sâmbătă, 2 martie 2024

12.Iubirea de sine


Ultima actualizare 05.04.2024: texte si poze noi la final 

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini. Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster


Am adunat in timp aceste comori. Le scot acum la lumina si le ofer cui are nevoie de ele. 

******

„Cum stai tu linistit in treaba ta, fara sa te sinchisesti de nimic, vine unul, iti pune niste bagaje in brate si iti spune sa il  urmezi.

Te ridici, iei bagajele si ca hipnotizat, le cari fara sa cracnesti. La un moment dat, incepi sa iti pui niste intrebari, dar fara raspuns. Apoi te infurii, dar nu zici nimic. Apoi zici, dar continui sa cari valizele.

Situatia este de domeniul absurdului. Orice om sanatos la cap ar arunca valizele si ar pleca in treaba lui.

Cu toate acestea, asta este situatia majoritatii oamenilor, indiferent unde se afla pe planeta asta. S-au nascut, au primit bagajele pline de conditionari de tot felul si continua sa le care pana mor.

Vinovatie, rusine, datorie, respect obligatoriu, asumarea responsabilitatii pentru altii, altruism fals etc., toate au fost impuse cu forta. Atat de bine au fost implementate, incat atunci cand vrei sa iti vezi de viata ta, se declanseaza toate brusc. Imediat te simti vinovat, rusinat si responsabil pentru ce se intampla in capul altcuiva. Vai de mine, cum iti permiti sa te gandesti la tine si la binele tau? Mare nenorocire!

Pana nu arunci valizele, compromisul este inevitabil. Fiecare clipa petrecuta in compromis este plina de otrava, care te imbolnaveste putin cate putin.

Daca vrei sa cari ceva, macar sa fie valizele tale.” Sursa:  Tukaram Paul Avram, pagina de FB, 02.09.2021
 * 

„Da, mă izolez, nu pentru că nu-mi plac oamenii, ci pentru că mă epuizez în contact cu lumea, zgomotul, mulțimea, discuțiile prea lungi, și pentru că prefer să fiu singur decât înconjurat de oameni care nu vibrează pe aceleași frecvențe ca mine.

Nu, nu spun că sunt mai puțin interesante discutiile cu ei, nu am o astfel de afirmație. Spun doar că suntem diferiți. Sensibilitățile și sentimentele noastre nu ating aceleași culmi.

Mai spun că pe masura ce îmbătrânesc, cu atât știu mai mult cine sunt, unde mă duc, ce vreau și ce nu mi se potrivește deloc. Nu trebuie să am companie.

Nu mă simt niciodată singur, mă simt minunat în liniște.

Și dacă primesc oameni, este pentru că dorința este acolo și plăcerea!

Foarte des, calmul meu, liniștea mea interioară, resursele mele, eliberarea mea, seninătatea mea, le trag din balonul meu de „acasă” , singur,  sau afară -  „în mijlocul naturii”, tot singur.

Nu sunt asocial, sunt un empat selectiv. Un empat care îi respectă sentimentele și îi ascultă trupul, mintea, sufletul.

Iubesc profund oamenii, îi ascult, îi sfătuiesc și îi ajut ... Dar după aceea „Eu”, Sinele meu, îmi cere o pauză.

Așadar, dacă câțiva oameni se recunosc, vor ști că, dacă petrecem timp cu cineva, nu este pentru a umple un gol, ci doar pentru ca vrem să fim impreuna. Într-adevăr!” Sursa: Iulian Adrian, pagina de FB 31.08.2021.*



*

„Cândva credeam că iubirea de sine e un act egoist.

Azi știu că iubirea de sine e un act de credință.”Sursa: pagina de FB „Reflexii” 30.08.2021




*

"NE-AU FACUT SA CREDEM...

°Ca dupa moarte exista un rai si un iad, o judecata, pe care au numit-o "judecata de apoi", de care niciunul nu vom scapa; unde unii vor primi recompensa eterna, iar altii o pedeapsa fara sfarsit...

°Ca Prosperitatea nu e pentru toti...

°Ca suntem fiinte imperfecte si ca de aceea traim in vinovatie, saracie si frici...

°Ca daca te iubesti pe tine esti egoist si vei ramane singur...

°Ca nu e divin sa ne iubim prima data pe noi, ca e musai sa-i iubim mai intai pe ceilalti...

°Ca nu putem sa iubim pe oricine, oricum si oricand simtim...

°Ca trebuie sa iubim intr-un anume fel, stabilit de ei ca ei sunt cei ce stiu mai bine...

°Ca nu ii putem accepta si iubi pe cei "diferiti"...

°Ca fericirea inseamna doar a-i face fericiti pe ceilalti...

°Ca iubirea inseamna suferinta...

°Ca avem nevoie de religii si lideri spirituali si ca suntem datori sa-i si intretinem...

°Ca resemnarea, supunerea, obedienta, inseamna a iubi...

°Ca exista anumite zile, pe care le-au numit sfinte, in care a manca si a bea inseamna o adevarata demonstratie de dragoste...

°Ca exista doar ratiunea si ca intuitia e pura fantezie...

°Ca daca gandesti prin tine insuti si alegi sa iesi din structura unui sistem, esti un rebel...

°Ca magia si miracolele exista doar in basme...

°Ca puterea interioara si capacitatea fiintei umane de a-si crea viata in mod constient, sunt doar fantezii din filme SF...

°Ca nu exista si alte planete locuite...

°Ca suntem singuri in Univers...

Ne-au facut sa credem atat de multe lucruri false!!!...

Atunci cand realizezi ca toate-s mincina, ca-s doar manipulare... TE TREZESTI!...si nu mai crezi in ce te-au facut ei sa crezi...

Atunci, crezi in noua realitate: realitatea ta, deferita total de a lor..." ~ Astra Liz ~ Traducere, Ioana Suta



*

„De ce ar trebui să conteze cei pentru care noi nu contăm?” Irina Binder 

https://web.facebook.com/IrinaIBinder/posts/4253522924697543

Iert, dar nu pot să uit și să mă comport ca si cum nu s-a întâmplat nimic!



*

Cât de bine e să poți vorbi, scrie, spune, să te poți arăta, chiar dacă uneori doare, te temi, chiar dacă unii vor râde sau vor arunca înspre tine chestiuni urât mirositoare, contează mai mult că ai putut scoate la lumină în cea mai bună formă de care ești capabil versiunea ta despre lume.”Printesa Urban – Ioana Chicet-Macoveiciuc



"Un tată i-a spus fiicei sale: „Ai absolvit cu onoruri, iată o mașină pe care am cumpărat-o acum ceva timp … are câțiva ani. Dar înainte să ți-o dau, du-o la parcarea uzată din centru, spune că voiai să o vinzi și vezi cât de mult îți oferă. ”

Fiica s-a dus la parcarea uzată, s-a întors la tatăl ei și a spus: „Mi-au oferit 1.000 de dolari pentru că arată foarte uzată”.

Tatăl a spus: „Du-o la amanet”.

Fiica s-a dus la casa de amanet, s-a întors la tatăl ei și a spus: „Casa de amanet oferea 100 de dolari pentru că e o mașină foarte veche”.

Tatăl i-a cerut fiicei sale să meargă la un club auto și să le arate mașina.

Fiica a dus mașina la club, s-a întors și i-a spus tatălui ei: „Unii oameni din club au oferit 100.000 de dolari pentru faptul că este un Nissan Skyline R34, o mașină iconică și căutată de mulți”.

Părintele a încheiat spunând: „Am vrut să știi că locul potrivit te prețuiește în modul corect. Dacă nu ești apreciat, nu te supăra, înseamnă că te afli într-un loc greșit. Cine știe care este valoarea ta te apreciază. Nu stați într-un loc în care nimeni nu vă vede valoarea ”. Autor – anonim, Sursa FB



*

O sticlă de apă la supermarket costă 15 de cenți.

La bar, aceeași sticlă costă 1 euro.

Dacă o luăm de la restaurant sau hotel poate costa până la 3 euro.

Dacă suntem într-un avion portuar, poate costa până la 5 euro.

Sticla este aceeași, marca de asemenea, singurul lucru care se schimbă este locul.

Fiecare loc de la o valoare diferită la același produs.

Când ai chef de nimic, când crezi că nu valorezi nimic și când totul în jurul tău tinde să te desconsidere, schimbă-ți locația.

Nu te opri acolo unde ești.

Ai curajul să te schimbi și să mergi într-un loc unde ești considerat pentru ceea ce ești cu adevărat. Să te înconjori de oameni care recunosc exact cât valorezi.

Nu te așeza.” Sursa : FB

*
"De aceea e aşa de important să laşi anumite lucruri să treacă. Să le dai drumul. Să te desprinzi de ele. Oamenii trebuie să înţeleagă că nimeni nu trişează, uneori câştigăm, alteori pierdem.
Nu aştepta să ţi se dea ceva înapoi, nu aştepta să ţi se recunoască efortul, să ţi se descopere geniul, să ţi se înţeleagă iubirea. Încheie nişte etape.
Nu din orgoliu, din neputinţă sau mândrie, ci pur şi simplu pentru că acel lucru nu se mai potriveşte cu viaţa ta.
Închide uşa, schimbă discul, fă curat în casă, şterge praful. Încetează să mai fii cine erai şi transformă-te în cine eşti!" Paulo Coelho - "Zahir"


*
"Ca urmare a programării la care am fost supuși încă din copilărie, noi am început să nu mai fim atenți la ceea ce simțim și să ne ascultăm doar mintea.
Mintea omului poate fi manipulată, poate fi controlată, poate fi programată, poate fi păcălită. De aceea noi, oamenii, am ajuns să credem că suntem neputincioși, că „nu avem încotro”, că nu avem liber arbitru, că suntem victime, că depindem de alții, că alții au putere asupra noastră și noi trebuie să ne supunem.
Un exemplu simplu: să spunem că sunt doi oameni care îți împărtășesc părerile lor asupra unui subiect. Unul este medic și altul lucrează la un magazin alimentar.
Mintea ta o să-ți spună: „Ascultă-l pe medic, fiindcă el este mai deștept, are o facultate, are mai multă educație, are un statut”.
Noi suntem învățați să credem că dacă o persoană are mai multă școală/ are o funcție/ un anumit statut social sau este o vedetă, ea știe mai multe și este mai demnă de încredere decât un om care lucrează la magazinul alimentar. Este ceva ce considerăm a fi de la sine înțeles, nici nu ne mai gândim când facem astfel de presupuneri. Acesta este un mod prin care permitem să fim controlați/ manipulați – când ascultăm două persoane de acest tip, în mod automat noi credem medicul.
Ceea ce se întâmplă când începem să creștem vibrațional este că ieșim din acest gen de prejudecăți, ieșim din spațiul minții și din programarea minții și ne asumăm Suveranitatea personală: începem să simțim energiile și să ne urmăm rezonanța.
Iar ceea ce ne indică rezonanța nu este „logic”, „nu are sens”, din perspectiva minții. Și este posibil ca în exemplul de mai sus, tu să constați că rezonezi cu ceea ce spune persoana care lucrează la magazinul alimentar și nu cu ceea ce spune medicul. Iar la început o să fii confuz, fiindcă mintea ta o să se agite, o să protesteze, o să încerce să te convingă: „Omul ăsta este medic! Tu îl crezi pe cel care lucrează la magazinul alimentar, nu pe medic?! Ai luat-o razna?! Nu îți dai seama că este o prostie să te iei după omul ăsta care nu are cine știe ce educație?”.
Dar tu simți foarte clar că rezonezi cu ceea ce spune cel care lucrează la magazinul alimentar, nu cu ce spune medicul. Și simți multă confuzie/ nesiguranță, pentru că ai funcționat atâta vreme din spațiul minții, fiind atât de sigur că ceea ce spune mintea ta este „corect”, că argumentele pe care ți le aduce mintea ta sunt „logice”/ „de bun simț”.
Ai fost programat să crezi tot ce spun autoritățile/ instituțiile statului/ „experții”, să crezi că ei știu mai bine decât tine ce se întâmplă și ce trebuie făcut.
Cât ești în 3D nu îți dai seama că ești într-o Dimensiune bazată pe control și manipulare, nu îți dai seama că ai fost supus unei programări și că funcționezi în baza acestei programări.
Numai atunci când începi să crești vibrațional și ieși din 3D îți dai seama de acest lucru, îți dai seama cum ai fost programat/ manipulat, îți dai seama că poți funcționa și altfel, nu din spațiul minții și poți alege să îți asumi Suveranitatea personală, să faci alegeri în baza rezonanței, care nu te minte niciodată și care nu poate fi păcălită. Abia atunci conștientizezi că rezonanța ta reprezintă cea mai bună ghidare de care poți beneficia, atunci când vrei să știi ce este „adevărat"/ benefic/ potrivit pentru tine și ce nu. "(Lorie Ladd)



*

Atunci când alegi să ai o relație cu o femeie puternică care şi-a construit singură o carieră, trebuie să accepți şi faptul că nu se poate ocupa de casă cu normă întreagă. Găsiți soluții împreună, fără să îi reproşezi ceva. Susține-i cariera. Susține-o ca pe o egală, nu încerca să supui o astfel de femeie, nu faci decât să o pierzi.

Dacă alegi o gospodină care să poată avea grijă de tine și să fie casnică, trebuie să accepți că nu face bani şi să ai grijã să nu-i lipsească nimic. Nu o trata ca pe o menajeră. Datorită ei, ai haine curate şi confort. Menajerele costă în unele cazuri, destul de mult. Ți-o permiți ?

Dacă alegi o femeie supusă, trebuie să accepți că depinde de tine şi că eşti dator pt supunerea ei.

Dacă alegi să fii cu o femeie curajoasă, puternică, cu personalitate, trebuie să accepți că uneori poate fi autoritară, ocupată, stresată, uneori poate deveni dură și are gânduri şi păreri proprii pe care ar fi bine să le accepți.

Dacă alegi o femeie frumoasă, cu care să te mândreşti, trebuie să accepți și faptul că are nevoie de timp pentru ea, pentru a se menține suplă şi aranjatã. Uneori accepți şi cheltuielile extra care pot aparea, deşi o femeie puternică nu-ți va cere niciodată nimic. Surprinde-o cu un card de credit :)))) .

Opriți-vă și reflectați ..."   Sursa: Gabriela Miu Rînja, pagina ei de FB



*

MODIFICAREA TIPARELOR ROLURILOR DE GEN

"În perioada timpurie a secolului trecut, rolurile sociale erau mai puține, mai bine definite și mult mai ușor de combinat. Mama era casnică, muncea în casă și se ocupa de copii. Interesele exterioare, precum implicarea școlară, hobby-urile și munca de caritate decurgeau natural din aceste îndatoriri. Munca și vizibilitatea comunitară a tatălui se îmbinau armonios, de asemenea. Iar împreună, rolurile lor se sincronizau.

Însă complexitatea societății moderne dictează individului să dezvolte o mulțime de roluri sociale — dintre care multe nu se îmbină așa ușor. O mamă cu serviciu, de pildă, are două roluri distincte și trebuie să facă mari eforturi pentru a le îndeplini bine pe amândouă. Politicile multor angajatori cer ca o angajată mamă să separe total casa de serviciu; ca urmare, multe mame se simt vinovate sau jenate când problemele dintr-o zonă au impact asupra celeilalte.

Un tată care lucrează își împarte și el rolurile de acasă și de la serviciu în compartimente separate. Nu mai este proprietarul băcăniei locale, care trăiește deasupra magazinului. Mai degrabă lucrează la kilometri depărtare de casă și petrece mult mai puțin timp cu familia. Mai mult, tatăl modern își asumă un rol tot mai implicat în cadrul responsabilităților familiale.

Modificarea tiparelor de rol în ultimii 25 de ani constituie un element central al teoriilor care explică de ce TPN (tulburarea de personalitate nespecifică) este comună mai ales femeilor. În trecut, femeia avea un anumit parcurs al vieții — măritându-se (de regulă la sfârșitul adolescenței sau până la vârsta de 25 de ani), având copii, stând acasă pentru creșterea copiilor și reprimându-și orice ambiții de carieră. Astăzi, în schimb, o tânără femeie se confruntă cu o gamă amețitoare de modele de rol și așteptări — de la femeia de carieră necăsătorită la femeia de carieră căsătorită, până la mama ocrotitoare tradițională și la „superfemeia" care se străduiește să îmbine cu succes mariajul cu cariera și copiii.

Și bărbații s-au confruntat, bineînțeles, cu noi roluri și așteptări, dar nici pe departe atât de variate — și nici atât de conflictuale — ca ale femeilor. În ziua de azi, se așteaptă de la bărbați să fie mai deschiși, sensibili și să-și asume o mai mare contribuție la creșterea copiilor decât în epocile precedente. Însă aceste calități și responsabilități se adaptează, de obicei, rolului general de „furnizor“ sau „cofurnizor”. Sunt rari bărbații care își abandonează cariera, de pildă, pentru rolul de „soț casnic"; nici nu se așteaptă acest lucru de la ei.

Bărbații au avut de făcut mai puține ajustări pe parcursul evoluției relațiilor și căsătoriei. De pildă, mutarea domiciliului este dictată, de obicei, de necesitățile carierei bărbatului, de vreme ce el este, cel mai adesea, principalul aducător de venituri al casei. Pe parcursul sarcinii, nașterii și creșterii copiilor se produc puține modificări ale realității de zi cu zi a bărbatului.

Femeia nu numai că îndură solicitările fizice ale sarcinii și nașterii, trebuind să-și părăsească slujba pentru a naște,dar tot ea este cea care trebuie să facă și tranziția înapoi la serviciu sau să renunțe la carieră. Și în multe gospodării în care lucrează ambii soți, deși acest lucru poate să nu fie declarat deschis, femeia încă își asumă pur și simplu principala responsabilitate în întreținerea locuinței. Ea este cea care, de obicei, își schimbă planurile pentru a rămâne acasă cu copilul bolnav sau ca să aștepte instalatorul.

Deși femeile au luptat cu succes pentru a avea opțiuni sociale și profesionale sporite, este posibil ca ele să fi trebuit să plătească un preț pe măsură în acest proces: decizii dureroase privind cariera, familia și copiii; încordări în relația cu copiii și soțul; stres rezultat din necesitatea de a trăi cu deciziile luate și confuzie în privința a cine sunt și cine vor să fie. Din această perspectivă, este de înțeles că femeile pot fi mai des asociate cu tulburare de personalitate nespecificată , o tulburare în care confuzia de identitate și confuzia de rol sunt componente centrale." J.J. Kreisman



*

"Atunci când oamenii au nevoie de o mână de ajutor, de puțină iubire, de puțină energie, ei nu apelează la Sinele lor Superior. Ei merg la biserici. Ei merg la alte persoane. Ei apelează la alcool, droguri sau la alte lucruri de genul ăsta. Merg peste tot, dar nu în interior. Oriunde, dar nu în interiorul lor.
Te rog să simți cu adevărat ceea ce se întâmplă acolo, în colivia ta. Ce se întâmplă în interiorul tău?
Este multă agitație. Este multă confuzie. Sunt o mulțime de smiorcăieli și nimic mai mult. Nimic care să te facă să îți spui: “Gata, m-am decis! O să lămuresc lucrurile astea. O să obțin niște răspunsuri și o să închei definitiv chestiunea asta!”.
Este foarte multă agitație acolo, în interiorul vostru - și va continua să fie, până când veți acorda atenție acelor lucruri, până vă veți ocupa de ele." Adamus, prin Geoffrey Hoppe



*

"Dragă, nu ai nevoie de salvare, ci doar de iubire de sine. Sufletul tău te cheamă să te ridici și să-i întruchipezi adevărul în fiecare clipă a zilei și a serii. Totusi, daca nu exista actiune catre aceasta chemare a sufletului, nu va fi de folos si nu va transforma nimic. Orice te-a chemat sufletul tău să faci, trebuie să acționezi și tu asupra lui.
Ceea ce suntem este o ființă multidimensională care are această experiență 3 D umană. Ceea ce este creat este prin intențiile noastre pe care le stabilim acum. Pe măsură ce te conectezi la propria ta intuiție, vei stăpâni alinierea posibilităților pe care ți le dorești, pe măsură ce ceilalți renunță. Este atât de important să ne amintim că, deși da, sunteți această ființă spirituală magnifică cu acest dar al intuiției în timp ce adăpostiți acest corp fizic, trebuie să respectați regulile 3 D. Asta înseamnă că visele și inspirația ta au nevoie de împământare prin acțiune.

Fă pași spre ceea ce îți dorești să manifești și vei ajunge acolo. Sufletul tău este mereu acolo, gata să te conectezi cu el, asistându-te aici pe Pământ. ~ Abigail Stellar Shekinah ♡


"Cand cineva te ataca inseamna ca se simte amenintat de tine (de ceea ce spui sau faci).

Cand cineva te barfeste inseamna ca se simte inferior in fata ta si vrea sa te discrediteze.

Cand cineva te invidiaza inseamna ca isi doreste ceea ce ai tu.

Cand cineva te uraste inseamna ca percepe ca i-ai luat ceva important sau ca i-ai facut ceva ce l-a lezat.

Toata negativitatea care vine inspre tine de la un om porneste din fragilitatea sa interioara, din frustrarile sau neimplinirile sale.

Un om constient de puterea sa interioara nu este agresiv, nu barfeste, nu invidiaza si nici nu uraste.

Un om puternic este asertiv, isi stabileste limite si granite clare de interactiune cu ceilalti, nu ia la modul personal cuvintele si comportamentele disfunctionale ale altor oameni, nu invidiaza pe nimeni pentru ca stie ca doar de el depinde cat si ce are, si nici nu uraste deoarece este constient de faptul ca responsabilitatea asupra vietii tale ii apartine pe de-a-ntregul - chiar si atunci cand pierde ceva sau a permis cuiva sa-i faca rau.

Alege-ti luptele cu intelepciune!" Sursa: Ursula Sandner

„Ce înseamnă „a crea un spațiu în care un altul să se simtă în siguranță să se arate vulnerabil”?

Înseamnă a fi capabil să oferi un spațiu emoțional în care să îi permiți celuilalt să exprime ceea ce simte nevoia să exprime, fără a-i da sfaturi cu privire la ce „trebuie” să facă în legătură cu situația respectivă.

Când un om se deschide în fața ta, se arată vulnerabil, el speră că vei fi altfel decât familia sau prietenii săi și vei fi capabil să creezi un spațiu emoțional în care el să exprime ce este în inima lui și să se simtă AUZIT.

În asemenea cazuri, cei mai mulți oameni simt nevoia să-ți dea sfaturi, să-ți spună ce „trebuie” să faci. De fapt, în acest fel ei își proiectează propriile traume asupra ta. Tu ai nevoie doar să fii ascultat și AUZIT, atât.

Dincolo de faptul că ești capabil să creezi un spațiu emoțional în care alții să se simtă în siguranță să se arate vulnerabili, este necesar să fii capabil să asiguri și pentru tine însuți un spațiu în care să-ți permiți să fii vulnerabil, să-ți permiți să-ți simți toate emoțiile, indiferent cât de inconfortabil/ dureros ar fi. Asta înseamnă să fii un Maestru.” (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan

„Când noi ne bazăm sentimentul valorii de sine, iubirea de sine, stima de sine pe ceva/ cineva din exterior vom dezvolta întotdeauna un atașament față de acel lucru/ om. Și vom trăi cu iluzia că acel om sau acea relație/ experiență ne dă iubire/ valoare/ validare.

Iar când pierzi acel om/ acea relație/ acea experiență ce se întâmplă? Trauma din interiorul tău, cea care te-a făcut să cauți în exterior iubirea/ confirmarea valorii tale ca ființă, va ieși la suprafață și-ți va spune „Ascultă, ai refuzat să te uiți la mine în urmă cu 20-30-40 de ani și de atunci ai continuat să vânezi în exterior oameni/ relații/ experiențe care să-ți dea sentimentul că ai valoare, că meriți iubire, că ai parte de iubire, dar atunci când aceste persoane/ relații/ experiențe au dispărut din viața ta, ai fost distrus.

Atașamentele tale sunt atât de evidente, încât nu mai poți evita să te uiți în interiorul tău și să vezi ce este acolo, în loc să arăți cu degetul către alții și să-i consideri pe ei vinovați de faptul că tu te simți lipsit de valoare, singur, că simți că nu meriți să fii iubit, că nu ești bun de nimic, etc”.

Nimic și nimeni din exterior nu va vindeca traumele tale. Nicio persoană, nicio relație, nicio slujbă, nicio sumă de bani, nimic nu va putea să vindece traumele tale care te fac să simți lipsit de valoare, să simți că nu meriți să fii iubit, că nu ești bun de nimic și să te mulțumești cu firimituri. Numai tu poți să te vindeci.

Atunci când anumite persoane/ relații/ lucruri ies din viața ta, când nu mai ai stabilitate financiară, etc, astfel de situații sunt un Dar care să te ajute să eliberezi atașamentele și să îți vindeci traumele. Sunt un Dar care te face să te simți inconfortabil sau chiar oribil, dar sunt un Dar prin care ești împins să te întorci în interiorul tău, să lucrezi cu tine și să te vindeci.

Atașamentele pe care le aveți față de persoane/ lucruri/ relații/ slujbe/ experiențe sunt ca niște cordoane energetice care vă dau iluzia împlinirii/ fericirii/ valorii personale. Dar este doar o iluzie. Și această iluzie vă ține atenția concentrată pe persoane/ experiențe din exterior, ca să nu vă uitați în interior și să vă confruntați cu propriile traume.

Aceste atașamente sunt periculoase, pentru că dacă acea persoană/ relație/ experiență dispare din viața ta, ești „distrus”, ai sentimentul că nu meriți să fii iubit, că nu valorezi nimic și iar vei alerga în căutarea unei persoane/ relații/ experiențe exterioare care să te facă să simți că ai valoare.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Uneori suntem atât de severi cu noi, ne judecăm atât de dur, avem așteptări atât de mari de la noi înșine, încât toate acestea ne fac mai mult rău decât experiențele inconfortabile/ dureroase prin care trecem.

Este posibil ca unii dintre voi să experimentați acum anxietate, depresie, un sentiment de singurătate/ izolare și să nu știți cum să tratați anumite situații, să nu vă dați seama ce puteți face.

Alții este posibil să simțiți o stare de iritare, să aveți dubii că faceți față procesului Ascensiunii.

