ sociale, ceea ce contează cel mai mult este cum te simți când ești doar tu cu tine însuți.

Eu știu cum vreau să mă simt când sunt cu mine și mi-am stabilit un set de valori care mă fac să mă simt așa. Și upgradez periodic aceste valori, dacă în timp constat că una dintre ele nu mă mai face să mă simt așa cum îmi doresc.

De exemplu, eu cred în iubire. Și de câte ori îi spun „te iubesc” soției mele, mă refer la Iubire, nu doar la iubirea romantică. Mă refer la acea iubire care te face să stai alături de un om în cele mai proaste momente ale sale, când vomită, când e grav bolnav, etc.

Atunci când ești grav bolnav sau atunci când ești pe moarte, tu îți dorești alături de tine un om care să te iubească la acest mod. Și când ai alături de tine o persoană care te iubește în acest mod, o persoană în care ai deplină încredere, o persoană care știi că va fi lângă tine indiferent ce se întâmplă, care ar sări în foc pentru tine, poți să știi că viața nu-ți poate oferi mai mult de atât.

Este o mare tâmpenie să faci ceva care să strice relația cu o astfel de persoană – să o minți, să o înșeli, să o tratezi într-un mod lipsit de respect, etc.” (Tom Bilyeu) Traducerea Mihaela Dan

„Dacă vrei ca o femeie să fie atrasă sexual de tine este necesar să o faci să se simtă frumoasă. Multe femei refuză să mai facă sex cu partenerul lor pentru că acesta a încetat de mult timp să le mai facă să se simtă frumoase și nu mai vor să se dezbrace în fața lui, nu se mai simt atrăgătoare.

Dacă o femeie nu simte că o consideri frumoasă, că o consideri atrăgătoare din punct de vedere sexual, nu va simți dorința să facă sex cu tine.

Toată plăcerea pe care o simte o femeie într-o experiență sexuală se bazează pe cât de frumoasă o face să se simtă partenerul ei, pe cât de iubită o face el să se simtă.

Dacă un bărbat nu se descurcă bine în primele întâlniri sexuale, acea femeie nu va mai simți nicio atracție sexuală față de el, pentru că el a făcut-o să simtă că nu este suficient de atrăgătoare ca să-l facă să performeze sexual. Și poate acele probleme ale bărbatului nu au nicio legătură cu ea, dar femeia ia acel eșec la modul personal și nu va mai dori să facă sex cu el, fiindcă a făcut-o să se simtă urâtă.

Nu vă mai gândiți la tot felul de mișcări cu care să impresionați femeia cu care sunteți, nu vă mai concentrați pe partea tehnică, dați atenție părții emoționale, asigurați-vă că o faceți pe acea femeie să se simtă frumoasă, să se simtă iubită și reușita e garantată, în ceea ce o privește.” (Sadia Khan) Traducerea Mihaela Dan

„Eu am învățat un lucru: ca bărbat, nu-i cere niciodată soției tale să încetinească ritmul în care evoluează, ca să poți să fii capul familiei, să poți fi liderul în familie, să nu ai senzația că ea ți-a luat-o înainte.

De aceea este atât de important ca o femeie să se asigure că găsește bărbatul potrivit pentru ea, cel care este suficient de puternic ca să poată să-și asume responsabilitatea de a fi capul familiei.

Soția mea este incredibilă, este un partener de afaceri extraordinar, are o minte uimitoare când e vorba de afaceri, este foarte bună în ceea ce face. Iar faptul că este o astfel de femeie mă face pe mine să fiu conștient că este necesar să fiu, la rândul meu, un bărbat extraordinar, nu doar ca să pot ține pasul cu ea, ci ca să pot să fiu liderul în familia noastră, să fiu bărbatul pe care ea să fie dispusă să-l urmeze.

Soția mea mi-a spus întotdeauna: „Îmi doresc să devin cea mai puternică Versiune a mea și îmi doresc ca tu să fii atât de puternic, încât să mă simt mică și protejată în brațele tale”.” (Tom Bilyeu) Traducerea Mihaela Dan

„Femeile sunt atrase de bărbați de succes.

Noi suntem atrase de bărbați care își ating cel mai înalt potențial.

Dacă suntem capabile să vedem potențialul unui bărbat și avem de-a face cu un bărbat care își irosește potențialul, acest lucru îl face să fie mult mai puțin atractiv în ochii noștri.

Un bărbat de succes a trecut prin încercări, s-a confruntat cu niște provocări, și-a asumat riscuri, a depășit niște momente dificile, a avut parte de eșecuri, de respingeri și toate aceste lucruri l-au făcut să fie mai puternic, mai stăpân pe el, mai încrezător în sine, mai rezistent, mai disciplinat - i-au clădit caracterul. Un bărbat cu adevărat puternic este foarte atrăgător pentru femei.

Bărbații care se îmbogățesc peste noapte în diverse moduri nu sunt cu adevărat atractivi pentru femeile evoluate, pentru că ei au acumulat acei bani fără să depună mari eforturi, fără să treacă prin încercări/ eșecuri/ respingeri/ probleme și de aceea nu s-au maturizat.” (Sadia Khan) Traducerea Mihaela Dan

„Bărbații bogați sunt înșelați mult mai des decât cei care nu au o situație financiară prea bună, pentru că modul în care își selectează partenera cei dintâi este foarte deficitar.

În multe cazuri, bărbații bogați au dezvoltat un gen de autism social, în sensul în care ei sunt dispuși să sacrifice conexiunea socială/ emoțională în favoarea muncii. Aceștia sunt în general oameni care muncesc foarte mult, au un interes redus pentru interacțiunile sociale, au abilități sociale limitate, pentru că ei sunt focusați pe activitatea profesională.

Când ajung bogați, ei au acces la o serie de femei la care nici n-ar fi îndrăznit să viseze atunci când se aflau la început; sunt femei care arată foarte bine, care nu sunt interesate de conexiunea emoțională și nici de faptul că bărbatul respectiv alocă mai mult timp muncii sale decât relației lor; pe ele le interesează banii și stilul de viață pe care-l pot accesa în baza acelei relații. Astfel de femei nu au o conexiune emoțională cu bărbatul respectiv și pentru ele nu este nicio problemă să-l înșele pe acesta.

Femeile care pun preț pe a petrece timp de calitate cu partenerul lor nu sunt interesate de bărbații pentru care munca este mai importantă decât relația lor de cuplu. Aceste femei își doresc în primul rând o conexiune emoțională cu partenerul lor și nu sunt dispuse să plătească luxul cu slăbirea conexiunii emoționale în cuplu.

Dacă motivul pentru care tu, ca bărbat, vrei să fii bogat, este acela că poți avea acces la mai multe femei frumoase, ar fi de dorit să te întrebi ce fel de femei ai atrage în acest caz, pentru că dacă este nevoie să fii bogat ca să fii atrăgător pentru o femeie, asta înseamnă că orice alt bărbat cu bani va fi atrăgător pentru ea.

Dacă poți atrage o femeie fără să fii bogat, acea femeie este la nivelul tău; dacă este nevoie să ai bani ca să poți să intri într-o relație cu ea, atunci orice alt bărbat cu bani poate să facă același lucru; nu ești decât un bancomat pentru ea, nimic mai mult. Asta îți dorești?

Acea femeie nu este atrasă sexual de tine, este atrasă de banii tăi. Și este foarte posibil să intre într-o relație cu tine, să facă sex cu tine, dar să-și împlinească adevăratele nevoi sexuale și emoționale cu altul.” (Sadia Khan) Traducerea Mihaela Dan

„Dacă tu ai probleme cu femeile, dacă ai ajuns să consideri femeile ca fiind un dușman, asta se întâmplă pentru că stai prost cu stima de sine și nu ai stabilit limite ferme în relații. Nu e niciodată vorba despre acele femei, este vorba despre tine.

Sunt hoți peste tot, dar casa mea nu a fost atacată niciodată de hoți, pentru că am un sistem de alarmă performant.

Sunt traficanți de droguri peste tot, dar eu nu am cumpărat niciodată droguri, pentru că nu sunt interesată de așa ceva.

Dacă tu ești mințit/ înșelat/ trădat în mod repetat de femeile din viața ta, dacă toate femeile din viața ta au profitat de tine, asta s-a întâmplat pentru că tu ai văzut de la început stegulețele roșii, dar ai ales să le ignori, pentru că procesul de selecție a partenerelor este deficitar, în cazul tău.

Ceea ce s-a întâmplat a fost în totalitate responsabilitatea ta, nu a fost vina aceor femei.

Sunt o mulțime de femei disfuncționale/ toxice în lumea asta, dar dacă tu stabilești limite ferme în relații și faci pasul înapoi atunci când sesizezi stegulețele roșii, nu vei ajunge într-o relație cu o femeie disfuncțională/ toxică, ce te poate distruge emoțional și nu numai. Vei mai întâlni astfel de femei, poate vei mai avea tentația de a te apropia de unele dintre ele, dar vei alege să ții cont de stegulețele roșii pe care le vezi, să respecți limitele pe care le-ai stabilit și nu vei intra într-o relație cu o altă femeie toxică.

Eu am consiliat bărbați care au trecut prin experiențe groaznice, care au avut soții care i-au înșelat, le-au luat toți banii, i-au împiedicat să-și vadă copiii, care arată cu degetul către acea femeie, dar eu le spun tuturor: „Nu e vina acelei femei, este 100% responsabilitatea ta pentru ce s-a întâmplat. Acea femeie nu a devenit așa peste noapte, ea a fost așa de când ai cunoscut-o, au existat niște stegulețe roșii pe care le-ai văzut, dar ai ales să le ignori”.

Și ei recunosc: „Da, așa este, știam că așa s-a comportat și cu foștii săi parteneri”/ „Am observat niște lucruri care m-au deranjat de la început, dar nu am ținut cont de ele”/ „Da, i-a luat banii și fostului ei partener”/ „Da, era căsătorită atunci când am început relația cu ea”.

Toate aceste abuzuri emoționale/ psihologice/ financiare la care se pretează unele femei nu vin peste noapte; ele au dat semne cu privire la caracterul lor de la început, au existat nenumărate stegulețe roșii, dar bărbații respectivi au ales să le ignore. Și au plătit scump pentru asta.

Știai ce fel de om este, ți-a arătat ce caracter are de când ai cunoscut-o, ai văzut de ce este capabilă în relația de cuplu cu fostul partener, știai că este genul care-și înșeală partenerul, de ce te miri că a făcut aceleași lucruri și cu tine?

Nu mai considera că femeile sunt dușmanul; adevărații tăi dușmani sunt stima ta de sine redusă și lipsa limitelor în relații.

Cum poți să-ți crești stima de sine, ca bărbat? Prin a rezolva problemele din viața ta, pentru că asta fac bărbații – rezolvă problemele.

Inventariază toate problemele pe care le ai – în relațiile cu femeile, în afaceri, în zona profesională, în zona socială, etc și ocupă-te rând pe rând de ele.

În ceea ce privește relațiile cu femeile, în loc să cauți senzația aceea de plăcere de moment, care te duce către femeile disfuncționale/ toxice, concentrează-te pe a lucra cu tine însuți, pentru a putea atrage femei de calitate.” (Sadia Khan) Traducerea Mihaela Dan

„Nu mai țineți în viața voastră oameni care nu știu ce vor, care nu sunt siguri că vor să fie cu voi!

Unele dintre voi sunteți într-o „relație” de mulți ani cu un bărbat care nu este dispus să-și asume un angajament clar față de voi, care vă numește „prietena mea” și după 4, 5, 6, 9 ani.

Draga mea, dacă un bărbat în toată firea te prezintă drept „prietena lui” după atâta timp, te informez că tu ești doar o opțiune pentru el, până va găsi femeia care să fie o prioritate pentru el. Dacă după ani de zile ai rămas la statutul de „prietena mea”, tu nu ești și nu vei fi o prioritate pentru el, indiferent de câți ani vă jucați de-a „relația”, tu crezând că sunteți într-o relație și el considerând că aveți o legătură temporară, de pe urmă căreia obține diverse beneficii.

Ce este în mintea ta, când rămâi lângă un asemenea bărbat atâția ani?!

De ce rămâi lângă un bărbat care nu-și asumă niciun angajament față de tine, care nu investește mai nimic în „relația” voastră, ci doar se bucură de beneficiile ei? Nu înțelegi că nu te vrea pe termen lung?

Cât crezi că îi ia unui bărbat să se decidă că aceea este femeia cu care vrea să-și trăiască viața?” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


„Părinți, nu mai faceți comparație între copiii voștri!

Aveți idee cât de mult rău le face faptul că îi comparați între ei, că le spuneți lucruri de genul: „De ce nu poți fi și tu ca fratele tău/ sora ta?”.

Este ca și cum ați compara un Renoir și un Monet și i-ați spune lui Renoir „De ce nu poți fi ți tu ca Monet?”.

Fiecare dintre cele două creații sunt o capodoperă în sine, nu pot fi comparate una cu alta!

Fiecare dintre copiii voștri reprezintă o capodoperă a lui Dumnezeu, nu pot fi comparați între ei! Ei s-au născut în momente diferite, în contexte diferite, au o Menire diferită în viață. Nu poți compara o capodoperă a lui Dumnezeu cu o altă capodoperă a lui Dumnezeu și să-i reproșezi uneia dintre capodopere că nu seamănă cu cealaltă! Nu sunt menite să semene una cu alta!

Nu vă mai comparați actualul soț cu fostul soț! Actualul vostru soț n-a avut parte de prezumția de nevinovăție, n-a avut parte de o șansă egală cu fostul vostru soț!

Fostul soț te-a mințit, te-a abuzat, te-a rănit emoțional, poate te-a înșelat și tu ai intrat în noua relație fiind încă marcată de traumele din vechea relație, pe care nu le-ai vindecat. Tu nu ai mai avut deplină încredere în noul soț, nu ai luat-o de la zero cu el, pentru că ai decis după divorț că nu vei mai avea niciodată deplină încredere în bărbați, că nu te vei mai arăta complet vulnerabilă în fața vreunui bărbat, etc. Noul tău soț are în față niște ziduri pe care tu le-ai ridicat ca urmare a ceea ce s-a întâmplat în fosta ta căsnicie, el plătește, fără să știe, pentru ce a făcut un fostul tău soț.

Asta nu este corect față de noul tău soț! El nu este fostul tău soț, este o altă persoană!” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


"Cele mai multe femei au fost programate la modul subtil, fiind învățate că trebuie să se pună pe ultimul loc în ordinea priorităților, așa cum a fost ea stabilită de societatea patriarhală... Ele au acceptat tacit că nevoile lor - indiferent dacă era vorba de nevoi fizice, emoționale, mentale sau spirituale - erau cele mai puțin importante în familie și în ierarhia socială.

Cele mai multe dintre noi s-au conformat în tăcere.

Cele mai multe dintre noi au crezut că e “de datoria noastră”, a femeilor, să ne punem pe ultimul loc.

Cele mai multe dintre noi au jucat rolul martirului și s-au sacrificat pentru alții.

Cele mai multe dintre noi nu au pus niciodată la îndoială această stare de fapt.

Nenumărate femei cu inimile rănite au jucat acest rol de martir toată viața lor, de milenii. Noi am încercat să-i facem fericiți pe toți cei din jurul nostru. Am considerat că este responsabilitatea noastră să le facem pe plac altora, renunțând la propriul nostru adevăr, la nevoile și dorințele proprii, din dorința de “a fi bine”, într-o încercare de “a trăi în bună înțelegere”.

De-a lungul timpului, noi, femeile, am încercat să fim fericite făcându-i pe toți ceilalți fericiți. Dacă ceilalți erau fericiți, simțeam că ne-am jucat perfect rolul și că astfel, puteam să ne considerăm și noi fericite.

