duminică, 16 iunie 2024

Dreptul la opinie si atitudine impotriva promovarii Decadentei Sociale la rang de arta

 

1.Dreptul la opinie impotriva promovarii Decadentei Sociale la rang de arta.

2.Dreptul la atitudine de contestare si respingere a abuzului privind  expunerea fortata la limbaj trivial, agresiv, misogin, vulgar, explicit sexual.

3. Dreptul publicului de a amenda abuzul "artistic" prin huiduieli "artistice". Pe un stadion, aplauzele sunt expresia multumirii pentru actul artistic/sportiv, iar huiduielile sunt expresia nemultumirii. Acest schimb public se numeste feedback instant. ;-)

Anuntul oficial al concertelor nu preciza existenta in program a manelelor. Spectatorii nu au fost informati corect asupra actului artistic pentru care au platit. Au fost acceptati minorii la concert si expusi fortat unui gen muzical nepotrivit varstei lor.

„Cele două concerte Coldplay de la București, care fac parte din Music Of The Spheres World Tour, vor avea loc pe 12 și 13 iunie la Arena Națională, unde sunt așteptați aproximativ cincizeci de mii de fani în fiecare dintre cele două zile. În deschidere vor cânta Maisie Peters (UK) și Emaa (Ro).

COPII/ MINORI

Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului și luminilor puternice. Accesul copiilor de orice vârstă presupune achiziționarea unui bilet la preț întreg pentru aceștia.

Accesul minorilor cu vârsta de sub 16 ani este posibil doar dacă sunt însoțiți de un adult, posesor și el de bilet propriu. Un adult poate însoți maximum 4 minori.

https://www.g4media.ro/programul-concertelor-coldplay-de-la-arena-nationala-regulile-pentru-public.html

*

Daniel Klinger

Ma simt dator sa comentez si eu despre maneaua de la concertul Coldplay, ca daca tac, ma da facebook afara.

Am fluierat? Nu. E bine ca s-a fluierat? Da. E frumos ca s-a fluierat? Nu. E bine ce a facut Chris Martin? Nu.

Sa explic.

Sa huidui o interpretare care dezamageste este o practica intalnita pana si pe cea mai pretentioasa scena - cea de opera. Se intampla atunci cand interpretarea este mult sub asteptari. Si exact asta a fost motivatia huiduielii din prima seara.

Spectatorii au venit la un concert Coldplay. Pe bani. Nu a fost un spectacol gratuit de zilele orasului, unde daca nu platesti, nici nu poti avea pretentia satisfacerii gusturilor tale.

Fara sa fac o cercetare stiintifica, intuitia imi spune ca majoritatea celor care asculta muzica acestei formatii nu gusta manelele. Daca era un concert Andra, ConnectR, Smiley, poate ca procentul celor care asculta si manele era mai mare. Dar nu la Coldplay.

Dar ce a iritat cel mai mult, cred ca a fost prezentarea neinspirata pe care Chris Martin a facut-o acestui moment. El a spus ca se simt onorati ca romanii au venit in numar asa de mare la concertul lor, in timp ce in Romania sunt artisti la fel de talentati. Si ca muzica romaneasca este o muzica foarte frumoasa.

Pai scuzati-ma! Sa spui ca maneaua aia e muzica romaneasca foarte frumoasa si ca artisti ca Babasha sunt artisti foarte talentati, este o jignire adusa celor 50.000 de ascultatori de muzica Coldplay prezenti pe stadion. De asta huiduielile au fost o reactie fireasca.

Daca ar fi spus ca e bine sa fim deschisi la toate genurile de muzica si sa incurajam toti artistii, indiferent de ce muzica ar canta si oricui s-ar adresa, sunt sigur ca nu ar fi huiduit nimeni. Exact asta a facut in ziua a 2-a.

Hai sa lamurim acum si cum e cu numarul 1 in trenduri, sau cum sa judecam milioanele de vizualizari ale manelelor. Pai hai sa vedem de ce maneaua e asa de consumata in online. Online-ul e SINGURA forma de distributie a manelei.

Nici un radio din Romania nu difuzeaza manele. Stiti cati ascultatori aduna radiourile din Romania? Conform ultimei masuratori, 11,2 milioane de romani asculta ZILNIC macar un post de radio. Numai KISS FM singur este ascultat zilnic de 2,7 milioane de romani.

Toate aceste radiouri difuzeaza orice muzica, doar manele nu.

Este atunci explicabil de ce consumatorii de manele nu au de ales decat sa asculte muzica lor preferata din online si sa genereze astfel un numar mare de ascultari. Practic compenseaza prin online lipsa manelelor de pe radio. Si comparativ cu 11 milioane de ascultatori zilnic de pe radiouri, cei 6,7 milioane de ascultatori stransi in 10 zile de Babasha cu ultima sa piesa, nu mai pare asa o performanta. O piesa aflata in heavy rotation se difuzeaza de 10 ori pe zi. In 10 zile se difuzeaza de 100 de ori doar la KISS. Care e ascultat de 2,7 milioane de romani. Piesa aia se difuzeaza si la ZU, Pro FM, Virgin, Europa. Faceti si voi calculul cate ascultari aduna. Asta ca sa lamurim cu numarul 1 in trending. Si cu mitul ca manelele se asculta mai mult decat muzica mainstream. Nu se asculta mai mult, doar ca e mai agresiva in a-ti patrunde cu forta in spatiul tau.

Ma deranjeaza ca acum manelistii se victimizeaza. "Pentru cine nu intelege, maneaua este rau famata doar din cauza rasismului, nu din cauza muzicii in sine" declara azi Babasha.

Hai, pe bune!? Pentru cine nu intelege? Pai hai sa-ti spun eu, Babasha, cum sta treaba, si crede-ma ca eu inteleg putin mai bine decat tine, pentru ca eu sunt in grupul celor care considera maneaua "rau famata" iar tu nu esti in acest grup.

Maneaua este rau famata nu din cauza rasismului si nici din cauza muzicii.

Maneaua este rau famata din cauza textelor si din cauza valorilor promovate de manea si de manelisti.

Temele recurente sunt banii facuti usor, de regula ilicit, smecheria de orice fel e virtute, femeile sunt obiecte si trebuie sa fie multe, eventual sa fie ale altora, obiectivul e sa moara dusmanii de ciuda. Alte teme - razbunarea, parnaia, batai. Toate astea sunt in texte.

Lasand la o parte textele, exista si problema atitudinii, atat a cantaretilor de manele, cat si a consumatorilor acestui gen muzical. De regula au o conduita sociala care ignora regulile de civilizatie. Dau muzica tare, daca se poate toata noaptea, conduc masini care de regula incalca regulile de circulatie, se imbraca cu un prost gust evident. Nu de putine ori sunt in siajul grupurilor de interlopi, camatari, traficanti de persoane.

De asta e maneaua "rau famata". Babasha, nu e rasism. Mai ales ca manele canta si romanii, nu doar romii. Maneaua este definita mai degraba ideologic, nu stilistic.

Si aici am ajuns la al doilea motiv pentru care s-a huiduit miercuri la concert. Fanii Coldplay care stiu perfect valorile promovate de trupa, nu au putut intelege cum ar putea fi aceste valori compatibile cu valorile care vin la pachet cu manelele. Sunt diametral opuse.

Multi au strigat: Ipocrizie! Sugerand ca cei care asculta pe ascuns manele acasa au huiduit maneaua pe stadion doar pentru ca erau in public. Sa ma iertati, daca este asa, ipocrizia lor nu este mai mare decat ipocrizia trupei Coldplay, care promoveaza frumos si laudabil salvarea planetei, protectia mediului, pamantul fara plastic, consum redus de energie, dar aduce pe scena un act artistic ideologic legat de actiuni contrare celor promovate de Coldplay. Din nestiinta, desigur. Pentru ca nu cred ca i-a aratat cineva lui Chris Martin cum arata o nunta facuta in strada, cu oprirea circulatiei, cort in mijlocul drumului, manele la maxim ziua si noaptea si gratare fumegand printre blocuri. Si nici ce ramane in urma dupa o asemenea nunta. Sau cum se fac platile pentru acele servicii si din ce bani. Pentru ca despre cultura asta vorbim. Forma culturala de care cei in cauza nu se dezic, ba chiar se mandresc cu ea si o folosesc ca validare a statutului social.

*

Opiniile de mai jos au fost selectate de pe pagina de Fb a trupei Coldplay.

https://web.facebook.com/coldplay/posts/pfbid0RDbhgYbajL7Dt26qdBd2DsKeoG3X5E3M3b8qwp4nH6vJhUfJBMQ69ERvPResit46l

Iuliana Esanu

Huiduielile nu au fost manifestări ale rasismului așa cum s-a sugerat eronat, ci mai degrabă dezaprobarea unui stil de muzică care promovează violența, glorifică puterea obținută prin mijloace ilicite și relații interpersonale bazate pe dominație și supunere.

Mai mult, manelele contribuie la perpetuarea atitudinilor discriminatorii și sexiste. Femeile sunt frecvent portretizate în roluri subordonate sau ca obiect, iar relațiile sunt adesea descrise în termeni de dominare și control. Aceste mesaje subminează progresul către egalitatea de gen și respectul reciproc în relațiile interpersonale.

Cred că muzica ta, cunoscută pentru mesajele pozitive și puterea de a aduce oamenii împreună, ar trebui să rămână fidelă acestor valori. Promovarea manelelor nu este în concordanță cu imaginea și influența pozitivă pe care Coldplay o are la nivel mondial.

*

Ioana Beb

Am simțit tot rasismul din lume de fiecare dată când am călătorit în țara ta Chris, sau în multe țări europene. Am fost numit țigan fără motiv, doar pentru că sunt din România. Poate educația ar trebui să înceapă în altă parte. Oricum spectacolul #135 a fost absolut demențial, într-un sens bun, sunteți o trupă uriașă și vă iubim. Tocmai ai apăsat butonul greșit timp de 5 minute.

*

Costi Baboi

Există o mulțime de artiști în România, cunoscuți sau necunoscuți, care ar putea urca pe scenă alături de tine. Alegi să arăți tuturor un gen muzical care nu are nicio legătură cu incluziunea și toleranța. Nu ati facut o cercetare minima despre ce sunt manelele si care sunt profilele celor care va asculta si ati cumparat tiket-uri la concertele voastre si ale celor care sunt fani ai manelelor.

*

Daria Marin

Genul de public românesc căruia îi place Coldplay s-a săturat să audă manele zgomotoase peste tot. Versurile lui manele încurajează misoginismul, traficul de persoane, materialismul și violența în general, complet opusul a ceea ce reprezintă Coldplay, aparent personalul lor nu s-a deranjat să își facă cercetările în România așa cum au făcut-o în alte țări. Asta a huiduit publicul, adică ce reprezintă acea melodie, nu invitatul, nu formația. Ar fi putut invita muzicieni țigani autentici dacă voiau să promoveze incluzitatea și nu ar fi fost huiduieli.

*

Julia Olsen

E amuzant cum o formație care nu a mai fost niciodată în România, cel mai probabil nici nu știa unde e România pe hartă, și tot ce știau despre România era că e țara din care au venit unii dintre infractorii din Marea Britanie, au venit în România să povestească oamenii despre tolerarea unui gen muzical pe care sunt obligați să-l tolereze în fiecare zi sablare din mașini la semafoare, din difuzoare la baruri și restaurante și cel mai rău dintre toate, din apartamente noaptea, când oamenii care muncesc și plătesc taxe trebuie să doarmă. Acest tip de muzică promovează rasismul (amuzant, nu-i așa? ), misoginia, violența, lipsa toleranței, criminalitatea, traficul de persoane, materialismul, și este creat și consumat de persoane cu niveluri scăzute de educație, IQ și empatie, care trăiesc în mare parte prin lucruri ilegale sau învecinarea ilegală. Harnicul contribuabil român este suprasaturat de faptul că trebuie să tolereze acest zgomot constant, întrucât autorităţile nu fac nimic pentru a-l opri. Manelele sablare peste tot, de fiecare data, 2 noaptea, nu doar in cartierele rele dar si in cele bogate. Fanii care au cheltuit o mică avere pe bilete pentru a vedea Coldplay au avut nevoie de o pauză de la ceea ce îi sufocă în fiecare zi. Și Coldplay tocmai a pus exact lucrul care îi sufocă pe scenă, a numit-o artă și le-a certat fanii că nu au acceptat-o. Asta e epic . Dreptul britanic urât dăinuie.

*

Teodora Vasiliche

E cam trist că voi credeți că știți mai bine ce se întâmplă în țara noastră. Spectacolul #135 ar fi trebuit să te învețe o lecție și să te umilească puțin. Sunt fan încă din liceu și voi continua să fiu un fan al muzicii voastre, fără îndoială. Dar felul în care ai încercat să ne înveți fără să înțelegi adevăratul motiv pentru care oamenii s-au săturat de manele... Nu e rasism (păcat că atâția fani ai manelelor maschează asta ca rasism și schimbă tot unghiul acestui incident), e o chestie proprie, o clasă de oameni care se cred mai buni decât ceilalți, doar pentru că ocolesc regulile și fac totul vor indiferent de consecințe pentru alții.

Oamenii au venit la emisiunea ta să te asculte și să simtă dragoste și bunătate, ceea ce NU este vorba despre manele.

Crezi că #136 a fost un semn că ne-ai învățat ceva? Nu, încă un semn că românii vor face orice pentru a fi acceptați, nu pentru ceea ce sunt și în ce cred, ci doar încearcă să se integreze și să nu fie numiți ipocriți, rasiști, țară din lumea a treia. Mulțumesc pentru lecția tristă, profule!

*

Anca Lazar

În ciuda trending-ului și a ceea ce promovează videoclipurile, România încă mai are oameni cinstiți, decenți, fac bani legali, muncesc, gândesc, respectându-i pe alții, deschiși la minte, încercând să stea departe de manele și tot ceea ce promovează. Chiar și așa, manelele sunt aproape peste tot pe străzi, gălăgioase, enervante. Concertul Coldplay a fost ultimul loc unde se așteptau să asculte manele. Deci reacția a fost direct proporțională cu surpriza. Și o mai spun o dată. Repetarea și forțarea audienței să treacă din nou prin asta, a fost partea cea mai dezamăgitoare. Dacă ar fi cântat o melodie autentică țiganească, pentru că ai spus că scopul este să incluzi minoritățile, ai putea obține o altă reacție. Dar manelele, indiferent cine le canta, este un subiect sensibil chiar si pentru cei mai toleranti oameni dintre cele mentionate mai sus.

*

Andra Cojocariu

Cum poate o trupă atât de populară să vină în altă țară cu o cultură diferită cu care nici măcar nu se obosește să facă cunoștință, să forțeze un public întreg să asculte ceva clar atât de diferit de ceea ce încearcă să promoveze și să încerce să-i facă să se simtă rău că nu sunt Destul de "blând"? Oamenii au vrut să audă și să se bucure de muzica Coldplay, nu să asiste la o scenă controversată din care nu au vrut să facă parte. Cred că standardele au fost scăzute în ceea ce privește această formație.

*

Ioana Enciu

Pentru ca ne-ati trimis la toaleta a doua zi va reamintesc ca ati venit intr-o tara unde in 1989 au murit oameni pentru dreptul de a spune ce nu le convine.

MANELELE sunt esența a ceea ce încercăm să eradicăm din cultura noastră: corupția, hoția, aroganța bazată pe avere, misoginism, lipsa de educație, imbecilitate, valori precare pe care nu se poate construi o democrație.