Acest mesaj este pentru voi, cei care ați experimentat astfel de lucruri în ultima perioadă:

Corpul vostru fizic se pregătește pentru a face față din punct de vedere energetic la ceea ce se va întâmpla în perioada următoare. Și face asta ridicându-și nivelul de vibrație, adică integrând mai multă Lumină. Iar când integrezi mai multă Lumină, aceasta răscolește tot ceea ce înseamnă energii de vibrație joasă din corpul tău fizic. De aceea ies la suprafață aceste emoții intense.

În plus, pe măsură ce creșteți vibrațional simțiți mai mult, simțiți totul mai intens.

Lumina amplifică (pentru a fi conștientizat) tot ceea ce este sub nivelul său de vibrație. Și o să simțim tot felul de lucruri în corpul nostru, „mișcări”/ senzații ciudate.

Așadar, dacă treceți prin astfel de stări, nu vă judecați, nu vă îngrijorați, nu vă mai întrebați dacă e ceva în neregulă cu voi, nu vă mai spuneți că „nu ar trebui să simțiți așa ceva”; așa arată evoluția ca nivel de vibrație, așa creștem vibrațional. Unele zile sunt mai bune, altele sunt mai proaste. Tratați-vă cu compasiune și nu faceți ca lucrurile să fie mai dificile decât este cazul.

Tot ce simțiți sunt, de fapt, niște energii care se mișcă prin corpul vostru. Permiteți-vă să simțiți tot ce iese la suprafață și lăsați acele energii să se ducă în ritmul în care se duc ele. Respirați și beți multă apă.

Nu e nimic în neregulă cu faptul că aveți zile mai proaste.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Unii dintre voi sunteți nu sunteți dispuși să fiți altfel decât voi înșivă, să vă manifestați altfel decât la modul autentic. Unii dintre voi nu percepeți alegerea a fi voi înșivă ca un mod de a opune rezistență normelor sociale, ci pur și simplu vă permiteți să fiți cine vreți să fiți și nu vă pasă ce crede lumea despre voi. Nu sunteți nici oameni care se conformează regulilor, nici rebeli. Voi sunteți voi, la modul autentic, atâta tot.

Și majoritatea oamenilor ajunge la un moment dat în viață în acest punct, într-un fel sau altul. Este ca un gen de „lepădare a pielii” celui care credeai că ar trebui să fii sau a celui care ar fi vrut părinții tăi să fii.

Sunt mulți adulți singuri care se învârtesc de colo, colo încercând să fie ceea ce vor alții să fie, pentru ca astfel să-și găsească un partener. Sau cel puțin fac ceea ce cred ei că vrea alții să facă, prezentându-se în public așa cum cred ei că „ar trebui” să se prezinte, pentru a atrage un partener.

Vine însă un moment în viața ta când este necesar să examinezi dacă funcționezi ca acel aspect al tău care trăiește în frică sau dacă funcționezi ca acel aspect al tău care caută bucuria.

Pe lângă dorința de a te integra sau dorința a ieși în evidență ca o persoană care nu se integrează, tu ai un instinct de supraviețuire. Instinctul de supraviețuire îți spune că trebuie să concurezi cu ceilalți; îți spune că trebuie să ai mai mult decât suficient, „în caz că se întâmplă ceva”. Este acea parte tine care nu se simte niciodată cu adevărat relaxată, pentru că se teme că se poate întâmpla oricând ceva rău – te-ai putea îmbolnăvi sau economia ar putea să o ia razna; se pot întâmpla multe lucruri care ar putea pune în pericol supraviețuirea ta.

Mă adresez celor care ați conștientizat cu mai mult timp în urmă faptul că funcționați în tiparul de supraviețuire și ați „lepădat” acea piele, pentru a putea funcționa urmându-vă Bucuria:

Oamenii sunt meniți să trăiască în fericire și să fie bucuroși și entuziasmați când se trezesc dimineața, dar vedeți atâtea persoane în jurul vostru care trăiesc în frică și vă este greu. Și este și mai greu să le convingeți să nu le mai fie frică. Și atunci ce puteți face?

Puteți să vă trăiți viața din plin, să vă arătați Lumina și să-i invitați pe toți cei care vor să vi se alăture la Parada Bucuriei. Puteți fi un exemplu pentru cum să trăiești la modul autentic și să nu te temi de natura ta muritoare.

Atunci când le puteți arăta celorlalți prin propriul exemplu cât de bine e să nu îți fie frică de moarte și să nu îți fie teamă de ceea ce gândesc alții, o să puteți conduce societatea într-o nouă epocă, într-o Dimensiune complet nouă.” (Daniel Scranton) Traducerea Mihaela Dan

„Noi trăim într-o lume în care am fost învățați să dăm întotdeauna vina pe alții când ne simțim rău, când ei fac ceva ce nu ne place/ convine. Nu am știut că de fapt, totul ține de ceea ce este în interiorul nostru, nu de ceea ce este în exterior.

Totul începe și se termină cu tine, când este vorba de ceea ce simți/ spui/ faci. Și cu cât vor mai mai mulți oameni care înțeleg asta, care încep să lucreze cu ei însiși, să-și proceseze emoțiile, să-și vindece traumele, în lumea asta va fi mai multă pace și bucurie.

Când tu nu mai dai vina pe altul pentru modul în care te simți o să fii capabil să-l accepți pe acel om exact așa cum este el. Când tu ești capabil să te manifești la modul autentic, să-ți rostești adevărul fără să te simți vinovat pentru reacțiile celor din jur, atunci vei fi capabil să te accepți pe deplin pe tine însuți și de asemenea, să-i accepți și pe ceilalți.

Noi suntem ființe diferite, unice și vor fi mereu în jurul tău oameni care văd lucrurile diferit față de tine; este necesar să accepți acest lucru, să respecți dreptul fiecăruia de a avea propriile adevăruri/ opinii, să onorezi adevărul altora și în același, să onorezi și adevărul tău, să-ți urmezi propriul adevăr, indiferent ce cred/ spun/ fac alții.

Tu nu ești dator să faci ce vrea altul, să minți, să te prefaci, numai ca să nu se supere/ enerveze, să nu se simtă ofensat/ rănit altul. Responsabilitatea ta ține de a fi tu însuți, de a-ți rosti adevărul și de a le permite și celorlalți să fie ei înșiși.

Modul în care reacționează ceilalți la faptul că tu te manifești la modul autentic este treaba/ responsabilitatea lor, nu este treaba/ responsabilitatea ta.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Observați-vă în timpul zilei, când sunteți cu prietenii, cu familia, cu colegii de muncă, etc și observați dacă încă mai funcționați în vechile tipare care înseamnă să nu vă rostiți adevărul, să încercați să le faceți pe plac, să le cântați în strună, să acceptați să faceți lucruri pe care nu vreți să le faceți și conștientizați: „Ups, iar am făcut chestia asta! Am zis că nu mai fac asta. De ce nu mi-am spus adevărul? De ce nu am spus «Nu», când simt foarte clar că e «Nu»?”.

Veți avea tot mai multe astfel de conștientizări, pentru că voi creșteți vibrațional și veți simți impulsul de a vă manifesta la modul autentic, de a vă spune adevărul.

Unul dintre motivele pentru care ne-am abținut să ne rostim adevărul până acum a fost acela că ne simțeam responsabili pentru modul în care reacționau cei din jur, ne simțeam vinovați pentru faptul că ei erau deranjați/ iritați/ indignați/ ofensați/ răniți de adevărul nostru, de autenticitatea noastră.

Nu suntem responsabili pentru ce simt alții, atunci când noi ne rostim adevărul. Ceea ce simt ei depinde de ceea ce este în interiorul lor, de credințele/ tiparele/ traumele lor nevindecate. Înțelegeți acest lucru!” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

“ Vine o vreme când nu îți mai pasă de modul în care te văd sau judecă cei din jurul tău, când nu te mai interesează și nu mai cauți validarea nimănui pentru că îți cunoști propria valoare. Vine o vreme în care te interesează doar propria evoluție personală, iubirea de sine non-egotică, iar când EȘTI acea iubire o dăruiești mai departe natural până în cel mai îndepărtat loc al Universului.

Vine o vreme în care în sfârșit te scuturi, alegi să te eliberezi de balastul trecutului și îți deschizi aripile către propria ascensiune spirituală. Și mai vine o vreme în care conștientizezi că toate acele personaje care au jucat rolurile din scena vieții tale ești tot TU.

La un anumit nivel nu te mai afectează cei care încearcă poate involuntar să te rănească, înțelegi că toate au un scop și un rost. La un anumit nivel nu te mai cobori în vibrația nimănui și nu mai preiei karme, apoi vezi că au încetat să mai apară acele situații în jurul tău.

Dacă pare greu de digerat și asimilat nu îți face griji, toate vin la timpul lor.

Într-o lume agitată, TU manifestă calmul lăuntric, într-o lume agresivă, manifestă pacea interioară, într-o lume confuză fii tu acela care ESTE claritate și stăpânire de sine.. Într-o lume care nu îți place fii exact opusul ei..oricare ar fi acea lume și vei produce magie ca un adevărat co-creator ce ești.

Namaste..cu iubire în eternitate!!!”

Sursa: AlmyRa & Evolutie Spirituala-Constientizari 

“Eu procedez în felul următor cu cei care intră în viața sau realitatea mea: le dau tuturor o șansă.

Dacă vii la mine și ai un punct de vedere diferit de al meu, excelent, te ascult, îți mulțumesc că mi l-ai împărtășit și îți respect punctul de vedere.

În momentul în care tu ai pretenția că punctul meu de vedere este „greșit” și al tău este cel „corect” și încerci să-ți impui punctul de vedere în fața mea, te poftesc afară, pentru că tu nu vii să discutăm, tu vii să te lupți cu mine, ca să-mi dovedești că ai dreptate.

În acest moment ale vieții mele nu consider că merită să mă lupt cu nimeni pentru a-i dovedi ceva.

Chiar dacă un om mă provoacă și încearcă să mă implice într-o dispută/ luptă de acest tip, nu sunt dispus să mă implic în așa ceva; mă îndepărtez de acea personă și îmi văd de treaba mea.

Și apoi lucrez cu mine însumi, pentru că eu am atras în calea mea acel om care era dornic să se lupte cu mine.

În opinia mea, o situație toxică nu este locul potrivit pentru mine; nu sunt dispus să mă las atras în astfel de situații; dacă o situație devine toxică eu mi-am văzut de drum, nu rămân blocat în astfel de contexte.

Sunt foarte ferm când este vorba despre comportamente/ situații/ relații toxice, nu accept așa ceva.

Asta nu înseamnă că nu lucrez cu mine însumi, când se întâmplă să am parte de așa ceva, fiindcă este clar că le-am atras în realitatea mea cu un scop, ele au un mesaj sau o lecție pentru mine.

Însă această muncă interioară o fac după ce m-am îndepărtat de acea persoană sau situație toxică.

Dacă nu le gestionezi înțelept, situațiile toxice pot deveni foarte periculoase. “

Sursa: Jason Estes via Elena Elenica

"În ziua în care te vei iubi pe tine însuți te vei accepta necondiționat cu toate imperfecțiunile, cu tot ceea ce îți place sau nu la propria persoană, îți vei iubi luminile dar si umbrele, îți vei iubi strălucirea dar și intunericul, îți vei înlocui vinovăția cu acceptare și învățare, îți vei inlocui teama cu curaj, și starea de confort cu indeplinirea viselor tale!

În ziua in care te vei iubi, te vei umple cu dragostea ta, îți vei umple toate golurile si toată sărăcia interioară cu iubirea pe care o vei scrie cu majuscule în propria inimă, te vei îmbrățișa, pentru că vei înțelege care este sensul iubirii și o vei emana, transmite prin toți porii cu dragoste și altora!

În ziua în care te vei iubi, nu îți vei mai cântări iubirea, o vei oferi fără cereri sau limite, fără condiții sau impuneri, pentru că atunci vei ști cine ești cu adevărat, că ești creat din iubire; atunci vei ști că tu însuți ești iubirea și abundența din viața ta!

In ziua in care te vei iubi, te vei descoperi pe tine însuți deși alții te vor numi o persoană cu caracter si personalitate neadecvată, tocmai pt faptul că te-ai dezbrăcat de temerile tale și nu te mai identifici cu cel de ieri!

Te vor numi, dificil, complicat tocmai pt faptul că ai propriul stil de gândire total diferit și nu mai corespunzi nicicum modelului lor!

Îți vor spune că te-ai schimbat sau că ai devenit insuportabil tocmai pt faptul că îți permiți să fii tu, cel autentic fără măști, ca ei!

Vor spune că ai devenit egoist, doar pt simplu fapt că te respecți pe tine însuți!

Narcisist, pt faptul că te iubesti!

Increzut, pt că acum ai incredere deplină în tine!

Să nu îți pese! Este doar parerea lor și cu atât mai putin are de a face cu tine!

Acum ai învățat că în spatele fiecărui cadou (cuvânt, faptă, gest) și în spatele fiecărui atac, se află cineva care se simte mizerabil cu el însuși, care suferă, care are multe slăbiciuni căruia îi lipsește tocmai ce tu ai dobândit... IUBIREA!

Doar în ziua in care te vei iubi pe tine însuți te vei elibera și vindeca de limitările și neacceptarile tale, de nemulțumirile și suferințele din viața ta, le vei iubi, înțelegând că sunt o parte din propria istorie si din tine, ce te-au format și însoțit pe tot acest parcurs pt a te regăsi și dezvolta!

În ziua în care te vei iubi pe tine însuți vei atrage toată iubirea și frumusețea încă nedescoperită din interiorul tău, din toată creația și tot ceea ce există, pentru că doar atunci o vei putea vedea!" Sursa: Daniela Hell

„E minunat atunci când avem alături de noi oameni care ne văd valoarea și ne apreciază, care ne susțin, care ne sărbătoresc succesele, care ne ajută în orice mod; Dumnezeu se folosește de alți oameni pentru a ne ajuta să ne urmăm Menirea. Dar este foarte important să nu devenim dependenți de aprobarea/ admirația/ acceptarea/ validarea obținută de la alții, să nu ajungem să ne evaluăm propria valoare în funcție de modul în care ne tratează alți oameni.

E ușor să devii dependent de complimentele/ aprecierea/ admirația/ susținerea celor din jur, dar când se întâmplă asta, tu ajungi să ai nevoie de aceste lucruri din exterior ca să simți că ai valoare, ca să te simți bine în pielea ta, ca să te simți împlinit, ca să simți că ai succes. Este ca un drog – dacă rămâi fără el, te descurajezi, îți pierzi încrederea în tine, devii nesigur de propria valoare, intri în depresie și de aceea vei face eforturi supraomenești ca să câștigi din nou aprobarea/ acceptarea/ admirația acelor oameni.

Problema este că tu încerci să obții din partea oamenilor ceea ce doar Dumnezeu îți poate da. Valoarea ta nu este dată de ceva din exterior, de ceea ce ai, de oamenii pe care-i cunoști, de părerea altora despre tine; valoarea ta ți-a fost dată de Dumnezeu, atunci când te-a creat. Nu contează cine ești în ochii altora, contează al CUI ești – tu ești copilul lui Dumnezeu.

Este posibil ca oamenii care te aplaudă/ admiră/ susțin/ ajută să se întoarcă împotriva ta, să te părăsească, să fie prea ocupați ca să mai aibă timp să te susțină pe tine. Nu te mai baza pe alți oameni, nu te mai baza pe ce îți dau alții, pe ce fac alții pentru tine, când e vorba despre a-ți urma Destinul! Bazează-te pe Dumnezeu, pentru că El ți-a dat viață, El ți-a dat o Misiune când te-a trimis pe Pământ, El te-a echipat cu tot ce aveai nevoie ca să împlinești acea Misiune și El va fi mereu alături de tine!” (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan

„Nu te mai baza pe susținerea și încurajările altora, bazează-te pe tine însuți, încurajează-te singur!

Nu mai aștepta ca alții să-ți recunoască valoarea, recunoaște-ți singur valoarea, spune-ți singur: „Eu sunt copilul lui Dumnezeu!”.

Vei avea relații mult mai bune dacă vei face asta; în caz contrar, vei avea permanent nevoie de validare din partea altora, vei aștepta permanent ca alții să te împlinească/ facă fericit, ca alții să te „salveze”/ „repare”/ „vindece”.

Nu mai pune presiune pe cei din jur ca să-ți alimenteze întruna stima de sine, doar fiindcă nu ești capabil să ți-o alimentezi singur!

Unii dintre voi o să spuneți: „Părinții mei nu mi-au spus niciodată o vorbă de încurajare, soțul/soția mea nu-mi face niciodată vreun compliment, șeful meu nu mi-a spus niciodată o vorbă bună! E greu să simți că ai valoare, în aceste condiții…”.

V-o spun cu tot respectul: dacă n-ați avut parte de astfel de cuvinte de încurajare din partea altora înseamnă că nu aveați nevoie de ele, ca să fiți cine sunteți cu adevărat. Cei din jur nu vă pot împiedica să vă împliniți Menirea, părerea lor nu contează, din acest punct de vedere. Ceea ce cred/ spun/ fac ceilalți nu afectează în niciun fel Planul lui Dumnezeu pentru voi. Scuturați toată acea negativitate de pe voi și vedeți-vă de drum! Nu luați în seamă cuvintele urâte, comentariile lipsite de respect la adresa voastră, jignirile și respingerea de care ați avut parte! Nu contează că alții v-au spus că nu sunteți destul de bun/ valoros/ talentat/ priceput, etc. Nu acei oameni vă stabilesc valoarea! Dumnezeu v-a dat valoarea, atunci când v-a creat. Dumnezeu nu creează rebuturi.

Singura putere pe care o au oamenii asupra voastră este puterea pe care le-o dați voi.” (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan

„Eu nu am nevoie de validarea ta ca să știu că am valoare, nu am nevoie de aprobarea ta, de susținerea ta, de încurajările tale, ca să-mi urmez Calea. Atât timp cât știu că am susținerea lui Dumnezeu, pentru mine e suficient. Atât timp cât știu că Dumnezeu e în interiorul meu, că Dumnezeu m-a creat, m-a echipat cu tot ce am nevoie pentru această viață și m-a ales pentru o anumită însărcinare, eu merg drept înainte, indiferent ce crezi/ spui tu despre mine. Dacă am aprobarea lui Dumnezeu, o să merg înainte cu capul sus, nu am nevoie de aprobarea ta!

Nu am nevoie de aplauzele altora, nu am nevoie de laudele altora ca să merg înainte, ascultând ghidarea divină.

Nu mă interesează să mă dau bine pe lângă unii, să-i lingușesc pe alții, pentru că aceștia au diferite poziții/ funcții și „mă pot ajuta să promovez”. Eu știu că promovarea nu vine de la oameni, vine de la Dumnezeu.

Dumnezeu știe unde sunt oportunitățile cele mai potrivite pentru tine. Dumnezeu poate face în așa fel, încât să ai parte de o promovare fără să fie nevoie să-ți dai silința să faci pe cineva să te placă. Nu e nevoie să joci teatru, să-i lingușești pe alții, să încerci în fel și chip să le câștigi favorurile altora, ca să promovezi. Dacă niște oameni nu te plac, vezi-ți de drum, pentru că acei oameni nu sunt parte a Destinului tău!

Dumnezeu orchestrează conexiunile cu oamenii potriviți, în momentele potrivite; Dumnezeu îi va alinia pe calea ta, la momentul potrivit. Nu mai încerca tu să forțezi legarea unor conexiuni cu oameni care nu-și au locul în preajma ta!

Nu mai încerca să obții de la oameni niște lucruri pe care ei nu le au în interiorul lor, deci nu ți le pot oferi!” (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan

„Nu mai încercați să obțineți aprobare/ acceptare/ validare din partea celor din jur, nu mai tânjiți la laudele și felicitările lor, ca să simțiți că aveți valoare!

Dacă pentru voi este important să-i faceți pe alții fericiți nu veți deveni niciodată ceea ce sunteți meniți să deveniți.

Și eu mi-am trăit o parte din viață având nevoie de validarea celor din jur, ca să simt că am făcut treabă bună, că am valoare. Acum știu însă că tot ce contează este să fac tot ce pot eu mai bine, urmând ghidarea divină; că cei din jur mă aprobă/ acceptă/ admiră/ validează sau nu, e treaba lor, nu e treaba mea. Am aprobarea lui Dumnezeu și pentru mine aceasta este cea care contează cel mai mult.

Nu vei fi niciodată fericit dacă încerci să-i faci fericiți pe ceilalți.

La finalul vieții tale nu vei sta în fața oamenilor, pentru a le da socoteală cu privire la ce ai făcut cu viața ta, ci vei sta în fața lui Dumnezeu. Și El nu te va întreba: „I-ai făcut fericiți pe toți cei din jurul tău? Ai făcut tot ce a vrut familia ta?”, ci te va întreba „Ți-ai împlinit Menirea? Ai dus la bun sfârșit Misiunea pe care ți-am dat-o Eu atunci când te-am trimis pe Pământ?”.

În loc să fii frustrat din cauza faptului că nu mai gândești la fel ca cei din jur, că nu mai funcționezi la fel din jur, că nu-ți mai dorești ce își doresc cei din jur și că ei îți reproșează din acest lucru și te învinovățesc, privește lucrurile dintr-o altă perspectivă: Dumnezeu te pregătește pentru a urca la un nou nivel, te pregătește pentru o nouă etapă a vieții tale.

Cu cât depinzi mai puțin de alți oameni, cu atât mai puternici vor fi mușchii tăi spirituali și cu atât mai sus vei urca.

Cu cât depinzi de mai puțini oameni, cu atât mai înaltă este însărcinarea dată de Dumnezeu.” (Joel Osteen) Traducerea Mihaela Dan

"Și când îmi voi găsi dragostea vieții mele?

Când te vei iubi pe tine însuți!

Nu.., nu asta vreau să mă iubesc pe mine insumi și nu asta era intrebarea!

Când îmi găsesc sufletul ideal, sufletul suprem, sufletul pereche?

-Când te iubești pe tine însuți!

-Nu inteleg, dar ce legătură are asta cu faptul de a îmi întâlni partenerul mult visat și iubirea vieții mele?

-Totul! Dacă TU pe tine nu te iubești, nimeni nu te poate cu adevărat iubi, vei trece prin diferite relații dificile și grele de învățare dar nu și de iubire. Acum a-si avea nevoie de un răspuns sincer la întrebarea mea! Ce este dragostea, și cum arată ea în viziunea ta?

-Dragostea? Ei bine.., dar este foarte clar: ca partenerul să mă iubească, să aibă ochi numai pentru mine, să am pe cineva care să mă facă fericită, să îmi ofere ceea ce am nevoie, să mă umple de atenție, să îmi lumineze zilele, să mă pot simți ca o Zeiță!

Ce altceva ar mai putea fi iubirea? Să fii alături de omul care îți umple golurile interioare, îți oferă ceea ce îți lipsește și îți face viața specială!

-Waw, dar nu ai numai dorințe cât și așteptări! Nu observi că așezi toată responsabilitatea pe umerii celuilalt? Este corect?

-Da, desigur.., dar nu celălalt este responsabil pentru fericirea mea atât timp cât sunt cu el; să mă aprecieze, respecte, prețuiască și iubească?

-Fericirea autentică nu depinde de altcineva. Celălalt, îți poate dărui și împărtăși cu tine timp, lucruri, situații, dar nu te poate face fericită cu adevărat!

-Adică eu sunt responsabilă? Mi se pare absurd!

Mereu am auzit, am învățat că pentru a fi fericită, trebuie să găsesc pe cineva care să mi-o ofere, precum și atențiile, respectul, aprecierea.., și binențeles să mă iubească până la adânci bătrâneți!

-Celălalt, nu este decât o reflecție a ta și a stării tale de conștiință și are o vibrație asemănătoare cu a ta ceea ce înseamnă că și celălat din viața ta, întotdeauna va aștepta același lucru de la tine! Ști ce implică asta? Inceperea unei relații în care mai devreme sau mai târziu vor apărea atașamente, dependențele, frustrările, dezamăgirile, certurile.

Poți să îmi spui cum s-au terminat relațiile tale anterioare?

-Am avut multe dezamăgiri, norocul nu îmi surâde! Nu am găsit până în prezent pe nimeni cu adevărat să mă umple exact cum îmi doresc, dar nu îmi pierd speranța!

-Dezamăgirile tale vor continua să apară atât timp cât nu îți asumi responsabilitatea propriei tale fericirii și nu accepți că tu ești unica ta soluție de salvare!

-Adică vrei să spui că totul depinde numai de mine și nicidecum de celălalt???

-Da, ai auzit bine! Este esențial să înveți să te accepți exact așa cum ești acum, să te apreciezi și să te respecți și să îți oferi ție dragostea și pretențiile pe care le ai de la celălalt!

Stiu, sună aspru dar așteptarea ta de iubire nu are sens și va fi prelungită pe un termen nedefinit, atât timp cât Tu, nu te uiți la Tine mai întâi.

Iubirea, ești Tu însuți, Iubirea este esența și lumina ta, Iubirea este adevărul tău suprem precum și capacitățile de a ierta, accepta și te recunoaște pe tine în ele!

Celălalt te poată iubi, accepta, ierta și respecta dar doar temporar, atât tîmp cât nu renunți să încarci pe umerii lui responsabilități care de fapt și de drept nu îi aparțin!

Ține minte, aceasta este cheia creșterii și maturității tale spirituale care sper să îți fie de folos!" Sursa: Daniela Hell


„Tot mai mulți oameni încep să înțeleagă că stima de sine este extrem de importantă și încep să conștientizeze efectele pe care le are asupra vieții lor faptul că au o stimă de sine redusă. Tot mai mulți oameni înțeleg că dacă nu au stimă de sine, calitatea relațiilor lor și calitatea vieții lor sunt foarte slabe.

În trecut oamenii nu acordau nicio atenție stimei de sine, nu era un subiect de interes pentru ei, nici nu își puneau întrebarea dacă au stimă de sine.

În trecut relațiile se bazau pe bunuri materiale, pe bani, pe privilegii, statut social, etc. Și eu nu spun că acestea nu mai contează deloc, că nu mai sunt oameni care pun mare preț pe așa ceva, dar mulți dintre noi ne-am schimbat mult, comparativ cu cei care eram în trecut. Tot mai mulți dintre noi conștientizăm că stima de sine reprezintă acumulatorul care ne alimentează puterea noastră personală.

