joi, 22 septembrie 2022

Cum intampinam "Iarna de Toamna"? Cu pliciul de "muscoi".

 

Cand este anuntata Iarna de Toamna, adica iarna de septembrie, trebuie sa te pregatesti, fizic si psihic, astfel incat sa nu ajungi precum guvernantii nostri, care sunt mereu luati prin surprindere ba de iarna, ba de inceputul scolii, ba de plandemii-fantoma, ca sa nu mai zic de crize economice planetare. 

Asadar, ce facem noi, doamnelor, ca sa fim pregatite cand vine iarna de toamna? Caci, da, azi ma voi adresa din nou numai doamnelor. Ii voi ruga respectuos pe domni sa se retraga din audienta, ca sa nu fie oripilati cumva de preocuparile noastre atat de diferite de ale lor. ;-)

Mai ales ii voi ruga sa se retraga pe aceia care se baga ca musca (sau muscoiul) in lapte, adica acolo unde nu-i treaba lor, respectiv, in modul in care femeile vor sa-si traiasca viata si sa se bucure de ea. Cu atat mai mult cu cat ei, muscoii, erijati in mari experti in analiza conduitei femeilor si in sfatuirea lor, nu sunt in stare sa-si rezolve propriile lor probleme de muscoi. 

Dap, azi am un dinte impotriva unor astfel de "muscoi-experti" care bazaie pe unde nu e treaba lor. Din pacate, trebuie sa recunosc, mai sunt si unele "muste" nefericite, care ii aproba si-i invita la facut analize si la dat sfaturi. Ele nici nu-si dau seama ca, astfel, le cedeaza lor puterea, dandu-le astfel apa la moara si facandu-i sa se simta indreptatiti sa le conduca, sa le critice, sa le dirijeze, sa le impuna, sa le minimizeze, sa le programeze cum isi doresc ei. 

Nu, nu sunt indreptatiti. Ei sa-si vada de treaba lor de muscoi si sa analizeze doar viata muscoilor, dandu-le doar acelora sfaturi. De femei are cine sa aiba grija, chiar ele insele. Stiu ele mai bine ce le face fericite. Prea multe milenii au trecut in care muscoii astia au redus femeile la stadiul de bunuri asupra carora ei aveau proprietatea, de sclave carora ei sa le porunceasca ce, cand si cum sa traiasca.

Din fericire, muscoii astia din prezent nu mai sunt chiar ca cei din toate veacurile trecute, in care femeia a fost oprimata si abuzata. Acum, in ciuda pretentiilor de muscoi-masculi, ei sunt niste pensati cu manichiura facuta, merg la coafor si eventual la body-building, se parfumeaza, se epileaza si se imbraca in itari (adica pantalonii aia stramti :)))) ), cu vederea la glezna, fara sosete - hahahaha!!!!! - si uneori cu camasile alea stramte, cu buricul la vedere.  :))))

Pfffiuuuuu, gata, am zis-o si pe asta! Acum sa trecem la treburile noastre, doamnelor, si sa ne promitem noua ca vom da cu "ignor", "delete" si "block" acestor papitoi cu ifose de "analisti", "specialisti", "experti", "couchi" in educarea si modelarea femeilor dupa gustul lor. Ok? Bine.  :))))

Ce nu pot eu sa-i sufar pe masculii astia care se baga in fata cu criticatul femeilor, ignorandu-i pe ceilalti masculi din randul carora si ei fac parte, pe principiul "corb la corb nu-si scoate ochii", si magulindu-se pe ei insisi cu cat de priceputi sunt ei in privinta celuilalt gen! 

*

"Iată cine ești! "

"Iată ce trebuie sa fii! "

Asta va transmite un "celalalt".

Nu neapărat prin vorbe, ci prin gesturi sau atitudine ori prin ton verbal.

Acesta este discursul cuiva care se consideră pe sine autoritate. De fapt este doar un agresor.

