duminică, 3 martie 2024

30.2.Barbatul si Femeia

Motto: "Respect-o, nu pentru ca ea e Femeie, ci pentru ca tu esti Barbat."

Actualizare in 05.04.2024: texte noi la final

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini. Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster



Noi, bărbații, suntem mai duri și uneori mai agresivi în comportament, așa am fost învățați să funcționăm, din pacate.

Femeia trebuie tratată cu blândețe, pentru că ea este mai sensibilă decât bărbatul, dar cei mai mulți bărbați nu sunt conștienți că este necesar să învețe să se poarte cu blândețe și nici nu știu cum să facă asta.

Cei mai mulți oameni nu sunt capabili de conexiuni profunde în relația de cuplu. Din cauza situațiilor traumatizante prin care au trecut de-a lungul vieții, dar și a faptului că le-a fost sfărâmată inima în relații, oamenii își închid inima, ridică ziduri în jurul inimii lor, ca să nu mai sufere. Cei mai mulți oameni nu sunt dispuși să-și mai asume riscul să iubească, fiindcă nu vor să mai treacă prin acea suferință devastatoare prin care au trecut în relații anterioare.

De multe ori, atunci când un bărbat interacționează cu o femeie, aceasta are deja ziduri în jurul inimii și nu se mai deschide atât de ușor către bărbatul care îi face curte, nu-i permite acestuia să o cunoască așa cum este ea la modul autentic, îi prezintă o mască. Ea va începe să-și deschidă inima la mult timp după ce intră în relație, abia după ce va constata că poate avea încredere în bărbatul respectiv.

Ca să nu mai spun că de multe ori, atunci când femeia este dispusă, totusi, să se arate vulnerabilă în fața unui bărbat, acesta nu se descurcă prea bine, nu știe cum să facă față unui moment de vulnerabilitate al femeii și spune/ face lucruri care o fac pe ea să se închidă din nou.

Cei mai mulți bărbați nu știu cum să trateze cu blândețe o femeie, iar în asemenea momente în care ea este vulnerabilă, un cuvânt sau un gest nepotrivit din partea lui o face pe femeia respectivă să simtă că acel bărbat este insensibil.

Este necesar ca bărbații să învețe să se comporte cu blândețe cu femeile nu doar la nivel fizic, ci și la nivel emoțional. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Ca să poți avea o conexiune profundă cu o femeie este necesar să o cunoști la nivel mai profund.

Pentru asta este necesar să OBSERVI cu atenție acea femeie, să o STUDIEZI, să COMUNICI la modul sincer cu ea și să o ASCULȚI cu adevărat – iar toate astea cer TIMP.

Nu poți să cunoști cu adevărat o femeie când viața ta sexuală este una dezorganizată, când ești interesat doar să faci sex, nu să ai o relație de cuplu stabilă sau când ai legături sexuale care durează câteva luni, după care treci la altă femeie. Este nevoie să treci prin niște anotimpuri cu acea femeie, să treceți prin încercările vieții împreună, ca să vezi niște lucruri de profunzime legate de omul care este ea cu adevărat, ca să vezi dincolo de aparențe.

Oricine poate vedea că o femeie arată bine, dar foarte puțini știu cum este ea cu adevărat, foarte puțini știu prin ce a trecut, ce încercări a depășit, cât a suferit, foarte puțini știu dacă este loială, dacă este onestă, dacă funcționează în integritate, etc.

Nu poți ajunge să cunoști o femeie la acest nivel dacă tot ce te interesează este să faci sex cu ea pentru o perioadă, până găsești o altă femeie, care îți place mai mult.

La un asemenea nivel de cunoaștere a partenerei se ajunge rareori în afara căsnciei, fiindcă este necesară o relație de durată, este necesar un angajament asumat între cei doi parteneri, este necesară longevitatea relației, loialitate/ fidelitate/ integritate în cadrul relației.

Ceea ce vedem noi la primele întâlniri cu un om este o mască – fiecare dintre cei doi încearcă să prezinte cea mai bună versiune a lor, ca să-l cucerească pe celălalt. La întâlniri oamenii nu vorbesc despre lucrurile cu adevărat importante, nu spun adevăruri inconfortabile/ dureroase; acestea sunt dezvăluite de regulă abia după ce cei doi au deja o relație, după ce au devenit mai apropiați.

Uneori noi aflăm la mult timp după ce am intrat într-o relație de cuplu niște lucruri pe care dacă le-am fi știut de la început, nu am fi intrat în acea relație. Și atunci e mult mai greu să te rupi de omul respectiv. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Mulți dintre bărbații care au tot felul de legături sexuale cu femei care nu înseamnă nimic pentru ei , care „își trăiesc viața”, care nu se dau în lături de a face sex cu alte femei decât partenera lor „oficială” sau cu femei cu care știu că nu vor avea niciodată o relație serioasă, știu foarte clar că nu e moral ce fac, știu că ceea ce fac poate avea uneori consecințe foarte grave, dar nu se pot abține să nu o facă.

Unii chiar pot lua decizia de a renunța la acest stil de viață, dar nu rezistă prea mult timp și revin la vechile obiceiuri.

În opinia mea, ceea ce te poate face să reziști tentațiilor și să încetezi definitiv cu acest stil de viață este faptul că îți cunoști Menirea, că ești dedicat Menirii tale și că ești conștient ce efect pot avea astfel de legături sexuale lipsite de semnificație asupra sănătății tale fizice/ emoționale/ psihice și asupra evoluției tale, că ești conștient că astfel de aventuri/ legături sexuale te pot scoate de pe Calea ta.

Gândiți-vă la un atlet care vrea să ajungă la performanțe de top la nivel mondial. Poate că și pe el îl tentează să mănânce cartofi pai, hamburgeri și dulciuri, așa cum fac unii dintre amici lui și de asemenea, să bea ce beau alții, dar acei amici nu au țel la fel de înalt și poate nu au nici potențialul acestui atlet. Dacă el și-a fixat intenția de a ajunge la performanțe de top la nivel mondial, atunci nu poate avea același stil de viață ca amicii lui care practică sportul ca amatori.

Odată ce înțelegi în ce ligă joci și ești conștient care sunt condițiile pentru a rămâne în acea ligă și apoi a trece într-o ligă superioară, fie îți asumi respectarea acelor condiții și evoluezi, fie nu le respecți și nu ajungi niciodată să-ți atingi potențialul maxim.

Tu, ca bărbat, poți fi un învingător în pat și un ratat în viață. Dacă singurul lucru cu care te poți lăuda, când ești întrebat ce ai făcut la viața ta, este faptul că ai făcut sex cu multe femei, atunci ai o mare problemă.

Vrei să fii bărbatul care face sex cu o mulțime de femei sau cel care evoluează pe Calea împlinirii Menirii sale? (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat care își evaluează „succesul” în funcție de numărul de femei cu care a făcut sex investește timp, energie, pasiune în aventuri/ legături sexuale cu diverse femei care nu înseamnă nimic pentru el.

Un bărbat care își urmează Menirea investește timp, energie și pasiune în a face ceea ce este necesar pentru a evolua. Nivelul de împlinire și de satisfacție pe care ți-l dă faptul că ai diverse succese de etapă pe Calea care înseamnă împlinirea Menirii tale este ceva care te încarcă atât de mult, încât poți rezista tentațiilor, findcă ești conștient că riști să pierzi foarte multe dacă nu reziști.

Un bărbat care are aventuri/ legături sexuale cu diverse femei care nu înseamnă nimic pentru el pierde energie de fiecare dată când face sex.

Un bărbat care face dragoste cu partenera sa stabilă, căruia îi este loial, participă la un schimb energetic, pentru că iubirea și pasiunea acelei femei îl încarcă energetic, iar iubirea și pasiunea sa o încarcă pe ea. Cuplul lor este mai puternic din punct de vedere energetic atunci când fac dragoste, nu mai slăbit energetic.

Când tu, ca bărbat, faci sex cu alte femei decât partenera ta stabilă, de fiecare dată când faci asta ești mai slăbit energetic, fiindcă adânc în interiorul tău știi că nu este moral ce ai făcut, că este lipsit de integritate, că ți-ai înșelat partenera, că nu ai fost loial. Și ai făcut asta pentru o plăcere de moment.

Toate aceste lucruri sunt scurgeri energetice, iar cel care le face nu este conștient că pierde din energia și pasiunea necesare pentru a-și împlini Menirea.

Corpul vostru fizic este templul în care găzduiți scânteia de Divinitate. Ceea ce faceți cu corpul vostru fizic contează și are consecințe. Faptul că vă pângăriți corpul fizic are consecințe.

Dacă ești cu adevărat spiritual, dacă faci o prioritate din împlinirea Menirii tale, îți faci alegerile în aliniere cu Dumnezeu – și asta se referă, printre altele, la oamenii pe care-i primești în cercul apropiaților tăi, la oamenii cu care faci sex, la oamenii cu care te însoțești.

Dacă ești spiritual, dacă faci o prioritate din împlinirea Menirii tale, nu înseamnă că nu mai vezi că sunt o mulțime de femei atractive în jurul tău, nu înseamnă că nu mai simți că ești atras la nivel sexual de unele dintre ele; înseamnă că alegi să nu dai curs acelei atracții sexuale, pentru că știi dacă dacă i-ai da curs, acela ar fi un lucru lipsit de integritate. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Unii bărbați spun că nu reușesc să atragă genul de femei pe care și le-ar dori, adică acele femei care sunt capabile să clădească/ inspire/ susțină/ provoace un bărbat să evolueze, care îl pot ajuta să-și atingă cel mai înalt potențial.

Un posibil motiv pentru care ei nu reușesc să atragă o astfel de femeie poate fi acela că nu și-au descoperit încă Menirea sau dacă au descoperit-o, nu fac o prioritate din împlinirea Menirii lor, ci continuă să-și irosească timpul/ energia/ pasiunea în lucruri fără importanță, în distrageri de orice tip, inclusiv în unele sexuale.

Un bărbat care face o prioritate din împlinirea Menirii sale, care își investește toate resursele în această direcție, are o energie aparte, care îl face foarte atrăgător pentru femeile care au un nivel înalt de Conștiință, ce pot deosebi un bărbat concentrat pe împlinirea Menirii sale de un bărbat care are țeluri mediocre.

Când tu te bălăcești în mediocritate, când tu te risipești în tot felul de distrageri, atragi oameni care fac același lucru.

Dacă eu, ca bărbat, sunt concentrat pe a-mi împlini Menirea, pot aprecia faptul că arăți bine, că ești inteligentă, dar asta nu mă va face să te primesc în viața mea, fiindcă pe mine mă interesează mai mult de atât. Pe mine mă interesează să găsesc femeia capabilă să mă clădească/ ajute/ inspire/ provoace să evoluez, femeia care este capabilă să mă ajute să-mi ating cel mai înalt potențial. Nu o să intru în relație cu nicio altă femeie, indiferent cât de atractivă este ea, pentru că știu că ar fi doar o distragere. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Cei mai mulți oameni nu înțeleg care sunt implicațiile, atunci când faci sex cu cineva. Cei mai mulți oameni cred că nu e mare lucru faptul că fac sex cu diverse persoane, că practică sexul „recreațional”.

Când faci sex cu cineva are loc un transfer energetic. Când faci sex are loc un transfer de fluide și un transfer de ADN între voi.

Saliva noastră conține ADN. Transpirația noastră conține ADN. Și alte fluide ale corpului conțin ADN. Când ne sărutăm cu cineva, când facem sex cu cineva, nu e vorba doar despre a împărtăși un moment de intimitate fizică, ci are loc și un transfer de ADN.

Nu întâmplător soții care au mai mulți ani de căsnicie ajung să semene unul cu celălalt, să aibă aceleași gusturi, să-și termine propozițiile unul altuia, să aibă același ritm, să aibă aceleași gusturi.

Faptul că niște oameni care se iubesc fac dragoste timp de mulți ani creează un anumit tip de conexiune între ei, se creează o legătură profundă, care nu se poate forma când faci sex pentru o perioadă limitată de timp cu diverse persoane pentru care nu simți nimic altceva decât dorință sexuală.

Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de devastatoare despărțirea unor oameni care s-au iubit și care au fost împreună pentru o perioadă mai lungă de timp.

Știu că unii dintre voi, bărbații, credeți că ați dat lovitura de fiecare dată când reușiți să obțineți sex fără obligații, credeți că sunteți tari fiindcă reușiți să obțineți sex și alte beneficii fără să să asumați nicio responsabilitate față de femeia respectivă, dar vă spun că totul se plătește. Nu sunteți conștienți cât de scump vă costă acest mod de viață. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Cum funcționează jocul respingerii (unul dintre jocurile toxice pe care le joacă bărbații cu femeile cu un nivel redus de conștiință)?

Începe cu faza apropierii, totul merge foarte bine între voi, el se comportă frumos cu tine și îți acordă timpul și atenția sa, iar tu ești entuziasmată, crezi că va fi o relație extraordinară.

După ce accepți să faci sex cu el trece la faza a doua: te respinge fără nicio explicație și tu nu înțelegi ce se întâmplă. Fiindcă te așteptai să se întâmple exact invers și fiindcă tu nu ți-ai vindecat traumele, fiindcă ai un nivel redus de conștiință, acest lucru este un șoc pentru tine la nivel psihologic și îți reduce stima de sine. Nu mai ai încredere în propriile percepții, pentru că tu te așteptai să se întâmple ceva și s-a întâmplat cu totul altceva.

Respingerea este ca un virus care îți distruge sistemul imunitar și te face să fii obsedată de acea persoană, să ai nevoie de validarea sa. Când stima ta de sine este redusă, când simți că nu ai cine știe ce valoare, devii dependentă de persoana care te-a respins, ai nevoie de validarea sa ca să simți că ai valoare. Te agăți de acea persoană, investești toată energia și iubirea ta în acel om și nu mai ai discernământ, nu faci faci diferența între abuz și „normal”. Încetul cu încetul, abuzul devine „normalul” tău. Și ajungi să fii dependentă de persoana care te abuzează așa cum un drogat este dependent de drogurile sale.

Respingerea îți rănește egoul și scoate la suprafață victima din tine, iar această victimă se încăpățânează să încerce să obțină validare din partea celui care a respins-o, ca să-și dovedească: „Uite că am valoare!”.

Poate că sunt o mulțime de oameni în jurul tău care te apreciază, dar pentru tine nu contează: singurul care contează este cel care te-a respins, care simți că ți-a transmis mesajul „Nu ai valoare în ochii mei!” și tocmai de aceea ai nevoie de validarea lui, ca să simți că ai valoare. Egoul tău vrea să obțină satisfacția de a-l vedea pe cel care te-a respins că te acceptă, că „îți recunoaște valoarea”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat poate să facă o mulțime de copii, dar asta nu înseamnă neapărat că poate să fie un adevărat tată.

Un bărbat poate să facă sex, dar asta nu înseamnă neapărat că poate să facă dragoste.

„A face dragoste” nu se rezumă doar la actul fizic propriu-zis, ci presupune o conexiune la mai multe niveluri. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Dacă un bărbat nu postează pe contul său de pe rețeaua de socializare nicio fotografie cu voi doi și nici un gen de indiciu că ați fi într-o relație luni sau chiar ani de zile - și eventual îți cere/ sugerează și ție să faci la fel -, ceva este în neregulă.

Poate că îți spune că preferă să păstreze discreția asupra vieții sale private, dar dacă el ascunde luni sau ani de zile faptul că aveți o relație de cuplu, asta nu mai înseamnă discreție, înseamnă că vrea să țină secretă relația voastră. Și asta nu este niciodată un semn bun.

Un bărbat care își dorește o relație serioasă cu tine nu se va feri să posteze fotografii cu tine pe contul lui, nu se va feri să facă publică relația voastră.

Bărbatul, prin natura lui, „își marchează teritoriul”. Dacă el are intenții serioase cu o femeie, va face publică relația lor în scurt timp după ce intră într-o relație, va posta fotografii în care apare împreună cu ea, pentru că acesta este modul în care el spune „ea este partenera mea”, „ea este luată”.

Dacă ascunde relația voastră, dacă tu nu exiști pe contul său, poți să știi că nu te vede ca pe o parteneră pe termen lung, nu se vede într-o relație serioasă cu tine. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat care nu-și dorește o relație de durată îți va comunica fără rezerve care sunt nevoile lui sexuale, îți va vorbi pe larg despre ceea ce-și dorește să faci în pat, dar nu va scoate o vorbă despre ce are de gând în privința relației voastre, despre viitorul relației voastre. El va vorbi despre sex, dar nu va fi niciodată dispus să vorbească despre un angajament ferm față de tine.

Un bărbat care își dorește o relație serioasă nu va lăsa ca acest subiect să devină o mare necunoscută, nu este interesat să rămâneți ani de zile într-o relație cu statut incert, el nu caută o prietenă cu care să facă sex și în rest, fiecare să-și vadă de treaba lui; el își caută o parteneră pentru o relație de durată și când o găsește, își va lua un angajament clar față de ea.

Un bărbat imatur caută femei cu care să se culce seară de seară.

Un bărbat matur caută acea femeie alături de care dorește să se trezească în fiecare dimineață. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Pe mine mă uimește să constat că sunt bărbați care se mândresc cu faptul că au făcut sex cu foarte multe femei. Mă uimește să aflu că un bărbat se laudă cu faptul că a făcut sex cu mai mult de 100 de femei și și-a făcut și un carnețel în care trece numele fiecăreia dintre acestea, ca să-și documenteze „succesul”.

Ce ai făcut tu, ca bărbat, în viața ta, în afară de sex?

Sunt atât de mulți bărbați care își extrag valoarea din faptul că au făcut sex cu multe femei… Asta este, în opinia lor, dovada că sunt bărbați adevărați.

Hai să vă spun ceva: e mult mai ușor să reușești să cucerești o femeie oarecare și să o convingi să facă sex cu tine decât să reușești să-ți vindeci traumele.

E mult mai ușor să reușești să convingi o femeie oarecare să facă sex cu tine decât să reușești să te eliberezi de aroganță, de furie, de tendințele tale agresive.

E mult mai ușor să reușești să convingi o femeie oarecare să facă sex cu tine decât să-ți urmezi Calea, să-ți împlinești Menirea.

Sunt destule femei care au un nivel redus de conștiință, care sunt ușor de convins să facă sex cu tine, mai ales dacă ești un cuceritor de profesie.

Faptul că te poți lăuda cu niște victorii facile nu înseamnă că ești un bărbat adevărat.

Ești capabil/ dispus să te confrunți cu lipsa ta de disciplină, cu lipsa ta de integritate, cu aroganța ta, cu exploziile tale de furie, cu traumele tale nevindecate? Ești capabil să învingi în aceste „bătălii”?

Nu? E mai ușor să te concentrezi pe victoriile tale facile, nu-i așa? Bun, ai zeci de femei pe lista cuceririlor tale. Și? Care sunt „roadele” tale în această viață, în afară de eventualii copii de care nu vrei să auzi?

Ai un copil cu o femeie cu care ai făcut sex și încă mai ești interesat „să-ți trăiești viața”? Îți spui că nu trebuia să fie decât sex și că e treaba ei, dacă nu a vrut să facă un avort? Ai un copil și nu-ți pasă de el, nu faci nimic pentru a-l susține financiar, emoțional și în orice alt mod, nu consideri că este responsabilitatea ta să te ocupi de copilul tău? Și zici că ești un bărbat adevărat?

Chiar nu-ți dai seama că acesta este un mod inconștient de a trăi? (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat care se pierde în distrageri nu-și va atinge cel mai înalt potențial, nu-și va împlini Menirea.

Ca să se schimbe e necesar ca înainte de toate să conștientizeze că se află pe o cale care în final îl va distruge, că ceea ce face nu-i este benefic, că își irosește Darurile și talentele.

Apoi este necesar ca el să dorească să facă niște schimbări, să-și dorească să intre pe Calea lui.

Dar e foarte greu să te schimbi fără să ai parte de susținerea celor din jur. Când faci parte dintr-un grup/ anturaj/ comunitate care merge într-o anumită direcție și conștientizezi că acea direcție nu-ți este benefică, vei întâmpina opoziție atunci când vei alege să mergi în altă direcție, fiindcă va fi ca și cum ai încerca să înoți împotriva curentului. Cei din jur vor face presiuni asupra ta, îți vor repoșa, o să-ți spună că e ceva în neregulă cu tine, te vor ironiza, te vor critica, te vor ataca, te vor respinge, te vor marginaliza. Și nu vei rezista dacă nu ieși din acel grup/ anturaj/ comunitate. Nu poți să te integrezi și în același timp, să înoți împotriva curentului.

Ca să ai curajul să mergi mai departe ai nevoie de un om/ niște oameni care gândesc la fel ca tine, care au standarde înalte, care au aceleași valori/ principii ca tine, care te încurajează/ clădesc/ inspiră/ provoacă să crești și care atunci când „calci strâmb” să-ți spună în față și să-ți ceară să-ți asumi responsabilitatea pentru ce ai făcut. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat are nevoie de provocări ca să crească. Așa se formează un bărbat adevărat: confruntându-se cu greutăți/ încercări/ provocări și depășindu-le.

Evoluția ta presupune dedicare, perseverență, un nivel înalt de disciplină, integritate, fiindcă nu-ți dorești ca după ce ai muncit atât cu tine însuți să te lași captivat de o distragere și să pierzi tot ce ai câștigat prin efort susținut.

Dacă încă nu ți-ai descoperit Menirea și ești interesat să o descoperi, sfatul meu este să găsești pe cineva care deja este pe Calea împlinirii Menirii sale și care face o prioritate din Menirea sa și să ții aproape de acel om, fiindcă el este un exemplu viu în acest sens. Astfel de oameni au o energie aparte, ei sunt încărcați energetic de faptul că își urmează Menirea, ei iubesc ceea ce fac și pasiunea cu care fac ceea ce fac este molipsitoare.

Bărbații au nevoie să fie într-un mediu în care au parte permanent de provocări, în care se confruntă periodic cu obstacole, ca să fie mereu în priză, să fie mereu în postura de a face față unor probleme care îi ajută să-și dezvolte abilitățile/ talentele și să fie mai buni în ceea ce fac. Ei au nevoie să fie într-un mediu în care sunt provocați mereu să urce la nivelul următor, pentru că altfel devin comozi, devin leneși, se plafonează.

Orice bărbat are nevoie de un mediu care pune presiune pe el, care-l provoacă să crească. Bărbații sunt „în mediul lor” când au parte de provocări. (Bryan Meadows)

Când mergi în direcția care nu este potrivită pentru tine întâlnești oameni care nu sunt potriviți pentru tine.

