luni, 1 ianuarie 2024

29.Corpul fizic – Templul Sufletului


 Ultima actualizare in 18.03.2024: completare cu texte noi la final

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini.Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster


"Cel care ne tine in “Jocul” care se desfasoara acum pe Pamant este corpul nostru fizic. Daca acest corp dispare/ ”moare”, atunci noi vom iesi din Joc si il vom privi de pe margine.

Toti cei care sunt astazi in acest Joc - adica traiesc astazi pe Pamant - sunt niste norocosi, fiindca au ocazia sa ramana in Joc. Si spun “norocosi” pentru ca este o "coada" imensa Dincolo - sunt foarte multe suflete care vor sa intre in acest Joc acum.

Aceasta este o perioada cum n-a mai fost alta in istoria Pamantului si fiecare dintre noi suntem norocosi sa ne aflam aici si sa o traim in direct.

Ideea este ca tu ai un corp fizic care iti permite sa preiei si sa transmiti informatii, sa simti, sa atingi, etc, iar acesta are nevoie sa fie sustinut ca sa poata trece pe prin procesul Ascensiunii intr-un mod cât mai usor posibil.

Ca atare, ai grija de corpul tau, sustine-l, respecta-l, onoreaza-l.

Iubirea de sine este o modalitate de a face asta. Faptul ca ii oferi corpului tau un masaj din cand in cand este o modalitate de a face asta.

Vorbeste cu corpul tau si intreaba-l ce are nevoie.

Daca vrei sa fii un Vindecator, fii un Vindecator pentru tine insuti." (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

“Mulți oameni sunt obsedați de ascensiunea spirituală, dar nu stăpânesc încă înrădăcinarea, împământarea.”

"Durata medie a unei îmbrățișari între două persoane este de 3 secunde. Dar cercetătorii au descoperit ceva uimitor. Când o îmbrățișare durează 20 de secunde, produce un efect terapeutic asupra corpului și minții.

Motivul este că o îmbrățișare sinceră produce un hormon numit "oxitocina", cunoscut și sub numele de hormonul iubirii.

Această substanță are multe beneficii asupra sănătății noastre fizice și mentale, ne ajută, de altfel, să ne relaxăm, să ne simțim în siguranță și să ne relaxăm temerile și anxietatea, fiecare dată când iei o persoană în brațele tale, când legeni un copil, când mângâi un câine sau o pisica, când dansezi cu partenerul tău, când ții un prieten de după umeri....

Astăzi, ia pe cineva în brațele tale timp de 20 de secunde, fă acest simplu cadou....." Sursa: Nicole Bordeleau

Vindecarea te ajută să înțelegi că unii oameni nu mai au ce căuta în viața ta, indiferent cât îi iubești. Iubirea necondiționată nu înseamnă acceptarea necondiționată a abuzului

“Chakra genunchiului sau refuzul de a se supune

Astăzi, aleg să vă vorbesc despre o chakră secundară, dar majoră: chakra genunchiului. Chakra I/WE.

Chakra genunchiului este o chakră legată de chakra rădăcină care ne afectează obiceiurile alimentare și relațiile cu autoritatea. Dar autoritatea este legată de funcția paternă. Depinde, de fapt, de funcția paternă să stabilească regulile și limitele, să stabilească cadrul într-un mod corect pentru copil. Autoritatea excesivă sau lipsa de autoritate duce deci la eșecuri în funcția paternă care au consecințe pentru copil și apoi pentru adult.

Copilul care devine adult poate, de fapt, să dezvolte probleme cu autoritatea și dificultăți de a se conforma și de a se supune. Consecințele energetice vor fi adesea la nivelul chakrei genunchiului. Această chakră a genunchiului are o formă largă, plată. Deși corpul are doi genunchi, există o singură chakră a cărei energie se răspândește pe ambii genunchi, așa că așezarea mâinilor pe genunchi în timpul unei sesiuni de meditație facilitează concentrarea.

Folosirea tradițională a genunchiului este de a arăta supunerea prin îngenunchiere sau genuflexie. Prin urmare, ar părea evident că chakra genunchiului are o relație directă cu ascultarea și autoritatea și totuși, acesta este cazul doar atunci când această chakră nu este echilibrată. Dacă această chakră este blocată, de multe ori ne aflăm în situații în care o autoritate acționează și în care trebuie să dăm dovadă de flexibilitate: controale poliției, refuz atunci când solicităm ceva, preocupări birocratice etc.

De asemenea, putem experimenta sentimentul opus, și anume dorința de autoritate exagerată asupra celorlalți, nevoia de a-i vedea pe ceilalți supuși deciziilor noastre. Regasim si folosirea genunchilor la un nivel mult mai profund, cel al gradinarii, plantarii, adica crearea de hrana direct legata de viata, contactul cu pamantul si elementele naturale.

Chakra genunchiului acționează asupra problemelor de greutate.

Când această chakră este blocată, provoacă lipsa nevoii sau a dorinței pentru o dietă adecvată și sănătoasă și nevoile de bază ale corpului nu sunt satisfăcute. Desigur, blocarea acestei chakre poate declanșa probleme fizice: leziuni la genunchi, inflamații, dureri, artrită, creștere și scădere în greutate etc.

Când chakra genunchiului funcționează bine, avem o relație normală cu tot ce ține de autoritate, ceilalți ne tratează în mod egal și cu respect. Cu cât energia crește mai mult în această chakră, cu atât simțim mai multe schimbări în viața noastră pentru că modul nostru de funcționare și acțiune se îmbunătățește, ne acordăm lucrurile și hrana de care avem cu adevărat nevoie. Ne recâștigăm locul în univers, asumăm provocări și nu mai simțim frustrare în fața unor situații care par complicate.

Cum să echilibrezi corect chakra genunchiului?

Pentru a menține această chakră sănătoasă, trebuie să-ți folosești genunchii în moduri sănătoase. Adică punând pe cât posibil genunchii în contact cu solul, în grădina ta, în poziție de rugăciune, la plajă etc. Flexibilitatea este cuvântul cheie pentru chakra genunchiului, orice întindere blândă care implică tendoanele articulației genunchiului, precum și înotul sunt excelente pentru menținerea acesteia sănătoasă.” Sursa: Vasile Cotlet

 


Genunchii sunt articulațiile pe care îngenuchez, mă supun ierarhiei normale sau celei de deasupra mea, și care controlează mișcarea și direcția. Când merg, genunchii antrenează tot corpul în mișcare. Genunchii reflectă gradul meu de flexibilitate și au rolul de a amortiza șocul atunci când presiunea este prea mare. Reprezintă gradul meu de perseverență și de indecizie. Sunt afectați dacă mă devalorizez cu privire la fizicul meu sau la performanțele mele sportive.

Astazi vom vorbii un pic de unde ne apar asa zisele dureri de genunchi.În anotimpul rece tot mai multe persoane se plâng de dureri de genunchi "din cauza frigului" sau vara "din cauza excesului de efort fizic". Ei bine, aceste dureri pot ascunde şi suferinţe psihologice.

Este uşor să deducem că, atunci când ne doare un genunchi, înseamnă că avem dificultăţi în a-l îndoi, în a accepta o trăire personală. La nivelul picioarelor, tensiunea este o trăire de ordin relaţional cu lumea exterioară sau interioară, cu ceilalţi sau cu sine însuşi. Durerile sau problemele mecanice ale genunchiului înseamnă că o emoţie, un resentiment, o idee sau o amintire referitoare la relaţia noastră cu lumea nu sunt acceptate, ci chiar respinse. Este vorba despre ceva care este trăit în Conştient şi care tulbură, răvăşeşte, perturbă credinţele interioare pe care le respingem înlăuntrul nostru. Poate o să fie invers, o emoţie, un resentiment sau o amintire care se iveşte din Nonconştient şi pe care ne este greu să o acceptăm deoarece perturbă, tulbură obiceiuri sau credinţe recunoscute şi stabilite.

Vorbind despre problemele genunchilor, ele sunt legate, în general, de tensiunea relaţională cu ceilalţi şi, în special, de o serie de dificultăţi în a renunţa, a ceda, a accepta ceva legat de relaţia cu un alt individ.

Dacă am o dificultate în a plia genunchii acest lucru indică o anumită rigiditate. Aceasta poate proveni din ego-ul meu care este foarte puternic și orgolios. Îmi este teamă că îmi voi pierde libertatea. Un genunchi care se pliază ușor este un semn de modestie și de flexibilitate. Acest lucru indică faptul că îmi este ușor să îmi ascult vocea interioară. Genunchii sunt necesari pentru a-mi menține poziția socială și statutul. Genunchii sănătoși indică faptul că sunt deschis față de ceilalți și față de schimbări.

Oricare ar fi afecțiunea genunchilor, trebuie să mă întreb față de cine sau față de ce am impresia că am abdicat? Poate fi în fața unei autorități exterioare sau pur și simplu în fața vieții, deoarece am impresia că port o greutate foarte mare. Mă simt doborât sub povara responsabilităților și genunchii mei vor să flexeze, în ciuda voinței mele. Trebuie să îmi asum cuvintele și gesturile, dar acest lucru necesită uneori un efort. Poate trăiesc un eșec legat de un vis pe care îl am, sau față de o ambiție, și această situație mă face să îndoi genunchii în semn de abdicare.

Cum putem ajuta in ameliorarea simptomelor cu ajutorul uleiurilor?

#Deep #Blue #Rub - Este o cremă topică, formulată cu un amestecul calmant de uleiuri esentiale certificate de CPTG Pure Therapeutic Grade®, extracte naturale de plante și ingrediente suplimentare care oferă o senzație de răcorire și incalzire în zonele problematice.

#Deep #Blue - Eficient pentru probleme legate de mușchi, articulații și ligamente, respectiv pentru întreținerea acestora, mai ales în cazul sportivilor, care prin natura activității lor solicită foarte tare aceste zone ale corpului.

#Deep #Blue #Polyphenol - Complexul de polifenoli Deep Blue functioneaza printr-o cale complet diferita pentru a oferi o eliberare racoritoare si calda in acelasi timp pentru durerile ocazionale minore musculare si articulare din viata de zi cu zi.Ajuta la functionarea sanatoasa musculara si articulara.

#Copaiba - Uleiul esențial de copaiba are în compoziția sa 55-60% beta-caryophyllene, substanță cu proprietăți asemănătoare hemoglobinei, de aceea acesta ne ajuta in ameliorarea disconfortului la nivel muscular,osos si articulatii.

#Terrazyme - Terrazyme este un complex patentat de enzime digestive asemenea celor pe care le introducem în organism în cazul unei alimentații sănătoase și de cofactorii minerali care asistă la funcționarea lor.Desi multa lume asociaza enzimele in general pentru probleme digestive,acestea ne ajuta enorm si in sistemul tegumentar si la orice problema de articulatie.

#Wintergreen - Componenta chimică principală din Wintergreen, salicilatul de metil, este utilizată în creme pentru uz extern și amestecuri pentru masaj, datorită proprietăților sale calmante. De fapt, Wintergreen și Mesteacănul sunt singurele plante din lume care conțin salicilat de metil în mod natural.Acest ulei este cel mai potrivit pentru meliorarea durerilor musculare,articulatii sau osoase.

#Aromatouch - Un amestec perfect care aduce beneficii importante diferitelor tehnici de masaj. Acest amestec mult-apreciat este o parte fundamentală a tehnicii doTERRA AromaTouch, o metodă exclusivă de aplicare a uleiurilor esențiale, care produce o profundă stare de bine în întregul organism.

DAR CUM SUSTINEM VINDECAREA LA NIVEL EMOTIONAL?

#Bergamota - Uleiul acceptarii de sine

Bergamot ajuta in cazul sentimentelor de disperare si de auto-judecată. Sprijină indivizii care au nevoie de auto-acceptare și iubire de sine. Bergamot îi invită pe indivizi să vadă viața cu mai multă optimism.Bergamot are un efect de curățare asupra sentimentelor stagnante și sistemelor de convingere limitate. Unele persoane se considera insuficient de bune si caută să se ascundă în spatele unei fațade a veseliei. In mod normal, este o reactie de frica de a impartasi gândurile și sentimentele adevărate. Proprietățile puternice de curățare a uleiului de Bergamot generează mișcări în sistemul energetic, ceea ce aduce speranță, acceptare de sine, renuntare la auto-judecata si trezeste indivizii spre iubire neconditionata de sine.

#Oregano - Uleiul smereniei si lipsei de atasamente

Oregano indeparteaza negativitatea si elimina atasatmentele ce nu aduc nici un folos, se adreseaza nevoilor persoanelor de a avea mereu dreptate. Persoanele ce au nevoie de Oregano au tendinta de a incerca sa transforme alte persoane si in general, sunt adeptii opiniilor fixe. Vointa lor puternica ii face lipsiti de flexibilitate, rigizi, mai ales in cazul sistemelor de credinte. Oregano este un ulei “hotarat” sa sparga vointile puternice.

Oregano indeparteaza si materialismul persoanleor si atasamentele ce impiedica progresul si cresterea unei persoane. In timp ce ultilizeaza Oregano, persoana poate simiti curaj si vointa sa puna capat unei relatii toxice, sa renunte la o slujba enervanta sau sa se debaraseze de diverse dependente.Oregano incurajeaza adevarata spiritualitate invitand sufletul sa traiasca fara atasamente, invata ca, devotamentul fata de puterea superioara a celuilalt include renuntarea la rigiditate, vointa, atasament, materialism, negativitate.

#Cypress - Uleiul fluxului si miscarii

Cypress creeaza flux energetic si catarsis emotional. Energiile stagnante sunt puse in miscare cu ajutorul energiilor fluide a uleiului. Cypress lucreaza in inima si minte – creand flexibilitate.Cypress invita indivizii sa renunte la trecut cu ajutorul miscarilor fluxului vietii. Acest ulei este indicat in special pentru persoanele cu multe blocaje mentale si emotionale, persoane rigide, tensionate cu tendinte perfectioniste. Aceste blocaje provin din teama de esec si necesitatea de a controla. Individul incearca sa forteze lucrurile in viata lui in loc sa lase evenimentele sa se desfasoare in mod natural.Cypress ii incurajeaza pe indivizi sa renunte la grijile lor si sa lase controlul astfel in cat sa se bucure de prezent. Cypress invata persoanele sa aiba incredere si sa se bucure de evenimente si fluxul vietii lor.

#Wintergreen - Uleiul cedarii

Wintergreen ajuta persoanele cu vointa puternica sa renunte la nevoia de a avea dreptate. Este o nevoie puternica interna de a se autoafirma insa persoanele cu aceste sentimente nu gasesc forta interioara de a ceda si accepta altceva decat parerile lor. Wintergreen invata aceste persoane sa renunte la durerea pe care o provoaca nevoia de a avea mereu dreptate. Wintergeen aminteste persoanelor ca trebuie sa cedeze si sa se incredinteze in forta universului si a puterilor superioare. Tot ce este necesar, este sa se elibereze de convingerile sale si sa stie ca nu au o povara de dus in viata, sau daca o duc, trebuie sa accepte si ajutorul altroa si/sau cel de sus.

#Thyme - Uleiul eliberarii si iertarii

Cimbrul este unul din cei mai puternici agenti de curatare a corpului emotional, ajuta la abordarea sentimentelor ce au fost ascunse “sub pres”, Aduce la suprafata sentimentele ascunse, stagnante. Este deosebit de util in tratarea emotiilor toxice de ura, furie, frica si resentimente.Cimbrul curata sufletul de negativitate si lasa inima larg deschisa catre sentimente inaltatoare, aduce toleranta si rabdare. Cimbrul invata ca este timpul sa mergem inainte si lasam trecutul si transforma mania in dragoste si iertare.

#Arborvitae - Arborvitae sustine persoanele ce considera si traiesc cu idea ca orice progress ar insemna o lupta si efort solitar. In loc sa se incredinteze in Divin, aceste persoane,inconstient, blocheaza ajutorul universului. Arborvitae functioneaza bine pt personoanele ce tind sa dirijeze si controleze tot si toate si provoaca aceste persoane sa se relaxeze si sa traiasca in pace, incredere in sine, viitor, in divin si alti oameni.Arborvitae, din Latina, inseamna a sacrifica.Uleiul invita persoanele sa sacrifice ambitiile de a controla tot si toate si ii provoaca la un mod de viata cu mai multa claritate in ganduri, mai armonioasa.Ajuta la ameliorarea emotiilor negative: efort excesiv, neîncredere, rigiditate, frica, control.

#Cilantro - Uleiul de eliberare a controlului - Cilantro facilitează o detoxifiere a emoțiilor negative, elibereaza problemele „stocate” in corp, inima si suflet. Similar cu Coriandrul care este distilat din semintele aceleiasi plante, Cilantro ajuta persoanele sa se elibereze de tot ce nu este in armonie cu adevaratul lor sine.

Persoanele care au nevoie de Cilantro incearca sa controleze obsesiv alte persoane sau sa-si gestioneze mediul inconjurator dupa bunul sau plac. In interior, acesti indivizi, se confrunta cu o ingrijorare si tulburare continua, din cele mai multe ori, tulburarile si ingrijorarile sunt legate de posesiunile lor materiale.Cilantro faciliteaza o curatenie emotionala si mai ales, incurajeaza eliberarea ingrijorarilor si a controlului. Ajuta indivizii sa-si centreze corpul, mintea si sulfetul, elibereaza sufletul de sarcinile grele si permite individului sa traiasca in lumina si pace cu sine.

Daca suferi de dureri de genunchi gandeste te care este atasamentul tau,la ce anume nu vrei sa renunti,ce este ceea ce te face sa te simti umilit,ingenunchiat sau ca ai esuat?

Urmareste deciziile, rigiditatea pe care o ai, cat de deschis esti in fata schimbarilor dar si a oamenilor?

Nu crezi ca e cazul sa scapi de aceste disconforturi? Schimbarea vine din interior....

Surse: Ghidul complet al durerilor fizice de Michel Odoul,Marele dictionar al bolilor si afectiunilor.Cauzele subtile ale inbolnavirii de Jacquest Martel, Emotions and OILS ( traducere Natalia Dragalin ) si Doterra. ro.,  CristinaSerafim


Splina

În Medicina Traditionala Chineză, splina este considerată „casa gândurilor”, deoarece claritatea și limpezimea lor depinde de energia splinei.

Tonusul țesuturilor moi ale corpului depinde de energia splinei.

Abilitatea splinei de a sorta, de a absorbi si procesa nutrienții, de a decide care va fi folosit pentru hrănire imediată, care va fi depozitat și care va fi eliminat, este bine știută.

O splină sănătoasă face ca o persoană să se simtă bine hranită fizic și emoțional, pe când o „splină slabită” va face ca o persoană să se simtă flămândă chiar dacă mănâncă o hrană bogată.

La nivel emoțional, splina guvernează sentimentele de grijă atât pentru sine, cât si pentru ceilalti.

O energie puternică a splinei duce la trăiri emoționale echilibrate, în care nevoile personale sunt satisfacute pe deplin, iar generozitatea față de celelalte ființe de pe pământ nu lipsește.

Simțind abundență la toate nivelurile, putem să dăruim si să primim cu generozitate.

Splina este legată de mamă si de relatia cu ea. În procesul de creștere, depindem în primii ani exclusiv de ceea ce ne furnizează mama.

Pe masură ce creștem, trebuie să ne descoperim „mama interioara”, care furnizează „hrană” si „sprijin” necondiționat și din abundență. Acest lucru ține splina sănătoasă.

Splina este legată de asumarea responsabilității pentru propria viață, de procesul de maturizare.

Când organismul se simte „nehrănit” fizic și emotional, corpul poate încetini fluxul de nutrienti în tesuturile moi, iar postura persoanei se poate prabusi, in special la nivelul regiunii lombo-sacrale.

Fiind organ de Pamant, splina iubește stabilitatea si este dezechilibrată de schimbarile făcute de nevoie și nu de plăcere.

Splina adoră atingerea – masajul, mângaierile si îmbratisarea cu cei dragi, mângaierea cățelului sau a pisicii, auto-masajul, toate sunt modalitati de intarire a splinei.

Nevoia de a-ti intinde bratele, picioarele, spatele, intregul corp – sunt foarte tonice pentru splina. Intinderile deschid drumul nutrientilor catre tesuturile moi.

Mersul in patru labe, rostogolitul pe podea sau pe pamantul gol, jocul „de-a cazutul”, alaturi de copii sau animale, ajuta un adult sa intre mai bine „in contact” cu Pamantul – cu energia splinei.

Supele groase si fierturile de legume hranesc foarte bine splina, fiind usor de digerat. Splina are dificultati cu alimentele crude si reci.

Splina nu suporta excesul de fluide, de aceea este bine sa nu beti prea mult in timpul mesei.

Splina are nevoie sa mestecati foarte bine hrana, iar pozitia la masa sa fie relaxata, într-o postura deschisa, astfel ca organele sa aiba loc sa miste.

Ierburile aromatice stimuleaza digestia, de aceea includerea lor in prepararea mancarurilor este aur pentru splina.

Culorile galben și portocaliul sunt adorate de splina, asadar, mănâncă mult dovleac, morcov și linte portocalie, bine fierte.

Sunetul care repară splina este „Huuuu”.

Stai în picioare cu mâinile împreunate ca la rugăciune!

Inspiră, vizualizând aerul de culoare galben-portocalie intrând în splină, în timp ce ridici mâinile împreunate până deasupra capului cât poți de sus, înălțându-te de călcâie!

Apoi, desfăcând brațele ca pe niște aripi în coborâre, expiră șoptind sunetul „Huuuu” și vizualizând cum aerul galben-portocaliu murdar iese din splină! Trimite acest abur Mamei Pământ pentru reciclare! Bunăstare și pace!” Sursa: Iuliana Lungu


“SPLINA!

Splina este un organ foarte important, supranumit ”inima sistemului limfatic”. Această a doua inimă este sensibilă la frig și umezeală. Doi factori de mediu care pot distruge această a doua inimă. Limfa are o funcție de curățare a organismului, pe care o execută impecabil, eliminând toxinele.

Pot trăi fără splină? E posibil, dar trebuie să îți întărești constant imunitatea. Sistemul limfatic este esențial pentru sistemul imunitar, o persoană fără splină este o pradă ușoară în fața atacurile bacteriilor.

La fel, o persoană cu splina afectată, slăbită, inflamată se va simți foarte rău, iar în unele cazuri, tratamentul nu va funcționa.

Dacă splina este sănătoasă, atunci vor funcționa bine și celelalte organe importante: rinichii, ficatul, inima, plămânii, tractul gastro-intestinal, vezica, pancreasul și organele genitale.

Chinezii numesc splina ”a doua mamă a corpului” și asta nu ne miră. Prima mamă sunt considerați rinichii. Dacă a doua mamă nu are putere, sistemul circulator va avea de suferit. Dacă splina nu controlează fluxul sangvin, nu filtrează sângele, vor exista probleme ca vânătăi, hemoragii nazale și menstruații abundente, în cazul femeilor.

Tulburările în activitatea splinei cauzează slăbiciune musculară, impotență, oboseală la nivelul mâinilor și picioarelor. Există o pierdere a apetitului, o pierdere de gust, uneori o aversiune față de hrană, greață.

Slăbirea splinei va afecta inima. Simptome: palpitații, tenul palid, pulsul slab, slăbirea memoriei.

Splina și rinichii. Rinichii decid durata vieții. Splina hrănește rinichii, iar ei, în schimb, o ”încălzesc”.

Dacă rinichii funcționează bine, atunci și splina funcționează corespunzător.

Surprinzător este că un mediu neprietenos și gândurile rele și negative mai ales față de propria persoană slăbesc splina. Un blocaj între funcțiile ficatului și ale splinei conduc la probleme digestive, dureri în piept, pierderea apetitului, apariția gazelor intestinale și stări dese de balonare după masă.

Încercați să nu mâncați hrană rece și să mestecați bine alimentele. Nu stați în frig și umezeală, umiditatea încetinește limfa, iar o consecință a acestei probleme va fi prostatita la bărbați și inflamarea apendicelui la femei.

Fitoterapia splinei

Cicoarea curăță splina și întărește pancreasul. Se bea o infuzie din rădăcină de cicoare și apă fierbinte.

Pelinul. Infuzați pelin uscat cu apă fierbinte și beți după 30 de minute. Ideal de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală.

Sucul de rodie este foarte bun pentru sănătatea splinei, beți cel puțin unul pe zi.

Sucul de varză albă. Beți de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de masă.

Ceai de mușețel. Se bea zilnic.

Ceai de salvie. Este un minunat imunostimulant.

Ceai de coada calului. Distruge virusurile, stimulează circulația limfei, funcția urinară, vă scapă de inflamații și vă echilibrează hormonal. Ceaiul de coada calului se bea zilnic.

Cimbrul stimulează circulația limfei, este antibacterian, antiviral și antifungic. Se bea ceai de cimbru și se condimentează salatele cu cimbru uscat.

Păpădia accelerează circulația limfei, este antibacteriană și tonică.

Ce mâncăm pentru o splină sănătoasă

Ovăz, urzici, caise, morcovi, mere, aloe, fructe de pădure, busuioc, cardamom, ceai verde, propolis, țelină, boabe de muștar, oregano, hrean, turmeric, ghimbir, semințe de cânepă, semințe de mărar, spirulină.

Este importantă hidratarea, pentru o splină sănătoasă trebuie să bem zilnic cel puțin 2 l de apă plată.

Mâncați alimente bogate în fibre alimentare.

Pentru sănătatea limfatică, este bun masajul limfatic sau limfomasajul profesorului Ogulov, care recomandă ciupirea pielii pe zone, o tot răsucim, începând cu stomacul. După urmează piept, picioare, spate și fesieri. Limfomasajul de ciupire poate dura 10-20 de minute.”

Sursa: Terapie cu suflet & Luna Agape


STOMACUL ȘI EMOȚIILE TALE:

“Stomacul este atașat emoțional de mâncare, iubire, afecțiune, supraviețuire, recompensă și mamă.

Ne înlocuim nevoia de afecțiune și iubire cu hrană în momente de pierdere, separare sau moarte sau pentru a atenua stresul economic sau material și așa mai departe.

Problemele de stomac sunt adesea asociate cu "pâinea de fiecare zi", adică cele care afectează aspectele materiale ale vieții, fie la locul de muncă, sau emoțional. Ne spune că suntem tulburați și nesiguri, pentru că avem dificultăți în a controla lumea materială. Ne îngrijorează greutățile financiare, profesionale, școlare, judiciare și continuăm să ne întoarcem într-un mod obsesiv, deoarece avem multă anxietate cu privire la viitor.

Cum să ajuți stomacul să se vindece emoțional?

1.Fii conștient de sentimentele tale când ceea ce se întâmplă în viața ta este greu de „digerat”. Durerea de stomac este un bun indicator că ceva indigerabil marchează acel moment din viața ta sau te transportă la o experiență anterioară, asociată prezentului și de care trebuie să te vindeci.