Pentru o vreme am fost mulțumite că persoanele dragi au nevoie de noi. Am crezut că dacă au nevoie de noi o să ne simțim apreciate, acceptate și iubite. Tot ce ne doream era o validare a valorii noastre, venită din partea celor ale căror nevoi le-am pus mai presus de nevoile noastre.

Dar a fost un preț uriaș de plătit, pentru că simțeam un gol interior, o amorțeală întunecată... O amorțeală pe care nici măcar nu puteam să o identificăm, pentru că ea a fost mereu acolo, distrugându-ne pe tăcute respectul de sine, demolându-ne puțin câte puțin puterea personală, închizându-ne încetul cu încetul inimile.

Noi am încercat cu îndârjire să umplem acest gol interior care apăruse ca urmare a faptului că ne-am neglijat nevoile și dorințele proprii, că ne-am negat/ ignorat propriul adevăr și că am acceptat să trăim zi de zi în acest fel. Am încercat să umplem acest gol interior preocupându-ne și mai mult de binele celorlați, concentrându-ne și mai mult pe nevoile și dorințele lor, în speranța că fărâmele de iubire primite din partea acestora ne vor fi de ajuns și în sfârșit, ne vom simți și noi împlinite, fie și pentru o perioadă scurtă de timp.

Noi n-am înțeles, nu ne-am dat seama că, de fapt, acest gol era provocat de lipsa de IUBIRE. Noi am dat mereu de la noi - am dat atât de mult, încât rezervoarele noastre s-au golit.

Aceasta e durerea ascunsă din istoria Femininului, care a fost gravată în paginile timpului, în societatea patriarhală a Pământului.

Vremurile se schimbă acum. Femeia și-a recuperat și asumat puterea personală. Ea s-a ridicat în toată gloria ei și în cele din urmă, a înțeles că golul pe care îl simte în interiorul ei nu poate fi umplut decât din interior.

Ea nu mai pune nevoile altora deasupra nevoilor proprii. Ea își rostește adevărul cu grație. Își urmeaza calea sigură pe ea, acceptând doar ceea ce rezonează cu ea și ce o onorează.

Și în acest fel, Femeia nu se schimbă doar ea însăși - ea schimbă lumea. Nu-și mai dorește ca ceilalți să aibă nevoie de ea, ca să se simtă validată; a plătit un preț prea mare atunci când își baza fericirea proprie pe fericirea altora, așa că în cele din urmă, a decis să se pună pe ea însăși pe primul loc în ordinea priorităților sale."

Sursa: Karen Star

Un produs contrafăcut este un produs care la prima vedere seamănă cu originalul, dar care nu are valoarea originalului.

Câți dintre voi ați cumpărat produse contrafăcute, ca să pară că aveți genți/ haine de firmă? O geantă contrafăcută poate păcăli necunoscătorii, poate să pară a fi una de firmă așa, la prima vedere, dar dacă te uiți la ea mai bine, dacă o atingi, dacă îi vezi interiorul, poți să-ți dai seama că e o făcătură. O femeie care are genți de firmă își poate da seama imediat care este un original și care este un produs contrafăcut.

Unii dintre voi sunteți într-o relație de cuplu contrafăcută. Are aparențele unei relații de succes, dar nu este o relație de succes, nu are valoarea unei relații de succes. Cine vede pozele pe care le postați pe rețelele de socializare și modul în care vă comportați în public poate să fie păcălit de aparențe, dar cine știe ce este aceea o relație de succes își dă seama rapid că relația voastră e o făcătură.

Voi vă însoțiți cu oameni care arată bine, dați bine în poze alături de ei, dar dacă te uiți mai atent la ei, dacă îi vezi cum se comportă, dacă îi auzi cum vorbesc, îți dai seama care este valoarea lor reală. Un om care are un nivel înalt de conștiință își dă seama rapid cu cine are de-a face.

Dar cum cei mai mulți oameni au avut de-a face doar cu „produse contrafăcute” în relațiile lor și doar asta au văzut în jur, ei nu sunt capabili să facă diferențe între acestea și „produsele de firmă”.

O mulțime de oameni intră în relații cu niște persoane de care nu sunt atrase cu adevărat, doar pentru că se tem de singurătate, pentru că sunt disperați să-și găsească un partener. Și se mulțumesc cu firimituri, doar ca să aibă și ei o relație, să nu doarmă singuri în patul rece. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan

Unii dintre voi intrați în relații cu diverse persoane nu fiindcă vă atrag cu adevărat, ci pentru că erau disponibile într-un moment în care voi vă simțeați singuri, pentru că au răspuns mesajului vostru atunci când alții nu au răspuns, pentru că v-au răspuns la telefon atunci când alții nu au făcut-o.

Unii dintre voi ați trecut printr-o perioadă mai grea, în care simțeați că aveți nevoie de cineva care să vă consoleze, care să vă țină în brațe, care să vă facă prin diverse mijloace să vă simțiți mai bine și în disperare de cauză, ați acceptat în viața/ casa/ patul vostru prima persoană care disponibilă la acel moment, ați acceptat „produse contrafăcute”. Știați că este un produs contrafăcut, știați că nu e persoana cu care să vă doriți să aveți o relație de durată, dar ați acceptat-o în patul vostru fiindcă a rezolvat o nevoie de moment.

Este o relație contrafăcută, dar ne mințim pe noi înșine că putem să ne limităm la acest nivel superficial de conexiune.

Noi știm că acela este doar un surogat, dar ne spunem că dacă stăm alături de omul respectiv suficient de mult timp, lucrurile se vor îmbunătăți, conexiunea noastră va deveni la profundă și putem construi ceva de valoare împreună.

Nu vă mai lăsați controlați de frica de singurătate sau de instinctele sexuale, nu vă mai mulțumiți cu „produse contrafăcute”, pentru că veți avea relații contrafăcute și acestea pot să vă dăuneze foarte mult!

Întrebarea pe care v-o pun acum este: ce persoane urcă în patul vostru, neștiute de nimeni? Ce persoane vin în casa voastră pe ascuns, ce relații de care nu știe nimeni aveți?

De ce vă ascundeți?

Nu poți sta foarte aproape de un om pentru o perioadă mai lungă de timp și să nu-ți dorești să treci la următorul nivel, să ai o conexiune și mai apropiată cu el.

Nu știu cum vă îmbrățișați voi cu partenera/ partenerul când sunteți în pat, dar eu, când fac asta cu soția mea, piciorul meu este între picioarele ei. Stați așa, în acea poziție, pentru 30-45 de minute și spuneți-mi că nu vă tentează să obțineți mai mult de atât. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan

Există în viața noastră unele relații pe care este spre binele nostru să le cultivăm, să le alimentăm sistematic cu atenție, energie, timp, indiferent cât de ocupați am fi. Și asta pentru că dacă noi identificăm și cultivăm aceste relații, viața noastră se poate schimba radical în bine.

Sunt oameni în prezența cărora noi avem revelații, pentru că sunt capabili să creeze un spațiu în care să ne simțim în siguranță să ne deschidem, să fim vulnerabili.

Sunt oameni în prezența cărora avem parte de niște conștientizări atât de profunde, încât ne schimbă viața – și asta se întâmplă pentru că ne simțim în siguranță din punct de vedere emoțional alături ei și ne permitem să fim vulnerabili.

Unul dintre motivele pentru care Dumnezeu îți cere să fii selectiv în alegerea partenerului de cuplu este acela că nu poți trece prin procesul schimbării, ca ființă, dacă nu ai alături de tine un partener în fața căruia te simți în siguranță să te arăți vulnerabil. Procesul devenirii noastre este unul care include momente de mare vulnerabilitate și de aceea, nu-l poți parcurge alături de oricine.

Cei mai mulți oameni nu sunt capabili să creeze un spațiu în care să te simți în siguranță să te arăți vulnerabil și celor mai mulți oameni nici nu le pasă de provocările prin care treci tu.

Adevărații parteneri se protejează unul pe celălalt, își oferă unul altuia adăpost emoțional și nu numai, în momentele grele.

Omul potrivit îți poate oferi mediul în care tu să ai cele mai profunde revelații, în care să experimentezi cele mai radicale schimbări, în care să faci cele mai mari salturi, pentru că știi că ești în siguranță în prezența sa, că poți să-i spui orice, că poți fi complet autentic, că poți fi vulnerabil. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan

Ce oameni sunt în viața noastră și de ce sunt ei în viața noastră?

Noi avem în preajmă oameni cu care ne înțelegem bine, dar avem și oameni care ne apasă butoanele sau care par că ne sunt „adversari”. Cum am ajuns să atragem astfel de oameni în viața noastră, cum de rămân ei în viața noastră?

Ce face să exercităm o atracție magnetică atât de puternică atunci când e vorba despre anumiți oameni și să exercităm o respingere magnetică atât de puternică atunci când e vorba despre alți oameni?

Noi toți simțim că există un magnetism între noi și anumiți oameni și pe de altă parte, noi toți am experimentat situații în care chiar dacă am vrut să atragem o anumită persoană, nu funcționa, nu exista magnetismul necesar pentru a atrage acel om în apropierea noastră.

Există anumite forțe sau legi mistice care guvernează acest tip de magnetism? Putem lucra cu aceste legi ca să schimbăm dinamica relațiilor noastre?

Poate că unii dintre voi știți despre acele învățături care spun că totul depinde de ceea ce gândim, că atragem în viața/ realitatea noastră oameni/ situații care reflectă nivelul de vibrație al gândurilor noastre.

Eu vă sugerez că reflectați puțin asupra acestui aspect: oare TOTUL depinde doar de faptul că gândurile noastre sunt pozitive sau negative sau acesta este doar un aspect, doar o parte din explicație, atunci când discutăm despre oamenii pe care îi atragem în viața noastră?

Oare este adevărat că mintea ta „conduce spectacolul”, că DOAR de mintea ta depinde tipul de magnetism pe care îl manifești?

Dacă tu crezi că mintea este cea care „conduce spectacolul” este în regulă; permite-mi să-ți expun părerea mea.

Eu consider că mintea noastră nu este atât de puternică. În opinia mea, există mai multe legi mistice care guvernează atracția magnetică pe care o exercităm asupra unora dintre cei din jur și care determină ce gen de relații avem. Noi nu atragem oamenii din viața noastră de la nivelul minții, îi atragem ca urmare a tiparelor noastre. Și o să merg mai departe și o să spun că noi atragem oamenii în viața noastră în baza arhetipurilor pe care le activăm în interior (iar arhetipurile se exprimă prin tipare). Aceste arhetipuri au o forță magnetică foarte puternică, ce atrage un anumit tip de oameni și respinge un alt tip de oameni.

Exemplu: să spunem că tu ai activat în tine arhetipul Celui care oferă iubire nesolicitată, care determină magnetismul tău. Poate că la nivelul minții tu ești convins că îți dorești un partener care să te iubească, să fie prezent alături de tine, să se implice pe deplin în relație, dar magnetismul tău respinge astfel de oameni, chiar dacă tu nu ești conștient de asta. Magnetismul tău te face să te îndrăgostești/ alergi după oameni care sunt indisponibili emoțional, care sunt căsătoriți, care nu simt nimic pentru tine, care nu sunt interesați de o relație cu tine, care sunt incompatibili din punct de vedere al vârstei, etc. Și da, pare absurd să fii interesat din punct de vedere romantic doar de oameni care nu sunt cu adevărat interesați de tine, care nu răspund sentimentelor tale, dar există explicații mai profunde pentru acest lucru, dacă analizăm totul de la nivelul arhetipurilor.

Arhertipurile care sunt active în tine (și în fiecare om sunt active alte arhetipuri) nu doar că determină tipul tău de magnetism, dar gestionează aspectele legate de supraviețuire, siguranță, creativitate, stimă de sine.

Un om care are activ arhetipul Celui care oferă iubire nesolicitată este atras numai de persoane indisponibile, care nu sunt interesate de iubirea sa, care îi arată clar că nu îl iubesc. El nu vrea să fie atras de astfel de persoane, nu e ceva ce face în mod conștient; nu e logic ca un om care își dorește o relație de cuplu armonioasă, o conexiune profundă, să aleagă iar și iar persoane care este evident că nu sunt dispuse să îi ofere așa ceva. Cel care oferă iubire nesolicitată simte cu adevărat o atracție foarte puternică pentru oameni care nu sunt interesați să primească iubirea sa, este ceva mai presus de rațiune/ minte; atracția magnetică este foarte puternică pentru că astfel de oameni se potrivesc arhetipului său.

De ce este atras Cel care oferă iubire nesolicitată de asemenea parteneri? Pentru că nu există niciun risc de a fi abandonat, nu există niciun risc de a ajunge să se simtă vulnerabil în relația respectivă. Cu astfel de parteneri nu ajungi niciodată la acel nivel de intimitate la care să fiți vulnerabili unul în fața altuia. În plus, nu există riscul să fii abandonat, pentru că nu ai niciodată o relație în adevăratul sens al cuvântului cu astfel de parteneri; dacă „partenerul” tău nu a fost niciodată cu adevărat prezent în relație, nu are cum să te abandoneze.

Cel care oferă iubire nesolicitată se minte pe sine spunându-și că are o relație cu acel „partener”, găsește motive pentru care „partenerul” său nu este prezent în „relație”, găsește explicații pentru faptul că „partenerul” său se comportă așa cum se comportă, dar adânc în interiorul său, el știe că nu există cu adevărat o relație. În acest fel ciudat, Cel care oferă iubire nesolicitată se protejează de un eventual abandon. Acesta este atras de persoane care nu-l pot abandona, pentru că nu sunt niciodată lângă el. (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan

Când ești copil subconștientul tău scanează mediul în care trăiești și „citește” energia părinților, a rudelor, a persoanelor apropiate, etc. Subconștientul tău identifică potențialele pericole și decide ce arhetip este necesar să activeze, ca să îți asigure supraviețuirea, să te țină în siguranță în acea familie, în acea comunitate, în acea societate și să te facă să ai valoare în ochii celor de care depinde supraviețuirea ta.

Ca și copil de 3-4 ani, tu nu faci această analiză la nivel rațional, nu te gândești ce arhetip trebuie să activezi; este ceva ce se întâmplă fără să-ți dai seama. Ca și copil, tu depinzi complet de părinți și ca atare, subconștientul tău încercă să găsească mijloacele prin care să reușești să fii acceptat/ iubit de părinți, ca să te asiguri că ei te hrănesc, te protejează, te ajută să supraviețuiești.

Spre exemplu, să spunem că subconștientul tău constată că ești într-o familie disfuncțională, în care tatăl are o anumită dependență, mama acceptă să fie umilită și abuzată, în care există scandaluri, jigniri și bătăi. Și subconștientul tău constată că cea mai potrivită strategie pentru ca tu, copilul, să supraviețuiești în acel mediu este să te faci nevăzut, ca să eviți să devii o țintă pentru acele abuzuri; așa activezi în tine arhertipul Copilului invizibil. Iar când devii adult magnetismul specific arhetipului Copilului invizibil rămâne activ în tine și constați că în relațiile tale continui să fii invizibil.

Tu poți dezactiva acel arhetip dacă devii conștient de el și lucrezi cu tine însuți; altfel, el va rămâne activ toată viața ta. Și ce se întâmplă în accest ultim caz? În toate relațiile tale (nu doar cele romantice) tu simți că nu ești văzut, că nu ești auzit, că ceilalți te ignoră, că pe nimeni nu interesează nevoile tale.

De ce? Pentru că funcționezi în continuare în baza aceluiași mecanism de apărare al Copilului invizibil. Tu ești „invizibil” în primul rând pentru tine însuți, nici tu nu știi care sunt nevoile tale; dacă tu nu știi care sunt nevoie, tale și nu le comunici clar celorlalți, de unde să știe ei ce nevoi ai tu?

