miercuri, 1 mai 2024

Nimic fara Dumnezeu. Totul cu Iisus.


Actualizare in 30.04.2024: texte noi la final

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini. Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster


Unii au impresia că dacă ești un om spiritual, dacă ai evoluat ca nivel de Conștiință, înseamnă că nu mai ai niciodată probleme, nu mai treci prin provocări, nu te mai îmbolnăvești, nu mai treci prin momente de criză în viața ta. Ei cred că dacă un om experimentează astfel de încercări, asta este o dovadă că el nu este suficient de evoluat spiritual.

Asta este o viziune deformată asupra a ceea ce înseamnă să fii evoluat ca nivel de Conștiință, să trăiești în aliniere cu Divinitatea, pe principiul „Facă-se Voia ta!”.

Nu-ți trebuie o inteligență prea mare ca să-ți dai seama că un om dovedește că are credință deplină în Dumnezeu și că trăiește pe principiul „Facă-se Voia Ta!” mai ales în vremurile în care Voia Sa nu îi convine, în care Voia Sa înseamnă o boală severă sau o altă criză de proporții.

Oricine poate să capituleze și să spună „Facă-se Voia Ta!“ când Divinitatea îi aduce în viață lucruri plăcute, oportunități, bucurie și succes.

Sunt puțini cei care reușesc să capituleze și să accepte „Facă-se Voia Ta!” când ajung la greu; atunci dovedești cu adevărat dacă ai credință de nezdruncinat în Dumnezeu sau dacă îți pierzi ușor credința. Atunci dovedești cât de evoluat ești.

Credința de nezdruncinat în Dumnezeu ne ajută să facem față vremurilor foarte dificile prin care trecem toți de-a lungul vieții, credința de nezdruncinat în Dumnezeu ne ajutăm să rezistăm atunci când avem impresia că totul se prăbușește în jurul nostru.

Atunci când ai un nivel înalt de Conștiință treci altfel prin vremurile dificile, pentru că ești conștient că acelea au un rost în viața ta, că ele îți predau niște lecții. Ca atare, în loc să-ți plângi de milă, în loc să ajungi la disperare și să te dai bătut sau să te rogi la Dumnezeu „să te scape” de acel necaz, conștientizezi că totul are un rost, accepți ceea ce ți se întâmplă, treci prin acea experiență și cauți lecția din ceea ce ți se întâmplă.

Una dintre lecțiile pe care ni le predau crizele din viața noastră este aceea a RĂBDĂRII – noi învățăm să „așteptăm în mod corect”.

Mulți dintre noi nu suntem capabili să avem răbdare ca lucrurile să curgă în ritmul lor, să permitem ca lucrurile să se întâmple când le vine timpul, potrivit Ordinii divine; noi ne grăbim, vrem ca ele să se întâmple cât mai repede și eventual încercăm „să le facem noi să se întâmple”, insistând, forțând. Și pentru că nu avem răbdare să permitem ca totul să se desfășoare în Ordine divină (adică nu acceptăm „Facă-se Voia Ta!”), trecem prin noi crize, până învățăm să avem răbdare. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Înțelegeți bine: dacă Dumnezeu a permis ca ceva să se întâmple, asta înseamnă că ceea ce ți se întâmplă are un rost, că te ajută să crești.

Cel mai rapid mod în care poți depăși acea situație dificilă este să permiți ca lucrurile să se desfășoare în ordinea lor firească, potrivit Ordinii divine, să nu încerci să forțezi lucrurile.

Dacă nu ai răbdare să-l lași pe Dumnezeu să orchestreze totul așa cum consideră el potrivit, nu mai poți spune că accepți „Facă-se Voia Ta!”.

Nu merge să accepți „Facă-se Voia ta!” numai atunci când îți convine. Nu îi dai tu indicații lui Dumnezeu ce, cum și când să facă, nu îi spui tu lui Dumnezeu când să se încheie o criză în viața ta. Dumnezeu nu face ședință cu Consiliul de Administrație când hotărăște ce ne aduce în Cale la un moment dat și nici nu ne dă nouă explicații cu privire la lucrurile care ni se întâmplă.

Ai credință deplină în Dumnezeu sau nu?

Indiferent ce îți aduce Dumnezeu în Cale, chiar dacă simți că „nu meritai” ceea ce ți s-a întâmplat, ai credință deplină că Dumnezeu știe ce face și că ceea ce ți se întâmplă are un rost și te ajută să crești?

Asta înseamnă să ai credință deplină în Dumnezeu.

Până nu ajungi la acest nivel de capitulare nu poți spune că ai credință de nezdruncinat în Dumnezeu. Sau poți spune din vorbe, dar la prima criză cedezi, uiți de „Facă-se Voia Ta!”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Crizele din viața noastră ne ajută să învățăm să avem RĂBDARE, SĂ AȘTEPTĂM „ÎN MODUL CORECT”.

Asta înseamnă că indiferent ce se întâmplă, avem credință deplină în Dumnezeu și în Planul său, știm că totul are un rost, permitem ca lucrurile să curgă în Ordine divină, ne ținem firea, ne ținem gura (nu spunem lucruri care nu ne sunt benefice, care ne fac mai mult rău, nu cobim, etc).

După ce ai trecut prin mai multe astfel de situații dificile în viața ta și ai exersat capitularea („Facă-se Voia Ta!”), te-ai antrenat în a avea răbdare, știi ce înseamnă a aștepta ca lucrurile să se rezolve în forma și în ritmul stabilit de Dumnezeu, nu mai forțezi nimic.

Unii au răbdare pentru că n-au încotro, pentru că au încercat să forțeze lucrurile în toate modurile posibile și n-au reușit și atunci n-au ce să mai facă decât să aștepte. Asta nu înseamnă „să aștepți în modul corect”. Tu aștepți la modul corect atunci când accepți ceea ce se întâmplă, faci tot ce stă în puterile tale (în limitele integrității) și îl lași pe Dumnezeu să facă restul, în modul și la momentul la care el consideră potrivit. Nu forțezi lucrurile, nu depășești limita.

Uneori diferența dintre A FI DISTRUS de o încercare dificilă și A DEPĂȘI acea încercare dificilă stă în capacitatea noastră de a aștepta ca lucrurile să se întâmple în Ordinea divină, în capacitatea noastră de a înțelege că în viața lui orice om trece prin diverse anotimpuri, iar unele sunt mai dificile decât altele, dar fiecare își are rostul său. În loc să fii disperat că ai intrat într-un anotimp mai dificil, să te gândești că „te-a bătut Dumnezeu”, să intri în depresie, să-ți plângi de milă, să-ți spui că nu meritai așa ceva, tu accepți că a venit timpul să treci printr-o nouă încercare, te mobilizezi, faci ce depinde de tine și lași restul în mâinile lui Dumnezeu, pentru că ai deplină credință în Divinitate.

Viața umană este un roller-coaster, iar dacă tu nu înțelegi și nu accepți asta, o să-ți fie foarte greu să faci față anotimpurilor dificile.

Dacă tu te aștepți că viața ta să fie toată numai lapte și miere, să nu treci niciodată prin crize, prin încercări dificile, să nu îți apară niciodată în față obstacole majore, atunci ai o mare problemă și o să ai parte de mari dezamăgiri. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Unii dintre voi sunteți chiar acum într-o perioadă dificilă din punct de vedere relațional, profesional, financiar, emoțional, spiritual sau de altă natură și vă întrebați „Doamne, de ce mi se întâmplă (tocmai) mie asta?”.

Una dintre lecțiile pe care ni le predau perioadele dificile este aceea a VULNERABILITĂȚII. În asemenea perioade descoperim cât suntem de vulnerabili. Descoperim că avem niște limite, că nu putem face orice, că nu suntem invulnerabili, așa cum credeam în tinerețe.

Când ești tânăr ai sentimentul că poți face orice, că nimic nu te atinge. Necazurile, bolile, perioadele de criză ne învață că nu suntem atât de puternici/ indestructibili pe cât ne credeam.

Dumnezeu îngăduie astfel de perioade dificile ca să ne învețe ceva.

Noi nu înțelegem decât târziu în viață că Dumnezeu ne îngenunchează ca să ne smerească, fiindcă așa putem atinge apoi măreția.

Pentru că avem un anumit statut profesional, social, financiar, etc, noi avem impresia că suntem mari și tari, că suntem buricul pământului, că nimeni și nimic nu ne atinge, că avem totul sub control și privim Viața cu aroganță. Până când Viața nu ne pune în situații dificile nu ne smerim.

Unii oamenii spun că nu cred în Dumnezeu, se comportă ca și cum n-ar avea niciun Dumnezeu, își bat joc de credința altora, dar când viața lor este în pericol, se roagă „Doamne, te rog ajută-mă!”.

La care Dumnezeu te rogi, la ăla care ziceai tu că nu există? (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Una dintre lecțiile pe care ni le predau perioadele dificile este că AI NEVOIE DE DUMNEZEU ÎN VIAȚA TA, ca să te susțină în momente în care nu te poți descurca singur, ca să te ghideze când simți că nu mai există nicio soluție.

O mulțime de oameni petrec decenii din viață concentrându-se pe a câștiga cât mai mulți bani, pe a avea o carieră, pe a-și găsi partenerul ideal, pe a obține diplome, funcții înalte, pe a avea un statut social/ profesional de invidiat. Se agită decenii la rând, trag sfori ca să iasă cum vor ei, îi manipulează pe alții, fac tot ce pot ca să le-o ia înainte altora, sunt disperați când altul le-a luat-o înainte lor. Totul este despre succesul material, despre imagine, despre „a fi cineva”.

Și apoi se întâmplă ceva și ei își dau seama că toate acestea nu au nicio importanță. Ei intră într-o criză și prioritățile lor se schimbă radical, își dau seama că altele sunt adevăratele valori în viață. Își dau seama că nu sunt invincibili, că nu pot face chiar orice doresc, că nu pot ține sub control chiar orice și că au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu ca să depășească unele situații.

Vremurile grele ne învață că prioritatea numărul 1 în viața unui om este Dumnezeu, că fără El nu facem nimic.

Au fost timpuri în viața mea în care chiar am crezut că mă descurc și fără Dumnezeu în unele domenii, că pot să țin lucrurile în ordine și fără asistența Sa. Eram sincer când credeam asta, dar eram ignorant… Și apoi s-au întâmplat niște lucruri și am înțeles și m-am smerit: dacă nu-l am pe Dumnezeu alături, nu am nimic. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Una dintre lecțiile pe care ni le predau vremurile dificile este despre CÂT DE PUTERNIC ESTE DUMNEZEU și CÂT DE MULT CONTEAZĂ SĂ-L AI ALĂTURI.

Când treci prin situații foarte grele, când simți că ai ajuns pe fundul prăpastiei, că nu mai este cale de ieșire, dar Dumnezeu găsește o cale și te scoate la liman, oh, Doamne… ce e în inima ta atunci…

Pe mine m-au dezamăgit unii oameni, m-au trădat oameni care nu mă așteptam să facă asta, dar Dumnezeu nu m-a dezamăgit niciodată.

Te întreb ceva: De câte ori ți-a arătat Dumnezeu că-ți este alături?

De câte ori te-a ajutat Dumnezeu să ieși din situații dificile?

De câte ori ai simțit că nu mai există cale de ieșire dintr-o criză și Dumnezeu a găsit un mod de a te scoate la lumină?

De câte ori ai invocat ajutorul lui Dumnezeu și ai simțit cât de mare este puterea Sa în viața ta?

Unii oameni vorbesc despre puterea lui Dumnezeu, despre Iubirea lui Dumnezeu, despre ajutorul lui Dumnezeu, dar vorbesc din teorie, din cărți. Eu vorbesc din propria experiență, pentru că am fost în situații foarte dificile, am fost în situații în care am simțit că nu mai există ieșire, că totul e pierdut și Dumnezeu a intervenit și totul s-a rezolvat într-un mod pe care nici acum nu-l înțeleg.

Dumnezeu a folosit acele încercări pentru a mă învăța cât de mare este puterea sa, cât de mult contează să-L am alături.

Poate că atunci când ești în acea situație dificilă îți este greu, plângi, ești speriat, ești disperat; simte-te liber să plângi, ca să te eliberezi. Dar în timp ce plângi amintește-ți că Dumnezeu știe ce face și că el nu întârzie niciodată, că le face pe toate la momentul potrivit.

Dacă încă nu ai ieșit din acea situație complicată este pentru că încă mai ai de învățat niște lucruri din ea. Dumnezeu nu te ajută cum și când vrei tu, te ajută cum și când consideră El de cuviință.

Dacă sunteți acum într-o perioadă dificilă și vă întrebați „Cum o să fac față în situația asta? Cum o să reușesc să depășesc această încercare?”, aveți încredere în Dumnezeu, amintiți-vă câte a făcut pentru voi Dumnezeu în trecut, când v-a ajutat în alte momente de criză.

Dumnezeu este alături de voi, Dumnezeu știe ce face. Lăsați-L să-și facă treaba, aveți răbdare! Poate n-o să vă ajute în felul în care ați vrea voi să fiți ajutați, dar o să vă ajute în felul care este cel mai potrivit pentru situația respectivă. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Nu este suficient să auzi ceea ce-ți spune ghidarea divină, este necesar să o și asculți, să faci ceea ce-ți indică aceasta.

Ce anume ți-a transmis ghidarea divină în ultima perioadă și tu nu ai făcut?

Cum ar arăta viața ta dacă ai asculta ghidarea divină de fiecare dată când aceasta îți transmite mesaje?

În câte necazuri te-ai băgat fiindcă nu ai ascultat ceea ce ți-a transmis ghidarea divină?

Cred că mulți dintre noi preferăm să nu ascultăm decât parțial ghidarea divină – o ascultăm când e vorba de lucruri care nu ne scot foarte mult din zona de confort, care nu îi deranjează foarte mult pe cei din jur, care nu ne pun în situația de a fi priviți de ceilalți ca niște ciudați/ nebuni.

Dar Dumnezeu ne cere o atitudine radicală din acest punct de vedere, ne cere să ascultăm ghidarea sa indiferent ce cred/ spun/ fac ceilalți.

Și da, știu că dacă relația ta cu Dumnezeu este una profundă și tu urmezi ghidarea Sa neabătut, lumea va avea o problemă cu tine. E garantat.

Dar cei care aveți credință deplină în Divinitate și urmați ghidarea divină nu puteți acționa ca agenți secreți, nu aveți cum să treceți neobservați; dacă vă urmați adevărul vostru ceilalți vă vor observa, veți ieși în evidență.

Nu merge să urmați ghidarea divină numai când sunteți în comunitatea voastră spirituală, iar după aceea, în restul timpului să vă comportați exact ca ceilalți.

Noi nu suntem aici, pe Pământ, ca să încercăm să ne integrăm, să fim „politically correct”, să respectăm regulile stabilite de alții, ci suntem aici ca să schimbăm această lume. Noi nu suntem ca ceilalți, noi nu ne conformăm regulilor acestei lumi și de aceea cei din jur nu ne plac.

Dacă ești unul dintre cei care au venit pe Pământ ca să schimbe această lume, obișnuiește-te să fii neînțeles/ criticat/ atacat/ ironizat/ disprețuit/ marginalizat de ceilalți. Nu este cazul să te aștepți ca lumea să te accepte/ valideze așa cum ești tu, diferit. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Faptul că urmezi ghidarea divină o să te coste. Oamenii o să te ironizeze/ critice/ atace/ marginalizeze. Dar merită.

Oricum, tu ai venit pe Pământ în această viață umană special pentru aceste vremuri, special pentru a contribui la schimbarea acestei lumi.

Tu contribui la schimbarea acestei lumi urmând ceea ce-ți transmite ghidarea divină, nu ceea ce-ți spune un om sau altul. De aceea este necesar să-ți dezvolți conexiunea personală cu Dumnezeu.

La început asculți de anumiți oameni înțelepți, care te pot ajuta să evoluezi, care te pot îndruma în directia corectă, care îți sunt mentori, dar în timp îți dezvolți propria conexiune cu Dumnezeu și auzi permanent ghidarea Sa, până când nu mai ai nevoie de oameni din exterior care să te ghideze. Când ajungi la acel nivel, vocea mentorului tău poate confirma ceea ce îți spune ghidarea divină, dar te poți descurca foarte bine și fără el.

Când trăiești în aliniere cu ghidarea divină nu-ți pasă ce crede/ spune/ face lumea. Nu faci compromisuri din acest punct de vedere.

Îți rostești ferm adevărul, nu te ascunzi, nu te prefaci în fața celorlalți.

Dacă tu nu ai curajul să-ți rostești adevărul înseamnă că ți-e rușine să-ți asumi public Misiunea ta, ți-e rușine să-ți asumi public faptul că urmezi ghidarea divină.

Când trăiești în aliniere cu ghidarea divină nu te ferești de nimeni, îți rostești adevărul chiar dacă asta te face să pierzi niște oameni, niște relații, niște beneficii materiale, statutul social, etc.

Prea mulți oameni susțin că urmează ghidarea divină, dar o fac numai când este convenabil, iar în rest încearcă să pară că sunt ca restul lumii, să se integreze, ca să-și păstreze avantajele financiare/ materiale pe care le oferă această lume.

Nu poți servi în același timp la doi stăpâni. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Noi ne comportăm atât de des ca niște copii mici, dorind ceva sau pe cineva care nu servește evoluției sufletului nostru sau Binelui nostru cel mai Înalt sau care nu este potrivit pentru noi în acel moment…

Este posibil ca ceea ce ni se întâmplă să aibă explicații pe care noi nu le putem înțelege/ cunoaște sau poate fi vorba despre faptul că alte suflete trebuie să facă mai întâi anumite alegeri, pentru ca lucrurile să se aranjeze într-un anumit mod, ca mai apoi să se întâmple ceea ce ne dorim noi.

Mulți dintre marii mistici, învățători și sfinți au avut boli fizice severe sau handicapuri cu care au învățat să trăiască și să fie recunoscători, iar acest lucru i-a ajutat să evolueze și mai mult, i-a ajutat în misiunea lor spirituală și în ceea ce au lăsat ca învățături în urma lor. Acele boli sau handicapuri i-au ajutat să ajungă la Măiestria spirituală.

Este necesar să acceptăm faptul că nu vom ști întotdeauna de ce ni se întâmplă ceea ce ni se întâmplă. Când putem fi recunoscători pentru ceea ce este, indiferent cum este, ni se dau puterea și curajul de a ne continua Călătoria și vom constata că în momentele în care nu am putut înainta pe propriile picioare, într-un fel sau altul am fost purtați mai departe de Divinitate. (Judith Kusel) Traducerea Mihaela Dan


Cu cât avansez în vârstă și cu cât constat că am mai mulți ani în spatele meu decât am în fața mea, îmi dau seama că vine un moment în viața fiecărui om în care este necesar să fie sincer cu el însuși, să nu mai fie o oaie din turmă, să nu mai ia de bun ce-i spun alții că e adevărat/ sfânt/ spiritual și să discute personal cu Dumnezeu, nu prin intermediari.

Este important să aveți grijă de inima voastră, să protejați acea parte a voastră prin care vă vorbește Dumnezeu, acea parte a voastră care nu este superficială, ci este spirituală.

Când vorbesc de „inimă”, eu nu mă refer la organul fizic propriu-zis, ci la mult mai mult decât atât. Mă refer la inima care este lăcașul Vieții, lăcașul sufletului tău.

Dacă tu ai avea grijă de inima ta măcar atât cât ai grijă de părul tău, cum ar arăta viața ta?

Dacă tu ai avea grijă de inima ta măcar cât ai grijă de banii tăi, cum ar arăta relațiile tale?

Inima ta este ceea ce te face să fii tu. Tu te autentifici cu inima ta, nu cu aspectul tău fizic, nu cu ceea ce spui. Inima ta arată cine ești tu cu adevărat.

Nu mă interesează cum arăți și ce spui, pe mine mă interesează ce este în inima ta. Așa îmi dau seama dacă te vreau în preajma mea sau nu.

Inima ta te califică pentru o oportunitate sau alta. Nu știi câte oportunități nu au apărut în calea ta pentru că inima ta nu se potrivea cu ele!

Tu te plângi că n-ai noroc în viață, că nu ai avut parte niciodată de o șansă atât de mare pe cât au avut alții, îi invidiezi pe cei care au avut parte de diverse oportunități și îi bârfești; acesta este un mod de a alunga oportunitățile din calea ta.

Tu nu-i ierți pe cei care ți-au greșit, inima ta e plină de resentimente, de dușmănie, de dorință de răzbunare și nu-ți dai seama că așa te descalifici singur, te scoți singur din „lotul” celor care beneficiază de oportunități.

Eu aud oameni care îmi spun plini de patimă că n-o să-i ierte până când mor pe cei care le-au greșit și că e dreptul lor să nu-i ierte, fiindcă acei oameni le-au făcut mult rău.

E dreptul tău să te descalifici de la ceea ce ar putea fi cea mai bună viață posibilă pentru tine, să îndepărtezi de tine oportunități majore?! Tu ești conștient cât rău îți faci când refuzi să ierți?

Inima ta este singura parte din tine care-l interesează pe Dumnezeu.

Poate că te dai drept un om spiritual, poate la teorie ești tare, dar ce vede Dumnezeu dacă se uită în inima ta? Vede cumva că ești un mincinos, că ești un individ care-i înșeală pe alții, care profită de alții, că ești un iresponsabil? Dacă asta vede, ai de lucrat cu tine însuți. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum ai grijă de inima ta?

1.Ai grijă de ceea ce iese din gura ta. Nu mai minți, nu mai faci promisiuni pe care știi că nu le vei respecta, nu mai bârfești, nu mai spui lucruri prin care încerci să-i manipulezi pe ceilalți. Faci în așa fel, încât CEEA CE SPUI SĂ VINĂ DIN SPAȚIUL INTEGRITĂȚII.

Nu mai lăsați gura să vorbească fără voi, nu mai permiteți ca atât de des calitatea conversațiilor voastre să vă umple inima de toxicitate!

Alegeți cu grijă cuvintele pe care le folosiți, alegeți cu grijă subiectele discuțiilor voastre.

Calitatea discuțiilor voastre este o reflexie a inimii voastre.

Nu poți să participi la discuții în care niște oameni sunt vorbiți de rău dacă nu ai toxicitate în inima ta.

Nu poți să participi la niște discuții în care niște oameni sunt vorbiți de rău fără să mărești toxicitatea din inima ta.

Nu poți să blestemi pe cineva dacă nu ai toxicitate în inima ta.

Limbajul pe care-l folosiți are efecte asupra inimii voastre. Fiți conștienți ce limbaj folosiți, dacă vreți să aveți grijă de inima voastră.

2. RĂMÂI CONCENTRAT PE CEEA CE ÎNSEAMNĂ ALINIERE CU DIVINITATEA.

Nu te mai lasă distras de tot felul de lucruri superficiale, concentrează-te pe Calea ta, pe Misiunea ta, pe ceea ce ești ghidat divin să faci.

Spre exemplu, sunt locuri în care eu nu merg, pentru că nu este locul meu acolo, sunt oameni cu care eu nu mă însoțesc, pentru că nu e locul meu lângă ei, sunt lucruri pe care eu nu le fac, pentru că nu sunt aliniate cu adevărul meu.

3.FOLOSEȘTE-ȚI DISCERNĂMÂNTUL.

Nu te mai lăsa înșelat de aparențe, privește lucrurile în profunzime, nu te mai grăbi să intri în situații care apoi se vor dovedi a fi distructive pentru tine. Folosește-ți discernământul, nu face alegeri pripite.

4.HOTĂRĂȘTE CĂ DE ACUM ÎNAINTE VEI TRĂI ÎN INTEGRITATE ȘI FĂ ACEST LUCRU.

Mulți dintre voi nu v-ați hotărât încă să faceți acest lucru, preferați să ieșiți din spațiul integrității când asta „vă costă” prea mult din punct de vedere material, financiar, relațional, social, etc.  Traducerea Mihaela Dan

Dacă sunt întrebați care sunt elementele absolut necesare pentru ca un om să trăiască, cei mai mulți se gândesc la aer, apă și mâncare, dar nu se gândesc și la Dumnezeu. Aceasta este o perspectivă materialistă asupra vieții.

Dacă îți vine ideea să cauți pe Google care sunt lucrurile absolut necesare pentru ca un om să trăiască, poți găsi o listă de 4 lucruri, 7 lucruri, 12 lucruri, etc, dar în niciuna dintre aceste liste eu nu l-am găsit inclus și pe Dumnezeu. Eu am căutat, fiindcă mi s-a părut interesant să văd dacă se gândește cineva și la Dumnezeu și am descoperit că în orice listă, dacă se mai adaugă ceva în afara de primele 3 deja menționate, sunt tot lucruri materiale. Și cu cât lista „lucrurilor esențiale, fără de care nu poți trăi” se mărește, cu atât descoperi în ea elemente mai ciudate.

Pot să înțeleg că dacă ești întrebat despre acest subiect te gândești la aer, apă, mâncare și poate și lumina soarelui - apropo, n-am găsit pe nicio listă lumina soarelui, deci de ce s-ar fi gândit cineva să includă în listă Lumina Divinității? -, dar să te gândești la tot felul de lucruri superficiale și să le incluzi în lista lucrurilor fără de care nu poți trăi… Este și ăsta un semn al nivelului de conștiință al celor mai mulți oameni.

Oamenii au coborât foarte jos în ceea ce privește modul în care gândesc, modul în care funcționează și acestea sunt vremuri în care ei se vor schimba, cu sau fără voia lor. Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani nu se va opri, schimbările vor continua, Divinitatea va lucra în așa fel, încât oamenii să se schimbe.

Nu vreau să par unul care stă pe un podium și striga amenințător „Feriți-vă! Vine Judecata de Apoi!”, dar vă spun că acestea sunt vremuri în care Divinitatea ne va face să conștientizăm că am depășit orice limită ca umanitate, că ne-am îndepărtat prea mult de Lumină.

