luni, 1 ianuarie 2024

22.Reciprocitatea, Prosperitatea si Schimburile Echitabile


Ultima actualizare in 18.03.2024: text si poze la final

Motto: "Nu poti salva pe nimeni. Poti fi alaturi de altii, sustinandu-i dintr-o stare de echilibru energetic si pace interioara. Poti sa le impartasesti din Cunoasterea ta, sa le impartasesti perspectiva ta asupra unor situatii, dar nu le poti inlatura tu durerea. Nu poti merge pe Calea lor, in locul lor. Nu le poti da raspunsurile potrivite pentru ei. Este necesar ca ei sa-si puna propriile intrebari, sa isi gaseasca propriile raspunsuri, sa-si traiasca propria nesiguranta, sa isi priveasca propriile incertitudini. Este necesar ca ei sa faca propriile greseli, sa isi simta propriile tristeti, sa-si invete propriile lectii. Daca vor cu adevarat sa fie in pace cu ei insisi, este necesar ca ei sa urmeze cu incredere Calea propriei vindecari, care li se dezvaluie pas cu pas. Li se dezvaluie lor, nu altora." Sursa: Jeff Foster


"Astăzi vom discuta despre 4 resurse cu care lucrăm pentru prosperitatea noastră și de asemenea, despre cum să facem schimburi echilibrate, cum rămânem autentici și schimburile noastre cu ceilalți să ia forma împărtășirii, în loc să ia vechea formă care înseamnă „dai/ primești” . 

Vechea variantă a schimburilor care au loc între oameni ține de polarizare, pe când împărtășirea vine dintr-o cu totul altă energie, vine din a oferi celorlalți din spațiul a ceea ce ești tu cu adevărat. Și dacă nu înțelegi acest gen de schimb de tipul împărtășirii nu poți avea schimburi echilibrate/ echitabile cu ceilalți."


Prima resursă la care fac referire este FORȚA VITALĂ.

Este important să înțelegeți că dacă un om este viu, dacă trăiește pe Pământ, este necesar ca el să aibă o contribuție în această lume. Orice om care este viu contribuie într-un fel în societate. Și „contribuție” nu înseamnă neapărat o slujbă în care să lucrezi 8 ore pe zi, ci poate însemna simplul fapt că îi zâmbești unui străin care trece pe lângă tine și astfel îi înseninezi ziua. Noi nu știm care este impactul pe care acțiunile noastre îl au asupra celor din jur.

„Contribuția” ta se referă la faptul că împărtășești din ceea ce ești/ știi/ ai cu lumea, că nu ții totul pentru tine, pentru că asta ar crea un blocaj/ dezechilibru energetic.

În general, ceea ce se întâmplă cu cei care țin pentru ei ceea ce au/ știu este că își „plătesc” contribuția cu forța lor vitală (chiar dacă ei nu sunt conștienți de acest lucru). Asta înseamnă că este afectată sănătatea corpului lor fizic, ei se îmbolnăvesc. Și asta se întâmplă pentru că aceștia nu permit energiilor să curgă prin ei, încearcă să le blocheze și ca atare, acele energii cărora nu li se permite să curgă liber „lovesc” puternic corpul fizic.

Dacă tu îți plătești „contribuția” cu forța vitală, este cam complicat, fiindcă aceasta este o resursă pe care dacă o pierzi, nu prea o mai poți recupera și dacă tu continui să contribui cu forța ta vitală, la un moment dat ai „ieșit din joc”.

Mulți oameni, fără să fie conștienți, își „plătesc” contribuția cu forța lor vitală și de aici drama și suferința.

De aceea este important să fiți conștienți că atât timp cât trăiți pe Pământ, atât timp cât sunteți vii, voi trebuie să contribuiți într-un fel în această lume și că dacă nu o faceți în alt mod, dacă nu sunteți dispuși să împărtășiți nimic cu ceilalți, veți contribui cu forța voastră vitală.

Și dacă tu preferi să pierzi din forța ta vitală, e în regulă, o poți face, e treaba ta, e viața ta… "(Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

 


"A doua resursă cu care lucrăm pentru prosperitatea noastră o reprezintă BANII.

În loc să contribui în această lume cu forța mea vitală, pot să contribui cu bani. Unii oameni contribuie atât cu bani, cât și cu forța lor vitală. Nu e obligatoriu să contribui într-un singur mod.

Când este vorba despre resursa care este FORȚA VITALĂ, nu există un acord la nivel de umanitate cu privire la valoarea acestei resurse. Oameni diferiți prețuiesc în mod diferit forța lor vitală.

Când este vorba despre BANI, există un acord la nivel de colectiv cu privire la valoarea lor. O bancnotă de 50 de dolari are o anumită valoare și toată lumea știe/ acceptă acea valoare."

 

 În momentul în care tu îți cari propria apă, vei afla care este valoarea fiecărei picături.

"A treia resursă este una de care mulți oameni n-au auzit niciodată: PUNCTE VALORICE.

Punctele valorice reprezintă valoarea ta în acest Joc pe care tu alegi să-l joci pe Pământ.

Să spunem cu tu ai o diplomă universitară în domeniul psihologiei, că ești un psiholog foarte bun. Să spunem că ai lucrat ca psiholog și ai câștigat o sumă X anual, dar la un moment dat s-a întâmplat ceva, ți-ai pierdut slujba, nu ai mai găsit o slujbă în acel domeniu și te-ai angajat într-un local unde pregătești și vinzi burgeri. Valoarea contribuției tale în lume, ca angajat care face burgeri, este mai mică decât valoarea contribuției tale ca psiholog.

PUNCTELE VALORICE sunt importante, pentru că atunci când tu aduni mai multe puncte valorice societatea te tratează mai bine. Societatea în care trăim tratează în alt mod un psiholog foarte bun, comparativ cu modul în care tratează un vânzător de burgeri, pentru că societatea noastră consideră că primul are o valoare mai mare decât cel de-al doilea, că primul are o contribuție mai mare în societate decât am doilea.

Desigur, unii oameni pot să nu fie de acord cu ideea că un psiholog foarte bun are o valoare mai mare decât un vânzător de burgeri și chiar se poate discuta pe această temă, dar noi vorbim aici despre percepția societății în care trăim, nu despre faptul că această percepție este „corectă” sau „incorectă”.

Încă ceva legat de PUNCTELE VALORICE:

Mulți oameni, după ce au experimentat ceva inconfortabil/ dureros în viața lor, nu vor să mai aibă parte de asemenea experiențe și construiesc un „zid” în jurul lor, care să îi protejeze de acea experiență, pentru că nu se simt pregătiți să treacă din nou prin așa ceva. Când construiești un zid în jurul tău care să te apere de ceva, o faci ca urmare a unei traume.

Când funcționezi la modul conștient, tu privești fiecare experiență la modul echilibrat, îți folosești discernământul, știi că nu ești de acord cu acel lucru/ nu vrei să-l ai în realitatea ta și faci alegeri în consecință. Îți exerciți liberul arbitru și iei decizii la modul echilibrat, nu din spațiul fricii/ traumei.

Când tu funcționezi în aliniere cu Sinele tău Superior, când îți trăiești adevărul, tu știi clar cine ești și ce alegi pentru viața ta și curgi cu fluxul, permiți ca lucrurile să se așeze cu ușurință și grație în calea ta - atunci ai cel mai mare număr de PUNCTE VALORICE." (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

 

Învață să apreciezi ceea ce ai, inainte ca timpul sa te invete sa apreciezi ceea ce ai avut.

"Cea de-a patra resursă cu care lucrăm pentru prosperitatea noastră este TIMPUL.

Acesta este cea mai prețioasă resursă pe care o avem la dispoziție pe Pământ.

Fiind un om pe Pământ, tu ai la dispoziție o perioadă limitată de timp (cât durează viața ta umană). Motivul pentru care TIMPUL reprezintă cea mai prețioasă resursă este acela că dacă timpul a trecut, nu-l mai poți recupera.

Tu poți da la schimb TIMP pentru mai multă FORȚĂ VITALĂ, poți da la schimb TIMP pentru mai multe PUNCTE VALORICE, poți da la schimba TIMP pentru mai mulți BANI, dar nu poți plăti bani ca să cumperi mai mult timp, nu poți da la schimb forța vitală pentru a obține mai mult timp și nici nu poți da la schimb puncte valorice pentru a obține mai mult timp.

De asemenea, nu poți da la schimb BANI pentru a obține PUNCTE VALORICE. Poți investi în pregătirea ta, poți investi BANI în a urma diverse cursuri și a obține o diplomă, dar ai obținut acea diploma prin munca ta, prin studiu, nu ai cumpărat-o, nu ai primit-o la schimb contra banilor." (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

 


„Împărtășirea” nu înseamnă un schimb/o interacțiune de tipul „a da/ a primi”.

Împărtășirea reprezintă cel mai înalt nivel al interacțiunii, în care tu te manifești la modul autentic, ești aliniat cu Sinele tău Superior și tot ceea ce spui/ faci este dintr-un spațiu al echilibrului energetic.

Până ajungeți însă la acest nivel, observați în ce fel se desfășoară interacțiunile/ schimburile voastre la ora actuală, cum funcționează relațiile cu cei din jur: oferiți mai mult sau primiți mai mult?

Dacă oferiți mai mult decât primiți, învățați să vă deschideți mai mult către a primi. Și pe măsură ce învățați să faceți asta, începeți să învățați ce înseamnă a împărtăși.

Pentru cei care nu știu ce înseamnă „a împărtăși”, este mai greu de explicat, însă, în principiu, este un fel de a funcționa în care curg prin tine energii foarte puternice și ești capabil să ai un schimb energetic fluid cu celălalt, astfel încât amândoi vă simțiți încărcați energetic, amândoi aveți o stare minunată, niciunul nu se simte secat/ sleit la finalul acelei interacțiuni. Trec minutele sau chiar orele, informația circulă de la unul la altul, sunteți conectați de la inimă la inimă și sunteți amândoi înălțați energetic.

Eu numesc asta „spațiul NOI”, un spațiu în care amândoi creștem/ evoluăm." (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

”Valoarea ta nu scade pe baza incapacității cuiva de a-ți vedea valoarea.”

"Tu poți ajunge să stabilești un schimb echilibrat/ echitabil cu oricine, oricând.

În primul rând conștientizezi dacă schimbul energetic care are loc este sau nu unul echilibrat/ echitabil, după modul în care te simți. Dacă tu nu ești într-o stare energetică/ emoțională echilibrată, înseamnă că schimbul respectiv nu este unul echilibrat și ca atare, poți alege în ce mod îl echilibrezi. Observi dacă oferi mai mult decât primești sau dacă dimpotrivă, primești, dar nu oferi nimic.

Și este important de înțeles că atunci când pornim în această Călătorie care înseamnă „a învăța să împărtășim” vom da greș uneori, dar asta nu înseamnă că suntem „răi”. Tot ce înseamnă este că mai avem de învățat.

Nu e nimic în neregulă cu tine dacă încă n-ai ajuns la nivelul la care schimburile tale să fie unele care înseamnă „împărtășire”.

Asumați-vă responsabilitatea pentru tot ceea ce faceți, conștientizați la ce nivel sunteți acum, din punct de vedere al schimburilor pe care le aveți cu alții și învățați să aveți schimburi echilibrate/ echitabile, ca apoi să ajungeți la nivelul la care toate schimburile la care participați să fie unele care înseamnă „împărtășire”." (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

 


"Orice schimb inechitabil/ dezechilibrat va crea resentimente. Și resentimentele duc la furie și sabotaj.

Dacă un schimb este inechitabil, una dintre persoane va avea resentimente, iar cealaltă persoană va simți că a profitat de prima.

Dacă schimbul este echitabil/ echilibrat, ambele persoane vor simți că schimbul a fost complet, că totul este în regulă la finalul acelei interacțiuni.

Când într-o situație simți că există un schimb energetic dezechilibrat, că ai oferit mai mult decât celălalt sau că ai luat prea mult de la celălalt, tu poți alege cum echilibrezi balanța energetică. Există diverse variante pentru fiecare situație în parte; important este să decizi să echilibrezi schimbul. Dacă nu o faci tu, o va face Universul." (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

 

 Nu întotdeauna atragi ceea ce ești. Uneori atragi oameni care au nevoie disperată de ceea ce ești.

"Nimeni nu se poate ocupa de echilibrarea schimburilor/ interacțiunilor pe care le ai tu în această viață, în afară de tine.

Spre exemplu, dacă tu percepi un tarif de 10 dolari/ oră pentru serviciile tale - pentru că fiind la început, nu știi cât să ceri -, dar constați că nu te simți deloc mulțumit lucrând cu un astfel de tarif, nu simți că munca ta este recompensată cu adevărat, atunci nu este „vina” celor care îți plătesc 10 dolari/oră și nu este nici treaba lor să îți dea mai mult. Este responsabilitatea ta să crești tariful, dacă simți că munca ta merită mai mult, dacă simți că schimbul la care participi nu este unul echilibrat.

Unii oameni se tem să nu cumva să facă „o greșeală” atunci când fixează un tarif, dar majoritatea celor care sunt pionieri într-un anumit domeniu fac „greșeli”, învață prin încercare și eroare. Asta este viața umană, învățăm prin încercare și eroare.

Noi toți am avut parte de schimburi dezechilibrate/ inechitabile în viața noastră, dar dacă tu crezi că e responsabilitatea altuia să echilibreze schimbul care are loc între voi, n-ai înțeles cum stă treaba. În acest fel tu îți cedezi puterea personală altora și asta e ceva foarte periculos, pentru că îi dai altuia puterea de a-ți echilibra viața.

Dacă tu, spre exemplu, decizi să ceri 100 de dolari pentru o sedință de o oră, iar la finalul ședinței simți că ceea ce ai oferit nu a meritat 100 de dolari, iar eu, clientul, simt că ceea ce am primit nu a meritat 100 de dolari, atunci e clar că a avut loc un schimb dezechilibrat. Și e treaba ta să alegi sau nu să echilibrezi balanța energetică în acea interacțiune cu mine, precum și modul în care o faci.

Pe de altă parte, e treaba mea să decid dacă mai vin și altă dată la tine sau nu." (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan


Actualizare in 12.04.2023:

„Energiile actuale nu mai susțin schimburile dezechilibrate și nu mai putem trăi ca până acum, practicând (conștient sau inconștient) schimburi dezechilibrate. Nu ne mai putem permite așa ceva, pentru că există consecințe în cazul schimburilor energetice dezechilibrate.

Este necesar să fim foarte atenți în viața noastră de zi cu zi: „Este echilibrat sau nu acest schimb în care sunt implicat acum? Cum aș putea să-l echilibrez?”.

