marți, 21 octombrie 2014

Despre asteptari



Autor: Adrian

Inspirat de unele situatii recente si discutii cu prieteni, as spune cateva cuvinte despre asteptari. In multe materiale si mesaje din lumea spirituala se spune sa nu ai asteptari. Asa sa fie oare ?

Depinde aici de cum intelegem cuvintele. Cuvintele sunt descriptori ai unor realitati interioare sau exterioare, imaginare sau manifestate. Ca urmare, nu toti oamenii sunt stimulati in acelasi fel de aceleasi cuvinte. Imi permit sa expun o perspectiva diferita.

Unul din atributele esentiale ale omului este cel de creator. Pe mai multe niveluri, unele aflate in conflict, altele in armonie si coeziune. Creatia, din perspectiva umana, inseamna extinderi si/sau schimbari ale liniei temporale de referinta a manifestarii. Inteleg prin linia temporala de referinta a manifestarii predictibilitatea maxima a manifestarii omului care nu isi exercita calitatea de creator, ci mai degraba de reactor sau de mers cu turma, scuzata sa imi fie expresia..

Pentru aceasta, omul creator foloseste instrumente ale mintii si inimii, in functie de nivelul de evolutie. Imaginatia si vizualizarea sunt unele dintre instrumentele mentale folosite. Ele trebuie potentate de energie emotionala, caracterizata prin diverse atribute, precum bucurie, speranta, pasiune si multe altele.

Avem asadar o linie temporala de referinta, cu realitatea existenta, si o linie temporala visata si imaginata intru manifestare. Este necesar un grad mare de maiestrie si auto reglare pentru a putea trai intr-o realitate si a imagina o alta. In cazul in care constiinta se deplaseaza catre realitatea dorita (imaginata) prea mult, apare un conflict intre perceptia realitatii existente si cea a realitatii dorite. Mai exact, un conflict intre aspectele interioare aferente celor doua realitati. Apare astfel nerabdarea, irascibilitatea, stresul si atasamentul emotional fata de rezultat. Daca insa constiinta ramane legata de realitatea existenta si nu hraneste realitatea dorita, atunci aceasta are un spatiu mai mic de probabilitate si se poate ajunge la blocaj si depresie.

Cum poate un suflet, traind intr-o realitate manifestata, sa hraneasca o noua realitate, dorita intru manifestare ? Unul dintre instrumente este asteptarea. Da, repet, este asteptarea. Asteptarea ca lucrurile imaginate sa se si intample. Aceasta inseamna ca, desi traieste intr-o realitate data, omul mentine un subset al mintii acordat pe o noua realitate, ramanand receptiv la semnele mainfestarii ei. Daca nu ai asteptari deloc, practic nu hranesti realitatea dorita intru manifestare si este posibil sa nici nu observi semne ale oportunitatilor sau chiar sa nu crezi cu adevarat ca se poate intampla.

Asteptarea este bine sa fie sustinuta si de curiozitate. Cum se vor desfasura lucrurile. Fiecare moment este unul nou, ce anume vine catre mine din visul noii realitati. In acest fel se creeaza o dinamica de palnie, in care, din campul de potential universal, elemente ale noii realitati curg in cea prezenta. Apar sincronicitati, evenimente care acomodeaza noua realitate in manifestare.

Problema nu este sa ai asteptari ci sa fii atasat emotional fata de un anumit rezultat. Aceasta deoarece, realitatea imaginata poate sa curga in forme modificate (de mediul colectiv, de ghizii spirituali, de Prezenta Divina) si chiar sa indice catre alte zari daca nu corespunde celui mai inalt bine al sufletului respectiv. Deci, este nevoie si de flexibilitate.

Atasamentul emotional este cel care creeaza polarizare si presiune in campul constiintei, putand duce la fragmentare si tulburari psihice, la lipsa de prezenta in moment sau chiar in corp, ceea ce lasa sinele lumesc fara energie si prada factorilor nocivi din mediu.
Putem asemana ceea ce am spus mai sus cu un gimnast care merge pe barna sau un acrobat care merge pe sarma, trebuind permanent sa echilibreze cele doua potentiale pentru a ramane centrat.

In concluzie, factorii benefici ai creatiei sunt imaginatia, asteptarile, curiozitatea, pasiunea, flexibilitatea... iar cei mai putin favorizanti se refera la atasamente emotionale, negare, victimizare...

Bucuresti
14.10.2014 

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)