luni, 11 mai 2020

Grâu, grădină, grădinari

                                                        


 Azi, cu temperaturi de 28-29 de grade, putem spune că a fost prima zi de sezon estival. Grădina este într-un stadiu foarte bun, atât pentru vremea asta, cât și pentru ce ne-am propus să facem, ceea ce nu poate decât să ne bucure. După zilele în care a plouat abundent, grădina este fericită, toate plantele explodând în minunatul verde de mai, atât de viu, de strălucitor, de energizant, de vibrant!











În timp ce, dimineață, eu mi-am făcut ceva de lucru prin bucătărie, Adrian a luat un castron și o foarfecă și a cules materia primă pentru ceea ce noi numim "sucul fresh de marțian". Cele patru rânduri de grâu sunt acum în stadiul tocmai potrivit pentru a putea începe primele recoltări de iarbă de grâu, din care, prin robotul specializat, ne obținem sucul concentrat. Așadar, pe o zi frumoasă, caniculară, ca de vară, noi doi, la locuința noastră de la țară, ne-am răsfățat cu o licoare verde-verde din grâu, cu apă minerală, asezonată cu iz de mentă proaspătă și lămâie, în minunat parfum de liliac din grădină. Vă mai amintiți versurile poezioarei aceleia pentru copilașii mititei, care învață să pronunțe corect "râu, rățușcă, rămurică"? Ei bine, azi am făcut câteva astfel de exerciții de dicție, în sincron cu mediul și momentul: "grâu, grădină, grădinari".













După ce ne-am delectat papilele gustative cu minunăția aia verde din pahar, mi-am zis să termin și eu ce aveam de terminat în bucătărie, respectiv, ceva aburind pe aragaz, plus ceva fresh pentru masa de prânz. Așa că am dat o fugă în grădină, mi-am luat verdețurile necesare, am constatat și înregistrat trecerea spanacului la stadiul următor, adică înflorirea, în timp ce Adrian a cules și el alte verdețuri pentru salată. Cu ocazia asta, n-a mai avut răbdare să le lase să mai crească și a scos din pământ, cu rădăcini cu tot, primele salate crețe pe anul acesta. O ultimă privire am aruncat pe ziua de azi și în seră, unde muștarul este deja plin de păstăi cu semințe, care cresc de la o zi la alta tot mai mult, îngreunând lujerii și obligându-i să se aplece spre pământ. Încă mai sunt flori în vârfuri și încă miroase în seră divin, a vanilie!





















Din Grădina lui Dumnezeu: 11.05.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)