miercuri, 13 mai 2020

Cine ești tu după pandemie?

 



 

„Pandemia asta a făcut ravagii în lume. Și nu mă refer aici la numărul de bolnavi, de purtători sau de decedați. Istoria va demonstra care a fost adevărul. Acum mă refer la ravagiile pe care starea de urgență le-a produs la nivel uman. Oamenii au fost obligați să stea acasă, izolați, să nu mai socializeze decât cu cei din propria familie; copiii au rămas acasă, iar părinții au fost nevoiți să își privească în ochi educația pe care ei înșiși au dat-o urmașilor, sau nu.

În această perioadă s-au văzut clar adevăratele sentimente dintre partenerii de cuplu. Tot acum a ieșit la suprafață și adevăratul caracter al oamenilor, acela pe care l-au ținut ascuns pentru a da bine în fața celorlalți. Dar, mai presus de toate, au ieșit la suprafață fricile și lipsa de independență în gândire, reflectate în acceptarea tuturor știrilor, fără ca oamenii să se întrebe dacă totul este adevărat sau nu.

Se spune că din 15 mai măsurile se vor relaxa. Dar, dacă ar fi să facem o evaluare sinceră, intimă, CINE SUNTEM NOI DUPĂ PANDEMIE?" (Edith Kadar)



*

Nu putem spune cum a fost pentru alții, dar, pentru noi, timpul ultimelor două luni, cele de carantină, a trecut ca fulgerul! Așa l-am simțit! Este adevărat, noi am avut o mai mare libertate, având grădina, curtea, cățeii, care ne-au generat o mulțime de activități, iar timpul a zburat ca gândul. Doar amandinelor le-am dus dorul!

Ne-am uitat în această perioadă și la filme seriale. Am văzut o mulțime! Serile nu prea avem ce face, așa că filmele și facebook ne-au completat agenda. N-am mai făcut recomandări de filme pe facebook, ca altădată, pentru că am văzut atât de multe încât le-am pierdut șirul și am renunțat. Iar, de acum încolo, mai avem doar două zile și, gata, vom avea şi libertatea să zburăm în lume!!!!!

Schimbările vin, nu avem ce face. Fie ne sunt impuse, fie alegem noi schimbarea, pentru că lucrurile nu mai pot continua ca și până acum. Însă, armonizată în doi, orice acțiune poate fi inițiată mai ușor, cu mai mult curaj. Ce va fi, va fi. Nu putem ști ce ne așteaptă. Putem doar să mergem înainte și să ne adaptăm la ce vine spre noi, sau la ce întâmpinăm noi în calea noastră. Trebuie doar să fim oameni integri și echilibrați, chiar dacă îngrijorările mai vin, iar ele se cer ascultate. Vom răzbi! Când mi-e prea greu și mă copleșesc îngrijorările, eu mă gândesc întotdeauna la cei care au experiențe de viață cu mult mai grele decât cele prin care trec. Și atunci îmi dau seama că sunt o norocoasă și prind putere și curaj, încredere și forță să trec prin greutăți.

Ne vom adapta la schimbări, fiecare cum poate. Urmărim și noi știrile mondiale, pentru a fi informați, mai degrabă cele alternative, decât cele oficiale, însă nu putem evalua acum amploarea schimbărilor. Nici nu ne putem face prea multe planuri. Ne adaptăm, pur și simplu, de la caz la caz. Sunt multe interese oculte în spatele regulilor oficiale, dar, ignorând asta și concentrându-ne pe viața noastră de zi cu zi, pe familie, pe sine, pe fiecare amănunt al vieții, putem crea o bulă de univers în care să ne simțim un pic mai protejați, un pic mai liberi, un pic mai bucuroși.

Noi avem convingerea că fiecare om conștient de sine și de lumea în care trăiește este un creator puternic și își poate modela universul din jur după propria viziune și vibrație. Noi înșine am experimentat asta după ce ne-am mutat din capitală la țară. Am proiectat o realitate dorită, iar Universul a răspuns rezonanței noastre, oferindu-ne opurtunități de schimbare a mediului din jur după nevoile noastre. Pornind de la micro la macro, putem să influențăm lumea din jur cu prezența noastră luminoasă și o putem determina cât de cât să vibreze în sincron cu noi și să se modeleze "după chipul și asemănarea noastră".

Nu sunt doar vorbe goale, sunt concluzii trase după multe experiențe trăite de noi după o schimbare majoră, pe care foarte puțini ar face-o. Este adevărat, toți parametrii de funcționare ai lumii se vor schimba după această pandemie. Ne vom adapta la asta și ne vom face simțită prezența, vibrația, lumina și viziunea pozitivă, optimistă, creatoare și de acum înainte, așa cum am făcut și până acum. Trebuie să fim precum trestia, flexibili, dar rezistenți. Adaptabili, dar fermi în manifestarea valorilor noastre. Fiecare are o putere de a înfrunta necunoscutul și transformările destinului, care vin cu un travaliu interior și exterior, dar nimănui nu i se dă mai mult decât poate duce. Cu acest gând în minte putem să mergem înainte și să credem că vom ajunge la liman.

Din Grădina lui Dumnezeu: 13.05.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)