Când mergi în direcția potrivită pentru tine întâlnești oamenii potriviți. Atunci lucrurile se așează într-un mod sincronistic în viața ta, precum piesele unui puzzle. Ești în locul potrivit la momentul potrivit și întâlnești oamenii potriviți, care produc un declic în interiorul tău sau în exteriorul tău (deschid niște uși care până atunci erau închise pentru tine sau pe care nici nu le vedeai) și te ajută să înaintezi pe Calea ta. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Dacă tu nu ți-ai descoperit Menirea, dacă nu ești deja pe Calea care înseamnă împlinirea Menirii tale, dacă nu faci deja o prioritate din aceasta, nu vei atrage femeia capabilă să te ajute în a-ți împlini Menirea.

Dacă tu încă te miști între limitele zonei tale de confort, dacă încă te bălăcești în mediocritate, acea femeie nu-și are rostul în viața ta, nu are ce să facă pentru tine, nu va veni alături de tine, fiindcă își pierde timpul cu tine.

Dacă tu ai intrat pe Calea ta, dacă îți este clar care sunt valorile/ principiile/ standardele tale, dacă ai decis că faci din evoluția ta o prioritate și respecți această decizie, atunci ești pregătit pentru femeia care te poate ajuta să-ți atingi cel mai înalt potențial. Și este spre binele tău să nu te lași prins în distrageri (relații cu femei care nu sunt capabile să te susțină/ ridice/ clădească/ inspire/ provoace să crești), fiindcă acestea te pot deturna de la Calea ta.

Vei avea parte de tentații, vei fi ispitit? Da, ca orice bărbat. Dar când ai intrat pe Calea ta și ai făcut o prioritate din ea nu mai cazi pradă tentațiilor, pentru că știi că riști să pierzi tot ce ai construit până în acel moment, pentru că știi că relația de cuplu nu e despre a face sex și avea orgasm, ci despre a avea o parteneră de nădejde care te poate ajuta să-ți împlinești Menirea. Poți să faci sex cu o mulțime de femei și să ai plăceri de moment, dar sunt foarte puține femeile capabile să te ajute să-ți atingi cel mai înalt potential, să cunoști acest gen de împlinire. Și o să știi când ai găsit o astfel de femeie, în momentul în care o vei întâlni, fiindcă e foarte diferită de femeile cu care ai avut tu de-a face până atunci.

Ideea este că pentru ca parteneriatul/ relația de cuplu să funcționeze cu adevărat este necesar ca cei doi parteneri să aibă Meniri care au măcar un punct comun. Dacă nu se întâmplă asta, acel parteneriat nu va funcționa. De exemplu, dacă unul dintre cei doi vrea să fie un polițist foarte bun, iar celălalt vrea să fii un dealer de droguri foarte influent, relația lor nu va funcționa. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan

Nu poți ajunge un campion mondial făcând ceea ce face un om obișnuit.

Nu poți ajunge un campion mondial funcționând ca „un om normal”.

Nu vei ajunge la măiestrie în niciun domeniu dacă vrei să ca fii „un om ca toți oamenii”.

Dacă tu vrei să faci tot ce fac amici tăi care au țeluri mediocre, să funcționezi așa cum funcționează ei, având aceleași priorități ca ei, consumând tot ce consumă ei, foarte bine, fă toate astea, dar să nu te aștepți să realizezi ceva deosebit în/ cu viața ta.

Dacă vrei să faci ceva important în/ cu viața ta, dacă vrei să faci diferența în această lume, dacă vrei să fii un „campion”, va trebui să-ți schimbi stilul de viață, să-ți schimbi prioritățile, să fii mult mai selectiv în ceea ce privește modul în care îți folosești timpul și resursele, oamenii cu care te însoțești, ceea ce „consumi” (și nu mă refer doar la ce mănânci/ bei, ci și la ce citești/ asculți/ vizionezi, etc).

Dacă vrei să devii un „campion” nu poți merge pe drumul bătătorit pe care merge toată lumea, este necesar să alegi Cărarea îngustă, care este mult mai dificilă. Nu oricine face față pe această Cărare. Dar dacă alegi să mergi pe ea, nu mai poți face ce fac ceilalți, nu te mai poți însoți cu oricine, nu mai poți pierde timpul, cum fac ceilalți, nu mai poți merge oriunde merg ceilalți. Și nu pentru că ai crede că le ești superior celorlalți, că ești mai bun decât ei, ci pentru că tu ai alte priorități decât ei, pentru că tu țintești la „medalia de aur” și pentru asta trebuie să faci niște sacrificii.

Nu e deloc ușor să urci pe Cărarea îngustă, e o provocare zilnică. (Bryan Meadows) Traducerea Mihaela Dan


Carmen Meera

Această planetă este așa cum este, datorită atâtor oameni subdezvoltați (nivel de conștiință), fiind slabi, moale de manipulat de dar. k cei, leneși să facă munca de a crește în conștiință, de a deveni mai mulți, de a-și îndeplini adevăratele potențiale, acționând dincolo de personalitatea personalității (sinele fals), conectându-se cu prezența Eu Sunt (Spirit, Sinele Superior), exprimând emoții superioare (iubire), respectând pe ceilalți, în special femeile și Femeia pe care o iubești cu adevărat, dragă Bărbat

Vechile viziuni patriarhale distorsionate sunt încă active la atât de mulți bărbați, ca ego, traume, lumea porno, se. x în grup por întunecat. n viziuni, falsă superioritate și falsă aroganță.

Lupta în ei și cu alții =război interior =război exterior în această lume.

Vedeți 2 războaie în această lume, așa cum sunt conectate cu fiecare bărbat și femeie NEAWARE. Agresiv sau pasiv agresiv.

Totul este conectat. Fiecare energie, fiecare atitudine, totul. Schimbarea este atât de necesară, iar acum.

Doar pentru că ai niște putere (active, imobiliare, elicopter, navă de zburat pe Lună, bani mulți, faima aia falsă pe care o iubești, atenție și aplauze, acea poziție în compania ta, așa mai departe), (proaspătă) sau putere veche accesată, nu e nimic de abuzat de acea putere asupra altora.

Nu e nimic, dacă îți e dor să ai integritate cu ceea ce gândești, vorbește, cu acțiunile, atitudinile, creațiile inconștiente.

Integritatea = definiție este acea aliniere cu gândul, cuvântul și acțiunea.

Văd și spun asta cu profundă și multă compasiune.

Dragi bărbați ai planetei Pământ, vă rog să vă treziți și să începeți acel proces de autovindecare, și respectul de sine, învățați cum să comunicați, cum să fiți politicoși, având bune maniere, învățați cum să fiți un adevărat gentleman, loial, cinstit, trăind în adevăr, evitând ca fiinte plictisitoare, subordonate, pe care le poti domina. Asta e energie veche, patriarhală întunecată, manipulatoare, slabă.

Dragă omule, antrenează-te zilnic cum să-ți domini ego-ul, învață repede cum să fii umil, înțelept și învață cum să fii puternic, blând, respectuos cu femeile, văzându-le ca pe adevărata valoare a acestei lumi și mult mai mult, decât doar sex marionete sclave.

Asta e misiunea ta. Acesta este testul spiritual suprem al unui om maestru = gestionarea atât de bine a sexului. Energiile ual.

Restul sunt doar detalii.

Dacă acționezi ca un om obișnuit, asta e foarte trist, așa cum ești SuperHuMan, totuși, încă într-o stare potențială.

Având încredere că poți gestiona devenirea SUPERMAN,

Carmen Meera

Simplul fapt că un bărbat vrea să te iubească nu înseamnă că el este capabil să te iubească.

Deseori noi ne alegem parteneri care sunt atrași de noi, care poate ar vrea să ne iubească, dar nu sunt capabili să facă asta.

Foarte puțini oameni își iau timpul necesar ca să verifice înainte de a intra într-o relație: „Din ceea ce am putut să-mi dau seama, este acest om capabil să mă iubească?”.

Atunci când eu am decis să mă căsătoresc cu Lisa, principalul motiv pentru care am făcut acest pas nu a fost aspectul ei fizic (care era de nota 10) și nici de atracția sexuală care exista între noi (care era una reală). Eu știam unde vreau să ajung, aveam o viziune cu privire la viitorul meu și ceea ce m-a convins a fost faptul că simțeam că ea era capabilă să-mi fie un adevărat partener în toate etapele acestui proces, că ea era capabilă să mă susțină nu doar în prima etapă, după căsătorie, ci de-a lungul anilor, pe măsură ce eu urma să evoluez.

În ceea ce o privește, unul dintre motivele care au făcut-o să mă aleagă a fost acela că știa că sunt un bărbat matur, responsabil, care are o viziune și care este dispus să își asume răspunderea de a fi cel care își protejează soția și copiii din toate punctele de vedere.

Este o mare diferență între un bărbat care spune că te iubește și un bărbat care este cu adevărat capabil să te iubească.

Un bărbat poate să creadă că te iubește, dar să fie incapabil să te iubească în modul în care tu înțelegi iubirea, în modul în care dorești tu să fii iubită.

Și uneori femeile se mulțumesc cu un bărbat care spune că le iubește, dar care nu este capabil să le iubească așa cum își doresc ele, așa cum își iubește un bărbat matur partenera. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Este spre binele tău să descoperi înainte de a intra într-o relație cu un bărbat dacă el este capabil să te iubească așa cum îți dorești, așa cum iubește un bărbat matur.

Și poți afla asta discutând cu el, punându-i întrebări, verificând ce înțelege el prin „iubire”.

Desigur, înainte de toate este necesar să te lămurești ce înțelegi tu însăți prin „iubire”, fiindcă patriarhatul toxic a programat femeile să creadă tot felul de prostii despre „iubire”.

Un bărbat cu un nivel redus de conștiință/ imatur nu este capabil să te iubească așa cum iubește un bărbat matur.

Un bărbat cu un nivel redus de conștiință consideră că bărbația se dovedește în pat și de asemenea, se dovedește prin numărul cât mai mare de femei cu care a făcut sex.

Poate că el îți spune „te iubesc”, dar ceea ce înțelege el prin asta este foarte diferit de ceea ce înțelege un bărbat matur atunci când spune „te iubesc”.

Un bărbat cu un nivel redus de conștiință consideră că îți iei o parteneră ca să faci sex cu ea, să-ți spele, să-ți calce, să-ți gătească și eventual să-ți facă și copii, dacă ești interesat de asta. El crede că în relație bărbatul este stăpânul și femeia se supune.

De aceea este spre binele vostru ca atunci când sunteți în etapa în care aveți întâlniri cu un bărbat să vă lămuriți care este viziunea lui cu privire la bărbăție/ masculinitate, la iubire, la relația de cuplu, la rolul femeii în cuplu. Este spre binele vostru să vă lămuriți dacă tot ce înțelege el ține de dimensiunea strict fizică a lucrurilor sau este capabil să înțeleagă și dimensiunea lor spirituală.

Un om care este capabil să te iubească așa cum iubește un bărbat matur are o conexiune profundă cu Divinitatea, are o conexiune profundă cu el însuși și este capabil să aibă o conexiune profundă și cu tine, partenera lui. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Dacă tu ești o femeie care a fost traumatizată în trecut și ești într-un proces de vindecare, ai nevoie de un partener care este mai mult decât un tip care arată bine și care se descurcă bine în pat. Ai nevoie de un bărbat capabil să te susțină în procesul dificil de vindecare, care este capabil să aibă răbdare cu tine, să aibă empatie, să te înțeleagă la nivel emoțional.

Un bărbat care muncește și asigură mijloacele financiare necesare pentru traiul familiei, care își protejează familia din punct de vedere financiar, nu este neapărat un bărbat care să fie capabil să manifeste empatie, răbdare, înțelegere când e vorba de procesul de vindecare a traumelor interioare prin care treci tu.

Multe femei și-au ales parteneri de care au fost atrase la nivel sexual și poate financiar, dar care sunt incapabili de o conexiune profundă la nivel emoțional.

Aspectul fizic se schimbă odată cu trecerea anilor, atracția sexuală scade odată cu trecerea anilor, dar conexiunea emoțională profundă, conexiunea la nivel de suflete durează toată viața.

Cele mai multe femei nu au dat niciun fel de atenție aspectelor legate de conexiunea emoțională, au intrat în relații ignorând acest element și după ani de zile descoperă că nu se pot conecta emoțional cu partenerul lor, că acesta nu le înțelege, nu este capabil de empatie.

Cele mai multe femei (care au un nivel redus de conștiință) își caută „sufletul pereche” și își închipuie că acela este un bărbat atletic, frumos, capabil să facă sex cât e ziua de lungă; nu conștientizează că aici este vorba despre o conexiune profundă la nivel de suflete.

Cele mai multe femei (care au un nivel redus de conștiință) aleg bărbați pe care ele îi iubesc, dar nu le trece prin cap să verifice dacă aceștia sunt capabili să le iubească așa cum iubește un bărbat matur. De aceea multe femei ajung în relații în care ele oferă foarte mult și primesc foarte puțin. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

O femeie cu un nivel redus de conștiință crede că dacă iubește suficient de mult un bărbat, îl poate face pe acel bărbat să o iubească.

O femeie cu un nivel redus de conștiință crede că dacă iubește suficient de mult un bărbat, îl va face pe acesta să vadă ce bine îi este cu ea, ce bine se potrivesc și o va iubi și el.

Asta nu este adevărat. Nu poți convinge un bărbat să te iubească, indiferent câte eforturi faci.

Un bărbat nu iubește o femeie doar pentru că ea arată bine și îl satisface la nivel sexual.

Femeile investesc foarte mult în aspectul lor fizic și încearcă să-l satisfacă sexual pe bărbatul care le interesează, în speranța că astfel îl vor face să se îndrăgostească din ce în ce mai mult de ele. Aceasta este o strategie greșită.

Nu mă înțelegeți greșit, nu spun că aspectul fizic și atracția sexuală nu sunt importante pentru un bărbat; spun că doar acestea două nu fac un bărbat să iubească o femeie.

Un bărbat poate face sex de calitate cu o femeie pe care nu o place ca persoană. Un bărbat poate avea o relație sexuală de ani de zile cu o femeie pe care nu o place, cu care nu intenționează sub nicio formă să aibă o relație serioasă. Și după ce a făcut ani de zile sex cu ea tot nu o place.

Un bărbat poate avea o legătură sexuală ani de zile cu o femeie foarte frumoasă, fără să simtă vreo conexiune emoțională cu ea, știind foarte clar că nu va avea niciodată o relație serioasă cu ea. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Cele mai multe femei își aleg partenerul pe baza atracției sexuale, dar nu verifică dacă acel bărbat este capabil de o conexiune emoțională. Ele funcționează la un nivel atât de redus de conștiință, stima lor de sine este atât de scăzută, încât sunt flatate de atenția pe care le-o acordă niște indivizi care funcționează ca niște prădători sexuali și care sunt specialiști în manipularea femeilor.

Un bărbat poate să facă sex cu tine ani la rând, dar să fie incapabil să-ți ofere o singură secundă de intimitate reală, de conexiune emoțională.

Intimitatea și sexul sunt două lucruri diferite.

Mulți bărbați vor o relație sexuală, dar nu sunt interesați deloc de o conexiune emoțională. De aceea după ce au făcut sex ei caută un pretext ca să plece. Au venit, au stat câteva zeci de minute și după ce au obținut ce au vrut spun că au nu știu ce treabă și trebuie să plece.

Asta înseamnă că ceea ce aveți voi este doar o legătură sexuală, nu aveți niciun fel de intimitate.

Un bărbat care iubește o femeie vrea să fie alături de ea și după ce au făcut sex.

Un bărbat care nu iubește o femeie vrea să plece după ce a obținut ce a vrut. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Cum știi că un bărbat este capabil să te iubească așa cum iubește un bărbat matur?

*Prezența lui alături de tine îți dă o stare de calm, de liniște, nu de anxietate, nu de agitație, nu de instabilitate, nu de frică. Te face să te simți în siguranță, protejată.

O femeie cu un nivel redus de conștiință nu va fi capabilă să aprecieze acest lucru, pentru că ea vrea adrenalină, ea este obișnuită să experimenteze „iubirea” ca pe un roller coaster; pentru ea un astfel de bărbat este „plictisitor”, „nu e genul ei”.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință apreciază starea de echilibru, de stabilitate, ea verifică dacă acel bărbat este capabil să o protejeze nu doar la nivel fizic, ci și la nivel emoțional. O femeie cu un nivel înalt de Conștiință poate obține informații în acest sens în primele întâlniri, fiind atentă la ceea ce spune acel bărbat, la modul în care se comportă el. Ea vede dincolo de aspectul lui fizic, dincolo de atracția sexuală pe care o simte. Ea vede stegulețele roșii de la primele întâlniri și ține cont de ele. (RC Blakes)

Cum știi că un bărbat este capabil să te iubească așa cum iubește un bărbat matur?

*Acel bărbat va avea răbdare cu tine.

O femeie cu un nivel redus de conștiință este atrasă de bărbatul care este nerăbdător, insistent, care o asaltează, i se pare că acesta „știe ce vrea și acționează ca atare”. Și după ce face sex cu el, acel bărbat o va ține blocată într-o legătură în care el oferă foarte puțin și ea oferă foarte mult, o va răni și eventual o va părăsi.

Dacă un bărbat are răbdare cu ea, dacă înaintează într-un ritm care să fie confortabil pentru ea, încercând să nu fie prea insistent, ca ea să nu se simtă agresată de insistențele lui, acea femeie cu un nivel redus de conștiință consideră că el e „molâu”.

Dacă un bărbat nu încearcă să facă sex cu ea după primele 2-3 întâlniri o femeie cu un nivel redus de conștiință va spune că „e ceva în neregulă cu el”.

Înțelegeți că voi sunteți cel mai mare dușman al vostru, când e vorba de relațiile de cuplu și de indivizii de care sunteți atrase, care sunt „genul vostru”?

Și după aceea spuneți că „nu mai sunt bărbați buni”. Nu, dragile mele, sunt și bărbați buni, dar voi vă încăpățânați să „pescuiți” în bazinul cu exemplare toxice. Există și alte bazine, dar fiindcă voi aveți un nivel redus de conștiință sunteți atrase iar și iar de bazinul cu exemplare toxice.

Până nu încetați să vânați bărbați, până nu veți lua o pauză de la relații și nu veți începe procesul vindecării traumelor interioare, veți pescui iar și iar în bazinul toxic. Nu veți recunoaște un bărbat bun atunci când o să vă apară în cale, nu va fi „genul vostru”, îi veți întoarce spatele și vă veți grăbi către bazinul toxic.

Un bărbat capabil să vă iubească așa cum iubește un bărbat matur va avea răbdare cu voi pe tot parcursul procesului de vindecare. El va asculta tot ce aveți de spus, va afla toate traumele voastre, va înțelege prin ce treceți și vă va susține în toate modurile în care poate, pentru ca voi să vă vindecați. Nu vă va abandona la greu, nu va avea nevoie să pozați în femeia perfectă pentru el; tot ce va vrea este să fiți autentică. El va fi capabil să se conecteze la nivel emoțional cu voi, va fi capabil de empatie. El vă va iubi și când vă îngrășați, vă va iubi și în zilele în care nu sunteți cea mai bună versiune a voastră, vă va iubi și când va ieși la iveală Umbra voastră. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Cum știi că un bărbat este capabil să te iubească așa cum iubește un bărbat matur?

*Acel bărbat va fi foarte generos cu tine și va considera că este un privilegiu pentru el faptul că îi permiți să fie generos.

Spre exemplu, dacă tu spui că îți permiți să-ți plătești consumația și vrei să achiți partea ta din nota de plată, pentru că vrei să-i arăți că sunteți pe poziție de egali, el va spune; „Da, suntem egali, dar nu o să achiți niciodată o parte din nota de plată, atât timp cât ești cu mine la masă. Asta n-o să se întâmple când o femeie merge cu mine la restaurant”.

Pentru un bărbat adevărat faptul că este cel care asigură mijloacele financiare pentru familia sa reprezintă unul dintre modurile în care își manifestă bărbăția, unul dintre modurile în care el își dovedește iubirea pentru soția și copiii lui, unul dintre modurile în care el își asumă responsabilitatea de a-și proteja familia.

Un bărbat adevărat se simte jignit de ideea ca o femeie să-și achite consumația, atunci când ea este cu el la masă. Dacă un bărbat cu care vă întâlniți vă cere sau acceptă să achitați o parte din nota de plată, puneți punct întâlnirilor cu el; acesta nu este un individ cu care să vă însoțiți la o călătorie pe termen lung.

Un bărbat matur consideră o onoare și o plăcere să plătească pentru a-ți oferi niște întâlniri de neuitat, pentru a te face să te simți bine alături de el.

O femeie care are un nivel înalt de Conștiință nu va accepta un bărbat care trăiește întreținut de partenera sa.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință nu va respecta un bărbat căruia îi va plăti notele de plată.

O femeie care are un nivel înalt de Conștiință nu se va întâlni a doua oară cu un bărbat dacă el a acceptat ca la prima întâlnire ea să-și achite consumația la restaurant. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Cum știi că un bărbat este capabil să te iubească așa cum iubește un bărbat matur?

*El îți inspiră respect. Nu îți CERE să-l respecți, îți INSPIRĂ respect.

Dacă un bărbat trebuie să-i ceară unei femei să-l respecte, înseamnă că e ceva în neregulă. Înseamnă că fie acel bărbat nu a reușit să inspire respect prin modul în care se comportă, fie femeia respectivă are un nivel redus de conștiință și nu este capabilă să înțeleagă cu cine are de-a face.

Un bărbat matur se manifestă de o asemenea manieră, încât simpla lui prezență impune respect. Energia lui este una puternică, comportamentul lui este unul fără reproș - pur și simplu inspiră respect. Un astfel de bărbat emană integritate, emană energia unui lider.

Când un bărbat inspiră respect, partenera sa îi recunoaște rolul de lider în cuplu, nu e nevoie ca el să îi ceară asta. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

În ziua de azi cei mai mulți bărbați au o viziune toxică în ceea ce privește masculinitatea. Societatea patriarhală toxică i-a programat în așa fel, încât modul în care înțeleg ei bărbăția/ masculinitatea este foarte departe de masculinitatea sănătoasă.

Adevărata bărbație nu ține de câți bani câștigi, nu ține de statutul tău social, de realizările profesionale, de numărul de femei cu care ai făcut sex. Adevărata bărbație vine din interior, ține de esența acelui bărbat, nu ține de aspecte exterioare. Acest gen de bărbație nu-i poate fi luată unui bărbat, nu dispare, chiar dacă la un moment dat dispar banii, statutul social, succesul profesional, femeile.

Bărbăția ține de VIZIUNEA ÎNALTĂ a unui bărbat, de faptul că-și urmează și-și împlinește Menirea.

