luni, 25 mai 2020

Glumele românilor, haz de necaz pe timp de pandemie (3)

 



 

Mai vreţi umor de carantină? Ultima strigare! Mai în glumă, mai în serios, citiţi  textele, dar citiţi şi informaţiile de printre rânduri. Vă reamintesc că sunt texte culese de pe internet, facebook, WathsApp, mail.

*

Ce am învăţat în ultimele săptămâni!?

1. China a câștigat al 3-lea război mondial fără să tragă vreun foc.
2. Europenii nu sunt chiar așa educați cum par.
3. Bogații sunt mai puțin imuni decât săracii.
4. Nici un preot, șaman, guru, lucrător în lumină sau alt terapeut n-a putut salva nici un pacient.
5. Personalul din sănătate valorează mai mult decât fotbaliștii de pe stadion.
6. Animalele de la zoo se simt cel mai probabil cum ne-am simțit și noi închiși în case.
7. Planeta se regenerează foarte repede fără intervenția umană.
8. Petrolul e inutil într-o societate fără consum.
9. Conspirațiile se răspândesc mai rapid decât un gând bun.
10. Majoritatea oamenilor pot lucra eficient din confortul propriului cămin.
11. Putem supraviețui fără o grămadă de cheltuieli inutile.
12. Să-ți asiguri igiena zilnică nu e deloc dificil.
13. Niciun clarvăzător n-a 'clarvăzut' asta.
14. Igiena online protejează integritatea mentală.
15. Mass-madia e un instrument util, dar nu mai servește populației.
16. Actorii sunt buni pentru divertisment, dar cu siguranță nu sunt supereroi.
17. Viața este foarte fragilă, aveți grijă de ea!
18. În vremuri dificile, românul chiar se transformă în poet!

*

Ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs. El a murit fiind miliardar, la vârsta de 56 ani. Și ultimele lui cuvinte ne determină pe toți să reflectăm asupra sensului vieții…
Iata care au fost ultimele lui cuvinte:

„Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora viața mea este esența succesului.

Dar, pe lângă serviciu, am puține bucurii. Până la urmă, bogăția este doar un fapt de viață, cu care m-am obișnuit.
În acest moment, când zac pe patul de spital și îmi reamintesc întreaga mea viață, înțeleg că toată bogăția și toată aprecierea, pe care le am, sunt lipsite de sens și neînsemnate în fața morții iminente.
Puteți să angajați pe cineva ca să conducă mașina sau să câștige bani în locul vostru, dar nu puteți să angajați pe nimeni cu toți banii voștri, ca să suporte boala în locul vostru.
Puteți să găsiți și să cumpărați lucrurile materiale. Dar există un lucru, pe care nu puteți să-l găsiți și să-l cumpărați, când este pierdut — „viața” nu poate fi cumpărată.
Răsfățați-vă bine pe voi înşivă. Și respectați-i pe ceilalți.

Cu cât înaintăm mai mult în vârstă, cu atât devenim mai înțelepți și treptat înțelegem că ceasul, care costă 30$ și cel ce costă 300$ arată una și aceeași oră.
Chiar dacă avem un portofel, care costă 30$ sau unul cu prețul de 300$, în ambele încape aceeași sumă de bani.
Chiar dacă conducem un automobil de 150.000$ sau o mașină de 30.000$, drumul și distanța sunt egale și vom ajunge la aceeași destinație.
Dacă vom bea o sticlă de vin de 300$ sau una de 10$, „plăcerea” va fi similară.
În casa în care trăim, cu suprafața de 300 m² sau 3000 m², suntem la fel de singuratici.

Adevărata fericire din sufletul vostru nu provine de la lucrurile materiale ale acestei lumi.
Atunci când călătoriți cu avionul pe un loc de clasa I sau clasa economică, dacă avionul cade, dumneavoastră cădeți împreună cu el.

Cinci lucruri incontestabile:
1. Nu educați în copiii voștri aspirația de a deveni bogat. Educați-i astfel încât ei să tindă să devină fericiți. De aceea, când vor crește, ei vor ști ce înseamnă valoarea lucrurilor, dar nu prețul.
2. Consumați mâncarea ca pe medicamente. În caz contrar veți fi nevoiți să luați medicamentele în loc de mâncare.
3. Cel care vă iubește niciodată nu vă va părăsi, chiar dacă ar avea 100 motive să renunțe la dumneavoastră. El/ea va găsi întotdeauna un motiv, ca să rămână puternic/ă și să nu vă părăsească.
4. Există o mare diferență între a fi om și a fi uman.
Dacă doriți să mergeți repede, mergeți singur! Dar dacă doriți să ajungeți departe, mergeți împreună!

Șase cei mai buni medici din lume:
1. Lumina solară.
2. Odihna.
3. Exercițiile fizice.
4. Dieta.
5. Încrederea în sine
6. Prietenii.

Să aveți prieteni în toate etapele vieții și bucurați-vă de o viață sănătoasă!”

*

"Pentru majoritatea dintre noi, să te trezești într-o lume care încă doarme este o experiență foarte dură și dificilă. Dacă nici nu ai adormit cu totul de la început, îți poate lua ani, dacă nu decenii, să îți dai seama că toată lumea din jurul tău doarme dusă. Și, între timp, mai există și acest sentiment, această înțelegere a faptului că este ceva serios în neregulă cu realitatea. Dar, din moment ce toți ceilalți par să îți spună, să creadă și să gândească că totul este în ordine, această neregulă este internalizată ca fiind ceva personal. Deseori, te convingi că este ceva în neregulă cu tine.

Așa că, îți petreci următorii câțiva ani, decenii chiar, încercând să ajungi cum se cuvine, normal. Acest lucru se poate întâmpla pe mai multe căi, dar două dintre ele sunt cele mai întâlnite: una este să faci tot ceea ce este posibil pentru a te integra în realitatea agreată de ceilalți, în care frica, războiul, poluarea și a plăti pentru a trăi pe planetă reprezintă ceva normal. Cea de-a doua este să consideri realitatea normală ca fiind greșită și să pornești într-o călătorie a descoperirii și a dezvoltării, care să te conducă spre ceea ce simți și știi că este bine. Asta presupune însă în permanență să te adaptezi, să îi cauți și să îi găsești pe ceilalți care sunt și ei treji, se trezesc, sau sunt în neregulă față de restul societății.

În cele din urmă, te hotărăști că de fapt este în ordine să fii diferit. Acest lucru se întâmplă prin intermediul vocii tale interioare sau printr-o exprimare a acesteia în mediul tău înconjurător. Ceea ce urmează este de regulă o dorință nemăsurată de cunoaștere, informație, date și conexiuni cu alți oameni despre care îți dai seama că sunt deasemenea treji.

