luni, 1 ianuarie 2024

6.Adevarul si numai Adevarul


Ultima actualizare in 16.03.2024: texte noi si poze noi la final 

"Eu Sunt Calea, Adevarul si Viata."

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini.Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster


„Pentru mine Iisus este cel mai mare învățător al tuturor timpurilor!

Eu nu cred în Iisus doar pentru că aşa am fost educat de părinţi. Sunt un intelectual trecut prin şcoli, care a căutat să-şi explice lumea. Dar dintre toate marile spirite care au trăit pe Terra (Buda, Confucius, Pitagora etc.) Iisus are cea mai perfectă acoperire ştiinţifică. Pentru că absolut toate cuvintele Lui sunt perfect superpozabile pe științele actuale. Știți ce aduce Iisus în plus față de Buddha? Nu numai Iubirea, ci si Iertarea. Este extraordinar!

Ce înseamnă Iertarea?

Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie.

Din punct de vedere ștințific, știți ce înseamnă Iertare?

Înseamnă pur și simplu modificări la nivelul ADN ului, adică al fundamentului nostru genetic. Înseamnă ștergerea programului patologic (modelul patologic de boală). Prin Iertare, la nivelul ADN ului, modelul negativ este pur și simplu șters și se instalează în corp o bună chimie și un echilibru energetic. E fantastic, e pur și simplu ca resetarea unui computer. Asta nu se poate șterge decât prin Iertare.

Mai simplu spus: vrei să îți vindeci o boală gravă? Împacă-te cu toți cei care te urăsc! Este exact mesajul Mântuitorului dat celor care veneau și cereau vindecare.

Iisus ar fi putut zice „eu te-am vindecat”, dar a ales să spună „credinţa ta te-a vindecat”. Când crezi, îţi mobilizezi toate mecanismele de vindecare. Dar a şti că Dumnezeu există nu e totul. Doar religia îţi dă trăirea emoţiei transformatoare, acea deschidere a sufletului prin care trăieşti cu adevărat relaţia cu Dumnezeu. Nu doar mersul la biserică e important, ci şi puterea rugăciunii pe care o poţi face oriunde.

Iată, dupa 2.000 de ani, explicat acest fantastic îndemn al lui Iisus, Iertarea prin genetică.

Realizați că ceea ce spun eu este un adevăr, că Iisus este cel mai mare Învățător al tuturor timpurilor?

Eu discut despre Iisus nu din punct de vedere teologic, pentru că nu este nici competența și nici datoria mea, eu discut despre Iisus din punct de vedere al omului de știință, de cunoaștere ștințifică. Faptul că astăzi putem explica toate cuvintele lui Iisus prin termenii științelor moderne, mie mi se pare extraordinar de important.

Dupa 400 de ani de dispute între știință și religie, noua știință vine să confirme religia, existența Divinității...” Prof. Dumitru Constantin Dulcan


„Mulți dintre noi am constatat în ultima vreme că simțim nevoia să ne spunem adevărul personal și această nevoie este mai puternică decât oricând până acum. Indiferent dacă este vorba despre relațiile cu prietenii, cu familia, cu partenerul de cuplu sau cu cei de la serviciu, simțim un impuls puternic de a ne spune adevărul.

În primul rând este necesar să conștientizați că încă de mici, noi am fost programați să ne comportăm în anumite moduri, ni s-a spus ce „trebuie” să facem/ zicem și ce „nu trebuie” să facem/zicem. Am fost învățați că „nu trebuie să tulburăm apele”, că nu trebuie să spunem lucruri care-i deranjează pe alții sau care contrazic opinia generală, ci trebuie să ne ținem gura, să urmăm direcția în care merge toată lumea, să nu facem opinie separată, să ne conformăm regulilor/ normelor impuse de societate.

Și noi vedem în jurul nostru că cei mai mulți oameni se manifestă în conformitate cu programarea la care au fost supuși. Nu e nimic în neregulă cu asta, face parte din ceea ce înseamnă „a fi om pe Pământ”. Și noi am funcționat așa o mare parte din viață.

Ideea este că atunci când „ieși din rând” și începi să-ți spui adevărul ai de-a face cu oamenii care funcționează în continuare în baza vechii programări, care reacționează dezechilibrat atunci când tu începi să fii altfel decât ei și care nu sunt învățați să-și spună adevărul și nu sunt învățați nici ca alții să-și spună adevărul.

Deci fiți conștienți că de îndată ce veți începe să vă spuneți adevărul, vă veți confrunta cu reacțiile dezechilibrate ale celor din jur.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Cu cât reușiți mai mult să intrați într-o stare de pace interioară atunci când vă rostiți adevărul, cu atât mai ușor vă va fi să priviți din postura Observatorului neutru reacțiile celorlalți la ceea ce spuneți voi. Și asta se întâmplă pentru că voi știți că reacțiile acelea agitate vin ca urmare a traumelor oamenilor respectivi.

Traumele noastre ne împiedică să ne spunem adevărul, fiindcă ne este frică de consecințele faptului că ne spunem adevărul. Traumele ne spun „Nu tulbura apele!”, „Nu face opinie separate!”, „Nu-i supăra pe ceilalți, ca să nu te marginalizeze, fă ce fac și ceilalți și ești în siguranță”, etc.

Când lucrezi cu traumele tale și începi să le vindeci nu mai privești lucrurile în același mod; tot ce vrei este să te manifești la modul autentic, să fii tu însuți, să îți rostești adevărul, indiferent de reacțiile celor din jur. Nu mai ești dispus să poți măști, ca să nu-i deranjezi pe alții. Și îi privești cu compasiune pe cei care își proiectează emoțiile asupra ta, atunci când îți rostești adevărul.

Când începi să-ți spui adevărul este necesar să rămâi ferm ancorat în acel adevăr, nu să dai înapoi de cum interlocutorul tău are o reacție mai dezechilibrată. Este necesar să ai suficient curaj și să te iubești suficient de mult pe tine însuți ca să îți onorezi adevărul, să nu mai fii dispus să te negi pe tine însuți, numai ca să nu-i deranjezi pe alții.

Nu mai permiți nimănui să te amenințe sau să te șantajeze emoțional ca să te convingă să te răzgândești/ să-ți negi adevărul, nu mai lași pe nimeni să te convingă că „e mai bine” să taci.

Și ești conștient că cei mai mulți oameni încă funcționează în așa-numita „mentalitate de gloată”, că mulți dintre oamenii din jurul tău vor avea reacții dezechilibrate când vei începe să-ți spui adevărul. Așadar, dacă tu știi de la bun început că vor fi o mulțime de oameni care vor reacționa dezechilibrat când tu îți vei spune adevărul, nu te mai miri și nu te mai impresionează când ai de-a face cu acele reacții.

Este alegerea ta dacă dai înapoi, fiindcă cei din jur sunt foarte nemulțumiți/ indignați de ceea ce ai spus sau au devenit chiar agresivi, sau îți susții adevărul indiferent ce reacții au aceștia.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Când începi să-ți rostești adevărul, nu fi surprins dacă interlocutorul tău va încerca să te tragă în vechea Paradigmă, să îți reproșeze că nu te conformezi regulilor, că nu faci ceea ce „trebuie”/ „e bine”, că „nu ar trebui” să spui astfel de lucruri, că mai bine ți-ai vedea de treabă și ai face ceea ce fac toți ceilalți.

Nu e nimic în neregulă cu ceea ce face interlocutorul tău, el atât știe să facă, el funcționează încă în baza vechii programări care l-a învățat că „nu e bine să tulburi apele”. Dar dacă tu încerci să ieși din vechea programare, fii conștient atunci când ceilalți încearcă să te tragă înapoi.

La început o să te simți inconfortabil când încerci să ieși din vechea programare, pentru că ieși din zona ta confort, faci lucruri pe care nu obișnuiai să le faci, ieși din rând și spui/ faci lucruri pe care nu le mai spune/ face nimeni în jurul tău. O să fii privit/ tratat ca un „ciudat”. Obișnuiește-te cu asta, nu da înapoi, mergi înainte, spune-ți adevărul.

De asemenea, permiteți celorlalți să aibă propriile opinii/ adevăruri, propriile reacții, propriile experiențe.

Rămâneți într-un spațiu al compasiunii și empatiei atunci când vă spuneți adevărul, nu o faceți la modul provocator și nu intrați în dispute cu cei care nu acceptă adevărul vostru, nu încercați să „vă apărați” adevărul personal. Voi știți că acela este adevărul vostru și nu e cazul să convingeți pe nimeni de nimic, nu e cazul să dovediți altora că „aveți dreptate” și ei „greșesc”, nu vă războiți cu nimeni. Voi doar vă spuneți adevărul și dacă alții au un alt adevăr, foarte bine, nu e nicio problemă cu asta, este dreptul lor să aibă o altă opinie.

Iar dacă cei cu care interacționați au reacții dezechilibrate atunci când voi vă rostiți adevărul, îi lăsați să reacționeze cum vor; e treaba lor, nu e treaba voastră dacă ei se înfurie, dacă sunt indignați, dacă vă judecă, etc. Voi nu vă schimbați adevărul doar pentru că altora nu le convine adevărul vostru, așa cum nu le cereți altora să-și schimbe adevărul, doar pentru că acesta nu coincide cu adevărul vostru.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Atunci când îți rostești adevărul observă la modul neutru ce se întâmplă: „Eu spun acum asta. El/ ea reacționează așa”.

Nu încerca să-l schimbi pe cel cu care vorbești, nu retrage ceea ce ai spus și nici nu te considera obligat să dai explicații pentru opinia ta. Menține-ți poziția, ancorează-te ferm în adevărul tău, indiferent ce cred/ spun/ fac alții. Adevărul tău nu se schimbă doar pentru că alții nu sunt de acord cu el sau sunt indignați de el.

Dacă încerci să-i schimbi pe cei cu care discuți, dacă încerci să le schimbi părerea, să-i convingi că ai dreptate, asta nu va face decât să creeze un conflict.

Tu plasează-te în acea stare de vibrație înaltă în care tot ce faci este să îți spui adevărul, nimic mai mult. Îți onorezi și îți rostești adevărul, indiferent ce cred/ spun/ fac ceilalți.

Eliberează orice atașamente cu privire la reacțiile lor sau cu privire la modul în care adevărul tău îi face pe alții să se simtă. Tu știi că ai dreptul să ai propriul adevăr, că ai dreptul să îți rostești adevărul și ai dreptul să acționezi în conformitate cu adevărul tău. Tu știi că îți manifești libertatea și Suveranitatea personală atunci când îți rostești adevărul, indiferent că acesta nu le place sau nu altora.

Modul în care reacționează cei din jur la adevărul tău este problema lor, nu este problema ta.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Faptul că îți rostești adevărul are legătură doar cu tine însuți, nu are nicio legătură cu ceilalți, indiferent cine ar fi aceștia.

Când începi să îți spui adevărul ieși din tiparul victimei, îți asumi puterea personală. Înțelegi că ceilalți nu „îți fac” nimic; nu ei te fac să te simți rău, nu ei te obligă să te conformezi regulilor/ să-ți ții gura, nu ei te obligă să te abții de la a-ți spune adevărul. Înțelegi că tu ești șeful în viața ta, tu decizi ce e adevărat pentru tine și ce nu, tu decizi ce crezi și ce nu crezi, ce faci și ce nu faci. Înțelegi că tu ești responsabil pentru alegerile pe care le faci, că este responsabilitatea ta să alegi ceea ce simți că este potrivit pentru tine, iar dacă cei din jur au reacții dezechilibrate și își proiectează furia/ nemulțumirea/ frustrarea asupra ta e problema lor, nu a ta.

Atunci când începi să îți rostești adevărul înveți să faci o diferență foarte clară între adevărul tău și adevărul altora și de asemenea, faci o diferență foarte clară între alegerea ta de a-ți rosti adevărul și reacțiile lor agitate.

Tu nu ești responsabil pentru reacțiile altora, ei sunt responsabili pentru acestea. Nu permite ca reacțiile dezechilibrate ale altora să te oprească din a-ți rosti adevărul. Nu este problema ta modul în care reacționează alții atunci când îți rostești adevărul, nu e vina ta că îi deranjează/ irită/ indignează faptul că tu alegi să fii autentic, să îți rostești adevărul.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Tu nu ești o victimă.

Nimeni nu „îți face viața mizerabilă” decât dacă tu îi permiți să facă asta. Nimeni nu te obligă să „îți ții gura”, să nu-ți rostești adevărul. Tu alegi să faci asta, pentru că te temi de consecințele care ar exista în cazul în care îți spui adevărul.

În cazul în care cineva apropiat este agresiv cu tine, este alegerea ta dacă păstrezi în preajma/ viața ta acel om sau nu. În cazul în care cineva te jignește în fel și chip este alegerea ta dacă mai păstrezi în preajma/ viața ta acel om sau nu.

Dacă vrei să începi să îți spui adevărul este necesar ai curajul să iei niște decizii tranșante, să faci curățenie în viața ta. Iar ca urmare a acelor decizii tranșante și a faptului că începi să-ți onorezi adevărul vei avea parte de mai multă liniște, de mai multă bucurie, de mai multă libertate, mai multă Iubire, mai multă prosperitate, etc.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Totul este energie, iar când discuți cu cineva are loc un schimb energetic. În loc să abordezi discuția din spațiul minții, poți să o abordezi din spațiul inimii și să simți energia care circulă între voi atunci când discutați? Poți să ieși din tiparul care înseamnă a asculta din spațiul minții ce spune celălalt doar ca să îți pregătești răspunsul - ceea ce înseamnă a avea o discuție purtată doar de la nivel intelectual/ rațional - și să începi să simți energia a ceea ce transmite acel om, pentru a percepe la alt nivel ceea ce-ți comunică el?

Poți ca apoi să răspunzi din spațiul inimii și să fii atent la ceea ce simți când îi spui ceea ce-i spui, la energia pe care o emiți prin acel răspuns, când îți rostești adevărul?

Poți să simți energia comentariului celuilalt, atunci când îți spune că „nu e în regulă” să spui/ crezi așa ceva, că „nu e adevărat” ce crezi/ spui tu?

Motivul pentru care vă sugerez să abordați interacțiunile voastre cu ceilalți la nivel energetic, nu de la nivelul minții, este că așa puteți percepe mai bine ceea ce se petrece în acele interacțiuni, în loc să lăsați să vă conducă niște programe inconștiente.

Când funcționați din spațiul minții nu faceți decât să rulați, fără să vă dați seama, niște vechi programe, reacționați la modul inconștient, funcționați pe roata hamsterului.

Când mergeți în inimă și simțiți energiile conștientizați niște aspecte pe care altfel nu le puteți conștientiza, vedeți dincolo de aparențe, aveți o imagine mai amplă asupra situației și răspundeți altfel.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Este greu să scrii sincer atunci când te temi de adevăr. Eu l-am evitat de multe ori fiindcă m-am temut că adevărul îmi va da viața peste cap. Și mă va obliga să fac acțiuni sau schimbări pentru care nu eram pregătit la acel moment. Exemplu: Am evitat să admit că o anumită relație în care mă aflam era abuzivă deoarece credeam că dacă accept acest adevăr următorul pas ar fi să mă despart. Și nu voiam să mă despart la acel moment. Nu aveam puterea să o fac. Nu voiam să sufăr. Nu puteam. Nu eram pregătit. Așa că am preferat să ocolesc adevărul și să caut argumente raționale care să-mi îndulcească percepția asupra relației - Hai că de bine de rău totuși parcă e ok, Hai că nici eu nu sunt perfect și așa mai departe.

Ocoleam adevărul deoarece simțeam că nu îl pot onora prin acțiune. Acceptarea unui adevăr personal presupunea (în mintea mea de atunci) acțiune imediată, schimbare promptă. Așa înțelegeam eu integritatea. Și pentru că nu puteam să mi-o asum, tăiam adevărul cu totul, îl ocoleam și mă autoamăgeam cu minciunele. Sau jumătăți de adevăruri (care sunt mult mai periculoase).

Acum văd lucrurile puțin diferit. Și anume că adevărul complet vine la pachet cu faptul că uneori nu pot acționa sau schimba ceva. Adevărul adevărat vine la pachet de multe ori cu neputință. Care e sănătos să fie acceptată. Pentru că este și ea adevărată. Și e ok să fie așa. Face parte din condiția umană. E ok să nu pot. E ok să nu poți. Cel puțin momentan. Cine, pe pământul ăsta, e atotputernic? Cine nu are limite de un fel sau altul? Nimeni.

E ok să acceptăm adevărul că ne aflăm într-un context din care momentan nu putem ieși. E ok să accepți că viața ta nu e exact aceea pe care o vrei și în același timp faptul că acum nu poți schimba ceva. E ok. Găsesc ca fiind mult mai sănătos să accept un adevăr inconfortabil la pachet cu neputința de a schimba ceva pe moment decât să ocolesc tot adevărul și să rămân în negare.

Fie că îl acceptăm sau nu, adevărul se află acolo sub straturile de negare poate și produce efecte. Mai bine îl îmbrățișez și odată cu el și neputințele personale. Temporare sau nu. Chiar și atunci când nu pot schimba ceva, contactul cu adevărul îmi conferă putere, claritate, integritate, asumare. Măcar știu unde mă aflu și asta e mare lucru. Acum atât pot. E ok. Nici eu, nici tu, nici nimeni nu le poate pe toate. E ceva paradoxal și metafizic aici - acceptarea neputinței generează putere personală. Iar scrisul poate deveni mai onest, mai curat și mai puternic.”Alexandru Gavriliu

 

„Nu poți evolua atunci când nu ai curajul să-ți rostești deschis adevărul, chiar dacă acest adevăr contrazice „realitatea” vizibilă cu ochiul liber, contrazice statisticile, contrazice datele/ „dovezile” științifice, contrazice adevărul celorlalți.

Lui Dumnezeu nu-i pasă de ceea ce indică „realitatea" vizibilă cu ochiul liber, de ceea ce spun statisticile, de ceea ce indică datele/ „dovezile” științifice, de convingerile oamenilor. Dumnezeu poate face orice. Dumnezeu poate face miracole care contrazic „realitatea” vizibilă cu ochiul liberă, contrazic statisticile, contrazic datele/ „dovezile” științifice.

Nu e nevoie să ai datele statistice de partea ta ca să faci ceea ce vrei să faci, nu e nevoie ca dovezile știițifice să arate că e posibil ceea ce îți propui să faci, ca să reușești să faci acel lucru, nu e nevoie ca cei din jur să creadă că e posibil să faci ceva, ca să reușești să faci acel lucru – totul e să-l ai pe Dumnezeu de partea ta. Dacă Dumnezeu spune că poți, atunci poți.