Bărbația ține de DISCIPLINA de care dă dovadă un bărbat, de faptul că este capabil să-și gestioneze într-un mod sănătos emoțiile.

Bărbația ține de CURAJUL unui bărbat.

Bărbația ține de ONOAREA/ INTEGRITATEA unui bărbat. Asta înseamnă că îți trăiești viața într-un asemenea mod, încât să inspiri respect celor din jur.

Dar ca să urci pe munții Măreției (ai Viziunii înalte), Disciplinei, Curajului și Onoarei trebuie să treci prin niște văi.

Mulți bărbați vor să ajungă pe vârful munților, dar foarte puțini sunt dispuși să treacă prin provocările aflate în văile prin care trebuie să treci, ca să urci pe munte. Altfel spus, mulți ar vrea să locuiască în vila de lux din vârful muntelui, care are o priveliște minunată, dar foarte puțini sunt dispuși să urce pe jos sutele de trepte din vale, de la baza muntelui, până în vârf.

Fiecare munte are o vale corespondentă.

Dacă vrei să urci pe muntele Măreției trebuie să treci prin valea Egoului.

Egoul ne facem să ne cheltuim în mod iresponsabil banii, egoul ne face să ne distrugem relațiile, egoul ne face să ne comportăm iresponsabil cu partenera și copiii noștri.

Bărbații au un ego mai mare decât femeile, iar patriarhatul toxic i-a încurajat să funcționeze din ego, i-a făcut să creadă că asta înseamnă să fii un bărbat adevărat, i-a învățat să aibă comportamente toxice față de femei.

Dacă vrei să fii un bărbat adevărat, care funcționează din spațiul unei masculinități sănătoase, dacă vrei să urci pe muntele Măreției, trebuie să ieși din valea Egoului.

Dacă ești un bărbat adevărat nu ai nimic de dovedit lumii, nu ai nevoie s-o faci pe Gigi Duru; prezența ta spune totul, toți simt ce fel de om ești, prin comportamentul tău inspiri respect oriunde mergi. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Ca să urce muntele Disciplinei un bărbat trebuie să iasă din valea Furiei. Asta înseamnă ca acel bărbat să fie capabil să-și gestioneze într-un mod sănătos emoțiile.

Dacă un bărbat nu își poate gestiona furia, el nu este capabil să-și gestioneze propria viață. Dacă cineva te poate dezechilibra în câteva secunde apăsându-ți butoanele, dacă explodezi de furie din orice, dacă faci crize de furie în relația cu partenera ta, dacă oricine te poate face să-ți pierzi controlul, asta este ceva foarte periculos.

Când un bărbat nu este capabil să-și gestioneze într-un mod sănătos furia spune lucruri care îi rănesc din jur, el face lucruri pe care mai apoi nu le mai poate repara. Furia unui bărbat face ravagii, cuvintele sale taie în carne vie, el distruge cu intenție atunci când este furios.

Dacă vrei să urci pe muntele Disciplinei trebuie să ieși din valea Furiei, nu există altă cale. Și mulți dintre voi, cei care citiți asta acum, ați spus sau ați făcut la furie lucruri pe care acum le regretați și pe care nu ați putut să le mai reparați.

Lucrați cu voi înșivă, identificați-vă traumele interioare și vindecați-vă! Încetați să mai dați vina pe tatăl vostru care nu a fost acolo pentru voi în copilărie. Bun, tatăl vostru a fost cum a fost pe vremea când erați copii, dar a trecut mult timp de atunci, voi nu mai sunteți copii, sunteți bărbați în toată firea; nu puteți să dați vina pe tatăl vostru toată viața.

Voi puteți să vă schimbați, voi puteți să vă vindecați, voi puteți deveni un bărbat cum tatăl vostru nu a știut să fie. Sau puteți alege să vă comportați precum King Kong toată viața, să-i răniți pe alții și să dați mereu vina pe tatăl vostru. Și veți crea o nouă generație de băieți răniți, fiindcă veți crește copii care vor suporta furia voastră.

Un bărbat matur este capabil să-și gestioneze într-un mod sănătos furia, nu și-o proiectează asupra altora, nu rănește femeile și copiii. Un bărbat matur nu aduce frica, anxietatea, nesiguranța, abuzul în familia sa și nu permite nici altora să aducă așa ceva în familia sa. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Nu e ușor să fii un bărbat adevărat.

Nu e deloc ușor să fii un bărbat adevărat, care își asumă deplina responsabilitate pentru a-și susține și a-și proteja familia. De aceea mulți bărbați aleg să nu se maturizeze, pentru că nu se simt capabili să facă față responsabilităților pe care și le asumă un bărbat matur.

Este nevoie de curaj pentru a parcurge toate etapele devenirii tale ca bărbat, pentru a ajunge la deplina maturitate (și nu mă refer la vârstă atunci când vorbesc de „maturitate”).

Bărbații se confruntă cu frica de a fi respinși, cu frica de eșec și unii dintre ei aleg să nu încerce niciodată ceva major, de teamă că nu vor reuși.

Bărbații au momentele lor când simt frică în situații dificile și nu le pot spune partenerelor lor că le este frică, fiindcă ele se bazează pe ei, pe puterea și tăria lor, în acele momente dificile. Bărbații nu pot vorbi cu nimeni despre frica lor în momentele grele; trebuie să se arate stăpâni pe ei, să treacă prin frică și să acționeze. Și ei vor avea parte de astfel de provocări de nenumărate ori în viață.

E nevoie de curaj ca să te întorci la școală și să-ți continui educația.

E nevoie de curaj ca să ieși din anturajul dubios în care te învârteai și care te trăgea în jos.

E nevoie de curaj ca să-ți schimbi acel stil de viață lipsit de integritate în care te-ai complăcut ani la rând.

Dar dacă vrei să te maturizezi este necesar să-ți depășești fricile și să faci aceste lucruri. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Dacă vrei să urci pe muntele Onoarei trebuie să ieși din valea Dorințelor carnale.

Orice bărbat vrea să fie onorat/ respectat, dar mulți permit dorințelor carnale să le distrugă viața.

La ce ajungi când te lași condus de dorințele carnale? La dezonoare.

Societatea patriarhală toxică îi învață pe tineri că ești un bărbat adevărat dacă faci sex cu cât mai multe femei.

Eu te întreb pe tine, bărbat: cum vrei să se vorbească despre tine după ce nu vei mai fi? Vrei ca cea mai mare realizare a ta în viață să fie aceea că ai făcut sex cu multe femei?

Un bărbat matur știe că bărbația sa nu este validată de sexualitatea sa.

Un bărbat matur știe că bărbația se dovedește prin faptul că trăiește în integritate, că este un om de onoare, care-și urmează viziunea.

Un bărbat matur nu este interesat să facă sex cu cât mai multe femei; el are lucruri mărețe de făcut, el își urmează viziunea.

Dacă te afli încă în valea Dorințelor carnale, nu ești un bărbat matur. Dacă obiectivul tău încă mai este acela de a face sex cu cât mai multe femei, de „a-ți trăi viața”, ești un bărbat imatur, indiferent câți ani ai. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat matur nu pretinde partenerei sale să i se supună, să îl recunoască drept cap al familiei; un bărbat matur are un comportament atât de integru și de responsabil, încât partenera sa îi recunoaște la modul firesc rolul de lider în familie.

De multe ori femeile nu-i recunosc partenerului lor rolul de lider în familie, este pentru că acesta are un comportament imatur, iresponsabil, pentru că ele știu că nu se pot baza pe el la nevoie. Simplul fapt că ai corpul unui bărbat adult nu înseamnă că ești un bărbat matur; este posibil să fii doar un băiat care nu s-a maturizat și care trăiește în corpul acelui adult.

În patriarhatul toxic băieții sunt învățați tot felul de prostii despre ce înseamnă să fii „bărbat adevărat”: li se spune că dacă ești mare, ai mușchi, ești puternic din punct de vedere fizic, ești bărbat adevărat; că dacă ai capacitatea de a-i domina fizic pe alții, dacă poți să-ți impui voința asupra altora ești bărbat adevărat (iar aici intră și cei care își lovesc soția și copiii); că dacă faci sex cu cât mai multe femei ești bărbat adevărat.

Ultima oară când am vertificat, și gorilele de la zoo fac sex și fac pui, deci nu e mare chestie că tu faci sex cu cine apuci, asta nu e un semn că ești bărbat adevărat.

Băieții mai sunt învățați că ești bărbat adevărat dacă ai „jucării” scumpe: mașini mari, haine de marcă, ceasuri de lux, etc.

Bărbăția unui om nu ține de mușchii lui, de cât de mult sex face, de „jucăriile” lui, de capacitatea de a-i domina/ bate pe alții, de banii lui.

O mulțime de femei intră în relații cu bărbați imaturi și apoi se plâng că aceștia nu sunt capabili să-și asume responsabilitatea pentru faptele lor, că nu sunt capabili să aibă grijă de familia lor. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Nu te naști bărbat, te formezi ca bărbat (mă refer la un bărbat adevărat, matur, nu la băieții care funcționează în corpul unui adult).

Un bărbat adevărat este bărbatul cu un nivel înalt de Conștiință, care funcționează în integritate, care trăiește într-un mod responsabil.

Un bărbat adevărat se formează trecând prin crize/ momente dificile/ provocări, depășindu-le pe toate, devenind tot mai puternic și mai înțelept. Așa învață să fie bărbat.

Mă adresez acum mamelor care își cresc singure copiii: cea mai mare greșeală pe care o puteți face este să încercați să compensați lipsa tatălui prin a vă cocoloși băiatul, prin a-l proteja de tot și de toate, prin a-l trata de parcă ar fi o fetiță. El nu va trăi toată viața pe lângă fusta voastră, el are nevoie să devină puternic, să se confrunte cu greutățile vieții, ca să se transforme într-un bărbat adevărat. Încetați să-l mai cocoloșiți, fiindcă nu va putea funcționa ca un adult sănătos, nu va putea face față vieții, dacă voi îl tratați și când crește ca fiind „băiețelul mamei”!

Nu-i răpiți posibilitatea de a se confrunta cu provocări adecvate vârstei lui, ca să învețe să se descurce singur, ca să învețe lecțiile din acele mici sau mai mari „crize”, nu mai fiți salvatoarea lui de serviciu, nu-i mai rezolvați voi toate problemele!

Nu-l transformați într-un bărbat slab, neputincios!

Viața o să-l trântească la pământ de nenumărate ori și dacă voi l-ați crescut în puf, ca să compensați lipsa tatălui, n-o să poată face față acelor încercări, n-o să fie capabil să se ridice de la pământ.

Obstacolele transformă un băiat într-un bărbat. Nu mai înlăturați toate obstacolele din calea fiului vostru, crezând că asta face o mamă bună! (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Băieții au nevoie de exemple, de mentori care să-i învețe masculinitatea sănătoasă, care să-i inspire să devină bărbați adevărați.

Noi le cerem tinerilor să devină bărbați adevărați, dar ei nu văd în preajma lor astfel de exemple, nu văd decât indivizi care funcționează dintr-o masculinitate toxică și ei cred că asta este „normal”. Asta văd băieții la bărbații din jurul lor, asta văd la televizor, asta văd în reclame, asta văd în filme și asta fac și ei.

Băieții au nevoie de exemple și este responsabilitatea noastră, a bărbaților maturi (atâția câți suntem), să fim mentori pentru tinerii din jurul nostru, să-i educăm pe aceștia, ca să creștem o nouă generație de bărbați maturi.

Este responsabilitatea tatălui să-și educe băiatul în spiritul masculinității sănătoase – și tatăl face asta în primul rând prin propriul exemplu.

Și este reponsabilitatea femeilor să conștientizeze că atunci când își aleg un partener/ soț nu-și aleg numai „iubitul”, ci îl aleg și pe tatăl viitorilor lor copii. Calitatea tatălui determină calitatea fiului. Ca atare, fiți mai selective atunci când vă alegeți partenerul, fiindcă alegerea voastră va afecta viața copiilor voștri.

Și chiar dacă alegeți un bărbat care se dovedește ulterior că nu este dispus să fie prezent în viața fiului său, să nu credeți minciuna că o femeie singură nu poate crește un bărbat adevărat. Ba da, o femeie singură poate crește un băiat care apoi să devină un bărbat care să o facă mândră. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat matur va fi bărbatul unei singure femei.

Dacă tu ai 35-40-45 de ani și încă ești interesat să faci sex cu cât mai multe femei, nu ești matur. Și chiar dacă ai impresia că asta înseamnă să fii bărbat adevărat, „să-ți trăiești viața” (pentru că sunt o mulțime de bărbați care ți-au întărit această convingere), de fapt, acest mod iresponsabil de a trăi te împiedică să evoluezi; ești primul afectat de lipsa ta de maturitate. Îți irosești timpul și energia în experiențe sexuale care nu reprezintă nimic pentru tine la nivel de inimă/ suflet, când ai putea să le investești cu mult mai multă eficiență.

Când găsești femeia potrivită pentru tine, care este capabilă să te susțină în a evolua și a-ți împlini viziunea și când ești dedicat parteneriatului vostru, tu crești mult mai rapid decât atunci când principalul tău interes este „să-ți trăiești viața” printr-un comportament sexual iresponsabil. Abia atunci vei simți că lucrurile se leagă în viața ta, că totul curge cu ușurință și grație în proiectele tale. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat imatur trăiește la modul inconștient, nu are o viziune, nu este interesat să evolueze, nu-și asumă responsabilitatea pentru faptele sale.

Un bărbat imatur poate face sex, dar asta nu înseamnă că este un partener pe care să te poți baza la nevoie.

Un bărbat imatur poate face copii, dar asta nu înseamnă că el este capabil să fie un tată.

Un bărbat imatur poate să locuiască în aceeași casă cu tine, dar asta nu înseamnă că ai un cămin cu el.

Și totuși, o mulțime de femei intră în relații și fac copii cu bărbați imaturi și apoi se plâng de faptul că ei nu-și asumă responsabilitățile în familie.

Ei nu sunt capabili să o învețe pe fiica lor ce înseamnă să fii respectată și să-i alimenteze contul stimei de sine și nu sunt capabili să-l învețe pe fiul lor ce înseamnă masculinitatea sănătoasă. Iar acea femeie încearcă să le fie copiilor și mama, și tata și este frustrată pentru că bărbatul imatur cu care s-a măritat nu este capabil să-și îndeplinească rolul în familie.

Un bărbat imatur nu a avut parte de un tată care să fi fost capabil să-l învețe masculinitatea sănătoasă, nu a avut parte de o ghidare pe vremea când era copil; el s-a dezvoltat la exterior, pare un bărbat adult, dar în interior este încă un copil. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

“Inspirată de o postare scrisă de un barbat, confirm că, nu, femeia și bărbatul nu sunt egali..., și zic!

Adevărat că bărbații (nu toți!) vor libertate, iar femeile vor stabilitate.

Libertatea e dorința bărbatului imatur pe interior, fricos în implicare și stabilitate!

Paradoxul e că bărbatul chiar dacă are libertate, tot după stabilitate tânjește, pentru că acolo se simte fericit!

Nu libertatea îi lipsește lui, ci curajul de a se elibera de frica de stabilitate, de a fi total și definitiv cu femeia lui.

Dpldv și ca să fie mulțumit, liber și satisfăcut, femeia TREBUIE să fie două într-una!

Una să fie frumoasă, apetisantă, iubitoare, un accesoriu valoros în societate.

Și cealaltă independentă financiar, muncitoare, sa țină casa, să creasca copii, să-i îi confere confortul în doi... și să-i lase libertatea de du-te/vino!

....adică "femeia mămică", care nu pune întrebări și e doar iubire necondiționată!

Instabilitatea lui emoțională îl face să vrea viața pe bucăți.

Între timp ea crește copiii și merge cu viața....

El se deschide femeii într-o proporție mică, și asta din frică!

Libertatea de care se vorbește ca fiind o nevoie a bărbatului, e de fapt o mască sub care se ascunde de frica a ceea ce ar putea descoperi și simți față de femeie, dacă s-ar lasa vulnerabil...

....daaar, e incapabil să gestioneze emoțiile totale pentru o EA.

Și atunci se ține la "secret".

Și fuge!

Fuge, motivând că stabilitatea în cuplu e o capcană, dar, în străfundurile lui ȘTIE, SIMTE și nu recunoaște că femeia e mai puternică decât el, tocmai pentru curajul și dăruirea ei în stabilitate.

Libertatea bărbatului nu este o necesitate, ci o fugă din imaturitate emoțională.

Ține ascunse bucăți din el și asta pentru că îi e frică și jenă de el, cu el...

A fi cuplu înseamnă implicare și dăruire totală, exclusivă și definitivă!

In cuplul, niciunul nu îngărește, nu subjugă, nu controlează, nu dictează, nu obligă, ci este manifestare reciprocă, prin/în dăruire!

....și atunci de unde vine frica bărbatului..., mascată în nevoia de libertate și libertinaj?!

Femeia, FEMEIE știe/simte că un astfel de el, din frică, s-a transformat în vânător.

El, crează scenarii și o falsă ștachetă... pentru a justifica lipsa de implicare și stabilitate.

In "spațiul" unui astfel de "el" e aglomerație mare.

Cel care are frica de "în doi", fuge de iubire, de responsabilitate și de aceea, atunci când apropierea prin simțire de o ea atinge cote alarmante, face el ceva că să obțină distanțarea regulamentară...

...și fuge!

Mentalul lui nu acceptă că iubirea și femeia îl hrănesc energetic și îl fac puternic.

Egoul lucreaza în mentalul masculin...în detrimentul bărbatului.

Psihologia inversă, ermetismul, presarea, controlul, manipularea sau nepăsarea, etc, sunt instrumente arhonice implantate în masculin pentru a-și "mentine libertatea", care, de fapt îi sting Lumina.

Scopul NU scuză mijloacele!

Înțelepciune tuturor!!!”

Sursa: Mary Leuca

Noi toți, bărbații, avem dorința de a fi „un bărbat adevărat”, însă acest lucru înseamnă lucruri diferite pentru bărbați diferiți, în funcție de nivelul lor de conștiință.

Cei care funcționează de la un nivel redus de conștiință leagă ideea de a fi „un bărbat adevărat” de aspecte ce țin strict de lumea materială. Nu spun că nu sunt importante și unele lucruri legate de planul material, spun doar că în opinia mea acestea nu sunt cele mai importante, când este vorba despre a fi „un bărbat adevărat”.

Eu am aproape 60 de ani, am trăit multe la viața mea, am funcționat în baza unor credințe toxice în relațiile cu femeile, am făcut cam toate greșelile pe care le face un bărbat, am dat-o în bară la fel de mult ca orice bărbat, dar mi-am învățat lecțiile și m-am schimbat, am evoluat. Și cred că acum, când am ajuns la o anumită înțelepciune a vieții, este responsabilitatea mea să le vorbesc bărbaților tineri - dar nu numai - despre ce înseamnă să fii „un bărbat adevărat”.

Și în primul rând vă întreb: care vă sunt mentorii, pe cine ascultați când e vorba despre a învăța ce înseamnă să fii „un bărbat adevărat”?

Sunt o mulțime de tineri care cască gura la orice individ inconștient care se dă mare și o face pe cunoscătorul într-ale bărbăției și în relațiile cu femeile; acești tineri nu-și folosesc deloc discernământul.

Dacă vrei să înveți să fii un bărbat adevărat, fii selectiv în privința surselor de informații pe care le folosești și uită-te unde a ajuns în viața lui acel om pe care îl asculți. Este un bărbat respectat în comunitate, are relații armonioase cu cei apropiați, are o conexiune emoțională profundă cu partenera sa, cu copii săi?

Dacă vrei să înveți ce înseamnă să fii un bărbat adevărat, uită-te cum funcționează în viața de zi cu zi acel om pe care îl asculți, uită-te ce viață are el în realitate, nu te lăsa păcălit de ceea ce postează el pe rețelele de socializare, de imaginea pe care încearcă să și-o creeze pentru ochii lumii. Poate că acel bărbat arată bine și vorbește bine, se pricepe să te farmece din vorbe, dar cum arată viața lui personală, viața lui reală? Fiindcă aspectul fizic plăcut și fotografiile care-l prezintă în posturi care-l avantajează (adică forma) nu fac doi bani dacă nu sunt susținute de un fond pe măsură.

Adevărații mentori, cei care au valoare, te pot ajuta să eviți multe greșeli și multe eșecuri, te ajută să înveți mai repede să faci alegeri înțelepte. Însă este necesar ca tu să fii capabil să faci diferența între adevărații mentori și impostori. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Modul în care înțelegi tu „bărbăția”/ „ce înseamnă să fii un bărbat adevărat” afectează relațiile cu femeile din viața ta.

Dacă vrei să înveți să fii un bărbat adevărat, asta începe prin a învăța să-ți gestionezi energia masculină. Asta face diferența între bărbații care au partenere cu un nivel înalt de Conștiință și cei care au partenere cu un nivel redus de conștiință.

Când mă uit la bărbații din jurul meu constat cu tristețe că cei mai mulți dintre ei n-au nicio idee despre ce înseamnă să-ți gestionezi la modul conștient energia masculină. Și nu mă refer la mușchi și la dat cu pumnul, pentru că dacă asta e tot ce te duce mintea să faci, o să ajungi la pușcărie.

Capacitatea ta de a-ți gestiona la modul conștient energia masculină este ceea ce atrage atenția și respectul unei femei cu un nivel înalt de Conștiință.

Energia masculină este cea care FACE, ACȚIONEAZĂ.

Mă uit în jur și văd o mulțime de bărbați care sunt foarte mulțumiți să nu facă nimic, să vegeteze în timp ce partenerele lor fac o mulțime de lucruri ca să susțină familia.

Energia masculină este una activă, este cea care preia conducerea și se ocupă de ceea ce este de făcut, rezolvă problemele, nu este pasivă, de genul „Iau o pauză, îi las pe alții să se ocupe și dacă nu se ocupă nimeni, poate se rezolvă de la sine”, nu e ceva de genul „Spune-mi ce să fac, spune-mi cum să rezolv problema, fiindcă nu mă descurc singur”.

Energia masculină este energia liderului. Dacă în relația ta femeia ia deciziile importante, ea se ocupă de rezolvarea problemelor, eventual ea este si singura care aduce bani în casă, tu nu-ți gestionezi la modul conștient energia masculină.

Și sunt destui bărbați slabi, care nu sunt capabili să ia decizii ferme, să-și asume responsabilitatea pentru viața lor și pentru familia lor, care nu fac față situațiilor de criză, care preferă să-și caute o femeie care să aibă grijă de ei. Dacă ești un astfel de bărbat nu vei atrage o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, ci doar unele cu un nivel redus de conștiință, care o să-ți tolereze lenea, pasivitatea, slăbiciunea, lipsa ta de ambiție, lipsa ta de viziune. O astfel de femeie o să te accepte pentru că are un nivel redus al stimei de sine și este dispusă să accepte aproape orice bărbat, te va întreține, va avea grijă de tine ca de un copil, va avea resentimente și își va pierde orice urmă de respect față de tine. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință pune întrebări la care numai un bărbat cu un nivel înalt de Conștiință poate să răspundă.