Ce tip de oameni o să atragi când funcționezi în baza acestui arhetip? O să atragi oameni care nu te VĂD cu adevărat, nu te AUD cu adevărat, nu sunt interesați de nevoile tale în relație. (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan

Dacă în tine este activ arhetipul Celui care oferă iubire nesolicitată, vei fi atras de oameni care nu sunt disponibili/ interesați de o relație cu tine și în același timp, magnetismul tău va respinge persoanele care sunt interesate de tine. Dacă la ușa ta o să bată un om care este interesat la modul sincer de persoana ta, care și-ar dori să aibă o relație cu tine, care este dornic să-ți ofere iubire, tu ai deschide ușa și când ai da cu ochii de acel om, magnetismul tău i-ar trânti ușa în nas. Nu te-ar atrage deloc persoana în cauză.

Nu e fascinant cum funcționează magnetismul nostru?

Dacă în tine este activ arhetipul Empatului Codependent, ești genul care își obține propria valoare din faptul că oferă mereu, fără măsură, ești mereu ocupat cu a-i ajuta/ salva/ vindeca pe alții, chiar dacă ei nu-ți cer asta; ai nevoie să simți că alții au nevoie de tine. Ce atragi magnetic? Vampirii, Narcisiștii, Victimele care sunt în căutarea unui Salvator.

Dacă apare un om care nu are nevoie să fie salvat, care se ocupă singur de propria vindecare și care ar vrea să fie cu tine, care ar fi interesat de o relație în care să-ți ofere iubire pentru că te apreciază ca ființă, nu vei fi interesat de acesta, nu îi vei permite să intre în viața/ realitatea ta, pentru că nu știi cum să te comporți în relație cu un astfel de om. Dacă el îți oferă ceva, tu, care nu știi să primești, îi vei oferi de 5 ori pe atât, ca să te asiguri că nu îi datorezi nimic. Nu știi cum să funcționezi într-o relație în care primești și oferi iubire, care este echilibrată din punct de vedere energetic.

Realitatea ta, construită pe baza magnetismului tău, va fi plină de Vampiri, Narcisiști, Victime care sunt în căutarea unui Salvator, pentru că asta atragi tu, asta rezonează cu tine.

Dacă ești un dependent de droguri, cine sunt cei care vor popula realitatea ta, care sunt atrași magnetic de tine? Cei care vând droguri, cei care se droghează, cei care îți încurajează dependența, mincinoșii, Salvatorii aflați în căutarea unor victime.

Vei avea în realitatea ta oameni care spun adevărul? Nu, pentru că tu nu accepți să ți se spună adevărul, nu accepți să ți se spună că ești dependent și că îți distrugi viața.

Vei avea în realitatea ta oameni evoluați spiritual? Nu, pentru că magnetismul tău respinge astfel de oameni. (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan

Noi auzim deseori îndemnul „Schimbă-ți gândurile și îți vei schimba viața!”.

Eu sunt de altă părere: schimbă-ți tiparele și îți vei schimba viața.

Ce anume generează gândurile tale? Arhetipurile tale.

Nu e invers, nu gândurile tale generează arhetipurile tale.

Mulți dintre noi, empații, oferim iar și iar. Dar este important să conștientizăm de ce oferim. Oferim pentru că dorim să împărtășim din prea-plinul nostru sau pentru că avem nevoie ca alții să aibă nevoie de noi ca să simțim că avem valoare? Aceste două intenții au un magnetism foarte diferit.

Dacă tu oferi iar și iar pentru că vrei ca alții să aibă nevoie de tine ca să simți că ai valoare, vei atrage oameni care iau și iau și nu oferă niciodată nimic sau dacă o fac, îți aruncă doar firimituri. Și în acest caz tu crezi că nu ești suficient de bun, crezi că nu ai cine știe ce valoare; dacă ceilalți nu au nevoie de tine te simți lipsit de valoare.

Un exemplu: arhetipul Donatorului de sânge, care atrage magnetic Vampirii.

Și arhetipul Vampirului este unul foarte interesant.

Vampirii sunt ființe care nu au suficientă energie pentru a funcționa, așa încât se hrănesc cu energia altora, au nevoie de energia altora (și în loc de „energie” puteți pune „timp”, „resurse de orice tip”, „forță vitală”, etc).

Ca să obțină acea energie, Vampirii trebuie să se apropie de tine, trebuie să te convingă să îi primești în apropierea ta. Și ca să reușească asta, Vampirii sunt seducători. Ei îți simt magnetismul, te citesc de la o poștă: „A, tu ești un Donator de sânge! Ia să vedem cum fac ca să te conving să mă primești în casa ta…”.

Vampirii trebuie să te convingă să îi primești în casa ta, ca să poată ajunge mai târziu la gâtul tău. Dacă tu nu ai primești în casa ta, ei nu pot forța intrarea. Tu inviți Vampirul în casă și el continua să te seducă, ca să se apropie și mai mult de tine și să aibă acces la gâtul tău.

El te flatează, îți face complimente, îți spune ce persoană deosebită ești, totul cu intenția „Lasă-mă să intru!”, iar dacă tu ai o stimă de sine redusă și egoul tău e sensibil la acest gen seducție, îi inviți în casă, îl inviți din ce în ce mai aproape de tine, până când își înfige colții în gâtul tău.

Dacă ai mai mulți Vampiri în viața ta este un semn că stima ta de sine este la un nivel redus, că simți că nu ai valoare.

Și cum îți obții valoarea, când ai în viața ta un Vampir? Îți obții valoarea din convingerea: „El are nevoie de mine. Fără mine nu s-ar descurca”.

Vă dați seama cât de puternice sunt aceste arhetipuri, dacă îl fac pe un Donator de sânge să păstreze Vampirul în viața sa, deși acesta îi va lua și ultima picătură de sânge?

Vestea bună este ca așa cum ai invitat în casa/ viața ta un Vampir, poți să-l dai afară. (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


V-ați luat timp vreodată ca să reflectați la ceea ce ați atras în viața voastră, să observați că, de exemplu, aveți relații disfuncționale cu o mulțime de oameni? V-ați gândit că toate acele relații au o legătură între ele, că sunt rezultatul magnetismului vostru?

V-ați gândit că, spre exemplu, dacă aveți relații cu mai mulți oameni care vă abuzează într-un fel sau altul, asta are de-a face cu faptul că Victima din voi îi atrage magnetic?

V-ați gândit că dacă atrageți iar și iar același gen de partener în viața voastră, asta are legătură cu magnetismul vostru?

V-ați gândit că puteți dezactiva Victima din voi, astfel încât să nu mai atrageți Agresori și în acest caz, dacă se va întâmpla ca vreun Agresor să se mai apropie de voi, îl veți scoate din realitatea voastră imediat ce se va manifesta într-un mod lipsit de respect la adresa voastră?

Totul ține de nivelul stimei voastre de sine.

Dacă vreți să dezactivați aceste arhetipuri care vă fac să atrageți magnetic oameni cu care aveți relații disfuncționale/ toxice, uitați-vă la nivelul stimei voastre de sine.

Și poate că voi vă spuneți: „Vreau să atrag în realitatea mea oameni care sunt căutători mistici, care sunt vizionari, care sunt creatori conștienți. Vreau să atrag un partener spiritual!”.

Puteți să faceți asta, dar nu o puteți face de la nivelul minții. Este necesar să vă uitați la arhetipurile care sunt active în voi și să lucrați cu acestea, să vă schimbați tipul de magnetism. (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan

Dacă te-ai născut și ai crescut într-o familie în care ai fost făcut în permanent de rușine pentru cine erai și pentru ce simțeai, ca și copil, ai activat arhetipul Perfecționistului ca mecanism de apărare, ca să supraviețuiești în acel mediu. Ca atare, și la maturitate vei încerca să faci totul perfect, pentru ca ceilalți să te placă/ valideze/ accepte/ iubească.

Toate arhetipurile activate în interiorul nostru sunt mecanisme de apărare de care am avut nevoie ca să supraviețuim; a fost modul în care ne-am protejat pe noi înșine în contexte dificile/ traumatizante, deci nu sunt „rele”. Ele și-au avut rostul lor la vremea respectivă, însă este important ca mai apoi să le conștientizăm și să le dezactivăm, fiindcă acestea fac parte din Umbra noastră și au un magnetism extrem de puternic, adică atrag în viața noastră oameni/ relații/ situații care nu ne sunt benefice.

Pe de altă parte, unele dintre arhetipurile care sunt active în noi țin și de Destin; altfel spus, noi ne-am asumat înainte de a veni pe Pământ să activăm în această viață umană anumite arhetipuri cu care mai apoi să lucrăm și să le dezactivăm, astfel încât să devenim ființa care este menit să devenim. Practic, acele arhetipuri ne ajută să evoluăm în direcția în care sufletul nostru și-a propus să evolueze în această viață umană.

Arhetipurile au un magnetism puternic; Destinul nostru, de asemenea, are un magnetism puternic.

Spre exemplu, dacă un om a activat în copilărie arhetipul Codependentului, acesta funcționează în continuare în el și la maturitate și îi afectează viața. Să spunem că Destinul acelui om este să devină antreprenor. Magnetismul Antreprenorului este foarte diferit de magnetismul Codependentului, ele se anulează reciproc. Ca atare, dacă vrei să-ți urmezi Destinul este necesar să conștientizezi că ai arhetipul Codependentului activ în tine și să îl dezactivezi. (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan

Uitați-vă la relațiile din viața voastră și observați dacă ele mai funcționează, adică dacă simțiți că ele vă alimentează energetic, că vă sunt benefice, că vă susțin evoluția, că sunt echilibrate din punct de vedere energetic, că oferiți și primiți iubire, că vă împuternicesc într-un fel sau altul.

În următoarea perioadă noi toți vom trece printr-o „verificare” a relațiilor noastre, pentru a ne lămuri ce funcționează și ce nu (mai) funcționează, ce păstrăm și ce eliberăm.

Și poate că unii vor spune „Păi asta înseamnă o verificare a întregii noastre vieți, pentru vă viața noastră este despre relații (de toate tipurile)! Noi avem relații cu tot ce este în jurul nostru, cu oameni, animale, lucruri, etc”.

Da, este o astfel de verificare, ca să începem să conștientizăm cum relaționăm, pentru a conștientiza cine face parte din viața noastră în prezent și de ce sunt acești oameni în viața noastră (de ce i-am atras și de ce îi păstrăm în viața noastră).

Suntem împinși să conștientizăm ce înseamnă „intimitatea” pentru noi, dacă avem cu adevărat parte de intimitate în relațiile noastre, dacă facem alegeri care ne onorează în cadrul relațiilor noastre și dacă îi onorăm cu adevărat pe cei cu care avem relații.

Acum sufletul nostru ne spune: „Ascultă, o să te opresc pentru moment din drumul tău, ca să te uiți bine în zona relațiilor tale, pentru că este necesar să înțelegi niște lucruri, este necesar să ai niște conștientizări legate de aceste relații, să schimbi niște lucruri, ca să poți merge mai departe pentru a-ți împlini potențialul tău cel mai înalt. Este necesar să te schimbi ca să poți merge mai departe și de aceea te opresc, ca să ai răgazul să observi anumite tipare pe care le rulezi, să conștientizezi anumite credințe pe care le ai și un anumit mod de a face alegeri legate de relații, care nu îți sunt benefice. Modul în care ai funcționat până acum în relații, modul în care ai făcut până acum alegeri legate de relații, nu se mai potrivește cu cine ți-ai propus (la nivel de suflet) să devii în această viață, acestea te blochează, nu poți merge mai departe pe calea potențialului tău cel mai înalt dacă nu faci niște schimbări. Uită-te bine la tine, uită-te bine la relațiile tale și fă schimbările necesare!”.

Uitați-vă la ce vă apasă butoanele în relațiile voastre, uitați-vă la anumite scenarii legate care apar iar și iar în viața voastră; de exemplu, observați că intrați iar și iar în relații în care partenerul nu vă iubește, deși voi îl iubiți sau că intrați iar și iar în relații în care partenerul vă tratează ca și cum ați fi cantitate neglijabilă sau că intrați iar și iar în relații în care sunteți abuzat(ă). Observați, spre exemplu, că primiți și păstrați în viața voastră Vampiri sau Narcisiști. Observați, spre exemplu, că sunteți mereu atrași de oameni care sunt indisponibili emoțional sau din alte puncte de vedere.

Și nu e suficient faptul că voi sunteți conștienți de niște lucruri legate de relațiile voastre; ideea este ce faceți cu acele lucruri pe care le conștientizați. Folosiți aceste conștientizări pentru a face schimbările adecvate în voi înșivă și în relațiile voastre sau nu?

Și da, știu că nu e ușor să faci anumite schimbări, mai ales că unele dintre acestea sunt radicale, însă perioada actuală ne împinge să facem acele schimbări, dacă vrem să evoluăm. (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


Noi suntem împinși în această perioadă să ne perfecționăm abilitățile de relaționare cu cei din jur.

Spre exemplu, observați următorul lucru: îi tratați pe ceilalți ca și cum v-ar fi egali sau aveți impresia că le sunteți superiori? Sunteți conștienți dacă o persoană cu care interacționați simte că vă este inferioară sau nu sunteți conștienți de acest lucru?

Sunteți conștienți dacă o persoană cu care interacționați simte că vă este superioară sau nu sunteți conștienți de acest lucru? Și dacă sunteți conștienți că o persoană vă tratează de sus, ce faceți în acel context? Le permiteți altora să se comporte cu voi ca și cum le-ați datora ceva, ca și cum este obligația voastră le le stați la dispoziție mereu, să le faceți pe plac?

Dacă voi nu veți lua în seamă invitația pe care v-o face în această perioadă sufletul vostru, în sensul de a vă observa cu atenție relațiile, de a face la modul sincer evaluarea acestor relații, de a conștientiza care din ele aduc un plus de valoare vieții voastre, care vă susțin evoluția și care nu, de a face o reorganizare în zona relațiilor (și ca să fie clar, mă refer inclusiv la relația cu voi înșivă), sufletul vostru se va ocupa de această reorganizare și va fi mai dificil pentru voi. Dacă voi nu sunteți dispuși să fiți sinceri cu voi înșivă în privința relațiilor voastre și dacă nu sunteți dispuși să faceți alegeri aliniate cu adevărul vostru interior, adică să acționați în integritate, dacă egoul vostru este mai puternic, Viața va interveni și va face schimbările necesare.

Spre exemplu, sufletul tău îți spune (și tu simți foarte clar asta, dacă ești sincer cu tine însuți): „Ascultă, această relație a expirat. Tu ai nevoie de altceva acum, tu ești menit pentru ceva anume și această persoană nu are același drum cu al tău, ea are altceva în contractul sufletului său. A venit timpul să iei niște decizii”.

Poți accepta acest mesaj/ adevăr, poți privi lucrurile la modul echilibrat, înțelegând că drumurile voastre se despart la acest moment, că sufletele voastre au ales lucruri diferite pentru voi, că din punctul de vedere al sufletelor voastre, relația voastră s-a încheiat, sau egoul tău este mult prea speriat și se agață în continuare de acea relație care nu mai face parte din Planul sufletului tău? Poți pune punct acelei relații, înțelegând că este spre Binele ambelor persoane implicate, chiar dacă egoul vostru are altă părere?

Dacă nu poți, dacă nu o faci de bună voie, sufletul tău o să te facă să auzi/ vezi acest adevăr („relația aceasta s-a încheiat”) într-un mod atât de evident, încât nu te vei mai putea preface că nu-l auzi/ vezi. O să fie atât de dur pe cât este nevoie, ca să accepți acel adevăr. Lucrurile o să se întâmple în așa fel, încât o să ajungi să fii frustrat, furios, trădat, etc. Și toate acestea vor fi un act de grație din partea sufletului tău, care îți transmite: „Fac asta spre Binele tău cel mai Înalt. Relația voastră s-a încheiat. Voi doi aveți drumuri diferite acum. Nu o să te las să-ți blochezi evoluția, rămânând într-o relație care nu mai servește Binelui tău, doar pentru că nu ai suficientă stimă de sine ca să îi pui punct. Știi foarte bine că nu (mai) este relația potrivită pentru tine”.