Dar nu poți avansa dacă nu ai curajul să-ți rostești adevărul, indiferent ce vor crede/ spune/ face ceilalți. Nu poți avansa dacă te temi de confruntare. Nu poți avansa dacă eviți confruntarea, dacă preferi să nu-ți rostești adevărul, ca să nu-i deranjezi/ iriți/ șochezi pe cei din jur, dacă nu ai curajul să-ți asumi propriul adevăr, indiferent de reacția celorlalți.

Dumnezeu îi binecuvântează pe cei care au curajul să spună clar lucrurile care trebuie spuse, care au curajul să facă pasul în față atunci când alții nu au curajul să facă asta, care au curajul să iasă din rând atunci când este riscant să ieși din rând. Dumnezeu lucrează prin oameni care nu se tem să iasă din rând, care nu se tem să-și rostească adevărul, care nu se tem să-și asume propriul adevăr, atunci când acesta este foarte diferit de adevărul celor din jur.

Faptul că nu te temi de confruntarea cu cei care au cu totul alt adevăr decât al tău își are recompensele sale, dar uneori este epuizant să ai de-a face cu oameni care au convingeri foarte diferite de ale tale și care nu-i suportă pe cei care nu se conformează. În ceea ce mă privește, mărturisesc că uneori îi spun lui Dumnezeu: „Doamne, te iubesc, dar acum pe bune, unii dintre copiii tăi mă sleiesc!"/ „Doamne, te iubesc și ești atât de bun, dar unii dintre copiii tăi chiar nu sunt sănătoși la cap!”. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

„Ieșiți din ascunzători, începeți să vă rostiți adevărul, începeți să vă onorați adevărul, indiferent ce cred/ spun/ fac cei din jur!

De fiecare dată când discutați cu cineva care este interesat să vă asculte opinia, spuneți-vă adevărul, dar nu o faceți de pe o poziție de superioritate sau sugerând că voi aveți dreptate și ceilalți greșesc sau judecându-i pe cei care au o altă părere. Exprimați-vă opinia la modul neutru și permiteți celorlalți să aibă propria opinie, nu încercați să convingeți pe nimeni. Respectați dreptul celorlalți la a avea o altă părere.

Dacă nu crezi în „adevărurile oficiale” cu privire la un anumit subiect, spune că nu le crezi. Dar nu te război cu nimeni, nu opune rezistență, fiindcă nu despre asta este vorba.

A trecut vremea când ne păstram adevărurile pentru noi. Este un test pentru noi toți: ai curajul să îți rostești adevărul, ești capabil să îți trăiești adevărul sau doar vorbești despre spiritualitate și atât?

Asumați-vă puterea personală, manifestați-vă din spațiul Suveranității personale, rostiți-vă și trăiți-vă adevărul! Și faceți-o într-un mod echilibrat, fără a-i judeca pe cei care au alt adevăr decât voi. Respectați-vă propriul adevăr și respectați și dreptul celorlalți la propriul adevăr.” (Siman) Traducerea Mihaela Dan

„Ar fi de dorit să fiți conștienți clipă de clipă de ceea ce faceți: „Aleg să mă culc acum”/ „Aleg să mă uit la televizor acum”/ „Aleg să mănânc asta”/ „Aleg să fac un duș”/ „Aleg să dau un telefon acum”/ „Aleg să răspund la acest SMS”/ „Aleg să ascult această înregistrare”/ „Aleg să joc în această paradigmă”/ „Aleg să vizitez această persoană”/ „Aleg să petrec timp cu acești oameni”.

Tot ce faceți este o alegere. Și când începeți să fiți conștienți că puteți alege în fiecare clipă dacă faceți un lucru sau altul, vă obișnuiți cu ideea că sunteți ființe suverane. Și nu toate alegerile pe care le faceți acum o să placă egoului vostru.

Uneori o să-i faceți pe plac egoului vostru, o să alegeți calea cea mai ușoară, pentru că vreți să evitați să supărați anumite persoane, de exemplu, însă chiar și în astfel de cazuri sunteți conștienți că voi ați ales să faceți așa, că nu v-a obligat nimeni.

Și cu cât sunteți mai conștienți că este alegerea voastră dacă faceți un lucru sau nu, cu atât mai dispuși veți fi să faceți alegerile care rezonează cu voi. Așa începeți să vă creați o nouă viață/ realitate. Așa conștientizați că în trecut ați făcut alegeri care nu rezonau cu realitatea pe care v-o doreați.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Calea Ascensiunii este una individuală.

Noi, Lucrătorii în Lumină/ Cei care arată Calea, am venit aici ca să ajutăm colectivul să crească vibrațional și să ascensioneze, însă dacă nu ancorăm întâi cât mai multă Lumină în interiorul nostru, dacă nu ajungem noi înșine la o măiestrie în a ne menține echilibrul energetic/ emoțional și a ne menține la un nivel înalt de vibrație indiferent ce se întâmplă în jur, nu le putem fi de mare ajutor celorlalți. Dacă noi încă mai funcționăm de la nivelul de vibrație al fricii sau al vinovăției, dacă noi continuăm să îi judecăm pe alții sau pe noi înșine, înseamnă că încă mai avem de lucrat cu noi înșine, până să putem fi niște modele pentru alții.

Așadar, este foarte important să ne asumăm puterea personală, Suveranitatea personală, să ne urmăm fără rezerve ghidarea interioară și în acest fel devenim un model și o inspirație pentru cei din jur (inclusiv pentru cei apropiați).

Și faptul că faci o prioritate din evoluția ta nu înseamnă că abandonezi pe cineva. Spre exemplu, tu poți o mamă bună pentru copiii tăi lucrând cu tine însuți, ocupându-te de propria evoluție, fără să-ți faci griji dacă ei vor ascensiona sau nu. Și aici, ca și în alte situații, este vorba despre a fi dispus să renunți la încercarea de a controla totul, despre a avea încredere deplină în Planul divin.

Mai degrabă consideră-ți copiii și soțul/ soția ca fiind profesorii tăi, cei care îți arată unde mai ai de lucrat cu tine însăți/ însuți, pentru a evolua. Și cei care sunteți părinți știți că de fapt, copiii sunt cei mai buni profesori pentru noi. Observați dacă nu aveți răbdare cu ei, dacă încercați să îi controlați, etc și lucrați cu voi înșivă pentru a avea mai multă răbdare, pentru a elibera dorința de control, etc.

Și amintiți-vă că fiecare suflet vine pe Pământ având propriul Plan pentru acea viață umană, deci nu voi decideți dacă vor ascensiona sau nu copiii voștri/ partenerul vostru.” (EldoRa Rose) Traducerea Mihaela Dan

„Lucrătorii în Lumină/ Cei care arată Calea lucrează foarte intens la nivel energetic în ultimii ani pentru a susține Ascensiunea colectivă. Și pentru că voi lucrați la nivel energetic, nu vedeți/ nu sunteți întotdeauna conștienți de Lucrarea pe care o faceți și unii dintre voi au impresia că nu fac destul pentru Binele comun, iar alții au impresia că nu fac nimic pentru a susține Ascensiunea colectivă, încă se mai întreabă când o să-și descopere și ei Menirea și de asemenea, se întreabă dacă sunt pe Calea lor sau nu.

Vreau să vă spun că prin simplul fapt că sunteți aici, pe Pământ, prin faptul că v-ați trezit din punct de vedere spiritual și aveți un nivel de vibrație mai înalt decât cel al colectivului, voi faceți ceva pentru Binele comun.

Noi am venit aici în aceste vremuri atât de tulburi pentru a ancora mai multă Lumină pe planetă, prin intermediul corpului nostru fizic. Fiecare dintre noi (Lucrători în Lumină/ Cei care arată Calea) primim de la soare coduri de Lumină care conțin informații de vibrație înaltă. Această energie este absorbită în corpul nostru prin chakra coroană și are diferite efecte asupra corpului nostru fizic: uneori ne simțim epuizați, alteori mintea noastră nu mai funcționează „normal”, alteori ne este o foame de lup, avem diverse dureri, etc.

De aceea este dificil să mai planifici ceva cu câteva zile înainte, fiindcă nu știi când vine un nou val de energii și cum va reacționa corpul tău la acestea, dacă vei fi în stare să te ridici din pat sau nu, dacă vei fi în stare să porți o discuție cu alte persoane sau nu, dacă vei putea călători sau nu. Și este de dorit să nu te forțezi să faci niște lucruri pe care nu te simți în stare să le faci atunci când asimilezi energiile de vibrație înaltă, fiindcă riști să te simți și mai rău.

Și încă ceva: nu va fi niciodată mai mult decât puteți duce, deci nu vă faceți probleme din acest punct de vedere.

Așadar, înțelegeți că voi susțineți Ascensiunea colectivă ancorând mai multă Lumină în corpul vostru fizic; nu vă faceți griji că nu faceți destul pentru Binele comun. Nu este necesar să fiți un învățător spiritual, să țineți cursuri de spiritualitate sau să faceți Reiki, ca să susțineți Ascensiunea colectivă. Sunt o mulțime de Lucrători în Lumină care ăar că nu fac foarte multe lucruri în exterior, însă fac foarte multe în interior, care procesează foarte multe de energii de vibrație joasă de la nivel colectiv, transmutându-le în Lumină.” (EldoRa Rose) Traducerea Mihaela Dan

„De regulă, înainte de a veni pe Pământ noi ne alegem (la nivel de suflet) acea familie umană care ne poate ajuta să învățăm o parte dintre lecțiile pe care sufletul nostru dorește să le învețe în această viață. De aceea unii dintre noi ne-am ales niște părinți abuzivi/ un frate care ne face mari probleme/ un copil dificil, etc.

Noi avem „contracte” la nivel de suflet cu membrii familiei noastre, pe care îi alegem special ca să ne pună în situații dificile/ traumatizante și astfel, să ne ajute să învățăm anumite lecții și să evoluăm.

Nu vă mai agățați la modul disperat de familia voastră umană. Nu vă mai legați propria Ascensiune de Ascensiunea celorlalți membri ai familiei voastre umane, fiindcă nu depinde de voi dacă ei ascensionează sau nu, depinde de alegerea/ Planul sufletului lor pentru această viață umană.

Eliberați atașamentele de acest tip, eliberați dorința de a controla totul (inclusiv Ascensiunea membrilor familiei voastre), fiindcă asta vă scade propriul nivel de vibrație.” (EldoRa Rose) Traducerea Mihaela Dan

”Eu sunt căsătorită și am o căsnicie 3D; încerc să fiu iubitoare cu soțul meu, iar uneori mă prefac, ca să par iubitoare și să nu proiectez asupra lui suferința pe care o experimentez. Uneori urc temporar în 5D și sunt conștientă că această situație referitoare la căsnicia mea este una care nu mai poate continua prea mult, însă deocamdată nu mă simt pregătită să pun punct relației. Este foarte dificil pentru mine să rămân în această relație 3D în care nu mă mai regăsesc/ cu care nu mai rezonez, dar din care încă nu mă simt în stare să ies.”

Aceasta este, într-adevăr, o situație dificilă, care îți va pune la încercare rezistența, răbdarea și Suveranitatea personală.

Și pot da exemplul meu: eram într-o căsnicie de 20 de ani și simțeam un gol în interiorul meu, simțeam că acea relație nu mai este potrivită pentru mine, dar nu știam ce să fac. Aveam siguranța pe care mi-o oferea o familie numeroasă (rudele soțului) și știam că dacă voi avea vreodată probleme, ei mă vor ajuta/ salva și nu voiam să pierd această „plasă de siguranță”.

Îmi era frică: „Ce o să fac dacă îl părăsesc pe soțul meu? Cum o să mă descurc singură?”.

Noi am fost învățate de mici să ne fie frică, să credem că nu ne putem descurca singure, ca femei, să credem că femeile nu pot fi independente, că au nevoie de un bărbat ca să fie fericite/ împlinite.

Ca atare, o asemenea situație o să te testeze la toate nivelurile, pentru că este din ce în ce mai dificil să faci față oamenilor care trăiesc în 3D, care trăiesc într-o altă realitate decât tine. Suntem pe aceeași planetă, dar oamenii 3D trăiesc într-o realitate complet diferită și dacă tu te-ai trezit spiritual și faci din evoluția ta o prioritate, iar partenerul tău trăiește adânc ancorat în 3D și nu este în niciun fel interesat de evoluția personală, singura modalitate ca tu să faci „să funcționeze” acea căsnicie este să accepți să rămâi blocată în 3D, alături de el, să-ți oprești evoluția personală.

Dacă tu continui să crești vibrațional, iar soțul tău continuă să rămână în 3D, la un moment dat, o să fie necesar să-i dai drumul, să-l scoți din viața ta.” (EldoRa Rose) Traducerea Mihaela Dan

„Mulți oameni cred că banii sunt cel mai important lucru în viață, că banii reprezintă cel mai clar semn al valorii/ succesului, că faptul că ai bani mulți te face să te simți împlinit.

Dar sunt oameni pentru care banii nu sunt în top 3 al celor mai importante lucruri în viață.

De exemplu, dacă tu îmi spui că pentru tine banii sunt cel mai important lucru, o să te întreb:

*Dacă cineva îți oferă azi un milion de dolari, dar asta ar implica să mori mâine, ai vrea acei bani?

Răspunsul tău ar fi cel mai probabil „Nu”, deci timpul pe care-l mai ai de trăit este pe locul 1 și banii trec pe locul 2.

*Dacă cineva îți oferă azi un milion de dolari, dar asta ar implica să te îmbolnăvești mâine și să ai acea boală pentru tot restul vieții, ai vrea acei bani?

Răspunsul ar fi cel mai probabil „Nu”, deci sănătatea ta e mai importantă decât banii. Banii trec pe locul 3.

* Dacă cineva îți oferă azi un milion de dolari, dar asta ar implica să moară mama ta mâine, ai vrea acei bani?

Răspunsul ar fi cel mai probabil „Nu”, deci mama ta este mai importantă decât banii. Banii trec pe locul 4.

Și aș putea continua așa.

Banii nu sunt atât de importanți, banii nu îți pot aduce împlinirea în viață.

Cea mai înaltă formă a împlinirii în viață ți-o aduce faptul că îți urmezi și îți împlinești Menirea. Și ca să-ți descoperi Menirea este necesar să încerci diverse lucruri, ca să vezi ce anume ce împlinește cu adevărat. Vei descoperi că unele activități îți aduc bani, dar nu te împlinesc cu adevărat.

Eu nu spun să nu te intereseze deloc partea financiară, spun doar să nu ai impresia că succesul financiar îți va aduce împlinirea la care sperai. Nu ți-o va aduce. În contextul în care acorzi atenția cuvenită aspectului financiar, vei descoperi la un moment dat că toți banii pe care-i ai nu te fac să te simți împlinit, că e ceva ce lipsește – și vei începe să-ți cauți Menirea.

În opinia mea, sunt atât de mulți oameni nefericiți în lume pentru că sunt foarte mulți oameni care nu înțeleg cât de importantă este Menirea și de asemenea, împlinirea Menirii.

Unii cred că-și pot alege Menirea. Nu, nu așa funcționează lucrurile. Dumnezeu îți dă Menirea; tu o descoperi și o urmezi.

Prin natura activității mele, am de-a face cu o mulțime de oameni care sunt la finalul vieții lor și nu și-au descoperit Menirea, care nu au descoperit de ce le-a dat Dumnezeu această viață, ce aveau de făcut cu viața lor. Nu i-a interesat niciodată subiectul și nu-i interesează nici acum. Mi se pare foarte trist să trăiești așa...

Mi-ar fi plăcut să se acorde mai multă atenție acestui subiect în familie, în școală, în societate, să se vorbească mai mult în spațiul public despre Menire, astfel încât oamenii să înțeleagă cât de important este să-și descopere și să-și urmeze Menirea.” (Dharius Daniels) Traducerea Mihaela Dan

„Noi am fost învățați să credem că dacă ne simțim rău/ ofensați/ răniți atunci când cineva spune sau face ceva, e „vina” acelei persoane; de fapt, asta este victimizare.

Dacă cineva îți spune „M-ai făcut să mă simt rău fiindcă ai spus/făcut….” „M-ai făcut să mă simt rău fiindcă n-ai făcut…. (ce voiam eu)”, poți să-i răspunzi: „Nu, nu eu te-am făcut să te simți așa. Tot ce am făcut eu a fost să mă manifest la modul autentic, să fiu eu însumi/ să-mi spun adevărul. Cum reacționezi tu când afli care este adevărul meu este treaba ta”.

Dacă într-o încăpere sunt 7 oameni și tu îți rostești adevărul/ te manifești la modul autentic, acei oameni vor avea reacții/ răspunsuri diferite, în funcție de credințele/ tiparele/ traumele lor, de modul în care au fost crescuți, de nivelul lor de conștiință – unul se va simți ofensat, altul va fi indignat, altul va fi dezamăgit, altul nu va fi interesat deloc, altul te va lăuda pentru faptul că ai curajul să îți spui adevărul, altul va rezona 100% cu tine, etc.

Reacțiile altora la ceea ce spui/ faci tu nu sunt „vina” ta, sunt rezultatul a ceea ce este în interiorul lor.

Și este mai greu de înțeles și de acceptat acest lucru, însă asta se va întâmpla pe măsură ce evoluăm: ne asumăm deplina responsabilitate pentru ceea ce gândim/ simțim/ spunem/ facem și ne asumăm și Suveranitatea personală, rostindu-ne ferm adevărul, indiferent ce cred/ spun/ fac cei din jur.

Și când cei din jur o să te acuze/ o să-ți reproșeze că te-ai schimbat, că „ești egoist”, că „nu-ți pasă de ei”, etc, o să le spui foarte clar că nu mai ești dispus să le faci pe plac cu prețul propriei autenticități, că acesta este adevărul tău și o să îl spui clar, indiferent că le place sau nu.

Și uneori, având exemplul tău în față, vor începe să se manifeste și ei cu mai multă autenticitate”. (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

„Adevărul nu este ceva de care să te temi.

Dacă trăiești în minciună, dacă vrei să perpetuezi minciuna, da, o să te temi de adevăr, dar dacă vrei să trăiești în adevăr nu are de ce să-ți fie frică de el. Adevărul te eliberează, te face să expansionezi.

Atunci când vrei să trăiești în adevăr, când pășești în adevăr, toate minciunile din viața/ jurul tău se topesc.

Frica nu vine din adevăr, vine din faptul că tu minți și te temi că cineva va afla adevărul în ceea ce te privește.

Umanitatea trebuie să se vindece de frică, nu există alternativă. Noi ne îndreptăm într-o direcție în care nu putem merge dacă nu ne eliberăm de frică.” (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan


„Peste tot în lume sunt oameni care își rostesc adevărul cum nu au mai făcut-o niciodată până acum.

Peste tot în lume oamenii își deschid inimile, empatia și compasiunea cresc într-un ritm nemaiîntâlnit.