În trecut ceea ce ne dădea puterea era respectul pe care ni-l arătau cei din jur, deci ceva exterior nouă - ținea doar de cât de multe bunuri/ proprietăți/ bani aveai, ce statut/ funcție aveai, etc.

Stima de sine înseamnă, printre altele că tu ai mai multă încredere în abilitățile tale intuitive, în ghidarea interioară, decât în ceea ce spun/ cred alții, decât în ceea ce este considerat de ceilalți ca fiind „adevărat”. Tu ai deplină încredere în ceea ce simți și rămâi credincios adevărului tău, indiferent care este adevărul celorlalți. Tu ai deplină încredere în tine.” (Caroline Myss) Traducere Mihaela Dan



“Orice om continua sa se descopere pe sine pina la 49 de ani, daca nu a reusit, sansele sunt minime, cei care au reusit, vor avea o dezvoltare personala si spirituala foarte mar.

49 reprezinta 7 ani pentru fiecare centru energetic cind se termina un ciclu dupa care se trece la un alt nivel de constiinta.

Chakrele si ciclul vietii tale din 7 in 7 ani

Evoluția ideală a unui individ:

Viața noastră se mișcă în cicluri de 7 ani care corespund fiecăreia dintre cele 7 chakre...

În primii 7 ani de viață (vârsta de 1-7 ani), suntem influențați de chakra rădăcină, de la vârste cuprinse între 8 și 14 ani – chakra sacrală, de la 15 la 21 – plexul solar și așa mai departe.Putem folosi această cunoaștere a acestor cicluri de chakra pentru a ne ajuta să ne planificăm viața mai eficient. Odată ce suntem conștienți de schimbările viitoare de conștiință energetică, putem fi mai bine pregătiți pentru aceasta în viitor!

Legatura dintre corpul fizic si cel subtil este realizata prin intermediul chakrelor ...

In aceste cicluri de 7 ani, urcăm și o altă scară de 7 chakre , care ne conduc de la chakra rădăcină la chakra coroanei. Aceste influențe ne afectează (în mod ideal) pe o bază anuală. Fiecare ciclu începe cu frica (chakra rădăcinii) și fiecare ciclu se termină cu spiritualitatea (chakra coroanei).

După încheierea unui ciclu de 7 ani, intrăm în prima etapă a celui de-al doilea ciclu de ani. Acesta este anul nostru de criză, deoarece primul an al unui nou ciclu se află sub influența Chakrei Roșii: Frica.

O altă ocazie remarcabilă este atunci când suntem sub influența a două din aceleași centre de chakre – Aceștia sunt anii în care această chakră specială este cea mai dominantă în viața ta.

CHAKRA RĂDĂCINĂ – FRICA / MULADHARA

CHAKRA SACRALĂ – SENTIMENTE / SWADHISTHANA

CHAKRA PLEXULUI SOLAR – PROACTIVITATE / MANIPURA

CHAKRA INIMII – ARMONIE / ANAHATA

CHAKRA BAZEI GÂTULUI – FILOZOFIE (CHAKRA COMUNICĂRII) / VISUDHA

CHAKRA CELUI DE-AL TREILEA OCHI – ÎNŢELEPCIUNE / AJNA

CHAKRA COROANEI – SPIRITUALITATE / SAHASRARA



Între 1 – 7 ani: Chakra rădăcină: Frica

1 an (teama + teama): Supravietuirea. Copilul de un an este motivat de chakra rădăcinii în ambele dimensiuni. Deoarece chakra rădăcinii este în primul rând chakra de supraviețuire -instinct, acești mici omuleţi sunt motivați de teamă și singurul lor scop în această perioadă este pur și simplu supraviețuirea.

2 ani (teama + sentimente): La vârsta de 2 ani, încep să apară sentimentele la copil, începe să aibă preferințe despre ceea ce vor sau nu să facă

3 ani (frica + proactivitate): La vârsta de 3 ani, copilul începe să studieze lumea, începe să exploreze lumea din jurul lui și să pună întrebări “ce este asta?”

4 ani (teama + armonie): În această perioadă copilul începe să găsească bucuria de a comunica cu oamenii din jurul lui. Copilul devine mai sociabil, corpul copilului devine și mai stabilizat.

5 ani (frica + filozofie): Până la vârsta de 5 ani, la această mică persoană încep încercările de a înțelege lumea. Aceasta este, de obicei, începutul educației pentru copil.

6 ani (frica + înțelepciune): La vârsta de 6 ani, copilul va trece pentru prima dată prin experiențele de viață și va încerca să-și transfere cunoștințele altora.

7 ani (frica + spiritualitate): La 7 ani, copilul simte prima dată atracţie pentru mister si partea necunoscută a lumii.



Între 8 – 14 ani: Chakra sacrală – Sentimente

8 ani (sentimente + frică): La 8 ani, copilul este motivat de sentimentele sale și de frică. El înțelege greșit noile sale dorințe care se trezesc în el. La 8 ani, se trezesc funcțiile hormonale în corpul copilului.

9 ani (sentimente și sentimente): La vârsta de 9 ani, copilul va simți, de obicei, prima lui îndrăgostire, prima lui experiență de dragoste ce nu are legătură cu părinții. Pentru prima dată, sentimentele copilului vor scăpa de sub control.

10 ani (sentimente și proactivitate): La 10 ani, sub influența sentimentelor cât și a simțului lor de proactivitate – tind să se concentreze asupra primelor încercări de a stabili o relație cu sexul opus.

11 ani (sentimente + armonie): Copiii de 11 ani, sub influența sentimentelor lor și a motivației pentru armonie, simt dorinţa de a experimenta prietenia sub diverse forme.

12 ani (sentimente + filozofie): La vârsta de 12 ani, copilul începe să înțeleagă diferența dintre sexe. De asemenea, devine interesat să cunoască filozofia prieteniei și a iubirii.

13 ani (sentimente + înțelepciune): La vârsta de 13 ani, proaspătul adolescent începe să înțeleagă principiile loialităţii, onestității și ale moralității.

14 ani (sentimente + spiritualitate): Aici adolescentul are tendinţa să-și spiritualizeze relația cu alți oameni. Încercă să o facă mai profundă și mai semnificativă în diverse feluri. Tinerii tind să scrie poezii și alte lucruri de acest fel pentru a aprofunda aprecierea și înțelegerea naturii subtile a vieții.



Între 15 – 21 de ani: Chakra Plexului Solar – Proactivitate

15 ani (proactivitate + frică): La 15 ani intră într-o perioadă de proactivitate în viață – totuși, la vârsta de 15 ani, aceștia sunt motivați în primul rând de frică. Deci, în acest stadiu, de 15 ani, de obicei începe să experimenteze temeri legate de dragoste, teamă de viitor, teama de a se îndepărta de acasă.

16 ani (proactivitate + sentimente): La vârsta dulce de 16 ani (Sweet16) este momentul în care tinerii se angajează pentru prima dată într-o formă activă de iubire, o relație. Aceasta este vârsta la care sunt capabili să experimenteze plăcerea.

17 ani (proactivitate + proactivitate): La 17 ani adolescentul începe să cadă profund în iubirea egoistă – este o iubire care se bazează pe dorința de a se bucura de o altă persoană și de a o numi dragoste.

18 ani (proactivitate + armonie): La 18 ani, tânărul adult simte dorința de a înțelege totul, vrea să înțeleagă oamenii, relațiile, fericirea, viața …

19 ani (proactivitate + filozofie): La 19 ani încep filozofiile despre iubire și despre ideea vieții de familie, încep să dezvolte o opinie despre modul în care cred că aceste lucruri ar trebui “să fie” în viața lor.

20 de ani (proactivitate + înțelepciune): La 20 de ani, li se oferă ocazia să pună în aplicare filozofiile dobândite în “viața reală”. Este perioada primelor noastre conştientizări despre viață și unde se îndreaptă. De obicei în jurul acestei vârste experimentăm şi prima despărţire.

21 de ani (proactivitate + spiritualitate): La vârsta de 21 de ani începe căutarea părţii spirituale a partenerului. Ei încep să-și dorească un partener care este capabil să se dezvolte spiritual împreună cu ei. 



Între 22 – 28 de ai: Chakra Inimii – Armonie

22 de ani (armonie + frică): La vârsta de 22 de ani, de obicei se experimentează fie teama de a trăi împreună cu partenerul lor pentru tot restul vieții, fie teama de a rămâne singur pentru tot restul vieții.

23 de ani (armonie + sentimente): La 23 de ani, la tânărul adult încep să apară sentimente de respect față de sentimentele altora. Încep să înțeleagă în cele din urmă nevoile oamenilor din jurul lor.

24 de ani (armonie + proactivitate): La 24 de ani, individul începe să aibă grijă de toate aspectele vieții și de membrii familiei. Având în vedere că, atunci când erau mai tineri, părea că se puteau concentra asupra unui singur aspect la un moment dat, la 24 de ani, mai multe domenii ale vieții ar putea începe să se armonizeze lent şi ei se simt mai motivați să aibă grijă de ele.

25 de ani (armonie + armonie): La 25 de ani se experimentează adevărata armonie a vieții. Toate zonele din viața lor devin stabile, calme și liniștite. În acel moment, individul poate avea prima depresie sau poate experimenta plictiseala, rutina (pentru că nimic nu se mai îmbunătățește – totul este stabil și la fel).

26 de ani (armonie + filozofie): La 26 de ani, încep gândurile serioase despre semnificația vieții și despre adevăratul scop al individului pe această planetă.

27 de ani (armonie + înțelepciune): La vârsta de 27 de ani, individul începe să-și stabilească propriile filosofii și opinii legate de creşterea copiilor – cum să fie părinte, cum ar trebui să acționeze o mamă sau un tată, cum ar trebui să fie crescut un copil.

28 de ani (armonie + spiritualitate): La 28 de ani, individul simte dorința de a educa copii sau de a-și lăsa oarecum amprenta în această lume.



Între 29 – 35 de ani: Chakra Bazei gâtului – Filozofie

29 de ani (filozofie + frică): La vârsta de 29 de ani, individul începe să-și dezvolte o teamă în legătură cu viitorul. De asemenea, începe să se simtă suspicios față de “prostia” sa.

30 de ani (filozofie + sentimente): La 30 de ani încearcă să-şi dovedească faptul că sentimentele pot aduce fericire, că armonia sentimentelor poate aduce fericire.

31 de ani (filozofie + proactivitate): La 31 de ani, individul încearcă să-şi justifice acțiunile și activitățile în viață. Se caută motivele din spatele acestor acţiuni, de ce aceste lucruri sunt necesare. Începe dezvoltarea raţiunii.

32 de ani (filozofie + armonie): La vârsta de 32 de ani se face prima încercare de a-și combina scopul vieții cu munca.

33 de ani (filozofie + filozofie): La această vârstă, datorită dezvoltărilor personale, se naşte “filozoful”.

34 de ani (filozofie + înțelepciune): La vârsta de 34 de ani, individul își cultivă capacitatea de a se adapta la locul de muncă și la viața de familie. Ei învață să facă schimbările necesare pentru a găsi fericirea acolo.

35 de ani (filozofie + spiritualitate): La 35 de ani, individul găsește o semnificație spirituală în viața sa profesională și de familie, etc. Începe să reorienteze toate zonele diferite ale vieții sale sub ochii dezvoltării spirituale.



Între 36 – 42 de ani: Chakra celui de-al treilea ochi – Înţelepciunea.

36 de ani (înțelepciune + frică): La vârsta de 36 de ani începe să se teamă de a socializa cu alți oameni înțelepți – deoarece se teme să-și piardă echilibrul în viață.

37 de ani (înțelepciune + sentimente): La 37 de ani, individul începe prima încercare de a-și controla simțurile. Experimentează bucuria primelor realizări filozofice.

38 de ani (înțelepciune + proactivitate): La 38 de ani, individul își începe comunicarea activă și asocierea cu alți oameni înțelepți și dezvoltați spiritual.

39 de ani (înțelepciune și armonie): Cei de 39 de ani se găsesc în sistemul înțelepților.

40 de ani (înțelepciune + filozofie: La 40 de ani, individul își cultivă capacitatea de a-și dovedi punctele de vedere în faţa celorlalţi.

41 de ani (înțelepciune + înțelepciune): La 41 de ani, în urma dezvoltărilor personale, se naște “înțeleptul”.

42 de ani (înțelepciune + spiritualitate): La 42 de ani, individul va ajunge la realizarea că înțelepciunea duce în cele din urmă la spiritualitate și la Dumnezeu.



Între 43 – 49 de ani: Chakra Coroanei – Spiritualitate

43 de ani (spiritualitate + frică): La 43 de ani, individul trăiește o teamă de a se cufunda complet în spiritualitate.

44 de ani (spiritualitate + sentimente): La 44 de ani, individul începe să găsească plăcere spirituală, începe procesul de spiritualizare a sentimentelor.

45 de ani (spiritualitate + proactivitate): La 45 de ani, începe sistematizarea mentală şi organizarea spirituală.

46 de ani (spiritualitate + armonie): La 46 de ani începe să caute armonie spirituală și comunicare spirituală.

47 de ani (spiritualitate + filosofie): La 47, individul începe să înțeleagă filosofia dezvoltării spirituale.

48 de ani (spiritualitate + înțelepciune): La 48 de ani, se dezvoltă capacitatea de a da sfaturi spirituale.

49 de ani (spiritualitate + spiritualitate): La 49 de ani, individul începe să transmită ceea ce ştie despre cele mai înalte idealuri spirituale – cum ar fi dragostea altruistă și dragostea lui Dumnezeu.

Putem folosi această cunoaștere a acestor cicluri de chakra pentru a ne ajuta să ne planificăm viața mai eficient. Odată ce suntem conștienți de schimbările viitoare de conștiință energetică, putem fi mai bine pregătiți pentru aceasta în viitor!!!”

Sursa articol aici. https://hellomalavika.com/.../chakras-7-year-development.../ & Selena Xenakis



"Fizica cuantică ne arată că totul este vibrație, energie.

Suntem ființe care vibrează pe anumite frecvențe. Fiecare vibrație este echivalentă cu o emoție( trăire, sentiment), iar în lumea vibrațională există doar două feluri de vibrații, pozitive sau negative. Orice sentiment te determină să emiți o vibrație care poate fi pozitivă sau negativă.

- Gândul !

Fiecare gând trimite o frecvență către Univers și acea frecvență revine la origine întotdeauna. În cazul în care ai gânduri negative, de descurajare, tristețe, furie, frică, milă,etc... totul se va întoarce la tine. Acesta este motivul pentru care este atât de important să ai grijă de calitatea gândurilor tale și să înveți să cultivi gândurile pozitive.

- Companiile !

Oamenii din jurul tău influențează direct frecvența ta vibrațională !

Dacă te înconjori de oameni fericiți, pozitivi și determinați, vei prelua starea lor și vei intra și tu în această vibrație.

Dacă te înconjori de oameni plângători, calomnioși, păguboși, pesimiști, vei atrage în viața ta vibrații negative. Astfel de oameni îți vor reduce frecvența și, prin urmare, te vor împiedica să exploatezi legea atracției în favoarea ta.

- Muzica !

Muzică creează vibrații foarte puternice.

Dacă ascultați doar muzică care ține de moarte, trădare, tristețe, abandon, toate vor interfera cu frecvența ta vibrațională. Fii atent la cuvintele muzicii pe care o asculți. Îți poate diminua frecvența vibrațională Și nu uita, atragi în viața ta exact ceea ce vibrezi !

- Ceea ce urmărești !

Când te uiți la programe care prezintă nenorociri, lupte, morți, trădări, etc... creierul tău acceptă acest lucru ca pe o realitate și eliberează substanțe chimice în corpul tău care dezechilibrează structurile și afectează frecvența vibrațională. Urmărește lucruri care te fac să te simți bine și te ajută să vibrezi la o frecvență mai înaltă !

- Atmosfera !

Fie acasă sau la serviciu, dacă petreci mult timp într-un mediu dezorganizat, murdar, toxic, îți va afecta frecvența vibrațională.

Îmbunătățește-ți mediul înconjurător, organizează-ți și curăță locul unde stai. Arată Universului că îți dorești și meriți mai mult prin grija pe care o ai față de lucrurile pe care le deții deja.

- Cuvântul !

Dacă te prefaci sau vorbești urât despre lucruri și oameni, îți afectează frecvența vibrațională.

Pentru a-ți menține frecvența ridicată, este esențial să renunți la obiceiul de a te plânge, de a critica și de a vorbi urât, indiferent că o faci la adresa ta sau a altcuiva.

Evitați drama și victimizarea ! Asumă-ți responsabilitatea pentru alegerile vieții tale !

-Recunoștința !

Recunoștința îți crește frecvența vibrațională!

Acesta este un obicei pe care ar trebui să-l integrezi în viața ta acum. Începe să mulțumești pentru tot, atât pentru lucrurile bune cât și pentru cele pe care le consideri a fi rele. Mulțumește pentru toate experiențele pe care le trăiești ! Recunoștința deschide calea pentru ca lucrurile bune, vibrațiile pozitive să fi atrase în viața ta !"

Sursa: Mike Harrigan - traducere #SufletulMagie



"Acceptarea este un cuvânt magic care poate transforma viața.

O cheie magică pentru inima ta.

- acceptă ceea ce este, chiar dacă în acest moment mintea ta nu poate înțelege sensul, scopul evenimentelor pe care le trăiești.

- acceptă că ceilalți sunt diferiți. Tu nu ești perfect deci, acceptă imperfecțiunile altora.

-acceptă că dacă unele lucruri nu ți se întâmplă, există un motiv, pe care poate nu îl înțelegi acum, dar mai târziu Îi vei vedea sensul. Renunță la luptele inutile.

- acceptă că lumea este așa cum este, că nu o poți salva. Tot ce poți să faci este să devii tu un exemplu. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în această lume ( Gandhi)

- acceptă că nu îi poți salva pe ceilalți. Te poți salva doar pe tine însuți. Cel mai bun mod de a ajuta pe cineva este să îi oferi toată compasiunea ta și să accepți când ceilalți nu sunt dispuși să se schimbe sau să evolueze, fără să îi judeci și fără să încerci să îi controlezi. Nu poți gândi și acționa pentru ei !

Nu îți poți asuma responsabilitatea în locul altuia.

- acceptă separarea. Iubirea nu este o datorie sau o obligație. Ai dreptul să nu mai ai sentimente față de o persoană, să nu împărtășești aceleași sentimente cu celălalt. Iubirea nu este un contract pe viață.

- acceptă durerea. Acceptă că durerea face parte din viață.

Acceptă că, cursul firesc al vieții, face ca oamenii prețioși inimilor noastre să se îndepărteze la un moment dat de noi, sau chiar să treacă de partea cealaltă a vălului.

Acceptă durerea, simte, acorda-ți un timp pentru vindecare . Nu fugi de suferință și nu o respinge. Atunci când nu opui rezistență și îți accepți simțirea, ceea ce doare se vindecă mult mai repede.

- acceptă fericirea ! O meriți!

Uneori ești pus la pământ ca să conștientizezi fericirea.

Acceptă fericirea și bucură-te de orice lucru cât de mic, fără să te gândești cât o să dureze sau când o să se termine.

- accepta-ți defectele, imperfecțiunile, slăbiciunile, rănile, temerile, etc...

Accepta-te cu tot ceea ce ești, fără jumătăți de măsură, încercând să pari altceva decât ești, mințindu-te, respingându-te, fugind de tine. Doar când te primești și te accepți așa cum ești cu adevărat și renunți la imaginea falsă pe care vrei să o arăți celorlalți, te poți iubi și respecta cu adevărat.

A te iubi și a te respecta necesită acceptarea totală a ființei tale !

Fii ceea ce ești, nu doar pari !

- acceptă-ți frumusețea, calitățile, talentele, abilitățile, punctele forte, lumina.

Nu totul se rezumă la Ego. Să îți recunoști anumite calități sau părți frumoase din tine, să te accepți și să te iubești așa cum ești, nu înseamnă să fii egoist. Înseamnă pur și simplu să te cunoști, să nu te respingi, să nu renunți la drepturile tale, să te respecți și să vrei să trăiești în lumină și armonie. Se traduce prin stima de sine și încredere !

- acceptă că nu toată lumea te place. Nici ție nu îți place toată lumea, și la rândul tău, nu poți mulțumi pe toată lumea.

- acceptă să dăruiești fără să aștepți nimic în schimb.

Dăruiește cu drag ! Dacă dai așteptând ceva înapoi, nu înseamnă că ai dăruit, ci ai făcut un schimb.

- acceptă să primești. Uneori ai nevoie, alteori meriți pentru că la rândul tău ai dăruit.

Acceptă fără să te simți dator. Iubește-te suficient încât să înțelegi că meriți să primești pur și simplu.

- acceptă că pot fi alte persoane mai puternice și mai luminoase decât ești tu.

Învață să accepți fără să judeci, să critici sau să fii invidios. Fii recunoscător că există persoane de la care poți învăța să devii mai puternic și mai bun decât ești.

- acceptă să vezi pe cineva la fel sau chiar mai slab decât tine și în loc să îl judeci, să îl condamni, să îl respingi sau să râzi, încearcă să îi oferi sprijin. Îmbrățișează-ți succesul !

Accepta-ți eșecul !

Acceptă că ești ceea ce ești !

Dă-ți voie să accepți !"

La Source- Christine Gonzalez via L`Âme agit en Couleurs by Cynthia

traducere #SufletulMagie



„Atunci când acceptăm ceva, orice, referindu-mă la interacțiunile noastre cu alții și, în general, la viața noastră de zi cu zi, nu înseamnă că trebuie să acceptăm și ca acele lucruri să devină parte integrantă din viața noastră. Acceptăm pur și simplu că ele există, că sunt așa cum sunt, dar fără să ne forțăm să le lăsăm, acceptăm să facă parte din viața noastră.

”Totul este așa cum este” dar asta nu înseamnă că ”totul” trebuie să facă parte din viața noastră în numele unei acceptări prost înțelese.

Acceptăm că în lume există război, din păcate, dar asta nu înseamnă și că trebuie să acceptăm ca războiul să facă parte din exprimentarea noastră.

NOI DECIDEM CE să facă parte din viața, din experimentarea noastră. Nu avem acest drept, avem această OBLIGAȚIE să o facem ca exprimare a liberului nostru arbitru și a nivelului nostru de conștiință atins. Cum altfel ne-am putea construi propria viață după alegerile noastre?

Este perfect natural să acceptăm că ceva, orice, există după cum la fel de natural este să alegem dacă dorim ca acel ceva să facă parte sau nu din viața, din experimentarea noastră. Chiar și în cazul în care acel ceva a făcut sau mai face parte încă din viața noastră.

Această capacitate de alegere, care ni se pare ceva dificil de manifestat, este instrumentul principal prin care creăm, ne modelăm viața și pe noi înșine.

Ar fi cazul să alegem să nu ne mai aruncăm energia ”pe apa sâmbetei” în strădania noastră de-a accepta ceea ce nu este de acceptat așa cum am fost învățați: SOARTA noastră NU ESTE decisă de altcineva înafară de noi înșine. Ceea ce am ales cândva, putem alege să nu mai alegem și să alegem altceva.

Să nu confundăm acceptarea prost înțeleasă cu soarta fatidică decisă de altcineva pentru noi. Doar când ne dăm seama de acest lucru și acționăm intrăm cu adevărat în puterea noastră. Nu suntem nici victime, nici salvatori. Suntem pur și simplu exploratori. Când într-o mină aurul a fost epuizat, căutăm o alta. Și nu mă refer la aurul fizic, deși exemplul este sugestiv.

O zi minunată nouă tuturor în înțelepciune și pacea sufletului!

Munay - Calea Iubirii!” Monica Poka



„Cum să fii tu însuți?

Vă sugerez câțiva pași pe care să-i urmați în ordine:

1.Identificați-vă traumele. Și după ce le-ați identificat puteți începe procesul de vindecare a traumelor, care are de-a face cu conștientizarea și înțelegerea. Nu poți vindeca ceea ce nu conștientizezi.

Pe de altă parte, simpla conștientizare a unor răni are o putere vindecătoare.

Vă sugerez să folosiți un jurnal pentru procesul de vindecare, pentru că atunci când discutăm despre conștientizare și despre a înțelege niște lucruri, faptul că scrii într-un jurnal despre acele lucruri poate fi de mare ajutor, poți avea revelații extraordinare.

Pot fi diferite niveluri ale traumelor, ce țin de:

-credințele personale – credințele tale despre tine însuți, despre cine ești tu și despre rolul tău în lume. Este necesar să identifici acele părți din tine care nu se simt „în siguranță” fiind tu.

-programarea familială și credințele aferente acesteia – ce credințe are familia mea, ce așteptări are de la mine familia mea, ce programe mi-a transmis familia mea cu privire la cine „ar trebui” să fiu și cum „ar trebui” să gândesc/ mă comport.

- programarea din partea societății, a culturii de care aparții și credințele aferente – ce așteptări are de la mine țara în care m-am născut, ce așteptări are de la mine rasa din care fac parte, ce așteptări are de la mine religia din care fac parte, ce programe/ credințe mi-au transmis acestea.

Treci prin aceste trei niveluri, scrie în jurnal ce credințe identifici și astfel vei descoperi ce anume te oprește să fii tu însuți. Pe măsură ce descoperi aceste elemente, le conștientizezi și le înțelegi, vindecarea se va accelera.” (Christina Lopes) Traducere Mihaela Dan



„Întreabă-te ce te împiedică să te manifești la modul autentic.

1.Poate te temi că vei fi judecat de ceilalți, poate te temi de modul în care te vor trata cei din jur, poate că îți este frică să îți asumi puterea personală.

Întreabă-te în ce context ai încercat să te integrezi într-un grup/ o comunitate în trecut. Gândește-te la toate situațiile din trecut în care ai încercat să faci acest lucru.

Scrie în jurnal în ce context ai făcut asta, în ce grupuri/ comunități ai încercat să te integrezi și ce ai făcut, concret, pentru a încerca să te integrezi.

Și scrie și locurile/ grupurile/ comunitățile în care ai încercat să te integrezi și te-ai simțit rău prefăcându-te, purtând o mască, pentru a părea că ești ca acei oameni.