Tu ai posibilitatea să pui punct relației, să o faci de bună voie; nu e necesar să fie atât de dur, dar dacă refuzi să te ocupi de această chestiune nu îi lași de ales sufletului tău, se va ocupa el și va fi atât de dur pe cât este nevoie pentru ca tu să accepți, în sfârșit, că acea relație s-a terminat. De tine depinde cât de dur va fi.

Cei mai mulți oameni se tem atât de tare de Necunoscut, încât preferă să rămână în relații expirate/ disfuncționale/ toxice, decât să le pună punct și să rămână singuri, intrând în Necunoscut. Și asta este valabil și în alte domenii, nu doar în cel al relațiilor; oamenii rămân ani sau zeci de ani în slujbe pe care le urăsc, care le fac rău, fiindcă le este frică de necunoscut.

De fapt, în Necunoscut este tot ceea ce e nou, este potențialul tău cel mai înalt, este Magia, este următorul miracol. (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


Mulți oameni spun că au anumite valori/ principii, dar dacă te uiți la modul în care își trăiesc viața, constați că alegerile pe care le fac nu sunt aliniate cu valorile pe care spun că le au.

Pentru un om care își cunoaște foarte clar valorile și care trăiește în aliniere cu acel valori este simplu să-și facă alegerile, pentru că el știe/ simte dacă o anumită alegere este în aliniere cu valorile sale sau nu și dacă nu este, nu face acea alegere. Nu are nevoie de analize, de comparații, de evaluarea avantajelor și dezavantajelor, nu are nevoie să negocieze cu el însuși; el simte foarte clar: „Asta nu este în aliniere cu valorile mele” și ca atare, spune „Nu”.

Eu nu spun că e ceva „rău” în faptul că preferi să faci o analiză serioasă, să verifici riscuri și beneficii, să evaluezi diverse aspecte, înainte de a lua o decizie; tu hotărăști cum este mai potrivit pentru tine să îți faci alegerile.

Eu spun doar că atunci când știi clar care îți sunt valorile și ai hotărât să trăiești în aliniere cu valorile tale, simți imediat care este o alegere făcută în integritate și care nu este. Și apoi faci alegerea care simți că înseamnă să funcționezi în integritate, conform valorilor tale. Nu te lași controlat/ speriat de egoul tău, care îți spune că e riscant/ periculos/ dezavantajos pentru tine să faci acea alegere, că poate ar fi mai bine pentru tine să faci o altă alegere.

Dar este important să fii conștient: valorile tale sunt rezultatul faptului că îți cunoști valoarea, că te respecți pe tine însuți sau sunt rezultatul traumelor tale?

Cei mai mulți oameni fac alegeri dictate de traumele lor, ei fac alegeri căutând acceptarea/ aprecierea/ validarea/ admirația/ iubirea celorlalți, fiindcă numai dacă obțin așa ceva simt că au valoare; ei nu fac alegeri care sunt rezultatul faptului că simt că au valoare.

Gândiți-vă la un lucru: cât de toxic poate fi acest mod de a face alegerile, cât de departe în întuneric te poate duce un astfel de mod de a face alegeri? Dacă tu îți faci alegerile pornind de la convingerea că nu valorezi mare lucru, că nu ești suficient de bun, asemenea alegeri te pot aduce în situații foarte dificile/ distructive.

Voi cum vă faceți alegerile? (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan

Dacă ești într-o relație și ești plictisit, furios, simți că partenerul nu îți mai răspunde nevoilor sau nu mai ești îndrăgostit, plecarea nu te va face să te simți mai vizibil, mai auzit sau mai prețuit. Dacă ai o slujbă în care te simți nerespectat, nevalidat sau neapreciat, demisia nu te va face automat să simți validarea și aprobarea pe care le cauți.

S-ar putea să te simți bine pe termen scurt deoarece îți exprimi liber sentimentele și reacționezi în fața a ceea ce Eckhart Tolle numește „corpul durerii”, care este o acumulare de suferință emoțională veche ce se comportă ca o entitate și se hrănește cu emoții negative ca să supraviețuiască.

Dar nu te vei simți bine prea mult timp. În curând te vei afla din nou față în față cu tine însuți, având aceleași sentimente – numai că acum nu vei mai avea pe cine să învinuiești și se vor întoarce împotriva ta.

Nu uita că adevăratul tău scop nu este să manipulezi și să controlezi aparențele exterioare până când te fac să te simți mai bine, ci să te aliniezi cu esența ta interioară care se simte deja extraordinar. Atunci, circumstanțele exterioare se vor modela în funcție de asta. Pentru acest lucru trebuie uneori să ai răbdare și să analizezi straturile. Trebuie să vezi dincolo de minciunile pe care le-ai crezut fără să îți dai seama, să simți emoțiile pe care le-ai îngropat, să integrezi umbrele pe care le-ai respins și, în final, să revendici adevărul ființei tale.

Acesta este momentul tău de graniță sau poate chiar anul de graniță. Este un punct de cotitură în evoluție, conceput de sufletul tău ca să te ducă mai în profunzime, să te facă mai puternic și să activeze puterile și posibilitățile latente din tine; o divinitate care, altfel, nu ar fi pusă în mișcare. Atunci când pui problema în acest fel, îți dai seama că adversarul – fie că este șeful, partenerul de viață, un membru al familiei sau o boală – este cel mai mare învățător al tău, un guru, divinitatea însăși care apare pentru a te ajuta să îți duci viața la următorul nivel.

Este un principiu dificil și probabil din acest motiv îl urmează atât de puțini. Perioada de început la o slujbă sau într-o relație nouă este minunată. Toate endorfinele și feromonii aceia – totul este frumos și posibil din nou! Dar este un truc al egoului să te țină pe loc, în timp ce te convinge că te schimbi.

Dacă nu a avut loc nicio schimbare interioară reală – dacă povestea nu s-a schimbat fundamental printr-o conștientizare profundă a adevăratei tale naturi –, te vei întoarce în curând în aceeași piesă, cu personaje noi.

După cum am spus la începutul acestei cărți, s-ar putea să obții un salariu mai mare, dar vei ajunge falit la un nivel mai înalt. S-ar putea să obții o slujbă nouă, dar să ai același șef ticălos în altă uniformă.

S-ar putea chiar să îți găsești un nou partener de viață, dar să sfârșiți în aceleași certuri – deoarece cearta a fost mereu cu tine”.

Sursa:  „Emergența. Șapte pași pentru a-ți schimba radical viața” de Derek Rydall

Re-Recomand serialul„Menajera” daca vreti sa vedeti si sa intelegeti mai bine traumele transgenerationale. Sa vedeti cum traumele parintilor isi infig ghearele in copiii lor si cum ii tin pe copii intr-un culoar de viata ingust, in banda de frecventa numita „chinuială”.

Sunt 3 generatii in serial. Astia de 50+, cei de 25 si copilul de 2 ani jumatate.

La cei de 50+ gasim violenta fizica in tineretea lor care azi a produs alcoolism si ptsd la cei de 25. Interesant cum la cei de 25 de ani nu mai intalnim bataia ci abuzul emotional urletele, lovirea peretilor, amenintarea. Abuzul emotional din serial (ca si din viata reala) este aperitivul abuzului fizic. Cati pereti poate lovi un om, cate obiecte pot fi sparte prin casa ? doar nu la infinit, pentru ca urletele si pumnii dati in pereti sunt incalzirea de-a da in falcă sau in burtă.

Clar cei mai amarati sunt cei de 50+, aflati in prezent unul infipt rigid in imaginea unui om de bine, cealalta aflata in pozitia labilitatii si-a lipsei de centru si de locus of control.

Femeia de 25, venind din liceu cu darurile frumusetii si-a inteligentei, târând traumele in ea, se intepeneste social facand sex neprotejat si trezindu-se mamă peste noapte. Nici n-a avut timp sa se dumireasca, a sarit de la dezbateri poetico filozofice la greturi si scutece, de la flirt creativ sexy, la trupuri amestecate-n placerea momentului fara nici un fel de protectie. El alcoolic si macho, ea traind doar pentru copilul ei, dardaind ca o frunza in vant, facand ce trebuie sa faca robotizat, chinuit, cu fortă si cu indarjire, nepermitandu-si sa se opreasca sau sa stea. Cand a sarit fata asta frumoasa de la adolescenta fara griji in care scria nuvele si poeme, la scutece, grija ca nu are mancare si bani de o jucarie pentru copil? Ea a ars foarte multe etape ale tinereții la care toti avem dreptul, dar ea nici macar n-a stiut asta, ci s-a infipt in viata nepregatita, nestiutoare, afland din mers ce trebuie facut.

Ceva emancipat a fost in ea de n-a mai stat pana la bataie, a plecat dupa aperitiv. A plecat fugind, dar parca era legata cu elastice de „casă”, de mamă, de soț. Cum se departa, cum intindea elasticul prea tare si cum se oprea, elasticul o zvarlea inapoi si o si bușea de pereti.

Ceva-ceva totusi a lucrat in ea, poate intuitia aia care a facut-o sa plece dupa aperitiv (inainte de felul principal), poate partea aia din ea careia ii placea sa scrie si care fusese admisa la facultate, poate faptul ca a intalnit cativa oameni care au tratat o cu respect si interes. Cert este ca salvarea vine chiar din ea, dupa ce sistemul o lasă balta. Sistemul cu chiu cu vai iti pune 2 pansamente si 3 copci daca ai luat bataie si hai te baga intr-un program daca intrunesti criteriile de victima de violenta domestica. Daca intrunesti criteriile si dai de oameni la ghiseu care te valideaza, ca daca omul de acolo te banuieste ca esti piți sau proasta sau curva sau sărakă, sau gay sau xyz, mama naibii te ia, poti sa te duci invartindu-te daca omul de la ghiseu nu te vrea sau nu-i produci milă.

Mda, abuzul emotional ar fi azi dusmanul cu care ne luptam. Sa stiti ca fratele lui mai mare fu mai usor de detectat, constatat pentru ca bataia se lăsa cu vanatai, maini rupte si cu o radiografie, un pansament si o fotografie puteai fi eroina propriei violente dar si a operatiunii de salvare. Vanataile, ranile si sangele erau dovezi si nu era nevoie sa demonstrezi sau sa fii crzeut.

La abuzul emotional, ai nevoie de credibilitate...... lucru foarte, foarte, foarte greu. Credibilitatea face lucrurile aproape imposibile. Pentru ca nu ai cu ce dovedi si pentru ca neavand rani.....mai bine stai acolo „până va fi mai bine”. Si-apoi nu numai de credibilitate ci si de oameni care sa te auda si sa te creada, oameni care sa ti dea sentimentul ca existi si ca meriti.

Abuzul emotional e invizibil, imaterial, intangibil. E un fel de crima cu suspans. Ceea ce ti-e vizat sa-ti fie omorat este sufletul, liberul arbitru si esenta eului. Abuzul emotional te omoara lent, pentru tot restul vietii si te face din om, neom. Ce-o insemna oare sa fii neom? Ramai in viata, in corp, ramai in relatii, ramai in casă, ramai posesor al unor obiecte si actor in multe roluri dar esenta ti-e fărâmițată.

In fine, daca ne uitam atat la film cat si in viata, viața pare-se ca are resurse smechere de tot. Chiar daca abuzul porneste alienarea, ceva in om este intangibil, indestructibil si gaseste portițe de-a se uita dupa salvare dar si de-a declansa salvarea din interior. E o forta misterioasa interna pe care cred cu tarie ca toti o avem. E forta aia care se ascunde in refuzul disperarii, adica in disperarea produsa de diverse trairi, disperare totusi invalidata de ceva straniu si misterios dinauntrul nostru care nu cedeaza si nu se lasa. Acel factor este in fiecare om, trebuie doar sa stim de el ca exista si el se va activa.

Nota: n-am vrut sa va povestesc serialul, dar am luat chestii din el. Poate ca cei care nu l-au vazut nu vor intelege postarea desi cred ca utilizarea „cei de 50+” si a „cei de 25” se refera la generatii si la faptul ca expresiile mele in ghilimele sunt reprezentative pentru multi oameni din aceste categorii.

Nu m-am referit aici deloc la cea mica-mica. La ce șocuri si-a luat si ce copinguri i se contureaza.” Vichi Dumitrache


“Construim case gigantice cu piscina în care ajungem doar seara si dormim doar intr-un singur dormitor si pe o singura jumatate de pat.

Ne cumparam zeci de haine si de perechi de pantofi, dar purtam doar cateva dintre ele, pentru restul construim dressing-uri.

Umplem cosul cu munti de mancare pe care îi indesim in frigidere si sfarsim prin a arunca cea mai mare parte din hrana.

Ne cumparam masini scumpe si puternice pentru a merge regulamentar insiruiti bara la bara ca ratustele pe bulevardele aglomerate.

Pentru toate astea muncim din zori si pana-n noapte, ne neglijam parintii, partenerul de viata, copiii, prietenii.

Orgoliul nostru de a fi cei mai cei si dorinta acuta de "a avea", de a spune cu trufie "eu am" inseamna nenumarate facturi, rate si leasing-uri.

Toate astea credem ca le cumparam cu bani. Nimic mai gresit. Le platim cu timp. Le cumparam cu viata.” (Sursa: Andrei Stef)


Pentru cei mai mulți oameni este foarte dificil să trăiască la modul conștient, să fie absolut sinceri cu ei înșiși în privința comportamentului lor și să-și asume deplina responsabilitate pentru ceea ce spun/ fac. De ce? Pentru că în acest caz vei fi nevoit să recunoști că uneori tu ești „ticălosul”/ „mincinosul”/ „trădătorul” în relație cu alte persoane, că nu ești întotdeauna victima altora, despre care spui că sunt „ticăloși”/ „mincinoși”/ „trădători”; vei fi nevoit să recunoști că uneori tu ești cel care îl înșeală pe altul, nu ești întotdeauna cel înșelat.

Este foarte greu pentru oameni să se privească în oglindă și să se vadă așa cum sunt, să recunoască ceea ce fac; este mult mai ușor să-i acuzi pe alții că te-au mințit/ trădat/ înșelat, că sunt răi, că nu poți avea încredere în ei și să treci cu vederea ce faci tu, cum îi minți/ trădezi/ înșeli tu pe alții. (Hafeez Baoku) Traducerea Mihaela Dan

În general, când noi facem ceva care nu este în regulă și rănim pe cineva, intrăm în defensivă: „Nu știu de ce s-a supărat, că nu am avut intenția să-I rănesc. Nu am nicio vină, e problema lui că s-a ofensat! N-am de ce să-mi cer scuze!”.

Și poate că nu am avut intenția de a-l răni pe celălalt, dar dacă cineva ne rănește pe noi, nu ne interesează că nu a avut intenția să facă asta, pentru noi contează faptul că ne-a rănit prin ceea ce a făcut/ modul în care a făcut-o.

Noi folosim unități de măsură diferite.

Atunci când ești sincer cu tine însuți îți asumi responsabilitatea pentru consecințele faptelor tale. Asta înseamnă că în loc să te folosești de adevărul (confortabil) „Nu am avut intenția să-l rănesc”, recunoști și adevărul (mai puțin confortabil) „L-am rănit pe acest om” și încerci să repari ceea ce ai făcut, îți ceri scuze pentru ceea ce ai făcut. (Mary Jo Rapini) Traducerea Mihaela Dan

,,Imaginează-ți o femeie care crede că este corect și bine că este femeie. O femeie care își onorează experiența și își spune poveștile. Care refuză să poarte păcatele altora în corpul și în viața ei.