Chiar și unui adult îi este greu să se definească. Fiecare din noi avem mii de feţe. Pentru că oricare din noi poartă în el o grămada de posibilități și de gânduri și raționamente contradictorii în permanentă schimbare.

Poți să recunoști unele părți din tine în "proiecția" pe care ți-o oferă celălalt.

Poți avea impresia ca esti pe terenul lui și poate face ce vrea.

Dar... cine spune asta? .. este același teren pe care joci și TU!

Așadar poți alege cum să răspunzi.” Cristian A. Lutescu

*

Gata, am zis "delete", "block", "ignor". :)))

Sa nu uitam, doamnele mele, de unde am pornit, de la prognozarea Iernii de Toamna.  Sa revenim la subiectul nostru.

Spre exemplu, la noi la munte, acum, la pranz, sunt 4 grade C, iar maxima zilei este anuntata de 6 grade C cu precipitatii. Temperatura nocturna este prognozata a fi de 1 grad C. Insa pentru maine noapte se anunta -1 grad C si ninsoare. Ori poate numai lapovita, nu conteaza. 

Deja am intrat in registrul de temperaturi negative. Centrala am pornit-o de cateva nopti, numai noaptea, asa ca putem considera ca asta a fost prioritatea nr. 0 ca actiune pe ordinea de zi in lista pregatirilor despre care vorbeam.









Acum, doamnelor, ca am ramas numai intre noi, sa ne incepem demersul intr-un cadru organizat, structurat. Sa-i zicem "seminar". 

Ce parere aveti? Ne intrunim aici ca in cadrul unui seminar? Noi, intre noi, femeile. Ca noi stim cel mai bine ce ne place, ce ne dorim si cum sa ne sfatuim intre noi astfel incat sa ne (re)descoperim noi moduri de a ne trai frumusetea vietii, cu bucurie. Sa pretindem (ca avem dreptul sa pretindem ce vrem noi!) ca suntem adunate ca la un seminar.

Ok, deci, declar deschis seminarul pe tema pregatirilor pentru Iarna de Toamna, cum spuneam.

Asezati-va confortabil, luati-va o agenda si un pix, dati drumul la muzica in fundal si fiti atente. :)

1. Cand temperaturile exterioare scad, trebuie sa avem grija sa nu scada si temperaturile interioare - hahaha!!!!! asta suna mai ceva decat aia cu "iarna nu-i ca vara." :)))) 

In acest scop, mai intai dati tare cu pliciul, cu "ignore", "delete" si "block" in toti muscoii care va enerveaza. Va asigur ca este o actiune potrivita pentru incalzire, inainte de a incepe efortul propriu-zis. :) Eu am bifat asta deja. Voi? Hai, cine n-a bifat sa o faca repejor, ca sa trecem mai departe. Nu minimizati importanta acestei etape! Va veti simti extraordinar dupa! :))

2. Urmatoarea actiune care previne scaderea temperaturiilor interioare este prepararea ceaiului de toamna-iarna. Scoateti din dulapuri toate milioanele de sortimente de frunze si flori pe care le-ati cules in vara din gradina voastra (sau din supermarket, nu conteaza, sunt foarte bune si acelea) si fotografiati-le. 

Da, da, este foarte important sa le faceti poze! Nu minimizati nici aceasta etapa! Cine doreste, isi poate face si cateva selfie-uri elaborate, gen reclama la ceaiuri naturiste. Chiar este recomandat pentru imbunatatirea starii de spirit si pentru zambetul de pe fata si din suflet! Iar pentru cele mai malitioase dintre voi, asa cum sunt eu acum, de exemplu, selfie-urile sunt recomandate a fi facute si postate rapid peste tot, macar si numai pentru a le da cu tifla "expertilor". 

Sa continuam. Cine nu si-a cules plante, sa-si noteze in agenda pentru anul viitor. Cine prefera gradina-supermarket, isi poate alege de acolo si sortimente mai exotice, deci puteti jubila.  