(...) Atunci când vrei să cumpări ceva/ să soliciți serviciile unui profesionist, fă calculul în privința prețului pe care-l plătești: „Acest produs/ serviciu înseamnă ….. ore de muncă de-ale mele”. E un schimb care ți se pare echitabil? Acel serviciu/ produs merită să-l plătești cu atâtea ore de muncă? Tu decizi, numai tu știi dacă merită, numai tu știi dacă este cazul să plătești acei bani sau nu pentru produsul/ serviciul respectiv.” (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

„Cum procedăm pentru a practica schimbul echilibrat în activitatea profesională?”

*Primul pas este să-ți cunoști valoarea.

*Al doilea pas este să practici echilibrarea schimburilor, dacă tu conștientizezi că anumite schimburi la care participi sunt dezechilibrate.” (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

„Tu ești SINGURUL RESPONSABIL pentru echilibrarea schimburilor la care participi. Dacă simți că un schimb este dezechilibrat, tu ești singurul responsabil de echilibrarea lui; și există o mulțime de moduri în care poți echilibra un schimb, iar tu ești singurul care poate decide care este cel mai potrivit în situația dată. Tu simți ce poți face pentru a „echilibra balanța”, doar tu simți când s-a echilibrat balanța.

Nu pot să-ți spun eu cum să echilibrezi un anumit schimb; doar tu poți să-ți dai seama, intrând în interiorul tău și simțind care este cea mai potrivită variantă în acea situație.” (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

„Dacă vrei ca Universul să te umple de daruri și binecuvântări este necesar să începi să-ți tratezi viața ca pe o binecuvântare și să vezi fiecare zi ca pe un Dar.

Fii recunoscător pentru tot ce ai, vezi jumătatea plină a paharului, nu jumătatea goală.” (Phil Good) Traducerea Mihaela Dan

„Una dintre legile Universului este că tot ceea ce ai obținut/ câștigat într-un mod lipsit de etică o să-ți fie luat. 

Dacă nu construiești pe adevăr, pe integritate, nu poți ajunge la adevăratul succes; ceea ce clădești se va prăbuși, mai devreme sau mai târziu. 

De aceea este atât de important să participați mereu la schimburi echilibrate/ echitabile.”(Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

„Când noi ne uităm cu sinceritate la noi înșine, la ceea ce oferim, la cât valorează ceea ce oferim celor cu care interacționăm (inclusiv valoarea serviciilor pe care le oferim ca profesioniști) asta ne ajută să ne descoperim pe noi înșine și să descoperim cât valorăm ca ființe.” (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

„Dacă vrei să participi la schimburi echilibrate, singura persoană de care să te preocupi ești tu – asigură-te că dinspre partea ta lucrurile s-au echilibrat. Nu e treaba ta ce face celălalt, dacă el este interesat sau nu să „echilibreze balanța”. Dacă n-o echilibrează el, o va echilibra Universul.

Și dacă este vorba despre niște schimburi/ interacțiuni din prezent, lasă deoparte tot ce ai făcut tu în trecut pentru unul sau altul sau chiar pentru Binele comun. Acele lucruri le-ai făcut, s-au încheiat, nu se mai pun la socoteală.

Tu fii atent la ceea ce faci azi, la schimburile tale de azi. Și e valabil pentru fiecare „azi”. Și dacă verifici „balanța” în cazul fiecărui schimb și te asiguri că ai echilibrat-o, viața ta se va schimba substanțial.” (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

„Încercați să vă folosiți resursele eficient și dacă se întâmplă să nu le folosiți eficient, încercați ulterior să echilibrați lucrurile. Și este alegerea fiecăruia cum să le echilibreze, cum simte el că este potrivit să echilibreze balanța în cazul respectiv.

Dacă tu ai ajuns la măiestrie într-un domeniu, fii sigur că oamenii te vor căuta, vor dori să lucreze/ colaboreze cu tine. Și dacă ai ajuns la măiestrie, tu nu îi vei învăța doar acel lucru de care au ei nevoie (pentru care te-au căutat), ci îi vei învăța și să fie ei înșiși, să se manifeste la modul autentic.

Cel mai evoluat maestru pe care l-am avut în această lume mi-a cerut întotdeauna să fiu eu însumi, pentru că atunci când intrăm într-o stare de echilibru, într-o stare de flux, totul curge cu ușurință și grație și în plus, vindecarea are loc și ea mult mai repede.

Când tu participi la schimburi echilibrate totul este mult mai simplu/ armonios în viața ta, pentru că nu mai consumi energie/ timp/ bani ca să întreții o minciună.

Indiferent că tu percepi un tarif mai mic decât meriți pentru serviciile pe care le oferi sau unul mai mare decât meriți pentru acele servicii, tu te minți pe tine însuți și te implici în schimburi dezechilibrate.

Fii sincer cu tine însuți, verifică adânc în interiorul tău cât merită serviciile pe care le oferi, care este suma care simți că este echitabilă și percepe acel tarif, indiferent cât cer alții pentru servicii similare.” (Jason Estes) Traducerea Mihaela Dan

„Cele mai bune lucruri în viață nu se obțin rapid, e nevoie de timp pentru a le obține.

Spre exemplu, te poți căsători în 30 de minute, dar e nevoie de mulți ani ca să ai o căsnicie adevărată.

Poți deveni bogat peste noapte, câștigând la loterie, dar pentru prosperitate e nevoie de timp. Din punctul meu de vedere prosperitatea nu ține doar de a avea bani, ci ține, printre altele, și de lecțiile pe care le-ai învățat pe măsură ce ai evoluat urcând treaptă cu treapă, cu integritate, scara bunăstării financiare. Dacă ai obținut rapid o sumă mare de bani, dar nu ai acumulat și înțelepciunea aferentă, vei rămâne curând fără acei bani, fiindcă nu ești capabil să îi gestionezi, nu ai mentalitatea unui om care și-a câștigat banii cinstit, muncind, nu ai informațiile necesare pentru a păstra acei bani.

Există niște lecții prețioase pe care le înveți pornind de jos, urcând treaptă cu treaptă, trecând prin momente grele, căutând soluții, încercând diverse variante, greșind. E nevoie de timp ca să înveți cum să faci lucrurile corect, ca să descoperi soluțiile cele mai bune, ca să obții informațiile de care ai nevoie ca să reușești, e nevoie de timp ca să fii pregătit pentru anumite victorii.

Pentru toate în lumea asta există „anotimpul”/ timpul potrivit.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

„Cei mai mulți oameni nu înțeleg că atunci când o persoană, o relație sau o oportunitate iese din viața lor este vorba pur și simplu despre faptul că s-a încheiat un anotimp. Ei iau lucrurile la modul personal și cred că „i-a pedepsit” Dumnezeu, că „nu au noroc în viață”, etc. De fapt, este vorba pur și simplu despre faptul că s-au schimbat anotimpurile din viața lor, nimic mai mult.

Este o mare diferență între modul în care arată grădina mea pe timpul primăverii și pe timpul toamnei. Dacă te uiți la modul în care arată grădina pe timpul iernii, totul pare dezolant și dacă nu ai ști că în primăvară totul se va schimba, ar fi greu să-ți închipui ce frumoasă va fi grădina în vară. Dar durează ceva timp până vine vara.

E un timp pentru a ne naște și un timp pentru a muri, e un timp pentru a semăna și un timp pentru a recolta. Sunteți capabili să conștientizați aceste lucruri cu referire direct la viața voastră? Sunteți capabili să faceți diferența între timpul potrivit pentru a semăna și timpul potrivit pentru a recolta? Sunteți capabili să sesizați când se termină un „anotimp” în viața voastră?

Înțelegeți că nu puteți intra într-un nou anotimp până nu ieșiți din anotimpul anterior? Eu numesc asta „arta «letting go»”, capacitatea de a da drumul cu grație la ceea ce nu-și mai are locul în viața ta.

Unii dintre voi vă agățați cu disperare de ceva ce Dumnezeu vă spune că e timpul să eliberați, pentru că s-a încheiat acel anotimp. Dar voi nu vreți să-i dați drumul acelui lucru și prin asta blocați intrarea într-un nou anotimp.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


„Oamenii care au cel mai mare impact asupra celor din jurul lor înțeleg faptul că timingul este totul. Faptul că ești capabil să faci lucrul potrivit la momentul potrivit, că ești în locul potrivit la momentul potrivit, că sesizezi când e timpul potrivit, este esențial.

Unii dintre voi vă grăbiți și încercați să forțați să se întâmple niște lucruri, deși încă nu e timpul potrivit pentru ele.

Unii dintre voi încercați să dați roade într-o perioadă când nu este anotimpul potrivit pentru așa ceva.

Unii dintre voi aveți informații prețioase/ corecte, dar nu înțelegeți când e momentul potrivit să le prezentați și când nu. Este posibil ca voi să aveți dreptate cu ce spuneți, dar să spuneți acele lucruri la momentul nepotrivit și să faceți mai mult rău prin faptul că ați vorbit. Informațiile corecte furnizate unui om la momentul nepotrivit pot distruge o căsnicie. Nu este vorba doar despre a spune adevărul, este vorba și despre a te asigura că nu spui anumite adevăruri la momentul nepotrivit.

Este foarte important să faci lucrurile la momentul potrivit, pentru că altfel acestea nu vor avea efectul scontat. Este esențial să fii capabil să identifici momentul potrivit și să faci lucrul potrivit la momentul potrivit. Succesul nu poate fi obținut dacă nu înțelegi acest lucru.

Ești capabil să identifici anotimpurile din viața ta? Ești capabil să îți dai seama când se termină un anotimp din viața ta și începe altul? Ești capabil să accepți că s-a terminat un anotimp și să dai drumul la care ce era menit să țină/ existe doar un anotimp?

Îți dai seama când e anotimpul în care să rodești și când s-a încheiat acel anotimp? Ești capabil să înțelegi că venirea „toamnei” și a „iernii” nu înseamnă că ai dat greș, că ești un ratat, ci este doar o schimbare firească a anotimpurilor din viața ta și că va veni din nou „primăvara”?” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


„Este o naivitate să crezi că simplul fapt că semeni fapte bune te va scuti de prezența buruienilor răului în jurul tău. Este foarte important să înțelegeți asta.

Este necesar să învățăm să dăm rod bun în ciuda buruienilor răului care există în jurul nostru. Așa că dacă voi așteptați să dispară buruienile răului din jurul vostru ca să dați rod, înseamnă că nu înțelegeți despre ce este vorba în propoziție. Nu va exista acea zi în care toate buruienile din jur o să dispară și voi veți putea să vă dezvoltați și să dați rod fără să vă stânjenească nimic, fără să fie nevoie să vă confruntați cu adversitatea.

Grâul nu crește doar ca rezultat al unui sol bun, al prezenței soarelui și al ploii. Grâul crește doar dacă sunt plantate semințele de grâu în sol. Altfel poate fi solul cât de bun, apa din belșug și soare din plin; dacă nu a plantat cineva semințe de grâu, nu va crește grâu.

Succesul nu apare din întâmplare, nimeni nu ajunge un om de succes „dintr-un noroc”. Nimeni nu câștigă un maraton întâmplător, nimeni nu câștigă medalia de aur la olimpiadă fiindcă „a avut noroc” sau fiindcă „așa s-a nimerit”. Simpul fapt că te rogi să câștigi o medalie de aur nu înseamnă că vei câștiga o medalie de aur; e nevoie de muncă, de perseverență, de dedicare, de intenție și de timp.

Nu semăna grâu dimineață sperând că mai pe seară o să mănânci pâinea făcută din acel grâu. E nevoie de timp pentru ca semințele să încolțească sub pâmânt și să înceapă se se dezvolte noile plante. Creșterea are loc întâi sub pământ și abia apoi începe să se vadă și la suprafața pământului.

Dacă ați început să acționați în sensul de a vă atinge un obiectiv, nu vă mai plângeți că nu vedeți încă nimic, că pare că nu se întâmplă nimic. Nu aveți ce să vedeți la început, pentru că semințele se dezvoltă întâi sub pământ. Nu vă mai grăbiți, aveți răbdare! E nevoie de muncă și de timp pentru fiecare etapă, din momentul în care semănați grâul, până să-l recoltați și să faceți pâinea. (TD Jakes)” Traducerea Mihaela Dan

„Noi nu suntem învățați principiul reciprocității și avem foarte mult de pierdut din această cauză.

Nu lăsa niciodată ca balanța să se dezechilibreze, în interacțiunile tale cu alții: fii atent ca atunci când un om se manifestă cu bunătate cu tine, să te manifești și tu cu bunătate cu el, fii atent ca atunci când un om îți oferă ceva, să-i oferi și tu ceva. Nu mă refer la a oferi același lucru sau a-i oferi ceva ce are aceeași valoare în bani, mă refer la a te asigura că schimburile energetice dintre voi sunt echilibrate.

Atunci când permiți ca pe o perioadă mai lungă de timp să primești mai mult decât oferi, atunci când iei mereu și nu dai nimic în schimb, balanța se va dezechilibra din ce în ce mai mult și la un moment dat vei pierde acel lucru. Reciprocitatea este esențială într-o relație (orice tip de relație).

În lumea asta sunt o mulțime de oameni care sunt mai interesați/ dornici să ia decât să ofere. Și apoi se miră că lucrurile nu merg bine în viața lor.

O relație de cuplu/ prietenie în care nu oferi la fel de mult pe cât primești o să moară. Poate să dureze niște ani până îl vei seca energetic pe celălalt, dar relația o să moară la un moment dat.

O slujbă în care nu oferi la fel de mult pe cât primești o să piară – o să pierzi acea slujbă.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

„Fiți foarte atenți, fiindcă este crucial să cunoașteți și să aplicați principiul reciprocității, dacă vreți să vă meargă bine în viață: asigurați-vă că oferiți în aceeași măsură în care primiți.

Orice lucru din viața voastră va trăi/ funcționa doar prin reciprocitate. Dacă este să învățați doar un singur lucru de la mine, învățați asta: dacă vreți să păstrați ceva în viața voastră, asigurați-vă că respectați principiul reciprocității. Nu lăsați ca oamenii să vă ofere iar și iar, fără să le oferiți nimic în schimb, nu vă bazați pe faptul că „Așa este el/ ea, este un om căruia îi place să ofere”/ „E altruist”/ „E un om bun”, pentru că ceea ce nu hrăniți o să moară.

Uitați-vă în viața voastră și vedeți în ce zone luați/ primiți mai mult decât oferiți, fie că e vorba de relații, de activități profesionale/ sociale sau de orice altceva. Uitați-vă unde primiți mai mult decât oferiți și echilibrați balanța, dacă vreți ca acele relații/ situații să nu moară.

Învățați să fiți la fel de buni la a oferi, pe cât sunteți la a primi.

Eu pot să te car în spate pentru o perioadă (pentru că tu nu vrei să mergi pe picioarele tale, fiindcă e mai comod pentru tine să te car eu), dar la un moment dat o să obosesc și dacă am de ales între a rămâne pe loc, cu tine în spate sau a te da jos și a-mi continua drumul de unul singur, atunci voi alege să merg mai departe de unul singur.