Imaginează-ți o femeie care are încredere și se respectă. O femeie care își ascultă nevoile și dorințele. Care întâmpină cu tandrețe și har.

Imaginează-ți o femeie care recunoaște influența trecutului asupra prezentului. O femeie care a trecut prin trecutul ei. Care s-a vindecat în prezent.

Imaginează-ți o femeie care își scrie propria viață. O femeie care exercită, inițiază și se mișcă în numele ei. Care acceptă să se predea doar în fața celui mai adevărat sine și celei mai înțelepte voci.

Imaginează-ți o femeie care își numește proprii zei. Care proiectează o spiritualitate personală pentru a-și informa viața de zi cu zi.

Imaginează-ți o femeie îndrăgostită de propriul ei corp. O femeie care crede că corpul ei este suficient, așa cum este. Care își celebrează ritmurile și stadiile ca pe o resursă rafinată.

Imaginează-ți o femeie care onorează trupul Zeiței în corpul ei care se transformă continuu. O femeie care sărbătorește acumularea anilor și înțelepciunea ei. Care refuză să-și folosească energia vitală, disimulând schimbările din viața ei.

Imaginează-ți o femeie care prețuiește oamenii și cărora le amintește de adevărul despre ei înșiși atunci când uită.

Imaginează-ți ca această femeie ești tu..." (Patricia Lynn Reilly) Traducerea Mihaela Dan

Atât timp cât accepți să fii doar o opțiune pentru cineva (nu o prioritate), acel om va continua să se joace cu tine, nu vei ajunge să ai o relație serioasă cu el. Nu vei obține respect din partea unui om, dacă tu accepți să fii doar o opțiune pentru el.

Este valabil și pentru bărbați, și pentru femei.

Cum știi că ești doar o opțiune? Știi că ești doar o opțiune când, în general, acel om este disponibil pentru tine doar când are el chef. Nu ești o prioritate pentru el, ești doar o variantă la care știe că poate apela, în lipsa altor variante de moment.

Ești doar o opțiune atunci când acel om își permite să te trateze într-un mod lipsit de respect și nu-i pasă dacă te superi, dacă te rănește, fiindcă pentru el nu înseamnă mare lucru dacă nu vă mai întâlniți, are și alte opțiuni.

Poate că deja ți-a spus că nu este interesat de o relație serioasă și tu continui relația cu el sau poate ți-a promis marea cu sarea, dar a trecut mult timp de atunci și nu s-a ținut de promisiuni – în aceste cazuri, tu ești doar o opțiune, nu o prioritate pentru acel om. Poate ții acel om în viața ta fiindcă speri/ te rogi ca lucrurile să se schimbe, ca el să își dea seama că vă potriviți și să își schimbe comportamentul, să facă din tine o prioritate.

Hai să vă explic cum vine treaba asta cu a te ruga ca Dumnezeu să-l facă pe acel bărbat să te iubească: Dumnezeu nu se ocupă cu asemenea lucruri. Dumnezeu nu manipulează oamenii, ca să te iubească pe tine.

Dacă un bărbat nu simte că vă potriviți, dacă nu își dorește o relație serioasă cu tine, nu e treaba lui Dumnezeu să-l facă să se răzgândească. Dumnezeu respectă liberul arbitru al fiecăruia.

Dacă acel bărbat nu te vrea cu adevărat, nu te iubește cu adevărat, acceptă acest lucru și respectă-te mai mult pe tine însăți, nu mai accepta să fii doar o opțiune pentru un bărbat, nu mai rămâne agățată într-o situație care știi că va avea un final dureros pentru tine!

O opțiune înseamnă o variantă pe care ești liber să o alegi sau să n-o alegi, după cum ai chef pe moment, nu este o prioritate.

Chiar vrei să fii o opțiune în viața altuia? Ai atât de puțin respect față de propria persoană? Chiar ești dispus să oferi un loc important în viața ta cuiva care te consideră o opțiune, nimic mai mult?

Dacă ești dispus(ă) să accepți acest adevăr dureros, că ești doar o opțiune pentru acel om, trebuie să alegi între două tipuri de dureri: durerea temporară provocată de despărțirea de el sau durerea de durată provocată de faptul că va continua să te trateze ca pe o opțiune.

Poți să alegi prima variantă, să treci prin acea durere, să o vindeci și să mergi mai departe cu viața ta sau poți să alegi a doua variantă și să-ți distrugi viața acceptând firimituri.

În general, femeile sunt cele care acceptă să fie o opțiune, sunt puțini bărbații care acceptă așa ceva. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Discuția despre a fi doar opțiunea cuiva, nu prioritatea sa, este valabilă pentru bărbați și femei, dar în general, cele mai multe persoane care acceptă să fie doar o opțiune sunt femei.

De multe ori bărbații nu-și doresc o relație serioasă, ei vor doar să exploreze, să facă sex, așa încât aceștia nu se agață de o femeie anume; dacă ea îi tratează ca și cum n-ar conta, merg mai departe, la alte femei.

Noi, bărbații, creștem ca vârstă, dar nu ne maturizăm cu adevărat decât mult mai târziu, iar până se întâmplă asta ne jucăm cu sentimentele femeilor, nu ne interesează să ne implicăm cu adevărat într-o relație, trecem din femeie în femeie și ni se pare că asta ne face să fim bărbați adevărați.

Pe de altă parte, femeile, în general, își doresc o relație serioasă și fac tot ce depinde de ele ca relația lor să meargă, investesc foarte mult în încercarea de a ține alături de ele bărbați care nu sunt interesați de ele la modul serios. De aceea spun că tu, ca femeie, trebuie să ai demnitate, să te respecți pe tine însăți suficient de mult pentru a recunoaște când un bărbat te tratează ca și cum ai fi doar o opțiune și să încetezi să îi oferi acestuia tot ce i-ai oferi dacă ai fi o prioritate pentru el. Nu accepta ani la rând să fii într-o relație nedefinită cu el și să facă sex cu tine de câte ori are chef, pentru ca în final să-i reproșezi: „Sunt/ am fost doar o opțiune pentru tine!”.

Ar trebui să ai mai multă demnitate și mai mult respect față de propria persoană și să nu accepți să te oferi necondiționat unui bărbat care te consideră o haltă, înainte de a pleca în altă parte. Ar trebui să accepți adevărul dureros („Sunt doar o opțiune pentru el”) și să pui punct acelei relații, chiar dacă simți că inima ta se frânge.

Încetează să mai încerci să resuscitezi un cadavru! Relația voastră n-a fost niciodată una serioasă, din punctul lui de vedere. Ceea ce a fost între voi a fost mort de la bun început, el n-a văzut niciodată legătura voastră ca pe o relație serioasă, ci doar ca pe o oprire temporară, doar că tu ai sperat că acel cadavru va învia la un moment dat, pentru că erai disperată să-l ții alături de tine pe bărbatul respectiv.

Faptul că nu ai demnitate, că nu te respecți pe tine însăți, va face să atragi iar și iar bărbați care te vor trata ca pe o opțiune. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Când accepți să fii doar o opțiune pentru bărbații din viața ta, când relație după relație, tu ești doar o opțiune, înseamnă că transmiți energetic mesajul „Eu accept să fiu o opțiune” și bărbații care caută așa ceva te vor aborda. Când transmiți acest mesaj este ca și cum ai turna sânge în apă: se vor aduna toți rechinii din zonă.

Relațiile sunt ca un mall: unii intră doar ca să se uite și să probeze diverse produse, dar n-au nicio intenție să cumpere ceva, iar alții intră ca să cumpere și știu exact ce vor. Când tu îți expui „în vitrină” toate cele, o să-i atragi pe cei din prima categorie, care o să intre și o să probeze „marfa” (vor face eventual și ceva poze, ca să le posteze pe FB) și apoi o vor pune la loc pe raft și vor intra în alte magazine în care vor proba altă marfă, iar la sfârșitul zilei nu vor cumpăra nimic.

Unii bărbați sunt dintre cei care probează marfa și trec mai departe, la alte magazine, la altă marfă. De aceea este de dorit să nu mai oferi marfa ta oricărui bărbat care vrea să o probeze, fiindcă aceștia o să-ți răvășească rafturile și vor trece mai departe.

Bărbații care sunt interesați doar să probeze marfa îți vor irosi timpul și energia, iar la final îți vor spune că se mai gândesc, fiindcă nu sunt hotărâți ce vor să cumpere.

Când tu te prezinți/ comporți ca o femeie care acceptă să fie doar opțiunea unui bărbat, vei atrage întotdeauna bărbați care vin doar să probeze marfa, nu să cumpere ceva.

În această lume sunt mai mulți cei care vor să probeze marfa decât cei care chiar vor să cumpere ceva. Ar fi spre binele tău să înveți să faci diferența între cele două categorii de bărbați. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat care este cu adevărat interesat de tine, care vrea să aibă o relație serioasă cu tine, privește dincolo de aspectul tău fizic, fiindcă nu vrea doar să te bage în patul lui. El vrea să te cunoască mai bine, să te înțeleagă, să se conecteze emoțional cu tine.

Un bărbat care vrea doar să „probeze marfa” o să te privească de jos în sus, o să te măsoare admirativ, o să facă aluzii sexuale, iar femeile care au un nivel redus de conștiință sunt măgulite de acest gen de atenție, se simt admirate, se simt sexy.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință știe că e sexy de când se trezește dimineața, nu are nevoie să fie măsurată din priviri la modul vulgar sau să fie fluierată pe stradă de un bărbat, ca să se simtă sexy.

Și pot eu să vorbesc toată ziua, dar până când tu nu vei hotărî că meriți mai mult decât o legătură incertă în care ești doar o opțiune pentru un anumit bărbat, până nu vei decide să nu mai accepți firimituri, vei continua să atragi acest gen de bărbați și să fii tratată într-un mod lipsit de respect.

Eu aud tot felul de femei care spun „Nu mai găsești bărbați buni în ziua de azi!”.

Uite cum stau lucrurile, din punctul meu de vedere: eu am de-a face cu foarte mulți oameni și foarte rar întâlnesc o femeie care să fie la nivelul la care să poată atrage un bărbat cu un nivel înalt de Conștiință, care să fie capabilă să facă față unei relații cu un astfel de bărbat.

Cele mai multe femei trec dintr-o relație în alta și toate acele relații sunt unele în care ele acceptă să fie tratate într-un mod lipsit de respect/ abuziv. Când ies dintr-o relație încep să caute cu disperare un alt bărbat și se mulțumesc cu ce găsesc, numai să aibă o relație.

Unde își are locul în acest tablou un bărbat cu un nivel înalt de Conștiință?

Când magazinul tău e plin mereu de bărbați care „probează marfa”, când ești ocupată mereu cu aceștia, când să mai ai timp să vezi că a trecut prin zonă un bărbat care chiar este interesat să cumpere, nu doar să probeze și apoi să pună marfa înapoi pe raft?

Ce impresie crezi că își va face despre tine un bărbat care are un nivel înalt de Conștiință, când tu ești ocupată mereu cu bărbați care probează marfa?

Mai ales acum, în aceste vremuri în care oamenii postează tot felul informații și de fotografii despre ce fac, unde merg, cum se îmbracă, cu cine se însoțesc, este ușor pentru un bărbat care este capabil să VADĂ dincolo de aparențe, să-și dea seama ce fel de persoană ești, care este nivelul tău de conștiință. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Când accepți să fii doar o opțiune pentru un bărbat, ajungi să consideri că este ceva extraordinar simplul fapt că uneori ești tratată cu un minim respect. Standardele tale sunt atât de joase, încât ai impresia că ești tratată ca o regină când un bărbat îți oferă doar niște firimituri; tu le exagerezi valoarea și te comporți de parcă ai fi fost invitată la un festin.

Noi avem generații de femei care au fost tratate într-un mod atât de lipsit de respect, atât de abuziv, încât dacă au parte de niște lucruri care de fapt sunt absolut firești într-o relație, consideră că ar trebui să fie cele mai fericite femei, că relația lor este foarte bună.

De exemplu, sunt femei care consideră că dacă soțul lor nu le înșeală sau nu este un alcoolic sau nu le bate, ar trebui să fie fericite, fiindcă au mult mai mult decât nenumărate alte femei. De fapt, toate aceste lucruri sunt firești într-o căsnicie, este firesc ca soții să nu se înșele unul pe altul, ca bărbatul să nu fie un alcoolic și să nu-și bată soția.

Simplul fapt că ai aceste lucruri nu înseamnă că ai o căsnicie fericită. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Câți dintre voi cunoașteți femei care la scurt timp după ce au întâlnit un bărbat au ajuns în patul lui, au rămas însărcinate și nici măcar nu apucaseră să-l cunoască prea bine pe bărbatul respectiv?

De ce ar face o femeie așa ceva?

Unii ar spune că e vorba de eliberarea femeii de vechile reguli și tipare ale societății patriarhale, că e dreptul ei să facă ce vrea cu corpul ei.

În opinia mea, nu e vorba de eliberare, ci de încarcerare. Nu ești eliberată dacă ajungi în patul unui bărbat pe care abia l-ai cunoscut, faci sex cu el și rămâi însărcinată, după care aduci pe lume un copil cu un bărbat care nu te vrea nici pe tine, nici copilul. Aici este vorba despre faptul că nu ai stimă de sine, nu te respecți pe tine însăți și accepți ca un bărbat să te folosească pentru a-și satisface nevoile sale sexuale.

O femeie care se respectă nu își va oferi corpul unui bărbat despre care nu știe mai nimic, care poate nu este interesat decât să facă sex.

O femeie care se respectă își va lua timp ca să cunoască acel bărbat, va observa limbajul acestuia, va fi atentă la energia acestuia și va observa cum se comportă acesta cu ea.

Limbajul unui bărbat este foarte important.

Cum îi vorbește un bărbat unei femei?

Cuvintele au putere. Cuvintele unui bărbat pot clădi ceva în interiorul unei femei sau pot dărâma ceva în interiorul ei.

Când un bărbat doboară o femeie prin modul în care îi vorbește, el poate susține că nu a făcut decât să-i ofere o critică constructivă, că vrea să o învețe de bine. De fapt, când un bărbat distruge sistematic încrederea în sine a unei femei prin limbajul pe care îl folosește, el face asta cu intenție. Prin modul în care îi vorbește, acel bărbat o face să simtă că nu are nicio valoare, că este un nimic. Îi distruge stima de sine, respectul față de sine și încrederea în sine. Acea femeie simte că ceva se întâmplă cu ea, dar nu-și dă seama ce se întâmplă și se afundă tot mai mult în prăpastie.

Un bărbat care te respectă îți vorbește în așa fel, încât simți că te înalță, că ești susținută, că îți este respectată valoarea. Un astfel de bărbat te ajută să îți întărești stima de sine, respectul față de sine și încrederea în propria persoană.

Unele cuvinte te ajută să vindeci anumite aspecte rănite din interiorul tău, să te înalți, să-ți vezi adevărata valoare, să crești. Alte cuvinte te pot dărâma. Și este important să fii capabilă se sesizezi ce oameni folosesc în interacțiunea cu tine cuvinte care te ridică și ce oameni folosesc cuvinte care te doboară.

Bărbații care folosesc un limbaj care te doboară o fac cu intenție, pentru că astfel te conving că nu valorezi mare lucru și așa te țin sub controlul lor, fac ce vor cu tine, pentru că tu o să înduri orice. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Atunci când ai de-a face cu un bărbat, fii atentă la CUVINTELE pe care le folosește în interacțiunea cu tine, dar și la ENERGIA acestuia.