Dacă nu faci față întrebărilor directe pe care ți le pune o femeie, dacă dai din colț în colț, dacă încerci să eviți răspunsurile sau nici măcar nu știi ce să răspunzi, înseamnă că nu funcționezi din energia ta masculină. Când procedezi în acest fel deja ai îndepărtat femeia cu un nivel înalt de Conștiință, devii neinteresant pentru ea.

Pentru femeile cu un nivel înalt de Conștiință, pentru femeile care sunt sănătoase din punct de vedere mental, emoțional și psihologic, nu contează în primul rând aspectul fizic al bărbatului. Pentru ele contează cel mai mult caracterul bărbatului, dacă are o viziune sau nu, dacă este un om de onoare sau nu, dacă este un bărbat responsabil sau nu, dacă este un bărbat puternic sau nu.

Pentru ele contează modul în care bărbatul își gestionează propria energie masculină. Și asta se vede, printre altele, din încrederea în sine pe care o are acel bărbat.

Unul dintre lucrurile care sunt cele mai atractive la un bărbat este ÎNCREDEREA ÎN SINE. Femeile cu un nivel înalt de Conștiință sunt atrase de bărbații care emană prin toți porii siguranță de sine, bărbații care știu fără niciun dubiu că pot să facă ceea ce își propun să facă, care merg înainte neabătut, care n-au nevoie de galerie, n-au nevoie de susținerea altora. Ei au o viziune, știu exact ce vor să facă, știu că pot să facă și acționează.

Evident, sunt în viață și situații în care îți tremură picioarele de frică, dar tot faci pasul în față, treci prin frică. Un bărbat adevărat are CURAJUL de a face pasul înainte, de a-și înfrunta propriile frici.

Un bărbat adevărat are CHARISMĂ.

De asemenea, un bărbat adevărat nu turuie ca o moară stricată, nu vorbește gura fără el. El știe să TACĂ și să ASCULTE. Nu are impresia că le știe pe toate, că el are întotdeauna dreptate și cei care au altă părere „greșesc”. El nu se grăbește să-și dea cu părerea și nu dă sfaturi care nu îi sunt cerute. El își folosește și își dezvoltă mintea, este concentrat pe propria evoluție, nu stă toată ziua cu ochii în telefon, trăind mai mult pe rețelele de socializare decât în viața reală.

Un bărbat adevărat știe să-și pună în valoare inteligența. Femeilor cu un nivel înalt de Conștiință le plac bărbații INTELIGENȚI, sunt atrase de aceștia.

În plus, un bărbat adevărat este capabil să IA DECIZII TRANȘANTE, nu amână la nesfârșit, nu se tot gândește și se răzgândește. El e capabil să ia decizii majore pe moment.

Toate aceste lucruri țin de capacitatea unui bărbat de a-și gestiona la modul conștient energia masculină. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat adevărat ARE O VIZIUNE și ÎȘI URMEAZĂ VIZIUNEA. El știe ce vrea să facă, unde vrea să ajungă și are și un plan concret pe care-l urmează în acest sens.

Nu poți să-ți pierzi timpul an după an, până când găsești o femeie mai ambițioasă ca tine, care să te împingă de la spate, să tragă de tine ca să faci ceva concret, eventual să facă ea în locul tău. Nu poți să-ți irosești timpul până găsești o femeie care să-ți spună ce ai putea să faci, încotro să te îndrepți. Asta este responsabilitatea ta, tu decizi încotro te îndrepți, tu decizi ce vrei să faci cu viața ta și cum o să-ți împlinești visurile.

Femeia potrivită te poate ajuta foarte mult în a-ți împlini cel mai înalt potențial, dar nu e treaba ei să-ți livreze viziunea, asta o pui tu pe masă; trebuie să fii capabil să-ți articulezi viziunea și să știi clar ce ai de făcut pentru a o urma. Nu este suficient că vorbești despre visurile tale, este necesar să și acționezi în direcția acelor visuri, să se vadă că faci ceva concret, nu doar dai din gură. Altfel e ca și cum ai da numai frunze și te-ai lăuda că ești un măr. Unde sunt merele, dacă zici că ești un măr? Că de 20 de ani vedem numai frunze…

Partenera potrivită te va ajuta să faci ce ai de făcut, dar nu te aștepta ca ea să fie mama ta și să-ți spună ce ai de făcut.

Dacă nu ai o viziune și nu ai început deja să acționezi în acea direcție, nu ești interesant pentru o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, nu vei reuși să atragi așa ceva.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință este cea care îl ajută pe un bărbat să-și atingă cel mai înalt potențial. Dacă tu nu ai nici măcar o viziune, nu are cum să te ajute, nu ești capabil să folosești acel de ajutor pe care ți-l poate oferi ea; nu-și va irosi timpul cu tine. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat adevărat ÎȘI GESTIONEAZĂ LA MODUL RESPONSABIL SEXUALITATEA.

Un bărbat care nu este disciplinat la nivel sexual nu este un bărbat adevărat. Pot să-ți spună prietenii tăi ce vor, pot să-ți spună bărbații cu care-ți petreci timpul ce vor; faptul că faci sex cu cât mai multe femei, că le umilești, le abuzezi, că profiți de ele, nu te face un bărbat adevărat.

Câți bărbați nu vedem că au un anumit statut profesional, politic sau de altă natură și care își distrug cariera și viața din cauza unor scandaluri sexuale, pentru că nu sunt capabili să-și gestioneze în mod responsabil sexualitatea?

Câți bărbați au fost toată viața „jucători” în relațiile cu femeile, au avut un comportament sexual dezordonat, pe principiul că „își trăiesc viața” și când ajung la 50 de ani constată că în afară de a face sex, n-au realizat nimic în viață? Și dacă ai ajuns la 50 de ani și continui acest gen de viață dezordonată, în care tot ce te interesează este să faci sex, nu mai ești un „jucător”, ești un „plătitor”.

Un bărbat adevărat nu se încurcă cu tot felul de femei, nu are aventuri de o noapte cu femei cărora nici nu le reține numele; el are o viziune de urmat, el are un scop în viață, nu are timp de irosit pe lucruri superficiale. Un bărbat adevărat are un imperiu de construit și este în căutarea acelei femei care este capabilă să-l ajute să-și construiască imperiul. El este interesat de femeia care este Aceea pentru el, nu-și pierde timpul/ energia cu femei care nu sunt de nivelul lui.

Dacă nu ești capabil să te disciplinezi din punct de vedere sexual, încă nu ești un bărbat adevărat și nu ești capabil să construiești un imperiu, să-ți construiești viziunea măreață. Atunci când îți oferi energia unor femei cu care faci sex la întâmplare, de fapt, îți cedezi parte din putere acelor femei. Un bărbat adevărat nu-și cedează puterea unor femei care îi oferă plăcere sexuală pentru câteva minute, dar care de fapt nu contează deloc pentru el.

Da, știu că ceea ce vă spun este departe de ceea ce sunteți învățați la colțul blocului/ în gașca voastră/ între tovarășii voștri, dar eu vă sugerez ca înainte de a lua de bun ce spun aceștia despre ce înseamnă să fii „un bărbat adevărat”, să vă uitați la ce nivel se află ei în viața lor.

În tinerețea mea eu am avut o viață sexuală foarte dezordonată, am fost un bărbat toxic și cu siguranță nu aș fi ajuns unde sunt acum dacă aș fi continuat în același stil. Pot să vă spun că viața mea s-a schimbat radical atunci când am decis că voi înceta acel gen de viață și m-am disciplinat la nivel sexual.

Lipsa ta de disciplină la nivel sexual te face să-ți pierzi discernământul, ca bărbat. Faci alegeri și iei decizii pentru care ajungi să plătești foarte scump, cât nu face. Și uneori pierzi o femeie de mare valoare, fiindcă nu ți-ai putut ține pantalonii pe tine. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Un bărbat ADEVĂRAT ESTE CAPABIL SĂ SE ÎNTREȚINĂ DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR. Chiar și când ești la început, este necesar să te asiguri că reușești să păstrezi un echilibru din punct de vedere financiar, că ești capabil să-ți plătești facturile.

Dacă tu n-ai un ban în buzunar, dacă nu ești capabil să-ți plătești facturile la utilități, să-ți faci plinul cu benzină, etc, dacă trăiești din împrumuturi de pe o zi pe alta, dacă n-ai o slujbă, ci stai pe canapea toată ziua și te uiți la televizor, iar soția ta plătește facturile, nu poți să te numești un bărbat adevărat. Nu ai cum să te simți singur pe tine, stăpân pe tine, când tu n-ai cu ce să plătești o sticlă cu apă la chioșc.

Bărbatul este construit de la natură în așa fel, încât să fie cel care oferă, cel care își întreține familia. Dacă tu nu ai un venit, dacă nu te interesează din ce bani se plătesc facturile la tine în casă, dacă nu te interesează să te asiguri că familia ta are un acoperiș deasupra capului și are ce pune pe masa, tu nu ești un bărbat adevărat.

Nu veni la mine să-mi spui că-ți cauți o nevastă, când tu nu ai o slujbă de ani de zile și nici nu te interesează să-ți găsești una! Nicio femeie care este sănătoasă la cap nu s-ar încurca vreodată cu unul ca tine!

Este incredibil cât de mult îți întărește siguranța de sine faptul că ai o situație financiară stabilă, că nu trăiești de azi pe mâine. Și nu mă luați pe mine cu „astea cu banii sunt chestiuni superficiale”! Lumea de azi funcționează deocamdată pe bază de bani și dacă tu vrei să ai o soție și o familie, este responsabilitatea ta, ca bărbat, să-ți întreții familia. Dacă tu cunoști alt mod de a plăti facturile, nu cu bani, excelent, folosește-l! Eu nu cunosc alt mod și îți spun că este responsabilitatea ta, ca bărbat, să ai grijă de soția ta și de copiii tăi. Nu contează că ea are un venit mai mare ca tine; contează că tu ai posibilitatea să-ți susții financiar familia, nu te întreține nevasta pe tine.

Un bărbat adevărat GÂNDEȘTE CU MINTEA LUI, nu urmează turma. Un bărbat adevărat spune „Nu” când pentru el e „Nu” și spune „Da” când pentru el e „Da”, indiferent ce cred/ spun/ fac ceilalți. Nu este interesat să se integreze, nu e interesat să urmeze marea masa a oamenilor.

Marea masa a oamenilor are un nivel redus de conștiință; de ce ai urma marea masă a oamenilor?! De ce ai vrea să te integrezi în mediocritate? (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Eu primesc o mulțime de mesaje de la oameni care îmi spun că sunt abuzați la nivel fizic, emoțional, psihologic și/sau financiar și care continuă cu „dar îl/o iubesc și știu că și el/ ea mă iubește. Dacă ar înceta să mai facă asta știu că relația noastră ar merge mult mai bine. Cum să-l fac să înceteze să mai facă……..? Dacă ar vorbi cu dvs, sigur l-ați convinge să se schimbe”.

Ceea ce descriu acești oameni nu e „iubire” și dacă acel partener nu consideră că este cazul să se schimbe, dacă nu este dispus să facă ceva ca să se schimbe, degeaba îți pierzi tu timpul încercând să-l schimbi, iar eu nu sunt dispus să-mi irosesc timpul discutând cu cineva doar pentru că tu vrei să se schimbe acel om. Dacă el nu vrea să se schimbe, nimeni altcineva nu poate să-l schimbe.

Poate că tu ești dispus să-ți consumi timpul cu cineva care nu vrea să se schimbe, dar eu, unul, nu am timp de pierdut cu astfel de oameni.

Dacă cineva este conștient că e spre binele lui să se schimbe, vrea să se schimbe și îmi cere sfatul, este una; dacă tu vrei să se schimbe și el n-are niciun gând să facă asta, este cu totul altceva și orice aș spune eu, n-o să se schimbe.

Nu mai căutați consiliere pentru alții, când acei alții nu v-au cerut asta și nici n-au de gând să se schimbe.

Probabil că cea mai mare problemă din zona relațiilor de cuplu o reprezintă conceptele false despre „iubire”, lucrurile toxice pe care oamenii le iau drept „iubire”. Din cauza acestor concepte toxice despre ce înseamnă „iubirea” oamenii se lasă folosiți și abuzați în relații și au impresia că „sunt iubiți” de cei care-i abuzează.

Când o fetiță nu obține suficientă atenție, susținere, iubire, validare din partea tatălui ei, ea va căuta toate aceste lucruri la bărbații din viața sa.

O fetiță are niște nevoi, iar printre acestea se numără nevoia de atenție, susținere, iubire, validare din partea tatălui său. Dacă acesta nu a fost prezent în viața fetiței sau dacă a fost prezent, dar era indisponibil emoțional, dacă el nu a înțeles cât de important este rolul său în viața fetiței, aceste nevoi ale copilei nu sunt satisfăcute.

Noi suntem programați de societatea patriarhală că atunci când e vorba de educația pentru viață, „băieții sunt treaba tatălui și fetele sunt treaba mamei”. Bărbații cred că dacă plătesc facturile, sunt prezenți în familie, asigură întreținerea familiei și se joacă uneori cu copiii este suficient. Cei mai mulți bărbați nu au o conexiune emoțională cu fetițele lor, nu le oferă acestora atenția, susținerea, validarea de care au ele nevoie, nu le hrănesc stima de sine, nu le arată ce înseamnă să fii respectată de un bărbat.

Când acele fete cresc, ele vor căuta la alți bărbați validarea și afecțiunea pe care nu au obținut-o de la tatăl lor. Și cei mai mulți dintre bărbații pe care îi întâlnesc vor profita de acest lucru, le vor răni.

Aceste fetițe care nu au avut parte de iubirea/ atenția/ validarea tatălui cresc, devin femei adulte și cred că iubire = sex și deși sunt abuzate, rămân în relații cu acei bărbați fiindcă au impresia că acei bărbați le iubesc, dacă fac sex cu ele.

Aceea nu este „iubire”, este o legătură care funcționează din spațiul traumei.

Prezența unui tată în familie (mă refer la un tată care este sănătos din punct de vedere mental, emoțional și psihologic) este mult mai importantă decât ne dăm noi seama. Este importantă pentru fetițe, dar este importantă și pentru băieți.

Băieții învață ce este acela „un bărbat” de la tatăl lor, învață ce este aceea „iubire” din familia lor, învață de la tatăl lor cum să trateze o femeie.

Dacă tatăl își abuzează soția, își înșeală soția, își minte soția, de multe ori băiatul devine ceea ce a văzut la tatăl lui. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Una dintre cele mai mari frici ale oamenilor este frica de singurătate și din cauza acestei frici mulți oameni intră/ rămân în relații care le fac rău.

Societatea patriarhală toxică în care trăim îi face pe copii să intre în zona sexuală foarte devreme, când nu sunt pregătiți emoțional pentru așa ceva.

Uitați-vă la copiii din ziua de azi, uitați-vă cum se îmbracă fetițele care nici n-au ajuns la adolescență! Uitați-vă la copiii din clasa a VI-a care vorbesc despre „iubiții”/ „iubitele” lor! Copiii învață că dacă n-ai o iubită/ un iubit nu ai valoare și ajung să intre în relații cu alți copii înainte să aibă timp să-și dea seama cine sunt ei, să se lămurească în legătură cu propria identitate. Copiii încearcă să se integreze de la vârste fragede, nu apucă să învețe ce înseamnă să fii un individ de sine stătător, înainte de a fi parte a unui grup/ cuplu. Oamenii nu știu cum să fie un individ, cum să funcționeze de unii singuri, nu au curajul să stea în afara unei relații pentru că nu știu cum să trăiască pe cont propriu.

Unii dintre cei care citiți aceste rânduri nu ați mai avut din adolescență o perioadă mai lungă în care să fi fost singuri, pe cont propriu, în afara unei relații. Ați fost tot timpul în diverse tipuri de legături sexuale, romantice sau „mai complicate” și acum aveți 40 sau 50 de ani și nu vă puteți aminti ca din copilărie să fi existat o perioadă de un an sau măcar 6 luni în care să fi fost de unii singuri. Vă este atât de frică de singurătate, încât preferați să fiți într-o relație cu persoana nepotrivită, decât să fiți singuri. Preferați să vă simțiți oribil în relația nepotrivită decât să învățați să vă simțiți bine în propria companie.

Și fiindcă oamenii nu vor să recunoască faptul că le e atât de frică de singurătate, încât preferă să fie într-o relație disfuncțională, ei se mint pe ei înșiși că e vorba de „iubire”. Ei știu adânc în interiorul lor că ceea ce au ei este gunoi, nu „iubire”, dar au un nivel de conștiință atât de redus, încât nu pot concepe să iasă din acea relație nepotrivită/ disfuncțională/ toxică și să trăiască de unii singuri.

Pentru unii oameni a-și păstra statutul „într-o relație” este mai important decât orice. Nu vor să accepte sub nicio formă statutul „singur”, fiindcă asta li se pare un stigmat, li se pare un semn că nu au valoare, fiindcă „nu i-a vrut nimeni”.

Asta este valabil mai ales în cazul femeilor – cele mai multe femei simt că dacă n-au un bărbat înseamnă că este ceva în neregulă cu ele. Iar societatea le întărește această convingere; de aceea o mulțime de femei caută cu disperare un bărbat și apoi se agață de acea relație.

Și dacă ești bărbat și stai mai mult timp de unul singur pentru că vrei să te cunoști mai bine, să-ți dai seama cine ești cu adevărat, să-ți vindeci traumele, etc, oamenii o să bârfească despre tine că ești homosexual.

Societatea nu ne încurajează să fim indivizi de sine stătători, să trăim pe cont propriu, nu ne vrea indivizi suverani. De aceea o mulțime de oameni se complac în relații care nu li se potrivesc/ disfuncționale/ toxice.

De aceea o mulțime de femei sunt în relații cu niște indivizi care sunt mult sub nivelul lor și care le tratează ca pe niște cârpe de șters picioarele. Și ele rămân cu acei indivizi pentru că nu vor să fie singure.

Asta nu e „iubire”, e FRICĂ DE SINGURĂTATE. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Evoluția spirituală este ca și cum ai urca într-un copac.

Unii oameni stau la baza copacului și sunt nemulțumiți că le cad în cap tot felul de lucruri din copac.

Cei care vor să evolueze spiritual urcă în copac. Dar este un copac foarte înalt și nu poți urca din prima până în vârf. Este necesar să urci încet, creangă cu creangă.

Unii oameni urcă pe prima creangă, cea mai apropiată de pământ și apoi merg înainte pe orizontală, trec pe crengile mai mici care s-au format din creanga principală și ei au senzația că evoluează. De fapt, ceea ce fac ei este să se lase prinși de niște distrageri care îi țin blocați la nivelul primei crengi; aceea nu este evoluție.

Spre exemplu, oamenii urcă pe creanga relațiilor de cuplu și constată că relația lor nu merge prea bine.

Și atunci caută soluții: „Poate că dacă am avea niște hobby-uri comune ne-am apropia mai mult”/ „Poate dacă ne-am juca de-a camerista în dormitor, asta ne-ar anima viața sexuală”/ „Poate că dacă ne-am face timp ca să ieșim când când în când doar doi, să lăsăm deoparte problemele de zi cu zi, ca și cum am fi la început și am avea o întâlnire, asta ne-ar apropia mai mult ca și cuplu”. Acestea sunt distrageri, sunt crenguțe care au crescut din creanga principală, dar care sunt la același nivel cu creanga principală, nu sunt la un nivel mai înalt. Puteți intra pe acele crenguțe dacă vreți, dar n-o să vă rezolve problemele din cuplu. Ceea ce v-ar ajuta este urcați pe o creangă aflată la un nivel mai înalt decât creanga pe care vă aflați.

O seară în care să considerați că aveți o întâlnire?!

Nu vreau să vă descurajez, dacă vreți să încercați, faceți asta, puteți să vă prefaceți că aveți o întâlnire, luați-vă o seară la câteva săptămâni în care să vă purtați frumos unul cu altul, în care să vă tratați ca și cum ați fi la primele întâlniri.

Eu, unul, nu rezonez cu chestia asta. În opinia mea, dacă am ajuns la nivelul la care trebuie să ne organizăm o seară în care să ne prefacem că suntem la o întâlnire ca să ne purtăm frumos unul cu altul, ăsta este un semn că acea relație s-a încheiat. Dacă nu ne purtăm frumos unul cu altul în fiecare zi, dacă nu ne simțim tratați cu respect, iubire, bunătate în fiecare zi, dacă nu ne simțim bine în preajma celuilalt în fiecare zi și ajungem să ne mulțumim cu o seară de acest gen la câteva săptămâni, relația noastră s-a încheiat. Mi se pare o chestie ridicolă să ne prefacem că suntem la primele întâlniri, să jucăm teatru ca să ne comportăm într-un mod iubitor, respectuos, plin de bunăvoință unul cu celălalt.

Pe mine nu mă interesează o relație în care să jucăm teatru ca să ne facem reciproc să ne simțim băgați în seamă într-o seară, o dată la câteva săptămâni. Pe mine nu mă interesează „scenetele” acestea jucate din când în când, pe mine mă interesează să am asta într-o relație în fiecare zi. Altfel nu este o relație care să mă intereseze. Dar e doar opțiunea mea; fiecare e liber să aleagă ce vrea pentru el.

Dacă discutăm despre relații, venirea pe lume a unui copil ar trebui să însemne o săritură a cuplului pe o creangă care se află la un nivel superior celei pe care se afla înainte de a avea acel copil. În cele mai multe cazuri nu se întâmplă așa; venirea pe lume a copiilor înseamnă doar că acel cuplu înaintează pe orizontală pe o altă crenguță care se desprinde din creanga pe care acel cuplu se afla inițial. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan

Dacă vrei să-ți ceri iertare așa cum se cuvine, atunci fă-o în modul în care acel om are nevoie să i se ceară iertare, ca să simtă că regreți cu adevărat ce ai făcut.

Dacă eu am nevoie ca tu să-ți ceri iertare la modul explicit, prin cuvinte, spunându-mi că îți pare rău pentru ceea ce ai făcut și că vei avea grijă că nu mai faci aceeași greșeală a doua oară, degeaba îmi aduci tu prăjituri, ca semn că vrei să facem pace. Ți-aș spune eu ce să faci cu acele prăjituri, dar o să mă abțin...

Dacă nu ați citit cartea „Cele cinci limbaje ale iubirii”, citiți-o, fiindcă merită.