Eu mi-am pregatit cele noua sortimente de plante din care azi imi  voi pregati ceaiul seminaristic. Va intrebati daca exista acest cuvant, seminaristic? Exista, am cautat in dex. Este sinonimul la "seminarial". :)))

Dupa ce se adauga in apa cate o lingurita (sau cate un plic) din toate sortimentele dorite, se pune vasul pe foc. 









3. Doamnelor, cat timp asteptati sa fiarba apa, nu stati pe loc! Este un timp extrem de valoros si favorabil pentru a bifa macar o parte din pasii aia din targhetul zilnic! Cum care targhet? Nici nu vreau sa aud ca nu aveti deja un targhet zilnic de facut sport de frumusete! 

Ok, bine, cine are deja, stie despre ce este vorba. Cine nu are, fiti atente aici. 

Pentru a atinge obiectivul pe care toate femeile (si nu numai) si-l doresc, respectiv, "frumusete fara batranete si tinerete fara de sfarsit", trebuie sa fiti disciplinate si sa va organizati viata pe baza a niste principii solide, pe care sa le aplicati zilnic. 

Dintre acestea voi enumera cateva, pe cele mai importante: "dieta de frumusete" (pentru sanatate si silueta), "somnul de frumusete" (presupune trezitul dupa ora 10 dimineata), "sportul de frumusete" (cel putin 6000 de pasi pe zi, pentru mentinerea tonusului si arderea caloriilor), iar la final, "selfie-urile de frumusete", care vor confirma rezultatele sau trendul pe care va aflati. 

Selfie-urile va ajuta, printre altele, sa va bucurati de voi insiva, deci ajuta la cresterea stimei de sine, in ciuda celor care va spun ca nu. Sa stea la ei acasa si sa nu-si faca ei nici un selfie, niciodata! Asa, ca un fel de pedeapsa capitala! :)))))

Asadar, in timp ce asteptati sa fiarba apa, demarati proiectul "pasi pentru frumusete". In cele 20 de minute pana cand apa ajunge la 100 de grade, veti fi facut deja peste 1000 de pasi! O foarte frumoasa performanta! 

Fiti mandre de voi! Laudati-va oricui va asculta! Nu ratati ocazia sa le scoateti ochii "expertilor" cu selfie-uri si print-screen-uri demonstrative, da?! :)))







Pentru diversificare si divertisment, puteti adauga si alte actiuni interesante in timpul asteptarii, precum ar fi sa evaluati gradul de ocupare a hotelului de vis-a-vis, in prag de toamna-iarna. 

Eu, de exemplu, doar privind pe fereastra, am facut azi o analiza relevanta si minutioasa a perdelelor de la geamuri, si am concluzionat ca gradul de ocupare a fost de 50% la ora pranzului. :)))






4. Cand ceaiul din plante culese din gradina ajunge la punctul de fierbere, se mai lasa 8 minute sa fiarba la foc mic, pentru a se infuza complet si toate substantele active sa treaca in apa. Apoi se acopera cu un capac. Pana in acest moment se mai bifeaza alti aproximativ 500 de pasi de frumusete. Va puteti permite ca mandria sa urce la cote impresionante! Nu va lasati eclipsate si nici criticate!

Cine doreste, isi mai poate face inca un calup de selfie-uri. Fara constrangeri, doamnelor, fara retinere! Nu va lasati intiminate de "muscoi"! Faceti cate selfie-uri vreti, cum va place, daca asta va face fericite! Lasati-i pe ei sa bazaie cat au chef, nu-i mai bagati in seama. Postati selfie-urile unde doriti si nu va lasati inhibate de toti "expertii" astia. Ok? Asta face parte din procesul individual de pregatire si fiecare face fix cum simte, da? 