2.Nu „înghiți” ceea ce nu ești de acord, mușcându-ți limba și cuvintele pe care le-ai spune în acel moment. Învață să spui nu, să te reafirmi și să renunți la acele trenuri care nu te vor duce acolo unde vrei.

3.Nu „înghiți” relațiile toxice de teama de a nu le dezamăgi sau de teama de vinovăție. Stai departe de cei care nu-ți fac viața fericită.

4.Dacă există o „enervare indigerabilă” în viața ta, ia una dintre cărarile care se aliniază cel mai mult cu scopul tău în viață, nu sta prea mult în nehotărâre.

5.Dacă ai „înghițit” deja ceva și nu mai poți vomita, încearcă să nu te contamineze. Absoabe din experiență utilul, acceptă că fiecare fapt care ni se întâmplă ne transformă.

6.Dacă o situație „îți ridică stomacul”, fii atent la acel semnal din corp, decide cu înțelepciune să nu te hrănești cu el.

7.Dacă simți ,,fluturi în stomac", se anunță o transformare. Deschide-te pentru a simți! Starea de bine a ,,fluturatului tău", te va împinge către nou, dar dacă disconfortul te supara, îndepărtează-te într-un loc sigur.

8.Senzația de gol în stomac (când alimentația este adecvată) îți vorbește de nemulțumire existențială. Evita auto-înșelarea și verifica-ți cu atenție, sinceritate care domenii din viața ta sunt neglijate.

9.O acumulare de gaze in stomac te invita sa devii constient de ideile care au fost lasate la digerat in timpul zilei.

10.Greața repetitivă iti vorbește de neîncredere excesivă. Din experiențele trecute ai învățat să te aperi de ceea ce este în jurul tău, dar acum este excesiv. Frica se vindecă cu o doză de încredere și confruntare. “ (Sursa: Magdalena D.R.) Traducere: Valentina Ionescu


“IMUNITATEA PENTRU TOTI 

"Medicina modernă, prin presa populară, prin literatura științifică, ... minte. Vă voi spune Adevărul. Vitamina C este un virucid absolut.

Asta înseamnă că dacă, într-o eprubetă, pui un virus si vitamina C, virusul moare.

Vitamina C este antitoxina supremă.

Vitamina C are efect anticancerigen.

Nivelele mari plasmatice de vitamina C au fost, in mod clar, asociate cu un risc scazut de boli coronariene arteriale.

Vitamina C nu are o doză maximă sau toxică definibilă".

Sursa: Thomas Levy, M.D. 


Îmbrățișarea reduce reacția la stress

Consolidează sentimentul de încredere și siguranță.

Reduce tensiunea arterială.

Îmbunătățește calitatea somnului.

Crește stima de sine.

Creste starea de bine și plăcerea.

Relaxează musculatura.

Reglează dopamina, care este sursa stării de bine și motivației.

Ca sa vezi ce de "medicamente" sunt intr-o îmbrățișare! Aceea pe care o primești și... pe care o dăruiești.

Am fost creați pentru dragoste autentică, încredere de durată și intimitate profundă. Surogatele au pe termen mediu și lung efect invers "originalului". "Dragostea de-un sezon" ne lasă pustiiți. Încrederea înșelată ne dezechilibrează emoțional și fizic. Intimitatea de consum ne face sa ne simțim devalorizati.

Nu-i mirare ca oamenii se ofilesc.

Imaginează-ți cum ar fi o lume cu oameni autentici (și în îmbrățișarea lor)! Imaginează-ți!

Cum ar fi să începem o asemenea lume cu noi?!

Facem o proba de o lună? Apoi... prelungim.

Să fiți sănătoși!” Sursa: Romulus Moldovan


“Mudrele Vocalelor:

Se știe că mudrele sunt gesturi făcute cu mâinile. Ceea ce se știe mai puțin este că există unele mudre care se fac cu alte părți ale corpului, cum ar fi cu gura. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Mudrele Vocalelor

Mudrele Vocalelor sunt acele mudre făute cu gura, imitând modul prin care gura scoate sunetele numite vocale. În timpul realizării acestor mudre, nu se scoate nici un sunet, ci doar se construiește cu gura forma de mudră

Pentru producerea vocalelor participă anumite organe (laringele) și anumite categorii de mușchi (mușchii buzelor, mușchii obrajilor). Osul mandibulei este poziționat și el într-un anumit fel. Gura se deschide mai larg sau mai puțin larg

Fiecare mudră are o anumită formă specifică, dată de modul cum se poziționează mandibula sau de modul cum se contractă fiecare mușchi care participă la realizarea ei

Să vedem în continuare fiecare mudră în parte, cu descrierea ei

1. Mudra Vocalei A

Pentru formarea acestei mudre, gura este larg deschisă, mușchii obrajilor sunt relaxați, mandibula este coborâtă, mușchii masticatori sunt ușor încordați, iar mușchii gâtului sunt la fel ușor încordați

Este utilă în:

- dureri de ceafă;

- normalizarea respirației;

- liniștirea sufletului (calm interior);

- obținerea păcii interioare

Se face timp de 10 minute, o dată pe zi

2. Mudra Vocalei E

Pentru formarea acestei mudre gura este deschisă pe jumătate, mușchii obrajilor sunt ușor încordați, mandibula este ușor coborâtă, mușchii masticatori sunt relaxați, iar mușchii gâtului sunt relaxați

Este utilă în:

- probleme ale urechilor (dureri, urechi înfundate, țiuituri);

- relaxarea mușchilor frunții;

- relaxarea mușchilor coloanei vertebrale cervicale

Se face timp de 10 minute, o dată pe zi

3. Mudra Vocalei I

Pentru formarea acestei mudre, gura este deschisă foarte puțin, mușchii obrajilor sunt încordați, mandibula este ridicată, mușchii masticatori sunt încordați ușor, iar mușchii gâtului sunt încordați

Este utilă în:

- relaxarea mușchilor tâmplelor;

- relaxarea mușchilor coloanei vertebrale

Se face timp de 10 minute, o dată pe zi

4. Mudra Vocalei O

Pentru formarea acestei mudre, gura este deschisă pe jumătate, buzele fac ca un fel de cerc, mușchii obrajilor sunt ușor încordați, mandibula este ridicată, mușchii masticatori sunt relaxați, iar mușchii gâtului sunt relaxați

Este cea mai cunoscută dintre Mudrele Vocalelor. Poartă denumirea de Mudra Corbului sau Kaki Mudra

Este utilă în:

- afecțiuni ale urechilor, nasului, gâtului;

- sinuzită frontală;

- probleme ale dinților și măseselor, abcese dentare;

- probleme ale buzelor, limbii;

- amigdalită (amigdale umflate);

- ridurile feței (întărește mușchii buzelor, diminuând ridurile care se găsesc în jurul gurii)

Se face timp de 12 minute, o dată pe zi

5. Mudra Vocalei U

Pentru formarea acestei mudre, gura este foarte puțin deschisă, buzele fac ca un fel de cerc, mușchii obrajilor sunt relaxați, mandibula este ridicată, mușchii masticatori sunt relaxați, iar mușchii gâtului sunt relaxați

Este utilă în:

- răcorirea corpului;

- întărirea mușchilor gâtului;

- reglarea chakrei abdomniale (manipura);

- reglarea funcționării plămânilor;

- gât uscat, răgușeală

Se face timp de 10 minute, o dată pe zi

6. Mudra Vocalei Ă

Pentru formarea acestei mudre, gura este deschisă, mușchii obrajilor sunt încordați, mandibula este coborâtă, mușchii masticatori sunt încordați ușor, iar mușchii gâtului sunt încordați

Este utilă în:

- relaxarea inimii;

- relaxarea canalelor limfatice majore din piept;

- reglarea tensiunii arteriale;

- relaxarea mușchiului diafragm;

- sughiț

Se face timp de 10 minute, o dată pe zi

7. Mudra Vocalei Î

Pentru formarea acestei mudre, gura este puțin deschisă, mușchii obrajilor sunt încordați, mandibula este ridicată, mușchii masticatori sunt încordați, iar mușchii gâtului sunt încordați

Este utilă în:

- relaxarea chakrei gâtului;

- relaxarea mușchilor coloanei vertebrale cervicale (cervicalgie, spondilită cervicală);

- relaxarea mușchilor abdominali;

- probleme ale intestinului subțire (balonare, burtă umflată, tranzit intestinal lent);

- încălzirea picioarelor;

- reglarea energiei interne a limbii;

- întărirea energetică a rinichiului

Se face timp de 10 minute, o dată pe zi

Să vă fie de folos!”

Sursa: Sebastian Mocanu



“Corpul tau iti cere ajutor:

1. Piele uscată:

Organism ul tău are insuficiență de vitamina E.

Pentru a-ți suplini norma include în regimul tău alimentar nuci, pește gras și ulei vegetal.

2. Părul și unghiile fragile:

Aceste simptome dau dovadă de lipsa de vitamina B și calciu. Consumă fasole și cereale integrale.

3. Sângerearea gingiilor:

Sângerarea gingiilor semnifică lipsa de vitamina C. Consumă cât mai des ceapă, usturoi, fructe și legume.

4. Insomnie și irascibilitate:

Ai lipsă de magneziu și potasiu în organism.

Aceste elemente se găsesc în caise uscate, prune și sfeclă.

5. Cârcei în timpul nopții:

Cârceii de asemenea dau de știre că ai lipsă de magneziu și potasiu.

6. Piele aspră la coate:

Acest simptom dă dovadă de ai insuficiență de vitamina C și A, care se găsesc în toate legumele și fructele de culoare portocalie: morcovi, dovleac, roșii, caise, caise uscate.

7. Vrei produse cât mai sărate:

Ar putea să ai în organismul o infecție sau o inflamație, în special în sistemul urogenital.

8. Vrei cât mai mult dulce:

Ai putea să fii epuizat(ă) și să ai nevoie de furnizare de energie rapid. În acest caz, este mai bine să consumi miere sau ciocolată neagră, pentru a un avea probleme cu tractul gastro-intestinal.

9. Ai poftă de semințe de floarea soarelui:

Corpul tău este lipsit de antioxidanți.

10. Simți nevoia să consumi acru:

Organismul cere aceste produse, deoarece necesită o stimulare a ficatului sau a vezicii biliare.

Include în dieta ta lămâie și afine.” Via Ioan Ioan


"Ce te-a îngrășat?

Ceva fizic, tiroida? Întrebarea de bază.

Ce te-a îngrășat a fost sindromul abandonului.

Vreau să vorbesc cu tine și să îți spun că nici o dietă slabă sau grasă și nici lipsa de exerciții nu ți-au cauzat kilogramele în plus.

Ceea ce te-a îngrășat a fost frica, sentimentul de abandon, lipsa iubirii, devalorizarea, lipsa protecției, nesiguranța, grija zilei de mâine, rănile dobândite în mica copilărie, umilințele, rușinea, trădarea, pedepsele, nedreptatea, abuzurile fizice, psihice, emoționale, jignirile.

Toate acestea le-ai experimentat în impulsuri inconștiente iar ele s-au manifestat ca obiceiuri alimentare slabe.

Ține cont că scopul experiențelor dureroase nu este acela de a îndura, ci de a ne învăța lecția lor și apoi de a se dizolva.

Cu toate acestea pe masură ce sistemul tău de drenaj emoțional este disfuncțional ai încercat inconștient să scapi de acele gânduri și sentimente prin digestie, spunând:

- Dacă nu-mi pot procesa tristetea, poate o pot mânca.

- Dacă nu-mi pot procesa furia, poate o voi înghiții.

Acel exces de greutate va dispărea atunci când acel copil interior, care încă trăiește în corpul de adult, crește prin grăsime corporală pentru a fi recunoscut - văzut și protejat de adultul matur. Și să realizeze că frica aparține trecutului și că este în siguranță acum.

Cu cât ne simțim în siguranță cu atât copilul interior va înceta să crească în grăsime corporală.

Vreau să stii că grasimea este o expresie fizică a nevoii tale de a pune distanta fata de ceilalti, această grăsime a fost un zid care să te protejeze, o barieră pe care ți-ai creat-o, un scut de protectie.

Îți propun să dărâmi cărămizile acelui scut de grăsime, pentru a-i oferii liniște și libertate emotională copilului tău interior.

Acele cărămizi astăzi nu-ți mai servesc, acele cărămizi care poartă diferite nume precum: rușine, frica, furie, resentimente, nedreptate, epuizare, stres, complex de inferioritate, devalorizare, nu-ti mai servec.

Grăsimea pe care o vei elimina din corp ți-a pătruns în conștiință înainte de a se acumula pe corp, iar când greutatea dispare din minte, grăsimea îți va părăsii și corpul.

Vindecarea începe în minte.

Corpul reflectă mintea și rănile emoționale de care suferim.

Cand vindecam mintea si ranile, trupul îsi reia forma sănătoasă de armonie și bucurie.

Ps: Să nu-ți fie rușine de grăsimea pe care ai acumulat-o. Ea face parte din trezirea ta, din evolutia ta, din dorinta ta de schimbare si vindecare." Sursa: Luna Agape



Legat de adaptarea corpului vostru fizic la energiile de vibrație înaltă care curg pe Pământ, în această săptămână s-ar putea să experimentați o slăbiciune musculară.

Indigestia este și ea un posibil simptom – puteți avea momente când până și un măr este greu de digerat pentru voi și vi se face greață de orice, chiar dacă vă foame.

S-ar putea să aveți parte și de multă agitație intestinală sau chiar de episoade de diaree - și asta nu doar din cauza dificultății digerării alimentelor, ci și pentru că treceți printr-o perioadă de purificare a organismului înainte de întruparea unei Versiuni superioare a voastre.

Este posibil să fi experimentat deja perioade de anxietate și sentimentul că „vă fuge pământul de sub picioare”, chiar dacă nu s-a schimbat nimic semnificativ în viața voastră.

După anxietate este posibil să experimentați un sentiment de seninătate și expansiune, chiar dacă vă simțiți copleșiți de toate acele stări.

În plus, în această săptămână activările inimii au avut loc una după alta, iar simptomele au fost de genul: palpitații, senzația că simțiți cum inima voastră bate în mijlocul pieptului, o apăsare la nivelul pieptului (nu durere sau presiune, doar o oarecare tensiune sau disconfort), tuse de la nivelul diafragmei și strănut.

De asemenea, unii oameni pot avea senzația că nu pot respira profund sau că pot inspira mai mult aer decât înainte.

Este posibil să percepeți în gât o senzație de fierbințeală sau de arsură care durează doar câteva minute și trece, pe lângă tensiune sau durere la nivelul gâtului, precum și furnicături în degete și la nivelul feței.

O presiune la nivelul capului și alte simptome colaterale acesteia pot fi și ele experimentate ca urmare a adaptării corpului vostru fizic la energiile de vibrație înaltă din această perioadă.

Când activăm/ întrupăm o nouă Versiune a noastră, înainte de a o putea accesa, suntem întotdeauna testați într-un fel sau altul, iar acest test poate să apară sub forma unei experiențe exterioare care ne afectează la nivel interior, chiar dacă acea experiență nu este una foarte dramatică.

Ca urmare a faptului că suntem într-o stare alterată de conștiință (deși nu suntem conștienți de asta), orice „picătură de apă” o percepem la nivel emoțional ca pe un ocean, pentru că procesul de transformare interioară trebuie să aibă loc așa cum a fost „programat” pentru fiecare dintre noi. Din acest punct de vedere, orice experiență poate avea ca efect declanșarea procesului interior de transformare. Și acest lucru se întâmplă în acele momente în care ne simțim complet „pierduți”, deconectați de tot și de toate, în care nu mai găsim sensul unor lucruri care anterior au însemnat foarte mult pentru noi (pentru Versiunea noastră anterioară).

Pe măsură ce integrăm noua noastră Versiune, doar Iubirea rămâne, pentru că este atemporală, infinită și perfectă în sine.

Oferiți corpului vostru fizic toată susținerea de care are nevoie acum; veți simți intuitiv de ce anume are nevoie corpul vostru, pentru a-și menține echilibrul.

Tot ce se întâmplă respectă Planul Divin, dar în unele etape ale procesului de Schimbare presiunea la care este supus corpul nostru fizic poate fi destul de greu de suportat. (Alicia - Carta Astral 222 )


Reflexoterapia are drept scop reechilibrarea energiei vitale a organismului. Talpile picioarelor reprezinta zona de maxim interes in reflexoterapie.

Pe talpile picioarelor sunt puncte si zone de proiectie al tuturor organelor corpului omenesc iar prin intermediul punctelor de corespondenta se stabileste o legatura cu acestea.

Cu ajutorul reflexoterapiei puteti vindeca:

-starile de stres, amețeli, migrene, insomnii, oboseala cronica; -instabilitate emotionala, depresii, anxietate, atacuri de panica;

- afectiuni hepato-biliare;

-afectiuni ale coloanei, sciatica, lombosciatica, reumatism, artroza, artrita, coxartroza;

-tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale;

-tulburari de metabolism, obezitate, diabet;

-afectiuni digestive;

-afectiuni renale;

-probleme de circulatie a sangelui: hipertensiune, hipotensiune..

- afectiuni ale urechilor, nasului si gatului (ORL): rinita, sinuzita, bronșită, astm, nevralgii;

-crampe musculare, dureri de spate;

-ajuta si in cazuri de infertilitate la femei.”

Via Romulus Moldovan

"Actul simplu de a merge desculți oferă atât de multe beneficii care adesea sunt trecute cu vederea de către societate, împingând importanța purtării pantofilor în orice moment.

Potrivit dr. Mercola, mersul cu picioarele atingând pământul permite organismului să absoarbă electroni negativi prin Pământ, ceea ce ajută la stabilizarea ritmului zilnic de cortizol și la crearea unui mediu bioelectric intern echilibrat.

Am pierdut o mare parte din legătura noastră cu Mama Pământ din cauza vieții moderne, dar încercarea de a merge pe jos desculț poate oferi organelor vitale mai multe beneficii decât credeți.Iată câteva dintre beneficii:

Reduce durerea și tulburările de somm.În acest studiu, doisprezece persoane au dormit pe un strat conductiv pentru saltele care a imitat efectele somnului direct pe Pământ timp de opt săptămâni.

Toți participanții s-au plâns de durere, stres și probleme de somn.

După perioada de testare, oamenii de știință au descoperit o reducere considerabilă a nivelului lor de cortizol și toți subiecții au raportat că durerile, stresul și tulburările de somn au fost fie mult reduse, fie au dispărut în întregime.

Întărește sistemul imunitar.

Cercetatorii au descoperit ca mersul pe jos desculț poate de fapt duce la scaderea numarului de celule albe din sange si cresterea numarului de celule rosii din sange, indicand un raspuns imun pozitiv.

Reduce riscul de boli cardiace.

Conform unui studiu publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară, pământul crește încărcătura de suprafață a celulelor roșii din sânge.

Acest lucru are ca rezultat reducerea aglomerării în celule, care, prin urmare, diminuează grosimea sângelui.

Având în vedere că viscozitatea ridicată a fost direct legată ca factor de risc la bolile de inimă, împământarea, prin urmare, reduce semnificativ riscul de apariție a bolilor de inimă.

Reglează sistemul nervos, reducând simțurile de anxietate și stres.

Mergând în general, puteți ajuta la reglarea emoțiilor și la echilibrarea sistemului nervos, dar lăsarea corpului în contact cu solul scade direct anxietatea și stresul.

Reduce durerile de cap.

Migrenele au fost legate în unele cazuri de expunerea prelungită la radiații și, de vreme ce pământul literalmente motivează corpul și reduce radicalii liberi, poate atenua și durerile de cap." Sursa: wawlist com.

Eu îmi doresc să fiu mai mult decât un pastor care le vorbește oamenilor despre Dumnezeu. Eu vreau să fiu un exemplu viu despre ce înseamnă a trăi în aliniere cu Dumnezeu.

Unul dintre modurile în care am făcut asta a fost prin a fi un exemplu de om care are grijă de corpul său fizic, astfel încât să le și arăt celor din comunitatea mea cum se face acest lucru, nu doar să le vorbesc despre asta. Am slăbit câteva zeci de kg, fac sport, duc o viață sănătoasă.

Corpul nostru este un templu în care coboară Sfântul Duh și trebuie respectat și tratat ca atare. Cei mai mulți oameni nu-și respectă corpul fizic și nu fac niciun efort ca să se asigure că trupul lor primește tot ce are nevoie ca să fie sănătos și ca să poată face față solicitărilor pe care le presupune împlinirea Menirii lor.

Dumnezeu mi-a spus la un moment dat: „Nu-ți pot binecuvânta preoția decât la nivelul la care poate suporta corpul tău fizic”. Și atunci mi s-a părut că nu e drept. Chiar i-am zis lui Dumnezeu: „Nu e drept! Am văzut congregații foarte mari, la fel de mari ca pastorii care le conduc, ca s-o spun pe-aia dreaptă. De ce trebuie ca eu să slăbesc?”.

Și El mi-a răspuns: „Pentru că binecuvântările pregătite pentru tine sunt atât de mari, încât corpul tău fizic nu le poate duce, dacă nu este într-o stare bună de sănătate. Tu nu ai idee ce voi face prin tine. Nu te mai compara cu alții. Ascultă ce îți spun!”.

Și l-am ascultat. Iar acum, după patru ani de muncă asiduă pentru a-mi aduce corpul în cea mai bună formă, pot spune că nu m-am simțit niciodată mai bine, mai plin de energie, mai tânăr, mai pregătit pentru ceea ce vrea Dumnezeu să facă prin mine. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan



"În cazul în care corpul tău fizic este epuizat, în cazul în care ai nevoie de mai mult somn decât de obicei sau dacă nu poți dormi, dacă simți dureri fizice pe care nu le-ai mai simțit niciodată până acum, dacă durerile fizice pe care le-ai mai avut sunt acum mult mai intense, dacă ai dureri de spate, dacă ai iritații/ alergii, dacă ești amețit, dacă ai vederea încețoșată, dacă ai grețuri, acestea sunt simptome ale Ascensiunii. Acestea sunt un semn că în corpul tău fizic au loc niște procese energetice.

Nu e nimic în neregulă cu tine. Sunt doar efectele acestor procese energetice cu care noi nu suntem obișnuiți, pentru că trupul nostru nu a fost niciodată atât de activ din punct de vedere energetic pe cât este în aceste vremuri.

Corpul nostru fizic se schimbă și va funcționa într-un mod în care nu a mai funcționat niciodată până acum. În ultimele circa 7 luni în corpul nostru au avut loc activări/ actualizări/ restructurări cum nu au mai avut loc niciodată până acum, iar acum corpul începe să funcționeze ca un „instrument” energetic. Evident că noi simțim toate aceste transformări din interiorul corpului nostru fizic - și sunt senzații dintre cele mai diferite.

Noi începem să fim prezenți în corpul nostru fizic, începem să ne simțim rezonanța, nu mai funcționăm ca niște zombies și nici nu mai permitem altora să ne dicteze cum să gândim, ce să simțim, cum să ne trăim viața. " (Sursa: Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

“AI GRIJĂ DE ORGANELE TALE, nu le mai speria.

1. Pancreasul se sperie când mănânci mult zahăr. Stă liniștit când mănânci alimente cu un conținut de carbohidrați complecși sănătoși care nu îi suprasolicită sinteza și secreția de insulină.

2. Pielea se sperie când o acoperi cu cosmetice toxice, pline de parabeni, ftalați și alți compuși dăunători. Stă liniștită când o tratezi cu ingrediente naturale.

3. Rinichii se sperie când nu bei suficientă apă în 24 de ore, pentru a te hidrata optim. Stau liniștiți când bei între 1,5-3 litri de apă/zi, curată, de izvor, pe tot parcursul zilei.

4. Ficatul se sperie când mănânci mâncăruri hiperprocesate abundente în E-uri toxice, prăjite în uleiuri hidrogenate, când bei alcool în exces și consumi medicamente hepatotoxice. Stă liniștit când nu îi suprasoliciți funcțiile, printre care și cea de detoxifiere.

5. Stomacul se sperie când sari peste micul dejun. Stă liniștit când mănânci la timp, nu mai târziu de orele 9:30-10.

6. Colonul se sperie când mănânci alimente care îți afectează tranzitul intestinal și te constipă. Stă liniștit când consumi suficiente fibre alimentare și prebiotice care îți normalizează tranzitul.

7. Plămânii se sperie când inhalezi aer murder, fum de țigară, parfumuri toxice, etc. Stau liniștiți când respiră un aer suficient de curat.

8. Inima se sperie când te uiți la lucruri urâte, care îți dau o stare psihică rea, te stresează și îngrijorează excesiv. Stă liniștită când te uiți la lucruri care îți dau o stare psihică bună.

9. Intestinul subțire se sperie când mănânci sau bei mâncare sau apă prea reci. Stă liniștit când mâncarea și apa sunt cel puțin la temperatura camerei.

10. Creierul se sperie când ai multe gânduri negative și persiști în ele prea mult timp. Stă liniștit când ești optimist și ai un echilibru în gândire: mai multe gânduri pozitive decât negative.

Ai grijă de toate organele corpului tău și nu le speria, menține-ți-le sănătoase, pentru că dacă se vor îmbolnăvi va trebui să faci eforturi susținute să se însănătoșească.” (Sursa: Nicolae Nicusor)


"In opinia mea, pe masura ce cresti vibrational, nu mai esti dispus sa ai relatii intime cu orice persoana, nu-ti mai oferi corpul oricui, doar de dragul placerii sexuale. Incepi sa constientizezi ca nu este vorba doar despre a face sex, ca in astfel de situatii se intampla mult mai mult decat atat, ca are loc un schimb energetic si stii ce impact poate sa aiba acest lucru asupra ta, mai ales cand esti interesat de evolutia spirituala.

Ca atare, devii mult mai selectiv cand este vorba de a accepta un om in intimitatea ta.

Evident, aceasta este doar parerea mea, fiecare este liber sa faca ce vrea cu corpul sau." (Sursa: Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

Parul nostru, o poarta spre spiritualitate

„Pe aceeași lungime... de undă

Se pare că strămoșii noștri dețineau cunoștințe ample despre legătura tainică dintre părul omului și alcătuirea întregului Univers. Potrivit afirmațiilor acestora, între lungimea părului și capacitățile extrasenzoriale pe care unii oameni le dețin există o corelație directă. Oare de ce strămoșii noștri acordau părului o importanță atât de mare? Părul lung nu era o simplă modă a vremii, ci se considera că are o funcție esențială, aceea de receptor și emițător între forțele superioare ale Universului și ființa umană. În fiecare secundă, părul transmite și receptează informații vitale, acest proces desfășurându-se automat, fără a putea fi controlat de conștiința umană.