Învățați-vă copiii principiul reciprocității. Învățați-i de mici, învățați-i să deprindă obiceiul de a oferi ceva pentru ceea ce primesc - atât cât pot oferi ei, ca și copii. Important e să învețe principiul și acesta să devină ceva natural pentru ei, când vor fi adulți.

Când voi nu funcționați pe principiul reciprocității, când tot luați/ primiți, dar nu oferiți, ceea ce faceți este ca în timp să-i distrugeți pe cei cu care intrați în relații.

Asigurați-vă că alimentați cu energia voastră ceea ce vă alimentează/ încarcă bateriile. Găsiți un mod de a oferi și voi ceva celor care vă oferă lucruri care vă hrănesc la nivel fizic, emoțional, intelectual și/sau spiritual. Găsiți un mod a a face diferența pentru cei care vă hrănesc la nivel fizic, emoțional, intelectual și/sau spiritual.

Reciprocitatea este o lege spirituală.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

„Nu poți încerca să fii Salvatorul tuturor fără să ajungi să fii epuizat.

Dar asta nu ne împiedică pe unii dintre noi să încercăm să fim Salvatorul tuturor și când ajungem să fim epuizați o luăm ca pe un eșec personal. Ne simțim vinovați când ajungem să fim atât de obosiți, încât suntem incapabili să-i mai ajutăm/ salvăm pe ceilalți și tot ce putem face este să ne odihnim, ca să ne revenim. Ne simțim vinovați că avem grijă doar de noi, fiindcă nu mai putem avea grijă de nimeni altcineva, în starea în care suntem.

Noi am vrea să fim mereu în acea stare de exuberanță în care îi ajutăm pe cei din jur și nu putem accepta faza epuizării. Nu putem accepta că trecem cu toții prin niște anotimpuri.

Epuizarea nu este un eșec. Nu poți fi 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, lună de lună, în acea stare de grație în care Dumnezeu lucrează prin tine pentru a-i ajuta pe cei din jurul tău. Niciun pom nu dă fructe 12 luni pe an. De aceea există primăvară, vară, toamnă și iarnă, pentru ca și pământul și pomii să ia o pauză, să se odihnească înainte de a da noi roade.

Încetați să mai aveți pretenția de la voi înșivă să dați roade 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, 12 luni pe an! Încetați să mai credeți că Dumnezeu v-a abandonat doar pentru că ați ajuns într-o stare de epuizare în care nu mai puteți să aveți grijă decât de voi înșivă! Aveți dreptul la odihnă, aveți dreptul la perioade în care să aveți grijă de voi înșivă, să fiți un simplu om!

Dumnezeu te trece dintr-un anotimp în altul tocmai pentru a te ajuta să dai roade cât mai bune, cât mai mult timp în viața ta. Simplul fapt că frunzele tale s-au îngălbenit nu înseamnă că Dumnezeu te-a abandonat și nu mai ești bun de nimic. Înseamnă doar că vine toamna și vei intra în iarnă, iar apoi va veni iar primăvara și vei da iar roade.

Indiferent cât de dornici sunteți să fiți tot timpul un instrument prin care lucrează Dumnezeu, aveți nevoie să vă mai și odihniți.

Înainte de a vă trimite să vă confruntați cu întunericul, Dumnezeu vă trimite să vă odihniți, ca să faceți față acelei confruntări, să fiți în cea mai bună formă. Nu mai opuneți rezistență, atunci când sunteți trimiși să vă odihniți!

Ca să dați cele mai bune roade de care sunteți capabili, este necesar să fiți odihniți, dar fiindcă voi vă simțiți vinovați dacă luați o pauză, nu o faceți de bună voie, așa că Dumnezeu vă obligă să vă opriți și să vă odihniți.

Vi s-a întâmplat vreodată să fiți epuizați, să refuzați să luați o pauză, ca să vă odihniți, iar Dumnezeu să facă în așa fel, încât să fiți obligați să stați la pat?” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

"Cei patru pași de bază pentru a crea realitatea.

NIVELUL 1: GÂNDIREA

„Ceea ce crezi, atragi”.

Gândirea este primul nivel prin care se exercită puterea de atracție. Această putere provine din câmpul electric al creierului. Un gând prelungit pentru o anumită perioadă de timp tinde să devină realitate, de exemplu, oamenii care în mod normal se gândesc la posibilități negative atrag situații ca aceasta în viața lor. Acest lucru se aplică și polului pozitiv. Pe de altă parte, câmpul magnetic al inimii este mult mai mare decât câmpul electric al creierului, astfel încât realitatea din inimă este de obicei cea care se manifestă fizic, deci ar fi o idee bună să începeți să acordați mai multă atenție și să ne gândim mai mult cu acest organ (dincolo de a ne îndrăgosti, care este identic cu beția). A atrage ceva de la nivelul gândirii folosind imaginația sau vizualizarea necesită practică constantă.

NIVELUL 2: DECRETUL

„Ceea ce vorbești, atragi”.

Decretul are o putere mult mai mare asupra gândirii. Câmpul electric al creierului atinge doar câțiva centimetri în jurul craniului, astfel încât numai neuronii și alte celule sunt influențate de energia sa. În schimb, CUVÂNTUL, energia sonoră emisă este auzită de toate celulele corpului, ceea ce face ca un procent mult mai mare să funcționeze în favoarea noastră. Deci, dacă vizualizezi abundența pentru viața ta, dar vorbești întotdeauna de criză, lipsă, lipsă, realitatea este că vei atrage în viața ta ceea ce vorbești, chiar dacă este o plângere. A vorbi despre situații negative ne face să fim predispuși la apariția unor astfel de situații, deoarece acestea creează acea frecvență și, mai târziu, se adaptează la ea. Acesta este motivul pentru care în cărțile sacre vorbirea este considerată o sabie cu două tăișuri, care poate duce la victorie sau înfrângere, de aceea puterea fiecărui cuvânt pe care îl emitem trebuie folosită corect.

NIVELUL 3: EMOȚIA

„Ce simți, atragi”

De fiecare dată când experimentăm o emoție, trimitem un semnal magnetic către Univers. De exemplu, atunci când simți Iubirea, Universul primește un fulger care revine la expeditor. Pe de altă parte, persoanele care tind să se simtă triste atrag situații care își reafirmă tristețea. Emoția este mult mai puternică decât gândul și decretul, deoarece este contagioasă, de exemplu, când auzim râsul unui copil, toți cei prezenți râdem, deoarece energia lor emoțională umple mediul și acest lucru face să crească și mai mult puterea ta personală (energia vitală). Emoția, adăugată decretului sau gândului, are o eficiență mai mare pentru a crea realitatea într-un timp mai redus.

NIVELUL 4: VIBRAȚIA

„Ceea ce vibrezi, atragi”

De multe ori credem că emoția și vibrația sunt aceleași, dar nu este. Emoția se naște în inimă; vibrația radiază din plexul solar (groapa stomacului sau a treia chakră: cea a voinței). Când aceeași emoție, de exemplu a Iubirii, a fost experimentată pentru o anumită perioadă de timp, ea devine o vibrație ritmică și trece la următorul nivel de atracție, adică atunci când vibrația este simțită în plexul solar, cunoscut colocvial ca „ fluturi în stomac ”, care se simte nu numai prin îndrăgostire, ci și prin experiențe mistice sau inefabile. Când ajungem la acest punct de vibrație, atragem mai multe lucruri de aceeași frecvență în viața noastră.

Vibrând în Iubire, atragem mai multă Iubire, manifestând relații mai bune, abundență și sănătate. Cu toate acestea, este posibil să vibrați mult mai multe emoții în plexul solar și, dacă observați, majoritatea oamenilor vibrează în ură, invidie, resentimente și trimit blesteme fără a fi conștienți de faptul că tot ceea ce își doresc pentru alții, revine la el.

Ce atragi în viața ta cu vibrația ta? Și ce vrei cu adevărat să atragi?"

Sursa : El Pleyadiano

„Orice afacere este, ca esență, una care ține de vânzări sau una care ține de servicii.

Orice afacere SE FACE CU OAMENI. Dacă nu-ți plac oamenii nu poți spera să faci afaceri bune. În final, atitudinea ta față de oameni va determina dacă vei avea succes în afaceri sau nu.

Așadar, relațiile cu oamenii sunt esențiale în afaceri. Abilitățile tale relaționale sunt cea mai importantă resursă a ta. Iar asta este un impediment în ceea ce privește tânăra generație, pentru că modul în care ne-am crescut copiii a făcut ca cei mai mulți dintre ei să nu aibă abilități relaționale. Noi eram la muncă toată ziua și ei erau acasă cu Facebook și Twitter. Ei au relații foarte bune cu tehnologia, dar nu știu cum să cultive relații bune cu oamenii. De aceea tinerii din ziua de azi au mari probleme în căsnicie și schimbă relațiile ca pe șosete.

Abilitățile relaționale sunt esențiale pentru a avea succes.

Relațiile voastre sunt foarte importante. Protejați-vă cu orice preț relațiile cu oamenii în care puteți avea încredere, cu oamenii de onoare, cu oamenii integri!

Asigurați-vă că relațiile voastre reflectă faptul că sunteți un om de onoare, integru, responsabil și reflectă, de asemenea, viziunea pe care o aveți pentru viitorul vostru!

Oamenii cu care petreceți cel mai mult timp reflectă nivelul de conștiință către care tindeți sau reflectă genul de distracții/ distrageri în care vă lăsați prinși?

Voi veți evolua numai dacă relațiile voastre sunt unele care vă susțin creșterea.

Unii dintre voi nu aveți succes în ceea ce faceți pentru că anturajul vostru este unul care vă trage în jos.” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


„Afacerile răspund unor nevoi, OFERĂ SOLUȚII pentru niște probleme, le fac viața mai ușoară unor oameni. Dacă voi evitați problemele nu veți putea face afaceri.

Dacă tu pornești o afacere doar pentru că vrei să câștigi mulți bani, acesta nu este un motiv bun ca să intri în afaceri.

Și nu spun că în afaceri nu poți câștiga mulți bani, spun doar că simpla dorință de a face bani nu este un motiv bun pentru a intra în afaceri. Toată lumea vrea bani mai mulți, dar nu toată lumea este capabilă să facă afaceri.

Faptul că ai un vis, că oferi o soluție pentru problemele unor oameni, reprezintă un motiv bun pentru a începe o afacere.

Când începi o afacere, nu-ți face echipa din oameni care sunt foarte buni la același lucru la care ești tu foarte bun, ci din oameni care sunt foarte buni în alte domenii decât cel în care ești tu.

Dacă oamenii din echipa ta sunt foarte buni în același domeniu ca tine ei vor avea tendința să concureze cu tine; dacă ei sunt foarte buni fiecare pe domeniul lor de expertiză (altul decât al tău), ei vor colabora cu tine.

Ideea este să colaborezi cu oameni care sunt pricepuți la lucrurile la care tu nu ești priceput, care-ți pot oferi sfaturi bune în domenii în care tu nu te pricepi.

Nu poți da rod decât dacă tu colaborezi cu oameni care au ceea ce tu nu ai; dacă toți din echipa ta vă pricepeți la același lucru, acea echipă n-o să te ducă prea departe.

Asta înseamnă că este necesar ca tu să recunoști că nu te pricepi la toate, să-ți cunoști punctele tari și punctele slabe.

Unii oameni au o grămade idei, pun în practică una și după câteva luni se bagă în altceva și după câteva luni le mai vine o idee și așa ajung să se împrăștie într-o mulțime de direcții și să nu acorde timpul și energie necesară pentru a prospera niciuneia dintre afacerile respective.

Pentru a naște un copil este nevoie de 9 luni; poți să ai și tu răbdare cu afacerea pe care ai început-o, să-i dai timp pentru a crește, înainte de a te arunca într-o altă afacere?

Uneori ca să-ți împlinești visul poate să dureze o viață întreagă; ai suficientă răbdare ca să te concentrezi în tot acest timp pe visul tău?” (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan


„Un bătrân a cumparat două pâini proaspăt coapte. În timp ce mergea pe stradă, trei fete tinere sărace și înfometate s-au apropiat rapid de el Stomacul lor tânjea după pâini.

"Vă rog domnule, ajutați-ne cu mâncare" fiecare dintre fete a implorat.

Bărbatul a observat că una dintre fete era surdă și mută în timp ce folosea expresiv limbajul semnelor. El a spus.

"Am doar două pâini. Cum le împart între voi trei? "

Dintr-o dată, una dintre fete a șoptit.

„Poți împărți pâinile între noi doi care putem vorbi și auzi. Fata surdo-mută nu poate obține nimic."

Omul a întrebat.

"Dar de ce nu primește o parte? "

Fata a răspuns.

"Pentru că e diferită de noi."

Bătrânul a tăcut o secundă, apoi a spus.

"Ei bine... Știi ce, de fapt, cred că ai dreptate aici. Voi doua, care sunteți în stare să vorbiți și să auziți, veți primi fiecare o bucată de pâine. Dar fata care este surdă și incapabilă să vorbească, nu va primi nimic, absolut nimic pentru ea."

Repede, le-a dat cele două pâini celor două fete și a plecat. Fetele au sărit de bucurie și au bătut din palme entuziasmate.

Între timp, fata surdo-mută se simțea tristă și deprimată. Nu și-a putut abține lacrimile în timp ce le privea pe celelalte fete plecând fericite.

Câteva ore mai târziu, bătrânul a venit în stradă cu o pungă de mâncare și lapte proaspăt. Văzându-l din nou, cele trei fete sărace s-au grăbit spre el.

Dar surprinzător, el a dat punga cu mâncare și lapte proaspăt fetei surdo-mute. A fost complet uimită. Apoi i-a dat o bucată de hârtie. Ea a citit-o.

"Poate dacă nu obții ceea ce vrei, te așteaptă ceva mai bun."

De multe ori, ne simțim triști și dejectați când viața nu ne dă ceea ce vrem. Ne plângem atât de mult pentru lucrurile pe care le-am pierdut în viață, încât ne este foarte greu să privim partea bună a lucrurilor.

Adevărul este că unele dintre aceste lucruri pe care le dorim, nu vin de obicei la noi, nu pentru că nu merităm, ci pentru că merităm mult mai mult. Da, mult mai mult.” Hassan Sas Bangura Blog



„Noi suntem învățați ca în relațiile noastre să nu spunem ce nevoi avem, să nu spunem ce ne dorim, ci doar să dăm și să tot dăm, chiar dacă nu primim mare lucru în schimb. Chiar avem impresia că este „nobil” să ne sacrificăm pentru cei care îi iubim și trăim în relațiile noastre ca niște martiri.

Sunt o mulțime de oameni care oferă iubire în relațiile lor, dar nu primesc, la rândul lor, iubire. Iar unii dintre ei se întreabă „Dacă tot se spune că ceea ce oferi, aceea vei primi, cum se face că eu tot ofer iubire, dar nu primesc iubire din partea celorlalți?”.