În acest moment ești cel mai vulberabil. Pe de o parte, ești deschis influenței, deoarece așa ai fost programat de către societate, ești suficient de conștient ca să știi că viața înseamnă mai mult decât o slujbă de la 9 la 5, de exemplu, dar pe de altă parte nu ești conștient de milionele de prădători spirituali care există și care sunt dornici să îți dea singura soluție, să te facă să te simți special, să îți arate secretele universului, să te vindece... și multe alte forme și variante de a te face să le dai puterea ta. Viața e o junglă și tu ești ca un copil pierdut în pădure. Nu există nici o soluție ușoară a acestui proces. Putem cădea în atât de multe capcane și câteodată chiar nu vrem să le vedem așa cum sunt. Există însă o listă care poate ajuta:

1. Nu există nicio altă Călătorie Spirituală, în afara celei pe care o creezi tu.

2. Nu căuta niciodată răspunsurile, soluțiile, lumina, iluminarea, Unimea sau Sursa în afara ta.

3. Nimeni din lumea exterioară nu te poate vindeca, folosind părți intime ale corpului tău (da, asta chiar e o unealtă folosită deseori de așa numiții guru).

4. Nu studia sau nu accepta interpretări ale învățămintelor. Mergi întotdeauna la sursa învățăturii și citește sau studiază lucrarea originală.

5. Să știi că nu există în niciun caz o soluție unică, o singură practică valabilă, sau un singur adevăr. Oricine promovează o singură soluție pentru orice, este de evitat cu orice preț, indiferent de cât de iluminat, respectat, iubit și bun este.

6. TU ești autoritatea supremă în legătură cu ceea ce este real, adevărat și bun pentru tine. ÎNTOTDEAUNA urmează-ți cunoașterea și intuiția, ascultă-ți corpul și nu face nimic din ce simți că este puțin deplasat.

7. Înțelege că avem tendința să scuzăm și să raționalizăm semnalele de alarmă și acțiunile negative ale celorlalți, mai ales dacă ne sunt apropiați, dacă vrem să le fim apropiați sau avem nevoie de aprobarea lor.

8. Tu ești singurul care te poți descoperi, aproba și îți poți acorda permisiunea să trăiești o viață de bucurie/lumină/iubire.

9. Îmbrățișează-te singur, cât mai des.

10. Înțelege că ești podul către Noua Paradigmă. Asta nu are nimic de-a face cu trezirea celorlalți, ci cu a le arăta calea, fiind pe deplin tu însuți, pe deplin autentic și integru. În bucurie/lumină/iubire, Inelia Benz "(îi mulțumim Alexandrei pentru traducere, Sursa: Editura Foryou, 05.05.2020)

*

„Învață să trăiești strategic, să interpretezi conștient. Atunci vei ști ce imagine să adopți în orice situație. Numai aceia care interpretează pot înfățișa mii de ciudățenii, care transformă orice întrevedere într-un moment unic, diferit de toate celelalte care au fost sau urmează să fie, în întreaga istorie a lumii...„
„Să trăiești strategic nu înseamnă oportunism sau minciună, ci îndemânarea luptătorului de a-și însuși orice înfățișare și de a performa acțiunile pe care le impune situația și pe care lumea este pregătită să le primească. Numai aceia care trăiesc strategic pot supravețui. Interpretarea înseamnă libertate. Să interpretezi un rol impecabil înseamnă să fi depășit acel rol în viață, înseamnă că l-ai "înțeles", că ai pătruns pe nivelurile superioare ale responsabilității. La începuturile lui, teatrul era o școală a ființei, a libertății unde actorii-discipolii învățau să interpreteze și să depășeacă rolurile, să dobândească dibăcia de a se mișca înăuntrul și în exteriorul lor, fără a fi încătușați. De aceea să interpretezi înseamnă să înveți cum să eliberezi ființa de gândurile necurate și de emoțiile negative.”
“Dar teatrul nu este un spațiu fizic, ci o stare a ființei, un spațiu psihic unde se armonizează cele mai nobile facultăți ale omului, unde cuvintele care sunt o împletire de gânduri și sufluri se combină cu gesturile.” (Școala Zeilor, facebook)

*

AU PIERDUT

Text magnific:

Au pierdut. Pentru că blocându-ne, ne-au obligat să ne înfruntăm părțile întunecate, să ne privim demonii interiori direct în ochi, să ne vindecăm și să ne eliberăm.
Au pierdut. Pentru că izolându-ne unii de alții, ne-au determinat să ne unim și să ne întărim legăturile.
Au pierdut. Pentru că mințindu-ne în mod flagrant, ne-au împins să căutăm adevărul singuri și să ieșim din iluzie.
Au pierdut. Pentru că dorind să ne sperie, ne-au obligat să renunțăm, să rămânem centrați și conectați la sufletul nostru.
Au pierdut. Pentru că verificându-ne vehiculele fizice, ne-au permis să ne extindem corpurile subțiri și conștiinţa.
Au pierdut. Pentru că dorind să ne îmbolnăvească, de fapt ne-au dat timp, odihnă și reînnoire.
Au pierdut. Pentru că dorind să ne facă să dispărem în întuneric, ne-au făcut să creștem și să ne cultivăm lumina interioară.
Au pierdut. Pentru că îndepărtându-ne de Mama Natură, îi permitem să purifice și să se vindece, iar noi medităm pentru ea, acum mai mult ca niciodată.
Au pierdut. Pentru că încercând să ne manipuleze și să ne facă sclavi, ne-au făcut suverani ai ființei și libertății noastre.
Au pierdut. Pentru că această detenție este o frumoasă alegorie de detenție în matricea 3 D, ceea ce ne dă și mai multă dorință de a ne elibera de ea pentru a ne muta la 5 D.
Au pierdut. Pentru că dorind să adormim, ne-au trezit.
Au pierdut. Pentru că, infantilizându-ne, ne-au făcut să creștem.
Au pierdut. Pentru că au vrut să se înmoaie, ne-au întărit conectându-ne la partea noastră războinică a Luminii "

*

Pe afară e plin de oameni care se miră că pe afară e plin de oameni. (12.05.2020)

*

Realizările de până acum ale președintelui și guvernului în colaborare cu parlamentul, instituțiile publice și mass-media centrală:
1. Încălcarea constituției prin decrete și OUG-uri neconstituționale
2. Subminarea economiei naționale
3. Arest la domiciliu și izolare forțată
4. Încălcarea drepturilor cetățenești
5. Amenzi ilegale și agresarea fizică a românilor de către forțele de ordine
6. Defrișări ilegale masive
7. Scăderea nivelului de trai și distrugerea stării financiare a cetățenilor
8. Măști obligatorii pentru stoparea unei epidemii / pandemii susținută de statistici și acte false.
9. Privarea bolnavilor cronici de acces la servicii medicale și tratamente, în numele unei false pandemii / epidemii.
10. Mituirea massmediei centrale pentru propagarea de știri false.
11. Terorizarea și isterizarea populației cu panică și măsuri abuzive impuse ilegal.

Lista e deschisă, sunt sigură că nu am enumerat tot.

Întrebarea e: continuăm în felul ăsta?

*

EXAMENE ȘI EDUCAȚIE LA VREME DE PANDEMIE

Văd că zilele astea este agitație pe tema examenelor și nu mă miră.
Învățământul on line a fost o parodie și acuma se încearcă să se meargă mai departe, ca și cum ar fi fost totul lin, organizat și bine.