La nivelul tău, nu putem eticheta asta ca pe o greșeală în care ai persistat, vorbim despre responsabilitate.

Toleranța răului a ținut acest popor sub comunism 50 de ani.

Obligând românii să plece capul și să aplaude ceea ce încearcă să elimine în societatea lor te-a transformat într-un manipulator cu potențial valori dictatoriale.

Sunt mândru de toți cei care au huiduit și au plecat. Ei sunt cei care nu au uitat pentru ce au murit oamenii în 1989: libertatea de exprimare, dreptul de a reacționa.

Si acum o sa va dau gratis cateva versuri comune gasite in manele, sa le includeti in melodiile voastre si sa raspanditi mesajul in lume, altfel mergeti la toaleta si stati acolo.

Soția mea! Soția mea!

Nimeni nu are o soție ca a mea!

Maşina mea! Maşina mea!

Nimeni nu are o mașină ca a mea!

Fiecare femeie mă iubește!

Fiecare femeie mă iubește!

Toată lumea știe că eu sunt șeful!

Oamenii știu că eu sunt șeful cel mare!

Ei bine, nu! Ei bine, nu!

Acum toată lumea știe!

Sa moara dusmanii mei de invidie!

Sa moara dusmanii mei de invidie!

Hei frate! Hei frate!

Uite câți bani am!

Nenumărați! Nenumărați!

Deci include asta în muzica sferelor, răspândiți mesajul că ați umilit CU DRAG o națiune și mergeți la toaletă. Stai acolo cât mai mult posibil și gândește-te la ce ai făcut.

Românii au dreptul și obligația de a respinge nonvalorile. Românii încearcă să construiască o națiune sănătoasă, cu politici în care cultura romă să fie prețuită pentru ceea ce este bun în ea, în care există respect.

Cât respect ai arătat?

*

Dragoslav Radovan

Dragă Coldplay,

Sa va explic ce ati facut la concertul din Bucuresti.

Imaginează-ți dacă, în timpul concertului de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, ai intercala o melodie a unei tinere trupe de trap. Și muzicienii, îmbrăcați în costume ascuțite, au început să acompanieze formația și să danseze pe muzica lor. Cum credeți că ar fi reacționat publicul după șocul pe care i l-ați provocat? Sau credeți că sunteți cei mai deștepți oameni de pe planetă și ați decis să educeți românii?

Oamenii de la concertul tău nu au venit să asculte manele. Deja îi aud zilnic peste tot - în trafic, la picnicuri, la terase și pe majoritatea canalelor de divertisment. România suprasaturată de manele. De ce a fost necesar să le asculți și la un concert Coldplay? Pot sa le asculte oricand vor gratis nu pentru bani. Și oricum, se aud în mare parte în alte decoruri, la petreceri, nunți și așa mai departe.

Ai arătat o mare îndrăzneală. In loc sa oferiti emisiunea promisa publicului in a doua seara, pentru care au platit, ati insistat sa le fortati din nou manelele. Ai fost o dezamăgire incredibil de mare.

*

Alain Piaget

Ce s-a întâmplat la emisiunea 135 nu trebuie băgat sub covor ca și cum nu s-ar fi întâmplat deloc.

Publicul a reacționat (prin huiduieli, nu prin niciun act de violență fizică) la impunerea neanunțată pe scenă a unui tânăr care este în trend online pentru interpretarea unui gen muzical care promovează violența și supunerea pe gen. Publicul a reacționat la versurile (care, evident, nu au fost înțelese de Coldplay și staff-ul său), nu muzica în sine, precum și la faptul că această „întâmplare” a fost chiar opusul muzicii și mesajul general promovat de trupa pe care au venit să o asculte. Faptul că Chris Martin l-a însoțit pe tânăr nu a ajutat la problema legată de versuri. Acest lucru a fost interpretat greșit ca lipsă de incluziune față de tânăr și singura declarație „oficială” a trupei practic a certat publicul pentru reacție, fără a încerca să înțeleagă motivul reacției lor. E trist să vezi lipsa de interes a trupei de a înțelege situația (un pic de cercetare/un pic de traducere Google ar fi ajutat) și lăsând pe toată lumea gustul amar al unei experiențe neplăcute.

*

Florina Pop

Am participat la spectacolul tău 136#... M-am dus la culcare după și nu am putut dormi... am fost/ încă sunt profund trist. M-am simțit ca și cum mi s-a dat o lecție deschisă de incluziune într-un mod foarte patronant. M-am simțit înșelat, așa cum am crezut cu adevărat în discursul tău de deschidere. Îți sugerez să-ți iei cel mai recent prieten român și să-l aduci pe alte etape europene și Londra, ca să predici același lucru acolo... daca manelele sunt ce iti place, de ce sa le joci doar aici? toate aceste comentarii îți spun despre ce este vorba manelele și cum interferează cu valorile de bază... nu doar energia pozitivă care a rămas în urmă până la urmă

*

Ste Fan

Nu doar că te-ai dovedit ignorant și lipsit de respect, ci în loc să recunoști o greșeală și să-ți ceri scuze, ai ales să manipulezi publicul de la al doilea concert pentru a crede că greșirea a venit de la publicul anterior și practic i-ai forțat să aplaude ceva ce nu apreciază cu adevărat să mă simt acceptată de tine. Dragostea nu vine cu forța, prin anularea celor care aleg să nu iubească orice sau doar să fie corect politic.

*

Cristina Stan

Coldplay, probabil ai fost mituit, ai primit sfaturi proaste de la managerul tau, sau pur si simplu nu ti-a pasat de cultura romaneasca; oricum ar fi, te-ai facut de ras in fata a mii de oameni si cu siguranta multi dintre ei au inteles cat de mult iti "iubesti" fanii.

Românii sunt buni de natură dar nu încercați să-i învățați falsele valori, patronați-i etc - nu sunt proşti.

Data viitoare (dacă plănuiești să te întorci! ) s-ar putea să ai o surpriză - nu vei putea umple locul. Gândește-te de două ori când interpretezi într-o țară străină.

*

Bogdan Florin Stamate

Stimate domnule Chris Martin, mare spectacol la București oricum aveți o datorie morală acum și anume să invitați pe scenă acasă de preferat la un spectacol aici în Londra un cântăreț țigan călător (Marea Britanie sau irlandez) să cânte un tip asemănător de melodie și să predice la fel valori pe care le-ai predicat în București. De asemenea, nu uita să scoți publicul englez invitându-i la baie dacă nu le place genul/cântărețul sau melodia, biletul de preț este și la discreția ta. Aștept cu nerăbdare, un fan.

*

Simona Stoica

Dragă trupă Chris Martin & Coldplay, am fost la spectacolul vostru 135 de la București, și am rămas șocat când ați ales să aduceți pe scenă cu voi oameni faini, genul acela de “artist” care sincer, nu cântă muzică, încurajează lipsa de talent, lipsa de cultură, om trafic, violenta, aroganta si alte comportamente negative cu care o parte din noi (cei care v-am cumparat bilete la spectacolul vostru) nu vrem sa fim asociati si, din acest motiv am luat bilete sa va vedem pe voi, oameni faini si destepti. Ai reusit cu muzica ta, implicarea ta pentru un earth&world mai bun sa devina diferentiator, dar cumva, cu decizia ta pentru emisiunea romaneasca, ai pus o eticheta gresita romanilor, eticheta pe care incercam de zeci de ani sa o dam jos.... nu suntem rasiști, dar nici proști nu suntem și, acest tip de versuri/muzica nu ne reprezintă.

Ar trebui să fim supărați pe voi (și nu suntem pentru că iubim muzica voastră) pentru că neintenționat, ne-ați rănit sentimentele... nu ai niciun motiv sa fii suparat.. Tocmai ți-am arătat sentimentele noastre prin reacția noastră, dar tu nu ai luat-o în considerare

În concluzie, a fost o emisiune grozavă și sunt recunoscător că am avut șansa să vă văd, dar vă rog, pentru ocaziile viitoare, să fiți mai carrefull atunci când vă alegeți invitatul

*

Valentin Pantea

Unii spun: Chris Martin a dat o lecție de toleranță și cultura românească!!!!

Eu zic ca a dovedit ca prostia nu are granite si nici nationalitate; daca avea bun simt incerca sa afle de ce lumea huiduia miercuri seara; si ar fi aflat ca maneaua apartine subculturii (sa nu-mi spuna nimeni că maneaua interpretată de babasha, cu versuri idioate poate fi inclusă la categoria CULTURĂ) și atunci ar fi renunțat să mai cânte maneaua joi seara; poate ar fi fost necesară o scuză; dar nu! Chris Martin a preferat să promoveze subcultura și să acuze telespectatorii de „ură”; nu, vrem cultură! 

De aceea am tot respectul pentru cei care au huiduit subcultura miercuri si pentru cei plecati joi seara cand s-a cantat "subcultura".

P.S. Unii spun ca joi a cantat din nou pentru ca trebuia sa respecte nu stiu ce contract de promovare al babasha (e plauzibil ca babasha sa fie platit sa cante in acest concert pentru a se lansa in muzica); eu as prefera ca oamenii de la Golplay sa respecte stema lor și spectatorii (plătitorii de bilete)

*

Emilia Ivancu

Oare stiti versurile manelelor care indeamna la violenta, sexualizarea femeilor, incalcarea tuturor legilor si limitelor etc Atitudinea ta față de poporul și cultura românească este șocantă, să nu o înțelegi și să greșești poate fi tolerată, dar să persiști și să împingi ceva pe gât oamenilor este inacceptabil. Cand esti agresat cu manele in fiecare zi si nu poti sa le opresti si mergi la concert si ti se ofera altceva si apoi ti se spune sa mergi in timp ce ai platit pentru asta si vezi aroganta de care ai dat dovada atunci stii ca asta nu e a ta muzica asta nu e formatia ta multumesc frumos! Păcat că nu ai învățat nimic din asta.

*

Alexandru Popescu

Ai spus că l-ai găsit pe tipul ăsta cântând pe stradă. Serios? Da. Care dintre ele? Aici nu e Londra sau alte oraşe pe care le-ai "vizitat". Nu avem cultura de muzică stradală stabilă în România. Deci asta e o minciună. Tu (managerul tău) ai aruncat o privire pe videoclipurile în vogă din România și ai ales cel mai puțin dorit gen muzical din România. Să nu fim ipocriți aici. Sunt români care ascultă acel gen dar nu este reprezentativ.

Și mai mult, aveți îndrăzneala să ne învățați să fim mai „inclusivi”. Serios? Da. Cum a mers asta pentru țara ta? Și pentru restul libtarzilor care strigă rasism vă provoc să găsiți o serie de atacuri și sau o ură constantă față de minoritățile din România comparativ cu alte locuri din lumea asta.

Și există cântăreți țigani populari foarte apreciați. Doar că nu ai avut timp să te uiți. Este vorba despre muzică și nu despre persoana așa cum ai sugerat cumva. Tu vorbești (sugest) culoare și noi vorbim de valori.

Termină cu rasismul ăla de rasism. Nu mai împinge agenda aia hidoasă. Nu o să meargă.

*

Ste Fan

Invitarea unei voci sau a unei formații locale să cânte și să creeze o legătură culturală cu mulțimea nu este ceva nou și o știm cu toții și vine adesea ca o surpriză. Unii aleg doar să folosească steagul respectiv al țării sau să poarte tricoul echipei naționale de fotbal. Dar ați ales să le spuneți tuturor fanilor din România că un țigan care joacă manele este reprezentativ pentru ei și toți erau plini de acea asociație venită din Marea Britanie și din alte țări din Europa de Vest. Mai mult ziceai ca iti place genul ala de muzica dar intelegi si iti place ce transmit, ce promoveaza? Pentru cei mai mulți dintre noi românii, "manele" este un COMPORTAMENT, adesea asociat termenilor "interlop" și "cocalar" care sunt haiduci sau needucați care se comportă urât în societate și promovează toate "valorile" negative. Cei mai mulți dintre noi de pe acel stadion eram plini de acest comportament și pur și simplu nu l-am vrut și acolo, și cu siguranță nu ne-a plăcut să descoperim că ne găsiți acel reprezentant.

Sunteti una dintre cele mai notorii trupe din lume dar asta nu va da dreptul sa va FORTA-"educa" fanii care au platit sa asculte pentru ce sunteti cunoscuti: CANTO. Dacă vrei să "educi" oamenii, treci la a fi profesor sau vorbitor public pentru ca oamenii să știe pentru ce vin și să plătească.

*

Anca Rațiu

Poate că intenția a fost de a pune România într-o lumină nefavorabilă, cu ajutorul căreia să ilustreze (in)cultura balcanică și, de ce nu, teoria formelor fără fund. Cum le spui oamenilor să meargă la baie sau să le trimită mesaje prietenilor dacă nu le place momentul Babasha? O lipsă totală de respect față de publicul român.

Oamenii au cumpărat bilete din timp pentru a se bucura de concertul susținut de Coldplay, nu de Babasha, care nu ne reprezintă ca națiune, ca popor. Încă o dată ni s-a arătat cum suntem priviți de Occident. Dezamăgitor! Îmi place Coldplay, dar m-a dezamăgit total.

*

Brigitta Szebenyi

Prima noapte ar fi putut fi și a rămas doar o experiență nefericită de 3 minute. Dar a doua noapte... forțându-ți publicul să asculte același tânăr care a cântat manele, sugerând oamenilor să meargă la toaletă sau să discute pe telefon dacă nu le convine, insistând să dovedească că nimeni nu huiduiește în timpul unui concert Coldplay..... Mare ego, mare lipsă de respect și ignoranță totală când vine vorba de o cercetare adevărată despre artiștii adevărați care ar fi meritat să împartă scena cu voi. Dezamăgitor.

*

Ioana Petrea

Dezamăgit de atitudinea ta față de publicul din București, ignorând valorile, opiniile și luptele noastre, În loc să promovezi educația, civilizația și valorile reale, ai ales să promovezi ceva dureros și rău pentru țara noastră. Chiar ne-ai rănit, Coldplay, ți-ai rănit fanii și susținătorii! Ego-ul tău părea să fie mai puternic decât înțelegerea ta pentru traumele noastre, pentru că ai crezut că știi mai bine decât noi ce este bine pentru noi. Ai pus nori pe un cer plin de stele și ai întunecat experiența noastră muzicală alături de tine.

*

Marius Muscalu

Felicitări oamenilor care nu se grăbesc să scrie ce le trece prin cap. Coldplay ascultam sfaturile voastre, aceste comentarii geniale sunt scrise din toaleta. Ca să vă arătăm cât de incluzivi suntem, v-am înroșit cu multe alte lucruri nerușinate și scârboase, după cum puteți citi singuri. Data viitoare încearcă să distrezi, nu să predai. Nu toată lumea este un profesor bun, mai ales răsfățații bogați care cred că știu ce e bine și ce e rău. Doar uită-te la Bono / U2 , idolul tău.

*

Iuliana Valentina Iordache

Nu aștept nimic mai puțin decât o scuză foarte mare, la următorul tău concert, pentru comportamentul și aroganța ta din timpul reprezentației bucureștene. În ciuda faptului că ați primit feedback clar în timpul primului concert (#135), că majoritatea românilor nu acceptă manele - un subgen muzical care promovează violența, misoginismul, răzbunarea, ura, subjugarea femeilor și obiectificarea lor - ați ales să vă aduceți înapoi „noul prieten”, pentru al doilea concert. Această decizie i-a împuternicit pe fanii săi și le-a încurajat comportamentul ilegal la limită, comportament cu care noi românii nu dorim să fim asociați.