Când te-ai simțit rău a fost pentru că Sinele tău autentic îți trimitea semnale: „Nu face asta! Nu te mai preface! Eu nu sunt așa!”.

Cu cât scrii mai multe detalii, cu cât înțelegi mai bine aceste lucruri, cu atât mai ușor are loc vindecarea acestor răni.

De asemenea, este benefic să lucrezi și cu copilul tău interior.” (Christina Lopes) Traducere Mihaela Dan



„Cum să fii tu însuți?

Vă sugerez câțiva pași pe care să-i urmați în ordine:

2- Eliberează vechile programe, vechile credințe pe care le-ai identificat.

Și este important să îți fixezi o intenție clară în acest sens. Poți face asta în mai multe feluri. De exemplu, poți închide ochii și poți repeta acea intenție cu voce tare sau poți crea o mică ceremonie/ un mic ritual în acest scop.

Mantra pe care o folosesc eu este: „Eliberez aceste credințe, ca să pot fi liberă să mă manifest așa cum dorește inima mea”.

Vă recomand să vă formulați propria mantră, pentru că este mai puternică atunci când găsești formularea care rezonează cel mai bine cu tine.

3- Întărește-ți chakra plexului solar.

Eu fac asta cu un exercițiu simplu, folosind energia soarelui. Ies afară într-o zi însorită și stau cu fața către soare, cu mânile ridicate și palmele orientate către soare, închid ochii și repet cu voce tare această mantră: „Îmi recuperez puterea de a fi eu însămi acum”.

Dacă nu poți ieși undeva afară fă exercițiul în casă, stai în fața unei ferestre în care bate soarele.

Pe măsură ce îți întărești chakra plexului solar vei descoperi tot mai mult din cine ești cu adevărat. Și poți folosi în acest sens jurnalul.

Îți poți pune următoarele întrebări:

-Dacă aș fi liber să fiu oricine aș vrea să fiu, ce aș face acum?

-Cum ar arăta viața mea dacă aș face exact ceea ce-mi doresc, dacă mi-aș permite să mă manifest la modul autentic?

Scrie răspunsurile în jurnal cu cât mai multe detalii.

De asemenea, amintește-ți mereu de mantra despre care am discutat mai devreme: „Nu datorez nimic nimănui”, mai ales dacă ai impresia că datorezi familiei/ partenerului de cuplu/ copiilor/ societății să te comporți într-un anumit fel, să faci anumite lucruri care înseamnă să nu fii tu însuți.

Nu datorezi nimic nimănui.” (Christina Lopes) Traducere Mihaela Dan



„Cum să fii tu însuți?

Vă sugerez câțiva pași pe care să-i urmați în ordine:

4- Deschide-te!

Ce înseamnă asta? Deschide-ți inima și rostește-ți adevărul.

După ce începi să descoperi cine ești cu adevărat și ce îți dorești cu adevărat este necesar să exprimi aceste lucruri, să te arăți lumii la modul autentic.

Este necesar să te deschizi către vulnerabilitate și autenticitate.

Este necesar să îți permiți să-ți deschizi inima, să fii vulnerabil, să nu-ți fie frică să te arăți așa cum ești, să exprimi ceea ce simți cu adevărat.

Și da, este nevoie de curaj ca să îți permiți să fii vulnerabil și să îți rostești adevărul, având în vedere că am fost programați să nu facem asta. Ia-ți timp pentru a învăța să faci aceste lucruri în viața ta de zi cu zi și fă în așa fel, încât acest mod de a funcționa să devină stilul tău de viață.” (Christina Lopes) Traducere Mihaela Dan



PLEACĂ ATUNCI CÂND SIMȚI ASTA!!!

"Pleacă atunci când prima dată îți spune că nu știi să te aranjezi...

Pleacă atunci când prima dată te disprețuiește în public...

Pleacă atunci când prima dată îți arată că ai mai multe mai multe obligații și mai puține drepturi decât el...

Pleacă atunci când insiști să faceți lucrurile împreună...

Pleacă atunci când în timpul unei certe lovește un perete sau o mobilă...

Pleacă atunci când te vede fericită și îți strică intenționat buna dispoziție...

Pleacă atunci când te văde strălucind și nu suportă.

Pleacă atunci când îl vezi admirând o femeie îmbrăcată în aceleași haine pe care nu te lasă să le porți.

Prima dată îți va spune: „Sunt așa, dacă vrei”.

Prima dată îți va spune: „Așa aranjată vrei să ieși?”.

Pleacă când ego-ul lui te zdrobește.

Când îți omoară visele.

Când râde de ideile tale.

Când nu-i pasă dacă îl aștepți.

Când te tachinează și îți ia în derâdere planurile.

Când te minte.

Când te controleză.

Când evită să te însoțească.

Când te insultă.

Când te umilește.

Când nu este alături de tine atunci când te doare.

Când se crede superior.

Când te învinuiește de eșecurile lui.

Și pleacă la prima palmă pe care ți-o dă!!!!!

Plecă și nu te uita înapoi,meriți mult mai mult.

Nu lăsa pe nimeni să-ți stingă lumina, înțelege că forța și puterea sunt în tine. Nu le mai pune în brațele altcuiva.

Fi puternică și luptă pentru libertatea ta!!!!

Te iubesc!!!"

Sursa : Bianka Luz



“CONTRACTE FEMININE SACRE + RELAȚII

Daca sufletul tau a ales sa reactiveze spiritul de vindecare feminin in aceasta viata, acesta poate avea un impact asupra relatiilor in care intri, in special cele intime sau romantice.

Mulți purtători de făclii ai spiritului feminin au început în această viață cu puțină conștientizare a contractului lor sufletesc cu Zeița.

Foarte des, veți crește cu un sentiment diminuat al propriei voastre puteri spirituale și prezență.

O mare parte din activarea sufletului tău feminin are loc în procesul de reunire cu propria ta putere interioară.

Ai avut acorduri să te întâlnești cu anumiți profesori și activatori sacri care te-ar putea ajuta să reaprinzi flăcările conștiinței feminine.

Unii dintre acești profesori par ca mentori foarte susținători, care oferă cu generozitate din timpul și energia lor pentru ca scopul tău să se dezvolte.

Dar unii dintre acești profesori ajung deghizat: poate ca iubiți sau prieteni care îți provoacă serios și intens capacitatea de a sta în puterea ta și de a te prețui.

Frecvent, ca pionier al sufletului feminin, vei recrea parteneriate care își au originea în unele din viețile tale anterioare.

Aceste relații aduc înapoi amintiri despre suprimarea zeiței înțelepte și străvechi din interior. Tipare dăunătoare sau abuzive pot apărea pe măsură ce te trezești re-experimentând o reflectare a faptului că ai fost ridiculizat sau rușinat pentru că ești cine ești cu adevărat.

Aceste relații își pot face taxe, împingându-te în terapie sau în muncă de auto-reflexie, în timp ce descoperi toate rădăcinile de ce te-ai simțit atât de slab sau diminuat în ele.

Pe măsură ce propria voastră putere interioară este recuperată și vă faceți spațiu pentru a vă desfășura aripile în toată lățimea lor, puteți ajunge să vedeți că au făcut parte din creșterea voastră.

*Acest lucru nu dă validare niciunui abuz sau traumă pe care este posibil să le fi suferit. Nu este o „scuză spirituală” pentru oricine care ar fi abuzat de puterea lor în cadrul unei relații cu tine.*

Călătoria ta spre reînvierea sufletului feminin de pe pământ te poate duce în locuri întunecate și întunecate. Și scopul acestui lucru este întotdeauna ca tu să revendici victima, să-i asculți durerea, să-i recunoști suferința profundă din trecut și prezent și să-i validezi furia.

Este să știi că flăcările puterii tale interioare sunt într-adevăr reaprinse – și că ai mai multă putere sacră în tine decât ai crezut vreodată.

Pe măsură ce simți că căldura acelei puteri readuce la viață sufletul tău feminin, ea introduce noi contracte sacre în relațiile tale.

Pe măsură ce puterea voastră sacră feminină este ferm ancorată, puteți restabili relații care oglindesc și amplifică această putere.

Nu te vei ghemui într-un colț, nu te vei speria să-ți spui adevărul sau nu vei fi împietrit să-ți întinzi aripile magnifice.

Nu te vei speria să fii văzut cu adevărat de un partener, pentru că ai ajuns să te vezi și să te accepți cu adevăr total.

Intimitatea cu altul poate căpăta un sens cu totul nou pentru tine – și poate renaște complet în unele cazuri. Poate reflecta noua relație pe care o ai cu tine însuți – și imensa ta putere sufletească sacră feminină.” Sursa: Sophie Bashford & Elena Elenica



“Astăzi EU cel ce Sunt aleg odată pentru totdeauna să nu îmi mai proiectez niciodată o falsă imagine de sine.

Astăzi EU aleg pentru vecie să nu mă mai las manipulat și controlat, astazi EU aleg să mă eliberez de nevoia de validare din lipsa iubirii de sine și de toate dependențele care mi-au adus suferință și deziluzie

Astăzi EU mă eliberez te toate traumele trecutului care m-au ținut înlănțuit prea multe vieți.

Astăzi EU cel ce Sunt aleg să fiu ceea ce sunt cu adevărat, o sămânța stelară, copil al Divinității.

Astăzi EU aleg să pășesc cu încredere în accesarea puterii personale astfel încât să îmi recreez destinul aliniat în perfectă armonie cu Sinele meu Suprem așa cum am fost și voi dintotdeauna o fiinţă suverană perfect responsabilă de creația mea.

Conștientizez și văd acum în clar că sunt alchimistul vieții mele, iar puterea pe care o caut în exterior a fost și va fi în mine în eternitate.

Voi ce alegeți azi…?”

Sursa: AlmyRa & Evolutie Spirituala-Constientizari



 „Atunci când un bărbat pierde o femeie..

El crede că ea nu va mai găsi altul mai bun decât a fost el și este sigur că ea se va întoarce la el.

Chiar dacă poate a pierdut-o dintr-o prostie, este de părere că fără el, femeia nu poate, nu se descurcă, nu știe..

Nu a știut să o prețuiască, să o iubească așa cum merita și evident, nu a știut să o păstreze lângă el.

Doar că ce nu știa el este, că un alt bărbat era mereu acolo, gata să aștepte greșeala lui.

Un altul care va ști să o prețuiască, să o facă să se simtă cea mai frumoasă femeie, să-i dea lumea peste cap, dar într-un sens al simțurilor. Nu cel al gândurilor așa cum a făcut-o el..

Când unul îți va promite marea cu sarea, altul ți-o va aduce la picioare. Când el îți va provoca doar lacrimi, un altul îți va aduce zâmbete.

Iar tu ca femeie, să ai încredere mereu in tine, căci îți promit... mai devreme sau mai târziu, vei avea ceea ce ai sperat toată viața.

Vei avea fericirea, iubirea și respectul unui bărbat care va ști să-ți ofere toate aceste lucruri!

Intr-o zi, vei fi fericită și iubită, așa cum tu meriți!” Sursa Theo Sue 



"Secretul pentru a-i iubi pe ceilalți , dar si pentru a primi iubire, este de a ne iubi mai întâi pe noi înșine.Foarte des uitam să o facem.

Dacă nu ne iubim, nu putem construi relații sănătoase pentru că este imposibil să dăm celorlalți ceea ce ne lipsește nouă înșine.

Ce înseamnă să te iubești pe tine?

Iubirea de sine înseamnă să fim atenți la nevoile noastre, să ne acceptăm așa cum suntem, să ne respectăm, să fim sinceri cu noi și să manifestăm varianta noastră cea mai bună, încercând să ne depășim condiția. Nu este chiar greu, nu ?

Îndrăznește să fii tu însuți !

Mulți oameni au două fețe, una pe care o arată când sunt acasă( cu familia) și cealaltă pe care o arată străinilor ( prietenilor, vecinilor, colegilor )

Nu îndrăznesc să fie ei înșiși, încercând să fie ceea ce își doresc ceilalți să vadă în ei.

Să te străduiești să îi mulțumești pe ceilalți este un sacrificiu prea mare care te va conduce pe căile anxietății și ale stresului.

Fii ceea ce ești, nu te subestima ! Spune-ți că tot ceea ce trebuie să faci este să fii tu însuți !

Dacă vezi viața trecând și te regăsești zi de zi scufundat în aceeași rutină, treptat vei deveni apatic, gri, lipsit de dorință și culoare.

A ne iubi pe noi înșine înseamnă, de asemenea, că este responsabilitatea noastră să preluăm frâiele vieții pentru a nu o lăsa să treacă ca și cum nu ar conta. Nu-ți pierde timpul rămânând blocat în locuri, în situații sau lângă oameni care nu mai servesc binelui tău.

Asumă-ți riscuri ! Vei reuși orice îți propui dacă începi să iei decizii și să ieși din rutină.

Cu toții avem o activitate care ne place, un hobby. Găsește-ți timp pentru tine și plăcerile tale. Ascultă muzică, dansează, fă sport, bucură-te de natură, practică acel hobby care îți aduce plăcere.

Renunță la victimizare !

Pentru a ne iubi pe noi înșine, renunțarea la a ne plânge este esențială ! Uneori suntem copleșiți de durere, blocați în suferință și simțim că nu putem merge mai departe. Faptul că nu renunțăm la tiparul de victimă, ne blochează acțiunile și ne ține în suferință. Trebuie să învățăm să apreciem că fiecare experiență pe care o trăim nu este întâmplătoare și să reușim să culegem informațiile pe care ni le aduce, să învățăm din tot ceea ce trăim, fiind astfel pozitivi. Doar așa suferința se va transforma în putere și vom putea merge mai departe.

Conștientizați faptul că vă victimizați, că vă plângeți de probleme și suferințe și asta nu v-a adus niciodată rezolvare.

Primiți cu bucurie tot ce vă oferă viața Și în loc să vă plângeți, aveți o atitudine de acceptare și optimism.

Deschideți-vă mintea și eliberați-va !

De multe ori ne găsim trăind într-o bulă, din care nu putem ieși. Această bulă ne protejează, dar în același timp ne limitează și ne împiedică să trăim noi experiențe. Uneori simțim că totul ne împiedică să ne conectăm cu oameni noi și să descoperim lucruri care ne pasionează.

Oamenii închiși la minte sunt blocați pe un fel de coridor, de fundătură. Fie că merg înainte sau înapoi, există un punct din care nu mai pot merge mai departe. Ei nu știu că aceste coridoare sunt creațiile minții lor. Ei fac atașamente de care nu se eliberează și sunt blocați în a mai experimenta lucruri noi.

Uneori trăim într-o bulă pentru că Suntem blocați în temeri. Frica de a le înfrunta ne determină să ne închidem înăuntru.

Pentru a reuși trebuie să învățăm să înfruntăm și să mergem mai departe. Trebuie să ne învingem temerile.

Fericirea ta depinde de o singură persoană și acea persoană ești tu !

Pentru a avea relații sănătoase cu ceilalți trebuie să te concentrezi mai întâi asupra ta și să creezi o relație sănătoasă cu tine însuți. Abia atunci vei reuși să-i iubești pe ceilalți și să primești iubire cu adevărat."

La Source #SufletulMagie Calea Catre Tine - Sufletul Magie



“Puterea unei persoane Trezite

Oamenii treziți sunt indomabili [nesupuși], intuitivi și posedă seninătatea și încrederea celor care au învățat să vadă viața cu ochii sufletului.

Sunt oameni care au trecut prin situații dificile, au văzut vise care nu s-au împlinit, au fost nevoiți să își ia rămas bun de la cei dragi și au văzut cum viața le-a pus la încercare orice încredere în ei înșiși și în credința în bine. Chiar și așa, au vindecat fiecare rană cu înțelepciunea celor care au acceptat durerea ca pe un sfătuitor înțelept și au ales să păstreze învățăturile ei în locul unui cumul de dureri și dezamăgiri.

De aceea, au o anumită strălucire în ochi, o prezență plină de lumină și carismă și o aură de confort care nu trece neobservată.

Sunt oameni care nu se iau după marele colectiv, nu se tem să pară ridicoli pentru că cred în invizibil și au grijă de energia, mintea, sufletul și inima lor ca de un templu care trebuie îngrijit.

O persoană trezită a învățat să se onoreze pe sine, iubește ceea ce este, este mândră de calea sa, nu mai dă putere criticii sau judecății și nici nu-și pierde timpul judecându-i pe alții. Ea știe că toți ne aflăm între inconștiență și trezire și că acest proces este ceva sacru și individual.

Fiecare are propriul său timp și propriile "treziri". Evrika

Din acest motiv, persoana trezită mulțumește pentru tot și pentru toți cei care au trecut prin călătoria sa: cei care au iubit-o și cei care au trezit-o. Pentru că este inevitabil.

Nimeni nu poate trăi la nesfârșit în dependență, nesiguranță sau amorțeală de sine. Uneori, viața ne va zgudui pentru a ne trezi la puterea noastră, la infinitul care locuiește în noi.

Aceasta este ceea ce aduce siguranța persoanei trezite. Nu siguranța care subestimează prudența, ci siguranța celui care se simte bine fiind ceea ce este și care și-a făcut din sine un loc de pace în care să trăiască.

O persoană trezită ajută la trezirea lumii.” Sursa: Gonçalves & Alina Nisba



„În lumea în care trăim acum, în care creștem ca nivel de Conștiință și ne îndreptăm către 5D, marketingul practicat este încă unul 3D. Marketingul acestei lumi este bazat pe un gen de hipnoză care presupune să ți se dea cât mai multe opțiuni posibile, ca să ți se confere un sentiment iluzoriu de putere: „Am atâtea opțiuni din care pot alege! Eu aleg pe care o prefer! Pot să aleg toate accesoriile/ aplicațiile pe care mi le doresc, ca să obțin în final produsul pe care îl vreau eu! Am putere!”.

În această lume tu ești „inundat” cu un număr foarte mare de opțiuni în cât mai multe domenii - atât de multe, încât nici nu ai timp să faci o selecție între toate acele opțiuni. În plus, când sunt nenumărate variante din care poți alege, indiferent ce variantă alegi, ai mereu o îndoială, pentru că te temi că n-ai făcut alegerea „cea mai bună”, că poate erau alte variante mai bune decât cea pe care ai ales-o tu. Nu știi sigur dacă erau altele mai bune, dar nici nu știi sigur că nu erau.

Ați experimentat vreodată acea stare în care ești perfect aliniat cu propria rezonanță, încât înainte de a ți se prezenta opțiunile într-o situație, tu deja știi ce alegi?

Spre exemplu, deschizi meniul la restaurant și deja știi ce vei comanda, nici nu ai nevoie să te uiți la toate variantele pe care le ai la dispoziție. Și poate mintea ta are o abordare „logică”, de genul: „Stai puțin, nu te grăbi să decizi! Stai să citim meniul, să vedem ce alte variante avem... Poate găsești ceva mai bun!”. Și îți asculți mintea, parcurgi meniul de la un capăt la altul și apoi te întorci la varianta pe care ai fi ales-o din prima, pentru că pentru tine este clar că aceea este preferata ta.

Când permiți să fii ghidat, când curgi cu fluxul Vieții, pur și simplu ȘTII ce să alegi, n-ai nevoie să inventariezi/ analizezi toate variantele posibile.

Dar de multe ori noi, oamenii, nu avem încredere în ghidarea pe care o primim și avem nevoie să verificăm nenumărate variante, să le analizăm, să le comparăm, ca să ne asigurăm că facem „alegerea cea mai bună”.

Când ai de ales între 10 variante și alegi una, egoul tău are sentimentul că a pierdut ceva, se întreabă dacă nu cumva te-ai păcălit, dacă nu exista o variantă mai bună. Și când facem asta ratăm șansa de a ne permite să curgem cu fluxul și a ne face alegerile cu usurință și grație, în baza ghidării pe care o primim.

Când îți permiți să curgi cu fluxul pur și simplu ȘTII care este cea mai potrivită alegere pentru tine în acel moment. Când îți permiți să curgi cu fluxul nu ai mai multe opțiuni, ai una singură: cea pe care ești ghidat să o alegi.

Mulți oameni cred că nu își aud intuiția; de fapt, o aud, dar nu o bagă în seamă, fiindcă mintea lor le spune că trebuie să aibă mai multe variante din care să o aleagă pe „cea mai bună”. Mintea lor le spune că trebuie să adune mai multe date/ informații, să aibă la dispoziție mai multe variante pe care să le compare și astfel să găsească varianta „cea mai bună”.

Dar lucrurile nu merg așa.

Când îți permiți să curgi cu fluxul nu ai mai multe opțiuni. Există o unică opțiune.” (Matt Kahn) Traducere Mihaela Dan


„Atunci când oamenii care nu se iubesc pe sine întâlnesc un om care se iubește pe sine, îl consideră pe acesta din urmă arogant. Și asta se întâmplă pentru că oamenii care sunt nesiguri sunt intimidați singuranța omului care se iubește pe sine și de aceea numesc această siguranță „aroganță”. Nu e aroganță.

Iubirea de sine se manifestă, printre altele, prin aceea că nu te însoțești cu oricine. Dacă tu îți cunoști și îi onorezi valoarea, nu mergi în locuri care sunt mult sub nivelul tău, nu te însoțești cu oameni care sunt mult sub nivelul tău, nu te îmbraci într-un mod care nu te onorează, nu vorbești într-un mod care nu te onorează.

Dacă tu ieși pe stradă mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată, dacă îți arăți toate cele, nu am nevoie să discut cu tine ca să știu care este nivelul stimei tale de sine, al respectului față de sine, al iubirii de sine – felul în care arăți vorbește despre nivelul tău de conștiință mai puternic decât ar vorbi cuvintele tale.” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„Atunci când oamenii care nu se iubesc pe sine întâlnesc un om care se iubește pe sine, îl consideră pe acesta din urmă arogant. Și asta se întâmplă pentru că oamenii care sunt nesiguri sunt intimidați singuranța omului care se iubește pe sine și de aceea numesc această siguranță „aroganță”. Nu e aroganță.

Iubirea de sine se manifestă, printre altele, prin aceea că nu te însoțești cu oricine. Dacă tu îți cunoști și îi onorezi valoarea, nu mergi în locuri care sunt mult sub nivelul tău, nu te însoțești cu oameni care sunt mult sub nivelul tău, nu te îmbraci într-un mod care nu te onorează, nu vorbești într-un mod care nu te onorează.

Dacă tu ieși pe stradă mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată, dacă îți arăți toate cele, nu am nevoie să discut cu tine ca să știu care este nivelul stimei tale de sine, al respectului față de sine, al iubirii de sine – felul în care arăți vorbește despre nivelul tău de conștiință mai puternic decât ar vorbi cuvintele tale.” (Myles Munroe) Traducerea Mihaela Dan


„Iubirea de sine este un concept relativ nou şi foarte greşit înţeles, în ciuda faptului că este cea mai evidentă idee din porunca lui Iisus „Iubeşte-ţi aproapele cum te iubeşti pe tine însuţi”.

Desigur că iubirea de sine poate ridica unele probleme: în stadiile iniţiale, ea se poate manifesta în forma unei prea mari îngăduinţe faţă de sine şi de narcisism. Dar, de fapt, aceste episoade pot fi benefice, pentru că ele ne provoacă să stabilim limite personale acolo unde s-ar putea să nu le mai fi stabilit niciodată până atunci.

În manifestarea sa cea mai frumoasă, iubirea de sine este capacitatea de a ne purta de grijă, de a face alegeri care ne fac să ne simţim bine şi ne întăresc vitalitatea.

Pentru unii dintre noi, aceasta ar putea însemna susţinerea unui program stabil de exerciţii, în timp ce pentru alţii ar putea însemna să mai plece din când în când în vacanţă. Alţii au nevoie regulat de atingerea vindecătoare a unui masaj terapeutic, de un tratament facial lunar sau de ceva pe plan social. Unii dintre voi poate veţi avea nevoie de compania unui grup cu totul nou - de exemplu, oameni dedicaţi protecției mediului înconjurător, utilizării hranei organice sau susţinerii unei practici spirituale. Sau s-ar putea să descoperiţi că aveţi nevoie de libertatea de a trăi singuri, pentru a reuşi să vă cunoaşteţi mai bine pe voi înșivă, departe de presiunile sociale obişnuite.

În unele cazuri s-ar putea să vă exprimaţi iubirea de sine printr-un legământ: acela că nu-i veţi mai permite niciodată abuzului să intre în viaţa voastră.

Indiferent ce nevoi personale ies la suprafaţă, pe măsură ce învăţaţi să vă cunoaşteţi şi să vă iubiţi pe voi înșivă, important este să vă oferiţi dreptul la alegere, la exprimare de sine şi la respect față de sine. Astfel veţi descoperi că numai atunci când poţi să te iubeşti pe tine însuţi, poţi să-l iubeşti pe altul. (Caroline Myss, „De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem?”) Traducerea Mihaela Dan”


“Atunci când nu mai accepți să se abuzeze de tine, oamenii te vor acuza că te-ai schimbat.

Că nu mai ești așa mișto cum erai. Sau că poate nici măcar nu ai fost așa om fain cum au crezut ei la început. Adică atunci când răspundeai mereu afirmativ la toate cerințele și dorințele lor.

Tu nu ai voie să nu ai timp, să nu mai poți, să ai viața ta, să ai probleme de care ei nu au habar, să fii bolnav, să ai nevoie de puțină intimitate și de liniște.

Trebuie să fii mereu prezent, săritor, înțelegător, inepuizabil și deschis.

Și musai trebuie să fii mereu fericit. Dacă ești nefericit nu te mai vor.

Cine și-ar dori prezența unui om trist? “ Sursa: Irina Binder


Oamenii din jur pot vedea în noi doar prin ceea ce este deja în ei înşişi. Dar, asta nu ne scuteşte de la bunătate, compasiune sau acceptare. Sunt persoane care niciodată nu ne vor putea pricepe, iubi sau înțelege, pentru că nu există în ei emoţia care să facă loc unei conexiuni autentice. Asta nu înseamnă că noi renunţăm la cine suntem sau la valorile personale, doar pentru că cineva, din afara noastră, nu le poate accesa.

Suntem păstrătorii propriului suflet în care locuim toată viața, şi oricine ar veni, la fel de bine poate pleca, însă noi rămânem mereu cu noi.

De aceea, să nu ne justificăm vreodată lipsa de cunoaştere a propriului suflet, prin faptul că pentru unii nu înseamnă nimic, nu există sau este pur şi simplu neinteresant.