De exemplu, la noi la facultate. Mi-am cumpărat laptop din banii mei, că mi s-a părut că de pe mobil este chinuitor și pentru mine, și pentru studenți. Am continuat cu microfon nou și, desigur, transmisiunile s-au făcut pe internetul plătit de mine, Cuculică fiind unul din furnizorii de date mobile de pe la noi.
Studenții au avut computer, unii doar telefoane și unul o chitară care intra on line.
Ca mine au procedat și colegii.
Vorbesc la mine la disciplină, unde ne-am ocupat și chiar am lucrat. Nu vorbesc și de cei care s-au pișat pe toate astea.

De la facultate am primit doar obligația să dăm rapoarte, când săptămânale, când lunare, în contextul în care eu știam de la fie-mea și de la colegii ei că erau discipline întregi care nu își băteau capul cu on line-ul, cu cursurile și cu lucrările practice.

Deci așa e cu învățământul on line la facultate, undeva unde, totuși, de bine de rău, nu prin contribuția statului, facultății sau angajatorului, a existat un minim de infrastructură. Cum credeți că s-au petrecut lucrurile în fundătura imensă care este România profundă? Deci ne-am făcut că educăm, iar acum a venit vremea să punem biciul examenelor pe pramatii.
Examene.
Una din hibele sistemului educațional non pandemic sunt aceste examene.
O societate cu adevărat evoluată le-ar fi înlocuit de mult.

Știu, ne place să le considerăm utile. Utilitatea lor este de fapt un tabuu inatacabil. Dar, e chiar așa?

În primul rând examenele stabilesc ierarhii valabile pe perioade lungi, în funcție de prestația dintr-o zi, dintr-un fragment cantitativ de cunoaștere, ales arbitrar, de obicei prost, din ceea ce ar fi fost relevant.
Examene proaste, neuniforme, inechitabile, nestandardizate, bazate pe memorie, cu consecințe în clasificări ce impactează destinele unora o viață.

Examenele sunt imposibil de a fi corecte și nu măsoară gândirea, ci modul de stocare al informațiilor.
Foarte rar, deloc de fapt pe la noi, examenele nu au reușit mai mult de atât.
Examenele sunt echivalentul unor inele de foc prin care tânărul este silit să treacă, indiferent de înclinație lui naturale, ca să se realizeze. Nu poți fi compozitor, dacă nu înveți de logaritmi, nu te poți face matematician dacă nu treci de Slavici, ceea ce este absurd.

Examenele adesea, cel puțin la studenții noștri de la medicină, au devenit mai importante ca învățatul. Au supt pasiunea din aflarea de lucruri. Inspiră teamă, dezgust, dorința de a fenta, nefericire, revoltă.

Și, la final, când scapi și îți desăvârșești vocația și începi munca, constați că nu au contat.
Eu am uitat toate examenele, sutele de examene date, pe fiecare din ele în câteva zile. Atâta au fost de utile.

Poate cândva vom ieși din paradigma asta, că trebuie să ne chinuim copii, să îi măsurăm, să îi ierarhizâm și să le jalonăm existența. Poate cândva oamenii își vor urmări vocația descoperită de educație, de dragul vocației, nu a examenelor. Și poate vor ajunge adulți fără a avea nevoie de măsurarea dubioasă prin examene a valorii și talentului.

În acest context mai larg acum, de pandemie, când 90% din educație s-a dizolvat, când totul a fost formal, neorganizat și lipsit de substanță, desigur, ce altceva decât să-i futem și cu examinări, cu note și cu bacalaureat.

Până la urmă, examenul e ceea ce știm să facem și să organizăm, chiar dacă niciodată bine.”(Constantin Cucu, FB, 13.05.2020)

*

„Discriminarea bazată pe sănătate?

Acesta este un concept pe care noi românii l-am putut citi doar în cărți SF sau vedea în Star Trek (pentru pasionați: Star Trek Voyager - Phage). Însă acest concept se pare că vine încet dar sigur și în realitatea noastră de zi cu zi.

"Totul pentru siguranța ta" ni se tot repetă, însă oare chiar așa este? Se anunță că vom putea intra în magazine doar dacă ni se scanează temperatura... Având în vedere că o mare parte dintre cei infectați nu dezvoltă simptome și oricum va exista obligativitatea purtării măștilor în spații închise, care este rostul acestei măsuri? "Totul pentru siguranța ta", se tot repetă...

Țin minte de un clip publicitar de prin '99, 2000, clip în care românul era îndrumat să doarmă liniștit pentru că FNI lucrează pentru acesta. Am revăzut acest clip și m-a amuzat pentru că situația actuală pare deprinsă din același film cu clipul FNI.

Ni se ascunde situația reală și ni se pun în față niște măsuri obligatorii care ne restrâng din ce în ce mai mult libertățile. Cred că situația reală e că nimeni habar nu are ce face ori că cineva știe exact ceea ce face și îi manevrează pe cei de la putere. Indiferent de variantă, este clar că suntem tratați ca fiind proști.

De ce? Pentru că educația noastră nu a fost bazată pe a ne stimula adaptabilitatea la provocările vieții ci a fost bazată pe obediență. Dacă obediența ar dispărea, societatea așa cum o știm ar colapsa.

S-au creat două tabere opuse, cei obedienți și rebelii. Am o surpriză pentru tine, manipulatorul are nevoie de ambele tabere, nu doar de obedienți. Manipulatorul ar putea transmite mesaje pentru ambele tabere, menținându-le într-o stare de conflict și agitație, astfel omul neavând când să perceapă cu claritate situația în care se află.

Așa că în curând este posibil să te trezești într-una dintre cele două tabere, cei care sunt pro măsuri care restrâng libertatea aducând discriminarea bazată pe sănătate la nivel de lege și deci impunere, și cei care sunt anti aceste măsuri. În oricare tabără ai fi, îți (aproape) garantez că nu îți va fi confortabil.

Mai există o tabără, cea care se informează și decide pentru sine din propria înțelegere și claritate. Dacă majoritatea românilor ar face asta, avem șanse mari să trecem cu bine peste ceea ce se anunță ca fiind "Noul Ev Mediu" (ca atmosferă și conexiune umană). Doar în acest mod creăm unitate, nu conflict și separare. Nu uita că manipulatorul iubește conflictul și separarea.

Părerea mea este că va dura ceva timp până când românul va putea fi conștient și astfel ține-te bine în următoarea perioadă. Adună-te pe lângă oameni pe sufletul tău și "pregătește-te de impact". Doar având susținere adecvată, având oameni care te susțin în jur, vei resimți mai puțin această presiune. Sper din tot sufletul ca părerea mea să fie falsă și să provină doar din pesimism. CURAJ!”(Orlando Daniel Stoicescu, FB, 13.05.2020)

*

"De obicei, în situații critice, oamenii se uneau, se ajutau. Pandemia de acum a instaurat o nouă modă: distanțarea socială și izolarea.

40 de zile este perioada de care are nevoie creierul pentru a se reconfigura, a crea o nouă reţea neuronală şi a schimba un obicei cu altceva. Quarantaine (din franceză).