Cea mai mare manifestare de aroganță și lipsă de respect a fost atunci când, ai sugerat că suntem intoleranți și când ți-ai manipulat publicul să-l aplaude pe Babasha și tot ce reprezintă el, în loc să-ți recunoști greșeala, din prima seară, și să-ți ceri scuze, așa cum trebuia. Te-ai considerat mai deștept și mai educat decât cei 50.000 de oameni din public, dar clar îți lipsește educația muzicală; altfel, ai înțelege ce presupune manelele.

Culmea lipsei de respect a fost atinsă atunci când ți-ai umilit audiența plătitoare de bilete trimițându-i la baie pe cei, care nu erau de acord cu alegerea ta. Nu te vrem înapoi! Ne-ați umilit, ne-ați tratat condescendent, ne-ați manipulat, și ați încercat să ne antrenați ca pe niște animale!

*

Adrian Balmes

Dragă Coldplay,

Vă mulțumim că ne-ați zguduit lumea cu muzica voastră incredibilă! Energia, talentul și pasiunea voastră au făcut evenimentul cu adevărat de neuitat. 

Deși ne-am bucurat din plin de performanța ta, apreciem și eforturile tale de a satisface gusturile muzicale ale tuturor. Totuși, trebuie să recunoaștem că oaspetele neinspirat pe care l-ai invitat nu a atins aceleași note înalte ca tine! 

Am participat cu soția și fiul meu de 7 ani care abia așteptau să audă „Un cer plin de stele” în a doua zi. Am plecat imediat după melodia de mai sus și nu am ascultat mesajul de nivel scăzut, auto-infatuat pe care ai ales să-l promovezi. Am considerat că este o opțiune grozavă să plec.

Sperăm să vă revedem live și sperăm că veți face alegeri mai bune prin promovarea unei melodii cu adevărat de nișă - fie că este vorba de jazz, rock, folk sau orice gen cu un mesaj divers sănătos - în locul unui gen dominant și a unei melodii denigratoare.

Multumesc!

*

Madalina-Adriana Apostu

Era o vreme când muzicienii cântau. Acum muzicienii fac educație etnică și politică. Acesta este un teritoriu periculos pe care nu ai experiență. Dacă românii sunt rasiști decât celelalte țări occidentale care sunt? Dacă eram rasiști nicio minoritate din România nu putea prospera. Suntem oameni pașnici, poate atât de liniștiți încât unii ne iau de proști. Nu suntem proști și chiar dacă nu ne bucurăm de multă libertate tot avem libertatea minții noastre. Nimeni, oricât de faimos, nu are dreptul să ne facă de râs că ne exprimăm nemulțumirea.

*

Andreea Simion

Sper din suflet că domnul Martin va citi aceste comentarii. Și va înțelege ce greșeală imensă și oribilă a făcut. Manelele și Babasha sunt la cele mai josnice și când spun cele mai jos, chiar mă refer la scara aia de toleranță la minus cu versuri de manele. Babasha, dragul meu domn de la Coldplay, nu cântă despre toleranță, ci despre misoginism, violență, crimă și, per total, lipsă de respect și toleranță față de femei, în special. Deci, sper ca Coldplay sa inteleaga ce greseala rusinoasa au facut fortandu-si fanii 1 sa asculte babasha asta de gunoi in primul concert, dar macar, au avut ocazia sa boouy... În timp ce în a doua noapte, dl Martin a luat acest drept pentru a fi cumva de acord cu această cultură atât de joasă și greșită pur și simplu pentru că așa a vrut. Acest lucru este foarte, foarte și din păcate dezamăgitor pentru fanii tăi

*

Iulia Berescu

Pentru informarea dumneavoastră, manele care vă plac atât de mult reprezintă lipsa de cultură, lipsa educației, comportament ilicit, materialism, violență, discriminare, care înjosește femeile. Prima noapte ar putea fi din cauza lipsei de cercetare, dar a doua? În loc de scuze am primit aroganță și "o lecție".

Poate ar trebui să citiți traducerea pentru unele dintre versurile care vă plac atât de mult!

Cea mai rea planificare dintotdeauna, am avut “intrare devreme” și am rămas blocat 3 ore în SOARE într-o zonă pe iarbă ca vitele - nu am putut să mă întorc sau să repar camioanele cu alimente pentru a lua mâncare, băuturi sau pentru a sta în umbră. Lipsa de respect pentru fanii tăi. Păcat de spectacolul grozav.

La final, Securitatea nu ne-a lăsat să stăm pe stadion când a început furtuna și am fost forțați să ieșim în ploaie care apoi s-a transformat în GRIDINDINĂ! Pe bune?

Niciodată din nou!!!

Rușine să vă fie!!

*

Mona Caravaniez

Turneul tău este „Music of The Spheres”. Manelele este muzica celor mai josnici glorifica mafia si toate comportamentele de mafiot tot ce este gresit in societatea romaneasca. Această muzică va fi mereu în trend pe YouTube, deoarece TOATE posturile de radio refuză să o asculte din motive corecte.

Ni s-a spus diverși influenceri de pe fb că cele 3min de manele nu ar trebui să ne deranjeze atât de tare, sunt doar 3min, și nu ar trebui să huiduim, doar să luăm o pauză, mergem la bar și să bem ceva. Show-ul a durat 2h până la urmă, iar fanii au primit ce au vrut: spectacolul complet Coldplay. Toți cei din emisiunea aia au primit o școală bună pe rețelele de socializare de către unii influenceri despre cum a fost total nepotrivit să huiduiești manelele; o mulțime de oameni au explicat mai jos de ce huiduința a fost singura reacție normală. Știai acolo și atunci că ceva nu este în regulă și necesita o reevaluare pentru a 2-a noapte - iar asta nu s-a întâmplat. Publicul și-a făcut din nou manele (un pic ajustat muzical), și a fost școlit din nou, de voi de data asta.

Trecând peste numărul 135 din cronologia ta arată că cele de mai sus nu au fost adevărate. Se pare că cele 3min au contat foarte mult, oricum se pare că nu intenționați să vă asumați responsabilitatea pentru cercetările slabe și să lămuriți aerul. Fanilor tăi le-ar plăcea asta, doar așa se va estompa amintirea amară. Ar fi grozav dacă ai fi la înălțimea așteptărilor create și a valorilor pe care le promovezi în emisiunea ta. Oamenii te iubesc, dar nu vor să fie tratați ca niște proști.

*

Albert Stoica

Din păcate, în urma alegerii făcute de Coldplay și Chris Martin, autenticitatea lor artistică este acum pusă la îndoială. Se pare ca au uitat regula de baza a divertismentului: da publicului ceea ce cere si plateste, nu ceea ce gandesti. Cum ar fi trebuit să se informeze artiștii în principiu, o bandă de calibrul lor nu are oameni care să-i sfătuiască?!?! Cum sa crezi ca poti veni pe cal alb si sa clarifici o problema culturala care se intampla de mult timp in tara asta?!?!

O mare dezamăgire, sincer.

In viata am invatat ca niciodata nu trebuie sa pui omul si artistul la acelasi nivel.

Pentru că artistul trebuie să hrănească omul.

Și când ajunge să facă multe compromisuri pentru remunerație și faimă...

Chris Martin, te rog să-ți amintești cuvintele compatriotului tău, dacă le-ai cunoscut sau le-ai înțeles vreodată:

"Domnule, recunosc regula dumneavoastră generală,

Că fiecare poet este un prost,

Dar tu însuți poți servi să o arăți,

Că orice prost nu este poet. "

- Samuel Taylor Coleridge

*

Puia Florian

Să iei niște huiduieli din mulțime e total în regulă, ai scăpat ușor, dar ar trebui să încerci să întorci favoarea și să mergi la un concert țigănesc de manele și să încerci să scapi fără să fii înjunghiat, iar apoi să revii la noi și să ne povestești despre diversitate. Oamenii au plătit bani buni să-ți vadă emisiunea și indirect ne-ați numit o nație de țigani. Nu acceptăm și nu acceptăm să fim asociați cu astfel de oameni, ei sunt principalul motiv pentru care România are o imagine atât de proastă în străinătate. Este dezamagitor ca un artist cu o asemenea experienta nu poate face diferenta intre cultura romana si cultura roma

*

Sergiu Bercea

Trupa Coldplay a invitat pe scenă o cântăreață de "manele", considerând că acest gen de muzică este reprezentativ pentru România. Această decizie a atras o reacție ostilă din partea publicului deoarece acest stil nu este considerat a fi cu adevărat românesc – este un stil balcanic cu unele influențe arabe și țigănești. Această reacție nu este despre rasism sau discriminare. Dacă românii erau rasiști, îl huiduiau când apărea cu steagul LGBT, dar nu au făcut-o pentru că nu sunt rasiști. Această situație este despre neacceptarea unui stil muzical atunci când ai plătit să asculți un alt stil muzical. Am plătit pentru Coldplay.

In a doua zi de concert, Chris si-a invitat publicul la toaleta daca nu le convine pentru ca a vrut sa se cante "manele" si in a doua seara - acelasi public care a platit Coldplay, nu pentru "manele". O parte din public a inceput sa paraseasca stadionul, o parte din ei au intors spatele scenei, o parte din ei nu au reactionat, si doar o mica parte au aplaudat, probabil pentru a nu-i face pe baietii de la Coldplay sa se simta din nou jenati pentru dispretul lor fata de publicul lor care am plătit o grămadă de bani să-i văd în București. Ei vorbesc despre IUBIRE; noi vorbim despre respect . Am fost judecați de cei de la Coldplay pentru că am huiduit introducerea "manelelor" în concertul lor. Ii rog sa revina in Romania si sa le cante melodia la FESTIVALUL MANELELOR si sa vedem daca vor lasa scena intrega :)))

Cu excepția celor 3 minute, concertul a fost magnific, dar cele 3 minute au lăsat un gust amar. Dragă ColdPlay, nu știu dacă a fost decizia conducerii din România sau a ta, dar cu siguranță echipa de PR trebuia să te informeze despre repercusiunile acestei decizii. Într-o țară în care aveai RECORD în timpul vânzării biletelor, cred că trebuia să fii mai atent. Mulți dintre noi am așteptat cu sufletul în gură să luăm bilet, ore în șir la soare pentru a primi un concert MAGNIFIC și cu siguranță a fost unul magnific, dar mulți dintre noi ne-am simțit umiliți. Poate data viitoare va fi mai bine spre PERFECT

*

Florin Anghel

În România, pentru multă lume, manelele sunt un simbol al ignoranței, materialismului, crimei și misoginiei, lucru la care fanii Coldplay nu se raportează.

Să aduci pe scenă pe cineva care reprezintă întreaga cultură, de două ori, a fost nepotrivit și ignorant.

Noi, ca societate, am încercat de-a lungul anilor să ne perfecționăm și să schimbăm anumite mentalități. Ceea ce a făcut Coldplay a fost să acorde credit și validare acelorași mentalități împotriva cărora luptăm.

Este ignorat și lipsit de respect din partea lor să facă asta.

*

Drăgan Alexandru

De ce trebuie să convingem oamenii de ceea ce este iubirea și incluziunea?

De ce trebuie să ne condiționăm dragostea în funcție de ceea ce este convenabil și sună aproape potrivit pentru noi?

De ce nu spunem "îmi pare rău" sau "îmi cer scuze" când se pare că am făcut o greșeală?

De ce nu putem alege ce ne place și ce nu ne place și să acționăm în consecință, fără a fi judecați sau etichetați?

*

Irina Danciu

Ai fost atât de rău sfatuit. Nu ai cum să inviți pe cineva care promovează misoginismul, vulgaritatea și incultura la un concert care promovează toleranța și dragostea față de cei din jurul nostru. Nu poţi face asta. Tipul ăla e top pentru o mână de oameni. Adică doar câțiva fani care îi ascultă excrementele pe repeat. Dacă ai vrut să inviți la început pe cineva tânăr și talentat, avem atâtea minorități cu tineri talentați. Daca iti doreai cu adevarat muzica tiganeasca, trebuia sa cauti mai mult si sa gasesti un tanar care canta muzica tiganeasca adevarata, adevarata care este absolut superba. Data viitoare fii mult mai atent la ce alegeri faci și pe cine inviți pe scenă. În primul rând, trebuie să-ți respecți fanii. Acei oameni au muncit din greu sa cumpere bilete foarte scumpe sa asculte muzica de calitate si sa le vadă idolul, nu sa se intoxice cu versuri misogine mizerabile.

*

Alina Mondon

#135 Am fost încântat să particip la spectacolul tău din București. Muzica ta, cu care am crescut, este atât de înălțătoare și minunată. Totuși, simt și eu că experiența noastră s-a diminuat timp de 3 minute, încă are ecou până în ziua de azi. Nu este vorba despre rasism; am crescut printre comunitatea romă și apreciez mulți dintre ei. Totuși, genul "manele" nu mă reprezintă din multe motive, ca să numesc puține: obiectificarea femeilor și versurile nesuferite. Au fost copii în audiență care nu ar fi trebuit expuși la așa ceva. Nici huiduielile nu au fost răspunsul corect, dar înțeleg că a venit dintr-un loc de șoc și frustrare pe care unii nu l-au putut stăpâni la început. Nimeni din public nu se aștepta la neașteptat. Ei bine, viva la vida!

*

Alina Popa

Tuturor ne-a plăcut muzica ta!

Dar pentru a înțelege ce s-a întâmplat la spectacolul #135: pentru o trupă care promovează dragostea și bunătatea umană, este inacceptabil să promovezi un stil de muzică precum manelele care sprijină umilința, violența, ura și sexismul femeilor.

Intenția ta a fost bună, dar rezultatul a fost dezastruos!

Într-o țară în care statisticile spun că, în fiecare zi peste 300 de femei sunt victime ale violenței domestice, ați ales să promovați acest gen de muzică care susține obediența femeilor.

Datorită vouă și notorietății pe care ați adus-o, tot mai mulți copii români vor asculta versurile grotești propuse de manele!

A nu accepta negativitatea nu este rasism!!!!!

*

Laurentiu Gabriel

Cel puțin verifică versurile mai întâi. Povestește despre cum fură inima unei tinere fete din partea mamei sale pentru a se căsători cu ea și cum reacționează clanul său. Nimeni nu e supărat pe interpret, ci pe ce promovează acest gen de muzică. Sunteți de acord cu căsătoria unui copil de zece ani? Sunteți de acord cu îmbogățirea furând? Sunteți de acord cu clanurile violente? Asta promovează muzica pe care ne-ai obligat să o ascultăm. Oare se poate ca și vouă să vă pese doar de bani?

*

Rox Ana

Concertul #136 în România (după concertul #135 în România care a fost ascuns acestei „sărbătoriri oficiale”) a fost cel care a arătat SUPERFICIALITATEA și IMPERTINENȚA lui Coldplay a unui adult NEINFORMAT (mai ales Chris Martin) care nu a învățat nimic după concertul #135 pentru că are o gândire complexă de Mesia că poate educa o națiune despre toleranță, incluziune (și ce alte cuvinte goale folosesc în agenda lor WOKE), națiune care a suferit de a fi identificată ca țigani în sensul rău... mai ales de către poporul englez supremației albe și mai ales, o națiune care suferă de discriminare pozitivă pe propriul pământ din cauza PREA MULTE toleranței acordate celor intolerabili.

"Boooos" au fost PENTRU COLDPLAY, NU față de băiat ca oameni de PR și chiar Coldplay au vrut să manipuleze oamenii să gândească, pentru că nu își făceau temele mai bine pentru a înțelege că promovarea acelui tip particular de curent "artistic" era de fapt ipocrizie pentru că asta promova exact opusul a ceea ce condescendent „Supremația albă englezească” de la Coldplay minciună despre promovare.