Peste tot în lume oamenii trec prin curățări energetice, simt mai multe emoții ca niciodată, le sunt apăsate butoanele mai puternic ca niciodată, sunt procesate mai multe traume ca niciodată.

Peste tot în lume sunt oameni care simt că nu mai pot să tacă și să înghită, care simt că a venit timpul să facă pasul în față.

Peste tot în lume oamenii se trezesc.

De ce?

Pentru că așa evoluează Conștiința la nivel individual și colectiv.

În funcție de nivelul nostru de Conștiință, noi folosim un anumit tip de lentile prin care privim (și implicit, înțelegem) lumea.

Când nivelul Conștiinței umane crește, omul (respectiv colectivul/ umanitatea) va folosi un alt tip de lentile pentru a privi lumea, va înțelege altfel lucrurile, va începe să vadă dincolo de aparențe, va vedea imaginea de ansamblu, va avea alte gânduri, alte emoții, alte credințe, alte comportamente, va începe să-și asume Suveranitatea personală.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan


„Singurul mod de a evolua este să deschidem ochii și să vedem în ce situație/ Matrice ne aflăm. Să începem să vedem lucruri de care înainte nu eram conștienți, să începem să vedem modul în care funcționau anumite sisteme în care înainte aveam încredere.

De exemplu, noi nu știam că există cenzură până când nu am început să simțim dorința de a ne rosti deschis adevărul cu privire la anumite subiecte în ultimii 3 ani și am văzut cât de masivă este cenzura în diverse medii.

Tu poți deveni liber doar atunci când deschizi ochii și accepți să vezi că până acum nu ai fost niciodată liber, deși credeai că erai liber.

Nu te poți elibera de cătușe decât dacă admiți, înainte de toate, faptul că ești încătușat.

Nu te poți elibera până nu deschizi ochii și nu accepți să vezi că ai fost într-o relație toxică atât cu autoritățile, cât și cu presa, care te-au manevrat folosindu-se de traumele tale.

Asta s-a întâmplat în ultimii 3 ani în întreaga lume, asta au văzut mulți oameni în ultimii ani. Tot mai mulți oameni încep să vadă că de fapt, „drepturile” și „libertățile” lor erau condiționate de faptul că ei acceptau să respecte ceea ce li se spunea că trebuie să facă, dacă nu ieșeau din rând, dacă se lăsau controlați de Sistem. Tot mai mulți oameni devin conștienți că aveau un fals sentiment al libertății, pentru că de fapt, nu erau „liberi” decât atât timp cât rămâneau în „cutiuța” în care Sistemul le impunea să rămână, dacă se conformau regulilor și limitărilor ce le-au fost impuse.

Așadar, este necesar ca noi să ne acceptăm să vedem în ce „cutie”/ Matrice am trăit până acum și să ne tratam cu Iubire, cu compasiune, cu empatie în procesul propriei eliberări.” (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan


”Cine minte și cine spune adevărul?

Consiliul Arcturian 9D prin Daniel Scranton

Salutări. Noi suntem Consiliul Arcturian. Suntem încântați să ne conectăm cu voi toți.

Suntem excepționali în folosirea discernământului ca să simțim ceva și știm că prin practică am atins acest nivel de competență. Venim în contact cu atât de multe ființe și colective de peste tot din Univers și imediat putem simți care este nivelul de sinceritate în comunicare, interacțiune. Acesta este un mușchi pe care doriți să începeți să-l antrenați mai des. În loc să trimiteți imediat un link către altcineva și să întrebați acea persoană ce crede, vă dați seama că aveți răspunsul în voi chiar atunci și acolo. Și dacă sunteți dispuși să simțiți vibrația a ceea ce v-a fost prezentat, și a prezentatorului, veți fi mult mai bine în toate interacțiunile voastre cu alți oameni și cu e.t.

Se apropie, desigur, ziua în care veți fi cărți deschise unii pentru alții. Veți fi toți în măsură să vă citiți unii altora câmpurile de energie și veți fi toți telepați, dar încă n-ați ajuns acolo și aveți nevoie de discernământ acum mai mult ca niciodată pentru că întotdeauna există mai multe perspective cu privire la ceea ce se întâmplă acolo pe Pământ. Întotdeauna există mai multe perspective asupra fiecărei probleme cu care se confruntă omenirea, iar unii oameni pot fi foarte convingători prin cuvintele, prin retorica lor. Și uneori, cu cât mai încrezătoare în ceea ce spune pare o persoană, cu atât mai mulți oameni ajung să fie de acord cu ea.

La urma urmei, voi vreți să aveți propria conectare cu o înțelepciune mai înaltă, cu ființe mai înalt dimensionale, cu descărcări care vă sunt destinate special vouă, dar în același timp, sunteți acolo unde sunteți. Și vă bazați în mare măsură pe informații; aceasta a fost numită ”Era Informației”. Sunt cei care cred că vă spun adevărul și apoi sunt cei care știu că nu vă spun adevărul și sunt foarte buni să convingă oamenii că acesta este adevărul.

Și există adevărul că toate adevărurile sunt adevărate dintr-o anumită perspectivă. Toate realitățile sunt reale. În acest caz, întrebarea devine ”Vă folosiți discernământul să determinați în ce realitate vă aflați sau îl folosiți ca să determinați în ce realitate vreți să fiți?” La urma urmei, vreți să fiți foarte deliberați în legătură cu alegerea realității în care vreți să fiți. Așadar, dacă cineva vă prezintă o versiune a realității care pare mult mai bună decât cea pe care ați experimentat-o, atunci vă sugerăm să gravitați către acea vibrație și ceea ce vă spune acea persoană.

Așadar, vedeți voi, folosirea discernământului este primul pas, iar cel de-al doilea pas este întotdeauna alegerea realității pe care doriți să o faceți reală, pe care doriți să o faceți adevărată în experimentarea voastră și pentru binele cel mai mare și mai înalt al tuturor. Când acesta este scopul vostru, dorința voastră și când știți că puteți crea acele realități care sunt mai bune pentru toată lumea, atunci puteți trece dincolo de a încerca să vă dați seama dacă ceva este adevărat sau nu și puteți începe să faceți realitatea pe care doriți să o experimentați ca fiind singura realitate adevărată.

Noi suntem Consiliul Arcturian și ne-a făcut plăcere să ne conectăm cu voi.”

Traducere Monica Poka 



„Să spui adevărul te costă. Uneori te costă foarte scump. Dar dacă iubești cu adevărat pe cineva, o să-i spui adevărul, indiferent cât te costă. O să-l spui cu iubire, dar o să spui adevărul.

O mulțime de oameni preferă să nu le spună adevărul celor apropiați, pentru că le e teamă de consecințe – este posibil ca acei oameni să se supere, să-i respingă, să se îndepărteze de ei, să-i părăsească, etc.

Voi susțineți că nu le spuneți celor apropiați adevăruri inconfortabile/ dureroase pentru că nu vreți să le răniți sentimentele, pentru că vreți să-i protejați, dar de fapt o faceți ca să vă protejați pe voi înșivă. Nu aveți curajul să spuneți adevărul în relațiile voastre.” (Touré Roberts) Traducere Mihaela Dan



"Oamenii l-au numit pe Buddha nebun, l-au numit pe Iisus Hristos nebun, l-au numit pe Socrate nebun...

Masele consideră "nebun" pe oricine nu face parte din nebunia colectivă, pe oricine trece dincolo de această nebunie.

Este firesc ca oamenii să-l urască pe omul adevărului: este un făcător de probleme...

Cu minciunile tale te simți în siguranță, și deodată vine el ...să-ți provoace îndoială, să-ți tulbure credința oarbă în ceea ce te-au făcut să crezi.

Adevărul este întotdeauna în contradicție cu dogmele maselor.

Adevărul este individual, iar masele nu sunt interesate de adevăr.

Masele cauta comoditate... si consolari.

Masele nu sunt formate din exploratori, aventurieri, indivizi care se aventurează în necunoscut, fără teamă, și își riscă viața pentru a-și descoperi sensul vieții și al întregii existențe.

Masele vor pur și simplu să audă minciuni convenabile și comode. Fără să depună niciun efort, se pot relaxa în acele minciuni care servesc doar ca si consolare.

Mulțimea îi urăște pe cei care vor să fie un individ Unic, care vor să-și urmeze Calea particulară, un stil de viață.

Masele vor să fii, pur și simplu, „unul dintre ei”." Osho 



„Înțelege bine: tu meriți să fii AUZIT, adevărul tău este important/ contează, emoțiile tale sunt importante/ contează, tu, ca ființă, ești important.

Dacă te afli acum într-o situație (la școală, la serviciu, în familie, în cuplu, etc) în care îți permiți în sfârșit să îți rostești adevărul și ești atacat/ jignit/ marginalizat/ hărțuit, dacă oamenii se ceartă cu tine, cel mai probabil, vei fi tentat să te retragi, să nu-ți mai spui adevărul.

Dacă ai fost programat suficient de mult timp de lumea 3D, ai învățat să te integrezi, să urmezi mulțimea, să nu ieși în evidență, să nu tulburi apele. Dar când evoluezi ca nivel de Conștiință nu mai poți rămâne în mulțime, ai alte adevăruri decât mulțimea și nu mai poți să taci. Și la un moment dat ai curajul să fii acel om diferit din anturajul/ comunitatea ta, acel om care își spune adevărul, chiar dacă acel adevăr este complet diferit de adevărul celorlalți.

Acest mesaj este pentru aceia dintre voi care ați început să vă spuneți adevărul și care sunteți supuși hărțuielilor celor din jur.

Nu vă lăsați intimidați, nu renunțați la a vă spune adevărul! Nu vă prefaceți a fi cine nu sunteți, cine vor alții să fiți, numai ca să vă integrați, numai ca să le faceți pe plac celorlalți.

Este nevoie de mare curaj ca să vă ascultați ghidarea interioară, ca să fiți voi înșivă, ca să vă rostiți adevărul, indiferent ce cred/ spun/ fac ceilalți.

Aici este vorba despre tine, despre cine ești tu cu adevărat, nu despre cine vor alții să fii.

Dacă noi toți am învăța să onorăm dreptul fiecăruia de a crede ce vrea el să creadă, de a fi cine vrea el să fie, lucrurile ar fi mult mai simple. Dar sunt circa 8 miliarde de oameni pe Pământ și cei mai mulți dintre ei nu sunt încă suficient de evoluați ca să fie capabili să respecte dreptul altora de a avea propriul adevăr.

Așa că deocamdată este nevoie de curaj ca să-ți rostești adevărul și să rămâi ferm ancorat în adevărul tău, în ciuda presiunilor/ hărțuielilor la care ești supus.

Nu renunțați la a vă spune adevărul! Adevărul vostru contează.

Știu că sunteți atacați/ jigniți/ marginalizați/ etichetați în fel și chip de cei care nu acceptă alt adevăr decât adevărul lor. Tratați-vă cu multă iubire și compasiune și conștientizați că acesta este nivelul de vibrație al celor care fac astfel de lucruri. Ei nu-și dau seama ce fac, ei funcționează la modul inconștient, dar voi sunteți aici ca să faceți pasul în față printre primii și să le arătați Calea către niveluri mai înalte de Conștiință. Asta faceți când vă asumați adevărul personal, când vă rostiți și vă trăiți adevărul, indiferent ce cred/ spun/ fac ceilalți: urcați la un nivel mai înalt de Conștiință.” (Lorie Ladd) Traducere Mihaela Dan



„Tu meriți să fii iubit, acceptat, onorat, VĂZUT, AUZIT exact așa cum ești, cu toate emoțiile tale, cu toate părerile/ adevărurile/ convingerile tale. Toate acestea sunt parte din tine.

Continuă să fii tu însuți, continuă să-ți rostești adevărul, indiferent ce cred/ spun/ fac ceilalți!

Și înțelege că încetul cu încetul, și ceilalți oamenii vor evolua și vor începe să respecte păreri/ adevăruri diferite de ale lor, vor începe să onoreze dreptul fiecăruia de a avea propriul adevăr. Nu aștepta însă până când ceilalți oameni sunt pregătiți să-ți accepte adevărul, până când ei sunt pregătiți să te accepte așa, diferit, cum ești tu. Nu te preface, nu te ascunde, nu aștepta să fii tu însuți până când ceilalți vor accepta să iasă din zona lor de confort.

Fii tu însuți acum, manifestă-te la modul autentic acum și astfel, arată-le Calea celorlalți. Permite-le celorlalți să aibă reacțiile pe care le au (știind că acestea țin de nivelul lor de vibrație), pentru că va veni un moment în care și ei vor începe să descopere cine sunt cu adevărat și să se manifeste la modul autentic. Va veni un moment în care și ei vor învăța să respecte dreptul fiecăruia de a avea propriul adevăr.” (Lorie Ladd) Traducere Mihaela Dan


Nivelul stimei de sine, al încrederii pe care o ai în propria persoană și al curajului tău depinde de nivelul de vibrație al „adevărurilor” tale, depinde de ce a adevărat pentru tine.

Stima de sine se referă la ceea ce simțim în legătură cu propria persoană, se referă la valoarea pe care simțim că avem ca om.

Una este dacă noi ne raportăm la criteriile/ standardele societății cu privire la ce are valoare și ce nu, și cu totul alta este dacă noi ne evaluăm pe baza propriului sistem de valori.

Spre exemplu, în lumea în care trăim valoarea unei femei este dată, printre altele, de tinerețea și frumusețea ei. Pe măsură ce avansează în vârsta femeile simt că pierd în valoare, pentru că nu mai au frumusețea din tinerețe.

Așadar, este foarte important la ce „valori” te raportezi, adică, altfel spus, la ce „adevăruri” te raportezi.

Un alt exemplu: în anumite culturi patriarhale se consideră că femeia a fost creată doar pentru ca bărbatul să nu fie singur; ca atare, femeia ar trebui să fie un gen de servitoare a bărbatului, ea are un statut inferior acestuia. În culturile respective acesta este un „adevăr”.

Dar este acesta un adevăr universal, un adevăr mistic? Este acesta un adevăr valabil pentru tine? Tu, ca femeie, ești dispusă să îți evaluezi valoarea în baza acestui „adevăr”? Este alegerea ta.

Un alt exemplu: în anumite religii se consideră că suntem „păcătoși” (sau se folosesc alți termeni) de cum ne naștem, deci chiar din prima clipă a vieții noastre nu suntem suficient de buni/ valoroși în ochii lui Dumnezeu. În religiile respective acesta este un „adevăr”.

Dar este acesta un adevăr universal, un adevăr mistic? Este acesta un adevăr valabil pentru tine? Tu ești dispus să îți evaluezi valoarea în baza acestui „adevăr”? Este alegerea ta.

Pentru că dacă te aliniezi cu aceste „adevăruri”, asta va influența din start nivelul stimei de sine, al încrederii de sine și al curajului de care vei da dovadă.” (Robert Ohotto) Traducere Mihaela Dan

Conștientizați care sunt „adevărurile” voastre, pentru că pe baza acelor „adevăruri” vă evaluați pe voi înșivă. Iar unele dintre „adevărurile” care ne sunt servite încă din copilărie au o vibrație foarte joasă.

Verificați-vă „adevărurile”, renunțați la cele care nu mai rezonează cu voi, fiindcă acest gen de selecție/ curățenie vă poate crește nivelul stimei de sine, al încrederii în sine și al curajului.

Și unii dintre voi veți simți furie conștientizând că ani sau decenii la rând ați trăit în baza unor „adevăruri” care v-au tras în jos, care v-au făcut să simțiți că nu aveți nicio valoare, că nu sunteți buni de nimic, care v-au afectat major calitatea vieții.

De ce simțiți acea furie? Pentru că acum aveți acel nivel al stimei de sine care să vă facă să înțelegeți că acele „adevăruri” nu erau de fapt adevărate, pentru că acum conștientizați că aveți valoare.

Vestea bună este că dacă atunci când vă verificați „adevărurile” vă cuprinde furia când conștientizați că ați funcționat în baza unor minciuni pe care le-ați luat drept adevăr, acesta este un semn că începeți să vă recăpătați puterea personală. Și asta este minunat.

Ca să poți să-ți atingi potențialul maxim în această viață este necesar să ai un anumit nivel al stimei de sine, al încrederii în sine și al curajului. Fără acestea nu vei ieși din zona ta de confort, nu vei intra în Necunoscut, nu vei evolua.

Ca să evoluezi este necesar să fii dispus să intri în Necunoscut. Și de fiecare dată când mai faci un pas înainte în Necunoscut activezi un nivel și mai înalt al stimei de sine, al încrederii în sine și al curajului. Și nici nu-ți dai seama când ajungi la un nivel la care te gândești „Wow, n-aș fi crezut că o să ajung aici/ o să fac așa ceva!”.” (Robert Ohotto) Traducere Mihaela Dan

Noi suntem pregătiți pentru un nou model psihologic, care este parte a procesului evoluției umanității. Noi trecem acum printr-o Schimbare majoră la nivel colectiv, o schimbare fără precedent. Și fiecare dintre noi are un rol în această Schimbare colectivă; iar când faci schimbări semnificative la nivel personal Universul constată „Oooo, bag de seamă că ești pregătit… Ok, super, să-i dăm drumul!” și primești noi coordonate/ instrucțiuni pentru ceea ce ai de făcut în continuare, pentru a te alinia cu prevederile contractului tău sacru.

Cu cât evoluăm mai mult ca nivel de Conștiință, cu cât accesăm adevăruri mai înalte vibrațional și ne aliniem cu acestea, cu atât devenim mai capabili să realizăm lucruri noi, care ies din Vechea Paradigmă, care erau considerate „imposibile” în Vechea Paradigmă.

Noi ne schimbăm masiv și ne aliniem cu Planul divin pentru evoluția planetei Pământ, ne aliniem cu Noua Paradigmă.

Ideea este că aceste adevăruri mai înalte vibrațional ne dau peste cap viața, iar mulți oameni nu sunt pregătiți pentru așa ceva, nu vor să se schimbe atât de mult viața lor „obișnuită” și de aceea se feresc de acele adevăruri mai înalte vibrațional, nu vor să le afle.

Uneori un singur adevăr de vibrație mai înaltă îți schimbă complet viața. Mulți oameni nu vor să treacă prin așa ceva, ei preferă să rămână la nivelul de vibrație/ Conștiință la care se află și să funcționeze în baza vechilor „adevăruri”.

Uneori un singur adevăr face să se rupă o căsnicie, uneori un singur adevăr acceptat face ca în loc să ai o parteneră de cuplu, să începi să ai un partener de cuplu, uneori un singur adevăr te face să te muți în altă țară.

Unele adevăruri sunt foarte puternice, iar efectul lor este „devastator” pentru viața acelor persoane.

Cei mai mulți oameni nu sunt dispuși să accepte astfel de adevăruri și să-și reconfigureze viața în acord cu adevărurile respective.