Veți afla că fiecare om „vorbește fluent” unul dintre cele cinci limbaje ale iubirii și ca să se simtă iubit, are nevoie ca persoana cu care interacționează să i se adreseze în acel limbaj pe care el îl vorbește fluent.

Spre exemplu, unii oameni se simt iubiți atunci când partenerul lor petrece timp de calitate împreună cu ei. Când ai de-a face cu un asemenea om, degeaba îl umpli de cadouri, degeaba îi cumperi tot felul de lucruri scumpe; dacă nu petreci timp cu el, dacă ești mai tot timpul plecat, acel om nu se va simți iubit.

Faptul că, de exemplu, voi vă simțiți iubiți de cineva atunci când acel om vă oferă fel de fel de cadouri/ atenții nu înseamnă că și ceilalți au același limbaj al iubirii ca voi. Asigurați-vă că vă exprimați iubirea în „limbajul” pe care ei îl „vorbesc fluent”, fiindcă altfel ei nu se vor simți iubiți.

Poți să ajungi la faliment cumpărându-i tot felul de cadouri scumpe unei femei care nu are nevoie decât să o îmbrățișezi des, să o atingi ușor pe umăr sau pe mână când treci pe lângă ea prin casă și să o ții de mână atunci când ieșiți pe stradă, ca să se simtă iubită. Pentru ea limbajul iubirii îl reprezintă atingerile. Și nu mă refer la atingeri cu tentă sexuală.

Un alt exemplu: dacă voi sunteți plecați foarte des în lungi călătorii de afaceri și când veniți acasă îi aduceți partenerei voastre cadouri scumpe, asta nu înseamnă nimic pentru ea, fiindcă ceea ce-și dorește partenera voastră este să petreceți mai mult timp cu ea, ca să se simtă iubită; pentru ea, prezența voastră lângă ea, faptul că alocați timp pentru a fi împreună, este totul.

Exact la fel se întâmplă și în modul în care vă cereți iertare – dacă nu vă exprimați regretele în limbajul pe care ei îl „vorbesc fluent”, acei oameni nu vor simți că scuzele voastre sunt valabile. (Keion Henderson) Traducerea Mihaela Dan

Eu am aproape 60 de ani pot să spun că niciodată în viața mea nu am văzut ca bărbații să trateze femeile într-un mod mai lipsit de respect decât o fac acum.

Pe de altă parte, pot să spun că niciodată în viața mea nu am văzut ca femeile să se trateze pe ele însele într-un mod mai lipsit de respect decât o fac acum.

Trăim vremuri în care o mulțime de bărbați tratează femeile într-un mod incalificabil: lipsa lor de respect la adresa femeilor este atât de evidentă, este atât de agresivă, disprețul lor este atât de clar, încât pare că acești bărbați par că au o problemă cu femeile. Disprețul pe care-l afișează unii bărbați față de femei este ceva ce nu am văzut în toată viața mea.

Întrebarea este: ce trebuie să se întâmple pentru ca bărbații să trateze cu respect femeile?

Am creionat câteva răspunsuri la această întrebare:

1.Bărbații trebuie să conștientizeze care este menirea și valoarea femeii în viața lor.

O mulțime de bărbați văd „valoarea” femeii în faptul că pot face sex cu ea.

Nu înțeleg de ce este atât de dificil pentru unii bărbați să vadă adevărata valoare a femeii, având în vedere că noi toți, bărbații, suntem aduși pe lume de o femeie.

Unii dintre voi umiliți femeile, le jigniți, le tratați cu dispreț, le mințiți, le înșelați, le folosiți, uitând că voi ați venit pe lume prin trupul unei femei.

Este foarte posibil să aveți surori și de asemenea, este foarte posibil ca la un moment dat să aveți copii, să aveți fete; și totuși, în interacțiunile/ relațiile pe care le aveți cu alte femei nu conștientizați valoarea acestora, nu conștientizați rolul lor în viața voastră.

Motivul pentru care un bărbat tratează o femeie într-un mod lipsit de respect este că acel bărbat este imatur.

Când un bărbat nu are înțelepciunea necesară pentru a conștientiza adevărata valoare a unei femei, pentru a conștientiza rolul ei spiritual în viața sa și rolul lui spiritual în viața ei, acel bărbat o va trata într-un mod lipsit de respect.

Dacă tu profiți de femei, le umilești, le jignești, le abuzezi, le înșeli și te crezi „un bărbat adevărat”, te anunț că nu ești așa ceva, pentru că un bărbat adevărat este un bărbat matur. Tu ești un băiat care se joacă de-a bărbatul. Dacă nu ai ajuns la maturitatea la care să înțelegi că există niște limite în modul în care un bărbat își permite să se comporte cu o femeie, atunci ești doar un băiat care se joacă de-a bărbatul.

Când ești copil gândești ca un copil, vorbești ca un copil și te comporți ca un copil. Când ești bărbat lași deoparte comportamentele copilărești/ imature.

În opinia mea, în aceste vremuri avem de-a face cu o mulțime de bărbați care manifestă întârzieri în dezvoltarea psihologică - ei au corpuri de adulți, dar dacă discutăm de mintea lor, sunt la același nivel cu adolescenții din curtea școlii. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Nu o să vezi un bărbat matur (mă refer la adevărata maturitate, cea la nivel psihologic, nu la vârsta sa) că lovește o femeie.

Nu o să vezi un bărbat matur că umilește/ jignește/ distruge psihologic cu intenție o femeie.

Nu o să vezi un bărbat matur să sară pe o femeie care îl atrage sexual, să fie incapabil să se controleze din acest punct de vedere.

Femeile sunt daruri pe care Dumnezeu le-a făcut bărbaților. Și dacă nu ești de acord cu mine, treaba ta; ăsta este adevărul meu și asta o să susțin întotdeauna.

Cel mai frumos și mai prețios dar pe care Dumnezeu i l-a oferit bărbatului a fost femeia. Și e nevoie să fii un bărbat matur ca să înțelegi asta.

Un bărbat matur știe că părerile sale și cuvintele sale pot răni foarte tare o femeie. De aceea el își alege cuvintele cu mare atenție atunci când vorbește cu o femeie, pentru că nu vrea să o rănească în niciun fel, mai ales dacă o iubește pe acea femeie.

De aceea vei vedea bărbați care în spațiul public emană putere, care iau decizii importante în spațiul profesional, care domină încăperea în care se află și care se comportă cu mare blândețe și sensibilitate cu partenera lor, atunci când ajung acasă. Și asta nu se întâmplă pentru că și-ar fi pierdut bărbăția când au intrat pe ușa locuinței lor, ci pentru că ei sunt conștienți de valoarea acelei femei și fac tot ce depinde de ei să nu-i rănească sentimentele, pentru că o iubesc.

Un bărbat matur se comportă cu partenera sa mai atent decât cu orice alt om, pentru că el este conștient ce rol important are ea în viața sa, o respectă și o prețuiește.

Pentru o femeie opinia partenerului său este cea mai importantă și dacă acel bărbat o umilește, o jignește, o abuzează, ea este rănită emoțional și psihologic. Și unele traume de acest gen nu se mai vindecă niciodată.

Tocmai de aceea un bărbat matur nu va trata în acest fel nicio femeie, nu doar pe partenera sa. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Femeia are tendința naturală de a-i face pe plac bărbatului său și în prezent sunt mulți bărbați imaturi care se folosesc de acest lucru pentru a le face rău femeilor din viața lor. Ei profită de partenerele lor, le umilesc, le mint, le înșeală, le tratează cu dispreț și astfel le scad în mod sistematic stima de sine, astfel încât acele femei ajung să accepte aproape orice din partea bărbaților.

Femeia multiplică tot ceea ce bărbatul îi încredințează/ oferă.

Bărbatul are sămânța, dar nu are pântecul în care să crească sămânța. Bărbatul are un mare potențial, dar acesta nu se va manifesta până când el nu înțelege că femeia potrivită (nu orice femeie!) este cea care îl va ajuta să-și atingă cel mai înalt potențial.

Bărbatul are cutia cu piesele de puzzle, toate piesele sunt acolo, în interiorul lui, dar trebuie asamblate. Bărbatul reușește să asambleze toate piesele și să finalizeze jocul de puzzle atunci când are alături femeia potrivită.

Dacă bărbatul tratează într-un mod lipsit de respect femeia, dacă o rănește, o distruge emoțional și psihologic pe cea care ar fi putut să-l ajute să asambleze jocul de puzzle, acel bărbat își distruge propriul viitor și nu e conștient de asta. Poate că el va avea niște realizări, își va împlini unele visuri, dar nu va reuși să-și atingă cel mai înalt potențial.

Un bărbat imatur va încearca întotdeauna să saboteze stima de sine a unei femei, mai ales dacă vede că aceasta este relativ puternică, fiindcă se simte inferior acelei femei.

Faptul că un bărbat tratează într-un mod lipsit de respect femeile este o dovadă că acel bărbat nu se respectă pe sine. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Ce trebuie să se întâmple pentru ca bărbații să trateze cu respect femeile?

2. Bărbații trebuie să-și curețe mintea de programarea misogină la care au fost supuși.

Noi toți am fost învățați în adolescență de diverși bărbați din jurul nostru „ce înseamnă să fii bărbat adevărat”: „cu cât faci sex cu mai multe femei, cu atât ești mai bărbat”, „cu cât mai mult îți ții femeia sub control, cu cât mai mult reușești să faci ce vrei din ea, cu atât ești mai bărbat”.

Nu mai vorbesc despre faptul că unele religii fac oamenii să creadă că bărbatul este superior femeii, ceea ce nu este adevărat.

Există niște motive pentru care un bărbat tratează într-un mod lipsit de respect femeile:

-mulți bărbați au o traumă legată de mama lor; mama lor a făcut ceva ce i-a rănit și ei nu și-au vindecat acea traumă și se răzbună pe alte femei;

-unii bărbați au frustări la nivel sexual;

-unii bărbați nu au avut în preajma lor în copilărie exemple de bărbați maturi, sănătoși din punct de vedere mental/ emoțional/ psihologic, au avut ca mentori niște bărbați imaturi

-unii bărbați au fost respinși în trecut de o femeie și se răzbună pe alte femei. O femeie i-a rănit foarte tare în trecut și ei și-au făcut un scop din a distruge toate femeile pe care le pot distruge.

Poate că unii dintre voi ați crescut în diverse găști sau medii de o moralitate îndoielnică și ați fost învățați ce înseamnă să fii „bărbat adevărat” de indivizi imaturi, care erau departe de a fi bărbați adevărați, însă vine un moment în viața fiecărui bărbat în care el lasă deoparte toate prostiile pe care i le-au spus niște indivizi inconștienți/ iresponsabili și își folosește propriul discernământ, începe să judece cu mintea lui.

Un bărbat este construit în așa fel, încât să fie un lider, însă nu devine automat un lider și cu siguranță nu devine un lider urmând sfaturile unor indivizi imaturi care-și fac praf propria viață. Nu poți să-ți faci educația în privința relațiilor cu femeile luând de bun ce-ți spun tot felul de indivizi în fața blocului, în cartier, pe youtube sau pe rețelele de socializare; e necesar să-ți folosești propria minte.

Atunci când tu îți tratezi soția într-un mod lipsit de respect, fiul tău se uită la tine, fiica ta te vede. Ce îi înveți pe copiii tăi, ce exemplu le dai? (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Ce trebuie să se întâmple pentru ca bărbații să trateze cu respect femeile?

3.Femeile trebuie să învețe să se respecte pe ele însele.

Uneori voi, femeile, sunteți tratate într-un mod lipsit de respect de către bărbați pentru că nu vă respectați propria persoană.

Vă afișați pe rețelele de socializare ca niște obiecte sexuale și apoi vă întrebați de ce bărbații sunt interesați doar să obțină sex de la voi.

Umblați aproape goale pe stradă, postați fotografii care să ațâțe bărbații și vă întrebați de ce bărbații vor doar să facă sex cu voi, de ce nu vor o relație serioasă.

Mergeți în cluburi și aveți comportamente indecente, sunteți provocatoare, vă oferiți pentru sex bărbaților și apoi vă întrebați de ce sunteți tratate într-un mod lipsit de respect, de ce nu vrea nimeni o relație serioasă cu voi.

Ieșiți din cluburi, mai citiți o carte, mai învățați ceva care să vă ajute să evoluați la nivel intelectual, emoțional, psihologic, spiritual, ocupați-vă de propria creștere, învățați să vă respectați pe sine, să nu vă mai vedeți valoarea în faptul că un bărbat vrea să facă sex cu voi!

Voi îi învățați pe ceilalți cum să vă trateze, prin modul în care vă tratați propria persoană.

Pentru că nu aveți respect pentru propria persoană, voi, femeile, i-ați învățat pe bărbați să vă trateze într-un mod lipsit de respect.

Fiți atente la modul în care vă comportați, dar învățați-le și pe celelate femei din jurul vostru să se respecte pe sine, să nu mai permită comportamente lipsite de respect din partea nimănui. Susțineți-vă una pe alta, pentru că fiecare dintre voi poate face diferența în schimbarea modului în care bărbații își permit să trateze femeile. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

O femeie care se respectă pe sine, care își gestionează viața cu demnitate și integritate, stabilește limite și nu permite orice. Ea nu permite nimănui să o trateze într-un mod lipsit de respect, chiar dacă asta înseamnă să pună punct unei relații cu un om care îi este foarte drag.

O mulțime de femei permit să fie tratate într-un mod lipsit de respect de bărbați pentru că ele văd în jurul lor că mai toate femeile permit astfel de comportamente, e ceva „normal” în mediul lor.

Mai mult decât atât, societatea le învață pe femei că dacă „ești pretențioasă”/ „faci mofturi”, dacă ai standarde înalte ca femeie, nu-ți vei găsi un bărbat - ceea ce pentru femeile cu un nivel redus de conștiință este o tragedie, fiindcă ele își iau valoarea din faptul că au un bărbat.

Societatea te învață că trebuie să cobori ștacheta dacă vrei să ai o relație, că trebuie să faci compromisuri, să treci cu vederea diverse comportamente lipsite de respect, pentru că „așa ții o relație/ căsnicie”. Societatea te învață că e de dorit să faci sex cu bărbatul respectiv când vrea el să faceți sex, chiar dacă nu te simți pregătită pentru asta, fiindcă altfel el nu te va mai căuta, va găsi alte femei care vor fi dispuse să facă sex cu el și „îl vei pierde”.

De fapt, a avea standarde înalte este singurul mod în care poți găsi un partener matur, care are un nivel înalt de Conștiință. Un bărbat care are un nivel înalt de Conștiință nu va fi interesat de o femeie care are standarde joase, care permite să fie tratată într-un mod lipsit de respect, care își tratează sexualitatea într-un mod iresponsabil. Un bărbat care are un nivel înalt de Conștiință își dorește o parteneră în care poate avea deplină încredere din toate punctele de vedere.

Dacă tu te tratezi pe tine însăți într-un mod lipsit de respect, nu te califici pentru ceea ce caută un bărbat cu un nivel înalt de Conștiință. Și să nu te miri dacă bărbații te tratează într-un mod lipsit de respect.

O femeie care se respectă pe sine nu doar că stabilește limite clare, dar face să fie respectate acele limite: dacă un bărbat o tratează într-un mod lipsit de respect, el constată imediat că există niște consecințe. Și nu spun că de la prima greșeală acel bărbat este scos din viața ei, spun doar că dacă el o tratează într-un mod lipsit de respect va vedea că există consecințe și că dacă va continua să facă astfel de lucruri, va fi scos din viața ei.

Dacă tu nu te asiguri că existe niște consecințe în cazul în care cineva te tratează într-un mod lipsit de respect, dacă tot ce faci este să te plângi sau să ameninți că o să faci și o să dregi, dar nu faci niciodată nimic, atunci acel om va continua să te trateze într-un mod lipsit de respect.

O femeie care permite bărbaților orice gen de comportamente, fără să existe niște consecințe, este o femeie care nu se iubește pe sine.

„De ce mă întorc la fel de fiecare dată, după tot ce mi-a făcut? De ce nu pot sta departe de el?” mă întreabă unele femei care vin la consiliere.

Pentru că nu te respecți și nu te iubești pe tine însăți. Și de aceea vei fi tratată în continuare într-un mod lipsit de respect. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Ce trebuie să se întâmple pentru ca bărbații să trateze cu respect femeile?

4.Femeile trebuie să învețe să răspundă la respectul cu care sunt tratate de către bărbați prin a-i respecta, la rândul lor, pe bărbați.

Unele femei sunt tratate cu respect de bărbații din viața lor, dar nu observă acest lucru și nu-l apreciează la adevărata valoare.

Mai mult decât atât, ele profită de faptul că acei bărbați le tratează mereu cu respect și au un comportament care nu le onorează. De ce se întâmplă asta? Pentru că ele au un nivel redus de conștiință, pentru că ele au credința că „toți bărbații sunt niște…...” , că nu trebuie să ai încredere în bărbați, etc.

Unele femei sunt atât de traumatizate, încât au nevoie să fie tratate într-un mod lipsit de respect ca să se simtă atrase de un bărbat, le plac „băieții răi”, care sunt agresivi, care sunt greu de „prins”, care le tratează ca pe niște obiecte sexuale. Dacă un bărbat se comportă cu bun simț, dacă le respectă, dacă nu forțează nota în privința sexului, fiindcă nu vrea ca ele să se simtă agresate, atunci acele femei spun că el este plictisitor, că nu e „genul lor”, că e pămpălău, că „nu este o provocare” pentru ele.

Nu sunt interesate de un astfel de bărbat care sună atunci când spune că o să sune, care vine atunci când spune că vine, dar sunt foarte interesate de individul care nu sună când a spus că va suna și nici nu le răspunde la telefon, care vine când are chef, face sex cu ele și pleacă atunci când are chef, care este un „spirit liber” și le tratează ca și cum ar fi o opțiune, nu o prioritate în viața lui. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Mihaela Dan

„În opinia mea, cei mai mulți oameni (bărbați și femei) sunt traumatizați. Sunt oameni răniți care rănesc alți oameni.

Cei mai mulți oameni nici măcar nu știu că au traume nevindecate.

Cei mai mulți oameni văd scobitorile din ochii altora, dar nu văd bârna din ochii lor.

Cei mai mulți oameni se consideră victimele bărbaților/ femeilor care sunt „răi”/ „rele”, pentru că e mult mai ușor să arăți cu degetul spre alții, decât să te uiți la tine însuți.

Cei mai mulți oameni își aleg pe criterii imature partenerii de cuplu, se comportă în mod imatur în relațiile de cuplu și apoi, când acestea se termină la modul dureros, aruncă vina pe celălalt.

Cei mai mulți oameni fac alegeri imature după ce au fost răniți într-o relație sau mai multe, crezând că astfel „se protejează emoțional”. Îi rănesc emoțional (și nu numai) pe alții, în numele „autoprotecției”.

Cei mai mulți oameni nu fac față unei persoane cu un nivel înalt de maturitate/ Conștiință, nu sunt eligibili pentru o astfel de persoană, nu sunt capabili să experimenteze o relație de cuplu sănătoasă la nivel emoțional, psihic și spiritual.

Este clar că niște femei te-au rănit și că tu consideri că (în principal) e vina lor pentru ce s-a întâmplat, dar dacă am sta de vorbă și ai fi dispus să recunoști niște adevăruri inconfortabile, ai vedea că dacă tu nu ai fi ales în modul în care ai ales acele femei ca partenere, dacă tu nu ai fi ales să intri în relație cu ele, dacă tu nu te-ai fi comportat într-un anumit fel, nu se ajungea la ce s-a ajuns. Ai vedea că modul în care ți-ai ales partenerele nu a fost unul matur, modul în care te-ai comportat și tu cu unele femei nu a fost unul matur, faptul că ai ignorat niște stegulețe roșii nu a fost un lucru matur.

Noi toți am făcut aceste lucruri, fiindcă atât am știut la momentul respectiv. Noi toți am fost răniți și îndrăznesc să spun că noi toți am rănit niște oameni, poate chiar fără să vrem, poate chiar fără să știm.

Și noi toți avem posibilitatea să ne trezim, să învățăm lecțiile din acele experiențe relaționale dureroase, să ne conștientizăm traumele, să ne facem munca interioară și să evoluăm.

Nivelul relațiilor noastre de cuplu depinde de nivelul nostru de conștiință.

Dacă noi ne alegem parteneri cu un nivel redus de conștiință, problema nu e la ei, e la noi. Noi i-am ales, noi i-am băgat în viața/ casa/ patul nostru, noi am ignorat prea mult timp stegulețele roșii.

Dacă noi nu i-am fi ales ca parteneri, acei oameni nu ar fi ajuns să „ne facă” ce „ne-au făcut”.

Putem să acceptăm acest adevăr inconfortabil și să ne ocupăm de noi înșine, să învățăm să facem alegeri relaționale mai mature/ înțelepte sau putem să continuăm să dăm vina pe ceilalți și să continuăm să alegem același gen de parteneri.

Este alegerea noastră.”


Când un bărbat se maturizează la nivel mental, emoțional și psihologic și decide să intre pe Calea lui, să se concentreze pe a-și urma viziunea, pe a-și atinge cel mai înalt potențial, implicit, el devine mult mai selectiv în ceea ce privește femeia care îi este alături.

Cei mai mulți bărbați nu sunt constienți că au fost programați să-și aleagă partenerele în baza unor criterii superficiale: aspect fizic, atracția sexuală, lucruri de genul ăsta.

Cei mai mulți bărbați nu sunt maturi din punct de vedere mental, emoțional și psihologic nici la vârsta la care se însoară și își aleg soția în baza acelorași criterii superficiale care erau valabile când își alegeau iubitele din adolescență, femeile cu care aveau o aventură de-o noapte, femeile cu care făceau sex fără obligații, etc. Ei nu sunt conștienți că femeia pe care o aleg ca parteneră de viață nu este ca celelalte femei care le-au trecut prin pat, că femeia pe care o au alături ca parteneră de viață poate face diferența între o dezvoltare mediocră și atingerea celui mai înalt potențial al lor, ca bărbați.

Cei mai mulți bărbați nu sunt conștienți că femeia pe care o alegi ca parteneră de viață poate fi una care îți rezolvă niște nevoi superficiale - cele legate de sex, chestiuni ce țin de spălat, gătit, curățenie, companie, etc - sau este una care te ajută să-ți atingi cel mai înalt potențial.

De aceea vreau să vorbesc astăzi despre acest subiect, pentru că sunt o mulțime de bărbați tineri, dar și de bărbați mai în vârstă, care își aleg partenera de viață nepotrivită, fiindcă nu știu cât de importantă poate fi contribuția unei femei în viața partenerului său, dacă este Femeia Potrivită.

