luni, 1 ianuarie 2024

14.Cand vine timpul sa intelegi si sa te schimbi

 
Ultima Actualizare in 08.01.2024 : texte noi la final

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini. Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster



“N-ai venit aici ca sa faci alegerea. Alegerea ai facut-o deja. 

Esti aici ca sa intelegi de ce ai facut-o.”(replica din filmul "Matrix")



”Valoarea ta nu scade pe baza incapacității cuiva de a-ți vedea valoarea.”

*

"În limba engleză 'strong' e diferit de 'powerful'.

Și nu mă refer acum la fizic, ci la caracter.

Pentru mine, 'strong' înseamnă că undeva în trecutul tău îndepărtat, ți-ai format o parte în suflet care și-a propus ca, indiferent prin ce greutăți treci prin viața ta, tu vei reuși.

Mai concret, 'strong' înseamnă: "Pot, strângând din dinți", eu adunându-mi puterea asta a lui 'Pot' de prin ce cotloanele sufletului meu mai am.

Și, ca să pot să tot pun niște putere în cotloanele alea, fac tot felul de giumbușlucuri (fiecare și le știe pe-ale lui: people pleasing, crearea de fantezii, principii, valori despre cum arată viața, evadarea în orice activitate care nu mă ține în prezent - relații, cărți, muncă, creșterea copiilor, orice dependență, fie ea și pozitivă).

Iar pe la un 35-45 de ani obosesc rău de acest 'strong'. Fiindcă s-au terminat resursele lui POT. Și cad, fac depresie, burnout, mă cert cu toată lumea, mă îmbolnăvesc.

Dacă sunt pe fază, mă trezesc la vârsta asta de 35-40 de ani și mă iau un pic și pe mine de mână și mă privesc în ochi, chiar dacă mă cuprinde disperarea când văd ce văd. Dar asta-s eu acum."

AutorOtilia Mantelers 

....continuarea, dupa poze....


"'Powerful' înseamnă altceva. Înseamnă că te uiți la tine, și cu nervi, și cu drag, și încet-încet ajungi la emoțiile tale delicate, tandre și complicat de trăit pe care le-ai evitat cu "being strong" atâta amar de ani.

Și îți spui: 'Acum parcă nu mai vreau să pot... Știu că pot. Dar nu mai vreau. Acum vreau să fiu eu.

Și te simți cum cazi. Și cum te prinzi tu singur/ă.

Și cum, și mai bine, te uiți către cineva (cine trebuie) să te prindă. Că și să te uiți către cine nu trebuie e tot simptom al traumei.

Și în timp ce simți și ești vulnerabil/ă și deschis/ă către tine și viață, simți că puterea îți vine din a te simți tu pe tine. Din a te împărtăși tu pe tine cu oameni buni care știu să te primească și să te prindă când cazi.

Puterea vine din a simți. Și alea bune, și alea grele.”

Autor: Otilia Mantelers


„Spiritul Divin Feminin Hathor-Isis-Maria vine clar să ne spună că anii de tranzitie  în care trăim sunt ai ei. Ea anunță că i-a venit timpul în sânul nostru. Vreau să spun că a venit să depună mărturie că prezența a ceea ce noi numim foc sacru feminin este răspunsul la marea provocare cu care se confruntă societățile noastre umane.

In aceasta miscare care indeamna la metamorfoza, ne multumeste pentru ca am intele si realizat urgenta trecerii de la un mod de operare razboinic, primar si dualist la o abordare mai iubitoare, intuitiva, unitara, unificatoare a vietii.

Prezența Feminina ne invită să avem curajul de a da naștere tuturor iubirii de care lumea noastră are nevoie și, făcând asta, să ne abandonăm tandreții pe care apariția Ei o revarsă asupra noastră.

Energia Ei nu este diferită de acel Hristos din mine spre care îi chem pe toți de mulți ani... Pentru acest Hristos, în spatele chipului istoric al Maestrului Yeshua și al altora, a învățat întotdeauna despre modelul feminin, al iertării, al permiterii, al blândeții împăcării, al compasiunii. Ea nu se opune părții noastre raționale, masculine și combative, prelungind astfel vechile reflecții ale dualității. Dimpotrivă, ne deschide către o altă formă de rațiune, de coerență, de simplificare, de uniune a contrariilor, de centrare și de întoarcere la Sine.

Că viziunea incredibil de concretă și foarte întruchipată a actualei Emergențe Feminine mi-a fost dată ca un semn, o invitație de a fi mai reală și mai iubitoare ca niciodată. Adevărata forță a Femeilor este acolo, mărșăluind... și cu siguranță nu se răzbună!

Costumele si mastile aparute in Lumina sunt multe si uneori surprinzatoare... dar ceea ce ele par pentru noi se transformă într-o singură expresie a vieții: capacitatea noastră de a ne aminti de unde venim... și așa să iubești... fiind o parte din locul în care mergem.”

© Daniel Meurois. Sursa: pagina FB Daniel Meurois, Écrivain





"Adevărul este tot adevăr, chiar dacă nimeni nu-l crede"



"VINE O VREME când trebuie să te RETRAGI din VIAȚA COPIILOR, tip-til, pe uşa din spate, fără a o trânti... Să rămâi lângă prag, cu sufletul îngenunchiat, neîncetând să-i binecuvantezi, să-i iubeşti şi să-i încurajezi...

Să veghezi discret fără să le tulburi existența... Să le fii alături cu inima şi gândul, iar la nevoie să le întinzi din nou mâna... Să aştepți să se deschidă uşa, să te bucuri din nou de revedere, ca si cum ar fi pentru prima oară... (...)

E bucuria cea mai mare pe care o simte un suflet de PĂRINTE.

Iar când in schimb primeşti iubirea, respectul şi recunoştința, (...) simti cum se umple cerul cu iubire... pentru că ei vor RĂMÂNE mereu copiii tăi, orice ar face...

Doamne, binecuvintează şi ocroteste copiii Tăi!

Notă: Am folosit expresia "pe uşa din spate, făra a o trânti"... în mod metaforic... A ieşi pe uşa din spate, pentru mine înseamnă a renunța la sentimentul pe care-l avem ca părinți că e DREPTUL nostru să deținem controlul asupra alegerilor facute de copii, asupra modului lor de viață... 

Înseamnă a renunța la ideea că noi suntem cei mai importanți din viața lor... înseamnă a rămâne paşnici cu iubire, chiar şi atunci când alegerile lor nu coincid planurilor noastre.

Chiar dacă nu-şi propun, copiii opresc lumea cu un simplu surâs.

Fiecare PĂRINTE are cel mai frumos copil de pe PĂMÂNT!

Ai mei sunt nemaipomeniti! AI TĂI SUNT LA FEL!!!"

Autor: Martha Tania

„Un elev a scăpat o cutie goală de Coca-Cola sub bancă.

Evident că nimeni nu s-a aplecat s-o ridice.S-a aplecat profesorul, ei au zâmbit şi, înainte de-a o arunca la coş, i-a provocat la o discutie.

Avem două cutii de Coca-Cola. Una e plină şi alta e goală.

-Dacă bat cu degetul în ele care sună mai tare ?

-Cea goală, au răspuns corect elevii după ce au auzit zgomotul ciudat al acesteia.

-Dacă le dau câte un bobârnac uşor, dacă suflu cât pot înspre ele, care cutie pică ?

-Tot cea goală, spun ei în timp ce văd experimentul.

Apoi a luat cutia goală în mână şi a strâns-o.

-Care se turteşte ?

-Cutia goală, au răspuns la unison.

Le-a spus de ce majoritatea tinerilor României sunt gălăgioşi. De ce ţipă în tramvaie, în autobuze, în parcuri şi pe holurile şcolii. De ce ţipă la profesorii, la părinţi sau pe… facebook.

Le-a spus şi de ce unii adulţi urlă la neveste deşi sunt la un pas de ele, se răţoiesc la bătrâna ce intră-n faţă la rând la pâine, ameninţă şoferiţa ce-a intrat aiurea-n intersecţie, blesteamă copiii… Pentru că sunt goi !

Butoaiele goale fac mare gălăgie. Zornăie. Hodorogesc. Imediat cum le atingi se duc de colo-colo. Pierd echilibrul. Se clatină ca Hopa-Mitică. Şi când cad, se fac zob. Cele pline nu se clintesc din loc. Şi rămân mute, chiar dacă le loveşti.

În viaţa de "butoi gol" orice vântuleţ ne dărâmă. Cum vine puţin încercarea ajungem jos. Tăvăliţi. Stresaţi. Bulversaţi. Făcuţi grămadă. Iar dacă cumva ne strânge menghina vieţii ne mototolim. Ne turtim. Dacă suntem plini însă, rămânem în picioare.

Da, plini de bunătate, înțelegere, responsabilitate, bun simț, cultură, empatie, grijă...”

Autor necunoscut

"Sunt parinti care aduc pe lume copii, le ofera lucrurile normale - adapost, hrana si educatie, iar apoi, cand copilul ajunge adult au diferite pretentii de la ei si le spun ca "eu m-am sacrificat pentru tine, acum tu esti dator sa faci ceea ce vreau eu".

In primul rand, atunci cand aduci pe lume un copil, o faci pentru ca asa iti doresti tu, nu pentru ca acel copil a cerut asta - adica este vorba despre un act de vointa unilateral din partea parintilor. Parintii fac copii deoarece isi urmeaza instinctul biologic, pentru ca "asa se face", pentru ca doresc ca viata lor sa aiba un sens, pentru ca sa isi hraneasca ego-ul prin creatia lor sau din alte motive la fel de egoiste.

(Sunt si parinti care aduc pe lume copii deoarece isi doresc sa ofere din prea-plinul lor altei fiinte, iar acestia isi cresc copii sustinandu-i sa devina adulti autonomi si independenti din toate punctele de vedere.)

A aduce pe lume un copil pentru tine, pentru satisfacerea nevoilor tale prezente sau viitoare (paharul de apa de la batranete), este un act de egoism extrem si practic ceea ce faci este ca aduci pe lume o fiinta pe care vrei sa o impovarezi cu diferitele tale nevoi. Toata investitia pe care o faci in acel copil se transforma in datorie pe care el trebuie sa ti-o plateasca, intr-un fel sau altul. Este oare asta corect fata de fiinta pe care ai adus-o pe lume fara sa ai posibilitatea sa o intrebi daca isi doreste asta?

Tot ceea ce face un parinte pentru copilul sau, face de fapt pentru el insusi, deoarece copilul este creatia sa si este normal sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce a creat. Odata ce a adus pe lume un copil, parintele are datoria sa il creasca si sa ii ofere cel mai bun start din viata - iar asta nu reprezinta un sacrificiu, ci normalitatea.

Astfel, copilul nu are nicio datorie fata de parintii sai. Daca a avut parte de o copilarie fericita, va simti singur sa isi ajute parintii atunci cand au nevoie, din iubire si recunostinta, si nu pentru ca se simte dator, obligat, santajat emotional sau manipulat in vreun fel.

Parintii aduc pe lume copii pentru ca asa vor ei, nu pentru ca copilul a cerut asta, astfel ca nu se poate semna un contract in alb, de genul "eu te fac, investesc in tine, tu devii dator si apoi astept sa-mi recuperez investitia", cu o fiinta care nu poate sa decida pentru sine.

Creeaza o fiinta umana doar atunci cand simti ca poti sa ii oferi din prea-plinul tau si sa o sustii sa devina un adult autonom, independent si de sine-statator. Cea mai mare implinire, satisfactie si implinire a unui parinte ar trebui sa fie atunci cand vede ca a crescut un adult care are o viata frumoasa.

Daca faci copilul din motive egoiste si apoi incerci sa impovarezi acea fiinta cu responsabilitatea nevoilor tale, sa nu te surprinda faptul ca, atunci cand va avea ocazia, va pleca cat mai departe posibil de tine." Sursa: Ursula Sandner

Unele decizii le poți lua foarte repede cu mintea, sunt chestiuni elementare, nu necesită cine știe ce cercetare/ documentare/ analiză.

Pe de altă parte, când e vorba despre decizii importante, este de dorit să te documentezi, să aduni cât mai multe informații despre subiectul respectiv, ca să poți să ai o opinie informată. Spre exemplu, dacă vrei să cumperi o casă, este de dorit să te interesezi în legătură cu cartierul respectiv, cu prețurile din zonă, care sunt taxele pentru zona respectivă, etc.

Nivelul tău de percepție/ conștientizare determină cât de multe informații poți aduna în legătură cu un anumit subiect, pentru că dacă tu ai un nivel redus de percepție, atunci și informațiile pe care le aduni sunt destul de puține și există informații foarte importante pe care poți să le ratezi, pentru că sunt deasupra nivelului tău de percepție.

Un alt exemplu: ai mai multe întâlniri cu un bărbat care ar putea deveni partenerul tău de cuplu.

Poți obține informații importante discutând cu acel om, ascultând ce spune, observând cum se comportă, observând ce credințe/ valori/ principii are. De asemenea, poți observa dacă acel om spune că are anumite valori/ principii, însă alegerile pe care le face nu sunt aliniate cu valorile/ principiile respective.

În plus, poți afla informații pur și simplu punând întrebări directe cu privire la anumite subiecte care te interesează și nu doar ascultând răspunsul, ci și simțind energia acelui răspuns, dacă este sincer sau nu.

Dacă însă tu ești disperată să-ți găsești un partener și ești hotărâtă să faci tot ce poți ca să intri într-o relație cu acel bărbat, nu mai vezi clar, nu mai ești deschisă la a recepționa informații care sunt „stegulețe roșii”; tu deja ai decis că vrei să fiți împreună, nu ești dispusă să vezi/ auzi decât ceea ce îți susține intențiile. Mintea ta ignoră informațiile care reprezintă semnale de alarmă și le acceptă doar pe cele care susțin ideea că omul respectiv este potrivit pentru tine. Așa te minți singură.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


Dincolo de faptul că te documentezi/ încerci să afli cât mai multe informații despre subiectul respectiv, atunci când ai de luat o decizie, este important să te raportezi la sistemul tău de valori și la ceea ce îți indică ghidarea ta interioară.

Și este foarte interesant că deseori se întâmplă că îi auzim pe oameni vorbindu-ne despre valorile lor și constatăm că fac tot timpul alegeri care nu sunt în aliniere cu acele valori.

Ești unul dintre acești oameni?

Ești capabil să trăiești în conformitate cu valorile/ principiile pe care spui că le ai, să faci alegeri bazate pe acele valori/ principii sau una spui și alta faci?

Ești capabil să faci alegeri bazate pe acele valori/ principii chiar și atunci când lucrurile sunt tensionate și reacțiile celorlalți nu sunt prea plăcute?” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


Mintea ta procesează informațiile pe care le primește prin cele cinci simțuri „obișnuite” și face diverse analize, comparații, evaluări pentru a lua o decizie.

Mintea ta este influențată de diverse credințe/ idei care ți-au fost „băgate în cap” încă din copilărie de familie, profesori, societate; ea este influențată de tiparele pe care le-ai activat ca mecanisme de apărare, de traumele tale nevindecate.

De aceea mintea ta ia decizii care se repetă, care te fac să intri în aceleași „scenarii” iar și iar, de-a lungul vieții, în care doar personajele se schimbă, fiindcă povestea (dureroasă) rămâne aceeași.

Și la un moment dat, după ce ai tot suferit, conștientizezi: „Până acum nu mi-am dat seama că repet povestea/ căsnicia părinților mei”/ „Până acum nu mi-am dat seama că intru iar și iar în același gen de relații care mă fac să sufăr”, etc. Conștientizezi că iei același tip de decizii, că faci aceleași alegeri, care te duc la aceleași rezultate care nu-ți sunt benefice.

Și când ajungi la acest nivel afli la vreun curs de dezvoltare personală că „dacă îți schimbi gândurile, îți schimbi viața” și încerci să-ți schimbi gândurile, să gândești pozitiv, dar constați că viața ta nu se schimbă.

Nu gândurile trebuie schimbate, ci tiparele în baza cărora funcționezi. Tiparele tale generează modul în care gândești.

Cultura în care trăim dă multă importanță minții/ analizei raționale pentru că în acest fel ne limitează evoluția. O mulțime de cărți ne vorbesc despre puterea minții; a lucra cu mintea ta îți oferă posibilitatea unei evoluții, este adevărat, dar o evoluție limitată, dat fiind că traumele tale interioare rămân active și te controlează în continuare.

Eu nu spun că mintea nu are puterea ei, eu spun doar că percepția de la nivelul minții este una limitată și că există mult mai mult decât ceea ce este capabilă mintea noastră să facă/ înțeleagă.

Cultura în care trăim ne încurajează să ne bazăm pe mintea noastră tocmai ca să ne limiteze.

Mintea își are cu siguranță rolul ei, pe care îl onorăm ca atare, dar nu vă bazați doar pe ce vă spune mintea voastră, atunci când luați decizii importante. Luați decizia ascultându-vă ghidarea voastră interioară și apoi permiteți minții voastre să găsească modul în care puteți pune în practică ceea ce ați decis.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan

                               

"Asuma-ti Puterea Personala, Rosteste-ti Propriul Adevar.

Noi ne aflăm în faza Recuperării, in faza Asumării Puterii Personale la Nivel Colectiv. O fază în care ne-am vindecat deja mare parte din traumele interioare, astfel încât nu mai primim din Interiorul nostru mesaje si semnale dintr-un spațiu al durerii, ci primim mesajele Autentice ale Ghidării Interioare.

Nu ne mai lăsăm conduși, nu ne mai lasam manevrați de o putere externă și nici nu mai căutăm validare în exterior. Nu mai considerăm că Valoarea noastră este dată de modul în care ne tratează si ne evaluează alții. Considerăm că propriile alegeri spun mai multe despre noi, decât modul în care ne tratează si ne evaluează alții.

Nu mai permitem ca lucrurile care se întâmplă în exterior să ne influențeze, nu ne mai însușim în mod automat opiniile altora, ci ne accesăm și ne urmăm Ghidarea Interioară.

Intrăm într-o etapă în care nu permitem durerii si nu permitem traumelor din trecut să ne dicteze si sa ne afecteze reacțiile și alegerile din prezent și nici să ne definească propriul caracter. Nu mai permitem sinelui nostru rănit să decidă cum ne comportăm; alegerile și comportamentul nostru sunt cele ale Persoanei care Suntem cu Adevărat, la modul Autentic.

Am început să ne simțim destul de Puternici pentru a ne asuma Propriul Adevăr, cu riscul de a rămâne singuri, știind că în final o să putem fi din nou Impreună. Avem curajul să ieșim din rând, avem curajul să ne manifestăm la Modul Autentic, avem curajul să ne găsim Propria Voce și să ne rostim Adevărul."(Terry Morehu)  Traducerea: Mihaela Dan



Autor: Dorina Chiriac

”Mamele mănâncă noaptea o dată pe zi

făgăraş cu pâine dintr-un pahar

Mănâncă cu lingura

de unică folosință

pe care o spală o dată pe zi noaptea

după ce mănâncă brânză cu pâine

dintr-un pahar de unică folosință

pe care-l aruncă

făgăraş se cumpără la pahar

Mamele mănâncă noaptea

lângă copilul care se luptă cu febra

Mamele schimbă pijamaua copilului

de opt ori pe noapte

de opt ori pe noapte transpiră copilul o boală

şi vorbeşte în somn cu pisica

nu are pisică acasă la el

Mamele normale dorm în picioare

Unele mame dorm cinci minute pe scaun

Mamele mici se întind în patul

în care febra munceşte copilul

Se întind pe marginea patului încordate

Mamele dorm liniuță pe margine

şi nu cad niciodată

Mamele pot să doarmă pe sârmă

Dorm cu ochii deschişi

Ochii mamelor nu se închid niciodată

Li se iau pleoapele când se naşte copilul

şi li se dau mâini mai multe în schimb

Mamelor le moare tot corpul

Le rămân în viață ochii şi gura

şi multele mâini care schimbă pijama udă

şi care dau medicamente cu gust de căpşuni

Ochii şi gura şi mâinile târăsc leşul de mamă

Pisicile văd bine în noapte

Mamele văd bine tot timpul

Mamele văd pentru că şi-au murit în rest simțurile

Mamele mănâncă noaptea o dată pe zi

făgăraş cu pâine dintr-un pahar

cu lingura de unică folosință

36.4

Copilul îi spune mamei pe singurul nume al ei dimineața

Mi-e foame

Mâinile vii decojesc oul fiert

Nu vreau ou

Mâinile vii amestecă cereale-n iaurt

cu lingura de inox dezinfectată

din punga de unică folosință

Copilul râde cu mustăți de iaurt

Mamele râd moarte în viață

Mamele uită

Unică folosință.”

Cei mai mulți oameni cred că se pot baza 100% pe ceea ce percep cu cele cinci simțuri fizice și pe mintea lor, care procesează informațiile respective.

În opinia mea, cele cinci simțuri „obișnuite” ne oferă informații foarte puține, comparativ cu cele la care putem avea acces.

Dacă, de exemplu, vrei să cumperi o casă, evident că o să obții o mulțime de informații cu cele cinci simțuri fizice – informații care îți pot spune dacă această casă arată așa cum îți dorești sau nu, dacă are probleme legate de rețeaua electrică sau cea de apă, dacă acoperișul este distrus, dacă acea clădire se află într-un cartier liniștit sau unul rău famat, etc.

Dar este foarte posibil să găsești o casă care să te mulțumească din toate punctele de vedere în ceea ce privește aspectele pe care le percepi cu cele cinci simțuri fizice, mintea ta să fie foarte mulțumită după ce a analizat informațiile obținute și totuși, intuiția ta să-ți spună foarte clar: „Nu cumpăra casa asta!”.

Îți asculți mintea sau intuiția?

Este necesar să înțelegeți că mintea voastră nu are capacitatea de a vedea anumite lucruri, că vă oferă informații limitate. Și voi știți asta, ați avut experiențe în acest sens, când mintea voastră, după ce a analizat toate informațiile de care dispunea, v-a dat undă verde, pentru ca mai apoi să descoperiți că existau unele aspecte pe care nu le-ați cunoscut și care au făcut ca totul să se termine într-un mod neplăcut pentru voi.

Voi ați trecut prin situații în care mintea voastră v-a spus „Da, e avantajos/ benefic pentru tine să faci asta, mergi înainte!”, iar intuiția voastră v-a spus clar „Nu face asta!”, dar v-ați ascultat mintea, care v-a convins cu argumente „logice” că totul e în regulă și mai apoi s-a dovedit că nu a ieșit deloc bine pentru voi.

Oamenii își ascultă mintea pentru că în acest fel au senzația că țin lucrurile sub control, că știu care vor fi pașii următori, care va fi rezultatul final, în cât timp vor obține rezultatul respectiv, știu cam care sunt riscurile și ce pot face în cazul în care apare o eventuală problemă.

Oamenii își ascultă mintea pentru că au senzația că după ce au analizat/ comparat/ evaluat totul știu clar care este situația și au găsit „cea mai bună soluție”, cea care le oferă „cele mai multe avantaje și cele mai mici riscuri”.

Intuiția îți cere să faci lucruri care par minții lipsite de sens/ nebunești/ periculoase, ea nu îți dă niciun fel de explicații/ argumente pentru indicațiile pe care ți le transmite și nu ai nicio idee care va fi rezultatul dacă faci ceea ce-ți spune intuiția. Nu ai nicio idee care este destinația, când te lași ghidat de intuiție; nu știi decât următorul pas, iar după ce îl faci pe acesta afli care este următorul pas.

De aceea puțini oameni au curajul să-și asculte intuiția și să se avânte în Necunoscut.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan



"Nimeni nu se schimba decat daca doreste sa o faca. Nici daca ii implori. Nici daca ii rusinezi. Nici daca folosesti logica, emotia sau dragostea dura. 

Exista doar un singur lucru care il poate determina pe cineva sa se schimbe - propria sa constientizare ca are nevoie sa o faca". Lori Deschene


Este prioritar a-i invata pe copii despre libertatea de a trai dupa cum isi simt chemarea sufletului, mai presus decat dupa cum spun normele, traditia, cutumele, societatea, legile abuzive.

---------------------

„LIBERTATEA, CEA MAI DE PREȚ EDUCAȚIE.

Ne dorim ce este mai bun pentru copiii noștri, ne dorim să aibă succes, să termine școli bune, să aibă job-uri fastuoase, bani, putere și neapărat o familie fericită. Vrem toate acestea pentru ei! Nu pentru că ei și le doresc, mulți nici nu îi întrebăm ce vor, ci pentru că așa definim noi o viață cu lista bifată, deci trăită bine.

În toată goana aceasta de listă bifată, adesea uităm de ei. Uităm să îi vedem, să îi ascultăm, să îi cunoaștem și doamne ferește ca dorințele lor să nu fie în acord cu ceea ce ne dorim noi pentru ei. Și asta încă de când sunt foarte mici.

