(continuare)
Am crezut ca azi aveam sa termin dulceata asta din fructe de soc si ca o sa v-o arat fotografiata, pusa frumos in borcane. Ei bine, nu. Maine va fi gata.
Azi abia am trecut de etapa intai a procesului de fabricatie.
S-a intamplat asa pentru ca am ales sa aplic o anumita reteta, cea de pe pagina "Savori urbane" (link aici https://savoriurbane.com/dulceata-din-fructe-de-soc-reteta-simpla/) , care presupune doi pasi.
Mai intai fierberea pentru dizolvarea zaharului si crearea siropului, dupa care se lasa peste noapte pentru procesul de osmoza, proces in timpul caruia boabele absorb siropul si se inmoaie, fara a fi nevoie de o fierbere prelungita. Abia maine voi definitiva fierberea siropului si finalizarea dulcetei.
Am ales reteta asta pentru ca a fost singura care m-a convins ca la final voi avea o dulceata cu boabe de soc intregi, nezdrobite prin fierbere. Vom vedea.
Asadar, azi am luat ligheanul in care pusesem de ieri fructele si zaharul, in straturi alternante, peste noapte. Zaharul de deasupra nu se topise in siropul creat, asa ca am pus totul la fiert pe foc mic spre mediu, cu zeama de la patru lamai, pana cand s-a format spuma si am adunat-o de deasupra.
Pentru ca nu am avut un vas atat de mare in care sa-mi incapa toata cantitatea deodata, am impartit-o in doua cratite, ca sa aiba loc suficient sa se umfle spuma fara sa mi se reverse peste aragaz.
(va urma)
05.09.2022
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)