Așa cum sunt o mulțime de femei care aleg bărbatul nepotrivit, sunt și o mulțime de bărbați care aleg femeia nepotrivită, fiindcă nu i-a învățat nimeni aceste lucruri. Sunt puțini bărbații care ajung la un nivel înalt de Conștiință și care conștientizează cât de mare este diferența pe care o face Femeia Potrivită în viața/ evoluția lor, cât de important este rolul femeii care le este parteneră de viață. Astfel de bărbați nu se mulțumesc cu puțin, nu acceptă ca parteneră decât o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, fiindcă știu cât de mult contează calitatea partenerei lor, ce impact va avea ea în viața/ evoluția lor.

Ceilalți bărbați nu înțeleg acest aspect și-și aleg partenerele la modul inconștient, sfârșind într-o relație cu o femeie nepotrivită.

Când înțelegi ce prețioasă este o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, cât de mult poate să-ți schimbe ea viața, ce ajutor extraordinar poate să-ți fie în a-ți atinge cel mai înalt potențial, ca bărbat, înțelegi, de asemenea, că o astfel de femeie n-o găsești pe toate drumurile și nici n-o să se vândă pe nimic, cum se vând femeile cu un nivel redus de conștiință.

O să te coste să ai alături o asemenea femeie. Și nu mă refer la bani, mă refer la faptul că ea are niște standarde înalte și n-o să-ți tolereze tot felul de lucruri pe care ți le tolerează femeile cu un nivel redus de conștiință. Dacă tu crezi că poți să te comporți cum ai chef, să-i vorbești cum ai chef, s-o tratezi cum ai chef, mai gândește-te o dată, fiindcă ei nu-i trebuie mult să te scoată din viața sa, dacă sari calul. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Dacă tu vrei să ai alături o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, care este Femeia Potrivită pentru tine, trebuie să fii dispus să plătești „prețul” aferent: să te comporți cu ea cu respect, cu Iubire, să o onorezi ca atare, fiindcă ea își știe valoarea și nu-și pierde timpul cu tine, dacă dovedești că nu ești capabil să o prețuiești la adevărata valoare.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință este o femeie cu care te comporți cu respectul cuvenit tot timpul, nu din când în când, atunci când ești în toane bune.

Ca să ții alături de tine o femeie cu un nivel înalt de Conștiință este necesar să fii implicat 100% în relație, să investești zi de zi atenție, timp, energie în acea relație, să fii dedicat acelei relații.

Diferența dintre o femeie cu un nivel înalt de Conștiință și femeile cu care te-ai jucat tu ca bărbat imatur care „își trăiește viața” este că prima îți cere să te comporți ca un bărbat matur și responsabil, care are o viziune, care își urmează visurile; ea o să te provoace permanent să evoluezi. Ea nu te lasă să lâncezești și nu acceptă tot felul de mizerii din partea ta.

Ea este o femeie pe care știi că te poți baza 100%, în care știi că poți avea încredere deplină.

Dacă tu ai o parteneră în care nu ai încredere 100%, e ceva în neregulă cu relația voastră, este un semn că ești în relație cu femeia nepotrivită. Și unii dintre voi ați avut alături femeia în care aveați încredere deplină, dar ați pierdut-o pentru că ați alergat după o femeie care v-a atras sexual pe moment și când ați avut-o, ați descoperit că de fapt nu e ceea ce vreți.

Simți că partenera ta actuală aduce cu adevărat plus valoare vieții tale (și nu mă refer la faptul că-ți face mâncare, îți spală, îți calcă, face sex cu tine, etc, mă refer la a te ajuta să-ți urmezi Menirea) ?

Simți că ea face cu adevărat diferența în viața ta?

Simți că ea te inspiră?

Simți că ea este egala ta la toate nivelurile?

Fii sincer cu tine însuți: este ea Femeia Potrivită pentru tine? (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O femeie cu un nivel înalt de Conștiință știe exact cât valorează și nu acceptă mai puțin decât ceea ce merită, nu permite comportamente lipsite de respect la adresa sa.

Pentru bărbații cu un nivel redus de conștiință ea pare o femeie arogantă, dar de fapt ea este o femeie sigură pe sine, care își cunoaște valoarea și se respectă pe sine.

Ea nu se vinde pe puțin, numai ca să aibă un bărbat, nu are nevoie de o relație de cuplu ca să se simtă valoroasă.

Ea nu este genul care să se grăbească să urce în pat cu tot felul de indivizi care sunt interesați doar să obțină sex, nu se lasă folosită ca obiect sexual.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință știe cât de mult poate aduce în viața unui bărbat și nu este interesată să-și irosească timpul și energia cu indivizi care nu au nivelul de conștiință necesar pentru a-i înțelege valoarea.

Vă înțeleg pe cei care vă aprindeți când vedeți o femeie care arată bine și vă atrage sexual; nu zic că nu puteți avea parte de clipe plăcute alături de o astfel de femeie, dar când ajungi la o anumită vârstă și te maturizezi la nivel mental, emoțional și psihologic, când începi să-ți construiești „imperiul”, te uiți și la alte lucruri decât aspectul fizic al unei femei.

Când te maturizezi ca bărbat, conștientizezi că Femeia Potrivită poate face diferența în viața ta: alături de o femeie „obișnuită" poți avea anumite realizări în viață, în timp ce alături de Femeia Potrivită îți poți atinge potențialul cel mai înalt. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O femeie cu un nivel înalt de Conștiință vorbește cu înțelepciune atunci când deschide gura.

Cred că asta scoate din discuție o mulțime de femei din ziua de azi, care pălăvrăgesc întruna, care vorbesc ore în șir despre tot felul de nimicuri, care îi bârfesc pe alții, care îi atacă pe alții, care își cicălesc bărbații.

Tu știi că ai alături de tine Femeia Potrivită fiindcă ea spune lucruri înțelepte și pline de bunătate atunci când vorbește; chiar și când spune lucruri care nu-ți convin, nu poți să nu recunoști că există o înțelepciune în ceea ce zice ea. Și poate că uneori îți ia câteva zile ca să te gândești la ceea ce ți-a spus, dar îți dai seama până la urmă: „Avea dreptate…”.

Atunci când vorbește cu tine Femeia Potrivită, simți întotdeauna că te înalță prin ceea ce-ți spune, că te inspiră, că ajută să crești, nu te dărâmă.

Femeia aceasta are Darul de a atinge inimile oamenilor, de a-i face să se simtă respectați, prețuiți; chiar și în momentele în care un om se simte lipsit de valoare, se simte un ratat, ea știe exact ce să spună ca să-l facă să se simtă mai bine, ca să-l înalțe.

Dacă nu e Femeia Potrivită, o să știi de cum deschide gura.

Eu vă sugerez vouă, bărbaților, să fiți atenți la ceea ce spune femeia care vă interesează și la modul în care o spune, să observați nu doar efectul pe care-l au cuvintele sale asupra voastră, ci și asupra celor din jur.

Efectul pe care îl au cuvintele unei femei asupra celor din jur reprezintă cel mai fidel portret al inimii sale.

Nu mai căscați gura în primul rând la felul în care arată acea femeie, nu vă mai lăsați orbiți de atracția sexuală, fiți atenți la modul în care vorbește ea și la efectul pe care îl au cuvintele sale asupra celorlalți! Dacă de cum deschide gura începe să spună tot felul de lucruri lipsite de inteligență/ bun simț/ tact/ înțelepciune îi bârfește pe alții, îi vorbește de rău pe alții, este agresivă, este acră, etc, știți că nu e Femeia Potrivită.

Uitați-vă cum se comportă acea femeie cu chelnerii sau cu vânzătoarele; dacă le vorbește de sus, dacă îi abuzează, nu vreți să aveți o relație cu o astfel de femeie.

Mă adresez acum bărbaților: dacă vreți să ajungeți să vă atingeți cel mai înalt potențial, vă spun că este necesar să vă găsiți Femeia Potrivită.

Nu vă alegeți partenera pe criterii ce țin doar de aspectul fizic și de atracția sexuală, fiindcă femeia care vă este parteneră de viață are un impact major asupra viitorului vostru, că vă dați seama de asta sau nu! (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Un bărbat care vi se pare atractiv nu este neapărat un bărbat alături care sunteți în siguranță.

Unii bărbați sunt prădători sexuali și știu cum să atragă femeile, au tehnicile lor. Și sunt femei care aleg iar și iar astfel de bărbați care le folosesc, le rănesc și le părăsesc.

„Jocul” pe care îl joacă astfel de prădători sexuali este să se prezinte ca fiind tot ce-ți dorești de la un bărbat, te încântă, lași garda jos prea repede, îți deschizi inima și casa pentru acel bărbat și în final descoperi că el nu este ceea ce credeai că este.

Simpul fapt că un bărbat se poartă frumos cu tine la început nu înseamnă că el este un bărbat în care poți avea încredere. Un bărbat poate să se comporte foarte frumos cu tine la început, iar după ce obține ceea ce vrea de la tine își arată adevărata față. El este foarte politicos cu tine, este manierat, vorbește frumos cu tine, te ascultă cu atenție, află de la tine ce îți place și face exact acele lucruri, ca să te cucerească, iar atunci când lași garda jos și obține ce vrea de la tine se schimbă complet.

Fiți atente când aveți de-a face cu bărbați care arată bine, fiindcă voi vă înfierbântați și sunteți orbite de atracția sexuală, nu mai raționați.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem în viață - bărbați și femei - este că dacă vedem o persoană care arată bine, care ne atrage la nivel sexual, avem impresia că frumusețea sa exterioară reflectă frumusețea sa interioară. În cele mai multe cazuri nu este așa.

Un prădător sexual pune mare accent pe aspectul lui fizic, este atractiv. Este un pachet plin de necazuri ambalat foarte frumos.

Eu am observat că de cele mai multe ori, atunci când întreb femeile care vin la consiliere care este genul lor de bărbat, ele încep să-mi vorbească despre lucruri care țin de aspectul fizic. Și e vorba de femei care au între 18 și 60 de ani, dar care este evident că nu s-au maturizat.

Unii prădători sexuali atrag femeile jucând rolul unei persoane care are o Cunoaștere superioară oamenilor obișnuiți. Ei se comportă de parcă ar avea un intelect superior, ca și cum le-ar ști pe toate și femeile cască gura la ei și aprobă tot ce spun acești bărbați, fiindcă le spun pe un ton de parcă ar fi deținătorii Adevărului absolut. De fapt, dacă intri într-o discuție mai profundă cu ei, descoperi că sunt găunoși pe dinăuntru. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Eu nu susțin ideea ca o femeie să se arunce orbește într-o relație cu un bărbat care nu este capabil să-și întrețină familia și eventual să facă și copii cu acel individ. Eu consider că este responsabilitatea unui bărbat să fie cel care întreține familia, că este responsabilitatea sa să aibă grijă de soția și copiii săi. Dacă pe bărbat nu-l interesează cum se plătesc facturile și cine plătește mâncarea care i se pune pe masă zi de zi, dacă n-are o slujbă și nici nu-l interesează să aibă una, atunci e o problemă, din punctul meu de vedere.

Asta nu înseamnă însă ca femeile să fie ca niște căutătoare de aur în ceea ce privește viitorul partener de cuplu, să accepte doar bărbați care au o stare financiară foarte bună.

Pe vremea când eu am intrat într-o relație cu Lisa - cea care-mi este acum soție -, ea câștiga mai bine decât mine, situația mea financiară era vraiște, dar ea a văzut că sunt un om integru, îmi știa viziunea, știa care sunt visurile mele, mi-a văzut potențialul, a avut încredere în mine și m-a ajutat să manifest lucrurile care erau în interiorul meu.

Faptul că un bărbat nu are la un moment dat o situație financiară prea bună nu înseamnă să-l judeci/ etichetezi ca fiind un bărbat lipsit de valoare. Valoarea unui bărbat nu este dată de banii pe care-i are el la un moment dat. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O să vă spun ceva din perspectiva bărbatului care a trăit și a făcut multe la viața lui: mulți bărbați nici nu știu cum să iubească. Ei intră în relații cu femeile doar ca să le folosească pentru a-și rezolva diverse nevoi: sex, companie, copii, gătit, spălat, curățenie în casă, etc. Pentru mulți bărbați nu a fost vorba niciodată despre iubire adevărată, a fost vorba despre faptul că ei știu că la o vârstă „trebuie” să te însori, să-ți faci o familie, să faci copii și au făcut și ei acest lucru.

Bărbații aleg în general cu ochii - mulți dintre ei și-au ales soția după aspectul ei fizic și după atracția sexuală pe care o simțeau la momentul respectiv. Ca atare, bărbatul vede foarte clar diferența între femeia cu care s-a căsătorit în urmă cu niște ani și femeia care este soția lui acum, care s-a îngrășat și s-a schimbat mult ca aspect fizic, comparativ cu cea care era în urmă cu 20-25 de ani. Și pentru mulți bărbați diferența aceea contează.

În schimb, femeile nu aleg cu ochii, ele când iubesc un bărbat, îl iubesc cu totul, pentru ele diferența de kilograme sau de aspect fizic nu are nicio importanță. Dacă o femeie te iubește, te iubește așa cum ești, indiferent câte kilograme în plus ai luat, indiferent că ai chelit, etc.

Eu sunt uimit cât de superficiali pot fi unii bărbații. Stau de vorbă cu ei la consiliere și ei îmi spun că nu mai sunt atrași la nivel sexual de soția lor, că nu mai simt nimic pentru ea, fiindcă s-a îngrășat mult comparativ cu tinerețea lor și a îmbătrânit. Eu îi cunosc bine pe acești bărbați, sunt din comunitatea mea, știu că și ei s-au îngrășat cu câteva zeci de kilograme față de perioada tinereții lor, mă uit la ei că abia încap în scaun și își vorbesc de rău soțiile, sunt nemulțumiți că acestea s-au îngrășat prea mult, că se neglijează din toate punctele de vedere și nu mai văd nimic atractiv la ele... Acele femei le-au făcut copii, le-au crescut copiii, le-au făcut toate treburile în casă, pe lângă serviciul pe care-l aveau și fără niciun ajutor din partea bărbaților, s-au pus ultimele pe lista priorităților lor, nu și-au luat niciodată timp pentru ele și după două decenii în care au făcut aceste lucruri, bărbații sunt nemulțumiți că acestea s-au îngrășat și au îmbătrânit, că nu mai sunt atractive, ca să simtă dorința de a face sex cu ele…

De aceea încerc să le învăț pe femei să-și recupereze puterea personală, pentru că atunci când ele își vor da seama cât valorează, nu vor mai tolera anumite lucruri din partea bărbaților. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Bărbații superficiali/ imaturi nu devin așa după ce se însoară, ei sunt așa și înainte de a se căsători. Și dacă femeile ar fi învățate să se respecte pe sine, dacă ar fi învățate cum să-și aleagă cu înțelepciune partenerul, un asemenea bărbat nu ar mai reuși să se căsătorească atât de ușor și nu și-ar mai permite să vorbească la modul lipsit de respect despre soția lui.

Există semne care îți arată cu ce gen de bărbat ai de-a face de la primele întâlniri, dar femeile nu sunt învățate care sunt aceste semne, nu știu la ce să fie atente; societatea le programează în așa fel, încât ele sunt disperate să-și găsească un bărbat și se mulțumesc cu orice individ care este dispus să le dea atenție și eventual să intre într-o relație cu ele. Societatea patriarhală toxică le distruge stima de sine femeilor, le face să creadă că nu au valoare decât dacă au un bărbat/ o relație de cuplu, așa încât acestea nu-și mai permit să fie selective.

Dacă vrei să afli ce e de capul unui bărbat care îți face curte, adu-l pe acesta să-l cunoască bărbații care te iubesc cu adevărat, care sunt alături de tine, precum tatăl tău, unchii tăi, frații tăi (dacă sunt bărbați adulți), prieteni apropiați în care ai încredere. Dacă măcar unii dintre acești bărbați au experiență de viață și sunt maturi din punct de vedere mental, emoțional și psihologic, o să-l „simtă” pe amorezul tău, o să-și dea seama cu cine au de-a face. Un „băiat” (adică un bărbat imatur) nu va face față în fața unor bărbați maturi.

„Băiatul” cu care ai acum o relație spune că te iubește, dar ce se va întâmpla peste niște ani, când o să te îngrași sau după ce faci un copil și corpul tău se va schimba sau când o să ajungi la menopauză? O să fie suficient de bărbat ca să facă față acestor schimbări, o să te iubească și atunci sau el vrea ca tu să rămâi și peste 20 de ani exact așa cum ești acum, ca să te „iubească” în continuare?

Ești atât de disperată să ai un bărbat, încât ești dispusă să accepți un individ căruia să-i slugărești ani și decenii și care apoi să fie nemulțumit că te-ai îngrășat și nu mai ești suficient de apetisantă pentru ca el să-și dorească să facă sex cu tine?

Nu mai spun că acești bărbați care sunt nemulțumiți că după 20 de ani și după mai multe sarcini soția lor s-a îngrășat și a îmbătrânit nu se uită în oglindă, ca să vadă că uneori ei s-au îngrășat mai mult decât soția lor și au îmbătrânit, exact ca și soția lor. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Când un bărbat se maturizează la nivel mental, emoțional și psihologic și decide să intre pe Calea lui, să se concentreze pe a-și urma viziunea, pe a-și atinge cel mai înalt potențial, implicit, el devine mult mai selectiv în ceea ce privește femeia care îi este alături.

Cei mai mulți bărbați nu sunt constienți că au fost programați să-și aleagă partenerele în baza unor criterii superficiale: aspect fizic, atracția sexuală, lucruri de genul ăsta.

Cei mai mulți bărbați nu sunt maturi din punct de vedere mental, emoțional și psihologic nici la vârsta la care se însoară și își aleg soția în baza acelorași criterii superficiale care erau valabile când își alegeau iubitele din adolescență, femeile cu care aveau o aventură de-o noapte, femeile cu care făceau sex fără obligații, etc. Ei nu sunt conștienți că femeia pe care o aleg ca parteneră de viață nu este ca celelalte femei care le-au trecut prin pat, că femeia pe care o au alături ca parteneră de viață poate face diferența între o dezvoltare mediocră și atingerea celui mai înalt potențial al lor, ca bărbați.

Cei mai mulți bărbați nu sunt conștienți că femeia pe care o alegi ca parteneră de viață poate fi una care îți rezolvă niște nevoi superficiale - cele legate de sex, chestiuni ce țin de spălat, gătit, curățenie, companie, etc - sau este una care te ajută să-ți atingi cel mai înalt potențial.

De aceea vreau să vorbesc astăzi despre acest subiect, pentru că sunt o mulțime de bărbați tineri, dar și de bărbați mai în vârstă, care își aleg partenera de viață nepotrivită, fiindcă nu știu cât de importantă poate fi contribuția unei femei în viața partenerului său, dacă este Femeia Potrivită.

Așa cum sunt o mulțime de femei care aleg bărbatul nepotrivit, sunt și o mulțime de bărbați care aleg femeia nepotrivită, fiindcă nu i-a învățat nimeni aceste lucruri. Sunt puțini bărbații care ajung la un nivel înalt de Conștiință și care conștientizează cât de mare este diferența pe care o face Femeia Potrivită în viața/ evoluția lor, cât de important este rolul femeii care le este parteneră de viață. Astfel de bărbați nu se mulțumesc cu puțin, nu acceptă ca parteneră decât o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, fiindcă știu cât de mult contează calitatea partenerei lor, ce impact va avea ea în viața/ evoluția lor.

Ceilalți bărbați nu înțeleg acest aspect și-și aleg partenerele la modul inconștient, sfârșind într-o relație cu o femeie nepotrivită.

Când înțelegi ce prețioasă este o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, cât de mult poate să-ți schimbe ea viața, ce ajutor extraordinar poate să-ți fie în a-ți atinge cel mai înalt potențial, ca bărbat, înțelegi, de asemenea, că o astfel de femeie n-o găsești pe toate drumurile și nici n-o să se vândă pe nimic, cum se vând femeile cu un nivel redus de conștiință.

O să te coste să ai alături o asemenea femeie. Și nu mă refer la bani, mă refer la faptul că ea are niște standarde înalte și n-o să-ți tolereze tot felul de lucruri pe care ți le tolerează femeile cu un nivel redus de conștiință. Dacă tu crezi că poți să te comporți cum ai chef, să-i vorbești cum ai chef, s-o tratezi cum ai chef, mai gândește-te o dată, fiindcă ei nu-i trebuie mult să te scoată din viața sa, dacă sari calul. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Dacă tu vrei să ai alături o femeie cu un nivel înalt de Conștiință, care este Femeia Potrivită pentru tine, trebuie să fii dispus să plătești „prețul” aferent: să te comporți cu ea cu respect, cu Iubire, să o onorezi ca atare, fiindcă ea își știe valoarea și nu-și pierde timpul cu tine, dacă dovedești că nu ești capabil să o prețuiești la adevărata valoare.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință este o femeie cu care te comporți cu respectul cuvenit tot timpul, nu din când în când, atunci când ești în toane bune.

Ca să ții alături de tine o femeie cu un nivel înalt de Conștiință este necesar să fii implicat 100% în relație, să investești zi de zi atenție, timp, energie în acea relație, să fii dedicat acelei relații.

Diferența dintre o femeie cu un nivel înalt de Conștiință și femeile cu care te-ai jucat tu ca bărbat imatur care „își trăiește viața” este că prima îți cere să te comporți ca un bărbat matur și responsabil, care are o viziune, care își urmează visurile; ea o să te provoace permanent să evoluezi. Ea nu te lasă să lâncezești și nu acceptă tot felul de mizerii din partea ta.

Ea este o femeie pe care știi că te poți baza 100%, în care știi că poți avea încredere deplină.

Dacă tu ai o parteneră în care nu ai încredere 100%, e ceva în neregulă cu relația voastră, este un semn că ești în relație cu femeia nepotrivită. Și unii dintre voi ați avut alături femeia în care aveați încredere deplină, dar ați pierdut-o pentru că ați alergat după o femeie care v-a atras sexual pe moment și când ați avut-o, ați descoperit că de fapt nu e ceea ce vreți.

Simți că partenera ta actuală aduce cu adevărat plus valoare vieții tale (și nu mă refer la faptul că-ți face mâncare, îți spală, îți calcă, face sex cu tine, etc, mă refer la a te ajuta să-ți urmezi Menirea) ?

Simți că ea face cu adevărat diferența în viața ta?

Simți că ea te inspiră?

Simți că ea este egala ta la toate nivelurile?

Fii sincer cu tine însuți: este ea Femeia Potrivită pentru tine? (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O femeie cu un nivel înalt de Conștiință știe exact cât valorează și nu acceptă mai puțin decât ceea ce merită, nu permite comportamente lipsite de respect la adresa sa.