Fiecare om are o anumită energie și dacă ești atent, poți simți energia celor din jur. Un om îl poate înșela pe altul prin cuvintele sale, dar nu-și poate „măslui” energia. Ca atare, totul este să ieși din mintea ta și să-ți permiți să simți energia omului cu care interacționezi.

Și dacă vrei, înainte de a te întâlni cu bărbatul respectiv poți să ceri: „Doamne, te rog ajută-mă să simt cât mai clar energia acestui om, dincolo de aspectul său fizic, dincolo de cuvintele sale. Și ajută-mă să nu mă mint pe mine însămi în legătură cu ceea ce simt”.

Pentru că uneori un om arată atât de bine și pare atât de fermecător, încât ne mințim în legătură cu acea voce din interiorul nostru care ne spune „Să nu ai încredere în el!”.

Și vreau să înțelegi un lucru: dacă tu simți că ceva din interiorul tău îți spune „Să nu ai încredere în acest om!”, nu trebuie să știi ce anume e în neregulă cu el, nu e nevoie să faci investigații ca să-ți dai seama ce anume ascunde, nu e nevoie să rezolvi misterul, nu ai nevoie să dai explicații, tot ce ai nevoie să știi este că ghidarea ta interioară îți spune „Nu” și să asculți acea ghidare, să spui și tu „Nu”.

Nu are nicio importanță cât de bine arată acel bărbat, câți bani are, ce statut social are, cât de fermecător este; dacă tu simți adânc în interiorul tău că e „Nu”, spui „Nu” și mergi mai departe.

Nu ignorați niciodată ceea ce simțiți în legătură cu energia unui om, pentru că riscați să ajungeți în situații periculoase. Dacă simțiți că ceva nu e în regulă cu el, indiferent care sunt aparențele, spuneți „Nu”!

Acea parte din tine care simte energiile este partea cea mai conectată cu Dumnezeu. Dacă acea parte din tine îți spune „Nu”, înseamnă că Dumnezeu îți spune „Nu te băga în chestia asta!”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Câte femei nu au intrat într-o relație de cuplu cu un bărbat cu care nu au fost niciodată pe aceeași lungime de undă? Câte femei nu au simțit de la bun început că energia acelui bărbat nu rezona cu ele, dar au mers înainte, pentru că au sperat că în timp, îl vor schimba pe bărbatul respectiv?

E o idee foarte proastă să intri într-o relație de cuplu cu un om care are o energie foarte diferită de a ta.

În tinerețea mea mi s-a întâmplat de mai multe ori să mă întâlnesc cu femei care erau foarte frumoase și care erau interesate de mine, dar eu simțeam că nu rezonez cu ele, energia lor nu se potrivea cu mine. Și nu mă mai întâlneam cu ele, pentru că știam că dacă o fac, risc să se întâmple lucruri neplăcute. Dacă simțeam că ceva în interiorul meu spune „Nu”, spuneam și eu „Nu”.

Dacă simți de la prima întâlnire că nu rezonezi cu acea persoană, fii sincer și spune-i adevărul, nu te întâlni în continuare cu ea, sperând să ai parte de ceva sex, până găsești pe altcineva cu care rezonezi. Poate că o să-ți iasă chestia asta de câteva ori, dar riști să intri în situații care nu sunt deloc plăcute, dacă ignori semnalele ghidării tale interioare. Eu te sfătuiesc să nu te joci cu așa ceva. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Când un bărbat este potrivit pentru tine o să te simți VĂZUTĂ și AUZITĂ.

Când un bărbat este potrivit pentru tine o să te simți în siguranță alături de el.

Când un bărbat este potrivit pentru tine o să simți că el te respectă.

O femeie care are un nivel redus de conștiință se va simți măgulită când un bărbat va face aluzii sexuale și îi va spune că o dorește la pat. O femeie cu un nivel înalt de Conștiință nu va accepta să fie tratată ca un obiect sexual.

Când un bărbat este potrivit pentru tine o să simți că ești o prioritate pentru el. Comportamentul lui va dovedi că ești o prioritate pentru el.

Fii atentă la CUVINTELE pe care le folosește un bărbat atunci când vorbește cu tine, fii atentă la ENERGIA lui și fii atentă și la COMPORTAMENTUL lui, dacă vrei să-ți faci o idee cât mai clară cu privire la caracterul lui.

Dacă tu îi permiți unui bărbat să te trateze într-un mod lipsit de respect, nu te baza pe faptul că lucrurile se vor îmbunătăți din acest punct de vedere, în timp. Se va întâmpla exact invers: te va trata într-un mod din ce în ce mai urât, pentru că vede că îi permiți. El va întinde coarda tot mai mult, verificând cât de multe ești dispusă să suporți.

Dacă tu îl prinzi că te-a înșelat sau dacă a avut un comportament abuziv și îi spui că relația voastră s-a încheiat, dar după câteva zile îl suni și îi spui „Hai să vorbim… Îmi promiți că nu mă mai faci asta niciodată?” și vă împăcați, atunci poți să fii sigură că va continua să facă acele lucruri, pentru că știe că ești prinsă în plasă. Dacă tu nu te respecți pe tine însăți suficient de mult cât să nu tolerezi asemenea lucruri, el cu siguranță nu te va respecta suficient de mult cât să nu mai facă acele lucruri. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat care funcționează în integritate are cuvânt - când spune ceva, face acel lucru, își respectă promisiunile. Un bărbat care funcționează în integritate nu te va minți, nu te va înșela.

Bărbatul potrivit pentru tine nu o să fie nevoit să se scuze săptămânal pentru tot felul de lucruri pe care le face și care te rănesc.

Bărbatul potrivit pentru tine nu o să se scuze de două ori pentru același lucru, pentru că dacă a făcut o dată un lucru care te-a rănit, a doua oară nu-l va mai face, fiindcă nu vrea să te rănească.

Dacă un bărbat te înșeală întruna și tu accepți de fiecare dată scuzele lui și promisiunea că nu va mai face asta niciodată, stima ta de sine scade dramatic și sentimentul propriei valori scade dramatic. Așa vei ajunge să te mulțumești cu tot mai puțin în relația de cuplu. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

„Fericirea” pe care o obții acceptând să îți cobori standardele este iluzorie și nu durează mult.

„Fericirea” de moment pe care o obții acceptând să îți compromiți valorile și demnitatea nu merită prețul pe care îl plătești pentru ea.

O femeie care trece din bărbat în bărbat, care face sex cu oricine este dispus să-i dea puțină atenție, este o femeie rănită. Poate că ți se pare că te distrezi, că ai succes la bărbați, dar ești doar o femeie traumatizată care își bate joc de ea însăși, care își oferă corpul unor bărbați care sunt interesați doar să o folosească pentru sex.

Poate că faptul că mergi prin cluburi, dansezi, ți se dă atenție pe moment și faci fotografii pe care le postezi pe rețelele de socializare te încântă, dar când te trezești dimineața ce simți când te uiți în oglindă, cum te simți în propria piele?

Dacă tu îți compromiți valorile și demnitatea pentru bani, acei bani se duc, iar demnitatea ta s-a dus și ea. Acesta este un comportament care te duce într-o direcție în care nu e de dorit să mergi.

Eu vă vorbesc din propria experiență: am făcut în trecut lucruri de care nu sunt mândru. Dar tocmai pentru că am trecut prin acel gen de experiențe acum sunt mai înțelept și dacă mi se fac diverse propuneri/ oferte care înseamnă să-mi compromit valorile/ demnitatea, spun direct „Nu”, nu am nevoie de timp de gândire, fiindcă știu că nu o să mă suport pe mine însumi după ce fac acele lucruri, dacă aș accepta să le fac.

Și nu este vorba despre faptul că m-aș teme că va afla cineva, că m-ar judeca cineva, că m-ar vorbi lumea de rău, etc. Este vorba despre faptul că m-aș trăda pe mine însumi, că m-aș dezamăgi pe mine însumi. Nu, nu sunt dispus să mai fac compromisuri de acest gen.

Dacă un om îți cere să faci ceva care înseamnă să-ți compromiți valorile/ demnitatea ca să te accepte, acest lucru este un semnal de alarmă. Spune „Nu”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

„Faptul că sunt dispusă să mă mulțumesc cu mai puțin decât merit este, practic, auto-abuz.”

Dacă tu ești dispusă să accepți mai puțin decât meriți, atunci poți să știi că „prețul” tău va continua să scadă, te vei mulțumi cu tot mai puțin. Este valabil în ceea ce privește relațiile de cuplu, dar și în alte domenii.

Spre exemplu, femeile au impresia că de la vârstă încolo nu mai pot să aibă cine știe ce pretenții și că trebuie să accepte orice bărbat le face curte, indiferent ce fel este/ se comportă el, dacă nu vor să rămână singure. Femeile au impresia că după 40 de ani valoarea lor scade vertiginos cu fiecare an ce trece și ca atare, se mulțumesc cu tot mai puțin.

Pentru că societatea patriarhală toxică le-a învățat că dacă nu ai un bărbat lângă tine, nu ai valoare, ele se grăbesc să accepte orice bărbat le face curte, pe principiul „mai bine așa, decât deloc”. Ele renunță astfel la o viață liniștită, plăcută, în care se simțeau bine cu ele însele, și-și aduc o belea în casă, într-o farsă de căsnicie cu un bărbat care nu li se potrivește.

Cele mai multe femei nu sunt deloc selective când este vorba despre bărbați, ele nu resping pe nimeni, ele îl acceptă pe primul venit, ba chiar se simt flatate că un barbat le dă atenție, le curtează, vrea să fie cu ele. Sunt atât de disperate să-și găsescă un bărbat, încât nu se mai uită a doua oară la el, ca să vadă că este imatur și că are comportamente lipsite de respect la adresa lor.

Învățați să nu vă mai mulțumiți cu puțin, spuneți „Nu” la ceea ce este sub ceea ce meritați! (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan 

„Puterea este unica mea opțiune. Dacă eu accept ideea că sunt slabă/ neputincioasă, asta înseamnă auto-abuz.”

Nu acceptați ideea că sunteți slabe/ neputincioase, indiferent cine vă spune asta și nu vă comportați ca și cum ați fi slabe/ neputincioase!

Lumea în care trăim este atât de toxică, încât nu vă puteți permite să fiți slabe/ neputincioase, nu este o opțiune pentru voi nici măcar gândul că sunteți slabe/ neputincioase. Nu întrețineți gânduri care vă spun că nu vă puteți descurca de una singură!

Câinii simt frica; în mod similar lumea simte slăbiciunea unei femei și profită de ea. Nu vă puteți permite să fiți slabe.

Și asta nu înseamnă că vă sugerez să fiți masculine, agresive, ci spun să fiți puternice, să aveți încredere în voi înșivă și în puterea de a vă descurca indiferent ce vă aduce viața în cale, pentru că altfel, bărbații care sunt prădători vă vor simți și vă vor manipula/ abuza.

Viața vă va aduce în față obstacole și provocări, care sunt niște teste. Dacă voi dați ochii peste cap și leșinați la fiecare test, dacă vă plângeți de milă „Vai, ce nenorocire mi s-a întâmplat! Ce mă fac eu acum?” înseamnă că nu sunteți capabile să învățați acele lecții.

Lucrați cu voi înșivă, evoluați ca nivel de conștiință, depășiți una câte una aceste încercări, deveniți din ce în ce mai puternice, terminați cu replicile de genul „Vai, nu pot să mă descurc singură, sunt o biată femeie…”!

Nu o să fie mereu cineva lângă voi ca să vă prindă când cădeți, încetați să vă mai bazați pe alții care să vă salveze, învățați să vă purtați singure de grijă și să faceți față la orice vă apare în cale, fiindcă în viață trebuie să fii capabil să te descurci cu propriile forțe.

Și asta este valabil și dacă sunteți în prezent într-o relație de cuplu, și dacă nu sunteți într-o relație de cuplu. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Este absolut necesar ca tu, ca femeie, să fii capabilă să te descurci prin propriile forțe în orice situație. Faptul că uneori poți beneficia de ajutor din partea altora este un bonus.

Este necesar ca tu să-ți creezi viața bazându-te pe tine, pe ce poți face tu, pe propriile forțe și pe Dumnezeu.

Dacă Dumnezeu îți va aduce în cale bărbatul potrivit pentru o relație de cuplu, este minunat, dar acest lucru este un bonus. Tu asigură-te că ești perfect capabilă să îți creezi prin propriile forțe viața pe care ți-o dorești și că ești capabilă să ai grijă de tine.

Asta înseamnă, printre altele, că dacă ești o femeie tânără, nu cheltuiești mai mulți bani pentru a-ți aranja părul și unghiile decât cheltuiești pentru a-ți dezvolta mintea și spiritul. Asta înseamnă că este necesar să investești în educația ta, să-ți dezvolți talentele, să te perfecționezi, să evoluezi, în loc să te concentrezi pe a arăta cât mai bine, sperând ca bărbații să plătească pentru tot ce ai nevoie în viață.

Faptul că arăți bine contează pentru câteva săptămâni, atunci când găsești bărbatul care să plătească pentru stilul tău de viață, dar după aceea lucrurile se complică.

Dacă tu crezi că tot ce e nevoie să faci este să arăți bine, o să ai mari probleme mai târziu în viață.

Este foarte important pentru o femeie să se asigure că este capabilă să se întrețină singură, să aibă grijă de ea din toate punctele de vedere. Nu te pune în postura femeii care depinde de un bărbat ca să supraviețuiască, fiindcă riști să ai mari probleme! (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Nu ignorați niciodată ceea ce simțiți în legătură cu energia unei persoane cu care vă întâlniți pentru prima dată! Nu contează că acea persoană arată bine, vorbește bine, dă bine prin modul în care se comportă pe moment; dacă atunci când sunteți în preajma ei vă simțiți ciudat (în sens negativ), dacă nu rezonați cu energiei ei, țineți cont de ceea ce simțiți. Și este valabil indiferent că e vorba de bărbați sau femei.

Eu vă vorbesc din propria experiență: am constatat iar și iar că de câte ori am simțit că ceva este în neregulă cu o persoană, s-a dovedit ulterior că ceea ce am simțit era corect. Energia unei persoane nu minte niciodată.

Cuvintele unei persoane pot fi înșelătoare, comportamentul de moment al unei persoane poate fi înșelător, aparențele într-o situație pot fi înșelătoare, impresiile pot fi înșelătoare, dar energia unei persoane nu poate fi măsluită. Este foarte important să fii atent la energia oamenilor cu care interacționezi, să-ți folosești discernământul când e vorba de a avea încredere într-un om, de a-l primi în preajma/ viața ta.

Este necesar să observăm cu atenție oamenii, să trecem dincolo de ceea ce vedem cu ochiul liber, dincolo de ceea ce ne spun ei, dincolo de modul în care se comportă într-o situație sau alta, să ne permitem să simțim energia lor. Unii oameni sunt pricepuți la a te ameți din vorbe, la a se preface că sunt așa cum nu sunt, dar tu poți să fii atent la ce-ți spune intuiția despre ei, poți simți dacă ceva din interiorul tău spune „Nu te apropia de acest om!” și poți alege să asculți acest mesaj. Este un mesaj trimis de Dumnezeu, care te ghidează în așa fel, încât să eviți o posibilă problemă.

Cei mai mulți oameni își simt clar intuiția, dar aleg să nu-i dea atenție. Se lasă păcăliți de aparențe, de ceea ce văd/ aud, se lasă impresionați de o imagine falsă, de cuvinte mincinoase, de un comportament prefăcut, iar după ce sunt prinși în plasă, acea persoană își dă masca jos și își arată adevărata față.