Și vreau să înțelegeți: Divinitatea nu își dorește ca noi să învățăm prin suferință, nu își dorește să ne întoarcem la Ea prin suferință, dar dacă nu înțelegem altfel, dacă nu ne schimbăm altfel, asta e, vom fi supuși la ceea ce este necesar să fim supuși ca să ne trezim. De noi depinde cât de dure sunt încercările prin care trecem.

Nu e nevoie să suferim ca să deschidem ochii, dar dacă nu-i deschidem altfel, Divinitatea va utiliza orice metodă este necesară pentru a ne trezi. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Mulți dintre voi experimentați anxietate sau depresie pentru că încercați să trăiți într-un fel care nu este în aliniere cu Divinitatea. Adânc în inima voastră voi știți că ceea ce faceți nu este în regulă și asta vă tulbură, vă face rău, dar pe de altă parte nu vreți să renunțați la beneficiile pe care le aveți de pe urma faptul că faceți unele lucruri care nu sunt în regulă.

Hotărâți că nu veți mai face rău altora și trăiți în acest mod!

Nu contează ce vă împing poftele carnale, nu contează că „nu va ști nimeni”, nu contează că „toată lumea face asta”, nu contează că „și alții m-au mințit/ înșelat/ trădat/ rănit pe mine” - adânc în inima voastră voi știți foarte clar că nu e bine ce faceți; nu mai faceți acele lucruri! (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Sunt 3 etape prin care trecem în procesul schimbării personale.

În primul rând este necesar să se declanșeze/ activeze ceva în interiorul tău, care să te facă să îți dorești cu adevărat acea schimbare, pentru că altfel vei rămâne în zona ta de confort; chiar dacă ai niște dubii, chiar dacă ești conștient că nu îți este bine așa cum este, nu vei face nimic pentru a schimba lucrurile. Cei mai mulți oameni nu au curajul să iasă din zona lor de confort, rămân în situații disfuncționale sau chiar toxice până când se îmbolnăvesc, sunt părăsiți sau se întâmplă un alt gen de colaps. Cei mai mulți oameni se întorc către Dumnezeu, găsesc spiritualitatea sau religia atunci când intră într-o criză.

Unii dintre noi l-am găsit pe Dumnezeu când am simțit că ceva trebuie să se schimbe în viața noastră; am avut curajul să ieșim din zona de confort înainte să ajungem într-o criză profesională/ relațională/ familială/ socială/ financiară, etc.

Alții am citit ceva sau am auzit vorbind pe cineva care a făcut să aibă loc un declic în noi, ne-am simțit inspirați, am simțit că acele lucruri sunt adevărate și ne-am deschis către Nou. Ne-am apropiat de Divinitate pur și simplu pentru că așa am simțit atunci.

Aceasta este noul mod de a te reconecta cu Dumnezeu – unul care nu presupune să suferi, să ajungi într-o situație disperată ca să îți întorci fața către Dumnezeu.

Deci primul pas pentru ca tu să te schimbi, să devii un alt om, să te apropii de Dumnezeu, este să te deschizi către Nou, către alte adevăruri decât cele cu care erai tu obișnuit, alte adevăruri decât cele pe care le considerai tu a fi Adevărul absolut, să accepți ideea că „realitatea” poate fi cu totul altceva decât ai crezut tu că e.

Și aceasta etapă poate începe pur și simplu prin faptul că citești o carte, un articol sau o postare pe o rețea de socializare și ceva în tine face „clic”. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Mulți oameni trec prin provocări majore în ultima perioadă, ei se confruntă cu situații dificile și uneori, ei înșiși fac ca lucrurile să fie mai dificile decât sunt, pentru că își spun „Nu mă pot descurca” „Nu cred că pot face față acestei situații”, „E prea mult pentru mine”, etc.

Eu vă sugerez ca dacă treceți acum printr-o anumită criză, să mergeți pe principiul: „Dacă trec acum această încercare, înseamnă că pot să-i fac față. Nu ni se dă niciodată mai mult decât putem duce. Poate că este o supriză pentru mine faptul că pot face față unei asemenea încercări, dar Dumnezeu știe mai bine de ce sunt capabil”.

Credința deplină în Divinitate te ajută să depășești orice încercare.

Faptul că ai o credință de nezdruncinat în Dumnezeu nu te scutește de provocări, de încercări dificile de-a lungul vieții, dar sigur te ajută să le faci față mai ușor și să mergi mai departe.

Eu am trecut de-a lungul timpului prin încercări dure și au fost momente în care am gândit la modul „Chiar nu știu cum pot rezolva această situație. Simt că în acest moment sunt depășit, dar Doamne, am încredere deplină în tine și știu că dacă ai adus asta în viața mea, există un motiv și că pot să-i fac față. Ca atare, mă las ghidat de Tine. Arată-mi ce am de făcut”.

Eu privesc lucrurile la modul următor: când un arhitect realizează proiectul pentru o clădire, el ține cont de o mulțime de elemente, astfel încât să se asigure că acea clădire va face față în condiții extreme (cutremure, furtuni, etc). Arhitectul face un proiect diferit pentru o clădire cu 4 etaje față de un zgârie-nori.

Eu consider că Dumnezeu este Arhitectul nostru și când ne-a creat, a știut cu ce ne vom confrunta fiecare în viața noastră și a pus în interiorul nostru toate lucrurile de care avem nevoie ca să facem față acelor provocări, ca să rezistăm la „cutremure” și „furtuni”.

Având această viziune, atunci când trec prin momente dificile știu că Dumnezeu m-a creat în așa fel, încât să rezist la acea provocare și merg înainte cu încredere și curaj.

Noi toți trecem prin încercări dificile de-a lungul vieții, dar diferența o face atitudinea noastră în fața acestor încercări. Noi putem să opunem rezistență la ceea ce se întâmplă, să fim frustrați, să fim disperați, să ne plângem de milă, să ne întrebăm „de ce ne-a bătut Dumnezeu” sau putem să spunem „Doamne, la acest moment nu înțeleg tot ce mi se întâmplă și nu înțeleg nici de ce mi se întâmplă, dar am credință deplină în Tine, știu că totul are un rost, știu că am de învățat ceva din asta. O să mă las ghidat de Tine și o să fac ce pot eu mai bine în această situație”. (Joel Olsteen) Traducerea Mihaela Dan


Poți depăși încercările din viață și dacă nu crezi în Dumnezeu, dar în opinia mea îți este mai ușor atunci când ai credință în Dumnezeu.

Uneori ai sentimentul că nu e drept ce ți se întâmplă, că nu meritai ce ți se întâmplă, alteori niște lucruri care li se întâmplă altora ți se par cumplit de nedrepte și dacă nu crezi în Dumnezeu, dacă nu ai credința că totul are un rost (chiar dacă noi, cu mintea noastră, nu înțelegem acel rost), viața poate fi foarte dificilă, poți ajunge să ai mari frustrări, să fii descurajat, să fii disperat, să simți că nimic nu mai are sens.

Eu am învățat că până și atunci când o ușă ți se închide în nas, poate fi mâna lui Dumnezeu.

Noi simțim ceva de genul „Vreau ca ușa aceea să fie deschisă pentru mine, vreau să intru pe acea ușă!”, dar viața mi-a arătat că e spre binele meu să am încredere că Dumnezeu știe ce face și să știu că dacă acea ușă s-a închis în fața mea, a fost pentru că nu era ușa potrivită pentru mine la acel moment.

Dacă o ușă se închide în fața mea, eu spun „Doamne, tu știi mai bine decât mine ce este benefic pentru mine. O să accept Voia ta, o să am atitudinea potrivită, o să te ascult și știu că Tu o să mă ghidezi către ușa potrivită pentru mine”.

Noi nu știm ce Plan are Dumnezeu pentru viața noastră. Nu știi niciodată încotro te duce Dumnezeu; uneori poate fi o mare surpriză pentru tine – una foarte plăcută.

Unii oameni au impresia că au pornit din start în viață cu un handicap, pentru că au avut o copilărie dificilă, li se pare că alții au primit „cărți mai bune” pentru Jocul vieții, dar dacă tu urmezi ghidarea divină și îți joci cărțile bine - acele cărți pe care le ai și care ți se părea că sunt slăbuțe în comparație cu cărțile altora -, poți face lucruri extraordinare. (Joel Olsteen) Traducerea Mihaela Dan


Noi trebuie să ne confruntăm cu niște uși închise, înainte de a avea parte de anumite uși deschise; trebuie să descoperim ce nu ni se potrivește, pentru ca apoi să ne dăm seama ce ni se potrivește. Nu știi ce ți se potrivește de la început; explorezi, încerci diverse lucruri și așa descoperi ce ți se potrivește și ce nu.

Noi avem impresia că știm ce vrem, ne dorim anumite lucruri și după ce le obținem constatăm că de fapt acele lucruri nu ni se potrivesc.

Adversitatea este un test: cum îi faci față, îți păstrezi echilibrul sau devii acru, dușmănos, plin de resentimente? Ai credință în Dumnezeu și te lași ghidat de el prin acea situație dificilă sau spui că nu există Dumnezeu, fiindcă dacă ar fi existat, nu ar fi permis așa ceva sau spui că Dumnezeu este nedrept?

Uneori Dumnezeu ne dă încercări foarte dificile pentru că așa creștem foarte mult. Tu treci prin încercări foarte mari pentru că ai un Destin înalt. Știu că pe moment nu e ușor să treci prin boală, falimente, relații distruse, etc, dar mergi înainte, nu-ți pierde credința, pentru că totul are un rost și fiecare dintre aceste încercări te ajută să crești.

Toate ne pregătesc pentru ceea ce are Dumnezeu în plan pentru noi. (Joel Olsteen) Traducerea Mihaela Dan


Nu toți oamenii o să te placă.

Nu toți oamenii o să te înțeleagă; unii oameni nici nu vor să încerce să te înțeleagă.

Și este în regulă, nu pune asta la inimă, vezi-ți de Calea ta.

Noi avem la dispoziție o cantitate limitată de energie în fiecare zi. Nu vă consumați energia cu negativitate, nu vă consumați energia gândindu-vă că cineva v-a vorbit de rău, că cineva v-a atacat, că cineva nu vă place sau cum să vă răzbunați pe cineva. Energia pe care o consumați lăsându-vă afectați de negativitatea din jur o puteți utiliza mai eficient investind-o în visurile voastre, în ceea ce iubiți să faceți.

De multe ori oamenii se implică în lupte personale pentru niște lucruri care nu merită atenția lor, care nu au nicio legătură cu Destinul lor.

Nu are nicio importanță dacă cineva te-a vorbit de rău sau ți-a vorbit urât sau a făcut ceva cu intenția de a-ți face rău; dacă un anumit lucru/ o anumită situație/ o anumită persoană nu are legătură cu Destinul tău, e o distragere și îți irosești timpul și energia cu acea situație/ persoană.

Mergi înainte cu inima deschisă, mergi înainte cu Iubire și nu uita cine ești și ce valoare ai, indiferent ce spun/ cred alții despre tine. (Joel Olsteen) Traducerea Mihaela Dan


În opinia mea, ca să ajungi să ai cu adevărat succes este necesar să ai și o doză mare de smerenie.

Eu sunt primul care să recunosc că nu le știu pe toate, învăț ceva nou în fiecare zi, sunt deschis să învăț de la alții. Eu cred că asta îți permite să crești și să ajungi tot mai sus.

Întrebarea este: poate Dumnezeu să-ți dea acces la mai mult succes, o să fii capabil să gestionezi la modul responsabil un succes mai mare decât cel pe care-l ai acum?

Noi toți ne putem întreba asta: poate Dumnezeu să-mi dea acces la un nivel mai mare de succes, o să fac față? O să rămân smerit? O să continui le vorbesc cu bunătate oamenilor? O să continui să învăț și să evoluez? O să-mi folosesc influența pentru a face bine, pentru a servi Binele comun?

Pentru că dacă răspunsul nu este „Da” la aceste întrebări, nu vom avea acces la un nivel mai înalt de succes. (Joel Olsteen) Traducerea Mihaela Dan


Fiecare dintre noi trecem prin perioade în care ne confruntăm cu probleme, noi toți simțim uneori frică; când mi se întâmplă asta, eu mă gândesc „Doamne, știu că Tu ai totul sub control. Te ascult, ghidează-mi pașii, te rog”. Fac tot ce pot ca să nu mă las prins în frică.

Îți poți folosi energia pentru a te baza pe Dumnezeu și pe faptul că ghidarea Sa te va ajuta să ieși la liman sau pentru a te îngrijora, a trăi în frică. În loc să stai în frică la gândul că medicii îți vor da o anumită veste sau că o situație va merge din rău în mai rău, poți vorbi cu Dumnezeu: „Doamne, știu că ești alături de mine. Știu că dacă mi-ai dat această încercare, înseamnă că pot să-i fac față”.

Noi nu putem controla toate circumstanțele vieții noastre, se întâmplă diverse lucruri asupra cărora nu avem niciun control, dar putem alege ceea ce se întâmplă în interiorul nostru, putem alege dacă permitem fricii să ne controleze sau dacă alegem să ne recuperăm echilibrul și starea de pace.

Starea de pace interioară este o stare în care ai putere. Când ești ancorat în inima ta pot să bată furtunile vieții, tu reziști în fața acelor furtuni, nu te doboară.

Nu poți atinge măreția, nu poți să-ți atingi cel mai înalt potențial când funcționezi într-o stare de stres continuu. În viață sunt mai tot timpul motive de îngrijorare, dacă este să fim sinceri, există mereu motive de stres, dar depinde de tine dacă te lași tras în jos de aceste lucruri sau îți menții echilibrul și pacea interioară. Și îți menții pacea interioară atunci când capitulezi: „Doamne, știu că totul are un rost, că totul se întâmplă cu un motiv. Nu înțeleg care este motivul în situația în care mă aflu acum, dar am încredere în Tine. Facă-se Voia Ta! O să merg înainte cu credință în Tine. Ghidează-mi pașii, te rog!”. (Joel Olsteen) Traducerea Mihaela Dan


Eu pot să vă spun cum procedez când este vorba să iau o decizie importantă: sunt atent ce simt în inima mea și dacă simt o neliniște, o agitație, dacă simt „Ceva nu este în regulă!”, nu ignor acest semn.

Dacă tu ignori aceste semne iar și iar, după un timp nici n-o să le mai percepi. Dumnezeu ne ghidează prin inima noastră și este spre binele nostru să ascultăm aceste semne.

Și vreau să fiu clar: când vorbesc despre o „agitație” pe care o simți nu mă refer la acea stare de agitație pe care o percepi înainte de a face ceva ce te entuziasmează, ceva ce de-abia aștepți să faci sau înainte de a face ceva nou, care reprezintă o provocare pentru tine, dar o provocare dorită, asumată. Mă refer la acea stare de agitație care-ți dă senzația „Ceva nu-mi miroase a bine aici”.

Când iau decizii importante eu observ care este alegerea care îmi dă o stare de pace a inimii.

Și femeile simt mult mai clar aceste lucruri, intuiția lor este mult mai dezvoltată decât a noastră. Eu știu că soția mea sesizează din prima când e vorba de oamenii sau lucruri cu care ceva nu e în regulă. Ea îmi spune „Omul ăsta are ceva care nu-mi place”/ „Propunerea asta are ceva care nu-mi place” și chiar dacă uneori nu-mi convine deloc ce-mi spune ea, fiindcă îmi încurcă niște socoteli, țin întotdeauna cont de intuițiile ei, fiindcă s-a dovedit de fiecare dată că a avut dreptate. Uneori au trecut câțiva ani și acel om și-a dat arama pe față și eu am constatat: „A avut dreptate soția mea!”. (Joel Olsteen) Traducerea Mihaela Dan


Uitați-vă după semne!

Noi primim semne tot timpul, ni se dau o mulțime de semne care ne ghidează, însă este necesar să fim atenți, ca să le vedem/ auzim.

În această perioadă o să primim multe informații, o să fim ajutați să avem o Claritate din ce în ce mai mare cu privire la ceea ce avem de făcut. Și nu e ceva de genul unei activări, nu e ceva rapid și intens, ci este ca și cum ar ploua cu picături de înțelepciune. Va veni la modul subtil, delicat, picătură cu picătură: vor veni informații prin vise, prin filme, prin cărți, prin oameni, în diverse alte moduri care ne vor ajuta să înțelegem: „Ăsta e un semn. Asta am de făcut acum!”. (Alice Joy Namara) Traducerea Mihaela Dan


Tot mai mulți oameni caută un alt mod de a se exprima, un alt gen de împlinire decât cea din lumea 3D, fiindcă ceea ce îi interesa/ pasiona/ împlinea în trecut nu mai funcționează.

Tot mai mulți oameni devin conștienți de Călătoria sufletului, nu mai urmează vechile norme/ reguli, nu mai iau de bun ce le spun apropiații că „trebuie” să facă, nu mai rezonează cu definiția „succesului” 3D, nu mai cred „adevărurile” lumii 3D. Ei își urmează sufletul și își caută propria Cale. Fiecare își descoperă propriile adevăruri, fiecare are propriile conștientizări/ revelații. Este o explorare personală, e ca și cum ți-ai căuta propriul stil. Și ajungi la un moment în care pur și simplu știi cine ești cu adevărat.

Ideea este următoarea: fă ceea ce iubești să faci și asta te va conduce către următorul pas pe care-l ai de făcut.

Perioada următoare va fi foarte intensă pentru unii și va fi relativ agitată pentru alții. În orice caz, pentru noi toți va aduce Claritate, Direcție, Acțiune și Adevăr. A venit timpul; multe lucruri se vor schimba.

Și este necesar să ne asumăm responsabilitatea personală, pentru ca mai apoi să ajungem să ne asumăm responsabilitatea colectivă.

Responsabilitatea personală înseamnă, printre altele, ca atunci când ceri ghidare Divinității să urmezi acea ghidare, să faci acel pas, să faci ce ai de făcut.

Noi suntem Lucrători în Lumină. Noi suntem ca niște lămpi care poartă în ei Lumina și suntem conectați unii cu alții într-o rețea, astfel încât să ne susținem unii pe alții. (Alice Joy Namara) Traducerea Mihaela Dan


Noi vom deveni din ce în ce mai conștienți de semnele/ mesajele pe care le primim prin intermediul viselor, iar acestea vor deveni o formă din ce în ce mai importantă de comunicare.

Comunicarea noastră cu Divinitatea prin intermediul viselor va crește mai mult ca niciodată; visele vor fi unul dintre principalele moduri prin care oamenii vor fi informați cu privire la ceea ce se întâmplă sau ce este pe cale să se întâmple.

Visele reprezintă o modalitate prin care sufletul vostru vă oferă indicii, pentru a vă ajuta, dar de asemenea, o modalitate pe care o folosesc sufletelele pentru a comunica între ele, când oamenii trec prin perioade de frică sau confuzie.

Este foarte important să fiți atenți la visele voastre de acum înainte și să vă încurajați copiii, familia, prietenii să-și împărtășească visele.

Și un mic indiciu: puteți recunoaște visele de natură pură divină prin faptul că în vis VĂ SIMȚIȚI BINE.

Pentru a avea parte de vise de nivel vibrațional superior în timpul nopții, este de dorit să vă concentrați pe a funcționa de la un nivel înalt de vibrație în timpul zilei. Dacă un om trăiește în frică, îngrijorare, stres, etc, visele sale vor fi influențate de aceste stări de vibrație joasă, vor veni din spațiul fricii.

Visele care vin din planul Conștiinței divine pure vă oferă informații pentru a vă descurca mai ușor în viața voastră de zi cu zi, vă oferă susținere în anumite probleme/ situații mai dificile si/sau vă oferă informații cu privire la ceea ce urmează să se întâmple fie în viața voastră personală, fie la nivel global; important este să rețineți că aceste vise vă fac să VĂ SIMȚIȚI BINE.

Este o idee bună să înregistrați sau să vă notați visele dimineața, imediat ce vă treziți, ca să nu uitați anumite detalii clare care v-au fost date în visele respective. (Amanda Lorence) Traducerea Mihaela Dan

 


Învățați să vă simțiți confortabil atunci când nu știți ce va urma, când nu știți cum se vor rezolva lucrurile!

Noi toți am trecut în viață prin situații atât de complicate, încât nu am avut nicio idee cum s-ar putea rezolva lucrurile, pentru că mintea noastră nu a putut găsi o soluție. Ne-am uitat la situația de fapt, la datele problemei, la statistici, etc și eram convinși că nu avem șanse să ieșim cu bine din acea situație. Am făcut tot ce a depins de noi ca să găsim o soluție, dar n-am reușit să o găsim. Și totuși, ceva suprinzător s-a întâmplat și totul s-a terminat cu bine.

Uneori Dumnezeu nu vrea ca noi să știm care va fi soluția la problema noastră. Dacă noi am ști dinainte modul în care se vor rezolva situațiile dificile în care ne aflăm, cum ne-am mai demonstra credința în El?

Când știi dinainte cum și când va veni rezolvarea pentru toate problemele tale, e ușor să spui că tu crezi în Dumnezeu. Adevărata dovadă că ai credință nezdruncinată în Dumnezeu o dai atunci când nu știi care va fi rezolvarea.

Nu vă lăsați descurajați de faptul că mintea voastră nu vede nicio soluție logică pentru problema voastră; uneori soluțiile nu sunt logice, sunt miraculoase! Și așa vă arătați credința în Dumnezeu: vă simțiți confortabil neștiind care va fi soluția, dar știind că indiferent cât de complicată pare problema, Dumnezeu va găsi o soluție.

E în regulă să nu știi cum se vor rezolva lucrurile. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Doar pentru că tu nu știi ce se va întâmpla în continuare, nu înseamnă că Dumnezeu nu are un Plan.

Dacă ai încredere deplină în Dumnezeu, tot ce ai de făcut este să urmezi ghidarea divină; nu ai nevoie să știi tot Planul, e suficient să știi care este pasul următor. Acceptă că știi exact atât cât e nevoie la momentul respectiv. Dumnezeu știe tot Planul și îți va indica fiecare pas pe care-l ai de făcut la timpul potrivit.

Dacă Dumnezeu ți-ar dezvălui tot Planul său, nu doar că ai fi uimit și entuziasmat de tot ce a pregătit pentru tine, dar când vei vedea ce munți vei avea de urcat și ce văi vei avea de coborât pentru a ajunge la împlinirea celui mai înalt potențial al tău, s-ar putea să spui „Știi ceva, Doamne, mulțumesc, dar mai degrabă aș rămâne acolo unde mă aflu acum…”.

Unul dintre motivele pentru care Dumnezeu nu ne arată ce are pregătit pentru noi este acela că ne-am speria și am da înapoi, pentru că am vedea cât de mult ne va scoate din zona noastră de confort.

Acceptați „Doamne, nu știu cum o să fac/ rezolv asta, dar am credință deplină în Tine și știu că mă vei ajuta să găsesc o soluție, mă vei ghida. Nu am răspunsul la această problemă, dar știu că nu este nevoie să cunosc răspunsul din primul moment, important e că îl știi Tu și mă vei ghida. Nu o să mă las cuprins de frică, o să-mi păstrez liniștea sufletească, fiindcă știu că mă vei ghida și voi ieși la liman”.

Dumnezeu știe răspunsul la problema ta, dar dacă încă nu ți-a arătat soluția, înseamnă că nu vrea să știi deocamdată care este soluția, înseamnă că acesta este un test: ai credință deplină în El sau nu?

Și dacă tu ai impresia că nu mai există nicio ieșire din acea situație, nu înseamnă că nu există nicio ieșire, înseamnă doar că aceasta o să fie una surprinzătoare, poate chiar miraculoasă. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Provocarea este să ai credință deplină în Divinitate atunci când nu înțelegi ce se întâmplă, să ai încredere deplină în Divinitate chiar și atunci când nu vezi posibilă nicio soluție, când crezi că totul e pierdut.

Folosește-ți mintea pentru a căuta o soluție la problema ta, fă tot ce depinde de tine ca să rezolvi acea problemă, dar dacă tu constați că nu găsești nicio soluție pe cont propriu, că este peste puterile tale să rezolvi problema, oprește-te, nu mai forța lucrurile, înțelege că Dumnezeu îți testează credința.

Căile lui Dumnezeu nu sunt precum căile oamenilor. Uneori El nu vrea ca tu să știi cum se va rezolva acea problema, ci vrea să vadă dacă intri în disperare, dacă te lași doborât de frică sau ai încredere în El și în ghidarea sa indiferent cât de dificilă este situația.

Tu poți să te frămânți luni la rând, să analizezi pe toate fețele problema, să găsești toate modurile în care lucrurile ar putea merge din rău în mai rău, să stai într-un stres continuu, pentru că nu găsești o rezolvare oricât te-ai chinui, să fii frustrat sau poți să accepți „Doamne, nu știu ce să fac în această situație. Nu am găsit nicio soluție. Dar știu că Tu ai soluția și că la momentul potrivit îmi vei arăta fiecare pas pe care trebuie să-l fac în acea direcție”. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Credința în Divinitate o dovedești atunci când ai încredere deplină că Dumnezeu știe ce face chiar și atunci când nu înțelegi ce ți se întâmplă.

Credința în Divinitate o dovedești atunci când ai încredere deplină că Dumnezeu știe ce face chiar și atunci când nu înțelegi de ce ți se întâmplă ceea ce ți se întâmplă.

Credința în Divinitate o dovedești atunci când ai încredere deplină că Dumnezeu știe ce face chiar și atunci când nu-ți place deloc ceea ce ți se întâmplă.

Credința în Divinitate o dovedești atunci când ai încredere deplină că Dumnezeu știe ce face chiar și atunci când pare să nu mai existe nicio cale de ieșire din situația în care te afli, când pare că totul este pierdut.

Dumnezeu știe ce face. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Așa cum sunt blesteme care trec din generație, sunt și binecuvântări care trec din generație în generație, pe care părinții le transferă asupra copiilor lor.

Eu cred că fiecare om își dorește să transfere copiilor săi o binecuvântare transgenerațională, nu un blestem și o să vorbesc despre modul în care putem face asta în familiile noastre.