Pentru bărbații cu un nivel redus de conștiință ea pare o femeie arogantă, dar de fapt ea este o femeie sigură pe sine, care își cunoaște valoarea și se respectă pe sine.

Ea nu se vinde pe puțin, numai ca să aibă un bărbat, nu are nevoie de o relație de cuplu ca să se simtă valoroasă.

Ea nu este genul care să se grăbească să urce în pat cu tot felul de indivizi care sunt interesați doar să obțină sex, nu se lasă folosită ca obiect sexual.

O femeie cu un nivel înalt de Conștiință știe cât de mult poate aduce în viața unui bărbat și nu este interesată să-și irosească timpul și energia cu indivizi care nu au nivelul de conștiință necesar pentru a-i înțelege valoarea.

Vă înțeleg pe cei care vă aprindeți când vedeți o femeie care arată bine și vă atrage sexual; nu zic că nu puteți avea parte de clipe plăcute alături de o astfel de femeie, dar când ajungi la o anumită vârstă și te maturizezi la nivel mental, emoțional și psihologic, când începi să-ți construiești „imperiul”, te uiți și la alte lucruri decât aspectul fizic al unei femei.

Când te maturizezi ca bărbat, conștientizezi că Femeia Potrivită poate face diferența în viața ta: alături de o femeie „obișnuită" poți avea anumite realizări în viață, în timp ce alături de Femeia Potrivită îți poți atinge potențialul cel mai înalt. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O femeie cu un nivel înalt de Conștiință vorbește cu înțelepciune atunci când deschide gura.

Cred că asta scoate din discuție o mulțime de femei din ziua de azi, care pălăvrăgesc întruna, care vorbesc ore în șir despre tot felul de nimicuri, care îi bârfesc pe alții, care îi atacă pe alții, care își cicălesc bărbații.

Tu știi că ai alături de tine Femeia Potrivită fiindcă ea spune lucruri înțelepte și pline de bunătate atunci când vorbește; chiar și când spune lucruri care nu-ți convin, nu poți să nu recunoști că există o înțelepciune în ceea ce zice ea. Și poate că uneori îți ia câteva zile ca să te gândești la ceea ce ți-a spus, dar îți dai seama până la urmă: „Avea dreptate…”.

Atunci când vorbește cu tine Femeia Potrivită, simți întotdeauna că te înalță prin ceea ce-ți spune, că te inspiră, că ajută să crești, nu te dărâmă.

Femeia aceasta are Darul de a atinge inimile oamenilor, de a-i face să se simtă respectați, prețuiți; chiar și în momentele în care un om se simte lipsit de valoare, se simte un ratat, ea știe exact ce să spună ca să-l facă să se simtă mai bine, ca să-l înalțe.

Dacă nu e Femeia Potrivită, o să știi de cum deschide gura.

Eu vă sugerez vouă, bărbaților, să fiți atenți la ceea ce spune femeia care vă interesează și la modul în care o spune, să observați nu doar efectul pe care-l au cuvintele sale asupra voastră, ci și asupra celor din jur.

Efectul pe care îl au cuvintele unei femei asupra celor din jur reprezintă cel mai fidel portret al inimii sale.

Nu mai căscați gura în primul rând la felul în care arată acea femeie, nu vă mai lăsați orbiți de atracția sexuală, fiți atenți la modul în care vorbește ea și la efectul pe care îl au cuvintele sale asupra celorlalți! Dacă de cum deschide gura începe să spună tot felul de lucruri lipsite de inteligență/ bun simț/ tact/ înțelepciune, dacă îi bârfește pe alții, îi vorbește de rău pe alții, este agresivă, este acră, etc, știți că nu e Femeia Potrivită.

Uitați-vă cum se comportă acea femeie cu chelnerii sau cu vânzătoarele; dacă le vorbește de sus, dacă îi abuzează, nu vreți să aveți o relație cu o astfel de femeie.

Mă adresez acum bărbaților: dacă vreți să ajungeți să vă atingeți cel mai înalt potențial, vă spun că este necesar să vă găsiți Femeia Potrivită.

Nu vă alegeți partenera pe criterii ce țin doar de aspectul fizic și de atracția sexuală, fiindcă femeia care vă este parteneră de viață are un impact major asupra viitorului vostru, că vă dați seama de asta sau nu! (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

“Știi când pierzi o femeie?

Când devii orb și surd.

Când nu-i mai auzi nevoile și o acuzi că se plânge mereu.

Când nu-i mai auzi temerile, crezând că totul este doar în capul ei.

Când nu-i mai vezi cicatricile pe care ar trebui să i le vindeci.

Când nu-i mai vezi durerea pe care doar tu o poți calma.

Când nu-i mai vezi frumusețea, ci o privești ca și cum ar fi o floare ce s-a ofilit cu timpul.

Așa pierzi.

Și, uneori, ajungi să regreți.”

Jurnalul unui Adam


A asculta un om nu înseamnă doar a auzi cu urechile tale cuvintele pe care le spune omul respectiv, înseamnă să asculți acele cuvinte cu inima ta. Lumina adevăratei ÎNȚELEGERI nu va veni decât atunci când cuvintele respective intră în inima ta.

Aceasta este o informație esențială pentru relațiile interumane: noi nu vom înțelege cu adevărat un om dacă îl ascultăm doar cu urechile, este necesar să-l ascultăm cu inima. Dar asta înseamnă să fii dispus să-ți deschizi inima și să permiți cuvintelor acelui om să intre în inima ta.

Și nu o să-ți deschizi inima ca să asculți acele cuvinte dacă mintea ta este agitată, încercând să formuleze răspunsul pentru cel care vorbește cu tine.

Cei mai mulți oameni aud la nivel superficial ce le spune interlocutorul, nu AUD cu adevărat. Poți să auzi ce-ți spune un om, dar să nu înțelegi ce-ți spune el. Tu înțelegi ce-ți spune un om atunci când te conectezi de la nivelul inimii cu el și înțelegi care sunt nevoile sale de la acel moment. Asta se întâmplă la un nivel mai profund decât cel fizic, fiindcă nu este vorba doar despre faptul că urechile tale recepționează niște sunete, ci este vorba despre faptul că tu te conectezi la nivel intelectual și emoțional cu acea persoană.

Dacă noi am fi dispuși să ne ascultăm mai atent partenerii de cuplu, să fim cu adevărat atenți la ce ne spun aceștia, vă garantez că relațiile noastre s-ar îmbunătăți semnificativ. O mare parte din problemele pe care le avem cu partenerii noștri de cuplu vin din faptul că nu îi ascultăm cu adevărat.

Iar noi, bărbații, am fost programați în așa fel, încât să nu ne ascultăm partenerele, am fost învățați să considerăm că femeile „vorbesc mult și fără rost”, că nu trebuie să le dăm atenție, că „femeile sunt cicălitoare” și ca atare cel mai bine este să le ignorăm când vorbesc. Și fiindcă nu le ascultăm, nu le înțelegem și ele sunt nefericite, fiindcă nu se simt auzite.

Unul dintre elementele care te fac să fii Bărbatul Potrivit pentru Femeia Potrivită este faptul că o iubești și o respecți atât de mult, încât ești dispus să o asculți cu adevărat și să îi respecți părerea. Desigur, asta e valabil și invers.

Știți cum e? Atunci când un bebeluș plânge, îl aud toți vecinii, dar numai mama sa este capabilă să înțeleagă/ simtă de ce plânge acel bebeluș. Asta înseamnă să te conectezi cu adevărat cu celălalt, să îl asculți cu adevărat și să-ți dai seama ce nevoi are.

În această lume noi toți suntem ca niște bebeluși care țipă, însă foarte puțini oameni au alături un om care este capabil să îi AUDĂ cu adevărat. De aceea atât de mulți oameni sunt frustrați: pentru că nu se simt auziți cu adevărat, nu se simt văzuți cu adevărat.

Așadar, putem auzi la nivel superficial (cu urechile) ce ne spune un altul și putem AUZI la nivel profund (cu inima) ce ne spune el, dacă suntem capabili să ne conectăm cu el la nivel emoțional și intelectual. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Ce anume îi oprește pe oameni să-i AUDĂ pe ceilalți?

1.Când oamenii sunt invidioși pe tine le este imposibil să se conecteze cu inima ta.

Unii dintre voi faceți parte din diverse cercuri în care ceilalți sunt invidioși pe voi și de aceea nu se pot conecta cu inima voastră, nu vă pot AUZI. De câte ori spuneți ceva, acei oameni aud altceva, interpretează ceea ce ce spuneți într-un fel care nu are nicio legătură cu ceea ce intenționați să spuneți.

2. Când oamenii te judecă, ei nu se pot conecta cu inima ta.

3. Când oamenii deja au o opinie formată, sunt inflexibili și nu sunt dispuși să asculte ce ai de spus dacă ai altă părere decât ei, acei oameni nu se pot conecta cu inima ta.

4. Când oamenii sunt ignoranți, ei nu te pot auzi dacă le oferi informații care depășesc nivelul lor de înțelegere.

De aceea eu, unul, nu-mi pierd timpul cu oameni care sunt ignoranți. Nu-mi irosesc timpul în discuții în contradictoriu cu oameni care constat că au un nivel redus de conștiință, care nu sunt capabili să înțeleagă despre ce vorbesc, dar sunt capabili să se certe cu mine toată ziua, contrazicându-mă cu vehemență și susținând că eu nu știu despre ce vorbesc, că ei au dreptate. Nu intru în dispute cu astfel de oameni, îi las să creadă ce vor, îi las să spună ce vor și dacă mă provoacă prin comentariile lor pe rețele de socializare, nu le răspund. De ce mi-aș pierde timpul cu oameni care nu sunt capabili să înțeleagă despre ce vorbesc?

Și vreau să fie clar că nu sugerez în niciun fel că eu aș fi „superior” acelor oameni/ că ei ar fi „inferiori”, ci spun că ei se află la un nivel mai redus de conștiință decât nivelul meu de conștiință și de aceea ei nu pot înțelege unele dintre lucrurile despre care vorbesc eu.

Un pahar cu lapte nu este „inferior” unui bidon cu lapte; e tot lapte, dar sunt cantități diferite. Paharul nu poate cuprinde în interiorul lui conținutul unui întreg bidon cu lapte.

Așadar, este necesar să-ți folosești discernământul, să vezi care este nivelul de înțelegere al oamenilor cu care interacționezi și dacă aceștia au un nivel redus de conștință, să nu mai insiști în a le oferi niște informații pe care ei nu sunt capabili să le înțeleagă și nici măcar nu sunt deschiși la a încerca să le înțeleagă. Dacă ai încercat să vorbești cu un om și el nu te aude, îți vezi de treabă, nu-ți mai pierzi timpul cu el. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Eu am învățat să ascult în relația cu soția mea; înainte de a fi cu ea nu știam să ascult.

Soția mea provine dintr-o familie în care au existat abuzuri foarte mari și era traumatizată, nu avea încredere în bărbați, nu avea curajul să se deschidă complet în fața mea. Ca atare, ca să pot să o înțeleg a fost nevoie să învăț să ascult la modul mai profund, să fiu atent nu doar la cuvintele pe care le spune, ci și la alte elemente care îmi puteau oferi informații suplimentare cu privire la ceea ce încerca să-mi comunice și la ceea ce simțea ea.

Nu poți să cunoști cu adevărat un om dacă nu îl asculți cu adevărat, dacă nu ești atent la ceea ce îți spune și la ceea ce simte el.

Când ești un bun ascultător crește nivelul de intimitate între tine și persoanele respective.

Mulți dintre voi sunteți în căsnicii în care lipsește acest gen de intimitate, pentru că voi ați fost învățați că intimitatea are legătură cu sexul. Ca soț/ soție este necesar să învățați să faceți dragoste și cu mintea partenerului vostru, dacă vreți să aveți o relație sănătoasă, o intimitate reală.

Unul dintre modurile în care poți face dragoste cu mintea unei persoane este să faci tot ce depinde de tine ca să înțelegi persoana respectivă, să fii atent la ce îți spune.

Ați fost vreodată într-o situație în care aveați inima grea, ați împărtășit ceea ce era în inima voastră cu un om apropiat și acela era evident preocupat de altceva, nu v-ați simțit ascultați/ auziți/ înțeleși? Este dureros să treci prin așa ceva… Tu te deschizi în fața lui, te arăți vulnerabil, îi împărtășești cele mai intime trăiri ale tale și acel om e cu gândul în altă parte, îl vezi că nu te AUDE.

Pe de altă parte, când discuți cu cineva și îi împărtășești lucruri personale și simți că acel om te ASCULTĂ, te AUDE, te ÎNȚELEGE… oh, e balsam pentru inima ta. Parcă ți se ușurează povara de pe umeri când ai alături un astfel de om.

Singurul mod de a cunoaște un om este să comunici cu el și să-l asculți cu adevărat. Nu poți să-ți dai seama cum este un om numai după exteriorul lui.

De aceea eșuează atâtea relații: oamenii se grăbesc să facă sex doar pentru că le place cum arată persoana respectivă și se simt atrase sexual de ea, nu-și iau tipul necesar pentru a se cunoaște mai bine. Se lasă conduși de hormoni, spun că „s-au îndrăgostit”, intră în relații fără să se cunoască. Faptul că faceți sex și mai schimbați câteva cuvinte după sex nu înseamnă că vă cunoașteți unul pe altul, că discutați unul cu altul. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Dacă un om nu-ți vorbește cu inima, nu ai cum să știi ce este în inima lui.

Dacă tu nu asculți cu adevărat un om atunci când el îți vorbește cu inima, nu ai cum să știi ce este în inima lui.

Dacă tu nu îi demonstrezi că știi să asculți, el nu-ți va vorbi niciodată cu inima lui, nu se va deschide la acest nivel în fața ta.

Iar dacă soțul tău merge la o altă femeie ca să discute lucruri personale, ca să împărtășească ce este în inima sa, este cazul să-ți pui niște întrebări legate de capacitatea ta de a asculta.

Adevărul este că oamenii încearcă tot timpul să spună ce este în inima lor, dar persoanele care contează cel mai mult pentru ei nu sunt capabile să-i asculte cu adevărat, nu sunt capabile să-i AUDĂ și în plus, îi întrerup când vorbesc.

De multe ori atunci când cineva apropiat începe să ne spună ceva, noi îl întrerupem, pentru că prespunem că știm ce vrea să spună și ne grăbim să-i dăm răspunsul. Nu-l ascultăm până la capăt, nu-i permitem să spună tot ce vrea să spună.

Pe măsură ce se schimbă/ evoluează, oamenii încearcă să le vorbească celor apropiați despre cine sunt ei la acel moment, despre noua lor Versiune, dar persoanele apropiate rareori ascultă, rareori înțeleg despre ce este vorba; ele cred că au de-a face în continuare cu vechea Versiune a acelui om.

Deseori în familie părinții au impresia că au de-a face cu vechea Versiune a copiilor lor și la un anumit moment ajung să constate uimiți că nu-și mai cunosc copiii, fiindcă aceștia s-au schimbat, sunt cu totul altfel decât cum îi știau ei, parcă sunt alți oameni. Ei chiar sunt alți oameni, s-au schimbat în timp, dar părinții nu i-au ascultat și n-au sesizat această schimbare treptată.

Cu cât niște oameni trăiesc mai mulți ani împreună, cu atât este mai mare riscul ca aceștia să nu se mai asculte unul pe altul, pentru că au impresia că se cunosc pe de rost unul pe altul. Cei mai mulți dintre oamenii care sunt căsătoriți de 25-30 de ani nu se mai ascultă unul pe altul, fiindcă au impresia că „se cunosc perfect”/ „știu la ce să se aștepte de la el/ea”, dar adevărul este că noi ne schimbăm permanent și nu mai suntem aceiași oameni care eram acum 1 an, acum 2 ani, acum 10 ani. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Când asculți cu adevărat un om îl ajuți să-și consolideze stima de sine.

Când nu le permitem oamenilor să se exprime liber, să spună ce simt, le blocăm dezvoltarea, le distrugem stima de sine.

Este absolut necesar să îi ascultăm pe oamenii care ne sunt apropiați, dacă vrem să-i ajutăm să evolueze.

Pe mine nu mă interesează ce cred alții despre mine, dar faptul că soția mea mă ascultă cu adevărat, mă AUDE, mă ÎNȚELEGE, face minuni pentru stima mea de sine, pentru că simt că sunt important pentru ea. Și e valabil și invers.

Când copiii mei erau mai mici și veneau de la școală, eu mă opream din ce făceam și îmi luam timp ca să stau de vorbă cu ei fără niciun fel de distrageri, le acordam întreaga mea atenție, pentru ca ei să se simtă ascultați, AUZIȚI, ÎNȚELEȘI și astfel să simtă să sunt importanți pentru mine.

Când părinții se ascultă cu adevărat unul pe altul, copiii învață să facă același lucru. Cu cât ne ascultăm mai atent unul pe altul, cu atât mai bine ne înțelegem unul pe altul, cu atât mai mic este riscul apariției unor neînțelegeri între noi. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Verifică-te singur:

*Când vorbești cu oamenii care îți sunt dragi ești 100% atent la ceea ce discutați sau „asculți cu o ureche”, ești cu gândul în altă parte?

*Când vorbești cu oamenii care îți sunt dragi arăți la modul clar că te interesează ceea ce îți spun ei?

Dacă tu nu îți arăți interesul, ei nu vor intra în profunzimea subiectului, nu vor spune tot ce au de spus, pentru că văd că nu te interesează, că nu îi asculți. O să încheie repede subiectul.

*Când vorbești cu oamenii care îți sunt dragi ești capabil să te pui în locul lor, să simți cum s-au simțit ei, să înțelegi de ce s-au comportat așa cum s-au comportat?

*Când vorbești cu oamenii care îți sunt dragi ești capabil să „citești printre rânduri”?

Pentru că uneori oamenii spun ceva, dar nu spun tot.

Uneori e mai important ce nu spune, decât ce spune interlocutorul tău. Uneori oamenii spun ceva acum și apoi vorbesc despre altceva și mai spun ceva legat de primul subiect peste câteva minute și nu poți înțelege ceea ce au vrut să-ți comunice decât dacă ești capabil să faci legătura între ce au spus în urmă cu câteva minute și ceea ce au spus acum. Ei n-au avut curajul să spună clar, direct, ceea ce voiau să spună, dar ți-au dat niște indicii și dacă tu nu ești capabil să faci legătura între aceste indicii, să „unești punctele”, nu o să înțelegi ce ți s-a transmis.

*Oferi feedback într-un mod sănătos în discuțiile cu cei apropiați, când este cazul? Spre exemplu, când vorbești cu cineva și îți spune ceva important/ delicat/ incomod, lași acel om să termine și apoi îl întrebi: „Mai ai ceva de spus? Pot să-ți spun acum cum văd eu lucrurile?”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


BĂRBAȚII CU VIBRAȚIA ÎNALTĂ NU ÎNȘEALĂ!!!

“95% dintre bărbați au vibrația scăzută datorită faptului că conștiința lor este prinsă în chakra rădăcină a poftei.

Astfel, dacă o altă femeie arată mai bine sau pur și simplu stârnește poftă în el, el va înșela dacă i se oferă ocazia.

Majoritatea bărbaților au fost programați să se concentreze doar pe latura exterioară a unei femei, ignorând în timp partea ei interioară.

În mod ironic, ei încearcă mereu să se conecteze la lumea ei interioară prin intermediul unui act sexual.

Pofta nu poate fi niciodată satisfăcută, este un demon care se hrănește cu energia ta sexuală până când nu mai ai nimic.

Acesta este motivul pentru care 80% din internet este porno și este gratuit.

Demonii îți exploata energia sexuală aducându-o la frecvența lor a chakrei rădăcinii prin poftă, astfel încât să o poată accesa mai ușor.

Orice te poate face să poftești după ea, te epuizează și privează de forța vieții/ energia sexuală.

În această lume supra sexualizată, totul încearcă să te facă să poftești, astfel încât tu să cheltui bani, timp sau atenție.

Un om care a stăpânit energia poftei și se transformă în frecvențe divine superioare nu va fi niciodată tentat de lumea exterioară.

Poți să-l arunci într-o cameră plină de cele mai superbe stripteuze exotice care încearcă să-l excite și nu va fi deloc fazat.

Nici o femeie nu-l poate face sa intre in faza poftelor, doar el însuși controlează atunci când decide sa intre in pofta.

Astfel, pentru a reusi să fii credincios într-o relație, trebuie mai întâi să stăpânești energia poftei.

Odată ce bărbatul este în poftă, logica iese pe fereastră până ejaculează.Nu contează logic dacă are o familie, o soție sau o imagine profesională.

El este posedat de demonul poftei și singurul lucru care contează este să-i dai demonului poftei ceea ce își dorește - energia sexuală.

După ce este satisfăcut temporar, își revine în fire și mai târziu regretă acțiunile sale, totuși trebuie să suporte consecințele.

Și pentru că are demoni de poftă atașați de el, va dezvolta dependențe de pornografie sau înșelături cu alte femei.

Dacă are conștiință ar dori să se oprească dar nu poate pentru că demonii sunt mai puternici decât voința lui.

Demonii nu se opresc până când nu te-au secat de fiecare ultimă resursă pe care o deții, inclusiv sănătatea ta mentală, fizică și spirituală.

Singura modalitate de a învinge demonii poftei este să practici disciplina sexuală și alchimia sexuală care transformă demonii poftei în îngeri.

Astfel se va transforma un om din natura sa animală în natura sa divină, dată de Dumnezeu.

Acesta va rescrie programarea sa bazată pe carnal și va instala programarea bazată pe divin.

El nu va mai fi ghidat de trup, ci va fi ghidat de spirit.

Astfel bărbații care nu înșală sunt încă foarte puțini. Ei sunt cei care au atins o vibrație suficient de înaltă pentru a fi eliberați de poverile poftei.

MERIȚI SĂ DEVII UN OM CU O VIBRAȚIE ÎNALTĂ!!!

MERIȚI SĂ STĂPÂNIȚI ENERGIA POFTEI!!!

MERIȚI SĂ ACTIVEZI DUMNEZEUL DIN TINE!!!MERIȚI CA TOTUL SĂ FIE PENTRU BINELE TĂU CEL MAI ÎNALT!!!

ZÂMBEȘTE ȘI MULȚUMEȘTE!!!”