Există tradiții conform cărora părul copiilor nu trebuia tăiat până la vârsta de șapte ani. Conștiința lor nu era încă formată, părul slujind ca instrument de acumulare de informații și cunoștințe primite de la forțe superioare divine. Astfel, se credea că un copil poate căpăta darul telepatiei sau al proorocirii, și, dacă părul îi era tăiat, legătura sa cu forțele supreme era întreruptă. Mai mult decât atât, se socotea că, prin tunderea podoabei capilare, personalitatea copilului se poate modifica.

De asemenea, exista și credința potrivit căreia nici femeile însărcinate nu trebuiau să-și taie părul căci, astfel, puteau interveni în soarta viitorului copil.”

https://publimix.ro/blog/sanatate-si-frumusete/parul-si-semnificatia-sa-speciala


Despre părul femeii și puterea lui ascunsă

„Părul, din cele mai vechi timpuri a fost nu doar un atu și o componentă de bază a frumuseții feminine, ci și o sursă și un indicator al niveluliui de energie vitală și forță interioară a unei femei. Părul era tratat cu o atenție și o dragoste deosebită la toate popoarele lumii. Orice femeie era învățată din fragedă copilărie că părul ei reprezintă o adevărată comoară. De exemplu, cu ajutorul părului lung se atrăgea sporul casei, se putea vindeca un copil sau fermeca un bărbat…

Cu timpul, cunoașterea mistică despre puterea părului uman a fost aproape în întregime pierdută. În zilele noastre nici o femeie nu-i mai dăruiește bărbatului iubit o șuviță din părul ei, pentru ca acesta să o poarte în dreptul inimii, amintindu-și de iubită atunci când distanța îi desparte, nu mai face pendul din inelul de căsătorie atârnat de un fir de păr, atunci când vrea să afle răspunsuri despre cei dragi și nu-și mai alege peria sau pieptenele de păr cu aceeași grijă, cu care o făceau altădată străbunicile noastre . Totuși, la nivel intuitiv, orice femeie știe și simte în adâncul ființei sale, cât de important este părul ei. Și aici nu este vorba doar despre frumusețe.

Firele de păr sunt un fel de „antene” naturale ale organismului nostru, prin care circulă energii vitale atât înspre corp, cât și dinspre el. Părul poate povesti despre noi multe – cât de bine ne simțim, în ce stare sunt organele noastre interne , cum funcționează sistemul  hormonal – detaliu extrem de important pentru buna funcționalitate a corpului feminin. Părul arată și nivelul nostru de feminitate, fiind o sursă de conectare la energia Universului de tip Yin.

Din punct de vedere energetic, situația e neschimbată și în zilele noastre. O femeie care optează pentru o tunsoare scurtă, într-un fel sau altul, își afectează una din sursele de vitalitate – este important să știm acvest lucru. Lungimea ideală a părului feminin este până în dreptul vertebrei T10 (trebuie să acopere sternul și omoplații)

Pentru o femeie un păr  îngrijit mai reflectă și „ordinea” din capul ei. De aceea nu sunt deloc întâmplătoare vechile ritualuri, prin care aceasta  își peria îndelung și minuțios părul înainte de culcare, îndepărtând cu ajutorul pieptenului sau al periei orice energie sau emoție negativă, acumulată de-a lungul zilei, relaxându-și în acest fel trupul, mintea și sufletul. Nu mai e nevoie să demonstrez nimănui, sper, cât de important este pentru o femeie să atingă starea de relaxare după o zi grea, indiferent dacă se pregătește pentru somn, pentru meditație și rugăciune,  sau pentru a face dragoste cu soțul ei.

https://blogulmasheiro.wordpress.com/2019/12/16/despre-parul-femeii-si-puterea-lui-ascunsa/

Din mamă în fiică se transmitea odinioară obiceiul de a purta părul cât mai lung cu putință.

Având grijă de acesta, femeia îndeplinea o asceză și toate problemele ei, eliminate prin firele de păr, puteau fi astfel îndepărtate. Pe când, tăindu-și părul scurt, ea își lăsa captive toate problemele în interior.

Și dacii, și slavii, dar și majoritatea popoarelor nordului aveau aceleași reguli nescrise, atunci când venea vorba despre păr. Simbolul frumuseții și al sănătății feminine era reprezentat de cosița lungă, strălucitoare, împletită în trei, de grosimea încheieturii. Femeile măritate erau învățate, că toată energia și bunăstarea căminului este depozitată în părul lor. Nu întâmplător, în timpul invaziilor, barbarii căutau să o captureze mai întâi pe soția conducătorului advers și să-i taie părul, într-un ritual menit să-l sece de puteri pe soțul ei, ba char și întreaga cetate sau ținut pe care acesta, împreună cu consoarta, le stăpânea.

Părul femeilor măritate, spre deosebire de cel al fetelor tinere, era întotdeauna acoperit – pentru ca puterea lui să fie canalizată doar către familie, dar şi pentru a nu aduce în casă invidia străină, răutatea și alte energii negative din exterior. Foarte rar o femeie se încumeta să poarte părul despletit într-un loc public, deoarece se considera să o astfel e risipire a energiei  personale nu poate rămâne fără consecințe. Majoritatea femeilor erau foarte atente la acest aspect – şi anume, de a-şi păstra la nivel optim încărcătura energetică, specific feminină.

Mai exista o categorie specială de femei, care puteau purta părul despletit fără să fie judecate pentru asta –acestea erau dansatoarele ritualice, preotesele, heterele – pe scurt, femeile cu inițieri şi funcţii speciale, care își foloseau podoaba capilară ca pe un instrument de lucru și de influență a persoanelor sau evenimentelor, lor însă nefiindu-le permis să aibă o familie. Dar acestea cunoșteau și ritualuri speciale de curățare, după ce apăreau în fața mulțimilor cu părul lăsat liber.

Preotesele din templele Afroditei purtau, de asemenea, părul foarte lung. Se considera că acesta le ajută să nu se epuizeze din punct de vedere energetic în timpul apropierii fizice de un bărbat, restabilindu-le rapid balanța interioară.

Bineînțeles că multe dintre femeile contemporane, veșnic grăbite și având cu totul alte valori și etaloane decât stră-străbunicile lor, vor considera majoritatea obiceiurilor mai sus menționate drept simple superstiții, depăşite şi inutile .

Totuși, nu vă grăbiţi cu concluziile. Dacă simțiți că sufletul vă rezonează măcar cu o mică parte din cele citite, încercați, măcar pentru o perioadă limitată de timp, în calitate  de experiment,  să țineți cont de câteva sugestii (vă asigur, că nu veți regreta!)  

* Nu vă tundeţi niciodată înaintea unor evenimente importante din viața voastră, pentru a nu modifica cursul lor;

* Monitorizaţi în permanență starea părului vostru, alocând timp măcar o dată pe zi, de preferat seara, unei perieri  temeinice, fără grabă. În timpul pieptănatului puteţi și chiar trebuie să rostiţi mental afirmații pozitive cu privire la viitor, sau vă puteţi ruga.

* Din timp în timp prindeţi-vă părul în coadă sau împletiţi-l. Măcar în zilele când aveţi nevoie de energie suplimentară. Este foarte util să vă prindeţi sau să vă acoperiţi părul atunci când mergeţi în locuri aglomerate și încărcate negativ dpdv energetic – în piețe, în mari centre comerciale, dar mai ales la spital sau la cimitir.

* Se considera că părul strâns într-un coc „jos” dezvoltă  două virtuți  importante pentru o femeie – smerenia și ascultarea. O „coadă de cal” sau un coc prinse în creștet îi conferă rezistență fizică și psihică, sporindu-i puterile.

* Atunci când părul cade, este foarte important și chiar necesar să lucrăm cu Neamul, cu arborele genealogic, conștientizând problemele și blocajele pe acest subiect. Pentru că una din funcțiile subtile ale părului este să ne hrănească cu energiile neamului. Pentru o femeie căderea părului indică de cele mai multe ori probleme nerezolvate cu bărbații din neam – cu frații, fiii, bunicii, soțul  sau cu tatăl.

* Să vă purtaţi cu părul vostru și să-l îngrijiţi, ca și cum acesta ar fi un Dar neprețuit, ce v-a fost transmis de către strămoși și care trebuie păstrat și transmis intact mai departe.

* Să țineţi minte, că regenerându-vă părul și protejându-l permanent,  atrageți sporul și abundența în casele voastre.

* Dacă aveți în permanență un tonus vital scăzut și vă simţiţi stoarse de vlagă – lăsaţi-vă  părul să crească!

* Dacă vreţi să vă dezvoltaţi intuiția – lăsaţi-vă părul să crească!

* Dacă vreți să aflați răspuns la o întrebare, legată de casă sau de cei dragi, sau să primiți un semn, formulați întrebarea în timp ce vă pieptănați, împletiți părul în cosiță și mergeți la culcare. Dimineața despletiți-l și mergeți să vă faceți treburile zilnice. Răspunsul va veni.

* Și cel mai important lucru: nu uitați, că printr-o simplă fluturare a minunatelor voastre plete puteți trezi în sufletul cuiva Iubirea!

https://blogulmasheiro.wordpress.com/2019/12/16/despre-parul-femeii-si-puterea-lui-ascunsa/


ENERGIA SI PUTEREA PARULUI

MAGIA PĂRULUI: ESTE UN ACUMULATOR DE ENERGII ŞI INFORMAŢII (1)

Din cele mai vechi timpuri, se considera ca părul lung, împletit în cozi, era semnul bunului renume al fetelor si al femeilor.

Fetele tinere purtau cozi impletite, lasate pe spate iar femeile maritate isi purtau parul impletit in cununa in jurul capului sau in forma de coc la ceafa.

Dintotdeauna, magii, vrajtorii si vrajitoarele au purtat parul lung, lasat sa cada pe umeri si pe spate.

In Evul Mediu, cand o vrajitoare suferea o condamnare la arderea pe rug, mai intai i se reteza parul deoarece judecatorii erau convinsi ca parul lung le-ar fi dat puterea sa le salveze. Convingerea acelor vremuri era ca puterea celor ce se ocupau cu vrajile, venea din parul lor, fiind cu atat mai mare cu cat parul era mai lung si mai bogat. De regula, femeile banuite a fi vrajitoare, purtau parul despletit, lasat liber pe spate. De fapt, nici tunsoarea condamnatilor nu avea ratiuni de igiena ci servea la recunoastere, limitandu-le totodata puterile, deoarece lungimea parului iti poate darui puteri neobisnuite, nu doar in sens pozitiv ci si negativ. Iar acest lucru depinde de structura spirituala a omului. De exemplu, un om rau, cu par lung, era capabil sa faca mai multe rele decat un om cu parul scurt. La fel si un om bun, daca structura lui spirituala este una buna, parul lung ii ofera posibilitatea de a face si mai mult bine. De aceea toti intelepti antichitatii era ilustratii cu pletele pe spate.

Fiecare parte a corpului, cat si fiecare organ, are strict determinate propriile functii, slujind supravietuirea omului si buna functionare a intregului corp. Fiecare element al corpului serveste o cauza stricta pentru existenta. Parul reprezinta prelungirea sistemului nervos si prin urmare, parul poate fi vazut ca nervi existenti la suprafata corpului; un fel de tentacule special dezvoltate, sau antene ce transmit o cantitate imensa de informatii din scoarta cerebrala din sistemul limbic in sistemul neocortic. Parul omenesc, incluzandu-l si pe cel de pe fata barbatilor, nu doar in mod direct alimenteaza corpul cu informatii ci si emana energii, energie electromagnetica emanata de catre creier in mediul inconjurator. Acest lucru a fost indubitabil demonstrat prin efectul Chirlian si efectul se vede clar atunci cand in fotografie omul are parul lung si imediat dupa ce parul acestuia a fost tuns. Aceste doua fotografii inainte de tunsoare si dupa au diferente energetice remarcabile. Atunci cand parul este tuns sau scurt, emisia si receptia semnalelor din mediul inconjurator este foarte mult ingreunata si ca rezultat a acestui lucru apare neajutorarea, starea de slabiciune, negasirea solutiilor si a rezolvarilor a unor probleme aparent simple. Acest lucru este deja demonstrat prin experimente executate asupra indienilor, ce indata ce le-a fost taiat parul, nu au mai fost capabili de detectarea pericolelor existente in imediata lor apropiere.

Tunsul parului contribuie dramatic la neconstientizarea in raport cu problemele mediului inconjurator intr-un ecosistem local.

Concluzie : Pentru a rezolva problemele existente in lumea noastra, in primul rand trebuie sa recunoastem ca cele mai multe inchipuiri de baza ale noastre despre realitate sunt false sau sa zicem gresite. Istoria biblica a lui Samson si Dalila contine foarte multe intelesuri tainice pentru noi. Nu intamplator, parului i se spune „podoaba capilara”. Parul este un organ al perceptiei si al acumularii energiilor fine. Cu cat este mai lung parul omului, cu atat mai multa putere spirituala de la Preainalt primeste acel om; deoarece aceasta putere hraneste toate corpurile si invelisurile omului. In scrierile vedice se spune clar : „A-i tunde omului parul si a-i rade mustata si barba este totuna cum a ucide acel om.” Doar in conditii extrem de importante si necesare si doar pentru a dobandi anumite capacitati, omul putea sa isi indrepte toate energiile sale negative in par si sa il tunda, eliberandu-se in felul acesta de energiile care il opreau din evolutie. Anume in acest lucru consta sensul ritualul rasului in cap pentru calugari.

Slavii vechi tundeau parul copiilor numai cand acestia atingeau varsta de 7 ani si le ascundeau parul intre grinzile de lemn a caselor. Daca parul copilului este tuns pana la 1 an, se incetineste imediat dezvoltarea vorbirii. Un astfel de copil va incepe sa vorbeasca clar, mult mai tarziu. Daca parul la un copil este tuns pana la varsta de 7 ani, atunci acelui copil, parintii i-au incetinit dramatic dezvoltarea capacitatilor mentale….

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)



Femeia care ea insasi si-a tuns parul o numeau „Carna” dupa numele zeitei Carna, raspunzatoare pentru implinirea legii legaturilor cauzalitatii si efectelor.

Adica, ea insasi arata lumii ca reprezinta cea pe care Carna a pedepsit-o. Carna reprezinta o zeitate slava, echivalentul Karmei in traditia hindusa. De aici cuvantul „carnagiu=pedepsire”. Barbatii mireni, au inceput sa isi taie parul pana la umeri si sa il impleteasca, in sec XII-XV, in secolul XV-XVI au inceput sa apara coafuri barbatesti mult mai scurte, ca urmare a pierderii culturii vedice a stramosilor. In acele vremuri, pe acestia ii numeau barbati scurti (minte scurta), deoarece au constat ca cei ce purtau parul scurt erau foarte buni la rezolvarea problemelor imediate, dar nu puteau vedea evolutia hotararilor si faptelor lor in viitor. Cei cu parul lung, erau mai lenti in luarea hotararilor imediate dar deciziile si faptele acestora aveau efect benefic atat in prezent cat si in viitor. Probabil nu intamplator, odata cu evolutia civilizatiei umane, odata cu dezvoltarea tehnologiilor, oamenii au fost nevoiti sa se specializeze in luarea hotararilor imediate si pe termen scurt si din acest motiv, civilizatia a contribuit la scurtarea parului. In prezent, oamenii care locuiesc in orase si care sunt implicati in activitati sociale, oameni care duc un mod de viata obisnuit dar ce incearca sa traiasca dupa legile stramosilor, trebuie sa inteleaga ca o atitudine corecta fata de propriul par, ca un garant al sanatatii fizice si energetice se determina printr-o gandire rationala si treaza, cat si de timp, loc si spatiu.

Pe capul omului se pozitioneaza cateva centre energetice extrem de importante.

In frunte (chiar in locul unde incepe linia parului), centrul legaturilor cu energiile duhovnicesti, in crestet, centrul legaturii cu egregorul neamului si intre sprancene, centrul clarviziunii.  Parul este un organ al asimilarii si acumularii energiilor fine din mediul inconjurator si din Cosmos. De aici vine si denumirea slava veche a ”cositelor” = cosme – cosmos – cooperare ( impreuna cu cosmosului operam) – coordonare ( ordine in conformitate cu Cosmosul) – coabitare (viata sincronizata cu Cosmosul). De exemplu, pana la venirea crestinismului in Rusia, slavii de acolo traiau intr-o uniune cu natura utilizandu-i fortele datatoare de viata pentru propria lor viata si activitate. Atat la ei cat si la noi, din cele mai vechi timpuri oamenii foloseau diverse coronite, deseori facute din flori , fara ca ca acestea sa acopere fontanela. Pe timp de iarna, parul proteja capul de supraracire.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


Odata cu dezvoltarea, nu obligatoriu si evolutia civilizatiei, au inceput sa se schimbe si acoperamintele stramosilor nostrii.

Bentitele si coronitele fetelor, treptat au inceput sa se modifice, acoperind treptat capul pana la sprancene si coborand din ce in ce mai mult in jos si astfel au aparut salurile, basmalele, palariile sau coifurile. Astfel, treptat, pierzandu-se sensul adevarat al impodobirii capului, femeile au ajuns sa poarte diferite basmale cusute cu pietre pretioase si cusute in aur, care uneori cantareau pana la 12 kg. In partile de nord ale Rusiei, sensul profund al acoperamantului capului, s-a pastrat mult mai mult timp in conformitate cu obiceiurile stramosilor. In acele zone, femeile, foarte mult timp, nu au acceptat regulile crestine de acoperire a capului, nedorind astfel a se ecrana pe sine de stralucirea regelui soarelui lor, Iarila.

Abia in secolul XVI a intrat in obisnuinta si a devenit o rutina zilnica, un obicei, in urma caruia, femeile maritate trebuiau sa aiba capul acoperit cu basma. In aceeasi perioada de timp, biserica crestina a inceput un adevarat razboi pentru distrugerea tot felul de simboluri a belsugului si uniunii a doua inceputuri, ying si yang, cat si pedepsirea celor care le purtau. Crestinii le explicau acestora ca acoperamantul pe capul femeii reprezinta semnul suprematiei barbatului asupra femeii. In realitate, femeia slava, niciodata nu a devenit sclava barbatului sau. Ea mereu a ramas prietena draga si sotie credincioasa a barbatului. Atingerea barbatului de parul sotiei sale, era un semn profund al increderii reciproce, al gingasiei si al schimbului energetic. In casa, fiecare femeie slava, in ciuda tuturor interdictiilor religioase, continua sa umble cu parul neacoperit si despletit pentru sotul ei. Atunci cand ieseau in lume, femeile maritate isi ascundeau parul sub batic, sub caciula de blana, pentru a-si proteja parul si energia acestuia de influentele negative exterioare.

O cosita lunga, impletita din trei, coborata de-a lungul coloanei vertebrale, unde se raspandesc o gramada de canale energetice, reprezenta si indeplinea functia de protectie si de uniune a celor trei lumi : Navi, Iavi si Pravi. Pentru amplificarea fortei de aparare a cositei, intre suvitele de par se adauga o bentita colorata pe care si astazi tigancile le folosesc si foarte des isi infrumusetau terminatiile cositelor cu diferite elemente : flori, pamblici, iarba etc. Pana si in prezent s-a pastrat traditia, ca la sarbatorile de Boboteaza, femeile din Rusia Siberiana, apar la aceasta sarbatoare cu parul despletit, dar si cu bentite si coronite de flori asezate in jurul capului, deoarece intre ai lor, prieteni si rude, acestea nu simt necesitatea de a se proteja de cineva.

Vopsirea parului intr-o oarecare alta culoare, in mod brutal ii incurca organismului de a emite si de a receptiona spectrul necesar lui de bioenergii.

Un astfel de par vopsit, organismul incearca sa il elimine, sa il respinga, incercand sa creasca un altul nou, ca pe niste antene nedeteriorate. (din aceasta cauza parul poate creste uneori mai repede) Podoaba capilara nu ne este data doar pentru frumusete. Parul reprezinta un fel de antene naturale a organismului nostru care atrag energia vitala in spatiul corpului. Parul nostru este purtatorul legaturii noastre cu lumile superioare si subtile si este un fel de inmagazinator al fortelor mistice si magice. Candva, in Rusia, dar si la noi, simbolul frumusetii feminine era considerata o coada cu grosimea incheieturii mainii purtatoarei acesteia.

Despre cosite si importanta parului, mai ales la o femeie, putem vorbi la nesfarsit.

In triburile dacice si tracice, parul nu se taia. Acest obicei s-a pastrat pana si astazi in manastirile contemporane, chiar si referitor la barbati. Parul este si indeplineste functia unor antene subtiri ce receptioneaza informatia cosmica. Din acest motiv, inca din antichitate, oamenii se fereau sa lase la putere omul chel.

Fetele tinere, inca din copilarie, isi impleteau parul intr-o singura coada iar aceasta era impletita din trei suvite. Cand fata se marita, coada ei de fata se despletea si in locul acesteia impleteau o alta facuta din doua cosite, deoarece din momentul casatoriei, femeia trebuia sa receptioneze prin par, energiile universale vitale, nu doar pentru sine ci si pentru viitorul copil. In Rusia veche, a descoperi capul femeii era considerat una dintre cele mai mari jigniri si se considera o batjocora la adresa acelei femei.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


Parul ca si conductor.

Parul, are nu numai diferite culori ci si constructie diferita : gros, subtire, drept, carliontat, ondulat. Insasi firul de par are diferite forme ce difera de la om la om : rotund, patrat, triunghiular, plat. Parul ne arata legatura multilaterala a omului cu cerurile si ne vorbeste despre un diapazon larg de unde pe care le poate receptiona.

Parul rigid si gros il detine omul simplu si detine un spectru constant de unde. Se stie ca oamenii cu firul de par subtire se ratacesc mai usor si mai des decat cei cu firul gros. Cei ce au parul subtire, pot fi mai usor pacaliti si abatuti de pe calea lor. In schimb, acestia, cel mai usor se refac dupa orice incercari ale vietii, boli, despartiri. Parul carliontat detine un mare potential de bruiaj, turbulente si ca rezultat, detinatorii acestui par se diferentiaza printr-o emotionalitate crescuta si spontaneitate. In schimb, oamenii cu parul carliontat, foarte greu devin fanatici in oarecare domeniu in comparatie cu cei cu par drept. Inainte se considera, iar ulterior stiinta a demonstrat, ca daca parul carliontat al omului incepe sa se indrepte, atunci acesta, in mod sigur, sau in cel mai bun caz, a ajuns pe un drum mult mai drept al vietii lui. Atunci cand parul incarunteste isi schimba si structura. S-a observat ca atata timp cat omul nu incarunteste, acesta isi traieste propria lui viata. Dar imediat ce incep sa apara firele albe, inseamna ca omul intra in rezonanta cu ceilalti oameni. Adica nu isi traieste doar propria lui viata ci fiind in permanenta rezonanta cu ceilalti, traieste atat viata lui cat si viata celorlalti cu care rezoneaza. Un astfel de om se afla intr-o retea informationala. Puterea sta in lungimea parului. In simbolistica mistica hindusa, parul era vazut ca si firul din panza de paianjen.

Un fel de „linii de forta” a Universului care patrund prin „parul lui Shiva si ii da omului puterea unui zeu”. Zeii antici, evanghelistii si apostolii, erau pictati ca avand parul lung ceea ce arata spre stabilitatea fizica si tarialor spirituala. In trecut, se considera ca anume in par salasluieste sufletul. Iar daca acesta este taiat, omul este lipsit de forta fizica si psihica. Nu trebuie aici sa mai repetam inca o data sau in amanunt povestea biblica a lui Samson. Dar trebuie sa spun, inca o data, ca aceasta poveste este foarte graitoare si avem multe de invatat din ea. Cititi-o inca o data cu mai multa atentie, anume din acest unghi de vedere. Stiind toate cele scrise pana acum, povestea lui Samson vi se va deschide acum din cu totul alta perspectiva. Atunci cand lui Samson din nou i-a crescut parul, puterea s-a intors la el si a reusit sa distruga cladirea in care se aflau dusmanii.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


A-ti taia parul inseamna a-ti schimba viata.

Si acest lucru foarte bine il stiau in antichitate. Chiar si astazi, la orice salon de coafura, daca vezi o femeie care vine si isi taie parul, modificand brusc si uneori brutal propria coafura, sa stiti ca acea femeie se afla in pragul unor mari schimbari (fie ca i-a aparut un amant, fie ca a divortat, fie ca se afla pe punctul de a se indragosti de cineva). Foarte putine femei din senin isi taie parul si trec de la o tunsoare lunga la una scurta, fara a exista un motiv emotional. De buna voie si chiar intr-o stare de bucurie, isi taiau parul numai acei oameni care se aflau intr-o stare de extaz spiritual urmand indicatiile vechiului testament, care spunea ca atunci cand te aflii in tristete „desparte-te de parul tau si arunca in el tot raul”.

Daca parul este izvorul fortelor noastre cosmice, inseamna ca tot ce se intampla cu el, schimba cursul unui rau nevazut al vietii noastre care ne spala pe noi cu valurile sale bioenergetice. Astfel, orice actiune asupra parului nostru poate influenta intr-o directie sau alta nu numai imaginea noastra exterioara ci chiar viata noastra. Probabil, anume de aceasta cunoastere si atitudine de acumularea energiilor vitale in par, este legata si cutuma care spune ca in nici intr-un caz sa nu tai parul femeii gravide. Copilului, pana la varsta de 1 an nu se recomanda pieptanarea, exclus fiind taierea parului.

Copiilor pana la varsta de 12 ani nu le taiau nici macar varfurile, pentru a nu le scurta mintea care cunoaste viata, legea neamului si a Universului, pentru ca nu cumva sa ii lipseasca pe acestia de forta vitala daruita de natura ca o forta de protectie. Taierea varfurilor, de lungimea unei unghii a degetului mare a adolescentului se facea doar dupa 16 ani si acest lucru se facea doar pentru ca parul sa creasca mai repede si nu din alte motive. Trebuie sa remarc ca aceasta operatiune de taiere a varfurilor de lungimea unei unghii se facea doar in zielele de luna noua. Pieptanarea parului reprezinta un fel de ritual sfant, in timpul caruia te puteai atinge de curentii cosmici si puteai simti in sensul direct al acestui cuvant forta vitala descendenta din ceruri. Pieptanarea, in trecut, se facea doar cu ajutorul pieptenului, iar acesta trebuia sa fie facut dintr-un metal pretios sau din lemn, lemnul unui copac taiat intr-o anumita perioada a anului si a lunii. Doar dintr-un astfel de copac se facea pieptenele si niciodata din altul.