În mintea noastră viitorul succes pe care ni l-am imaginat pentru ei, succes în care și noi avem un merit se clatină, iar asta ne face anxioși, critici, manipulatori, controlatori. Pentru că insuccesul lor va fi insuccesul nostru!

Libertatea este poate cea mai de preț unealtă în orice tip de succes. Succes la școală, în relații, în viața profesională.

Și de foarte mici, datorită propriilor noastre limitări, frici, necunoaștere strângem tot mai tare lesa în jurul libertății copilului.

Libertatea de a explora atunci când un bebeluș decoperă lumea și părintele rostește de sute de ori pe zi “nu e voie”.

Scopul explorării nu este să ne întoarcă viața pe dos, să ne enerveze, să facă murdărie. Aceasta este o etapă de învățare, de explorare, de depărtate de mamă spre înțelegerea că el este o persoană diferită. 99% din “nu e voie” le oprește curiozitatea, dezvoltarea creierului și îi frustrează.

Libertatea de a face mizerie când mănâncă, de a se juca în noroi, de a sări în bălți. Libertate care îi dezvoltă cum nu îi dezvoltă niciun curs la care părinții plătesc bani grei.

Libertatea de a se juca liber afară/ în parc/la bunici/ în camera lor ore în șir cu alți copii, fără ochii, părerile și panicile adultului este poate cea mai de preț unealtă ca un copil să își întărească stima de sine, esențială în orice tip de succes ne putem imagina.

Această libertate aduce cu ea dezvoltarea creierului într-un mod în care niciun părinte, curs sau carte nu îl pot face. Se învață negociere, limite sociale, detectare de emoții, gestionare de emoții și situații complicate, skill-uri de împăcare, cunoașterea altor personalități și gestionarea relațiilor cu toate tipurile de caractere. Luarea de decizii proprii, asumarea consecințelor, testarea de limite fizice, controlul asupra propriei vieți pe care prea puțini copii îl mai au, pentru băieți hrănirea energiei masculine (care nu se face în prezența mamei cloșcă) esențială pentru viitorul bărbat bine sau bărbat preș.

Degeaba le dăm cea mai bună mâncare, cele mai bune haine, grădinițe, școli, cursuri extra în dorința de viitoare performanță și îi privăm de cea mai de preț unealtă: libertatea de a testa, de a se juca liber, de a sta în natură, de a sta degeaba. Libertatea de a se cunoaște pe ei și lumea întreagă.

Privarea de libertate în toate sensurile ei posibile aduce doar frustrare, lipsa unei dezvoltări psihologice echilibrate, mediocritate, inadecvare socială, neîmplinire în relații de prietenie, iubire, sociale, profesionale.

Treaba noastră de mame este să ne conștientizăm propriile frici, anxietăți, limitări, credințe limitative conform cărora copilul are nevoie de noi mereu 100% , prezența invazivă în viața copiilor. Și să le vindecăm.

La fel cum este treaba noastră să îi protejăm și să le oferim limite pentru sănătatea și siguranța lor, însă unele care să nu le încalce libertatea la care au tot dreptul.

Doar așa putem să le oferim copiilor noștri, de foarte mici, cea mai de preț unealtă în viață: libertatea.

Succesul si fericirea unui om nu țin doar de școli, inteligență și noroc. De cele mai multe ori țin de “acasă”, sau “departe de casă” atunci când copiii fug sufocați de mamele sau de tații lor.

Să îi ținem aproape! Și liberi!”  Autor: Atena Boca, via Cosette Grigoras 


Mintea ta umană este limitată, ea nu poate percepe decât un număr limitat de informații. Mintea ta nu percepe informațiile care sunt recepționate cu alte simțuri decât cele cinci simțuri „obișnuite” și deci nu poate lua decizii cu adevărat „informate”.

Mintea ta este cea cu care operează egoul tău. Mintea nu e „rea”, ci este folositoare, dar este necesar să-i înțelegem limitele, fiindcă altfel deciziile pe care le luăm vor fi unele care nu sunt cele mai benefice pentru noi.

Dacă funcționăm din spațiul minții ne limităm drastic calitatea vieții și evoluția.

Modul în care funcționează mintea ta este afectat de trecutul tău, ea ia decizii pe baza tiparelor disfuncționale și a traumelor tale nevindecate. Situațiile traumatizante din trecutul tău te fac să vezi lucrurile deformat în prezent, mintea ta „evaluează” oameni/ situații din prezent în baza unor experiențe inconfortabile/ dureroase din trecut care de fapt n-au nicio legătură cu prezentul. Mintea ta evaluează și tratează prezentul ca și cum ar fi identic cu trecutul și ca atare, ia decizii care reciclează trecutul.

Dacă te-ai maturizat cu adevărat și ești conștient de faptul că mintea ta ia decizii în baza unor tipare disfuncționale și a unor traume nevindecate, o să te ocupi de aceste traume/ tipare limitative, o să lucrezi cu tine însuți și o să începi să faci noi alegeri, în loc să repeți la nesfârșit vechile alegeri care sunt un răspuns la traumă.

Ce decizii poți lua cu mintea?

„Nu mai am nimic de mâncare în casă” - mintea ta o să-ți spună să să duci la magazin și să cumpări alimente; fă asta.

„Sunt foarte obosit, nu-mi mai pot ține ochii deschiși” - mintea ta o să-ți spună să te duci la culcare; fă asta.

„Am lucrat în grădină și m-am murdărit” - mintea ta o să-ți spună să te speli; fă asta.

„Să mă căsătoresc cu acest om?” – eu nu aș lua o asemenea decizie cu mintea.

„Este momentul potrivit să fac un copil?” – eu nu aș lua o asemenea decizie cu mintea.

„Să cumpăr această casă?” – eu nu aș lua o asemenea decizie cu mintea.

Acestea sunt chestiuni mult prea importante pentru minte.

Folosește-ți ghidarea interioară pentru a lua astfel de decizii.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„O să discutăm astăzi despre necesitatea de a trece de la Măiestria în atingerea unor obiective, la Măiestria în zona emoțională.

Pentru mine este uimitor să văd ce eforturi depun părinții în a-și pregăti copiii pentru a trece examenele și pentru a absolvi școli înalte și cum sărbătoresc părinții fiecare examen de admitere pe care l-a trecut copilul lor, fiecare școală absolvită – liceu, facultate, masterat, doctorat, etc, ce eforturi financiare (și nu numai) depun părinții pentru ca acești copii să urce la un nou nivel, dar cât de puțin efort depun părinții pentru a urca ei înșiși la un nou nivel.

În opinia mea, este foarte important să facem o prioritate din propria evoluție și din a-i ajuta și pe alții să urce la un nou nivel/ evolueze, să celebrăm fiecare pas înainte făcut de noi înșine și de aproapele nostru.

Câți dintre voi fac o prioritate de propria evoluție, câți dintre voi verifică măcar la finalul fiecărui an: ați „trecut clasa", ați urcat la un nivel din punct de vedere intelectual, emoțional, din punct de vedere al recunoștinței pe care o simțiți pentru tot ce ați primit, din punct de vedere al toleranței/ răbdării față de cei din jur, iertați mai ușor, aveți inima mai deschisă, iubiți mai mult, îi tratați pe cei din jur cu mai mult respect, sunteți mai dispuși să acceptați dreptul altora de a avea altă părere decât voi?

Câți dintre voi acționați la modul conștient pentru a vă asigura că urcați la un nou nivel din aceste puncte de vedere?

Câți dintre voi vă concentrați pe a face tot ce depinde de voi pentru ca fiii și fiicele voastre să urce la un nou nivel, dar nu faceți asta pentru voi înșivă?” (Dr. Delatorro McNeal) Traducerea Mihaela Dan


„Știți care este motorul dezvoltării voastre în afaceri și în viață, în general? Recunoștința pentru tot ceea ce v-a oferit Dumnezeu în diverse moduri, inclusiv prin intermediul oamenilor cu care interacționați.

Desigur, mai sunt sunt și alte elemente care au un rol în dezvoltarea unei afaceri, respectiv în evoluția unui om, dar recunoștința este motorul.

Faceți o verificare: este sau nu recunoștința cuvântul de ordine în viața voastră? Simțiți și exprimați recunoștință pentru ceea ce primiți?

Sunteți setați pe recunoștință sau nu? Primul gând pe care-l aveți când aveți o reușită în orice domeniu este cel de recunoștință sau nu?

Hai să vă explic mai simplu: eu folosesc waze și oriunde aș pleca, acesta îmi indică ruta plecând de acasă, iar la întoarcere, mă duce înapoi la adresa care este înregistrată ca fiind „acasă”.

Fiecare dintre noi avem din punct de vedere emoțional un „acasă” către care ne întoarcem, după fiecare experiență trăită.

Este recunoștința „acasă” pentru voi, din punct de vedere emoțional? Sau „acasă” pentru voi este dezamăgirea, neputința, furia sau ranchiuna?

Câți dintre voi cunoașteți oameni care indiferent ce lucruri frumoase li se întâmplă, găsesc întotdeauna un motiv să fie nemulțumiți de ceva sau să fie îngrijorați de ceva?

Câți dintre voi cunoașteți oameni care indiferent ce li s-ar întâmpla, găsesc o cale de a reveni la o stare de pace, de liniște interioară, de a reveni la credința că tot ce li se întâmplă are un rost și este spre Binele lor cel mai Înalt, de a reveni la credința că Dumnezeu știe ce face?” (Delatorro McNeal) Traducerea Mihaela Dan


„Faptul că funcționează din spațiul recunoștinței este un atu în viața unui om.

De fiecare dată când treci printr-un moment mai greu, când te simți rău, găsește un mod de a a schimba starea ta emoțională în recunoștință, găsește niște lucruri pentru care poți fi recunoscător.

Și cel mai ușor mod prin care să faci asta este să ții un jurnal în care, de câte ori te confrunți cu o situație dificilă sau ai o zi mai proastă, să scrii titlul „Recunoștință” și dedesubt să faci o listă cu 15 lucruri pentru care ești recunoscător, dincolo de acea situație dificilă în care te afli.

Nu cred că nu găsești în viața ta 15 lucruri pentru care poți fi recunoscător…

Dar fii sincer, nu te minți singur.

Indiferent cât de dificile sunt lucrurile prin care treci, sigur există și niște lucruri frumoase în viața ta, pentru care simți că poți fi recunoscător.

Concentrați-vă pe a transforma încercările prin care treceți în oportunități. Căutați lecția în fiecare experiență dificilă prin care treceți și învățați acea lecție.

Găsiți calea înapoi către recunoștință, pentru că acesta este atu-ul vostru!

Și dacă până acum waze-ul vostru emoțional vă ducea către negativitate, fiindcă negativitatea este domiciliul vostru emoțional, atunci conștientizați că este necesar să vă mutați, să vă găsiți un alt domiciliu.

Mutați-vă în zona Recunoștinței! Și o să constatați că acel „cartier” este unul select, nu unul rău famat, precum cartierul Negativității, veți costata că aveți un alt gen de vecini, alt gen de școli, alt gen de magazine, alt tip de comunitate.” (Delatorro McNeal) Traducerea Mihaela Dan


„Cum vă dați seama că locuiți în cartierul Negativității, că Negativitatea este „acasă” pentru voi, din punct de vedere emoțional?

Faceți o listă cu cele 10 emoții pe care le experimentați cel mai frecvent în timpul unei zile.

Și apoi întrebați-vă: de ce experimentați în mod constant frustrare, stres, îngrijorare, furie, anxietate, etc (dacă asta experimentați)?

Iar unul dintre răspunsuri poate fi, de exemplu, că voi tolerați în mod sistematic în spațiul vostru personal niște persoane/ situații/ relații/ conversații/ mesaje/ postări de vibrație joasă, care aduc negativitate în viața voastră.

Uitați-vă la postările pe care le-ați făcut sau care au fost făcute de alții pe conturile voastre de pe relelele de socializare, în ultima perioadă. Care este nivelul lor energetic? Ce mesaje transmit acele postări – mesaje pozitive sau unele negative? Ce energie au postările de pe contul vostru?

Ce energie au postările de pe conturile/ paginile pe care le urmăriți, ce mesaje conțin acele conturi?

Dacă vreți să aveți parte de mai multă energie pozitivă în viața voastră, urmăriți conturile oamenilor care emană optimism, bucurie, iubire, toleranță, citiți postări care vă inspiră, care aduc plus valoare în viața voastră!

Și vă mai spun ceva: telefoanele noastre sunt atât de perfecționate, încât ele pur și simplu ascultă conversațiile noastre, iar reclamele care curg pe telefon sunt aliniate cu ceea ce vorbim noi. Ca atare, uitați-vă ce reclame apar pe telefonul vostru și o să vă dați seama care este nivelul conversațiilor voastre dominante.

Cum puteți verifica asta? Este suficient să vorbiți cu cineva despre faptul că vreți să plecați în concediu și o să constatați că o să înceapă să curgă pe telefonul vostru reclame despre destinații de vacanță și despre tot felul de articole necesare într-un concediu.

Vorbeam odată cu cineva la telefon despre faptul că vreau să-mi cumpăr o borsetă din piele, l-am întrebat de unde și-a luat el borseta, despre diverse firme care fac așa ceva, iar imediat după ce am terminat de vorbit cu acel om și am intrat pe o rețea de socializare, prima reclamă care mi-a apărut pe cronologie a fost una la borsete din piele.

Prima oară când mi s-a întâmplat asta am fost uimit: cum e posibil ca eu să vorbesc despre asta cu prietenul meu și prima reclama care îmi apare pe telefon să fie exact despre subiectul discuției noastre?

După aceea am înțeles cum a fost posibil.

Dacă Inteligența artificială poate să asculte discuțiile noastre și să dirijeze către tine acele reclame care te interesează, atunci nu e nimic exagerat în a spune că reclamele care apar pe cronologia ta reprezintă un indicator al principalelor tale discuții.

Fiți atenți la ceea ce spuneți (și nu mă refer doar la discuțiile telefonice), pentru că atunci când rostiți niște cuvinte, acelea pun lucrurile în mișcare. Cuvintele pe care le rostiți produc efecte în viața voastră.” (Delatorro McNeal) Traducerea Mihaela Dan


„Oamenii care simt nevoia să pozeze întruna în persoane spirituale/ evoluate, care fac paradă cu „marea lor Cunoaștere”, care simt nevoie să se asigure că toți cei prezenți au aflat că ei sunt mai evoluați/ deosebiți decât alții, nu sunt atât de evoluați pe cât se prezintă.

Uitați-vă în viața voastră și întrebați-vă: câți dintre oameni din jurul vostru sunteți siguri că vă vor rămâne alături la greu, că vă vor rămâne alături indiferent ce se întâmplă, indiferent de ce ați fi acuzat, chiar și atunci când ceilalți oameni aruncă pietre în voi? Câți dintre oamenii din viața voastră v-ar rămâne alături și ar crede în nevinovăția voastră chiar și atunci când aparențele ar fi împotriva voastră? Câți dintre cei din preajma voastră ar fi dispuși să suporte consecințele faptului că stau alături de voi atunci când toți ceilalți se întorc împotriva voastră?

Câți dintre voi aveți în preajma voastră oameni care să vă fi loiali la acest mod?

Știu că unii dintre voi credeți că aveți mai mulți oameni care ar face asta pentru voi; și eu am crezut la fel până când am fost într-o situație în care chiar am avut nevoie de susținerea lor și am descoperit că mulți dintre cei pe care-i credeam prieteni au făcut pasul înapoi. (RC Blakes)


„Schimbarea în bine nu are loc din întâmplare – este necesar să vrei să te schimbi și să faci și alegerile necesare în direcția schimbării.

Unii oameni nu vor să se schimbe, preferă să rămână acolo unde sunt, fiindcă e mai comod așa. Și eu am lăsat în urmă niște oameni de acest gen, fiindcă pentru mine propria evoluție este o prioritate și nu o să permit unor oameni care îmi sunt apropiați într-o anumită etapă a vieții mele să-mi împiedice creșterea. Dacă nu poți ține pasul cum mine, îți mulțumesc pentru că mi-ai fost alături pentru un anotimp, îmi iau rămas bun de la tine și merg mai departe, fiindcă Dumnezeu mi-a dat ceva de făcut în această viață și nu am de gând să las neterminată acea Lucrare.

O mulțime de oameni vor să aibă parte de Grația divină în viața lor, dar nu vor să asculte ghidarea divină. Nu vor să-l asculte pe Dumnezeu, pentru că El le dă instrucțiuni care nu le convin, le cere să facă lucruri care îi scot din zona lor de confort, le cere să meargă în locuri în care ei nu vor să meargă.

Unii oameni se schimbă în bine și alții se schimbă în rău.

Schimbarea în bine cere din partea ta o intenție clară de schimbare și o acțiune fermă în direcția schimbării.

Schimbarea în rău nu cere niciun efort din partea ta, e suficient să te lași pe tânjală, să te lași prins în tot felul de distrageri, să te lași influențat de oameni care te trag în jos.” (Samuel Blakes) Traducerea Mihaela Dan



„Prima lege a schimbării este Legea acțiunii în direcția schimbării.

Tu poți avea un vis în inima ta, poți să știi și care sunt schimbările necesare pentru a-ți împlini acel vis, dar este necesar să faci și pașii necesari pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus. Nu poți ajunge la destinație dacă nu acționezi.

Simplul fapt că ai un vis și te gândești la ce ai putea face ca să-l împlinești nu va duce la împlinirea visului tău; fără a acționa nu vei reuși nimic. Este ca și cum ca artist ai vrea să realizezi o capodoperă, dar nu ai fi dispus să faci efortul necesar pentru a desena/ picta/ compune/ sculpta/ crea acea capodoperă.

Acțiunea în direcția realizării schimbării cere timp; nu-ți împlinești un vis înalt peste noapte.

O mulțime de oameni vor să obțină/ realizeze cât ai clipi din ochi ceea ce-și doresc, vor ca lucrurile să se întâmple rapid, nu sunt dispuși să investească timp, efort, energie, concentrare pentru a realiza ce și-au propus. O mulțime de oameni nu sunt dispuși să urce treaptă cu treaptă scările succesului, ar vrea să ia ascensorul.

Dumnezeu ne ghidează, ne spune ce avem de făcut pentru a ne împlini visul, dar asta nu înseamnă că treabă e ca și făcută. Dumnezeu nu va face lucrurile în locul nostru; El ne spune unde am putea ajunge, ce am putea realiza dacă îl ascultăm. Dacă nu urmăm ghidarea divină nu vom ajunge acolo unde am fi putut ajunge; dacă nu acționăm, nu vom ajunge acolo unde am fi putut ajunge.

Dacă tu nu ceri și nu urmezi ghidarea divină, este posibil să realizezi unele lucruri în viață, dar nu poți ajunge atât de departe pe cât ai fi ajuns dacă ți-ai fi aliniat acțiunile cu Dumnezeu.

Dacă tu îți stabilești niște obiective, poți ajunge să realizezi aceste obiective și să ai un anumit gen de succes, dar nu vei ajunge la nivelul la care ai fi ajuns în cazul în care visurile tale ar fi ținut de împlinirea Menirii tale și ar fi fost aliniate cu Dumnezeu.

Mintea/ egoul nostru poate avea visurile sale, dar cele mai înalte visuri țin de împlinirea Menirii noastre, țin de alinierea cu Voia lui Dumnezeu pentru noi. Iar în a doua variantă Călătoria către împlinirea visurilor devine un parteneriat cu Dumnezeu. Și acest parteneriat nu prespune ca tu să te rogi la Dumnezeu să-ți dea ceea ce vrei și să te uiți cum El aduce în viața ta toate cele lucruri pe care le doreai, ci înseamnă să ceri ghidarea lui Dumnezeu și să faci ceea ce-ți cere El, pentru a realiza ceea ce ți-ai dorit.” (Samuel Blakes) Traducerea Mihaela Dan


„A doua lege a schimbării este Legea progresului în pași mici.

Da, știu, nu vă sună bine acelora dintre voi care vreți ca totul să se întâmple pe repede înainte, care vreți să obțineți instant ceea ce vă doriți.

Dar evoluția se întâmplă cu pași mărunți, durează mult timp. Și uneori durează mai mult timp decât ați crezut.

Lucrurile nu se întâmplă după programul egoului tău, se întâmplă în conformitate cu Programarea divină. Dumnezeu hotărăște când se întâmplă fiecare lucru, în conformitate cu Planul Său. Așa că ar fi înțelept din partea voastră să aveți răbdare și să așteptați ca lucrurile să se întâmple la momentul potrivit, în conformitate cu Programarea divină.

Asta înseamnă să trăiești pe principiul „Facă-se Voia ta!”. Așa te întărește Dumnezeu, așa îți este întărită puterea, rezistența, flexibilitatea, răbdarea, credința.

Ai încredere în Programarea divină sau nu? Ai credința că Dumnezeu știe mai bine când e momentul potrivit pentru fiecare pas înainte în viața ta?

A avea convingerea că Dumnezeu știe mai bine ce drum este necesar să parcurgem pentru a ne împlini Menirea nu înseamnă că vom înțelege „logica” fiecărei instrucțiuni pe care ne-o va da El. Nu, de multe ori nu vom înțelege de ce ne cere să facem un lucru sau altul. Poate că acel lucru nu arată deloc bine, poate nu ne face să ne simțim bine, poate pare „nebunesc”, dar Dumnezeu știe ce face.

Uneori n-o să putem înțelege de ce El ne cere să facem ceva ce pare „fără sens”, ceva ce ne scoate mult din zona noastră de confort, dar depinde de noi să facem acel lucru cu credința că Dumnezeu știe ce face sau să nu-l facem, pentru că mintea noastră umană consideră că „nu are sens”.

Ai curajul să faci ceea ce-ți cere Dumnezeu, indiferent cât de absurd pare acel lucru pentru mintea ta umană?

Uneori tu urmezi ghidarea lui Dumnezeu și sunt etape în care ți se pare că lucrurile nu avansează deloc. Vezi că cei din jurul tău au avansat pe calea împlinirii visurilor lor și tu ai rămas în urmă și te întrebi dacă faci bine ce faci, dacă nu cumva ar fi cazul să permiți minții tale să preia controlul și „să facă lucrurile să se întâmple”.

Ai răbdare să-l lași pe Dumnezeu să lucreze în viața ta în conformitate cu Planul Său sau cedezi argumentelor minții și o lași să preia controlul?” (Samuel Blakes) Traducerea Mihaela Dan

*

„Motivul pentru care mulți oameni nu obțin ceea ce-și doresc cu adevărat este acela că se mulțumesc cu puțin, de teamă că dacă nu iau ce li se oferă, riscă să nu mai aibă parte de altă ofertă. „Decât deloc, mai bine așa!”

O mulțime de oameni se mulțumesc cu parteneri/ relații/ slujbe/ situații/ ocazii mediocre, de teamă că dacă zic „Nu, mulțumesc” s-ar putea să nu mai aibă parte nici măcar de atât. Ei își fac alegerile din spațiul fricii.

Oamenii care își urmează Calea, care sunt dedicați propriei evoluții, care au credință deplină în Dumnezeu, nu ezită să spună „Nu, mulțumesc” mediocrității, fiindcă ei știu că Dumnezeu îi pregătește pentru ceva mult mai înalt. Ei au răbdare oricât este nevoie, fac ceea ce sunt ghidați divin să facă și au încredere că la momentul potrivit, Dumnezeu le va scoate în cale ceea ce este menit să fie al lor (oportunități/ slujbe/ persoane/ relații, etc).

Oamenii care sunt dedicați propriei evoluții simt ce este potrivit pentru ei și ce nu este potrivit, știu să recunoască distragerile și deși uneori acestea sunt atrăgătoare, spun „Nu, mulțumesc” și merg mai departe.

Oamenii care sunt dedicați propriei evoluții își fac alegerile în aliniere cu Dumnezeu și știu că fiecare alegere care nu este în aliniere cu El are consecințe asupra procesului evoluției lor.

Oamenii care sunt dedicați propriei evoluții nu se compară cu alții și nu sunt interesați să imite pe nimeni, pentru că ei știu că noi suntem diferiți/ unici, că fiecare are Darurile sale, are propria experiență de viață, are propriul drum, are propria Menire. Nu poți să-ți împlinești Menirea imitându-l pe altul.

Unii cred că dacă imiți cât mai bine un om care are succes, vei atinge și tu succesul în mod automat, pentru că au senzația că simplul fapt că faci ce face acel om, zici cam același lucru pe care îl zice el, eventual te și îmbraci ca el, reprezintă garanția succesului.

Nu, succesul nu vine doar din faptul că repeți ca un papagal ceea ce spune alt om, că-i „furi” ideile; vine din Înțelepciunea acumulată în toți anii în care acel om a trecut prin diverse încercări și care este revărsată în cuvintele și faptele sale. Succesul vine din acel aur interior pe care l-a acumulat omul respectiv de-a lungul vieții, trecând prin perioade dificile, căzând și ridicându-se, depășind niște experiențe traumatizante, pe care cei care îl privesc nu le cunosc și nu le-au trăit niciodată.