Este minunat să oferi, dar este necesar să și primești. Nu poți oferi la nesfârșit, fără să primești nimic, fiindcă nu mai ai de unde oferi, ajungi să fii epuizat.

Dacă tu ai ajuns în mod repetat în relații în care erai cel care oferea și care nu primea mai nimic, probabil că ești deja epuizat. Și mă refer la orice ai oferi: iubire, energie, timp, atenție, etc.

O să vă ajut să înțelegeți ce anume din voi vă face să intrați și să rămâneți în relații cu oameni care nu sunt capabili să vă ofere, la rândul lor, ceea ce primesc de la voi.

Unul dintre tiparele despre care vă voi vorbi este cel al COPILULUI INVIZIBIL.

Ca și copil, dacă trăiești într-o familie disfuncțională/ abuzivă, găsești modalități prin care să supraviețuiești, iar una dintre acestea este să devii „invizibil”, ca să nu devii o țintă a comportamentelor toxice ale părinților. Practic activezi un tipar în care începi să funcționezi, este un mecanism de apărare. Tiparul Copilului invizibil este o strategie de a rămâne în viață/ siguranță atunci când ai doar câțiva ani și ești incapabil să ai grijă de tine însuți în afara familiei. Psihicul tău activează acest tipar ca să supraviețuiești.

Acest tipar reprezintă însă o problemă când devii adult, atunci când este vorba de relațiile tale, în care este necesar să existe un echilibrul între „a oferi” și „a primi”. Dacă ești într-o relație de cuplu și partenerul tău nu îți oferă ceea ce ai nevoie (iubire, respect, atenție, etc) începi să ai frustrări, ești epuizat ca urmare a faptului că tot oferi și nu primești mai nimic în schimb și simți că ești INVIZIBIL pentru partenerul tău.

În acest caz, nu tu faci legătura cu tiparul pe care l-ai activat încă din copilărie, acela al Copilului invizibil. Și nu conștientizezi că partenerul tău nu îți împlinește nevoile pentru că nu i le comunici, pentru că o parte din tine încă se mai ascunde, încă mai funcționează în tiparul Copilului invizibil. Uneori ești atât de prins în acest tipar, încât nevoile tale în relația de cuplu sunt invizibile chiar și pentru tine însuți.

Tu te-ai „înfășurat” de la 3 sau 4 ani în mantia invizibilității și acum ai 40 de ani și te întrebi: „De ce am impresia că nu sunt văzut/ă de cei apropiați? De ce am senzația ca partenerul/ partenera mea nu mă vede cu adevărat?”.

Și vreau să înțelegeți ceva: aceste tipare nu sunt „rele”, nu este cazul să vă judecați pentru faptul că ați funcționat în tiparul respectiv, pentru că acesta a fost modul în care ați supraviețuit în copilărie în acea familie. Acele tipare v-au ținut în viață, deci este cazul să le mulțumiți pentru că v-au servit, v-au ajutat într-o perioadă dificilă a vieții și apoi să le eliberați, pentru că acum nu mai servesc Binelui vostru.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„Unul dintre tiparele care poate fi activat de un copil care trăiește într-o familie disfuncțională/ abuzivă este cel al CODEPENDENTULUI, care face pereche cu tiparul NARCISISTULUI.

Tiparul codependenței l-am văzut la foarte mulți empați, care simt energiile din jur, inclusiv energiile oamenilor. Când ai 3-4-5 ani și simți energiile de vibrație joasă ale părinților, când simți stările lor întunecate, simți suferința lor, fricile lor, este foarte dificil, pentru că tu știi că depinzi de părinții tăi, supraviețuirea ta depinde de ei, deci te simți în pericol atunci când ei nu sunt într-o stare bună. Copil fiind, vrei să faci tot ce depinde de tine pentru ca părinții tăi să fie mulțumiți/ fericiți, ca să fie într-o stare de spirit bună, pentru că supraviețuirea ta depinde de asta.

Mai apoi, ca adult, tu, codependentul, intri în relații de cuplu cu narcisiști.

Și aici pot aminti și tiparul VAMPIRULUI ȘI AL „DONATORULUI DE SÂNGE”, cel din urmă lasându-se stors (de iubire, energie/ forță vitală, bani, etc) de cel dintâi.

Codependentul simte că are valoare doar atunci când ceilalți au nevoie de el. El simte că dacă celălalt are nevoie de el, atunci nu îl va abandona. Tot ce îl interesează pe codependent este să nu fie abandonat.

Codependentul are nevoie de oameni care sunt răniți/ traumatizați/ dependenți/ au nevoie să fie „salvați”, ca să simtă că are valoare, că este important și spune „Ce s-ar face ei fără mine? Nu s-ar descurca! Ar fi terminați!”.

Și există un narcisism în acest mod de a privi lucrurile, în faptul că ai convingerea că tu ești sursa stării de bine/ supraviețuirii altora și că fără tine ei nu s-ar putea descurca în viață, că fără tine nu se poate...

În orice caz, convingerea „fără mine nu s-ar descurca!” îl face pe codependent să ofere la nesfârșit în relație, fără să primească nimic în schimb. Codependentul intră în relații cu Narcisiști și Vampiri pentru că aceștia se potrivesc tiparului său.

Dacă ești exasperat de faptul că tot atragi Narcisiști și Vampiri în viața ta, uită-te la tine însuți și verifică ce anume din tine îi atrage.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„Dacă tu îți obții sentimentul valorii exclusiv din faptul că oferi, iar în relația noastră eu îți ofer ceva, în primul rând te vei simți inconfortabil, pentru că nu ești obișnuit/ dispus să primești. Mai apoi vei încerca să dai la o parte ce-ți ofer și îmi vei spune: „Nu trebuia să faci asta!”/ „Nu e nevoie să faci asta!”.

Verifică dacă ai spus asta cuiva în ultima vreme. Și dacă spui des asta, nu te mira că nimeni nu îți mai oferă nimic, pentru că tu i-ai respins pe cei care ți-au oferit ceva.

Modul în care funcționezi tu este acela că simți că ai valoare când oferi, nu când primești. Tu nu ești deschis la a primi, nu te simți bine când primești ceva de la alții.

Iar dacă primești, totuși, ceva de la un om, te grăbești să-i faci un serviciu, să-i oferi ceva, „ca să nu rămâi dator”.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan

„Unul dintre tiparele des întâlnite este cel al VICTIMEI.

Observați-vă pe voi înșivă și recunoașteți sincer dacă simțiți că aveți putere în sensul de a-i manipula/ controla pe ceilalți atunci când jucați rolul victimei.

Și nu e vorba de a te judeca pe tine însuți pentru asta, ci de a fi sincer cu tine însuți și de a identifica un posibil tipar care îți afectează viața și cu care ai de lucrat.

Noi trăim într-o lume în care am fost învățați că e profitabil să fii o victimă, că poți obține avantaje de pe urma faptului că ești o victimă. De aceea oamenii se dau în judecată pentru orice.

Dacă tu te victimizezi, plângându-te la nesfârșit că tot oferi și ceilalți sunt nerecunoscători, că nu răspund cum ți-ai dori, că nu-ți răsplătesc eforturile cum se cuvine, verifică dacă nu cumva tu funcționezi în tiparul VICTIMEI/ MARTIRULUI. Pentru că dacă funcționezi în acest tipar tu îți extragi puterea/ valoarea din a te prezenta ca o victimă, ca un martir.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„Un tipar pe care îl identific deseori este tiparul CELUI CARE SE VINDE PE NIMIC, pentru că are sentimentul că nu are nicio valoare. În cazul acestor persoane nu e de mirare că ajung în relații în care oferă și iar oferă, dar nu primesc mai nimic în schimb.

Dacă tu ai sentimentul că nu ai nicio valoare - deci nici ceea ce oferi nu are cine știe ce valoare -, nu e de mirare că nu vei primi mare lucru în relații.

Altul este tiparul CELUI CARE OFERĂ O IUBIRE NECERUTĂ – este vorba de oamenii care nu sunt interesați/ atrași de persoane care li se potrivesc, de persoane care sunt interesate de ei, ci se simt atrași de persoane inaccesibile, care îi resping sau îi tratează cu indiferență, care au o vârstă nepotrivită, deci, în general, care sunt complet nepotrivite pentru ei în sensul unei relații de cuplu.

La nivel logic te întrebi de ce ai dori un partener care nu se potrivește cu tine din niciun punct de vedere, care nu este interesat de tine atât de mult pe cât ești interesat tu de el, care nu este dispus să se implice în relația voastră atât de mult pe cât ești dispus să te implici tu. Și totuși, așa funcționează acești oameni: din momentul în care simt că ești interesat de ei, devin complet neinteresați de tine.

Și vă explic și cum activezi acest tipar care la nivel rațional pare „ciudat”: în cazul în care tu ai copilărit într-o familie în care ți s-a spus că dacă nu faci de „trebuie”/ „e bine”/ „e frumos” ești „rău” și ai fost făcut de rușine dacă nu ai făcut ceea ce ți s-a cerut, dacă ai fost umilit/ respins, ca adult, știi că de fiecare dată când ajungi la un nivel mai mare de intimitate cu cineva, asta implică și un nivel mai mare de vulnerabilitate, iar acest lucru te sperie. Asta înseamnă că acel „cineva” vede mai mult din tine, îți vede și aspectele mai puțin plăcute și te poate judeca/ critica/ umili.

În acest context, unii oameni folosesc această strategie de a oferi iubire necerută și intră în relații cu oameni cu care nu vor ajunge niciodată la un nivel mai mare de intimitate și deci, nu vor ajunge niciodată la un nivel mai mare de vulnerabilitate. Partenerii lor nu sunt disponibili emoțional, nu au vârsta la care să aibă o anumită maturitate, poate nici nu locuiesc în aceeași țară, nu simt cine știe ce atracție pentru ei, nu sunt cu adevărat implicați în relație, deci nu e niciun risc ca relația lor să ajungă la un nivel de profunzime la care cei doi să se arate vulnerabili unul în fața celuilalt.

Nu există niciun risc să ajungi la o intimitate/ conexiune profundă atunci când ai o relație cu cineva care nu este cu adevărat prezent/ implicat în relație.

Există însă un mare risc să ajungi la o intimitate/ conexiune profundă atunci când sunteți amândoi implicați în relație, când iubirea este reciprocă. Astfel de parteneri sunt „periculoși” pentru cei care se apără împotriva vulnerabilității.

Și precizez că oamenii care funcționează în acest tipar nu-și dau seama de ce sunt atrași de acest gen de „parteneri”, nu o fac la modul conștient, este un mecanism de apărare care a fost activat în copilărie și care continuă să îi conducă.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„Când te hotărăști să verifici ce tipare sunt active în cazul tău și să lucrezi cu tine însuți, pentru a dezactiva acele tipare, este esențial să fii dispus să fii sincer cu tine însuți.

Fă o verificare onestă a modului în care funcționezi în relații, verifică dacă rezonezi cu vreunul dintre tiparele pe care le-am descris mai sus și nu te judeca dacă identifici la tine unul sau mai multe astfel de tipare. Aici nu e vorba despre a ne judeca unul pe celălalt sau a ne acuza, este vorba de a identifica la modul onest niște tipare care în copilărie ne-au ajutat să supraviețuim și care acum nu ne mai sunt benefice. Este vorba despre a ne trata cu compasiune și a face tot ce putem ca să înțelegem de ce ajungem mereu în relații în care oferim mult mai mult decât primim.

Nu e cazul să aratăm cu degetul către alții, sa-i judecăm/ acuzăm pentru că iau de la noi și nu ne oferă nimic în schimb; este necesar să înțelegem că acei oameni iau mai mult decât oferă în relația cu noi pentru că noi le permitem să facă asta. Nu este „vina” lor că se comportă în acest fel în relația cu noi, este problema noastră că le permitem să se comporte așa cum o fac. Noi alegem să intrăm în relație cu acești oameni și tot noi alegem să rămânem în acea relație; de ce am da vina pe ei?!

Este responsabilitatea noastră dacă ne simțim epuizați, distruși, sleiți energetic sau dacă ajungem să fim faliți pentru că oferim iar și iar acelor oameni, fără să primim nimic în schimb.

Dacă tu dai mereu și nu primești nimic în schimb, de ce te miri că ai ajuns la fundul sacului din toate punctele de vedere? E atât de greu de înțeles că dacă iei mereu din „sac” și nu pui nimic în loc, la un moment dat o să ajungi la fundul sacului, epuizat din toate punctele de vedere?

E atât de greu de înțeles că dacă dai mereu și nu primești nimic în schimb într-o relație o să-ți distrugi sănătatea?” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„Mie îmi tot spun unii clienți: „Nu mai vreau să am parte de narcisiști! M-am săturat de ei!”, dar ei continuă să invite narcisiști în viața lor.

Întrebați-vă de ce încă mai sunt narcisiști în viața voastră. Întrebați-vă de ce încă mai sunt vampiri energetici în viața voastră.

Vă spun eu de ce: pentru că vă obțineți valoarea din interacțiunea cu acești oameni, pentru că stima voastră de sine se bazează pe relația cu astfel de oameni.

Dacă voi nu identificați și nu dezactivați acel tipar care vă face să atrageți narcisiști/ vampiri energetici în viața voastră, veți continua să aveți astfel de relații. La nivelul la care vă aflați acum, stima voastră de sine depinde de ei.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„Vreau să vă explic cum se întâmplă schimbarea, cum treceți de la un nivel la altul, mai înalt vibrational, în ceea ce privește relațiile. Și asta este valabil pentru noi toți.

Atunci când conștientizați că aveți un anumit tipar care vă face să atrageți un anumit tip de parteneri și alegeți să nu mai funcționați în baza lui, Universul vă va testa, în sensul în care vă va pune în față oameni care corespund vechii dinamici relaționale în care ați funcționat, astfel încât să vedeți dacă sunteți suficient de puternici/ determinați să faceți alt gen de alegeri sau încă sunteți tentați să reveniți la vechile alegeri.

Ca atare, este posibil să intrați într-o relație cu un om care credeați că e într-un fel și descoperiți că e altfel (de exemplu, că e la fel ca foștii parteneri, care primeau, dar nu ofereau) și când descoperiți acest lucru puteți alege să continuați relația sau să spuneți „Nu este ceea ce îmi doresc de la o relație. Nu mai vreau așa ceva” și să-i puneți punct.

Și poate că o să vi se pară că bateți pasul pe loc, că vă întoarceți la vechea dinamică, însă de fapt voi faceți pași înainte, pentru că alegeți să puneți punct acelei relații de cum sesizați că ea funcționează pe vechiul tipar. Simplul fapt că ați recunoscut vechiul tipar și sunteți destul de puternici ca să ieșiți din acea relație este un pas înainte, este o dovadă că ați evoluat.