Tu ești dispus să accepți adevăruri inconfortabile/ dureroase sau preferi să le negi?” (Robert Ohotto) Traducere Mihaela Dan

Cei mai mulți dintre noi am fost crescuți într-o cultură a rușinii, am fost învățați că dacă nu facem ceea ce „trebuie”/ „e bine”/ „e frumos” suntem răi, am fost făcuți de rușine dacă nu am respectat regulile stabilite de alții (părinți, profesori, etc). De asemenea, dacă nu ne aliniam la „adevărurile” familiei/ comunității eram făcuți de rușine, era marginalizați, eram tratați ca niște paria.

În copilărie am găsit fiecare moduri de a supraviețui psihologic în acest climat toxic și apoi, ca adulți, ne mirăm că simțim că nu avem valoare/ suntem neputincioși/ nu merităm să fim iubiți, nu înțelegem de ce ne învârtim în cercul vicios al rușinii și repetăm aceleași scenarii disfuncționale în toate relațiile noastre.

Și dacă unii dintre voi încă mai sunteți la acest nivel, vă sugerez să vă gândiți la orice lucru care vă poate face să vă simțiți ca un om care are valoare, care merită să fie respectat. Și apoi să faceți acele lucruri.

Un astfel de lucru ar putea fi să începeți să spuneți „Nu” unui om care vă vampirizează energetic de ani sau chiar de decenii.

Un astfel de lucru ar putea fi să ieșiți dintr-o relație abuzivă/ toxică.

Un astfel de lucru ar putea fi să vă îndepărtați de o familie sau de o comunitate religioasă abuzivă, care vă tratează ca și cum ați o cârpă de șters picioarele.

Astfel de lucruri sunt daruri pe care vi le faceți singuri.” (Robert Ohotto) Traducere Mihaela Dan

Puterea personală se referă, printre altele, la capacitatea de a rămâne conectat cu tine însuți, de a rămâne în aliniere cu rezonanța ta, de a te manifesta la modul autentic.

Și dacă tu simți că autentic înseamnă ca într-un anumit context să-i spui cuiva „Fuck off!”, în regulă, spune-i asta!

Ceea ce ar fi lipsit de autenticitate ar fi să-i spui „E în regulă, te iert!”, când de fapt simți foarte clar că în acel moment nu poți să-l ierți pe omul respectiv.

Dacă simți că încă nu poți ierta un om, fii sincer/ autentic și recunoaște asta. Poate că o să îl ierți mâine sau peste o lună, dar în acest moment simți că nu îl poți ierta, ăsta este adevărul.

Autenticitate înseamnă că îți rostești adevărul, indiferent că acesta îi deranjează pe unii sau „nu este spiritual”, autenticitate înseamnă să trăiești în integritate, înseamnă să îți asumi și întunericul din tine, și momentele tale dezechilibrate și alegerile tale neinspirate.” (Robert Ohotto) Traducere Mihaela Dan

Verifică adevărurile în baza cărora trăiești, verifică cine ți-a spus că acele lucruri sunt „adevărate”, gândește-te de ce ai fost convins că acele lucruri sunt adevărate - doar pentru că așa ți-a spus cineva (părinți/ profesori/ rude/ prieteni/ autorități/ „experți”)?

Verifică de unde îți iei „adevărurile”.

În zona de dezvoltare personală/ coaching oamenii sunt învățați că există o „formulă a succesului” și dacă urmezi acea formulă sigur ajungi la succes, că totul ține de obiective și concentrare asupra acelor obiective. În plus, ți se servesc îndemnuri de tipul „Nu renunța niciodată!”.

Dar nu cumva există uneori situații în care chiar ar fi cazul să te oprești, să renunți să mai mergi în acea direcție? Chestia asta cu „Nu renunța niciodată!” este oare întotdeauna valabilă?

Și nu cumva faptul că ni se spune tot timpul că principiul „Nu renunța niciodată!” este unul dintre elementele succesului ne induce ideea că dacă te oprești/ renunți să mai urmezi un anumit obiectiv/ să mai mergi într-o anumită direcție ești un ratat?

„Învingătorii nu renunță niciodată!”, adică „Ratații renunță!”. Pe bune?!

În opinia mea, cea mai benefică soluție este să renunți la acea chestiune, să nu mai mergi în acea direcție, când îți dai seama că ești pe o cale care nu mai rezonează cu tine. Atunci te oprești și ieși de pe acea cale, pentru că nu servește Binelui tău.

Eu, unul, nu trăiesc într-o realitate în care unii sunt învingători și alții sunt învinși/ ratați, ci trăiesc într-o lume în care fiecare om face tot ce poate el mai bine de la nivelul la care se află la acel moment. Acesta este adevărul meu.

Dacă tu vrei să te aliniezi cu adevărul „Învingătorii nu renunță niciodată (numai ratații renunță)”, ești liber să faci asta.” (Robert Ohotto) Traducere Mihaela Dan

Unele suflete vin într-o familie pentru a-i ajuta să evolueze pe cei din familia respectivă, din Iubire pentru sufletele lor. Un copil poate veni într-o familie cu un contract sacru (semnat de sufletul său înainte de a se naște) care prevede că va face leucemie/ cancer și va muri la 4-5 ani. Și acel copil se va îmbolnăvi și va muri nu pentru că avea o vibrație joasă sau pentru că a plătit o datorie karmică dintr-o altă viață; acel copil a venit în acea familie ca să-i activeze pe părinții săi, el a venit ca să îi învețe pe părinții săi un nou nivel al Iubirii. Moartea lui va sfărâma inimile părinților și astfel le va deschide larg inimile către un nou nivel de compasiune și Iubire.

Acel suflet/ copil a venit sub contract pe Pământ, ca să le deschidă inimile părinților săi și va respecta contractul său sacru.

Și vă spun că mulți dintre voi ați venit pe Pământ ca să faceți asta pentru cei apropiați, ca să-i ajutați (în felul vostru propriu) să evolueze.

De ce v-ați asumat un asemenea contract sacru? Pentru că sunteți suflete suficient de puternice ca să faceți asta. De aceea v-ați asumat contracte atât de dificile, de aceea v-ați asumat Misiunile cele mai grele.

Despre asta este vorba, atunci când vorbesc despre „a te alinia unor adevăruri mai înalte, de a trăi în integritate, de a-ți trăi adevărul”.

Altfel veți trăi în aliniere cu adevăruri de vibrație joasă și veți avea impresia că nu aveți nicio valoare, că e ceva în neregulă cu voi, că sunteți niște ratați, pentru că „nu aveți succes”/ „nu sunteți oameni realizați" în conformitate cu standardele Vechii Paradigme.

Altfel nu veți conștientiza ce anume a făcut acel copil care s-a îmbolnăvit și a murit și veți rata oportunitatea pe care v-a oferit-o el, în sensul de a evolua și a funcționa cu inima larg deschisă.” (Robert Ohotto) Traducere Mihaela Dan

„Adevărurile” Vechii Paradigme vă limitează, vă trag în jos, vă blochează creșterea, sunt special concepute ca să vă facă să vă fie rușine de voi înșivă, să vă simțiți rău în pielea voastră, să simțiți că nu aveți valoare, că sunteți neputincioși.

Vreți să vă aliniați cu aceste „adevăruri”, vreți să vă trăiți viața în baza acestor „adevăruri”?

Nu ar fi mai benefice pentru voi niște „adevăruri” care vă împuternicesc, care vă cresc stima de sine și curajul de a vă asuma riscuri? Acestea v-ar schimba complet viața.

De voi depinde ce „adevăruri” alegeți, în baza căror adevăruri vă trăiți viața.

Verificați în ce domenii ale vieții voastre sunteți aliniați cu vechi credințe/ tipare/ filosofii/ idei religioase care au o vibrație joasă. Conștientizați faptul că aceste „adevăruri” vă trag în jos, vă limitează/ blochează creșterea, vă fac să vă simțiți lipsiți de valoare/ putere. Nici nu este nevoie să inventariați în ce fel vă limitează/ blochează acele „adevăruri”; e suficient faptul că simțiți clar că vă limitează/ blochează creșterea, vă fac să vă simțiți lipsiți de valoare. Și apoi alegeți dacă vreți să continuați să luați drept „adevăr” acele lucruri sau nu, dacă vreți să continuați să trăiți în baza lor sau nu.

De asemenea, verificați dacă aveți cu Dumnezeu o relație de tipul „recompensă/ pedeapsă”, dacă vă e frică de faptul că Dumnezeu vă „pedepsește” în cazul în care faceți lucruri „rele”.

Și înțelegeți că eu nu mă refer acum la acea Lege mistică ce spune că fiecare acțiune are niște consecințe. Această lege funcționează, este reală, însă ea are un caracter neutru, nu este vorba despre faptul că Dumnezeu stă și îți pândește greșelile și de cum te prinde că ai greșit, te „pedepsește”. Această Lege mistică este menită să ne ajute să învățăm din greșelile noastre, să ne asumăm consecințele acțiunilor noastre și astfel, că creștem și să facem alegeri conștiente.

Vreți să mai trăiți în aliniere cu „adevărul” că Dumnezeu vă pândește și vă pedepsește?” (Robert Ohotto) Traducere Mihaela Dan

Am ajuns într-o perioadă din procesul evoluției noastre în care este necesar să ne trăim adevărul, nu doar să vorbim despre el. Este necesar să trăim în aliniere cu adevărul nostru, să trăim în integritate.

Unul dintre motivele pentru care oamenii trăiesc o criză în viața lor este acela că ei refuză să vadă/ accepte un adevăr dureros, fie că acesta este legat de slujba lor, de o relație care nu mai funcționează sau de orice altceva. Oamenii respectivi pur și simplu nu vor să vadă acel adevăr care nu le place, pentru că asta ar însemna să facă niște schimbări pe care nu vor să le facă, așa că se prefac că acel adevăr dureros nu există și se pierd în tot felul de distrageri pentru a uita de el. Oamenii respectivi trăiesc în minciună și asta creează dezechilibre energetice în viața lor, ceea ce inevitabil va conduce la o criză. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„M-am tot gîndit la minciună zilele astea; a tot apărut în diverse sesiuni, în diverse relații, în diverse contexte. Minciuna e omniprezentă fiindcă trauma e omniprezentă.

Pentru mine a fost life-changing să înțeleg din interior că minciuna e o trăsătură traumatică. O consecință a traumei. O adaptare. Sau cel puțin începe ca o adaptare: copiii mint pentru că nu sînt primiți cu adevărul lor. Pentru că nu se simt în siguranță. Pentru că sînt nevoiți să ascundă părți din ei sau din comportamentele lor. Mint de frică, cel mai adesea. Mint din cauza adulților care nu îi pot iubi așa cum sînt. Mint pentru că doar așa pot fi acceptați. Dar minciuna devine răspuns automat în scurt timp pentru un sistem nervos care detectează foarte repede orice semn de pericol fiindcă a trăit în pericol. Se transformă în tipar de relaționare cu întreaga lume- așa ajungem să mințim și să ascundem lucrurile pe care le considerăm nedemne, rușinoase, insuficient de bune, care ne pun într-o lumină proastă. Sau ca să obținem ceva ce altfel nu am reuși.

Și, cel mai grav, nu îi mințim doar pe ceilalți, ci ne mințim și pe noi înșine ca să nu trăim într-o continuă disonanță cognitivă.

Minciuna, însă, ne ține captivi în traumă: un sistem nervos care are de acoperit un fals e un sistem nervos în alertă. Nu poți fi cu adevărat relaxat cînd știi că poți fi descoperit, devoalat, deconspirat.

Am mințit și eu suficient, doar vin din traumă cu T mare. Fiecare minciună pe care am spus-o a fost din frică - cel mai adesea frica cea mai mare era că voi fi alungată și respinsă dacă oamenii vor vedea cu adevărat ce defectă sînt. Pe mama am mințit-o mult, ca adult, îi ascundeam lucruri, mă temeam de reacțiile ei, iar asta vorbește despre cît de “adult” eram în relație cu ea. Și în general, fiindcă nu poți fi imatur emoțional în relație cu mama, dar matur în restul relațiilor. E teribil de reconfortant să pot să îi spun mamei orice, să nu existe niciodată vreo teamă, vreo tresărire, abia cînd am reușit să fac asta am simțit că sînt și eu adult.

A spune adevărul este, de fapt, un mod incredibil de a ne vindeca și de a ne maturiza emoțional. Cînd nu (ne) mai mințim putem începe să creștem, dar și să ne obișnuim, să ne antrenăm sistemul nervos autonom cu liniștea, cu relaxarea cu care vine adevărul la pachet.

Putem deveni curioși legat de asta atunci cînd ne surprindem “fardînd” adevărul, mințind sau ascunzînd lucruri: de ce am simțit nevoia să facem asta? Cînd am început să mințim? De ce anume ne temem atunci cînd decidem să nu spunem adevărul? Care sînt consecințele pe care încercăm să le evităm?

Uneori, în spatele minciunilor e o stimă de sine foarte scăzută pe care încercăm să o compensăm cu frînturi de adevăruri augmentate cu ficțiune. Alteori e o teamă teribilă că am putea fi respinși și abandonați dacă ceilalți vor vedea cine sîntem cu adevărat. Sînt și dăți în care minciuna ne poate salva viața - în relațiile abuzive, de exemplu, cu un partener gelos patologic. Sau pur și simplu sîntem people-pleaseri și de teamă să nu îi supărăm pe ceilalți cu adevărul nostru îl ascundem.

Oricum ar fi, e semn de imaturitate emoțională, de traumă și merită să fie privit cu compasiune și curiozitate. Și sinceritate față de noi înșine. Fiindcă cel mai adesea nu putem admite nici față de noi înșine (dacă îi mințim de multă vreme pe ceilalți) că nu sîntem bine. Că avem nevoie de ajutor. Că ne-am mințit și pe noi.

Dar mai ales avem nevoie să ne privim cu compasiune - cu cît mai aspru ne judecăm, cu atît mai mare tentația de a ne minți va fi mai mare. Doar atunci cînd compasiunea este prezentă ne vom permite să vedem adevărul (H. Almaas a spus asta, iar eu o trăiesc în fiecare zi în munca mea cu mine și cu alții).

Cînd alegem să începem să (ne) spunem adevărul, începem să ne vindecăm.” Petronela Rotar

 

Nu lua în mod automat drept „adevăr” ceea ce îți spune o persoană, indiferent cât de cunoscută este ea, cât de populară este ea, chiar dacă este o vedetă, chiar dacă a scris cărți sau are un site pe care îl citesc mulți oameni, etc. Nu lua în mod automat drept „adevăr” nici ceea ce îți spun eu.

Verifică dacă acea informație este și adevărul tău.

Dacă simți că acea informație rezonează cu tine pune-o în practică, vezi dacă are rezultate benefice pentru tine și dacă are, perfect, folosește-o în continuare.

Dacă nu are rezultate benefice, dă la o parte informația respectivă, fiindcă poate fi „adevărul” acelui om, dar nu este și „adevărul” tău. Nu purta un pantof care nu este mărimea ta doar pentru că ai văzut că îl poartă un om pe care îl urmărești/ admiri/ în care ai încredere.

Informațiile pe care le ofer eu nu reprezintă Adevărul absolut; sunt doar adevărurile mele, sunt lucrurile care funcționează în cazul meu, sunt modul în care văd eu lumea, de la „fereastra” mea.

Viziunea mea despre ce înseamnă puterea autentică reprezintă doar viziunea mea. Sunt multe căi care te conduc către puterea autentică; ceea ce vă prezint eu este doar calea care a funcționat pentru mine. Și vorbesc despre ceea ce a funcționat în cazul meu pentru că sper că aceste informații îi vor ajuta și pe alții în Călătoria lor. (Gary Zukav) Traducerea Mihaela Dan

„Ce facem când ne simțim judecați de alți oameni?”

În general, în trecut au existat două moduri în care acționau oamenii atunci erau judecați.

*Unul dintre acestea a fost să reacționeze dezechilibrat, să se supere, să-i reproșeze celuilalt, să-l acuze că este….. („nedrept”, „rău”, „nerecunoscător”, etc), să-l judece, la rândul său, pe acel om.

Mulți reacționează în acest fel, pentru că este dureros să fii judecat, simți că mesajul care ți se transmite este „Nu te accept așa cum ești”.

*Al doilea mod de a reacționa este să te retragi în interiorul tău, ca într-o cochilie și să nu mai faci nimic care să-i supere/ deranjeze/ irite pe ceilalți. Învățăm să nu ieșim în evidență cu nimic, să le facem pe plac celorlalți, să spunem/ facem ce „trebuie” ca să nu deranjăm pe nimeni și astfel, să nu fim judecați. Rezultatul este că ne judecăm pe noi înșine, ne negăm propriul adevăr, ne negăm pe noi înșine.

Dar există și un alt treilea mod în care putem răspunde atunci când suntem judecați de alții și lucrurile pe care ni le spun ei ne apasă butoanele: dacă tu conștientizezi că, de fapt, persoana care te judecă nu este dispusă să te accepte așa cum ești, identifici imediat și „remediul”: să înveți să te accepți tu pe tine însuți.

Deci nu e vorba de a încerca să faci ceva ca să te accepte acea persoană, ci este vorba despre a încerca să înveți să te accepți tu pe tine însuți.

Exemplu: Dacă eu am să-ți spun „Nu ești un bun prieten pentru mine, nu mă asculți când vreau să vorbesc cu tine!”, iar în opinia ta acest lucru nu este adevărat și chiar te supără că am spus așa ceva, verifică de ce anume a ajuns cineva (în acest caz, eu) să te judece, să îți spună că nu ești un bun prieten. Mai exact, verifică unde anume nu ai fost un bun prieten pentru tine însuți, în ce situație/ relație/ zonă a vieții tale te-ai tratat într-un mod lipsit de respect, unde anume nu te-ai ascultat pe tine însuți.

Alt exemplu: Dacă cineva îți spune că l-ai mințit, dar tu știi nu este adevărat, că ai fost întotdeauna sincer/ onest cu acel om și faptul că el te judecă în acest mod te doare, verifică în ce context/ relație/ zonă a vieții tale nu ești sincer cu tine însuți, unde te minți pe tine însuți. (Kerry K.) Traducerea Mihaela Dan

Dacă ar fi să menționez un lucru pe care l-aș putea îmbunătăți în relația mea de cuplu, acesta este comunicarea. Pentru mine este ușor să vorbesc public, este natural, însă acest gen de comunicare este cu totul altceva față de comunicarea în cadrul relației de cuplu.

Comunicarea în relația de cuplu este un punct slab pentru toți bărbații, pentru că noi nu am fost învățați să spunem ce simțim.

Și eu mai am de învățat în a nu mă teme să spun adevărul în relația mea de cuplu, în a nu mă teme să spun sincer ce simt și ce gândesc; să fac aceste lucruri într-un mod iubitor, dar să spun adevărul.