Este foarte important să ții aproape de oameni care au un nivel înalt de Conștiință, care au acumulat mai multă înțelepciune decât tine, ca să înveți de la ei. Astfel de oameni sunt o inspirație și o dovadă că poți depăși încercări dificile, că poți atinge culmi nebănuite chiar dacă ai plecat de jos.

Eu sunt de părere că nu poți urca mai sus decât nivelul oamenilor cu care te însoțești. Nu poți urca peste nivelul oamenilor cu care îți petreci cel mai mult timp, pentru că dacă nu ai văzut/ experimentat un anumit nivel de Conștiință, nici nu știi că există.

Dumnezeu te va expune acelor lucruri pe care vrea să le experimentezi, te va aduce în preajma unor oameni care au un nivel înalt de Conștiință, ca să vezi cum funcționează astfel de oameni, ca să înveți de la ei, ca să ai un exemplu de ceea ce este posibil pentru tine. Dar depinde de tine ce faci cu ceea ce îți dă Dumnezeu.” (Henry W. Bolden) Traducerea Mihaela Dan


„Nu permiteți nimănui să vă convingă că nu puteți face mai mult decât ați făcut în trecut și că nu puteți deveni mai mult decât sunteți acum!

Atunci când înțelegi în mod greșit loialitatea și-ți trăiești toată viața încercând să faci ceea ce vor alții să faci, ceea ce cred alții că „e bine”/ „trebuie”/ „e de datoria ta” să faci, te trădezi pe tine însuți, nu îți ești loial ție însuți.

Prea mulți oameni sunt setați pe a se conforma așteptărilor altora, își ignoră propriile dorințe/ visuri, le fac pe plac altora, dar se simt goi pe dinăuntru. Ar fi spre binele lor să conștientizeze la un moment dat că fiecare dintre noi avem propria Cale în viață, să-și ia timp pentru introspecție, să se lămurească ce își doresc cu adevărat, să-și identifice Menirea și să se concentreze pe a împlini această Menire.

Atunci când tu nu știi clar ce vrei să faci cu viața ta, când nu știi care este calea pe care vrei să mergi, viața te târăște după ea și nu ai dreptul să te plângi, pentru că a fost alegerea ta să trăiești după cum se nimerește, de la o zi la alta, fără o viziune, fără un țel.

Și știu că unii dintre voi aveți senzația că Viața v-a dat „o mână de cărți proaste” și că nu aveți cum să câștigați cu asemenea cărți, dar sunt o mulțime de oameni care ar fi fost mulțumiți să fi primit „cărțile” pe care le-ați primit voi și care au realizat o mulțime de lucruri cu o „mână de cărți” mult mai slabă decât ați primit voi.

Lăsați-i pe ceilalți să-și vadă de viața lor și ocupați-vă de propria viață, de propriile visuri, stabiliți ce înseamnă pentru voi „să faci diferența în comunitate/ lume”, stabiliți ce aveți de făcut în acest sens și treceți la treabă!” (Henry W. Bolden) Traducerea Mihaela Dan


„Nu vă mai pierdeți timpul plângându-vă de ceea ce vi s-a întâmplat, de faptul că nu aveți ce au alții, de toate lucrurile care credeți voi că vă împiedică să evoluați; concentrați-vă pe a vă lămuri ce vreți să realizați în viața voastră, pe a vă contura o viziune și găsiți modul în care puteți fructifica ceea ce aveți, pentru a crește.

Dacă vă lămuriți ce anume vreți să realizați, unde vreți să ajungeți, veți putea să identificați și persoanele/ relațiile/ resursele/ oportunitățile/ alegerile/ comportamentele care sunt aliniate cu ceea ce vă doriți, dar și persoanele/ relațiile/ resursele/ „oportunitățile”/ alegerile/ comportamentele care vă îndepărtează de ceea vă doriți.

Dacă vă lămuriți ce anume vreți să realizați, unde vreți să ajungeți, nu le veți mai permite altora să vă influențeze, să vă distragă atenția, să vă atragă pe căi lăturalnice. Nu vă veți mai irosi timpul/ energia cu ceea ce nu este aliniat cu Calea voastră.

Dacă vă lămuriți ce anume vreți să realizați, unde vreți să ajungeți, nu veți mai permite accesul în cercul apropiaților voștri a unor oameni care merg în altă direcție decât mergeți voi. Veți face curățenie în cercul apropiaților voștri și veți da drumul acelor persoane care vă trag în jos, care reprezintă un punct slab, nu un atu în viața voastră.

Veți fi foarte selectivi cu privire la lucrurile la care vă expuneți: discuțiile pe care le aveți, ceea ce auziți/ ascultați, ceea ce citiți, ceea ce vizionați. Veți face o evaluare energetică (și nu numai) a persoanelor cu care aveți de-a face, a emisiunilor/ înregistrărilor/ filmelor pe care le urmăriți, a muzicii pe care o ascultați, a discuțiilor la care participați, a cărților/ articolelor/ postărilor pe care le citiți și nu vei mai acorda timp/ atenție/ energie unor persoane sau lucruri care nu aduc plus valoare în viața voastră, care nu vă ajută să evoluați, care reprezintă o distragere.” (Henry W. Bolden) Traducerea Mihaela Dan


„Unii dintre noi simțim foarte clar că am venit pe pământ cu o Misiune care ține de a contribui la Schimbare, că am venit aici ca să facem diferența în această lume, să servim Binele comun. Iar faptul că adânc în interiorul nostrum ȘTIM că avem o Misiune importantă pe această planetă ne determină să fim foarte implicați în procesul evoluției personale, să facem o prioritate din a ne urma Calea care înseamnă împlinirea Menirii noastre, să ne concentrăm pe ce avem de făcut pe Pământ.

Noi nu suntem dispuși să ne irosim timpul, să ne lăsăm prinși în distrageri de tot felul, să riscăm să ajungem la finalul vieții și să nu ne fi împlinit Menirea.

Noi nu suntem interesați de ceea ce cred/ spun/ fac alții, nu ne ghidăm după regulile/ normele/ standardele/ adevărurile altora, ci ascultăm ghidarea divină.

Noi știm că există întotdeauna loc de mai bine în ceea ce privește evoluția personală și în ceea ce privește serviciul nostru în slujba Binelui comun, știm că întotdeauna există ceva nou de învățat și facem o prioritate din a deveni o Versiune mai Bună a noastră.

Noi VEDEM dincolo de „realitatea” fizică pe care o văd ceilalți, VEDEM dincolo de aparențe, dincolo de negativitate, dincolo de zgomotul criticilor/ atacurilor la adresa noastră și credem cu toată inima în ceea ce VEDEM.” (Henry W. Bolden) Traducerea Mihaela Dan

*

„Nu mai fiți ofensați pentru că niște oameni vă spun „Nu”, „Azi nu pot”, „Poate altă dată” atunci când îi invitați undeva sau le cereți să vă întâlniți ca să mai stați de vorbă sau vă invitați la ei acasă!

Nu mai fiți ofensați pentru că oamenii preferă să petreacă ceva timp cu ei înșiși în acea zi, că își protejează spațiul personal.

Fiecare dintre noi avem dreptul la a ne fi respectat spațiul personal.

Oamenii sănătoși la nivel emoțional/ psihologic/ mental petrec timp în solitudine și își protejează spațiul personal. Ei nu permit oricui să dea buzna în spațiul lor personal; în acel spațiu nu se intră decât cu invitație nominală.

Pentru mine este uimitor să constat câți oameni sunt ofensați de faptul că cineva apropiat își permite să facă diverse lucruri fără să-i implice și pe ei, că își permite să le spună „Nu” uneori.

Nu poți să ai pretenția să fii implicat în tot ce face un alt om, dacă nu ești soțul/ soția sa! Faptul că ești mama/ tatăl, fratele/ sora/ prietenul unui om nu-ți dă dreptul să te amesteci în toate deciziile acelui om, să fii parte din tot ce face el. Oamenii au dreptul la spațiul lor privat, nu te mai băga unde nu-ți fierbe oala! Vezi-ți de viața ta!

Noi avem dreptul la timp pe care să-l petrecem în liniște, cu noi înșine. Și depinde doar de noi să ne protejăm spațiul personal de intruși.

Eu nu permit oricui să dea năvală în spațiul meu personal. Am stabilit limite ferme și nu am nicio problemă în a spune „Nu” și a le „închide ușa în nas” persoanelor toxice care cred că pot da buzna când au ele chef/ nevoie.

Eu fac în așa fel, încât să-mi fie respectat spațiul personal și nu o să-mi cer scuze nimănui pentru asta. Iar dacă ai o problemă cu asta, e problema ta, nu e treaba mea.” (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

„În perioade dificile pentru umanitate sau pentru comunitate, eu am încercat să aduc speranța prin ceea ce am făcut, prin faptul că am ieșit în spațiul public și pe rețelele de socializare și am vorbit despre credința în Dumnezeu.

Eu cred că este important ca oamenii să înțeleagă că în momente grele, credința în Dumnezeu poate face diferența.

Și atunci când vorbești la modul public despre Dumnezeu, când dorești să-i ajuți pe alții să se apropie de Dumnezeu, ceea ce aduci în acea interacțiune este ceea ce EȘTI, nu ceea ce vrei să faci să pară că ai fi. Degeaba te prefaci a fi cine nu ești, degeaba îi imiți pe alții, cu care ai vrea să semeni, degeaba spui vorbe mari, dacă tu nu trăiești în viața ta de zi cu zi în baza principiilor pe care le enunți; oamenii vor simți mai devreme sau mai târziu că ești fals.

Tot ce este necesar să aduci în interacțiunea cu oamenii este ființa care EȘTI cu adevărat – este suficient dacă te aduci pe tine, cel autentic.

O mulțime de oameni nu înțeleg că ceea ce a pus Dumnezeu în ei este suficient de valoros ca să aibă ce împărtăși cu ceilalți, că nu este cazul să își dorească să fie ca altcineva, să aibă ce are altcineva. Dumnezeu ne-a echipat pe fiecare dintre noi cu tot ce avem nevoie ca să facem ceea ce vrea El să facem, ca să ne împlinim Menirea.

Dar mulți oameni nu au curajul să-și asume propria unicitate, propria autenticitate; cei mai mulți vor să se integreze în marea masă, să urmeze direcția în care merg ceilalți, să fie copii ieftine ale altora, pe care lumea îi crede mai speciali.

De aceea fiecare dintre noi trebuie să ne hotărâm: vreau să fiu acceptat de cei din jur sau vreau să fiu autentic și să-mi urmez propria Cale?

Eu am ales să fiu autentic.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

„Când mă uit la provocările/ crizele prin care trec oamenii în jurul meu, îmi spun că aceștia nu au nevoie de un psiholog, ci au nevoie de un consilier mistic.

Dacă eu aș lucra cu tine, dacă ți-aș fi consilier mistic, te-aș întreba în primul rând: „Ce întrebări îi pui lui Dumnezeu? Ce îi ceri? Ce gen de răspunsuri aștepți să primești de la Dumnezeu?”. Și te-aș trimite acasă, ca să te gândești bine la aceste lucruri și să vii cu niște răspunsuri, ca să conștientizezi ce așteptări ai tu de la Dumnezeu.

Pentru că de întrebările pe care i le pui lui Dumnezeu și de așteptările pe care le ai de la acesta depinde nivelul de haos din viața ta, nivelul nebuniei tale spirituale.

Atunci când începi să discuți cu Dumnezeu la modul „Doamne, dă-mi mai multă claritate!”/ „Doamne, scoate din viața mea toate distragerile!”/ „Doamne, arată-mi de ce sunt aici, pe Pământ!”, tu schimbi regulile vieții tale și schimbi și ritmul vieții tale.

Și una dintre schimbări se referă la faptul că vei fi separat de lumea pe care o știai. Prima etapă este SEPARAREA și asta poate însemna că vei fi scos din slujba ta sau din căsnicia ta sau din familia ta sau din stilul de viață de până atunci. Și asta se întâmplă pentru că tu ai cerut ca toate vocile/ lucrurile care reprezentau o distragere să fie scoase din viața ta, pentru că astfel să vezi pe mâinile cui ți-ai lăsat viața, cine avea autoritate asupra deciziilor/ vieții tale. Ca să vezi asta este necesar ca vechea ta viață să se destrame.” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Unii își doresc să evolueze spiritual pentru că vor să aibă abilitățile/ puterile pe care au văzut că le au diverși mistici – de exemplu, puterea de a vindeca prin simplul fapt că îți pui mâinile pe un om sau te gândești la el și îi trimiți energie vindecătoare sau capacitatea de a fi în două locuri în același timp.

Oamenii nu își doresc evoluția spirituală propriu-zisă, ci își doresc doar avantajele pe care le aduce evoluția spirituală.

Călătoria spirituală se referă la o schimbare a raportului pe care îl ai cu Viața: în loc să fii interesat de ceea ce poți lua/ obține de la Viață, începi să trăiești știind că ai o Misiune aici, pe Pământ și conștientizezi că indiferent ce faci, indiferent cât de „mărunte” sau de „importante” sunt lucrurile pe care le faci, toate au legătură cu evoluția ta spirituală în acea etapă a vieții tale.

La începutul Călătoriei tale spirituale, în etapa separării, experimentezi depresia, anxietatea, confuzia - intri în prima fază a „nebuniei spirituale”, o fază necesară, care apare pentru că te simți separat de vechea ta viață, de vechea ta realitate cu care te-ai identificat atâta vreme. Ești separat de o realitate „logică”/ previzibilă, în care lucrurile se desfășurau într-o anumită ordine și știai că dacă faci asta, se va întâmpla aia. Subit, constați că nu mai ai încredere în acea ordine în care ai crezut toată viața ta, simți că aceasta nu mai funcționează pentru tine și te detașezi la nivel spiritual de vechea realitate, însă efectele se simt și la nivel fizic. Te simți ca și cum ai fi rătăcit într-un teren necunoscut, mergi pe străzi cunoscute, dar îți par străine. Nu mai simți nimic pentru oameni care îți erau apropiați, pentru lucruri/ locuri care îți plăceau, te simți gol pe dinăuntru.

Și asta te sperie foarte tare, fiindcă nu mai știi în ce să crezi, nu mai știi cum să funcționezi în continuare.” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Din ce am constatat eu, oamenii se așteaptă să fie recompensați de Dumnezeu pentru faptul că au ales o cale spirituală.

O să vă spun foarte clar: n-o să primiți nicio recompensă. Încetați să vă mai așteptați ca Dumnezeu să se comporte ca un om, ca un tată care vă recompensează pentru că v-ați purtat frumos!

Și să fim sinceri, recompensa la care sperați este aceea de a accesa diverse puteri spirituale, de a avea o claritate deosebită și intuiții care să vă ajute să nu mai faceți nicio greșeală niciodată, să obțineți tot ce vă doriți, totul să meargă așa cum vreți voi să meargă.

Nu mai vreți un partener de cuplu obișnuit, vreți un suflet pereche; nu mai vreți o slujbă obișnuită, vreți o activitate deosebit de creativă care să vă aducă mulți bani și să însemne și mult timp liber; nu mai vreți să fiți un om obișnuit, ci vreți să fiți considerați o persoană foarte spirituală și prietenii voștri să fie onorați că vă petreceți timpul cu ei și în general, vreți să nu mai munciți deloc.

Unii oamenii au impresia că această cale spirituală ar trebui să fie cea mai tare croazieră de plăcere posibilă… Și nu e deloc o croazieră de plăcere.

Noi trăim într-o cultură în care suntem învățați să obținem imediat ceea ce ne dorim și ca atare, am decis că Dumnezeu trebuie să lucreze cu noi în aceiași termeni – evoluția spirituală să se întâmple peste noapte și să ajungem la finish, unde să ne bucurăm de beneficiile faptului că suntem niște mistici deosebiți.” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

Dacă aș fi consilierul vostru mistic v-aș cere: „Spuneți-mi cum vă rugați. Rugați-vă cu voce tare, ca să aud cum vorbiți cum Dumnezeu și ce îi spuneți!”.

Aș vedea care este calitatea rugăciunilor voastre, aș vedea dacă voi îi cereți lui Dumnezeu să vă rezolve niște probleme pe care ar fi trebuit să le rezolvați voi înșivă, pentru că sunteți perfect capabili să vă găsiți singuri soluțiile.

Aș vedea dacă îi cereți lui Dumnezeu să vă explice Misterul/ Necunoscutul care este în fața voastră și în care nu aveți curaj să intrați.

Și apoi v-aș întreba de ce așteptați de la Dumnezeu să vă spună dinainte ce veți găsi în Necunoscut și nu aveți curajul să intrați și să vedeți singuri ce este acolo. De ce așteptați de la Dumnezeu să vă ofere certitudini și garanții, în loc să savurați călătoria în Mister/ Necunoscut?

Apoi v-aș vorbi despre Mister/ Necunoscut, adică de sentimentul că nu mai știi cine ești/ ce să crezi/ ce vrei să faci, de senzația că ești rătăcit în propria viață, că nu știi încotro să o iei.

Ce-ar fi dacă v-aș spune că nu e nimic în neregulă să simțiți toate aceste lucruri, că sunt parte a Călătoriei voastre spirituale?

Ce-ar fi dacă ai înțelege că această etapă în care te simți pierdut/ confuz are rostul de a te învață reziliența, răbdarea?

De ce să ai răbdare? Pentru că este nevoie de timp pentru a te obișnui să nu mai permiți egoului tău să-ți conducă viața. Când capitulezi și înveți să ai răbdare, faptul că te simți pierdut nu mai reprezintă o „problemă”, când începi să intri în interiorul tău și să te cunoști mai bine, când începi să îți descoperi credințele/ tiparele limitative, înveți să renunți la așteptările pe care le aveai de la Dumnezeu și la modul în care „ar trebui” ca el să lucreze în viața ta.

Faptul că ai parte de o criză, de o boală sau o căsnicie dură te învață reziliența, îți dă putere spirituală, te ajută să înveți să privești acea provocare și să spui „Nu sunt speriat. Știu că totul are un rost. O să fac față”. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Una dintre cele mai mari frici ale oamenilor este frica de a rămâne singur.

Am întâlnit în viața mea foarte puține persoane care se află pe Calea spirituală cărora să nu li se fi cerut, în cursul Călătoriei lor spirituale, să se confrunte cu singurătatea.

De ce? Pentru că este necesar să fii capabil să auzi și să urmezi vocea Divinității chiar și atunci când ești asaltat de vocile celor mai mari frici ale tale.

Pentru că este necesar ca tu să capitulezi și să eliberezi orice așteptări cu privire la modul în care „ar trebui” să arate viața ta (mod care, în opinia minții tale, în niciun caz nu ar trebui să includă singurătatea).

Este necesar să ajungi să nu mai ai niciun atașament față de o altă persoană și să fii dispus să urmezi fără rezerve ghidarea divină, chiar dacă aceasta îți cere să trăiești singur tot restul vieții într-o mică localitate, fără să faci lucruri extraordinare, ci doar să fii un om bun și să fii o Lumină în acea zonă. Ești capabil să accepți această Misiune cu grație sau o să-i spui lui Dumnezeu: „Numai atât?! Dă-mi și mie o Misiune mai importantă, vreau să fac ceva deosebit!”.

Uită-te bine la tine și vezi dacă îți este frică de singurătate. Și fii conștient în ce mod influențează acea frică alegerile pe care le faci și cum te agăți de niște persoane/ relații pentru că îți este frică ca nu cumva să rămâi singur. Dacă vrei să mergi pe Calea spirituală este necesar să te eliberezi de acea frică.” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Călătoria spirituală înseamnă să intrăm în interiorul nostru și să ne confruntăm cu propria Umbră. De aceea este o Călătorie pe care o parcurgem singuri și de aceea cuprinde o etapă de nebunie spirituală.

Când tu spui „Doamne, vorbește-mi! Vreau să mă apropii de tine!”, Dumnezeu răspunde „Ok, hai să-i dăm drumul!” și scoate la suprafață ceea ce ai ascuns în interiorul tăi ani de zile, ceea ce ai refuzat să vezi la tine însuți. De aceea este necesar să fie înlăturate toate distragerile din viața ta, ca să te poți concentra pe a-ți vedea aspectele Umbrei.

Și este necesar să trăiești în lumea materială, să mergi la slujbă și să plătești facturi în timp ce treci prin acest proces tulburător. Călătoria spirituală nu e o joacă de copii.

Când intri în interiorul tău și te ocupi de propria Umbră, ajungi să te întrebi, la un moment dat: „Pot accepta tot ceea ce-mi aduce Dumnezeu în cale? Pot spune «Da» la tot ce îmi cere Dumnezeu? Pot spune «Da» dacă Dumnezeu îmi cere «Lasă totul în urmă și să trăiește de unul singur; o să am Eu grijă de tine»?”. Despre asta este vorba, despre acest gen de încredere totală în Divinitate, despre acest nivel de capitulare.

Poți ieși din tiparul supraviețuirii în care ai funcționat o viață întreagă, pentru a urma ghidarea divină, indiferent cât de ciudată/ periculoasă/ lipsită de sens i se pare minții tale umane, având încredere că Divinitatea este mereu lângă tine?

Așa verifici care este relația ta cu Dumnezeu, cât de multă încredere ai în Dumnezeu.” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Întreabă-te: „De ce am ales calea spirituală? Am ales-o pentru că voiam să am o activitate spirituală, fiindcă mi se pare că dă bine? Am ales-o pentru că voiam să fiu Vindecător? Am ales-o ca să am o ocupație când eram într-o perioadă dificilă, după divorț?”.

Întreabă-te dacă nu cumva ai ales calea spirituală fiindcă ai crezut că aceasta este soluția pentru a elimina haosul din viața ta, pentru a scăpa de viitoare provocări, fiindcă ai crezut că dacă ajungi să fii evoluat spiritual nu o să mai ai nicio problemă, totul o să fie numai lapte și miere în viața ta.

În cazul în care ai crezut asta, ai crezut într-o iluzie.

În viața ta vor fi mereu provocări. Și dacă ai evoluat spiritual vei ști că dacă ceva apare în calea ta, atunci acela este lucrul de care este necesar să te ocupi la acel moment, aceea este sarcina pe care ți-a încredințat-o Dumnezeu la acel moment. Când înveți să trăiești în acest mod, privind totul ca pe o sarcină pe care ți-a încredințat-o Divinitatea pe Calea ta spirituală, nu mai vezi lucrurile ca fiind „neînsemnate” și respectiv „importante”.

Când tu simți că debordezi de creativitate și ești în situația în care ai o slujbă care nu-ți place deloc, dar de care ai nevoie ca să-ți plătești facturile, nu este deloc ușor să spui „Bine, Doamne, dacă deocamdată este necesar să lucrez aici ca să-mi plătesc facturile, e în regulă, înseamnă că asta este sarcina mea la acest moment, accept asta”.

Asta înseamnă să accepți că nu există o sarcină „neînsemnată”, există doar sarcina care ți se dă la acel moment, iar Divinitatea știe de ce ți-o dă - și tu ai încredere în Divinitate.” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Dumnezeu nu are nevoie de cooperarea ta ca să îți conducă viața. Este de preferat să cooperezi, dar nu este nevoie să cooperezi; Dumnezeu o poate face și fără acordul tău.

Câți dintre voi sunt capabili să se roage la modul: „Doamne, capitulez complet! Spune-mi ce vrei de la mine și voi face tot ceea ce îmi ceri. O să locuiesc acolo unde vrei Tu, o să fac ceea ce vrei Tu, o să renunț la ceea ce îmi ceri Tu să renunț”?

Jumătate din nebunia spirituală pe care o văd în jur vine din faptul că oamenii îi cer Divinității să intre în viața lor și apoi încearcă să controleze răspunsul Divinității. Oamenii încearcă să-i dicteze lui Dumnezeu ce să răspundă la rugăciunile lor… Și de obicei vor ca Dumnezeu să le dea mai mult decât au.

Numai că lucrurile nu merg așa.

Când sunteți în etapa nebuniei spirituale, indiferent cât de greu v-ar fi, nu vă lăsați doborâți, amintiți-vă mereu că acea etapă nu va dura la nesfârșit. Dar nu e o idee bună să-i cereți lui Dumnezeu să vă spună când o să se termine. Acceptați că vă aflați în acea etapă, acceptați că este o etapă necesară în evoluția voastră spirituală și concentrați-vă pe a lucra cu propria Umbră, nu pe a aștepta cu nerăbdare „să se termine odată”. (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Câți dintre voi cred că dacă cineva are abilități vindecătoare, atunci aceea este o persoană evoluată spiritual, că Dumnezeu nu lucrează decât prin oameni evoluați spiritual?