Conștientizați când treceți prin niște teste și aveți încredere în proces, iar la un moment dat, când sunteți pregătiți, o să apară partenerul cu care veți avea o nouă dinamică relațională, veți avea o relație bazată pe reciprocitate, în care amândoi oferiți și primiți.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„Vă sugerez să fiți atenți când aveți întâlniri romantice cu diverși oameni (posibili parteneri de cuplu) și să vedeți care este nivelul lor de prezență. Și fiți sinceri când faceți această evaluare!

Dacă simțiți că acel om este prezent în proporție de 50% atunci când vă întâlniți cu el, nu vă așteptați să fie prezent mai mult de atât în relație.

Cei care sunteți empați, atunci când stați de vorbă cu un om, simțiți că el nu este 100% prezent acolo, în discuția cu voi, e cu gândul în altă parte sau observați că face diverse lucruri în timp ce vorbește cu voi; observați că nu aveți parte 100% de atenția lui.

Un mod de a evalua dacă un om va fi prezent pentru voi, dacă vă va acorda atenția și timpul său într-o relație, dacă vă va oferi un parteneriat pe care vă puteți baza, este să observați dacă el este prezent când sunteți împreună în faza de întâlniri. Și nu este vorba despre a judeca oamenii, ci este vorba pur și simplu de a face o citire intuitivă, ca să poți face o alegere informată în ceea ce privește o posibilă relație cu acel om, pentru a ști dacă merită să îți consumi timpul și energia cu el.” (Robert Ohotto) Traducerea Mihaela Dan


„Dacă voi nu renunțați la a vă compara cu alții și la a vă dori să semănați cu alții, care au mai mult succes decât voi (indiferent ce înseamnă pentru voi „succesul”), nu vă veți putea împlini niciodată Menirea.

O mulțime de oameni activează într-un domeniu care nu are nicio legătură cu ceea ce este menit să facă ei, căutând un „succes” iluzoriu; Dumnezeu le-a dat Daruri care nu au nicio legătură cu ceea ce încearcă ei să facă pentru a semăna cu alții. Nu poți avea cu adevărat succes dacă Dumnezeu te-a uns pentru ceva și tu faci altceva.

Pentru ca tu să ai succes într-o anumită activitate/ direcție, este necesar să ai parte de susținerea/ ghidarea lui Dumnezeu în ceea ce faci.

De multe ori tu nu reușești să faci un lucru, indiferent cât de mult insiști/ nu-ți iese, indiferent în câte moduri încerci să-l faci, din cauză că vrei să faci ceva pentru care nu ai susținerea lui Dumnezeu, fiindcă nu este menit să faci acel lucru. Tu te rogi la Dumnezeu să te ajute să faci un anumit lucru și nu înțelegi toate semnele pe care El ți le trimite, ca să-ți arate că este cazul să te oprești și să mergi într-o altă direcție, fiindcă nu ești pe drumul potrivit pentru tine.

Unii dintre voi mergeți la o facultate doar pentru că iubitul/ iubita/ prietenul cel mai bun merge acolo și nu vreți să vă despărțiți de el.

Unii dintre voi intrați într-o activitate/ un proiect/ o slujbă doar pentru că cineva drag este acolo și vreți să țineți aproape de el.

Unii dintre voi investiți timp și energie într-o zonă care nu are nimic de-a face cu Menirea voastră, doar fiindcă sunteți atașați de niște oameni/ relații.

Preferați să vă îndepărtați de Menirea/ Calea voastră, decât să vă îndepărtați de acei oameni. Nu vă gândiți că este posibil ca peste 2 sau 3 ani să se îndepărteze ei de voi și să constatați că ați irosit niște ani din viață intrând pe un drum care nu era al vostru și care s-a dovedit a fi în final o fundătură.

Unii dintre voi investiți timp și energie într-o carieră într-un domeniu care nu are nicio legătură cu ceea ce iubește inima voastră să facă, dar care vă ajută să obțineți câștiguri financiare mari. Vă perfecționați în acel domeniu, urcați pe scara ierarhică timp de 10 sau 15 și nu vă dă prin gând faptul că la un moment dat, Dumnezeu vă va cere să lăsați toate astea în urmă și să faceți ceea ce este menit să faceți. Nu vă dă prin gând că dacă nu veți renunța de bună voie la toate realizările voastre profesionale în acel domeniu, la funcții/ statut/ slujba respectivă, în care ați investit timp, muncă, bani, Dumnezeu va face în așa fel, încât le veți pierde pe toate, fiindcă a venit timpul să intrați pe Calea voastră și să faceți ceea ce este menit să faceți.

Nu vă dă prin gând că nu voi decideți ce se întâmplă cu viața voastră, că Dumnezeu poate să spulbere într-o clipă tot ce ați realizat voi în ani/ decenii, dacă acele lucruri vă țin blocați într-o zonă care nu are legătură cu Menirea voastră. Credeți și spuneți sus și tare că „voi vă creați viața”, nu știți că Dumnezeu poate face praf oricând vrea ceea ce ați creat voi din spațiul egoului în viața voastră.

Nu vreți să renunțați la statutul vostru profesional, vă agățați de faptul că sunteți medic/ avocat/ profesor/ director, vă gâdilă orgoliul faptul că statutul vostru social vă oferă niște avantaje, că sunteți cunoscuți/ temuți/ respectați de ceilalți.

Poți fi un medic, un avocat, un director, un profesor foarte cunoscut și totuși, să fii în afara Căii tale, să funcționezi în afara Menirii tale.

Unii dintre voi spuneți cu mândrie că sunteți stăpâni pe viața voastră, că nu vă dictează nimeni ce și cum să faceți, că voi decideți ce se întâmplă în viața voastră, că „voi vă creați viața”. Asta este aroganță. Ați auzit de Dumnezeu?” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


„Nu vă mai uitați la niște oameni care „au succes” după standardele societății, nu mai încercați să fiți ca ei și să faceți ce fac ei! Nu mai cădeți în plasa celor care spun că „poți face orice îți dorești”, că „dacă X a făcut, și tu poți face acel lucru”! Nu e adevărat!

Dumnezeu nu te-a făcut pe tine ca să faci același lucru cu X, indiferent cine este acel X. Dumnezeu l-a creat pe X să facă ceva, iar pe tine să faci altcveva. Dumnezeu i-a dat lui X Darurile care să-l ajute să facă ceea ce este menit să facă, iar ție ți-a dat Darurile care te ajute să faci ce este menit să faci tu.

Cu cine îi comparați pe cei cu care intrați în relații?

Îi comparați cu cei cu care ați fost în relații în trecut, care v-au mințit, v-au înșelat, v-au abuzat, v-au rănit și spuneți că „acum e mai bine”? Mai bine comparativ cu ce? Intrați și rămâneți într-o relație doar pentru că „nu e chiar atât de rău” ca data trecută?!

Îi comparați pe cei cu care intrați în relații cu standardele societății pentru frumusețe, vă interesează în primul rând cum arată, cât de mult vă stârnesc sexual și faptul că arătați bine în pozele pe care le postați pe rețelele de socializare sau vă interesează în primul rând să fie oamenii potriviți pentru voi, oamenii care merg în aceeași direcție cu voi, care au aceleași valori/ principii, care fac o prioritate din împlinirea Menirii lor și care vă pot susține în a vă împlini propria Menire?” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


„Indiferent cine ești, indiferent câte texte sfinte cunoști, indiferent cât de mult te rogi, indiferent cât de mare spui că este credința ta în Dumnezeu, Viața te va testa.

Una este ce spui tu și alta este ce faci atunci când ești testat; abia atunci se va vedea cât de mare este credința ta în Dumnezeu și cât de sincer ești atunci când spui că trăiești pe principiul „Facă-se Voia Ta!”.

Voi spuneți că îi iubiți pe toți oamenii, până când Dumnezeu pune pe cineva greu de iubit în fața voastră.

Voi spuneți să sunteți smeriți; pregătiți-vă să fie testată smerenia voastră.

Voi spuneți că aveți credință deplină în Dumnezeu și că acceptați Voia Sa; pregătiți-vă să fiți testați.

Eu sunt pastor, sunt un om care are credință nezdruncinată în Dumnezeu. Eu am un copil cu autism. Acesta a fost unul dintre testele mele.

Noi nu deținem controlul asupra vieții noastre. Unele lucruri nu stă în puterea noastră să le facem sau să le desfacem.

Putem accepta acele lucruri, putem accepta că tot ce ni se întâmplă are un rost, chiar și atunci când nu ne place ce se întâmplă? Putem accepta ceea ce ni se întâmplă („Facă-se Voia Ta!”), în loc să ne dăm de ceasul morții că nu s-a făcut voia noastră și să-i reproșăm lui Dumnezeu că „ne-a pedepsit” sau să ne îndepărtăm de El?” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


„Mulți oameni își caută pacea interioară în locurile greșite.

Unii își caută pacea în vacanțe. Ei se gândesc că dacă pleacă de acasă și pleacă și de la serviciu pentru câteva zile, o să-și găsească pacea. N-o găsesc.

Alții își caută pacea în relația de cuplu. Au avut nenumărate relații și niciuna nu le-a adus pacea, dar mai încearcă.

Alții își caută pacea în bani. Chestia cu banii este că dacă ai mulți bani, ei îți amplifică atât calitățile, cât și defectele. De exemplu, dacă ești un mincinos când ai bani puțini, vei fi un mare mincinos când vei avea bani mulți.

Sunt oameni care au foarte mulți bani, au tot ce și-ar putea dori, dar nu au pace interioară.

Nu știu în ce locuri/ substanțe/ persoane vă căutați voi pacea, dar aceasta acea nu poate fi găsită decât atunci când funcționezi în aliniere cu Dumnezeu. Atunci când ești aliniat cu Dumnezeu îți poți găsi pacea interioară chiar și în mijlocul furtunii exterioare.

Mulți oameni nu-și găsesc niciodată pacea fiindcă din punctul lor de vedere nu poți fi în pace decât atunci când totul în jurul tău merge exact așa cum vrei tu.

Eu am constatat că nu ne putem găsi pacea în ceva din exterior, ci în Cineva din interior – în Dumnezeu. Când funcționezi în aliniere cu Dumnezeu, El poate face ca și în situațiile în care tu ești în mijlocul unei „furtuni”, să simți liniște, calm, să-ți păstrezi echilibrul emoțional, știind că indiferent ce ți se întâmplă, Dumnezeu este alături de tine și că te va ajuta să ieși la liman.

Unii dintre voi îi cereți preotului să se roage pentru voi și ați vrea ca după ce el face asta, Dumnezeu să rezolve imediat acea problemă, să vă scape imediat din acea situație. Îmi pare rău, dar nu așa funcționează lucrurile.

Dumnezeu nu o să vă scape de probleme/ încercări/ obstacole, dar o să vă ajute să vă păstrați pacea interioară în timp ce treceți prin acele încercări. Dumnezeu nu o să vă scape de momentele dificile ale vieții voastre, ci o să vă ajute să le depășiți.

Nimeni nu scapă de încercări în viață, indiferent cât de dedicat i-ar fi lui Dumnezeu. Faptul că ai credință în Dumnezeu nu-ți face viața mai ușoară, în sensul că te scutește de niște încercări, ci te face mai puternic, astfel încât să poți depăși mai ușor încercările cu care te confrunți.” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


„Nu vă evaluați valoarea în funcție de cât de mulți bani câștigați sau în funcție de numărul de like-uri/ urmăritori/ aprecieri pe care le obțineți pe rețelele de socializare!

Este posibil ca tu să faci un lucru de mare valoare, să servești Binele comun, dar să fie foarte puțini oameni care înțeleg valoarea acelui lucru și care sunt capabili să-l aprecieze.

Este posibil ca tu să postezi niște informații de mare profunzime/ valoare, dar să primești doar două like-uri.

Unele dintre cele mai valoroase cărți scrise vreodată nu sunt cunoscute marelui public și n-au ajuns niciodată în vreun top al vânzărilor.

Faptul că ceva/ cineva primește foarte multe like-uri/ aprecieri, că are foarte multe vizualizări, nu înseamnă neapărat că acel ceva/ cineva are o mare valoare.

În această era a rețelelor de socializare, numărul de like-uri/ aprecieri/ urmăritori/ vizualizări nu este neapărat egal cu valoarea. O mulțime de oameni fac lucruri sub demnitatea lor, doar ca să obțină un număr mare de like-uri/ aprecieri/ urmăritori/ vizualizări. Pe rețelele de socializare sunt postate tot felul de mizerii care atrag o mulțime de like-uri/ aprecieri/ urmăritori/ vizualizări. Și voi știți asta.

Nu cădeți în această capcană, nu vă măsurați valoarea după standardele unei societăți care a decăzut foarte mult! Nu vă măsurați succesul în baza criteriilor acestei societăți!

Nu vă uitați după numărul următorilor, dacă vreți să vă evaluați valoarea! Nu contează numărul celor care te urmăresc, contează calitatea/ nivelul de conștiință al celor care te urmăresc. Poți să ai doar o mână de oameni care te urmăresc, dar calitatea lor să fie una deosebită, nivelul lor de conștiință să fie unul ridicat – asta înseamnă că ceea ce scrii/ postezi tu are cu adevărat valoare în ochii lui Dumnezeu.

Adevărata valoare a ceea ce faci tu pe rețelele de socializare nu este dată de numărul celor care dau like, de numărul urmăritorilor și al vizualizărilor, ci este dată de faptul că postările tale ajută oamenii să crească, îi inspiră, le oferă răspunsuri la unele dintre problemele lor, îi învață niște lucruri noi, care le schimbă viața în bine, care îi ajută să nu mai facă niște greșeli care i-au costat scump în trecut. Asta înseamnă să faci ceva ce are cu adevărat valoare în ochii lui Dumnezeu.” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


„Adevăratul succes nu înseamnă să ai parte de atenția publică, să ai o mulțime de like-uri/ aprecieri/ urmăritori/ vizualizări; adevăratul succes este să faci ceea ce îți cere Dumnezeu să faci, chiar dacă sunt doar câțiva oameni care apreciază ceea ce faci.

Pe mine nu mă definește numărul mare al like-urilor/ aprecierilor/ urmăritorilor/ vizualizărilor de azi, fiindcă eu făceam asta și când erau mai puțini de 10 oameni în sală, atunci când vorbeam. Pe mine nu mă interesează ca prin ceea ce spun/ fac să atrag cât mai mulți urmăritori, eu nu îmi evaluez valoarea în baza acestor numere; eu fac ce sunt ghidat să fac, indiferent că sunt 5 oameni care mă ascultă sau sunt zeci de mii de oameni. Eu i-am spus „Da” lui Dumnezeu și am făcut aceste lucruri și atunci când nu erau dispuși să mă asculte decât vreo câțiva oameni. Pentru mine nu a contat câți mă asculta; dacă Dumnezeu mi-a zis „Fă asta!”, am făcut.

Dacă tu vrei să ajungi la nivelul la care sunt eu acum, începe prin a face ceea ce-ți cere Dumnezeu și atunci când nu-ți dau like/ nu te ascultă decât o mână de oameni și continua să o faci, indiferent câți oameni sunt dispuși să asculte ce spui.