Pentru mine, care fac consiliere cu cupluri, este șocant să văd cât de mult se ascunde adevărul în relații. Ește șocat să văd că foarte des, partenerii de cuplu nu-și spun adevărul, nu sunt sinceri unul cu celălalt, din diverse motive. Este șocant să văd cât de puțini oameni funcționează din spațiul onestității în relații și ce nivel redus de comunicare există între ei. Ei își mint partenerul și se mint și ei pe înșiși, fără să-și dea seama că aceste emoții reprimate, aceste adevăruri negate/ ignorate/ ascunse duc la degradarea relației.

Cu cât lucrăm mai mult cu noi înșine și învățăm să ne spunem adevărul în relație, cu atât evoluăm ca și ființă și cu atât devenim un partener mai bun, contribuind la sănătatea relației. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan

"Cele mai multe femei au fost programate la modul subtil, fiind învățate că trebuie să se pună pe ultimul loc în ordinea priorităților, așa cum a fost ea stabilită de societatea patriarhală... Ele au acceptat tacit că nevoile lor - indiferent dacă era vorba de nevoi fizice, emoționale, mentale sau spirituale - erau cele mai puțin importante în familie și în ierarhia socială.

Cele mai multe dintre noi s-au conformat în tăcere.

Cele mai multe dintre noi au crezut că e “de datoria noastră”, a femeilor, să ne punem pe ultimul loc.

Cele mai multe dintre noi au jucat rolul martirului și s-au sacrificat pentru alții.

Cele mai multe dintre noi nu au pus niciodată la îndoială această stare de fapt.

Nenumărate femei cu inimile rănite au jucat acest rol de martir toată viața lor, de milenii. Noi am încercat să-i facem fericiți pe toți cei din jurul nostru. Am considerat că este responsabilitatea noastră să le facem pe plac altora, renunțând la propriul nostru adevăr, la nevoile și dorințele proprii, din dorința de “a fi bine”, într-o încercare de “a trăi în bună înțelegere”.

De-a lungul timpului, noi, femeile, am încercat să fim fericite făcându-i pe toți ceilalți fericiți. Dacă ceilalți erau fericiți, simțeam că ne-am jucat perfect rolul și că astfel, puteam să ne considerăm și noi fericite.

Pentru o vreme am fost mulțumite că persoanele dragi au nevoie de noi. Am crezut că dacă au nevoie de noi o să ne simțim apreciate, acceptate și iubite. Tot ce ne doream era o validare a valorii noastre, venită din partea celor ale căror nevoi le-am pus mai presus de nevoile noastre.

Dar a fost un preț uriaș de plătit, pentru că simțeam un gol interior, o amorțeală întunecată... O amorțeală pe care nici măcar nu puteam să o identificăm, pentru că ea a fost mereu acolo, distrugându-ne pe tăcute respectul de sine, demolându-ne puțin câte puțin puterea personală, închizându-ne încetul cu încetul inimile.

Noi am încercat cu îndârjire să umplem acest gol interior care apăruse ca urmare a faptului că ne-am neglijat nevoile și dorințele proprii, că ne-am negat/ ignorat propriul adevăr și că am acceptat să trăim zi de zi în acest fel. Am încercat să umplem acest gol interior preocupându-ne și mai mult de binele celorlați, concentrându-ne și mai mult pe nevoile și dorințele lor, în speranța că fărâmele de iubire primite din partea acestora ne vor fi de ajuns și în sfârșit, ne vom simți și noi împlinite, fie și pentru o perioadă scurtă de timp.

Noi n-am înțeles, nu ne-am dat seama că, de fapt, acest gol era provocat de lipsa de IUBIRE. Noi am dat mereu de la noi - am dat atât de mult, încât rezervoarele noastre s-au golit.

Aceasta e durerea ascunsă din istoria Femininului, care a fost gravată în paginile timpului, în societatea patriarhală a Pământului.

Vremurile se schimbă acum. Femeia și-a recuperat și asumat puterea personală. Ea s-a ridicat în toată gloria ei și în cele din urmă, a înțeles că golul pe care îl simte în interiorul ei nu poate fi umplut decât din interior.

Ea nu mai pune nevoile altora deasupra nevoilor proprii. Ea își rostește adevărul cu grație. Își urmeaza calea sigură pe ea, acceptând doar ceea ce rezonează cu ea și ce o onorează.

Și în acest fel, Femeia nu se schimbă doar ea însăși - ea schimbă lumea. Nu-și mai dorește ca ceilalți să aibă nevoie de ea, ca să se simtă validată; a plătit un preț prea mare atunci când își baza fericirea proprie pe fericirea altora, așa că în cele din urmă, a decis să se pună pe ea însăși pe primul loc în ordinea priorităților sale."

Sursa: Karen Star

Care sunt instrumentele de lucru care vă pot fi de folos de lucru în perioada următoare, în care vom trece printr-o reevaluare?

Principalul instrument ești tu însuți, în sensul în care este necesar să continui să lucrezi cu tine însuți, să-ți conștientizezi emoțiile și să-ți permiți să le simți, atunci când apar. Și să le conștientizezi la modul „Simt tristețe acum”, „Simt furie acum”, nu la modul „Sunt trist”/ „Sunt furios”. Tristețea sau furia sunt doar lentilele prin care privești lumea la acel moment, nu sunt ceva cu care să te identifici.

Dacă discutăm în termeni de adevăr/ minciună, în acest caz, „adevărul” este acela că în momentul respectiv simți tristețe/ furie (adică niște emoții temporare), iar „minciuna” este „eu sunt trist/ furios”, adică faptul că te identifici cu acele emoții.

Totul va fi despre a conștientiza ce este adevăr și ce este minciună în ființa/ viața/ lumea noastră, despre a demonta minciunile, despre a spune adevărul și a trăi în adevăr.

Dat fiind că oamenii eliberează în această perioadă tot ce este „minciună” (energii de vibrație joasă) în corpul lor fizic, mulți dintre ei vor experimenta tot felul erupții, alergii, junghiuri, dureri, migrene, amețeli, vor vomita, vor plânge foarte mult, vor avea pofte alimentare foarte ciudate – va fi un nou nivel al problemelor de sănătate la nivel colectiv, pe măsură ce corpul noastru fizic începe să scoată la suprafață energiile de vibrație joasă care trebuie curățate. Va fi un gen de detoxifiere masivă și asta va implica, printre altele, valuri de căldură/ fierbințeală interioară cum n-am mai experimentat până acum.

Dacă ați avut în trecut simptome ale Ascensiunii care au însemnat valuri intense de căldură în interiorul corpului și transpirații abundente, acelea n-au fost nimic față de ce ați putea experimenta în perioada următoare. Este posibil să transpirați abundent când afară sunt temperaturi foarte joase, nu o să vă vină să credeți că este posibil așa ceva. Dar toate acestea sunt parte a procesului de curățare a corpului vostru fizic.

Oamenii vor mai experimenta răceli, gripe și alte probleme de sănătate pentru care de obicei dau vina pe bacterii sau viruși; de fapt, este vorba despre faptul că trupul vostru trece printr-o detoxifiere masivă. Și după ce treci printr-o astfel de detoxifiere urci la un nou nivel de vibrație.

Vor fi mai multe etape de detofixiere, însă nu e neapărat nevoie să fie foarte dureros sau oribil; dacă voi colaborați cu corpul vostru fizic puteți depăși mai ușor astfel de perioade de curățare energetică.

Fiți atenți la ce vă cere corpul vostru, la ce tip de mâncare vă cere, la câtă apă vă cere, la câtă odihnă vă cere; dați-i ce vă cere. Este FOARTE IMPORTANT să colaborați cu corpul vostru fizic ca să vă fie mai ușor.

Nu urmați indicațiile altora cu privire la ce e bine/ sănătos pentru voi; ascultați-vă corpul fizic, fiindcă el știe cel mai bine de ce anume are nevoie în fiecare moment.

Este posibil să aveți nevoie să dormiți mai mult decât de obicei, fiindcă trupul vostru are nevoie de odihnă ca să facă față acestui proces foarte intens de detoxifiere. (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

′′Majoritatea oamenilor, inclusiv noi înșine, trăiesc într-o lume a ignoranței relative. Suntem chiar confortabili cu acea ignoranță, pentru că este tot ce știm. Când începem prima dată să ne confruntăm cu adevărul, procesul poate fi înfricoșător, iar mulți oameni fug înapoi la viețile lor vechi. Dar dacă continui să cauți adevărul, în cele din urmă îl vei putea descurca mai bine. De fapt, tu vrei mai mult!

E adevărat că mulți oameni din jurul tău pot crede că ești ciudat sau chiar un pericol pentru societate, dar ție nu-ți pasă. După ce ai gustat adevărul, nu vei mai vrea niciodată să fii ignorant." (Socrates Socrate)


"În aceste vremuri este necesar mai mult ca oricând să ne folosim discernământul și să verificăm toate informațiile/ mesajele care ni se transmit pe orice cale: „Este acest lucru adevărat pentru mine? Rezonez sau nu cu această informație?”.

Cu cât crești mai mult ca nivel de vibrație ești capabil să discerni tot mai bine dacă informațiile/ semnalele/ mesajele care vin către tine din exterior, indiferent pe ce cale, reprezintă adevărul tău sau nu. Nu mai crezi în mod automat că o informație este „adevărată”, numai fiindcă ea îți este servită de o autoritate politică/ administrativă, de un „expert”, de o persoană care are o funcție importantă, de o vedetă, de presă, de o persoană pe care o admiri, etc. Filtrezi totul prin prisma rezonanței tale, ești atent/ verifici totul: „Rezonează cu mine sau nu acest lucru?”.

Informațiile/ știrile/ mesajele pe care le primiți, indiferent în ce formă vă sunt ele prezentate/ servite, au o energie. Voi puteți simți energia fiecărei informații, o puteți verifica observând dacă rezonează sau nu cu voi, puteți stabili astfel dacă este adevărată sau nu pentru voi.

Noi am fost programați ca dacă auzim sau vedem un lucru, să considerăm în mod automat că el este adevărat, că lucrurile sunt așa cum par/ ne spun „autoritățile” că sunt. Am fost învățați să înghițim pe nemestecate informațiile care ne sunt servite pe diverse surse, „adevărurile oficiale”. Nu am fost obișnuiți să ne folosim discernământul, să vedem dincolo de aparențe. Am funcționat ca niște roboți și am fost manipulați toată viața.

De aceea este spre Binele nostru să încetăm să mai funcționăm ca niște roboți, să încetăm să mai luăm în mod automat de bune „adevărurile oficiale”, să ne folosim discernământul și rezonanța pentru a determina ce este adevărat și ce nu. Așa ieșim din Matricea 3D.

Și când descoperi care este adevărul tău nu te deranjează că alții au un alt adevăr, nu te cerți cu cei care au alt adevăr, nu îi contrazici, nu ai impresia că ei „greșesc” și tu „ai dreptate”.

Nu are nicio importanță pentru tine dacă toți ceilalți au un alt adevăr decât tine. Tu rămâi ancorat în adevărul tău, îți împărtășești adevărul dintr-un spațiu al Suveranității personale și le permiți celorlalți să creadă ce vor, să aibă adevărul lor.

Numai tu decizi care este adevărul tău. Nimeni altcineva nu poate să-ți spună care este adevărul tău, ce rezonează cu tine." (Lorie Ladd) Traducerea Mihaela Dan

“Cea mai mare greșeală pe care o fac unii oameni este aceea că ei continua să se justifice în fața altora, ei tot încearcă să le explice celorlalți de ce spun ceea ce spun, de ce fac ceea ce fac, de ce aleg ceea ce aleg.

Ei continua să încerce să explice cum gândesc și cum simt unor persoane care nu îi VĂD/ AUD cu adevărat, care nu-i înțeleg și nici nu sunt dispuși să facă un efort ca să-i înțeleagă.

Simplul fapt că anumiți oameni nu vă înțeleg, că simțiți că e nevoie să vă justificați iar și iar în fața lor, ar trebui să vă spună ceva cu privire la acei oameni și la relația voastră. Simplul fapt că anumiți oameni nu vă înțeleg, că trebuie să vă justificați iar și iar în fața lor, este o dovadă clară că ei nu sunt pe aceeași lungime de undă cu voi, că nu rezonați și că voi vă lăsați trași în jos vibrațional, doar ca să-i păstrați în viața voastră.

Aud atât de mulți oameni care-mi spun că-și doresc să atragă iubire și abundență în viața lor… Cum vreți voi să atrageți iubire și abundență dacă vă răniți singuri, continuând să rămâneți alături de niște persoane care nu vă ascultă, nu vă aud, nu vă înțeleg? Asta nu e iubire!

La un moment dat va trebui să vă iubiți pe voi înșivă suficient de mult ca să încetați să vă mai lăsați trași în jos energetic și să vă vedeți de drumul vostru, în ritmul potrivit pentru voi, să vă atingeți cel mai înalt potențial! “ (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan

"Oamenii l-au numit pe Gautama Buddha nebun, l-au numit pe Iisus Hristos nebun, l-au numit pe Socrate nebun...

Masele consideră "nebun" pe Oricine nu face parte din nebunia colectivă, pe Oricine trece dincolo de această nebunie.

Este firesc ca oamenii să-l urască pe omul adevărului: este un făcător de probleme...

Cu minciunile tale te simți în siguranță, și deodată vine el ...să-ți provoace îndoială, să-ți tulbure credința oarbă în ceea ce te-au făcut să crezi.

Adevărul- este întotdeauna în contradicție cu dogmele maselor.

Adevărul este individual, iar masele nu sunt interesate de adevăr.

Masele cauta comoditate... si consolari.

Masele nu sunt formate din exploratori, aventurieri, indivizi care se aventurează în necunoscut, fără teamă, și își riscă viața pentru a-și descoperi sensul vieții și al întregii existențe.

Masele vor pur și simplu să audă minciuni convenabile și comode. Fără să depună niciun efort, se pot relaxa în acele minciuni care servesc doar ca si consolare.

Mulțimea îi urăște pe cei care vor să fie un individ Unic, care vor să-și urmeze Calea particulară, un stil de viață.

Masele vor să fii pur și simplu - „unul dintre ei”. (OSHO)

Unii oameni au nevoie de titlurile/ funcțiile/ diplomele lor ca să se simtă importanți. Ei se identifică cu titlul/ funcția lor sau cu alte elemente de acest gen, care „dau greutate” numelui lor. Acești oameni simt că dacă își spun doar numele nu este suficient, fiindcă ceilalți nu vor fi atât de impresionați ca atunci când spun ceva de genul: „Sunt doctorul X”, „Sunt preotul Y”, „Sunt directorul Z”, „Sunt avocatul T”. Și se prezintă în acest fel în contexte în care nu are nicio importanță titlul/ profesia/ funcția lor, pentru că nu sunt întâlniri/ discuții profesionale.

Oamenii care au cu adevărat valoare nu au nevoie să se prezinte la modul „Numele meu este doctor Cristian Ionescu”, pentru că numele lor înseamnă ceva pentru cei care știu să aprecieze adevărata valoare.

Când ai ajuns la un anumit nivel, numele tău este suficient, oamenii știu cine ești fără să mai adaugi „doctor/ avocat/ director/ preot/ profesor universitar doctor”, etc, pentru că ei au auzit despre tine și despre valoarea ta.

Ești suficient de sigur pe tine încât să lași deoparte titlurile tale sau ai nevoie de ele ca să-ți mascheze slăbiciunea și nesiguranțele?

Dacă atunci când facem cunoștință într-un cadru care n-are legătură cu activitatea ta profesională, tu îmi spui „Sunt doctorul/ avocatul/ directorul/ preotul/ profesor universitar doctor X”, deja știu cu cine am de-a face.

Dacă simți nevoia să spui „Eu sunt șeful aici!” eu știu clar că nu tu ești șeful. Dacă ai fi cu adevărat șeful s-ar vedea cu ochiul liber, nu ar fi nevoie să precizezi asta.

Dacă simți nevoia să-mi spui ce titluri/ funcție ai, ca să te asiguri că am înțeles cât de important ești tu, știu că nu ești atât de important pe cât te dai, că ești nesigur pe tine și slab.

„Eu sunt bărbatul în casa asta!” Dacă simți nevoia să o spui, pentru mine e clar că nu ești tu bărbatul în acea casă. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Asigurați-vă că atunci când serviți Binele comun - indiferent în ce formă faceți asta -, o faceți atât de bine, încât atunci când lipsiți, oamenii vă simt lipsa. Faceți-o atât de bine, încât dacă plecați, cei care rămân vă simt lipsa.

Asigurați-vă că ceea ce le oferiți oamenilor, servind Binele comun, este atât de bun, îi „hrănește” energetic/ spiritual/ intelectual/ emoțional în asemenea măsură, încât ei simt foarte clar că faceți diferența.

Eu așa fac. Și când nu dau niciun semn de viață mai multe zile la rând, sunt oameni care îmi trimit mesaje, care mă întreabă dacă sunt bine, pentru că simt lipsa mea, pentru că simt că le lipsește ceea ce le ofeream eu.

Dacă atunci când ieși din viața unui om, acel om nu simte nicio diferență/ pierdere, înseamnă că n-ai însemnat mare lucru pentru el, că n-ai adus cine știe ce valoare în viața lui.

Treaba ta este să servești Binele comun la nivel de excelență, astfel încât oamenii să simtă că faci diferența în viața lor.

Este un mare compliment ca oameni care au un anumit statut social/ profesional/ spiritual să apeleze la tine pentru un sfat, o opinie/ consiliere – dacă fac asta, înseamnă că ei cred că tu chiar îi poți ajuta, că ești la nivelul la care le poți oferi un sfat valoros. Cu cât acei oameni au o poziție mai înaltă în leadership, cu atât este mai mare complimentul.

Eu, unul, în situația în care am nevoie de ajutor nu apelez niciodată la oameni care au dezamăgit în trecut, care nu au făcut ce au promis, care nu au oferit servicii la calitatea pe care s-au angajat să o ofere, care s-au dovedit incompetenți sau neserioși. Și cred că niciun lider adevărat nu apelează la astfel de oameni.

Dacă te sun și îți cer ajutorul, o fac pentru că sunt convins că ești omul potrivit pentru mine, că ești foarte bun în acel domeniu. Faptul că te-am sunat ca să-ți cer ajutorul este în sine un compliment. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Dumnezeu v-a binecuvântat cu atâtea lucruri minunate în viața voastră.

Vă întreb: voi cum serviți Binele comun, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce v-a dat El?

Eu i-am spus lui Dumnezeu că atât timp cât îmi cere să-l slujesc, o voi face, chiar dacă la un moment dat o să simt că aș vrea să mă retrag și să las locul altora mai tineri. Dar o voi face atât timp cât îmi va cere să o fac, pentru că eu sunt al Lui.