Dacă unii dintre acei adulți (mai ales cei însoțiți de copiii lor pentru a le arăta o cale mai bună decât ce aud pe internet) ar fi avut un dispozitiv de amplificator vorbitor ar fi huiduit mai tare pe Coldplay tupeul de a "educe" poporul român despre toleranță și acceptare.

Coldplay doar promovează agenda WOKE, educația venită de la superstaruri ignorante care au fost îmbogățite de oamenii pe care îi "ceartă" deși au plătit biletul ca să fie luat la mișto de Coldplay.

Coldplay în concertul #135 și chiar și în #136 a promovat supunerea și toleranța INTOLERABILILILOR și pentru asta meritau toate huiduielile pe care adulții autonomi și cinstiți le-au aruncat în față.

Oamenii inteligenți nu au căzut niciodată în capcana rea a etichetei „rasismului” pe care Chris Martin în condescența sa a aruncat-o asupra poporului român autentic și autonom care își formează publicul crezând în „valorile” lor.

Acum românii au văzut cât de superficiale sunt valorile Coldplay!

Chris Martin nu l-a interesat niciodată, nici măcar când a spus că "sta întins în pat crezând că a făcut ceva rău" (ceea ce chiar a făcut) în verificarea cât de tolerant și incluziv a fost de fapt și este poporul român față de minorități astfel încât astăzi majoritatea să sufere mult mai multă discriminare POZITIVĂ decât au suferit vreodată minoritățile de rasism real.

Manelele promovează de fapt rasismul și ura împotriva oamenilor români (de origine non-țigancă) care adesea își numesc "dușmanii" în cântecele lor deși își fac viață în mare parte distrugându-și viața "dușmanilor"...

*

Gabi Robert

Genul ăsta de versuri au venit de la Babasha, tipul pe care l-ai promovat. Poate într-o zi vei înțelege de ce huiduie.

Se poate auzi acest nou echilibru adevărat

După ce l-ai ascultat o dată, îți rămâne în cap

Nu e timp de stat pe loc, lasă-mă să te rog

Tic, tac, tac, tac, tac

Sistemul femeilor, sistemul sultanei

In seara asta vreau sa vad cu cine marit

Dacă vrei numărul meu arată-ți decolteul

Prima dată când te văd jucând, ăsta sunt eu

Toate fetele ar trebui sa joace asa

Despre nebunia lui Babasha

Toate fetele sultana

Toți cu talent natural

Vreau să te văd dansând, dansând, dansând

Și să dăm din bas, bas, bas, bas, bas, bas

Vreau sa danseze si fetele

Cine nu ascultă mâinile

Mami mami mami mami leopardul lui mami

Cumpărați ce vreți dolarii nu sunt o problemă

Te trec fiorii când te pun la poveste

O secundă cu mine și urmașii tăi cresc

Mami mami mami aleargă după bani

O viață cu mine credeți-mă e mai amuzantă

Cățeluș, cățeluș, cățeluș pisoi

Banii nu contează când fanii mă iubesc așa

*

Marius Popescu

Ne-ai oferit o lecție impresionantă de psihologia maselor, eu am fost la #136. Nu am huiduit, nu am aplaudat, știam ce ai făcut.

Nu e ok și ar trebui să-ți ceri scuze.

Media bifată este de 30% procent ish din salariul minim în Ro. Ar trebui să respecți asta și să nu asumi că toți oamenii se identifică cu manele.

Aici nu este vorba despre rasism, ci despre cultura sau incultura, manifestare si versurile asociate genului. (Banii mei, femeile mele, dușmanii mei etc... ) Nu poți înțelege Europa de Est.

Românii, în opinia mea, nu sunt rasiști, dar am văzut mai mulți englezi (am trăit un an în Uk și mi-am exercitat rasism de naționalitate) și voi știți asta în adâncul sufletului, pentru că ați cucerit jumătate de glob. 

Nu așa se face incluziunea.

Îmi place muzica ta, dar Chris, jucătorii tăi sunt mediocri și o mulțime de oameni pe care îi știu când cântă notele 8 la chitară și bas 

Du-te și fă-i să exerseze, nu e nimic rock la tine

*

Annie Anca

La o zi după al doilea spectacol, arena a fost inundată după o ploaie torențială. Nu s-a mai întâmplat niciodată, iar acolo au avut loc multe concerte. De data aceasta, cred că Dumnezeu a vrut să se asigure că locul va fi curățat după blasfemiile care au avut loc acolo.

*

Maria Diacon

Dragi membri ai Coldplay,

Cu profundă dezamăgire și tristețe scriu acest mesaj. Concertul tău din România a fost așteptat cu nerăbdare de numeroși fani, oameni care au iubit și apreciat muzica ta de ani de zile. Din păcate, decizia de a avea în actul de deschidere un artist și un stil muzical pe care mulți dintre noi îl considerăm degradant pentru cultura și valorile românești a fost de neînțeles și profund ofensator.

România are o cultură muzicală bogată și diversă, cu mulți artiști talentați care ar fi putut aduce valoare și respect autentic acestui eveniment. Aducerea unui astfel de act precum spectacolul de deschidere a fost un spectacol de lipsă de respect față de publicul românesc și tradițiile noastre muzicale.

Sper că veți reflecta asupra acestui incident și veți înțelege impactul negativ pe care l-a avut asupra fanilor români. Ne așteptăm ca pe viitor, să acordați mai multă atenție sensibilităților culturale și să respectați publicul care v-a susținut și vă susține în continuare!

*

Dan Mateiuc

Ca român chiar sunt mândru de ceea ce citesc în comentariile de mai jos. Românii sunt foarte greu de convins să fie uniți și să ia atitudine împotriva a ceea ce nu le convine. Imaginați-vă că am avut 45 de ani de comunism și nu am avut nici măcar o revoltă împotriva lui, ca cehii sau ungurii. Coldplay, vă îndemn să faceți o conferință de presă și să vă cereți scuze fanilor români.

*

Meda Dumitru

Ce lovitură în dinți a fost! România are destule probleme cu misoginismul, analfabetismul, traficul de persoane, ab*se, r*pe, activități ilegale etc. pentru voi să veniți și să vă exprimați susținerea muzicii care promovează acest gen de „valori”.

Oamenii au plătit aproape de un salariu minim și au călătorit din toată țara doar ca să fie nerespectați așa. Sper să-și primească banii înapoi.

Și înainte de a juca cartea rasială, ai fi putut invita Connect-R. , Alex Velea sau orice artist nou care are aceeași etnie cu Babasha, dar nu promovează aceleași „valori”.

Ai avut suficient timp să-ți faci cercetările, mai ales după dezaprobarea primită la primul concert, dar ai decis să susții în continuare acest lucru. Și mai mult ai sfătuit oamenii să plece sau să tacă dacă nu sunt de acord. Ați eșuat lamentabil și ar trebui să vă cereți scuze publice!

*

Alina Sofia

Citind secțiunea de comentarii, mă simt atât de mândră că sunt româncă  Mulțumesc, Coldplay, ai dat-o în bară atât de rău doar ca să ne reamintești că persoanele cu principii morale nu sunt puține în țara noastră

*

Emma Pustan

Pe cât cântecele tale au fost lumina mea în vremuri întunecate timp de zeci de ani, simt un sentiment de trădare. Fără să cercetezi dinamica culturală în joc, ai ajuns la o cultură străină și ai făcut ceea ce sunt obișnuiți colonizatorii: spune localnicilor cum ar trebui să gândească, să simtă și să se comporte. Dacă poți avea luxul de a găsi manele ca o mică inserție exotică, pentru noi este o afișare a lipsei progresului și a antivalorilor aduse în prim plan. Nimic de-a face cu rasa, totul are legătură cu băgatul lucrurilor pe gâtul oamenilor, totul în numele acceptării - noua monedă a poliției gândirii.

*

Lucian Ald

"Chris Martin a dat o lecție de toleranță și cultură românilor!!!!

Zic ca a dovedit ca prostia nu cunoaste margini si nu are nationalitate; daca avea vreun pic de bun simt, incerca sa afle de ce oamenii huiduiduiau miercuri seara; ar fi aflat ca manea apartine subculturii (sa nu-mi spuneti ca manea plângăcioasa de Babasha, cu versurile ei idioate, poate fi inclusă în categoria CULTURĂ) și atunci s-ar fi abținut să cânte iar o manea joi seara; poate ar fi fost necesară și scuze; dar nu! Chris Martin a preferat să promoveze subcultura și să acuze publicul de „ură”; poftim, cultura! 

De aceea am tot respectul pentru cei care au huiduit subcultura miercuri si pentru cei plecati cand se canta "subcultura" joi seara. "

*

Octavia Caprescu

Promovezi cu umilință și totuși nu ai fost destul de umil să cauți ce ai greșit, să întrebi în jur, să înțelegi și apoi să îți asumi greșeala și să îți ceri Ai glorificat un gen muzical care nu are nimic de-a face cu romanii adevarati si cu fanii tai... un întreg stadion ți-a spus că ai greșit, și totuși ai ales să fii arogant și să spui că ne iubești. Dacă ți-ai fi iubit fanii, ai fi scris greșit în a 2-a noapte. În schimb i-ai trimis la baie... Rușine să vă fie! Rușine să vă fie că nu v-ați făcut temele, că nu v-ați înțeles țara oaspete și cultura, că ați dat vina pe noi când v-am spus că greșiți.

Am fost atât de trist că nu am primit bilet la concertul tău. Dar nu mai sunt. Nici măcar nu am fost acolo, dar dezamăgirea și indignarea sunt brutale. Mă bucur că nu am fost acolo! Probabil aș fi izbucnit în lacrimi de rușine, furie, toate sentimentele de nedreptate, și apoi cu respingerea sentimentelor noastre.

*

Loredana Mihăilă

Draga Chris Martin si draga Coldplay, una din cele mari frumoase aniversari le-am petrecut pe Stade de France in 19 iulie 2022 impreuna cu voi.

In ceea ce priveste concertul de la Bucuresti, eu sunt inca convinsa ca intentia a fost legata de apartenenta unui artist la o minoritate.

Consider ca fost o foarte grava eroare alegerea genului muzical.

Daca cineva din echipa de organizare ar fi cerut traducerea versurilor sau ar fi fost putin (doar putin mai atent) la publicul vostru, refuz sa cred ca ar mai fost aceeasi optiune.

In aceste zile, in care ni se reproseaza ca suntem rasisti si intoleranti, noua celor care ne place ColdPlay, este greu de inteles ca reactia noastra a respins genul muzical si nu persoana care canta.

Asa ca, pentru ca ai spus ca suntem cel mai bun public ever si pentru ca ai promis sa revii in Romania, te rog frumos ca pana atunci, sa ii asculti pe Damian Draghici sau pe Connect-R sau Alex Velea sau pe Nicole Cherry si lista ar putea continua.

Imi doresc foarte mult sa stii ca nu suntem rasisti si ca apreciem artistii romani indiferent de radacinile lor culturale.

In apararea noastra, a celor care au huiduit manelele si nu etnia, de pe stadion sau de pe acasa, administrez ca si proba youtube cu melodiile Aurei Urziceanu, ale Corneliei Catanga, ale Mariei Lataretu, Ion Voicu, Stefan Banica si multi multi altii.

Iti multumesc in speranta ca vei citi aceasta scrisoare, cu drag un om simplu si tolerant.

*

Oprea Gabriel Paul

 Manele și Coldplay, nu are cum să lucreze împreună! Muzica pe care o canta nu e autentica, ce-i cu toti acesti "artisti" care apara un artist care canta manele? Oamenii de pe acel stadion aveau dreptul să reacționeze; au plătit bilete pentru a asculta Coldplay. Reacția publicului a fost la fața locului, și sincer, a reacționat fără ca cineva să le spună asta. La cel de-al 2-lea spectacol publicul a reacționat astfel pentru a arăta respect în principal față de Coldplay și pentru că unii artiști muzicieni care devin sincer influenceri alimentari și vestimentari au făcut de râs un public de 50.000 de oameni pe stadion nu din cauza prestației lui Babasha

Nu am nimic cu Babasha, dar dacă vor să promoveze cultura, trebuia să aleagă pe cineva care înțelege clar muzica tradițională. Cred cu adevărat că un exemplu perfect este @irinarimes. Zilele acestea, tendințele nu reflectă calitatea unui artist, mai ales YouTube. Ar fi trebuit să aducă un influencer care face playbasha cu mai multe vederi. 

*

Raluca Ciornea

 Dragă @coldplay, spectacolul #135 s-a petrecut și în loc să-l anulăm lumii, ar trebui să ne asumăm cu toții... pentru că s-au făcut greșeli de ambele părți.

Publicul - pentru că, indiferent de motiv, violența (chiar și verbală) nu este niciodată răspunsul corect. Reacția mea a fost tăcerea, o armă puternică și ea. Eu nu ascult manele însă dacă particip la un eveniment privat și se cântă melodii de genuri care nu sunt pasionat, nu am reacții de genul ăsta violente. Această reacție negativă a afectat pe toată lumea și a avut repercusiuni în restul emisiunii... nimeni nu a simțit la fel.

Coldplay - pentru că echipa ta nu a făcut cercetările adecvate, privind colaborările muzicale. Chiar și acum, s-au făcut presupuneri, privind reacția publicului. Prin „anularea” #135, s-ar putea să crezi că dai o lecție că nu încurajezi rasismul... Totuși, nu despre asta a fost vorba, așa cum au afirmat mii de oameni pe Social Media. Ascultă-ți publicul... Un concert este un act artistic, iar creativitatea ar trebui să ne bucurăm. Am văzut anterior combinații de genuri muzicale diferite, în concerte, dar nu am asistat niciodată la o asemenea reacție. Este esențial să alegi cu ce să promovezi și să te asociezi, în principal dacă valorile pe care le reprezintă sunt compatibile cu ale tale și cu o societate sănătoasă. Sunt un activist pentru drepturile omului și împotriva oricărei discriminări... dar totuși nu sunt de acord cu unele aspecte 🤍 Scurtă cercetare ar fi dezvăluit că **versurile acelei melodii**, sunt legate de nunți, relații interzise &, furtul fetei din familia ei... Dar, stiti ca in comunitatea Rroma, casatoriile sunt aranjate incepand cu varste foarte fragede, 16 ani - copil mireasa & copil mire (ne-am luptat cu comunitatea sa o crestem de la 8-9 ani)? Și în unele cazuri implica „furarea miresei-copil de la familie” pentru a forța căsătoria.  Încă un aspect asociat genului muzical interpretat... este faptul ca majoritatea artistilor canta la evenimente private (câteva concerte publice) si nu platesc taxe (inca luptam cu acest aspect).... Deci Coldplay, vă rugăm să nu ne obligați să aplaudăm și să ne anulăm luptele...

*

Irina Andreea Cardos

Nu suntem rasiști. Dimpotrivă. Suntem unii dintre cei mai prietenoși și incluzivi oameni și țară din Europa. Avem un trecut care să dovedească asta.

Cu toate acestea, interpretarea greșită a publicului greșit (principiul comms de bază), nu te-a făcut decât (după o agitație frumoasă de „publicitate” care va dispărea în curând) să pierzi niște fani, artistul pe care l-ai invitat să-l interpretezi nu a câștigat niciun fan (pentru că din nou, nu publicul potrivit). Dar hei, suntem doar o țară de 20+M de oameni... ce știm noi...

*

Liviu Chesches

Bună ziua Coldplay

Muzică grozavă, trupă grozavă, spectacol grozav.