Adevăratul succes nu vine din recunoașterea/ validarea obținută din exterior, nu vine din nivelul de atenție publică ce ți se acordă; nu mai fiți dispuși să faceți orice ca să ieșiți în evidență, ca să crească numărul de like-uri/ aprecieri/ următori/ vizualizări! Funcționați în integritate și avansați în ritmul care este potrivit pentru voi, în ritmul în care sunteți ghidați să avansați. Nu mai cerșiți atenția/ laudele/ validarea celorlalți!

Adevăratul succes vine atunci când tu spui „Da” la orice îți cere Dumnezeu să faci, atunci când îți cere să faci.” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


„Nu ai nevoie de un titlu, nu ai nevoie de o funcție, nu ai nevoie de un ONG, nu ai nevoie de bani mulți ca să servești Binele comun. Tot ce ai nevoie este să vrei să faci asta și să te uiți în jur. Vei găsi nenumărate modalități în care tu, de unul singur, cu posibilitățile tale actuale, să poți ajuta. Și apoi, pe parcurs, dacă te vei simți ghidat, vei aduna în jurul tău un număr mai mare de oameni care vor să ajute, vei înființa o asociație/ fundație. Dar ca să începi nu e nevoie decât de un singur om: tu.

Ce te simți ghidat să faci pentru a servi Binele comun? Ce te impresionează, ce te motivează, ce te pasionează?

Dumnezeu nu te-a creat pentru ca tu să-ți construiești o carieră profesională care să-ți asigure niște câștiguri mari, care să-ți asigure o viața confortabilă și un statut social care să-ți măgulească egoul. Dacă ăsta este pentru tine „succesul”, înseamnă că ești încă prins în programarea la care ai fost supus.

Dumnezeu nu este interesat ca tu să te concentrezi pe cariera ta, să-ți faci un țel din a câștiga cât mai mulți bani și apoi, când vei avea bani mulți, eventual să donezi diverse sume în scopuri caritabile. Nu despre asta este vorba.

Nu ai nevoie să aduni o avere ca să servești Binele comun. Nu e nevoie să înființezi un ONG și să adunci bani să construiești un spital, ca să servești Binele comun. Dacă poți să faci asta, excelent, dar nu toată lumea este menită să facă asta. E suficient ca din salariul pe care-l ai acum să oferi ceva de mâncare unor oameni care nu au ce mânca.

Nu ai nevoie de o organizație/ fundație, de sume mari și de un comitet care să decidă ce proiecte susțineți, pentru a servi Binele comun. Nu e nevoie decât de tine și de dorința ta de a face asta, în limita posibilităților pe care le ai azi.

Poți să oferi un sandwich și niște apă unui om al străzii pe lângă care treci zilnic în drum spre serviciu?

„Am auzit o mulțime de lucruri despre oameni ai străzii care au strâns bani mulți din cerșit! Poate că e o înșelătorie, poate el are bani mai mulți ca mine!”

Nu contează; dacă este o înșelătorie, asta este între el și Dumnezeu. Dar dacă nu este o înșelătorie? Dacă acel om chiar nu are ce mânca? Poți să treci zilnic pe lângă el și să-l ignori, deși îți poți permite să-i dai din când în când ceva de mâncare?” (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan


- ”Cum să devii milionar?”

”Întrebarea aceasta este greșită deoarece, dacă un om visează să devină milionar si doar asta conteaza pentru el, atunci el trebuie deloc să devină milionar.

Dacă scopul principal este o anumită sumă de bani, o anumită funcție, care, în subconștientul omului, se reduce la sensul vieții atunci, în momentul în care el obține suma de bani dorită, funcția sau bunurile la care el a visat, iar scopul i s-a îndeplinit, se declanșează un program de autodistrugere și omul moare sau începe să fie să fie grav bolnav. (!!!)

Sa fie deloc milionar sau sa aibe deloc banii, va fi o salvare pentru el si putini inteleg acest lucru.

De aceea, în momentul în care un om visează doar la bogăție atunci, pur și simplu, el are deloc voie să aibă această bogăție.

Eu demult am scris – apropo, statisticile confirma acest lucru, eu mă conving de fiecare dată de acest lucru, nu demult mi s-a spus că oamenii care au câștigat la loterie, care au dobândit o sumă considerabilă de bani încep să aibă necazuri, să li se destrame familiile, să aibă probleme de destin până la aceea că copiii mor.

De ce?

Pentru că banii sunt un echivalent al energiei interioare.

Dacă aveți puțină energie, atunci a avea bani este o catastrofă pentru dumneavoastră.

Dacă aveți puțină energie, o cantitate mică de bani înseamnă posibilitatea de a fi fericit.

O cantitate mare de bani înseamnă probleme mari.

Dacă aveți o cantitate mică de bani, atunci dumneavoastră îi stăpâniți.

Dacă aveți o cantitate mare de bani, banii vă stăpânesc.

Dumneavoastră începeți să lucrați pentru ei și să depindeți de banii dumneavoastră: cum să păstrați, cum să înmulțiți, cum să pierdeți deloc banii.

Scopul pe care trebuie să îl aibă fiecare om nu este cum să devină un milionar ci cum să devină un om de success, iar un om de succes, înseamnă deloc doar banii.

Nu se poate să măsori doar în bani noțiunea de fericire și bunăstare.

Prin urmare, este mai important să fii un om de success.

Iar la baza a ceea ce noi numim un om de success se află acel om pe care noi îl vom numi o personalitate armonioasă.

Dacă sunteți o personalitate armonioasă, veți avea și success și, în principiu, veți dobândi atâția bani cât aveți nevoie nu dumneavoastră personal, ci câți este nevoie pentru bunăstarea dumneavoastră, a urmașilor și a familiei dumneavoastră.

În Orient, există o expresie bună:

„Scopul principal, sensul vieții omului trebuie să treacă dincolo de limitele vieții”.

Cu alte cuvinte, scopul trebuie să fie destul de mare ca să nu-l atingeți în această viață.

Scopul principal este apropierea de Creator - dezvoltarea sufletului.

Dacă acesta este scopul nostru principal atunci, dacă avem bani, noi nu ne vom lipi cu sufletul de ei, nu vom deveni agresivi și nu ne vom îmbolnăvi și muri.

Cu alte cuvinte, banii mulți înseamnă o încercare și o responsabilitate mare si banii trebuie deloc să fie un scop, ci un mijloc.

Cu cât aceștia sunt un mijloc pentru un om, cu atât el îi va avea.

Noi avem în viață ceea ce putem să pierdem.

Dacă noi putem deloc să pierdem un lucru atunci, pur și simplu, ni se va lua deloc da lucrul respectiv.

De aceea, cu cât omul poate să facă un sacrificiu, să-și pună în ordine în mod corect sistemul priorităților, cu cât el are mai multă energie interioară, forță, perseverență în urmărirea unui scop – apropo, perseverența în urmărirea unui scop este un semn al unei energii interioare ridicate – cu atât acest om va avea success!” (S.N. Lazarev )

"Cele mai multe femei au fost programate la modul subtil, fiind învățate că trebuie să se pună pe ultimul loc în ordinea priorităților, așa cum a fost ea stabilită de societatea patriarhală... Ele au acceptat tacit că nevoile lor - indiferent dacă era vorba de nevoi fizice, emoționale, mentale sau spirituale - erau cele mai puțin importante în familie și în ierarhia socială.

Cele mai multe dintre noi s-au conformat în tăcere.

Cele mai multe dintre noi au crezut că e “de datoria noastră”, a femeilor, să ne punem pe ultimul loc.

Cele mai multe dintre noi au jucat rolul martirului și s-au sacrificat pentru alții.

Cele mai multe dintre noi nu au pus niciodată la îndoială această stare de fapt.

Nenumărate femei cu inimile rănite au jucat acest rol de martir toată viața lor, de milenii. Noi am încercat să-i facem fericiți pe toți cei din jurul nostru. Am considerat că este responsabilitatea noastră să le facem pe plac altora, renunțând la propriul nostru adevăr, la nevoile și dorințele proprii, din dorința de “a fi bine”, într-o încercare de “a trăi în bună înțelegere”.

De-a lungul timpului, noi, femeile, am încercat să fim fericite făcându-i pe toți ceilalți fericiți. Dacă ceilalți erau fericiți, simțeam că ne-am jucat perfect rolul și că astfel, puteam să ne considerăm și noi fericite.

Pentru o vreme am fost mulțumite că persoanele dragi au nevoie de noi. Am crezut că dacă au nevoie de noi o să ne simțim apreciate, acceptate și iubite. Tot ce ne doream era o validare a valorii noastre, venită din partea celor ale căror nevoi le-am pus mai presus de nevoile noastre.

Dar a fost un preț uriaș de plătit, pentru că simțeam un gol interior, o amorțeală întunecată... O amorțeală pe care nici măcar nu puteam să o identificăm, pentru că ea a fost mereu acolo, distrugându-ne pe tăcute respectul de sine, demolându-ne puțin câte puțin puterea personală, închizându-ne încetul cu încetul inimile.

Noi am încercat cu îndârjire să umplem acest gol interior care apăruse ca urmare a faptului că ne-am neglijat nevoile și dorințele proprii, că ne-am negat/ ignorat propriul adevăr și că am acceptat să trăim zi de zi în acest fel. Am încercat să umplem acest gol interior preocupându-ne și mai mult de binele celorlați, concentrându-ne și mai mult pe nevoile și dorințele lor, în speranța că fărâmele de iubire primite din partea acestora ne vor fi de ajuns și în sfârșit, ne vom simți și noi împlinite, fie și pentru o perioadă scurtă de timp.

Noi n-am înțeles, nu ne-am dat seama că, de fapt, acest gol era provocat de lipsa de IUBIRE. Noi am dat mereu de la noi - am dat atât de mult, încât rezervoarele noastre s-au golit.

Aceasta e durerea ascunsă din istoria Femininului, care a fost gravată în paginile timpului, în societatea patriarhală a Pământului.

Vremurile se schimbă acum. Femeia și-a recuperat și asumat puterea personală. Ea s-a ridicat în toată gloria ei și în cele din urmă, a înțeles că golul pe care îl simte în interiorul ei nu poate fi umplut decât din interior.

Ea nu mai pune nevoile altora deasupra nevoilor proprii. Ea își rostește adevărul cu grație. Își urmeaza calea sigură pe ea, acceptând doar ceea ce rezonează cu ea și ce o onorează.

Și în acest fel, Femeia nu se schimbă doar ea însăși - ea schimbă lumea. Nu-și mai dorește ca ceilalți să aibă nevoie de ea, ca să se simtă validată; a plătit un preț prea mare atunci când își baza fericirea proprie pe fericirea altora, așa că în cele din urmă, a decis să se pună pe ea însăși pe primul loc în ordinea priorităților sale."

Sursa: Karen Star

În societatea în care trăim cei mai mulți oameni sunt interesați cum să câștige cât mai mulți bani – aceasta este prioritatea lor, asta cred ei că îi va face să se simtă fericiți/ împliniți. Oamenii care vânează banii nu înțeleg ce contează cu adevărat în viață, ce te face cu adevărat fericit/ împlinit. Ei fac eforturi mari și uneori ajung să-i manipuleze și să-i înșele pe alții, ca să obțină ceva ce Dumnezeu le-ar pune în palmă, dacă ei s-ar concentra asupra împlinirii Menirii lor.

Eu am căutat în Biblie și n-am găsit acolo niciun om care a făcut Lucrarea lui Dumnezeu la un nivel înalt și care să fi făcut o prioritate din a câștiga cât mai mulți bani. Dumnezeu folosește pentru Lucrarea Sa la un asemenea nivel oameni care îi sunt dedicați Lui, nu banului.

Dacă faci o prioritate din împlinirea Menirii tale, dacă urmezi ghidarea divină, Dumnezeu îți va aduce la momentul potrivit oamenii potriviți și resursele necesare, Dumnezeu îți va deschide ușile potrivite și te va plasa în anturajele potrivite.

Pe Dumnezeu nu-l deranjează faptul că tu faci/ ai bani; problema este dacă pentru tine banii sunt prioritatea nr. 1.

Tu investești în mod constant timp și energie în a face bani, dar nu ai timp să comunici cu Dumnezeu zile și săptămâni la rând.

Tu investești în mod constant timp și energie în a face bani, dar copiii tăi nu apucă se te vadă cu zilele sau chiar săptămânile, sunt crescuți de Netflix, Youtube și Disney+.

La un moment dat în viață ai căpătat convingerea (eronată) că banii sunt mai importanți decât timpul petrecut cu copiii tăi. Și faptul că îți permiți să-i duci într-o vacanță la Disneyland te face să crezi că ai compensat pentru tot acel timp în care ai fost absent în cursul anului, pentru tot acel timp în care nu au auzit cuvinte de iubire de la tine, nu au primit îmbrășisări de la tine, în care nu i-ai ajutat să se ridice atunci când au căzut.

Unii dintre voi cred că au făcut ceva nobil pentru că au ales să facă bani, nu să fie aproape de copiii lor – „Am făcut-o pentru copiii mei!”. Nu, ai făcut-o pentru bani.

Eu vă spun că v-ați stabilit în mod greșit prioritățile.Copiii voștri sunt mai importanți decât banii. Căsnicia voastră este mai importantă decât banii. Și peste 10-15 ani vei constata că toți banii pe care i-ai făcut fiind absent de acasă au dus la destrămarea familei tale și la înstrăinarea copiilor tăi; toți acei bani nu-ți mai folosesc la mare lucru.

Dumnezeu vă spune că banii nu trebuie să fie niciodată prioritatea voastră, ei trebuie să fie un rezultat al alegerilor care vizează împlinirea Menirii voastre.

Concentrează-te pe a folosi Darurile pe care ți le-a dat Dumnezeu, pentru a servi Binele comun, iar rezultatul este că vei da roade.

Viața asta nu este despre bani, este despre împlinirea Menirii voastre. De ce credeți că oameni care au milioane de dolari în bancă ajung să se sinucidă?

Dacă faci din bani prioritatea ta nr. 1 în viață vei da roade putrede.

Locul cel mai nefast în care să fii este acela în care Dumnezeu nu este cu tine.

Cea mai bună alegere pe care o poți face este să mergi acolo unde îți spune Dumnezeu să mergi, unde Dumnezeu merge cu tine. (Michael Todd)


,,Nu te mai considera sărac, nu mai spune că nu ai, că nu este suficient. Pentru că dacă trăiești declarând sărăcia, sărăcie este ceea ce primești.

De asemenea, scapă de acest obicei prost de a juca rolul victimei. Nu vei deveni niciodată mai bine făcând asta.