Adică, dacă ești nefericit, e nevoie să practici fericirea timp de 40 de zile pentru a deveni o obișnuință.
Dacă vrei să slăbești, e nevoie să te ții 40 de zile de dietă pentru a deveni obișnuință.
Dacă vrei să faci sport, e nevoie să faci exerciții timp de 40 de zile pentru a deveni obișnuință.

La fel si cu izolarea și distanțarea socială: e nevoie de 40 de zile de carantină, perioadă în care să "injectezi" zilnic populației știri catastrofale, pentru ca oamenii să uite cine sunt şi să devină supușii care acceptă oricând, oricât de la cineva care le spune că totul e spre binele lor.

De fapt, semnificația carantinei este exact asta: 40 de zile (quarantaine în franceză).
Atât e nevoie să schimbi un obicei în altul.
Atât durează, de obicei, și posturile Paștelui și Crăciunului; este perioada în care oamenii pot face schimbări, pentru ca apoi să se comporte după noul obicei (și nu să postească 40 de zile pentru ca apoi să recupereze în 3 zile tot ce n-au făcut în post).

De 40 de zile a fost nevoie să ni se inducă frica și să ne uităm cu suspiciune la ceilalți. În 40 de zile am trecut de la uniune, comunicare, bucuria socializării la izolare și distanțare socială.

De 40 de zile este nevoie pentru a ne curăța complet de frică și a ne reaminti că suntem ființe sociale, că avem un suflet, și că nimeni nu ne poate lua umanitatea, decât dacă renunțăm de bună voie la ea.

40 de zile ai la dispoziție să te reconectezi la tine, la esența ta, la Dumnezeu. Pentru că unde este frică nu este Dumnezeu.

Revino-ți, omule!
Amintește-ți cine ești. Altfel îți vor impune alții ce (nu cine) să fii. Iar primii vor fi „binevoitorii” care îi vor vâna pe cei care nu sunt ca ei. Ca pe vremea comuniștilor, când își pârau prietenii și membrii familiei.
Istoria se repetă pentru că nu învățăm nimic din ea.

Ești o ființă divină, ești divinitatea manifestată într-un corp fizic.

Ai nevoie de 40 de zile să îți reconfigurezi creierul de pe frică pe iubire. 40 de zile în care să te rogi, să faci tot ce te poate conecta la Dumnezeu.

40 de zile!

Amintește-ți de tine!" (Edith Kadar, 13.05.2020)

*

„LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI: OMENIRE VERSUS UMANITATE!

Asistăm deja de ceva timp la o adevărată cruciadă, pornită inițial contra unei entități bio-inginerești numită "noul Cov 19", dar care ulterior, pentru unii imediat, pentru alții pe parcurs, pentru restul (încă) nu, s-a dovedit a fi de fapt mult mai mult decât atât!
Dacă privești din perspectiva unilaterală, într-adevăr, s-ar putea crede cu lejeritate că tot arsenalul etalat și toate măsurile coercitive, unele chiar încălcări flagrante ale drepturilor și libertăților fundamentale, garantate (încă) prin Constituție au unicul scop de a ne proteja, pe noi, oamenii și sănătatea noastră, așa cum niciodată până acum n-a mai făcut-o cineva!
Și pot spune, după observațiile personale, culese atât live din exterior, în cursul deplasărilor mele, din reacții și postări pe rețele sociale, dar mai ales cele obținute intrinsec, intuitiv, energetic, un barometru pe care l-am antrenat și dezvoltat intens în ultimii ani, prin multiple cursuri și sesiuni de tot felul și în care am cea mai mare încredere, că există, dincolo de această isterie corona, ceva ce în engleză se numește "The bigger picture!" adică o miză mult mai mare!
Miza asta are și ea multiple nivele de "securitate" ca să zic așa, accesibile unor categorii diferite de persoane și entități, unele de nivel atât de înalt că nici măcar nu le putem concepe ca fiind "reale", altele nu ne privesc direct pe noi, cei de "jos", nici nu fac topicul acestei postări.
Ideea era despre "oameni" versus "umanitate"! La prima vedere pare pleonasm, adică cum, nu toți suntem oameni? sau umani? Hmm, și da și nu... adică în contextul în care se poate sintetiza în laborator piele compatibilă corpului human, oare nu poate acoperi orice alt dispozitiv cu aspect humanoid dotat cu inteligență artificială care să circule lejer printre noi? Dacă nu o fac deja, cu siguranță într-un viitor apropiat, da. Până atunci suntem pregătiți încet, încet, prin instalarea lor în unități publice și nu numai. Ați citit deja știri cu prezența lor în unități medicale, monitorizând "infectații" fără a supune personalul la risc... ei bine, poate într-o bună zi, acel personal care pentru asta a fost pregătit, cu riscurile asumate meseriei, va fi trimis acasă, sarcina lor fiind preluată de acele mașini care nu cer salariu, nu fac grevă și nu se îmbolnăvesc. Sau ce ziceți despre "câinii-robot" testați într-un parc, din Germania parcă, care să te avertizeze că nu menții "distanța socială"? Ați văzut acele imagini din China cu copiii care purtau pe cap niște pălării cu antene orizontale de asemenea dimensiuni încât să nu se poate apropia unul de altul? Sau despre acel dispozitiv dezvoltat de Musk "neuralink?, o interfață care practic inserată la nivelul sistemului nervos face sinapse cu acesta și permite comunicare non verbală cu orice dispozitiv dotat cu inteligență artificială, gen laptop, tabletă, telefon, mașină, etc mergând până la premiza că în 5 ani limbajul verbal va deveni neesențial?
Și mă întreb atunci, dacă a respira fără mască te face un paria, privit cu reproș și chiar dușmănie, dacă a tuși sau strănuta tot fără mască îți aduce cadou un dosar penal prin grija celor care pot suna la 112, daca 37.3 gr Celsius într-o zi de vară sunt motive să fii escortat de poliție "cu demnitate" pentru investigații amănunțite, când până acum așteptai luni de zile fonduri gratuite pentru analize sau CT sau RMN, dacă o aplicație pe telefon îmi va dicta dacă pot merge la servicu sau într-un loc public, în funcție de gradul de "risc" pe care îl prezint, spre ce ne îndreptăm, de fapt? Unde e umanitatea din oameni? Cât va mai rezista oare, știind că anumite simțuri, abilități se atenuează până la dispariție dacă nu le folosim?
Ce să fac afară dacă nu pot respira liber, știind că respirația profundă este conexiunea directă cu Sursa, ce să fac între oameni, între prieteni, dacă port mască și nu îi pot îmbrățișa, când se știe puterea terapeutică și energetică a unei îmbrățișări, cum să mai stau la un pahar de vin, știind că nu pot socializa decât în cuști special amenajate, eventual prin intermediul unui ecran, cum să mai râd, să plâng sau să plutesc pe acordurile unei arii pe operă, a unui recital de pian, piesă de teatru sau concert pop-rock dacă e doar online sau... mai știu eu cum?
Cum vor învăța copiii despre toate acestea, emoțiile, iubirea, arta, frumosul? Sentimentele nu se predau online, se trăiesc pe viu, cu oameni, între oameni! Asta ne deosebește și ne face unici în Univers vis-a-vis de civilizații mult mai avansate tehnologic, pentru care planeta noastră reprezintă o școală extraordinară pentru evoluția sufletului. Pentru asta suntem Aici și Acum, oameni buni, să fim umani, nu perfecți, nu roboți, nu speriați unii de ceilalți!
Eu am venit să fiu Iubire și am să vă cuprind în energia iubirii și îmbrăţişării mele fără mască și distanță socială oriunde ați fi și orice ați face! Asta am ales conștient și la nivel de suflet, face parte din misiunea mea personală!(Corina Manciu, FB, 12.05.2020)