O binecuvântare este o împuternicire supranaturală care te ajută să prosperi din toate punctele de vedere, indiferent prin ce situații treci, indiferent în ce loc din lume te afli. Și „prosperitatea” despre care vorbesc nu implică doar bani, implică bucurie, echilibru emoțional, relații armonioase, împlinirea visurilor.

Binecuvântarea este dată de Dumnezeu unui om și poate fi trecută din generație în generație. Când te binecuvântează Dumnezeu, niciun om și niciun fel de încercări nu te pot doborî. Când tu primești o astfel de binecuvântare, ea își face loc în viața ta indiferent de circumstanțe și „te acoperă” de jur-împrejur.

Asta vrea să vă ofere Dumnezeu, asta puteți oferi copiilor voștri. Având această binecuvântare, puteți deveni o binecuvântare pentru toți cei cu care interacționați.

Binecuvântarea lui Dumnezeu coboară asupra ta atunci când asculți ghidarea divină. Tu alegi dacă obții această binecuvântare sau nu.

Tu alegi dacă în această generație alegi să urmezi ghidarea divină, aducând binecuvântarea divină asupra familiei tale.

Mulți oameni au impresia că le fac educație copiilor prin a le spune ce să facă și ce să nu facă, ce e bine și ce e rău. De fapt, copiii noștri învață din ceea ce facem noi, nu din ceea ce spunem noi.

Când tu ai o conexiune profundă cu Dumnezeu și urmezi ghidarea divină, copiii tăi învață să facă la fel și astfel, transferi asupra lor binecuvântarea lui Dumnezeu.

Când tu te comporți de parcă n-ai avea niciun Dumnezeu, cum crezi că se vor comporta copiii tăi? Ce crezi că transferi asupra copiilor tăi în acest caz, o binecuvântare sau un blestem? (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum poți transfera binecuvântarea divină asupra familiei tale?

Pentru cel care este capul familiei (fie că este tatăl sau mama) este important să obțină pentru sine binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru ca apoi să o poate transfera celor din familie. Și obții binecuvântarea lui Dumnezeu ascultând/ urmând ghidarea divină. Nu mai faci prioritatea ta din regulile stabilite de oameni sau instituții din lumea fizică, nu faci din acestea ghidarea ta, fiindcă în acest caz, viața ta o va lua razna.

Așadar, cum poți transfera binecuvântarea divină asupra familiei tale?

1.Capul familiei își poate pune mâna pe creștetul copiilor săi și poate transmite binecuvântarea divină.

Unii dintre noi suntem capul unei familii astăzi. Câți dintre noi putem însă transfera această binecuvântare copiilor noștri?

Nu poți transfera ceea ce nu ai.

2.Capul familiei poate transfera binecuvântarea divină asupra familiei spunând cu voce tare acest lucru.

De exemplu, eu spun: „Eu transfer binecuvântarea divină asupra copiilor și nepoților mei, pentru ca ei să trăiască vieți ghidate și protejate de Dumnezeu. Fie ca ei să-L pună pe Dumnezeu înainte de toate în viața lor. Fie ca binecuvântarea pe care o transfer acum asupra lor să-i facă să devină ei înșiși o binecuvântare pentru alți oameni”.

Binecuvântarea este activată de vocea celui care o rostește.

Și chiar și atunci când copiii sau nepoții o iau pe căi lăturalnice, Divinitatea îi va ajuta să revină pe calea de dreaptă.

Tatăl meu mi-a transferat binecuvântarea divină, a rostit această „formulă” de transfer de multe ori când eu eram lângă el, dar sunt sigur că a rostit-o și când eu nu eram acolo.

Tu ce spui în prezența copiilor/ nepoților tăi? Ce transferi asupra lor?

Încetați să vă mai lăsați controlați de emoții de moment, încetați să le mai spuneți că sunt proști, tâmpiți, că nu sunt buni de nimic, că nu-i duce mintea, „o să ajungi un ratat, ca taică-tău!”, etc! Voi vă programați copiii prin ceea ce spuneți! Când deschideți gura în prezența copiilor voștri vorbește prin voi Dumnezeu sau vorbește altcineva? Controlați-vă limbajul, asigurați-vă că ceea ce spuneți reprezintă transferul unei binecuvântări asupra copiilor voștri, nu transferul unui blestem!

3.Poți transfera asupra copiilor/ nepoților binecuvântarea divină cultivând în inima copiilor/ nepoților semințele credinței în Dumnezeu. Acestea sunt semințe de cea mai bună calitate, iar dacă tu le cultivi în inima copiilor și le uzi periodic, Dumnezeu se va ocupa de restul. Acele semințe vor da roade, vor activa binecuvântarea lui Dumnezeu.

Câte semințe de acest gen ai cultivat tu în inima copiilor tăi?

4. Poți transfera asupra copiilor/ nepoților binecuvântarea divină rugându-te pentru ei, indiferent cât de mult te supără uneori aceștia. Acționează în spiritul Iubirii, indiferent ce fac ei. Vorbește la modul pozitiv despre ei, indiferent ce fac ei. Afirmă că ei vor fi bine, indiferent ce fac ei.

Și de-a lungul timpului ei o să facă tot felul de prostii, dar tu nu te opri din a transmite binecuvântarea divină asupra lor. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Ești cumva unul dintre cei cărora Dumnezeu le-a cerut să facă ceva ce nu are sens/ logică pentru mintea lor umană?

Ești unul dintre cei cărora Dumnezeu le cere să urmeze o anumită ghidare căreia ei nu-i înțeleg rostul, să înceapă să facă ceva pentru care nu au nicio pregătire, să ierte pe cineva ce i-a rănit, să se roage pentru vindecarea altora, atunci când ei înșiși au probleme de sănătate?

În acest caz, îți spun că nu contează atât de mult ceea ce faci, cât contează faptul că faci acel lucru care nu are nicio logică pentru tine, pentru că în acest fel dovedești că ai credință deplină în Dumnezeu și-i urmezi ghidarea, indiferent ce îți cere El.

Când tu dovedești că urmezi ghidarea divină chiar și atunci când aceasta nu are sens pentru mintea ta umană, chiar și atunci când e greu să faci acel lucru, chiar și atunci când ceilalți râd de tine sau te critică sau te atacă, o să vezi că se întâmplă lucruri minunate în viața ta.

Înțelegeți că instrucțiunile lui Dumnezeu nu au întotdeauna sens pentru mintea umană, căile Lui nu sunt precum căile oamenilor.

Uneori aceste instrucțiuni sunt pur și simplu un test, ca să dovedești dacă ești dispus să urmezi ghidarea divină indiferent ce îți cere sau o urmezi numai când e convenabil pentru tine, când nu te scoate prea mult din zona ta de confort.

Nu lăsați mintea voastră să vă convingă să nu faceți ceea ce vă cere Dumnezeu să faceți! Aici nu e vorba despre a face lucruri care au o logică, e vorba despre a avea credință de nezdruncinat în Divinitate sau a nu avea această credință. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Unii oameni își ratează miracolele pentru că gândesc prea mult, pentru că nu fac lucruri care nu au sens/ logică pentru mintea lor, pentru că nu urmează ghidarea divină atunci când aceasta le cere să facă lucruri pe care ei nu le înțeleg.

Miracolele se întâmplă atunci când ascultăm ghidarea divină.

Dumnezeu nu ne spune ce se va întâmpla în continuare, nu ne spune cum se va termina totul, nu ne spune toți pașii pe care îi avem de făcut; El ne spune doar care este următorul pas de făcut și noi alegem dacă îl facem sau. Și uneori pasul următor nu are nicio logică pentru mintea noastră umană. Întrebarea este: avem credință de nezdruncinat în Dumnezeu, facem ceea ce ne cere sau nu?

Pentru Dumnezeu nimic nu e imposibil. Și uneori Dumnezeu va aștepta până când lucrurile vor deveni foarte dificile și atunci îți va spune „Mergi înainte, nu te opri!”. Și când tu vei urma ghidarea și vei merge înainte, faptul că vei reuși să treci de acea încercare va fi atât de uimitor, încât toată lumea va ști că e mâna lui Dumnezeu acolo, că e un miracol.

Indiferent în ce situație dificilă te afli, nu fi descurajat, nu-ți pierde credința că poți depăși acea încercare! Ascultă ghidarea divină și mergi înainte, mergi în direcția indicată de Dumnezeu și vei vedea cum se vor deschide uși neașteptate în fața ta, cum apele se vor retrage în fața ta.

Nu contează că nu vezi nicio posibilitate de rezolvare, nu contează că pare că nu există nicio șansă să ieși cu bine din acea situație, că nu mai există nicio șansă de vindecare; tu păstrează-ți credința deplină în Dumnezeu, poartă-te cu bunătate cu ceilalți și mergi mai departe, fiindcă vei vedea întorsături de situație miraculoase. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


E ușor să crezi în Dumnezeu când viața ta e frumoasă, când totul merge bine. Ce faci însă când lucrurile merg rău, când treci prin situații dificile și lucrurile par să nu se schimbe în bine, deși te-ai rugat? Ai în continuare credință în Dumnezeu, mergi mai departe alături de El sau îți pierzi credința?

Mergi înainte atunci când apele nu se retrag în fața ta, mergi înainte atunci când nu ai primit acea promovare, mergi înainte atunci când starea sănătății tale nu se îmbunătățește, mergi înainte atunci când lucrurile par a se complica din ce în ce mai mult în acea chestiune dificilă cu care te confrunți?

Există un motiv pentru care Dumnezeu te-a adus în situația de a te afla în fața „râului”, pentru a-l traversa, într-o perioadă de inundații masive. Recompensa pe care o vei primi pe partea celaltă a „râului” este pe măsura încercării la care ești supus.

Odată depășite, încercările medii aduc recompense medii.

Încercările mari reprezintă semnul că Dumnezeu vrea să te ducă la un alt nivel. Ești capabil să faci față unei asemenea încercări?

Faptul că întâlnești opoziție pe calea ta nu înseamnă că Dumnezeu nu e alturi de tine. Acele încercări au un rost, te ajută să crești. Mergi înainte!

Nu ai citi aceste rânduri dacă Dumnezeu nu ar avea un miracol pregătit pentru tine.

Nu te lăsa descurajat de faptul că lucrurile nu s-au îmbunătăți până acum, de faptul că situația ta pare fără ieșire, de faptul că analizele medicale nu arată o îmbunătățire a stării tale de sănătate, etc; păstrează-ți credința în Dumnezeu, mergi înainte și vei vedea miracolul în viața ta.

Faptul că tu nu vezi nicio cale logică pentru a ieși din acea situație nu înseamnă că acea cale nu există, înseamnă doar că Dumnezeu va opta pentru o cale miraculoasă. Nu mai încercă să înțelegi cu mintea ta cum s-ar putea rezolva problema, ai încredere în Dumnezeu și mergi înainte! (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


E frumos să ai un vis, să-ți dorești să realizezi ceva în viața ta, să crezi din toată inima că poți realiza acel lucru sau să crezi cu convingere că te poți vindeca, însă este și mai frumos când ai pe cineva care crede cu tărie în tine și în capacitatea ta de a-ți împlini acel vis/ de a obține acea vindecare.

Când ai un vis îndrăzneț, te ajută mult să ai alături de tine un om care crede necondiționat în tine și în faptul că poți să realizezi acel lucru.

Nu ai nevoie de oameni care să-ți spună „E cam greu să faci asta…”/ „Nu văd cum ai putea să reușești așa ceva”/ „N-au făcut-o alții, de crezi că ai putea să o faci tu?”. Ai nevoie de oameni care să-ți spună „Dacă tu ai credința că poți face asta, atunci și eu am convingerea că poți”. Ai nevoie de un Partener de putere care să te susțină necondiționat, care să fie dispus să facă saltul de credință cu tine, să creadă că poți face ceea ce pare imposibil.

Ceea ce-i limitează pe unii oameni când este vorba de a-și împlini visurile este faptul că nu au pe nimeni care să creadă în ei și în capacitatea lor de a realiza ceea ce și-au propus. E important să crezi cu toată convingerea că poți face ceea ce ți-ai propus, dar faptul că mai există o persoană care crede cu aceeași convingere că o poți face îți sporește exponențial puterea și încrederea în tine.

Nu te ajută oamenii care spun „Crezi că o să reușești? Lucrurile nu prea arată bine până acum”/ „Care sunt șansele să reușești? Statisticile arată că șansele sunt foarte mici”, „Nu știu dacă o să-ți iasă asta, e foarte dificil”, etc. Nu ține în preajma ta astfel de oameni! (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Când mama mea a fost diagnosticată în 1981 cu cancer la ficat în fază terminală, medicii au spus că mai are câteva săptămâni de trăit, că nu mai au ce să facă.

Medicii fac tot ce pot ca să ajute oamenii, dar uneori ei chiar nu mai pot face nimic din punct de vedere al profesiei lor. Și când medicii le spun că nu mai pot face nimic, că nu mai există nicio șansă de salvare, cei mai mulți oameni își pierd orice speranță, se dau bătuți, cred 100% veștile proaste date de specialist.

În cazul mamei, medicii respectivi erau specialiști în domeniu, aveau multă experiență, erau buni profesioniști și i-au prezentat tatălui lucrurile așa cum le vedeau ei…

Dar asta nu înseamnă că tu trebuie să renunți la orice speranță, să accepți că acela este finalul. Respectă oamenii, respectă părerea specialiștilor, dar nu uita că mai există cineva a cărui părere contează cel mai mult: Dumnezeu. Și Dumnezeu poate face miracole.

În ziua respective, tatăl meu, care era devastat de vestea dată de medici, a adus-o pe mama acasă. Primul lucru pe care l-au făcut când au ajuns acasă a fost să îngenuncheze amândoi și să se roage.

Nu s-a rugat doar mama, având credință de nezdruncinat în Dumnezeu, nu s-a rugat doar tata, având credința de nezdruncinat că mama se poate vindeca - s-au rugat împreună. Ei doi au decis atunci, stând în genunchi, că mama se va vindeca și și-au promis că nu se vor lăsa descurajați. S-au pus de acord că nu își vor pierde credința că ea se va face bine, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Erau o mulțime dintre persoanele apropiate care nu credeau că mama va supraviețui, pentru că ea arăta foarte rău, era într-o stare foarte proastă. Și nu era vorba de faptul că ar fi fost oameni răi, ci despre faptul că ei credeau în ceea ce vedeau, în ceea ce spuneau specialiștii, în ceea ce au văzut că s-a întâmplat cu alții în cazuri similare.

Îmi amintesc că mama se plimba prin casă și îl întreba des pe tata: „Rămâne valabil ce am stabilit?”, iar el spunea „Da, draga mea, rămâne cum am stabilit”.

Lună după lună, mama mea a început să se simtă din ce în ce mai bine și acum, după 40 de ani, ea este bine, sănătoasă.

Nu este nevoie să găsești mai mulți oameni care să te susțină în acest mod. Este suficient să găsești un singur om care să aibă o asemenea încredere în tine și se vor întâmpla miracole. E nevoie să găsești acel Partener de putere care atunci când vă puneți de acord în privința unui lucru, este capabil să te susțină până la capăt, indiferent cum arată aparențele. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


În vremuri grele contează foarte mult pe cine asculți, pe cine ții aproape, cui îi permiți să își dea cu părerea. Când ești la greu nu-ți permiți să ții lângă tine oameni care te descurajează, care au dubii că poți reuși, care cred că nu sunt șanse să depășești acea provocare. Fii respectuos cu ei, dar îndepărtează-te de ei; caută oameni care îți sporesc încrederea că poți depăși provocarea respectivă, care sunt convinși că ai puterea s-o faci, care te inspiră.

Sunt momente în care nu ai nevoie de milă, nu ai nevoie ca oamenii să se uite la tine ca și cum ai fi terminat, chiar dacă îți spun că speră să te faci bine/ depășești acea încercare. Un mesaj prin care cineva îți transmite „Însănătoșire grabnică!” este un gest frumos, dar în astfel de momente ai nevoie de un om care să creadă cu toată convingerea că te poți vindeca, de un om care prin cuvintele și atitudinea sa aduce lumina în întuneric, aduce vindecare în boală, care îți mărește încrederea în tine însuți.

Este frumos să susții pe cineva care se află într-o situație dificilă, dar dacă vrei să îi fii cu adevărat de ajutor unui om, fii un Partener de putere pentru el, spune-i că ai toată convingerea că va reuși să depășească acea provocare. Fii omul care are convingerea că totul este posibil și chiar și atunci când lucrurile par să arate foarte rău, fii omul care știe că Dumnezeu poate să facă oricând un miracol și-i insuflă putere și încredere celuilalt. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Sunt oameni care îți susțin visurile și oameni care îți distrug visurile.

Cei care îți susțin visurile cred în tine și în capacitatea ta de a-ți împlini visurile, îți văd potențialul și sunt convinși că Dumnezeu a pus în tine tot ce ai nevoie ca să realizezi ceea ce-ți dorești din toată inima. Poate că ei nu știu exact cum vei reuși ceea ce ți-ai propus, dar sunt convinși că într-un fel sau altul vei reuși.

Cei care îți distrug visurile te descurajează, îți spun că nu poți face acel lucru, că e prea mult pentru tine, că e prea greu, că situația economică/ socială/ politică/ medicală este de așa natură, încât face să fie aproape imposibil ceea ce vrei tu să faci, ei se uită la situația de fapt, la statistici, calculează șansele și îți aduc o mulțime de argumente „raționale” care dovedesc că nu ai șanse să reușești. Și nu sunt oameni răi, dar ei pur și simplu nu pot vedea ce vezi tu, nu pot simți ce simți tu, nu pot auzi acea voce din interiorul tău pe care o auzi tu.

Identifică oamenii de genul „Nu cred că poți” din preajma ta și îndepărtează-te de ei. Adu alături de tine un om de genul „Știu că poți”, care te va asigura „Poți să o faci!” chiar și atunci când pare că este imposibil să reușești acel lucru, care crede în tine până la capăt, care nu-și pierde încrederea în tine nici măcar atunci când pare că e nevoie de miracol ca să reușești ceea ce ți-ai propus. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Sunt momente în viața unui om în care lucrurile sunt atât de dificile, încât el simte că nu le poate face față de unul singur, oricât de încrezător ar fi în sine, oricât de puternic ar fi, oricâtă credință ar avea. Sunt poveri pe care omul respectiv are sentimentul că nu le poate duce de unul singur.

De fiecare dată când treceți prin așa ceva, Dumnezeu vă trimite oameni special aleși ca să vă fie Parteneri de putere (și nu mă refer neapărat la un partener romantic; poate fi un prieten, un părinte, etc), ca să își asume rolul de a vă susține în acea încercare. Când ei vă vin alături și își asumă acest rol, voi accesați un nou nivel de putere; este o binecuvântare pe care o obțineți numai atunci când voi doi vă puneți de acord să treceți împreună prin acea încercare, când acei oameni își asumă angajamentul de a crede în voi și în puterea voastră de a depăși acea încercare, în ciuda tuturor aparențelor.

Alteori voi aveți senzația că puteți face față de unii singuri, că sunteți suficient de puternici ca să realizați ceea ce v-ați propus/ depășiți acea situație dificilă, că încrederea voastră în voi înșivă și curajul vostru vă poate scoate la liman. Da, poate în acele situații vă descurcați și de unii singuri, dar dacă aveți alături de voi un Partener de putere vă va fi mult mai ușor.

Un astfel de partener vă va ridica atunci când cădeți, vă va încuraja când sunteți descurajați, vă va întări încrederea în voi atunci când aveți dubii și vă va spune să nu credeți în aparențe, atunci când aparențele vor indica faptul că nu puteți face ceea ce v-ați propus. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Găsiți-vă Partenerul de putere care să vă fie sprijin în împlinirea visurilor voastre, dar și în vremuri dificile.

Fiecare dintre voi vibrează la un anumit nivel, fiecare dintre voi „emite” un sunet unic. Și poate că sunt în preajma voastră o mulțime de oameni care vă iubesc/ țin la voi (familie, prieteni, partener de cuplu, etc), care vă vor binele, care vă susțin așa cum știu ei să o facă, de la nivelul de conștiință la care se află, dar care nu vă AUD cu adevărat, nu vă simt cu adevărat, nu vă VĂD cu adevărat, nu vă înțeleg cu adevărat.

Ei au intenții bune, dar nu pot să vă fie un Partener de putere, fiindcă sunt la un nivel de vibrație inferior. Pentru ei visurile voastre sunt niște visuri frumoase, interesante și cam atât, nu-i inspiră în niciun fel. Nu le simt așa cum le simțiți voi.

Pe de altă parte, sunt oameni care atunci când vă aud vorbind despre valorile voastre, despre visurile tale, despre viziunea voastră, ceva în ei rezonează cu acestea și simt dorința de a vă ajuta chiar și fără să le-o cereți. Ei vă simt cu adevărat, vă VĂD cu adevărat, vă AUD cu adevărat, vor să vă susțină cu adevărat. Nu e nevoie să-i implorați să vă ajute sau să încercați să-i convingeți să vă ajute; ei o fac din proprie inițiativă, pentru că rezonează la nivel profund cu ceea ce vreți voi să realizați.

Acești oameni vă AUD „sunetul” unic, rezonează cu el și sunt capabili să vă susțină, să-și ia angajamentul de a crede împreună cu voi în miracole, când cei din jur cred doar în „obișnuit”/ „normal”.

Aceasta este o conexiune divină, iar Dumnezeu vă trimite fiecăruia dintre voi acel om în cale, special ca să vă fie Partener de putere într-un anumit context și să vă ajute să accesați un nou nivel de putere. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Voi nu aveți nevoie de oameni cărora trebuie să le explicați de ce vreți să faceți un anumit lucru, de ce credeți că puteți să realizați acel lucru, nu aveți nevoie de oameni pe care trebuie să-i rugați/ convingeți să vă susțină. Iubiți-i, dacă sunt oameni apropiați vouă, fiți buni cu ei, tratați-i cu respect, dar nu aceștia sunt oamenii de care aveți nevoie ca să vă împliniți visurile.

Nu fiți descurajați când cei apropiați nu vă AUD „sunetul” unic. Nu fiți descurajați atunci când ceilalți nu rezonează cu cântecul sufletului vostru. Nu e menit ca toți oamenii să vă AUDĂ.

Nu vă lăsați trași în jos de cei care nu rezonează cu visurile voastre, nu-i lăsați să vă convingă că nu puteți realiza ceea ce visați să realizați, nu-i lăsați să vă oprească din împlinirea Destinului vostru.

Nu toată lumea se potrivește cu voi, nu toată lumea vă poate înțelege, nu toată lumea este capabilă să vă vadă potențialul. De-a lungul timpului vor fi o mulțime de oameni care o să creadă că nu sunteți suficient de puternici/ inteligenți/ descurcăreți/ pricepuți/ curajoși/ hotărâți ca să faceți ce v-ați propus.

Dacă ei sunt genul „Nu cred că poți”, îndepărtați-vă de acești oameni, vedeți-vă de drum, nu-i lăsați să vă umple de nesiguranță, de dubii, de frică, de îngrijorare.

Dumnezeu are pregătiți Parteneri de putere pentru voi, oameni capabili să vă susțină cu adevărat; nu rămâneți alături de oamenii nepotriviți, alături de oameni care au o viziune limitată! (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Nimeni nu te poate obliga să crezi ceva, tu alegi să crezi acel lucru sau să nu-l crezi.

Poate că unii oameni o să-ți spună că nu ești bun de nimic, că nu ai valoare, că nu meriți mare lucru, că nu te pricepi la acel lucru, că ești prea bătrân, etc, dar tu alegi dacă iei de bun ce-ți spun, dacă îi crezi sau dacă îi ignori și-ți vezi de treaba ta.

Astfel de lucruri negative sunt capcane care ți se întind în cale și depinde de tine să conștientizezi asta și să nu cazi în ele.

Dacă vrei să-ți atingi potențialul lasă aceste lucruri să îți intre pe o ureche și să îți iasă pe cealaltă, nu le da nicio atenție. Fii surd la cuvintele negative, indiferent cine le rostește. Nu lăsa pe nimeni să te tragă în jos, nu lăsa pe nimeni să te descurajeze, nu lăsa pe nimeni să te convingă că nu-ți poți împlini visurile.

Și uneori cei care vor rosti astfel de cuvinte sunt cei apropiați, care „te iubesc” - așa cum știu ei să o facă de la nivelul de conștiință la care sunt -, dar care nu sunt capabili să îți vadă potențialul și cred că îți fac un bine încercând să te scutească de durerea unui eșec.

Ține minte: tu ai în interiorul tău tot ce ai nevoie pentru a-ți împlini Destinul, Dumnezeu a avut grijă de asta. N-are nicio importanță dacă cei din jur nu văd asta. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


E ușor să gândești la modul „După ce voi rezolva această problemă o să fac lucruri mari!”, „După ce se va încheia această criză îmi voi urma visurile”, „După ce voi ieși din acest necaz îmi voi urma Calea”.

Eu îți sugerez să nu te pui singur pe pauză în timp ce aștepți ca lucrurile să se schimbe, să nu aștepți să se rezolve nu știu ce problemă ca să începi să-ți urmezi pasiunile/ visurile, ca să ai o atitudine pozitivă, ca să fii un om mai bun, ca să funcționezi în integritate. Fii cea mai bună Versiune a ta acolo unde ești acum, în situația actuală, așa cum este ea!

Poate ești într-o perioadă în care te simți blocat sau treci printr-o situație dificilă, poate aștepți ca niște uși să se deschidă, poate speri să întâlnești persoana potrivită, dar deocamdată nu se întâmplă nicio schimbare și te întrebi de ce Dumnezeu nu face ceva ca să te ajute.

În timp ce aștepți ca lucrurile să se schimbe/ delocheze, nu sta degeaba, fă pași înainte pe calea creșterii tale personale, dezvoltă-ți abilitățile, fii bun cu alții!

Ceea ce faci atunci când situația nu se schimbă face diferența: evoluezi în situația în care te afli sau doar înduri situația în care te afli.