Noi trebuie să ne înţelegem, acceptăm şi cunoaştem. Dacă nu afli cine eşti, vei trăi mereu cu un necunoscut pe care o să îl cerţi şi care te va judeca neîncetat. Dacă te-ai descoperit, pe tine, aşa cum eşti tu, prin toate relaţiile, stările, trăirile tale ai deja un punct de referinţă important pentru cei din jur. Ai o "adresă" stabilă. Oricine vine în viața ta, pentru că tu ți-ai identificat sufletul, poate vedea clar, dacă rămâne sau nu. Dar mai ales tu, pentru că ştii unde locuieşti, înţelegi exact cine şi în ce context poate să facă parte din viaṭa ta.

Cine nu te înţelege, nu te vrea, nu te vede, nu primeşte loc în viața ta, nu pentru că eşti ranchiunos sau răzbunător, ci pentru că eşti înţelept. Dar, mai ales, pentru că toate locurile din viaţa ta sunt ocupate de oameni care vor să fie acolo. De unde ştii asta? Pentru că tu eşti prima persoană care este prezentă în viața ta, şi toate alegerile îți aparţin şi te reprezintă. (Ana Maria Ducuță)

"Cele mai multe femei au fost programate la modul subtil, fiind învățate că trebuie să se pună pe ultimul loc în ordinea priorităților, așa cum a fost ea stabilită de societatea patriarhală... Ele au acceptat tacit că nevoile lor - indiferent dacă era vorba de nevoi fizice, emoționale, mentale sau spirituale - erau cele mai puțin importante în familie și în ierarhia socială.

Cele mai multe dintre noi s-au conformat în tăcere.

Cele mai multe dintre noi au crezut că e “de datoria noastră”, a femeilor, să ne punem pe ultimul loc.

Cele mai multe dintre noi au jucat rolul martirului și s-au sacrificat pentru alții.

Cele mai multe dintre noi nu au pus niciodată la îndoială această stare de fapt.

Nenumărate femei cu inimile rănite au jucat acest rol de martir toată viața lor, de milenii. Noi am încercat să-i facem fericiți pe toți cei din jurul nostru. Am considerat că este responsabilitatea noastră să le facem pe plac altora, renunțând la propriul nostru adevăr, la nevoile și dorințele proprii, din dorința de “a fi bine”, într-o încercare de “a trăi în bună înțelegere”.

De-a lungul timpului, noi, femeile, am încercat să fim fericite făcându-i pe toți ceilalți fericiți. Dacă ceilalți erau fericiți, simțeam că ne-am jucat perfect rolul și că astfel, puteam să ne considerăm și noi fericite.

Pentru o vreme am fost mulțumite că persoanele dragi au nevoie de noi. Am crezut că dacă au nevoie de noi o să ne simțim apreciate, acceptate și iubite. Tot ce ne doream era o validare a valorii noastre, venită din partea celor ale căror nevoi le-am pus mai presus de nevoile noastre.

Dar a fost un preț uriaș de plătit, pentru că simțeam un gol interior, o amorțeală întunecată... O amorțeală pe care nici măcar nu puteam să o identificăm, pentru că ea a fost mereu acolo, distrugându-ne pe tăcute respectul de sine, demolându-ne puțin câte puțin puterea personală, închizându-ne încetul cu încetul inimile.

Noi am încercat cu îndârjire să umplem acest gol interior care apăruse ca urmare a faptului că ne-am neglijat nevoile și dorințele proprii, că ne-am negat/ ignorat propriul adevăr și că am acceptat să trăim zi de zi în acest fel. Am încercat să umplem acest gol interior preocupându-ne și mai mult de binele celorlați, concentrându-ne și mai mult pe nevoile și dorințele lor, în speranța că fărâmele de iubire primite din partea acestora ne vor fi de ajuns și în sfârșit, ne vom simți și noi împlinite, fie și pentru o perioadă scurtă de timp.

Noi n-am înțeles, nu ne-am dat seama că, de fapt, acest gol era provocat de lipsa de IUBIRE. Noi am dat mereu de la noi - am dat atât de mult, încât rezervoarele noastre s-au golit.

Aceasta e durerea ascunsă din istoria Femininului, care a fost gravată în paginile timpului, în societatea patriarhală a Pământului.

Vremurile se schimbă acum. Femeia și-a recuperat și asumat puterea personală. Ea s-a ridicat în toată gloria ei și în cele din urmă, a înțeles că golul pe care îl simte în interiorul ei nu poate fi umplut decât din interior.

Ea nu mai pune nevoile altora deasupra nevoilor proprii. Ea își rostește adevărul cu grație. Își urmeaza calea sigură pe ea, acceptând doar ceea ce rezonează cu ea și ce o onorează.

Și în acest fel, Femeia nu se schimbă doar ea însăși - ea schimbă lumea. Nu-și mai dorește ca ceilalți să aibă nevoie de ea, ca să se simtă validată; a plătit un preț prea mare atunci când își baza fericirea proprie pe fericirea altora, așa că în cele din urmă, a decis să se pună pe ea însăși pe primul loc în ordinea priorităților sale."

Sursa: Karen Star

For The Chosen. Twinii lumii. Cei 144000 de Lei ai Lui Dumnezeu. Devenirea lor Christica. Explica Excelent ce este awareness. Este si purificarea. Atasamentele de celalalt, de sindromul toxic de salvator mesia al ex karmic person, atasamemtele de altii, de imagine, de business, de success, de finante, de trup, de sex, de mentalul constient, superioritati gratuite fata de altii, adictii, hrana toxica, lichide toxice, alcool, whisky, cafeaua inclusiv, zaharul, so on. 

Cu totii am fost pe acolo partial sau total pierduti, programati, traumatizati in numbing pr0cess. Cu totii putem alege purificarea de atasamente, de ganduri negre, toxice, devalorizante, low self worth, incapacitatea de a iubi pur si reintoarcerea catre Dumnezeu, cu adevarat. Nicidecum din gura’doamne ajuta ala babesc’ si nicidecum din conceptul mintii constiente. Dumnezeu este bunatatea si iubirea, este kindness, este sa te stii, sa te vindeci si educi, este si granita sanatoasa si a spune ‘nu’ atunci cand trebuie spus din self respect. Self respect inseamna sa articulezi prin cuvinte aka comunicare clara si precisa ceea ce te deranjeaza la o situatie sau persoana, oricat de dificil pare si oricat disconfort presupune. 

Acela este self love. Un ‘egoism’ sanatos, adica tu prima, tu primul, apoi restul. Daca tu esti bine cu tine, in legatura cu Dumnezeul Sursa Suprema(este o experienta pe care o simti) si cu Dumnezeul din tine(Sufletul tau, I Am) , daca esti iubirea poti iubi, poti face binele, poti comunica, poti ierta, poti elibera total trecutul, poti accepta trecutul , invata lectiile de acolo( a le repeta deloc), a le transforma in INTELEPCIUNE. 

Simplu. Aceea este devenirea in lumina. Reintorcerea la Dragoste presupune prima data eliberarea de ego aka perfectionismul ala si controlul, Ele vin din frica, being less worthy, comparatia cu altii, traumele abandonului, so on, ele sunt deloc de la Dumnezeu, ca orice frica, tristete si alte emotii low vibe. Dragostea ne salveaza mereu si iertarea. Iertarea de sine si a iubi din nou si din nou, reintorcerea la inocenta din noi, la copilul pur din noi, din spatiul lumina al inimii. De acolo, iubim din nou.” (Carmen Meera)


De fiecare dată când faci sex cu cineva; programarea lor sexuală se împletește cu ADN-ul tău.

Cu cât faci sex mai mult cu ei, cu atât programarea intră mai adânc în subconștientul tău

Și datorită faptului că atragem ceea ce suntem, vei continua să atragi aceeași persoană într-un corp diferit cu care ai făcut sex anterior

În timp ce mintea ta conștientă poate dorește ceva total diferit, tu vei continua să atragi ceea ce vrei să atragi

Până când nu îndepărtezi complet trecutul din sistemul tău energetic; oricine te găsește profund atras de voință are aceeași energie ca fostul tău

Chiar dacă aspectul și tratamentul inițial sunt diferite; mai devreme sau mai târziu le vei vedea adevărata față odată ce timpul le dezvăluie

Atunci vei începe să crezi că „Toți bărbații/Femeile sunt la fel, așa că de ce să te mai chinui ”

Oamenii conduși demonice formează relații cu alte ființe cu reguli demonice

Chiar dacă tu crezi că ești un înger, programarea ta este încă încurcată cu programarea demonică toxică cu vibratorii joase, așa că asta vei continua să atragi

Celibatul nu elimină și nu schimbă programarea; pur și simplu te oprește să faci sex cu fostul în corpuri diferite iar și iar

Poți atrage o energie interioară diferită de la alta doar dacă tu însuți ai o energie interioară diferită

Celibatul deși este grozav pentru tine să ai o ușurare temporară, timp și spațiu pentru a reflecta asupra daunelor și tiparelor relațiilor tale sexuale anterioare, este încă pasiv

Trebuie să faci munca activă din umbră pentru a îndepărta și apoi să schimbi programarea sexuală exact la iubitul pe care ai vrea să-l atragi

Astfel trebuie să devii mai întâi ceea ce cauți să manifești

Acest lucru poate fi realizat doar prin alchimie sexuală la care foarte puțini oameni au avut privilegii să aibă acces

Poți folosi apoi energia sexului pentru a-ți recabla întregul subconștient și astfel frecvența ta va vibra de fapt la frecvența Iubitului tău Divin

Celibatul este primul pas pentru a opri programarea toxică a foștilor iubiți să continue să se adâncească în tine

Totuși, următorul pas este alchimia sexuală pentru a învăța să îți îndepărtezi și să îți reprogramezi energia sexuală

Pentru majoritatea programarea toxică este atât de adânc înrădăcinat în ADN-ul lor încât va fi nevoie de muncă masivă înainte ca în cele din urmă să-și atragă iubitul divin

Și cei mai mulți nici măcar nu vor merge spre munca necesară, crezând că „Sexul este doar sex”

Astfel, cu cât începi mai repede munca, cu atât mai repede poți avea în sfârșit Relația Divină de lungă durată pe care ți-o dorești cu adevărat

Dacă nu, îți vei dori mereu și vei spera la Iubitul tău Divin, rămânând infinit singur în timp ce te lauzi cu celibatul tău în fața altora. ( Davonty)


Unul dintre lucrurile pe care probabil că le experimentați în ultima perioadă este acela că deveniți din ce în ce mai mult o ființă energetică; asta înseamnă că simțiți din ce în ce mai mult/ intens.

Când funcționezi ca o ființă energetică realitatea ta este una bazată pe A SIMȚI, nu pe a gândi/ analiza.

Noi trăim într-o lume fizică, dar de fapt, tot ce vedem în jur este energie care are diverse niveluri de vibrație.

În prezent corpul vostru fizic conține mai multă Lumină decât în trecut. Asta înseamnă că ați crescut ca nivel de vibrație, iar consecința este că începeți să simțiți mai mult/ intens, pentru că experimentați lumea fizică la nivel energetic.

Spre exemplu, dacă cineva spune ceva sau face ceva, voi simțiți că acele cuvinte/ gesturi nu sunt sincere, percepeți energetic acest lucru. Probabil că deja ați constatat că în ultimii ani/ ultimele luni ați început să simțiți din ce în ce mai clar când cineva vă minte.

Spre exemplu, dacă cineva vă îmbrățișează, dar nu a făcut-o la modul sincer, veți simți energetic: „De fapt, omul ăsta nu vrea să mă îmbrățișeze”. Dacă cineva vă îmbrățișează la modul sincer o să simțiți: „O, acest om mă îmbrățișează din toată inima!”.

La fel se întâmplă și când este vorba despre cuvinte. Dacă cineva îți spune „Te iubesc”, dar nu te iubește, simți energetic că nu este sincer. De asemenea, când cineva îți spune „te iubesc” și chiar te iubește, o să simți clar că este sincer.

Când începem să funcționăm ca ființe energetice depășim iluziile lumii fizice, percepem energetic informații clare/ corecte, dincolo de cele pe care le percepeam cu cele cinci simțuri „obișnuite”. Nu mai putem fi mințiți, fiindcă simțim energia cuvintelor/ gesturilor celoralți și știm dacă ei sunt sinceri sau nu. (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan


Ca să funcționezi ca ființă energetică este necesar să înveți să ai încredere în ceea ce simți, în rezonanța ta, în intuiția ta. Este necesar să te lași ghidat de rezonanța ta, fiindcă ea te va ajuta să faci alegeri benefice pentru tine în această lume care pare a fi una fizică, dar care este energetică.

Așa începem să vedem dincolo de aparențe, să simțim că nu rezonăm cu ceea ce ne spun alți oameni, cu ceea ce alții ne prezintă drept „adevăr”. Așa începem să simțim: „Ceva este în neregulă cu chestia asta, chiar dacă la televizor ni se spune că asta se întâmplă și ni se arată și imagini care susțin ceea spun ei. Oamenii ăștia îmi cer să am încredere în ei, mă asigură că îmi spun adevărul, susțin că ceea ce mă îndeamnă să fac este spre binele meu, dar eu simt că nu este chiar așa”.

Dacă analizezi rațional informațiile care îți sunt prezentate drept „adevăruri oficiale”, cu statisticile și imaginile aferente, ai putea crede că ceea ce susțin acei oameni are sens, dar când îți permiți să simți energia informațiilor respective, ce simți? Poate simți „Asta este minciună, manipulare”.

Pe măsură ce deveniți mai mult ființe energetice, voi începeți să „analizați” tot mai mult informațiile/ situațiile la nivel energetic, nu la nivelul minții; voi deveniți tot mai capabili să vedeți dincolo de aparențe, pentru că percepeți energiile acelor oameni/ informații/ locuri/ situații și nu mai puteți fi păcăliți. Energia nu minte, rezonanța voastră nu minte. Și nu vă mai lăsați înșelați de cuvinte frumoase, de asigurările unora sau altora, de gesturi care par frumoase, de imagini care vă sunt prezentate și care par să indice că lucrurile stau într-un anumit fel, etc, pentru că simțiți că acestea sunt false; nu mai puteți fi manipulați.

Această capacitate de a percepe energetic ce este adevărat și ce este minciună aduce după sine și niște provocări: voi veți discerne ce este adevărat și ce este minciună în viața voastră și tot ce este minciună se va destrăma. Și pentru că noi ne-am clădit viața pe minciuni, viața voastră va fi dată peste cap. Iar la nivel colectiv, lumea, care a fost clădită pe minciuni și a funcționat în minciună, se prăbușește.

De aceea, acum, mai mult ca oricând, este important să aveți încredere doar în voi înșivă, în ceea ce vă indică rezonanța voastră, nu în ceea ce vă spun alții, indiferent cine sunt aceia. Verificați toate informațiile pe care le primiți prin prisma rezonanței voastre: „Simt că acest lucru este adevărat?”.

Nimeni altcineva nu poate să vă spună ce simțiți voi, ce vă indică rezonanța voastră. (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan


Când devii o ființă energetică și începi să simți energia oamenilor, lucrurile devin foarte interesante, pentru că, spre exemplu, simți tot mai clar că nu (mai) rezonezi cu anumiți oameni, deși aceștia sunt amabili cu tine și îți vorbesc frumos.

„Simt că nu rezonez cu omul ăsta, simt că nu-l vreau în preajma mea, dar nu-mi dau seama de ce. Nu mi-a greșit cu nimic, se comportă frumos cu mine, nu am ce să-i reproșez, dar simt foarte clar că nu rezonez cu el”. Și poate chiar te simți vinovat că simți asta, fiindcă n-ai argumente „logice” pentru ceea ce simți.

La nivelul lumii fizice, totul indică faptul că acel om este foarte amabil cu tine, face gesturi frumoase, poate chiar îți face cadouri, etc, deci n-ai avea niciun motiv să te îndepărtezi de el, dar la nivel energetic simți că acel om nu (mai) este potrivit/ benefic pentru tine. Rezonanța ta îți spune să te îndepărtezi de el.

Ascultă-ți rezonanța, chiar dacă mintea ta consideră că nu există niciun motiv logic/ întemeiat pentru a te îndepărta de el! Ascultă-ți rezonanța, chiar dacă acel om o să-ți reproșeze faptul că te îndepărtezi de el și o să-ți ceară explicații pe care tu nu poți să i le dai, fiindcă el nu înțelege dacă îi spui „Simt că nu mai rezonez cu tine”.

Totul ține de a avea deplină încredere în tine însuți, în ceea ce simți, în ceea ce îți indică rezonanța, chiar dacă aceste indicații „nu au sens” pentru mintea ta. Numai așa poți funcționa ca ființă energetică într-o lume fizică. Și pe măsură ce evoluezi ca nivel de Conștiință, vei simți mai mult și mai mult și mai mult și îți vei folosi rezonanța ca instrument care te ajută să înțelegi mai bine această lume fizică și să spargi barierele lumii fizice, să te eliberezi de programarea la care ai fost supus, să funcționezi în afara tiparelor/ regulilor lumii fizice. (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan


“In viata, oamenii fie au succes, fie isi gasesc scuze.

Sunt atat de incantata sa cunosc oameni care au pornit la drum in viata fara sa aiba o soarta favorabila, insa cu ambitie, gandire pozitiva, munca si multa hotarare, si-au construit o existenta minunata.

Sunt oameni care nu au avut o plasa de siguranta sub ei, oamenii care au fost loviti in fel si chip cand nu se puteau apara, dar cu toate acestea, au razbit si au devenit invingatori.

Mai sunt si alti oameni, care se plang si se victimizeaza, care isi gasesc scuze, cauta vinovati pentru nefericirea lor, insa nu misca un deget ca sa-si schimbe situatia. Soarta le este nefavorabila, nu au noroc, e greu, nu se poate, statul e de vina, societatea si parintii i-au distrus, s.a.m.d. Ei sunt invinsii. Si nu pentru ca nu ar putea, in mod real, sa faca ceva, ci pentru ca isi justifica lenea, comoditatea, nepasarea fata de propria lor viata, gasindu-si scuze si explicatii pentru "de ce nu pot".

Se uita la cei care au succes si gasesc diferite explicatii pentru realizarile lor. Pline de rautate, invidie si ura. In loc sa ii admire si sa ii urmeze, se straduiesc din greu sa ii discrediteze.

Sa ne fie clar - atata timp cand nu ai o dizabilitate psihica sau fizica (dar chiar si atunci), cat timp esti un om "normal", nu ai nicio scuza sa nu reusesti in viata. Si tu poti sa gandesti, sa muncesti si sa obtii orice visezi. Si tu poti sa fii un invingator, dar pentru asta trebuie sa renunti la scuze si justificari.

Tu ce scuza iti gasesti ca sa traiesti mult sub potentialul tau innascut? “

Sursa: Ursula Sandner


Noi suntem învățați să „acoperim” lipsa stimei de sine sănătoase, care vine din interior către exterior, cu o falsă stimă de sine, care vine din exterior către interior.

Și sunt trei tipuri de falsă stimă de sine:

*una bazată pe PERFORMANȚĂ („valoarea mea este dată de realizările/ succesele mele exterioare” – asta este caracteristică în general bărbaților)

*a doua este cea bazată pe VALIDAREA OBȚINUTĂ DIN EXTERIOR („am valoare pentru că tu crezi/ spui că am valoare” – asta este caracteristică în general femeilor)

*a treia este cea bazată pe CEEA CE AI („Am valoare pentru că am bani/ o casă mare/ o mașină de lux/ un corp frumos/ o soție frumoasă/ un copil la Harvard, etc).

Dacă mâine toți oamenii ar avea o stimă de sine sănătoasă, bazată pe cine sunt ei ca ființă, pe inima lor, întreaga economie ar intra în colaps, iar publicitatea care ne inundă pe toate canalele ar dispărea, fiindcă nu ar mai avea niciun efect. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan


Cineva m-a întrebat: ce părere aveți despre iubirea necondiționată?

Și acesta a fost răspunsul meu.

Una dintre cele mai distructive credințe colective pe care le avem este că iubirea necondiționată înseamnă acceptarea necondiționată a oricărui comportament. Nu e adevărat. Iubirea necondiționată înseamnă: te iubesc *și* mă iubesc pe mine. Mă voi proteja singur. Te pot iubi de departe dacă asta înseamnă să mă mențin în siguranță și sănătos emoțional. Pot să-i dau drumul dacă am nevoie. Îmi pot alege liniștea și sănătatea mintală. Și sănătatea mea fizică.

Iubirea necondiționată este o stare de a cunoaște o persoană nu este condiționarea sau tiparele sale. În timp ce știu că alegerile lor vii sunt pentru ei să trăiască cu ele. Dragostea necondiționată crede în capacitatea fiecăruia de a face munca, de a-și asuma responsabilitatea și de a deveni persoana care au fost cu adevărat răi. (Carmen Meera)

“Când știi cine ești, alți oameni pot intra și ieși din viața ta fără ca să -ți zguduie lumea, deoarece baza ta este solidă și de nezdruncinat , pentru că te ai pe tine însuți .

Când știi cine ești, opiniile și judecățile altora contează mult mai puțin, și oamenii pot spune cuvinte de critică sau răutății despre tine, fără ca asta să afecteze ceea ce ești și ce simți.

Când știi cine ești, alți oameni te pot respinge sau abandona fără să-ți schimbe identitatea, pentru că știi că destinul tău nu este legat de cei care au ales să te părăsească și te simți întreg și complet pe interior.

Când știi cine ești, apreciezi asta și nu-ți pui fericirea și simțul valorii de sine În mâinile altei persoane. Nici nu îi faci pe alții responsabili de ceea ce trăiești, așteptând din partea lor salvare, stând închis ca într-o temniță, dependent fiind de cheia lor.

A te elibera, înseamnă să Îți asumi întreaga responsabilitate pentru emoțiile, identitatea și bunăstarea ta, fiind conștient că toate acestea depind doar de tine.

Tu ești cel care alege cum să trăiască și ce să simtă !

Și când știi cine ești, decât să dedici atât de mult timp și energie încercând să-i impresionezi pe alții, sau proiectând asupra lor îndeplinirea propriilor nevoi și dorințe nesatisfăcute, alegi să-ți prioritizezi propriile nevoi și bunăstarea, făcând din relația cu tine un scop, pentru că cea mai importantă relație este cea cu tine însuți!!!” (Thalia Hunter)

"Încetează să te prezinți persoanelor care nu au niciun interes față de prezența ta!

Știu că instinctele tale îți spun să faci tot posibilul pentru a fi apreciat de cei din jur, dar înțelege că este un impuls care îți fură timpul, energia, sănătatea mentală și fizică ...

Lasă să plece oamenii care nu sunt pregătiți să te însoțească. Dacă ești exclus, insultat, uitat sau ignorat de oamenii cărora le dedici timpul, nu iți faci o favoare continuând să le oferi energia și viața ta.

Adevarul este că nu ești pentru toți și nu toți sunt pentru tine. Cu cât petreci mai mult timp încercând să faci să te iubească pe cineva care nu te poate iubi, cu atât mai mult timp pierzi, lipsindu-te de posibilitatea unei conexiuni autentice cu altcineva.

Exista miliarde de oameni pe această planetă și multi dintre ei te vor întâlni, la nivelul tău de interes și dedicare.

Cu cât te implici mai mult cu oameni care te folosesc ca pernă, opțiune de rezervă, terapeut pentru recuperarea lor emoțională sau pentru alte avantaje, cu atât te îndepărtezi de comuniunea pe care ți-o dorești.

Poate dacă nu mai apari, nu te vor căuta, poate dacă încetezi să mai încerci, relația se va termina, poate dacă nu mai trimiți mesaje telefonul tău va rămâne întunecat săptămâni întregi.

Asta nu înseamnă nicicum că tu ai stricat relația, înseamnă că singurul lucru care a susținut-o a fost energia pe care doar tu ai dat-o. Aceasta nu este dragoste, este atașament nesănătos.

Se acordă șanse doar celor care merită!

Cel mai prețios lucru pe care îl ai în viață este timpul și energia ta, deoarece ambele sunt limitate.

Pentru ce îți dedici timp și energie, aceea îți va defini existența. Când o să realizezi asta, o să începi să înțelegi de ce ești atât de nerăbdător să pleci când îți petreci timpul cu oameni, în activități, locuri sau situații care nu îți priesc.

Vei începe să realizezi că cel mai important lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru toți cei din jurul tau este să îți protejezi energia mai înverșunat decât orice altceva.

Fă din viața ta un paradis sigur, unde doar oamenii ′′compatibili′′ au voie.

Nu ești responsabil pentru salvarea nimănui.

Nu ești responsabil pentru a îi convinge să se îmbunătățească.

Nu e treaba ta să exiști pentru oameni și să le dai viața ta!

Încetează să porți discuții dificile cu oameni care nu vor să se schimbe!

Pentru că dacă te simți rău, dacă te simți obligat, vei fi rădăcina tuturor problemelor tale din cauza insistenței tale, temându-te că nu îți vor întoarce favorurile pe care le-ai acordat.

Singura ta obligație este să realizezi că ești stapânul destinului tău și să accepți dragostea pe care crezi că o meriți.

Decide ca meriți o prietenie adevărată, angajament real și iubire completă cu oameni sănătoși și prosperi. Apoi ai să vezi cât de mult începe să se schimbe totul.'' (Anthony Hopkins)

Există trei forme de stimă de sine nesănătoasă în societatea noastră patriarhală.

Una este bazată pe performanță: „Simt că am valoare pentru că am realizat…. / am obținut un proiect important/ am câștigat mulți bani”, etc. Această formă de stimă de sine este caracteristică, în general, bărbaților, dar este foarte fragilă, pentru că valoarea ta depinde cea mai recentă performanță a ta. Și întotdeauna vor fi alții mai tineri, mai deștepți, mai descurcăreți, mai virili decât tine care „se încălzesc pe marginea terenului”.

Bărbații trăiesc într-o lume în care experimentează permanent vârfuri și prăpăstii în ceea ce privește stima de sine, după cum reușesc sau nu să performeze în diverse domenii ale vieții lor. Este o stimă de sine foarte volatilă.

Al doilea tip de stimă de sine este cel bazat pe validarea obținută din partea altora: „Eu nu simt că am valoare, dar dacă tu crezi că am valoare, asta mă ajută să cred că am valoare”.