*

Vă propun un joc azi. Hai să închidem ochii (după ce citiți acest text, eu o să-l fac în timp ce scriu) și să ne mutăm în timp acum trei luni. E 14 februarie, Valentine’s Day sau any other day, copilul la școală sau la grădiniță, partenerul la job, tu pe drum spre serviciu sau deja la birou, cu cafeaua sub nas. Perfect. Simți mirosul cafelei, auzi colegii țăcănind la tastatură, simți aerul recirculat din corporație cum te bate în ceafă.

Și vine cineva și spune tare, în birou:

De luni, nu mai aveți voie să ieșiți din casă decât pe declarație scrisă și semnată și doar pentru strictul necesar.
Plimbările: interzise.
Petrecerile: interzise.
Restaurantele se închid.
La fel și terasele, barurile, cafenelele.
Aeroporturile se închid.
Nimeni nu mai pleacă în nicio vacanță.
Nu îți mai poți vizita rudele și prietenii.
Se închid mall-urile și toate magazinele care vând lucruri considerate ne-esențiale.
Da, și școlile. Vei sta cu copilul acasă pe termen nedefinit.
Mulți oameni vor lucra de acasă sau își vor pierde joburile.
Se închid toate grădinițele, afterschoolurile, locurile de joacă.
Saloanele și sălile de sport.
Practic, o să stați numai în casă, mai ieșiți doi pași pe stradă cu copiii și la farmacie sau la magazinul de colț, după lapte și ouă.
Când ieșiți, mască și mănuși obligatoriu.
Veți face asta niște luni, nu se știe cât.

Îți stă cafeaua în gât. Apoi îți iese pe nas, mori de râs. Tragi cu ochiul la colegi, se prăpădesc de râs. Iar a luat-o razna colegul de la Beneficii pentru angajați, acuma face stand-up, unul extrem de dubios… (Prinţesa Urbana, FB, 14,05,2020)

*

„ ... ține de fiecare dintre noi să-și dea voie să simtă vibrația adevărului înainte de a crede orbește.
Adu-ți aminte că tu ești creatorul gândurilor tale, că tu ești, în orice clipă, liber să percepi și să-ți creezi adevărul.
Adu-ți aminte că ai libertatea de a alege să trăiești, cu demnitate și integritate, și nu doar să supraviețuiești cu capul plecat.
Tu alegi dacă hrănești frica sau îndrăznești să ridici capul și să-ți scoți masca.
Tu alegi dacă pleci urechea la perspectivele altora sau dacă îți dai voie să simți adevărul în tine.
Tu alegi să caști gura la toți cei care cred că știu ei ce-i mai bine pentru tine sau, mai degrabă, să îți întrupezi puterea de a recunoaște Adevărul.
Tu alegi dacă recunoști adevărata natură a informațiilor, a știrilor și puterea lor de a manipula.
Tu alegi dacă intri în jocul de a-ți da cu părerea și a te lupta să demonstrezi că ai dreptate.
Tu alegi dacă ignori acest punct major de transformare, dacă te faci că nu simți energia acestui moment care ne provoacă să renunțăm la calcule, logică și tipare vechi de gândire și ne provoacă să avem încredere.
Tu alegi dacă refuzi să vezi cât de mult suntem deja controlați. Tu alegi dacă continui să pleci capul și să faci precum se face, că așa zic unii care știu ei ce este mai bine pentru tine. (Horia Francisc Turcanu, FB, 15.05.2020)

*

Unul dintre cele mai remarcabile fenomene care înconjoară coronavirusul este caracteristic timpului nostru: teoriile conspirației. Au existat nenumărate teorii despre originea virusului, eficacitatea diferitelor medicamente, strategiile de abordare a acestuia și cam toate aspectele războiului împotriva COVID-19. Cu toate acestea, toate par să provină din surse fiabile. Din partea mea, mă îndoiesc că cineva știe răspunsul la oricare dintre întrebări, inclusiv cei care sunt siguri că îl ştiu.
Din perspectiva mea, virusul nu este chiar cea mai mare problemă a noastră. Dacă nu ar fi vorba despre virus, am suferi de altceva și oamenii ar muri în continuare. Mai rău, nici măcar nu s-ar lupta împotriva suferinței lor și nici nu s-ar opri să se gândească la cauza ei; pur și simplu ar accepta-o ca pe un act al sorţii și ar rata oportunitatea schimbării.
Din fericire, virusul ne-a oprit în drumul nostru. Ne-a făcut să punem la îndoială civilizația noastră. Totul a fost pus la încercare, de la aprovizionarea cu alimente, la muncă, educație, divertisment, religie și credință, guverne și guvernare și relații umane. Când ieșim din criza coronavirusului, trebuie să îmbrățișăm doar acele elemente ale civilizației care sunt cu adevărat necesare și care ne fac cu adevărat viața mai bună. Orice lucru care nu ne îmbunătățește viața, o înrăutățește și, prin urmare, trebuie aruncat la gunoi. Dacă ne cercetăm sincer și cu curaj vom ieși la celălalt capăt al analizei ca o umanitate puternică și sigură. Dacă evităm șansa de a „curăța mizeria”, ne va lovi un al doilea val de viruşi, mai dur, și vom fi în continuare nevoiți să ne conformăm.
Sub nasurile noastre, regulile jocului s-au schimbat. Capitalismul nu mai funcționează. Nu poate funcționa atunci când fiecare persoană este dependentă de orice altă persoană din statul global. O concurență nemiloasă și o politică economică de câinii-mâncă-pe-câini, nu funcționează atunci când o persoană bolnavă închide întreaga lume. Este necesară o politică diferită, care să țină cont de întreaga umanitate, altfel, efectul de domino văzut cu COVID-19 va duce la prăbușirea întregului sistem.
Regula de astăzi ar trebui să fie unitatea. Fiecare reglementare, directivă, lege și act trebuie să înceapă prin punerea sub semnul întrebării a contribuției sale la unitatea globală. Dacă nu, este sigur că va face mai mult rău decât bine și trebuie eliminat de pe ordinea de zi. Astăzi cuvintele mele pot părea fantezie, dar mâine vom afla că acestea sunt singura realitate posibilă.
Iar ceea ce este adevărat pentru întreaga umanitate este adevărat pentru întreaga natură. La fel cum ne-am luptat unul împotriva celuilalt, am luptat împotriva naturii. Am încercat să o valorificăm și să o exploatăm în scopurile noastre. Am călcat în picioare orice făptură vie și fiecare bucată de pământ și apă. Nu am lăsat nimic curat sau sănătos. Este de mirare că, în sfârșit, natura ne trimite boli? Probabil ar fi mai sensibil să vă întrebați de ce nu a făcut-o până acum!
Cu toate acestea, natura nu încearcă să ne distrugă. Coronavirusul nu reprezintă o amenințare la adresa existenței omenirii. Dacă este ceva, este că ne va face pe noi și mediul înconjurător, mai sănătoşi. Vrem ca natura să fie bună cu noi, totuși o maltratăm și o abuzăm, oriunde și oricum putem. Ne putem aștepta să nu ne îndrepte?
Pentru a evita învățăturile dureroase ale naturii, trebuie să realizăm două lucruri: 1) Totul este legat de orice altceva. Orice ar face fiecare dintre noi are impact asupra întregului sistem. 2) Pentru a ne repara relațiile cu natura, trebuie să lucrăm la propria noastră natură. Nu putem fi amabili cu toți copacii și, în același timp răi cu toți oamenii, dar dacă suntem amabili cu toți oamenii, vom fi amabili și cu toți copacii, animalele și tot ceea ce există.
Coronavirusul nu ne va da drumul, așa că, să nu credem că putem ieși din el în vreun alt fel, decât prin conexiune reciprocă. Aşa vom găsi existența noastră ușoară și plăcută. Aceste conexiuni pozitive sunt leacul pentru COVID-19 și pentru orice alt virus. Dacă ne schimbăm inimile unul față de celălalt, niciun virus nu ne va mai îmbolnăvi corpurile. (Michael Laitman, blog)