Copiilor mici, parul le era pieptanat de catre parinti si de nimeni altcineva. Abia mai tarziu era permis sa se pieptene singuri. A te lasa pieptanata de altcineva era un act de mare incredere iar acesta putea fi doar un om iubit. O femeie, putea sa ii permita doar alesului sau sotului sa o pieptene. Oricare alt barbat nu putea sa se apropie de acest ritual.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


Pentru ce are nevoie omul de par?

In masinaria sociala, ca intr-o masina de spalat, foarte putini sunt cei care si-au pus intrebarea: „La ce ii serveste omului, parul?”. Trebuie sa va spun ca parul nu ne este dat noua numai pentru frumusete. Podoaba capilara indeplineste cateva functii foarte importante pentru om.

1. In primul rand, parul este un cumul de antene care asimileaza energia cosmica si cea din mediul inconjurator.

2. Parul indeplineste functia de acumulare. Parul este un acumulator. Adica, acumuleaza energia, forta proprie omului. Omul cu parul lung, are intotdeauna o intuitie mai buna. Femeia cu parul lung, in perioada de graviditate nu are toxicoza gravidica.

3. Parul intareste memoria omului.

Imi aduc aminte istoria unei prietene. Aceasta nu era stralucita la invatatura, era sportiva si avea o coada pana la brau. Pe la sfarsitul anului scolar, a impins-o „cel rau” sa isi taie parul, exact cu doua saptamani inainte de examene si si-a facut o coafura moderna in viziunea ei. Ce credeti ca s-a intamplat? A cazut examenele. Si nu doar unul. Imi aduc aminte cum imi spunea, ca pur si simplu nu reusea sa isi aminteasca nimic din ceea ce acum doua saptamani stia ca la carte. Ea, odata cu taierea parului, si-a scurtat si memoria. Anume din acest motiv, in trecut, in cultura dacica, le taiau parul oamenilor care au trecut printr-un mare necaz si au fost marcati profund. Tocmai pentru a uita mai repede.

Din acelas motiv, astazi, in nici intr-un caz nu este bine sa scurtam parul copiilor mici.

Mai nou, exista o astfel de credinta, ca nou nascutul trebuie obligatoriu tuns 0, pana cand acesta implineste 1 an de zile, pentru indesirea parului. In legatura cu aceasta va pot spune ca este o prostie abominabila. Copilul in aceasta perioada, foarte activ cunoaste lumea, invata in fiecare secunda a vietii lui, iar parintii vin si odata cu parul ii reteaza si memoria acestuia. Copilul va creste, se va dezvolta fizic, dar nu va mai avea la baza acele amintiri profunde ale primelor lui zile si luni de viata. Si aici nu vorbesc despre memoria de lunga durata ci de memoria fizica a corpului, de abilitatile si capacitatile ce mai tarziu corpul le dezvolta pe baza acestor informatii. In momentul in care copilului i s-a taiat parul, e ca si cum acesta incepe sa invete din nou si imediat apare o oarecare incetinire a dezvoltarii copilului.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


De ce credeti ca fetitele de regula se dezvolta mai repede decat baietii?

Va spun eu. Pentru ca de regula, fetitelor nu li se taie parul atat de des din copilarie si pana in adolescenta. Este demonstrat stiintific, desi aceasta nu este o informatie de larg consum, faptul ca acelor copii carora nu li s-a tuns parul se dezvolta mult mai rapid atat fizic, mental cat si emotional. Unul dintre sfaturile stravechi spunea : „Nu taia parul alb, nici brunet, nici saten, nici carunt, deoarce intelepciunea Domnului nu o veti atinge iar sanatatea si puterea o veti pierde.”

Toti stim deja ca in trecut oameni nu isi taiau parul. Femeia cu parul scurtat, era considerata batjocorita, blamata, injosita, pedepsita. Si acest lucru se intalneste la toate popoarele. Nici macar barbatii nu isi tundeau cu atata usurinta parul. La unele popoare, era acceptata scurtarea parului la barbati dar trebuie sa remarc ca si dupa scurtare, parul era inca foarte lung.

Parul, in nici intr-un caz nu trebuie vopsit, daca ne raportam la acest lucru in mod profund si serios. Toti am studiat fizica in scoala. Culoarea obiecteleor din mediul inconjurator apare in principal in urma asimilarii undelor electromagnetice de o anumita lungime, adica culoarea. Un obiect rosu ne apare noua ca fiind rosu, pentru ca el, asimileaza toate celelalte culori, adica unde electromagnetice si reflecta doar culoarea rosie. Atunci cand spunem : „Aceasta cana este rosie”, in realitate noi avem in vedere ca structura moleculara a suprafetei acestei cani inghite toate celelalte unde electromagnetice si reflecta doar unda corespunzatoare spectrului electromagnetic al culorii rosii.

Deci iata! Parul tau, are o anumita culoare. Din cate stim, nu exista culori exacte ale parului. Parul natural are tot felul de nuante, iar acest spectru este foarte larg si complicat. Reiesind din cele spuse mai sus, parul ca si orice alt obiect din mediul inconjurator, asimileaza anumiti curenti energetici, cu o anumita frecventa electromagnetica din spectrul culorii pe care il are parul si asimileaza numai acea energie de care are nevoie organismul tau, individual.

Ce se intampla cand iti vopsesti parul?

Dupa ce iti vopsesti parul, organismul tau incepe sa asimileze prin par, o energie straina lui, de o alta lungime de unda si frecventa. Care va fi rezultatul? Corect, boala, distorsiuni psihoenergetice si chiar emotionale. Intreaga personalitate se poate modifica odata cu vopsirea parului. In psihologie se cunosc nenumarate cazuri, cand viata omului a luat cu totul alta turnura, diferita si complicata pentru acea personalitate, si toate astea in urma unei aparent banale vopsiri a parului.

Pentru unii, viata a devenit de-a dreptul insuportabila. In viata altora au inceput sa apara evenimente si situatii de care pana atunci niciodata nu au avut parte. Astfel, dragi femei, trebuie sa va puna pe ganduri, si sa va ganditi de 100 de ori inainte de a va mai vopsi o data. Chiar daca printre firele de par au inceput sa apara fire de par alb, gandeste-te bine! Chiar atat de urate sunt acele fire albe? Si chiar atat de mult iti strica infatisarea? Printre altele, trebuie sa va spun ca frantuzoaicele, care sunt considerate drept un ideal al stilului si al bunului gust, niciodata nu isi vopseau firele albe.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


Stiti oare ca lungimea medie a parului unei femei este pana la fese?

Stiti oare ca lungimea normala capabila sa aprovizioneze femeia cu rezerva de energie necesara este un par pana la genunchi? Femeia cu parul lung, detine o energetica atat de puternica, incat este capabila sa creeze un cerc de protectie pentru barbatul iubit, prin care il poate proteja cu ajutorul energeticii proprii de aproape orice necaz. Printre altele, trebuie sa stiti ca barbatul primeste protectie de la femeie, tocmai atunci cand ii piaptana parul. Dacii si tracii aveau o astfel de traditie. A-si despleti parul, femeia putea numai acasa, in fata celor dragi ei sau in natura si facea acest lucru, pentru ca intelegea si cunostea, ca parul despletit, asimileaza in el energiile negative ale barbatilor. Imaginati-va o fetita care toata copilaria a avut o tunsoare scurta. Toti din jurul ei, inclusiv parintii, raman uimiti, ca o data cu cresterea aceasta se arunca cu capul inainte in tot felul de relatii nepotrivite. Acum imaginati-va cata energie negativa, aceasta fata a asimilat in viata ei de pana la adolescenta si imediat veti intelege ca nu aveti de ce va mira.

Fetitelor mici le lasau coada sa cada pe spate, de-a lungul coloanei vertebrale, astfel incat, fortele luminoase ale Universului, prin par, trec de-alungul coloanei vertebrale si umple corpul, sufletul si spiritul fetei cu o energie vitala aparte, pregatind-o pe aceasta de misiunea sfanta a unei viitoare mame. Femeia maritata, avea doua cosite, pentru a putea dobandi energie cat pentru sine cat si pentru viitorul copil. Cositele erau stranse in coc sau in jurul capului pentru a nu le incurca la munca.

Barbatii acordau o atentie chiar mai importanta parului decat femeile.

Barba reprezenta un simbol al maturitatii, barbatiei si independentei. Barba nu era doar un atribut al barbatiei, ci si o confirmare simbolica a apartenentei la robii lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, cel ce purta barba, arata prin asta si afirma ca este un urmas al zeilor antici ceresti. La poparele slave si ariene, pana si astazi s-a pastrat afirmatia : „Zeii nostrii, in esenta sunt tatii nostrii, iar noi, copiii lor. Si vom fi destoinici cuvantului zeilor nostrii si vom infaptui lucruri placute, o multime, pentru a slavi neamul nostru de trei ori mai mult decat stramosii nostrii. ”

Taierea barbii cu forta, in timpurile indepartate, era considerate una dintre cele mai mari nelegiuiri, sora cu crima, impotriva nu doar a acelui om, ci a intregului neam si era considerata o jicnire a zeilor ceresti ce protejau acel neam. Pe atunci, a aduce o ofensa zeilor ceresti era o fapta atat de blamabila, incat nu se ierta nimanui iar din acest motiv se puteau declansa si chiar s-au declansat, nu putine razboaie. Pentru ca un razboi sa apara, era suficient sa dai foc barbii consulului sau ambasadorului altui neam, ca umilire si jignire. Barbatii maturi, fara barba, in trecut erau numiti barbati cu chip de femeie si cu acestia, nu se semnau contracte militare sau comerciale deoarece se considera ca cei barbieriti duc un mod de viata feminin (in cuvinte moderne, acestia erau considerati barbati cu alta orientare sexuala decat cea naturala). Acest lucru este remarcat de o multime de surse istorice, care povestesc, ca pana la reforma lui Petru I, cand acesta a decretat ca barbile mojicilor sa fie date jos si sa poarte „fuste nemtesti”. In acele vremuri, fara de barba erau majoritatea barbatilor europeni cu orientari sexuale netraditionale care il inconjurau pe Petru I. Parte din acesti barbieriti, cu chip de femeie, au fost adusi in Rusia de catre insusi Petru I din Olanda. Populatia Rusiei de atunci, a intampinat cu mare revolta acel ucaz de a da barbile jos. Dar pentru ca Petru cel Mare era mare si la propriu si la figurat, a reusit in ani, sa impuna noua moda pe care a asimilat-o el in Olanda si Germania.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


Stramosii nostrii nu isi spalau parul cu samponuri care de care mai sofisticate.

Isi spalau parul o data pe saptamana, dar cu toate acestea, parul lor era des si sanatos. Nu se rupea si nu cadea. Dupa cum am spus, la fetite si baieti, dupa varsta de 16 ani, varfurile se scurtau cu lungimea unei unghii. Asta inseamna, cam 1,5 cm. Acest lucru se facea numai cand luna era in crestere. Parul taiat nu se arunca pe unde apucau, cum facem noi astazi ci se strangea intr-o punga, iar cand se aduna mai mult, la luna descrescatoare, parul se ardea in cadrul unui ritual ce necesita o anumita prezenta si stare emotionala si de spirit. O alta modalitate era de a arunca parul taiat intr-o apa curgatoare, cand luna era in descrestere si tot in cadrul unui ritual. „Asa cum firele de par plutesc (sau ard), asa sa se indeparteze de mine (sau sa arda) toate relele si energiile negative ce plutesc in jurul meu.” Acesta este un exemplu de descantec pe care il utilizau in cadrul ritualului cu elemente de magie simpatica.

Printre altele, trebuie sa va spun, ca restul parului de pe corpul uman, indeplineste aceleasi functii ca si parul de pe cap.

De aceea, femeile de azi, epilandu-se, se lipsesc pe ele, de un surplus de curent si energii care le alimenteaza corpul prin ceacrele de jos. Din acest motiv, organismul simte o insuficienta energetica si parul incepe a creste mult mai negru si mult mai gros in acea zona, deoarece organismul tinde sa completeze insuficienta energetica.

In Europa, primul care a organizat tunderea parului, a fost imparatul roman Nero, care a ordonat tunderea la 0 a tuturor legiunilor straine. Atunci cand consulul care comanda legiunea straina l-a intrebat pe Nero de ce este nevoie de aceasta masura, acesta a raspuns : „Eu nu vreau ca acestia sa gandeasca. Pentru mine este suficient ca legionarii sa implineasca ordinele si comenzile mele. ”

In Rusia, tunderea parului a inceput sa fie practicata odata cu apartitia crestinismului. Acest proces a fost incheiat la inceputul secolului XVIII, odata cu cazul lui Petru I de a da jos barbile. Lui Petru I nu ii crestea barba si era foarte complexat din aceasta cauza. Astfel, acesta a gasit o solutie – toti restul sa isi dea barbile jos. V-ati gandit vreodata de ce crestinii ii obligau pe rusi sa isi taie barba insa in acelas timp preotii crestini isi pastrau barba cat mai lunga? Va spun eu. Din acelas motiv si din aceeasi gandire si cunoasterea ca a imparatului roman Nero.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


Probablil, fiecare dintre noi, macar o data in viata a avut dorinta greu de stapanit de a-si tunde parul.

Viata decurge cumva, omul umbla prin tot felul de locuri, face tot felul de lucruri si viata parca curge in ritmul sau normal. Doar ca tot timpul simti o oarecare greutate care te apasa. Ai vrea sa arunci aceasta greutate, dar nu poti. O simpla vizita la coafor si problema este rezolvata. Dupa care simti, ca parca te-ai eliberat de cateva kg. Omul taindu-si parul, taie si din memoria sa energetica. Anume de acest lucru, este legat ritualul tunderii parului la calugarul novice. Daca un om a hotarat sa termine cu viata mireana si sa devina calugar, acesta trebuie ajutat. Si deoarece parul pastreaza o cantitate imensa de energie si informatie, calugarul este tuns 0, pentru a uita de viata lumeasca si pentru a incepe o viata noua. Odata cu cresterea parului, acesta va acumula si va pastra noi energii si informatii legate de viata duhovniceasca.

La ucrainieni, in trecutul indepartat, copilul la varsta de 9 ani, era tuns periuta, lasandu-i-se doar o codita in varful capului. Exact in aceeasi zi, copilul era urcat pe un cal adevarat si i se dadea in mana o arma adevarata. Acest lucru se facea pentru a trece copilul in sfera luptatorilor. Stramosii nostrii cunosteau faptul ca parul poate aduna in interiorul sau cantitati imense de energii. Exista legende care spun ca acei baietei, odata cu cresterea, codita lor ajungea pana la mijloc si ca pe timp de lupta, aceasta se transforma intr-o adevarata arma iar lovitura primita de aceasta, se asemana cu lovitura unui obiect metalic.

In trecuturile indepartate, un viking condamnat la moarte, roaga pe cineva sa ii tina parul strans in coada, astfel incat de ea sa nu se atinga toporul si sa nu o stropeasca cu sange. Omul de langa calau, infaptuieste acest lucru iar spectatorii vad in asta ceva firesc. Atat de mult respect aveau ei fata de par. Oamenii, deloc intamplator, chiar si astazi se tem de tot felul de magii legate de par.

In ezoterism, este foarte bine cunoscut faptul, ca fiecare fir de par, il reprezinta pe om in intregime.

Si orice influenta asupra acelui fir de par, se rasfrange asupra omului. Vrajitorii australieni, de exemplu, legau cu firul de par un anumit animal, iar apoi, aruncau acel animal, in curtea dusmanului. Astfel, jertfa practic, nu avea sanse de a supravietui. In unele tari ale Europei de Est, pana si astazi, oamenii urmaresc cu atentie, ca nu cumva parul lor sa nimereasca in balegar. Se considera ca daca acest lucru se intampla, atunci migrena pentru un timp indelungat este inevitabila. Si la noi, in traditiile cele mai vechi, dar si pana in prezent, oamenii stiu tot felul de magii populare, primitive dar eficiente, in care se folosesc firele de par ale omului.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


Din punct de vedere stiintific, parul omenesc, reprezinta o matrita in care se pastreaza memoria despre om.

Anume din par, se fac analizele de ADN care pot spune foarte multe lucruri interesante despre cine a fost omul care a murit cu multe secole in urma : ce a mancat, de ce boli suferea, la ce varsta a murit. Astfel, oamenii de stiinta americani si rusi, pornind de la un simplu fir de par, descoperit undeva in Alaska, au putut afla cu ce s-a hranit eschimosul, corpul caruia a fost prins in gheata mai mult de 400 de ani. De aici concluzia ca trebuie sa avem foarte multa atentie si grija fata de parul nostru si nu numai fata de cel ce e in cap dar si fata de cel care ramane pe perie.

Bioenergeticienii rusi, recomanda pentru oamenii moderni, ca dupa pieptanare, sa isi stranga tot parul ramas pe perie si sa il arunce in apa, care, dupa parerea lor este un foarte puternic stergator de informatii a oricarui obiect incarcat informational. Daca nu aveti incredere in bioenergetica ca stiinta, trebuie sa va anunt ca in cazul de fata, asta nu schimba lucrurile cu nimic. A lasa parul tau prin apartament, pe oriunde, in primul rand nu este igienic si nu este frumos.

Odata, sotul unei femei, a inselat-o cu o alta, chiar la ei acasa. Cu o blonda naturala. Sotia lui era bruneta. La intoarcerea sotiei acasa, aceasta a descoperit cateva fire de par blond si probabil si-a dat seama de intamplare, dar nu a zis nimic. A adunat acele cateva fire de par blonde si lungi si a folosit legea simpatiei ca magie. Adica a facut cateva lucruri cu acele fire de par. Intamplator sau nu, la 4 luni dupa acest lucru, blonda a murit din cauze inexplicabile medical. Credeti-ma ca ceea ce am scris in frazele de mai sus, este ceva extrem de serios.

Este adevarat ca foarte putini oameni, astazi mai cunosc ce si cum se poate face in directia magiei. Multi nici macar nu mai cred in magie. Insa daca nu crezi in magie asta nu va salveaza de la efectele acesteia. In radiatia atomica poti sa nu crezi dar pe radiatie asta nu o intereseaza, te omoara oricum. Nici in anumite gaze poti sa nu crezi, dar efectul lor nu tine cont de asta si odata patruns in plamani si apoi in sange, isi produce inevitabil efectele.

(Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


O problema destul de intalnita in ziua de astazi, o noua moda in randul femeilor, sunt extensiile de par.

Femeia merge la salon si pe banii ei, nu putini, cere sa i se puna anumite extensii. Ceea ce ele nu stiu, este ca parul folosit pentru creearea acestor exensii poate fi natural sau artificial. Daca parul este artificial, atunci este demonstrat stiintific, ca in momentul cand apropiem orice obiect nenatural de cap, aura omului se modifica brusc si nu in sensul pozitiv. Omul devine vulnerabil. La fel se intampla cand apropiem de capul nostru chiar si telefonul. Cand insa, apropiem un obiect natural cum ar fi o pana sau o bucata de lemn, aura omului se modifica la fel de brusc, dar in sens pozitiv. Extensiile de par artificiale le purtam zilnic, saptamani si chiar luni la rand si in toata aceasta perioada, omul sufera modificari energetice drastice si omul devine vulnerabil. Multe femei au constatat pe pielea lor acele schimbari care au aparut. Celelalte nu au constatat doar pentru ca nu au fost atente la ce li se intampla. Sau daca au observat au dat vina pe alti factori.

Daca extensiile sunt facute din par natural, atunci aici apare o alta problema. V-ati intrebat vreodata de unde provine acel par? Va spun eu. Parul natural folosit pentru extensii sau peruci, provine de la femeile din tarile sarace care au semnat contract cu diferite firme in aceasta directie. Parte din parul pentru extensii provine chiar si de la morga. In momentul in care iti faci extensii cu par natural si sa zicem ca acel par provine de la o femeie saraca si chinuita dintr-o oarecare tara, poate chiar inclusiv si Romania, toata informatia acumulata in acele fire de par cat si energia acelei femei, acum va intra in sistemul tau informational. Apoi te miri de ce viata capata o alta turnura. De ce incep sa se intample tot felul de ghinioane si neplaceri. Daca parul pentru extensii provine de la un cadavru din morga, atunci lucrurile se agraveaza si mai mult. Sa zicem ca parul provine de la o femeie care s-a sinucis. Acum tu porti extensiile cu parul ei si nu stii de ce, cazi in tot felul de stari depresive, angoase, suparari si tot mai des iti vine prin minte ideea de sinucidere. Despre extensii am putea vorbi inca pe 4 pagini, aducand tot felul de exemple si intamplari reale. Dar ma voi opri aici, presupunand ca este suficient pentru a intelege, ca parul, podoaba capilara, reprezinta ceva mult mai mult decat ne-am imaginat vreodata.” (Autor: Anatol Basarab, Sursa: anatolbasarab.ro)


Adevărul zguduitor despre păr și puterea lui

„Mi-e greu să mi-o imaginez pe Ileana Cosânzeana, frumuseţea iconică din basme, fără râuri de plete pe umeri. Părul lung este, orice s-ar spune, emblema frumuseţii şi a feminităţii. Şi tocmai am descoperit că nu e numai atât. În vremurile străvechi, în unele triburi se credea că spiritele – atât cele bune, cât și cele rele – intrau în oameni prin păr. Pentru a scăpa de cele rele, nu exista altă modalitate decât tăierea părului. Habar n-au hair stiliștii cu ce energii se joacă, vă amintiţi de Samson şi Dalila?

Dar să depăşim zona legendelor şi să vedem ceva mai aplicat.

Pe vremea războiului din Vietnam, americanii puneau mare preţ pe indienii cu abilităţi deosebite de a simţi duşmanul şi intenţiile lui. După ce au scormonit şi adunat un mini-lot de astfel de capabili, i-au tuns, frezat şi înrolat în armata americană unde… surpriză. Nu mai erau buni de nimic. După alte teste şi cercetări au descoperit misterul: Winnetou nu face nici doi bani fără plete. Părul lung acţionează ca un fel de antenă, cu ajutorul căreia se pot capta informaţii din exterior – şi nu numai din exteriorul efectiv, ci şi din cel al unui plan mai subtil. Indianul respectiv nu simţea doar că vine cineva, ci şi ce intenţii are acesta. Îi ghicea gândurile şi îi „scana” străfundurile.

Din moşi strămoşi, femeile au purtat păr lung.

Dintre bărbaţi, vrăjitorii şi marii demnitari aveau obiceiul de a purta plete. Din păcate, pe ei nu prea îi ajută genele. Marea majoritate au „patinoar” deasupra frunţii înainte de 50 de ani. Mă întreb dacă şi peruca are aceleaşi proprietăţi, pentru că aşa s-ar explica de ce toată floarea cea vestită din Franţa secolului al XVII-lea o purta. Preotesele din templele Egiptului antic nu aveau voie să se tundă niciodată în viaţa lor iar una dintre cele mai mari ruşini ale unei femei era, până mai acum un secol, să se tundă. Te tundeai numai dacă erai bolnavă sau proscrisă.

În filmul Avatar este o interpretare foarte frumoasă şi interesantă a fenomenului – poate că nici nu e întâmplătoare, cine ştie. Pe minunata planetă Pandora, exista un copac miraculos, Copacul Vieţii, care îţi îndeplinea orice dorinţă, unde puteai să auzi vocile strămoşilor şi unde toate rugile erau ascultate. Pentru a se conecta cu acest copac, locuitorii na’vi, care aveau părul împletit într-o coadă lungă, îşi atingeau vârfurile acestei cozi cu ramurile lui. Tot de vârful cozii făcute din păr se conectau cu animalele fabuloase pe care doreau să le domesticească pentru ca apoi să le călărească sau să zboare cu ele. Iar când au încercat s-o învie pe Grace, tot poporul na’vi s-a strâns în jurul copacului, cu cozile conectate cu rădăcinile lui energetice, pentru a încânta o rugăciune. Grace n-a putut fi salvată, dar imaginea e impresionantă. Şi toată puterea şi minunăţia acelei planete stătea în acel copac – oare de ce se conectau cu el tocmai prin păr? La fel se conectau şi când făceau dragoste – de unde deducem că asta era o activitate în care partea spirituală juca un rol hotărâtor.

Părul este o extensie a sistemului nervos, ce poate fi corect văzută ca nervi exteriorizați, un tip foarte evoluat  de “senzori” sau “antene”, care transmit mari cantităţi de informaţii, importante pentru trunchiul cerebral, sistemul limbic şi neocortex.

Nu numai că părul oamenilor, inclusiv părul facial la bărbați, oferă o cale pentru informaţii ca să ajungă la creier, dar părul emite, de asemenea, energie; energia electromagnetică emisă de către creier în mediul exterior. Acest lucru a fost observat în fotografiile Kirlian atunci când o persoană a fost fotografiată cu părul lung si apoi re-fotografiată cu părul tăiat.

Atunci când părul este tăiat, primirea şi trimiterea informațiilor, de la şi către mediul înconjurător, sunt mult îngreunate. Acest lucru duce la ”amorțire”.

Tăierea părului este un factor care contribuie la necunoaşterea primejdiei înconjurătoare în ecosistemele locale. Este de asemenea un factor care contribuie la insensibilitate în relaţiile de toate tipurile. De asemenea contribuie la frustrarea sexuală.

Totuşi există şi multe fiinţe excepţionale care aleg să se tundă. Călugării budhişti sunt doar nişte exemple, în cazul cărora renunţarea la podoaba capilară este sinonimă cu renunţarea la lume. Rasul părului echivalează cu tăierea accesului la exterior, pentru a-i ajuta să se concentreze mai uşor în interior, unde se află esenţa. În tradiţia indiană, părul strâns simbolizează focalizarea atenţiei şi energiilor într-un singur punct. Se pare că problema e complexă şi plină de aspecte – cum era de aşteptat. În orice caz, părul nu stă degeaba acolo unde se află.”

https://eushtiu.com/adevarul-zguduitor-despre-par-si-puterea-lui/

𝐏𝐀̆𝐑𝐔𝐋 𝐒̦𝐈 𝐑𝐎𝐋𝐔𝐋 𝐒𝐀̆𝐔 𝐃𝐄 𝐀𝐍𝐓𝐄𝐍𝐀̆ 𝐄𝐍𝐄𝐑𝐆𝐄𝐓𝐈𝐂𝐀̆

„Părul, considerat de mulți o simplă caracteristică estetică, a avut de-a lungul istoriei și în diferite culturi semnificații profunde, fiind văzut uneori ca o antenă spirituală sau energetică a corpului nostru. Această perspectivă a fost prezentă în multe tradiții și credințe ancestrale.

* 𝐂𝐨𝐧𝐞𝐱𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐬𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐮𝐚𝐥𝐚̆: În multe culturi, părul lung a fost asociat cu putere spirituală și forță divină. Se credea că părul, ca și rădăcinile unui copac, face legătura dintre pământ și cer, facilitând comunicarea dintre om și divinitate.