Sa terminam in a ne lasa influentate de unul si altul, dupa cum cred ei ca este etic, moral, vindecator, bla-bla-bla..... Aveti dreptul, macar pe principiul "political correctness", al egalitatii in drepturi, sa decideti pentru voi, ce vreti sa faceti, cand, unde si de ce. Punct. 

Dincolo de orice filozofare pro sau contra a motivelor pentru care o faceti, aveti tot dreptul sa va manifestati pentru voi insiva tipul de fericire care vi se potriveste voua cel mai bine, asa cum o simtiti. 





5. Cat timp ceaiul se odihneste si se decanteaza, ne pregatim mezanplasul pentru servire. 

Ne ocupam un pic de decor si ne luam niste flori la indemana. Cine are. Cine nu, nu. :)

Eu mi-am luat un fir de muscata din balcon, ca mi-am zis ca oricum urmeaza sa le tund pe toate in curand, ca sa le pregatesc pentru hibernare. :) 

Apoi, ne luam la indemana borcanele cu dulceata de fructe de soc si cu dulceata din melcisori din coji de portocale. De asemenea, ne aducem mai aproape orice alta recuzita o consideram potrivita cu anotimpul, ca sa dea bine in poze. Pai, desigur, pentru poze, voi pentru ce credeati? 

Haideti, doamnelor, ca aici suntem la un seminar doar noi intre noi, nu trebuie sa ne ascundem dupa degete si sa ne dam aici mari studioase de Karl Marx si Engels. Noua ne plac romanele de dragoste, ce naiba! Sa fim sincere si autentice si sa ne declaram deschis toate preferintele, fara sa ne fie teama ca aducem vreun prejudiciu sau vreun disconfort filozofic vreunui..... ptiu, ptiu, ptiuuuuu.... ca era iar sa ma enervez. :)

Asadar, faceti poze cu nemiluita intregii recuzite si apoi strecurati ceaiul. 















6. Doamnelor, in acest punct al seminarului nostru, subliniez din nou ca aveti libertatea de a va alege ce doriti voi sa adaugati in ceai. 

Fiecare pune in ceaiul ei ce vrea, sa fie clar! Nu va lasati influentate! Nu va lasati manipulate! Nu va lasati transformate in bautoare de bere, de vin, de tuica sau de prossecco, de gin sau must, daca nu vreti! Ceaiul vostru este ceaiul vostru! Jos Comunismul! :))))

Eu azi am adaugat lamaie, melcisorii din coji de portocale, din dulceata, plus sirop din dulceata din fructe de soc, pentru culoare. Pentru fotogenie. 

Apoi, m-am dezlantuit cu toata inversunarea la facut poze! Inainteeeeee...........!!!!!  :))))))








La final de seminar, doamnele mele, vreau sa va multumesc ca m-ati urmarit si sa va spun ca va apreciez determinarea pentru a face din lumea asta o lume mai buna! O lume in care fiti libere sa va puteti spune si voi cuvantul vostru, o lume in care sa va puteti si voi manifesta neingradite, fara constrangeri, fara limite, fara impunere, fara critica celor care va vor sclavele lor obediente si furnizoare de servicii si placeri. 

Va doresc sa va fie ceaiul extraordinar de bun, sa va tihneasca, sa-l beti impreuna cu cine va doriti voi, nu cu cine va impun altii, sa va faceti cate selfie-uri vreti si sa le postati unde vreti, asumandu-va si consecintele, desigur, dar fiind stapane pe voi insiva si pe deciziile voastre. 

Iar cele care isi doresc alte licori in loc de ceai sa se simta libere sa-si puna in ceasca sau in pahar ce vor ele. Si sa faca absolut tot ce vor, atat timp cat nu fac nici un rau nimanui cu alegerile pe care le fac. 

Iar celor care vor mai indrazni vreodata sa va interzica ceva, sa va critice, sa incerce sa va manipuleze, sa va ingenuncheze, sa va abuzeze, sa va anuleze drepturile, sa le aratam cu toata satisfactia si din toata inima noastra iubitoare ce inseamna "block", "delete" si "ignore". 