Când tu dai tot ce ai mai bun chiar și dacă ești într-o situație dificilă/ te simți blocat, când ești bun cu alții, când oferi ceea ce poți oferi, când cauți excelența în tot ce faci chiar și în astfel de perioade, ai șansa să evoluezi chiar și în timp ce treci printr-o perioadă foarte grea.

Ce e mai important: să te ajute Dumnezeu să scapi cât mai repede de situația dificilă în care te afli sau să înveți să evoluezi/ prosperi chiar și când ești într-o situație dificilă?

Învățați să prosperați acolo unde sunteți plantați, fiindcă nu degeaba ați fost plantați acolo! Totul are un rost. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Dacă vrei să-ți atingi cel mai înalt potențial este necesar să funcționezi în integritate chiar și atunci când ți se întâmplă lucruri dureroase. Indiferent prin ce treci în momentul de față, nu pune pe pauză visurile tale, pasiunile tale. Poate că n-o să ieși atât de curând pe cât ai fi vrut din acea situație dificilă în care te afli acum, dar poți să crești/ prosperi și cât ești încă în acea situație.

Dacă ne uităm acum în lume, vedem că se întâmplă tot felul de lucruri complicate, care ne afectează semnificativ viața. Asta nu înseamnă să ne resemnăm, să ne punem viața pe pauză până se rezolvă acele probleme. Nu mergeți pe principiul „Încerc să supraviețuiesc până trece chesta asta și apoi o să văd ce mai fac”! Nu trăiți la limita de jos, așteptând să se rezolve problemele ca să țintiți din nou undeva sus!

Cu cât în jur este mai mult întuneric, cu atât mai bine se vede lumina ta, cu atât mai folositoare este lumina ta.

Nu ai nevoie de aprobarea nimănui ca să strălucești în întuneric.

Dacă Dumnezeu te-a plantat într-un anumit loc „întunecat” și nu te-a scos încă de acolo, poate acesta este un semn că tu trebuie să aduci lumina în acel loc.

Dacă ai atitudinea potrivită, tu poți să crești/ prosperi chiar și când simți că ești în deșert. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Modul în care face Dumnezeu lucrurile nu este același cu modul în care fac oamenii lucrurile. Uneori El te va trage puțin înapoi, pentru ca apoi să te propulseze mult înainte. Calea pe care te ghidează Dumnezeu nu este o linie dreaptă. O să ai parte de uși închise în nas, o să ai parte de dezamăgiri, unii oameni o să te mintă, alții o să te înșele, o să ai parte de schimbări neașteptate dintre cele mai neplăcute. O boală, pierderea unui contract, pierderea unui prieten, divorțul sau alte lucruri de acest gen. Nu fii suprins dacă apar, pentru că acestea fac parte din viața unui om, nu e nimic de-a mirările.

Nu intra în panică, fiindcă tot ce se întâmplă face parte din Planul lui Dumnezeu și tu poți crește chiar și în astfel de situații.

Faptul că treci prin asemenea provocări este un test. Și modul în care răspunzi/ reacționezi arată ce caracter ai, arată ce ești capabil să gestionezi și ce nu ești capabil să gestionezi. Fiindcă dacă nu ești capabil să faci față când ai probleme mici, dacă nu ești capabil să gestionezi provocări mici, dacă nu te manifești la modul responsabil în chestiuni minore, dacă îți folosești în mod lipsit de integritate puțina influență pe care o ai, Dumnezeu n-o să te lase să urci la un nivel mai înalt, nu-ți va oferi mai multe, nu-ți va încredința o putere mai mare, fiindcă ai abuza de ea.

Ceea ce faci în situații dificile arată din ce material ești făcut.

Ceea ce faci în situații dificile determină cât de mult vei urca. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Nu forța ușile care ți se închid în față, nu trage de oamenii care vor să plece de lângă tine, nu fi dezamăgit că unele lucruri nu au ieșit așa cum sperai; tu nu știi care este Planul lui Dumnezeu pentru tine.

Uneori acest Plan presupune să fii scos din niște locuri care nu ți se mai potrivesc, să fii scos din zona ta de confort, să fii determinat să rupi niște limitări de care anterior nu erai conștient.

O să fii testat periodic, o să fii pus în situații în care vei avea de ales cum răspunzi/ reacționezi. Indiferent ce se întâmplă, amintește-ți că totul este parte din Planul lui Dumnezeu pentru tine și fă tot ce poți mai bine de fiecare dată, fă tot ce depinde de tine, nu te pierde cu firea, nu fi descurajat. Este un test, atâta tot.

Noi toți vom avea parte de-a lungul vieții de astfel de momente/ perioade dificile, în care vom da tot ce putem mai bun din noi și o să pară că nimic nu se schimbă în bine. Nu vă descurajați, nu cedați, continuați să faceți tot ce depinde de voi, folosiți-vă Darurile, continuați să fiți buni cu ceilalți, dacă vreți să treceți testul. Așa veți crește/ prospera chiar și în perioadele dificile.

Continuați să excelați, continuați să-i ajutați pe alții, continuați să serviți Binele comun indiferent unde sunteți, indiferent în ce situație sunteți și oamenii potriviți, care pot să vă ajute, vor fi ghidați către voi și ușile potrivite se vor deschide la momentul potrivit.

Binecuvântarea ce v-a fost dată de Dumnezeu nu își încetează valabilitatea în vremuri de restriște, nu își încetează valabilitatea pentru că v-ați îmbolnăvit, nu își încetează valabilitatea pentru că partenerul v-a părăsit. Binecuvântarea ce v-a fost dată de Dumnezeu rămâne cu voi oriunde mergeți, în orice situație vă aflați. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Puteți să faceți față binecuvântării lui Dumnezeu?

Noi toți ne dorim să fim binecuvântați de Dumnezeu și apoi, ca rezultat al acelei binecuvântări, să se deschidă uși în fața noastră, să întâlnim oamenii potriviți, să avem succes în activitatea noastră.

Dar e un lucru de care ar fi bine să fim conștienți: binecuvântarea lui Dumnezeu nu vine singură, ea va avea și un rezultat mai puțin plăcut: unii oameni vor simți invidie, vor încerca să te tragă în jos, vor încerca să te saboteze, te vor bârfi, nu te vor înțelege. Și în acest context întrebarea „Poți să faci față binecuvântării lui Dumnezeu?” se transformă în „Poți să faci față consecințelor binecuvântării lui Dumnezeu?”.

Nu va fi toată lumea fericită pentru tine atunci când vei primi binecuvântarea lui Dumnezeu, nu toată lumea va sărăbători succesul tău în carieră, promovarea ta, faptul că te-ai mutat în casă nouă, faptul că ai beneficiat de anumite oportunități. Faptul că tu înflorești, că ai parte de succes, că prosperi, va stârni invidie în unii oameni, îi va deranja.

Și nu e vorba despre tine, nu lua lucrurile la modul personal; e vorba despre faptul că binecuvântarea pusă de Dumnezeu asupra ta are efecte care îi fac pe alții să simtă frustrare/ invidie/ furie. Fii conștient de acest lucru și fii conștient că dacă vei primi binecuvântarea de nivel superior, și reacțiile negative ale unora dintre cei din jur vor crește ca intensitate.

Dacă tu poți face față reacțiilor negative pe care le stârnește în unii oameni primul nivel al binecuvântării, atunci Dumnezeu poate să-ți dea și binecuvântarea de nivel superior. Dacă însă tu vei fi deranjat de aceste reacții, dacă te vei simți ofensat de cuvintele lor răuvoitoare, dacă te vei certa cu ei, atunci nu vei primi următoarea binecuvântare.

Este necesar să înveți să gestionezi înțelept situația, să ignori insultele, criticile neîntemeiate, bârfele, etc. E necesar să înțelegi că unii oameni nu pot face față succesului tău; atât timp cât erai la nivelul lor totul era în regulă, dar dacă tu te-ai ridicat peste acel nivel, acest lucru îi deranjează și vor reacționa, te vor ataca. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Nu-ți mai pierde timpul și energia încercând să-i faci pe toți să te placă! Nu ai nevoie să sărbătorească toți succesele tale.

Dacă tu ești dependent de părerea altora, de validarea/ admirația/ aprobarea/ acceptarea/ iubirea lor, de fiecare dată când ei nu te susțin vei pierde timp și energie încercând să obții susținerea lor.

Nu mai căuta aprobare din partea oamenilor, caută acordul lui Dumnezeu!

Oamenii pot fi invidioși, pot fi competitivi, pot fi schimbători, nu te poți baza pe susținerea lor.

Dacă vrei ca Dumnezeu să meargă la un alt nivel cu binecuvântarea pe care ți-o dă, este necesar să fii capabil să faci față reacțiilor negative ale unora dintre cei din jur.

Nu fi supărat când oamenii sunt invidioși, când se întorc împotriva ta, nu încerca să te răzbuni, nu-ți pierde timpul gândindu-te la bârfele pe care le împrăștie unii pe seama ta; ignoră-i pe cei care fac asta! Mergi înainte pe calea ta, urmează-ți visurile, fii bun cu oamenii și lasă-i pe ceilalți în seama lui Dumnezeu.

Indiferent cât de invidioși și de răuvoitori ar fi oamenii, ei nu te pot împiedica să-ți urmezi destinul, fiindcă binecuvântarea lui Dumnezeu nu poate fi anulată. Nu te mai gândi la reacțiile negative ale altora, nu te mai consuma la gândul că te vorbesc de rău, că spun minciuni despre tine, că încearcă să te saboteze. E un test. Poți face față opoziției care apare atunci când ți-ai primit binecuvântarea?

Știi cine este invidios pe succesul altora? Oamenii care au un nivel redus de conștiință. Ei cred că faptul că succesul tău îi face pe ei să arate prost și de aceea încearcă să te tragă în jos, în loc să înțeleagă că ceea ce ai făcut tu pot face și ei. Ei cred că binecuvântările lui Dumnezeu sunt în număr limitat și dacă tu ți-ai primit binecuvântarea, au scăzut șansele ca ei să-și primească propria binecuvântare. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Dacă tu nu poți sărbători succesele altora, dacă nu poți fi fericit pentru bucuriile altora, acest lucru îți va limita propria evoluție.

Nu mai considera că „promovarea” primită de la Dumnezeu de un prieten îți anulează ție șansele „promovării”! Succesul unei persoane apropiate nu trebuie să te deranjeze/ intimideze, trebuie să te inspire.

Dar ca să primești și tu binecuvântarea lui Dumnezeu este necesar să fii capabil să faci față acelei binecuvântări - să faci față consecințelor plăcute, dar și consecințelor mai puțin plăcute ale acesteia.

Dacă dovedești că ești capabil să faci față opoziției pe care o vei întâmpina din partea altor oameni, ca urmare a faptului că ai fost binecuvântat, vei constata că se vor deschide în fața ta uși neașteptate, că vei beneficia de oportunități nebănuite.

E interesant că atunci când tu urmezi ghidarea divină și faci lucruri care nu au niciun sens pentru ceilalți, oamenii râd de tine sau cred că ai înnebunit. Când încep să se vadă în viața ta roadele credinței de nezdruncinat în Divinitate, când se văd efectele binecuvântării divine, aceiași oamenii sunt invidioși și încearcă să te doboare.

Ar putea și ei să-și urmeze ghidarea divină, să obțină binecuvântarea lui Dumnezeu și să vadă toate efectele pozotive ale acesteia în viața lor, dar nu o fac. Oamenii care nu au curajul să facă ceea ce ai făcut tu se vor grăbi să încerce să te doboare atunci când ai obținut ceea ce ei nu au reușit să obțină. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Ești supărat că oamenii sunt invidioși, că te vorbesc de rău, că încearcă să te tragă în jos, că te atacă pentru că în viața ta se văd efectele benefice ale binecuvântării lui Dumnezeu?

Înțelege că aceste lucruri vin la pachet cu binecuvântarea. Și dacă tu ești afectat de fiecare dată când cineva te atacă, acest lucru te va ține departe de un nou nivel al binecuvântării.

Cu cât este mai mare binecuvântarea primită, cu atât vei avea parte de o opoziție mai acerbă din partea unor oameni invidioși.

Noi îi cerem lui Dumnezeu să ne ajute să realizăm lucruri mari, iar asta este bine, nu e nimic în neregulă să țintești cât mai sus, dar fiți conștienți atunci când cereți astfel de lucruri că unul dintre efectele faptului că veți urca mai sus decât alții va fi acela că veți întâmpina o opoziție mai mare din partea celor care sunt frustrați de succesul vostru.

De aceea este de dorit ca atunci când ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute să realizăm acele lucruri mari, să ne rugăm să ne dea și puterea de a face față opoziției aferente.

Și nu spun asta ca să vă descurajez, ci pentru ca voi să fiți pregătiți pentru ce urmează, atunci când vă primiți binecuvântarea. În acest fel, atunci când veți avea parte de opoziție, nu veți fi dezechilibrați, nu veți încerca să vă răzbunați, ci o să-i ignorați pe cei care sunt invidioși și o să vă vedeți de drum.

Nu vă pierdeți timpul încercând să-i faceți pe oameni să înțeleagă ceea ce ei nu vor să înțeleagă, nu vă certați cu oameni care nu merită timpul vostru! Toată acea negativitate este o distragere, este o încercare de a vă trage în jos. Nu-i puteți împiedica să spună tot felul de lucruri urâte despre voi, dar puteți să-i ignorați, puteți să nu vă lăsați afectați.

Nu răspundeți acelor atacuri pline de negativitate, fiindcă astfel îi validați pe acei oameni! Voi aveți un Destin de împlinit, mergeți înainte pe calea voastră! (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Fără să ne dăm seama măcar, cei mai mulți dintre noi ne simţim foarte bine atunci când dăm vina pe ceilalţi.

Există o satisfacţie interioară ce provine din a-i arăta cu degetul pe alții şi din a arunca vinovăția pe alții. Facem orice pentru a evita să ne asumăm responsabilitatea rolului pe care l-am jucat în propria dramă.

Singura ieşire din această capcană este să vă asumaţi responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat.

Asumarea responsabilităţii constituie un proces şi e unica modalitate de a ieşi din postura de victimă. Aceasta presupune să recunoaştem că suntem co-creatorii dramelor pe care le-am trăit.

Asumarea responsabilităţii ne cere să extragem înţelepciunea din experienţele noastre de viaţă, să descoperim darurile pe care le au de oferit şi să învăţăm lecţiile din fiecare experienţă dureroasă. (Debbie Ford, “Secretul Umbrei: Puterea de a-ți asuma propria poveste”) Traducerea Mihaela Dan


Mulţi dintre noi am adunat dovezi serioase pentru a ne valida percepţia că suntem o victimă a vieţii. Iar aceasta este, cu siguranţă, una dintre modalităţile prin care ne putem privi existenţa.

Dacă ne privim viața considerând că nu suntem co-creatorii propriei realităţi, atunci credem că ceea ce ni se întâmplă este o nedreptate. Însă dacă ne schimbăm viziunea descoperim o realitate mai puternică şi mai amplă, care ne spune că suntem co-creatorii existenţei noastre. Având această nouă perspectivă, putem accepta tot ce ni s-a întâmplat ca fiind exact ceea ce am avut nevoie pentru a înflori la adevăratul nostru potenţial şi a merge mai departe în viaţă.

Mulţi dăm vina pe părinţii noştri, în timp ce alţii îi învinuiesc pe profesori, pe foştii parteneri, pe liderii religioşi, pe prieteni sau pe bunici.

Mulţi considerăm că am fost trataţi rău la serviciu, că părinții ne-au traumatizat, că am fost abandonaţi de Dumnezeu sau victimizați de viaţă, în general.

„Povestea victimei” ne spune că la un moment dat cineva ne-a făcut rău şi că aceasta este cauza durerii pe care o simțim - iată un scenariu care ne va limita şi ne va face să ne simțim neputincioși, ne va nega puterea personală, atât timp cât vom continua să credem în el.

Dacă aş putea schimba doar una dintre problemele oamenilor, aş izbăvi toată lumea de suferinţa de nesuportat de a se simți victimă.

Problema cu această dorinţă a mea este aceea că eu nu am puterea de a elibera pe nimeni de nimic, nici măcar de tiparul victimei. Numai voi vă puteţi elibera pe voi înşivă.

Fiecare persoană pe care am întâlnit-o a avut o poveste despre cum a fost cândva victimizată. (Debbie Ford, “Secretul Umbrei: Puterea de a-ti asuma propria poveste”) Traducerea Mihaela Dan


O să vă vorbesc astăzi despre ghidarea zilnică pe care o obținem de la Dumnezeu.

Este spre binele nostru ca în fiecare dimineață să ne luăm măcar câteva momente ca să comunicăm cu Dumnezeu și să-i spunem ceva de genul: „Doamne, arată-mi ce am de făcut azi, arată-mi încotro să merg, lucrează prin mine și inspiră-mă să rostesc cuvintele cele mai potrivite în fiecare situație!”.

Acesta este un act de capitulare, înseamnă să accepți faptul că Dumnezeu are o perspectivă mai amplă asupra lucrurilor care se întâmplă în lumea asta decât ai tu, că El știe mai bine decât tine ce este spre Binele tău, că este benefic să-i ceri ghidare, să-i ceri să deschidă ușile potrivite pentru tine și să le închidă pe cele nepotrivite.

De cele mai multe ori oamenii își fac planuri fără să-L consulte pe Dumnezeu, apoi îi cer lui Dumnezeu să le binecuvânteze planurile și apoi se miră că planurile lor nu ies așa cum și-ar fi dorit. Nu ies pentru că acei oameni nu au luat lucrurile în ordinea corectă: întâi îl întrebi pe Dumnezeu, apoi faci planuri.

„Doamne, arată-mi ce am de făcut în această situație. Este această persoană potrivită pentru mine? Este momentul potrivit să încep acest proiect? Este această afacere benefică pentru mine?”.

Dacă simți în inima ta o stare de bine mergi mai departe în acea direcție; dacă simți altceva, te oprești, fiindcă știi că răspunsul este „Nu”.

În fiecare zi este necesar să comunici cu Dumnezeu ca să-ți obții instrucțiunile pentru ziua respectivă, ca să-i ceri ghidare pentru acea zi.

Eu am un principiu: „Nu te întâlni cu alți oameni până nu te întâlnești cu Dumnezeu”.

Dacă tu îți iei timp în fiecare dimineață să comunici cu Dumnezeu, să-i ceri ghidare, nu doar că o să-ți meargă mai bine în acea zi, dar Dumnezeu te va ajuta să nu iei decizii pripite. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Când vorbești cu Dumnezeu, atitudinea corectă este „Doamne, arată-mi ce vrei să fac astăzi!”, nu „Doamne, vreau să obțin asta și îți cer ca Tu să faci ce trebuie pentru ca eu să obțin ce-mi doresc!”.

Nu îi dai tu ordine lui Dumnezeu, nu îi spui tu ce vrei să facă pentru tine și eventual și cum să o facă, ci îi ceri „Doamne, arată-mi calea potrivită pentru mine! Arată-mi ce să fac ca să-mi împlinesc visurile! Arată-mi ce să fac ca să depășesc acest obstacol!”.

Tu iei legătura cu Dumnezeu în fiecare zi, ca să primești ghidarea divină?

Nu te aștepta să faci exact ceea ce ai făcut ieri ca să rezolvi o anumită problemă și să obții același rezultat și azi, folosind soluția de ieri. De aceea este necesar să comunici zilnic cu Dumnezeu, să-ți primești ghidarea zilnic: pentru că nu există nicio garanție că soluțiile de ieri vor da aceleași rezultate și azi. Ceea ce a funcționat ieri poate să nu funcționeze azi, iar Viața îți va dovedi asta.

Ceea ce te-a făcut să ai succes în urmă cu 5 ani este posibil să nu te mai conducă spre succes astăzi. Ceea ce a funcționat în căsnicia ta acum 5 ani poate să nu mai funcționeze azi.

De ce nu ești deschis către nou, către noi soluții, către noi abordări?

Dumnezeu are să-ți ofere zilnic noi instrucțiuni, noi soluții, o nouă Înțelepciune – ești dispus să asculți zilnic ghidarea Sa sau nu?

Nu există formule de succes care să fie valabile o eternitate. Nu te baza pe niște reguli „imbatabile” pentru succes/ rezolvarea problemelor, pentru că vei vedea că acestea n-o să-ți aducă neapărat rezultatul dorit. Nu încerca să copiezi modele vechi de succes, să urmezi un tipar care a fost valabil în trecut, nu rămâne blocat în vechi. Nu prespune că ceea ce a funcționat în trecut va mai funcționa și azi. Lumea se schimbă cu fiecare zi ce trece, problemele se pot schimba de la o zi la alta și soluțiile se schimbă tot așa. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Deseori, când avem de-a face cu un obstacol, când cineva ne opune rezistență, când apare ceva ce ne împiedică să înaintăm în direcția dorită, noi presupunem că trebuie să ne luptăm pentru a învinge acel obstacol.

O abordare mai înțeleaptă ar fi să ne luăm puțin timp ca să îl întrebăm pe Dumnezeu: „Doamne, care este ghidarea Ta pentru mine în această situație? Cum vrei să procedez? Să mă angajez în această luptă sau să aștept până voi primi de la Tine instrucțiuni ulterioare? Dacă intru în această luptă, Doamne, te am alături de mine?”.

Noi toți ne-am purtat propriile lupte din care am ieșit foarte șifonați. Și poate că asta s-a întâmplat pentru că înainte de a ataca nu ne-am luat răgazul pentru a-l întreba pe Dumnezeu dacă este cazul să intrăm în acea luptă.

Eu am constatat că Dumnezeu „plătește” întotdeauna pentru ce „comandă”. Dar Dumnezeu nu este obligat să-ți aducă victoria în bătălii în care de fapt nici n-ar fi trebuit să intri.

E spre binele tău să-l întrebi pe Dumnezeu înainte de a intra într-o astfel de bătălie.

Întreabă-l de fiecare dată pe Dumnezeu: „Doamne, cum mă ghidezi să răspund în această situație? Cum să gestionez această situație prin care trec? Este spre Binele meu să intru în această bătălie? Ghidează-mă, te rog!”.

Și apoi fii atent la ce simți în inima ta. Nu în mintea ta, în inima ta. O să fie o senzație pe care nu o poți explica, dar o să simți clar ce ai de făcut.

Fă-ți o favoare și consultă-te cu Dumnezeu înainte de a semna un contract, înainte de a pune banii jos pentru o afacere, înainte de a-ți lua un angajament, pentru că aparențele te pot înșela și când descoperi adevărul legat de acea situație poate să fie prea târziu. Oamenii nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi, ei pot să-ți arate doar o parte a lor, cea care-i avantajează, dar Dumnezeu vede întreg „pachetul”. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Atitudinea unui om are o mai mare influență asupra succesului său în viață decât nivelul său de inteligență. Poți să fii foarte talentat, să ai un potențial uriaș, dar dacă nu ai atitudinea potrivită, nu vei ajunge prea departe.

Oamenii investesc foarte mult timp și bani pentru a se asigura că arată bine la exterior, dar cei mai mulți dintre ei nu dau mare atenție interiorului. Hainele frumoase dau bine, dar nu vor reuși să acopere o atitudine negativă. O față frumoasă poate să fie admirată, dar nu va putea ascunde acreala din interiorul acelui om.

O atitudine nepotrivită distruge avantajul pe care ți-l oferă un aspect fizic plăcut. E util să fii prezentabil, să ai un aspect fizic deosebit, să ai competență în domeniul tău de activitate, să fii inteligent, dar dacă ai o atitudine negative, toate aspectele enumerate mai sus nu mai înseamnă nimic. Nimeni nu vrea să lucreze cu un om care este negativist, sarcastic, ranchiunos, critic.

Bunătatea, generozitatea, amabilitatea, politețea, umorul sunt mult mai indicate dacă vrei să ai succes în viață. Așa atragi oamenii, așa atragi diverse oportunități. Oamenii vor să facă afaceri cu persoane pe care le plac.

Când chemăm pe cineva la un interviu pentru o slujbă, CV-ul persoanei respective ne dă informații despre competențele acesteia, dar interviul are loc tocmai ca să întâlnim față în față și să vedem care este atitudinea ei, să vedem dacă este o persoană cu care se poate lucra în condiții optime. Noi știm că putem găsi o mulțime de oameni care au competențele pe care le dorim; problema este să găsim omul care are atitudinea potrivită.

Un om poate fi foarte talentat/ priceput în domeniul respectiv, dar dacă are o atitudine nepotrivită, va trage echipa în jos.

Atitudinea ta va determina altitudinea la care ajungi.

„Dar eu am fost întotdeauna genul mai ursuz, sarcastic, dur, așa sunt eu.”

Nu, așa alegi tu să fii. Poate că asta este ceea ce ai văzut în familia ta și asta ai învățat și tu, dar nu e obligatoriu să rămâi așa. Schimbă-te, devino mai prietenos, mai amabil, mai bun cu ceilalți. În acest fel nu doar că vei avea o viață mai plăcută, dar vei ajunge și mai departe. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Când ai o atitudine negativă, nu mai ai nevoie de dușmani – te ocupi singur de treaba asta, îți faci rău singur. Ca atare, în acest caz este spre binele tău să faci niște schimbări în privința atitudinii tale.

Înțelege că nu-i poți schimba pe alții, nu poți schimba modul în care ai fost crescut, dar poți să te schimbi tu, poți să îți schimbi atitudinea.

Poți să rămâi un om negativist, acru, care vede întotdeauna jumătatea goală a paharului, critic, ranchiunos sau poți să devii un om bun, optimist, prietenos, politicos.

Dacă vrei să ai o atitudine pozitivă este necesar să lucrezi la modul conștient în acest sens, pentru că vei avea parte de tot felul de situații sau persoane care te vor trage în jos, dacă le permiți. Este necesar ca indiferent ce se întâmplă, tu să alegi să ai o atitudine pozitivă, să faci un efort conștient în acest sens.

Poate că situația cu care te confrunți la un moment dat nu este ceea ce crezi tu că ai fi meritat, poate că unele lucruri care ți se întâmplă ți se par nedrepte, poate un om te tratează urât, dar acestea sunt niște teste: cum o să răspunzi când ai de-a face cu asemenea situații, ce atitudine vei avea?