* 𝐒𝐚𝐦𝐬𝐨𝐧 𝐬̦𝐢 𝐟𝐨𝐫𝐭̦𝐚 𝐬𝐚: În Biblie, povestea lui Samson ilustrează puterea misterioasă a părului. Forța lui Samson rezida în părul său lung, și când acesta a fost tăiat, el și-a pierdut puterea.

* 𝐓𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐜𝐞𝐢𝐮𝐫𝐢: În unele culturi indigene, oamenii nu-și tăiau părul, crezând că acesta are un rol esențial în sensibilitatea și intuiția lor. Se spunea că părul funcționează ca o antenă, captând energii și informații subtile din mediul înconjurător.

* 𝐏𝐚̆𝐫𝐮𝐥 î𝐧 𝐊𝐮𝐧𝐝𝐚𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐘𝐨𝐠𝐚: Practicanții acestei forme de yoga susțin că părul are capacitatea de a atrage și păstra energia cosmică. Acesta funcționează ca o antenă energetică, amplificând circuitul energetic al corpului.

 Este important sa dăm o atenție deosebită curățării părului mai ales atunci când suntem nevoiți să trecem prin zone aglomerate, spații cu vibrație joasă etc.

În concluzie, podoaba capilară, dincolo de funcția sa estetică și biologică, a avut în istorie și semnificații spirituale și culturale profunde.” 𝐂𝐫𝐨𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮 𝐎𝐥𝐠𝐚


"Par moale. Parul moale este simbolul luxului, al bunatatii, generozitatii, confortului si al unei vieti comode. Persoanele cu parul moale se bucura de o viata traita in echilibru si nu intampina multe obstacole in calea propriului succes..." 

Extras din cartea „Tehnici De Citire A Chipului” de Suada Agachi


“De ce te doare corpul?!

•Te doare corpul pentru că încă nu ai învățat să te bucuri!

•Te doare corpul pentru că îl alimentezi cu dureri, gânduri negative, frici, frustrări!

•Te doare corpul pentru că nu îi dai atenția necesară, nu îl accepti, nu îl prețuiești, nu îl iubesti!

•Te doare corpul pentru că refuzi să îi dezvolți elasticitatea si vitalitatea lui!

•Te doare corpul pentru că îl pedepsești cu dependențe și imaturitate emoțională!

•Te doare corpul pentru că te comporți ca o victimă în propria dramă!

•Te doare corpul pentru că respingi prezentul și permiți trecutului să te definească!

•Te doare corpul pentru că nu inchizi anumite etape din viața ta!

•Te doare corpul pentru că îți iubești rana pe care nu vrei să o vindeci!

•Te doare corpul pentru că nu vrei să oferi iertare celor care ti-au greșit!

•Te doare corpul pentru că nu trăiești în pace și armonie cu tine însuți!

•Te doare corpul pentru că taci când este necesar să vorbești si vorbești când este important să taci și să asculți!

•Te doare corpul pentru că nu primești respectul pe care nici tu nu ți-l oferi!

•Te doare corpul pentru că te îndoiești de tine însuți și de faptul că meriți o viață excelentă!

•Te doare corpul pentru că nu îndrăznești să te conectezi cu ființa ta!

•Te doare corpul pentru că ți-e teamă de libertate!

•Te doare corpul pentru că îl otrăvești cu frică!

•Te doare corpul pentru că nu îți cauți liniștea interioară, însă nici cu singuratatea nu te impaci!

•Te doare corpul pentru că ai renunțat la a mai trăi, te-ai resemnat la rutina de zi cu zi!

•Te doare corpul pentru că arunci în permanență vina pe ceilalți!

•Te doare corpul pentru că nu crezi că ești demn de iubire, demn de lăudat, și foarte minunat!

Toate acestea provoacă suferințe emoționale ce se răsfrâng peste corpul fizic.”

Sursa: Razvan Danc

,, THYMUS ELIBEREAZĂ NEGATIVUL.

Există un punct energetic pe corp despre care se vorbește rar, dar ar putea fi descris ca un „punct al fericirii”.

Situat în partea superioară a pieptului și se numește timusul.

Este ușor de găsit, la două degete de groapa de sub gât, chiar deasupra sternului. Aceasta este locația aproximativă a timusului.

Timusul este numit „punctul fericit” pentru că neutralizează energia negativă și întărește sistemul imunitar și sănătatea generală.

Activează punctul fericirii. Puteți freca acest loc si cu gheață, ce bucurie!

Glanda (timusul) păstrează energie în corpul tău.

Dimpotrivă, când ești stresat, duce la o energie de viață redusă.

Prin urmare, atunci când corpul tău suferă de un dezechilibru energetic, îl poate repara acționând ca o punte între creier și corp.

Atingerea ușor, mângâierea și masarea acestui punct sunt metode foarte eficiente pentru a-ți ridica vibrațiile energetice.

Poți să-ți stimulezi timusul și cu pumnul, (doar prin mici ciocanituri, nu te lovi în piept).

Indiferent cum alegi, fă-o timp de 20-30 de secunde și respiră adânc.

Desigur, poți merge împreună cu această stimulare pozitivă a discuției.

Vei ști că acest „punct fericit” se activează atunci când simți fiori în corp, însoțit de un sentiment de bucurie și fericire.

S-ar putea să dureze ceva.

Dacă te antrenezi în fiecare zi, vei simți eficacitatea acestei stimulări.

Dacă ești predispus la atacuri de panică, anxietate și stres frecvent, făcând acest exercițiu de câteva ori pe zi te va ajuta să îți recapeți echilibrul în viața ta.

Punctul tău fericit: THYMUS "

Preluat: Carmen Gheorghioiu


“Suflă ușor spre degetul mare. Efectele asupra corpului te vor uimi!!!!!!

Corpul omenesc este foarte misterios, uneori chiar ciudat. Afectiunile sale pot aparea dintr-o data, dar pot fi rezolvate la fel de repede. Unele trucuri pot controla organismul in mod uluitor.

Iata cateva:

Disconfort la nivelul gatului - Ceaiul fierbinte va fi, desigur, benefic, la fel ca si gargara cu sare. Insa exista o alta solutie mai putin cunoscuta, ca sa scapi de acest discomfort – trebuie doar sa te scarpini in ureche! Acest lucru stimuleaza terminatiile urechii, creand un spasm muscular la nivelul gatului.

Calmare nervilor - Daca te simti agitat, nervos, si ai nevoie sa te linistesti repede, spala-te cu apa rece. Te va face sa iti tii respiratia cateva secunde si sa activezi receptorii nervosi reci. Corpul va transmite oxigenul, iar sistemul nervos se va calma. Cam acelasi efect il poate avea si un pahar cu apa rece.

Teama de injectii - Pentru unele persoane este destul de dificil sa se confrunte cu experiente care presupun injectii. Data viitoare cand esti intr-o astfel de situatie, tuseste putin – caci astfel iti vei distrage atentia de la procedura dureroasa. In orice caz, avertizeaza mai intai asistenta despre planul tau.

Nas infundat - Pune limba pe bolta palatina si apasa zona de deasupra sprancenelor cu ajutorul degetelor. Dupa 20 de secunde te vei simti mult mai bine.

Prevenirea cicatricelor cauzate de arsuri - In cazul arsurilor, nu te grabi sa iei o punga de gheata – pur si simplu apasa zona afectata cu buricele degetelor. In acest fel, temperatura din acea parte a corpului va reveni la temperatura normala mai incet, si in mod natural.

Dureri de dinti - Acest truc va fi foarte folositor pentru persoanele cu dantura sensibila. Daca ai o durere de dinti, pune o punga de gheata pe mana si apoi mut-o pe zona dintre degetul mare si degetul aratator. Acolo se gasesc terminatiile nervoase ale mainii si fetei. Ele trimit impulsul adecvat creierului, iar durerea inceteaza.

Nervozitate - Stii situatia: trebuie sa participi la o sedinta sau intalnire privata, trebuie sa te imbraci, sa te pregatesti, insa ai un sentiment ciudat in stomac si simti palpitatii. Poate suna ciudat, insa pentru a te linisti si a-ti reveni la normal , incearca sa sufli in degetul mare de la mana. Deoarece el este responsabil de asa numitul nerv vagus, care face legatura corp-minte, este responsabil de aceste senzatii de nervozitate. (Sursa: Mihaela Ela)

 

*

Vindecarea rinichilor cu bicarbonat de sodiu.

“Bicarbonatul de sodiu nu este doar un agent excelent pentru chimioterapia naturală, aducând niveluri mai mari de O2 printr-o alcalinitate crescută a celulelor (este recunoscută tratarea cu success a cancerului, n.b.), ci este și unul dintre cele mai de bază medicamente pe care le avem pentru boala renală. O nouă cercetare a oamenilor de știință britanici de la Spitalul Regal din Londra arată că bicarbonatul de sodiu poate încetini dramatic progresul bolilor renale cronice. Nu avem nevoie de o mie de ani de teste pentru a înțelege ceva la fel de simplu ca apa și este la fel cu bicarbonatul, care este întotdeauna prezent în cele mai bune ape potabile. Bicarbonatul acționează pentru stimularea ATP-azei acționând direct asupra acesteia.

Produsul casnic simplu utilizat pentru coacere, curățare, înțepături de albine, tratarea astmului, cancerului și indigestiei acide este atât de eficient în tratarea bolilor renale, încât împiedică ca pacienții să fie puși pe aparate. Rezultatele au fost publicate în Jurnalul Societății Americane de Nefrologie. Bicarbonatul este un medicament nutrițional universal concentrat cu adevărat puternic, care funcționează eficient în multe situații clinice la care în mod normal nu ne-am gândi. Este o cameră de primă urgență și un medicament de terapie intensivă care poate salva viața unei persoane și este, de asemenea, un articol din supermarket pe care îl puteți lua imediat de pe raft și-l puteți folosi pentru mai multe lucruri decât se poate imagina - inclusiv erupția la bebeluși din cauza scutecelor.

Dr. SK Hariachar, un nefrolog care supraveghează Unitatea de Hipertensiune Renală din Tampa Florida, a declarat, după ce a văzut cercetările asupra bicarbonatului și bolilor renale: „Mă bucur să văd confirmarea a ceea ce știm de atâta timp. Îmi tratez pacienții cu bicarbonat de mulți ani în încercarea de a amâna nevoia de dializă, iar acum avem în sfârșit un studiu legitim care să ne sprijine. Nu numai că, avem informațiile adăugate conform cărora unii oameni aflați deja în dializă își pot inversa starea cu utilizarea bicarbonatului de sodiu ”.

John, un tehnician de dializă în același centru ca Dr. Hariachar, care a fost în dializă el însuși timp de 2 ani ca urmare a insuficienței renale, a făcut ca rinichii săi să înceapă să funcționeze miraculos până la punctul în care dializa nu mai era necesară. El afirmă că i s-au prescris doze orale de bicarbonat de sodiu pe tot parcursul tratamentului și totuși îl ia zilnic pentru a preveni recurențele insuficienței renale. Dr. Hariachar spune că nu toată lumea va fi ajutată prin luarea de bicarbonat, dar totuși susține că „bicarbonatul oral face toată diferența.”

Rinichii produc bicarbonat

Secțiunea exocrină a pancreasului a fost mult ignorată în tratamentul diabetului, chiar dacă afectarea acestuia este o afecțiune bine documentată. Pancreasul este responsabil în primul rând pentru producerea de enzime și bicarbonat necesare pentru digestia normală a alimentelor. Bicarbonatul este atât de important pentru protejarea rinichilor, încât chiar și rinichii intră în actul de a produce bicarbonat și acum cunoaștem numitorul comun între diabet și boli de rinichi. Când organismul este suferă de reduceri ale producției de bicarbonat de către aceste două organe, condițiile de aciditate se construiesc și apoi fiziologia întregului corp începe să decadă. De asemenea, atunci când acumularea de acid depășește aceste organe, începe deteriorarea normală a capacității bicarbonatului.

Rinichii singuri produc aproximativ două sute cincizeci de grame de bicarbonat pe zi, în încercarea de a neutraliza acidul din organism.

Rinichii monitorizează și controlează aciditatea sau echilibrul „acid-bază” (pH-ul) sângelui. Dacă sângele este prea acid, rinichiul face bicarbonat pentru a restabili echilibrul pH-ului sângelui. Dacă sângele este prea alcalin, rinichiul excretă bicarbonat în urină pentru a restabili echilibrul. Echilibrul acido-bazic este rezultatul net al două procese, în primul rând, eliminarea bicarbonatului ulterior producerii ionilor de hidrogen din metabolismul constituenților alimentari; în al doilea rând, sinteza bicarbonatului „nou” de către rinichi. Se consideră că adulții normali care mănâncă dietele occidentale obișnuite au acidoză cronică, de grad scăzut, care crește odată cu vârsta. Acest exces de acid, sau acidoză, este considerat a contribui la multe boli și la procesul de îmbătrânire.

Acidoza apare adesea atunci când organismul nu poate produce suficienți ioni de bicarbonat (sau alți compuși alcalini) pentru a neutraliza acizii din organism, formați din metabolism și consumul de băuturi cu un nivel foarte acid, precum Coka Cola, Pepsi și chiar vedem că raporturile asupra apei minerale îmbuteliate sunt mult prea acide. Amestecul de acid prin suplimentarea bazelor este unul dintre rolurile principale ale dializei. Concentrația de bicarbonat în dializă (soluție care conține apă și substanțe chimice (electroliți) care trece prin rinichiul artificial pentru a îndepărta excesul de lichide și deșeuri din sânge, numită și „baie”) trebuie personalizată pentru a ajunge la un ser de pre-dializă de la săptămâna mijlocie. concentrație de bicarbonat de 22 mmol / l.

Utilizarea bicarbonatului de sodiu în dializă a fost arătată în studii pentru a controla mai bine unele aspecte metabolice și pentru a îmbunătăți atât toleranța la tratament, cât și calitatea vieții pacienților. Dializa bicarbonatului, spre deosebire de biofiltrarea fără acetat, declanșează mediatori ai inflamației și apoptoza. Unul dintre principalele motive pentru care organismal devine mai acid este de la consumul excesiv de proteine. Consumul de carne și produse lactate poate crește riscul de cancer de prostată, sugerează cercetările. Am găsi același lucru și pentru cancerul de sân și alte tipuri de cancer.

În plus, deficiențele minerale sunt un alt motiv și atunci când combinați aportul ridicat de proteine cu aportul scăzut de minerale, aveți o boală în procesul de reducere a pH-ului în condiții extrem de acide. Când proteinele se descompun în corpul nostru, acestea se descompun în acizi puternici. Cu excepția cazului în care un tratament înlătură efectiv toxinele acide din organism și crește oxigenul, apa și substanțele nutritive, majoritatea intervențiilor medicale nu ajută la nimic. Acești acizi trebuie excretați de către rinichi, deoarece conțin sulf, fosfor sau azot, care nu se pot descompune în apă și dioxid de carbon pentru a fi eliminați așa cum sunt acizii slabi.

La trecerea lor prin rinichi, acești acizi puternici trebuie să ia un mineral de bază cu ei, deoarece în acest fel ei sunt convertiți în sărurile lor neutre și nu ard rinichii la ieșirea lor. Acest lucru s-ar întâmpla dacă acești acizi ar fi excretați sub formă de acid liber. Înlocuirea unei soluții de bicarbonat de sodiu pentru infuzie salină înainte de administrarea materialului cu radiocontrast pare să reducă incidența nefropatiei. - Dr. Thomas P. Kennedy, Asociația Medicală Americană

Ionii de bicarbonat neutralizează condițiile de acid necesare pentru reacțiile inflamatorii cronice. Prin urmare, bicarbonatul de sodiu este de folos în tratamentul unei serii de boli inflamatorii cronice și autoimune. Bicarbonatul de sodiu este un medicament bine studiat și utilizat cu efecte cunoscute. Bicarbonatul de sodiu este eficient în tratarea intoxicațiilor sau a supradozelor din numeroase substanțe chimice și medicamente farmaceutice, negând efectele cardiotoxice și neurotoxice ale acestora. Acesta este motivul principal pentru care este folosit de oncologia ortodoxă - pentru a atenua efectele extrem de toxice ale chimioterapiei.

Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a absorbi metale grele, dioxine și furani. Comparația țesutului cancerului cu țesutul sănătos de la aceeași persoană arată că țesutul cancerului are o concentrație mult mai mare de substanțe chimice toxice, pesticide etc. Injecția de bicarbonat de sodiu este indicată în tratamentul acidozei metabolice, care poate apărea în boli renale severe, diabet necontrolat și insuficiență circulatorie datorată șocului sau deshidratării severe, circulației extracorporee a sângelui, stop cardiac și acidoză lactică primară severă.

Echilibrul acid / alcalin este unul dintre aspectele cele mai trecute cu vederea din medicină. În general, publicul American (și nu numai) este puternic acid, cu excepția vegetarienilor, și chiar corpurile lor trebuie să se confrunte cu niveluri crescânde de expunere toxică, care ajută să transforme organismul în condiții de pH acid.”

Sursa: Dr Mark Sircus - Sodium Bicarbonate - Full Medical Review / Sodium Bicarbonate: Nature's Unique First Aid Remedy via Gheorghe Picui

“Un studiu științific, realizat de cercetătorii germani de la Universitatea din Kassel, a arătat că, în timp ce zona toracică unei persoane obișnuite emite doar 20 de fotoni de lumină pe secundă, cei care meditează în centrul İnimii și trimit İubire și Lumină emit incredibil de mulți fotoni pe secundă, 100.000 de fotoni.

Asta înseamnă de 5.000 de ori mai mult decât o ființă umană medie.

Numeroase studii au arătat, de asemenea, că atunci când acești fotoni sunt infuzați cu o intenție de İubire și de Vindecare, frecvența și vibrațiile lor cresc până la punctul în care pot schimba literalmente materia, pot vindeca boli și pot transforma evenimentele negative.

İnima iubește, simte, gândește și își amintește și comunică cu alte İnimi.

Ea stochează informații și cu fiecare ritm pulsează aceste informații în tot corpul.

Acest lucru este mult mai mult decât vrea să ne facă să credem știința modernă.

İnima pompează, de asemenea, simfonia celulară care este însăși esența Ființei noastre și este un vortex magnetic, radiant și adevărata sursă a puterii umane.” Sursa : internet


"Mama mea avea multe probleme. Nu dormea si se simtea epuizata. Era irascibila, cicalitoare, morocanoasa.

Mereu era bolnava.

Pana intr-o zi, cand, asa, dintr-o data, s-a schimbat.

Situatia era cea dintotdeauna, insa ea era diferita.

Intr-o zi, cand tata ii zice:

- Iubito, merg la o bere cu baietii. Am obosit. De trei luni caut de lucru si nu gasesc nimic.

Mama ii raspunde:

- Foarte bine!

Apoi, cand fratele meu ii aduce la cunostinta:

- Mama, la Universitate, merg rau la toate materiile.

Mama ii zice:

- Foarte bine! Recuperezi tu! Daca nu, repeti semestrul, dar taxa ti-o platesti singur.

Sora mea, la randu-i:

- Mama, am lovit masina.

Mama:

- Foarte bine, fata mea! Du-o in Service. Gandeste-te cum platesti si intre timp, circula cu autobuzul sau cu metroul.

Urmatoarea fu nora:

- Vin sa stau la voi cateva luni.

Raspunsul mamei:

Foarte bine! Fa-te comoda pe canapeaua din salon si cauta-ti niste asternuturi in sifonier.

Vazand asemenea reactii ciudate din partea mamei, am inceput sa ne facem griji. Asa ca, ne-am strans cu totii sa ne sfatuim ce sa facem.

O suspectam pe mama ca a mers la medic si ca ala, medicul, i-a retetat niste pastile de "ma doare-n cot de toata lumea" de 1000 mg.

Si sigur, sigur si-a administrat o supradoza.

Am propus atunci o "investigatie" urgenta asupra starii mamei, pentru a o indeparta de orice posibila dependenta fata de orice medicament anti-istericale.

Mare ne-a fost surpriza insa cand mama a inceput sa ne explice:

- Mi-a luat mult timp pana mi-am dat seama ca fiecare e responsabil pentru viata sa. Am avut nevoie de multi ani sa descopar ca anxietatea mea , mortificarea mea, depresia mea, nervii mei, noptile mele de nesomn, stresul meu, nu rezolvau problemele voastre, ci le acutizau pe ale mele.

Eu nu sunt responsabila de actiunile celorlalti, dar sunt responsabila de reactiile pe care le exprim fata de acestea.

De aceea, am ajuns la concluzia ca datoria mea fata de mine insami este aceea de a-mi pastra calmul si de a lasa pe fiecare sa-si rezolve problemele care ii corespund.

Am urmat cursuri de yoga, meditatii, miracole, dezvoltare personala, igiena mintala, vibratie si programare neurolingvistica. Si in toate am gasit un numitor comun:

toate conduc catre acelasi punct.

Eu pot sa interferez doar asupra mea.

Voi toti aveti toate resursele necesare pentru a va rezolva propriile vieti.

Eu pot doar sa va dau un sfat, daca il cereti bineinteles. Ca il urmati sau nu, depinde doar de voi.

Asa ca, incepand de azi, incetez sa mai fiu: receptorul responsabilitatilor voastre, sacul culpelor voastre, masina de spalat a remuscarilor voastre, avocatul greselilor voastre, zidul plangerilor voastre, cea care va rezolva problemele si roata de rezerva care se achita de responsabilitatile voastre.

Azi, va declar adulti, indepententi si autonomi.

Toti cei de fata, am amutit!

Incepand cu acea zi, familia a inceput sa functioneze.

Pentru ca de atunci, toti din casa stiu exact ce au de facut.

Autor: O FEMEIE FERICITA! ( Gema Leticia Rodriguez Montero ) Traducere: Ioana Suta


CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORP

Îmbunătățim Corpul Luminii, care procesează o cantitate uriașă de energie și îl curăță la nivel celular, astfel încât să le putem integra.

Energia trebuie să aibă unde să meargă și va apărea ca „simptome” - și sunt specifice procesului tău individual.

Printre ele se numără:

Expansiuni ale coroanei - Pare mișcare sau presiune, durere, amețeli, senzație de vertij, datorită recalibrării emisferelor stângi și drepte ale creierului. Aceste senzații se simt în craniu și rezonează cu căldură, durere în articulație de la baza craniului până la gât.

Durere oculară, mâncărime sau iritație

Durere de ureche, sunete/tonuri frecvențe de lumină

Durere în gât, roșeață sau modificări ale tonului vocii

În inimă: durere, stoarcere, palpitații, simte pulsul întregului corp în centrul inimii

Greață, senzație de sătul sau foame, probleme digestive

Dureri de spate până la oase

Rinichii în flăcări, asta e vibrația fricii colective

Erupții cutanate, mâncărime

Mușchii par slabi și letargici, denși sau grei. Articulațiile sunt inflamate, șoldurile și umerii.

Durere de genunchi sau palme, prin transformarea structurii ego-ului

Senzații de primire și transmitere a energiei, aceasta pare a fi șocuri sau unde de energie care vin de la Chakra Stelei Sufletului, mișcându-se prin corp, intrând în Chakra Stelei Pământului, și poate apărea și ca durere nervoasă care

Stări de spirit, fluctuații, extreme „înalte/scăzute”, somnoros/grogue/ sau multă energie,

(Carlos Alberto)

“Combinația dintre ridiche neagră și miere ajută la ameliorarea simptomelor virozelor respiratorii, printre care se numără; tusea, durerea în gât și răgușeala.

Ridichea neagră conține ;

~seleniu, zinc, cupru, fosfor, rafanol, magneziu, fier, calciu, iod, potasiu, glucide, uleiuri esențiale, enzime, microelemente, vitaminele B, C, flavonoide, izotiocianați, inhibitori de enzime.

Este un puternic energizant și elimină toxinele din organism.

Pentru un efect mai puternic se poate folosi o miere de albine naturală de tei, care este un adevărat tratament împotriva insomniei, sinusurilor înfundate, rinitei alergice, răgușelii și sinuzitei.

Ridichea nu se curăță de coajă, ci se spală bine cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie, se face un capac acolo unde au fost frunzele și se dă deoparte.

Cu o linguriță se scobește miezul, apoi se pune miere în ridiche până la jumătate.

Se pune capacul ei și se lasă la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche și miere.

Siropul este foarte plăcut la gust, natural, simplu și ușor de preparat.

Este consumat des în afecțiunile pulmonare și tuse convulsivă, dar este indicată și - n litiază biliară, insuficiență hepatică, reumatism, gută, artrită, rahitism, astm bronșic, colecistită, leucoree, tulburări menstruale, creșterea secrețiilor nazale.

Consumată preventiv;

~crește imunitatea,

~scade colesterolul,

~previne bolile cardiovasculare,

~ajută în drenajul ficatului și vezicii biliare precum și eliminarea toxinelor din organism,

~dizolvă pietrele din zona vezicii biliare și rinichilor.” (Sursa: Delia Dell)

“REMEDII NATURALE PENTRU CADEREA PARULUI

Uleiul de rozmarin – cu siguranță ai auzit multe despre acest ulei, mai ales este un trend în momentul de față. Ei bine, rozmarinul întărește firul de păr și îi stimulează creșterea.

Uleiul de lavandă sau de cimbru sunt opțiuni foarte bune atunci când este vorba despre stimularea circulației la nivelul scalpului și, deci, stimularea creșterii părului.

Suplimente pentru creșterea părului.

Colagen - Despre colagen știm că este proteina structurală esențială pentru organismul nostru.

Ulei de pește - Un supliment cu ulei de pește, pe lângă beneficiile pe care le are pentru organism, contribuie la reducerea inflamațiilor și la întărirea firului de păr.

Ashwagandha - Plantele adaptogene precum ashwagandha îți ajută organismul să se adapteze mai bine în situații stresante. De asemenea, au o contribuție majoră în echilibrarea hormonilor din organism și reducerea nivelului de cortizol. Toate acestea creează un echilibru interior și încurajează creșterea părului.

Complexul de vitamine B - Vitaminele din complexul B sunt absolut esențiale pentru bunăstarea organismului tău, dar și pentru sănătatea și frumusețea părului. Dintre toate vitaminele complexului B, biotina sau B7 îți întărește firul de păr și stimulează considerabil creșterea acestuia.

Zinc - Nu mulți știu, dar zincul este unul dintre cele mai benefice minerale pentru sănătatea părului. Unul dintre principalele semne ale unui deficit de zinc este căderea părului.” (Agatha Vasai)


AJUTAREA CORPULUI IN PROCESUL DE VINDECARE

Schimbari de stil de viață care sprijină funcțiile naturale de regenerare ale organismului.

Iată șase pași simpli:

1. Alimentație sănătoasă: Consumă o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. Alimentele bogate în antioxidanți și nutrienți esențiali susțin procesele naturale de vindecare ale corpului.