Din păcate, personalul tău a făcut o treabă proastă, inclusiv un artist de manele în concertul tău, doar pe baza vizualizărilor de pe youtube. Nu am auzit de Babasha până pe 12 iunie, dar datorită vouă, acum știu, și nu voi putea uita acest nume curând. Ce ar trebui să știți este că oamenii care se bucură de acest gen de muzică nu sunt deloc discriminați, pentru că genul ăsta de muzică este peste tot: Facebook, Tik Tok, TV, concerte publice gratuite și așa mai departe. Minoritatea suntem noi, restul, cei care alegem să plătim bilete la concertul tău. Alegem să fugim de această muzică de slabă calitate care inundă fiecare canal de comunicare media, muzică pe care o auzi în baruri, baruri, autobuze, trenuri, taxiuri... Concertul tău ar trebui să fie oaza noastră de emoție pură curată, templul nostru pentru a accesa bucuria prin muzica și spectacolul tău superb. Din păcate personalul tău alege foarte superficial artistul român care să ți se alăture pe scenă în funcție de clishee-ul vizualizărilor. Ca să fie mai rău, alegeți să-l aduceți din nou pe scenă pe 13, ceea ce este o insultă pentru noi toți. Părea un mesaj „noi știm mai bine”. Dacă ți-ai fi propus să aduci un artist cu un mesaj opus de la al tău, ar fi fost o potrivire perfectă.

*

Doinita Zuchi

Bună Chris, Jonny, Guy, Will,

Am fost la concertul tău din 12.06.2024, București.

Trăiesc în această țară. Am așteptat din toată inima să iau bilet la concertul tău.

Admir ceea ce faci! Sunteti minunati!

Toate acțiunile tale sunt admirabile. Să poți ridica stadioane la picioare, să transmiți o energie atât de frumoasă la sute de mii de oameni spune multe despre tine, ca oameni și artiști.

Dar, ce s-a întâmplat pe 12 iunie, în acele aproximativ 3 minute, a stricat tot ce s-a creat până în acel moment, între noi și tine.

Am fost acolo în mulțimea aia de 50.000 de oameni... și mă gândeam că nu ascult "manele"....

Sunt aici pentru Coldplay.

Si mie mi-a parut rau de acel tanar de 22 de ani, dar am inteles si refrenul fluierelor ca o reactie spontana a unui public care nu se astepta la un concert Coldplay sa asculte "manele"...

Am rămas blocat în scaun, nu am fluierat, nu am putut face nimic, așteptam să se termine acel moment, care nu a avut nicio legătură cu acest spectacol... acestea au fost gândurile mele.. Reacția oamenilor a fost spontană, deci neprogramată nepremeditată.

Oamenii huiduiți, când a fost prezentat tânărul? Nu! Nu! Nu! Oamenii au huiduit când a apărut pe scenă? Nu! Nu! Nu! Au fluierat când a început melodia aia!! Dacă era vorba de rasism, ar fi fost fluiere de când a apărut pe scenă!

In prima seara oamenii au avut o reactie naturala spontana si in a doua seara ati manipulat oameni imi pare rau sa o spun dar asta ati facut! Asta e marketingul!!!

Cei care au mers și au plătit pentru trupa ta au avut alte așteptări.

Acel tânăr nu a avut nimic de-a face cu ceea ce cântați voi.

La urma urmei, suntem liberi să ne exprimăm în limitele bunului simț. Important este să nu escaladezi.

Un alt aspect ar fi acela că, dintre atâția tineri talentați care interpretează muzică bună în România, a fost ales un tânăr care are multe vizualizări, care este ascultat..... foarte bine, a fost o alegere, dar nu inspirată în acest context.

Nu am nimic cu cei care ascultă acest stil, dar publicul venit pentru Coldplay, a fost pentru Coldplay.

Toată lumea este liberă să asculte ce vrea.

Suntem liberi să ascultăm ce vrem, ce ne face să ne simțim bine!

Nu putem susține, totuși, nicio „activitate minoră” care nu produce cultură, care nu produce sănătate emoțională, doar pentru că este o minoritate.. este greșit..

Nu ai cautat destul; poate nu ai ascultat recomandarile din jurul tau!

Este o lecție și pentru tine!

După părerea mea: este o idee foarte bună să promovezi oamenii, lucruri care nu au cum să ajungă pe astfel de scene. Dar studiați mai atent, ce mai exact!

Sunt absolut sigur că majoritatea celor care au protestat, nu au protestat împotriva tânărului în cauză, nu sunt rasiști, ci cu faptul că acest stil de muzică, în general, promovează texte care nu sunt de calitate, nu reprezintă mediul cultural de calitate din țara noastră. Este un subiect de discuție mare.

Acest stil de muzică are publicul său, dar oamenii de pe stadion nu se așteptau la asta! Și rezultatul a fost: fluierele.

Simplul fapt ca biletele pentru concertul tau din Romania s-au vandut cu viteza luminii spune multe despre cat de mult ai fost dorit aici.

Avem o țară cu multe valori culturale. Genul pe care l-ai ales să urci pe scenă nu este majoritar în această țară.

Toți suntem oameni: tu/putem face alegeri greșite. Poate din punctul tău de vedere a fost alegerea corectă.

În cele din urmă... apreciem calitățile voastre, puterea de a construi și transmite prin muzică, energie frumoasă!

Nici inteligența nici educația, nu au valoare, dacă nu sunt puse în slujba iubirii și a afecțiunii....

Sper că și voi ați învățat ceva din această experiență, despre ce alegeri facem în contexte nefamiliare!

Toate cele bune!

*

Diana Dan

Dezamăgit masiv de un grup atât de superficial, nepregătit și arogant cu standarde duble. Juri pentru morală și cauze sociale dar din ignoranță ai normalizat și încoronat o subcultură agresivă și femeie care denegradează. Nu sunteți bineveniți în România! Ai provocat și apoi nu ai îndrăznit să-ți asumi o mare problemă socială. Ești o rușine Coldplay !

*

Dabija Aura Catalina

Sper ca ati citit mesajul: #135, ati chiulit concertul 135 din pozele voastre, concert din care fiecare chiar are ceva de invatat. Chiar și tu pentru că în 136 vedem și ipocrizie, ceva mai rău decât huiduieli zic, și totuși ai pomenit. Dacă ai trăi în România, ai înțelege versurile, ai înțelege frustrările și apoi huiduielile... reacție urâtă, dar atât... au fost oameni în această lume care au fost huiduiți, deși au făcut lucruri mult mai bune și importante.. Am făcut o greșeală! Iubești oamenii, dar chiar îți pasă ce spun și ce fac? Diferența este făcută. O parte din greșeală îți aparține direct pentru că nu ai corelat topul cu realitatea. Băiatul ăla probabil e bun ca artist, știți voi mai bine, dar data viitoare să arate asta cum se cuvine.

*

Oana Pireu

Concertul tău de la București a fost o dezamăgire imensă, Coldplay! 

Ați jignit toți românii civilizați, muncitori care merg zilnic la muncă, plătesc taxe, respectă legea și nu tratează femeile ca pe obiecte sexuale, nici nu forțează minore să facă trafic sexual...

.... spre deosebire de ceea ce „manele” susține fenomenul social în cântecele lor, care este încălcarea legii, violența, exploatarea sexuală, evitarea plății impozitelor, o subcultură a lipsei de respect față de valorile de bază ale umanității.

Și Coldplay, TU mă împiedici pentru că stau ferm pentru valorile în care cred?

Oh, ipocrizia!! NU voi mai participa la unul dintre concertele tale NICIODATĂ. 

*

Lorena Manolica

Muzica poate fi un vehicul grozav pentru incluziune, dar incluziunea forțată nu poate fi un vehicul pentru muzică. Poate strica, de fapt, întreaga experiență la care oamenii au ales să participe și au plătit, cu bună credință, neștiind că vor avea parte de o surpriză atât de josnică. O astfel de acțiune plictisitoare arată lipsă de respect față de fanii Coldplay și marketing și PR foarte prost. Ridicarea trending-ului #1 pe YT România, fără analize suplimentare și putere discernământ este... exact ce a fost. O mizerie. Peste ani, Coldplay va fi asociat de multi romani (nu doar cei prezenti la cele doua concerte) cu manele, un gen muzical faaaar departe de publicul tau tinta din Romania. Sa stiti ca “maneaua” este un alt mod de a spune “foarte slab gust in muzica” pentru cei carora le place muzica voastra. Și gustul în muzică este ceva ce cultivi prin educație muzicală și expunere și nu se confundă cu rasismul. Incluziune utilă: include aceste noi învățături în acțiunile tale viitoare.

*

Andreea Melted

Fan de peste 20 de ani. Mulțumim Chris că ai venit în România după 25 de ani și ne-ai arătat cum ne vezi TU. În contextul unei emisiuni care privește minoritățile ați făcut un lucru "mare". Ne-ai definit greșit, cu mintea încăpățânată, dornici să demonstrăm a doua seară că știi muzica românească. Mă bucur că nu am avut bani să plătesc biletul. Rău pentru tine. Și uite câți pot scrie în limba ta.  Voi in limba romana ca sa promovati o parere falsa despre noi poporul roman?

*

String Wannadrian

Nu a fost rasism, ci greață față de o subcultură infectă, care ne agresează peste tot in Romania, inclusiv la TV, de 35 de ani. De ce nu au adus artiști romi autentici ? De exemplu, Marius Mihalache, Damian Drăghici, etc...Or fi fost scumpi ? Sau au luat după audiența tiktok și YouTube, ca să pătrundă Coldplay și în inimile fanilor de manele, cei mulți ? Pe bani grei, bineînțeles...

*

Alina Miller

Sunt atât de dezamăgit de tine, Coldplay. Ce ați făcut în România a fost absolut greșit. Da, știu că ești despre dragoste și acceptare, dar promovarea unui „gen muzical” care învață literalmente copiii că femeile ar trebui să fie nerespectate și tratate ca nimic altceva decât carnea nu este un aspect bun. Apoi să predici publicului despre faptul că nu este suficient de amabil când este huiduit? Trebuia să-ţi faci temele. Asta arată că vouă nu v-a păsat niciodată.

*

Paul Mateescu

Poate v-ați uitat locul, Coldplay: sunteți doar animatori. Noi te plătim, tu ne cânți. Asta e tot. Nu este locul tău să ne dai predici sau să ne înveți ceva. N-ați avut bunul simț să aflați nimic despre noi și despre genul muzical îngrozitor (non-), acele "manele" respingătoare. Nu au nicio legătură cu tradiția noastră; este o creștere malignă asupra muzicii țării noastre. Și, Chris Martin, ar trebui să-ți ceri scuze oamenilor care te-au plătit, fanilor tăi, că ne-ai numit "rasiști". Huiduielile nu au nicio legătură cu culoarea pielii acelui pseudo-cântăreț. Dacă ai fi avut puțin creier funcțional ai fi observat că huiduielile au început după ce a început să "cânte", nu când a apărut pe scenă. Vă rog să vă luați muzica veche, plictisitoare, neinspirată, monotonă, corporatistă și să nu vă mai întoarceți niciodată; cel puțin nu până nu vă cereți scuze întregii României.

*

Claudia Dragostin

Știu că nu veți citi comentariul meu, sunt prea multe și timpul este limitat pentru noi toți! Dar simt ca este datoria mea: sunt profesor si lupt in fiecare zi cu perceptia gresita, falsa si dureroasa a copiilor ca poti face bani fara sa mergi la scoala si sa inveti, fara sa ai o educatie adecvata! Toți vor să cânte manele, pentru care nu au nevoie de școală, și cred că vor fi bogați făcând asta!! Abandonează școala pentru a cânta manele!!! Înțelegeți asta???

*

Paul Jones

Tocmai ai aflat rezultatul unei surprize negative! Știi acum că dacă mergi la un concert hip hop și joci country ca „surpriza intro”, s-ar putea să fii huiduit. Cel puțin nu-i face o surpriză ca să putem evita momentul. Ne displace muzica, nu artiștii!!! Nu ne interesează culoarea sau starea financiară a artistului! Preferăm doar să o evităm, deoarece ni se pare deranjant, sau plictisitor sau doar zgomot... Puteți obține toate asta? Este destul de simplu? Du-te la un concert de manele sau la un concert de Babasha și cântă niște Megadeth... S-ar putea să fii bătut, nu huiduit lol. Ai fost huiduit pentru că ai avut un public politicos și educat. Incompatibilitatea muzicii și cultura există din păcate. U f în jurul... vei afla. Te rog fă-ți cercetările data viitoare.

*

Maria Cristea  · 

Astea 2 concerte au fost un experiment social de umilire a românilor, pe banii lor. Au vrut să vadă gradul de acceptabilitate al unei aberații muzicale, învelită ideologic cu stigma rasismului. Să vadă dacă publicul e capabil să înghită, de dragul favoriților, și ceva indigest. Și dacă, după condamnarea bolșevică aplicată celor care au fluierat în prima zi (reacție naturală), seria a 2-a de spectatori mai are tupeu să facă la fel. N-a avut, au părăsit arena când a început maneaua, ca să nu fie taxați drept prost crescuți dacă huiduie. Deci manevra a funcționat, stigmatizarea le-a închis gura nemulțumiților. Au părăsit câmpul de luptă infestat cu kitsch artistic.

Pe vremea comuniștilor te mai puteai refugia în cultură și divertisment. Azi nu mai poți, totul e infestat cu noul bolșevism

*

Ralu Vass

Bravo băieți! Vă rog să nu mai alegeți niciodată o cântăreață de "manele" în România. Nici măcar nu le cunoaștem muzica.

Respect pentru muzica rock!

Manelele sunt o dovadă a decadenței sociale pentru un anumit segment de români, nu este o muzică este o subcultură proastă a lucrurilor rele. Această muzică stil manele unește oamenii doar în povești. Nu ne mai arăta asta, te rog.

Muzica de calitate doar unește suflete și minți! Toate cele bune sa aveti, va asteptam in Romania sa reveniti! Multumesc!

*

Sorin Alex

Vă rog, să nu mai veniți NICIODATĂ în România! Tocmai ai insultat o țară întreagă aducând acel "artist" în manele. Vă gândiți măcar cât de josnică este considerată această muzică numită "manele" de oameni normali, educați din țara noastră (și nu doar)?

Și să le spui publicului cine a plătit un bilet scump: „poți merge la toaletă sau scrie un mesaj cuiva” în timpul interpretării aceluia... nimeni, doar pentru că publicul nu a gustat manelele pe care i-ai obligat să le asculte...

Nu mai sunteți bineveniți aici!

*

Elder Adriana

Mă întreb dacă ai face gestul curajos să recunoști că a fost o greșeală să promovezi un gen misogin în concertul tău, două zile la rând?

Acestea sunt valorile pe care Andrew Tate le reprezintă și le promovează.

Sau alegi să-ți păstrezi capul în nisip despre asta?

Condamni misoginismul sau convingi mai mulți oameni să nu o mai huiduie?

Românii au huiduit genul pentru că este misogin, Chris.

*

Mişa Consferenţ

Genul de public românesc căruia îi place Coldplay s-a săturat să audă manele zgomotoase peste tot. Versurile lui manele încurajează misoginismul, traficul de persoane, materialismul și violența în general, complet opusul a ceea ce reprezintă Coldplay, aparent personalul lor nu s-a deranjat să își facă cercetările în România așa cum au făcut-o în alte țări. Asta a huiduit publicul, adică ce reprezintă acea melodie, nu invitatul, nu formația. Ar fi putut invita muzicieni țigani autentici dacă voiau să promoveze incluzitatea și nu ar fi fost huiduieli.