*

"Am ascultat tot ce au zis autorităţile zilele astea, am notat, am fost cuminte şi am înţeles ce trebuie să fac de pe 15 mai!

1. Este bine să ieşim din casă, să ne relaxăm şi să facem sport individual în aer curat! Nu în parc, ci pe stradă. În parc e bine numai într-un sector, în 2.
Totuşi, nu e bine să ieşim din casă! Mai bine stăm acasă, ca până acum, doar că acum trebuie să alegem noi să stăm acasă, nu o mai facem că e lege.
Cel mai corect ar fi să ieşim în timp ce stăm acasă. Să zicem că da, să sperăm că nu.

2. Situaţia e bună! De aia ne relaxăm, staţi liniştiţi, între ţările din lume, noi suntem chiar şmecheri!
Totuşi, nu e chiar atât de bună. Sunt cam tot atâtea cazuri pe zi câte erau şi acum o lună şi ceva, când s-a decretat "starea de urgenţă".
Deci acum situaţia e bună, dar la fel cu cea de atunci, când era foarte rea.
Aşa e viaţa, cu bune şi rele. Cine le mai deosebeşte?

3. Vom purta măşti în interior! Astea salvează vieţi!!! Viaţa noastră depinde de purtarea măştii! Vom produce multe şi în România!
Totuşi, măştile sunt inutile dacă nu strănuţi. Nu prea-s bune dacă nu te apucă tusea sau strănutul. Ba mai mult, dacă nu le schimbi des, e naşpa. Iei alţi microbi.
Măştile sunt şi bune, dar şi inutile, chiar rele.

4. Spirtul nu e biocid! Nu daţi cu spirt! zice Cercel.
Totuşi, spirtul e bun, spun ceilalţi, pare a fi biocid, aşa cum ştie tot universul. Singura problemă era că nu îl importă nevasta lui Cercel, dar s-a rezolvat şi asta.

5. Animalele nu pot fi afectate de virus, staţi liniştiţi!
Mai puţin câţiva câini, o pisică şi o capră.
Deci pot fi şi ele afectate, nu mai staţi liniştiţi!

6. Nu ne mai trebuie hârtie scrisă de noi pentru a circula! Nu ne mai trebuie justificare! S-a desfiinţat instituţia hârtiei, jos cu ea! Suntem liberi să mergem unde vrem! Totuşi, nu putem merge în afara localităţii fără hârtie. Dacă nu avem justificare, e naşpa.

7. Nu vom avea vaccin mai devreme de un an. Sperăm niciodată! Dar vom avea medicamente care vor fi inventate în timp. Într-o zi.
Medicamentele deja există, unul tratează malaria. Te vindeci de coronavirus, dar te cureţi de altele. Dar există! E bun şi se dă în Franţa şi în SUA! Şi Trump l-ar lua, după o gargară cu Ajax.
Avem medicamentele bune! Doar că nu-s bune.

8. Vom avea virus şi la toamnă!
El nu moare la căldură, s-a constatat clar că nu e nicio legătură între căldură, umezeală şi moartea virusului.
Totuşi, coronavirus a hotărât să facă o pauză la vară şi să reapară la toamnă.
Băiat bun, vrea să ne lase în concedii.

9. Nu mai ai voie să strănuţi în magazin şi la birou sau spaţii închise!!! Ţi se face dosar penal!
Totuşi, nu e chiar dosar penal, ci mai mult o amendă. Pe care n-o vei plăti niciodată, căci CCR spune că e neconstituţională.
Practic, dacă strănuţi în magazin nu păţeşti nici pe naiba.

10. Nu deschidem terasele! Ar fi o crimă, chiar dacă oamenii stau la 2 metri distanţă! Nici vorbă de aşa ceva! Şi mai e ceva: dacă un om cu coronavirus a strănutat în mâncarea aia?! Ne dăm seama cât e de periculos la terasă?! Coronavirusul rezistă 2-4 zile în aer, au zis şi japonezii, vă daţi seama cât trăieşte el în mâncare?!
Totuşi, putem comanda online mâncarea gătită de acelaşi om. Ăsta nu e periculos, ba chiar e indicat. Coronavirusul trăieşte 2-4 zile în mâncare, dar face pe el de frică când îl duc pe bicicletă în viteză băieţii de la Glovo! Şi moare. Mama lui!
Nu mai bine omorâm coronavirusurile plimbând toţi pacienţii infectaţi cu bicicleta?!