Primul lucru pe care trebuie să-l schimbi este CONCEPTUL DE SINE. Nu ești sărac, ești doar într-un impas. Banii vor veni, îi vei avea. Dar mai întâi trebuie să obții o nouă stare de spirit. Amintește-ți că starea ta financiară este doar o reflectare a stării tale mentale... așa că dacă în mintea ta vezi bani, vezi oportunități, vezi progres, în curând acest lucru se va reflecta în viața ta.

Al doilea lucru de îmbunătățit este evaluarea ta. Nu te mai mulțumi cu lucrurile mici, fii mare.

Al treilea lucru de îmbunătățit este limbajul tău. Schimba-ți cuvintele. Sunt oameni care vorbesc despre sărăcie și boli toată ziua. Dacă observi, acestea sunt expresii care devin semințe pentru ce urmează.

Schimbă-ți cuvintele, modul de a gândi.

La întrebarea cum ești, răspunde cu atitudine: „Sunt bine”. „Merg cu toată puterea înainte”, „Excelent”. Fii pozitiv.

Cuvintele tale creează o nouă vibrație." (Giusepe Cippriani)


O mulțime de oameni au făcut un idol din bani. Ei au o viață pe care o urăsc, care îi distruge încetul cu încetul, dar nu fac nicio schimbare, pentru că acel gen de viață le oferă câștiguri financiare importante. Ei merg în fiecare zi la un serviciu pe care îl urăsc, lucrează cu oameni pe care îi detestă, pentru a câștiga mulți bani. Acea viață îi distruge, dar ei continuă în același stil, pentru bani.

Cunosc oameni foarte bogați care sunt în depresie. Faptul că ai mulți bani nu face decât să scoată și mai puternic la suprafață ceea ce este în interiorul tău. Faptul că ai mai mulți bani nu te schimbă, ci doar arată mai clar ce fel de om ești. Dacă ești un mincinos, faptul că ai bani mulți nu te va face un om onest, ci te va face să spui minciuni și mai mari decât cele pe care le spuneai când aveai bani puțini.

Dacă tu spui că ai credință în Dumnezeu și că trăiești în baza unor principii spirituale, dar încă faci un idol din bani, nu ai cu adevărat credință în Dumnezeu.

Da, banii sunt importanți, poți face o mulțime de lucruri din ei, sunt un instrument util, dar dacă pentru tine banii sunt cel mai important lucru, dacă tu îți găsești fericirea/ împlinirea în faptul că ai mulți bani, dacă tu îți extragi valoarea din banii tăi, ai o mare problemă.

Dacă Dumnezeu le-ar da de ales între o stare de bucurie sufletească și 100.000 de dolari, o mulțime de oameni ar alege a doua variantă.

Banii sunt un instrument, nu faceți din ei stăpânul vostru!

Nimeni nu poate servi la doi stăpâni. Nu puteți fi serviciul lui Dumnezeu și în același timp, banii să fie prioritatea voastră nr. 1.

Sunt oameni care cred că n-au nevoie de Dumnezeu dacă au suficient de mulți bani. Ei gândesc ceva la modul: „Dacă am atât de mulți bani, de ce să mă mai rog pentru un lucru, când pot să-l cumpăr direct? Dacă am mulți bani, pot să fiu un mic Dumnezeu”.

Și o mărturisire: a fost o vreme în care eu am gândit la modul „O să lucrez ca producător muzical, o să fac bani mulți și apoi, după ce m-am asigurat din acest punct de vedere, o să fiu pastor și o să le vorbesc oamenilor despre Dumnezeu".

Sunt alții care gândesc la modul „Doamne, dă-mi șansa să fac bani mulți și după aceea o să Te servesc cu credință!”.

Dacă facem din bani Dumnezeul nostru, acest fals Dumnezeu ne promite identitate, stabilitate, siguranță, statut social, influență, fericire, dar în realitate el nu poate oferi nimic din toate acestea. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan

Când tu faci ceea ce îți cere Dumnezeu să faci, când ești în ascultare, Dumnezeu o să te răsplătească pentru credința ta, va revărsa binecuvântări asupra ta, iar acestea vor fi inclusiv în bani. Dar asta presupune ca tu să știi foarte clar cine este pe locul I în viața ta: Dumnezeu, nu banii.

Soluția la toate problemele din viața ta nu este reprezentată de bani; Dumnezeu este soluția. Da, banii pot fi de ajutor, dar dacă stai și te gândești, cum ai ajuns în acea situație dificilă? Nu cumva ai făcut niște alegeri care nu erau aliniate cu Dumnezeu?

Tu poți folosi banii ca să rezolvi problema, dar vei avea o altă problemă, dacă nu începi să-ți faci alegerile în aliniere cu Dumnezeu.

Am citit despre o discuție interesantă pe tema „Care este cel mai valoros lucru pe lumea asta, din punctul tău de vedere?”

O mulțime de oameni ar spune „banii”.

Și cineva a făcut următorul comentariu: „Banii nu sunt cel mai valoros lucru din lumea asta, nu sunt nici măcar în top 3 al celor mai valoroase lucruri. Dacă îți dau astăzi un milion de dolari, dar asta ar implica să mori mâine, ce ai alege, banii sau viața ta?

Dacă îți dau astăzi un milion de dolari, dar asta ar implica să fii bolnav tot restul vieții tale, de azi înainte, ce ai alege, banii sau sănătatea ta?

Dacă îți dau astăzi un milion de dolari, dar asta ar implica ca mama ta să moară mâine, ce ai alege, banii sau viața mamei tale?”.

Înțelegeți să sunt lucruri mai importante decât banii?

Unii dintre voi munciți de vă spetiți pentru bani și din cauza asta nu ajungeți la recitalul copiilor voștri. „O fac pentru ei!” Nu știu cum să îți spun, dar copiii tăi au nevoie de mai mult decât haine, încălțăminte, jucării și vacanțe. Au nevoie de timp de calitate alături de tine, au nevoie să vorbești cu ei, să-i îmbrățișezi, să le spui că îi iubești, să-i consolezi când sunt triști.

Banii nu sunt cea mai înaltă formă de recompensă pentru munca ta. Sentimentul de împlinire sufletească este cea mai înaltă formă de recompensă.

Eu am avut parte de situații în care am primit pentru diverse activități sume mari de bani. Și vă spun din proprie experiență: atunci când încasezi un cec gras, bucuria ține circa 48 de ore. După aceste 48 de ore vei vedea că toate problemele pe care le aveai înainte de a încasa acei bani au rămas în viața ta, că îngrijorarea, anxietatea, tristețea, durerea, singurătatea, etc sunt tot acolo.

Și vă mai spun ceva: unele dintre lucrurile care mi-au oferit un sentiment de împlinire sufletească extraordinar le-am făcut gratis, nu am fost plătit pentru ele. Aceste momente sunt unele în care Dumnezeu te binecuvântează din belșug, în care inima ta este plină de Iubire; dacă tot ce vă interesează este câți bani câștigați de pe urma a ceea ce faceți pentru alții, nu veți experimenta niciodată astfel de momente.

Cele mai extraordinare momente ale vieții tale pot veni nu dintr-o activitate prestată și plătită, ci dintr-o simplă discuție cu cineva aflat în mare necaz, când Dumnezeu te folosește pentru a-i transmite acelui om un mesaj care-i atinge inima și vezi ce efect au cuvintele tale asupra sa. Dacă nu ați experimentat niciodată așa ceva nu știți ce ați pierdut.

Unii dintre voi v-ați auzit Chemarea de acum 20 de ani, dar ceea ce vă cerea Dumnezeu să faceți nu se plătea bine, așa că ați ales o slujbă pe care o urâți, în care stați de 20 de ani pentru bani. De 20 de ani refuzați să lucrați cu Dumnezeu, de 20 de ani alegeți banii. De 20 de ani faceți un idol din bani. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan

Dacă faci ceea ce-ți cere Dumnezeu să faci, El îți va oferi resursele potrivite, la momentul potrivit.

Nu te mai concentra asupra banilor, concentrează-te asupra împlinirii Menirii tale! Nu te mai concentra asupra banilor, concentrează-te asupra servirii Binelui comun! Nu te mai concentra asupra banilor, concentrează-te asupra alegerii de a fi o binecuvântare în viața altora!

Atunci când te concentrezi asupra lucrurilor potrivite, resursele potrivite vor curge către tine, la momentul potrivit.

Când Dumnezeu împarte resursele, caută oameni care împart cu ceilalți ceea ce au, care atunci când sunt binecuvântați de Dumnezeu cu ceva, îi binecuvântează, la rândul lor, pe alții. Dar cei mai mulți oameni nu fac asta.

Simplul fapt că spui că ai credință în Dumnezeu, că te rogi din când în când și poate mergi la biserică din când în când nu este destul; este doar un pas. Dumnezeu îți va cere la un moment dat să faci niște lucruri și atunci se va vedea care este nivelul credinței tale și dacă ești dispus să-L asculți.

E ușor să spui că ai o relație cu Dumnezeu, să spui „Facă-se Voia Ta!”, dar acestea sunt doar vorbe goale, dacă nu faci ceea ce îți cere Dumnezeu, atunci când îți cere. Ești dispus să faci ce-ți cere Dumnezeu, chiar și atunci când nu-ți convine, când ai de pierdut dintr-un anumit punct de vedere, când ești ironizat/ criticat/ atacat/ marginalizat?

Dumnezeu îți va cere să faci niște lucruri pe care tu le vei percepe ca fiind niște „sacrificii” și atunci se va vedea cât de mare este credința ta în El.

O mulțime de oameni care spun că au o relație cu Dumnezeu sunt doar la stadiul de vorbe, nu sunt dispuși să facă sacrificii pentru a-L servi pe Dumnezeu. (Michael Todd) Traducerea Mihaela Dan

Noi avem tendința să ne uităm la aspectele superficiale ale unor obiecte/ persoane, nu ne luăm timp să le VEDEM în profunzime.

Dumnezeu își ia tot timpul de care are nevoie pentru a face o Lucrare de excepție în interiorul vostru. Puteți accepta asta atunci când sunteți ținuți în întuneric mai mult decât ați vrea, când nu mai vedeți luminița de la capătul tunelului, când simțiți că nu mai puteți duce toate acele lovituri pe care le primiți una după alta și vă întrebați dacă nu cumva Dumnezeu a uitat de voi?

Nu, n-a uitat. El este acolo, lângă voi. Dar încă mai este de lucrat asupra voastră, încă mai aveți de înțeles/ învățat ceva în acea etapă. De aceea vă lasă atât de mult în acel întuneric.

Voi dați atâta atenție aspectelor exterioare și atât de puțină atenție celor interioare!

Tot ce adunați în această viață veți lăsa aici, când veți pleca Dincolo. Toți banii, mașinile, casele, funcțiile, titlurile, toate realizările profesionale le veți lăsa aici. Veți pleca din această lume exact așa cum ați venit pe lume: goi.

Și după ce veți pleca, altcineva vă va cheltui banii, altcineva vă va folosi mașina, altcineva va locui în casa voastră, altcineva va ocupa funcția voastră. Altcineva va beneficia de toate acele lucruri pentru care v-ați zbătut atât de mult. (TD Jakes) Traducerea Mihaela Dan

Aveţi grijă să nu rămâneți blocați în ideea că abundenţa voastră (sau ceea ce numiţi „succesul” în viaţă) va veni din ceea ce FACEŢI. Nu va veni de acolo. Iar dacă nu aţi învăţat încă asta, Viaţa vă va învăţa. Abundenţa voastră va veni din ceea ce SUNTEŢI.

Atunci când încercăm să trăim la modul integru trebuie să încetăm să ne concentrăm pe A FACE şi să ne concentrăm pe A FI, este necesar să intrăm în contact cu acea parte profundă din noi care ştie Cine suntem cu adevărat.

Lămuriţi-vă ce înseamnă „abundenţa”. Şi DACĂ sau CÂND decideţi să împărtășiți din abundenţă cea mai măreaţă parte a voastră (Esența voastră) cu toți cei ale căror vieţi le atingeţi, atunci viaţa voastră se va schimba.

Eu credeam că „abundenţa” are de-a face cu obiectele, cu cantitatea de obiecte/ bunuri pe care le aveam.

Adevărata abundenţă nu are nicio legătură cu ceea CE AM, are legătură cu ceea CE SUNT. Şi am constatat că atunci când îmi împărtăşesc din plin abundenţa fiinţei mele cu cei din jur, tot ce am căutat vreodată să am vine la mine în mod automat, fără ca măcar să mai încerc să obțin acele lucruri.

Poţi să oferi într-o formă şi-ţi va veni sub altă formă, dar nu are cum să nu vină înapoi la tine.

(Neale Donald Walsch, “Mic tratat despre Viaţă”) Traducerea Mihaela Dan

Despre Bunele Maniere, Bogatie si datoriile financiare

Banii sunt energie magnetica pura de la Dumnezeu, insa pe Pamant acum, sunt energii dark, intunecate atasate tuturor banilor.

De aceea este vital sa-i purificati de fiecare data cand ii primiti.

Daca ati castigat la Loto este 'musai' si mega obligatoriu sa purificati acei bani, care au atasati de ei energii de disperare, frica si constiinta saraciei. Acele energii doar distrug, de aceea toti cei acre au castigat si au avut nivel jos al constiintei, au risipit banii si au avut marete ghinioane, afectiuni fizice si chiar exitus.

Totul este energie si ni se cere sa fim aware. Energiile dark distrug, doar. Daca ati primit mosteniri, la fel. Daca aveti blocaje finaciare pot fi blocaje de bla.ck majicus sau blesteme din neam. Multe cauze pot bloca banii, unii stiu deloc, cred deloc si ideea cea mare este sa crezi deloc in limite si blocaje , ci sa le Inlaturi, stiind ce este si crezand in Forta Suprema Dumnezeu.

Integritatea genereaza bogatia si succesul. Furtul de orice fel reprezinta o incalcare a legii bogatiei si veti intra in pierderi majore si plati karmice heavy.

Lipsa onorarii promisiunilor va blocheaza fluxul prosperitatii.

Orice forma de imprumut financiar este de nedorit daca este facut din spatiul plin de frica si atasament al celui care ofera banii.

Energetic acea vibratie nedorita va blocheaza in a va genera bogatia.

Daca in schimb persoana binevoitoare va daruieste ajutorul si exercita deloc presiuni sa-i platiti inapoi, aproape uitand de acei bani, doar asa va poate ajuta energetic.

Daca constant simtiti presiuni sau primiti mesaje, mai ales daca sunteti in imposibilitatea de a plati inapoi , din 'n' motive, acolo energia aia a constiintei saraciei al celui care v-a imprumutat va afecteaza bogatia si noile resurse.

De asemenea, daca aveti plati active, contracte asumate, lucrari diverse, este nobil si foarte benefic pentru bogatia voastra prezenta si viitoare sa le platiti si achitati.