Sursa: Davonte Sheard


David Albu

Ne lipsește educația masculină iar asta s-a propagat de-alungul generațiilor. Pentru ca "e rușine sa înveți ce înseamnă să fii barbat", ca și cum miraculos ar trebui sa ne naștem învățați ar spune unii. Forța aia interioara data de testosteron trebuie îmblânzita și canalizata spre ceva productiv. Când barbatii eșuează sa facă asta, încearcă sa amorțeasca acea energie interioara foarte puternica cu alcool și inevitabil eșuează, și improsca cu venin. Pe lângă asta mai e și un gol interior pe care încearcă sa îl umple dar asta deja tine de filozofie și spiritualitate :))


În opinia mea, femeia este Darul lui Dumnezeu pentru bărbat, iar Femeia Potrivită îl poate ajuta pe bărbat să își atingă cel mai înalt potențial. Însă sunt niște lucruri pe care nicio femeie, indiferent cât de extraordinară este ea, nu i le poate da unui bărbat.

Este necesar ca un bărbat să își dea singur acele lucruri, nu să aibă pretenția ca o femeie să i le ofere și dacă aceasta nu poate să i le ofere, să fie frustrat și să acuze femeia.

Dacă tu nu ești un bărbat sănătos din punct de vedere mental, emoțional și psihologic, nicio femeie nu te poate ajuta să îți atingi cel mai înalt potențial. Este responsabilitatea ta să te ocupi de propria vindecare, nu te poate vindeca o femeie.

Ca să înțelegeți la ce mă refer, când spun că Femeia Potrivită poate ajuta un bărbat să-și atingă cel mai înalt potențial, este ca și cum bărbatul ar avea piesele unui puzzle, iar femeia l-ar ajuta să le asambleze, să facă acel puzzle; dar dacă nu sunt toate piesele, femeia - chiar că ar fi cea mai minunată femeie din lume - nu îi poate furniza acele piese lipsă. E nevoie să fie disponibile toate piesele, pentru ca femeia să-l poată ajuta pe bărbat să realizeze acel puzzle.

Și este important să înțelegeți asta pentru ca voi, bărbații, să nu mai aveți pretenția de la femei să vă dea ceea ce ele nu vă pot da și nici nu este treaba/ responsabilitatea lor să vă dea și de asemenea, pentru ca voi, femeile, să nu mai încercați să-i dați unui bărbat ceva ce nu-i puteți da voi, dacă el nu a venit cu acele lucruri „în dotare”.

Dacă un bărbat nu este așa cum vreți voi să fie, nu-l puteți schimba, indiferent ce ați face. Dacă un bărbat nu are caracter, nu-i puteți da voi caracter. Dacă un bărbat este imatur, nu-i puteți da voi maturitate. Dacă un bărbat este iresponsabil, nu-l puteți face voi un om responsabil. Dacă un bărbat nu funcționează din spațiul masculinității sănătoase, nu-l puteți scoate voi din masculinitatea toxică. Este responsabilitatea bărbatului să decidă că vrea să se schimbe și să facă schimbarea.

În toate cazurile în care o femeie încearcă să-i ofere unui bărbat ceva ce nu poate să-i ofere sau un bărbat așteaptă de la o femeie să-i dea ceva ce ea nu poate să-i dea, apare frustrarea de ambele părți.

Și totuși, sunt o mulțime de femei care nu înțeleg acest lucru și care încearcă ani la rând și uneori decenii la rând să schimbe un bărbat.

Nu este treaba ta să-i dai niște principii sănătoase, integritate, caracter sau o viziune partenerului tău, este treaba lui să facă asta.

Și dacă tu ai fi o femeie care se respectă, nu ai intra într-o relație cu un bărbat care nu are așa ceva și nici nu-și dorește așa ceva. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Bărbații au avut parte de o programare diferită față de femei și de aceea pentru ei este mai dificil să se deschidă emoțional, să se arate vulnerabili.

Ei au fost învățați să-și ascundă emoțiile, să fie tari, să pară că au totul sub control, să fie cei care îi protejează pe ceilalți. Li s-a spus că numai fetele plâng, că e rușine să plângi dacă ești bărbat. Li s-a spus că trebuie să fie duri, să se lupte cu cei care îi provoacă.

Societatea le permite femeilor să-și arate emoțiile, să fie copleșite de emoții, să ceară ajutor, să fie susținute și de aceea sunt mai multe femei care au evoluat din punct de vedere spiritual. Femeile nu au nevoie să învețe să se arate vulnerabile, ele deja știu că e în regulă să îți permiți să-ți exprimi emoțiile, să plângi, dar în cazul bărbaților este foarte diferit.

Bărbații nu se simt în siguranță să se arate vulnerabili, să-și exprime emoțiile, să fie cine sunt ei cu adevărat. În ultima perioadă, însă, din ce în ce mai mulți bărbați încep însă să învețe să își deschidă inima, să exprime ceea ce simt, să se arate vulnerabili.

Când intră într-o comunitate spirituală, la început, este oarecum inconfortabil pentru ei să se deschidă în acest fel, să ceară ajutor.

Pentru mine, ca femeie, este extraordinar să văd un bărbat cum se deschide, cum se arată vulnerabil și de aceea eu încerc întotdeauna să le arat acestor bărbați că îi VĂD, că prețuiesc darul pe care mi-l fac, încerc să îi fac să simtă că sunt în siguranță când se deschid în fața mea, că sunt respectați și onorați. (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan


Un bărbat de onoare nu face sex cu o femeie îndrăgostită de el, fără ca şi el să fie îndrăgostit de ea. Nu vorbim aici despre camionagii sau despre marinari. Un bărbat care se respectă nu face aşa ceva. Refuză din start o legătură care e umilitoare pentru orice femeie îndrăgostită.  Calitatea lui masculină stă tocmai în acest refuz demn. 

Sursa: Doina Ruşti, pagina Catchy


Cei mai mulți dintre oamenii care intră pe calea spirituală vorbesc despre o creștere din ce în ce mai mare a sensibilității lor.

Unul dintre motivele pentru care bărbații sunt mai reticenți decât femeile în a intra pe această cale este exact acesta: faptul că devin mai sensibili, ceea ce îi sperie, având în vedere că patriarhatul i-a învățat că dacă ești un bărbat sensibil, asta înseamnă că ești slab/ moale/ „mai puțin bărbat”.

De fapt, sensibilitatea unui bărbat nu este nici pe departe o slăbiciune, nu este o dovadă a faptului că și-a pierdut bărbăția; dar pot înțelege teama bărbaților care au fost programați să creadă că bărbația înseamnă să fii dur, să fii invulnerabil, să nu te impresioneze nimic, să fii un prădător.

În lumea în care am trăit cei slabi erau dominați de cei puternici, cei sensibili erau dominați de cei duri. Și oamenii „obișnuiți” ne spun deseori nouă, celor care am intrat pe cale: „Ești prea sensibil! Exagerezi!”, iar această sensibilitate este percepută ca un punct slab, ca și cum ceva este în neregulă cu noi.

Lumea în care trăim încearcă să ne închidă inima, să ne facă să ridicăm ziduri în jurul inimii noastre, să trăim fiind mereu în poziție de apărare. Lumea 3D ne învață „Suportă, reține-ți lacrimile și mergi mai departe! Viața e dură! Nu mai fi așa sensibil!“.

Lumea 3D te învață că în viață ori ești dur (adică ești un prădător), ori ești victimă, te învață să transformi durerea într-un foc care să te stimuleze în lupta ta pentru a-i învinge pe cei care ți-au provocat acea durere, ca să le arăți tu celor care te-au rănit/ învins/ umilit/ respins/ abandonat în trecut.

Lumea 3D încearcă să te antreneze pentru a deveni dur, inflexibil, pentru a trăi fără inimă, când de fapt viața umană este despre a trăi din spațiul blândeții, empatiei, în compasiunii, flexibilității. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


"Nu te îndrăgosti de o femeie care citește, de o femeie care simte prea mult, de o femeie care scrie...

Nu te îndrăgosti de o femeie cultă, plină de viată, pasională, nebună.

Nu te îndrăgosti de o femeie care gândește, care știe ea ce știe, și, mai mult, știe să zboare... o femeie sigură de ea însăși.

Nu te îndrăgosti de o femeie care râde sau plânge când face dragoste, care știe să-și preschimbe trupul în spirit... și, cu atât mai puțin, de una care să iubească poezia (ele sunt cele mai periculoase), sau care să stea o jumătate de oră, contemplând o pictură și care să nu știe să trăiască fără muzică...

Nu te îndrăgosti de o femeie însuflețită, lucidă și ireverențioasă.

Să nu-ți dorești să te îndrăgostești de o asemenea femeie...

...pentru că, atunci când te îndrăgostești de o femeie ca ea, fie că rămâne cu tine sau nu, fie că te iubește sau nu, de la ea, de lângă o asemenea femeie, nu te mai întorci NICIODATĂ...la ce erai înainte."

"Nu te îndrăgosti de o femeie care citește", de ~ Martha Rivera-Garrido ~


O femeie cu un nivel înalt de Conștiință poate fi o binecuvântare în viața unui bărbat. Sunt o mulțime de lucruri pe care o astfel de femeie le poate aduce în viața unui bărbat, dar unul dintre cele mai importante este că ea poate fi persoana în care el poate avea deplină încredere, căruia îi poate împărtăși absolut orice.

O astfel de femeie poate fi o binecuvântare în viața unui bărbat, dacă el e suficient de înțelept să conștientizeze faptul că ea are un Dar deosebit: poate da/ insufla viață. Și nu mă refer doar la a face copii, mă refer la insufla viață viziunii unui bărbat, la a insufla viață visurilor unui bărbat, a întări stima de sine a unui bărbat atunci când el trece printr-o perioadă grea.

Întrebarea este ce bărbat merită ca tu, femeia cu un nivel înalt de Conștiință, să intri într-o relație cu el și să-i oferi Darul pe care i-l poți oferi.

Unele femei își aleg partenerii strict în baza posibilităților lor financiare. Dar simplul fapt că un bărbat are bani nu înseamnă că el este capabil să te prețuiască la adevărata valoare. Sunt în jurul tău o mulțime de bărbați care poate n-au ajuns încă să aibă o situație financiară foarte bună, dar au un mare potențial și dacă găsesc femeia potrivită, își pot atinge cel mai înalt potențial.

Însă este necesar ca un bărbat să aibă caracter, pentru ca o femeie cu un nivel înalt de Conștiință să fie dispusă să investească timp, energie, sentimente într-o relație cu el, să accepte să intre într-o relație cu el.

Dacă tu, ca femeie, investești toate aceste lucruri într-un bărbat care are potențial, dar nu are caracter, vei spera la nesfârșit că el își va atinge cel mai înalt potențial, vei trage de el, îl vei încuraja, dar el nu va reuși să-și atingă cel mai înalt potențial.

Potențialul unui bărbat nu este de ajuns. E nevoie și de caracter, pentru ca femeia potrivită să-l poată ajuta să acceseze ceea ce are nevoie pentru a-și atinge cel mai înalt potențial. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O femeie este cea care dă viață la nivel biologic, social, profesional și în orice alt mod. Oriunde vedem bărbați care realizează lucruri extraordinare putem fi siguri că este o femeie în spatele scenei – există o soție, o iubită, o mamă sau o soră care îi însuflețește/ inspiră/ activează pe acei bărbați, astfel încât ei pot să ajungă la astfel de performanțe deosebite.

Femeia este ca solul – ea primește sămânța de la bărbat și oferă mediul în care acea sămânță poate să crească. De aceea este foarte important pentru o femeie să fie selectivă în privința bărbatului căruia îi permite să sădească acea sămânță. Dacă tu îi oferi solul unui bărbat care nu are potențial sau are potențial, dar nu are caracter sau care nu are o viziune, nu va ieși mare lucru din acea sămânță.

Cum poate o femeie să facă diferența, ca să nu ajungă să-și ofere Darul unui bărbat care folosește acea energie strict pentru beneficii sexuale/ locative/ casnice/ financiare/ sociale, care nu și-a dorit niciodată acea femeie cu tot ce-i poate oferi ea?

Câte femei nu sunt în situația în care ani de zile au ținut în viață o relație cu un bărbat care nu merita ca ele să-și piardă timpul cu el nici măcar pentru o conversație?

Este natural pentru o femeie să împuternicească bărbatul care îi este drag. Dar simplul fapt că tu crezi că ești îndrăgostită de un bărbat sau chiar te-ai îndrăgostit de un bărbat nu înseamnă neapărat că el merită investiția ta de timp/ energie/ sentimente, că merită să-i oferi Darul tău.

O mulțime de femei spun „Dar el are nevoie de mine!”.

Simplul fapt că el are nevoie de tine nu înseamnă că el te merită. Simplul fapt că poți să-l ajuți nu înseamnă că el te merită.

Tocmai de aceea este necesar să fii selectivă atunci când este vorba despre potențialii parteneri, să nu te arunci în brațele oricărui bărbat care îți arată un oarecare interes. Tocmai de aceea este necesar să te asiguri că ai de-a face cu un bărbat cu potențial și cu caracter, nu un alt proiect la care să lucrezi, un alt bărbat incapabil să-și fructifice potențialul, cu care să-ți irosești timpul, energia și viața, în general.

O mulțime de femei au trecut din „proiect” în „proiect” toată viața lor. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Poți găsi oriunde bărbați care se dau mari, care pozează în bărbați adevărați, dar ei sunt departe de a fi bărbați adevărați.

E necesar ca tu, femeia, să fii capabilă să discerni cu cine ai de-a face, să îți iei timpul necesar pentru a cunoaște mai bine acel bărbat care îți face curte, ca să te lămurești care este realitatea în ceea ce-l privește, dincolo de ceea ce-ți spun cuvintele sale.

Însă înainte de toate este necesar să îți cunoști propria valoare, să fii conștientă ce poți aduce tu într-o relație, fiindcă dacă nu îți cunoști propria valoare o să te mulțumești cu aproape orice individ care îți dă târcoale, fiindcă ai impresia că valoarea ta este dată de faptul că ai un bărbat/ o relație de cuplu, crezi că doar un bărbat te poate împlini/ face fericită.

Tu nu îi poți da valoare unui bărbat. Tu nu îi poți da caracter unui bărbat. Tu nu îi poți da unui bărbat ceea ce este nevoie, pentru ca el să merite să beneficieze de Darul pe care îl aduci tu într-o relație de cuplu.

El fie are caracter și are potențial, fie nu are.

Ca să înțelegeți la ce mă refer, dacă privim relația de cuplu ca o casă pe care o construiesc cei doi parteneri, bărbatul are responsabilitatea să realizeze fundația acelei relații, să construiască structura de rezistență, în timp ce femeia are responsabilitatea să realizeze finisajele, să dea culoare, să transforme acea casă într-un cămin, să dea viață acelei clădiri. Bărbatul construiește o casă, femeia construiește un cămin.

Dar ce bărbat merită să primească toate acele lucruri pe care le poți oferi tu, ce bărbat este capabil să le prețuiască la adevărata valoare, nu să-și bată joc de ele? Pentru că Dumnezeu nu te-a creat pe tine, femeia, ca să fii folosită de prădători sexuali, narcisiști, oportuniști. Numai că multe dintre voi v-ați lăsat toată viața folosite de astfel de bărbați. Ați trecut din relație în relație în care ați investit numai în astfel de indivizi care nu vă meritau. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Un bărbat cu un nivel redus de conștiință se folosește de femei și le rănește; tot ce-l interesează este să obțină ceea ce-și dorește (sex, avantaje locative, casnice, financiare, sociale, etc). Așa funcționează el, nu se gândește la faptul că rănește acele femei, nu-i pasă că le rănește. Le folosește și le abandonează când nu mai are nevoie de ele.

Este responsabilitatea voastră, a femeilor, să aveți grijă de voi, să vă asigurați că nu primiți în viața voastră astfel de bărbați, că nu vă lăsați atrase în astfel de relații disfuncționale/ toxice.

Este responsabilitatea voastră să vă luați timpul necesar pentru a cunoaște mai bine acel bărbat, să fiți mai selective în privința bărbaților cu care intrați într-o relație de cuplu.

Înțelegeți că simplul fapt că un bărbat are potențial nu înseamnă neapărat că el are și caracter! Luați-vă timp ca să vă lămuriți dacă bărbatul respectiv are caracter, înainte de a investi masiv într-o relație cu el. Faceți o evaluare serioasă înainte de a decide să investiți, fiindcă altfel investiția voastră se va duce de râpă.

Cele mai multe femei fac întâi investiția și ajung să facă evaluarea abia după niște ani de relație, când investiția deja a ajuns să fie destul de mare și au fost deja rănite în mai multe rânduri.

Potențialul unui bărbat, fără integritate, nu înseamnă nimic.

Potențialul unui bărbat, fără etică, nu înseamnă nimic.

Potențialul unui bărbat, fără o viziune, nu înseamnă nimic.

Și o femeie înțeleaptă verifică aceste lucruri în legătură cu un bărbat, înainte de a decide să intre într-o relație cu el.

Potențialul e atractiv, dar nu e sustenabil fără caracter. Și o mulțime de femei se lasă fermecate de potențialul unui bărbat și nu-și iau timpul necesar să verifice dacă acesta are și caracter.

Există un motiv pentru care se spune „Nu aruncați mărgăritare porcilor!”.

Dacă ai discernământ, nu poți să crezi că dacă iei un porc, îl speli, îl îmbraci frumos, îl dai cu parfum și îi pui perle, o să-l schimbi, că el n-o să mai fie porc. De cum îi dai drumul afară se va duce direct către mocirlă și se va tăvăli în ea, fiindcă așa e porcul, asta e natura lui. Pare o chestie evidentă, dar unele femei nu înțeleg asta. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Un bărbat care merită să fie primit în viața ta și să îi oferi Darul tău te susține în proiectele tale/ creșterea ta tot atât de mult pe cât îl susții și tu pe el.

Dacă un bărbat nu îți susține evoluția, dacă încearcă să te tragă în jos, să te limiteze în a-ți împlini visurile, acesta nu este bărbatul potrivit pentru tine.

Dacă trebuie să te micșorezi când ești cu el, ca să nu se simtă inferior, să nu fie intimidat de inteligența ta, de realizările tale, de statutul tău social, de promovarea ta, etc, acesta nu este bărbatul potrivit pentru tine.

Multe femei folosesc cuvântul „partener” pentru bărbatul din viața lor, dar de fapt acela nu este un partener; este un iubit, este tatăl copiilor, este orice altceva, dar nu este partener.

Un partener este un om care îți vede valoarea, care îți recunoaște și prețuiește contribuția în relație și te susține în împlinirea visurilor tale. Un partener te susține la fel de mult pe cât îl susții tu pe el.

Când ai un adevărat partener tu poți vedea clar cât de mult contează ajutorul său în evoluția ta, vezi clar că scoateți tot ce este mai bun unul din altul.

Un bărbat de mare valoare și o femeie de mare valoare fac împreună un cuplu de mare valoare, iar creșterea lor este exponențială când sunt împreună, ei realizează împreună mult mai mult decât ar face-o când sunt fiecare pe cont propriu. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Un bărbat care merită să fie primit în viața ta și să îi oferi Darul tău te face mereu să te simți VĂZUTĂ și AUZITĂ, să te simți onorată, el este consecvent în a-ți fi alături, nu vine și pleacă după cum are chef, nu dispare fără să dea un semn de viață cu zilele, nu constați că își face propriul său program și tu trebuie să-i stai la dispoziție când are chef să vină la tine. El este o prezență stabilă în viața ta.

Nu e nimic mai rău ca un bărbat pe care nu te poți baza, care este instabil, care aduce confuzie în viața ta, care nu știi dacă vrea să fie cu tine sau nu, nu știi dacă te iubește sau nu, care azi te tratează frumos și mâine te tratează ca și cum n-ar da doi bani pe tine.

Când un bărbat te tratează cu respect și te onorează nu este deloc greu să-l onorezi și tu pe el. Când un bărbat se comportă ca un lider care funcționează cu onoare/ integritate în relația de cuplu, femeia îl recunoaște ca lider în mod firesc.

De asemenea, un bărbat care merită să fie primit în viața ta este complet transparent în ceea ce privește viața lui, nu are nimic de ascuns, nu face lucruri pe care nu ar vrea ca tu să le știi.

Un exemplu: zilele trecute am plecat cu un prieten cu mașina și mi-am uitat telefonul acasă. Când mi-am dat seama că-mi lipsește telefonul, prietenul meu m-a întrebat dacă vreau să mă întorc acasă, ca să-l iau. I-am zis că nu are rost și l-am rugat să-mi dea telefonul lui, am sunat-o pe soția mea și i-am spus că am uitat telefonul acasă, ca să știe că dacă are nevoie de mine nu va putea să mă contacteze în următoarele câteva zeci de minute. Și acel prieten s-a uitat la mine șocat și mi-a spus: „Wow! Ți-ai uitat telefonul acasă și nu te-ai întors să-l iei?!”, el fiind uimit că am curajul să fac asta, având în vedere că există riscul ca soția mea să se uite în telefonul meu și să vadă cu cine am vorbit și ce mesaje am primit. I-am spus că nu este nimic în telefonul meu ce soția mea nu poate vedea, că n-am nimic de ascuns.

Dacă vezi/ simți că un bărbat se ascunde de tine, dacă un bărbat nu-ți răspunde la întrebări, dacă dă din colț în colț când îi pui întrebări directe, acesta este un semn care îți spune clar că acela nu este bărbatul potrivit pentru tine. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Un bărbat care merită să fie primit în viața ta te ajută să te iubești mai mult pe tine însăți.

Acesta este unul dintre lucrurile pe care eu le-am făcut pentru soția mea: am ajutat-o să se iubească mai mult pe ea însăși.

Ea a fost o victimă a abuzului în copilărie, a avut un tată toxic, iar acest lucru a afectat-o foarte mult, era traumatizată. Când am intrat în relație o iubeam foarte mult, o adoram și îi spuneam în mod constant cât de mult o prețuiesc, cât de specială este pentru mine, cât de mult înseamnă pentru mine. Îi spuneam adevărul, îi spuneam cât este de frumoasă, de inteligentă, etc, îi spuneam lucruri care credeam că ea deja le știe, dar ea nu le știa, pentru că imaginea ei de sine era distrusă.

Un bărbat care merită să fie primit în viața ta te face să te prețuiești pe tine însăți, să te iubești pe tine însăți, prin faptul că face din tine o prioritate.

Dacă un bărbat te tratează ca pe o opțiune, dacă este clar că nu ești o prioritate pentru el, acela nu este bărbatul potrivit pentru tine.

Un bărbat care merită să fie primit în viața ta îți vorbește întotdeauna cu respect și cu iubire, te onorează ca pe o persoană specială în viața lui, nu țipă, nu te jignește, nu te umilește, nu te neglijează, nu te ignoră.

Multe femei își irosesc timpul/ energia/ viața cu bărbați care profită de ele și atunci când apare bărbatul potrivit nu mai au nimic de oferit, pentru că au dat tot ce puteau da unor bărbați care nu le meritau. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan




24.02.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)