În urmă cu 8 zile, pe 8 mai,
culegeam cea de-a doua tură de aromatice pentru uscat. În acest răstimp,
frunzele s-au dezhidratat bine de tot, iar azi le-am pus în borcane închise
ermetic. Am constatat că aceasta este cea mai eficientă metodă pe termen lung,
atât pentru a rămâne uscate și curate, adică să nu se încarce de praf, cât și
pentru a-și păstra aromele.
În total, mi-au ieșit 10 borcane
pline cu mentă, oregano și roiniță (lămâiță/Mellisa), care se adaugă la
celelalte 4 borcane care mi-au rezultat din prima recoltare, din aprilie.
Azi m-am uitat lung și la cele două
tufe de cimbru și m-am gândit că ar cam fi timpul să le tund și pe ele.
Deocamdată, la prima mână, cred că îmi va rezulta cam un borcan, căci tufele
sunt micuțe. Dar, tunse de mai multe ori pe vară, voi putea obține de la ele
suficient cimbru cât să-mi ajungă toată iarna viitoare.
Așadar, am cules și cimbrul și am
schimbat și parfumul din bucătărie. Acum miroase intens a... ciorbă.
Din Grădina lui Dumnezeu: 16.05.2020
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)