Continuă să fii bun cu oamenii, chiar dacă unii dintre ei nu sunt buni cu tine, continuă să fii generos, prietenos, respectuos. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Pe măsură ce înaintează în viață, mulți oameni își pierd bucuria de a trăi.

În tinerețe suntem cu toții entuziasmați, credem în visurile noastre, de-abia așteptăm o nouă zi, dar cu timpul, dacă lucrurile nu merg cum vrem noi „ne ofilim”. Parcă nu mai simțim bucuria de a trăi, zâmbetul nostru este unul forțat, suntem descurajați.

Uneori asta se întâmplă pentru că suntem obosiți de bătăliile pe care le-am dus, pentru că acestea au durat mai mult decât ne-am așteptat; alteori se întâmplă pentru că cineva ne-a rănit și suferim și nu vrem să iertăm. Alteori se întâmplă pentru că avem o perspectivă eronată asupra lucrurilor, pentru că avem impresia că obstacolele sunt prea mari, că nu le putem face față.

Problema este că descurajarea, blazarea, presimismul reprezintă un teritoriu care nu este benefic, un deșert în care noi intrăm de bună voie și nesiliți de nimeni.

Poate că tu chiar ai motive să te simți decurajat, poate că te afli într-o situație dificilă, căreia nu-i vezi rezolvarea, dar în acest caz este necesar să sapi adânc în interiorul tău și să găsești resurse pentru a-ți păstra credința că totul va fi bine, pentru a-ți păstra credința în Dumnezeu. Nu vă lăsați conduși de gânduri negative, care vă trag în jos, într-o zonă în care sunteți ușor de învins! Nu alimentați gânduri precum „Sunt o victimă. Uite ce mi-a făcut X! Din cauza lui eu nu pot să…..”, „Viața e nedreaptă cu mine. Nu meritam ce mi s-a întâmplat”, „Șefii mei nu mă apreciază la adevărata valoare și nu apreciază nici contribuția mea în această firmă”!

Noi ajungem să fim descurajați pentru că ne gândim foarte mult/ des la cât de mult rău ne-a făcut X, la ce dureroasă e situația Y, la cât de rău ar putea merge lucrurile într-un anumit domeniu al vieții noastre, dar putem alege oricând să ne concentrăm pe partea bună a lucrurilor, pe ceea ce funcționează în viața noastră, pe binele de care am beneficiat de curând.

Orientează-ți mintea în direcția benefică pentru tine, nu te mai gândi ore și zile în șir la ce e rău în viața ta la momentul respectiv. Nu-ți mai lăsa mintea să facă ce vrea ea, să funcționeze pe pilot automat și să se concentreze mereu pe jumătatea goală a paharului; monitorizează-ți gândurile și alege tu în ce direcție vrei să o ia.

Nu aștepta ca gândurile de genul „Dumnezeu știe ce face. Am credință deplină în El, știu că mă va ghida și voi ieși la liman, oricât de complicată pare situația acum” să-ți vină de la sine; mergi tu în acea direcție, stabilește-ți tu intenția de a gândi în acest mod. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Când sunteți într-o pasă proastă, când sunteți descurajați, nu vă complaceți într-un mediu care predispune la amplificarea acelei stări proaste. Nu stați în întuneric în casă, ascultând melodii triste sau urmărind filme triste, eventual alături de oameni la fel de triști.

Deschideți geamurile larg, lăsați lumina să intre în cameră, puneți niște muzică ce vă inspiră, ieșiți la plimbare, faceți mișcare.

Când ești într-o astfel de stare contează foarte mult cu cine îți petreci timpul. Nu-ți poți permite să te însoțești cu oameni care sunt la fel de descurajați, care sunt blazați, care sunt triști, pesimiști. Găsiți oameni pozitivi, oameni care trăiesc în bucurie, cu pasiune, care vă inspiră. Găsiți oameni care luminează ziua, care vă dau o stare înalțată, care vă fac să râdeți.

În general, oamenii caută compania celor care sunt ca ei – cei triști caută alți oameni triști, alcoolicii caută alți alcoolici, etc. Nu faceți asta; căutați oameni care au ajuns acolo unde vreți să ajungeți voi, nu unii care se zbat în aceeași zonă mocirloasă în care vă zbateți voi în acea perioadă.

A găsi oameni care au aceleași probleme ca și voi și a vă pânge unul altuia de necazurile voastre, de cât de nedreaptă e viața, de modul în care v-a rănit unul sau altul, de cât de răi sunt oamenii, etc, nu vă va ajută să vă reveniți.

Da, știu, acum ești într-o situație dificilă, dar poți alege să te concentrezi pe ceea ce e rău/ dureros în viața ta sau poți alege să găsești binele din viața ta. Cred că noi toți putem găsi o mulțime de lucruri bune/ frumoase în viața noastră, dacă suntem dispuși să ne uităm cu sinceritate la ceea ce am trăit până acum.

Eu îți spun că sunt oameni în lumea asta care ar fi fericiți să fie în locul tău acum. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Noi toți avem parte de lucruri/ situații care ni se pare că sunt nedrepte, că nu le meritam, unii oamenii ne tratează urât, deși noi am fost buni cu ei, etc. În aceste condiții este ușor să cazi în mentalitatea victimei.

Atât timp cât te consideri o victimă vei rămâne blocat într-o zonă care nu îți este benefică, în care ceea ce ți se va întâmpla îți va întări convingerea că ești o victimă.

Poate că ai trecut prin situații dificile, care consideri că au fost nedrepte, dar nu folosi asta ca o scuză pentru a-ți plânge de milă, ca să îți pierzi pofta de viață, să nu-ți mai urmezi visurile.

Faptul că un om te-a tratat într-un mod nedrept, că te-a înșelat, că te-a abandonat, a durut, știu, dar asta nu înseamnă să tragi concluzia că acel om „ți-a distrus viața” și să rămâi așa, „distrus”.

Niciun om nu are puterea să-ți distrugă viața, să te împiedice să-ți urmezi Destinul. Dacă un om ar avea această putere, ar însemna că el ar fi mai puternic decât Dumnezeu.

Când pierdem un om drag sau ceva la care am ținut foarte mult, acea mentalitate de victimă va bate cu siguranță la ușa noastră și este alegerea noastră dacă o lăsăm să intre și să se instaleze în viața noastră sau nu. Putem să devenim niște persoane acre, pline de resentimente, pesimiste, putem să fim descurajați, să ne considerăm victimele altora, victimele circumstanțelor sau chiar să considerăm că Dumnezeu ne-a pedepsit sau putem să facem o altă alegere.

Pierderile, înfrângerile, boala nu se împiedică să ne împlinim Destinul, ele sunt doar niște încercări cu care ne confruntăm într-un moment al vieții noastre. Sunt niște teste. Și nu putem trece aceste teste dacă avem mentalitatea victimei. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Nimeni nu te poate transforma într-o victimă. Oamenii pot face lucruri care ți se par nedrepte, în interacțiunile lor cu tine, te pot trata într-un mod pe care poate nu-l meritai, pot face lucruri care nu-ți plac și pe care nu le înțelegi, dar nu te pot obliga să adopți mentalitatea victimei. Tu alegi să te consideri o victimă.

Dar poți alege să nu te consideri o victimă, poți să refuzi să trăiești toată viața în neiertare, acreală, resentimente, dorindu-le răul, căutând răzbunare. Tu poți alege să vezi în ceea ce ți se întâmplă niște experiențe de viață, niște pași pe calea Destinului tău, niște teste.

Noi nu vom înțelege tot ce ni se întâmplă pe calea împlinirii Destinului nostru, vor fi situații în care nu vom înțelege nici de ce ni se întâmplă anumite lucruri, dar acestea sunt niște teste: ești capabil să menții atitudinea potrivită când ceea ce ți se întâmplă este dureros sau pare nedrept?

Nu juca jocul victimei, fiindcă nu este în avantajul tău! Spune „Nu, mulțumesc!” când îți dau târcoale descurajarea, deznădejdea, disperarea sau simți tentația să-ți plângi de milă.

„Nu, mulțumesc! Tot ce se întâmplă are un rost. Acesta nu este finalul, este doar o etapă din viața mea. Acesta este un test”. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Pe măsură ce crești ca nivel de vibrație și conții mai multă Lumină, vor fi oameni din jurul tău, dar și oameni pe care nu-i vei întâlni personal niciodată, care vor avea parte de un anumit gen de vindecare prin simplul fapt că te privesc/ ascultă/ citesc sau stau în preajma ta. Nu îi vindeci tu; tot ce faci este să le ții în față o oglindă care le transmite: „Și tu poți fi ca mine, și tu poți fi liber”.

De asemenea, vor fi oameni care te vor ataca, vor încerca să te dezechilibreze emoțional/ energetic, pentru că le răscolești fricile, pentru că sunt îngroziți de schimbare. Ei nu vor schimbarea.

Nu te lăsa afectat de ceea ce spun/ fac ei, lasă-i în treaba lor, vezi-ți de drum! Tu nu ai venit aici, pe Pământ, ca să joci jocuri 3D, tu ai venit să îți găsești libertatea în interior, să-ți radiezi Lumina în lume și să faci diferența în această lume. (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan


Mulți dintre voi veți constata că mai nou, de câte ori vă trădați pe voi înșivă, de câte ori nu vă rostiți adevărul fiindcă vă temeți că veți fi judecați de ceilalți sau fiindcă vă e teamă de ceea ce vor crede/ spune/ face alții, veți simți o stare de rău în zona stomacului, o să simțiți cum vi se strânge stomacul.

În general, vouă vă e teamă de reacția cuiva din familie sau a cuiva care vă este apropiat și care v-a manipulat/ controlat foarte mult timp.

Ei bine, acum o să simțiți un disconfort fizic atunci când nu vă rostiți adevărul, fiindcă Universul vă cere să vă asumați puterea personală.

În trecut puteați să vă trădați pe voi înșivă, să vă călcați pe suflet și să spuneți/ faceți ce voiau alții, puteați să vă negați adevărul, dar a venit timpul să faceți pasul în față și să vă manifestați la modul autentic.

A venit timpul să încetați să le mai faceți pe plac altora cu prețul propriei stări de bine. Și dacă celorlalți nu le place, ghinion! Pentru că a venit timpul să vă onorați adevărul, să vă trăiți adevărul. Și Universului nu-i pasă dacă asta o deranjează pe bunica voastră, pe vărul vostru, pe mătușa voastră sau pe mama voastră.

A venit timpul să vă manifestați la modul autentic, să vă rostiți adevărul. (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan


Universul îți va da doar acele însărcinări pe care ești capabil să le duci la îndeplinire.

Dacă tu ești iute la mânie, dacă e ușor să ți se apese butoanele și reacționezi dezechilibrat, dacă tu cauți răzbunare, dacă nu ierți, dacă nu funcționezi din spațiul Iubirii, atunci Universul știe că nivelul însărcinărilor/ misiunilor pe care ți le poate da este unul redus.

Aici nu e vorba de noroc, aici e vorba de a-ți face munca interioară, de a-ți permite să-ți simți emoțiile, de a curăța emoțiile de vibrație joasă și de a renunța la dorința/ tendința de a controla totul, la dorința de a avea întotdeauna ultimul cuvânt. Și când vei face asta, Universul te va repoziționa într-un loc vizibil, iar oamenii te vor căuta, ca să le arăți Calea.

Deschideți-vă inima, funcționați din spațiul iubirii! (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan


Nu vă mai mulțumiți cu jumătăți de măsură, când puteți avea întregul!

Nu vă mai mulțumiți cu puțin, pe principiul „Decât deloc, mai bine așa!”. Sunt lucruri mult mai bune/ frumoase care vă așteaptă în față, pe Calea voastră, dacă în loc să vă mulțumiți cu lucrurile mediocre pe care deja le-ați găsit și să vă opriți la acel nivel, spuneți „Nu, mulțumesc” și alegeți să mergeți mai departe în Necunoscut.

Spre exemplu, unii dintre voi ați încercat în trecut să legați o relație cu o anumită persoană, dar nu a mers, nu erați potriviți, iar acum, pentru că acea persoană este disponibilă, sunteți tentați să mai încercați o dată, în ideea că poate de data asta o să meargă mai bine, că poate o să vă potriviți.

Încetați să mai faceți asemenea lucruri! Dacă voi gândiți în acest fel înseamnă că puneți sub semnul întrebării modul în care Universul a orchestrat lucrurile la acel moment. Dacă Universul v-a dat semne la acel moment că omul respectiv nu este potrivit pentru voi, a existat un motiv. Universul nu face niciodată greșeli. Dar nu veți ajunge niciodată să descoperiți ce lucruri magice are pregătite pentru voi Universul, dacă nu sunteți dispuși să intrați în Nou, în Necunoscut.

Dați drumul vechilor voastre bagaje. Sunt grele, aruncați-le!

Puteți avea totul, nu vă mai mulțumiți cu jumătăți de măsură! (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan


Nu poți avea credințe limitative despre viață dacă nu ai convingeri limitative despre tine însuți.

Când le cer la seminarii oamenilor să scrie o listă cu convingerile limitative la care vor să renunțe, în general, ei scriu pe acea listă credințe care sunt unele superficiale, nu unele de profunzime. Ei scriu „Vreau să renunț la credința că nu merit să am o stare de sănătate mai bună”, „Vreau să renunț la credința că nu am valoare”, „Vreau să renunț la credința că sunt urâtă”, etc; e mai bine așa decât deloc, dar cei mai mulți oameni nu știu să identifice credințele lor limitative profunde, care determină toate celelalte credințe limitative „secundare”.

Ei pun pe listă numai lucruri despre care le convine să discute. Spre exemplu, oamenii scriu „Vreau să renunț la credința că nu merit decât firimituri”, însă în gând ei continuă „ca să nu mai am de-a face numai cu nenorociți, așa cum mi s-a întâmplat până acum. Nu vreau să mai atrag tot felul de ratați”.

Așadar, e vorba de alții, nu e vorba de tine. E vorba de a-i considera pe alții „nenorociți”/ „ratați” și de a-ți dori să scapi de ei.

Credințele limitative sunt despre tine, nu despre alții, sunt despre ce faci tu, nu despre ce fac alții. Dacă vrei să renunți la niște convingeri limitative este necesar să te uiți la tine și să observi: „De ce fac astfel de alegeri? Ce e în mintea mea când spun «Da» unui om care nu îmi este benefic? Ce e în mintea mea când aleg să rămân lângă un astfel de om? În ce fel mă văd eu pe mine, dacă ajung să fac alegeri care nu îmi sunt benefice, dacă mă mulțumesc cu jumătăți de măsură?”.

Dacă tu gândești ceva de genul „Gata, la acest seminar o să-mi permit să fiu vulnerabil, e timpul să renunț la niște credințe limitative ca să scap de nenorociții din viața mea!” nu o să ajungi prea departe.

Cât de vulnerabil poți să fii? Cât de sincer poți să fii cu tine însuți? Poți să mergi până la admite că tu ai credința că nu meriți să fii iubit?

Nu poți evolua dacă nu ești dispus să fii sincer cu tine însuți. Nu poți să te cunoști mai bine pe tine însuți dacă nu ești dispus să fii sincer cu tine.

Dacă vrei să evoluezi spiritual trebuie să depășești etapa în care dai vina pe alții, îi judeci pe alții, îi consideri pe alții vinovați pentru ceea ce simți/ faci tu. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Unii dintre voi nu găsiți timp ca să comunicați cu Dumnezeu zilnic pentru că „sunt ocupat, am o mulțime de lucruri importante de făcut”, apoi viața voastră o ia razna și dați vina pe Dumnezeu pentru ceea ce v-ați făcut singuri, pentru că nu ați fost interesați să ascultați ghidarea divină.

Și nu vă cer să alocați zilnic două ore pentru meditație și rugăciune, cum ați crede voi, ci vă cer să alocați măcar câteva secunde, dacă nu aveți mai mult timp, pentru a comunica în acea zi cu Dumnezeu.

Puneți-l pe Dumnezeu pe primul loc în viața voastră și puneți-i pe oamenii din viața voastră pe celalalte locuri, nu faceți din ei falși Dumnezei!

Pune-l pe Dumnezeu înainte de toate! Și știu că asta pare evident, dar mulți oameni nu conștientizează: dacă îl pui pe Dumnezeu înainte de toate, asta înseamnă că îi acorzi timp zilnic lui Dumnezeu, fie și pentru câteva secunde.

Faptul că îl pui pe primul loc pe Dumnezeu în viața ta se ajută să-ți păstrezi echilibrul emoțional și psihic.

De aceea este de dorit să începi fiecare zi cu Dumnezeu. Dacă ai uitat să comunici cu el înainte de a te ridica din pat, fă-o la duș sau în mașină, către serviciu. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Când uiți cine ești, când uiți de Divinitatea din tine, se numește că ești inconștient. Și asta nu este o critică sau o judecată. Nu este un lucru „rău” și nici nu este un lucru permanent: dacă ești inconștient poți să te trezești și să începi să funcționezi la modul conștient.

O mulțime oameni umblă prin lumea asta crezând că sunt conștienți și având impresia că sunt evoluați din punct de vedere spiritual doar pentru că se uită pe etichetele alimentelor ca să se asigure că nu consumă produse modificate genetic sau pentru că au citit niște cărți sau au fost la niște seminarii de spiritualitate și au învățat niște lucruri despre spiritualitate…

Eu aș zice că le-ar fi mai util să învețe să vadă semnele care le arată că funcționează la modul inconștient.

Unul dintre aceste semne este că ei trăiesc în frică.

Un alt semn este că îi judecă pe alții. Cu cât sunt mai agresivi și mai vocali în a-i judeca pe alții, cu atât au căzut mai mult în inconștiență.

Pus în termeni foarte simpli: cu cât viața noastră reflectă mai multă bunătate, cu atât suntem mai conștienți.

Budha a spus că principala problemă a acestei lumi este ignoranța și la ora actuală o mulțime de oameni încă mai cred că el se referea la lipsa de educație. Nu, nu la asta se referea; el vorbea despre faptul că oamenii nu știu cine sunt cu adevărat. De ce participăm la cursuri/ seminarii/ prelegeri spirituale, de ce facem ședințe de vindecare, de ce învățăm tehnici de respirație, de ce învățăm să iertăm? Ca să ne reamintim cine suntem cu adevărat. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Chestia asta cu gândirea pozitivă are un efect limitat. Oamenii sunt învățați: „Dacă observi că ai un gând negativ, schimbă-l imediat cu un gând pozitiv, gândește-te la ceva/ cineva ce te face să te simți bine”.

Asta te poate face să te simți mai bine pe moment, dar dacă tu nu îți schimbi credințele care au generat acele gânduri negative, n-ai rezolvat nimic, crede-mă!

Credințele tale sunt puternice, ele te conduc. Credințele tale trebuie schimbate, ca să ai parte de o schimbare reală în modul în care funcționezi și în viața ta. Țelul tău nu este să ai gânduri pozitive, țelul tău este să știi cine ești cu adevărat, adică să înlături toate acele credințe care te fac să funcționezi la modul inconștient.

Poți afla cine ești cu adevărat în două moduri. Unul este întrebi Divinitatea: „Nu știu cine sunt și nu știu cum să descopăr cine sunt. Te rog, arată-mi ce am de făcut!”.

Unii întreabă alți oameni, sperând că vor afla de la aceștia cine sunt ei cu adevărat. Și se duc într-o comunitate spirituală sau fac cursuri de spiritualitate și pentru moment se simt mai bine, dar asta nu durează – este ca și cum ai purta sutien sperând ca acesta să aibă același efect ca operația de ridicare a sânilor.

O mulțime de oameni participă la astfel de prelegeri/ întruniri/ cursuri/ seminarii și pleacă de acolo într-o stare înălțată și cred că au evoluat spiritual. Nu, doar ți-a fost administrată o doză mare de spiritualitate într-un timp foarte scurt, atâta tot, dar efectul nu va ține prea mult.

Multor oameni le place să aibă parte de astfel de experiențe de creștere vibrațională temporară, dar nu sunt dispuși să-și facă munca interioară, nu sunt dispuși să se schimbe. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan

 

Noi toți am avut parte de situații în care lucrurile nu au mers așa cum am fi vrut; deși am făcut tot ce a depins de noi și în plus, am cerut ajutorul Divinității, acea ușă nu s-a deschis pentru noi.

Dumnezeu nu va închide niciodată în fața ta o ușă, dacă intrarea pe acea ușă face parte din Destinul tău.

Dumnezeu deschide uși pe care niciun om nu le poate închide și închide uși pe care niciun om nu le poate deschide.

Lucrurile stau așa: Dumnezeu este cel care ține cheile ușilor care îți apar în cale. Oamenii nu te pot împiedica să-ți împlinești Destinul și niciun obstacol nu te poate împiedica să faci ceea ce este menit să faci.

Poate că te afli acum în fața unei uși închise și stai de ceva timp în fața ei; dacă aceea este o ușă care ține de Destinul tău, ea nu va rămâne închisă pe veci, se va deschide la momentul potrivit.

Niciun om nu controlează ușile tale și nici frica, depresia, adicțiile, etc nu controlează ușile tale; Dumnezeu are cheile de la ușile tale. El are controlul asupra ușilor care se deschid și care se închid în fața ta.

A venit timpul ca voi să vedeți deschizându-se în fața voastră niște uși care au stat închise pentru mult timp. Și o să se deschidă pe neașteptate, o să vă ia prin surprindere.

Fiți pregătiți pentru niște uși care se deschid! (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Poate că voi credeți că niște oameni v-au închis niște uși în nas, că familia voastră disfuncțională v-a închis ușa unui viitor strălucit, că anumite situații/ contexte au închis cu lacătul ușa vindecării/ libertății/ evoluției voastre și chiar au baricadat-o.

Nu fiți descurajați de ușile închise din fața voastră, fiindcă dacă o ușă are legătură cu Destinul vostru, Dumnezeu o va deschide pentru voi la momentul potrivit!

Nu vă lăsați descurajați de faptul că niște documentele medicale spun că nu aveți nicio șansă de vindecare! Poate că niște medici au închis acea ușă pentru voi, dar Dumnezeu o poate deschide fără nicio problemă.

Un anume om, care este omul potrivit pentru voi, un contract neașteptat sau o vindecare miraculoasă pe care vi le aduce Dumnezeu vă pot propulsa la un nou nivel.

Și dacă tu însuți ai închis o ușă, fiindcă ai decis că „e prea târziu pentru tine ca să ……. “/ „nu ai putea să….”, fiindcă „nu ai făcut suficientă școală/ ai o vârstă înaintată/ nu ai curaj să faci un asemenea lucru/ nu te pricepi la așa ceva/ nu ai suficientă experiență/ ai dat greș în trecut”, etc, îți spun că Dumnezeu va intra pe acea ușă, fiindcă nu te va lăsa să-ți ratezi Destinul. Dumnezeu n-o să bată la ușă, n-o să aștepte să deschizi, n-o să te întrebe dacă ești pregătit să-i dai drumul, va intra prin ușă.

Dacă Dumnezeu ar aștepta până când ne simțim noi pregătiți să facem un lucru, ar aștepta mult și bine. Când vine momentul, Dumnezeu intră prin ușa închisă și te pune pe calea Destinului tău. Și știu că omul din noi simte frică atunci când este vorba de a face ceva nou, simte că încă nu e pregătit, dar dacă nu am fi pregătiți, Dumnezeu nu ne-ar cere să facem acel lucru.

Uneori simțim o oarecare frică în a face un lucru care ne scoate din zona de confort, dar în același timp simțim entuziasm, îndrăzneală și o dorință de a accepta acea provocare – acestea sunt insuflate de Dumnezeu. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Ușile pe care le-am închis noi înșine nu vor opri împlinirea Destinului nostru, Dumnezeu nu va permite să rămânem blocați în frică.

Dumnezeu vede în noi un potențial pe care noi nu-l vedem.

Dumnezeu ne va aduce oportunități care în ochii noștri par că ne depășesc cu mult.

Dumnezeu ne aduce în cale oameni cu care vom avea conexiuni divine.

Însă este necesar să aveți răbdare, să permiteți ca totul să se desfășoare conform programării divine.

Nu fiți descurajați de faptul că o ușă este închisă de mult timp, nu fiți nerăbdători; totul se întâmplă la momentul potrivit! Nu vă temeți că „va fi prea târziu”, fiindcă Dumnezeu nu întârzie niciodată. Aveți încredere că ușa potrivită se va deschide la momentul potrivit.

Nu fiți frustrați de faptul că anumiți oameni par a vă închide ușile în față; amintiți-vă că Dumnezeu are cheile de la ușile voastre, nu alți oameni. Oamenii pot să facă ce vor, pot să încerce să vă blocheze, să vă saboteze, să vă marginalizeze, dar când va veni momentul potrivit, Dumnezeu va deschide ușa potrivită pentru voi. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Uneori se întâmplă ca noi să ne aflăm într-o situație dificilă, să facem tot ce depinde de noi pentru a o depăși și să avem și credința că vom fi ajutați de Dumnezeu să o depășim, dar lucrurile să nu se întâmple atât de repede pe cât am vrea noi să se întâmple și să fim frustrați din acest motiv. Alteori pare că nu înaintăm niciun pas pe calea rezolvării acelei probleme și nu vedem niciun mod în care s-ar putea urni lucrurile, avem senzația că nu există nicio soluție.

Noi credem că dacă este să se întâmple, lucrurile se vor întâmpla pe căile logice pe care le vede mintea noastră umană, nu înțelegem că Dumnezeu are căile lui, diferite de ale noastre. Avem pretenția să-i spunem lui Dumnezeu ce să facă și cum să facă și când să facă și dacă lucrurile nu merg cum credem noi că ar trebui să meargă, suntem descurajați.

Atât timp cât ați făcut tot ce a depins de voi în acea situație și v-ați rugat, cerând ajutor lui Dumnezeu, lăsați lucrurile în mâinile Sale, eliberați dorința de a controla totul. Dumnezeu lucrează în spatele scenei, El face lucruri pe care noi nu le vedem și nu le știm.