*

Laura Brad

De ce lipsește Babasha din poză? Ești rasist #Coldplay? Vine cu tine în Marea Britanie? Mergeți până la capăt, faceți manele grozave din nou în Marea Britanie! Haideți să facem prostituția și crima organizată grozave și în UK!! Vă rugăm să promovați incluzitatea acestora și în societatea britanică! Aștept cu nerăbdare Babasha și Coldplay la Covent Garden!

Toleranța nu înseamnă că cineva te forțează cu ceva împotriva voinței tale, asta este adevărata intoleranță, adevăratul fascism. Nu ai respectat liberul arbitru al oamenilor.

*

Laura Brad

Ori de câte ori nu îți respecți publicul cu ideologia și pentru bani vei fi BOOOED!! RUȘINE să-ți fie Coldplay, având în vedere trecutul tău colonialist ca englezi chiar ai tupeu să faci ceea ce ai făcut! Ţi-ai jignit publicul!

Te-ai asociat cu reprezentanții crimei organizate, prostituția și traficul de persoane, astea sunt valorile pe care le reprezintă manelele! In ciuda valorilor pe care pretinzi ca le promovezi! Ceea ce ai permis pe scenă a fost orice, dar hei, ai fost plătit cu o grămadă de bani probabil pentru asta. Deci ați fost trupa de intrare pentru un nemuzician necunoscut care „muzica” glorifică traficul de persoane, prostituția și maltratarea femeilor! #Goldplay#Maneleplay. Chiar ai fost xenofob cu ceea ce ai făcut!

*

Mihai Popescu

Doar de curiozitate: ați luat în considerare și alți artiști români? Nu realizezi că este o problemă destul de mare că ai validat un asemenea kitsch, o astfel de incultură, și ne-ai spus că trebuie să iubim astfel de lucruri! Talentul, arta este cea care se discrimina, nu babasha! Asta nu are nici o legătură cu discriminarea, cu incluziunea, asta are de-a face cu proasta gust și kitsch-ul!!!!! Și ne cereți să mergem la toaletă dacă nu vrem să ascultăm, că vă place babasha, și va mai cânta odată!!!!!!! Deci oamenii care nu vor manele la toaletă ca kitsch-ul să fie pe scenă!!!!!!!!! Foarte trist!

*

Radu Spiru

Înainte să te bosumfli, să te gândești că „rasiștii” români au plătit 100.000 de bilete pentru tine. Cu toate acestea, arătați puțin respect acestor oameni care muncesc pentru banii lor, spre deosebire de lumea interlopă ilustrată de acel tip de muzică pe care l-ați promovat complet din greșeală. Ar trebui să-ţi ceri scuze.

*

George Preotescu

Chris Martins Coldplay

Ați încercat să surprindeți publicul român invitând un muzician local care nu este reprezentativ pentru România și interpretarea lui a fost jalnică. Publicul i-a huiduit interpretarea și stilul.

Acest stil muzical este ca „capcană” - este despre violență, răzbunare, violarea femeilor, violența împotriva femeilor etc.

Ai verificat ce promovezi???

Deci ai dat-o în bară. A fost o greșeală. Se mai întâmplă.

Ai plecat cu personalul roman inainte sau DUPA emisiune sa vezi “de ce? ”.

A doua zi, ai ales cu aroganță să repeți exact același lucru.

Aceasta este o ALEGERE, nu o greșeală.

Asta e aroganță și lipsă de respect față de publicul tău care a plătit o grămadă de bani pentru un concert rock! Pentru rock, nu pentru asta!

Ţi-ai cerut scuze?!

Ai dat niște bani înapoi oamenilor care au plecat din emisiunea ta din cauza comportamentului tău lipsit de respect?!

*

Paul Mateescu

Chris Martin, am auzit bine? TU ai îndrăznit să-ți trimiți audiența la toalete??? Ești nebun, animator pentru bani? Cine naiba te crezi? Îți câștigi existența exclusiv din buzunarele noastre. Fii politicos cu angajatorii tăi. Ăştia suntem noi. Fă-ți treaba, cântă, apoi pleacă. Să nu mai încerci niciodată să le dai predici oamenilor care te plătesc.

*

Dragos Manolache

Rușine să vă fie că nu ne respectați țara!  Ne-ați tratat ca pe niște cetățeni de clasa a doua care ar trebui să ia orice gunoi încearcă să impună mărețul Vest săracului Orient. Ne-ați ținut prelegeri despre morală, dar TU ești cel care le duce dorul!  Respectați-vă gazdele! Nu te întoarce în România până nu înveți cuvântul "RESPECT"!! Până atunci, ia-ți muzica țiganească și F OFF!! 

*

Nicu Pohrib

Venind într-o țară pentru prima dată, lipsa de respect a valorilor sale prin promovarea valorilor scăzute pentru generațiile noastre viitoare este atât de ofensator. Ai pus pe scenă un tip care promovează violența infracțională opresiune sexuală prostituția .. N-ai cum să faci asta poporului nostru român forțându-i să accepte și să tolereze toate acestea. Ar trebui să-ți ceri scuze și să nu te mai întorci niciodată

*

Chris Irinoiu

Dezgustător felul în care ți-ai tratat fanii români! Madonna a făcut aceeași greșeală la București în 2009. Cariera ei s-a dus de râpă după aceea.

Dacă primul concert a fost o greșeală, nu există scuze pentru a doua seară când ai încercat să manipulezi emoțional mulțimea pentru a-i reduce la tăcere. Asta a fost ofensator și insultător. Și de aceea au plecat masiv în tăcere.

Știu oameni care au așteptat 15 ani să te vadă cântând în România, dar după asta i-ai transformat în dușmani.

Data viitoare fă-ți cercetările mai bine. Cunoaște-ți publicul și cultura! Publicul vostru din Romania nu asculta "manele", nu pentru ca sunt rasiste cum vi s-a spus, ci pentru ca este cea mai joasa, mediocra forma de divertisment, si nu reprezinta nici cultura romaneasca si nici cultura minoritatii tigance care traieste in Romania!

Un spectacol grozav folosit pentru a-ți înstrăina fanii! Nu este cea mai inteligentă mișcare pe care am văzut-o vreodată, trebuie să spun.

*

Carmen Meera

Despre Lupii Cantareti (Din Tara)

Totul acum este despre Vibratie si Energie.

Asa rezonam unii cu altii, energetic si este disonant, imund de-a dreptul sa infuzezi nonvaloare si intuneric(prin ma.ne.le, vaaai! lesin..) intr-un concert luminos si happy(cold.play).

E ca si cum ai varsa cafea amara direct in omleta fina cu sparanghel. S-a distrus ideea de brunch. Asa si cu acest concert dezamagitor, ca atitudini, ca infiltratie dark.

Daca ai vibratia elevata, acessezi succesul.

Daca ai vibratia down, doooown, joasa de tot, primesti huiduieli in locul aplauzelor. E fair asa.

Legea Atractiei functioneaza peste tot, la concertele cold.play inclusiv, mai ales la invitatii care si-au cumparat pozitia pe scena.

Se joaca sceneta de victimhood din plin, dupa fiasco si umilirea indurata pe scena.

Au dat-o in aia cu discriminarea. E nimeni rasist, dar canta-ne, menestrel, ceva ELEVAT , inalt VIBRATIONAL si te aplaudam!

Canta-ne ceva care sa ne bucure spiritul , ca de darkness si intuneric, e plina lumea si de zdraganeli cu zorzoane!

'Lalaiala' aia numita ma.ne.a are vibratie de iad, e super negativa, de aia te-au fluierat!

Cold.play sunt buni de tot in ceea ce fac sau mai bine zis, erau, dupa faza asta imi plac deloc.

Ne-au asimilat cantaretii astia europeni, cu un segment mic al romanilor, cu minoritatea, ca mai toata Europa, de altfel.

Ne-au asimilat cu ma.nelist.ii, suntem niste necivilizati, 'maimute in copaci pentru ei, dar vin sa ia milioanele de euro de la noi. HaHaaa! La urma urmei, banii sunt buni, chiar daca provin dintr-o tara 'subdezvoltata'. compromisoff

Daca imi sugera, a doua zi de concert 'sa-l huidui timp de 5 secunde', il ignoram total si i-as fi zis sa faca ceea ce este PLATIT sa faca: sa Cante si sa ne Distreze, NICIDECUM manipuleze. Este menestrel, de altfel. Unul cu ceva succes, insa succesul este zero barat daca lipsesc principiile si onoarea, respectul fata de un PUBLIC DIN ROMANIA.

Dupa cantarea lui, (fara sa mi se zica ce sa fac)voi sti ce sa raspund: Aplaud sau Huidui sau Plec elegant de la concert.

El sa performeze frumos si nice, pentru ca asta a ales sa faca, sa ne DISTREZE si Relaxeze.

Unii romani, dragutii, fac ce LI SE ZICE imediat, ca niste maimutele dresate, ei fac ce le zice unu', altu', sunt invatati asa si e trist. As dori sa vad putin mai CAPRICIOSI darlings!

Am o imensa compasiune pentru ei toti si este totul dincolo de culoarea pielii or apartenenta religioasa, sociala or clan or satr.a cu carute sau whatever,

este despre:

Liga Vibrationala Personala Inalt Energetica, o ai, Au BA.

A fost.. Ba. Este BA prin toata mass media, aproape, te uiti la moderatorii astia de pe la diverse show-uri si te crucesti.

D.emo..n.i masculi, vulgari, tatuati grosolan si demo.nite femele, tatuate si ele, plastificate major, frumusetea naturala e ceva desuet, super intens machiate, colorate ca niste papagali, imbracate fashion trendy, sfidator, impopotonati si impopotonate stau acolo la pupitru si dirijeaza naivii care vin la concurs. Joc de energii low, de suprematie si furt de energie.

Publicul Cold.Play este unul elevat, fin, open minded, sa zic asa si au platit sute de sa primeasca ceva super placut ca experienta, nicidecum vaicarelile acelui ma.ne.list, aratos, nevoie mare.

Vulgaritate cocotata pe tronul vietii, atitudini expuse prin videoclipurile lu' peste bine prajit.

Darling... este despre VIBRATIA cantarii tale menestrel. Ce emiti oral.

Credeam ca specimenul asta de cantec imund, gregar, super low vibe, iad, 'vaicareala'vaiet' bocet astral' vrajeala'cantec'lalaiala, suburban expression gregara'

a disparut demult de pe la noi.

Rasuflasem bucuroasa ca a disparut trendul ala super vulgar, urat, ciudat, gregar, denso , agramat si cand colo, pe scena Cold.play apare ma.ne.au.a! Piei Sa.ta..na!

Ai rade , daca nu ar fi de plans. Or fi discutat in engleza ma gandesc, la cat de culti sunt, sunt precisa ca s-au conversat academic, asa, cu toate pitzipoancele alea de prin anturajul lu' 'babaganesh.hhh'.

Este subcultura acolo, imund, se peroreaza cuvinte suburbane, gen 'vra.jeala', argou, golaneala ridicata la rang de arta.

Vulgaritate 'premiata' si huiduita pe merit!

E vibratie de iad, cantecele au forta te inalta sau te distrug(subliminal), ele sunt s.p.ells, te programeaza de nici nu mai stii de tine si ma.ne.lele distrug armonia aurei corpului uman, te programeaza cu aberatii agramate, dar melodioase 'a la Arabia'.

E total altceva ma.ne.au.a! Vulgar. IMUND.

Vibe-ul brusc s-a schimbat , a scazut vertiginos catre low astral si oamenii au perceput ca e super Low Vibe, doreau absolut deloc 'asa ceva' si au fluierat dezaprobator, huiduit si foarte bine au facut!

As fi facut exact la fel, aruncam si cu niste rosii coapte pe scena in ei toti, col.play, included. Compromisul se sanctioneaza baieti, oricat de celebri sunteti voi, v-ati vandut pentru euro .

E o ma.f.ie a concertelor vizibila.

Mister Cold.play singer, mai citeste te rog DESPRE Cultura Romaniei ca este mult mai mult decat 'atat', decat ma.ne.au.a lu' peste prajit, nonvaloare , subcultura promovata intens.

Avem cantareti magnifici in Romania. Afla despre ei ca sunt ca si tine, Gifted! Inclina-te in fata valorilor!

E trendy acum smecheria financiara. Totul se vinde. Ai banu' urci pe scena, langa Cold.play BAAAA!

Exact asa: conteaza deloc adevarata valoare si talentul fabulos , existent la noi este ignorat. Sunt promovate nonvalorile in matrix! Se fac jocuri de cand lumea!

De asta lumea asta mai are 2-3 ani de existat in formatul de acum si apoi totul o sa dispara.

E natural. E prea mult INTUNERIC, misoginie, ignoranta, Incultura, stupiditate, aroganta si prea multa lipsa de bun simt si educatie basic, bune maniere si stil classy.

Daca 'lalai' un cantec si te imbraci si misti indecent, a la dark Hollywood, inconjurat de p.or.n girls sexoase in 'vidioclipu' ala de-ti vine sa vomiti cand il vezi', inseamna deloc ca esti vedeta sau celebru. Doar un mascarici menestrel, vandut darkside.

Si-a incasat lectie dura, pe masura 'talentului'.

Mister Cold.play singer ai pierdut niste admiratoare, pe mine cu siguranta.

Sa mai studiezi atunci cand vii, daca mai vii si mai ai acces in tara noastra(iti transmit ca nu prea..), citeste si documenteaza-te despre Romania, Arta si Cultura veritabila ROMANEASCA.

Zambete Romanesti Autentice, Carmen Meera

*

Carmen Meera

Despre Misoginia unor Barbati DE Romania. In multe culturi europene selecte(Italia, Franta, Spania, Portugalia, Elvetia) exista conti, duci, cu inalte bune maniere si titluri de noblete (von, sir, lorzi, so on).

In Romania exista BARBATU' DE Romania, o specie rara, cu un inalt grad de misoginism, super afemeiat, de regula.

Putini sunt GentleMen, este un titlu onorific al elegantei si educatiei Inalte. Mi-am propus sa schimb asta, in my way. Pentru mai multa Fericire in lumea asta plina de mecanisme zimtate si razboaie, only.

Atinge subiectul in mod delicat si coerent, psihologic vorbind si deloc doar moral. Misoginismul in Romania are multi mentori 'manelisti', misogini. Multi habar nu au despre Harta Femeii. Habar nu au despre respectul basic fata de Femeie.

Unii cred ca trebuie sa fii misogin, ca sa fii 'barbat', macho. Daca tatal lipseste sau este womaniser , baiatul isi ia model pe 'smecherul din cartier, pe cel cu bani si masina tunata si multe femei(usoare), bineinteles.

Despre Barbatul care-i spune Femeii ca e 'proasta sau nebuna'. Atat de des am auzit aceste stupiditati de la unele cliente ale mele, primind aceste apelative ciudate.

Daca esti misogin si vorbesti asa, te desconsideri si te consideri inferior, psihologic vorbind, fiind agresiv verbal. Simti SUPERIORITATEA Femeii si incerci sa o anulezi, sa o umilesti si sa o calci cu cizma. In tarile din ESTUL EUROPEI, in Romanica noastra BARBATII, UNII SUFERA de maladia asta de a UMILI FEMEILE. Toti sunt super SLABI si zero barat la INTELIGENTA Emotionala.

Daca indraznesti sa-i spui asa, tu esti super misogin. esti cel prost, de fapt, pentru ca un tip destept, educat umileste pe NIMENI, mai ales Femeia Lui.