Voi cum serviți Binele comun, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce v-a dat Dumnezeu?

Și nu e cazul să-mi răspundeți mie, e suficient să vă răspundeți vouă înșivă. Și dacă vă dați acest răspuns și sinceri fiind, recunoașteți că nu este un răspuns satisfăcător, cereți-i lui Dumnezeu în zilele următoare să vă arate: „Doamne, din tot ceea ce ai pus în mine, ce aș putea folosi în prezent, pentru a servi Binele comun în modul dorit de Tine?”.

Este posibil ca tu să nu servești Binele comun pentru că de foarte mult timp simți că nu ai nicio valoare, că nu ești bun de nimic. Oamenii care au fost traumatizați pentru o perioadă mai lungă ajung să creadă că nu sunt buni de nimic, că nu valorează doi bani; ei cred că nimeni nu-i vrea.

Dumnezeu te vrea.

Nu contează cine ești, câți ani ani, ce studii ai, ce situație financiară ai, ce ai făcut în trecut, nu contează nimic din toate astea; Dumnezeu te vrea și te poate folosi în Lucrarea Sa. Indiferent cine ești, indiferent care a fost experiența ta de viață, tu ai ceva valoros de oferit și Dumnezeu știe cum să te folosească în Lucrarea Sa. Totul este ca tu să fii dispus să te lași ghidat de Dumnezeu. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Nu vă evaluați succesul după criteriile lumii materiale!

Adevăratul succes ține de cât de eficient ești în a face ceea ce vrea Dumnezeu să faci, în ceea ce este menit să faci.

Nu vă evaluați succesul după mărimea congregației/ comunității pe care ați strâns-o în jurul vostru, după numărul celor care vă ascultă învățăturile/ participă la slujbele/ cursurile/ seminariile pe care le țineți, după numărul celor care vă urmează, după numărul celor care vă dau like sau vă urmăresc pe rețele de socializare.

Dumnezeu nu te alege ca să lucreze prin tine pentru că ai anumite studii, pentru că ai un anumit statut social, pentru că ai o funcție importantă, pentru că provii dintr-o familie bună, pentru că ai relații sus-puse, pentru că ești faimos. Nimic din toate astea nu contează pentru Dumnezeu. Nu acestea sunt criteriile pe baza cărora te promovează Dumnezeu.

Unul dintre criterii este acela că ești dispus să capitulezi și să dai drumul la ceea ce Dumnezeu îți cere să scoți (sau scoate El) din viața ta, că înțelegi că dacă ceva/ cineva a ieșit din viața ta, este pentru că era menit să iasă, pentru că nu-și mai avea locul în viața ta. Persoanele care sunt menite să rămână în viața ta nu vor pleca, indiferent ce se va întâmpla.

Înțelege că lucrurile care se întâmplă în viața ta nu sunt decise de Dumnezeu de azi pe mâine, după cum are chef sau după cum te rogi tu de El; Planul vieții tale este deja stabilit atunci când tu te naști, lucrurile sunt „așezate” foarte minuțios, în așa fel încât să parcurgi un anumit traseu și să ajungi la momentul potrivit în locul potrivit, pentru a întâlni oamenii potriviți. Tu nu ai idee că Dumnezeu lucrează în tine și te pregătește pentru etapa următoare în timp ce tu ești la pământ, suferind și întrebându-te cum vei ieși la liman din acea încercare.

Tu nu știi că toată durerea și suferința prin care treci are un rost, că te învață niște lecții prețioase, care îți vor fi de folos în etapa următoare, când vei fi promovat.

Tu nu știi că Dumnezeu scoate oamenii din viața ta cu un motiv bine întemeiat, că face loc pentru ca alți oameni să intre.

Tu nu știi că faptul că iubești un om (și nu mă refer la „iubirea” romantică disfuncțională) și rămâi lângă el indiferent prin ce trece nu este întâmplător. De fiecare dată când cineva simte pentru tine Iubire, când vede Esența ta (pe care alții n-o văd) și asta îl face să rămână alături de tine indiferent prin ce treci, nu este întâmplător – este mâna lui Dumnezeu. El face ca anumiți oameni să se simtă atrași/ să rezoneze la modul profund cu tine și alții să nu rezoneze cu tine, să nu se poată conecta cu tine. Acceptă, când se întâmplă astfel de lucruri!

Dă drumul oamenilor care vor să iasă din viața ta și primește alături de tine oamenii cu care simți că rezonezi la modul profund. Este mâna lui Dumnezeu, nu opune rezistență! Nu te mai simți vinovat, nu mai considera că ai eșuat dacă niște relații se rup și niște oameni care îți erau apropiați se îndepărtează! Nu ești vinovat de nimic, nu ai eșuat; pur și simplu a venit timpul ca acea relație să se încheie, acei oameni nu fac parte din Destinul tău.

Și vă anunț că toți impostorii vor fi scoși din viața voastră, că vă place sau nu, pentru că ei nu sunt parte a Destinului vostru. Iar dacă vă veți agăța de ei o să vă faceți singuri mari probleme. Când ei vor să plece, lăsați-i să plece! (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Pentru a-și înfăptui Lucrarea, Dumnezeu va folosi orice persoană are la dispoziție. Nu contează cine ești, nu contează ce trecut ai, nu contează cât de traumatizat ai fost în viața ta, nu contează că nu ai școală, nu contează că n-ai un ban în buzunar.

Dumnezeu va alege să-i folosească pe cei care sunt dispuși să facă ce le cere El să facă, care sunt dispuși să capituleze și să urmeze ghidarea divină, indiferent cât de ciudate/ riscante/ periculoase/ lipsite de sens ar părea minții lor instrucțiunile pe care le primesc. Dumnezeu va folosi oamenii despre care știe că vor face orice ce le cere să facă, vor merge oriunde unde le cere să meargă, vor spune orice le cere să spună, care sunt maleabili în mâna Sa, care se lasă modelați precum lutul pe roata olarului.

Pentru a-și împlini Lucrarea, Dumnezeu va folosi, la nevoie, prostituate, oameni ai străzii, vagabonzi, oameni care sunt tratați ca niște paria.

Este alegerea fiecăruia dintre noi dacă suntem dispuși să-i permitem lui Dumnezeu să lucreze prin noi sau nu.

Și dacă Dumnezeu lucrează prin tine nu este pentru că ai fi superior altora sau pentru că tu „meriți” această onoare și alții n-o merită; singurul motiv pentru care Dumnezeu lucrează prin niște oameni și nu lucrează prin alții este acela că primii sunt dispuși să facă orice le cere Dumnezeu să facă, indiferent cum sunt priviți/ tratați de cei din jur, cu orice risc, pe când ceilalți nu au curajul să facă asta.

Tu ești dispus să faci orice îți cere Dumnezeu să faci?

Când am început activitatea în serviciul lui Dumnezeu, în urmă cu 40 de ani, i-am spus așa: „Doamne, poți găsi oameni care sunt mai pricepuți decât mine la asta, dar n-o să găsești pe cineva care să fie mai dornic decât mine să Te slujească. Spune-mi ce vrei să fac și voi face! Nu știu de ce m-ai ales pe mine, dar vreau din toată inima s-o fac. Nu sunt calificat pentru ceea ce vrei să fac, dar vreau din toată inima s-o fac. Dacă tu îmi arăți ce să fac, eu sunt hotărât s-o fac”.

Faptul că ești inflexibil, că vrei să deții controlul, că faci lucrurile așa cum vrei tu, nu cum îți cere Dumnezeu să le faci, te va aduce în situația de a rata niște oportunități. Dumnezeu n-o să tragă de tine și n-o să se roage de tine să faci ceva ce altcineva va face fără să crâcnească.

Nu vrei să faci ce îți cere El să faci, foarte bine, la revedere! Fă ce vrei tu și vezi ce o să iasă. Și uneori vei ajunge să fii invidios/ să dușmănești un om care a fost „promovat” pentru că a făcut ceea ce i-a cerut Dumnezeu să facă, după ce tu ai refuzat să faci acel lucru. Ai ratat o oportunitate care te ducea un pas înainte pe calea Destinului tău. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Dacă tu faci ceea ce îți spune Dumnezeu să faci, nu contează ce cred/ spun alții despre tine.

Când Dumnezeu este alături de tine, nu contează cât de dezechilibrată pare lupta cu Goliat, la prima vedere. Când Dumnezeu este alături de tine, chiar dacă El îți cere să intri în luptă cu mâine goale, vei ajunge să-ți dobori adversarul cu armele lui.

Nu contează că nimeni nu crede în tine, că nimeni nu te susține, că nimeni nu crede că tu ai fi cel ales de Dumnezeu pentru a-și face Lucrarea.

Nu ai nevoie de aprobarea altora pentru a face ceea ce-ți cere Dumnezeu să faci. Nu mai încerca să le explici celorlalți de ce faci ceea ce faci, nu mai încerca să-i convingi să te susțină, nu mai încerca să-i atragi pe partea ta; dacă Dumnezeu spune că poți s-o faci, poți s-o faci. Nu contează ce spune mama ta, ce spune matușa/ unchiul tău, ce spun copiii tăi; dacă Dumnezeu spune să faci un lucru, fă-l!

Când discutăm despre a urma ghidarea lui Dumnezeu, decizia o iei tu, de unul singur, nu faci exerciții de democrație, întrebându-i pe toți cei apropiați dacă sunt de acord sau nu cu ce vrei să faci.

Dacă Dumnezeu e cu tine, nu contează că toată lumea e împotriva ta. Nu mai încerca prin toate mijloacele să-i faci pe ceilalți să creadă în tine! Nu ai nevoie să convingi pe nimeni că ești capabil să faci ceea ce ți-a cerut Dumnezeu să faci. Asta este între tine și Dumnezeu.

Nu-ți mai plânge de milă, nu mai da vina pe părinții tăi care nu te-au iubit sau pe frații tăi care te-au urât sau pe celelalte rude care nu știu ce ți-au făcut. Sunt nenumărați oameni care au ajuns să aibă succes deși au avut mame denaturate sau sau n-au avut tată sau au fost abuzați în copilărie. Termină cu scuzele! Nu ai nevoie ca totul în viața ta, de la naștere și până în prezent, să fi fost numai iubire și armonie, ca să ai succes! (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Dacă cineva ți-a spus că atunci când îl primești pe Dumnezeu în viața ta totul va merge ușor și armonios pentru tine, te-a mințit. Când Dumnezeu intră în viața ta și preia controlul, îți va întoarce viața pe dos, va face curățenie generală în toate domeniile. Dacă vrei să stai liniștit în zona ta de confort, nu mai spune că vrei ca Dumnezeu să intre în viața ta.

Dumnezeu o să intre în activitatea ta profesională, o să intre în viața ta personală, o să intre în relația ta de cuplu, o să facă ordine în modul în care îți cheltuiești banii și chiar și în viața ta sexuală. Dumnezeu este radical, nu lucrează cu jumătăți de măsură.

Dacă vrei să funcționezi în aliniere cu Dumnezeu, să servești Binele comun, trebuie să fii dispus să ieși în evidență, să faci valuri, să spui/ faci lucruri neobișnuite/ ciudate/ controversate, să-i deranjezi/ iriți/ șochezi pe cei din jur. Dacă vrei să treci neobservat nu poți lucra în serviciul Binelui comun, fiindcă Dumnezeu îți va cere să faci lucruri care te vor scoate mult din zona ta de confort și care îi vor scoate și pe ceilalți din zona lor de confort. De cele mai multe ori vei tulbura apele acolo unde te vei afla.

Spiritualitatea nu ți-o dovedești participând la întâlnirile din mica ta comunitate spirituală sau cât stai la slujbă în biserică, ci o dovedești prin modul în care funcționezi/ acționezi în afara acelei comunități restrânse în care vă dați toți credincioși/ spirituali.

Arată-ți spiritualitatea vorbind despre Dumnezeu în viața de zi cu zi, arată-ți spirtualitatea funcționând în aliniere cu Dumnezeu în viața de zi cu zi, ajutând oamenii din jur atunci când ai ocazia să o faci, fiind o binecuvântare în viața altora!

Nu mă interesează să ne adunăm în spatele unor uși închise și să discutăm despre spiritualitate ca și cum am fi superiori altora, nu vreau să vă aud cum vă dați spirituali în privat; ieșiți în lume și arătați acolo cât sunteți de spirituali! Manifestați-vă la modul public ca un om evoluat spiritual, vorbiți la modul public despre Dumnezeu, nu în grupuri restrânse, unde nu e niciun pericol să vă audă cunoscuții, colegii de serviciu, familia!

Cât voi vă jucați de-a spiritualitatea în grupuri restrânse, Dumnezeu caută oameni dispuși să-și asume la modul public credința în El și să-i permită să lucreze prin ei, să aibă curajul să spună/ facă lucruri care vor atrage atenția asupra lor și îi vor face pe cei din jur să-i ironizeze/ judece/ atace/ marginalizeze.

Atunci când ai curajul să-i permiți lui Dumnezeu să lucreze prin tine și faci ce îți cere, te vei trezi că ai intrat pe calea împlinirii Menirii tale. Poate la început n-aveai nicio idee ce este menit să faci, dar pe măsură ce faci ce-ți cere Dumnezeu, devine din ce în ce mai clar pentru tine care îți este Menirea. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

De multe ori, Menirea unui om are legătură cu problemele unor oameni. Tu ești menit să rezolvi problemele unor oameni – în acest fel servești Binele comun.

Ca atare, întreabă-te dacă la acest moment Dumnezeu poate avea încredere în tine ca să te însărcineze cu rezolvarea problemelor unor oameni. Și conștientizează dacă în ultima vreme te-ai tot confruntat cu oameni care aveau același tip de probleme și asta te-a deranjat, te-a făcut să te îndepărtezi de ei. Este posibil ca în acest caz tu să te îndepărtezi de Menirea ta.

Dumnezeu v-a însărcinat pe unii dintre voi să vă ocupați cu rezolvarea unor probleme dificile ale unor oameni, cu lucruri deloc plăcute, care au o energie grea. Aceasta este Menirea voastră. Iar dacă voi ați preferat să dați înapoi când ați avut de-a face cu astfel de lucruri, fiindcă aveau acea energie grea, ați întors spatele Menirii voastre.

Și vă mai spun un lucru: veți constata că dacă îi ajutați pe alții chiar și în perioade în care aveți voi înșivă probleme, acest lucru vă va aduce o ușurare, vă va ajuta pe voi să duceți mai ușor propriile poveri și chiar să rezolvați propriile probleme. Ajutorul pe care îl oferiți altora se va întoarce mereu la voi, într-o formă sau alta.

Dacă vrei să fii ajutat, ajută pe cineva.

Dacă vrei să primești bani, oferă cuiva niște bani.

Dacă vrei să ai parte de mai multă Iubire în viața ta, oferă Iubire (și nu mă refer la „iubirea” romantică disfuncțională).

De multe ori, când se roagă, oamenii o fac pentru că vor ceva de la Dumnezeu. În rest, uită să mai comunice cu Dumnezeu.

Dar Dumnezeu nu este interesat să veniți la el cu „lista de cumpărături”, nu este interesat să veniți la El ca să-i spuneți ce vreți să facă pentru voi; Dumnezeu vrea să vadă ce faceți voi pentru a-i ajuta pe alții. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Înțelegeți un lucru: Dumnezeu vă plasează strategic acolo unde vă plasează, ca să ajutați pe cineva care are nevoie de susținere în acel loc. Toate încercările prin care ați trecut în viața voastră v-au pregătit ca să-i puteți ajuta pe alții care trec prin aceleași încercări sau prin încercări similare. Așa că încetați să-i mai cereți lui Dumnezeu să facă tot felul de lucruri pentru voi și cereți-i să lucreze prin voi, pentru a ajuta alți oameni. Când îi veți cere acest lucru, se va activa ceva în voi, Darurile voastre vor fi folosite așa cum vrea Dumnezeu și veți primi binecuvântarea lui Dumnezeu, veți fi unși de Dumnezeu pentru a face Lucrarea Sa.

Dacă aveți impresia că veți beneficia de acest gen de activare pentru că participați la niște cursuri și cineva lucrează energetic asupra voastră și vă spune că vă face niște inițieri/ activări, vă informez că Dumnezeu nu lucrează așa. El vă va unge atunci când vă veți implica în a-i ajuta pe alții în orice mod în care sunteți voi capabili.

O mulțime de oameni se implică în diverse activități ce au legătură cu spiritualitatea doar așa, ca o chestie interesantă/ amuzantă pe care o faci când și când și care îți poate oferi uneori niște senzații tari și poate niște stări temporare de grație. Asta nu este spiritualitate, este o joacă.

Adevărata spiritualitate te face să te implici la modul serios și sistematic în a-i ajuta pe alții, te face să-i ceri lui Dumnezeu „Doamne, arată-mi cum pot ajuta acolo unde mă aflu, spune-mi ce am de făcut!” și să faci ceea ce ți se cere.

Și pe măsură ce-i ajuți pe alții vei simți binecuvântarea lui Dumnezeu asupra vieții tale. Începi cu lucruri mici, care cresc tot mai mult și pe măsură ce continui să ajuți, vei simți cum te împlinește acest serviciu în slujba Binelui comun, cum te umple de Iubire, de Bucurie și conștientizezi că ceea ce faci este ceea ce e menit să faci. Așa îți descoperi Menirea.

Uneori, când ai inima sfărâmată, constați că ajutorul pentru tine vine după ce ai ales să ajuți un om care are necazuri și mai mari ca tine.

Uneori, când ești la greu, simplul fapt că mergi și ajuți un om care are cancer sau faci voluntariat la un azil de bătrâni te poate face să vezi lucrurile altfel și îți poate aduce vindecarea pe care o cauți. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Noi iubim mai mulți oameni de-a lungul vieții, dar ne dorim ca noi să fim „cea mai mare iubire” a partenerului nostru și ne simțim amenințați de persoanele pe care acesta le-a iubit în trecut, dacă ele reapar în peisaj.

Desigur, dacă între partenerul tău și acea persoană sunt „lucruri neîncheiate”, dacă nu s-a pus cu adevărat punct final acelei relații, dacă cei doi nu simt că acea poveste de iubire este încheiată, este de înțeles că ai rezerve cu privire la prezența fostei iubite/ fostului iubit în viața partenerului.

Dar dacă vechea poveste de dragoste s-a încheiat, dacă amândoi au convingerea că a fost o relație care și-a avut rostul la acel moment și care s-a terminat definitiv, dacă știi că partenerul tău este pe deplin implicat în relația voastră, nu ai de ce să te simți amenințat de faptul că cei doi mai țin legătura, că sunt prieteni.

Dacă este ca partenerul tău să aibă o aventură cu altcineva, o va avea, chiar dacă nu va fi cu o fostă iubită/ un fost iubit.