Câți dintre voi credeți că o persoană evoluată spiritual are tot felul de abilități deosebite, precum clarvederea, claraudiția, clarcunoașterea?

În trecut asta era în general adevărat, dar aceste lucruri nu erau niciodată scopul cu care cineva intra pe Calea spirituală.

În ultima vreme noi, oamenii, am făcut din puterile spirituale un scop, în loc ca scopul nostru să fie apropierea de Dumnezeu.

Stima de sine spirituală înseamnă să fii capabil să recunoști faptul că auzi ghidarea divină și să o urmezi imediat, fără să simți nevoia să dai explicații pentru alegerile tale.

Stima de sine spirituală se referă la faptul că ai ajuns la nivelul la care ai o relație directă și profundă cu Dumnezeu și nu ai nevoie să faci paradă cu asta.

Stima de sine spirituală se referă la faptul că păstrezi discreția asupra vieții tale spirituale, nu o folosești ca pe o insignă cu care se laudă egoul tău spiritual, ca să arate de deosebit este el.

„Am petrecut 10 ani într-un ashram în India”… Cui îi pasă că ai fost tu într-un ashram?

Stima de sine spirituală se referă la capacitatea de trăi în lume, de a funcționa în lume, dar a nu-ți compromite integritatea/ spiritualitatea pentru a câștiga diverse lucruri ce țin de lumea materială. Poți savura orice aspect al lumii materiale - de exemplu, o relație de cuplu, o masă la restaurant, propria creativitate - pentru că îl vezi ca aspect al Divinității, poți avea o stare financiară foarte bună fără a-ți pierde integritatea, fără a-ți încălca valorile spirituale, poți chiar intra în politică - dacă simți că asta este necesar să faci - fără a-ți pierde integritatea.

În trecut oamenii se retrăgeau departe de lume, se izolau în mănăstiri, ca să se conecteze cu Dumnezeu. Acum este necesar să-l aducem pe Dumnezeu în lume, să viața noastră de zi cu zi; întreaga planetă este o mare mănăstire.

Acum ne parcurgem Călătoria spirituală funcționând în lume, nu retrași în mănăstiri, departe de lumea dezlănțuită. Și este mult mai dificil să-ți trăiești spiritualitatea în lume, decât să o faci într-o mănăstire.

Iar regula de bază în noul tip de misticism, pe care îl aducem în lume, în viața noastră de zi cu zi, este „Nu-ți vinde sufletul!”.

Cum poți începe să practici spiritualitatea în viața de zi cu zi? Ține măcar pentru o lună un jurnal al minciunilor pe care le spui.

Nu te ocupa cu a face lista neagră a celor care te-au dezamăgit/ înșelat/ mințit, care „ți-au făcut” una sau alta; fă lista minciunilor pe care le spui tu. Fă asta măcar pentru o lună, scrie toate minciunile pe care le-ai spus altora în acea perioadă și trece și minciunile pe care ți le-ai spus ție însuți. Observă cât de des minți. Monitorizează-te pe tine însuți din acest punct de vedere și conștientizează că a fi spiritual înseamnă să spui adevărul, să funcționezi în integritate în toate domeniile vieții tale.

Ce mai poți face? Găsește-ți un mentor/ consilier spiritual. Fiecare om are nevoie de cineva cu care să discute măcar o dată la două săptămâni și să împărtășească modurile în care a acționat într-un mod lipsit de integritate în perioada respectivă, faptul că nu a respectat o anumită disciplină spirituală pe care și-o propusese, modul în care își mai încalcă uneori propriile valori/ principii, în viața de zi cu zi.

Fiecare avem nevoie de un om în care avem deplină încredere, căruia să-i putem spune „Lucrez la a-l ierta pe X și nu reușesc”/ „Nu l-am mai auzit pe Dumnezeu de luni de zile”/ „Simt că înnebunesc. Mi se întâmplă asta…”/ „Sunt în noaptea întunecată a sufletului și nu mai știu ce să fac”.

Și ca să fie clar: mentorul/ consilierul spiritual nu este cel care îți rezolvă problemele, este cel care este capabil să creeze un spațiu în care tu să te simți în siguranță să fii vulnerabil, să împărtășești absolut orice fără teama de a fi judecat. Este un om cu care te simți liber să vorbești absolut orice, indiferent cât de intim ar fi.

Și nu e nevoie să fie un om care are o „calificare” în acest sens; poate fi un prieten cu care simți că poți să vorbești absolut orice, în fața căruia simți că te poți arăta vulnerabil.” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Uneori se întâmplă să ajungi într-o situație care în urmă cu ceva timp te-ar fi îngrozit și constați că acea situație nu te mai sperie. Și te întrebi „Cum este posibil să nu simt frică? Până de curând aș fi fost îngrozit dacă mi s-ar fi întâmplat așa ceva… De ce nu sunt speriat? Cum de sunt atât de liniștit?”.

Știi despre ce este vorba? Este vorba despre faptul că ai ajuns la un asemenea nivel de intimitate cu Dumnezeu, încât orice îți aduce acesta în cale, accepți acel lucru ca atare, știi că are un rost și capitulezi. Pur și simplu accepți acea provocare și te ocupi de ea, pentru că știi că nu degeaba a apărut în calea ta.” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

„Dacă aș fi consilierul tău spiritual te-aș întreba: „Ce anume din ceea ce ți se întâmplă consideri tu a fi «probleme»? Fă o listă cu «problemele» din viața ta. Și apoi spune-mi cum ai de gând să devii parte a soluției în cazul acestor «probleme».

Dacă au apărut în calea ta, este evident că este necesar ca tu să te ocupi de acele lucruri. Și nu ai voie să arăți cu degetul către alții, ca fiind «de vină» pentru ce ți s-a întâmplat ție, ca fiind cauza problemelor tale”.

Nu judeca pe nimeni, eliberează toate așteptările, renunță la nevoia de a ști de ce (ți) s-a întâmplat ce s-a întâmplat, trăiește ancorat în adevărul tău și nu-ți vinde sufletul. Și indiferent ce ți se întâmplă, indiferent cât de inconfortabil/ dureros este, binecuvântează acea situație/ provocare.

Amintește-ți mereu că haosul este esențial pentru evoluție, că haosul nu înseamnă că faci ceva greșit, ci înseamnă schimbare.

„Haosul înseamnă schimbare. Haosul înseamnă schimbare. Haosul înseamnă schimbare”.

Nu te mai teme să intri în Necunoscut, fă pasul înainte!

Și dacă ești ghidat să dai drumul unui lucru/ unei persoane, dă-i drumul, pentru că ghidarea divină reprezintă un gen de anunț: „Dă-i drumul de bună voie sau mă ocup Eu de asta!”. Faptul că voi vă agățați de ceva/ cineva nu va opri ieșirea acelui lucru/ om din viața voastră; voi știți asta. Nu mai opuneți rezistență!” (Caroline Myss) Traducerea Mihaela Dan

Semnalele că a început procesul descoperirii de sine:

• Un disconfort sporit pe care-l simțiți în mediul vostru familiar, care se poate manifesta prin sentimentul că nu mai sunteți mulţumiţi de ocupaţia voastră sau de relaţia voastră de cuplu.

• Faptul că nu puteți identifica un motiv anume pentru care sunteţi copleşiţi de depresie şi de extenuare, fiindcă nu există în viața voastră nicio situație care să fie motiv de depresie și extenuare.

• O senzaţie pătrunzătoare de singurătate, deseori însoţită de neliniştea că izolarea voastră nu se va sfârși niciodată.

• O conştientizare clară că ceva în voi s-a schimbat şi că, deşi nu sunteţi siguri de ceea ce vă rezervă viitorul, în mod clar nu puteţi să vă întoarceţi la ce a fost și să trăiți cum ați trăit înainte.

• O curiozitate crescândă cu privire la nevoile voastre personale şi o pasiune de a descoperi care sunt acestea şi de a obţine validarea lor din partea cuiva care înţelege prin ce treceţi. Senzația profundă de singurătate care poate însoţi o trezire spirituală necesită un oarecare nivel de validare, mai ales dacă nu sunteţi înconjuraţi de oameni care să înţeleagă prin ce treceţi. Dacă vă aflaţi în această situaţie, căutarea unui grup de sprijin sau frecventarea seminarelor pe teme legate de conştiinţă pot fi extrem de folositoare.

• Apariţia subită a unor abilități pe care n-aţi ştiut niciodată că le aveţi, cum ar fi capacitatea de a-i vindeca sau de a-i consilia pe alţii, precum şi o schimbare a modului în care percepeţi realitatea. Aceasta cuprinde, adesea, şi o sensibilitate crescută la energiile oamenilor şi ale diverselor medii în care vă aflați. Treceţi de la un mod de a percepe lumea exterioară prin cele cinci simţuri, la trezirea capacităţilor voastre multisenzoriale si intuitive. Cu toate că intuiția noastră este activă (la un anumit nivel) tot timpul, această nouă sensibilitate pe care o descoperiți reflectă apariţia unor abilități intuitive mult mai profunde. Ele se pot dezvolta şi pot deveni tipul de sensibilitate de care o persoană are nevoie pentru a vindeca, să zicem, prin atingere terapeutică sau prin acupunctură, ori vă poate ajuta să deveniţi mai introspectivi.

• O schimbare în relaţia voastră cu timpul. În cazul Puterii Tribale, timpul este o forţă liniară exterioară care vă poartă prin etapele vieţii voastre - de la copilărie, până la vârste mai înaintate. Viteza cu care realizați ceea ce realizaţi este calibrată după viteza tribală.

În cazul Puterii Individuale, însă, timpul devine din ce în ce mai relativ, pe măsură ce descoperiţi puterea minţii voastre conştiente. Nu mai este nevoie să rămâneți sub controlul „cronometrului” grupului; în schimb, aveţi opţiunea de a vedea cum asumarea puterii personale şi vindecarea sinelui interior pot influenţa viteza de recuperare a corpului vostru fizic.

Această percepție diferită a timpului se extinde şi la viteza cu care puteţi să creaţi ceva nou pentru voi înşivă. În loc să vă gândiţi: „Sunt prea bătrân ca să o iau de la capăt", puteţi să credeţi că vârsta nu are nimic de-a face cu creativitatea, cu iubirea sau cu plăcerea de a trăi.

• O creştere a sensibilităţii la anumite mâncăruri, țesături, toxine din mediul înconjurător şi medicamente.

• O curiozitate crescândă pentru domenii legate de dezvoltarea de sine.

• Apare senzaţia unei noi identităţi, care poate aduce cu sine descoperirea de noi ambiţii sau dorinţa de a avea un nou stil de viaţă. S-ar putea să alegeţi să renunţaţi la viaţa de oraş pentru cea de la ţară sau să acceptaţi o micşorare de salariu, pentru a avea, în schimb, mai mult timp liber şi şansa de a face alte lucruri care vă pasionează.

• O senzaţie de eliberare care nu seamănă cu nimic din ce aţi cunoscut înainte, ca şi cum aţi fi scăpat din nişte lanţuri invizibile, care vă ţineau legaţi de tipare de comportament ce nu mai corespundeau dimensiunii Spiritului vostru.

• Nevoia de a petrece mai mult timp în natură sau în singurătate.

• O nemulţumire crescândă în legătură cu religiile actuale şi nevoia de a căuta spiritualitatea. Se poate, de asemenea, să începeţi să aveţi experienţe spirituale, cum ar fi stări profunde de meditaţie, o chemare spre o nouă cale în viaţă sau chiar o trezire a energiei Kundalini.

• O plictiseală imensă şi o pierdere a apetitului pentru ceea ce altădată vă aducea satisfacţie şi mulţumire.

• Apariţia unei boli care nu poate fi tratată cu succes de procedurile medicale alopate.

Fiecare dintre cei aflaţi pe calea spre asumarea Puterii Individuale va cunoaşte cel puţin unul dintre aceste simptome sau etape, iar unii pot să experimenteze mai multe dintre ele sau chiar pe toate.

Fiecare reprezintă un fel de provocare: fie un disconfort pe care trebuie să-l rezolvăm, fie o nouă orientare, o nouă aptitudine sau o nouă putere pe care s-ar putea să dorim să o folosim. (Caroline Myss, „De ce nu ne vindecăm și cum putem să o facem?”) Traducerea Mihaela Dan


În prezent se întâmplă foarte multe lucruri importante pe planetă și toate au loc cu o viteză accelerată. Unii dintre noi am vorbit de mulți ani despre faptul că urmează să se întâmple astfel de lucruri la nivel global, însă atunci când ele chiar se întâmplă, când le trăiești, mai ales dacă ești un empat și simți la modul intens energiile, poate fi bulversant.

Ne aflăm într-o perioadă în care are loc trezirea spirituală a umanității și după cum știți, această trezire nu se întâmplă întotdeauna la modul foarte grațios. Uneori trezirea spirituală se întâmplă în urma unei crize/ drame, a unui șoc.

Pe Pământ curg valuri de energii mai puternice ca oricând, care vin unele după altele, mai repede decât oricând până acum. Energiile mai puternice pot veni sub diverse forme, însă, printre altele, ele pot însemna vindecări mai rapide ca oricând sau schimbări în interiorul vostru sau în exteriorul vostru care au loc foarte repede sau faptul că reușiți să faceți diverse lucruri mai repede ca oricând.

Lucrurile care în trecut v-ar luat fi luat săptămâni, luni sau chiar ani acum se pot întâmpla într-o zi. Spre exemplu, mulți dintre voi veți fi suprinși să vedeți cât de rapid ați curățat/ eliberat vechi credințe, o să constatați că de la o zi la alta nu mai rulați vechi tipare de vibrație joasă, că s-au schimbat niște lucruri majore în voi „peste noapte”, fără să vă dați seama cum s-a întâmplat asta.

Sunt schimbări care au loc foarte repede și există și un motiv pentru care se întâmplă asta: nu e vorba doar despre o vindecare punctuală, ci este vorba despre cine devenim noi, despre o nouă Versiune a noastră, care își asumă mai mult din puterea personală.

În contextul în care treceți prin astfel de schimbări majore la modul foarte rapid este necesar să aveți grijă de voi înșivă, să vă mențineți echilibrul energetic/ emoțional, să vă relaxați, astfel încât să faceți față acestor energii extrem de puternice care trec prin voi.

Energiile vor fi din ce în ce mai puternice în continuare. Și unii dintre voi, empații, veți simți în unele zile că sunteți luați pe sus ca de un vârtej, că sunteți „scuturați” puternic și în final veți constata că ați curățat foarte repede o serie de credințe/ tipare/ emoții de vibrație joasă.

De asemenea, veți fi suprinși să constatați că mai nou priviți lucrurile cu mai multă detașare, că nu vă mai afectează lucruri care înainte vă afectau, iar asta este un lucru bun, pentru că din această stare de echilibru/ detașare puteți să fiți de mai mare ajutor celorlalți, care vor trece prin mari tulburări emoționale. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan


Tot mai mulți oameni vor învăța să-și elibereze emoțiile, în loc să le folosească pentru a-și crea o nouă poveste personală sau a-și amplifica vechea dramă personală, cum făceau în trecut. Mai exact, tot mai mulți oameni încep să conștientizeze că emoțiile sunt pur și simplu niște energii pe care este necesar să le lăsăm să curgă prin noi, în loc să le reprimăm, blocându-le în corpul nostru fizic.

Când nu ne permitem să ne simțim pe deplin emoțiile - adică să le lăsăm să curgă prin noi -, folosim acele emoții blocate pentru a elabora o „poveste” personală cu privire ceea ce s-a întâmplat și apoi o rulăm în minte iar și iar și ne alimentăm iar și iar cu energii de vibrație joasă.

Spre exemplu, dacă simțiți disperare văzând unele lucruri care se întâmplă acum în lume și aflând despre altele, care este de așteptat să se întâmple, este necesar să vă permiteți să simțiți pe deplin toată acea disperare - indiferent cât de inconfortabil/ dureros este -, până ea se dizolvă.

Ceea ce fac cei mai mulți oameni este să „elibereze” mici doze din acea disperare vorbind unul cu altul despre ce haos este acum, „ce lucruri îngrozitoare” am ajuns să trăim, „în ce hal a ajuns lumea”, etc.

Cel mai rapid mod de a elibera acea disperare este să ne permitem să o simțim pe deplin. Și știu că unii dintre voi o să spuneți „Nu mai vreau să simt disperare! Nu mai pot! Nu mai rezist!”, dar faptul că o țineți în interior și periodic vă gândiți la asta sau discutați despre asta cu alți oameni, nu face decât să alimenteze acele energii de vibrație joasă, vă ține într-o perpetuă stare de disperare.

Permiteți-vă să simțiți toată acea disperare și va dura minute sau ore; dacă o țineți în voi va dura săptămâni, luni sau ani. Nu rămâneți blocați în aceste povești de vibrație joasă! (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan


Suntem într-o perioadă în care este necesar să găsim noi modalități de vindecare.

Unii dintre voi folosiți de ceva timp anumite practici precum yoga sau tehnici de respirație sau alt gen de metode care vă aduc într-o stare de echilibru și pace interioară. În cazul în care constatați că aceste practici nu mai au efectul pe care-l aveau în trecut, că nu mai sunt atât de eficiente pe cât erau în trecut, tendința voastr este să nu căutați altceva, ci să folosiți în continuare ceea ce a funcționat pentru voi.

Acum însă ne aflăm într-o perioadă în care suntem toți împinși în Nou, pentru că energiile sunt foarte diferite de cele de acum 4-5 ani. De aceea este necesar să căutăm noi modalități de echilibrare/ vindecare energetică, în loc să rămânem blocați în niște practici/ metode care nu mai dau rezultate pentru noi.

Fiți deschiși către noi practici, căutați alte lucruri care să vă ajute să eliberați energiile de vibrație joasă din interiorul vostru.

Și nu este vorba neapărat de tehnici de vindecare consacrate, ci de orice lucru/ activitate care vă dă o stare de bine/ grație; poate fi vorba pur și simplu despre faptul că dansați prin casă și așa scuturați energiile de vibrație joasă din câmpul vostru energetic. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan


Că vrem să recunoaștem sau nu, la ora actuală există un război energetic pe planetă și deși sunt transmise spre Pământ valuri de energii de vibrație foarte înaltă, marea majoritate a oamenilor preferă să se concentreze pe energiile de vibrație joasă.

Și chiar dacă voi nu urmăriți știrile și nu luați de bune „adevărurile oficiale”, chiar dacă voi știți ce se întâmplă de fapt, dincolo de aparențe, interacționați zilnic cu oameni care cred adevărurile oficiale, care trăiesc în frică și care răspândesc virusul fricii în jurul lor.

Indiferent care este opinia voastră despre ce se întâmplă în exterior, fiți atenți la ce se întâmplă în corpul vostru fizic, la modul în care sunteți afectați energetic de ceea ce se întâmplă în lume. Este necesar ca noi să curățăm aceste energii de vibrație joasă, să le eliberăm, nu să le blocăm în interiorul nostru.

Nu e vorba de a opune rezistență la ceea ce se întâmplă, de a te război cu cei care au alt adevăr decât tine, de a fi nemulțumit că oamenii nu se trezesc, de a-i judeca pe cei care nu s-au trezit încă, ci este vorba de a-ți menține echilibrul energetic/ emoțional și de a privi totul din postura Observatorului neutru. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan


Vechiul mod în care percepeam energiile și anticipam modul în care se vor manifesta acele energii în realitatea fizică nu mai este de actualitate.

În plus, frica ce caracterizează ultima perioadă - emoție pe care este posibil să o simțim și noi uneori -, poate deforma ceea ce simțim intuitiv și modul în care interpretăm mesajele intuiției.

Eu am discutat cu mai multe persoane care au ascultat mesaje care induc frica, de la niște oameni pe care îi ascultă/ urmăresc cu regularitate și chiar dacă acele persoane nu rezonează 100% cu mesajele respective, faptul că acele informații au fost transmise de niște oameni în care au încredere le influențează.

Nu luați de bun în mod automat ceea ce vă spun alții, indiferent cine sunt aceștia, verificați întotdeauna dacă ceea ce citiți/ ascultați rezonează cu voi sau nu! Și asta include, desigur, și ceea ce vă spun eu.

Folosiți-vă discernământul! Nu vă cedați puterea altor oameni, chiar dacă aveți încredere în ei! Verificați totul prin prisma rezonanței voastre.

Și nu e vorba de a acuza pe cineva că vrea să vă înșele/ manipuleze; este vorba pur și simplu de a verifica fiecare informație pe care o primiți, pentru a vedea dacă rezonează cu voi sau nu. Luați numai ce rezonează și dați la o parte tot ceea ce nu rezonează, indiferent cine este persoana care v-a spus acele lucruri. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan


Mie, unul, îmi place să citesc articole în care informațiile sunt expuse la modul neutru, astfel încât mi se dă posibilitatea mie, cititorului, să decid care este adevărul cu privire la acel subiect, să-mi formez propria opinie.

Nu-mi plac articolele în care informațiile sunt prezentate de o manieră distorsionată, cu scopul de a mi se induce ideea că lucrurile stau într-un anumit fel, de a fi manipulat.

Noi suntem acum la nivel global într-un război al cuvintelor. Cuvintele sunt modul în care comunicăm cu ceilalți, însă în ultima vreme acestea sunt folosite într-un mod distorsionat, cu intenția de a crea separare/ divizare între oameni.

Și chiar dacă acest gen de manipulare a avut efect, chiar dacă s-a creat mai multă divizare la nivel colectiv, tot mai mulți oameni se vor trezi, vor începe să-și spună întrebări cu privire la adevărurile oficiale, fiindcă manipularea devine tot mai evidentă. Tot mai mulți oameni vor începe să spună „Nu”.

În această perioadă sunt folosite în mod intenționat cuvinte care au o vibrație joasă, sunt țintite asupra voastră astfel de cuvinte/ informații cu intenția de a vă îndrepta atenția și emoțiile într-o anumită direcție, de a vă manipula, de a vă speria, de a vă face să credeți anumite lucruri, de a vă controla. Așa funcționează războiul cuvintelor.

Poți spune același lucru în diverse moduri – o poți face într-un mod echilibrat, neutru sau în diverse moduri care creează divizare, care provoacă furie/ indignare/ frică interlocutorului.

Acum, mai mult ca niciodată este necesar să fim conștienți de puterea cuvintelor pe care le folosim când comunicăm și de asemenea, este important să începem să ne rostim adevărul. (Lee Harris)


Noi îi influențăm la nivel energetic pe cei din jurul nostru, prin energia pe care o radiem.

Energia noastră „vorbește” chiar și fără cuvinte și este necesar ca noi să învățăm să simțim energiile, să le percepem nivelul și mesajul.

Pe de altă parte, cuvintele noastre au o putere creatoare și în acest context, putem folosi cuvinte magice ca să creăm de la un nivel înalt de vibrație și să anulăm energia unor cuvinte de vibrație joasă pe care le auzim/ citim sau pe care (ni) le spunem noi înșine. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan


Furia poate fi uneori un semn că ni s-au încălcat limitele.

Noi credem că furia e ceva „rău”, că e un semn că nu suntem suficient de evoluați dacă simțim așa ceva, dar nu este cazul să ne temem de furie. Uneori, faptul că simți furie este pur și simplu un semn că este necesar să stabilești niște limite în relații cu ceilalți. Ideea este să fii atent la situațiile în care furia ta devine o armă.

Spre exemplu, o persoană cu care discutăm face ceva și simțim furie. Conștientizăm că simțim furie, observăm ce s-a întâmplat și înțelegem că este necesar să stabilim anumite limite în relația cu acel om, să nu mai permitem anumite comportamente lipsite de respect la adresa noastră. Ca atare, putem să discutăm deschis cu acel om despre ce s-a întâmplat, despre faptul că acel comportament este unul lipsit de respect la adresa noastră și îi putem comunica la modul echilibrat că de acum înainte nu vom mai tolera așa ceva.

Pe de altă parte, putem să nu spunem nimic, să avem resentimente față de persoana respectivă, să fierbem în suc propriu de câte ori ne amintim ce a făcut, să ne promitem că îi vom face și noi ceva similar, „ca să se învețe minte”, etc. În acest ultim caz noi transformăm furia în armă. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan


În perioada următoare veți constata că vor fi mulți oameni apropiați care vor face alegeri cu care nu sunteți de acord. Și nu este niciodată ușor să vezi cum cineva apropiat face alegeri care sunt distructive pentru el/ ea, din punctul tău de vedere.

Înțelegeți că acele alegeri sunt distructive/ toxice de la nivelul la care le vedeți voi, dar sunt cele pe care acei oameni le consideră potrivite pentru ei, de la nivelul la care se află persoanele respective; sunt alegeri care vor face ca acei oameni să experimenteze situații care sunt necesare pentru evoluția lor, chiar dacă vor fi unele dureroase.