Detalii in video. Ideile sunt tot de acolo.

Daca gandesti ca FEMEIA E DOAR O COASTA A TA, CUM ERONAT a scris BIBLIA, asta e misoginism.

Atunci cand crezi ca toate femeile sunt ISTERICE, CURVE, INFIDELE, MINCINOASE, LENESE, PROASTE(mai ales blondele), alcoolice, daca crezi ca toate defectele sunt la femei, esti MISOGIN. Daca ii spui 'sa mearga la cratita' ESTI MISOGIN.

*

Moment controversat la concertul Coldplay de miercuri seara. Un cântăreț de manele a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Este vorba despre cântărețul Babasha, care este acum numărul 1 în trending pe YouTube România.

Înainte de a-l invita pe scenă, solistul trupei Coldplay a spus că l-a ales după ce l-ar fi auzit cântând zilele acestea pe stradă. „Când am aterizat ieri, bine, acum două zile, am hoinărit pe străzi și l-am auzit pe acest om cântând, atât de frumos, pe stradă. Apoi m-am uitat pe topurile de muzică din România și am fost impresionat, pentru că sunt atât de mulți artiști minunați.”, a spus Chris Martin.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/showbiz/imagini-virale-momentul-in-care-un-cantaret-de-manele-este-huiduit-la-concertul-coldplay-publicul-nu-poate-fi-judecat-2826139
Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

*

Concertul a fost spectaculos până în momentul invitatului special.

Chris Martin avea o energie din alt univers, publicul era un fluviu de energie, iar Chris se scălda în el. Era o chimie superbă.

După huiduielile generate de momentul delicat al spectacolului, nimic nu a mai fost la fel. Poate un pic spre final s-au mai remediat lucrurile. Însă în rest a fost jale. Chris era parcă alt om, energia de care ziceam mai devreme era pa. O să pun mai jos o poză cu el la două piese după momentul invitatului. Pentru un artist, energia oamenilor este totul, iar huiduielile alea au fost crimă curată pentru spiritul lui. Așa că l-am avut la potențial maxim doar jumătate de spectacol.

Eu nu am huiduit aseară. Ba chiar mi-a fost milă de flăcăul de pe scenă și rușine față de băieții de la Coldplay. Înțeleg reacția publicului, nu o accept, dar o înțeleg. Publicul de aseară nu era targetul invitatului special. Sau, mai bine zis, publicul nu era targetul piesei invitatului special. Dacă alegea să cânte ceva din repertoriul lăutarilor vechi, dacă alegea să cânte ceva care să reprezinte România, lumea aplauda și urla de fericire. Eu nu cred că rasismul a fost problema aseară, ci piesa.

https://www.mariciu.ro/ce-s-a-intamplat-la-coldplay-12-iunie/

*

Călin Pierde-Iarnă

Cât de conspiraționist ești în funcție de ce crezi despre scandalul Coldplay - manele.

Nivel 1: Simplă eroare Chris Martin, care l-a adus pe manelist doar după o audiție sumară și o evaluare a succesului acestuia pe social media, fără să înțeleagă preferințele muzicale ale fanilor săi din România. Chris Martin l-a adus din nou în a doua seară pentru că se simțea prost că l-a pus pe manelist într-o astfel de situație penibilă de a fi huiduit.

Nivel 2: Managementul manelistului a plătit bani grei sau a fost o cumetrie cu organizatorul pentru a-și promova artistul. A doua seară era deja plătită.

Nivel 3: Promovarea manelistului face parte dintr-o politică mai amplă a elitelor vestice pentru a răsturna valorile și a-și impune în România politica woke / cancel / etc... Coldplay au fost doar executanți și trebuiau să impună momentul și în a doua seară.

Nivel 4: Scandalul a fost inventat pentru a deturna atenția oamenilor de la frauda electorală din alegeri.

*

National Arena a fost inundată după concertul Coldplay. Imagini greu de privit cu cel mai mare stadion din România

National Arena a fost grav afectată de ploile căzute joi seară, după concertul susținut de trupa Coldplay. Cel mai mare stadion al țării a fost inundat.

Joi noapte, în București au fost cod roșu de ploi torențiale și căderi de grindină de dimensiune medie. Furtuna a început pe finalul concertului susținut de trupa Coldplay în fața a peste 50.000 de spectatori.

Update, ora 23

După huiduielile care au umplut Arena Naţională, solistul trupei Coldplay, Chris Martin, care l-a invitat pe manelist în concert şi care l-a acompaniat la clape, în timp ce acestă lălăia ceva cu  „Ooo, ooo, îmi plac prea mult ochii tăi/ Ooo, ooo, ce să mă mai fac cu ei", nu a mai interacţionat cu publicul.

Mai mulți spectatori, care au aşteptat cu atâta entuziasm acest concert, au părăsit stadionul înainte de finalul spectacolului, dezamăgiți de supriza neplăcută pe care le-a făcut-o Coldplay.

Ştirea iniţială

Abia terminase de vorbit solistul trupei, Chris Martin, care spunea că, înainte de acest concert, ştiind că vine în România, a căutat să vadă ce artişti avem aici şi a găsit foarte mulţi pe care îi apreciază, că un cântăreţ de manele (se pare că e vorba despre Babasha) şi-a făcut apariţia pe scenă, încercând să transmită un mesaj: „În seara asta încercăm să spargem niște bariere. În deschiderea concertului au cântat alte 2 trupe anunțate oficial, iar acest moment a avut loc în mijlocul concertului cu o improvizație”

Şi s-a apucat să cânte în huiduielile publicului.

https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/huiduieli-la-concertul-coldplay-de-pe-arena-2368192.html

*

Nu-mi plac manelele și cred că huiduielile de la concertul Coldplay sunt OK

Plecăm de la întrebarea: au fost rasiști oamenii care l-au huiduit pe manelist la concertul de la București?

Este, și a devenit mult prea la îndemână să răspunzi Da! și badabum, subiectul e despre valori și principii morale și este necesară o epurare a celor care au dat cu Huă!

Astăzi este oarecum obligatoriu și virtuos să asculți manele. Să nu-ți placă manelele pur și simplu nu este o opțiune. Dar de ce nu asulți manele? Sigur îți plac manelele dar nu vrei să recunoști.

Opriți-vă, manelele sunt doar un stil de muzică.

Mărturisc, nu-mi plac manelele. Sper să nu mă huiduiți pentru asta. Nu cred că manelele sunt specifice doar romilor sau că genul ăsta de muzică le-ar aparține cumva exclusiv.

Sunt și alte genuri de muzică care nu-mi plac. Unele dintre aceste genuri sunt preferatele elitei bogate albe. Sunt formații care nu-mi plac, chiar dacă acestea cântă genul de muzică care mie îmi place. Sunt melodii, cântate de formațiile care îmi plac și care interpretează stilul de muzică pe care îl prefer care pur și simplu nu-mi plac.

Faptul că nu-mi plac nu înseamnă că mă sufoc când le aud din întâmplare sau când sunt într-un spațiu public. Doar că nu aș plăti să merg la un concert sau eveniment unde se cântă genurile de muzică care nu-mi plac. Nu cer interzicerea lor, pur și simplu nu merg.

Este o chestie de alegere, aleg să nu dau bani să merg acolo unde nu îmi place.

Cei care au mers la concertul Coldplay au plătit pentru a asculta melodiile trupei Coldplay, nu știau că vor avea în meniu și altceva, probabil n-ar mai fi plătit. S-au enervat când au primit altceva decât au comandat? Normal că da. Iar când oamenii sunt supărați la concert, chiar și la operă, fluieră sau huiduie. Asta nu îl face pe Babasha nici mai mult nici mai puțin artist.

Că există rasism în societatea românească? Evident că există, în toate soecietățile există. Este Bucureștiul un oraș rasist și intolerant? Nu, Bucureștiul, ca aproape orice oraș-creuzet de milioane de locuitori, este tolerant. Au fost spectatori rasiști la concert care l-au huiduit pe Babasha? Improbabil să nu fi existat.

La concertul Coldplay s-au plătit bani pe bilete, nu a fost intrarea liberă. Cei care au mers acolo nu au dorit (și) manele și au fost surprinși să vadă că au primit altceva decât au plătit.

Lăsați oamenii care au plătit pentru ceva să fie nemulțumiți când primesc altceva.

Este un pericol mult mai mare în a relativiza pericole care pasc societatea noastră. Nu-ți place o melodie, ești rasist și intolerant. Vom avea o generație care va crede că asta înseamnă rasismul și că pericolul rasismului e să fie huiduit Babasha.

Aproape am făcut asta cu nazismul, orice politician este imediat etichetat nazist de oponenți pentru orice propune/spune într-o campanie electorală (dar nu numai).

Nazismul a devenit ceva ce ar putea să-ți strice după-amiaza sau să te deranjeze în timp ce te uiți la serialul preferat.

În România reală, nu bula asta în care se discută obsesiv despre ce s-a întâmplat la concertul Coldplay, românii au votat ceva și la final a ieșit altceva. Cu toate acestea, foarte puțini au ceva de comentat. Pur și simplu, acest subiect nu pare să le trezească interesul.

Și asta e cu adevărat înfricoșător.

Suntem într-un pericol real ca în curând să nu mai putem nici măcar să huiduim atunci când plătim pentru ceva ce ne dorim dar primim altceva și va fi obligatoriu să ne placă ce-am primit. VLAD ILINA

https://comunitatealiberala.ro/nu-mi-plac-manelele-huiduielile-de-la-concertul-coldplay-sunt-ok/

*

Cristina Indrecan

Dragă Coldplay,

Mi-a plăcut concertul vostru, mulțumesc pentru bucuria de a vă asculta cântecele și de a le cânta cu voce tare alături de alte mii de oameni.

Am participat miercuri, 12 iunie, da, ziua cu huiduieli.

Nu am huiduit, dar nu pot spune că mi-a plăcut momentul.

Dacă ați fost surprinși de felul în care românii au reacționat la aducerea lui Babasha ca invitat special doar vizionați câteva dintre videoclipurile sale pe youtube și atunci veți ști de ce Cam despre asta este vorba în mare parte a genului muzical, din păcate.

Destul de la capătul opus a ceea ce înseamnă muzica Coldplay.

Deci nu cred ca a fost ura si rasism (desi din cei 50 000 de oameni din public trebuie sa fi fost unii oameni care au avut atitudini rasiste fata de cantaret, pentru ca stim cu totii, realitatea este ca rasismul si discriminarea inca sunt o problema peste tot in lumea, nu doar România).

Dar pentru majoritatea oamenilor a fost expresia dezamăgirii și dezaprobării.

Nu se așteptau la asta.

A fost o ciocnire culturală.

Da nu trebuia sa huiduiasca, dar nu stiu ce tara europeana in care ati facut turul ar fi reactionat diferit si ar fi tacut daca ar fi pus in aceeasi situatie.

Sunt mulți alți artiști romi care creează muzică pe care românii i-ar fi apreciat și primit cu emoție pentru că muzica lor nu este profund sexistă și misogină, nu glorifică materialismul și corupția, obiectificarea femeilor și

nu sunt asociate cu gangsterii și multe activități imorale sau ilegale.

Vă rog, nu judecați audiența după reacția sa înainte de a încerca să înțelegeți fundalul.

*

Luana Mija

Dragă Coldplay

Aveam o listă de dorințe și acolo deasupra era să te văd cântând live!

Pentru că îți știu toate melodiile pe de rost și îți pun muzica în biroul meu tot timpul și toți pacienții mei știu că sunt un mare fan! Am participat la emisiunea 136 auzind despre reacția de la cea anterioară, reacție pe care o înțeleg total și sunt total de acord.

Deci cand ati inceput sa ne spuneti ca ati incercat sa intelegeti reactia noastra fata de manele si ca iubirea si respectul sunt luminile calauzitoare pentru o lume mai buna m-am simtit usurat si mi-am spus: manelele sunt invinse! Noi am avut cuvântul nostru! Ne-am recăpătat muzica! Ne-am recăpătat respectul! Suntem ascultați! Ce spectacol minunat a fost... dar în adâncul sufletului meu știu că acum este doar un spectacol... mesajele din melodiile voastre au fost putrezite de cele 3 min de manele forțate!

Chiar sper că ați citit toate aceste comentarii pentru a înțelege ce pagube ați făcut culturii noastre.

Ştii ce e trist? Nu voi putea niciodată să rezonez cu muzica ta așa cum am făcut-o înainte. Ai rasfatat aceasta magie pentru mii dintre noi!

*

Cristina Păun

Singurul care trebuia să meargă la toaletă era "invitatul tău special" și să rămână acolo.

Pentru viitor... poti incerca si tu sa lasi acolo ideile tale geniale care jignesc o tara intreaga

*

Turcanu Denis

Nu e nevoie să pui semințe prăjite pe masă pentru cineva care a comandat o friptură într-un restaurant specializat în prepararea fripturilor, doar pentru că în acea zonă multora le plac semințele de floarea soarelui.

*

Alexandra Duman

Atât de fericit că nu am irosit un salariu minim pentru asta. Îmi pare rău pentru cei care au făcut și au muncit din greu să aibă bani de bilete.  un bs atât de MARE. Dacă vrei iubire, poate începe cu tine și ai decența să știi când ar trebui să-ți ceri scuze pentru greșelile tale.... . NU suntem manele, dar mulțumim pentru etichetă. Bună treabă!

*

Andrei Dragomir  · 

Data viitoare s-ar putea să te invităm pe tine și pe cântărețul de manele să mergeți la toaletă câteva minute.

*

Anca Roman

…și ca să ne cunoașteți și folclorul, avem noi un basm, Harap-Alb, în care apare așa: “Dacă te-a sfătuit cineva, rău te-a sfătuit - iar dacă ai făcut-o de capul tău, rău cap ai avut"!

*

Marius Popescu

This is not music .Pe romaneste: ati zbarcit-o pentru ca ati fost prost informati sau sfatuiti.Tot pe romaneste : nu incercati sa dregeti busuiocul ca mai rau iese.Ati dat dovada de aroganță si lipsa de respect fata de publicul care a venit la concert pentru muzica voastra nu pentru poluarea sonora omniprezenta numita "manele ". Mai bine asumati-va greseala si cereti scuze.

*

Codruta Gosa

În ciuda faimei și pretinde că aroganța ta a triumfat în cele din urmă. Se pare că nu înveți prea multe din greșelile tale, nu-i așa, Chris Met al?

Ce-ar fi să te trimitem la baie pentru o schimbare?

*

Daniel Marius

Ce ati facut la Bucuresti cu manelele voastre dezgustatoare e de neiertat. Te rog, te rog, nu te mai întoarce niciodată. Ar trebui sa va fie rusine. Oamenii prezenți la concertul tău au fost alături de TINE, nu pentru cel mai murdar gen muzical din România. Asta e ceea ce nu ai primit. Atitudinea ta în al doilea concert te-a costat o mulțime de fani. #La revedere

*

Alin Cristea

Dragă Coldplay,

Am vrut doar să las o notă rapidă pentru a spune că muzica ta „rock” este la fel de rock 'n' roll ca manelele pentru muzica tradițională românească – spoiler alert: nu este! Dar, hei, toată lumea are nevoie de un râs bun sau de un boooooo bun, din când în când, nu?

Apropo de râs, concertul tău din România a fost altceva. Ai adus un localnic pe scenă, ceea ce ne-a făcut să ne întrebăm - spectacolul era destinat celor defavorizați? Dacă da, câți bani ai făcut din acel concert s-au dus în ajutorul celor defavorizați din România?