Dacă tu ești obsedat de ideea „Nu vreau să mai ții legătura cu fostul tău iubit/ fosta ta iubită, nu vreau să mai vorbești cu el/ ea!” înseamnă că ești nesigur, că nu crezi că ai valoare.

Aici este vorba despre a discuta sincer cu partenerul tău, despre a-i spune „Înțeleg că ai iubit acea persoană, că v-au legat niște lucruri, dar am nevoie să știu dacă acum eu sunt cu adevărat alegerea ta”.

Dacă el îți spune „Tu ești alegerea mea. Relația mea de iubire cu această persoană s-a încheiat atunci și rămâne încheiată. Da, am iubit-o și în inima mea va rămâne întotdeauna o afecțiune pentru ea, dar nu este o amenințare pentru relația noastră. Acum nu vreau să fiu cu ea, vreau să fiu alături de tine. Înțeleg că te simți vulnerabil(ă), dar nu ai de ce să te temi. Tu ești alegerea mea”, ai încredere în ceea ce îți spune? (Esther Perel) Traducerea Mihaela Dan

„Din experiența ta, ca terapeut, sunt multe cupluri care au o relație care îi face să se simtă fericiți, împliniți chiar și după 30 sau 40 de ani, dincolo de toate provocările și schimbările prin care a trecut acel cuplu?”

Depinde ce înțelege fiecare prin „fericiți și împliniți”, pentru că de-a lungul timpului oamenii au interpretat în moduri diferite „fericirea” și „împlinirea”. Unii oameni consideră că dacă ești sănătos, ai ce mânca, dacă ai copii și nepoți, ai o slujbă și ești cât de cât respectat în comunitate înseamnă că ești fericit și împlinit. Acești oameni nu s-au gândit niciodată că relația de cuplu ar putea însemna o conexiune de la inimă la inimă, o intimitate reală, în care vă împărtășiți cele mai delicate lucruri unul altuia și în care partenerul îți spune că ești cel mai bun lucru care i s-a întâmplat în toată viața lui.

Bunicii și părinții noștri văd căsnicia în cu totul alt mod decât cel în care o vedem noi. Pentru ei „fericirea” și „împlinirea” în relație reprezintă cu totul altceva decât pentru noi. Noi vrem mult mai multe lucruri de la o căsnicie/ relație de cuplu decât au vrut ei. (Esther Perel) Traducerea Mihaela Dan

Noi am ajuns să credem că odată ce ne-am găsit Alesul vom trăi fericiți până la adânci bătrâneți, nu vom fi înșelați de partenerul nostru. L-am căutat atât de mult, am încercat mai multe relații până l-am găsit, este ceea ce ne-am dorit, ne iubim, deci nu are cum să ni se întâmple tocmai nouă așa ceva, nu ne va înșela.

Și totuși, uneori se întâmplă.

Când partenerul tău te înșeală, acest lucru te distruge, fiindcă îți transmite mesajul „Nu ești singura femeie pentru mine, nu ești Aceea, nu ești de neînlocuit, pot oricând să mă lipsesc de tine”.

Întotdeauna infidelitatea partenerului a fost dureroasă pentru femei, dar în urmă cu decenii femeile nu căutau iubire și încredere în căsnicie, căutau companie, o oarecare siguranță economică, statut social. Acum, când ele au libertatea să-și aleagă partenerul, când ele caută iubirea și încrederea în relația lor de cuplu, infidelitatea este mai dureroasă ca oricând, te sfărâmă pur și simplu, intri într-o criză de identitate. Te întrebi „Cine sunt eu, în aceste condiții? Toată viața mea a fost construită pe o minciună. Ceea ce am trăit eu până acum a fost o minciună. Nu mai pot avea încredere în tine, dar nu mai pot avea încredere nici în mine, în propriile percepții”.

Unii au impresia că oamenii înșeală mai mult acum decât în trecut. În opinia mea nu este vorba despre asta, este vorba despre faptul că acum femeile nu mai trec cu vederea infidelitatea partenerilor lor, așa cum o făceau în trecut.

În trecut femeile depindeau din toate punctele de vedere de soții lor, nu puteau supraviețui în afara căsniciei și de aceea practic bărbații aveau permis de liberă trecere pentru infidelitate, ei o făceau fără nicio reținere și nu existau consecințe.

În plus, erau tot felul de teorii care spuneau că bărbații sunt construiți de la natură în așa fel, încât nu pot fi cu o singură femeie, spre deosebire de femei, care sunt construite de la natură pentru monogamie. Toate lucrurile astea întăreau poziția bărbatului, care era liber să facă ce vrea. Femeile nu puteau decât să tacă și să înghită.

Acum femeile au o independență financiară, nu se mai tem că vor fi excomunicate dacă divorțează, nu mai sunt marginalizate de societate dacă divorțează și ca atare, sunt mai puțin dispuse să tolereze infidelitatea partenerilor lor. (Esther Perel) Traducerea Mihaela Dan

Potrivit unor statistici făcute în SUA, 90% dintre oameni spun că este rău să-ți minți partenerul dacă ai o aventură în afara căsătoriei/ relației. Tot 90% dintre oameni spun că ei și-ar minți partenerul, dacă ar avea o aventură.

Ceea ce știm clar este că pentru cei înșelați infidelitatea partenerului este foarte dureroasă, este o traumă.

Este foarte interesant că la începutul relației lor oamenii nu vorbesc despre infidelitate cu partenerul, pentru că nu vor să-l sperie. Mai apoi nu vorbesc despre infidelitate pentru că li se pare că nu e niciodată momentul potrivit. Apoi nu vorbesc despre infidelitate pentru că dacă ar aborda subiectul după ani de zile, partenerul lor ar deveni suspicios: „Ce-ți veni să deschizi acest subiect tocmai acum? Ai făcut ceva?”.

Poți aborda acest subiect la modul firesc, de exemplu, atunci când discutați despre trecutul vostru relațional. Poți întreba: „Ai suferit din dragoste? Ai părăsit vreodată vreo iubită/ vreun iubit într-un mod pe care acum îl regreți? Ai fost înșelat vreodată de partenerul tău? Ți-ai înșelat vreodată partenerul? Ai putut să treci peste această trădare și să continuați relația sau v-ați despărțit? Ești pentru relațiile de cuplu monogame sau nu ești genul care să aleagă monogamia?”.

Alegerea monogamiei, alegerea de a fi fidel partenerului de cuplu, este o exact asta: o alegere. Tu alegi zi de zi să fii fidel partenerului, indiferent care sunt tentațiile exterioare sau alegi uneori să nu-i fii fidel. Aventurile extraconjugale nu sunt ceva ce ni se întâmplă, sunt ceva în care alegem să ne implicăm.

Ești dispus să faci alegerea de a fi fidel partenerului tău sau nu?

Este firesc să discuți despre subiectul infidelității cu partenerul tău și să vă precizați fiecare poziția pe această temă. (Esther Perel) Traducerea Mihaela Dan

Am avut o clientă care a venit la cabinetul meu și a început discuția prin a mă întreba „Crezi că oamenii se schimbă?”. Era distrusă, abia putea să vorbească.

„De câte ori a făcut-o până acum? Pentru că este evident pentru mine că a făcut-o de mai multe ori.”

„Mă înșeală întruna.”

„De când se întâmplă asta?”

„De doi ani.”

„Uite ce e, este evident pentru mine că asta te mănâncă de vie, te distruge din interior.”

„Cu singuranță și el suferă, sigur are o traumă care îl face să se comporte așa…”

„Asta te preopcupă te tine acum, vrei să ai grijă de el?! Bărbatul ăsta te înșeală de doi ani, tu suferi și te distrugi încetul cu încetul și acum vrei să-l vindeci pe el?! Nu crezi că ar fi cazul ca întâi să te ocupi de tine? Stima ta de sine e făcută praf, ce mai vrei să facă el ca să spui în sfârșit «Destul!»?”

Și vreau să fie clar: aceasta nu era o femeie care să spună „E bărbatul meu, pentru mine nu contează că mă înșeală, știu că toate acele aventuri nu înseamnă nimic pentru el. Aleg să rămân cu el”, așa cum fac unele femei. Aceasta era o femeie în pragul colapsului. (Esther Perel) Traducerea Mihaela Dan

Am constatat că oamenii au pretenții foarte mari de la un viitor partener de cuplu, dar nu sunt deloc realiști cu privire la propria persoană.

Este necesar să fim absolut sinceri cu noi înșine, să ne vedem așa cum suntem noi cu adevărat, să ne fixăm niște standarde realiste cu privire la potențialul partener de cuplu.

Pe de altă parte, în prezent există tot felul de aplicații pentru întâlniri și oamenii se întâlnesc o dată cu o persoană, se simt bine cu ea, dar dacă nu simt din prima acei fluturi în stomac, până ajung acasă primesc o mulțime de notificări pe aplicația respectivă și merg pe principiul „poate unul dintre acești oameni o să mă facă să simt fluturi în stomac”, așa că trec mai departe, se întâlnesc cu alții.

Când folosești aceste aplicații ai la dispoziție o mulțime de opțiuni și te temi ca nu cumva să pierzi ocazia de a găsi ceva mai bun decât ai găsit deja, așa că treci mai departe. În acest fel nu ajungi niciodată să cunoști mai bine pe cineva, pentru că ești într-un continuu maraton al întâlnirilor și dacă o persoană nu te face să simți fluturii în stomac de la început nu îi mai dai șansa să se întâlnească a doua și a treia oară cu tine.

Nu poți trata oamenii în acest fel, ca într-un experiment de shopping… (Esther Perel) Traducerea Mihaela Dan

Faceți efortul să inițiați conversații mai profunde când vă întâlniți cu prietenii sau cu cei apropiați, evitați pălăvrăgeala și bârfa obișnuită, vorbiți despre lucruri care contează și ascultați-vă cu adevărat unul pe altul!

Într-o discuție contează enorm „calitatea” atenției pe care o primești de la interlocutorul tău, atunci când vorbești.

Cred că în aceste vremuri cabinetul psihoterapeutului este printre puținele locuri în care poți vorbi o oră și să fii ascultat cu atenție, fără ca interlocutorul tău să răspundă la telefon sau să schimbe mesaje cu alții pe telefon. Este o nebunie modul în care oamenii sunt mereu cu ochii în telefon…

Când vă întâlniți cu prietenii la restaurant, propuneți-le ca toată lumea să-și lase telefoanele în geantă, să nu-și verifice mesajele sau comentariile la postări. Și nu vă scuzați pentru că veniți cu această idee, pentru că voi știți că dacă toată lumea lasă deoparte pentru o oră sau două telefoanele calitatea conversației și a conexiunii dintre voi va crește.

Depinde de noi să creăm conversații de calitate, iar această calitate în ziua de azi poate fi rezumată la singur cuvânt: atenție. Aceasta este „moneda” în ziua de azi: atenția noastră. Asta le putem oferi celorlalți și asta le cerem celorlalți. (Esther Perel) Traducerea Mihaela Dan

„Cum îi spui unei persoane foarte apropiate din familie care are 60 de ani să fie atentă, fiindcă va suferi, pentru că se întâlnește cu un bărbat care este căsătorit?”

Este vorba despre mama ta, nu? Eu nu știu detaliile acestei situații, așa că o să vorbesc la modul general.

Imaginează-ți că o femeie a trăit decenii la rând fără ca partenerul său să-i acorde atenție, tandrețe, apreciere, o vorbă bună. Și pentru prima dată după câteva decenii un bărbat îi acordă acelei femei atenție, apreciere, o vorbă bună. Poate că acel bărbat este singur, poate este divorțat, poate trăiește cu un o parteneră care nu dă doi bani pe el.

Și tu îi spui acelei femei că face o greșeală întâlnindu-se cu un bărbat căsătorit, că riscă să sufere, că el nu-și va părăsi soția, dar ei nu îi pasă, pentru că acele câteva ore pe care le petrece în compania lui sunt hrană pentru sufletul ei înfometat. Și simte că acea hrană este atât de necesară sufletului ei, încât este dispusă să riște orice.

Situații de acest gen, în care oamenii sunt dispuși „să se arunce în gol”, să facă ceva ce ar putea să-i distrugă, doar ca să aibă parte de niște momente pe care le percep ca fiind hrană pentru sufletul lor, sunt unele care s-au întâmplat de la începutul istoriei umanității și niciun fel de argument logic nu i-a împiedicat pe oamenii respectivi să facă saltul în gol.

Poate că după aceea, când sunt distruși (se mai întâmplă și asta), oamenii respectivi îți plâng în brațe și te întreabă „De nu m-ai avertizat, de ce nu m-ai oprit?”, iar tu le spui „Păi te-am avertizat, ți-am spus că așa o să se întâmple!”, iar ei spun „Nu ai fost suficient de insistent!”, „Ba am fost!”, dar în timpul experienței respective acei oameni nu pot fi opriți. Poți să le spui, poți să insiști, degeaba; în final nu poți decât să le permiți să facă ceea ce se simt că vor să facă și la nevoie, să le fii alături, când ajung să sufere.

Unii îți spun: „Da, știu că nu e bine ce fac. Azi îi pun capăt”, dar nu o fac. Ei trec de la „Gata, nu o mai fac!” la a o face și apoi la a se gândi „Nu trebuia să o fac”.

Dacă voi credeți că dependența de mâncare e una de care este greu să te eliberezi, vă spun că e și mai greu cu iubirea. Și este greu să privești pe cineva care își face rău continuând o relație care nu-i este benefică și să nu îl poți opri… (Esther Perel) Traducerea Mihaela Dan

În general, dacă îți folosești discernământul, poți să-ți dai seama cu ce persoană ai de-a face după primele întâlniri, dar din cauză că oamenii se lasă conduși de instictele sexuale (e valabil pentru bărbați și femei) și din cauză că multe femei sunt disperate să-și găsească un bărbat, în perioada întâlnirilor oamenii nu observă decât ce le convine să observe.

Tu vezi ce bine arată omul respectiv, vezi că acesta pare interesat de tine și nu te mai gândești decât cum să-l cucerești. Nu mai ai ochi pentru stegulețele roșii care îți indică „Pericol!”, nu-ți mai folosești discernământul. Și apoi, după ani de zile, îți spui „Ar fi trebuit să fiu mai atent/ă de la început, fiindcă au existat niște semne că ceva nu e în regulă cu el/ ea”.

Semnele au fost, dar tu le-ai ignorat, pentru că tot ce te interesa era atracția sexuală pe care o simțeai.

Este de dorit ca atunci când mergi la întâlniri, să o faci cu inteligență, să folosești conversațiile voastre ca mod de a obține informații și a determina dacă este spre binele tău să investești timp și energie într-o relație cu acel om. Dacă ești atent, poți observa detalii importante, stegulețe roșii de care este necesar să ții cont.

Și o să vă prezint câteva „stegulețe roșii”:

1.Nu intra într-o relație cu un om care ARE MEREU CEVA DE CRITICAT.

Unii oameni au impresia că ei sunt perfecți, că ei știu mai bine decât oricine cum trebuie să se facă lucrurile, că sunt deținătorii Adevărului absolut și oricine crede/ spune altceva decât ei greșește. Astfel de oameni încep prin a-i critica pe alții și dacă le permiți să se apropie de tine, vor continua prin a te critica pe tine. Nimic din ce faci nu le place, tot ce spui e o prostie, etc.

Un astfel de om îți va îneca zilele cu critici, te va face să simți că nu ești suficient de bun(ă), îți va reduce stima de sine și așa va ajunge să te controleze. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Stegulețe roșii de care este necesar să ții cont:

3. Nu intra într-o relație cu un bărbat care ESTE „BĂIEȚELUL MAMII” chiar și la 30, 40 sau 50 de ani. Pentru el mama sa va fi întotdeauna înaintea ta, ea va avea ultimul cuvânt.

Nu poți avea o relație sănătoasă cu un partener care nu s-a desprins încă de mama sa, deși este adult.

4.Nu intra într-o relație cu un om care MINTE.

Un astfel de om se va da de gol, fiindcă nu mai poate ține minte toate minciunile pe care le-a spus. Nu contează că ai descoperit că te-a mințit cu niște lucruri minore; dacă te-a mințit cu acelea, te va minți și când va fi vorba despre lucruri importante.

Chiar dacă ai descoperit că te-a mințit în chestiuni lipsite de importanță, îndepărtează-te de el; nu aștepta să descoperi minciuni majore! Înțelege că nu te poți baza pe un om te minte, că poți avea parte de surprize foarte neplăcute alături de un astfel de om. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Stegulețe roșii de care este necesar să ții cont:

5. Nu intra într-o relație cu un NARCISIST.

6. Nu intra într-o relație cu un om care NU ESTE DISPUS SĂ-ȘI ASUME UN ANGAJAMENT CLAR față de tine.

Nu intra într-o relație cu un bărbat care, spre exemplu, îți spune că a fost rănit de foarte multe ori și nu mai are încredere în nimeni, dar vrea să îi stai la dispoziție de parcă ați avea o relație.

Un astfel de bărbat vrea să obțină de la tine diverse beneficii, vrea să obțină sex fără să-și ia vreun angajament. Și uneori femeile ajung să trăiască ani de zile într-un asemenea aranjament dubios și unele chiar fac copii și după 5-10 ani, acel bărbat are același statut: el se simte liber și ea este „într-o relație”.

Încetați să mai faceți sex cu bărbați care nu-și iau niciun angajament față de voi și care vă țin blocate ani de zile în niște „relații” care pentru ei nu înseamnă nimic! Nu vă mai iluzionați că „aveți un bărbat”, fiindcă acela nu e bărbatul vostru, sunteți doar o opțiune pentru el, până când va găsi o femeie care îl va interesa mai mult!

Un bărbat care a suferit mult într-o relație din trecut și care nu vrea să-și mai asume un angajament față de nicio femeie va da înapoi atunci când relația începe să devină mai serioasă, pentru că se va teme că va suferi iarăși, așa că preferă să nu mai lase nicio femeie să se apropie prea mult de el.

7. Nu intra într-o relație cu un om care este VORBEȘTE ÎNTRUNA.

Un astfel de om vorbește atât de mult, încât nu apuci să strecori nicio vorbă în conversație. El nu este dispus să asculte nimic și pe nimeni.

Dacă tu nu poți să taci și să mă asculți și pe mine, nu pot comunica în niciun fel cu tine.

De obicei, cei care vorbesc foarte mult știu foarte puțin. Și este valabil în toate domeniile. Nu vrei să ai un asemenea partener, crede-mă! În timp ajunge să te sleiască energetic, devine insuportabil.

În plus, dacă la început acel om vorbește întruna cu tine despre tot felul de lucruri care-l privesc, după ce intri într-o relație cu el va vorbi întruna cu alții despre tot felul de lucruri care vă privesc pe amândoi. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cei mai mulți dintre voi sunteți oaia neagră a familiei, deci sunteți obișnuiți să fiți tratați ca niște ciudați.