Eu am învățat din propria experiență că cel mai bine este să ai încredere deplină în programarea lui Dumnezeu și în modul Lui de a se ocupa de probleme. Modul în care lucrează Dumnezeu în acea chestiune poate să fie diferit de modul în care crezi tu că ar trebui să se ocupe, iar lucrurile se pot întâmpla în alt ritm decât crezi tu că ar trebui să se întâmple.

Dumnezeu nu ne explică nouă cum se va rezolva și când se va rezolva. Dumnezeu nu îți spune „Peste 3 luni această problemă se va rezolva în următorul mod………. Acum pare că lucrurile merg mai prost, ca ești tras înapoi, în loc să fii dus înainte, în direcția rezolvării problemei, dar de fapt de direcționez către o scurtătură, ca să poți să faci…….. Asta o să se întâmple peste o săptămână, asta peste 12 zile și asta peste 3 săptămâni”. Dacă s-ar întâmpla așa, nu ar fi mai fi vorba despre credință deplină în Divinitate.

Dacă tot ai cerut ajutorul lui Dumnezeu, de ce nu renunți la dorința de a controla lucrurile, de ce nu ai deplină încredere că El se ocupă de asta și nu te lași ghidat de el la fiecare pas? Asta înseamnă să ai credință deplină în Divinitate.

Dacă ai credință deplină în Dumnezeu nu ai nevoie să știi dinainte tot planul, cu detalii și termene. Știi că Dumnezeu lucrează, că El are totul sub control și ești liniștit știind doar care este pasul următor, nimic mai mult. Când tu ești liniștit știind doar pasul următor, îi arăți lui Dumnezeu că ai credință deplină în el.

Dacă tu ești îngrijorat înseamnă că ți-ai slăbit credința. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Dumnezeu te ghidează în așa fel, încât să fii la locul potrivit, la momentul potrivit, pentru a întâlni omul potrivit.

Și dacă există „momentul potrivit”, înseamnă că există și „momente nepotrivite”. Ca atare, dacă ceva ce îți dorești foarte mult, pentru care te-ai rugat, nu s-a întâmplat, poate fi vorba despre faptul că încă n-a venit momentul potrivit, că nu era menit să se întâmple până acum.

În loc să fii frustrat că încă nu s-a întâmplat ceea ce îți doreai să se întâmple, acceptă că există un motiv pentru care încă nu s-a întâmplat.

„Doamne, știu că tu îmi ghidezi pașii, știu că sunt acum exact în locul/ situația în care este menit să fiu și-ți mulțumesc pentru că ai făcut toate pregătirile pentru ca ceea ce-mi doresc să sosească la momentul potrivit. Am încredere în programarea divină și am încredere în modul în care alegi Tu să orchestrezi lucrurile în privința situației mele.”

Pot să-ți promit că Dumnezeu nu va rata momentul potrivit, nu va întârzia nicio secundă – totul se va întâmpla exact la momentul potrivit.

Nu e nimic în neregulă să-ți dorești din toată inima să-ți împlinești visul, să te vindeci, să realizezi ceva anume, dar nu-ți condiționa fericirea de obținerea acelor lucruri. Nu fi frustrat cât aștepți ca acele lucruri să se realizeze. Conștientizează că fiecare zi a vieții tale este un dar, prețuiește fiecare zi, savurează fiecare zi, în timp ce Dumnezeu se ocupă de situația ta. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Calea Destinului tău poate fi una întortocheată, poate avea pasaje în care ești dus înapoi, altele în care ești pus pe așteptare/ ești blocat sau în care faci ocoluri mari, te poate purta în zone neașteptate, dar atât timp cât știi că Dumnezeu este cel care îți ghidează pașii, nu mai încerca să înțelegi logica acestei căi, fiindcă nu vei reuși să faci asta. Dumnezeu nu lucrează așa cum lucrează oamenii.

Ești frustrat pentru că nu înțelegi niște lucruri care ți se întâmplă, pentru că nu înțelegi de ce ți se întâmplă ceea ce ți se întâmplă, pentru că întârzie să se întâmple niște lucruri care aștepți să se întâmple? De unde știi că în ceea ce se întâmplă nu este mâna lui Dumnezeu, care te conduce către „locul” în care ești menit să fii pe calea Destinului tău? De unde știi că, de fapt, deși ție ți se pare că lucrurile întârzie să se întâmple, totul se întâmplă exact la timp, în conformitate cu programarea divină? De unde știi că „locul” în care ești ținut acum nu te poziționează exact acolo unde ar trebui să fii la momentul potrivit, ca să te întâlnești cu omul potrivit? De unde știi că ușa aceea închisă, că întârzierea care te nemulțumește nu sunt esențiale pentru Planul pe care-l are Dumnezeu pentru tine?

Nu mai căuta un fir logic în ceea ce se întâmplă, pentru că Dumnezeu lucrează în moduri misterioase! Sunt lucruri pe care nu este menit să le înțelegi; asta înseamnă să ai credință de nezdruncinat în Dumnezeu.

Dacă acea adversitate ar fi împiedicat împlinirea Destinului tău, Dumnezeu nu ar fi permis-o. Ca atare, continuă să ai credință în Divinitate și mergi pe principiul „Doamne, am toată credința în tine chiar și atunci când nu înțeleg ce mi se întâmplă sau de ce mi se întâmplă! O să-ți mulțumesc că ești alături de mine chiar și atunci când mi se întâmplă lucruri care mi se par nedrepte, chiar și când mi se întâmplă lucruri care mă dor”. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Sunt momente în viață în care suntem trădați, înșelați, atacați, nedreptățiți și tendința noastră este să ridicăm sabia și să ne luptăm, să opunem rezistență, să fim furioși, revoltați, îngrijorați, etc.

Nu vă luptați cu ceea ce este, nu trăiți în resentimente și ranchiună, nu încercați să vă răzbunați! Dumnezeu are totul sub control, iar ceea ce vi se întâmplă este parte din Planul Lui, este ceea ce vă direcționează către locul în care este menit să ajungeți pe calea Destinului vostru.

Nu este benefic pentru voi să vă implicați în orice luptă, să ridicați sabia la orice atac venit din partea altora, să vă răzbunați pentru trădările altora.

Nu uitați că nimic nu se întâmplă fără permisiunea lui Dumnezeu, că totul are un rost. Ceea ce fac acei oameni care vă mint/ trădează/ părăsesc/ rănesc este să vă îndepărteze de niște locuri/ relații/ persoane/ activități care nu mai sunt potrivite pentru voi; ei sunt niște pioni în mâna lui Dumnezeu.

Dacă tu ai făcut tot ce a depins de tine într-o anumită situație și apoi ai pus în mâinile lui Dumnezeu acea situație, dă drumul dorinței de a controla totul, încetează să mai opui rezistență, permite-i lui Dumnezeu să se ocupe de aceasta în modul în care consideră El potrivit, lasă-te ghidat.

Cum renunți la control? Nu îți mai face griji în legătură cu ce s-ar putea întâmpla în acea situație, nu mai sta treaz noaptea gândindu-te la ce poate fi mai rău, nu mai încerca să forțezi lucrurile ca să iasă cum vrei tu, lasă-l pe Dumnezeu să se ocupe de acea problemă în felul Lui. (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan


Viața umană nu este despre a fi victimă sau prădător, fiindcă amândouă sunt extreme, este despre a fi la centru, în echilibru și a trăi în aliniere cu Dumnezeu.

Dar lumea 3D este concepută în așa fel, încât să te convingă că nu există Dumnezeu, că dacă ar exista, nu ar îngădui atâtea nedreptăți/ atrocități/ tragedii, să te convingă că nu mai există nimic în afară de realitatea pe care o vezi cu ochii tăi, plină de suferință. Concluzia celor care cred asta este că dacă vrei să supraviețuiești în această realitate dură trebuie să devii și tu dur, să te lupți cu dinții și cu unghiile, să te aperi, să devii un prădător.

Lumea 3D, cu programarea aferentă la care suntem supuși, face tot ce poate pentru a ne ține în frică, furie, frustrare, neîncredere, competiție, departe de blândețe, bunătate, iubire, empatie, compasiune, încredere reciprocă. Suntem sabotați la toate nivelurile, inclusiv biologic, ca să fim ținuți la nivel redus de conștiință.

Singura soluție este să te trezești, să deschizi ochii și să vezi că există și alte realități, să vezi minciuna cu care ai fost hrănit. Și când te trezești din punct de vedere spiritual vei deveni o țintă. Dar asta nu contează, tu alegi să-ți urmezi drumul ancorat în adevărul tău și să nu urăști, să nu te mai lași atras în jocuri de vibrație joasă.

Cu cât te conectezi mai mult cu Dumnezeu, cu atât îți schimbi mai mult modul de viață, cu atât te afectează mai puțin ceea ce cred/ spun/ fac alții și ceea ce se întâmplă în lumea 3D. Și nu e vorba de negare sau disociere, ci e vorba de o Înțelepciune care te face să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Miracolul pe care-l aștepți de la Dumnezeu îl vei vedea după ce vei urma instrucțiunile pe care ți le-a dat Dumnezeu.

Noi ne rugăm deseori la Dumnezeu să facă un miracol într-o zonă sau alta a vieții noastre, dar când Dumnezeu ne dă indicații concrete cu privire la ce avem de făcut ca să ieșim din acea criză, noi refuzăm să le urmăm; preferăm să nu facem nimic care ne-ar scoate din zona noastră de confort, să nu schimbăm nimic, ci doar să așteptăm pasivi să se producă miracolul care înseamnă ca peste noapte, lucrurile să se transforme așa cum vrem noi.

Dumnezeu ne transmite clar ce avem de făcut, dar noi preferăm să facem exact aceleași alegeri ca înainte, să ne învârtim în același cerc vicios, sperând ca rezultatele să fie altele decât au fost până acum.

În caz că nu vă e clar, când vă dă indicații cu privire la ce aveți de făcut ca să se schimbe lucrurile, Dumnezeu și-a făcut partea; mingea e în terenul vostru, e treaba voastră să urmați acea ghidare, să vă faceți propria parte.

Sunt unii dintre voi care chiar acum vă rugați ca Dumnezeu să facă niște lucruri care sunt deja făcute, dar voi nu știți asta, pentru că nu v-ați făcut partea voastră, nu ați urmat ghidarea divină și de aceea nu ați ajuns să descoperiți că acele lucruri sunt deja rezolvate. Voi știți care este ghidarea, știți clar ce v-a cerut Dumnezeu să faceți, dar nu ați făcut acele lucruri fiindcă v-a fost frică, fiindcă v-a fost teamă de ce vor crede/ spune alții, etc. Dumnezeu v-a dat deja instrucțiuni cu privire la slujba/ relația/ familia/ viața voastră, dar voi preferați să ignorați ghidarea divină și să cereți un miracol. Atât timp cât nu faceți ce vă cere Dumnezeu, n-o să vedeți miracolul pe care-l cereți. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Dumnezeu are un Plan pentru viața ta și de cele mai multe ori, vei constata că cei apropiați nu vor fi de acord cu acest Plan. Important este dacă tu ești dispus să te lași ghidat de Dumnezeu și să urmezi Planul său pentru viața ta sau preferi să faci ceea ce vor cei apropiați, preferi să lâncezești în zona de confort, ca să nu superi pe nimeni.

Spre exemplu, oamenii din trecutul meu nu au agreat Planul pe care l-a avut Dumnezeu pentru mine; credeți că asta m-a făcut să am vreo ezitare, m-a oprit din a urma ghidarea divină? Nu, sub nicio formă! Nu m-a interesat ce credeau cei din jur, m-a interesat doar să ascult ceea ce îmi cerea Dumnezeu.

Divinitatea mi-a dat viață cu un scop, m-a trimis aici, pe Pământ, cu o Menire, eu am niște lucruri de făcut (așa cum are fiecare dintre voi) și n-o să mă oprească din drum faptul că niște oameni au ideile lor despre cum ar trebui să-mi trăiesc eu viața.

Pentru mine este clar: „Facă-se Voia Ta!”. Dacă cineva dintre cei apropiați vrea de la mine altceva decât vrea Dumnezeu, nu am ce discuta, nu mă interesează, fiindcă Menirea mea nu este subiect de dezbatere publică sau de referendum. Dacă Dumnezeu mi-a dat o Menire, aceasta este sfântă pentru mine.

Dumnezeu știe de la bun început întreg Planul pentru viața noastră umană și pe măsură ce creștem, ne dă noi și noi indicii, ajutându-ne să descoperim și noi tot mai multe părți din acest Plan.

Dar ca să descoperi Planul lui Dumnezeu pentru viața ta este necesar să fii conștient că există așa ceva și să cauți să descoperi care este acest Plan. Însă nu vei reuși să descoperi acest Plan dacă tu ești preocupat de ce cred alții despre tine, de ce spun alții despre tine, de ce cred alți oameni că ar „trebui”/ „e bine” să faci cu viața ta.

Mulți dintre voi nu ați reușit să aflați mai nimic despre Planul lui Dumnezeu pentru viața voastră pentru că sunteți obsedați de dorința de a le face pe plac altora, de a fi acceptați/ validați/ iubiți/ admirați de cei din jur.

Încă nu v-ați dat seama că dacă vă dedicați Menirii voastre, dacă faceți o prioritate din Planul lui Dumnezeu pentru viața voastră, veți irita/ enerva/ indigna o mulțime de oameni?!

Încă nu v-ați dat seama că dacă faceți o prioritate din Planul lui Dumnezeu pentru viața voastră, asta înseamnă să ieșiți din „cutia” în care cei apropiați vor să rămâneți chirciți?

Ca să descoperiți Planul lui Dumnezeu pentru viața voastră este necesar să îndepărtați din preajma voastră toți acei oameni care funcționează din spațiul egoului, care vă otrăvesc mintea cu credințele/ tiparele/ ideile lor de vibrație joasă, cu fricile lor. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Planul lui Dumnezeu pentru viața ta nu presupune să rămâi toată viața la același nivel, să faci toată viața același lucru, să te învârtești la nesfârșit în zona ta de confort. Planul lui Dumnezeu pentru tine prespune să evoluezi mult peste nivelul la care te afli acum, să ajungi la niveluri la care nici nu știi că poți ajunge, să faci lucruri care depășesc cu mult profilul tău actual.

Dacă ai ști de la început tot ce are pregătit Dumnezeu pentru tine, tot ce este menit să faci, te-ai speria, fiindcă nu ai putea crede că vei fi vreodată capabil să faci asemenea lucruri; ți se va părea mult peste posibilitățile tale.

Înțelege: dacă Dumnezeu are acel Plan pentru tine, dacă El te ghidează să faci acele lucruri, dacă ți-a dat o anumită viziune măreață, înseamnă că Dumnezeu știe că ești pe deplin capabil să faci acele lucruri, pentru că El te-a echipat cu tot ce ai nevoie pentru asta și te va susține mereu în ceea ce ai de făcut, îți va trimite mereu oamenii potriviți și resursele potrivite la momentul potrivit.

Singurul caz în care Dumnezeu te lasă singur este atunci când tu acționezi de la nivelul egoului, când nu ești dispus să urmezi ghidarea divină, pentru că vrei să controlezi totul de la nivelul minții tale umane; dacă tu vrei să iei totul pe cont propriu, fiindcă ai impresia că faci treabă mai bună de unul singur, Dumnezeu îți face pe plac, te lasă singur, ca să vezi cum te descurci. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Ca să îți urmezi Menirea este nevoie de resurse – bani, dar și alt gen de resurse, inclusiv oameni care să te ajute. Și în acest caz, este necesar să mergi înainte, având încredere deplină că Dumnezeu îți va asigura resursele de care ai nevoie, la momentul potrivit.

Dacă Dumnezeu a comandat ceva, El va plăti întotdeauna pentru ceea ce a comandat. Dacă Dumnezeu ți-a dat o anumită viziune, îți va da și resursele necesare pentru a-ți împlini viziunea.

Și nu în ultimul rând, ca să îți urmezi Menirea este necesar să practici pacea interioară.

O mulțime de oameni se lasă consumați de griji și frici, de gânduri negre. Alegeți acea stare de pace interioară pe care v-o dă convingerea deplină că Dumnezeu vă este mereu alături și că atât timp cât îi urmați ghidarea, nimic nu vă poate doborî, că totul va fi spre Binele vostru cel mai Înalt. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Ca să evoluezi spiritual este necesar să renunți la a-ți asculta egoul, să încetezi a mai crede că Viața îți datorează ceva, că ai dreptul la…..., că ți se cuvine…….. Este necesar să capitulezi. Iar capitularea nu înseamnă să cazi la pământ, înfrânt de provocarea prin care treci și să spui „Mă dau bătut!”, într-un moment în care oricum nu mai ai nicio scăpare.

Capitularea înseamnă să încetezi să mai opui rezistență Vieții, să încetezi să te mai lupți cu Dumnezeu. Nu vei învinge niciodată în lupta cu Dumnezeu, nu vei găsi niciodată cea mai potrivită soluție la problemele tale dacă îi opui rezistență, dar vei găsi întotdeauna soluția potrivită dacă capitulezi și îi ceri ajutor lui Dumnezeu.

Înțelege natura Divinului: căile lui Dumnezeu sunt diferite de căile oamenilor, modul în care lucrează Dumnezeu este diferit de modul în care lucrează oamenii.

Oamenii lucrează la modul: „Unde e cheia de la ușa asta? Care este planul pentru a rezolva această situație dificilă? Care sunt garanțiile pe care mi le oferi că dacă pun în aplicare acest plan o să iasă cum vreau eu?”.

Divinitatea nu este o ființă umană, nu funcționează pe baza unui sistem care are o logică umană, nu funcționează pe baza unor legi umane. Divinitatea este un sistem miraculos, care funcționează în baza unor legi mistice.

Dacă este menit ca tu să traversezi un râu foarte adânc și nu există niciun pod, Divinitatea te va ajuta să traversezi acel râu, va găsi o cale miraculoasă și vei trece dincolo. Dar ca să ajungi să lucrezi în acest fel cu Divinitatea este necesar ca tu să începi să funcționezi după alte reguli decât cele cu care ai fost obișnuit, pe care le știe mintea ta umană. E necesar să alegi: în care lume crezi, în lumea fizică/ vizibilă sau în lumea invizibilă? (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Mare parte din suferința oamenilor vine din faptul că ei sunt ființe raționale, au impresia că viața trebuie să fie logică (o logică umană, desigur), că ceea ce li se întâmplă trebuie să aibă o logică.

Multe dintre lucrurile care li se întâmplă în viață nu au însă o logică, oamenii nu pot înțelege la modul logic de ce li se întâmplă ceea ce li se întâmplă și de aceea suferă. Ei cred că „nu meritau ce li s-a întâmplat”, „nu e drept ce li s-a întâmplat”, „nu are logică ceea ce s-a întâmplat” și nu reușesc să treacă peste faptul că nu găsesc acea explicație rațională pe care o caută, nu pot accepta pe deplin ceea ce este.

Eu am un prieten foarte bun, medic, iar el mi-a spus în urmă cu 33 de ani că a decis ca el și soția sa să trăiască 100 de ani, așa încât a luat toate măsurile „logice” în acest scop: s-au mutat cu mult timp în urmă la o fermă organică, pe care au ales-o cu foarte multă grijă, departe de poluarea orașelor, într-o zonă naturală, cu aer curat și apă pură, tot ce mâncau era organic, tot ce foloseau în casă era eco, etc. Nu i-a scăpat niciun detaliu la care mintea lui s-a putut gândi, s-a asigurat că trăiesc o viață super-sănătoasă din toate punctele de vedere, dar după câțiva ani soția lui s-a îmbolnăvit și a murit. Iar el a fost șocat și mi-a spus că nu are nicio logică, nu înțelege cum e posibil așa ceva, când trăiau atât de sănătos... Mintea lui nu putea înțelege cum s-a putut ajunge la un asemenea rezultat, când luaseră toate măsurile posibile/ logice pentru a avea o viață sănătoasă, deci lungă.

Viața nu este logică (după logică umană), ci este mistică. Nu mai încercați să găsiți o explicație logică pentru tot ceea ce vi se întâmplă, acceptați ceea ce este! Dacă ceva nu este menit să fie, nu va fi, chiar dacă logica umană vă face să credeți că ați luat toate măsurile necesare pentru a vă asigura că acel lucru o să se întâmple. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Unul dintre lucrurile pe care le-am observat în circa 40 de ani de când mă ocup cu vindecarea intuitivă este că oamenii care se vindecă trec printr-o experiență care poate fi descrisă ca „noaptea întunecată a sufletului”.

Și am mai observat că expresia „noaptea întunecată a sufletului” a intrat în vocabularul obișnuit, este folosită de mulți oameni, dar este folosită deseori într-un sens greșit. Mulți oameni spun că „trec prin noaptea întunecată a sufletului”, descriind ceea ce este de fapt doar o perioadă mai proastă, câteva zile în care trec printr-un gen de criză de moment, o depresie sau o situație pe care o urăsc.

Noaptea întunecată a sufletului este o călătorie mistică profundă, nu e doar o perioadă/ experiență neplăcută sau o depresie. Noaptea întunecată a sufletului este o călătorie în care ești chemat să te schimbi la nivelul profund, nu e o chestie prin care treci ca gâsca prin apă.

Eu am studiat noaptea întunecată a sufletului privită prin ochii vindecării. Călătoria aceasta mistică este împărțită în mai multe părți: una este partea în care ești zguduit, în care totul se prăbușește în jurul tău și ești în stare de șoc: „De ce mi se întâmplă asta? Cum este posibil să mi se întâmple asta tocmai mie?”.

Cea de a doua parte este aceea în care accepți că acel lucru s-a întâmplat și te ocupi de propria vindecare (indiferent că e vorba de vindecarea unei boli fizice sau de vindecarea unei relații/ situații/ traume, etc).

Cea de a treia parte este cea în care devii conștient de puterea ta – putere care îți permite să creezi raiul în jurul tău (pentru tine și pentru ceilalți), dar îți permite, de asemenea, să creezi iadul în jurul tău (pentru tine și pentru ceilalți). Tu alegi ce creezi.

Cei mai mulți oameni creează iadul în jurul lor.

Când treci prin noaptea întunecată a sufletului tu înțelegi că ai puterea să creezi raiul și poți alege la modul conștient să faci asta, să nu mai creezi iadul în jurul tău, așa cum ai făcut în trecut. Abia atunci înțelegi cât de puternic ești. Abia atunci îți dai seama că iadul pe care l-ai creat în viața ta este cauzat de faptul că ai vrut să-i faci pe alții să sufere. Îți dai seama că nu e vorba de faptul că alții te-au făcut să suferi, e vorba de faptul că tu ai vrut să-i faci pe alții să sufere, fie ca să le-o plătești pentru ce ți-au făcut în trecut, fie ca să te răzbuni pentru ce ți-au făcut alții în trecut. Și ai crezut că ai tot dreptul să-i faci pe alții să sufere. Iar rezultatul este că ți-ai distrus propria viață, că te-ai adus singur în iad.

Abia atunci îți dai seama: „Dumnezeule, eu chiar am crezut că am tot dreptul să le fac rău altora! Eu am funcționat din mentalitatea de victimă, mi-am plâns de milă pentru ce «mi-au făcut» alții și am vrut să mă răzbun… Eu chiar am crezut că suferința mea îmi dă dreptul să rămân blocat în această stare de victimă și-mi dă dreptul să fiu furios, să am pretenția ca ceilalți să-mi acorde un tratament preferențial… Eu chiar mă simțeam bine când îi făceam pe alții să sufere…”. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Călătoria mistică numită „noaptea întunecată a sufletului” te face să privești totul cu alți ochi, cu ochii sufletului, iar ceea ce vezi este foarte diferit de ceea ce îți arată ochii fizici.

Un om care este capabil să se vindece, să primească vindecarea, este un om care permite Grației divine să lucreze prin el, care încetează să mai funcționeze din mentalitatea victimei și care încetează să-i mai facă pe alții să sufere. Un om care a trecut prin noaptea întunecată a sufletului și a înțeles ce i s-a întâmplat nu-i mai face pe alții să sufere, nu se mai simte bine avându-i pe alții la mâna sa, nu mai așteaptă să fie implorat ca să-l ajute pe altul.

Dacă tu încă îi mai faci pe alții să sufere, dacă tu nu îi ajuți pe cei pe care ai puterea să-i ajuți, nu te mira că nu te vindeci, nu te mira că viața ta nu se îmbunătățește semnificativ în niciun domeniu. Dacă ești blocat pe mai multe planuri (financiar, relațional, profesional, etc) în viața ta, asta nu are nimic de-a face cu copilăria ta, are de-a face cu faptul că le faci rău altora în prezent, că te comporți urât cu alții acum, că refuzi să-i ajuți pe alții acum.

Tu poți să-ți ții traumele copilăriei în prezent, poți să vizitezi zilnic cimitirul copilăriei tale, dar asta este alegerea ta; din punct de vedere mistic, copilăria ta, cu tot ce a însemnat ea, ține de trecut, a fost și s-a terminat acum 20-30-40 de ani. Copilăria ta a murit cu mult timp în urmă.

Ceea ce faci tu acum determină modul în care arată viața ta în prezent, nu copilăria ta traumatizantă. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Mulți oameni au impresia eronată că evenimentele/ schimbările pe care le văd la nivel național/ internațional au loc doar în exterior și că pot controla relația lor cu ceea ce se întâmplă în exterior prin a folosi anumite practici care „anihilează” efectul acelor lucruri, că pot face în așa fel, încât acele schimbări care se întâmplă în exterior să nu-i afecteze și pe ei. Asta este o naivitate, la fel ca aceea care spune că dacă ții usturoi în casă sau poți o cruciuliță la gât ești asigurat, nu ți se mai poate întâmpla nimic rău, la fel cu aceea care spune că dacă faci yoga sau ești vegetarian/ vegan n-o să ți se întâmple nimic rău, pentru că tu ești spiritual și mănânci organic…

Acesta este un gen de narcisism spiritual.