2. Hidratare adecvată: Apa(apa de calitate)este esențială pentru toate funcțiile celulare. Rămânând bine hidratat, ajută la detoxifierea organismului și menținerea sănătății celulare.

3. Mișcare regulată: Exercițiile fizice, fie că este vorba de mers pe jos, yoga, sau antrenamente mai intense, stimulează circulația sângelui, fortifică sistemul imunitar și promovează starea de bine generală.

4. Odihnă suficientă: Un somn odihnitor este crucial pentru regenerare și vindecare. În timpul somnului, corpul tău repară celulele și îmbunătățește funcțiile cognitive și emoționale.

5. Gestionarea stresului: Tehnici precum meditația, mindfulness, respirația profundă, și terapiile relaxante pot ajuta la reducerea stresului, facilitând astfel autovindecarea.

6. Atitudine pozitivă: Gândurile și sentimentele pozitive pot influența în mod benefic starea de sănătate. Practicarea recunoștinței, a afirmațiilor pozitive și a optimismului poate stimula procesele naturale de vindecare ale corpului.

Integrând acești pași în rutina zilnică, poți sprijini mecanismele naturale de autovindecare ale corpului tău și promova o sănătate de lungă durată. (Croitoru Olga)

 INIMA NU ESTE O POMPĂ

Mulți dintre noi trăim sub mitul medical că inima este o pompă, o idee născută dintr-o cultură industrializată care vede corpul ca pe o mașină.

Inima însă este mult mai frumoasă și fascinantă decât ne-am fi putut imagina vreodată!

„Analiza modernă a inimii a arătat că, în ciuda faptului că cel mai puternic ventricul al inimii poate arunca apă șase picioare în aer, cantitatea de presiune necesară pentru a forța sângele pe toată lungimea vaselor de sânge ale corpului ar avea pentru a putea ridica o greutate de 100 de lire înălțime de o milă” - Stephen Buhner

Deci, cum se mișcă sângele în jurul vaselor de labirint ale corpului nostru?

Se mișcă de bună voie.

Vezi tu, fluxul sanguin nu este un flux simplu cum credeam cândva.

De fapt, este compus din două fluxuri, spiralându-se unul în jurul celuilalt asemănător cu imaginea unui dublu helix ADN, în centrul căruia este un vid.

"Fluxul de sânge prin vasele vii este mult mai mult ca o tornadă decât orice altceva: Un astfel de vid este necesar pentru producerea unui vortex" - Stephen Buhner

Cât de tare e asta?

Acest dans în spirală nu se găsește doar în sânge, ci și în celulele sanguine în sine!

Celulele sanguine se rotesc pe propriile axe de rotație individuale. Acestea sunt celule care se rotesc mai mici într-un vortex mai mare.

Dacă încă nu ți-a fost uimită mintea, hai să ne întoarcem la inimă.

Inima însăși a fost descoperită recent ca nu este o masă de mușchi, ci mai degrabă o „bandă miocardică elicoidală” care s-a năpustit asupra ei însăși, creându-i forma unică și camerele sale separate.

Aceasta se numește Helic Heart, iar medicii îl pot vedea căutând „Inimă Helică” pe Youtube.

Asociază asta cu descoperirile că inima funcționează ca o glandă endocrină, are propriul său sistem nervos care produce și eliberează proprii neurotransmițători și emite un câmp electromagnetic mult mai puternic decât cel al creierului și începem să ne mișcăm de la ideea că inima este pur și simplu o pompă mecanică.

Este un organ spiralant al percepției.

Dacă asta nu e frumos, nu știm ce e!

ACEASTĂ POSTARE SCRISĂ DE NIMBIN APOTECARY Amber Erdelyi sacred geometry


*CORPUL TĂU ÎȚI CERE AJUTOR ATUNCI CÂND,

* Pielea este uscată:

Organismul tău are insuficiență de vitamina E.

Pentru a-ți suplini norma include în regimul tău alimentar nuci, pește gras și ulei vegetal.

*Părul și unghiile sunt fragile:

Aceste simptome dau dovadă de lipsa de vitamina B și calciu. Consumă fasole și cereale integrale.

*Sângerează gingiile:

Sângerarea gingiilor semnifică lipsa de vitamina C. Consumă cât mai des ceapă, usturoi, fructe și legume.

* Se instalează insomnie și irascibilitate:

Ai lipsă de magneziu și potasiu în organism.

Aceste elemente se găsesc în caise uscate, prune și sfeclă.

* Ai cârcei în timpul nopții:

Cârceii de asemenea dau de știre că ai lipsă de magneziu și potasiu.

* Pielea este aspră la coate:

Acest simptom dă dovadă de ai insuficiență de vitamina C și A, care se găsesc în toate legumele și fructele de culoare portocalie: morcovi, dovleac, roșii, caise, caise uscate.

* Vrei produse cât mai sărate:

Ar putea să ai în organismul o infecție sau o inflamație, în special în sistemul urogenital.

* Vrei cât mai mult dulce:

Ai putea să fii epuizat(ă) și să ai nevoie de furnizare de energie rapid. În acest caz, este mai bine să consumi miere sau ciocolată neagră, pentru a un avea probleme cu tractul gastro-intestinal.

*Ai poftă de semințe de floarea soarelui:

Corpul tău este lipsit de antioxidanți.

*Simți nevoia să consumi acru:

Organismul cere aceste produse, deoarece necesită o stimulare a ficatului sau a vezicii biliare.

Include în dieta ta lămâie și afine.” (internet)

”Un om cu sufletul bolnav este lipsit de viitor. Medicina nu lucrează cu noțiunea de „energie” și nu înțelege că omul este, în primul rând, o ființă energetico-informațională și abia apoi – fizică.

Cauza multor boli grave este, pur și simplu, scăderea energiei. Iar cauzele scăderii energiei sunt modul greșit de viață, alimentația greșită, comportamentul greșit și, cel mai important, starea emoțională greșită a unui om.

Această cunoaștere este redată de foarte multă vreme în Cărțile Sfinte și este fixată în tradițiile multor popoare ale lumii. Religia, deși percepută deseori de oameni ca o poveste, este în realitate o informație codificată despre legile universale. Religia a fost transformată într-o poveste pentru a conduce oamenii, urmărindu-se niște scopuri politice și de altă natură.

Esența religiei, care leagă omul de Dumnezeu, constă în faptul că omul, cu ajutorul cunoștințelor expuse în Cărțile Sfinte, are posibilitatea de a-și ajuta sufletul și, în mod corespunzător, corpul și destinul.”

(S.N. Lazarev - Fragment carte ”UN REMEDIU PENTRU TOATE BOLILE”)

”Cu mulți ani în urmă, eu tratam cu ajutorul mâinilor, dând un ordin mental, pur și simplu, prin dorința de a vindeca și această dorință se îndeplinea. Apoi mi-am dat seama că nu am voie să intervin în sufletul unui om. De fapt, se pare că a acționa asupra structurilor de câmp ale unui om înseamnă să acționezi asupra sufletului său. Conștientizând acest lucru, eu am trecut la un alt nivel de tratament – la nivelul înțelegerii.

Apoi, am ajuns la concluzia că înțelegerea trebuie, de asemenea, să treacă în planul secund, să nu devină cea mai importantă, deoarece iubirea este mai presus de înțelegere. Trebuie să ajutăm omul să-și dezvăluie sentimentul de iubire în propriul suflet, să simtă apropierea față de Cel de Sus, să-și conștientizeze dualitatea propriului „eu”– imperfecțiunea „eu-ului” uman și eternitatea „eu-ului” Divin. În principiu, exact acest lucru ne-a învățat Hristos.

Iubirea este veșnică, iubirea nu se teme de „scuturări” și schimbări, iar mintea conștientă nu este veșnică, este trecătoare. Pentru a se vindeca, omul trebuie să simtă importanța sentimentelor, prioritatea iubirii asupra gândurilor, asupra concepțiilor, asupra planurilor, asupra scopurilor și asupra sarcinilor.

Acest lucru este destul de dificil. O schimbare profundă a conștiinței este percepută ca o decădere, ca o moarte și chiar ca ceva mai rău decât moartea, deoarece structurile spirituale ale unui om trăiesc după ce corpul lui se distruge. Schimbările reale sunt, într-o oarecare măsură, o moarte spirituală, mult mai amplă decât moartea fizică. Din acest motiv, omul, care a pus mintea conștientă pe primul loc și a uitat de iubire, nu va putea să se schimbe la interior.

Dezvoltarea nu are loc fără schimbări. Ceea ce nu se dezvoltă, se stinge și moare. Conștientul pus pe primul loc, nu doar că renunță la iubire și devine crud, dar poate duce și la autodistrugere, atât a unui om, cât și a întregii civilizații. Rațiunea lipsită de moralitate și o minte lipsită de iubire nu înseamnă doar diavolism ci și calea către moartea civilizației.

Este foarte dificil pentru un om să renunțe la conștient de dragul iubirii. Înțelegerea la nivelul conștientului are legătură cu controlul asupra situației, cu protecția și salvarea vieții și, din acest motiv, omul percepe, adesea, tranziția către iubire ca moarte. El se teme să renunțe la înțelegere, el se teme să renunțe la controlul asupra situației. De ce Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce? Pentru a le arăta oamenilor că iubirea este mai importantă decât viața, este mai importantă decât înțelegerea. Iubirea este mai presus decât mintea conștientă și intelectul....”

(S.N. Lazarev,  Fragment carte ”UN REMEDIU PENTRU TOATE BOLILE”)

”Dacă omul, primind o boală, devine mai blând și mai bun, se străduie să dea la o parte toate problemele, încearcă la interior să renunțe la tot ceea ce încurcă iubirii, atunci energia lui se restabilește. Dacă omul se roagă, aspiră la Dumnezeu, simțind că legătura lui cu Creatorul este cea mai înaltă delectare, atunci realizează de ce a fost necesară boala. Energia divină a iubirii începe să apară în sufletul nostru, iar apoi trece în sufletele copiilor noștri și în sufletele viitorilor urmași, înviindu-i și salvându-i. Boala, în acest caz, nu mai este necesară și poate avea loc ceea ce medicii numesc vindecare miraculoasă și inexplicabilă. Așa că orice afecțiune ne dă de înțeles că este timpul să avem grijă de suflet și să ne amintim că principala fericire este iubirea care asigură unitatea cu Creatorul.

Totul este de la Dumnezeu, totul este pentru binele nostru. Este nevoie numai să ne dăm seama ce înseamnă „bine”. Cei pentru care binele reprezintă un corp sănătos, devin sclavii stomacului și poftelor carnale. Ei nu vor înțelege niciodată logica divină. Astfel de oameni nu sunt în stare, pur și simplu, să fie fiziologic monoteiști.

Cei pentru care binele înseamnă bunăstare, putere, abilități percep orice neplăcere, umilință și pierdere ca pe o nenorocire și îi urăsc pe cei din jur, învinovățindu-i de nenorocirile lor. Logica divină nu este accesibilă, de asemenea, acestor oameni. Pentru ei, lumea este împărțită în două părți: neagră și albă și, de asemenea, aceștia nu pot fi monoteiști. Acești oameni cred că există un Dumnezeu bun care are grijă de ei, care le oferă prosperitate, le îndeplinește dorințele, și există un Dumnezeu rău care îi deposedează, le face rău, le aduce nefericire. Ei îl iubesc pe Dumnezeul cel bun și îl urăsc pe cel rău. Dar,

treptat, observă că cel bun este iubit tot mai puțin, din cine știe ce motive, iar cel rău tot mai mult, și apoi încep să i se închine câte puțin celui rău.

Există oameni care consideră sentimentele frumoase un bine suprem. Acești oameni suferă foarte mult, atunci când sunt trădați, când cineva se poartă imoral și necinstit. Ei disprețuiesc astfel de oameni și se supără pe Dumnezeu pentru că El permite existența celor imorali și necinstiți. Oamenii care se închină sentimentelor frumoase încep să-l urască câte puțin pe Dumnezeu care distruge sentimentul cel mai sfânt și minunat din sufletul lor.

Primii (cei care se închină trupului) îi disprețuiesc pe alții și se pun deasupra lor, dacă se simt mai puternici fizic sau dacă au mai mulți bani. Cei din a doua categorie disprețuiesc oamenii și se pun deasupra lor când se simt mai puternici cu duhul. Ei au multe capacități, o intuiție mai înaltă, dețin controlul situației mai bine, pot dobândi o bunăstare pentru ei înșiși și pentru rudele lor. Cei din a treia categorie se uită cu dispreț la cei care au sufletul prejudiciat și sentimentul de superioritate etică îi face cu adevărat fericiți. Și primii, și cei din a doua categorie, și cei din a treia categorie îl urăsc în taină pe Dumnezeu, când El le ia înapoi ceea ce ei cred a fi principalul bine – fericirea pentru trup, spirit și suflet.

Dar de fapt, principalul bine este iubirea. Iubirea este ceea ce nu este posibil să fie distrus. Iubirea este cea pentru care există Universul. Iubirea este aceea pentru care se distruge trupul nostru, conștientul nostru și partea muritoare a sufletului nostru.

„Orice ar face Dumnezeu, totul este spre mai bine”. Acest proverb foarte cunoscut a apărut de foarte mult timp. Dar ce se subînțelege prin cuvântul „mai bun”? Dacă acesta are în vedere iubirea, atunci viața noastră devine o posibilitate continuă de a fi fericiți, pentru că orice situație lucrează pentru iubire. Dar dacă noi credem că aceasta reprezintă o bunăstare pentru suflet, spirit și trup, atunci logica divină, pentru noi, devine de neînțeles. Și atunci, apărându-ne propriul bine superficial, noi renunțăm din ce în ce mai mult la iubire, distrugându-ne sufletele și pierzând viitorul, până când nenorocirile și bolile ne vor salva de la o pieire lentă și neobservată....”

(S.N. Lazarev, Fragment carte ”EXPERIENȚA SUPRAVIEȚUIRII”)

”O persoană se poate schimba profund doar prin intermediul sufletului său, iar de sufletul său sunt legați urmașii sai. Sentimentele noastre, reacțiile noastre la lumea din jur și modul în care o percepem, formează destinul nostru și destinul urmașilor noștri. Noi toți suntem uniți în plan subtil. Copiii depind de noi, iar noi depindem de copii. Punându-ne în ordine pe noi înșine și propriul destin, noi ne ajutăm copiii. Iar cu cât urmașii noștri sunt mai sănătoși, cu atât suntem și noi mai sănătoși.

Se întâmplă că, fără niciun motiv aparent, ne confruntăm cu o serie de nenorociri, eșecuri sau neplăceri și simțim că parcă nu putem să ne mișcăm din loc în ceea ce privește lucrul cu sine sau atingerea anumitor obiective. Acest lucru se întâmplă adesea datorită faptului că suntem împovărați nu doar noi înșine, ci și urmașii noștri. Nici măcar nu este neapărat să aveți copii în acest moment al vieții, starea urmașilor și a întregului nostru neam are o influență uriașă asupra noastră și ne influențează enorm.” (SN Lazarev)

Lumea este FRECVENȚE și VIBRAȚII ...

" 7 lucruri care vă afectează frecvența vibrațională din perspectiva fizicii cuantice.

Vibrația în fizica cuantică înseamnă că TOTUL ESTE ENERGIE.

Suntem ființe care vibrează pe anumite frecvențe.

Fiecare vibrație este echivalentă cu un sentiment și în lumea" vibrațională "există doar două specii de vibrații, pozitive și negative. Sentimentul te face să emiți o vibrație care poate fi pozitivă sau negativă.

1 . * Gânduri *

Fiecare gând trimite o frecvență către univers și frecvența respectivă REVINE la origine, așa că, în cazul în care, dacă aveți gânduri negative, de descurajare, tristețe, furie, frică, totul ...vă revine.

Acesta este motivul pentru care este atât de IMPORTANT ca tu să ai grijă de calitatea gândurilor tale și să înveți să cultivi gânduri mai pozitive.

2 . * Întâlniri *

Oamenii din jurul tău îți influențează DIRECT frecvența vibrațională.

Dacă te înconjori de oameni fericiți, pozitivi și hotărâți, vei intra și în această vibrație. Acum, dacă te înconjori de oameni plângători, calomnioși și pesimisti, fii atent!

Într-adevăr, acestea vă pot reduce frecvența și, prin urmare, vă pot împiedica să exploatați LEGEA ATRACȚIEI în favoarea dvs.

3 . * Muzică *

Muzica este foarte puternică. Dacă ascultați doar muzică despre moarte, trădare, tristețe, abandon, toate acestea vor interfera cu ceea ce vibrați. Acordați atenție CUVINTELOR MUZICII pe care le ascultați, aceasta vă poate reduce frecvența vibrațională.

Și, amintiți-vă: atrageți EXACT ceea ce vibrați în viața voastră.

4 . * Lucrurile pe care le urmărești *

Când vizionați programe care se ocupă de nenorociri, decese, trădări etc. , creierul tău acceptă acest lucru ca o realitate și eliberează o mulțime de elemente chimie în corpul tău, ceea ce afectează frecvența ta vibrațională.

Uită-te la lucruri care te fac să te simți BINE și să te ajute să vibrezi la o frecvență mai mare.

5 . * Atmosfera *

Indiferent dacă acasă sau la serviciu, dacă petreceți mult timp într-un mediu dezorganizat și murdar, acesta vă va afecta și frecvența vibrațională.

Îmbunătățiți-vă împrejurimile, organizați-vă și curățați-vă spațiul din jurul vostru. Sa Arată universului că ești apt să primești mult mai mult.

Ai grijă de ceea ce ai deja!

6. * Cuvântul *

Dacă te prefaci sau vorbești urât despre lucruri și oameni, aceasta îți afectează frecvența vibrațională.

Pentru a vă menține frecvența RIDICATĂ, este esențial să vă încălcați obiceiul de a vă plânge și de a vorbi urât despre ceilalți.

Deci, EVITAȚI DRAMELE și victimizarea.

Asumați-vă responsabilitatea pentru alegerile vieții voastre!

7. * Recunoștință *

Recunoștința vă afectează pozitiv frecvența vibrațională. Acesta este un obicei pe care ar trebui să-l încorporezi în viața ta acum.

Începeți să MULȚUMIȚI pentru tot, pentru lucrurile bune și ceea ce considerați că este rău, mulțumește pentru TOATE experiențele pe care le-ați avut. Recunoștința deschide ușa pentru ca lucrurile bune să se întâmple pozitiv în viața ta."

EMOTII- STARI- VIBRATII- ULEIURI Doterra

ULEIURILE ESENTIALE RIDICA FRECVENTA DE VIBRATIE A CORPULUI UMAN

Frecvenţa este un indicator al vibraţiei energiei alimentelor, bolilor şi a vieţii. De exemplu, alimentele organice au o vibraţie mai înaltă decât mâncarea obişnuită. Alimentele procesate au 0 MHz. Studiile au demonstrat că doar faptul că consumăm alimente de joasă frecvenţă, ne scade şi noua frecvenţa generală. Un corp sănătos, din cap pana in picioare, in mod obisnuit are o frecvență ce variaza între 62 și 78 MHz, iar boala apar sub 58 MHz. Uleiurile esenţiale ridică frecvenţa de îndată ce le inhalăm.

Când frecvenţa uleiurilor este foarte înaltă ne ajută să ne eliberăm mai rapid de blocaje prin trezirea conştiinţei noastre spirituale.

Uleiurile esenţiale variază ca frecvenţă între 52-320 MHz, uleiurile esenţiale spirituale având peste 90 MHZ. Trandafirul are cea mai înaltă frecvenţă de 320 MHz. Oricare frecvenţă peste cea a creierului uman este considerată înaltă.

Studiile arată că gândurile negative scad frecvența noastră, în doar 3 secunde, cu 12 MHz. Gândurile pozitive ridică frecvența, în medie cu 10 MHz. Meditatia ridica frecventa cu 15 MHz.

Uleurile trebui sa fie pure 100%

Uleiurile esentiale pure încep la o frecventa de 52 MHz și ajung chiar la 320 MHz! Cateva exemple: Trandafirul 320 MHz, Tămâia 147 MHz, Lavanda 118 MHz, Smirna 105 MHz, Musetel german 105 MHz, Ienupar 98 MHz, Sandal 96 MHz, Angelica 85 MHz, Menta 78 MMHz." (Andreea Elena Leopold)

Boala nu este o pedeapsa!

Boala este neputinta, sacrificiu, suferinta!

Boala oglindeste traumele noastre si nu pacatele noastre.

Dumnezeu nu ne pedepseste!

Dumnezeu ne Iubeste! Dumnezeu este insasi Iubire, cum sa pedepseasca?!

Creierii tai si ignoranta “te pedepsesc”. Credintele si convingerile venite din nevoia de a manipula si controla, fac ca pedeapsa sa fie reala. Ignoranta, nestiinta si inrobirea in frica fac pedeapsa reala.

Boala este suma tuturor suferintelor noastre.

Boala reprezinta trauma emotionala.

Dragi terapeuti, vindecatori, doctori si psihologi, sau cum va mai numiti, Omul nu face pe dos din prea mult bine in care traieste. Omul face pe dos datorita fricii, datorita credintelor si convingerilor in care a trait si a fost crescut.

Scopul vostru nu este sa il faceti pe Om sa se simta si mai vinovat decat l a facut mediul sa fie si drept dovada, boala insasi.

Scopul oricarui om care este in slujba vindecarii altui semen de al sau, este sa l ajute sa descopere Iubirea din sufletul sau cu care inca nu s a intalnit pentru ca nu i a aratat-o nimeni in acest fel. Totul se regaseste in afara noastra pentru ca totul este o reflexie interioara, doar ca nu stim si intalnim in exterior doar oameni pe care i cunoastem deja, fara sa recunoastem Iubirea din noi. Ratacim si orbecaim in speranta ca vom intâni o data si odata Iubirea de care se vorbeste, nestiind ca acest lucru nu are cum sa se intample pana nu o “găsim” in noi insine.

Ajutati oamenii sa se poata impaca cu viata, alegerile si experientele lor.

Ajutati oamenii sa fie buni si blanzi cu ei înșiși.

Ajutati oamenii sa se intoarca in interior dupa care pot sa exploreze lumea in lung si n lat.

Acesta este rolul nostru, de al ajuta pe om sa se intoarca Acasa de unde doar in mintea sa a fost plecat.

Cu siguranta o sa ne iasa daca aceasta este cu adevarat intentia pentru care am ales aceasta meserie. (Mihaela Vezeanu Argesanu)

“7 puncte care te readuc la viaţă în numai câteva minute – Cum și pentru ce se face masajul tălpilor

Câteva minute de meditaţie asupra lucrurilor cu adevărat importante ale vieţii te vor ajuta să-ţi faci ordine în gânduri. O mică evadare de grijile din viaţa de zi cu zi e tocmai ceea de ce are nevoie mintea suprasolicitată a omului contemporan. Dar să nu uităm şi de armonia dintre starea fizică şi cea duhovnicească.

Vei afla în cele ce urmează despre un masaj care te va ajuta nu doar să faci o pauză emoţională, dar şi să-ţi revigorezi activitatea organismului, mai ales atunci când este obosit şi te deranjează cu dureri de spate sau de cartilaje.

În picioarele noastre sunt situate mii de terminaţii nervoase. Atunci când porţi încălţăminte incomodă, acestea sunt afectate în cel mai direct mod, multe boli fiind legate anume de aceste microtraume permanente. Masarea unor anumite puncte de pe talpă te va ajuta nu doar să te relaxezi, ci şi îţi vor stimula organismul şi-l vor orienta spre un ritm normal de lucru.

Cu ajutorul acestui masaj poţi influenţa diferite organe şi sisteme ale organismului tău! Nu ezita să dedici câteva minute şi să masezi picioarele cu degetul mare şi cel arătător. Efectele te vor lăsa complet surprins!

Masând degetul mare de la picior, influențezi hipotalamusul – un lucru foarte util mai ales în cazul oamenilor afectaţi de obezitate. Apăsarea acestui punct contribuie la controlul poftei de mâncare şi la slăbirea firească a organismului. În centrul degetului mare se află punctul care răspunde de hipofiză sau glanda pituitară, care este cea mai importantă glandă hormonală.

Nu te va afecta nici un fel de dezechilibru hormonal dacă vei acorda o atenţie sporită acestui punct! La baza degetului mare este o zonă, masajul căreia este echivalent masajului glandei tiroide. Stresul permanent face ca această glandă să aibă disfuncţii chiar şi la oamenii perfect sănătoşi, de aceea masajul acestei zone este recomandat absolut tuturor.

Deosebit de plăcut este masajului centrului tălpii, unde se află plexul nervos responsabil de diafragmă. Iată adevărata relaxare! Masajul activ al mijlocului tălpii întăreşte rezistenţa la stres şi reduce încordarea.

Pe marginea interioară a tălpii, mai aproape de mijloc, se află terminaţiile nervoase legate de funcţionarea glandelor suprarenale.

Dacă simţi o oboseală acută, masajul acestei zone te va ajuta să-ţi restabileşti rapid energia consumată.

Acţiunea asupra zonei apropiate de călcâi influenţează nervul sciatic – cel mai mare nerv din organismul uman.

Începe masajul acum, nu amâna! Oferă un cadou plăcut organismului tău la sfârşitul unei zile încărcate, iar rezultatul te va face să repeţi acest masaj în fiecare zi!!!” (Ghiliman Romeo)

20 de fapte ce țin de psihic

1. Dacă nu te miști timp de 15 minute, vei adormi.

2. În primele 3 secunde când te trezești, nu-ți vei aminti nimic.

3. Poți muri din cauza fricii deoarece corpul eliberează ocantitate mare de adrenalină, care poate fi toxică în cantități mari.

4. Studiile arată că dacă vorbești și te încurajezi in fața oglinzii, vei fi mai puternic din punct de vedere mental.

5. Oamenii timizi sunt mai inteligenți și mai demni de încredere.

6. Adesea, când o persoană începe să plângă, aceasta își va aminti și alte evenimente triste care îi vor amplifica starea de plâns.

7. Corpul uman paralizează parțial în timpul somnului pentru a se proteja preventiv de posibile vătămări auto-induse.

8. Atunci când ești trist, vei simți că toți cei din jurul tău sunt fericiți.

9. Gâdilatul era, de fapt, o metoda de tortură.

10. Când strănuți, mori pentru o secundă.

11. Persoanele care-și petrec mai mult timp la soare au șanse mai mari să fie fericite.

12. A fi singur, antisocial și fără a avea prieteni prezintă același risc asupra sănătății ca fumatul unui pachet de țigări pe zi.

13. Psihologii spun că depresia este adeseori rezultatul gânditului în exces, creând probleme care inițial nu existau.

14. Un studiu al universității Harvard sugerează că persoanele ale căror atenție este ușor de distras, sunt mai creative.