În această perioadă veți avea parte de noi tentative ale celor apropiați de a se agăța de voi și implicit, veți avea ocazia de a vă spune adevărul, de a spune niște adevăruri inconfortabile/ dureroase pe care ați tot amânat să le spuneți. Nu vă mai ascundeți după cireș, spuneți lucrurile la modul cinstit, fiți onești cu acei oameni! Spuneți adevărul; faceți-o într-un mod blând, iubitor, dar spuneți adevărul!

Dacă nu sunteți sinceri cu ceilalți, dacă nu funcționați în integritate, să nu vă mirați că nu manifestați ceea ce vă doriți, că vă simțiți blocați în anumite zone ale vieții voastre, că lucrurile par că nu se leagă. V-o faceți cu mâna voastră, acționând într-un mod lipsit de integritate.

Nu vă puteți atinge cel mai înalt potențial trăind în minciună, acționând într-un mod lipsit de integritate în relațiile cu ceilalți.

Nu vă jucați cu aceste lucruri, pentru că nu e de joacă!

O să ascultați ghidarea divină, care vă cere să trăiți în integritate sau o să ascultați ghidarea egoului, care se teme să nu cumva să-i supărați/ înfuriați/ dezamăgiți/ răniți pe alții? Preferați să trăiți în minciună, ca să nu-i răniți pe alții?

Noi avem o Misiune aici, pe Pământ, în această viață, noi avem lucruri de făcut, iar ca să le facem este necesar să trăim în adevăr, să trăim în integritate, să ne urmăm ghidarea. Nu-ți poți urma/ împlini Menirea trăind în minciună. (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan


Dacă tu le faci pe plac celor din jur, dacă faci ce vor ei să faci, acei oameni îți creează realitatea. Și creează o realitate disfuncțională, toxică. Și nu e de mirare că simți frustrare. Și nu poți da vina pe ei, fiindcă tu ești cel care a ales să facă ce vor alții, nu ce vrea el.

Dacă tu le faci pe plac altora, îți cedezi puterea personală acelor oameni.

Dacă funcționezi în integritate, dacă te manifești la modul autentic, tu îți creezi realitatea. Dacă funcționezi în integritate înseamnă că îți asumi puterea personală.

Un adevărat Creator își asumă responsabilitatea pentru propriile alegeri. El face alegeri în baza propriei rezonanțe și știe că indiferent de reacțiile celor din jur, aceasta este cea mai înaltă formă de Iubire.

El știe că a-ți rosti adevărul, indiferent ce cred/ spun/ fac cei din jur, este cea mai înaltă formă de Iubire.

El știe că a rosti adevărul, chiar dacă este un adevăr inconfortabil/ dureros pentru celălalt, este cea mai înaltă formă de Iubire.

El știe că a-ți rosti adevărul înseamnă a trăi în integritate și mai știe că nu este responsabil pentru reacția celorlalți la adevărul său. (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan

 


Noi nu le spunem tot adevărul oamenilor pentru că ne temem de reacția lor.

Noi nu le spunem tot adevărul oamenilor pentru că ne temem că s-ar putea să-i pierdem.

Dacă un om nu rămâne alături de tine atunci când îți spui adevărul, înseamnă că el nu este parte a Destinului tău, înseamnă că nu e menit să fie alături de tine.

Cu cât ești dispus să fii mai sincer cu tine însuți, cu atât mai repede vei intra pe linia Destinului tău. Dacă tu te minți pe tine însuți și minți și cealaltă persoană, o să intri într-o relație, dar nu va fi una care să dureze, pentru că este bazată pe minciună. Ok, ai scăpat de singurătate, ai o relație, dar este una disfuncțională, pentru că ai acționat din spațiul traumelor tale.

Este mult mai sănătos și mai benefic pentru tine să-ți iei timp să-ți vindeci traumele și să aștepți persoana care simți că este cu adevărat potrivită pentru tine. Persoana potrivită te va găsi și te va iubi așa cum meriți să fii iubit.

O mulțime de oameni care se tem de singurătate se află acum în relații bazate pe minciună, în care nu sunt autentici, în care nu funcționează în integritate. De aceea sunt nefericiți, de aceea simt un gol în interiorul lor.

Este nevoie de mult efort să întreții o relație în care te prefaci.

Universul ne trimite ajutoare, ne trimite oameni care sunt potriviți pentru noi, dar dacă noi ne ținem inima închisă, dacă nu suntem dispuși să ne arătăm vulnerabili, aceștia trec pe lângă noi.

Universul îți trimite ajutoare, dar este necesar ca tu să fii dispus să le primești.

Acest final de an vă oferă oportunitatea să luați o decizie în acest sens: „Mă deschid către a primi, îmi deschid inima și las deoparte orice suspiciune/ teamă că voi fi rănit din nou. Nu voi mai funcționa pe tiparul autoprotecției, din spatele unei armuri”.

Calea către împlinirea celui mai înalt potențial al tău implică, printre altele, o deschidere tot mai mare a inimii. Dacă vreți să evoluați, nu puteți evita asta. (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan


Adevărul este o binecuvântare. Uneori poate fi cea mai dureroasă binecuvântare, dar chiar și în aceste situații este o binecuvântare.

Noi toți avem nevoie de un om care să ne spună adevărul cu privire la ceea ce vede în interiorul nostru și în viața noastră, atunci când îi cerem părerea. Și nu mă refer la oamenii apropiați care poate ne iubesc, dar care au un nivel redus de conștiință și văd lucrurile prin prisma credințelor și tiparelor lor limitative, ci mă refer la un om care are un nivel înalt de Conștiință și care nu are nicio reținere în a ne spune adevărul exact așa cum îl vede. Ne vorbește cu respect, cu Iubire, la modul echilibrat, dar ne spune adevărul, indiferent că acesta ne place sau nu.

Noi toți avem nevoie de un om care în anumite cazuri să nu ezite să ne tragă o palmă (metaforic vorbind) spunându-ne pe șleau un adevăr dureros pe care noi refuzăm să-l vedem, pe care ne prefacem că nu-l pricepem.

Noi toți avem nevoie de un om care nu se dă înapoi de la a ne zgudui (la modul metaforic) spunându-ne un adevăr pe care nimeni altcineva n-are curajul să ni-l spună, un om care nu se teme că o să ne supărăm pe el sau o să-l îndepărtăm din viața noastră.

Noi toți avem nevoie de un om care nu ezită să ne spună în față un adevăr care nu ne place, un om pentru care viitorul nostru (pe care vede că ni-l distrugem) contează mai mult decât posibila noastră supărare din prezent. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Puterea Adevărului: În noua energie a Pământului, devine clar că nu se pune accentul pe repararea nimic sau restabilirea alinierii la relațiile care în prezent se simt în afara rezonanței vibraționale. La niveluri superioare de conștiință, totul se desfășoară și se vindecă exact așa cum a fost proiectat.

Energiile care evoluează rapid pe această planetă invită sufletele în ascensiune să-și schimbe prioritățile spre cultivarea păcii interioare, confortului, siguranței și bucuriei. Prin îmbrățișarea vibrațiilor mai înalte, vă conectați cu aspectele mulțumitoare și armonioase ale sinelui și cu toate aspectele vieții.

Alinierea cu sinele vostru superior vă permite să trăiți în autenticitate, abundență și îmbrățișând iubirea necondiționată și prosperitatea. Predarea joacă un rol semnificativ în procesul de ascensiune, renunțând la comparațiile și competiția care sunt constructe ale condiționării 3D în matricea colectivă.

Eliberarea implică, de asemenea, eliberarea sentimentelor de nevrednicie și a tot ceea ce nu vă sprijină ascensiunea la niveluri superioare ale sinelui. Înseamnă trecerea la cronologie mai înalte, cu accent pe interdependența personală și eliberarea codependențelor exterioare.

Această planetă ascendentă primește energii incredibil de mari, depășind ceea ce mulți sunt obișnuiți. Indivizii ascendenți și colectivul progresează către stadii avansate de conștientizare și conștiință. Codurile de lumină necondiționată divină revarsă iubire în planetă și în fiecare suflet ascendent, palpabil și simțit de mulți.

Acestea sunt vremuri extraordinare, în care indivizii ascendenți se aliniază și gravitează către niveluri mai înalte de sine și unire colectivă. Încrederea în această energie veridică și conștientizare mai înaltă vă va proteja și vă va proteja.

Este crucial pentru conștientizarea, ascensiunea și bunăstarea ta generală să fii conștient de cei în care ai încredere pe această planetă. Când stabilești noi standarde și intenții pentru modul în care te aștepți să fii tratat, s-ar putea să fii surprins de indivizii care pleacă în mod natural din viața ta.

Pe măsură ce evoluați, câmpurile voastre energetice se extind și vibrează la frecvențe cuantice mai înalte în pregătirea pentru conștiința unității. Punerea încrederii în călăuzirea sinelui superior al sufletului tău te va conduce exact acolo unde trebuie să fii, oferind direcție și dezvăluind ceea ce trebuie eliberat, curățat și vindecat. Ființa ta este întotdeauna pregătită, gata să îmbrățișeze sursa de lumină extinsă și să urce la linii temporale conștiente mai înalte.

Conștiința deține o valoare imensă și servește ca o monedă puternică, nu doar pe Pământ, ci în toate tărâmurile dimensionale. În noua energie a Pământului, o forță transformatoare se conturează atât în mediul înconjurător, cât și în interiorul vostru, inițiind reconstrucția profundă, renașterea și regenerarea celulară profundă.

Multe suflete implicate în procesul de ascensiune se află într-o călătorie transformatoare, căutând să depășească sistemele limitative de credință și limitele iluzorii ale existenței 2-3D. Tărâmul falsității aduce suferință prin dorințe, frici, valori și percepții false ale relațiilor. Sufletele în ascensiune se străduiesc să se elibereze de aceste constructe și să întruchipeze un adevăr și un scop superior.

Pe măsură ce evoluezi la niveluri superioare de conștiință, realizezi că anxietatea, frica și neliniștea nu sunt starea ta naturală de a fi. Sunt programe condiționate, în timp ce pacea interioară, calmul, dragostea, acceptarea de sine și unitatea sunt starea ta naturală. Sufletele în ascensiune se întorc la șablonul original al adevăratului lor sine.

Multe suflete ascendente se află pe o cale evolutivă, depășind credințele limitative și existența falsă a planului 2-3D. În tărâmurile inferioare ale conștiinței, în special existența 2-3D, un tărâm al falsității care perpetuează suferința.

Dorințele false, temerile, valorile, conceptele și percepțiile distorsionate ale relațiilor creează o stare de dezamăgire. Sufletele în ascensiune muncesc din greu și se străduiesc să se elibereze de aceste construcții false, punând mâna pe un adevăr și un scop mult mai înalt pe măsură ce intrăm pe deplin în era Vărsător.

Pe măsură ce evoluezi la niveluri superioare de conștiință, recunoști că anxietatea, frica și neliniștea interioară nu sunt starea ta naturală de a fi. Sunt produse ale programării condiționate. Starea ta naturală constă în pace interioară, calm, iubire, acceptare de sine și unitate. Sufletele în ascensiune se întorc la acest șablon autentic al adevăratului lor sine.

Multe suflete în ascensiune continuă pe o cale evolutivă, cu scopul de a transcende programele de credință limitatoare înrădăcinate în existența falsă a tărâmului 2-3D. Acest tărâm a devenit o ciumă energetică. Adevărul este că narațiunile false din viață au cauzat cea mai mare suferință pentru mulți de pe această planetă și pentru planeta însăși.

Conștiința Gaia a ales să nu susțină vechea energie care susține dorințele false, conștiința condusă de ego și lăcomia. Noua energie a Pământului a acestui an numeric universal de 8 aduce adevărul în prim-plan, aruncând lumină asupra tuturor lucrurilor, oamenilor și situațiilor. Expunerea adevărului va fi proeminentă.

Sufletele în ascensiune renunță la fals pentru a se elibera de durerea și suferința vechii energie a Pământului. Ei s-au angajat să elimine paradigma suferinței umane din energia ascendentă. Adevărul aduce o conștientizare mai mare, demontează falsitățile și permite o înțelegere mai profundă a sinelui. Se eliberează de minciuni, iluzii și condiționări. Adevărul deține o putere energetică imensă, deoarece trece prin oameni falși, credințe, condiționări, dorințe conduse de ego și multe altele.

Există o energie în intensificare pe Pământ care este palpabilă, începând cu 20 ianuarie când Pluto, planeta stațiilor de transformare din Vărsător, următorii 44-55 de ani pe această planetă ascendentă va fi unul de intensă transformare și recalibrare.

începe în energia „noului Pământ” 2024.

Această nouă energie va fi foarte diferită și, pe măsură ce avansăm, vom deveni din ce în ce mai conștienți de extinderea decalajului colectiv din jurul nostru. Noua energie de pe această planetă este imprevizibilă și a face planuri va duce adesea la nevoia de a le schimba.

Pe măsură ce vă dedicați transformării lumii voastre interioare, viața voastră se schimbă rapid de la obișnuit și lumesc la tărâmurile metafizice și extraordinare ale conștientizării și existenței conștiente sporite.

Toți indivizii ascendenți, acum este timpul să eliberăm stăpânirea modului de supraviețuire și să redescoperiți o nouă credință găsită în viață, în voi înșivă și în puterea transformatoare a iubirii de sine. Această energie a iubirii de sine este ceea ce are nevoie planeta pentru a realiza totul cu ordinea sa naturală.

În serviciul de ascensiune iubitor și devotat

Informații sursă: de la Ascension LightWorkers

MINCIUNA ÎN CARE TRĂIM NE ÎMPIEDICĂ SĂ NE GĂSIM MENIREA ÎN VIAȚĂ

„Dar eu nu mint niciodată! Eu nu trăiesc în minciună!“, s-ar putea să îți spui foarte revoltat când citești titlul. Și, da, sunt convinsă că tu chiar crezi lucrul acesta; sunt convinsă că tu crezi că a nu spune ceea ce simți CU ADEVĂRAT nu este o minciună, ci un stil de viață care te face potrivit pentru această societate.

ADEVĂRUL ESTE ATUNCI CÂND CEEA CE SIMȚI, CEEA CE CREZI, CEEA CE SPUI ȘI CEEA CE FACI SUNT ACELEAȘI.

Nu ești în adevăr dacă tu crezi despre cineva că e prost, dar în față îl lingușești și îi faci complimente doar pentru că așa ai fost învățat.

Nu ești în adevăr dacă tu nu simți ceva profund pentru o persoană, dar îi faci declarații de dragoste doar pentru că ai tu un interes.

Nu ești în adevăr atunci când simți că mori încetul cu încetul dacă mai rămâi în acea relație sau la acel loc de muncă, dar taci pentru că e mai important ce-o să zică lumea.
Nu ești în adevăr atunci când iubești pe cineva, dar negi și respingi persoana doar pentru că nu te crezi suficient de bun pentru o relație cu ea.

Nu ești în adevăr atunci când îți negi talentul, îți negi harul - acel lucru pe care îl faci cu ușurință și cu bucurie - și lucrezi ceva ce îți stinge încet bucuria și pofta de viață, și asta doar pentru că așa ți-au dat directive cei care îți vor binele. Păi ți-l vor, ți l-au luat. Binele.
Nu ești în adevăr atunci când te cenzurezi într-una și umbli prin viață de parcă ai călca pe coji de ouă, când te anulezi pe tine doar pentru a nu-i deranja pe ceilalți.
Nu ești în adevăr atunci când renunți la visurile tale și lucrezi să le împlinești pe ale altora.
Nu ești în adevăr atunci când taci într-una, când crezi că părerea ta nu contează, când crezi că este prea târziu pentru tine să fii fericit, să ai ceea ce ți-ai dorit și ai visat întreaga viață.

Acestea sunt doar câteva dintre comportamentele pe care le-am primit „cadou” ca educație și pe care am ajuns să le considerăm adevăruri. De ce? Păi pentru că așa ni s-a spus de mici: trebuie să salutăm și oamenii care nu ne plac, trebuie să tăcem din gură ca să nu-i deranjăm pe alții, trebuie să nu supărăm pe nimeni (de parcă noi am ști care e supăro-metrul fiecăruia), trebuie să facem ce zic părinții, doar ei știu mai bine pentru noi, etc.

Încetul cu încetul am ajuns să observăm că ceea ce simțim este, de multe ori, diferit de ceea ce avem voie să spunem, să facem, să fim, și să considerăm că suntem puțin defecți tocmai pentru că există această discrepanță. Ajungem să credem că ceea ce simțim și vrem este o anomalie de program, și că dacă atâția adulți responsabili și iubitori ne tot toacă la creier că nu e bine ce facem, ia să devenim noi făcătorii de bine și făuritorii de fericire ai altora; nu de alta, dar suntem amenințați cu neiubire („nu te mai iubesc dacă...”), iar apoi cu flăcările iadului.
Și, uite așa, ajungem să credem că ceea ce simțim este minciuna iar ceea ce ni se spune și ni se cere e adevărul. Cum ar putea fi altfel dacă toată lumea adoptă acest stil „sănătos” de viață?!

Și vine un moment în care ne dăm seama că acest „adevăr” impus de societate pentru a fi acceptați nu ne face niciun serviciu, ba chiar din contră: ne face acri, frustrați, veșnic nemulțumiți și bolnavi. Adică devenim ca cei pe care încercăm să-i mulțumim. De fapt, doar unii își dau seama de asta, majoritatea preferă să fie roboței care fac ce li se cere pentru că trebuie să fie cuminți, nu-i așa?

Dacă ceea ce facem este total diferit de ceea ce simțim, suntem departe de adevăr. Și când nu suntem în adevăr, e clar că suntem în minciună. Iar când trăim într-o minciună continuă, ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de menirea noastră. Pentru că, vezi tu, menirea în viață poate fi atinsă și împlinită doar atunci când suntem în adevăr. Aceea este starea normală, de lumină, de dumnezeire a omului. Minciuna n-are nicio legătură cu menirea, cu liniștea, pacea și armonia. Minciuna atrage și mai multă minciună; trebuie să „muncim” să o întreținem, să ne amintim ce și cui am spus, să nu ne contrazicem.

Minciuna este atunci când ne anulăm pe noi și facem ce ni se cere doar pentru a nu-i supăra pe cei ușor ofensabili.

Adevărul este atunci când facem și spunem ceea ce simțim indiferent de cât de ofensați sunt ceilalți.

Un om în adevăr își face menirea în viață, își urmează chemarea pentru care a venit aici.
Un om în minciună, în iluzie, este un om rătăcit de esența lui, și va crede că e blestemat pentru că nu-și găsește menirea și rostul în viață. (Edith Kadar)



















































10.04.2023


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)