Spre exemplu, poate că eu văd foarte clar că prietena mea este într-o relație toxică, este într-o relație cu un narcisist, dar cine sunt eu să insist/ fac presiuni asupra ei ca să iasă din acea relație, dacă ea nu este pregătită să facă asta? Poate că rămânând în acea relație toxică prietena mea învață multe lucruri despre ea însăși și despre dinamica unei relații toxice, învață niște lecții care la un moment dat o vor ajuta să iasă din tiparul relațiilor toxice.

De aceea spun că lucrurile sunt relative; ceea ce este „adevărat” pentru tine poate să nu fie „adevărat” pentru o altă persoană. Poate că ceva care este „distructiv” pentru tine este „constructiv” pentru altcineva, pentru că îl ajută să evolueze.

Motivul pentru care te simți frustrat când vezi cum oamenii apropiați iau decizii care „le fac rău” este acela că Universul îți arată astfel că tu nu ai putut niciodată să controlezi ceea ce se întâmplă în exterior și că nu vei putea niciodată să faci asta. Tot ce poți „controla” este modul în care răspunzi la ceea ce se întâmplă. Tot ce stă în puterea ta este să-ți gestionezi la modul eficient propria energie, iar când faci asta ești prea ocupat cu a-ți crea propria viață, nu te mai interesează să controlezi ceea ce este în exterior, ceea ce fac alții. O să-ți vezi de treaba/ viața ta și o să-i lași și pe ceilalți să-și trăiască viața așa cum aleg ei.

O să accepți faptul că prietena ta încă nu este pregătită să iasă din acea relație toxică și nu o să insiști ca ea să se despartă de bărbatul respectiv. O să înțelegi că ea are de învățat ceva din acea relație, că acea relație toxică face parte din Călătoria ei. (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan


Nu e nimic mai frumos decât să renunți la armură, să-ți deschizi inima, să-ți permiți să fii vulnerabil și să observi ceea ce simți, ce vrei tu cu adevărat pentru viața ta.

Vrei cu adevărat ca acea persoană să fie în viața ta sau nu? Fii sincer cu tine însuți!

Ne este atât de frică să fim vulnerabili, dar exact din asta vine Magia… Magia nu vine din jocurile nesfârșite ale minții, ci din ceea ce vrea cu adevărat inima ta.

Iubește-te pe tine însuți suficient de mult pentru a fi cu adevărat prezent în viața ta, pentru a recunoaște/ asculta ce vrea cu adevărat inima ta.

Termină cu jocurile alambicate ale minții, fii sincer cu tine însuți: CE VREA INIMA TA?

Ce vrei tu cu adevărat? Ai curajul să-ți asumi ceea ce vrea inima ta cu adevărat, să fii sincer în legătură cu asta? (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan


În viziunea mea, „puterea autentică” ține de faptul că trăiești în aliniere cu sufletul tău, adică în spiritul armoniei, colaborării, împărtășirii cu ceilalți și al bucuriei/ veseliei; trăiești astfel în fiecare zi al vieții tale.

Și dacă încă nu ai făcut alegerea de a trăi în acest fel, îți sugerez să iei în calcul varianta de a o face și de a începe schimbarea chiar de azi. Pentru că tu poți trăi la modul conștient sau inconștient, iar când funcționezi la modul inconștient, trăiești în frică, ești mereu dezechilibrat, iar alegerile pe care le faci sunt unele distructive.

Când trăiești la modul conștient funcționezi din spațiul echilibrului, faci alegeri conștiente, care sunt constructive/ benefice. (Gary Zukav) Traducerea Mihaela Dan


Fiecare gând, fiecare cuvânt, fiecare acțiune au o motivație, au în spatele lor o intenție. Și este important ca de fiecare dată când vrem să facem ceva, înainte de toate să ne întrebăm care este motivația noastră, care este energia care ne impregnează cuvintele/ faptele.

Tu ai venit pe Pământ ca să-ți împărtășești Darurile cu ceilalți, dar nu poți face asta când funcționezi din spațiul frici, al frustrării, al geloziei, al furiei, etc.

Toate formele de frică pe care le experimentăm nu sunt obstacole în calea evoluției noastre spirituale, ci sunt căi prin care putem ajunge să evoluăm spiritual, dacă avem curajul să ne confruntăm cu acele frici. (Gary Zukav) Traducerea Mihaela Dan


“Acea Noapte Întunecată a Sufletului

este un proces prin care trec unii căutători ai adevărului la un moment dat în viața lor. Acest lucru nu este menționat prea mult în învățăturile spirituale, deoarece acestea doresc să te concentrezi doar pe iubire și lumină. Ni se spune mereu să ne ridicăm vibrația, să privim spre Lumină, dar nimic din toate acestea nu va fi de durată dacă nu ai iubit Întunericul. Noaptea Întunecată a Sufletului este cu adevărat o experiență frumoasă în general. Este momentul în care ego-ul, eul fals al unei persoane moare, făcând loc eului său adevărat, autentic, care este Iubirea. Acest proces se poate întâmpla în orice moment al vieții tale, dar de obicei se întâmplă atunci când ești în căutarea învățăturilor spirituale și după ce ți-ai dat seama că Ego-ul este un mincinos. Ego poate fi bun și Ego poate fi incredibil de distructiv. M-ați auzit spunând: "dacă eu personal nu aș avea un fel de ego care să vorbească despre acest subiect așa cum o fac, aș fi mâncată de vie".

Unii vor avea o problemă majoră cu acest domeniu, pentru că atunci când vă Treziți la lumea noastră așa cum este ea cu adevărat, oamenii vor dori să vrea să fugă de Întuneric și de urâțenia lui incredibilă, spre Lumină, fără să realizeze că Întunericul nu va face decât să se mărească atunci când este ignorat. Cred că acesta este modul în care Întunericul și toate agendele sale ascunse au devenit atât de puternice. Ele trebuie să fie dezvăluite și asta este ceea ce mulți dintre noi fac chiar acum, în timpul acestei Treziri umane. Dacă nu îi dezvăluim pe ei și agenda lor, ea rămâne ascunsă și continuă.

Când treceți prin această Noapte Întunecată a Sufletului și majoritatea o fac în timpul procesului lor de trezire, priviți-o doar ca pe un drept de trecere spiritual. Frica va dispărea. Oamenii nu realizează bagajul greu pe care ființele umane îl pot purta de la o viață la alta și când vă treziți toată această durere și confuzie iese la suprafață, dar nu va exista o senzație mai liberă atunci când se vindecă. Unii oameni se simt ca și cum ar fi într-o depresie care se confruntă cu sentimente de neputință, frustrare, frică, confuzie, singurătate, rușine, vinovăție etc. Acestea sunt emoții care încearcă să iasă la suprafață, încearcă să-ți atragă atenția pentru ca tu să te ocupi de ele... pentru că, de fapt, nu sunt decât niște sentimente din corp de care ai legat o poveste și această durere este resimțită în întreaga lume.

Depresia spirituală este diferită de depresia clinică, deoarece simptomele nu apar în urma unei situații externe, totul este intern. Cu cât încerci mai mult să ieși din Noaptea Întunecată, cu atât mai mult persistă pentru că trebuie vindecată. În timpul acestui proces te simți singur și nu vei cunoaște mulți care să înțeleagă ceea ce simți. Te temi să nu creadă că ești nebun și te temi că le vei aduce o teamă și o confuzie incredibilă și lor. Dar, rezistând la acest lucru, înrăutățești lucrurile pentru tine, protejând Ego-ul, eul fals. Este ca și cum ați fi blocați între această realitate a treia dimensională și cea de-a cincea dimensiune și pentru unii există o mulțime de frici aduse de această schimbare. Eul vostru Ego se teme de moarte să iasă din acea existență, pentru că este vorba de schimbare, de necunoscut. E ca și cum Ego-ul vostru ar fi abandonat, iar necunoscutul este foarte înfricoșător pentru unii. Este ca și cum te simți în afara controlului, când tot timpul în această realitate 3D nu ai fost niciodată în control, de unde și înșelăciunea genială a Ego-ului.

Trebuie să vă abandonați la acest lucru, dar eul vostru ego va renunța la o luptă, este acea rezistență care face ca acest lucru să fie atât de dificil pentru atât de mulți. Oamenii care vor avea cel mai greu de suportat acest lucru vor fi cei puternic religioși, care sunt încă atât de blocați și guvernați de sistemul lor de credințe. Acest grup special sunt cei cu care am cele mai multe probleme și este complet de înțeles. Programarea religioasă este un lucru foarte greu de depășit pentru mulți. Ei nu își dau seama că este vorba de ego-ul lor, de sinele lor fals care îi minte și îi ține departe de adevăr, când tot timpul, în adâncul lor, ei știu...

Cât de repede vei trece peste asta când va veni timpul depinde numai de tine, totul depinde de cât de strâns te ține Ego-ul. Ego-ul tău nu vrea să renunțe la controlul asupra ta și va da o luptă bună. Atât de mulți oameni sunt atașați de suferință și durere pentru că ne place să ne luptăm cu noi înșine, ne dă identitate, o identitate falsă.

Atât de mulți se tem de această schimbare pentru că este necunoscutul. Dar acest teritoriu necunoscut este iubirea. Ființele umane sunt căutători naturali și este un fel de "catch 22" pentru că ne temem de singurul lucru pe care îl căutăm cu toții. Este un fel de dezintoxicare spirituală prin care toată lumea va trebui să treacă la un moment dat în viața lor, fără îndoială. Așa că, dacă ar fi să vă dau un sfat, ar fi de preferat să treceți prin asta în această viață. Este vorba doar de cât de dureros ai de gând să ți-o faci ție însuți rezistând.

Atunci când accepți acest proces ca fiind inevitabil și renunți la rezistența ta față de el, următorul pas este să nu faci nimic. Ești mult mai mare și te vei simți eliberat în această conștientizare decât îți vei da seama vreodată. Stăpânirea temătoare a Ego-ului va fi puternică, deoarece vrea să rămână în viață, dar țineți minte întotdeauna... Noaptea Întunecată a Sufletului este numai iluzie.

Dacă am fi fost Întuneric nu am fi putut observa Întunericul. Transformarea este un lucru greu, dar în realitate este o renaștere, despre asta este vorba în această Trezire, doar că, nu vă opuneți!!!”

Sursa: Teri Wade & Diana V. Ciobanu

"Daca simti ca nu vrei sa faci anumite lucruri, nu le mai face. Daca simti ca nu vrei sa mai accepti anumite comportamente din partea altora, nu le mai accepta. Onoreaza-te pe tine insuti si spune “Nu”, indiferent ce cred altii.

Lasa-i pe ceilalti sa creada/catalogheze cum vor ceea ce faci tu. N-au decat sa reactioneze cum vor. E necesar sa incetam sa ne mai facem alegerile in functie de “ce vor crede ceilalti despre mine?”.

Fa ceea ce simti ca vrei sa faci, cat de des poti. Onoreaza-ti propriul adevar, fa ceea ce simti ca e bine pentru tine, ceea ce rezoneaza cu tine. Desigur, cu respect fata de ceilalti.

E adevarat ca, la inceput, nu poti face asta 24 de ore din 24. Dar fa-o cat de des poti. Si vei constata ca o poti face din ce in ce mai des." (Lorie Ladd)  Traducerea: Mihaela Dan


"Cand ai crescut din punct de vedere spiritual si ceilalti din jurul tau nu sunt la acelasi nivel vibrational cu tine, lucrurile pot deveni dificile. Asta se intampla pentru ca pe masura ce evoluezi, “nu-ti mai poti tine gura” si nu mai poti “inghiti” ceea ce inghiteai altadata. 

Incepi sa spui “Nu”, incepi sa nu mai tolerezi comportamente care sunt lipsite de respect/ abuzive/ toxice, incepi sa-ti rosesti adevarul, iar cei apropiati nu sunt obisnuiti cu asa ceva/ cu asemenea conceptii.

Daca simti ca nu vrei sa mergi undeva, nu mai mergi. Daca nu esti de acord cu ceva, spui clar. Iar cei din jur sunt derutati/ nemultumiti/ iritati de atitudinea ta. 

Si, cum ei sunt mai multi si toti cred ca ai luat-o razna, iar tu esti unul singur, incepi sa te intrebi daca e bine ceea ce faci, daca nu cumva au dreptate, daca nu cumva “exagerezi”, daca nu cumva ar trebui sa redevii cel care erai in trecut, ca sa te integrezi. De fapt, stii foarte clar in interiorul tau ca nu te mai poti intoarce la cel care erai inainte."(Lorie Ladd) Traducerea: Mihaela Dan


"Sunt momente in viata cand trebuie sa ne credem orbeste in intuitie. De aceea e asa important sa lasi anumite lucruri sa treaca. Sa le dai drumul. Sa te desprinzi de ele. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nimeni nu triseaza, uneori castigam, alteori pierdem. 

Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. 

Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta. Inchide usa, schimba discul, fa curat in casa, sterge praful. Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma-te in cine esti." Sursa: Paulo Coelho


„Nu mai încerca, dacă nu se deschide înseamnă că nu este ușa pe care trebuie s-o deschizi tu!

Mergi mai departe! Dumnezeu are pregătit altceva mai bun și mai frumos pentru tine. Universul are alte planuri cu tine.

De câte ori nu ai rămas înțepenită în fața unei uși care nu se deschide orice i-ai face? De câte ori nu ai plâns pentru că nu ai știut ce să faci? De câte ori nu ți-ai zis că ai ratat și această șansă și că nu vei mai prinde o astfel de oportunitate? De câte ori nu ți-ai spus că este imposibil ca doar ție să ți se întâmple așa ceva? De câte ori nu ai stat acolo, în fața ușii încercând din răsputeri să găsești o variantă pentru a reuși să treci de ea.

Să îți spun ceva. Universul ți-a pus acea ușă în față... însă nu este ușa ta. Nu trebuie să treci prin ea. Nu te va duce pe drumul pe care tu trebuie să mergi. Este doar o simplă încercare ce vine cu o lecție de viață pe care trebuie să o înveți pentru a merge mai departe. Nu rămâne acolo, continuă-ți drumul.  Dacă nu se deschide înseamnă că nu este ușa pe care tu trebuie să o deschizi. Să nu uiți niciodată asta!” Autor: Cristina-Popa


"Când ai un nivel de Conștiință 5D cuvântul dat este sacru pentru tine, când spui ceva, când îți asumi un angajament, este bun asumat; nu se pune problema să spui/ promiți ceva și apoi să cauți tot felul de portițe de scăpare, să te faci că ai uitat ce ai spus/ promis sau să nu faci tot ce ai promis, ci numai o parte, sperând că celălalt a uitat ce ai promis sau se va jena să îți amintească faptul că ai omis să faci unele dintre lucrurile pe care le-ai promis.

Desigur, uneori există cazuri de forță majoră care te împiedică să faci ceea ce ai promis, dar acestea sunt excepții; în rest, pentru tine cuvântul dat este sfânt, nu concepi să nu respecți cuvântul dat, este o chestiune ce ține de integritatea ta.

Oamenii cu un nivel de conștiință 3D promit tot timpul lucruri pe care știu de la bun început că nu le vor face, pentru ei asumarea unui angajament nu reprezintă nimic, ei bat palma cu tine pentru anumite lucruri și apoi nu fac ce au spus că vor face, se târguiesc cu tine, încearcă să te ducă cu vorba, îți spun că de fapt nu pot face ceea ce au promis, etc. Pentru aceștia oameni cuvântul dat nu înseamnă nimic."(Siman) Traducerea" Mihaela Dan


”Fiecare dintre noi, în propria viață, a ajuns în acel punct în care înțelegi că trebuie să schimbi ceva, să te schimbi cumva, să găsești o ieșire dintr-o situație disperată.

Unde să te duci, ce să faci, cum să faci, este deloc clar.

Așa cum a spus un om talentat care s-a trezit, dintr-odată, invalid: „Cel mai groaznic lucru este că știi deloc ce să faci, de ce s-a întâmplat așa ceva!”.

Omul își vedea de viața lui, totul era normal și, deodată, începe să aibă dureri.

S-a dus la spital și i s-a spus: „Aveți o boală incurabilă și veți muri în curând.” Și apare o avalanșă de întrebări. De ce a apărut această boală? Care ar fi cauza? Ce e atât de în neregulă la mine, de m-a pedepsit Dumnezeu așa?

Oare pot să mă vindec? Oare am șanse? Omul apelează la medici, dar ei ridică din umeri și își feresc privirea. Și el înțelege că este condamnat.

Se duce la biserică și i se spune: „Trebuie să te rogi, să te căiești”. Și el se roagă, cerând sănătate. El se căiește, încercând să obțină această sănătate prin rugăciune, sperând că va fi iertat, adică va scăpa de pedeapsă.

Dar nu observă niciun efect.

Atunci se duce la tămăduitori, ghicitori, vraci și le plătește mult mai mulți bani decât tuturor celor dinainte. Și, după toate acestea, situația se agravează, iar omul moare. M-a surprins suma care se cheltuie, în Rusia, pentru serviciile oferite de mediumuri, ghicitoare și alții – în jur de 30 de miliarde de dolari. Este echivalentul bugetului unei țări mai mici. Ce spune această cifră? Spune că oamenii nu știu ce să facă și încotro s-o apuce.

Este foarte important să înțelegi ce se poate face, atunci când te afli într-o situație disperată.

Dacă energia omului nu va primi niciun fel de orientare, apare deznădejdea, care-l dărâmă în scurt timp. Îmi amintesc ce spunea un prieten de-al meu, acum vreo 30 de ani: „Am observat, după ce am văzut destui oameni, că ajung să aibă cancer cei care își pierd orice speranță. Și apoi, primind pacienții la consultații, m-am convins cât de puternică este influența stării emoționale a omului asupra sănătății și destinului său.

De curând, am văzut pe internet declarațiile unui cunoscut oncolog american și am remarcat o frază pe care a rostit-o: „Cancerul apare la cei care au încetat să mai lupte.” Unu la unu. Ce înseamnă să încetezi să mai lupți?

Este consecința faptului că nu știi încotro să mergi, unde să te duci, ce să faci - disperare crescândă, tristețe și pasivitate.

Cunoaștem cu toții expresia: „Mișcarea este viață”. Mișcare înseamnă realizare, aspirație către un anumit scop. Dacă nu există un scop, nu va exista mișcare. Ceea ce înseamnă că abilitatea de a stabili scopuri, înțelegerea faptului că orice problemă se rezolvă printr-o atitudine activă, prin aspirație și schimbare reprezintă abilitatea de a supraviețui și de a fi sănătos.

Dar unde să te duci și cum să te schimbi?

Am observat, când am început cercetările, probleme serioase în structura de câmp a unei persoane.

Apoi am descoperit că deformările câmpului sunt primare față de ceea ce numim boli. Corpul se îmbolnăvește mai târziu. Mai întâi se îmbolnăvește câmpul.

Apoi a reieșit clar că acest câmp are legătură cu sentimentele, emoțiile noastre - cu sufletul. Boala începe la nivelul sufletului, apoi se manifestă la nivelul fizic. Și s-a impus o concluzie simplă. Dacă vrem să vindecăm o boală, trebuie să ne aducem sufletul în ordine, trebuie să înlăturăm emoțiile agresive, trebuie să ne revizuim atitudinea față de lume. Și atunci sufletul armonios va face corpul armonios.

Și așa, încetișor, pas cu pas, am observat și m-am convins cât de strânsă este legătura dintre emoțiile noastre, sănătatea și destinul nostru. Mai mult decât atât, influențând structurile karmice, am fost surprins să observ că atunci când se produce o schimbare la acest nivel – la nivel de câmp - se schimbă nu doar sănătatea, ci și caracterul și destinul.

Am putut observa că aceste trei domenii ale vieții sunt strâns legate, sunt unificate printr-o energie comună care se revarsă de la una la cealaltă. În cuvinte mai simple, omul se poate concentra pe propria sănătate, să dedice totul propriei sănătăți și să uite de suflet, de viitorul său. Și vor începe problemele cu sufletul, apoi problemele cu viitorul, iar apoi își va pierde și sănătatea.

Dacă un om se roagă să aibă bunăstare, gândindu-se doar la aceasta, starea lui emoțională se poate deteriora. Adică, închinarea la bunăstare, bani, succes și stabilitate poate dăuna sufletului. Rezultă că trebuie să existe un sistem al priorităților. Eu prezint simplificat acest aspect, în felul următor: la început - temelia, apoi pereții și la final - acoperișul. De fapt, noi trebuie să avem grijă de suflet, în primul rând, abia apoi, de ceea ce numim stabilitate, bunăstare și asigurarea viitorului și, la urmă, de prezent, de problemele noastre la nivel fizic.

La început, într-un mod destul de chinuitor, am încercat să percep toate conexiunile dintre o boală și factorii care o generează și, peste tot, am văzut un singur lucru: totul începe de la suflet.

Dar aveam doar o vagă idee despre ce este sufletul. Am văzut că boala este o consecință a agresivității subconștiente, iar aceasta este o consecință a unui atașament, la rândul său, iar atașamentul este o consecință a pierderea credinței în Dumnezeu și a iubirii față de Dumnezeu - văzând această succesiune de multe ori, am început să înțeleg, treptat, cum este organizată lumea și legile care coordonează dezvoltarea sufletelor noastre.” (S.N. Lazarev)

“Sa te iubesti pe tine insuti trebuie să fie prioritatea ta nr. 1.

Tu poti sa alegi ce vei crea in continuare in viata ta. Elibereaza-te de vechile tipare/ credinte limitative si nu te mai teme ca o sa dai gres. Alternativa este sa traiesti in continuare in frica, sa crezi ca nu poti realiza ceea ce iti doresti si sa continui sa gasesti scuze pentru refuzul tau de a-ti asuma riscuri, de a face alt gen de alegeri, pentru ca acestea te fac sa te simti inconfortabil.

Intelege: daca vrei sa faci niste schimbari in viata ta, atunci o sa fie si situatii in care o sa te simti inconfortabil. Daca vrei sa evoluezi, atunci este necesar sa te confrunti cu aceste temeri ale tale si sa intelegi ca ele se bazeaza pe opiniile/ ideile/ credintele altora, care te-au influentat.

Astepti ca cineva/ ceva sa faca schimbarile in locul tau/pentru tine? O sa continui sa-ti spui ca “nu poti” face un lucru sau altul, pentru ca este prea greu pentru tine?

Tu o sa-ti schimbi viata sau nu, in functie de ceea ce alegi sa urmezi: vocea Iubirii sau vocea fricii. “ Sursa: Beyond With Blu

De fiecare dată când Dumnezeu te scoate din locurile obișnuite și-ți cere să mergi în locuri neobișnuite, e semn că El are ceva în plan pentru tine.

De câte ori Dumnezeu îți cere să ieși din Sistem, să încalci regulile pe care le respectă ceilalți, e un semn că El are ceva în plan pentru tine.

Nu te mai teme de schimbare! De fiecare dată când Dumnezeu se pregătește să îți reorganizeze viața, este necesar să fii deschis și să-i spui „Doamne, schimbă ce vrei în viața mea, scoate ce vrei din viața mea, destramă ce vrei să se destrame, adu ce vrei în viața mea! Am încredere deplină în Tine! Te ascult!”.

Lasă-l pe Dumnezeu să-și facă treaba, nu opune rezistență, permite-i să-ți ofere Darul pe care-l are pentru tine și nu mai comenta, până nu l-ai deschis și nu ai văzut ce este înăuntru. Nu fi nemulțumit de faptul că ambalajul este unul care nu-ți place deloc, așteaptă până desfaci pachetul și vezi ce este înăuntru!

Unii dintre voi sunteți atât de nemulțumiți/ îngrijorați/ speriați de ambalaj, mintea voastră este atât de plină de gânduri negre, încât nu-l mai auziți pe Dumnezeu; este nevoie ca El să vă vorbească în vis.

Nu vă mai temeți de modul în care vor decurge lucrurile în continuare, nu vă mai întrebați cum o să reușiți să duceți la bun sfârșit ceea ce a început Dumnezeu în viața voastră; dacă Dumnezeu începe ceva, nu e treaba voastră să îl finalizați - El va duce acel lucru la bun sfârșit. (TD Jakes)

Unele dintre lucrurile care se întâmplă acum la nivel colectiv sunt ecouri ale unor lucruri care s-au petrecut în trecut, în istoria umanității. Și este de dorit să sesizăm/ conștientizăm asta, pentru că nu vrem să creăm din nou acel gen de situații.

Anumite situații/ traume colective revin în atenția noastră pentru că a venit timpul ca ele să fie vindecate. Și acestea ne determină să fim mai atenți cu privire la direcția în care ne îndreptăm, ca și colectiv.

Va fi multă luptă/ divizare și de aceea procesul vindecării colective va dura ceva timp. Vor fi momente tensionate, vor fi momente „revoluționare” în următorii ani, pe măsură ce vindecăm traumele colective.