Dacă suma este zero, atunci voi sunteți într-adevăr artiști. Artiști înșelători! Dar .. Cui îi pasă? Nu-i aşa?

Oh, și dacă vreunul dintre voi are fiice, sper sincer să fie tratate la fel de respectuos cum cântă Babasha (versuri) despre femei.

Și apropo, dacă vă gândiți să reveniți în România, poate mai gândiți-vă. Avem destulă distracție, mulțumesc!

*

Adrian Bancu

Toleranța nu ține de tolerarea misoginiei, rasismului, slujbelor interlopilor, exploatarea femeilor, infracțiunile fiscale, violența între formații, corupția, lipsa de respect față de poliție sau autorități, care face obiectul stilului ,,manele". Ne place o lume civilizată. Data viitoare fii atent cu textele promovate de artistul ales.

*

Razvan Stamatescu

#jesuis135

Ați plecat din UE tocmai pentru a scăpa de cei pe care acum ne obligați să-i aplaudăm. Asta e ipocrizie! Mai mult, sa intelegeti ca muzica manele nu se marginalizeaza in Romania; o auzi peste tot, la volum maxim, chiar si cand ai nevoie de liniste si liniste. E zgomot, nu muzică. Cei marginalizați sunt oamenii care muncesc și plătesc taxe și cumpără bilete la concert de la voi. Și le dai exact ceea ce nu merită, exact ceea ce au fugit, sub pretextul incluziunii.

*

De ce ascult absolut deloc muzica noua, dark pop si orice fel de creatie a.i. programata dark. Muzica este frecventa. Ea ne programeaza SUBCONSTIENTUL, ca orice reclama repetata, exasperanta si enervanta reclama. Daca alegeti sa le ascultati sau sa le priviti va programeaza subliminal si va treziti ca intrati in magazinul x de pe tabloul din reclama si cumparati ceva de care aveti deloc nevoie, din reflex. Bingo!

V-ati intrebat de ce repeta astia cuvintele in anumite cantece... Din exact acest motiv: Va PROGRAMEAZA subconstientul cu textele lor de 2 bani, cu drame, cu tristete si alti algoritmi subliminali, care doar blocheaza sau te programeaza sa le cumperi creatia ciudata maimuta.

Cantecele, sunetele sunt S.pells. V.raj.i pe romaneste. Te vra.jesc. Te ametesc prin linia melodica si te PROGRAMEAZA cu efect garantat.

Fiti foarte atente si atenti la absolut tot ceea ce ascultati si mai ales, fredonati. o sa va invat cum sa va protejati daca in taxi sau in magazin sau la un party se canta asa ceva.

Matrixul foloseste aceasta arta antica pentru a manipula si programa la frica, sex distorsionat, droguri si alte aberatii, meriti deloc dragostea, mori daca iubesti, toate povestile de love se termina prost, moare eroul sau eroina..

Exact ca si in cazul desenelor animate de la Walt Disney, au q.e.d. stiintifica ca in povestile lor , astia induc frica si programeaza copiii subliminal prin anumite secvente. In mai toate desenele animate si povestile generate din matrix MOARE MAMA, caprioara, mama lui Bambi, moare.

Este ucisa caprioara de vanatorul rau, in Cenusareasa, la fel, in Alba ca Zapada, la fel.

Evitati sa vizitati Walt Disney park. Au tuneluri sub acel iad, frumos decorat si FURA Copiii. E adevarat. Din acest motiv Walt Disney a fost atat de prosper.

S-a vandut darkside si a generat creatii PLINE DE subliminale, creatii si povesti care sa afecteze sever TANARA GENERATIE, copiii puri si inocenti, nevirusati inca de frica, a ales sa faca acele povesti dark, frumos colorate, cu Prinetse si Printi si alte maimute, sa le programeze subcontientul cu tot felul de frici, agresivitate, tristete, le distruge MAGIA COPILARIEI, de fapt.

Cu asta traumatizezi un copil, aratandu-i duritatea si uratenia vietii, prematur, oferindu-i deloc protectia emotionala si afectiva.

Se cere sa generam noi povesti pentru copii, bazate pe legea atractiei, pe curaj, pe adevar, pe valori reale si povesti in care traiesc AMBII PARINTI si sustin copilul. Tatal ii ofera protectia si tot ceea ce are nevoie provider si Mama, ofera dragostea, afectivitatea, ambii petrec timp de calitate cu Copilul. Il sustin, il ghideaza, il protejeaza si iubesc fara conditii, ii ofera atentia.

Se cere sa anulam efectele dark si codificarile programate din matrix!

Carmen Meera

*

50.000 de spectatori nu-i de colea, așa cum nici 200-300 euro costul biletului, iară nu-i de colea și dacă stadionul ar fi avut capacitate mai mare, ar fi fost tot full.

Ori la un așa răspuns al iubitorilor înfocați de Coldplay nu le poți răspunde cu indiferență la neacceptarea unui invitat surpriza pe scenă, sau să te superi rău, rău, că au fluierat.

Nu interpretul manelei a fost huiduit ci faptul că genul muzical nu se integra în genul rock, pentru care ei veniseră acolo. Incluziunea nu a funcționat!

Odată, la banii dați pe bilet, oamenii aveau așteptări.

Nu de aia veniseră, să de-a un vot de acceptare manelistului deloc anonim.

Apoi, orice mare concert al oricăror mega artiști au pe afiș un "meniu" muzical incluzând și invitații.

Ori dacă domnul Chris Martin a riscat suind pe scena un cântăreț de manele fără să fie anunțat dinainte, cred că și-a asumat și riscul fluierăturilor.

In gradene oamenii plătiseră atâția bani pentru muzica de pe afiș și protagoniștii formației.

Că nu suntem politicosi, iară este o generalizare aiurea.

E ca și cum eu cumpăr bilete pentru un meci de fotbal, mă duc să-mi susțin echipa, iar aia îmi dau bilet în peluza adversarilor, iar eu trebuie să înghit că altfel o iau pe coajă.

Și comparațiile pot fi multe.

Adică dau 200-300 de euro pe bilet și tu îmi dai cu de-a sila, fără să mă anunți un gen muzical, la care nu m-aș fi dus nici gratis.

Mai ales că manelistul nu avea nevoie de promovare, nu era un biet cântăreț de pe stradă, ci unul, care aflu acum, că are zeci de mii de susținători pe toate rețelele sociale, la categoria lui.

Și atunci ?!?!

Să vedem dacă și domnul Chris Martin, are obraz și diseară la al doilea concert, va ține cont că publicul nu este de acord cu gestul lui de a livra manele, pe bani multi, sau nici gratis și o fi aflat aseară că publicul de manele din Romania, are alt profil și nu se amesteca cu publicul de rock in nici-o situație. (dar am citit că manelistul s-a lăudat că va canta și diseară)

Deci e pe contract și pe bani acest invitat, nu așa gratis și fără alte alea...

Și mai spun ceva: de ce oare Andre Rieu, nu face gafele acestea ?

Și el invită artiști sau grupuri vocale, orchestrale din țările unde concertează, dar ia să observăm cine sunt invitații autohtoni care urca pe scena cu orchestra lui Rieu ?!?! (In nici -un caz maneliști oricâtă voce ar avea ei!)

Și....un MARE ȘI, acești invitați sunt trecuți pe afiș. Daca nu îți plac nu te duci.

In concluzie, nu dau cu pietre în cei care acolo fiind și-au manifestat nemulțumirea, nici nu spun că nu sunt un public elitist, ci dimpotrivă, spun că oricum s-ar chema marele artist, el trebuie să respecte o învoială cu cel care-l plătește.

Dacă concerta gratis, atunci povestea era alta. Asa că îmi asum ce-am scris și vă amintesc că pe vremuri, la concertele Roșu și Negru nu venea pe scenă invitat Dolănescu.

De ce ? Nu se amestecau lucrurile.

Rodica Zgripcescu.

*

Adrian Cristea  · 

Când a urcat acordeonistul Ionică Minune pe scenă, alături de Bobby McFerrin, nu a huiduit nimeni. Dimpotrivă, a ridicat toată Sala Palatului în picioare. Dar, nea Ionică a cântat pe bune, muzică grea, a arătat că mănâncă pe pâine și jazz-ul, nu numai lăutăreasca și populara. De aia dai bani pe bilete la un concert, să asculți muzică de calitate, live, nu cocălăreală. Când vezi că ai dat o grămadă de bani pe un bilet și ți se aduce pe scenă muzica ălora care sparg semințe, fluieră după femei și fac "combinații" la colț de stradă, normal că huidui. Aia o auzi pe gratis bubuind din BMW-ul cu numere de Bulgaria, parcat la trei străzi de tine.

N-are nicio legătură cu rasismul, după cum se vaită tovarășu' Geloo Sunday, are legătură cu MUZICA!

*

După Coldplay, furtuna

Dar adevărata provocare pentru publicul de pe Arena Națională de-abia acum avea să înceapă. O furtună cum de mult n-a mai văzut Bucureștiul a inundat imediat străzile și a blocat traficul. În fiecare stație de autobuz și troleu, câteva sute de oameni se înghesuiau unii în alții, ca să-și țină de cald. Autobuzele pline ochi, cu călători lipiți de uși, înaintau mai greu decât pietonii care fugeau disperați prin furtună, căutând un taxi sau măcar un adăpost temporar, cu bateriile de la telefon aproape de zero.

Într-un ”Mega”, un tânăr împarte generos saci uriași de gunoi, pe care oamenii îi îmbracă fiecare cum poate.  

Câțiva polițiști de la Rutieră încearcă să dirijeze traficul infernal. Degeaba. Ploaia torențială și zecile de mii de oameni ieșiți de la Coldplay le fac munca imposibilă.

Aștept cuminte la semafor, ca să traversez spre o stație incertă de tramvai, în speranța că voi prinde o cursă de noapte. Se face verde, o iau pe fata mea de mână și traversăm prin ploaie. Un polițist vine val-vârtej spre noi, ne urmărește până pe trotuar, ne apucă strâns de mâini pe mine și pe fata mea de 14 ani și începe să urle la noi: ”nu vedeți că e un agent în intersecție??? de ce nu așteptați până vă zic eu să treceți???”. După un scurt schimb de urlete între mine și polițistul depășit de situație și probabil cu nervii la pământ, ne continuăm drumul spre stația unui tramvai pe unde aflăm că noaptea trece un autobuz. Plouă torențial. Suntem uzi până la piele. Fata e în maiou, cu umerii goi. Eu tremur necontrolat din toate încheieturile. Reușesc cu greu să scot telefonul ca să aflu unde duce autobuzul respectiv. Alte zeci de oameni ieșiți de la Coldplay sunt în aceeași situație. Un domn mă întreabă dacă autobuzul pe care-l așteptăm ajunge la Obor. Îi răspund printre dinții care-mi clănțăne în gură că nu știu.

https://www.rfi.fr/ro/rom%C3%A2nia/20240614-coldplay-maneaua-care-a-rupt-scena-%C3%AEn-dou%C4%83-grindina-%C8%99i-poli%C8%9Bistul-isteric

*

Imagini uluitoare la Arena Națională, după al doilea concert Coldplay!

Străzi „înghițite” de apă după furtuna cu grindină de la București: mii de oameni, nevoiți să se descalțe și s-o ia prin bălțile de lângă stadion

Furtuna puternică de la București a făcut prăpăd în Capitală joi seara, inundând zeci de străzi din toate sectoarele. Infrastructura din apropierea Arenei Naționale n-a făcut notă discordantă, a cedat și ea, iar precipitațiile abundente au provocat un haos de nedescris în jurul celui mai mare stadion al țării. Repriza de ploaie torențială de aseară a transformat străduțele din jur într-un imens lac, îngreunând misiunea celor care plecau acasă după concertul celor de la Coldplay.

Zecile de mii de spectatori prezenți la cel de-al doilea concert Coldplay din această săptămână au trecut printr-o adevărată aventură în tentativa de a merge spre case după show-ul care a electrizat pentru a doua seară la rând Arena Națională. Motivul? Repriza de ploaie torențială abătută asupra Bucureștiului la aproximativ 20-30 de minute după terminarea concertului.

Mai întâi măruntă și răcoritoare, apoi transformată într-un potop cu grindină de mari dimensiuni, ploaia a dat peste cap planurile celor 50.000 oameni care au asistat la evenimentul muzical al anului în Capitală.

Codul roșu de furtună și vijelii a provocat haos la Arena Națională, iar mulți dintre spectatori n-au avut încotro decât să rămână în incinta stadionului, baricadați pe unde au putut mai bine pentru a se feri din calea urgiei.

Și asta fiindcă planurile de a prinde un mijloc de transport în comun s-au dovedit a fi sortite eșecului. Mii de oameni au fost nevoiți să aștepte, în spațiile acoperite de la stadion, chiar și o oră și jumătate în speranța că ploaia o să se oprească.

Străzile din jurul Arenei Naționale, „înghițite” de apă

Misiunea acestora a fost complicată și de tot deranjul creat pe străduțele de lângă Arena Națională. Căile de acces ce oferă imagini spectaculoase la meciurile de fotbal, când deseori se transformă într-un furnicar înțesat de suporteri, s-au inundat în întregime.

Practic, în notă cu imaginile aproape apocaliptice surprinse azi-noapte pe multe dintre bulevardele Capitalei, inundate, efectiv, din cauza volumului mare de precipitații. 

Imaginile surprinse de un reporter GSP care a asistat la concertul îndrăgitei formații rock britanice sunt neverosimile. În jurul orei 01:00, la aproximativ două ore după încheierea show-ului, spectatorii „evadați” în cele din urmă de pe Arenă se chinuiau, efectiv, să ajungă la bulevardele principale. Fiindcă aleile care făceau accesul spre stadion erau, literalmente, sub ape!

Infrastructura din apropierea arenei finalizate acum 13 ani, în timpul mandatului lui Sorin Oprescu, a cedat în întregime. Iar pentru cei prezenți, totul s-a transformat într-o aventură. Mulți dintre spectatori au fost nevoiți să se descalțe și să meargă așa prin bălțile care depășeau cu mult nivelul gleznei.

https://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/imagini-uluitoare-la-arena-nationala-dupa-al-doilea-concert-coldplay-furtuna-745612.html

*

Rares Nastase

La ei de ce nu?!?

Trupa Coldplay a avut aseară (in 16.06) concert la Budapesta, următoarea destinație după București.

Nu au avut niciun moment muzical cu un artist local. Au ținut momentul de interacțiune cu publicul, adică au chemat 3 tinere de lângă scenă și au cântat împreună, dar nu a existat și o piesă cântată cu un artist local, ales de ei sau managementul lor.

Au decis asta de la început, sau experiența cu maneaua, de la București, i-a făcut să schimbe programul?

Să fi fost momentul Babasha unul traumatizant pentru Chris Martin și colegii lui?

În țara vecină nu sunt probleme de incluziune, rasism și alte situații care să îi determine să atragă atenția, pe cei de la Coldplay, printr-un moment similar celui de la București, sau din alte părți, pe unde au mai avut turneu?

Aseară, la Budapesta au fost 60 de mii de oameni.

Românii ( în special din vestul țării), care au ajuns la concert, îmi povestesc că a fost sublim,

cap-coadă.

Coldplay mai ține la Budapesta încă 2 reprezentații, mâine și miercuri. Fotografia e primită de la evenimentul de aseară, din Ungaria, de la unul dintre românii care au mers la concert.

Să nu uităm că industria aceasta poartă numele de SHOWBIZ. Mulți văd doar partea de “show” deși, evident, e vorba și de BIZ - “business”.


16.06.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)