Planul de sanatate e clar: "Doamne Ajută... şi de pe 15 încolo!" " (Silviu Iliuta, FB, 15.05.2020)

*

Mă tot uit în jurul meu şi mă crucesc. Citesc ştirile şi mi se pare ireal.
Nu înţelegeam care-i faza, declaraţiile oficiale şi "măsurile" anunţate sunt mult umflate şi degeaba. E un nonsens ce se întâmplă.
Şi dintr-o dată aseară am avut o revelaţie.
TREBUIA să fie mult mai grav. TREBUIA să moară muuult mai mulţi oameni decât au murit.
Dar nu au crezut că imunitatea noastră e atât de bună. Nu au crezut că suntem atât de mulţi.
Ne-au subestimat.
Şi ceea ce vedem acum că se întâmplă e planul iniţial, care a fost împins în jos pe pantă ca bulgărele de zăpadă şi nu poate fi modificat aşa uşor (că deh, e la nivel global totul). De aceea nu se opresc. Încearcă disperaţi să bifeze agenda, fără să mai aibă o bază reală.
Totul e un mare balon desumflat.
Planurile, programarea, măsurile ce urmau a fi implementate, totul fusese făcut şi programat în cele mai mici detalii, cu mulţi ani înainte.
Luaseră în calcul toate probabilităţile, în afară de cea mai improbabilă şi indezirabilă: manifestarea suveranităţii fiinţei umane. (Teodora Matei, FB, 12.05.2020)

*

Deci,

1. Autopsiile sunt interzise, iar nr. oficial al morților de COVID-19 este umflat INTENȚIONAT - toți cei care mor, din orice cauze, sunt declarați morți de coronavirus
2. Medicii nu au curaj să spună adevărul, dar iau bani pentru asta!
3. Cei bolnavi cronic ajung să moară pentru că nu primesc tratament.
4. Pandemia nu a fost declarată în România de către Ministerul Sănătății (urmează să verific niște info și revin).
5. Președintele MINTE și NE AMENINȚĂ cu degetul lui arătător de parcă suntem toți la școala de corecție.
6. ECONOMIA e la pământ pentru că a fost închisă NELEGAL!
7. Licitațiile de zeci de milioane de euro s-au făcut fără nicio procedură.
8. Cei care protestează (pașnic și democratic!) sunt acuzați că au prietenii strânse cu PUTIN!
9. Presa e plătită cu 40 mil. Euro și, cu mici excepții, minte cu nerușinare și e complice la toată mârşăvia asta!

Și noi privim pasiv la tot circul ăsta ieftin?! Păi, nu ne merităm soarta??

Mai are cineva cohones în țara asta?! Cred că doar fata aia cu sparanghelul...”” (Alina Dicu, FB, 21.05.2020)

*

România reală în timpul covidului.

- Cea mai dură carantină din Europa și una dintre cele mai dure din lume;
- Cele mai mari amenzi din Europa în timpul stării de urgență;
- Singura țară care a internat cu forța asimptomatici;
- Cel mai mare număr de morți din Estul Europei(!!!);
- Cea mai târzie „aplatizare a curbei” din Europa;
- Cel mai mare număr de cadre medicale infectate din Europa;
- Cele mai mari prețuri medii din Europa pe obiect medical de urgență achiziționat în timpul stării de urgență (măști de protecție, ventilatoare, etc.);
- Cele mai mari prețuri medii de vânzare pentru măștile de protecție, în condițiile obligativității purtării acestora;
- Singura țară din Europa în care Ministrul Sănătății a demisionat (a fost demis?);
- Cel mai mare număr de angajări în aparatul de stat (în sectoare non-medicale) din Europa în perioada stării de urgență;
- Cel mai nefundamentat științific mod de raportare a deceselor din cauza coronavirus din Europa;
- Cele mai multe erori de raportare din Europa;
- Cele mai haotice reglementări în ceea ce privește învățământul;
- Cea mai stupidă strategie de luptă cu virusul: imnul național cântat în megafoanele poliției;
- Singura țară din Europa în care Ministerul Sănătății nu a declarat oficial că avem de-a face cu o epidemie;
- Cel mai mare număr de fake-news în presă;
- Singura țară din Europa care a mituit presa;
- Singura țară din Europa în care măsurile luate în timpul declarării stării de urgență au fost neconstituționale;
- Cele mai puține și ineficiente măsuri de sprijinire a economiei;
- Singura țară în care populația nu a fost protejată în niciun fel din punct de vedere financiar;
- Cele mai mari creșteri ale prețurilor la alimente din Europa;
- Cea mai târzie relaxare din Europa;
Autor necunoscut, FB,11.06.2020

*

"Unii oameni acumulează foarte multe informații legate de spiritualitate și trec de la „egoul uman” la egoul spiritual și abia apoi se trezesc cu adevărat.
„Zona egoului spiritual” este un spațiu foarte interesant, în care ai impresia că ești treaz din punct de vedere spiritual și că știi o mulțime de lucruri, ba chiar ești gata să te contrazici cu oricine are alt adevăr decât al tău sau să corectezi pe oricine spune altfel decât spui tu, însă de fapt, ești
foarte confuz.

Ideea este că atunci când intri pe calea spirituală să te axezi pe a învăța, pe a acumula informații, dar nu doar pentru că acestea „sună bine”/ dau bine atunci când vorbești despre asta, ci pentru că simți că rezonează cu tine, că te fac să te simți bine atunci când le pui în practică în viața de zi cu zi.
Tu poți să știi la nivel teoretic o mulțime de informații legate de spiritualitate, dar asta nu înseamnă că ești cu adevărat treaz din punct de vedere spiritual; dacă nu le pui în practică, dacă nu le aplici în viața ta de zi cu zi, tu nu funcționezi la modul conștient, nu îți trăiești adevărul.

Și este necesar să înveți să faci diferența între ceea ce „rezonează”/ îi place egoului tău (fie el și egoul spiritual) și ceea ce rezonează cu tine, cel autentic. Fiindcă la început oamenii nu sunt capabili să facă diferența. Iar ca să înveți să faci această diferență este necesar să petreci timp în liniște cu tine însuți, să te cunoști mai bine pe tine însuți, să fii conștient de ceea ce simți.

De aceea lumea a fost pusă pe pauză pentru câteva luni. După ce toată viața lor     s-au focusat pe A FACE, oamenii au fost obligați să se oprească și să stea închiși în casă – să petreacă timp cu ei înșiși, să se cunoască mai bine, să vadă care este diferența între „eu cred/gândesc că…” și „eu simt că….. “. (Text de Matt Kahn, traducere Mihaela Dan, FB 24.05.2020)

*

Nu știu cine l-a scris, dar e genial: "Jurnal de carantină 2025...
E al cincilea an de carantină. Probabil e aprile. N-am de unde să știu clar de când   s-au interzis calendarele și foarte bine că le-au interzis. Socotitul timpului dădea o stare neplăcută de așteptare, și stările neplăcute scad sistemul imunitar. Atât așteaptă virusul.
**