Încercați să nu vă lăsați trași în dispute/ conflicte, pentru că va exista această tentație; mențineți-vă echilibrul energetic/ emoțional, priviți lucrurile la modul neutru, rămâneți ancorați în adevărul vostru. Nu vă certați cu cei care au alte opinii/ adevăruri decât voi, nu încercați să-i convingeți că greșesc și nu îi luați în seamă pe cei care cred/ spun că lumea e condamnată la pieire și că nu mai avem nicio scăpare.

Concentrați-vă pe a crea o realitate frumoasă pentru voi înșivă, pentru cei apropiați și dacă puteți, pentru comunitatea din care faceți parte și pentru lume, în general.

Și dacă tot vorbim despre a vă crea un viitor frumos, este important să observați: vă creați viitorul pe baza vechilor emoții/ tipare/ credințe? Permiteți trecutului să vă creeze viitorul sau vă creați viitorul de la nivelul la care sunteți acum? Pentru că în această perioadă în care trecem printr-o vindecare a traumelor colective suntem afectați de aceste energii de vibrație joasă care ies la suprafață la nivel colectiv și uneori suntem copleșiți de ele.

Ce facem în aceste situații? Lucrăm cu noi înșine, ca să curățăm vechi emoții/ tipare/ credințe sau ne lăsăm trași în vechile jocuri 3D?

Fiți conștienți ce anume nu mai rezonează cu voi, ce anume este necesar să eliberați din interiorul vostru și din viața voastră, ca să treceți la un nou nivel. Și puteți folosi afirmația: „Îmi permit să eliberez tot ceea ce nu mai servește Binelui meu”. Iar dacă simțiți potrivit, puteți scrie pe o foaie de hârtie ce anume simțiți că este momentul să eliberați ( tipare/ credințe/ emoții/ situații/ persoane/ relații/ slujbă, etc).

Este de dorit să facem periodic o astfel de „curățenie” în viața noastră, să inventariem ce nu mai rezonează cu noi și să le dăm drumul acelor lucruri/ persoane, pentru că dacă nu o facem la modul conștient, de bună voie, o va face Viața în locul nostru și va fi mai dureros, vom avea parte de crize/ șocuri.

Noi suntem susținuți de Univers pentru a trece la o „curățenie” conștientă în viața noastră, așa că dacă simțiți potrivit, scrieți pe o hârtie ce anume nu mai rezonează cu voi, ce simțiți că e timpul să eliberați și dați drumul acelor lucruri/ persoane. Și mergeți în profunzime, cercetați de ce simțiți că un anumit angajament, o anumită relație, o anumită situație nu mai este de actualitate/ potrivită/ benefică pentru voi, ce energii/ emoții legate de acel angajament, acea relație, acea situație le simți ca limitative/ toxice/ blocante. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan

Reacțiile dezechilibrate ale oamenilor nu sunt doar răspunsul la ceea ce văd/ aud/ experimentează ei în acel moment, ci reprezintă o descărcare energetică ce vine ca rezultat al unor vechi emoții/ traume nevindecate care ies la suprafață.

Ceea ce vedem acum în jur este că oamenii nu se ascultă unul pe celălalt, pentru că ei sunt blocați în propria disonanță cognitivă, care afectează modul în care gândesc, în care se comportă, în care funcționează. Nu uitați că frica ne împiedică să ne folosim toate simțurile, nu mai avem claritate în gândire, nu mai vedem clar lucrurile.

Reactivitatea emoțională este foarte contagioasă în această perioadă, deci să nu vă mirați dacă aveți o discuție cu cineva sau vedeți ceva pe o rețea de socializare și simțiți că v-ați „infectat”, că ați preluat acel „virus” al reactivității emoționale.

Mulți oameni mi-au spus că simt acum că li se apasă butoanele mai intens decât în trecut sau că sunt șocați de anumite lucruri pe care le-au văzut/ auzit, că sunt bulversați de diverse lucruri care s-au întâmplat în lume/ comunitate.

Este necesar să ne păstrăm echilibrul energetic/ emoțional, să nu ne mai lăsăm bulversați de ceea ce se întâmplă în exterior, să privim totul din postura Observatorului neutru, să conștientizăm faptul că unii oameni au reacții dezechilibrate, că putem să alegem să nu ne lăsăm infectați cu acea reactivitate emoțională.

Dacă ne-au fost apăsate butoanele putem verifica ce emoții/ traume nevindecate din interiorul nostru au ieșit la suprafață, dacă putem curăța acele emoții/ traume și dacă ne putem comporta altfel cu acea persoană/ acel grup.

Lucrurile vor continua să fie intense în următorii câțiva ani, ne vor fi apăsate butoanele tot mai intens și este necesar să lucrăm cu noi înșine, să ne menținem echilibrul, ca să navigăm cât mai lin posibil în această perioadă de haos. Managementul emoțiilor este esențial, în acest sens.

Perioada actuală ne oferă cadrul ideal pentru a învăța să ne gestionăm la modul matur/ conștient emoțiile, să ne dăm seama când suntem dezechilibrați emoțional, când reacționăm agresiv, când opunem rezistență, când avem mintea tulbure și când avem inima închisă. Este necesar să ne uităm la noi înșine atunci când reacționăm dezechilibrat, nu să arătăm cu degetul către alții. (Lee Harris) Traducerea Mihaela Dan

"Cele mai multe femei au fost programate la modul subtil, fiind învățate că trebuie să se pună pe ultimul loc în ordinea priorităților, așa cum a fost ea stabilită de societatea patriarhală... Ele au acceptat tacit că nevoile lor - indiferent dacă era vorba de nevoi fizice, emoționale, mentale sau spirituale - erau cele mai puțin importante în familie și în ierarhia socială.

Cele mai multe dintre noi s-au conformat în tăcere.

Cele mai multe dintre noi au crezut că e “de datoria noastră”, a femeilor, să ne punem pe ultimul loc.

Cele mai multe dintre noi au jucat rolul martirului și s-au sacrificat pentru alții.

Cele mai multe dintre noi nu au pus niciodată la îndoială această stare de fapt.

Nenumărate femei cu inimile rănite au jucat acest rol de martir toată viața lor, de milenii. Noi am încercat să-i facem fericiți pe toți cei din jurul nostru. Am considerat că este responsabilitatea noastră să le facem pe plac altora, renunțând la propriul nostru adevăr, la nevoile și dorințele proprii, din dorința de “a fi bine”, într-o încercare de “a trăi în bună înțelegere”.

De-a lungul timpului, noi, femeile, am încercat să fim fericite făcându-i pe toți ceilalți fericiți. Dacă ceilalți erau fericiți, simțeam că ne-am jucat perfect rolul și că astfel, puteam să ne considerăm și noi fericite.

Pentru o vreme am fost mulțumite că persoanele dragi au nevoie de noi. Am crezut că dacă au nevoie de noi o să ne simțim apreciate, acceptate și iubite. Tot ce ne doream era o validare a valorii noastre, venită din partea celor ale căror nevoi le-am pus mai presus de nevoile noastre.

Dar a fost un preț uriaș de plătit, pentru că simțeam un gol interior, o amorțeală întunecată... O amorțeală pe care nici măcar nu puteam să o identificăm, pentru că ea a fost mereu acolo, distrugându-ne pe tăcute respectul de sine, demolându-ne puțin câte puțin puterea personală, închizându-ne încetul cu încetul inimile.

Noi am încercat cu îndârjire să umplem acest gol interior care apăruse ca urmare a faptului că ne-am neglijat nevoile și dorințele proprii, că ne-am negat/ ignorat propriul adevăr și că am acceptat să trăim zi de zi în acest fel. Am încercat să umplem acest gol interior preocupându-ne și mai mult de binele celorlați, concentrându-ne și mai mult pe nevoile și dorințele lor, în speranța că fărâmele de iubire primite din partea acestora ne vor fi de ajuns și în sfârșit, ne vom simți și noi împlinite, fie și pentru o perioadă scurtă de timp.

Noi n-am înțeles, nu ne-am dat seama că, de fapt, acest gol era provocat de lipsa de IUBIRE. Noi am dat mereu de la noi - am dat atât de mult, încât rezervoarele noastre s-au golit.

Aceasta e durerea ascunsă din istoria Femininului, care a fost gravată în paginile timpului, în societatea patriarhală a Pământului.

Vremurile se schimbă acum. Femeia și-a recuperat și asumat puterea personală. Ea s-a ridicat în toată gloria ei și în cele din urmă, a înțeles că golul pe care îl simte în interiorul ei nu poate fi umplut decât din interior.

Ea nu mai pune nevoile altora deasupra nevoilor proprii. Ea își rostește adevărul cu grație. Își urmeaza calea sigură pe ea, acceptând doar ceea ce rezonează cu ea și ce o onorează.

Și în acest fel, Femeia nu se schimbă doar ea însăși - ea schimbă lumea. Nu-și mai dorește ca ceilalți să aibă nevoie de ea, ca să se simtă validată; a plătit un preț prea mare atunci când își baza fericirea proprie pe fericirea altora, așa că în cele din urmă, a decis să se pună pe ea însăși pe primul loc în ordinea priorităților sale."

Sursa: Karen Star

Mulți bărbați merg pe principiul „Cât sunt tânăr mă distrez, fac ce vreau, o să fac sex cu cât mai multe femei, iar la un moment dat, după o anumită vârstă, o să mă așez la casa mea” și au impresia că acea viață de plăceri de diverse tipuri din tinerețe nu are niciun fel de consecințe, că pot trăi într-un mod iresponsabil.

De ce sunt atât de mulți bărbați care trăiesc în acest mod? Pentru că este plăcut, este distractiv, să fim sinceri! Viciile întotdeauna îți dau o stare de bine pe moment, fiindcă altfel nu ar fi tentante, nu ar avea nimeni niciun viciu.

Este distractiv, dar este distructiv pe termen lung.

„O să mă distrez cât pot, o să-mi trăiesc viața!”.

Bărbații tinerii sunt încurajați de societate să gândească în acest mod, li se spune că e firesc să gândească în acest mod, că e bine „să-și trăiască viața” fără să se întrebe câte femeie rănesc prin comportamentul lor.

Acești bărbați nu știu că nu există nicio acțiune fără consecințe, iar o astfel de viață plină de comportamente iresponsabile va avea consecințe asupra lor, chiar dacă ei nu sunt conștienți de acest lucru.

Poate că tu ai impresia că nu ai nicio responsabilitate pentru faptele tale, că nu contează că rănești o mulțime de femei pentru „distracția” ta, dar o să te confrunți la un moment dat cu consecințele acestor fapte, că îți place sau nu.

Și mai este ceva: dacă în toată tinerețea ta, ani la rând, ai trecut din femeie în femeie, ai făcut sex de câte ori ai avut ocazia, ți-ai înșelat partenerele, ai amăgit femeile ca să le aduci în pat, ai impresia că după ce o să te căsătorești o să devii subit un alt om, că o să dispară peste noapte acest gen de comportamente, că o să-i fii fidel soției tale, că o să devii un bărbat care funcționează în integritate?

Eu nu spun să nu te distrezi cât ești tânăr; eu spun că există moduri responsabile de a te distra și există moduri iresponsabile de a te distra. Eu spun că este spre binele tău să te distrezi într-un mod responsabil, fără să sfărâmi inimile altora, fără să-i rănești pe alții, fără să calci în picioarele sufletele altora.

Știm cu toții că femeile sunt afectate la modul foarte dureros de modul iresponsabil în care „se distrează” bărbații, pentru că de cele mai multe ori, modul în care înțeleg ei să se distreze este să facă sex cu cât mai multe femei și ei folosesc orice metodă posibilă pentru a reuși asta, inclusiv minciuna, manipularea, trădarea. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan

În tinerețe, și eu am trecut printr-o etapă în care mă întâlneam cu mai multe femei în același timp. Și eu mergeam pe ideea „cu cât am mai multe femei, cu atât mai bine“. Nu le spuneam că mă mai văd cu alte femei și nu le spuneam nici că nu mă interesează o relație de cuplu, ci doar să mă distrez. Le lăsam să creadă că sunt interesat de o relație de durată, deși nu eram.

Iar la un moment dat mi-am dat seama ce fac: le amăgeam pe acele femei, le mințeam, doar ca să mă distrez cu ele, ca să-mi satisfac plăcerile.

Dar a venit un moment în care m-am uitat în oglindă și nu mi-a plăcut ce am văzut. M-am întrebat la modul serios dacă acesta este genul de bărbat care vreau să fiu, m-am întrebat dacă ceea ce încerc să par în spațiul public coincide cu cel care sunt eu cu adevărat și am decis că nu mai vreau să continui așa, că vreau să fiu un bărbat care trăiește la modul responsabil, în integritate.

Și din acel moment am să încep să mă comport cu responsabilitate în relațiile mele cu femeile.

Nu spun că m-am comportat perfect din prima zi, pentru că am mai avut de corectat unele lucruri în timp, dar m-am comportat cu mult mai multă responsabilitate.

Spre exemplu, atunci când simțeam că femeia cu care mă întâlneam nu este persoana potrivită pentru mine, că nu voi avea o relație de durată cu ea, îi spuneam adevărul și nu mai continuam să mă întâlnesc cu ea, chiar dacă era tentant să mai petrecem timp împreună și să ne distrăm. Atunci când simțeam clar că nu este persoana cu care să am o relație de durată, știam că nu este corect față de ea să o amăgesc, știam că nu îi fac un bine continuând o legătură care pentru mine nu era decât o distracție de moment.

De asemenea, dacă o femeie se arăta interesată de mine, dar simțeam că nu este persoana pe care o caut eu pentru o relație de cuplu, aș fi putut să am o legătură cu ea - cum făceam înainte -, „ca să explorez”, dar eu știam că, de fapt, nu aș face decât să mă distrez cu ea, că nu există nicio șansă să avem o relație de durată, că aș fi amăgit-o. Ca atare, nu am mai intrat în astfel de situații. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan

Mult prea des punem preț pe succesul exterior al unui bărbat, pe succesul „public” al acestuia. În opinia mea, poți trage niște concluzii cu privire la acel bărbat observând realizările sale exterioare, dar adevăratul succes al unui bărbat ține de ceea ce face el când nu este în spațiul public, cum se comportă el în viața personală. Cine este el ca om, când se duce acasă? Se comportă ca un bărbat cu caracter în viața lui personală? Trăiește în integritate în viața lui personală? Asta contează cel mai mult.

Și de multe ori femeile evaluează un bărbat după slujba lui, după funcția lui, după mașina lui, după banii pe care-i are, etc, dar de fapt nu au idee cine este cu adevărat acel bărbat în viața sa personală.

Este ușor pentru un bărbat să ofere o „reprezentație pentru public” și e ușor pentru o femeie să se lase cucerită de acea reprezentație, dar ideea este ca tu, ca femeie, să vrei să vezi dincolo de aparențe, să verifici cum se comportă acel bărbat în spațiul personal, dacă are caracter sau nu, dacă are integritate sau nu.

Și de multe ori cele două aspecte ale unui bărbat (cel public și cel privat) sunt foarte diferite. Dar este responsabilitatea ta, ca femeie, să încerci să afli mai multe despre bărbatul cu care te întâlnești, să nu te lași înșelată de aparențe. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


A fost o vreme în care succesul profesional/ social/ financiar al unui bărbat îi „scuza” excesele din alte domenii.

Acea vreme s-a încheiat. Acum faptul că ești un bărbat „de succes” nu-ți mai permite să faci excese, să agresezi alte persoane (în special femeile), să le abuzezi, să le tratezi într-un mod lipsit de respect, etc.

Și este mai greu pentru un bărbat să evolueze din acest punct de vedere, dacă nu are alături o femeie care să îi explice niște lucruri legate de ceea ce simt femeile, să îl învețe niște lucruri în acest sens, să îi arate (cu iubire) anumite lucruri la el pe care acel bărbat nu le conștientizează, să îi spună în față (cu respect, cu Iubire, fără să-l judece): „Știi că acesta a fost un comportament lipsit de integritate, da?”.

Și vreau să fie clar: o femeie nu poate face munca interioară a unui bărbat, dar îl poate ajuta în acest proces, dacă el este dispus să-și facă munca interioară. Iar procesul începe prin aceea că bărbatul respectiv decide că vrea să evolueze, că vrea să înceapă să trăiască în integritate. El poate să o roage pe acea femeie să îl ajute în acest proces, să îi indice acele lucruri pe care el nu le vede la sine însuși, ca să le poată conștientiza și să se ocupe de ele.

Și le spun tuturor bărbaților: acesta nu este un proces ușor. Este dificil, dar putem să facem această schimbare interioară, putem să evoluăm, să devenim bărbați care funcționează în integritate. Și dacă nu o facem, dacă nu puntem devenim lideri autentici în propria viață, cum putem deveni lideri adevărați în comunitate? (DeVon Franklin)


„Cum să interpretez faptul că partenerul meu mi-a spus de la început că nu-și dorește o relație serioasă, dar se comportă ca și cum am avea o relație serioasă?”

Doamnelor, înțelegeți bine de vă spun: în această situație nu vă lăsați seduse de ceea ce face bărbatul respectiv, bazați-vă pe ceea ce v-a spus. Dacă un bărbat v-a spus că nu vrea o relație serioasă, credeți-l pe cuvânt, indiferent cum se comportă. Bărbații sunt foarte atenți la ce îi spun unei femei și la ce nu îi spun și dacă el ți-a spus că nu vrea o relație serioasă, să știi că nu-și mai asumă răspunderea pentru faptul că tu crezi că aveți o relație serioasă.

Dacă el ți-a spus că nu vrea o relație serioasă, nu contează că se întâlnește cu tine zi de zi, că se poartă frumos cu tine, că îți face cadouri, că mergeți în concedii împreună; din punctul lui de vedere tu nu ești „iubita lui”, tu ești partenera lui temporară.

Dacă tu nu l-ai întrebat clar pe acel bărbat: „Suntem pe deplin implicați amândoi în această relație? Îți asumi pe deplin această relație, este ceva serios pentru tine?”, iar el a răspuns „Da”, atunci nu presupune că ceea ce aveți voi este o relație serioasă pentru el. Chiar dacă din punctul tău de vedere ceea ce este între voi pare o relație din toate punctele de vedere, atât timp cât el ți-a spus că nu vrea o relație serioasă, eu te sfătuiesc să-l crezi pe cuvânt și să înțelegi că pentru el nu este o relație serioasă, este doar o legătură temporară (chiar dacă durează câțiva ani). (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


Noi am fost programați de societate în felul următor: femeia a fost programată să creadă că nu poate fi împlinită dacă nu are un bărbat, că are nevoie de un bărbat care „să o completeze”, iar bărbatul a fost programat să creadă că nu are nevoie de o femeie, că poate avea câte femei dorește, fără să-și asume nicio responsabilitate, că este chiar de dorit „să-și trăiască viața”, să se distreze cât poate, să facă sex cu cât mai multe femei și să amâne cât mai mult momentul în care își asumă un angajament și se căsătorește.

Unele femei sunt atrase de „băieții răi”, de bărbații care se dau macho, care fac lucruri care depășesc anumite reguli de bun simț, care bravează, care provoacă, care au o viața sexuală dezordonată, dar ele nu sunt conștiente că dacă intri într-o relație cu astfel de bărbați, ei se vor comporta în același fel și în relație/ căsnicie.

O femeie care se respectă caută un bărbat care are caracter, care trăiește în integritate, care o tratează cu respect, care își asumă responsabilitatea pentru faptele sale. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


Calea către Măiestrie este una pe care o parcurgi pas cu pas, zi de zi, în care ai parte de provocări zi de zi.

În fiecare dintre noi, bărbații, există un aspect pe care eu îl numesc „câinele”, care își urmează instictele primare fără să-l intereseaze consecințele, care dacă vrea ceva, face orice ca să obțină acel lucru, chiar dacă e nevoie să mintă, să înșele sau să rănească alți oameni și există un aspect care funcționează din spațiul Iubirii, pe care eu îl numesc „Maestrul”. Nici „câinele” și nici „Maestrul” nu dispar niciodată din interiorul nostru.

Este responsabilitatea noastră să ne strunim „câinele” interior și să trăim ca un Maestru. Iar asta înseamnă ca zi de zi să alegem la modul conștient să nu hrănim „câinele”, ci să hrănim „Maestrul” din noi. Cu fiecare alegere de acest tip pe care o facem, Maestrul devine mai puternic și îi este mai ușor să strunească acea parte din noi ca acționează ca un câine.

Este important ca noi, bărbații, să înțelegem că acel „câine” va exista în noi până la finele vieții noastre și să nu ne judecăm dacă vom constata că și după ce am avansat pe propria Cale, uneori vom simți că este activ în noi și că încearcă să acționeze.

Depinde de noi să ne comportăm ca un Maestru, să trăim în integritate. Și este o decizie pe care o luăm în fiecare clipă, nu doar în ceea ce privește aspectele sexuale, ci și de alte situații în care „câinele” din noi ne împinge să acționăm într-un mod lipsit de integritate pentru a obține ce ne dorim pe moment.

Indiferent cum am trăit până acum, noi putem în orice moment să luăm decizia să ne schimbăm, să începem să trăim în integritate. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


Femeile spun că vor ca noi, bărbații, să le spunem adevărul.

Bun, bărbatul spune adevărul, dar dacă este un adevăr inconfortabil/ dureros, dacă acel adevăr nu le place, multe dintre femei se supără, îi reproșează bărbatului, îl acuză, îl judecă, au resentimente.

Dacă un bărbat se deschide în fața ta și îți spune un adevăr inconfortabil/ dureros, iar tu, ca femeie, îl judeci, îi reproșezi, îl acuzi, îi critici, să știi că cel mai probabil este pentru ultima oară când acel bărbat s-a deschis în fața ta. Pentru un bărbat este foarte greu să se arate vulnerabil în fața unei femei, iar dacă atunci când o face se simte judecat, el nu o va mai face a doua oară.

Ca atare, chiar dacă este un adevăr care te-a șocat, înainte de a reacționa dezechilibrat, oprește-te pentru câteva clipe, respiră adânc și conștientizează că dacă el ți-a spus acel lucru, nu a făcut-o ca să te rănească, ci pentru că vrea să fie sincer cu tine, nu vrea să fie secrete între voi.

Cele mai multe relații/ căsnicii sunt pline de secrete, de adevăruri nespuse, pentru că partenerii nu au curajul să fie sinceri unii cu alții când e vorba de adevăruri inconfortabile/ dureroase.

O relație sănătoasă este o relație în care cei doi parteneri se simt liberi să-și spună adevărul unul altuia, în care comunicarea este una deschisă, sinceră, în care cei doi se simt în siguranță să-și spună orice.

Și încă ceva: dacă nu te simți liber să fii tu însuți în relație, să-i spui orice partenerului tău, asta înseamnă că există o parte din tine pe care o ascunzi, dar care se cere exprimată. Și fiindcă simți că nu poți să o exprimi în fața partenerului, o să cauți alte locuri în care să exprimi acea parte din tine, iar asta nu va face bine relației. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


Să fii iubit înseamnă să fii acceptat așa cum ești.

A respecta pe cineva nu înseamnă a iubi acea persoană. Eu pot să te respect ca și autoritate într-un anumit domeniu, pot să te respect pentru funcția/ calitatea oficială pe care o ai într-un anumit domeniu, dar asta nu înseamnă că te iubesc.

Noi, bărbații, asta căutăm în relații: să fim acceptați așa cum suntem.

Însă vreau să fie clar: asta nu înseamnă că am pretenția ca tu, partenera mea, să-mi accepți orice comportament, oricât de lipsit de respect sau abuziv ar fi.

Un bărbat care vrea să evolueze apreciază faptul că partenera sa îi spune clar atunci când depășește limitele, fiindcă el este conștient că nu a făcut bine ce a făcut. Un bărbat care vrea să evolueze apreciază faptul că partenera sa nu-i tolerează atitudinile lipsite de respect la adresa sa, faptul că ea cere să fie respectată. El vrea să se schimbe, să devină o Versiune mai bună a sa și faptul că partenera lui îl ajută să facă asta nu poate decât să-l bucure.

Eu mă refer la faptul că noi, bărbații, avem multe traume interioare, suntem răniți, suntem uneori nesiguri, ne e teamă să ne arătăm vulnerabili, suntem confuzi, simțim uneori că nu suntem suficient de buni, etc. Societatea ne-a învățat că trebuie să fim mereu puternici, să știm întotdeauna ce avem de făcut, să ținem întotdeauna lucrurile sub control, dar noi nu reușim întotdeauna să facem asta și când nu reușim, simțim că e ceva în neregulă cu noi.

În plus, nimeni nu ne-a învățat cum să ne exprimăm emoțiile, cum să iubim.