În general, această formă de stimă de sine este caracteristică femeilor. De asemenea, cei care muncesc până la epuizare au o astfel de stimă de sine.

A treia formă de stimă de sine este cea care se bazează pe ce ai: ai un corp frumos, ai o soție-trofeu, ai o mașină de lux, ai o casă mare, ai bani, etc.

Societatea în care trăim ne încurajează să folosim suplimente exterioare pentru a acoperi deficitul interior de stimă de sine.

În lumea asta sunt foarte puțini oameni care au o stimă de sine sănătoasă, pentru că în familiile în care am crescut nu am avut de la cine învăța așa ceva. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan

Societatea noastră patriarhală recompensează oamenii care se adaptează condițiilor (disfuncționale/ toxice) existente, nu adulții independenți care denunță situațiile toxice și aleg să iasă din ele.

În această societate există două lucruri diferite, masculinitatea și feminitatea, iar intimitatea este considerată o chestie feminină, ceea ce face ca intimitatea - ca toate calitățile feminine - să fie devalorizată.

Nouă ne place să vedem cupluri ținându-se de mână și visăm la o intimitate profundă în relația de cuplu, dar nu suntem învățați nicăieri abilitățile relaționale de care ai nevoie ca să ajungi la așa ceva.

În societatea noastră patriarhală cele mai multe cupluri sunt formate dintr-un bărbat narcisist sau care consideră că-i este superior partenerei sale și are dreptul să îi dicteze acesteia ce să facă și o femeie care funcționează în tiparul codependenței și care se supune. Am de-a face tot timpul cu astfel de cupluri la cabinetul meu.

În 90% din cazuri femeia este cea care, în timp, ajunge să fie nemulțumită de această dinamică relațională.

Faptul că te simți superior celorlalți și le impui voința ta nu e neva neplăcut, te simți bine.

Faptul că te simți inferioară și că suporți fără să crâcnești jignirile/ umilințele/ abuzurile partenerului tău nu e ceva plăcut, nu te simți deloc bine și te umpli de resentimente. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan

Vă atrag atenția asupra unui aspect important, cu privire la femeile care funcționează în tiparul codependenței aflate în relație cu un bărbat care se crede superior și care se consideră îndreptățit să-i impună partenerei ce și cum să facă: astfel de femei au o conexiune cu copilul rănit din interiorul partenerului lor care este mai profundă decât conexiunea pe care o are partenerul însuși cu propriul copil interior. Bărbatul respectiv este complet deconectat de copilul său interior.

O astfel de femeie merge pe ideea „Dacă eu reușesc să iubesc suficient de mult copilul rănit din interiorul partenerului meu, atunci voi reuși să ajung la inima lui și totul se va rezolva, el se va schimba” și va încerca iar și iar să facă asta, deși este în mod constant jignită/ umilită/ abuzată de acel bărbat.

„Dacă o să-l iubesc suficient de mult, îl voi salva/ vindeca/ repara”, crede ea; dar asta este o iluzie.

Femeile cred că bărbații se tem de intimitate.

În opinia mea, bărbații nu se tem de intimitate; ei nici nu știu ce este intimitatea, n-au avut de-a face niciodată cu ea.

În opinia mea, bărbații se tem să nu ajungă să fie dominați, pentru că ei au crescut și trăiesc într-o lume în care ești învățat că ori îi domini tu pe alții, ori ești dominat. Ca atare, dacă ei renunță la a-și domina partenera, singura alternativă pe care o văd este aceea că vor ajunge să fie dominați de ea. În viziunea lor nu există alternativa unei dinamici relaționale în care să fie doi parteneri egali, care au o relație bazată pe o conexiune emoțională profundă și care se tratează cu iubire, respect, empatie și compasiune unul pe altul. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan

De foarte multe ori am de-a face cu bărbați care ajung la cabinetul meu târâți de soție, care este profund nemulțumită de relația respectivă.

Și când se întâlnesc cu mine, mulți dintre acești bărbați gândesc la modul: „De ce ți-aș da atenție, de ce aș lua în serios ce-mi spui tu?”.

De aceea, eu încep prin a le da răspunsul la această întrebare, ca să fie lucrurile clare: „Motivul pentru care este în interesul tău să-mi dai atenție este acela că eu am ceva ce-ți dorești: am posibilitatea să-ți ofer o soție care să fie mai mulțumită și mai iubitoare decât este acum, copii mai fericiți, o viață mai frumoasă și o stare de sănătate mai bună. De asemenea, eu sunt singurul lucru care stă între tine și ceva ce nu-ți dorești: o relație de cuplu și mai nefericită sau chiar divorțul”.

Iar apoi susțin femeia în a lua poziție în fața comportamentelor autoritare, iresponsabile sau abuzive ale partenerului. Și fac asta de față cu bărbatul, întrebând-o pe partenera lui lucruri de genul „Ce vei face dacă el nu își schimbă comportamentul?”, „Ți-ai fixat o perioadă limită în care îi dai șansa să facă ceva pentru a îmbunătăți situația?”, „Ai un plan de rezervă pentru cazul în care el nu își schimbă comportamentul?”.

Și pentru mine este foarte important să le încurajez pe femei în a-și spune adevărul, în a-și apăra dreptul de a fi tratate cu respect în cadrul relației. Ca atare, deseori le întreb: „Dacă ești nemulțumită de comportamentul lui, de ce nu te manifești ca atare, de ce taci și înghiți? Când el te tratează într-un mod lipsit de respect, de ce singurul lucru pe care i-l spui este «Ce vrei să fac de mâncare pentru cină?». De ce spui ceva, când simți cu totul altceva?”.

Multe dintre femeile care vin la mine, nemulțumite de relația lor de cuplu, au soți care le domină și care nu sunt dispuși să vină la terapie. Și eu le învăț pe clientele mele o variantă de „intervenție” rapidă care este cam așa: când partenerul său vine acasă de la serviciu, femeia îi spune direct „Urăsc modul în care te comporți cu mine, urăsc asta, asta și asta. Am fixat o întâlnire cu psihoterapetul, la care să mergem vineri, la ora….. Sper să fii prezent la acea întâlnire. Dacă n-o să fii acolo voi fi și mai nemulțumită și mai furioasă decât sunt acum, iar acum sunt foarte nemulțumită și furioasă.

Dacă am epuizat acest subiect, ce vrei să fac de mâncare pentru cină?”.

Iar de obicei bărbații vin la acea întâlnire.

Totul ține de cât de hotărâtă este femeia, când îi spune acele lucruri.

Eu le învăț pe femeile cu care lucrez că este dreptul lor să aibă o relație de cuplu în care să se simtă iubite, respectate, prețuite, susținute. Și dacă nu te simți așa, înseamnă că acea relație nu este benefică pentru tine și cu siguranță nu este benefică pentru copiii tăi. Așa că nu mai accepta mizerii din partea nimănui, pune piciorul în prag și spune „Destul! Nu mai tolerez așa ceva!”.

Și le mai spun femeilor: „Nu ezita să oferi un feedback sănătos în relația de cuplu, nu ezita să ceri ceea ce vrei, doar pentru că te temi de reacția nesănătoasă a partenerului tău! Dacă lui nu-i convine că îți spui clar părerea, e problema lui. Iar dacă el are reacții dezechilibrate de fiecare dată când tu îți spui părerea într-un mod echilibrat, iubitor, cu respect, acesta este un semn clar că e nevoie să faceți terapie de cuplu”. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan

Există niște condiții care trebuie îndeplinite înainte de a începe terapia de cuplu, pentru a începe procesul prin care însănătoșești acea relație de cuplu.

În primul rând eu verific dacă vreunul dintre parteneri are o problemă psihiatrică netratată sau o dependență și de asemenea, dacă există o treia persoană între ei, dacă există un triunghi amoros. În acest caz, întâi ne ocupăm de acea problemă și abia apoi putem demara terapia de cuplu.

În al doilea rând, dacă unul dintre parteneri consideră că nu există niciun motiv pentru ca el să se schimbe și nu este dispus să colaboreze, nu avem ce să mai discutăm, terapia de cuplu nu-și are rostul.

În al treilea rând, dacă unul dintre cei doi nu l-a iubit niciodată pe partenerul său, ci s-a căsătorit cu acesta din diverse alte motive, îl întreb pe primul: „De ce nu îl eliberezi pe acest om pe care nu l-ai iubit niciodată și nu îți găsești un partener pe care să-l iubești?”.

În al patrulea rând, dacă descopăr că unul dintre parteneri este mult mai evoluat ca nivel de conștiință/ spiritual decât cel de-a doilea, îl ajut pe cel dintâi să iasă într-un mod civilizat din acea relație. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan

Nu este treaba partenerului tău de cuplu să se ocupe de copilul rănit din interiorul tău și nici să facă față crizelor acestuia. Este treaba ta să te ocupi de copilul tău interior, să ajungi la o înțelegere cu el și să-l ții sub control, să nu-i mai permiți să urce la volan și „să-ți conducă mașina”, să nu-i mai permiți să-ți abuzeze partenerul de cuplu.

Tu ești singurul care îți poți vindeca traumele interioare, tu ești singurul care se poate ocupa de copilul rănit din interiorul tău, tu ești singurul care poate ajunge la o înțelegere cu el. Nimeni altcineva n-o poate face în locul tău.

Și este tot responsabilitatea ta să te asiguri că în relația de cuplu cea care interacționează cu partenerul tău este acea parte adultă, responsabilă a ta, nu copilul rănit din interiorul tău.

Faptul că partenerul tău de cuplu te susține în această muncă interioară și îl tratează cu blândețe/ iubire/ compasiune pe copilul rănit din interiorul tău, atunci când acesta își face apariția, este un bonus și ar fi de dorit să fii recunoscător pentru asta; însă nu este obligația partenerului să se ocupe de copilul rănit din interiorul tău și nici să-i suporte crizele. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan

Oamenii care nu au o stimă de sine sănătoasă își evaluează propria valoare în funcție de niște lucruri exterioare. Valoarea lor – și implicit, stima lor de sine - depinde de performanțele/ realizările lor, de opinia altora despre ei sau de ceea ce posedă.

Dacă vorbim despre bărbați, în general, ei își evaluează propria valoare în funcție de performanțele lor (la nivel profesional, social, financiar, sexual, etc). Și cum de-a lungul timpului nu au parte numai de succese/ realizări, stima lor de sine urcă și coboară tot timpul, în funcție de cea mai recentă performanță (sau cel mai recent eșec).

Să fiu bine înțeles: dacă tu ai învins într-un meci de tenis un alt jucător, excelent, savurează-ți victoria! La acest moment ești un jucător de tenis mai bun decât adversarul tău; DIN ACEST PUNCT DE VEDERE îi ești superior acelui om. Dar nu poți spune că la modul general, ești superior acelui om, nu ești o ființă umană „superioară” lui.

Și băieții, și bărbații trebuie să înțeleagă că stima de sine ține de ființa lor, de inima lor, nu de ceva din exterior. Ei nu au nevoie să-și dovedească valoarea ca ființă prin nu știu ce performanțe, prin acumularea de bunuri materiale, etc. Fiecare ființă umană are valoare prin simplul fapt că există, nu este nevoie să le dovedești altora valoarea ta. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan


Eu am ajuns la stadiul în care simt ceva de genul „Gata! Nu mai pot funcționa ca înainte. Nu mai am timp și energie de irosit cu lucruri/ persoane/ activități/ lucruri/ discuții cu care nu rezonez.

Nu mai înghit niciun fel de mizerii, nu mai fac ce nu vreau să fac, nu mai accept în spațiul meu personal nimic din ce simt că nu rezonează cu mine”.

Și din ce am discutat cu diverse alte persoane, nu este ceva ce mi se întâmplă numai mie.

Nu mai pot să mă prefac, nu mai pot să port discuții care nu prezintă niciun interes pentru mine, nu mă interesează pălăvrăgeala sau bârfa, nu mai pot să mimez interesul pentru ce nu mă interesează, nu mai pot să citesc/ ascult/ urmăresc articole/ informații/ înregistrări audio sau video care simt că nu rezonează cu mine sau chiar au scopul de a mă manipula, nu-mi mai pot petrece timpul cu oameni cu care nu rezonez deloc. Nu mai pot și nu mai vreau.

Îmi petrec timpul cu oameni care îmi sunt dragi, cu care rezonez și fac ceea ce iubesc să fac. (Todd Medina) Traducerea Mihaela Dan


Știi care este semnul că ai cu adevărat încredere în tine?

Nu simți nevoia să ieși în evidență, nu te bagi singur în seamă ca să le atragi atenția celorlalți, nu ai nevoie să afle toți ce mare/ tare/ evoluat/ spiritual ești tu.

Un alt semn este că nu te afectează cei care te critică/ atacă pentru modul în care alegi să-ți trăiești viața, ci îți vezi liniștit de Calea ta, știind că atât timp cât funcționezi în aliniere cu Dumnezeu ești pe drumul cel bun. Nu te interesează ce crede lumea despre tine, te interesează ce vrea să facă Dumnezeu cu/ prin tine. Știi că indiferent cine se îndepărtează de tine, deranjat/ dezamăgit/ indignat de ceea ce faci tu, Dumnezeu n-o să se îndepărteze de tine.

Un alt semn că ai cu adevărat încredere în tine este că nu mai iei de bune credințele limitative ale altora, nu te mai lași influențat de cei apropiați sau de persoane care au o oarecare autoritate într-un domeniu sau altul și care îți spun lucruri de genul „Asta nu e posibil”, „Nu poți face așa ceva”, „Nu ești destul de puternic/ competent/ pregătit/ deștept pentru a face asta”, „E prea mult pentru tine”.

Dacă Dumnezeu îți spune să faci un lucru, știi fără dubii că poți să-l faci și te apuci de treabă, știind că El îți va furniza resursele și ajutoarele potrivite, la momentul potrivit. (Steven Furtick) Traducerea Mihaela Dan


Nu ai nevoie de pile/ cunoștințe/ relații pentru a avansa pe Calea ta. Nu oamenii te promovează, Dumnezeu te promovează.

Nu ai nevoie decât de un grup/ cerc de oameni care funcționează în aliniere cu Dumnezeu, care te pot ajuta să-ți faci Lucrarea.

Și acum te întreb: există în viața ta un asemenea grup de oameni care funcționează în aliniere cu Dumnezeu, care sunt capabili să te ridice/ clădească/ inspire/ susțină/ provoace să crești? Există în viața ta măcar un om de acest gen, cu care te simți în singuranță să te arăți vulnerabil, cu care te poți sfătui, cu care poți discuta lucruri foarte delicate, căruia poți să-i ceri un feedback onest în chestiuni personale?

Dacă suntem sinceri, cei mai mulți dintre noi o să recunoaștem că avem în jurul nostru „prieteni” și urmăritori, dar nu avem oameni care funcționează în aliniere cu Dumnezeu, care să fie un model/ o inspirație pentru noi. Avem fel de fel de amici, cunoștințe, oameni care sunt mai tot timpul prin preajma noastră, dar nu avem oameni care să aibă curajul să ne spună în față adevăruri inconfortabile, să ne spună sincer când am sărit calul, să ne tragă de mânecă atunci când o luăm pe arătură.

Aveți în viața voastră oameni care au curajul să vă spună adevărul pe șleau, care o fac cu respect și cu Iubire, dar vă spun clar când ați luat-o razna? Aveți oameni care vă semnalează când faceți greșeli, care vă semnalează că nu ați funcționat în integritate în acea situație particulară, chiar dacă vă supărați și după ce aveți acele discuții delicate vă lasă să vă treacă supărarea și rămân loiali relației voastre și vă sprijină în continuare?

Aveți în viața voastră oameni care au curajul să vă provoace să reveniți pe Calea voastră atunci când ați luat-o pe căi lăturalnice, să vă atenționeze că ați deraiat, să vă ceară să vă asumați responsabilitatea pentru alegerile pe care le faceți?

Fără astfel de oameni/ ajutoare este foarte greu să îți împlinești Menirea. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


Sunt oameni cu care este de dorit să nu ai niciun fel de relație, cărora să le spui doar „Numai bine!” și apoi să-ți vezi de drumul tău. Sunt oameni care nu sunt potriviți pentru tine și nici tu nu ești potrivit pentru ei, care merg în cu totul altă direcție decât mergi tu, deci ar fi spre binele tău să nu intri în relații cu ei, fiindcă Dumnezeu nu-i vrea în viața ta, acele relații nu sunt aliniate cu El.

Mulți dintre voi aveți tot felul de prieteni/ tovarăși/ parteneri care nu sunt potriviți pentru voi, care nu vă sunt benefici, dar de care vă agățați fiindcă vă cunoașteți/ sunteți împreună de mult timp. Nu vă îndurați să-i scoateți din viața voastră, pentru că sunt în preajma voastră de mult, pentru că aveți amintiri comune, pentru că ați trecut prin multe împreună, dar nu conștientizați că acești oameni vă trag în jos, vă împiedică să avansați către împlinirea Menirii voastre.

Atunci când sunteți în situația de a face niște alegeri, de a lua niște hotărâri, voi sunteți influențați de părerile lor, chiar dacă nu discutați cu ei la modul punctual despre acel subiect, chiar dacă nu vă consultați cu ei în mod punctual pe acea temă.

Unii dintre voi aveți niște „prieteni” care dacă le spuneți că vreți să faceți o mare tâmpenie, vă întreabă când și unde vă întâlniți, că vor și ei să participe, fiindcă sună palpitant/ amuzant.

Unele dintre voi aveți „prietene” care dacă le spuneți că vreți să faceți o mare tâmpenie, vă încurajează „să vă trăiți viața” și eventual vă și ajută să faceți acea tâmpenie.

Dacă vreți să vă fie bine, dacă vreți să evoluați, este necesar să vă asigurați că oamenii din cercul apropiaților voștri se lasă conduși de Dumnezeu, nu de egoul lor. Asta reduce foarte mult „bazinul” de selecție…

Dacă un om nu se lasă condus de Dumnezeu, nu ar trebui să-i permiteți acelui om să vă conducă/ influențeze pe voi, nu ar trebui să vă sfătuiți cu el în privința alegerilor voastre, nu ar trebui să discutați cu el despre ceea ce intenționați să faceți cu viața voastră, despre Calea pe care vreți să o urmați, despre Menirea voastră.

Un astfel de om nu are profunzimea necesară ca să înțeleagă și să te sfătuiască/ susțină când e vorba de astfel de lucruri.

Un astfel de om o să te sfătuiască - „pentru că-ți vrea binele” - să rămâi în zona ta de confort, o să-ți spună că e riscant ce vrei să faci, că nu ai pregătirea necesară, nu ai resursele necesare, că nu ai cum să reușești așa ceva, etc.

Tu poți să intri pe Calea ta, dar dacă nu ai în cercul apropiaților tăi oamenii potriviți, care să te susțină la greu și să te îndemne să mergi înainte, o să dai înapoi atunci când te vei confrunta cu încercări, când vei da de greu. Și te asigur că vor fi încercări pe Cale. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


Probabil că ar trebui să se predea la liceu aceste cinci limbaje ale iubirii. Se pot pune în practică cu persoana iubită sau oricine ne e drag din familie sau dintre prieteni. Important e de înțeles care sunt limbajele preferate ale celuilalt, ca să știm să dam exact ce își dorește.

Trecem prin viață ca gasca prin apă, fără să înțelegem cum să ne arătăm afecțiunea față de cei dragi.

În mare este vorba despre:

1. Cuvinte de afirmare (complimente, încurajări, scrisori și notițe motivaționale)

2. Atingere fizica (mângâieri, îmbrățișări, săruturi, sex)

3. Cadouri materiale (flori, cadouri mici sau mari)

4. Timp de calitate petrecut împreună (discuții cu atenția îndreptată spre cealaltă persoană, plimbări, călătorii)

5. Servicii și acte făcute pentru persoana dragă (treburi casnice, ajutor oferit la cumpărături, organizare)

(Alina Albu)


“Sper că aveți grijă de voi înșivă și că țineți aproape de oameni care vă înalță, care vă inspiră.

Viața nu este un basm în care prințesa se alege întotdeauna cu un prinț; uneori, dacă nu ai discernământ, te alegi doar cu un broscoi.

Unii oameni nu-și doresc cu adevărat o conexiune profundă, ci doar o distracție temporară.

Uneori noi primim în viața noastră oameni despre care simțim că nu ne sunt benefici, dar nu ne ascultăm intuiția. Însă nicio experiență nu este un „eșec”, dacă înveți lecția din acea experiență.

Dacă vorbim despre iubire și relații de cuplu, în cazul în care ați primit în viața voastră o persoană care v-a rănit, învățați lecția și mergeți mai departe.

Pe de altă parte, dacă ai o relație cu un bărbat care te sleiește energetic, care te face să simți o stare de anxietate, în preajma căruia ești foarte atentă ce spui, ca nu cumva să se enerveze și „să facă urât”, dacă simți că nu poți respira liber în preajma sa, dacă nu te simți în largul tău/ în siguranță lângă el, ieși din acea relație!

O relație de cuplu este sănătoasă atunci când în preajma partenerului te simți liberă, simți că poți să fii tu însăți, că poți să-ți exprimi fără nicio reținere adevărul, respiri liber, ești relaxată.

O relație de cuplu sănătoasă este una în care te simți văzută, te simți auzită, simți că opinia ta contează și este respectată.” Sursa: Ralph Smart


În perioada în care jeliți moartea unei relații faceți asta cu demnitate.

Nu vă coborîți la vă ruga de acel om să revină lângă voi, nu-l implorați să se întoarcă, nu trageți de el ca să accepte să reluați relația, nu-l hărțuiți. Nu ajungeți la astfel de lucruri care înseamnă să nu ai nicio fărâmă de stimă de sine, de respect față de sine.

În al doilea rând, jeliți în spațiul vostru privat, nu vă afișați emoțiile în spațiul public, nu umpleți conturile voastre de pe rețelele de socializare cu postări în care îl faceți în fel și chip pe acel om sau vă dați victimă, povestiți ce „v-a făcut” și vă plângeți de milă.

Când vă expuneți în acest fel în spațiul public nu faceți decât să atrageți alți prădători sexuali care vor încerca să profite de vulnerabilitatea voastră.

În al treilea rând, îngropați acea relație la nivel energetic. Distrugeți scrisorile de la acel om, ștergeți mesajele de la el, aruncați fel de fel de lucruri care vă amintesc de el, blocați-l (temporar sau definitiv) pe rețelele de socializare, nu-i mai urmăriți postările ca să vedeți ce face și cu cine face. Eliberați-vă de el din toate punctele de vedere. Nu mai căutați pretexte ca să reluați legătura cu acel om. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Eu tot spun de ceva timp: ocupați-vă de ceea ce e de rezolvat/ lămurit în relațiile voastre! Dar cei mai mulți oameni nu vor să spună anumite adevăruri inconfortabile/ dureroase în relațiile lor, nu vor să dea drumul unor relații care nu mai funcționează și de aceea au tot amânat, au tras de timp cât au putut.

Oamenii nu au curajul să facă acea „curățenie relațională”, dar faptul că ei o tot o amână nu face ca „problema” să dispară; acele lucruri vor deveni din ce în ce mai dificil de suportat, „cătușele” vor deveni din ce în ce mai strânse, așa că la un moment dat toți acești oameni vor fi nevoiți să se confrunte cu situația respectivă, să spună clar acele adevăruri inconfortabile/ dureroase și să se elibereze.

Unii dintre ei, pe măsură ce se vor strânge cătușele și va fi din ce în ce mai greu de suportat, se vor ruga la modul „Doamne, fă ceva, ajută-mă într-un fel!” sau vor căuta ajutor la cei din jur.

Nu va veni nimeni să vă ajute; este necesar să vă ajutați singuri, să vă confruntați cu problema, să spuneți acele adevăruri pe care nu ați avut curajul să le spuneți până acum și să vă eliberați singuri. ”Salvarea” stă în mâna voastră.

Eu am observat în ultima perioadă că oamenii devin din ce în ce mai agitați, mai tulburați, mai agresivi, că își proiectează furia/ frustrările/ nemulțumirea asupra altora. Unul dintre motivele pentru ei simt atâta furie/ frustrare este acela că nu au curajul să facă această „curățenie” în relațiile lor, nu au curajul să pună punct unor situații/ relații care nu li se mai potrivesc și asta le alimentează furia/ frustrarea; dacă n-au curajul să și-o verse asupra partenerului, o varsă în spațiul public. (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan


"Noi am fost învăţaţi că este bine/nobil/înălţător să fim umili, ”modeşti”, să ne mulţumim cu puţin, să “ne vedem lungul nasului” – iar asta s-a întâmplat cu un scop anume: că sa ne limităm singuri. În acest fel, ne subestimăm pe noi înşine, nu ne vedem/preţuim la adevărata valoare, ne cedăm puterea, ne înmormântăm visurile. 

S-a terminat cu acest gen de lucruri! Fiţi conştienţi de propria valoare, nu vă mai mulţumiţi cu mai puţin decât meritaţi, asumaţi-vă puterea personală! Şi pe măsură ce veţi face asta, veţi vedea cât de mult se va schimba viaţa/realitatea voastră. Se vor întâmpla lucruri magice, care vor fi o confirmare şi în acelaşi timp, un îndemn: ”Mergi în continuare pe această cale!”. (Rick Jewers) Traducerea Mihaela Dan


Noi toți avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră, dar puțini dintre noi îi avem:

1.OAMENI CARE NE INSPIRĂ.

Ce înseamnă asta? Noi toți avem nevoie de oameni care atunci când intră în încăperea în care ne aflăm sau ne sună la telefon produc un declic în noi și când interacționăm cu ei ne manifestăm ca o Versiune mai Bună a noastră, pentru că ne fac să ne conectăm mai mult cu Spiritul nostru. Ei ne fac să simțim că putem face orice, ne încurajează, ne susțin, ne simțim mai puternici la nivel psihologic și energetic.

Știți ce mult contează să ai în viața ta un asemenea om?

Cei mai mulți dintre noi avem în viața noastră acel gen de oameni care sunt numiți „vampiri energetici”, care ne seacă energetic. De câte ori avem de-a face cu ei, ne simțim ca și cum ne-ar pune o povară pe umeri. Ei se plâng mereu de ceva, ei bârfesc mereu pe cineva, ei fac o dramă din orice, ei au mereu ceva de reclamat. Știți cum este să ai așa ceva în preajma ta.