15. Durerea emoțională reconfigurează mintea umană, cauzând schimbări dramatice la cei mai mulți oameni.

16. Depresia se clasează pe locul 4, la nivel mondial, ca o cauză a dizabilității și a morții timpurii, conform Studiului asupra poverii globale a bolii (Global Burden of Disease Study – GBD).

17. Oamenii cu încrederea de sine scăzută sunt cu 80% mai predispuși să îi critice pe alții, pentru a-i pune pe un nivel inferior față de ei, cu scopul de a se simți mai bine, mai tari, mai inteligenți.

18. Oamenii care sunt impulsionați sa corecteze gramatica altora suferă, de fapt, de o formă de tulburare obsesiv-compulsivă, denumită Sindromul Pedantismului Gramatical (Grammar Pedantry Syndrome).( WOW!!!???)

19. Bârfa declanșează substanțe chimice în creier, care îi fac pe oameni să devină mai fericiți și să trăiască mai mult!

20. Este posibil ca oamenii care nu sunt capabili să identifice sarcasmul și minciuna să sufere de demență, un declin continuu al creierului. #TehniciDeCitireAChipului #JurnalBySuada #Suada, https://suadaagachi.com/shop/

Postul n-are nicio treabă cu ce fac alții. E strict o alegere personală și nu este obligatoriu. A mânca „de dulce" în perioada postului nu este o infracțiune, nici o depravare.

Nu-i mai judecați pe cei care nu țin post.

Și nu-i mai judecați nici pe cei care țin post.

Postul presupune neapărat și bunătate, cumințenie și respect față de semeni. Și smerenie. Postul n-ar trebui să fie un act de bravură și nici motiv de ceartă și dezbinare între oameni. Nici trufie.

Mai nou există conflicte între cei care țin post și cei care nu țin, între vegetarieni și cei care consumă carne și se pare că unii nu înțeleg că fiecare are dreptul să facă alegeri după bunul plac.

Ține post și taci. Fii vegetarian și taci. Nu strâmba din nas și nu privi de sus când vezi că alții au ales altfel decât tine. Nu te purta de parcă tu ai fi fără păcat, de parcă tu te-ai născut perfect și nu te-ai confruntat niciodată cu slăbiciuni omenești. Nu-i trata fără respect pe cei care au ales altfel. Dacă Dumnezeu îi îngăduie, cine te crezi tu să-i judeci și să-i anulezi?

Privește în farfuria ta, în casa ta și în sufletul tău. Pentru alegerile celorlalți nu ești tu răspunzător, nu vei plăti tu, nu vei fi judecat.

Nu mâncăm animale, dar ne mâncăm între noi! (pr. Constantin Necula)

"Stiati ca lipsa contactului fizic cu Pamantul duce la oboseala cronica, dureri, inflamatii cronice si multe alte efecte negative cronice?

Ai observat ca stilul modern de a trai pe care ni l-am creat este un mod de a trai complet izolati electric de Pamant - materialele din care sunt contruite casele, blocurile in care locuim sunt izolatori electrici, inclusiv masina, incaltamintea obisnuita fiindca are talpa de cauciuc, asfaltul deasemenea ne izoleaza electric de Pamant.

Deoarece corpul nostru functinoeaza si electric aceasta izolare ne afecteaza negativ in moduri in care poate nici nu ne-am imaginat.

Remediul este simplu!

Conecteaza-te fizic cu Pamantul!

Mergi desculti prin iarba, pe pamant, in parc, la mare pe plaja, la munte, atinge copacii, plantele. In momentele in care esti acasa, fie la bloc sau la casa, la servici sau undeva in interior unde nu poti avea contact direct cu energia Pamantului poti folosi tehnologia Earthing.

Unii oameni cand merg desculti pe plaja, pe pamant, pe un camp proaspat udat de roua diminetii, simt energia Pamantului ca o caldura, ca furnicaturi ori in talpa ori in alte zone din corp, altii pur si simplu simt o imbunatatire generala a starii fizice, emotionale si mentale.

Conectarea directa cu energia Pamantului are o influenta puternica si pozitiva asupra starii de sanatate"

Ca o analogie, gandeste-te la un bec care are o conexiune electrica foarte slaba, discontinua. Becul palpaie, lumineaza slab sau deloc. Majoritatea oamenilor trec prin viata cu o stare de sanatate care palpaie sau este extrem de slaba...deseori fara sa realizam."

Sursa: Romulus Moldovan


“Cumpărați ceapă și mâncați-o crudă, coaptă, fiartă ... chiar zilnic, indiferent cât de mare este prețul ... mâncați ceapă!!!

Dr. Dawood Al-Rubaie, proprietarul Enciclopediei arabe de terapie pe bază de plante medicinale, spune:

"Am scris mai multe articole despre ceapă și beneficiile ei terapeutice și nutriționale și, de câte ori am citit un nou raport, am fost motivat să scriu mai multe despre acesta.

Și când discuția despre aceasta a devenit lungă, m-am gândit să o scriu sub titlul ... Știai*:

* Știai ca ceapa este una dintre cele mai bogate legume și fructe cu o substanță medicinală importantă numită QUERCITINA, și numai germenii de capere concurează cu aceasta?

* Știai că antioxidantul (QUERCITINA) din ceapă rezistă inflamațiilor oriunde se găsește, în special în sinusuri și plămâni?

* Știai faptul că, consumul de ceapă împiedică dezvoltarea diabetului de la tipul (2), care este tratat cu tablete iar la tipul (1) care necesită injecție cu insulină?

* Știai că ceapa previne cancerul de sân, prostată, uter și ovarian și, de asemenea, previne creșterea și numărului de leziuni precanceroase?

* Știai că ceapa combate atacurile de astm?

* Știai ca ceapa protejează celulele nervoase de leziuni și de bolile rezultate legate de sistemul nervos?

* Știai ca ceapa previne deteriorarea și întărirea vaselor de sânge și previne multe boli de inimă?

* Știai că ceapa sporește prezența și reproducerea bacteriilor naturale în intestin, ceea ce îmbunătățește absorbția nutrienților, crește sistemul imunitar și previne creșterea excesiva în greutate?

* Știai ca ceapa ucide multe tipuri de germeni și bacterii din gât și plămâni?

* Știai ca ceapa subțiază sângele și previne formarea cheagurilor, mai ales atunci când este la grătar și că avertizează împotriva consumului de diluanți farmaceutici de sânge, cum ar fi aspirina și warfarina cu ceapă la grătar sau prăjite, deoarece provoacă o creștere excesivă a fluidității sângelui?

* Știai că ceapa reduce presiunea arterială la pacienții hipertensivi?

* Știai ca ceapa aduce starea de somnolență?

* Știai ca ceapa previne creșterea germenului Helicobacter Pylori și îl elimină?

* Știai că ceapa reduce colesterolul și trigliceridele?

* Știai că ceapa previne apariția bolilor asociate diabetului?

* Știai ca ceapa previne reproducerea virusului SIDA?

* Știai că ceapa previne osteoporoza?

* Știai ca ceapa conține cantități ample de compuși de sulf care mențin prospețimea pielii, rezistența și frumusețea părului și a unghiilor?

Note: Zicala populară spune: -

“Mănâncă ceapă și uită ce rău s-a întâmplat” - de fapt ceapa îmbunătățește starea de spirit și relaxează inima.

Cojile de ceapă sunt cele mai bogate în antioxidanți QUERCITINA.

Ceapa nu își pierde proprietățile medicinale la punctul de fierbere.

Supa de ceapă este tipică pentru a obține toate beneficiile cepei

Toate cele de mai sus sunt rezumatul a sute de lucrări științifice experimentale... dacă este posibil, răspândește acest material în beneficiul nostru, al tuturor…”










"CIRCUITUL ENERGETIC ÎNTRE DOI IUBIȚI

Când doi oameni se iubesc, se petrec fenomene uimitoare în timp ce fac dragoste, acestea având specificitate diferită în cazul femeii, față de bărbat. Pentru a putea face dragoste cu ea, bărbatul trebuie să atingă inima femeii, iar aceasta trebuie să se facă dorită pentru a-și atrage partenerul.

Femeile sunt sensibile la șoapte de dragoste, flori, cadouri, mici atenții, astfel încât să se simtă iubite și în siguranță în brațele bărbatului; bărbatul este fermecat de erotismul rafinat al femeii, ceea ce va face ca în final să se deschidă emoțional și să poată iubi cu adevărat.

Darul lui: Puterea

În momentele de dragoste, bărbatul oferă o energie-suport foarte intensă: energia puterii. Această energie oferă susținere, sprijin, ancorare, protecție și stabilitate femeii, fiind una dintre cele mai mari nevoi ale acesteia pentru creștere și dezvoltare.

Darul ei: Iubirea

Dintre toate darurile feminine, iubirea este cel mai important și mai revelator pentru bărbat.El are nevoie de catalizatori pentru a o înțelege și a o trăi pe deplin , deoarece nu are predispoziția înnăscută de a uni inima cu erosul, considerându-le două lucruri separate. Femeile reușesc acest lucru în mod natural; pentru o femeie, a iubi înseamnă a intra într-o relație, într-un angajament pe viață, a-și găsi sufletul pereche cu care vrea să-și întemeieze o familie. Pentru o femeie, iubirea și sexualitatea se întrepătrund armonios, prima fiind de obicei precursoarea celeilalte.

Ce se întamplă în timp ce facem dragoste?

În momentele de abandon amoros, un circuit energetic se creează între cei doi parteneri: energia circulă fluidă unind inimile și zonele sexuale ale celor doi.

Bărbatul este mișcat de frumusețea și strălucirea femeii, care îi deschide inima și astfel puterea lui este hrănită cu iubire. El își oferă apoi puterea iubitei, care o absoarbe și o folosește pentru a emana și mai multă iubire și frumusețe, pe care i le va dărui în continuare lui.

Circuitul energiilor este amplificat continuu și le poate oferi celor doi experiente extatice, transcedentale. Astfel, dorințele și sentimentele se hrănesc reciproc trecând prin inima și lingam/yoni, lingam-ul bărbatului hrănind yoni-ul femeii, iar inima femeii hrănind-o pe cea a bărbatului."

"Cum îţi afectează tonul vocii relaţiile? Comunicarea nu este doar despre ceea ce spui, ci despre modul în care o spui

Tony Robbins vine cu câteva sfaturi despre cum sa-ţi îmbunătăţeşti tonul vocii în comunicare. Doar 7% din acest sens provine din cuvântul rostit, în timp ce 38% provine din tonul vocii în comunicare.

Tonul vocii înseamnă mai mult decât ceea ce spui este de părere Tony Robbins, speaker motivaţional şi autorul mai multor cărţi de dezvoltare personală.

În cartea sa, The Relationship Cure, Dr. Gottman dezvăluie că atunci când vine vorba de evaluarea sensului comunicării în relații, doar 7% din acest sens provine din cuvântul rostit, în timp ce 38% provine din tonul vocii în comunicare.

Cuvintele care pot părea neutre pot deveni provocatoare dacă sunt rostite cu un ton sarcastic, înjositor sau disprețuitor, determinând ascultătorul să se simtă rănit și nerespectat. Un ton moale este adesea interpretat ca lipsă de încredere, iar prea tare, poate fi interpretat ca fiind agresiv.

Vrei ca ascultătorul tău să se concentreze pe cuvintele tale, să nu fie distras de comportamentul tău, trebuie să înveți cum să îți urmărești tonul – și să îl folosești pentru a obține ceea ce vrei.

Ce este tonul vocii în comunicare?

Tonul vocii tale este modul în care vorbești cu cineva, nu doar cuvintele tale. Împreună cu indicii non-verbale, cum ar fi limbajul corpului și contactul vizual, tonul vocii este un element esențial al comunicării care adesea "vorbește" mai puternic decât ar putea cuvintele tale reale vreodată. Te poate ajuta să construieşti un raport, să faci conexiuni, să îi influenţezi pe ceilalţi şi să obţii ceea ce îţi doreşti în relaţii, în carieră şi în viaţa ta.


Există mai multe tipuri de tonuri de voce: formale și informale, umoristice, factuale, respectuoase, asertive, interogatoriu și conversație. Cu toate acestea, fiecare ton de voce în comunicare este alcătuit din patru aspecte diferite care se reunesc pentru a vă ajuta să vă faceți punctul de vedere. A învăța cum să îți urmărești tonul – și să îl folosești pentru a-ți atinge obiectivele – depinde de conștientizarea acestor elemente.

Tonalitatea

Este foarte importantă tonalitatea vocii. O voce prea înaltă poate sugera imaturitate și defensivitate. Și dacă încheiați o propoziție folosind un ton mai înalt, aceasta poate suna mai mult ca o întrebare în loc de o afirmație afirmativă, ceea ce va lăsa partenerul dvs să se simtă confuz. Tonalitatea este o parte puternică a tonului vocii în comunicare, deoarece vă ajută să reduceți zgomotul. Când trebuie să faci o impresie profesională sau să conduci într-un punct, o tonalitate scăzută te poate face să pari mai autoritar și mai serios, chiar dacă ceea ce spui de fapt nu este profund. Prin urmare, tonul vocii tale poate avea efectul opus. Dacă sunteți în mod constant la un nivel ridicat, alții ar putea presupune că nu sunteți sigur cu privire la ceea ce doriți să transmiteți. Acest lucru poate duce la un sentiment de neîncredere care poate face mai greu sa obții ceea ce îți dorești.

Ritmul

Cât de repede sau încet vorbești când tu și partenerul tău sunteți în mijlocul unei dispute? În timpul unei prezentări la locul de muncă? În plus față de reglarea fină a tonului de vorbire, trebuie să fiți, de asemenea, conștienți de ritmul dvs. Când încetiniți, puteți ajuta publicul să înțeleagă ceea ce spuneți și vor fi mai capabili să absoarbă mesajul dvs. Cu toate acestea, vorbirea prea lentă poate fi interpretată greșit ca fiind umilitoare și ofensatoare. Pentru a vă transmite cu adevărat mesajul, concentrați-vă pe articularea și transmiterea mesajului cât mai clar posibil, vorbind într-un ritm constant și uniform.

O regulă bună, mai ales dacă vorbești în fața unui public, este să vorbești la jumătate din viteza pe care o vorbești în mod normal. Acest lucru vă ajută să vă asigurați că tonul vocii este suficient de clar, astfel încât toată lumea din public să poată înțelege.

Un ritm constant și uniform este puternic, deoarece cultivă focalizarea. Este mult mai ușor pentru partenerul sau publicul tău să asculte dacă vorbești încet. Este mult mai greu pentru un ascultător să înțeleagă ceea ce vrei să spui și să rămână angajat dacă nu vă urmăriți tonul și în schimb vorbesc la o viteză rapidă și cuvinte string împreună.

Volumul

Acest lucru este de la sine înțeles. Țipând la partenerul tău se va întoarce, fie provocând o ceartă, fie făcându-l să se retragă complet din conversație. Acesta este modul în care tonul vocii afectează relațiile în mod negativ, dar se aplică și conversațiilor cu colegii, familia și oricine altcineva pe care îl întâlniți. A vorbi prea tare te face să pari agresiv și insensibil. În loc să ridici vocea, dacă vrei să accentuezi ceva, încetinește ritmul cuvintelor tale. Faceți o pauză pentru a evidenția punctele majore sau pentru a oferi publicului timp pentru a vă lua punctul.

Timbrul

Aceasta este calitatea emoțională a tonului vocii tale în comunicare – atitudinea pe care o aduci la ceea ce spui. Publicul tău va folosi acest lucru pentru a-și construi înțelegerea a ceea ce spui. Exersează gestionarea vocii și observă cum sună (de exemplu, frustrat, grăbit, fericit, trist). Acest lucru te va ajuta să devii mai conștient de modul în care atitudinea ta este filtrată prin inflexiunile vocii tale.

Cuvintele încărcate emoțional te diferențiază. Una dintre cele mai puternice modalități de a cultiva un ton puternic al vocii este să vă schimbați mentalitatea în inimă și să lăsați mesajul să strălucească prin cuvintele voastre.

Importanţa tonului vocii în comunicare

Fie că este vorba de părinții tăi sau în timpul unui seminar de marketing, probabil că ai auzit ceva despre „tonul vocii” tale la un moment dat în viața ta. Dar de ce este atât de important?

Tonul vocii tale cuprinde cuvintele tale. Este modul în care vorbești și impresia de durată pe care cuvintele o fac asupra tuturor celor din jurul tău. Gândește-te la tonul vocii tale ca la o „amprentă” vocală personalizată care distinge cine ești și poate spune altora atât de multe despre tine. Ești încrezător? Pozitiv? Interesant? Umil? Empatic? Tonul vocii tale în comunicare le spune oamenilor toate acestea și multe altele.

Tonul vocii tale este puternic pentru că proiectează cine ești ca persoană. Prietenii, familia, clienții și partenerii sunt oameni ca tine care răspund cel mai bine la cuvinte și fraze care îi fac să se simtă bine. Dar tonul vocii tale este cel mai puternic în relațiile tale romantice.


Tonul vocii îţi afectează relaţiile

În timp ce am știut întotdeauna că tonul vocii este o parte importantă a comunicării clare, cât de critice sunt lucrurile precum inflexiunea vocală, volumul și tonul atunci când vine vorba de sănătatea relației dvs.? Potrivit unui studiu din 2015, care a examinat sute de conversații de la peste 100 de cupluri în timpul sesiunilor de terapie de căsătorie, capacitatea de a vă urmări tonul poate fi un indicator cheie al succesului relației.

De-a lungul a doi ani, cercetătorii de la Universitatea din California de Sud au înregistrat sute de conversații de la sesiunile de consiliere în căsătorie. Cercetătorii au analizat apoi înregistrările, analizând lucruri precum tonalitatea, intensitatea și chiar răsucirea vocii care pot indica momente de emoție intensă. De asemenea, au analizat impactul pe care tonul vocii unui partener îl are asupra celuilalt.

Pentru a compara datele, un grup separat de experți a analizat comportamentul cuplurilor, luând în considerare calitățile pozitive, cum ar fi „acceptarea” sau calitățile negative, cum ar fi „vina”. Cercetătorii au urmărit apoi cuplurile pe o perioadă de cinci ani pentru a determina dacă există vreo schimbare în relația lor.

Tonul vocii prezice succesul unei relaţii

Ceea ce au descoperit cercetătorii despre tonul vocii în comunicare a confirmat ceea ce mulți dintre noi știu deja intuitiv – că comunicarea nu este doar despre ceea ce spui, ci despre modul în care o spui. Iar datele au arătat că studierea vocilor cuplului, mai degrabă decât a comportamentelor lor, a prezis mai bine îmbunătățirea sau deteriorarea relației.

Practicienii și cercetătorii din domeniul psihologiei au știut de mult că modul în care partenerii vorbesc despre și discută problemele are implicații importante pentru sănătatea relațiilor lor. Cu toate acestea, lipsa unor instrumente eficiente și fiabile pentru măsurarea elementelor importante din aceste conversații a reprezentat un impediment major în utilizarea lor clinică pe scară largă. Aceste descoperiri reprezintă un pas important înainte în a face o măsurare obiectivă a comportamentului practică și fezabilă pentru terapeuții de cuplu”, a declarat Brian Baucom de la Universitatea din Utah.

Aveţi grijă la tonul vocii atunci când comunicaţi

Este ușor să presupunem că ceilalți știu ce spunem. Acest lucru poate ridica probleme și poate duce la situații în care sentimentele sau emoțiile importante nu au fost discutate.

În loc să te retragi înapoi și să treci prin mișcările de comunicare, pășește înainte și practică mindfulness cu privire la tonul vocii tale în comunicare și modul în care îi influențează pe ceilalți. Conștientizarea cuvintelor pe care le folosești și a tipului de emoție pe care o emiți atunci când vorbești este o modalitate puternică de a rămâne prezent atunci când comunici cu partenerul tău. Este în aceste momente de autenticitate în care barierele se descompun și amândoi puteți împărtăși cu adevărat ceea ce simțiți.

Importanța tonului vocii în comunicare nu poate fi supraexprimată. Dacă vrei să avansezi în carieră, să construiești relații extraordinare, să crești o familie sănătoasă și să creezi prietenii profunde și de durată, trebuie să devii conștient de tonul vocii tale și de modul în care îți afectează viața. " (Tony Robbins)

 




“SPLINA!

-În Medicina Traditionala Chineză, splina este considerată „casa gândurilor”, deoarece claritatea și limpezimea lor depinde de energia splinei.

Tonusul țesuturilor moi ale corpului depinde de energia splinei.

Abilitatea splinei de a sorta, de a absorbi si procesa nutrienții, de a decide care va fi folosit pentru hrănire imediată, care va fi depozitat și care va fi eliminat, este bine știută.

O splină sănătoasă face ca o persoană să se simtă bine hranită fizic și emoțional, pe când o „splină slabită” va face ca o persoană să se simtă flămândă chiar dacă mănâncă o hrană bogată.

La nivel emoțional, splina guvernează sentimentele de grijă atât pentru sine, cât si pentru ceilalti.

O energie puternică a splinei duce la trăiri emoționale echilibrate, în care nevoile personale sunt satisfacute pe deplin, iar generozitatea față de celelalte ființe de pe pământ nu lipsește.

Simțind abundență la toate nivelurile, putem să dăruim si să primim cu generozitate.

Splina este legată de mamă si de relatia cu ea. În procesul de creștere, depindem în primii ani exclusiv de ceea ce ne furnizează mama.

Pe masură ce creștem, trebuie să ne descoperim „mama interioara”, care furnizează „hrană” si „sprijin” necondiționat și din abundență. Acest lucru ține splina sănătoasă.

Splina este legată de asumarea responsabilității pentru propria viață, de procesul de maturizare.

Când organismul se simte „nehrănit” fizic și emotional, corpul poate încetini fluxul de nutrienti în tesuturile moi, iar postura persoanei se poate prabusi, in special la nivelul regiunii lombo-sacrale.

Fiind organ de Pamant, splina iubește stabilitatea si este dezechilibrată de schimbarile făcute de nevoie și nu de plăcere.

Splina adoră atingerea – masajul, mângaierile si îmbratisarea cu cei dragi, mângaierea cățelului sau a pisicii, auto-masajul, toate sunt modalitati de intarire a splinei.

Nevoia de a-ti intinde bratele, picioarele, spatele, intregul corp – sunt foarte tonice pentru splina. Intinderile deschid drumul nutrientilor catre tesuturile moi.

Mersul in patru labe, rostogolitul pe podea sau pe pamantul gol, jocul „de-a cazutul”, alaturi de copii sau animale, ajuta un adult sa intre mai bine „in contact” cu Pamantul – cu energia splinei.

Supele groase si fierturile de legume hranesc foarte bine splina, fiind usor de digerat. Splina are dificultati cu alimentele crude si reci.

Splina nu suporta excesul de fluide, de aceea este bine sa nu beti prea mult in timpul mesei.

Splina are nevoie sa mestecati foarte bine hrana, iar pozitia la masa sa fie relaxata, într-o postura deschisa, astfel ca organele sa aiba loc sa miste.

Ierburile aromatice stimuleaza digestia, de aceea includerea lor in prepararea mancarurilor este aur pentru splina.

Culorile galben și portocaliul sunt adorate de splina, asadar, mănâncă mult dovleac, morcov și linte portocalie, bine fierte.”

Sursa: Iuliana Lungu


Cortizolul - hormonul stresului

Ce e cortizolul?

Cortizolul, cunoscut şi sub numele de hidrocortizon, este un hormon steroid produs de glandele suprarenale ca reacţie la un factor de stres. De aceea, mai e denumit şi hormon principal de stres. În organism, cortizolul are menirea de a susţine procesele fiziologice normale în perioadele de stres; fără acest cortizol, organismul n-ar fi capabil să răspundă efectiv în faţa stresului. Dacă n-ar exista acest cortizol, în faţa unui leu care ne atacă din desişuri, n-am fi în stare să schiţăm nici un gest. Din cauza unui metabolism guvernat eficient de cortizol, suntem capabili să înfruntăm să o luăm la fugă (şi încă mai rapid decât ne gândeam că o puteam face), sau să înfruntăm duşmanul.

Nivelul ridicat de cortizol determinat de stresul cronic a fost asociat cu următoarele tulburări şi dezordini:

 Creşterea apetitului şi pofta pentru anumite alimente

 Creşterea procentului de grăsime în organism

 Scăderea masei musculare

 Scăderea densităţii oaselor

 Creşterea stării de nelinişte

 Creşterea stării de depresie

 Labilitate psihică (iritabilitate, mânie)

 Disfuncţii sexuale

 Slăbirea sistemului imunitar

 Accentuarea simptomelor premenstruale

 Accentuarea simptomelor de menopauză (bufeuri, transpiraţii nocturne etc.)

Este necesar de menţionat că acest hormon, cortizolul, nu este o substanţă toxică sută la sută, deşi în multe cazuri excesul de cortizol devine în cel mai înalt grad dăunător organismului. În multe privinţe cortizolul are în organism un rol important comparabil cu al colesterolului sau insulinei: pentru buna sa funcţionare organismul are nevoie de mici cantităţi din aceste substanţe. Insulina este necesară pentru controlul nivelului de zahăr în sânge, colesterolul pentru metabolismul steroizilor, iar cortizolul pentru refacerea rezervelor de energie după perioadele de stres. Dar dacă nivelul acestor substanţe vitale creşte peste normal o perioadă îndelungată, atunci apar probleme. Arterele blocate din pricina colesterolului, diabet cauzat de nivelul ridicat de insulină, obezitate şi o mulţime de afecţiuni cronice provocate de cortizol.

Există o idee vitală asupra căreia trebuie să insistăm obsesiv: fiinţa umană nu a fost proiectată, menită să stea continuu sub tensiune (aşa zisul stres cronic); am fost construiţi astfel încât să răspundem la stres imediat, pentru ca apoi hormonii de stres să se disipeze repede (stresul acut). Când viaţa modernă expune organismul la valuri după valuri de stres, acesta începe să sufere.

Cercetările ştiinţifice şi practica medicală dovedesc limpede că, un nivel ridicat de cortizol provocat de un stres cronic permanent, are un efect dăunător pe termen lung. Unul dintre aceste efecte este o poftă crescută pentru anumite alimente. Pentru primul rol al cortizolului e să stimuleze organismul să se realimenteze după răspunsul la un factor de stres, un nivel ridicat de cortizol aţâţă pofta de mâncare încât ajungi să-ţi fie foame tot timpul. În plus, grăsimea care se acumulează drept răspuns la apetitul indus de stres se aşează în regiunea abdominală. Pe lângă faptul că nimănui nu-i place să fie pântecos, tipul de grăsimi acumulate aici este în strânsă legătură cu evoluţia bolilor cardiace, diabetului şi cancerului.