În acest sens, spun că avem nevoie ca partenera noastră să ne iubească și să ne accepte așa cum suntem, răniți, imperfecți, în timp ce ne parcurgem procesul de vindecare și evoluție personală. Avem nevoie de o parteneră care să vadă potențialul nostru și să ne susțină în procesul devenirii noastre. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


Cei mai mulți bărbați sunt răniți și de aceea rănesc femeile din viața lor.

Cei mai mulți bărbați suferă emoțional ca urmare a traumelor nevindecate și de aceea ei produc durere emoțională femeilor din viața lor. Și cel mai rău este că mulți dintre bărbați nici măcar nu sunt conștienți că suferă emoțional. Desigur, asta nu justifică faptul că ei le rănesc pe acele femei.

Dar vine un moment în viața ta, ca bărbat, în care te uiți în oglindă și te întrebi: „Ce fel de bărbat vreau eu să fiu? Vreau să continui să amăgesc femeile ca să obțin sex, vreau să continui să-mi folosesc banii ca să am parte de sex cu femei care nu înseamnă nimic pentru mine? Vreau să continui să simt acest gol interior care nu dispare, deși am tot încercat să-l umplu cu distracții exterioare?

Îmi place omul care sunt? Ce spune despre mine modul în care le tratez pe femei? Chiar vreau să fiu în continuare bărbatul care își evaluează valoarea după numărul femeilor cu care face sex?”.

Și stă la îndemâna ta să decizi că din acel moment o să trăiești în integritate, o să funcționezi la modul responsabil. Și dacă iei această decizie vei constata că îți va îmbunătăți nu doar relația cu femeile, ci și relația cu tine însuți. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


Dacă ești într-o relație cu cineva și simți că nu este persoana cea mai potrivită pentru tine, că nu este persoana cu care să ai relația de cuplu pe care ți-o dorești cu adevărat, este onest să-i spui acest lucru persoane respective cât mai repede. E valabil pentru femei și bărbați, dar eu mă adresez în special bărbaților acum.

Nu aștepta luni sau ani de zile, nu amâna, dacă tu simți foarte clar: „Nu este femeia cea mai potrivită pentru mine. O apreciez ca om, îmi place compania ei, dar nu simt pentru ea acel gen de iubire pe care pot construi o relație de durată”. Când ai această certitudine, spune-i adevărul cât mai repede posibil. Nu amâna, pe motiv că „nu vrei să o faci să sufere”. O vei face să sufere oricând îi vei spune, iar la un moment dat vei fi nevoit să îi spui; cu cât amâni mai mult, cu atât suferința ei va fi mai mare, pentru că a investit mai mult timp, mai multă energie și mai multe sentimente în relația voastră.

În opinia mea, fiecare dintre noi putem fi genul de bărbat care provoacă durere sau genul de bărbat care alină durerea. Este alegerea noastră ce vom fi.

Da, acel adevăr o va face să sufere, dar este mai bine pentru ea să-l audă mai devreme, nu după ce a investit timp, energie și sentimente în relația voastră, deși tu ai știut de luni sau chiar ani de zile că nu vei rămâne cu ea.

Când tu, bărbatul, funcționezi din spațiul integrității și al Iubirii, ții cont și de emoțiile și de binele altora, nu doar de binele și de interesul tău. Ca atare, îi spui partenerei tale: „Vreau să-ți spun la modul onest ceea ce simt, vreau să avem o discuție sinceră, ca să știi cum stă treaba în privința relației noastre. Nu pot să neg adevărul: nu simt pentru tine acel gen de iubire care să mă facă să-mi doresc o relație de durată. Îmi pare rău, dar asta este ceea ce simt”.

Nu amâna luni la rând, sperând că se va întâmpla ceva și vei folosi acel lucru ca pretext ca să rupi relația, fără să mai fie nevoie să recunoști faptul că tu ai știut de mult că nu vei rămâne în acea relație prea mult timp.

Și recunosc că eu însumi am făcut asta în trecut.

Eu nu spun să nu explorezi, să nu te întâlnești/ ai relații de-a lungul timpului cu diverse femei, fiindcă este necesar să ne dăm timp să cunoaștem mai bine oamenii, ca să ne dăm seama dacă se potrivesc cu noi sau nu; este însă onest ca în momentul în care ți-ai dat seama că o persoană nu este cea pe care ți-o dorești alături de tine pe termen lung, să îi spui adevărul. (DeVon Franklin) Traducerea Mihaela Dan


Poate că unii dintre voi v-ați dat seama că până acum nu ați trăit la modul autentic, că nu v-ați permis să fiți voi înșivă, vă judecați pentru că ați irosit atâta vreme trăind o viață care nu vă reprezenta pe voi înșivă și vă temeți că e prea târziu pentru voi, credeți că nu aveți prea mult timp pentru a intra și a avansa pe Calea voastră, credeți că „v-ați ratat viața”.

Lucrurile stau în felul următor: dacă sunteți în viață astăzi înseamnă că nu v-ați ratat viața, că puteți alege chiar de azi să intrați pe Calea voastră, să începeți să trăiți la modul autentic. Procesul evoluției noastre este unul foarte agitat, cu urcușuri și coborâșuri și o să „dăm greș” de foarte multe ori. Putem să facem tot felul de lucruri pe care apoi să le considerăm „prostești”, dar până la urmă așa explorăm și ne dăm seama ce ni se potrivește și ce nu ni se potrivește, cine suntem noi cu adevărat.

Indiferent cât de nepricepuți suntem la unele lucruri și cât de pricepuți suntem la alte lucruri, oricând putem învăța ceva nou și putem deveni (și) mai pricepuți.

Dacă tu trăiești azi, dacă ai supraviețuit până acum în tot acest proces de Schimbare prin care trece umanitatea, înseamnă că ai făcut ceva bine, pentru că sunt o mulțime de oameni care nu au reușit să supraviețuiască. Onorează faptul că ai reușit să ajungi până în acest punct, verifică dacă ai împlinite ADEVĂRATELE NEVOI (apă, hrană, oxigen, un acoperiș deasupra capului) și apoi lămurește-te care sunt adevăratele tale DORINȚE și cum le poți împlini. Iar apoi acționează în direcția respectivă. Permite ca semnătura ta energetică specială să impregneze tot ceea ce faci și să te călăuzească pe Calea ta. Și fă-ți curaj ca să înaintezi pe acea Cale. Despre asta este vorba.

Nu lăsați frica și senzația de neputință pe care le propagă lumea exterioară să vă inducă în eroare, nu permiteți ca alții să vă facă să încurcați „nevoile” cu „dorințele”.

Nu-i credeți pe cei care vă spun „Tu ai nevoie de asta ca să fii bine!”. Voi știți cel mai bine de ce anume aveți nevoie. Voi puteți alege să faceți acel lucru, dar faceți-l pentru că simțiți adânc în interiorul vostru că vreți să-l faceți, nu pentru că alții vă spun că „trebuie” să-l faceți ca să vă fie bine/ să fiți în siguranță, etc. (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan


Divinitatea îți va da tot ce ai nevoie ca să te ajute să fii tu însuți, să te manifești la modul autentic.

În același timp, de câte ori vei alege să nu te manifești la modul authentic, Divinitatea îți va lua ceva, ca să te atenționeze că nu te manifești la modul autentic.

Depinde de tine să-ți folosești discernământul și să faci alegeri aliniate cu cine ești tu cu adevărat. Și îți dezvolți discernământul învățând să-ți faci singur alegerile, în funcție de ceea ce rezonează cu tine la acel moment și să-ți asumi responsabilitatea pentru alegerile pe care le faci.

Maturizați-vă, pentru că altfel vă veți da viața peste cap în următoarea perioadă!

Nu vă mai uitați la alții, așteptând să vă fie exemple pentru ce înseamnă să fiți voi înșivă. Voi sunteți unici, nu are cum să vă arate altcineva cum să fiți voi înșivă, pentru că acel „altcineva” știe doar cum să fie el însuși. Treceți la treabă, mergeți înainte, parcurgeți-vă propria Călătorie făcând ce simțiți că este în aliniere cu cine sunteți voi cu adevărat. Numai voi puteți simți asta, nu vă poate spune altul ce rezonează cu voi.

Am spus de nenumărate ori: Divinitatea o să vă arate ce aveți de făcut pas cu pas. Treaba voastră este să vă ocupați în fiecare moment de ceea ce este în fața voastră. Și când v-ați ocupat de acel lucru o să vă fie adus în față un alt lucru. Ocupați-vă de el. Și tot așa. Așa vă parcurgeți propria Cale. (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan


Când îți construiești viața/ lumea pe minciună, o să te lupți să păstrezi ceea ce ai clădit, chiar dacă fundația este șubredă.

Ceea ce se întâmplă acum în lume este că începem să construim ceva nou, pe bază de adevăr, în timp ce tot ce a fost construit pe minciună se prăbușește în jurul nostru. Tot mai mulți oameni încep să vadă minciunile pe care le-au crezut atât de mult timp și sunt șocați, nu le vine să creadă că au trăit o viață bazată pe minciuni; ei simt că ceea ce văd în jur nu are niciun sens, sunt confuzi.

Ceea ce se întâmplă este că noi, ca umanitate, am crescut vibrațional suficient de mult ca să fim capabili să facem Schimbarea de la o lume bazată pe minciună la una bazată pe adevăr.

Noi ne-am pregătit până acum pentru această Schimbare despre care știam că va veni; ei bine, Schimbarea se întâmplă acum.

Și știu că Schimbarea nu arată așa cum ați crezut unii dintre voi, că este foarte dificilă chiar și pentru voi, cei care sunteți pe calea spirituală de ani de zile, dar ideea este acum că beneficiați de tot ajutorul de care aveți nevoie pentru a-i face față. Și cel mai important lucru pe care îl veți face în Călătoria voastră de acum înainte este să dați drumul la tot ceea ce ține de Vechi, la toate acele lucruri de care încă vă mai agățați, ca să poată fi reconstruită fundația vieții voastre pe bază de adevăr. (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan


În viziunea mea, nu toate problemele din cuplu sunt „din vina” egală a ambelor părți. În cazul unor probleme contribuția partenerilor este 30%-70%, în altele contribuția poate fi 99% - 1%.

Am avut la terapie un cuplu în care bărbatul era bipolar și nu-și lua medicamentele, era alcoolic și nu recunoștea că e dependent și era și violent. În acest caz, opinia mea, singura „contribuție” a femeii respective la problemele din cuplu era că se afla în acel cuplu.

Tot în opinia mea, a vorbi despre „vina” femeii că este abuzată este grotesc.

Există și cupluri în care contribuția celor doi la dinamica disfuncțională a cuplului este aproximativ egală, dar în cele mai multe cupluri nu este egală.

De multe ori unul dintre parteneri este dominator, îl controlează pe celălalt, iar al doilea este supus, se lasă controlat/ dominat.

Timp de multe decenii terapeuții au lucrat în sensul de a-l ajuta pe cel de-al doilea să își recupereze puterea personală și să înceapă să se manifeste din spațiul puterii personale, dar nu au lucrat și cu cealaltă jumătate a cuplului, în sensul de a-l ajuta pe cel care domina să coboare de pe piedestalul pe care se urcase și să-și întâlnească partenerul la jumătatea drumului. Pentru că probleme cu stima de sine nu are doar cel care joacă în tiparul victimei, ci și celălalt, care vrea să domine, care se simte îndreptățit să-l controleze pe celălalt.

Nu poți avea o intimitate reală, o conexiune emoțională profundă între doi oameni dacă unul dintre ei se simte superior și celălalt se simte inferior. (Terry Real) Traducerea Mihaela Dan


Noi trăim uneori în iluzie/ minciună, credem că avem o putere mai mare decât avem de fapt, credem că putem ține sub control niște lucruri pe care nu le putem ține sub control, de fapt.

Și când intrăm în „sezonul distrugerii” opunem rezistență, ne agățăm de ceea ce credeam că avem, încercând să ne conservăm iluzia în care trăiam.

Dacă vrem să evoluăm, este necesar să acceptăm periodic astfel de „sezoane ale distrugerii”, în care viața noastră este zguduită puternic, ca să se prăbușească ceea ce era șubred, ceea ce nu era construit pe o fundație sănătoasă și să rămână în picioare numai ceea ce este menit să reziste.

Unii dintre voi încercați chiar acum să țineți lucrurile pe linia de plutire, în plin „sezon al distrugerii”, opuneți rezistență destrămării/ prăbușirii unor lucruri din viața voastră și eu vă spun: permiteți acestui sezon să curețe ceea ce era de curățat în viața voastră! Lăsați ca tot ceea ce poate fi zguduit în viața voastră să fie zguduit, ca să vedeți ce nu poate fi clintit!

Dacă nu accepți faptul că „sezonul distrugerii” are un rost și că în final, are efecte benefice, este posibil să nu vezi niciodată care sunt adevărații tăi prieteni și care nu, care sunt activitățile pe care este menit să le faci și care nu, care sunt lucrurile în care este benefic să te implici și care nu.

Dacă nu permiteți „sezonului distrugerii” să lucreze în viața voastră este posibil să rămâneți toată viața într-o relație care nu vă este benefică, este posibil să nu ajungeți niciodată să vă deschideți propria afacere, este posibil să nu ajungeți să vă împliniți Menirea – este posibil să trăiți în minciună/ iluzie până la sfârșitul zilelor voastre.

Dacă ceva s-a prăbușit în viața voastră, asta s-a întâmplat pentru că acel ceva nu era pentru voi. Nu mai jeliți ce s-a prăbușit/ ați pierdut, fiindcă nu ați pierdut decât ceea ce nu vă mai era de folos; concentrați-vă pe ce a rămas și faceți ce puteți mai bine cu acele lucruri care au rămas în viața voastră după „sezonul distrugerii”. Dumnezeu vă face o favoare scoțând din viața voastră acele lucruri/ persoane/ relații/ slujbe/ credințe/ tipare.

Primiți cu brațele deschise „sezonul distrugerii”, fiindcă face curățenie în viața voastră!

Noi ne rugăm „Doamne, ajută-mă să clădesc asta!”, dar uneori, înainte de a te ajuta să construiești, Dumnezeu te ajută să eliberezi/ cureți terenul, demolând ceea nu-și mai are locul în viața ta.

Nu vă mai opuneți demolării! Dacă sunteți chiar acum în plin proces de „demolare” într-un domeniu al vieții voastre, înțelegeți că nu vi se întâmplă „o nenorocire”; tot ce se întâmplă este că are loc o demolare a „construcțiilor” nefolositoare, ca să se elibereze terenul pentru o nouă construcție. (Sarah Jakes Roberts) Traducerea Mihaela Dan

Totul începe cu un singur om.

Schimbarea (în familia ta, în comunitatea ta, în lume) începe cu un singur om. Și fiecare dintre noi avem posibilitatea să fim Acela.

Dar nu e ușor să fii Acela. Întunericul te va lua ca țintă și te va ataca din toate pozițiile, când ești Acela, pentru că vrea să te împiedice să-ți duci la bun sfârșit Misiunea. Cei care sunt Acela în familia/ anturajul/ comunitatea lor sunt periculoși pentru întuneric și vor fi atacați.

Mă adresez acum acelora dintre voi care sunteți Acela, oriunde vă aflați: nu vă mirați că veți fi ținta unor atacuri, nu vă mirați când sunteți atacați fără niciun motiv, nu vă mirați când sunteți atacați pe la spate, nu vă mirați când sunteți atacați de oameni pe care nici nu-i cunoașteți și care nu vă cunosc, cu care nu ați interacționat niciodată. Există un motiv pentru care sunteți atacați: voi sunteți Acela.

O să simțiți de multe ori că nu vă integrați în familia/ grupul/ locul/ comunitatea în care vă aflați, pentru că sunteți Acela între oameni care nu sunt Aceia.

O să vă simțiți de multe ori singuri în grupuri mari de oameni, pentru că sunteți Acela între oameni care nu sunt Aceia.

O să preferați de multe ori să stați în solitudine, pentru că sunteți Acela într-o mare de oameni care nu sunt Aceia.

Dacă sunteți unul dintre cei care au o astfel de experiență, vreau să știți că nu e nimic în neregulă cu voi: tot ce se întâmplă este că sunteți unul dintre Aceia.

Obișnuiți-vă cu ideea că veți fi mereu un ciudat pentru oamenii obișnuiți, că îi veți intriga/ deranja/ șoca/ enerva, fiindcă nu vă înțeleg și fiindcă funcționați altfel decât ei, fiindcă nu spuneți „Da” când simțiți că e „Nu”, fiindcă nu aveți nicio problemă în a spune „Nu”, chiar dacă asta îi supără pe cei cărora le spuneți „Nu”, fiindcă nu aveți nevoie de validare din exterior, fiindcă faceți ce vă simțiți ghidați să faceți în contextul respectiv, indiferent ce cred/ spun alții despre voi.

Voi nu aveți nicio problemă cu faptul că ceilalați vă consideră „un ciudat”, că nu sunteți înțeleși, că sunteți contestați/ ironizați/ atacați/ marginalizați.

Când ești Acela este de la sine înțeles că vei fi foarte diferit de cei din jur, că nu vei fi înțeles, că nu te vei integra. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


O să vă vorbesc astăzi despre patru lucruri pe care este necesar să le verifici ca să știi că ești suficient de sănătos din punct de vedere emoțional, mental și psihic, pentru a intra într-o nouă relație.

Am observat că o mulțime de oameni ies dintr-o relație de cuplu și intră în alta la scurt timp după aceea, fără să-și ia timp să proceseze ce s-a întâmplat în relația anterioară. Azi se plâng că au inima frântă ca urmare a unei despărțiri și câteva săptămâni mai târziu deja sunt într-o nouă relație și spun că și-au găsit sufletul pereche. Așa ceva este ridicol.

Dacă te grăbești să intri într-o nouă relație înseamnă că nu ți-ai luat timp să procesezi ce anume s-a întâmplat de ați ajuns la despărțire, cu ce ai contribuit tu la acea despărțire, să-ți dai seama care sunt traumele tale interioare care te-au făcut să te comporți așa cum te-ai comportat și să te vindeci.

Motivul pentru care unii dintre voi ați ajuns să aveți o listă întreagă de relații nesănătoase este acela că nu ați dat atenție acestor lucruri despre care vom vorbi astăzi.

Când tu ești toxic pentru tine însuți, cel mai probabil vei atrage o persoană care este la fel ca tine.

Când tu ești toxic pentru tine însuți, dacă se întâmplă, totuși, să întâlnești un om care nu este toxic pentru el însuși, vei ajunge să-l rănești, să-ți verși toxicitatea asupra lui, să-l îmbolnăvești și pe el. Chiar vrei să faci asta?

Foarte mulți oameni nu pot avea o relație sănătoasă pentru că ei înșiși conțin toxicitate în interiorul lor și fie atrag oameni care conțin și ei toxicitate, fie, dacă, printr-o minune, atrag un om care nu contine toxicitate, îl intoxică și distrug acea relație.

Este nevoie de muncă pentru a face meargă bine o relație de cuplu. Nu e vorba doar despre a arăta bine și a face sex; relațiile nu merg bine de la sine, e nevoie ca ambii parteneri să hrănească/ susțină în mod constant acea relație.

Dezvoltă o relație armonioasă cu tine însuți înainte de toate, cunoaște-te pe tine însuți, asigură-te că ai ajuns la nivelul la care te simți bine în pielea ta, te iubești pe tine însuți, te respecți pe tine însuți, te simți bine în propria companie, asigură-te că ți-ai creat o viață minunată tu cu tine, că nu ai nevoie de altă persoană care să te completeze/ facă fericit.

Atunci când ai ajuns la acest nivel poți ști că ești sănătos la nivel emoțional, mental și psihic și te poți gândi la a intra într-o relație de cuplu, fiindcă există premisele ca relația respectivă să fie una benefică pentru tine, să fie una sănătoasă din toate punctele de vedere. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Patru lucruri pe care este necesar să le verifici ca să știi că ești suficient de sănătos din punct de vedere emoțional, mental și psihic pentru a intra într-o nouă relație:

1.Asigură-te că ți-ai procesat traumele interioare.

Oamenii pe care îi vei întâlni în viața ta au experimentat situații traumatizante în viață. Chiar și cei care au avut o copilărie frumoasă, care au crescut într-un mediu familial sănătos, au avut parte de traume în viață. Dacă voi ați avut o astfel de copilărie și aveți impresia că nu aveți traume interioare, vă spun că aveți cu siguranță traume, doar că nu sunteți conștienți de ele.

Trauma este definită ca o experiență care te-a afectat profund, care te-a rănit profund. Este cineva care n-a experimentat niciodată în viața sa așa ceva?

Cei mai mulți oameni refuză să proceseze emoțiile pe care le au ca urmare acestor experiente, le ascund precum ascunzi gunoiul sub covor, dar ele sunt acolo, în interiorul nostru, sunt un gen de toxicitate care ne influențează comportamentul, chiar dacă nu ne dăm seama.

Este ca atunci când ești purtător al unui viurus, dar ești asimptomatic; tu nu simți nimic deosebit, nu știi că ai în tine acel virus și îi infectezi pe alții fără să îți dai seama.

Mulți dintre oamenii pe care îi întâlniți în viață sunt purtători ai unor traume, ai unei toxicități, aduc acea toxicitate în relații și îi îmbolnăvesc pe alții (dacă aceștia nu au deja propria toxicitate neprocesată). Și deși ei sunt cei care „îl îmbolnăvesc” pe celălalt și distrug relația, nu-și dau seama de acest lucru, cred că e vina celuilalt și intră într-o altă relație, iar după un timp ajung la același rezultat. Ei nu-și dau seama ca toxicitatea din interiorul lor le distruge relațiile, nu-și dau seama că se sabotează singuri. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


„Trauma” nu este neapărat ceva de genul abuzului fizic sau sexual, care sunt evident experiențe care te marchează; la capitolul „traumă” intră experiențe din viața de zi cu zi care te afectează la nivel emoțional/ psihic, care te rănesc. Noi suntem obișnuiți să avem parte de experiențe de acest tip zi de zi, să interacționăm cu oameni care ne rănesc în diverse moduri, care ne abuzează verbal/ emoțional și nu conștientizăm că acestea sunt tot traume și că ele ne afectează. Ne reprimăm emoțiile inconfortabile/ dureroase pe care le simțim pe moment, nu ne ocupăm de ele și acestea se adună zi după zi în interiorul nostru, iar de-a lungul timpului această toxicitate devine din ce în ce mai mare și noi habar nu avem.

Uneori poate fi vorba pur și simplu de o serie de dezamăgiri de care avem parte, dar vrem să fim tari și nu ne luăm timpul necesar ca să le procesăm, ca să ne permitem să ne simțim emoțiile, ci decidem că „n-o să ne mai consumăm pentru acele lucruri”, ci o să mergem mai departe. Nu ne consumăm pentru acele lucruri, dar emoțiile acelea negative, toxicitatea aceea, rămâne în interiorul nostru.

Dacă ceva s-a frânt în interiorul tău, dacă ai fost rănit într-un fel, înseamnă că este nevoie să te ocupi de acel lucru, să-i acorzi atenție, să te asiguri că se vindecă. Faptul că ignori o rană nu te ajută cu nimic, fiindcă ea se poate infecta și lucrurile pot deveni foarte grave.

Dezamăgirile în serie îți rănesc inima. Când tu experimentezi dezamăgire după dezamăgire, inima ta este frântă, chiar dacă tu susții că totul e în regulă, că ești tare, că „te descurci”. Poate că ieși în lume și te comporți ca și cum totul ar fi în regulă, dar porți în interiorul tău foarte multă durere/ toxicitate, care îți afectează comportamentul. Și tocmai pentru că funcționezi în baza acestei toxicități interioare de care nu ești conștient, oamenii ajung să se îndepărteze de tine, iar tu te vei simți abandonat iar și iar și vei da vina pe ceilalți, deși singura „vină” a acelor oameni este că nu au știut cum să-ți facă față, nu au putut să facă față toxicității din tine, n-au mai rezistat lângă tine.

Și asta nu înseamnă că ești un om rău, înseamnă doar că ești un om rănit/ traumatizat, care nu este conștient de traumele sale și de modul în care aceste traume îți afectează comportamentul și îi rănesc pe cei jur. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


O traumă este și faptul că simțim că noi suntem responsabili pentru tot ce se întâmplă, că trebuie să ne ocupăm de problemele celor apropiați, că e de datoria noastră să le cărăm poverilor celor dragi.

Spre exemplu, sunt părinți care se simt responsabili să le rezolve toate problemele copiilor lor, deși aceștia sunt deja adulți; sunt oameni care consideră că e responsabilitatea lor să se ocupe de părinții lor, de parcă aceștia ar fi niște copii neputincioși. Astfel de lucruri îi doboară emoțional, îi sleiesc energetic; ceea ce fac astfel de oameni este auto-abuz, este traumă.

Dacă tu nu poți să dormi noaptea pentru că îți faci griji pentru lucruri care sunt de fapt problemele/ responsabilitatea altuia, dacă nu poți dormi noaptea pentru că îți frămânți mintea căutând soluții ca să rezolvi problemele altora, tu te abuzezi pe tine însuți.