Fiți atenți la energia oamenilor cu care interacționați, nu vă mai uitați doar la felul în care arată sau la felul în care se prezintă aceștia! Eu știu că vă doriți să aveți o relație, știu că sunteți încântați de felul în care arată/ vorbește/ se comportă cu voi la primele întâlniri un om și sunteți foarte tentati să intrați într-o relație cu el, dar dacă intuiția vă spune „Fugi încotro vezi cu ochii!”, îndepărtați-vă de el, pentru că nu vă va fi bine dacă rămâneți! Dacă nu vă îndepărtați, după ani de zile de suferință într-o relație toxică, când reușiți în sfârșit să vă eliberați, probabil o să spuneți „Știam eu că nu trebuia să mă apropii de el/ ea!”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Gratia pe care Divinitatea o acorda unei Femei poate fi vazuta si prin Barbatul pe care il are langa ea si prin nivelul spiritual al acestuia , Barbatul respectiv putand fi purtator de absolut, sau aducator al uitarii...

Gratia pe care Divinitatea o acorda unui Barbat poate fi vazuta si prin Femeia pe care o are langa el si prin nivelul spiritual al acesteia , Femeia respectiva putand fi purtatoarea de absolut, sau aducatoarea uitarii.  (Andreea Nicoleta Crețu)


Scrisoarea unei femei trezite:

“Dragul meu,

Iubirea nu este despre a ne lega, ci despre a fi… împreună în starea de prezență. Mă simt atât de liberă în interiorul meu, încât nimeni nu mă poate face să mă simt legată.

Eu nu pot fi dominată, pentru că nu am stăpân. Dragostea mea nu e o cușcă, ci o cupă cu nectar care te îndeamnă să o guști și să o savurezi. Iar dacă nu o poți prețui, s-ar putea să nu mai poți ajunge la ea.

Nu am nevoie de un prinț care să mă salveze, întrucât am suficientă grijă de mine și mă onorez pentru ceea ce sunt.

Chiar dacă mulți nu au ochi să mă vadă, eu mi-am deschis ochii, văd și știu ce e înăuntrul meu.

Nu am ce să fac cu orgoliul tău, iar dacă nu poți renunța la el, te rog, renunță și la mine. Nu vreau cavaleri cu armură de bărbat dur și nici bărbați-cocoși care nu au mai mult în ei decât penele.

Nu voi cădea disperată la picioarele tale și nici nu te voi implora vreodată să mă salvezi. Sunt aici, întreagă și liberă…și nimeni nu mă poate salva de mine însămi.

Nu, nu mor după tine și da, pot trăi și fără tine dacă Viața îmi va arăta că e nevoie. Am învățat să fac deosebirea între dragostea adevărată și dependență. Iar dacă vrei să te simți important prin dependența unei femei de tine, atunci nu cauți unde trebuie.

Nu îți voi hrăni iluziile de importanță și nici nu te voi manipula cu senzualitatea feminină. Nu am nimic de ascuns, pentru că am făcut cunoștință cu adevărata feminitate.

Nu te pot abandona întrucât nu îmi aparții. Dar te pot iubi și asta e tot ce poți să faci pentru mine.

Nu te pot respinge, singurul care te respinge e propriul tău zid de apărare, dincolo de care ți-e teamă să privești. Dar dacă totuși alegi să privești peste zid, mă vei vedea acolo, încurajându-te să-l depășești.

Pentru mine o relație nu e un troc, ci o continuă împărtășire a cine suntem. În lumea mea nu poți intra dacă nu renunți la cine crezi că ești.

În timp ce tu mă dezbraci cu privirea, eu îți dezbrac sufletul de măști. În ochii mei nu te mai poți ascunde de nimic. S-ar putea să nu-ți placă și să fugi înapoi la femeile care te mint frumos, dar lumile noastre nu se vor putea întâlni fără onestitate totală.

Nu mă pune pe un piedestal, locul meu nu e nici mai sus, nici mai jos, ci în inima ta. Nu încerca să mă domini, căci nu mai sunt sclava fricilor mele.

Mi-am văzut umbrele de atâtea ori, încât nu mă mai sperie umbrele altora. Dar dacă și tu fugi de umbra ta negând-o, te rog, fugi și de mine.

ANCORA MEA E INTUIȚIA. DACĂ NU AI ÎNCREDERE ÎN INTUIȚIA MEA, EU DE CE AȘ AVEA ÎNCREDERE ÎN RAȚIUNEA TA ?

Nu am nevoie de un bărbat perfect, ci de un bărbat conștient de el însuși, care își asumă cine este. Iubesc și „imperfecțiunile”, dar asta nu înseamnă că viața lângă mine va fi comodă sau că vei fi scutit de provocări. Ca bărbat autentic, ai datoria să devii cea mai bună versiune a ta, iar eu sunt aici să te susțin.

Căci ceea ce putem crea împreună e mai presus de mine, mai presus de tine, e dincolo de noi. Și din noi doi, ceva frumos și înălțător se poate naște.

Iar dacă simți că vrei să creăm împreună, ești binevenit în lumea mea.

Cu drag,

O femeie trezită..”

via Samanta Stelara


Oamenii te admiră, te invidiază, te atacă pentru că ai curajul să-ți rostești adevărul, să fii autentic, dar nimeni nu știe cât de mult te-a costat să ajungi la acest nivel, să poți fi autentic.

Nimeni nu știe cât de mult te-a costat ca să ajungi omul care îi ajută pe alții, care servește Binele comun, să ajungi la nivelul la care să fii capabil să le spui altora o vorbă bună, să le dai un sfat, să le oferi un umăr pe care să plângă, să le atingi inima.

Întotdeauna se vor găsi persoane care să subaprecieze/ critice munca pe care o faci, să te judece/ atace pentru ceea ce faci, să arunce cu noroi în tine mai ales din spatele monitorului, pe rețelele de socializare, din invidie, din răutate sau din alte motive. Astfel de persoane sunt unele care au traume nevindecate și nu sunt conștiente că ele, care suferă, aruncă piatra către o persoană care și ea a suferit până să ajungă să facă ceea ce face acum.

Ați plătit scump ca să ajungeți la nivelul la care sunteți capabili să-i ajutați pe alții și faceți această muncă în serviciul Binelui comun zi de zi, uneori la modul public, alteori între patru ochi și nu ați primit niciodată aplauze, nu ați primit niciun premiu, uneori nu ați primit nici măcar mulțumiri din partea celor pe care i-ați ajutat. Nimeni nu știe cât de mult faceți în serviciul Binelui comun, doar Dumnezeu știe. Și numai El știe cât de scump ați plătit ca să ajungeți să fiți omul care sunteți acum.

Doar cei care sunt ca voi pot să-și dea seama cât de scump ați plătit pentru a deveni omul care sunteți acum, pentru a ajunge la acest nivel de putere/ înțelepciune/ responsabilitate/ integritate, fiindcă ceea ce oferiți voi nu este rezultatul a ceea ce ați citit în niște cărți sau ați învățat la niște seminarii/ cursuri, este rezultatul experienței de viață. Și aceasta nu se poate falsifica. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


Unii oameni sunt dintre cei care oferă și alți oameni sunt dintre cei care iau.

În lumea în care trăim, când aud despre a da/ oferi, cei mai mulți oameni se gândesc la bani.

Aș vrea să vă explic un lucru: când vorbesc despre oameni care oferă, nu mă referă la a da altora bani, obiecte/ bunuri materiale, mă refer la a avea o anumită atitudine – astfel de oameni îți oferă o vorbă bună, un sfat, un compliment, îți oferă din timpul lor, îți acordă atenție, te ascultă, te tratează cu bunătate, compasiune, respect, Iubire, îți dau o mână de ajutor atunci când ai nevoie.

Chiar dacă uneori buzunarul lor e gol, astfel de oameni au mereu de oferit o vorbă bună, un gest frumos - simți că îți ating inima, că sunt balsam pentru sufletul tău.

Indiferent care este starea portofelului tău, dacă inima ta este goală, n-o să fii niciodată unul dintre cei care oferă.

Un om care oferă nu poate sta să se uite la tine, impasibil, când vede că ai nevoie de ajutor și știe că poate să te ajute într-un fel sau altul.

Când ești unul dintre cei care oferă, dacă pleci de undeva, oamenii care rămân îți simt lipsa.

Dacă prezența sau absența ta într-un loc nu schimbă cu nimic lucrurile, dacă pentru cei prezenți este totuna că ești sau nu acolo, atunci poți să știi că nu ești unul dintre cei care oferă.

Este cineva pe lumea asta care simte că tu ești un Dar în viața sa? (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


Toate darurile pe care ți le dă Dumnezeu au un rost.

Nu desconsidera/ irosi nimic din ceea ce-ți dăruiește Dumnezeu, chiar dacă pe moment ți se pare că nu-ți folosește la nimic, chiar dacă nu îți dai seama ce să faci cu acele Daruri!

Nu desconsidera/ irosi nimic din ceea ce-ți dăruiește Dumnezeu, chiar dacă cei din jur te ironizează/ batjocoresc/ atacă/ marginalizează din cauza acelor Daruri!

Păstrează toate Darurile de la Dumnezeu, prețuiește-le, fiindcă va veni momentul în care vei înțelege la ce îți va folosi fiecare!

Nu contează că tu ai acum un Dar care nu se potrivește situației tale actuale; Dumnezeu știe de ce ți l-a dat; o să-ți folosească mai târziu.

Fiecare dintre voi sunteți dăruiți de la Dumnezeu.

Fiecare dintre voi sunteți un Dar pentru această lume; rămâne să vă asumați acest statut și să vă manifestați ca atare. Rămâne să funcționați în așa mod, încât atunci când intrați într-o încăpere, cei de acolo să simtă că sunteți un Dar pentru ei, că aduceți plus valoare acolo unde vă aflați. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


Dumnezeu ne dă Daruri care sunt pe măsura a ceea ce suntem meniți să devenim, chiar dacă în momentul la care le primim încă n-am ajuns la acel nivel.

Dumnezeu îți dă uneori un Dar care nu se potrivește cu „locul”/ nivelul la care ești la acel moment, ci se potrivește cu „locul”/ nivelul la care o să ajungi la un moment dat în viitor.

Dumnezeu îți dă Darurile adecvate momentului în care vei fi un rege, deși la acest moment ești doar un păstor.

Unii dintre voi știți că aveți niște Daruri, dar nu știți exact ce este cu acestea, nu știți cum de le aveți și nu știți nici cum să le folosiți. Dumnezeu v-a dat acele Daruri pentru că vă vor fi de folos în viitor. El trimite Darurile din timp și binecuvântează în acest fel niște prunci cu mult timp înainte ca ei să ajungă regi.

Poate că acum nu știți ce să faceți cu Darurile voastre, dar nu permiteți nimănui să vă convingă că nu vă folosesc la nimic, nu renunțați la ele! Darurile pe care le-ați primit nu sunt pentru acest moment, sunt pentru un moment din viitor, iar atunci veți ști ce să faceți cu ele, vă va fi clar de ce vi s-au dat.

Darurile voastre nu sunt potrivite pentru „locul”/ nivelul la care vă aflați acum, deci nu este necesar să le vedeți rostul în situația voastră actuală; o să le vedeți rostul în viitor. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


Tu aștepți ca Dumnezeu să te „echipeze” cu Darurile ce-ți sunt necesare pentru ceea ce vei face în viitor, dar El deja ți-a dat tot ceea ce ai nevoie pentru a-ți împlini Menirea.

Nu fi nemulțumit dacă El ți-a dat toate Darurile necesare pentru a fi rege și te trimite să fii păstor, pentru moment! Poate să dureze ani sau chiar decenii până când vei deveni rege, dar odată ce Dumnezeu te-a uns pentru a deveni rege, vei fi rege.

Și nu fi nemulțumit dacă va părea că unii îți „fură” poziția/ îți iau locul; nimeni nu poate fura ceea ce este menit să fie al tău. Atunci când este menit să devii rege, vei fi urcat pe tron.

Nu contează cât timp va dura.

Nu vă gândiți că Dumnezeu a uitat de voi, fiindcă nu avansați în ritmul în care ați vrea să avansați; totul se întâmplă la momentul potrivit. Dacă încă nu s-a întâmplat, înseamnă că încă n-a venit momentul.

În momentul în care Dumnezeu îți dă Darurile este activat Destinul tău și nimeni nu-l mai poate bloca, indiferent ce ar face. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


Tipul de „momeală” pe care o folosești pe rețelele de socializare pentru a atrage posibili parteneri determină tipul de persoane pe care le atragi.

Tipul de texte/ fotografii pe care le postezi determină tipul de persoane pe care le atragi/ care „reacționează” la acele postări.

Dacă tu, ca femeie, postezi fotografii cu tine în posturi/ vestimentații provocatoare, este foarte posibil să obții o mulțime de like-uri, de inimioare, de comentarii și de mesaje private, dar acestea vor fi de la bărbați care au un nivel redus de maturitate/ conștiință, care te văd ca pe un obiect sexual (fiindcă așa te prezinți) și sunt interesați de tine ca de un obiect sexual.

Un bărbat cu un nivel înalt de Conștiință nu va da like/ inimioară la astfel de fotografii, nu va scrie un comentariu care să te flateze și nu te va contacta în privat, făcându-ți complimente și încecând să te convingă să te întâlnești cu el.

Un bărbat cu un nivel înalt de Conștiință nu este interesat de femei care se prezintă în acest mod pe rețelele de socializare, fiindcă pentru el este clar ce nivel de maturitate/ conștiință au acestea, care este nivelul stimei lor de sine.

Și după aceea asemenea femei se plâng că au de-a face numai cu bărbați care vor să facă sex cu ele, care profită de ele.

Dacă vrei să atragi alt fel de bărbați ar fi de dorit să folosești alt fel de „momeală”!

Și încă ceva: faptul că tu, ca femeie, atragi iar și iar bărbați care nu sunt interesați decât să facă sex, care nu sunt interesați de o relație serioasă, ar trebui să-ți dea de gândit.

Poate că tu ai impresia că ești o femeie evoluată, că ești o femeie stilată, că ești o femeie care are standarde înalte, dar în cazul în care îți dau târcoale numai prădători sexuali, e clar că energia pe care o emani nu este aceea a unei femei evoluate, care are standarde înalte. Prădătorii sexuali simt energia pe care o emani și știu că și-au găsit „victima”.

Ca atare, ar fi cazul să te uiți mai bine la tine: poate că nu ești atât de evoluată pe cât credeai, poate standardele tale nu sunt atât de înalte pe cât credeai. Găsește ce anume din tine (credințe/ tipare/ obiceiuri/ traume) face ca acest tip de bărbați să rezoneze cu tine. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


O femeie puternică este o femeie care are caracterul, puterea și nivelul intelectual necesar pentru a obține rezultatele pe care și le propune în viață, în ciuda obstacolelor cu care se confruntă (și precizez că prin „nivel intelectual” nu mă refer la nivelul de educație).

O femeie puternică știe că are o Menire în această viață și își împlinește Menirea, își urmează viziunea pe care o are pentru viața sa.

De-a lungul timpului femeile au fost programate în așa fel de societatea patriarhală toxică, încât au fost reduse la a fi un obiect sexual. Ele și-au abandonat intelectul pentru a-și folosi sexualitatea. Ele și-au abandonat spiritualitatea pentru a-și folosi sexualitatea. Ele au început să-și folosească sexualitatea pentru a obține succesul dorit.

O femeie puternică nu se lasă controlată de emoțiile sale.

Multe femei cred acea minciună care spune că femeie fiind, nu poți să nu te lași controlată de emoții și să nu fii într-un continuu roller coaster emoțional, în funcție de ceea ce ți se întâmplă, că ești prin definiție instabilă din punct de vedere emoțional, impredictibilă.

Ca să fii respectată ca femeie este necesar să înveți să-ți păstrezi echilibrul emoțional, indiferent ce se întâmplă în exterior.

În mediul de afaceri și în mediul politic există mulți bărbați care cred că femeile sunt prea emoționale ca să le dai o responsabilitate foarte mare.