Viață sănătoasă și medicină naturistă, Autor: Nicola Sorin


Aveți grijă de sănătatea voastră? Vă ascultați corpul și îl susțineți în procesul Ascensiunii, îi dați ce vă cere?

Știu că în general intențiile fixate la început de an au legătură cu a mânca mai sănătos și a face mai multă mișcare, dar ideea este că de această dată va fi vorba și despre sănătatea la nivel colectiv – ce anume din ceea ce ni se oferă acum la nivel global ne ajută să ne menținem sănătatea și ce anume ne distruge sănătatea.

Unele dintre lucrurile care par a fi „soluții avansate tehnologic” în domeniul medical vor fi puse sub semnul întrebării, iar unele dintre ele se vor dovedi a nu fi deloc benefice pentru sănătatea oamenilor. Nu va fi o „bătălie” ușor de dus în domeniul sănătății și nu va fi o trezire ușoară pentru unii oameni care au crezut orbește când li s-a spus că anumite lucruri le sunt benefice.

Pe de altă parte, tot mai mulți oameni vor fi din ce în ce mai sensibili la ceea ce introduc în corpul lor sau la ceea ce este în jurul lor. Unele dintre „soluțiile” avansate din punct de vedere tehnologic care ne-au fost oferite în ultima perioadă se vor dovedi benefice, iar altele nu.

Este posibil ca unii dintre voi să simțiți pe propia piele efectele creșterii sensibilității voastre la tot ceea ce introduceți în corp sau la mediul în care vă aflați, iar în acest caz faceți investigațiile necesare, identificați ce anume este necesar să eliminați din ceea ce mâncați/ beți/ introduceți în orice alt mod în corpul vostru.

Acordați atenție stării voastre de sănătate, corpului vostru, aveți grijă de voi; asta nu mai este un lux, este o necesitate! Dacă până acum erați genul care folosea diverse practici de relaxare/ energizare numai când se simtea epuizat, vă recomand să începeți să le folosiți în mod regulat, fiindcă veți avea nevoie. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan


,, CHAKRELE SI BLOCAJELE LOR…!!!

~ Frica îți blochează prima chakra.

~ Tristețea și lipsa plăcerii îți blochează a doua chakra.

~ Lipsa acțiunii îți blochează a treia chakra.

~ Ura îți blochează a patra chakra.

~ A nu spune ce simți îți blochează a cincea chakra.

~ A te focaliza doar pe lucrurile rele ale vieții iti blochează a șasea chakra.

~ Lipsa liniștii mintale și a meditației îți blochează a șaptea chakra.

O chakra blocată interferează cu toate celelalte.

~ Dacă prima chakra îți este blocată, finanțele tale nu avansează.

~ Dacă cea de-a doua chakra îți este blocată, creativitatea și sexualitatea ta nu se trezesc, împiedicându-te să ai o relație.

~ Dacă cea de-a treia chakra îți este blocată, proiectele tale nu vor avea succesul pe care-l dorești.

- Dacă cea de-a patra chakra îți este blocată, nu va exita iubire în viata ta, nici pentru a da nici pentru a primi.

~ Dacă cea de-a cincea chakra iti este blocată, decretele tale nu vor fi auzite.

~ Dacă cea de-a șasea chakra îți este blocată, clarviziunea, percepția si intuiția ta nu se vor putea activa.

~ Dacă cea de-a șaptea chakra îți este blocată, viața ta va fi învăluită în haos."

Sursa: net via Savencu Corneliu Emilian


"O bucată de morcov este asemănătoare cu ochiul uman. Cercetările arată că morcovii îmbunătățesc fluxul sanguin și funcția ochilor.

* Roșiile au patru camere ca în inimă și sunt de culoare roșie. Toate studiile arată că roșiile sunt bune pentru inimă și sânge.

* Strugurii sunt în formă de inimă, fiecare strugure arată ca o celulă din sânge, iar cercetările arată că strugurii sunt un aliment serios pentru inimă și sânge.

* Nucul are aspectul unui cerebel. Este util pentru funcțiile creierului.

* Fasolea are un aspect renal și îmbunătățește funcția rinichilor.

* Țelina, bok choy și rubarba sunt asemănătoare oaselor. Aceste alimente sunt bune pentru oase, raportul de sodiu este egal și de 23%. Dacă nu ai suficient sodiu în alimentație, organismul îl trage din oase și oasele devin slabe. Aceste alimente sunt bune pentru scheletul tău.

* Vinetele, avocado și pere sunt axate pe sănătatea și funcțiile uterului și a colului uterin al femeilor, iar aspectul lor este similar cu aceste organe. Studiile arată că dacă femeile mănâncă avocado o dată pe săptămână, echilibrează hormonii, reduce greutatea nedorită după naștere și previne cancerul de col uterin.

* Smochinul este plin de semințe și crește prin agățat în perechi de copac. Smochinele cresc numărul și motilitatea spermatozoizilor și previne, de asemenea, infertilitatea masculină.

* Aspectul cartofilor dulci este asemanator cu cel al pancreasului si echilibreaza indicele glicemic la diabetici.

* Măslinele susțin sănătatea și funcția ovarelor.

* Grapefruitul, portocala și alte citrice sunt asemănătoare cu sânii femeilor și le ajută sănătății și mișcării limfei.

* Ceapa arată ca celulele corpului. Ajută la eliminarea deșeurilor din toate celulele corpului. Provoacă chiar și lacrimi care spală straturile epiteliale ale ochilor."

Sursa: Doina Sipos


Svadistana (chakra subombilicala)

situata deasupra zonei pubiene, la 2 cm de aceasta. Determina campul de control si semnalizare. Diametrul de aproximativ 2 m

coordoneaza gustul, organele de reproducere, vezica urinara, rinichii si lichidele corporale (sange, limfa, urina, sperma, lichide digestive)

determina integrarea sociala, conformismul, mimetismul si senzualitatea, controleaza nevoia de autocontrol si manipulare, furia, isteria, frustrarea daca este deschisa, prin ea pot fi preluate starile negative de la alti oameni. Da incredere in sine, iar in Tantra este un punct de excitatie si de receptie a energiilor si senzatiilor sexuale

valorile scazute ale campului pot duce la angoase, fobii, complexe de inferioritate, infectii. Blocarea ei determina impotenta, vaginismul, boli renale si ale vezicii urinare. De ea depinde practicare cu placere a actului sexual si relaxarea, controleaza calitatea relatiilor noastre. La femei se mai numeste „inima de jos”, iar atunci cand se afla in dezechilibru pot aparea probleme de bani sau de viata sexuala si emotionala (abandonul)

corzile aruncate in aceasta chakra semnifica „te doresc din punct de vedere sexual” sau „trebuie sa acorzi atentie emotiilor si sentimentelor mele”. Coarda sexuala poate sa fie sau nu acceptata, insa cea emotionala este bine sa fie ermetizata, caci prin ea pierdem energie

Culoare: portocaliu

Element: apa

Cromoterapie: oranj

Fonoterapie: vocala O, tonalitate Re major

Meloterapie: muzica populara

Aromoterapie: Ylan ylang, ulm, stejar, verbena

Cristaloterapie: carneol


Spune cu voce tare 21, 33 sau 40 zile:

Începând de acum din acest moment, mă eliberez de toată energia negativă, de gândurile de vibrație joasă, și trimit vindecare minții mele.

Corpul meu este în plina transformare, primesc lumina și o las să-mi inunde fiecare celula a corpului meu, iar toate organele să radieze de sănătate și iubire.

Toate glandele corpului meu, hipofiza, pituitarã, pineala, endocrine, timus, pancreas, suprarenale, ovarele sau testiculele, sunt activate acum, funcționând perfect și în armonie echilibrând toate celulele corpului meu.

Sunt sănătate radiantă, sunt perfect echilibrat și în armonie cu corpul meu fizic, emoțional, mental, spiritual, eteric, cauzal.

Trăiesc o stare de bucurie și liniște interioară în fiecare zi.

Împărtășesc iubire și armonie cu toate ființele acestui pământ, și mă las ghidat de lumină Celui Preaînalt.

Așa să fie aici și acum și în toate timpurile, spatiile, dimensiunile in care se manifestă ființa mea multidimensională.

== Cleopatra Mihaela==


“Urechile - reprezintă un pântec care naște viață. Fiecare cuvânt este o sămânță pentru sufletul tău. Cuvintele pe care le introduci în urechi, îți produc caracterul; persoana care îți va ghida eforturile zilnice și rezultatele vieții tale. Fii tot ceea ce ești!

Ascultă ce auzi și răspândește în lume. Acordă atenție și păstrează în inimă doar ce aduce valoare vieții tale, pentru că totul rămâne înregistrat precum memoria telefonului tău. Culege cuvinte alese și alege ce să auzi și ce să rămână la tine, altfel, dă drumul la tot ceea ce poate perturba seninătatea interioară. Fii un bun observator al Sunetului, astfel adierea vibrațiilor să te ridice la cele mai înalte frecvențe, pentru a depăși starea de alterare și a manifesta măreția potențialului infinit care sălășluiește în ființa ta.”

Ruang Kaewhela Q & Laura Pricajan

 


Atunci când experimentăm ceva traumatizant, corpul nostru fizic înregistrează acea traumă. Corpul nostru fizic ține la modul riguros „contabilitatea” tuturor traumelor. Indiferent că noi ne mai amintim sau nu acele episode traumatizante, corpul nostru fizic își amintește, ele rămân întipărite în memoria noastră celulară, traumele acelea sunt acumulate în corp.

Și dacă discutăm despre noi ca ființe multidimensionale, putem spune că memoria noastră celulală își amintește nu doar traumele din această viață umană, ci și cele din alte vieți, dar și traumele ancestrale, indiferent că e vorba despre cele aferente liniei noastre genealogice sau despre cele ale umanității, ca și colectiv.

Atunci când lucrăm la a ne vindeca traumele interioare, ne întoarcem privirea către aceste aspecte dureroase din interiorul nostru, aspecte care nu vor să fie schimbate, nu vor să fie „reparate”, nu vor să fie negate/ blamate, ci cer să le fie recunoscută existența, să fie acceptate cu Iubire. Ele au nevoie de o acceptare pe care, din diverse motive, nu le-am putut-o oferi la momentul la care s-au întâmplat. Când putem să stăm față în față cu aceste aspecte rănite ale noastre, să le acceptăm așa cum sunt, să le tratăm cu Iubire și compasiune, să acceptăm să simțim jalea, confuzia, șocul, durerea, furia, revolta sau orice alte emoții ies la suprafață, legat de acele contexte, practic, ceea ce facem este să îmbrățișăm și să acceptăm ca fiind parte din noi acele aspecte pe care atât de mult timp le-am negat/ ignorat/ respins – să le integrăm în ființa noastră. Astfel noi recuperăm puterea pe care o au acele aspecte alte noastre și ne întregim puterea personală.

O să vă explic într-un mod foarte simplu ce efect are vindecarea: închipuiți-vă că mergeți la un restaurant și citiți meniul, ca să vedeți care sunt posibilele opțiuni.

Când funcționezi din spațiul traumei vezi doar 3 variante.

După ce începi procesul de vindecare a traumelor constați că de fapt sunt 8 variante pe meniu.

Pe măsură ce avansezi în procesul de vindecare, constați cu uimire că meniul începe să aibă tot mai multe pagini, că îți sunt disponibile tot mai multe opțiuni - acel meniu devine o carte, iar între variantele pe care le poți alege sunt unele extraordinare.

Și nu e vorba numai de varietatea tot mai mare a alegerilor pe care le poți face în viața ta de zi cu zi, este vorba și despre varietatea lucrurilor pe care le poți crea, pe măsură ce îți vindeci traumele interioare.

Pe măsură ce te vindeci, ai acces la experiențe din ce în ce mai uimitoare. (Kyle Buckley) Traducerea Mihaela Dan


O mulțime de oameni sunt prinși într-un ciclu în care încearcă să găsească ceea ce simt că le lipsește în viață concentrându-se fie pe trecut, fie pe viitor.

Spre exemplu: „Dacă în copilăria mea nu s-ar fi întâmplat…… , acum aș fi putut să…./ aș fi avut…. / n-aș fi fost în situația asta….”/ „Dacă voi reuși să scap de situația asta, voi putea să fac…….”, „Atunci când voi avea și eu o relație, voi fi……..”, „Atunci când vor crește copiii și vor pleca de acasă voi putea să fac și eu……”.

Nu putem schimba trecutul, dar ne putem reconecta cu trecutul nostru, îl putem accepta ca atare, îl putem trata cu Iubire și putem recupera acele părți din noi care s-au pierdut sau au fost alungate în trecut.

În acest fel ne dovedim capacitatea de a accepta orice s-a întâmplat în acel trecut, oricât de dureros a fost și putem îmbrățișa acele părți ale noastre pe care le-am negat/ respins/ igorat atât de mult timp și care tânjesc să fie acceptate.

Faptul că noi suntem dispuși să privim în față acele părți rănite ale noastre, să le recunoaștem ca fiind parte din noi, să le îmbrățișăm cu Iubire și să ne întregim ca ființă, ne ajută să nu mai repetăm greșelile din trecut, fiindcă acele părți ale noastre vin la pachet cu puterea lor și cu lecțiile lor. Dacă noi suntem dispuși să învățăm acele lecții, nu vom mai repeta niște greșeli din trecut.

Dacă noi nu ne vindecăm traumele, atunci când se întâmplă ceva care îi amintește unei părți traumatizate din noi despre un episod dureros din trecut, ea se simte amenințată (deși nu există în realitate nicio amenințare), preia comanda și reacționează dezechilibrat, încercând să se apere. De aceea unii oameni au reacții șocante, în situații în care de fapt nu i-a atacat nimeni – a reacționat partea rănită din ei, care s-a simțit amenințată. Este ca și cum „pericolul” ar fi la nivelul 2, pe o scară de la 1 la 10, iar reacția ar fi la nivelul 8 - partea rănită din acel om percepe la modul disproporționat pericolul/ amenințarea și reacționează în consecință. (Kyle Buckley) Traducerea Mihaela Dan


Pentru un om care a avut o copilărie traumatizantă este foarte dificil să se mai deschidă emoțional către o conexiune profundă cu cineva.

Un copil, pentru a supraviețui, depinde de părinții săi, relația cu părinții săi este fundamentală. Dar dacă mediul familial este unul periculos pentru el, dacă acel copil trebuie să-și sacrifice autenticitatea, să fie altfel decât este el cu adevărat, ca să fie acceptat de părinții săi, ca să nu fie în pericol, el trece printr-o fragmentare interioară.

Copilul știe că este esențial să aibă o relație bună cu părinții săi, ca să supraviețuiască, fiindcă este în grija lor, depinde 100% de ei, dar pe de altă parte acel copil constată că trebuie să nege/ ascundă o parte din el, ca să poată menține o relație bună cu părinții săi. Și acea parte din el este, la rândul ei, esențială pentru starea sa de bine.

Unele dintre cele mai intense traume, cele care sunt legate de sentimentul că e o chestiune de viață și de moarte (la propriu, nu la figurat), sunt cele din copilărie. Iar aceste traume îi fac pe adulții care nu și-au vindecat traumele respective să aibă reacții foarte dezechilibrate atunci când li se ating butoanele, ei simt că trebuie să reacționeze foarte rapid, ca să se „salveze”.

Oamenii care au avut o copilărie traumatizantă au dificultăți în a-și deschide inima în relațiile lor ca adulți, dacă nu-și vindecă acele traume. (Kyle Buckley) Traducerea Mihaela Dan


O traumă personală poate fi un divorț, faptul că ai fost implicat într-un accident de circulație, faptul că ai crescut într-o familie în care ai fost abuzat fizic/ emoțional, sexual, etc. Deci poate fi vorba despre o experiență unică, ce te-a afectat puternic sau de o serie de experiențe care s-au desfășurat pe o perioadă mai lungă de timp, care au avut acest efect.

O traumă colectivă este un eveniment care are un impact asupra unui grup mare de oameni (o țară, o întreagă rasă, etc).

Trauma personală afectează modul în care funcționezi tu, ca individ, în viața ta personală.

Trauma colectivă afectează o societate, o cultură și schimbă modul în care facem lucrurile în acea societate/ cultură.

Evenimentul care a dus la prăbușirea turnurilor gemene din New York, din 11 septembrie 2001, a fost o traumă colectivă. Ceea ce s-a întâmplat în perioada 2020-2022 a fost o trauma colectivă. Războaiele sunt o traumă colectivă.

Dar în final, orice traumă personală pe care o are un om este parte din energia colectivului/ umanității, afectează colectivul, adică ne afectează pe noi toți. Orice traumă moștenită pe linie genealogică de un individ este parte din energia colectivului, deci ne afectează pe noi toți.

De aceea spunem că prin faptul că ne vindecăm propriile traume, de fapt, contribuim la vindecarea umanității. (Kyle Buckley) Traducerea Mihaela Dan


În trecut, informațiile despre o traumă personală erau limitate la grupul apropiaților celui care trecea prin acea situație traumatizantă. Doar în cazuri deosebite auzeau despre acea situație câteva zeci de persoane din comunitate.

Acum genocidul se poate transmite live în toată lumea, știrile și imaginile despre dezastre naturale sunt la jurnalele de știri zi după zi, ni se servesc zilnic cele mai dramatice lucruri din întreaga lume. Impactul este uriaș.

Care este efectul?

Când auzim/ vizionăm știri despre tragedii/ drame/ dezastre petrecute undeva în lume, acestea ne ating butoanele, chiar dacă nu ne dăm seama, ne activează acele amintiri din memoria celulară care se referă la lucruri similare trăite de noi sau de strămoșii noștri. Sistemul nostru nervos este afectat de fiecare dată când ni se servesc informații despre război, despre moarte, despre tragediile în care sunt implicați copii, despre incendii, despre cutremure devastatoare, despre dezastre medicale, etc. Și cei mai mulți oameni nu-și dau seama cât de mult îi afectează toate aceste lucruri și se uită zilnic la astfel de știri. Ei nu-și dau seama de ce mai apoi ies la suprafață din interiorul lor diverse emoții care-i tulbură. (Kyle Buckley) Traducerea Mihaela Dan


Imaginați-vă o pătură care este așezată pe pat. Aceasta este umanitatea, aflată la nivelul de conștință la care este ea la un anumit moment. Atunci când un om face o faptă bună, e ca și cum el ar apuca acea pătură cu două degete într-un anumit loc și ar ridica-o puțin.

În jurul acelui om crește nivelul de vibrație, iar oamenii care sunt în preajma lui au două variante – fie cresc și ei la acel nivel de vibrație, fie se rostogolesc la vale, revenind la nivelul la care se află restul păturii.

Asta se întâmplă de fiecare dată când un om face o faptă bună – el ridică vibrațional o parte a Realității; oamenii din jurul lui pot fie să se ridice la nivelul acelui om, fie să se ducă în jos, la nivelul la care sunt ceilalți, marea masă.

Când sunt mai mulți oameni care fac fapte bune, fiecare dintre ei ridică pătura cu două degete, apucând-o din diverse locuri. La un moment dat, dacă sunt suficient de mulți oameni care ridică pătura în puncte diferite, aceasta se va ridica în întregime de pe pat. Cu cât sunt mai mulți cei care fac asta, cu atât mai mult și mai repede reușim să ridicăm „pătura” la un nivel mai înalt. Nu e nevoie să ridicăm fiecare punct al păturii; dacă ridicăm în suficient de multe puncte, se va ridica toată pătura.

Când un om produce altuia o traumă, este ca și cum el ar arunca o piatră pe acea pătură – efectul va fi că în zona în care cade piatra se creează o adâncitură, pătura se duce în jos. Cu cât e mai mare numărul traumelor la nivel personal sau colectiv, cu atât mai multe pietre sunt aruncate pe acea pătură și cu atât mai greu devine să ridicăm pătura.

Imaginați-vă acum că pe lângă miliardele de pietre „individuale” aruncate pe pătura umanității, este aruncat la un moment dat un ditamai bolovanul – o traumă colectivă, cum ar fi un război sau cum a fost ceea ce s-a întâmplat în perioada 2020-2022. Acel bolovan face o adâncitură foarte mare, către care se rostogolesc și unele dintre pietrele mai mici din jur. Așa se formează un adevăr „trib” al celor cu traume nevindecate, care se simt victime și care caută compania altora ca ei, care se pot plânge la nesfârșit de ceea ce li s-a întâmplat și pot da vina pe alții pentru suferința lor.

În timp, se formează două „triburi” diferite: cei care vor să arunce cu piatra și cei care vor să ridice pătura, iar cei din al doilea „trib” încep să lucreze împreună pentru a ridica pătura în cât mai multe locuri, cât mai sus.

Noi toți vom lucra într-un fel sau altul la vindecarea traumelor personale și colective, fiindcă altfel umanitatea nu poate crește vibrațional, nu poate ieși din 3D. (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan


În opinia mea, ceea ce face trauma este să ne limiteze, când e vorba despre cât credem că valorăm și cât/ ce credem că merităm.

Indiferent că este vorba de o traumă personală sau o traumă colectivă care ne afectează la nivel personal, efectul acesteia este că ne face să credem că nu valorăm mare lucru și că nu merităm mare lucru – ne limitează nivelul bucuriei/ veseliei/ creativității/ inspirației/ recunoștinței/ iubirii pe care le exprimentăm.

Când vedem viața prin lentilele traumei, perspectiva noastră asupra lumii și vieții este deformată. Când vedem viața prin lentilele traumei noi credem că viața este despre „a îndura”, nu vedem bucuria vieții, nu vedem valoarea vieții, nu vedem sensul vieții. (Kyle Buckley) Traducerea Mihaela Dan


Eu merg pe ideea că este necesar să acceptăm ce s-a întâmplat, indiferent cât de dureros este/a fost acel lucru, fiind conștienți că totul are un rost, că tot ce ni se întâmplă face parte din Planul lui Dumnezeu pentru noi.

Așadar, militez pentru accepta ceea ce ni s-a întâmplat, a accepta alegerile pe care le-am făcut, chiar dacă nu au fost cele mai potrivite și a accepta alegerile pe care le fac alții, chiar dacă noi nu am face aceleași alegeri.

Când au ales să vină pe Pământ, sufletele noastre și-au ales, de asemenea, niște lecții pe care voiau să le învețe în această viață umană și au ales și experiențele (inconfortabile/ dureroase) care urmau să le ajute să învețe aceste lecții.

În acest context, am fost oarecum confuză atunci când am văzut cum lucrează unul dintre mentorii mei care este specializat în vindecarea traumelor.

La ce mă refer: acest mentor se concentrează pe perioada dinaintea concepției copilului, continuând cu momentul concepției, cele 9 luni cât acesta se dezvoltă în pântecul mamei și primii doi ani după naștere. Potrivit unor studii făcute pe tema dezvoltării sistemului nervos, aceasta este perioada în care se formează 90% din sistemul nervos al copilului și în care sunt definite, în principiu, limitele în ceea ce privește alegerile acestuia.

L-am văzut pe acest om lucrând cu clienții săi, scoțând la suprafață cele mai profunde traume, făcându-i să se deschidă la niveluri uimitoare ale vulnerabilității, conectându-se cu ei emoțional și l-am văzut cum de fiecare dată, din adâncul inimii sale, le spunea ceva de genul: „Îmi pare rău că ai trecut prin așa ceva. N-ar fi trebuit să treci așa ceva”.

Și nu era vorba de cuvintele în sine, era vorba de energia pe care o transmitea când spunea aceste cuvinte, care te cutremura în adâncul ființei. Omul ăsta se conecta de la suflet la suflet cu acei oameni și ei simțeau Iubirea și compasiunea sa, când le spunea acele cuvinte, se simțeau înțeleși și onorați.

Pentru o vreme am fost confuză, pentru că exista o parte din mine care simțea că nu e „corect”/ „spiritual” să spui „Nu ar fi trebuit să treci prin așa ceva”, că nu poți spune așa ceva, dacă mergi pe principiul că este necesar să aceptăm ceea ce este, așa cum este, să acceptăm că dacă lucrurile s-au întâmplat așa, s-au întâmplat cu un rost, în conformitate cu Planul Divin, că dacă nu era menit să se întâmple așa, nu s-ar fi întâmplat, că totul e în Ordine divină.

Mai târziu am înțeles că acest om vorbea de la nivelul său de Conștiință, de la nivelul la care înțelegea el Ordinea divină.

Practic, ceea ce făcea el era să le ofere acelor persoane o alternativă: „Iată cine ai devenit, ca urmare a traumelor prin care ai trecut și iată cine poți fi, dacă tu conștientizezi că ești un copil al lui Dumnezeu. Iată care crezi tu că este valoarea ta, dacă privești prin lentila traumelor pe care le-ai experimentat și iată care este adevărata ta valoare, dacă înțelegi că ești copilul lui Dumnezeu. Iată ce crezi tu că meriți, dacă privești prin lentilele traumelor tale și iată ce meriți cu adevărat, dacă accepți faptul că ești un copil al lui Dumnezeu”. (Kyle Buckley) Traducerea Mihaela Dan


Nu permite nimănui să-ți dicteze încotro să mergi, nu urma orbește indicațiile/ îndrumările altora!

Calea ta nu o poate ști nimeni, nu ți-o poate indica nimeni, fiindcă este unică. Nici tu nu vei ști dinainte care este Calea ta; vei înainta pe Cale pe principiul „văzând și făcând”, vei fi ghidat pas cu pas. De cele mai multe ori nu vei ști decât care este următorul pas pe care-l ai de făcut, nimic mai mult.

Toate informațiile pe care le obții de la diverse persoane pot fi foarte folositoare, pot fi minunate, dar sunt doar niște informații orientative.

Trăiește-ți viața așa cum simți că este potrivit pentru tine, nu cum îți spune altcineva că „trebuie” să o trăiești! Nu permite altora să te programeze/ controleze sau să decidă pentru tine!

Toate informațiile pe care ți le ofer eu sau oricine altcineva sunt doar niște puncte de vedere, o oportunitate de a vedea lucrurile și dintr-o altă perspectivă, dar în final este vorba despre viața ta și este responsabilitatea ta să-ți faci alegerile așa cum consideri a fi potrivit pentru tine, pentru că tu vei suporta consecințele acelor alegeri.

Așadar, ia în calcul informațiile/ sfaturile pe care ți le oferă diverse persoane, verifică dacă rezonezi cu ele sau nu, roagă-l pe Dumnezeu să te ajute să-ți formezi o imagine mai clară asupra situației, meditează asupra acestor aspecte sau fă ce vrei tu să faci, dar în final ia decizia care simți tu că este cea mai potrivită pentru tine.

Și e în regulă dacă faci o alegere care se dovedește a fi greșită; învață din ea și mergi mai departe. Noi toți facem greșeli, nu e cine știe ce tragedie.

Singurul mod de a nu face niciodată greșeli este să nu faci nimic. (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan







14.10.2023


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)