Și apoi ți se întâmplă ceva „rău” și ești șocat: „Cum este posibil să mi se întâmple asta tocmai mie?!”. Uite că e posibil. Și nu mai încerca să găsești cu mintea ta umană o cauză logică pentru ceea ce ți s-a întâmplat, fiindcă mintea ta umană nu poate cuprinde toate aspectele care au dus la acest rezultat. Nu există o cauză unică, ce poate fi cuprinsă într-o propoziție logică, liniară, care să explice de ce ți s-a întâmplat acel lucru.

Acceptă faptul că s-a întâmplat și ocupă-te de acea situație, vindecă acea situație.

Unul dintre motivele pentru care oamenii nu se vindecă este acela că nu sunt dispuși să privească lucrurile în față, să spună lucrurilor pe nume, să recunoască 100% niște adevăruri dureroase, ci preferă să formuleze problema în termeni vagi. Când problema este formulată în termeni vagi, acea problemă nu poate fi rezolvată.

Spre exemplu, îi întreb pe oameni: „Ce anume vrei să vindeci?”, unii îmi spun ceva de genul „Frica”. „Ce vrei să spui prin asta? Frica de ce?”.

Când spui „Vreau să-mi vindec frica” ceea ce faci este te aburești singur. E ca și cum ai vâna vântul. La ce fel de frică te referi? Fricile tale sunt diferite de ale altuia, deci spune clar la ce fel de frică te referi. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Noi, oamenii, suntem de o naivitate înduioșătoare: avem impresia că anumite lucruri „rele” li se pot întâmpla altora, dar nu nouă.

Înțelegeți bine un lucru: fiecăruia dintre noi i se poate întâmpla orice. Niciunul dintre noi nu putem avea certitudinea „Mie nu mi se poate întâmpla asta” (indiferent ce ar fi „asta” – o boală severă, un divorț, concedierea, falimentul, etc). Nu vă mai faceți iluzia că vouă nu vi se poate întâmpla un anumit lucru, fiindcă voi mâncați sănătos/ faceți sport/ sunteți spirituali/ vă protejați energetic, etc.

Oricăruia dintre voi vi se poate întâmpla orice, indiferent cât de sănătos mâncați, cât de mult sport faceți, cât sunteți de spirituali, cât vă protejați energetic. Vă va fi mai ușor să treceți prin viață dacă înțelegeți acest lucru, veți suporta mai ușor șocul, dacă vi se va întâmpla acel lucru.

Viața oricăruia dintre noi se poate schimba complet/ prăbuși în câteva secunde.

Indiferent ce vi se întâmplă, indiferent cât de neplăcut/ dureros/ tragic vi se pare că este, încetați cu obiceiul ăsta de a vă plânge că „nu e drept ce vi se întâmplă”, că „nu meritați așa ceva” și nu mai opuneți rezistență la ceea ce este. Acceptați faptul că acel lucru s-a întâmplat și întrebați-vă: „Situația asta mă va face să devin mai acru/ rău sau mă va face să devin mai puternic? Ce aleg să fac cu ceea ce mi s-a întâmplat? Faptul că arăt cu degetul către alții și mă plâng de ceea ce «mi-au făcut» ei și eventual încerc să mă răzbun va face să dispară ceea ce s-a întâmplat? Ce fac în această situație, aleg să reacționez sau aleg să răspund?”. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Atunci când cineva apropiat rupe relația cu ei și pleacă, cei mai mulți oameni acuză persoana respectivă că nu și-a ținut promisiunile/ jurămintele, că i-a abandonat, că i-a mințit, că e un trădător, că îi face să sufere, că le-a distrus viața, etc.

Celor care sunt „părăsiți” nu le trece prin cap că este posibil ca partenerul lor să fi primit ghidarea divină să iasă din acea relație, pentru că nu mai este benefică pentru el, pentru că nu mai rezonează cu el. Celor care sunt „părăsiți” nu le trece prin cap că Divinitatea i-a cerut partenerului lor să-și vadă de drumul său, pentru că a venit timpul ca drumurile lor să se despartă și că nu e cazul să ia lucrurile la modul personal, fiindcă este vorba despre călătoriile a două suflete care au căi diferite în această viață umană.

Cei mai mulți oameni nu sunt dispuși să accepte ideea că relația respectivă era una temporară, care și-a atins scopul și căreia i-a venit timpul să se încheie. Cei mai mulți oameni nu sunt dispuși să accepte când a venit momentul să se încheie o relație, să-i mulțumească celuilalt pentru contribuția pe care a avut-o în viața sa și să-și ia la revedere într-un mod civilizat. Cei mai mulți oameni consideră că dacă celălalt a decis să rupă relația, este clar că e un „nenorocit”/ „trădător”/ „mincinos”/ „profitor”, etc.

Ei nu înțeleg că uneori Dumnezeu îți trimite ghidarea „Această relație s-a încheiat. Pune-i punct și vezi-ți de drum, fiindcă această persoană și-a jucat rolul în viața ta, iar rolul ei s-a încheiat”.

Înțelegeți că nu sunteți voi centrul Universului și nici buricul pământului, că nu este nimeni obligat să rămână în relație cu voi până la sfârșitul zilelor voastre, că oamenii din preajma voastră își fac alegerile personale în funcție de ce consideră că este potrivit/ benefic pentru ei, nu de ce vreți voi (egoul vostru)! Încetați să mai credeți că ceilalți sunt obligați să-și facă alegerile importante în funcție de ce vreți/ vă convine vouă!

Fiecare om are propria Călătorie a sufletului, unică, independentă de Călătoria celorlați, fiecare om își primește propria ghidare divină și nu e nimeni obligat să-și trăiască viața în funcție de ce le convine altora, indiferent cât de apropiați ar fi ei.

Primul om pe care ai datoria să nu-l trădezi ești tu însuți. Ca atare, dacă trăiești urmând ghidarea divină, atunci când primești ghidarea „Pune punct acestei relații”, pui punct acelei relații. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


În general, femeile care rămân blocate într-o relație în care sunt nefericite au impresia că e decizia lor dacă relația se termină sau nu, cred că ele sunt cele care au hotărăsc cât durează acea relație. Nici nu le trece prin cap că nici partenerii lor nu sunt fericiți în relația respectivă și că e foarte posibil ca și ei să ia în calcul ideea de a-i pune punct.

Femeilor respective li se pare că sunt speciale, fiindcă „se sacrifică pentru a salva relația”, dar când descoperă că și partenerul lor are dubii cu privire la acea relație, dintr-odată schimbă placa și susțin că de fapt el „nu e chiar atât de nenorocit pe cât spuneau”, că „are și părțile lui bune” și că „relația nu e atât de proastă pe cât credeau”.

Pe mine mă amuză când aud diverse persoane care le reproșează altora „Tu nu vă vezi! Nu mă auzi! Nu mă înțelegi!”.

Nu e treaba altora să te audă/ vadă, e treaba ta să te vezi și să te auzi! Nu e obligația nimănui să te înțeleagă și să îți respecte opiniile. Nu s-a născut nimeni având ca scop al vieții să te valideze pe tine. Este treaba ta să te iubești pe tine, să te respecți pe tine, să te înțelegi pe tine însuți, să-ți dai atenție și să-ți onorezi propriul adevăr.

Bun, dacă eu intru într-o relație de cuplu cu tine și îmi iau angajamentul față de tine că îți voi fi partener(ă) în Călătoria vieții, asta înseamnă că îmi asum implicit și angajamentul de a te asculta/ auzi/ vedea/ înțelege. De aceea există un ritual când e vorba despre doi oameni care își unesc viețile, fiindcă este vorba despre a-ți lua un angajament clar, ferm, oficial, față de un altul, pentru că este o sarcină pe care ți-o asumi de bună voie și nesilit de nimeni, îți asumi să-i fii alături celuilalt într-un parteneriat în care vă susțineți reciproc evoluția. Dar dacă nu e vorba despre un astfel de angajament asumat clar între doi oameni, nu are nimeni obligația să te AUDĂ, să te VADĂ, să te ÎNȚELEAGĂ, să te valideze, deci nu le mai reproșa altora că nu îți dau atenție. Dă-ți tu atenție ție însuți! (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Tot mai mulți oameni trec în aceste vremuri prin crize spirituale. Dat fiind că psihologia clasică nu este pregătită să se ocupe de crizele spirituale și nici nu le recunoaște, acestor oameni, dacă ajung la psiholog, li se spune că trec printr-o criză psihologică.

Cea mai mare greșeală este să încerci să rezolvi o criză spirituală folosind medicamente.

Un om care se întreabă care este scopul vieții sale, care este Menirea sa în această viață, nu trece printr-o criză psihologică, trece printr-o criză spirituală.

Iar întrebările de tipul „Oare care este Menirea mea?” „De ce mă aflu eu pe Pământ în această viață?” nu sunt simple întrebări, sunt rugăciuni. Răspunsul la acest gen de întrebări nu ți-l poate da un alt om, nu-l găsești într-o carte sau într-o prelegere, ci îl primești de la Dumnezeu, prin modul în care îți direcționează El viața.

Într-un astfel de context treci printr-o perioadă de mari schimbări personale, de confuzie, de anxietate, iar dacă tu nu conștientizezi că ceea ce ți se întâmplă este o criză spirituală, vei simți că ai pierdut complet controlul asupra vieții tale și vei intra în panică.

Este foarte important să-ți dai seama că atunci când te-ai întrebat „Oare care este Menirea mea?” ai declanșat niște lucruri, ai dat semnalul că ești pregătit să intri pe Calea ta, ai dat semnalul unor schimbări și Divinitatea începe să te ghideze în acea direcție.

Este important să-ți dai seama că ai fost prins într-o cocon mistic din care vei ieși la timpul potrivit, sub forma unui fluture.

Dar pentru o perioadă te vei simți pierdut, vei intra în panică și nu vei conștentiza că nu ai fost niciodată mai protejat decât ești în acea perioadă, că Divinitatea nu a avut niciodată mai multă grijă de tine decât are cât ești în acel cocon spiritual.

Cât ești în coconul spiritual tu nu conștientizezi natura mistică a experienței tale, pentru că privești lucrurille cu ochii fizici, în loc să le privești cu ochii sufletului. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Dumnezeu are un Plan pentru tine. Uneori ceea ce-ți cere Dumnezeu o să te sperie, o să crezi că nu poți să faci față la așa ceva, că e prea mult pentru tine. Nu e întâmplător acest lucru: tocmai faptul că vei simți că e prea mult pentru tine te va face să te bazezi pe ajutorul lui Dumnezeu și când vei reuși să faci acele lucruri, vei ști cu certitudine că nu e meritul tău, că fără Dumnezeu nu ai fi reușit să ajungi acolo unde ai ajuns și să realizezi ceea ce ai realizat.

O să fie provocator, o să fie foarte greu pe alocuri, o să fie urcușuri și coborâșuri, o să fie extraordinar uneori, dar Dumnezeu ți-a dat deja toate Darurile și calitățile necesare pentru a pune în practica Planul lui, te va ghida și te va susține tot timpul.

Însă este absolut necesar ca tu să faci ceea ce ți-a dat Dumnezeu de făcut aici, pe Pământ, pentru că noi toți avem nevoie de contribuția ta.

Și vor fi momente în care vei fi tentat să te dai bătut, să renunți la Misiunea ta, pentru că îți va fi greu. Nu te da bătut, nu abandona Misiunea!

E ca atunci când urci un munte. Oprește-te, dacă simți că nu mai poți, ia o pauză, respiră, trage-ți sufletul și apoi, când ți-ai mai revenit, pornește mai departe. Oprește-te pentru câteva minute sau pentru câteva zile, stai de vorbă cu Dumnezeu sau cu oameni care sunt capabili să te ridice/ inspire/ susțină/ motiveze și apoi mergi mai departe.

Încă un lucru important: fii foarte selectiv în ceea ce privește oamenii cu care te însoțești. Ține aproape de oameni care fac o prioritate din a funcționa în aliniere cu Dumnezeu, oameni integri, de oamenii capabili să te ridice/ clădească/ inspire/ susțină, de oamenii care atunci când greșești nu ezită să-ți spună acest lucru, fiindcă vor să te ajute.

Eu am constatat din propria experiență că atunci când am avut în preajma mea oamenii nepotriviți am făcut alegeri foarte proaste.

Am început să cresc accelerat abia atunci când am avut lângă mine oamenii potriviți, care mi-au spus în față niște adevăruri inconfortabile, pe care alții nu aveau curajul să mi le spună, care mi-au cerut să funcționez în integritate, care mi-au cerut să-mi asum responsabilitatea pentru greșelile pe care le-am făcut. Oamenii cu care petreci cel mai mult timp îți vor afecta viitorul – ei vor afecta ritmul în care crești, vor bloca creșterea ta sau chiar te vor trage în jos.

Nu în ultimul rând, ai credință nezdruncinată în Dumnezeu, fiindcă El este mereu alături de tine, El este mereu dornic să te ajute, dacă accepți ajutorul Său.

Nu uita niciodată că toate provocările/ încercările prin care treci sunt menite să te ajute să evoluezi, ca să poți urca la următorul nivel. (Darleen Santore) Traducerea Mihaela Dan


Prima oară când facem ceva și ieșim din aliniere cu Dumnezeu - și poate fi ceva minor -, El ne șoptește: „Nu e în regulă ce ai făcut! Nu mai face așa ceva, fiindcă n-o să-ți fie bine!”.

E o șoaptă blândă. Dar noi ne bucurăm de „beneficiile” pe care le-am obținut prin modalități care n-au nicio legătură cu Dumnezeu și de faptul că n-am fost prinși și preferăm să ignorăm acea șoaptă.

A doua oară când ieșim din aliniere cu El, Dumnezeu ne șoptește din nou: „Hei, ai făcut iar chestia asta! Nu o mai face, fiindcă nu este spre binele tău să procedezi în acest mod!”.

Dar noi constăm că iarăși „ne-a ieșit” și nu ascultăm acea șoaptă.

Și uite așa continuăm să alegem căi lăturalnice, făcând lucruri care știm că nu sunt în aliniere cu Dumnezeu și crezând că dacă nu știe nimeni sau știu foarte puțini, putem funcționa în acest fel și o să ne meargă la nesfârșit. Nu suntem conștineți că există consecințe pentru tot ce facem și că vom suporta acele consecințe, la un moment dat.

Dumnezeu întâi ne șoptește că nu e în regulă ce facem, apoi ne spune pe un ton mai ridicat, ne dă tot felul de semne, din ce în ce mai „intense”, că am luat-o pe o cale greșită și că ne îndreptăm către dezastru, ne dă nenumărate șanse să ne oprim și să revenim în aliniere cu El, dar este alegerea noastră dacă o facem sau nu.

Și apoi, la un moment dat, apar consecințele faptelor noastre și atunci ni se pare că se prăvălește cerul pe noi, viața noastră este răvășită și ne întrebăm „De ce mi se întâmplă mie așa ceva? De ce ai permis, Doamne, așa ceva?” sau ne spunem „Nu meritam așa ceva!”.

Și Dumnezeu ne spune „Nu e vorba de ce am permis Eu, e vorba de consecințele faptelor tale. Ți-am dat o mulțime de semne că te îndrepți către dezastru, dar n-ai vrut să asculți. Am încercat de mai multe ori să rezolv treburile astea discret, doar Eu și cu tine, dar n-ai fost dispus să Mă asculți. Nu Eu am făcut asta, tu ai făcut.

Acestea sunt consecințele faptelor tale. Nu faci decât să culegi ce ai semănat. Ți-am spus de atâtea ori că ceea ce semeni îți va crea mari probleme. N-ai vrut să asculți”.

Nu știm niciodată când va veni vremea culesului pentru noi și nu știm exact în ce formă va veni, dar ea va veni negreșit pentru fiecare dintre noi. Noi toți vom suporta consecințele faptelor noastre, la un moment dat.

Tot ce avem de făcut, când ieșim din aliniere cu Dumnezeu, este să conștientizăm acest lucru, să auzim acea șoaptă a lui Dumnezeu care ne spune undeva, adânc în interiorul nostru „Nu e în regulă ce ai făcut. Nu mai face așa ceva!”, să ne căim, să încercăm să îndreptăm răul făcut și să nu mai facem așa ceva, să revenim la a funcționa în aliniere cu Dumnezeu.

De fiecare dată când „depășim limita” avem această opțiune. Dar este alegerea noastră dacă o folosim sau preferăm altă variantă. (Todd Lane) Traducerea Mihaela Dan


Unii oameni spun că au anumite principii și valori și că își trăiesc viața în baza acestora, dar faptul că ceva este „valoros” în opinia ta, la nivelul tău actual de conștiință, nu înseamnă neapărat că acea valoare este aliniată cu Dumnezeu.

Așadar, uită-te bine la principiile și valorile tale: sunt ele aliniate cu Dumnezeu sau nu?

Mai mult decât atât, unii spun că au un set de valori și dacă le ceri detalii, îți vorbesc despre sinceritate, integritate, autenticitate, curaj, loialitate, generozitate, etc, dar dacă te uiți în viața lor, acelea sunt niște valori aspiraționale, fiindcă în viața lor de zi cu zi nu trăiesc în baza lor. Dacă îi iei la scuturat, astfel de oameni o să recunoască faptul că „ar fi frumos dacă toată lumea ar respecta aceste valori”, „aș vrea să ajung omul care trăiește în baza acestor valori”, dar deocamdată nu au ajuns la acel nivel, fiindcă „în ziua de azi, dacă te comporți așa, ești călcat în picioare/ alții vor profita de tine/ ești luat de prost/ ai de pierdut, etc”.

Așadar, una este ce crezi tu că „ar trebui” să fie valorile în baza cărora să trăiești și alta este modul în care trăiești tu cu adevărat.

Noi toți avem momentele noastre când ieșim din aliniere cu Dumnezeu. Suntem oameni, nu suntem niciunul perfect, mai greșim, se mai întâmplă să facem alegeri care nu ne onorează și poate că uneori nu ne dăm seama imediat, dar important este să conștientizăm, să regretăm că am făcut ceea ce am făcut, să încercăm să reparăm răul pe care l-am făcut și să revenim în aliniere cu Dumnezeu. (Todd Lane) Traducerea Mihaela Dan


În lumea de azi este dificil să te manifești în viața de zi cu zi ca un om care are o relație apropiată cu Dumnezeu.

Sunt mulți oameni care au o relație personală cu Dumnezeu, care văd clar ce schimbări benefice a produs în viața lor acea relație, dar nu au curajul să împărtășească și altora ceea ce au descoperit/ experimentat.

O mulțime de oameni au o viață spirituală „privată” – care se rezumă la acele ore în care sunt la biserică sau în comunitățile spirituale din care fac parte, la diversele cursuri/ seminarii/ activități de natură spirituală pe care le fac - și au o viață „normală” în restul timpului, cu ceilalți oameni cu care interacționează, timp în care nu vorbesc de Dumnezeu și nici nu se comportă ca și cum ar avea vreo relație cu Dumnezeu.

Mulți dintre ei se simt comod funcționând așa, fragmentat - la biserică/ în comunitatea lor spirituală își arată o anumită față a lor, iar în rest se comportă ca toți ceilalți.

Sunt însă și unii dintre ei ar vrea să extindă acest mod de a funcționa în aliniere cu Dumnezeu și în restul vieții lor, dar nu știu cum să o facă, fiindcă mediile respective nu sunt deschise către a accepta așa ceva și de aceea se tem că vor fi ironizați/ jigniți/ atacați/ marginalizați/ respinși.

Spre exemplu, discutam recent cu cineva care trece printr-o perioadă mai dificilă, fiindcă simte că această fragmentare îl afectează. Nu a folosit cuvântul „fragmentare”, dar simțea că este din ce în ce mai dificil pentru el să trăiască în acest mod.

El îmi mărturisea că este un om cu credință în Dumnezeu și că ar vrea să-și poată manifesta mai mult această față a sa la serviciu, dar acolo este un mediu foarte competitiv, foarte rece, în care e ceva de genul „care pe care” și nu simțea că se poate manifesta așa cum ar fi vrut să o facă.

„Eu am credință în Dumnezeu, vreau să funcționez în baza Legilor divine, dar sunt foarte conștient că nu funcționez în acest fel la serviciu. Acolo nu vorbesc ca un om care funcționează în aliniere cu Dumnezeu, nu mă comport ca un om care funcționează în aliniere cu Dumnezeu. Și nu știu cum aș putea s-o fac, fiindcă mediul de la locul meu de muncă nu favorizează un astfel de comportament.

Chiar dacă îmi propun să îmi schimb comportamentul, de cum ajung acolo, se întâmplă diverse lucruri și sunt tras înapoi în vechiul mod de a funcționa. Mă simt prins ca într-o capcană.

Nimeni dintre cei cu care lucrez nu ar crede că sunt un om care are o viață spirituală, pentru că nu mă comport ca un om care are o viață spirituală, care are vreo legătură cu Dumnezeu. Și apoi, când vin aici și mă întâlnesc cu alți oameni care au o viață spirituală, mă gândesc la omul care am fost la serviciu și-mi vine să mă iau cu mâinile de cap. Nu știu ce să fac…”, îmi spunea el.

Sunt destui oameni care au o astfel de dilema care ar vrea să se manifeste ca un om care are o relație apropiată cu Dumnezeu nu doar la biserică sau în comunitatea spirituală din care fac parte, ci și în anturajul lor, în familie, la locul de muncă, etc, dar simt că se pune o foarte mare presiune pe ei în acele medii și se simt „obligați” să se conformeze „regulilor”, ca să se integreze, ca să nu fie respinși/ atacați/ luați peste picior/ marginalizați. (Todd Lane) Traducerea Mihaela Dan


Practici spirituale benefice:

*Începeți fiecare zi intrând în comuniune cu Dumnezeu. Practic, în acest fel vă racordați la ghidarea divină și la inspirație și vă asigurați că începeți ziua respectivă în cel mai bun mod posibil.

Procedați în orice mod rezonează cu voi, pentru a vă conecta cu Dumnezeu la începutul zilei.

*Hrăniți-vă zilnic sufletul cu materiale spirituale/ inspiraționale. Că e vorba de mesaje scurte sau de texte mai lungi, faceți-vă un obicei din a citi/ asculta astfel de lucruri în fiecare zi. Găsiți-vă o sursă de astfel de materiale și folosiți-o zilnic.

*Creează o conexiune foarte apropiată cu Dumnezeu, comunică des cu El de-a lungul zilei, fie că e vorba doar de faptul că spui doar „Doamne, te chem alături de mine!”/ „Doamne, mă deschid către Tine!”.

Și conexiunea foarte apropiată nu înseamnă să-i ceri toată ziua lui Dumnezeu tot felul de lucruri, ci înseamnă să îi spui ce simți, să îi vorbești despre tine, despre lucruri personale. Spre exemplu, „Doamne, am o zi mai grea azi. Sunt agitat, pentru că am avut niște probleme"/ „Doamne, sunt speriat de ce mi se întâmplă”/ „Doamne, sunt atât de recunoscător pentru…… Este minunat ce mi se întâmplă!”. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Practici spirituale benefice, pe care să le folosiți în mod regulat:

*Creați o conexiune profundă cu voi înșivă, învățați să vă cunoașteți pe voi înșivă, dar creați relații profunde și cu ceilalți, relații care să fie conexiuni la nivel de suflet.

Comunicați la modul direct și sincer cu ceilalți, manifestați-vă cu bunătate, ajutați-i pe ceilalți, chiar dacă e vorba de persoane necunoscute, pe care poate n-o să le mai întâlniți niciodată.

Fiți omul care le face altora ziua mai frumoasă.

*Fiți un exemplu de ființă care a atins Măiestria într-un anumit domeniu.

O mulțime de oameni își pierd timpul/ viața făcând tot felul de lucruri superficiale. Sunt extrem de ocupați/ agitați, par că nu-și mai văd capul de treabă, dar dacă te uiți cu atenție, fac doar lucruri care nu au cu adevărat importanță, care nu au nicio legătură cu sufletul lor.

În viziunea mea, dacă ceea ce faci nu are legătură cu sufletul tău, nu are legătură cu Dumnezeu și cu ghidarea divină, atunci acel lucru nu are importanță. Poate să pară că are valoare dacă analizezi lucrurile din spațiul egoului, în termeni de beneficii materiale, dar dacă nu este aliniat cu Dumnezeu, nu are cu adevărat valoare.

Criteriul în baza căruia puteți evalua dacă ceea ce faceți are valoare sau nu este „Acest lucru mă ajută să evoluez ca nivel de conștiință sau nu?”.

Dacă, spre exemplu, aveți o creativitate deosebită, fiți un exemplu de ființă care a atins Măiestria în creativitate. Arătați-o prin ceea ce purtați, prin modul în care vă aranjați părul, prin ceea ce spuneți/ scrieți sau în orice alt mod posibil, care vă face unic și reprezintă o expresie a creativității voastre.

Dacă vă prezentați a fi un life coach, dar viața voastră este un haos, e clar că ceva e în neregulă. Uitați-vă în propria viață după semne ale ipocriziei, fiindcă pe măsură ce crești spiritual, și pretențiile pe care le are Universul de la tine sunt mai mari, și consecințele pentru lipsa de integritate sunt mai dure.

Dacă tu pretinzi că poți să-i înveți pe oameni cum să-și trăiască viața într-un mod mai sănătos, cum să aibă relații sănătoase, etc, dar viața ta personală este vraiște, nu e o idee bună să faci consiliere, pentru că asta va atârna greu la nivel energetic/ karmic în ceea ce te privește. Nu vă recomand să faceți asemenea lucruri, fiindcă vor exista consecințe dure. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Întrebarea nu este dacă oamenii trăiesc cu adevărat experiența unor Momente de Grație. Întrebarea este ce fac după aceea oamenii care trăiesc asemenea experiențe.

Unii oameni le dau deoparte, le șterg din memorie, nu vorbesc despre ele, chiar încearcă să le uite.

