luni, 4 mai 2020

Iese planeta din carantină?

 


 

„Restricţii ridicate de luni, 04.05.2020, în tot mai multe state din Europa. În Ungaria, de mâine, oamenii se pot întâlni la terase şi grădini de vară. Italia revine la viaţă după două luni de carantină. Vor fi permise vizitele la rude, se redeschid magazine mici, fabrici şi restaurantele, dar doar pentru livrări la domiciliu. Grecia iese şi ea din carantină. Oamenii vor putea merge chiar şi la saloanele de înfrumuseţare. În Ungaria, de mâine, oamenii se pot întâlni la terase şi grădini de vară. ” Sursa: Mediafax, 04.05.2020

Germania va redeschide locurile de joacă, muzeele și bisericile începând de luni, 04.05.2020, după ce au fost deja redeschise săptămâna asta micile magazine. Se va decide zilele acestea și în privința școlilor și a evenimentelor sportive”, potrivit Reuters, pe 01.05.2020.

        Și în Romania a fost anunțată relaxarea restricțiilor începând din 15 mai. Se schimbă “starea de urgență” cu “stare de alertă”. Asta, cred, este ceva de genul părerii lui Farfuridi, din “O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale:  „Din două una,  daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale. Din această dilemă nu puteți ieși. Am zis!”

Din Grădina lui Dumnezeu: 04.05.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)