Ei bine, foarte puțini oameni au în preajma lor persoane care îi inspiră, care îi înalță energetic (și nu numai). Și asta se întâmplă pentru că foarte puțini oameni au fost învățați că este esențial să acorde atenție modului în care-i selectează pe cei pe care îi acceptă în preajma lor, în cercul apropiaților. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Când e vorba de vampiri energetici, aceștia sunt peste tot, nu e nevoie să-i cauți, fiindcă te găsesc ei și se atașează de viața ta precum o căpușă. Și sunt foarte insistenți, chiar agresivi, îți invadează viața, te sufocă, te sună/ caută întruna și se invită singuri în locurile unde te afli tu, dau buzna peste tine.

Nu ai nevoie de oameni care își impun prezența în viața ta, care îți invadează spațiul personal, care te seacă energetic. Tu ai nevoie de oameni care simți că servesc Binelui tău, că te ajută într-un fel sau altul să crești, că te inspiră.

Nu ai nevoie de oameni care se atașează de tine precum o ventuză, ai nevoie de oameni care se conectează cu tine la nivel profund.

Eu am avut de-a face cu o mulțime de vampiri energetici la viața mea și cel mai probabil și voi; știți ce neplăcut este când constați că ei forțează intrarea în viața ta, când ai senzația că nu mai poți scăpa de ei, că te sufocă.

Dumnezeu ne trimite întotdeauna și oameni care să ne inspire, însă este necesar să fim atenți, să-i identificăm și să cultivăm cu intenție relația cu aceștia, să-i prețuim, să-i ținem aproape, pentru că sunt rari oamenii de acest tip. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cu cât avansezi mai mult ca nivel financiar, social, profesional, etc, cu atât mai mulți vampiri energetici vor da buzna peste tine și cu atât mai atent este necesar să fii atent la oamenii pe care-i ții alături, la oameni care formează „echipa ta”.

Eu, unul, nu las ca relațiile mele să se dezvolte haotic, după cum se nimerește, după cum sunt unii mai insistenți decât alții în a încerca să se apropie de mine. Eu îmi fac alegerile la modul conștient în ceea ce privește relațiile mele, mă uit bine la oamenii care încearcă să se apropie de mine, îmi folosesc discernământul, am stabilit limite sănătoase în relații și nu permit să fie încălcate.

Spre exemplu, una dintre limitele pe care le-am stabilit pentru mine este că dacă simt că nu vreau să vorbesc cu tine când mă suni, nu răspund la telefon.

Dacă deschid mesajul pe care mi-l trimiți pe o rețea de socializare și consider că nu merită să-ți dau un răspuns, nu-ți răspund. Nu sunt obligat să-ți răspund, dacă eu consider discuția cu tine înseamnă să-mi irosesc timpul. Am lucruri mai bune de făcut decât să-mi irosesc timpul.

Nu mă las controlat de niște indivizi care nu înțeleg să respecte timpul altora, care nu înțeleg că eu nu sunt la dispoziția lor, că nu sunt obligat să le răspund la mesajele/ mailurile lor de câte ori au ei chef să stea la palavre cu cineva sau să se plângă la cineva pentru lucruri de care s-au mai plâns de zeci de ori până acum sau care caută pe cineva care să le le dea mură în gură niște răspunsuri pe care ar putea să le obțină singuri căutând pe internet. Nu mai am timp și energie pentru așa ceva.

Mie îmi place să-mi petrec timpul cu oameni care îmi dau o stare de bine, care au o energie frumoasă, care mă încarcă energetic, cu care am discuții care mă ung pe suflet.

Noi avem nevoie de oameni care știu cum să comunice cu noi, care știu ce să ne spună la momentul potrivit, care folosesc un limbaj cu care noi rezonăm, care ne ating inima. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Noi toți avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră, dar puțini dintre noi îi avem:

2. OAMENI DE LA CARE AVEM DE ÎNVĂȚAT.

Este de dorit să încetezi să te mai consideri cel mai deștept om din încăpere. Faptul că te consideri întotdeauna cel mai deștept om din încăpere nu e deloc inteligent. Este spre binele tău să te însoțești cu oameni de la care ai ceva de învățat, care te pot ajuta să evoluezi.

Poate că ești cel mai priceput om din încăpere în domeniul în care ești specializat la nivel profesional, dar sunt o mulțime de alte domenii în care nu știi mai nimic și în care ai multe de învățat. De aceea este spre binele tău să ții aproape de tine oameni de la care ai ce învăța, oameni care pot să-ți spună: „Văd că încerci să faci asta. În opinia mea nu ai ales calea cea mai eficientă. Cred că te-ar ajuta dacă ai proceda așa”.

Astfel de oameni îți sunt trimiși de Dumnezeu ca te învețe, să-ți fie un gen de mentori în domeniul respectiv și un semn de inteligență ar fi să ții cont de sugestiile lor.

Eu vă mărturisesc că unii dintre mentorii mei cei mai buni sunt copiii mei, care mă învață cum să mă conectez la nivel profund cu tinerii și să țin aproape de ei.

În vremea tinereții mele era de neconceput ca un adult să spună că are ceva de învățat de la un adolescent sau de la un tânăr.

Eu vă spun că dacă nu ești dispus să te deschizi către a învăța de la oricine, dacă nu ești dispus să accepți ca mentori adolescenți sau tineri, ai de pierdut, vei fi depășit.

Avem nevoie ca în preajma noastră să fie oameni care ne iubesc suficient de mult ca să ne spună „Nu e bine pentru tine ceea ce faci. Uite cum îți sugerez eu să procedezi”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


În mediul corporatist echipele de conducere sunt constituite din oameni care aduc fiecare în parte un plus de valoare acelui grup, oameni care pot avea opinii/ idei/ intervenții valoroase pentru firmă.

În alte domenii echipele de conducere sunt constituite din oameni care așteaptă ca șeful să le spună ce să facă. Practic, plătești niște oameni ca să te țină la nivelul la care te afli.

Dacă, spre exemplu, eu am o astfel de echipă, asta înseamnă că plătesc niște oameni care nu sunt capabili să mă provoace, să mă ajute să-mi lărgesc perspectiva, să aflu și alte puncte de vedere, să evoluez. Ei ascultă ce le cer eu să facă, mă aprobă și fac ce le spun.

Poate că dacă am un nivel redus de conștiință și o stimă de sine redusă eu o să mă simt în siguranță având o astfel de echipă, fiindcă nu o să mă tem că-mi pierd postul/ funcția, fiindcă știu că sunt mai deștept decât ceilalți, dar n-o să evoluez prea mult.

Dacă tu ai o echipă formată din oameni cărora trebuie să le spui în detaliu ce au de făcut și cum au de făcut, fiindcă nu sunt capabili să se descurce dacă nu le dai instrucțiuni amănunțite, ți-ai ales echipa greșită. Tu ai nevoie de oameni care să-ți spună: „Chestia asta nu o să funcționeze așa cum spui tu. Uite de ce: …….. Îți sugerez să iei în calcul varianta asta”.

Și asta este valabil și în relația ta de cuplu: dacă ai o parteneră care face mereu ce îi spui tu, care așteaptă mereu să decizi tu ce să faceți și cum să faceți, înseamnă că ți-ai ales partenera greșită. Partenera potrivită este egalul tău, este prefect capabilă să facă lucrurile care trebuie făcute, nu are nevoie să-i spui tu ce să facă și nu are nicio rezervă să-ți spună când faci unele lucruri într-un mod care nu este cel mai potrivit/ eficient/ responsabil/ integru.

Așadar, ai nevoie în preajma ta de oameni care sunt capabili să te învețe lucruri noi, care să-ți folosească în ceea ce faci tu. Și nu sunt mulți oamenii de acest tip.

În jurul nostru există o mulțime de oameni cumsecade, amabili, dar care nu pot ridica nivelul conversației, nu cunosc limbajul în care ești interesat să comunici tu și nu pot aduce un plus de valoare discuției. Ei funcționează la un nivel de conștiință inferior celui la care te afli tu și nu te pot ajuta să urci la un nivel superior celui la care te afli. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Noi toți avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră, dar puțini dintre noi îi avem:

3. OAMENI MOTIVAȚI.

Este obositor să fii nevoit să fii 24 de ore din 24 șeful galeriei pentru cei apropiați, fiindcă nu au suficientă motivație interioară și au nevoie permanent de motivație exterioară, de asigurări că pot face acel lucru, că o să se descurce, că sunt suficient de buni, etc.

Când ești tânăr e oarecum plăcut să fii principalul susținător al cuiva apropiat, dar dacă după ani de zile acel om nu ajunge să aibă suficientă motivație interioară ca să nu mai depindă de tine, devine epuizant.

Când te maturizezi, când ai o mulțime lucruri de făcut pentru a-ți urma Destinul, când îți folosești cu mai multă înțelepciune timpul și energia, nu mai ai chef să fii „șeful campaniei electorale” pentru un altul, mai ales dacă acea „campanie electorală” ține 12 luni din an. Nu mai ești dispus să fii folosit pe post de priză de la care vine să se încarce permanent un om care nu este capabil să-și obțină din interior energia/ motivația/ entuziasmul de care nevoie.

Dacă nu ești motivat, te binecuvântez, dar eu nu te iau în echipa mea, fiindcă nu am timp să te motivez pe tine, am o mulțime lucruri mai importante de făcut.

La fel este și într-o relație: dacă tu, ca femeie, trebuie să-l împingi de la spate pe partenerul tău ca să facă ceva cu viața lui, dacă trebuie să-l tot încurajezi, să-l convingi că poate mai mult decât face acum, că merită mai mult, etc, atunci ai o problemă. O să începi să simți că acel individ e mai degrabă copilul tău decât bărbatul tău.

Nu poți să învingi în bătălii cu oameni care nu sunt motivați. Dacă te afli într-o criză, dacă ai de rezolvat probleme serioase și cei din echipa ta încep să plângă „Nu știu dacă o să mă descurc!”, „Nu mai pot, nu cred că mai rezist…”, nu ai timp să te ocupi de ei, să-i încurajezi, să le spui că sunt puternici și curajoși, că o să se descurce, că totul o să fie bine.

Eu, unul, mă asigur că dacă pornesc la drum cu un proiect am în echipa mea oameni motivați, pe care mă pot baza, care n-o să cedeze la primul obstacol pe care-l întâlnim. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Unii oameni îmi spun: „Eu n-am pe nimeni care să mă inspire în viața mea. Unde să găsesc un astfel de om?”.

Dacă te uiți numai pe rețele de socializare găsești o mulțime de oameni care te inspiră prin ceea ce postează. Poate că nu sunt prietenii tăi apropiați, poate că nici nu-i cunoști în viața reală, deci nu sunt parte din viața ta la modul fizic, dar prin ceea ce postează ei pot fi parte din viața ta.

Depinde de tine să alegi să intri periodic pe conturile acelor oameni și să citești/ vizionezi niște lucruri care te inspiră, care sunt hrană sănătoasă pentru minte și inimă, în loc să intri pe conturile unor indivizi care postează numai chestii superficiale, care poate adună multe like-uri, dar sunt gunoi energetic.

Oricine poate avea un astfel de om care îl inspiră în viața lui, dacă alege să facă asta. Numai de voi depinde să alegeți asta și să găsiți omul/ oamenii care simțiți că sunt potriviți pentru voi.

Alții spun „Nu am oameni de la care să învăț despre dezvoltare personală/ evoluție spirituală în anturajul meu. Unde să găsesc astfel de oameni? Nu am posibilitatea să particip la cursuri și seminarii, nu am bani pentru așa ceva”.

Din nou îți spun: dacă te uiți pe rețelele de socializare și pe canale precum youtube găsești o mulțime de persoane care oferă informații/ instruire gratuit; aceste medii online reprezintă o adevărată universitate și poți găsi informații în aproape orice domeniu care te interesează. Dar este necesar să cauți, să fii dispus să investești timp și energie în a te instrui. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Noi toți avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră, dar puțini dintre noi îi avem:

3. INOVATORI

Avem nevoie de persoane care vin cu idei noi, care au o perspectivă diferită de marea masă a oamenilor.

Cei care sunteți lideri o să înțelegeți ce spun: ca și conducător al unei echipe/ organizații/ comunități, este epuizant să fii singurul care vine cu idei noi, să fii cel de la care toată lumea se așteaptă să găsească soluțiile la toate problemele. Nimeni nu are niciodată nicio idee, nimeni nu dă dovadă de creativitate, nimeni nu se poate gândi la ceva nou/ diferit, nimeni nu are niciodată o revelație, tu trebuie să le furnizezi întotdeauna aceste idei.

Cei mai mulți oameni sunt atât de conservatori, încât în loc să se gândească la viitor, la cum putem schimba lucrurile pentru a ne adapta la nou, se gândesc ce pot face pentru a reveni la ceea ce era în trecut. În comunitatea pe care o conduc oamenii se gândesc cum am putea reveni la lucruri care se întâmplau în anii ’80, deși suntem în 2024. Când discutăm despre ce am putea face pentru a îmbunătăți lucrurile, ei vin cu idei despre cum era prin anii ’80, fiindcă lor le plăcea cum era atunci...

Credeți că mai puteți folosi tehnologia anilor ’80 acum, dacă vreți să funcționați eficient?

Credeți că mai puteți conduce afacerea familiei ca pe vremea când o conducea bunicul vostru, când a pus bazele afacerii?

Aveți nevoie de inovatori alături de voi, de oameni capabili să schimbe jocul, să se adapteze la momentul actual, nu să folosească metode de acum 30 sau 40 de ani, sperând că o să funcționeze și astăzi. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Noi toți avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră, dar puțini dintre noi îi avem:

4. OAMENI CARE SUNT DEDICAȚI UNEI CĂI SPIRITUALE.

Voi aveți în preajma voastră atâția oameni care n-au niciun Dumnezeu, care trăiesc într-un mod lipsit de integritate și care vă influențează viața…

E mare lucru să mergi pe calea ta alături de oameni care funcționează în aliniere cu Divinitatea. Este uluitor ce efect poate avea prezența unui astfel de om în preajma ta, cât de mult îmbunătățește el calitatea vieții tale.

Scoateți din viața voastră oamenii care n-au nimic sfânt, care n-au niciun Dumnezeu!

Un om care este cu adevărat dedicat unei căi spirituale este un om care a invitat prezența lui Dumnezeu în viața sa, este un om binecuvântat. Și simplul fapt că ții aproape de tine un astfel de om atrage și asupra ta binecuvântări de care altfel n-ai fi avut parte.

Scoateți din viața voastră oamenii care se comportă de parcă n-au niciun Dumnezeu! Nu contează că e vorba de membri ai familiei, de persoane dragi, de partenerul de cuplu; scoateți din viața voastră acești oameni! (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Noi toți avem nevoie de astfel de oameni în viața noastră, dar puțini dintre noi îi avem:

5.OAMENI ONEȘTI.

Nu-ți poți construi o viață bună dacă ai în preajma ta oameni care te mint. Ai nevoie de oameni care te iubesc suficient de mult ca să-ți spună adevărul, chiar dacă e un adevăr care nu-ți place.

Nu ai nevoie de oameni care îți spun numai ceea ce vrei să auzi, ca să nu te supere/ deranjeze sau ca să nu te piardă. Este spre binele tău să ai alături oameni care sunt întotdeauna sinceri cu tine, pe care te poți baza că îți spun adevărul, în care poți avea încredere deplină.

Motivul pentru care unii oameni se îndepărtează de părinții lor este acela că părinții lor sunt singurii care îi iubesc suficient de mult, încât să le spună niște adevăruri dureroase. Desigur, nu toți părinții sunt așa, dar eu mă refer acum la acest gen de părinți.

Unii oameni au în preajma lor indivizi care au diverse interese personale și care îi mint, ca să poată să-și mențină beneficiile. Și când din diverse motive nu mai pot obține acele beneficii sau nu mai sunt interesați de ele, acei indivizi dispar și oamenii respectivi sunt răniți emoțional și uneori se întorc acasă, la părinți, pentru că simt că acolo își pot găsi refugiul, acolo sunt iubiți cu adevărat.

Cei mai mulți oameni nu au între apropiații lor persoane care să-i iubească atât de mult, încât să le spună adevărul, indiferent cât de inconfortabil/ dureros ar fi.

Din punctul meu de vedere, este o dovadă de iubire să-i spui unui om adevărul, chiar dacă este unul inconfortabil/ dureros. Este mult mai comod să spui o minciună și să lași lucrurile așa cum sunt, să îl lași să facă ce vrea, deși știi că va suferi. Este mai complicat să îi spui acelui om un adevăr inconfortabil, cu riscul să se supără pe tine, că te respinge, că te atacă, te îndepărtează, etc; îl spui pentru că are nevoie să îl audă, pentru că îl poate scuti de multă suferință în viitor.

Dar cei mai mulți dintre voi preferați să aveți în preajmă oameni care vă spun ce vreți voi să auziți.

Foarte puțini dintre noi avem în viața noastră un om care să fie complet sincer cu noi, să ne spună adevărul, indiferent de consecințe.

Unul dintre motivele pentru care îmi este foarte dor de tatăl meu este acela că el era unul dintre puținii oameni care îmi spunea adevărul în față, oricât de inconfortabil/ dureros era. Nu-l interesa care era reacția mea; el îmi spunea adevărul, așa cum îl vedea, pentru că știa că am nevoie să aud acel adevăr.

Când ai un astfel de om în viața ta și apoi îl pierzi îți dai seama cât de valoros era el. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


La un moment dat este necesar să începi să te respecți suficient de mult pe tine însăți, să te iubești suficient de mult pe tine însăți ca să spui „Nu” și să nu-ți pese dacă celorlalți le convine sau nu, dacă se supără sau nu, dacă te mai plac sau nu.

Nu este treaba ta să te ocupi de viața altora, indiferent cine sunt ei; tu ești responsabilă de viața ta, iar ei sunt fiecare responsabili pentru viața lor.

Nu mai căutați validarea în exterior, nu vă mai extrageți valoarea din acceptarea/ admirația/ „iubirea” altora! Înțelegeți că orice ați face, întotdeauna se va găsi cineva care să fie nemulțumit/ dezamăgit de voi.

Ocupați-vă de propria creștere, ajungeți la nivelul la care să vă placeți voi pe voi înșivă, să vă respectați/ iubiți voi pe voi înșivă și să nu mai aveți nevoie de validare din exterior. Că ceilalți vă plac sau nu, e totuna, întotdeauna se vor găsi unii care să nu vă placă; important e să vă placă vouă de omul care sunteți.

Încetați să mai credeți că dacă le stați la dispoziție tuturor, dacă le faceți pe plac tuturor, oamenii o să vă placă/ iubească. Tot ce o să facă acei oameni este să vă folosească, să profite de voi.

Eu vă spun sincer: nu-mi pasă ce cred alții despre mine. Eu trăiesc în conformitate cu ce simt eu că este aliniat cu Divinitatea și în rest, ceilalți să fie sănătoși și să facă ce vor ei. Nu o să-mi trăiesc viața după cum cred/ vor alții, pentru că am învățat din propria experiență că o cale sigură către a fi nefericit este să încerci să-i faci fericiți pe toți cei din jurul tău. Și tot din propria experiență am învățat că poți să te dai peste cap să-i faci fericiți pe alții, poți să-ți sacrifici propria sănătate și propria bunăstare ca să-i faci fericiți pe alții, dar când vei avea și tu nevoie de ei, nu vor fi acolo pentru tine.

Eu ajut cu tot dragul atunci când pot, indiferent că sunt persoane apropiate sau necunoscuți, dar am limitele mele și când simt că e „Nu”, spun „Nu”, indiferent despre cine este vorba. Poți să te superi pe mine, poți să nu mai vorbești niciodată cu mine, poți să faci ce vrei; dacă simt că e „Nu”, o să-ți spun „Nu”.

Poți să mă vorbești de rău pe rețelele de socializare, poți să spui că vorbesc despre Dumnezeu și despre a-i ajuta pe alții și când ai venit la mine și mi-ai cerut ajutorul ți-am spus „Nu”, poți să faci ce vrei, fiindcă la finalul zilei, eu știu cine sunt, eu știu în ce context ți-am spus „Nu” și nu am nevoie de validare din exterior ca să-mi știu valoarea și nivelul de integritate. Nu am nevoie de admirația ta, de acceptarea ta, de laudele tale și n-am să mă las manipulat de tine. Dacă ți-am spus „Nu”, rămâne „Nu”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


„Cum fac diferența între vocea Sinelui meu Superior și vocea egoului meu?”

Sinele tău Superior îl auzi ca fiind vocea ta, în interiorul tău. Este ca și cum tu vorbești cu tine în mintea ta, nu e o voce străină.

Sinele tău Superior este o voce subtilă, echilibrată. Sinele Superior nu vede lucrurile la modul „bine”/ „rău”, „corect”/ „ incorect”, nu judecă nimic și pe nimeni, nu îți spune că „trebuie” să faci asta sau „nu trebuie” să faci asta, nu face presiuni asupra ta.

Sinele Superior îți va da indicații neutre, de genul: „E timpul să faci asta”, „Mergi în acel loc”, „Intră aici”, „Sună-l pe X”, „Îndepărtează-te de acest om”, „Odihnește-te”, „Ieși la plimbare”, „Nu urca în acest avion”, „Înscrie-te în această excursie”.

De asemenea, Sinele tău Superior îți vorbește prin intermediul intuiției tale: este acea senzație care îți spune „Simt că ceva nu este în regulă aici” sau „Simt că asta este potrivit pentru mine acum”.

Egoul este foarte vocal, este agitat, te sperie, te judecă, te critică, te descurajează. Egoul spune „Nu poți să faci asta!”, „Nu știi să faci asta!”, „Nu vei reuși niciodată să faci asta!”, „Asta este o prostie și este și periculos”, „De ce ai face așa ceva?”, „Nimeni n-o să te asculte”, „Ești leneș. Lenevești deja de două ore. Ridică-te și fă treabă!”. Egoul te atacă, este ca un profesor care te abuzează.

Faci diferența între cele două voci fiind atent cum sună vocea pe care o auzi în interiorul tău în momentul respectiv. Când ceri ghidare ești atent și observi ce auzi în interior: este o voce neutră, echilibrată, subtilă sau este o voce agitată, critică, foarte vocală? Îți dă indicații neutre, fără încărcătură emoțională sau vocea respectivă te sperie, îți spune că există fel de fel de pericole/ riscuri, încearcă să te convingă să faci ce spune ea?

Pe de altă parte, Sinele tău Superior n-o să-ți dea niciodată „planificarea” pentru întreg procesul, n-o să-ți dea decât indicații pentru pasul următor. După ce faci acel pas îți dă indicații pentru pasul următor. Și tot așa. Fiecare pas este un pas în Necunoscut.

Egoul funcționează cu totul altfel, el vrea să știe de la început care este planul, care sunt pașii de făcut, care sunt rezultatele pentru fiecare pas în parte, etc. El vrea asigurări că totul o să iasă așa cum vrea el să iasă.

Sinele tău Superior nu stă la discuții cu tine, nu negociază; îți spune care este pasul următor și este alegerea ta dacă îl faci sau nu. Este alegerea ta dacă ai încredere în ghidarea sa sau nu, dacă ai curajul să faci pasul în gol sau nu. (Lorie Ladd)   Traducerea Mihaela Dan


Ce sunt jurămintele karmice??

Sunt promisiuni sau pacte pe care le-am făcut în viețile trecute-simultane când am devenit parte a ordinelor religioase sau de inițiere. În acea experiență de viață, Sufletul nostru a promis doar să învețe din acea situație. Până nu vor fi anulate cu conștiință, votul continuă în vigoare și continuă să ne afecteze în momentul prezent fără să ne putem bucura de ceea ce renunțăm.

De exemplu: a nu permite abundența de bani și bunuri să vină, e din cauza jurământului de Sărăcie într-o întrupare în care eram călugări, văzând sexul sau relațiile intime într-un mod negativ și neputând să ne bucurăm din cauza jurământului de Castitate și Celibat. Tendința de a se gândi mai întâi la alții decât la tine din cauza jurământului de sacrificiu. Neputând comunica când este timpul, din cauza jurământului Tăcerii. Nerespectarea propriului corp pentru a avea încă un jurământ activ de Suferință și a nu folosi voința atunci când sunt situații în care credem că cineva este superior nouă din cauza jurământului de Ascultare.

TIPURI DE VOTURI..

1) Jurăminte de sărăcie:

Aceste jurăminte au fost făcute în ordine sau filozofii religioase în care banii și toate lucrurile materiale trebuiau să fie renunțate pentru că erau considerate negative. Dacă ești o persoană care crede că banii sunt răi, că servesc la corupție sau că nu sunt compatibili cu spiritualitatea. De asemenea, dacă ați întâmpinat sistematic probleme financiare, este posibil ca într-o viață trecută să fi luat un jurământ de sărăcie și acesta este încă în vigoare.

2) Jurăminte de castitate:

În acest caz negativul a fost tot ce ține de sex. În multe ordine sexualitatea era considerată opusă spiritualului. Pe de altă parte, în alte aspecte, cum ar fi la originea Tantrei, sexualitatea a fost folosită ca o cale spre trezirea spirituală și unirea cu Dumnezeu. Dacă priviți sexualitatea în mod negativ, ați experimentat o lipsă de dorință sexuală sau ați experimentat disfuncții sexuale (impotență, frigiditate), este posibil să fi luat un jurământ de castitate în viețile trecute simultane.

3) Jurăminte de celibat:

Înseamnă să nu vrem să avem o relație personală pentru că suntem „căsătorit” cu Dumnezeu. Jurămintele de celibat se manifestă în multe feluri: sabotarea relațiilor intime, frica de angajament și numeroase relații în care tiparele se repetă și se termină prost. A nu dori să avem relații profunde cu cineva este o modalitate de a ne limita în creșterea noastră. Dacă acesta este cazul tău, este probabil să fi semnat un pact de celibat.

4) Jurămintele de sacrificiu:

Este un pact în care cineva amână orice satisfacție personală în favoarea altora. Este o respingere a iubirii de sine. Dacă simți că ești mereu împovărat de responsabilitățile celorlalți și obsedat de a-i ajuta pe alții mai presus de propriile tale nevoi, s-ar putea să fi promis un pact de sacrificiu.