Și de multe ori cei care fac asta nu reușesc să-și identifice și să-și rezolve propriile probleme, pentru că sunt prea ocupați să ducă pe umerii lor problemele lumii. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Este esențial să-ți identifici traumele, să inventariezi toate lucrurile care ți-au frânt inima de-a lungul timpului. Dar cei mai mulți dintre voi n-ați făcut niciodată asta; nu vreți să vă mai gândiți la acele lucruri, pentru că nu vreți să simțiți toată acea durere.

Este important să ne conștientizăm durerea, să ne conștientizăm rănile și să recunoaștem: „Da, am suferit când s-a întâmplat asta”.

Ideea nu este să mimăm că suntem tari, că nu ne doboară nimic, să nu ne afectează nimic, să punem masca omului invulnerabil. Noi toți trecem în viață prin situații care ne afectează emoțional, care ne rănesc, iar uneori ne doboară. Asta nu înseamnă că nu ne putem reveni, nu ne putem ridica și nu putem merge mai departe. Dar a susține că nu te afectează nimic, că nu te doboară nimic, înseamnă a ignora toxicitatea pe care o acumulezi în interiorul tău. Iar această toxicitate îți afectează viața, îți distruge viața.

Faptul că treci din brațele unui bărbat în brațele altui bărbat sau din brațele unei femei în brațele altei femei nu te va ajuta cu nimic, acea toxicitate este în continuare în interiorul tău și crește cu fiecare nouă relație nesănătoasă pe care o ai.

Uită-te bine la viața ta, observă tot ce ți s-a întâmplat, identifică traumele și ocupă-te de ele, fiindcă altfel nu vei reuși să ai o relație sănătoasă, indiferent cu cine intri în relație. Chiar dacă acel om este sănătos, îl vei îmbolnăvi cu toxicitatea ta. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Dacă ai ajuns la un anumit nivel de Conștiință poți VEDEA trauma/ toxicitatea din oameni pur și simplu auzindu-i cum vorbesc sau urmărindu-i cum se comportă. Nu trebuie să-i cunoști bine ca să-ți dai seama că sunt răniți, poți VEDEA asta de la prima interacțiune cu ei, de cum deschid gura.

Un om rănit/ traumatizat împrăștie toxicitate în jurul său prin ceea ce spune și prin ceea ce face. Este suficient să deschidă gura ca să împroaște toxicitate. Așa îi afectează pe cei din jurul său.

Trauma îți modifică atât convingerile/ perspectiva, cât și comportamentul. Toxicitatea din interiorul tău te face să te vezi pe tine însuți într-un mod deformat, te face să-i vezi pe cei din jur într-un mod deformat, te face să înțelegi lucrurile într-un mod deformat, te face să ai comportamente disfuncționale.

Și uneori acesta este motivul pentru care niște oameni care inițial ți se pare că sunt interesați de tine (și chiar sunt) se retrag după ce încep să te cunoască, fiindcă nu fac față toxicității din interiorul tău. Dacă tu ai parte iar și iar de astfel de experiențe, poate ar fi cazul să te uiți la tine însuți, în loc să-i acuzi/ judeci pe alții că sunt așa și pe dincolo.

Trauma/ toxicitatea din interiorul tău îți reduce substanțial capacitatea de a fi cu adevărat intim cu un partener – și mă refer la intimitatea emoțională, la o conexiune emoțională profundă cu un altul.

Vedeți voi, mulți oameni trec din relație în relație fiindcă vor să aibă parte de ceva care să semene a intimitate emoțională. Ei intră în relație sperând ca partenerul lor să îi completeze, să îi facă fericiți și speră să obțină un sentiment al împlinirii prin sex, pentru că ei cred că dacă fac sex cu cineva sunt iubiți de acel cineva.

Niciun bărbat/ nicio femeie nu îți poate oferi fericirea/ împlinirea, nu îți poate oferi o identitate, iar faptul că cineva face sex cu tine nu înseamnă că te iubește.

Nu poți să îți găsești propria identitate prin intermediul altei persoane sau prin intermediul unei relații de cuplu, nu te poți defini pe tine însuți ca fiind soția/ soțul lui X (cel puțin nu dacă ești un om sănătos din punct de vedere emoțional, mental și psihic).

Intimitatea în cuplu ține de o deschidere totală în fața celuilalt, de a te arăta vulnerabil. Trauma te împiedică să faci asta, te face să-ți ții inima închisă și să refuzi să te arăți vulnerabil. Vei intra într-o relație de cuplu, vei avea o oarecare conexiune cu celălalt, dar nu îți vei deschide inima complet în fața lui, nu te vei arăta vulnerabil; ești incapabil să faci asta. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Jack Canfield spunea la un moment dat: „Evenimentele din viața noastră + Răspunsul nostru la acele evenimente = Rezultatele pe care le obținem”.

Oamenii care au relații sănătoase din punct de vedere emoțional/ psihic (indiferent despre ce tip de relații este vorba) au parte de același tip de „evenimente” ca și ceilalți oameni, diferența fiind că primii au răspuns diferit la acele evenimente, s-au comportat în mod diferit, comparativ cu cei din urmă.

Oamenii răniți/ traumatizați reacționează la ceea ce li se întâmplă din postura victimei.

Dacă vrei să schimbi rezultatele, trebuie să schimbi modul în care reacționezi/ răspunzi la ceea ce ți se întâmplă. Nu poți schimba rezultatele atât timp cât nu schimbi modul în care reacționezi la ceea ce ți se întâmplă.

Jack Canfield mai spunea că traumele neprocesate/ nevindecate creează anumite reacții: te lupți, „paralizezi” (ești incapabil să reacționezi) sau fugi.

Un om care și-a vindecat traumele este capabil să curgă cu fluxul, este ca un surfer care folosește valurile și rămâne pe placă, nu se îneacă atunci când vin valuri mari. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan



Patru lucruri pe care este necesar să le verifici ca să știi că ești suficient de sănătos din punct de vedere emoțional, mental și psihic pentru a intra într-o nouă relație:

2. Este necesar să fii conștient când ți se apasă butoanele și să înțelegi că e ceva din interiorul tău care necesită procesare/ vindecare, nu e „vina” celui care îți apasă butoanele.

Faptul că ți se apasă butoanele îți arată că tu ai niște traume interioare care încă nu au fost vindecate/ procesate.

Faptul că tu reacționezi atât de disproporționat când ți se apasă butoanele nu are legătură cu ceea ce s-a întâmplat în acel moment, ci are legătură cu trauma din interiorul tău.

De aceea oamenii nu înțeleg cum de reacționezi exploziv în situații care nu justifică o asemenea reacție. Și dacă tu reacționezi iar și iar în acest mod disproporționat, oamenii se îndepărtează de tine – comportamentul tău îi îndepărtează de tine, tu îți distrugi în acest fel relațiile. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Patru lucruri pe care este necesar să le verifici ca să știi că ești suficient de sănătos din punct de vedere emoțional, mental și psihic pentru a intra într-o nouă relație:

3.Este necesar să conștientizezi că îți dorești o relație de cuplu, dar nu ai încredere în nimeni.

În acest caz este clar că ai niște traume de vindecat, fiindcă altfel nu te vei putea deschide către o relație sănătoasă, nu vei putea avea o conexiune profundă cu nimeni.

A avea încredere într-o altă persoană înseamnă să fii dispus să riști să-i permiți acelei persoane să intre în inima ta.

Faptul că îi permiți unui om să intre în patul tău nu înseamnă că i-ai permis să intre în inima ta. Faptul că îi permiți unui om să se servească din portofelul tău nu înseamnă că i-ai permis să intre în inima ta.

Tu le permiți unor oameni să intre în patul tău și eventual să se servească din portofelul tău fiindcă speri că prezența lor alături de tine va face să se umple golul din interiorul tău, că te vei simți fericit/ împlinit. Dar nu se va întâmpla acest lucru.

Faptul că ai atâta încredere, încât să-ți asumi riscul să permiți unei persoane să intre în inima ta, este semnul sănătății tale emoționale.

Trauma va limita capacitatea ta de a avea încredere în altcineva, de a permite unui om să intre în inima ta. Și dacă între voi doi nu există deplină încredere, atunci ce aveți voi nu este o relație adevărată. Dacă nu aveți deplină încredere unul în celălalt ceea ce aveți voi nu este iubire adevărată.

Și mulți dintre voi ați trecut din relație în relație și ați ajuns poate pe la 40 de ani și adânc în inima voastră știți că n-ați avut niciodată deplină încredere în partenerul/ partenera voastră, nu v-ați deschis cu adevărat inima în fața niciunuia dintre partenerii/ partenerele voastre. Dar de fiecare dată ați sperat că veți avea o relație care să vă umple goul din interior, pentru acei oameni arătau bine, erau „genul vostru”...

Cum poți să crezi că este posibil să ai o relație sănătoasă, o conexiune profundă la toate nivelurile cu altcineva, când tu nu poți avea deplină încredere în nimeni, când nu ai curajul să-ți deschizi cu adevărat inima în fața cuiva? (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Patru lucruri pe care este necesar să le verifici ca să știi că ești suficient de sănătos din punct de vedere emoțional, mental și psihic pentru a intra într-o nouă relație:

4.Este necesar să accepți adevărul despre tine însuți, să știi cine ești, să-ți rostești adevărul și să fii mulțumit de cine ești, ca ființă (și asta nu înseamnă că nu ești interesat să evoluezi în continuare). ESTE NECESAR SĂ ÎNVEȚI SĂ TRĂIEȘTI ÎN ADEVĂR.

Dacă nu ești capabil să trăiești în adevăr, nu ești pregătit să intri într-o relație de cuplu.

Dacă te prefaci a fi cine nu ești, pentru a-i impresiona pe alții, pentru a-i atrage pe alții, pentru a-i convinge pe alții să te accepte, dacă tolerezi lucruri care te rănesc, care te jignesc, dacă îți negi propriul adevăr, propriile valori, propriile principii, ca să fii acceptat de un altul, atunci nu ești pregătit să intri într-o relație de cuplu.

Dacă te lași convins să-ți dai la schimb demnitatea pentru o relație cu un anumit om, nu ești pregătit să intri într-o relație.

Dacă ai fi dispus să faci lucruri care te compromit, numai ca să păstrezi o relație de cuplu, nu ești pregătit pentru o relație de cuplu.

Desigur, mă refer la o relație de cuplu sănătoasă, pentru că poți intra oricând în relații de cuplu nesănătoase.

Când nu trăiești în adevăr, când nu te manifești așa cum ești tu la modul autentic, atragi oameni care se potrivesc cu masca pe care o porți.

Spre exemplu, dacă tu te prezinți pe rețelele de socializare și în general, în lume, ca pe un obiect sexual, nu e de mirare că atragi bărbați care te tratează ca un pe obiect sexual. Nu e „vina” acelor bărbați că te tratează în acest mod, problema este că tu te prezinți lumii în acel mod, că tu te tratezi pe tine însăți ca pe un obiect sexual.

Multe femei nu și-au găsit partenerul potrivit pentru că ele nu s-au arătat niciodată așa cum sunt cu adevărat, ci s-au prezentat așa cum au crezut să trebuie să se prezinte, ca să atragă un bărbat. Ele au traume neprocesate/ nevindecate care le fac să se simtă neînsemnate, inferioare, lipsite de valoare în lipsa unui bărbat. Ele se îmbracă/ vorbesc/ se comportă/ fac alegeri având intenția să-i impresioneze pe alții, fiind interesate de ce crede lumea despre ele, nu în funcție de ce simt în interiorul lor. Când funcționezi în acest fel nu ești sănătos din punct de vedere emoțional.

Încetați să mai încercați să obțineți aprobarea/ aprecierea/ validarea/ admirația altora! E treaba lor ce cred despre voi, e treaba lor dacă le convine sau nu ce credeți/ faceți voi! Manifestați-vă la modul autentic, arătați-vă așa cum sunteți cu adevărat!

Tratați-i cu bunătate, răbdare, Iubire, respect și compasiune pe cei din jur, dar nu vă trăiți viața în funcție de ce cred/ vor ei! Onorați-vă propriul adevăr, trăiți în adevăr! Iar dacă cineva nu este dispus să vă respecte adevărul, acesta este un semn că persoana respectivă nu este menită să facă parte din viitorul vostru. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


„Cum să-mi recuperez puterea personală după o relație toxică?”

Dacă ai fost într-o relație toxică, după ce aceasta s-a încheiat, o să simți, probabil, că ești dărâmat(ă), o să te simți pierdut(ă). Și poate conștientizezi că ești traumatizat(ă) la nivel emoțional și psihic și că ai nevoie de vindecare și te întrebi ce să faci ca să-ți revii, să te echilibrezi, să-ți recuperezi puterea personală.

Unii oameni nu-și mai revin niciodată după o relație toxică, ei trăiesc tot restul vieții traumatizați și acest lucru le poluează toate relațiile de cuplu pe pe care le au în continuare - dacă mai sunt capabili să mai aibă o relație de cuplu.

Există însă posibilitatea să-ți revii după o relație toxică.

O relație toxică lasă urme la mai multe niveluri și partenerul traumatizat poate fi bărbatul sau femeia. În general, sunt mai puțini bărbații traumatizați de o femeie toxică, dar există și astfel de cazuri.

Cum să-mi recuperez puterea personală după o relație toxică?

1.Nu te mai judeca pe tine însăți, nu mai da vina pe tine însăți.

Când ai fost implicată într-o relație toxică, în cele mai multe din cazuri ai fost implicată într-o relație cu un narcisist sau cu un om cu pronunțate tendințe narcisiste. Este vorba de un om care a fost el însuși rănit. Și acel om te-a făcut să simți că tu ești responsabilă pentru problemele lui, pentru eșecurile lui, pentru faptul că nu este capabil să realizeze nimic, etc. Și pentru că de-a lungul întregii relații a turnat atâta „otravă” în interiorul tău, când relația s-a încheiat, toată acea „otravă” trebuie scoasă din tine și asta înseamnă să-ți iei timp ca să procesezi tot ce s-a întâmplat. Așa că nu mai da vina pe tine, fiindcă ai avut de-a face cu un maestru al manipulării.

Desigur, asta nu înseamnă să nu-ți asumi responsabilitatea pentru ceea ce chiar era responsabilitatea ta, dar nu este cazul să te învinovățești că s-a încheiat relația, că n-ai făcut destul ca să salvezi relația, etc. Nu mai încerca să găsești un motiv logic pentru despărțire, nu mai încerca să găsești logica într-o situație ilogică.

Înțelege că de-a lungul întregii relații, prin comportamentul său, acel om a turnat otravă în interiorul tău, tu ai fost „otrăvită” zi de zi. Tu ai avut de-a face cu un om căruia îi lipsea empatia, care nu dădea doi bani pe tine și căruia nu-i păsa că te facea să suferi. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum să-mi recuperez puterea personală după o relație toxică?

2.Nu te mai acuza/ judeca pentru că ai acceptat acel om în viața ta.

Ești un om, deci faci greșeli; noi toți facem. Ai făcut cum ai știut tu mai bine la momentul respectiv, de la nivelul la care te aflai. Te-ai lăsat fermecată de acel bărbat și ai intrat într-o relație cu el. Dar asta nu înseamnă să-ți spui „Sunt o proastă!”/ „Nu pot să cred că am fost atât de tâmpită ca să accept asemenea comportamente!”/ „Cât de idioată am fost, ca să mă las călcată în picioare în asemenea mod?!”.

Dacă tu îți vorbești mereu în acest fel, nu faci decât să te plasezi pe tine însăți în cutia pe care scrie „proastă, idioată, tâmpită”. Poate că partenerul tău toxic exact asta îți spunea, dar și după plecarea lui tu continui să îți alimentezi convingerea că ești „proastă, idioată, tâmpită” și vei intra într-o nouă relație care va avea același nivel ca cea anterioară.

Dacă nu încetezi să folosești acest limbaj toxic atunci când vorbești cu tine însăți, subconștientul tău va considera în continuare „sunt proastă, idioată, tâmpită” și vei fi atrasă de un bărbat care te va trata ca pe o „proastă, idioată, tâmpită”.

În loc să te judeci pentru alegerile tale, acceptă: „Am făcut niște greșeli. Bărbatul ăsta era foarte priceput în arta manipulării, am căzut în capcană; asta este. O să învăț ce am de învățat din această experiență și o să merg mai departe”. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum să-mi recuperez puterea personală după o relație toxică?

3. Încetează să te mai lași cucerită de nostalgia după acel partener toxic și după relația voastră.

„Nostalgia” înseamnă că începi să-ți amintești „vremurile bune” ale relației, „momentele bune”, să le exagerezi și să ignori toate acele momente de coșmar prin care ai trecut, toate momentele în care simțeai că înnebunești, toată durerea provocată de acel partener.

Acesta este modul în care funcționezi când te lași condusă de traumele tale; tânjești după ceea ce era pentru tine „normalul”/ „zona de confort”, chiar dacă acel „normal” era toxic. După câteva luni începi să îți amintești ce zâmbet avea când v-ați întâlnit, ce frumos îți vorbea la început, ce bine te simțeai când făceai sex cu el; ștergi cu buretele toată acea toxicitate din relație și îți amintești numai partea frumoasă și îți spui că poate n-ar fi rău să îi trimiți un mesaj, să vezi ce-ți răspunde. Și deschizi iar ușa și lași demonul să îți intre iar în casă…

De fiecare data când faci asta, de fiecare data când te întorci la el, te legi cu tot mai multe lanțuri de acel om și îți va fi din ce în ce mai dificil să pleci. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum să-mi recuperez puterea personală după o relație toxică?

4. IMEDIAT după ce ai încheiat acea relație toxică decide că intri într-o pauză în ceea ce privește relațiile de cuplu.

IMEDIAT după ce ai încheiat acea relație toxică decide că intri într-o pauză în ceea ce privește relațiile de cuplu.

IMEDIAT după ce ai încheiat acea relație toxică decide că intri într-o pauză în ceea ce privește relațiile de cuplu.

De ce repet asta? Ca să vă intre în cap. Pentru că cele mai multe dintre voi nu o faceți. Sunteți ceva de speriat…

Sunteți atât de multe cele care îmi cereți sfatul după ce ați ieșit dintr-o relație toxică și care în scurt timp intrați într-o altă relație, ce în timp se va dovedi că e tot toxică… Nu învățați nimic din experiențele voastre dureroase…

IMEDIAT după ce ai încheiat acea relație toxică decide că intri într-o pauză în ceea ce privește relațiile de cuplu.

Nu ai nevoie de o relație de cuplu, în starea în care ești! Nu ești capabilă să atragi o relație sănătoasă, la nivelul de toxicitate pe care îl conții!

Nu-ți dai seama că ești praf, că ai nevoie de vindecare, ești chiar atât de inconștientă? Ai nevoie să stai cu tine însăți, ai nevoie să procesezi ce s-a întâmplat, ai nevoie să te uiți în interiorul tău, să-ți identifici traumele și să te vindeci. Lasă deoparte bărbații, nu ai nevoie de bărbați în starea în care ești! (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum să-mi recuperez puterea personală după o relație toxică?

5.Ocupă-te de tine, fă ceea ce este necesar pentru a deveni cea mai bună Versiune a ta la nivel fizic.

Ce fac cele mai multe femei după o despărțire? Se abandonează pe ele însele, nu mai au grijă de ele, se îngrașă, nu mai dau atenție modului în care se îmbracă, modului în care se prezintă când ies în lume.

Dacă vrei să-ți recuperezi puterea personală, va trebui să depui efort ca să ai grijă de tine, să arăți bine, ca să înveți să te simți bine în pielea ta, să-ți placă de tine.

Poate să pară ceva frivol, dar nu este. E important să începi să te simți bine în pielea ta, ca să te scoți din acea stare depresivă.

Atunci când trec printr-o despărțire, în general, femeile iau despărțirea ca pe un semn că e ceva în neregulă cu ele, o iau ca pe un eșec personal și gândesc la modul „Dacă el nu m-a mai vrut, înseamnă că nu sunt suficient de bună/ frumoasă/ atrăgătoare, etc”. De aceea este atât de important să depui efort pentru a avea grijă de tine, pentru a te prezenta ca cea mai bună Versiune a ta la nivel fizic; nu e vorba de faptul că vrei să-i impresionezi pe alții, ci de faptul că vrei să te faci pe tine să te simți bine în pielea ta.

Și nu mai gândi la modul „Așa pot să-mi găsesc mai repede un alt bărbat”! Încetează cu obsesia asta de a-ți găsi un bărbat! Nu ai nevoie de un bărbat după ce ai ieșit dintr-o relație toxică, ai nevoie să fii tu cu tine însăți, fiindcă te-ai pierdut complet în acea relație și nu mai știi cine ești. Ai nevoie să te regăsești pe tine, înainte de a-ți găsi un bărbat.

Ai nevoie să lucrezi la a-ți crește stima de sine, iubirea de sine.

Asigură-te că ești cea mai bună Versiune a ta la nivel fizic, pentru că tu te uiți la tine însăți toată ziua.

Faptul că ai grijă de tine, că ești atentă la modul în care te îmbraci, de modul în care te prezinți în lume, este o formă de respect față de propria persoană. În plus, faptul că o să primești complimente de la prieteni sau de la cei apropiați, care-ți vor spune că arăți bine va însemna enorm pentru stima ta de sine, în condițiile în care fostul tău partener cel mai probabil ți-a spus de nenumătate ori că n-o să se mai uite niciun bărbat la tine, că ești așa și pe dincolo. Faptul că cei din jur îți fac complimente te ajută să conștientizezi că ai anumite calități, după ce multă vreme ai crezut că nu ai nicio valoare. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum să-mi recuperez puterea personală după o relație toxică?

6. Analizează-ți psihicul. Știu că nu ești specialistă în psihologie, dar tu ești în capul tău tot timpul, știi ce se petrece acolo. Ia-ți timp ca să fi atentă la ce gândești, monitorizează-te ca să observi când îți trec prin minte gânduri negative, care te trag în jos. O să-ți dai seama astfel ce anume te-a făcut să accepți în viața ta un om toxic. O să-ți dai seama în ce situații nu ți-ai folosit discernământul. O să-ți dai seama că ai intrat în relația aceea toxică fiindcă te-ai lăsat dusă de instictele tale sexuale și nu ai fost atentă la anumite semne care erau un gen de stegulețe roșii de la început.

O să-ți dai seama că modul în care îți faci alegerile, lăsându-te condusă de emoții de moment, fără a-ți folosi discernământul, te face candidatul ideal pentru manipulare. Și când îți dai seama de aceste lucruri le poți corecta, te poți schimba.

De asemenea, dacă privești în urmă la viața ta, o să-ți dai seama, poate, că toate relațiile tale de cuplu au fost toxice. Și o să-ți dai seama că ai intrat în acele relații pentru că acei bărbați „erau genul tău”. Cu alte cuvinte, bărbații răniți/ toxici sunt „genul tău”. Și poate data viitoare când mai dai peste un bărbat care este „genul tău” deschizi ochii mai bine. Și poate îți dai seama că este cazul să-ți vindeci traumele, ca să nu mai fi atrasă de asemenea bărbați. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


Cum să-mi recuperez puterea personală după o relație toxică?

7.Reconectează-te cu Spiritul.

Știu că unii dintre voi vă gândiți acum că nu aveți nicio treabă cu religia, dar atunci când vorbesc de relația voastră cu Divinitatea mă refer la ceva mai presus de religie. Vorbesc despre relația voastră personală cu Dumnezeu, despre conexiunea voastră autentică (indiferent ce formă ia ea) cu Dumnezeu, care se simte în inima voastră. Vorbesc despre acea conexiune care vă face să știți dincolo de orice dubiu că Dumnezeu este acolo și că voi sunteți conectați cu El.

Partea cu biserica și celelalte lucruri religioase sunt ceva separat. Dumnezeu o să vă trimită acolo unde este locul vostru, o să vă facă să intrați în legătură cu oamenii potriviți pentru voi, indiferent dacă aceștia au legătură cu vreo biserică sau nu; nu vă faceți griji în privința asta. Ideea este ca voi să vă conectați cu Dumnezeu în interiorul vostru și să fiți mereu în legătură cu el, indiferent în ce loc sunteți.

Și este important acest lucru, pentru că o relație toxică te otrăvește la toate nivelurile, te seacă din toate punctele de vedere, nu mai funcționezi ca atunci când ești sănătos și ai nevoie să te conectezi cu Spiritul și să te lași susținut și ghidat de acesta.

Comunicați cu Dumnezeu: „Doamne, am nevoie de tine! Mă simt pierdut, sunt complet dărâmat! Nu știu încotro să mă îndrept, am nevoie de ajutorul tău!” și o să vedeți că Dumnezeu vă va susține. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan


































12.06.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)