Orice neplata a ceea ce ati stabilit, mental, verbal , promisiune de plata sau prin oricare alt tip de contract, o sa genereze karma, adica blocaje de tot felul in sfera financiara. Daca intotdeauna cumparati de la second hand, aveti o problema cu frica financiara si limita si aveti deloc respect de sine, pentru ca alegeti sa purtati ceea ce a purtat altcineva. Este si periculos energetic sa porti haina altuia, stii deloc ce blesteme sau magii dark avea pe el si tu le preiei prin haina purtata, pentru ca ele se curata deloc din tesatura aia, doar cu apa si dero.

Daca ati invitat o prietena la o cafea, cico, limonada sau la un fine dining (*fine dining refers to a restaurant experience that is of a higher quality and greater formality compared to the experience at a casual dining restaurant. The atmosphere of a fine dining establishment is usually more elegant, and the food is served in a more formal way),

regula etichetei inalte educationale este sa PLATITI.

Cel care invita, PLATESTE.

Daca calculezi al leu nota de plata, 50% si alte idei fixe, acolo este constiinta saraciei si zgarcenie, deloc elegante.

Mai bine stai acasa, daca ai deprins deloc GENEROZITATEA. Invata codul bunelor maniere, basic.

Cei Generosi sunt Bogati. Intrarile financiare reprezinta iesirile financiare. Facti va rog platile cu BUCURIE si veti Magnetiza BANII.

Fiti Generosi, fiti Generoase, pentru ca voua va DARUITI. Zgarcenia este deloc nobila si va mentine in saracie. Frica aia si calculele alea meschine, va mentin in constiinta saraciei.

Repet, iesirile prin plati = Intrari financiare din surse stiute si nestiute. Este o lege basic a bogatiei. Imaginati-va ca semnati cecuri, atucni cand semnati platile online sau la ghiseu. Voi va platiti voua, banii aia vin inapoi, daca veti face platile cu bucurie si veti fi RECUNOSCATOARE Banilor platiti.

Orice plata facuta cu bucurie MAGNETIZEAZA Bogatia. Multumiti Banilor, pentru ca va permit sa mergetic la un SPA sau intr-o vacanta sau la cina fancy sau oriunde, singura sau cu prietenele sau cu iubitul.

Daca intotdeauna cumparati de la second hand, aveti o problema cu frica financiara si limita si aveti deloc respect de sine, pentru ca alegeti sa purtati ceea ce a purtat altcineva. Este si periculos energetic sa porti haina altuia, stii deloc ce blesteme sau magii dark avea pe el si tu le preiei prin haina purtata, pentru ca ele se curata deloc din tesatura aia, doar cu apa si dero.

Daca preferati doar reducerile si le vanati, asteptati doar gratuitati, iarasi aveti o problema de constiinat saraciei. O puteti integra, aducand echilibru in viziune, in a va bucura de gratuitati si reduceri, dar si de preturile fara reduceri.

Sa existe deloc limite si frici subliminale, de nici un fel, in nici o arie a vietii, mai ales in cea financiara, despre asta este viata aici. (Carmen Meera)

Prezența în preajma noastră a oamenilor care sunt evoluați spiritual poate să ne dea un gen de „dependență” - nu în sensul negativ al cuvântului, ci în sensul că am vrea să petrecem cât mai mult timp în preajma lor, pentru că ne dau o stare de bine/ grație. Energia lor este irezistibilă.

Ca atare, dacă întâlniți oameni de acest tip sau o comunitate de oameni de acest tip, profitați și petreceți cât mai mult timp cu ei, alimentați-vă cu acea energie de vibrație înaltă, încarcați-vă cu Lumină stând în preajma lor!

Dacă mergeți la un restaurant/ o pizzerie/ o cafenea unde există o energie frumoasă, care vă face să vă simțiți bine, continuați să mergeți acolo; dacă însă constatați că angajații sunt tratați foarte urât de patron sau ei se comportă urât cu clienții, că sunt nepoliticoși, nu mai mergeți acolo.

Eu, unul, dacă am de ales între a mânca ceva de nota 9 într-un restaurant în care patronul se comportă foarte urât cu angajații și cu clienții, și a mânca ceva de nota 8 într-un restaurant în care toată lumea este binevoitoare și politicoasă, prefer a doua variantă. Dacă mâncarea este de nota 9, iar comportamentul de nota 1, prefer să merg în altă parte ca să mănânc.

Alegeți Iubirea, susțineți cu prezența/ banii/ energia voastră Iubirea. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan

"Acordul relației corecte si echilibrate

1. Eu sunt liberă. Tu ești liber. Noi suntem parteneri și nu robii unul altuia. Noi nu ne obligăm unul pe celălalt să renunțăm la job-uri, prieteni, hobby-uri și să punem totul pe altarul jertfirii a relației. Fiecare dintre noi are o lume a sa, indiferent dacă suntem împreună.

2. Eu nu sunt ideală, tu nu ești ideal. Eu știu că fiecare om are neajunsuri. Și dacă eu ți le accept pe ale tale atunci eu mă aștept că și tu le vei accepta pe ale mele.

3. Eu te iubesc, te respect și te vreau. Tu mă iubești, mă respecți și mă vrei. Dacă undeva este un gol de tipul “te iubesc - te respect” dar nu te vreau sau “Te respect - te vreau” dar nu te iubesc înseamnă că tu nu ești omul meu și noi trebuie să ne eliberăm unul pe celălalt.

4. Eu pot vorbi cu tine tot. Tu poți vorbi cu mine tot. Noi nu avem teme interzise. Și chiar dacă ți-a plăcut altă femei vino și spune-mi și noi vom găsi o soluție împreună.

5. Eu am încredere în tine. Tu ai încredere în mine. Eu nu te sun de 1000 de ori cu întrebări “unde ești și cu cine” și cer același comportament și în raport cu mine.

6. Dacă noi avem înțelegerea că relația noastră este un sistem închis, atunci fiecare are obligația să păstreze credința și fidelitatea pentru a nu face rău celuilalt și sinelui.

7. Eu sunt fericită, tu ești fericit. Noi ne-am întâlnit să ne împărtășim bucuriile, stările pozitive, experiențele, cunoștințele și nu pentru a ne pansa rănile și a ne vindeca traumele.

8. Noi nu ne supunem violențelor (de orice fel inclusiv verbal, moral, emoțional) și a umilințelor. Relația pentru noi nu este prilej pentru autoafirmare prin negativ.

9. Eu am vocația și pasiunea mea. Tu ai vocația și pasiunea ta. Eu îmi realizez planul și tu îți realizezi planul. Noi ne ajutăm reciproc în acest proiect. Sau cel puțin nu ne încurcăm. Creșterea fiecăruia în parte este responsabilitatea personală și parțial a celuilalt partener.

10. Eu am o relație cu tine. Tu ai o relație cu mine. Deciziile și alegerile le luăm împreună noi doi. Oricare alte terțe persoane, cum sunt părinții, prietenii, vecinii, profesorii, dascălii etc nu au nici un fel de împuternicire pentru a lua deciziile noastre."

Sursa: Oksana Ionascu

Dacă un bărbat nu este suficient de matur ca să fie capabil să-ți VADĂ valoarea de dincolo de aspectul tău fizic, dacă nu este capabil să VADĂ ce este în inima ta, nu este potrivit pentru tine.

O mulțime de bărbați se uită la femei, dar nu le VĂD cu adevărat, tot ce văd/ îi interesează pe ei este aspectul fizic al acestora.

Dacă o femeie nu este suficient de matură ca să fie capabilă să îți VADĂ valoarea de dincolo de aspectul tău fizic, să VADĂ ce e în inima ta, nu este potrivită pentru tine.

Dacă o femeie nu este capabilă să vadă decât aspectul tău fizic și portofelul tău, nu este potrivită pentru tine. (RC Blakes) Traducerea Mihaela Dan

Întrebați-vă pe voi înșivă: „Dacă eu intru într-un fel în posesia unei sume mari de bani, ce aș face cu acei bani?”.

Mulți oameni ar răspunde că și-ar cumpăra o casă mai mare, o mașină nouă, un iaht, etc.

Opinia mea este următoarea: dacă tu ai o mulțime de bani și ți-ai cumpărat o mulțime de lucruri și mori mâine, nu ai nimic. De ce? Pentru că nu există nicio persoană care să fie recunoscătoare pentru ceva ce ai făcut pentru ea cât ai trăit.

Dacă nu există nicio persoană care să fie recunoscătoare pentru modul în care i-am atins viața, înseamnă că viața noastră nu a meritat să fie trăită. Dacă nimeni nu spune în urma ta „Mulțumesc pentru că ai făcut parte din viața mea!”/ „Mulțumesc pentru că ai existat!”, viața ta nu a meritat să fie trăită, indiferent câți bani și câte bunuri ai avut.

Dacă eu plec de pe Pământ și tot ce au de spus oamenii în urma mea este că am avut o mașină frumoasă și din ce au văzut din stradă, și casa mea era frumoasă, înseamnă că nu mi-am trait viața în cel mai benefic mod cu putință.

Dacă însă eu folosesc resursele pe care le am ca să schimb în bine viața altora, am totul, sunt „aranjat” după ce am trecut Dincolo, pentru că o mulțime de oameni sunt recunoscători pentru modul în care le-am atins viața.

Nu vă așteptați la un Rai special pentru oamenii care nu au ajutat niciodată pe nimeni la modul dezinteresat, cărora nu le-a păsat de alții! Șansele voastre de a ajunge în Rai sunt direct proporționale cu numărul oamenilor care sunt recunoscători pentru modul în care voi le-ați atins viața.

Și acum întreabă-te: câtor oameni le-ai oferit un zâmbet, o vorbă bună, un gest de bunătate, o mână de ajutor, un sfat atunci când ți l-au cerut?

Ți-ai împărtășit talentele/ Darurile cu alții? Ai făcut diferența în viața altor oameni?

Și poți să ajuți în nenumărate moduri: prin interacțiune directă, prin faptul că ai oferit bani sau altceva, prin ceea ce postezi pe rețele de socializare, pe site-uri sau în diverse alte moduri.

Cum ar fi dacă Raiul ar fi construit din recunoștința oamenilor care mulțumesc pentru că ați existat în viața lor? Care ar fi situația pentru voi în acest caz?

Și dacă situația nu ar fi prea roză pentru voi, încă mai este timp să reparați lucrurile. Începeți prin a accepta faptul că până acum nu ați fost preocupați de binele celorlalți, de Binele comun, nu vă judecați, iertați-vă pentru acest comportament și acționați altfel începând de azi.

Și dacă deja ați ajutat unii oameni, gândiți-vă dacă nu puteați face mai mult decât ați făcut, gândiți-vă în ce alt mod puteți ajuta.

Înțelegeți că abundența din viața noastră depinde de capacitatea noastră de a oferi.

Dacă aveți probleme din punct de vedere al fluxului abundenței, dacă aveți sentimentul că nu aveți destul, începeți să oferiți mai mult. Așa spargi blocajul energetic care te împiedică să primești. Cei mai mulți oameni fac exact invers, când au impresia că nu au destul…

Nu aștepta până câștigi la loterie ca să începi să oferi și altora din ceea ce ai tu. Este cu atât mai important gestul tău de a oferi, atunci când ai puțin. Și vreau să fie clar: nu spun să oferiți mai mult decât puteți, să rămâneți voi într-o situație dificilă, ci să oferiți atât cât puteți, la nivelul la care sunteți la acel moment.

Este imposibil să practicați bunătatea/ generozitatea și să nu vedeți cum se întâmplă miracole în viața voastră. (Michael Mirdad) Traducerea Mihaela Dan


𝗩𝗮̂𝗻𝘇𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗦𝘂𝗳𝗹𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗕𝗮𝗻𝗶: 𝗨𝗻 𝗖𝗮̂𝘀̦𝘁𝗶𝗴 𝗣𝗲 𝗧𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻 𝗦𝗰𝘂𝗿𝘁 𝗰𝘂 𝗖𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗘𝘁𝗲𝗿𝗻𝗲

În goana după bogăție și succes, unii oameni sunt dispuși să-și sacrifice principiile, integritatea și chiar sufletul. Această metaforă a „vânzării sufletului” pentru bani descrie o realitate dureroasă a societății contemporane, unde valoarea materială primează deseori asupra valorilor morale și spirituale.

𝗦𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀𝘂𝗹 𝗘𝗳𝗲𝗺𝗲𝗿 𝘃𝘀. 𝗣𝗶𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗜𝗱𝗲𝗻𝘁𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶

În centrul acestei dileme stă alegerea între succesul material rapid și integritatea personală. Unii aleg calea compromisurilor, renunțând la principiile și credințele lor în schimbul avantajelor materiale. Această alegere poate aduce succes temporar, dar adesea vine cu un preț imens: pierderea respectului de sine și a identității autentice.

𝗣𝗿𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗦𝗼𝗰𝗶𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗜𝗹𝘂𝘇𝗶𝗮 𝗕𝗼𝗴𝗮̆𝘁̦𝗶𝗲𝗶

Societatea modernă, cu valorile sale adesea axate pe consum și avuție, exercită o presiune enormă asupra individului. Iluzia că fericirea și împlinirea pot fi cumpărate cu bani împinge mulți oameni spre a face alegeri nefericite. Ei pot ajunge să descopere că bogăția materială nu compensează golul lăsat de sacrificarea valorilor și principiilor personale.

𝗖𝗼𝘀𝘁𝘂𝗹 𝗦𝗽𝗶𝗿𝗶𝘁𝘂𝗮𝗹 𝗮𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗽𝗿𝗼𝗺𝗶𝘀𝘂𝗹𝘂𝗶

Dincolo de pierderea integrității și autenticității, vânzarea sufletului pentru bani are și un cost spiritual profund. Indivizii se pot simți deconectați de sinele lor adevărat, de societate și chiar de sensul mai larg al vieții. Această stare poate duce la un sentiment de izolare, depresie și lipsă de scop.

𝗥𝗲𝗲𝘃𝗮𝗹𝘂𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗣𝗿𝗶𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝗥𝗲𝗱𝗼𝗯𝗮̂𝗻𝗱𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗦𝘂𝗳𝗹𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶

Oamenii care realizează că au făcut alegeri greșite au șansa de a-și reevalua prioritățile și de a-și redobândi integritatea. Acest proces presupune adesea sacrificii și decizii dificile, dar este esențial pentru regăsirea păcii interioare și a unui sens autentic în viață.

Vreau sa subliniez că adevărata valoare a unei persoane nu rezidă în averea sa materială, ci în calitatea sa umană, în integritatea și principiile sale. Într-o lume dominată de materialism, alegerea de a rămâne fidel propriilor valori poate fi dificilă, dar este esențială pentru o viață autentică și împlinită. Vânzarea sufletului pentru bani este o cale presărată cu regrete și pierderi ireparabile, un preț prea mare pentru orice câștig material.

Pastrati-va sufletul si inima curata, ziua adevarului, ziua pretuirii voastre nu este departe. (𝗢𝗹𝗴𝗮 𝗖𝗿𝗼𝗶𝘁𝗼𝗿𝘂)




























20.04.2023




 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)