5) Jurăminte de tăcere:

În anumite ordine religioase antice, cuvântul era considerat unul dintre instrumentele Diavolului pentru a seduce muritorii. De acolo a derivat credința că tăcerea a ajutat la menținerea purității sufletului. Dacă vă este greu să vă exprimați sau să vorbiți în public, este posibil să aveți încă un jurământ de Tăcere activ.

6) Jurăminte de suferință:

În acest caz, plăcerile corpului erau considerate ca fiind ceva negativ pentru creșterea spirituală și, prin urmare, corpul era pedepsit și deteriorat. Mulți oameni au comportamente dăunătoare față de corpul lor pe care nu le pot controla, cum ar fi dependența. În aceste cazuri este posibil ca cineva să aibă încă un jurământ de suferință.

7) Jurăminte de ascultare:

Înseamnă a da voința unei persoane cu putere sau unui grup sau organizație. Unii oameni, care se simt incapabili să înfrunte autoritatea (fie ea un părinte puternic, partener, șef, grup de oameni sau sistem), descoperă că au semnat pacte de ascultare în viețile trecute-simultane.

Sursa:Bianka Luz


Unul dintre cele mai vindecătoare lucruri pe care le-am găsit pentru mine este să-mi torn în propria ceașcă și să apar pentru mine în felul în care îmi place cu adevărat să fac asta. 

Orice îți aduce bucurie, sculptează-ți și revendică-ți timpul să ai grijă de asta și de tine însuți și aprinde flacăra în inima ta. Compasiunea de sine înseamnă să fii bun cu tine însuți și să-ți dăruiești în același mod în care de obicei îl oferi altora. 

Este frumos când îți revii & descoperi acele lucruri care te umplu și aduc hrană ființei tale. Aceste lucruri sunt cele care deschid calea spre bucurie, împlinire, grijă, iubire și, în cele din urmă, îi fac loc să fie în viața ta. ~ Abigail Stellar Shekinah


Motivul pentru care atragem oameni toxici este acela că nu ne iubim suficient de mult pe noi înșine. Îi iubim pe alții mai mult decât ne iubim pe noi înșine.

Pentru că nu știm ce înseamnă să ne iubim pe noi înșine, nu știm cum să-i iubim pe alții, luăm diverse lucruri toxice drept „iubire”.

Când nu ne iubim pe noi înșine atragem diverse tipuri de oameni care nu ne sunt benefici:

1.Cei care ne controlează. Sunt aceia care consideră că știu mai bine decât noi ce este „potrivit”/ „bine” pentru noi și care ne cer/ impun să facem cum spun ei. Acești oameni consideră că ei sunt cei mai deștepți, cei mai pricepuți, că ei știu cel mai bine adevărul în orice chestiune și ne fac să ne simțim inferiori, să simțim că nu înțelegem nimic din tot ce se întâmplă, că e ceva în neregulă cu noi, că suntem înapoiați, că suntem plini defecte. Ne fac să ne simțim prost în pielea noastră.

Orice om care te face să te simți prost în pielea ta/ inferior este toxic.

Cei care ne controlează încearcă în general să ne îndepărteze de oamenii apropiați, ca să poată să ne manipuleze mai ușor.

Aceștia au pretenția ca lucrurile să meargă întotdeauna așa cum vor ei să meargă, au pretenția să ne dicteze orice mișcare pe care o facem, ei trebuie să aibă ultimul cuvânt în privința oamenilor cu care interacționăm, a modului în care ne îmbrăcăm, asupra a ceea ce facem și ce gândim. Ei vor ca nouă să nu ne mai placă anumite persoane și să nu ne mai întâlnim cu ele doar pentru că ei nu agreează acele persoane.

Mulți dintre voi aveți în apropierea voastră oameni care vă controlează și vă mirați că vă simțiți rău în propria viață. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Când nu ne iubim pe noi înșine atragem diverse tipuri de oameni care nu ne sunt benefici:

2.Cei care ne folosesc în propriul interes/ profită de noi. Ei ne epuizează toate resursele (timp, energie, bani, etc) și nu aduc un plus de valoare vieții noastre. Ei se înghesuie la „masa” noastră, dar nu contribuie niciodată în sensul de a pune ceva pe masă. În relația noastră ei sunt cei care iau mereu și nu oferă niciodată nimic.

Mulți dintre voi aveți în preajmă oameni care profită de voi, care știu că vreți să-i ajutați pe alții și vă folosesc fără rușine, vă sleiesc energetic și poate și financiar.

Lucrurile stau așa: fiecare om trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria viață, să-și rezolve propriile probleme și să-și care propriile poveri.

Nu este responsabilitatea voastră să le rezolvați la nesfârșit problemele altora și nici să le cărați poverile altora, indiferent cine ar fi ei, indiferent cât cât de apropiați ați fi.

Dat fiind că ei nu se vor jena să profite de voi de câte ori pot, spuneți-le la modul sincer cum stă treaba: „Uite ce este, am observat că în relația noastră tu iei mereu și nu contribui cu nimic. Din acest motiv simt că relația noastră mă sleiește și chestia asta nu-mi place. Nu vreau ca lucrurile să mai continue așa”.

Vorbim la modul echilibrat, civilizat, dar le spunem lucrurile pe șleau. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Unii oameni îi pot ierta pe cei care le-au greșit, pot ierta oameni care le-au făcut mult rău, dar nu se pot ierta pe ei înșiși. Și ăsta este un lucru care ține îngropat în interiorul lor tot ce este mai bun din acei oameni.

Dacă nu te ierți pe tine însuți nu vei ajunge niciodată cea mai Bună Versiune a ta.

Dacă nu poți să te privești în oglindă și să spui „Da, am făcut asta, dar acel lucru nu mă definește. Am făcut acel lucru, dar aleg să iau din acel lucru lecția și înțelepciunea aferentă, nu durerea, rușinea și vina”, nu-ți vei atinge cel mai înalt potențial.

Când îți asumi tot ce ai făcut și te ierți pentru tot ce ai făcut, cei din jur nu mai pot să te manipuleze/ controleze folosindu-se de acele lucruri din trecutul tău, de durerea/ rușinea/ vinovăția care te măcinau în interior.

Un om care și-a asumat acele lucruri și s-a iertat pentru ele nu mai poate fi făcut să se simtă vinovat pentru trecutul său, nu mai poate fi manipulat, nu mai are nevoie să-i dovedească nimic nimănui, se simte confortabil cu trecutul său, așa cum este el și nu este interesat de părerea altora despre el, nu mai încearcă să pară altcineva decât este.

A te ierta pe tine însuți include a-ți împacheta trecutul și a-i da drumul, astfel încât să mergi mai departe eliberat de aceste bagaje. Atât timp cât viața ta este încărcată cu toxicitatea trecutului, nu vei putea să-ți urmezi Destinul.

Când nu ne eliberăm de greșelile trecutului nu suntem pregătiți să primim și să folosim vântul schimbării, când acesta începe să bată. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Iartă-te pe tine însuți pentru ce ai făcut în trecut și mergi mai departe!

Nu mai lăsa ca neiertarea ta să te țină blocat în încercarea de a-i impresiona pe alții, de a menține o imagine publică impecabilă în fața unor oameni care îi judecă pe alții după standarde pe care nu le îndeplinesc ei înșiși.

Da, ai făcut niște greșeli, ai făcut niște lucruri urâte în trecut, dar cât timp ai de gând să te chinuiești singur, să te judeci și să te condamni pentru faptul că ești om? Oamenii fac greșeli, noi toți am făcut și vom mai face greșeli. Important este să învățăm din ele.

Când ne iertăm pe noi înșine, ne eliberăm de povara care ne ține captivi într-un trecut care a murit. Vinovăția este o vulnerabilitate, ea are ca și consecință o mentalitate care ne ține captivi într-o situație/ relație din care ar fi spre binele nostru să ieșim. Vinovăția ne face să simțim că încercăm să înaintăm prin nisipuri mișcătoare. Vinovăția ne face să simțim că nu merităm ceva mai bun decât ceea ce avem în prezent, de aceea rămânem în situații/ relații care ne fac rău. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Când ne iertăm pe noi înșine ne oferim o oportunitate să ne redefinim.

Altfel spus, ne permitem să devenim o Versiune mai Bună a noastră. Un om nu poate merge mai departe cu evoluția sa dacă nu începe să se privească pe sine cu alți ochi, iar asta nu se va întâmpla dacă tot ce vezi la tine sunt greșelile/ eșecurile.

Mulți oameni nu se pot ierta pe sine dacă nu obțin iertarea din partea oamenilor cărora le-au greșit.

Iertarea de sine îți dă liber pentru a merge mai departe cu viața ta.

Știu că ați făcut greșeli mari în trecut, știu că ați făcut lucruri pe care le regretați, știu că aveți în viața voastră oameni care sunt foarte dezamăgiți de voi, dar tot ce contează este că Dumnezeu deja v-a iertat, iar acum este timpul să vă iertați și voi. Dumnezeu vă spune: „E un nou început! Vezi-ți de viață și nu mai face aceleași greșeli”.

Voi nu sunteți definiți de greșelile pe care le-ați făcut. În ochii lui Dumnezeu voi vă dezvoltați ca urmare a greșelilor pe care le-ați făcut, pentru că puteți folosi experiențele de atunci pentru a învăța ceva și pentru a deveni o binecuvântare pentru alții. Așa deveniți o Versiune mai Bună a voastră. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Când ne iertăm pe noi înșine ne permitem să ne schimbăm și să ne atingem cel mai înalt potențial. Ne recăpătăm încrederea în sine și curajul de a ne urma visurile. Nu ne mai interesează ce părere au alții despre noi, nu ne mai impresionează faptul că ei cred că nu suntem în stare de lucruri mari, pentru că trecutul nostru este așa cum este. Nu degeaba se spune „Cei din urmă vor fi cei dintâi”.

Când ne iertăm pe noi înșine ne prezentăm exact așa cum suntem, nu mai încercăm să impresionăm pe nimeni.

Dacă tu te întâlnești cu un potențial partener nu mai încerci să strecori în discuție un lucru care ți se pare că reprezintă o bilă neagră pentru tine, încercând să testezi apele și să vezi dacă acel om este dispus să accepte lucrul respectiv. Nu consideri că acele greșeli din trecut sunt motive pentru care trebuie să-ți cobori standardele când îți cauți un partener.

Când te-ai iertat pe tine însuți/ însăți mergi pe principiul „Cine mă iubește, mă iubește cu tot cu greșelile din trecutul meu. Acel trecut m-a făcut omul care sunt astăzi. Dacă cineva îmi reproșează trecutul meu, înseamnă că nu mă iubește”.

Când ne iertăm pe noi înșine începem să avem încredere în viitorul nostru.

Nu poți să-i faci pe alții să creadă în tine, dacă nu crezi tu în tine însuți. Dacă nu te-ai iertat pe tine însuți nu ai încredere în tine însuți. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


De multe ori cei din jur au pretenții exagerate de la noi și ne judecă pentru că suntem oameni, pentru că am făcut niște lucruri pe care le fac/ le-au făcut și ei în viața lor personală. Și așa ajungem să ne auto-condamnăm și ne lăsăm influențați de povara/ greșelile trecutului, încât nu mai suntem capabili să apreciem binecuvântările prezentului și nici posibilitățile extraordinare pe care le avem pentru viitorul nostru. Rămânem blocați în trecut, pentru că am făcut niște greșeli pentru care nu ne putem ierta. Fără să ne dăm seama, ne identificăm cu greșelile trecutului, considerăm că acestea ne definesc, nu înțelegem că acestea sunt cărămizile care ne clădesc caracterul.

Când permiți ca greșelile trecutului să otrăvească tot ceea ce este pozitiv în tine și în viața ta, te tragi singur în jos.

Mulți oameni trăiesc în acest fel, judecându-se și condamnându-se pe sine pentru diverse lucruri.

Unii dintre ei au pretenția de la ei înșiși să fie perfecți, ceea ce este imposibil pentru un om. Inevitabil, vor face lucruri imperfecte și se vor condamna pentru asta.

Și vreau să fie clar că perfecționismul și excelența sunt două lucruri diferite. Excelența înseamnă să faci tot ce poți tu mai bine cu resursele de care dispui la acel moment. Poate că ceea ce ai făcut nu este perfect, dar este excelent, dacă iei în considerare ce resurse ai avut la momentul respectiv.

Perfecționismul înseamnă să vrei să fii perfect tot timpul. Te judeci și te condamni pe tine însuți pentru că ai greșit, pentru că ceea ce ai făcut nu a fost perfect – te judeci și te condamni pentru că ai fost om. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Voi ați făcut ce ați făcut în trecut, nu mai puteți schimba acele lucruri. Există un preț pe care îl plătim pentru greșelile pe care le-am făcut în trecut, dar asta nu înseamnă să rămânem blocați în acel trecut și să nu ne creăm un viitor mai bun.

Dar ca să vă iertați pentru greșelile pe care le-ați făcut este necesar să identificați acele greșeli, să fiți conștienți că acelea au fost niște greșeli. Recunoașteți-vă greșelile, priviți-le la modul sincer și asumați-vă faptul că le-ați făcut. Recunoașteți rolul pe care l-ați jucat în acea situație, recunoașteți față de voi înșivă faptul că nu ați făcut cea mai potrivită alegere la momentul respectiv. Dar nu rămâneți blocați în această etapă, așa cum fac mulți oameni, nu trăiți calvarul unei continue auto-condamnări pentru niște lucruri pe care le-ați făcut cu ani sau decenii în urmă. Permiteți-vă să simțiți regretul pentru ceea ce ați făcut atunci și în măsura în care este posibil, îndreptați lucrurile.

Ca să puteți elibera greșelile trecutului este necesar să îndreptați lucrurile, atât cât este posibil. Nu poți răni alți oameni, nu poți abuza alți oameni, nu poți profita de alți oameni și apoi să îți vezi de treabă ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Există consecințe pentru faptele noastre.

Cereți-vă iertare pentru acele lucruri pe care le-ați făcut! Și uneori oamenii respectivi nu vor fi dispuși să vă ierte, dar asta nu este important, ceea ce contează este că regretați ce ați făcut și v-ați cerut iertare.

Uneori nu veți putea să vă cereți iertare direct acelui om, pentru că el nu mai este printre noi, dar puteți să îi scrieți o scrisoare în care să treceți tot ce aveți de spus.

Tu nu ai nevoie de iertarea altora ca să pui punct unui capitol dureros din viața ta, tu ai nevoie de iertarea ta. Dacă ai făcut tot ce ai putut ca să îi arăți acelui om că regreți sincer ce ai făcut, iar el nu te iartă, este treaba lui; tu știi că acum poți să te ierți, că nu mai este cazul să porți povara acelei greșeli în inima ta. Iartă-te și mergi mai departe cu viața ta.

Acceptă faptul că ești om și faci greșeli. Ideea este să înveți din greșelile pe care le-ai făcut.

Nu poți promite nimănui că nu vei mai face niciodată greșeli, fiindcă nu este posibil așa ceva; vei face greșeli și de acum înainte, îți garantez asta. Tot ce poți face este să promiți că vei învăța din acele greșeli și că vei crește, vei deveni mai înțelept. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cei mai mulți oameni nu știu cum să-și protejeze inima. De aceea ei ajung să fie răniți de alți oameni cu care nu ar fi trebuit să-și piardă timpul nici măcar pentru o conversație, darămite să aibă o relație de cuplu cu ei.

Pentru că au fost mințiți/ înșelați/ abandonați/ abuzați în trecut, unii oameni înțeleg că „a-ți proteja inima” înseamnă să ridici ziduri în jurul tău și să nu mai lași pe nimeni să intre. Numai că atunci când ridici ziduri în jurul tău ajungi să devii prizonierul propriilor frici.

Ideea nu este să ridici ziduri de apărare în spatele cărora să te baricadezi emoțional, ci să folosești „garduri” și „porți”, cum le spun eu. Gardurile îți protejează spațiul personal, iar porțile îți permit să intri și să ieși atunci când alegi să faci asta și permit și altora să intre și să iasă, atunci când alegi tu să îi lași să intre sau alegi tu să îi scoți din viața ta.

Renunțați la acel mod toxic de a trăi în care tot ce vreți este să vă reveniți după o despărțire care v-a distrus din toate punctele de vedere sau să supraviețuiți într-o relație cu un narcisist! Învățați să trăiți într-un mod care prespune să aveți grijă de inima voastră, să o protejați într-un mod sănătos!

În lumea de azi o mulțime de oameni „supraviețuiesc” în relațiile lor; eu vă îndemn să țintiți către relații care vă inspiră, care vă înalță din toate punctele de vedere.

Învățați să faceți diferența între ceea ce vă este benefic și ceea ce nu vă este benefic, nu mai primiți/ păstrați în viața voastră ceea ce nu vă este benefic! În acest fel nu vă veți mai pune în situația în care inima voastră să fie sfărâmată din nou.

Dacă învățați să vă protejați inima, nu va fi nevoie să vă vindecați inima iar și iar, după nenumărate relații disfuncționale. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


În viziunea mea, când vorbim despre a-ți proteja inima, vorbim despre a acționa pe patru paliere, astfel încât în final tu să fii un om puternic, sigur pe sine, să te iubești și să te respecți pe tine însuți.

Cele patru paliere sunt: spirit, minte, emoții și voință.

Dacă nu-ți protejezi inima, vei fi ca o corabie fără cârmaci, vei pluti în derivă, încotro te duce vântul. Și uneori ești împins către dezastru de niște lucruri din interiorul tău, nu din exterior. Dacă nu ești capabil să îți aliniezi spiritul cu mintea, cu emoțiile și cu voința, dacă nu ești capabil să gestionezi la modul înțelept aceste paliere, vei deveni cel mai mare inamic al tău și vei ajunge să suferi.

Este necesar să fii capabil să spui „Nu” când este benefic pentru tine să spui „Nu” și să spui „Da” când este benefic pentru tine să spui „Da”.

1.Dacă vrei să fii o persoană capabilă să-și protejeze într-un mod sănătos inima, este necesar să-și hrănești spiritul.

Noi trăim într-o lume condusă de poftele carnale. Când este vorba despre a ne alege un partener, de a primi un om în viața noastră, de obicei oamenii nu-l consultă pe Dumnezeu, își ignoră propria intuiție/ discernământul și se aruncă în brațele unei persoane doar pentru că aceasta îi atrage la nivel sexual. Așa funcționează cei mai mulți oameni.

După ce ai suferit atât de mult de pe urma relațiilor în care ai intrat orbește, condus de atracția sexuală, este posibil să ajungi, în sfârșit, să îți dai seama că acest mod de a funcționa nu-ți este benefic și să fii dispus să te deschizi către un alt mod de a-ți face alegerile. Este posibil să înțelegi că dacă vrei să te eliberezi de orbirea generată de poftele tale carnale este necesar să îți hrănești spiritul, pentru că astfel vei ajunge la o conexiune profundă cu Dumnezeu și vei auzi mai bine ghidarea Sa.

De asemenea, faptul că îți hrănești spiritul te va ajuta să te conectezi la un nivel mai profund cu tine însuți. Iar când faci asta, prioritățile tale în viață nu mai sunt legate de a arăta bine, de a avea succes la femei/ bărbați, de a face cât mai mult sex, de a avea o relație de cuplu care „să te împlinească/ facă fericit(ă)”.

Când îți hrănești spiritul îți găsești fericirea/ bucuria în tine însuți, nu mai ai nevoie de un altul care „să te facă fericit”, nu mai ești disperat(ă) să ai o relație de cuplu, nu mai accepți orice partener, numai ca să eviți singurătatea.

Toate celelalte trei paliere (minte, emoții, voință) depind de ceea ce faci sau nu faci pe primul palier: spiritul.

De ce credeți că atâtea femei (dar și unii bărbați) funcționează într-un tipar de codependență, nu au puterea să iasă din relații care le fac rău? Pentru că spiritul lor nu este destul de puternic pentru a depăși puterea pe care o au asupra lor dorințele cărnii. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Dacă nu ai o conexiune profundă cu Dumnezeu, nu te poți iubi pe tine însuți la modul sănătos, pentru că nu ai o pespectivă corectă asupra vieții și asupra propriei persoane și cu certitudine nu-l poți iubi pe un altul la modul sănătos.

Nu mai încercați să-i iubiți pe alții, înainte de a rezolva primele două aspecte, fiindcă n-o să vă iasă, n-o să aveți niciodată o relație sănătoasă!

Este necesar ca înainte de toate să ai o conexiune profundă cu Dumnezeu, iar asta îți va înlesni conexiunea profundă cu tine însuți.

Dacă tu ai avut până acum relații care ți-au sfărâmat inima este pentru că nu ai avut baza spirituală pe care să clădești o relație sănătoasă. Și fiindcă n-ai avut acea profunzime spirituală, nu ai reușit să gestionezi la modul sănătos ceea ce se întâmplă în mintea ta, nu ai nivelul de sănătate mintală care să-ți permită să iei decizii care îți sunt benefice.

Noi procesăm informații cu mintea, luăm decizii cu mintea. Dacă în cazul tău partea spirituală lasă de dorit, sănătatea ta mintală va lăsa de dorit și vei lua decizii distructive. Dacă nu ai un spirit puternic, dacă nu ești suficient de puternic să decizi că vei funcționa în aliniere cu Divinitatea, în integritate, mintea ta va face alt gen de alegeri și te va duce în prăpastie. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum ajungem la o stare de sănătate mintală?

*Ești atent cu ce îți hrănești mintea. Ești selectiv când e vorba despre ceea ce asculți/ citești/ vizonezi. Îți folosești discernământul și îți alimentezi mintea cu lucruri care te înalță, care te inspiră, care te ajută să evoluezi.

De ce ai sta să asculți un om care atunci când a terminat te face să te simți mai rău decât te simțeai înainte de a începe să-l asculți?

*De asemenea, este necesar să te însoțești sau să urmărești oameni care sunt exemple sănătoase pentru tine.

De ce ai sta alături de oameni care te trag în jos, care te critică/ jignesc/ batjocoresc/ judecă/ atacă?

De ce mai ai și acum prieteni care mint/ înșeală/ profită de oameni/ funcționează din mentalitatea victimei, care te influențează în rău?

Ai în apropierea ta măcar o persoană care chiar reprezintă un model de urmat, care te inspiră, care este puternică, sigură pe sine, se manifestă la modul autentic și funcționează în integritate, care are discernământ, care este capabilă să vadă stegulețele roșii când e vorba de oamenii pe care îi întâlnește și este suficient de puternică pentru a spune „Nu” unor oameni de acest gen?

*În plus, este necesar să-ți monitorizezi gândurile, să observi când acestea au intrat pe o pantă negativă și să intervii, să alegi la modul conștient să te concentrezi pe alt tip de gânduri, în loc să acționezi necugetat sub impulsul unor gânduri distructive. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


3.Dacă ai o conexiune profundă cu Dumnezeu, care-ți oferă o stare de sănătate spirituală și ai reușit să-ți gestionezi la modul sănătos mintea, cel de-al treilea palier este cel care se referă la sănătatea ta emoțională.

Asta înseamnă să fii capabil să îți gestionezi emoțiile, să îți păstrezi echilibrul emoțional; altfel o să intri în relații în baza unor emoții de moment, o să iei decizii pripite pe baza unor stări emoționale dezechilibrate.

Când mintea ta este vraiște, starea ta emoțională este vraiște, iar asta va duce la acțiuni care te conduc direct în prăpastie.

Cum îți păstrezi echilibrul emoțional?

*În primul rând, îi ierți pe cei care te-au rănit într-un fel sau altul.

Și vreau să înțelegeți bine: când spun să ierți, nu spun să consideri că ceea ce au făcut acei oameni este „bine”/ „corect”/ „în regulă” sau să-i primești din nou în viața ta. Nu despre asta este vorba. Este vorba despre a elibera povara resentimentelor, urii, frustrării, furiei, etc și a-ți vedea de viața ta fără acest bagaj inutil. Este vorba despre a pune în mâinile lui Dumnezeu ceea ce s-a întâmplat atunci și a închide acel capitol al vieții tale.

Neiertarea te face să ai reacții isterice. Dacă e isteric, e istoric – are legătură cu trecutul, cu un episod dureros din trecut pe care nu l-ai procesat, cu o traumă mai veche pe care nu ai vindecat-o.

*În al doilea rând, în fiecare situație alegi la modul conștient acel răspuns care te face să simți o stare de pace interioară. Și în multe situații cel mai bun răspuns este să nu răspunzi în niciun fel persoanei care ți-a apăsat butoanele, să-ți vezi de treaba ta, să nu te lași atras în dispute inutile.

Alege pacea. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


4. Dacă ai o conexiune profundă cu Dumnezeu, care-ți oferă o stare de sănătate spirituală, ai reușit să-ți gestionezi la modul sănătos mintea și emoțiile, cel de-al patrulea palier este acela care ține de puterea voinței tale.

Mulți dintre voi ați experimentat în viață situații/ relații care știați că nu vă sunt benefice, dar pur și simplu nu puteați ieși din ele, aveați senzația că „e ceva peste voința voastră”. Știați că nu e bine ce faceți, dar nu vă puteați opri să faceți acel lucru.

Când ai ajuns la acest palier, ești capabil să decizi: „Nu mai tolerez asta și asta. Acesta este modul în care vreau să-mi trăiesc viața de acum înainte. Asta este voința mea” și ai puterea să faci ceea ce ai decis să faci, nu te mai lași condus de dorințele carnale, de plăcerile/ interesele egoului, nu mai poți fi manipulat/ controlat.

Cum faci asta?

*În primul rând stabilești limite sănătoase în relații.

Eu am stabilit limite în relațiile mele. Am pus „garduri” și „porți” și eu decid când deschid poarta ca să intre cineva în viața mea și când nu deschid poarta. Viața mea nu e ca un teren viran pe care intră cine vrea, când vrea; eu decid cine intră și cine nu, eu decid cine rămâne și cât rămâne.

*În al doilea rând, găsește niște oameni care să te susțină, oameni care trăiesc la un nivel înalt de Conștiință și care sunt un exemplu și o inspirație pentru tine, oameni care nu ezită să te facă atent atunci când ți-ai încălcat propriile principii, când ai ieșit din spațiul autenticității și integrității.

*În al treilea rând, asigură-te că ceea ce gândești și faci este în aliniere cu Dumnezeu, este benefic pentru tine și este o binecuvântare pentru alții. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


















































































































































































02.09.2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)