Credeti-ma, acestea sunt unele dintre cele mai puternice solutii de incesticid! ;-)









PS. Ah, era sa uit! Nu v-am spus care sunt beneficiile acestui seminar nemaipomenit! 

Pai, dupa ce ati incheiat procesul pregatirii ceaiului pentru "iarna de toamna", se presupune ca ati bifat deja peste 2000 de pasi si selfie-uri "fara numar, fara numar". 

Acelea dintre voi care se simt calauzite sa mearga si mai departe vor constata ca sunt din ce in ce mai prietene cu cantarul din dotare. Adica, relatia lor cu cantarul se imbunatateste vizibil. :)

In plus, la fel se intampla si in cazul relatiei lor cu oglinda, ca era sa uit tocmai de oglinda! 

Este posibil sa constatati ca ridurile dispar ca prin farmec, pentru ca n-o sa va mai pese de ele, iar tenul vostru va deveni din ce in ce mai luminos, pentru ca asa o sa decideti voi ca este! :)))

Mentinand acest trend, veti ajunge in foarte scurt timp sa considerati ca ati atins deja, indiferent de anotimp, "frumusetea fara batranete si tineretea fara de sfarsit". :))))

Deci, ne mai pasa noua de temperaturile de toamna, de iarna... ? 
Neah.... Hai, va pup pe toate!  
Si nu uitati: "delete", "block", "ignor"! ;-))))))




„De când mă știu, am luptat împotriva firii mele. Prea moale, lipsită de inițiative agresive atunci când situațiile – și mai ales oamenii – o cereau, prea îngăduitoare, prea dispusă să-i mulțumesc pe ceilalți, (...) mereu am ales liniștea și pacea înaintea manifestării zgomotoase a propriilor intenții. Niciodată pregătită să iau taurul de coarne. Să le plătesc oamenilor cu aceeași monedă. Să fiu nesimțită atunci când o merită. Să fiu incisivă doar pentru că în societatea de azi numai învinșii nu sunt. Să-mi urmez visurile în felul meu prea bând, prea îngăduitor…

(...) Fundamental, sunt o persoană pentru care armonia, liniștea și bucuria au fost întotdeauna mai importante decât câștigarea concursurilor subtile de tip „cine-i mai tare în clanță și atitudine” e învingător în societatea de azi, în relațiile interumane. (..)

Ei bine, nu! Ce-i drept, nu am reușit să mă schimb, să devin războinică, să calc pe cadavre, să devin o învingătoare, cum spuneam. Și mă bucur. Căci nu despre asta ar fi trebuit să fie lupta mea. La 40 de ani, spui stop mizeriilor celorlalți și înveți – dacă nu ai făcut-o deja – că lupta ta este despre acceptare, asumare și împlinirea propriilor visuri. Despre a-i lăsa – cu măsură, nimic de zis – pe ceilalți să vrea de la tine ce le trece prin cap, în timp ce-ți vezi, liniștit, în sfârșit de viața ta așa cum simți, așa „defectă”, permisivă, pașnică, împăciuitoare și… realizată!

La 40 ani înțelegi că viața este despre a o trăi cum simți, cum vrei, cum îți place, făcând exact ceea ce-ți aduce mulțumire sufletească, nu cum „trebuie”, indiferent cât de „nemulțumiți” sunt ceilalți, fie ei „dragi” sau nu.”

Catchy, 22 August 2022, https://www.catchy.ro/aveam-40-de-ani-cand-mi-am-implinit-visul-si-ce-daca/175541?fbclid=IwAR2KjGyEEBAYFh4jLcr7UeoeXjqQ66KQxnv39TxIh5S9hyJQV79BuzciAaM

*

Uneori, insa.... e bine sa mai dai si cu chipiul de pamant, cum spune Adrian. :))))





22.09.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)