Sigur nu e marți, pentru că l-am întrebat pe vecinul de la P2, et4 balcon colț stânga ce zi e și a zis că e marți. Mă urăște și dacă zice că e marți, sigur nu e marți.
**
Au zis la televizor că virusul a suferit din nou mutații și atacă oamenii cu temperament rebel, de aceea vor fi identificați și duși în centre speciale de carantină. Ce bine că nu sufăr de asemenea deviere periculoasă de comportament. Sper să îi salte repede până nu infectează și pe alții.
**
Milițienii îl bat în fața blocului de o oră pe vecinul de la unu. Eu i-am zis să scrie pe declarația de dus gunoiul în detaliu, ce tip de gunoi duce, dar el a zis că nu contează. Uite că contează. Așa îi trebuie, dacă nu își ia responsabilitățile în serios. De unde să știe bieții milițieni dacă se îndrepta spre tomberonul de menajer sau spre cel de reciclabile?
**
Au zis la televizor că perioada de carantină se va termina foarte curând. Asta cred că înseamnă maxim 2-3 ani. Sunt atât de fericit încât mă duc pe balcon să cânt imnul.
**
Voiam să cânt doar prima strofă dar P2 et4 a scos telefonul să mă filmeze așa că    l-am cântat cap coadă, sperând că o să-l pună pe net să vadă toți cetățenii ce atitudine pozitivă am. La final mi-a arătat că nu mă filma și doar se prefăcea că mă filmează ca să-mi dea emoții. Măcar cumva le-am dat avânt milițienilor să-l bată mai cu spor pe vecinul de la unu. Mă bucur că ajut corecția de atitudini periculoase. Dacă nu erau oameni ca vecinul, care să nu ia declarațiile în serios, ieșeam de mult din carantină.
**
Se întâmplă ceva foarte distractiv într-un balcon de la C6, fațada vestică. Nu am nici o fereastră bună în direcția aia, dar P2 et4 are și îl văd cum se uită și râde de vreo oră. Râde de-i dau lacrimile. Mă uit la el și, din fericire, nu îmi pot imagina ce poate să vadă de îl împlinește în așa hal. Imaginația bogată a fost depistată de anul trecut a favoriza boala și mă bucur că nu sufăr de asemenea deviere periculoasă de personalitate.
**
M-am aplecat peste balcon să văd ce se întâmplă la C6 și am căzut din balcon. Din fericire mi-a amortizat căderea copacul din fața blocului și vecinul de la unu, care încă zăcea într-o baltă de urină. Milițienii de serviciu, înțelegând că a fost un accident, m-au bătut foarte moderat. Am doar o mână ruptă și mi-o pot trata singur acasa. Bine că nu m-au dus la spital. Nimeni care ajunge la spital nu se mai întoarce acasă.
**
Cu toate că am o mână ruptă, am aplaudat înainte de culcare muncitorii esențiali, cei care ne livrează mâncare la ușă, ne asigură curent, gaz, internet și apă: tot ce are nevoie un om modern ca să nu iasă din casă. Și evident doctorii și polițiștii. Ei sunt adevărații eroi. E important să menții o atitudine pozitivă, pentru sistemul imunitar.

**
Jurnal de carantină 2025 (II)
Astăzi o să fie o zi proastă. La 3.43 l-am auzit prin perete pe vecinul de la etajul 1 tușind. N-am mai putut să dorm din momentul ăla. Sper că s-a înecat cu mâncare sau apă și de-aia a tușit. Doamne-ajută să nu-l taie iar tușitul că o încurcăm toți.
**
A venit coletul! În sfârșit! Nu pot spune clar când am dat comanda de când s-a interzis măsurarea timpului din motive de moral dar țin minte că era vară și acum e primăvară, deci s-au mișcat repejor. Nici chiar repede, dar repejor. Am interacționat cu curierul după protocol. A sunat la ușă, s-a dat 5 metri în spate, a așteptat să deschid. L-am salutat, m-am dat 5 metri în spate, el a avansat, a lăsat coletul și s-a retras 5 metri. Am avansat eu, am luat coletul, am lăsat banii și m-am retras. Apoi a avansat el, a luat banii, a lăsat chitanța și s-a retras. A venit rândul meu să avansez, am semnat chitanța și m-am retras, apoi a avansat el, a luat chitanța, m-a salutat și s-a retras. Amândoi ne-am scos mănușile și le-am ars unul în fața celuilalt, ca să concluzionăm standard interacțiunea. Pot să zic că a mers ca uns.
**
E aici! Ultrabarrier 10 000, cea mai performantă mască de protecție facială a anului 2025! 5 kilograme de aliaj de titaniu îmbrăcat în cauciuc hipoalergic. 4 turbine montate mandibular care filtrează aerul la 360 de grade. Buton de panică care-ți videază plămânii în caz că te-ai simțit expus. Vizieră magnetizată care respinge particulele de praf. O bijuterie tehnologică. Desigur, forțează puțin mușchii gâtului și trebuie să fii atent când întorci capul să pui frână, pentru că de la inerție se poate roti până trosnește gâtul, dar astea sunt mofturi, dacă luăm în considerare gradul de protecție oferit.
**
12.44. Vecinul de dedesubt a tușit iar. Dacă îl raportez, ne ridică ăștia nivelul de carantină și n-o să mai avem voie să ieșim din bloc decât pentru dus gunoiul. Bonus, ne ridică nivelul de clor din apa de la robinet. (FB 01.06.2020)

*

Ethan Leeds...."Se forţează la maxim pentru a vedea exact cât de cretini sunt oamenii.

Nivelul 1 cretin - crezi că s-a dovedit că un virus provoacă o nouă boală pe care ei o numesc Covid 19, care arată exact ca boli pe care le-am avut deja în majoritatea cazurilor.

Nivelul 2 cretin - Crezi că este corect ca guvernul să-ţi ia libertățile pentru a te proteja de acest „virus”

Nivelul 3 cretin - Crezi că a fost dovedit științific că dacă stai la 6 metri distanță de oameni reduce riscul de infectare, însă atingerea acelorași obiecte pe care cineva pozitiv tocmai le-a atins în magazin este sigură.

Nivelul 4 cretin - Crezi că testul pe care îl folosesc pentru a determina dacă sunteți pozitiv este de încredere, în ciuda faptului că inventatorul testului spune că nu este.

Nivelul 5 cretin - Poți purta o mască chirurgicală când faci cumpărături, în ciuda faptului că scrie clar pe cutie că nu blochează coronavirusul.

Nivelul 6 cretin - Ești pe cale să crezi că purtarea unei măști chirurgicale în timpul sexului cu persoana cu care trăiești este o idee bună, deoarece reduce riscul.

Nivelul 7 cretin - Nu vezi nici o problemă cu noua lege britanică care consideră sexul ca fiind ilegal dacă persoana nu locuiește cu tine, chiar dacă porți o mască și un costum complet special de cauciuc.

Nivelul 8 cretin - Credeți toate cele de mai sus și îi atacați pe cei care nu sunt la fel de proști ".
Nivelul 9 cretin - Să crezi toate de mai sus şi să nu observi cum brusc..."a murit" Covid-19 de când și-au făcut apariția cei din organizația terorista ANTIFA (Ethan Leeds, FB 02.06.2020)

*

Donez televizor cu Covid19 pe toate canalele. M-am săturat de el.

*

Suedia, 7770 de cazuri/milion locuitori, e pe locul 18 în clasamentul mondial și nu se agită nimeni.
Belgia, 5543 de cazuri/milion locuitori, e pe locul 26 în clasamentul mondial și nu se agită nimeni.
Olanda, 3048 de cazuri/milion locuitori, e pe locul 54 în clasamentul mondial și nu se agită nimeni.
Franța, 2732 de cazuri/milion locuitori, e pe locul 62 în clasamentul mondial și nu se agită nimeni.
Germania are 2440 de cazuri/milion locuitori, e pe locul 67 în clasamentul mondial și nu se agită nimeni.

România are 2089 de cazuri/milion de locuitori, e pe locul 76 mondial și e sfârșitul lumii!!! (Andrei Mihai)

Din Grădina lui Dumnezeu: 25.05.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)