Alții le împărtășesc liber, astfel încât nu numai ei, ci și alți oameni să fie inspirați de acestea, să învețe din ele. Părerea mea este ca cei care procedează astfel ajută la vindecarea lumii. (Neale Donald Walsch, “Momente de grație”)


În zona dezvoltării personale li se spune oamenilor că pot face orice își propun, dacă se folosesc de puterea minții lor, dacă se concentrează suficient de mult asupra unui anumit lucru. De asemenea, oamenii sunt învățați că sunt că sunt unicii Creatori ai vieții lor.

Și nu spun că aceste învățături nu sunt un pas înainte, dacă facem comparația cu oamenii care funcționează din tiparul victimei, care se simt neputincioși, care au senzația că nu pot face nimic ca să-și schimbe viața, că sunt condamnați să se chinuiască în sărăcie, abuz, toxicitate până la moarte. Da, e un pas înainte, pentru că începi să-ți dai seama că ai valoare și că stă în puterea ta să faci niște schimbări semnificative în viața ta, dar aceste învățături nu reprezintă decât o etapă intermediară, nu reprezintă răspunsul final. Pentru că de fapt mintea ta nu poate face/ manifesta orice, indiferent cât te-ai concentra tu și nu ești tu singurul Creator al vieții tale.

Ceea ce spun este că tu ești co-creator al vieții tale, alături de Dumnezeu. Și mai spun că indiferent ce vrea mintea ta și cât te-ai concentra, acel lucru nu se va întâmpla, dacă Dumnezeu spune „Nu”. Și mai spun că nu poți să-ți schimbi viața la modul radical (în bine) fără Dumnezeu. Dar este necesar să evoluezi ca nivel de conștiință ca să înțelegi asta și să privești lucrurile cu smerenie, să nu mai ai impresia că mintea ta poate face absolut orice.

Umanitatea nu poate „repara”/ vindeca lumea cu aceeași minte (de la același nivel de conștiință) cu care ea a distrus lumea/ a creat problemele existente la ora actuală. Și poate unii dintre voi vor gândi: „În acest caz, o să învățăm mai multe lucruri, o să ne dezvoltăm mintea și apoi o să găsim soluții pentru aceste probleme”.

Nu, n-ați înțeles. Vă sugerez eu o soluție mai rapidă: cereți și urmați ghidarea divină. Pentru că Dumnezeu știe cum arată o lume vindecată/ de nivel înalt de vibrație; mintea voastră umană nu știe, ea nu poate cuprinde așa ceva. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Când unii oameni îți spun că dacă faci un anumit gen de mișcări fizice o să devii una cu Dumnezeu, ei îți spun o minciună. Nu așa funcționează lucrurile. Nu devii una cu Dumnezeu pentru că ai dat din mâini și/ sau din picioare sau ți-ai întins corpul. Niciun gen de acțiuni/ activități exterioare nu te fac să devii una cu Dumnezeu. Ceea ce te face să devii una cu Dumnezeu are loc în interiorul tău, nu în exterior.

Faptul că postești nu te face să fii una cu Dumnezeu.

Faptul că folosești o anumită tehnică de respirație nu te face să fii una cu Dumnezeu.

Aceste lucruri ar putea să-ți folosească, dacă le folosești suplimentar, după ce faci schimbările interioare care te ajută să crești ca nivel de Conștiință.

Dacă tu mergi la cineva care îți vorbește despre întreținerea corpului, despre fitness, dietă, mișcare fizică de orice tip, masaj, kinetoterapie, abundență, adică aspecte ce țin de planul material, foarte bine, toate acestea își au rostul lor și este bine să înveți despre ele. Însă conștientizează care este nivelul de evoluție al persoanelor respective, conștientizează că ele se concentrează pe primele trei chakre (așa-numitele „chakre inferioare”).

Dacă mergi la un învățător spiritual care îți vorbește despre suflet, despre Iubire și despre iertare, despre conectare, despre a vedea dincolo de aparențe, pentru a avea o imagine mai profundă asupra a ceea ce se întâmplă, asta este cu totul altceva.

Un om care are învățături liniare, care se adresează minții tale, este un om care se adresează aspectului tău uman.

Un învățător spiritual care vorbește despre suflet îți arată cum se conectează lucrurile între ele, îți vorbește despre imaginea de ansamblu, are învățături multidimensionale. Încercați să asimilați acest gen de învățături care se adresează sufletului vostru, dacă vreți să evoluați ca nivel de conștiință, fiindcă primul gen de învățături vă ajută să lucrați cu voi înșivă la un nivel inferior. Nu e „rău” să lucrați la acel nivel inferior, doar că dacă vreți că evoluați ca nivel de conștiință este necesar să vă asigurați că lucrați și la nivelul superior.

Cum știi că ai ajuns la un nivel superior? Cuvântul „capitulare” este esențial, este modul în care funcționezi: „Facă-se Voia Ta!”. Funcționezi urmând ghidarea divină în viața ta de zi cu zi.

Dacă mergeți la un terapeut/ consilier/ coach care vă antrenează/ învață lucruri ce țin de mișcare fizică, de respirație, de dietă, etc, fiți conștienți că numai cu aceste învățături nu veți crește ca nivel de conștiință, fiindcă ele se adresează strict aspectului vostru uman; este necesar să găsiți oameni care vă instruiesc la nivel de suflet.

Dacă ignorați al doilea aspect n-o să ajungeți la iluminare. Ocupați-vă și de partea fizică, dar în primul rând asigurați-vă că vă ocupați de partea care ține de sufletul vostru, adică de ceea ce ține de Iubire, de iertare, de compasiune, bunătate, conexiune, Unime. Și asigurați-vă că lucrați cu un învățător spiritual care vă explică lucrurile într-un mod simplu, accesibil, nu unul care folosește un limbaj pretențios, ca să pară evoluat, nu unul care dă explicații atât de complicate, încât nu înțelegeți mare lucru.

Când lucrezi la modul serios cu un astfel de învățător spiritual descoperi după un timp că ai început să trăiești spiritualitatea, nu doar să o studiezi la nivel teoretic. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Teresa de Avila zicea așa: „Nu pot să-ți spun cum va intra Dumnezeu în viața ta, pot să-ți spun doar cum a intrat în viața mea”.

Dumnezeu poate intra în viața ta în orice formă, în orice moment.

Nu există o regulă, nu există un tipar în modul în care intră Dumnezeu în viața ta, nu există „logică” în modul în care Divinul intră în viața ta.

Și tot ce poți face tu este să fii pregătit să îi faci loc lui Dumnezeu în viața ta, să fii mereu deschis să îi permiți lui Dumnezeu să lucreze în viața ta. Iar asta înseamnă să trăiești în aliniere cu sufletul tău, să urmezi ghidarea sufletului tău.

Unii oameni, precum Dalai Lama, pot vedea cum se comit crime împotriva umanității și pot rămâne la acel nivel înalt de Conștiință în care să privească lucrurile din spațiul Iubirii, își pot menține inima deschisă chiar și în aceste condiții.

Astfel de oameni au acces la Inima cosmică, dar prețul pe care-l plătesc este că li se dă să poarte o „coroană de spini”, trebuie să ducă în inima lor suferința altora, pentru că ceilalți nu pot duce o asemenea suferință fără să o transforme în negativitate/ întuneric.

O asemenea „povară” - suferința altora - ar putea omorî un om care nu are o Chemare de nivel înalt. De altfel, nimeni nu poate ajunge la un asemenea nivel de Iubire fără să aibă o Chemare înaltă. Oamenii obișnuiți nu se pot ridica la un asemenea nivel cosmic; în fața unor abuzuri/ nedreptăți/ crime împotriva umanității ei se umplu de revoltă, de furie, de frustrare, îi judecă pe alții și cer răzbunare.

Cum ajungi la un asemenea nivel al Iubirii? Te deschizi către Divin, îi permiți să lucreze în viața ta și prin tine.

Marii lideri ai omenirii, precum Martin Luther King Jr. sau Gandhi, care au o avut Chemare înaltă, știu/ știau că riscă foarte mult făcând ceea ce fac. Ei știu/ știau că dacă ies în evidență, dacă se înalță din mulțime și încearcă să aducă Libertate/ Lumină unor grupuri mari de oameni, riscă să aibă parte de un glonț. Și totuși, ei fac ce sunt chemați să facă, nu au nicio ezitare. De aceea Divinul le trimite ajutoare, oameni care să fie parte din „echipa” care se ocupă de aspectele legate de planul material pentru ei, astfel încât aceștia să se poată concentra pe Misiunea lor înaltă, fiindcă nimeni altcineva nu poate face acele lucruri în locul lor. Și apoi ei au parte de glonțul care știau că va veni. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Dacă vrem ca această lume să ascensioneze, este necesar să ascensionăm fiecare dintre noi, la nivel individual. Asta înseamnă să trăim din spațiul Iubirii și iertării fiecare dintre noi, în viața noastră de zi cu zi. Asta înseamnă să facem din evoluția spirituală/ comuniunea cu Dumnezeu principala noastră prioritate.

Vă întreb: de câte ori pe zi vă gândiți la mâncare?

De câte ori pe zi vă gândiți la anumite lucruri pe care v-ați programat să le faceți în acea zi?

De câte ori pe zi vă gândiți la problemele voastre din perioada respectivă?

De câte ori pe zi vă gândiți la un anumit lucru pe care ați vrea să-l cumpărați?

Și lista poate continua.

De câte ori pe zi vă gândiți la Dumnezeu?

Chiar dacă vă gândiți de câteva ori pe zi la Dumnezeu, dacă sunteți sinceri, o să recunoașteți că vă gândiți de mult mai multe ori la lucrurile enumerate mai sus, decât vă gândiți la Dumnezeu.

Și sunt două moduri în care te poți gândi la Dumnezeu; unul este să te gândești că Dumnezeu te urmărește de sus și îți pândește greșelile, adică să-ți fie frică de Dumnezeu și de faptul că te va pedepsi dacă greșești.

Un alt mod este să fii în comuniune cu Dumnezeu, să fii recunoscător pentru tot ceea ce-ți oferă, să fii recunoscător pentru că este mereu alături de tine.

Eu nu spun să stați tot într-o rugăciune de dimineața până seara, nu vreau să vă deranjez programul vostru extrem de ocupat, plin de activități extrem de importante, cum ar fi să faceți gogoși sau să vorbiți la telefon. Eu spun să vă începeți ziua cu Dumnezeu, să vă încheiați ziua cu Dumnezeu și dacă nu este deranjul prea mare pentru voi, când aveți câteva clipe libere, să vă gândiți la Dumnezeu, fie și pentru a spune în gând sau cu voce tare „Doamne, te chem alături de mine!”. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Dacă am de luat o decizie - indiferent ce decizie - și există mai multe variante care-mi sunt disponibile, eu mă întreb: „Această variantă este aliniată cu Dumnezeu sau nu?”.

Eu nu iau decizii lăsându-mi mintea să analizeze, să facă fel de fel de comparații, să pună în balanță avantaje și dezavantaje, etc. Pe mine mă interesează doar dacă simt că acel lucru este în aliniere cu Dumnezeu sau nu. Dacă acea alegere nu este în aliniere cu Dumnezeu, răspunsul meu este „Nu”, indiferent ce părere are mintea mea, indiferent ce avantaje materiale/ financiare aș avea dacă aș spune „Da”.

Vă sugerez să faceți și voi același lucru cu fiecare dintre deciziile pe care le luați. Și nu este cazul să vă faceți griji ca nu cumva să „greșiți” când e vorba de ceea ce simțiți când vă întrebați „Este asta în aliniere cu Dumnezeu sau nu?”. Aveți încredere în ceea ce simțiți, nu puneți singuri presiune pe voi.

Cum știți dacă o alegere este în aliniere cu Dumnezeu?

Întrebați-vă: „Ce înseamnă Dumnezeu pentru mine?”.

De exemplu, înseamnă liniște/ pace interioară, o stare de bucurie, de entuziasm?

Atunci verificați dacă varianta pe care o luați în calcul, pentru a lua o decizie, vă dă o stare de liniște/ pace interioară, o stare de bucurie, de entuziasm sau nu.

„Nu îmi dă o stare de acest gen, dar poate o să-mi dea mai târziu, după ce pun în practică acea decizie!”

Nu, nu merge așa. În acest caz răspunsul este „Nu”.

„Acest om nu mă face deocamdată să simt o stare liniște/ pace interioară, o stare de bucurie, de entuziasm, dar sunt sigură că după ce intru într-o relație de cuplu/ parteneriat de afaceri cu el o să-l schimb.”

Nu, nu merge așa. În acest caz răspunsul este „Nu”. Și dacă vei alege totuși să spui „Da” vei suferi, garantat. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Unii oameni simt că Legile universale nu lucrează așa cum trebuie în cazul lor. Și asta se întâmplă pentru că oamenii aceia se roagă, cerând ajutorul Divinității în legătură cu un anumit aspect din viața lor și lucrurile nu se schimbă în sensul dorit de ei, ci uneori se schimbă în sens invers.

Mi se întâmplă des ca oamenii cu care lucrez să-mi spună: „Fac tot ce trebuie, sunt un om bun, dar mi se întâmplă numai lucruri rele. Nu știu cum este posibil, dar în cazul meu consecințele sunt exact invers decât ar trebui să fie. Ce se întâmplă?”.

Practic, acei oameni spun: „Dumnezeu nu cooperează cu mine. Nu obțin ceea ce-mi doresc”. Ei se simt îndreptățiți să aibă parte de anumite rezultate, pentru că în opinia lor fac ce trebuie pentru a obține acele rezultate.

Cei mai mulți oameni se așteaptă să obțină rezultate adecvate acțiunilor lor - ceea consideră mintea lor ca fiind „rezultate adecvate”. Ei se agață de ideea că trebuie să obțină anumite rezultate și ca atare, dacă rezultatele sunt altele, deduc că rugăciunile lor nu funcționează, că Dumnezeu nu cooperează.

De fapt, chiar în clipa în care ei se roagă, cerând ajutor, Divinitatea declanșează o serie întreagă de lucruri care reprezintă răspunsul la acea rugăciune. Schimbările sunt declanșate în clipa în care te rogi; problema este că tu nu ești dispus să te schimbi, ca să poți primi/ accepta varianta lui Dumnezeu de răspuns. Tu nu ești dispus să accepți decât răspunsul dorit de mintea/ egoul tău, vrei să controlezi rezultatul final în acea situație. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Oamenii nu înțeleg de ce atunci când se roagă, cerând ajutorul lui Dumnezeu într-o anumită problemă, schimbările care se întâmplă nu sunt cele dorite de ei, ci sunt unele inconfortabile/ dureroase. Și fiindcă nu le plac acele schimbări, practic ei opun rezistență răspunsului pe care îl dă Dumnezeu rugăciunilor lor, se luptă cu modul în care Divinitatea le oferă ajutor.

Înțelegeți ce vă spun?

Voi îi cereți lui Dumnezeu „Te rog, ajută-mă! Nu mai știu ce să fac! Ghidează-mă, arată-mi încotro să o iau!”, iar când Dumnezeu vă răspunde și au loc niște schimbări în viața voastră, nu vă plac acele schimbări și le opuneți rezistență, fiindcă nu sunt schimbările pe care le doreați voi. Nu vă place răspunsul lui Dumnezeu, așa că îl respingeți.

Voi nu înțelegeți că atunci când îi ceri ajutor lui Dumnezeu, nu tu controlezi modul în care se vor întâmpla lucrurile în continuare, nu controlezi forma în care va veni ajutorul cerut. Voi vă așteptați ca răspunsul să fie cel previzionat de mintea/ rațiunea voastră, nu înțelegeți că răspunsul oferit de Dumnezeu este unul multidimensional, care nu poate fi pătruns de mintea umană. Este nevoie de o perspectivă mistică pentru a înțelege în ce fel acționează Dumnezeu.

Când treci printr-o situație dificilă și îi ceri ajutorul lui Dumnezeu, El declanșează întâi și-ntâi o curățare în interiorul tău – o curățare la nivelul credințelor, tiparelor, emoțiilor, gândurilor tale, iar asta va schimba implicit și relația ta cu exteriorul, cu lumea.

Mintea ta nu este însă dispusă să facă nicio schimbare până nu știe care vor fi consecințele, până nu se asigură că acea schimbare este „sigură”. Mintea ta vrea să obțină garanții înainte de a face un pas înainte către schimbare.

Voi nu înțelegeți că în clipa în care i-ați cerut ajutor lui Dumnezeu, acesta declanșează o serie de schimbări care vă vor produce anxietate, neliniște, frustrare, confuzie. Nu înțelegeți că acele schimbări sunt dovada că Dumnezeu v-a ascultat ruga și vă ajută. Dar modul în care Dumnezeu a răspuns rugăciunilor voastre nu este modul în care voiați voi să răspundă acelor rugăciuni. Voi nu voiați să fie tulburată viața voastră, voiați să fie tulburată viața celor care v-au supărat/ rănit, voiați ca Dumnezeu să le dea lor viața peste cap, nu vouă. Nu înțelegeți că dacă viața voastră este dată peste cap, este pentru că Dumnezeu vrea să vă uitați mai bine la voi înșivă, la modul în care vă trăiți viața, la alegerile pe care le faceți, la prioritățile voastre. Și când se întâmplă astfel de lucruri care vă bulversează și mai tare, voi opuneți rezistență.

La început credeți că ceea ce vi se întâmplă este din vina altora, este soarta, etc și ca atare, vă schimbați slujba/ locul/ relația, crezând că următoarea va fi mai bună. Nu înțelegeți că problema e la voi și că oricâte slujbe/ locuri/ relații ați schimba, până nu rezolvați problema din voi, lucrurile vor merge la fel de prost. Nu înțelegeți că există o toxicitate în interiorul vostru, care vă afectează relațiile/ viața. Nu înțelegeți că e nevoie de o curățare interioară. Iar Dumnezeu face ce este necesar ca să vă facă să înțelegeți: „Aici e vorba despre mine, nu despre alții. E vorba de calitatea alegerilor mele, de comportamentul meu, de prioritățile mele”.

În acest punct începe călătoria interioară și de aici încolo intri tot mai profund în interiorul tău. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


„Doamne, ajută-mă te rog să înțeleg de ce mă aflu aici (în acest loc/ în această slujbă/ în această relație/ în această situație, etc). Ce anume vrei să văd/ înțeleg eu ca urmare a faptului că mă aflu aici?” – aceasta este o rugăciune.

Aceasta este atitudinea potrivită, nu aceea de a da vina pe alții (anturaj, șef, partenerul de cuplu, familie, etc) pentru nefericirea ta.

Uneori noi ne aflăm în locuri/ situații în care ne simțim inconfortabil și presupunem că dacă nu ne simțim bine înseamnă că nu ar trebui să mai stăm acolo. De fapt, și unele dintre locurile în care este menit să fim ne vor face să ne simțim inconfortabil, pentru că evoluția înseamnă să ieși din zona ta de confort, să intri în necunoscut, ceea ce îți dă o oarecare neliniște/ stare de confuzie/ frică. Numai că în acest caz este vorba despre egoul nostru care se simte inconfortabil, nu e vorba despre rezonanța noastră. Egoul nostru nu înțelege că sufletul nostru ne trimite în mod intenționat în locuri în care ne simțim inconfortabil. Sufletul nostru ne trimite în locuri în care nu am alege de bună voie să mergem.

Oamenii spun că vor să-și atingă potențialul cel mai înalt, dar nu le place să fie puși în situații inconfortabile.

Unde credeți că se află potențialul vostru cel mai înalt, în zona voastră de confort? Potențialul vostru cel mai înalt presupune să treceți prin schimbări radicale. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Nimic din ceea ce ți se întâmplă nu este o irosire a timpului/ vieții tale; totul devine un Dar, dacă ești capabil să vezi lecția și să înveți din ceea ce ți se întâmplă. Totul are valoare, dacă ești capabil să vezi dincolo de aparențe.

Atunci când oamenii spun că nu știu cum să meargă mai departe după ce au trecut printr-o criză, de fapt, ei se uită în urmă și de aceea simt că nu reușesc să meargă înainte. Ei se uită la viața lor de până atunci și se așteaptă ca viitorul lor să arate precum trecutul lor. Practic, ei încearcă să meargă înainte uitându-se înapoi - și nu le iese. Ei încearcă să-și construiască viitorul repetând trecutul, într-o formă ușor modificată - și nu mai funcționează.

Când spun „Nu știu cum să merg mai departe”, de fapt, ei nu reușesc să se abțină de la a privi obsesiv la ce a fost și vor să facă aceleași lucruri pe care le făceau în acel trecut care a murit.

În acest caz, primul lucru pe care-l pot face astfel de persoane este să scrie o listă cu toate lucrurile din trecut care au dispărut și a căror dispariție ei nu o pot accepta. Acelea sunt lucrurile pe care oamenii respectivi încă nu au terminat să le jelească și încă nu le-au eliberat. Cu asta au de lucrat, înainte de toate.

Până nu accepți că anumite lucruri s-au încheiat, că au dispărut definitiv din viața ta, până nu renunți la vechea ta identitate, care era legată de acele lucruri/ persoane/ relații care nu mai fac parte din realitatea ta, nu poți merge mai departe.

„Dar nu pot să accept că nu mai am acea slujbă/ relație/ persoană în viața mea. Era o parte importantă din viața mea, însemna atât de mult pentru mine! Nu-mi pot închipui cum va fi viața mea fără ea, nu știu cum pot trăi fără ea! Nu știu cine sunt, fără acea persoană/ relație/ funcție”.

Încetează! Acceptă faptul că acel capitol s-a încheiat, că acea relație a murit, că acea persoană nu mai face parte din viața ta. Creează-ți o nouă viață, care să nu mai fie organizată în jurul acelei relații/ persoane. Redefinește-te. Uită-te înainte, nu înapoi! (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan


Există un concept foarte popular în ultimele decenii, provenind din zona dezvoltării personale și preluat în comunitatea spirituală, un concept care vorbește despre puterea minții și despre faptul că poți crea orice vrei dacă folosești această putere a minții tale.

În cazul oamenilor care funcționează din spațiul egoului, practic, ceea ce vor ei să creeze cu puterea minții este ceea ce vrea egoul lor.

De asemenea, ni se spune că dacă nu-ți place ce ai creat, poți să schimbi, să creezi altceva.

În cazul oamenilor care funcționează din spațiul egoului, ei înțeleg că dacă egoului lor nu-i place ce au creat, pot să schimbe, să creeze altceva, care-i place mai mult egoului lor.

De fapt, nu despre asta este vorba când spunem că dacă ai creat ceva ce nu-ți place, poți schimba, poți crea altceva; este vorba despre faptul că atunci când constați că ceea ce ai creat în viața ta a fost din spațiul egoului, al fricii, al lipsei, al victimizării, al sentimentului că nu ai valoare, poți să schimbi lucrurile, poți să creezi altceva, din spațiul Iubirii, Bucuriei, Pasiunii, Integrității, etc. Dar acest nou proces de creație nu se desfășoară direct în exterior, prin a „repara”/ actualiza vechile creații, ci începe în interior, prin a te schimba tu însuți, și abia apoi se pot schimba lucrurile și în exterior.

Atunci când creezi din spațiul egoului tău lucrurile n-o să iasă bine.

Singurul mod corect de a crea – de fapt, de a co-crea – este să o faci în aliniere cu Dumnezeu.

Și să nu credeți că-l păcăliți pe Dumnezeu dacă mimați că ați crea la modul „spiritual”! La ce mă refer? De exemplu, nu recunoști că vânezi cu disperare un partener, ci faci un „ritual sacru”, aprinzi salvie, aprinzi lumânări, închizi ochii, bagi un „Om mani padme hum”, folosești un gong sau un bol tibetan, după care declari ferm „Eu sunt pregătită să atrag sufletul meu pereche!”, dar în interiorul tău gândești „...pentru că nu vreau să îmbătrânesc/ mor singură”/ „...pentru că nu fac față cheltuielilor de una singură”, etc.

Te anunț că în acest caz n-o să funcționeze ritualul tău „sacru”. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


Dacă vreți să creați lucruri benefice, asigurați-vă că nu creați din spațiul egoului vostru.

N-aveți decât să vă faceți lista cu dorințe, tabloul dorințelor sau orice altceva, dar apoi verificați punct cu punct: „Vreau să creez acest lucru din spațiul Iubirii sau îmi doresc acest lucru din spațiul fricii/ lipsei/ sărăciei?”. Și apoi verificați dacă faptul că ați obține acel lucru ar face diferența în modul în care vă manifestați față de cei din jur, dacă ar face diferența și în viața altora, dacă ar servi în vreun fel Binelui comun sau v-ar folosi numai vouă.

Nu poți co-crea cu Dumnezeu dacă nu înțelegi conceptul servirii Binelui comun, al împărtășirii. Nu mă interesează câte case ai sau câți bani ai; dacă nu împărtășești cu alții ceea ce ai, nu contează cu adevărat. Când plecăm Dincolo, contează numai ceea ce am împărtășit cu alții. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


„Poți crea orice îți dorești, dacă folosești puterea minții tale!”

Nu, nu poți crea orice îți dorești folosind puterea minții tale. Mintea ta poate crea doar în limitele a ceea ce îi permit credințele tale. Tu poți să-ți spui că vrei un anumit lucru, că ești convins că poți obține acel lucru, dar dacă adânc în interiorul tău nu crezi că îl poți obține, nu-l vei obține, indiferent cât s-ar concentra mintea ta pe acel lucru. Și cei mai mulți oameni nu sunt conștienți ce credințe limitative au, nu au nicio idee ce este în interiorul lor, ce anume îi blochează.

Când creezi în mod corect, într-un mod care-ți este benefic, inima ta este cea care ia decizia, inima ta este „împăratul”, iar mintea ta este cea care duce la îndeplinire acea decizie, este „generalul” cel care îndeplinește ordinele împăratului, care mobilizează și conduce trupele.

Dacă „împăratul” este slab sau este corupt, atunci tot regatul se duce de râpă.

Cum rezolvi problema, dacă împăratul este slab sau corupt? Îți faci munca interioară, îți vindeci traumele interioare, îți identifici credințele și tiparele limitative și le cureți. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan






































01.04.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)