Nu poți avea încredere că o persoană instabilă din punct de vedere emoțional va face față unor circumstanțe provocatoare, dacă ea ocupă o funcție importantă; nu poți avea încredere nici măcar în faptul că acea persoană este capabilă să aibă grijă de ea însăși, dacă este copleșită de emoții.

Dacă o femeie nu este capabilă să-ți țină sub control propriile emoții, alți oameni îi vor folosi emoțiile pentru a o controla și a o manipula. Poți fi o femeie foarte inteligentă; dacă ești instabilă emoțional, un bărbat care este mult sub nivelul tău intelectual, dar care este priceput la jocurile toxice ale bărbaților, te va manipula cum vrea el.

Dacă vrei să fii un lider în propria viață este esențial să înveți să-ți păstrezi echilibrul emoțional, să răspunzi (la modul echilibrat) la ceea ce se întâmplă, nu să reacționezi (la modul dezechilibrat).

Nu poți fi un lider dacă ai crize de nervi săptămânal. Nu poți fi un lider dacă te implici tot timpul în conflicte cu oamenii. Nu poți fi un lider dacă plângi de câte ori cineva îți vorbește urât. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O femeie puternică studiază modul în care gândesc bărbații.

Noi trăim într-o lume condusă de bărbați, în care bărbații au făcut regulile secole de-a rândul. De aceea este înțelept să studiezi cum gândesc bărbații.

De unde afli cum gândesc bărbații?

*De la cei câțiva bărbați pe care îi ai în preajma ta și care te iubesc – tatăl tău, frații tăi, bunicul tău, unchii tăi, oameni care îți vor spune adevărul și te vor învăța despre aceste lucruri.

Eu asta fac de ani de zile cu femeile care îmi cer sfatul, prin ceea ce scriu, prin ceea ce vorbesc în prezentările mele.

*Discuți cu bărbații cu care te întâlnești, pui întrebări și ești atentă la răspunsuri – ești atentă nu doar la ce spun ei, ci și la ceea ce poți citi printre rânduri, la ceea ce poți deduce din tonul lor, din mimica lor.

Cele mai multe femei nu au timp să fie atente și să învețe cum gândesc bărbații, pentru că ele vorbesc tot timpul.

*Ești atentă la ceea ce fac bărbații cu care interacționezi. Observi dacă ceea ce fac ei coincide cu ceea ce spun.

Pot să vă spun că dacă un bărbat este interesat de voi, el va observa foarte atent fiecare detaliu, va fi atent la tot ce faceți și ce spuneți. Unii dintre ei fac asta având cele mai bune intenții, pentru că vor să vă cunoască mai bine, pentru că sunt interesați la modul sincer de voi, dar mulți dintre ei o fac pentru că vor să identifice punctele voastre slabe/ „butoanele” pe care să trebuie să apese pentru a vă manipula. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Femeile puternice prețuiesc independența lor financiară. Ele nu sunt interesate de statutul de divă dependentă financiar de un bărbat.

Femeile puternice au o relație sănătoasă cu banii; ele știu să facă bani, să gestioneze banii și să multiplice banii. Ele nu vânează bărbați cu bani, ca să aibă cine le susține stilul lor de viață, n-au nevoie de un bărbat să le finanțeze. Pe de altă parte, ele nu aceptă un partener care trăiește de azi pe mâine, care n-are o slujbă și nici nu este interesat să aibă și care se bazează pe femeia din viața sa ca să-l întrețină. Ele nu se însoțesc cu bărbați care le cer bani cu împrumut, ca să cumpere nu știu ce chestie sau să investească în nu știu ce afacere.

O mulțime de femei au ca prioritate să devină soția cuiva, acesta este țelul lor în viață și se bazează pe faptul că împreună cu soțul lor vor găsi o cale să supraviețuiască. Ele nu au în vedere să dobândească o independență financiară personală, separat de eventuala căsătorie și de eventualul venit al soțului lor. Ele nu sunt interesate de evoluția personală, de evoluția profesională; faptul că s-au măritat este cea mai mare reușită a vieții lor. Așa ajung ca mai apoi să suporte abuzurile soțului, fiindcă și dacă ar vrea să se despartă de acesta, nu ar avea banii necesari ca să se întrețină; ele sunt dependente financiar de soții lor.

O femeie puternică prețuiește educația și este mereu interesată să se perfecționeze profesional și să evolueze spiritual.

O femeie puternică are o slujbă stabilă și nu renunță la ea pentru că bărbatul din viața ei îi cere să facă asta.

O femeie puternică nu cheltuiește mai mult decât își permite. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O femeie puternică face din evoluția sa o prioritate.

Femeile puternice își folosesc din plin Darurile/ talentele și fac ceea ce le pasionează. Ele profită de orice oportunitate de a-și urma visul și nu intră în relații de cuplu cu bărbați care le cer să se nege pe ele însele, să renunțe la visurile lor, să iasă de pe Calea lor.

O mulțime femei se concentrează pe a încerca să-și găsească un bărbat/ o relație și pierd timp prețios, pe care ar putea să-l folosească pentru a evolua la nivel personal/ ca nivel de conștiință. Ele sunt atât de ocupate cu a cuceri un bărbat sau altul, încât nu mai au timp ca să se ocupe de propria evoluție. Astfel de femei nu își ating niciodată potențialul maxim, pentru că nu sunt interesate de așa ceva.

Femeile care sunt interesate să-și atingă potențialul maxim sunt partenerele căutate de bărbații puternici. Coeficientul IQ redus nu este atractiv pentru bărbații puternici, chiar dacă acesta vine la pachet cu tocuri înalte și un aspect fizic atractiv. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Femeile puternice sunt foarte selective cu ceea ce „consumă”. Ele nu acceptă ca mintea sau inima lor să devină tomberonul în care alții își aruncă gunoiul. Ele nu tolerează în preajma lor oameni toxici și nu se lasă inundate cu informații toxice.

Femeile puternice sunt interesate de comoara din oameni, nu de gunoiul din oameni.

Femeile puternice nu păstrează resentimente, nu se lasă pradă urii, pentru că știu că a urî pe cineva înseamnă ca tu să bei zilnic otravă și să te aștepți ca altcineva să moară.

Femeile puternice dau drumul supărării/ resentimentelor/ urii, nu rămân blocate în acestea cu anii, cum fac alții.

Femeile puternice dau drumul oamenilor care nu-și mai au locul în viața lor, indiferent cât de mult au ținut la ei în trecut.

Ele fac în mod regulat acest gen de „curățenie generală”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Femeile puternice sunt conștiente cât de important este modul în care se îmbracă, sunt conștiente că acesta spune ceva despre ele.

Nu te poți îmbrăca de parcă ai fi ieșit la agățat și să te aștepți să atragi un soț.

Nu te poți îmbrăca de parcă ai fi ieșit la agățat și să te aștepți să ți se ofere un loc în Consiliul de Administrație al firmei la care lucrezi.

Femeile puternice sunt foarte atente la modul în care se îmbracă.

Nu contează cât de inteligentă ești și cât de competentă ești; dacă te îmbraci de parcă ai fi ieșit la agățat n-o să te privească nimeni cu respect. Oamenii care pot aprecia competența ta și te pot promova nu vor apuca să o constate, pentru că modul în care te îmbraci îi va face să spună „Nu este persoana potrivită” de cum te văd, înainte ca tu să deschizi gura.

Modul în care arăți este ca un panou publicitar ambulant care te promovează pe tine însăți.

Ce promovează panoul tău publicitar?

Femeile puternice se asigură că vestimentația lor le reprezintă cu adevărat.

Și nu spun să-ți cheltuiești toți banii pe pantofi și haine, ci spun să te asiguri că hainele tale transmit semnalul „Sunt o femeie care se respectă”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Femeile puternice nu acceptă niciodată ca partener un bărbat slab.

O mulțime de femei se mulțumesc cu bărbați slabi și merg pe principiul „decât deloc, mai bine așa”, fiindcă vor să aibă o relație cu orice preț. Și apoi constată că sunt nefericite alături de acel bărbat care n-are coloană vertebrală, în care n-au nicio bază.

O femeie puternică nu va accepta alături de ea decât un bărbat puternic.

Ea știe că nu poate face o echipă puternică alături de un bărbat slab.

Când o femeie e mai puternică decât bărbatul cu care se urcă în pat, chimia dintre ei este alterată.

O femeie puternică nu vorbește urât. Ea nu îi jignește pe alții, iar dacă are de spus niște adevăruri dureroase le va spune într-un mod respectuos și blând.

Cuvintele unei femei pot înalța un om sau îl pot distruge. O femeie puternică își folosește cuvintele pentru a clădi, pentru a-i înălța pe cei din jurul său.

O femeie este construită în așa fel, încât poate să ajute un bărbat să-și atingă potențialul cel mai înalt.

Copiii pe care i-a făcut cu acel bărbat erau în bărbatul respectiv ca potențial, dar el nu i-a putut manifesta fără ajutorul ei. În mod similar, în interiorul acelui bărbat există o sămânță a potențialului său cel mai înalt, iar o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, care știe să folosească limbajul potrivit, poate ridica acel bărbat la un nivel la care el nu și-ar fi închipuit, îl poate ajuta pe acel bărbat să-și manifeste cel mai înalt potențial.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință își înalță partenerul așa cum alte femei nu sunt capabile să o facă. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O femeie puternică acordă o atenție deosebită relației sale cu Divinitatea.

O mulțime de femei petrec foarte mult timp încercând să-și găsească un bărbat sau stând de vorbă la telefon cu prietenele și foarte puțin timp stând de vorbă cu Dumnezeu. Ele vorbesc cu Dumnezeu doar atunci când ceva merge prost și vor să-i ceară ajutor.

Atunci când faci o prioritate din relația ta cu Divinitatea vei constata că lucrurile se așează cu ușurință și grație în viața ta. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan



Am o mare admirație și respect pentru oamenii care lucrează cu ei. Și pentru mine pentru că și eu fac asta. Am un mare respect pentru toți oamenii care merg înainte chiar dacă uneori este atât de greu. Care cad și se ridică și apoi cad și iar se ridică și tot așa.

Am o mare admirație și respect pentru oamenii care continuă să lupte pentru visurile lor. În ciuda eșecurilor, în ciuda traumelor, în ciuda fricilor, în ciuda durerilor prin care au trecut sau prin care trec. Care nu se dau bătuți. Care pun un pas în fața celuilalt chiar și în momente când fiecare pas doare și nu vrei decât să te ascunzi undeva și să nu mai ieși de acolo niciodată.

Am un mare respect și admirație pentru oamenii care mai speră să se vindece emoțional, care vor să trăiască o viață frumoasă și care muncesc pentru asta. Care depun efort pentru a se recupera din copilării abuzive și vieți pline de durere.

Am un mare respect și admirație pentru cei numiți uneori naivi, visători, copilăroși. Pentru că se încăpățânează să nu renunțe. Pentru că încă visează la schimbare și încă cred că transformarea e posibilă și după 30, 40, 50 sau chiar 60 de ani. Pentru că cred că își pot reconstrui viața, și pe ei înșiși chiar, după eșecuri multe, pierderi mari, răni adânci, divorțuri, familii destrămate și alte provocări grele și dureroase.

Am un mare respect pentru oameni care, indiferent de vârstă continuă să creadă în iubire. Care muncesc pentru asta și care în ciuda suferințelor anterioare continuă să își deschidă inima cu curaj. Sau măcar încearcă.

Am un mare respect și admirație pentru oamenii care uneori se îndoiesc de ei înșiși. Care sunt deschiși să afle mai mult decât cea ce știu deja.

Am un mare respect și admirație pentru cei care pot vedea și acceptă la ei înșiși părțile mai puțin bune. Pentru cei care își recunosc fricile, invidiile, gelozia, imperfecțiunile și toate celelalte pe care marea majoritate se străduiește să le ascundă.

Am un mare admirație și respect pentru cei care își acceptă propriile neputințe însă nu se lasă definiți de acestea. Care se zbat, caută, luptă, o iau de la capăt cu speranța că mâine, poimâine, într-o săptămână o lună sau un an - vor putea mai mult.

Am un mare respect și admirație pentru cei pe care viața nu i-a acrit. Pentru cei care nu s-au transformat în niște cinici în urma greutăților, eșecului, durerii. Cei care nu “le știu pe toate” care nu știu “cum merge Viața, Universul, Lumea”. Care sunt încă curioși și care învață.

Am un mare respect și admirație pentru cei care continuă să caute frumusețea, bucuria, sensul, iubirea în viața asta. Chiar și atunci când tot ce aud din jur e: “Bagă-ți mințile în cap”

Am un mare respect și admirație pentru cei curajoși care trăiesc, speră și muncesc știind că sunt muritori. Care merg înainte în necunoscut și nu se lasă doborâți de frici și de nevoia de siguranță. Iar când se prăbușesc nu rămân acolo ci din nou și din nou o iau de la capăt. Sau de unde au rămas. Uneori plângând.

Am o mare admirație și respect pentru cei care se deschid, sunt vulnerabili, sinceri, reali. Și pentru cei care muncesc și se străduiesc din greu să poată face asta, chiar dacă în trecut au fost răniți tocmai pentru vulnerabilitatea și deschiderea lor. Este foarte greu.

Am o mare admirație și respect pentru toți oamenii ăștia care caută, speră și trăiesc cu frică și curaj. Îi văd peste tot. La mine în programul de scris, în familie, în comunitatea online, printre prieteni și persoane apropiate, pe stradă, peste tot. Sunt mulți.

Am o mare admirație și respect pentru ei și pentru mine atunci când sunt ca ei. Sunt mulți. Suntem mulți.  (Alexandru Gavriliu)


Vă mulțumesc acelor femei care nu ați optat pentru a fi modelul femeii dezbrăcate de pe Instagram. Asta este mare lucru, în ziua de azi. Împuternicirea femeii nu înseamnă să cauți cu disperare să obții atenția celorlalți prin a te expune aproape dezbrăcată pe internet, ca să aduni cât mai mulți urmăritori.

Prezența voastră, mesajul pe care-l transmiteți voi, cele care ați optat pentru a fi un alt model de femeie, este magic, este puternic și exprimă esența Feminității. Și pentru că mesajul vostru este atât de puternic, nu aveți nevoie să vă dezbrăcați și nu aveți nevoie să faceți alte lucruri care sunt sub demnitatea voastră, pentru ca numărul urmăritorilor voștri să crească. Numărul urmăritorilor voștri crește organic.

Nici eu fac nimic deosebit pentru ca numărul urmăritorilor mei să crească mai mult/ repede decât ar crește în mod natural. Nu mă interesează să am un număr cât mai mare de urmăritori; pe mine mă interesează să mă manifest la modul autentic, indiferent ce cred/ spun/ fac alții.

Eu pot să văd când am de-a face cu femei care ies în față pentru că au o Misiune, pentru că au ceva important de făcut/ transmis și care se concentrează pe a face cât mai bine acel lucru, nu pe a atrage atenția asupra lor, nu pe a ieși ele în evidență. Sunt acele femei care preferă discreția, dar care au o Misiune care le cere să iasă în față și să interacționeze cu mulți oameni, sunt femei care atrag atenția asupra lor prin mesajul pe care-l transmit, nu prin apariția/ vestimentația lor provocatoare. Sunt femei care nu au nevoie de atenție/ validare din partea altora, care de-abia așteaptă să termine ce au de făcut, ca să iasă de sub lumina reflectoarelor.

Vă prețuiesc mult pe aceste femei.

În opinia mea, acesta este adevăratul model feminin, aceasta este femeia cu adevărat spirituală, cea care nu face decât să se arate la modul autentic, să-și rostească adevărul, să împărtășească ceea ce știe. (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan










































































07.09.2022


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)