duminică, 9 iunie 2024

Ema, votam, pardon, luam boabe pentru Bobi? :)

 

Actualizare la final, in 10.06.2024, a doua zi dupa alegeri: cine a castigat votul de azi, Bobita? :))

- Eu votez pentru!

- Si eu votez pentru, mami! Dar pentru ce? 

- Pentru boabe, fireste! Nu crezi ca ar fi cazul sa-i luam si lui Bobi de la partie boabele lui? O data i-am dat din boabele tale. De cateva ori a mancat chifle. Apoi covrigei, apoi paine, dar.... nu merge asa.... are nevoie de hrana consistenta. Nu crezi, Ema?

- Ba da, mami. Cred ca da. Eu votez pentru boabe separate pentru Bobita. Oare crezi ca se va bucura ca am fost si eu de acord, mami?

- Bineinteles, cum altfel?!

- Dar eu cand o sa-l cunosc pe Bobita asta, de la partie? Ca pe Bobita ala, din Gradina aproape ca l-am uitat. Si pe Toni aproape ca l-am uitat.... si pe Gina.... offff, mami..... nu i-am uitat deloc.... nici pe Gina, macar..... azi se fac patru ani de cand Gina a plecat printre ingeri...... cum as pute-o uita...?

- Da, Ema.... asa e.... n-o sa-i uitam niciodata, ne va fi dor de ei, dar fiecare este la locul cel mai potrivit pentru el, sa stii....

- Chiar si Gina?

- Da, Ema, chiar si Ginuta.... Ea este in raiul cateilor, in mod sigur! La cei 22 de ani ai ei si la cat de indragita s-a facut ea de noi, sigur e acolo. Il asteapta, probabil, si pe Toni, caci spre 20 o fi avand si el, dragutul.....

- Mami, dar Bobita din Gradina cati ani o avea acum?

- Pai, daca noi l-am salvat in 2016 si avea pana intr-un an atunci, inseamna ca acum trebuie sa aiba vreo 8 ani. Ce-au trecut anii, Ema.....!

- Pai, inteleg ca si Bobita asta, de la partie, are acum cam tot cat avea si Bobita din Gradina, cand l-ati salvat. Deci... sa inteleg.... ca istoria se repeta....?

- Nu, Ema. Nu se repeta. Pe acest Bobita nu-l putem lua la noi. Insa cred ca deja cineva l-a luat in ingrijire. Nu mai este atat de flamand ca in prima zi. Se vede ca mai primeste mancare si din alta parte, nu doar de la noi. Doar frica nu i-a trecut inca. Este inca foarte sperios....

- Ok, mami, atunci este foarte clar. Cred ca niste boabe votate, pardon, cumparate special pentru Bobita o sa-l faca mai fericit. Si poate ii trece si frica de la atata fericire. Uite, eu, dupa ce mananc boabele mele, sunt atat de fericita, incat imi vine sa leneveeeesc asaaaa, fara limite! Cu burtica plina in sus as sta la nesfarsit! Intelegi, mami? 

- Hahahaha, da, Ema, inteleg. Ok, deci, deocamdata, avem doua voturi "pentru". 

- Trei! se auzi din eteruri o voce pe care am receptionat-o telepatic, ca de obicei. :))))

- Asadar, avem unanimitate de voturi, mami! Bobita, fii pregatit sa fii fericit! Fii curajos! N-ai inteles ca in lumea asta, pentru a fi fericit, trebuie sa ai curaj? Asa ca mine! Uite cat curaj am eu! Stau cu burtica in sus toaaaata ziua! N-am nici o frica! :)))









In urma sondajelor de opinie realizate inainte de inchiderea campaniei electorale, asa cum se face inainte de ziua alegerilor, s-a stabilit ca vom avea la exit-poll un vot unanim de "pentru". ;-)

Ziua de ieri a inceput insorita, frumoasa, iar echipele de campanie s-au gandit ca trebuie sa se pregateasca pentru succesul din ziua votarii. Asa ca au plecat pe teren sa cumpere un piscot, o maslinuta, un biscuite, o punga de boabe, ceva-orice cu care sa se poata sarbatori cu toata emfaza. 

Si, stiti cum spune vorba aia inteleapta, din batrani, "semne bune anul are", ei bine, si ziua de ieri a avut semne bune. Mai un steag cu stema de vultur cu aripi deschise in centru, mai o statueta vultur pe stalpul unui gard, mai un cap de catel pe o masina, mai o floare frumoasa, ce sa mai, toate semnele s-au imbulzit sa ne iasa in cale si sa ne prognozeze succesul electoral. :))

Iar Bobi urma sa-si primeasca dreptul divin la boabele lui dedicate, altele decat ale altora, respectiv, altele decat ale Emei, caci la ea ne referim in propozitie.

Ema se declarase deja fericita cu aceasta alegere, asa ca astepta si ea nerabdatoare ziua de azi pentru a-si inregistra oficial votul in circumscriptia ei electorala montana, de pe Valea Prahovei.



























Asadar, dupa cum v-ati prins deja, boabele votate au fost cumparate.

Eu, fiind sefa de campanie electorala in sustinerea lui Bobi de la partie, am fost desemnata prin auto-instituire ca fiind si persoana potrivita pentru a oferi anticipat si primele aplauze castigatorului (castigator, evident, cum altfel?) la vot. 

Mai concret, ieri, dupa ce boabele au fost votate, pardon, cumparate, am pornit cu sacul plin cu buletine de vot in spate prin teritoriu ca sa-l caut pe candidatul nostru si sa-l rog sa numere un pic, in avanpremiera cateva "voturi", de proba. Boabele, adica. 

Ma gandeam ca azi, dupa ce se inchid urnele si incepe numaratoarea oficiala, sa aiba deja un avans de o mana de boabe in plus, fata de cele inregistrate in buletinele oficiale. Desigur, inspre binele lui. :)))

Dar, sa vedeti, Bobi asta, al nostru, candidatul, adica, a vrut sa fie corect fata de electorat, fara matrapazlacuri, fara buletine neinregistrate, adaugate neautorizat pe sub mana, fara buletine declarate anulate, desi ele puteau fi mancate bine-merci, fara sa stie nimeni. Nenumarate si neimpartite cu nimeni, nejustificate nimanui si negustate de altii. Nici macar mirosite de altii! :))

A actionat perfect politically correct. Fara furtisaguri, fara mita, fara ascunzisuri, fara minciuni gogonate, fara masti de Binevoitorul natiunii sau de Sfanta Tereza, fara spaga-poporului-in buzunarul-fara-fund si fara inchis ochii la contracte abuzive, cu alocare directa. :)))

Ei bine, pur si simplu n-a fost de gasit! M-am sucit, m-am invartit, am trecut de prima parcare supraetajata, am urcat spre partie, m-am indreptat spre Promenada Polistoaca, spre cea de-a doua parcare supraetajata, am strigat, l-am cautat cu privirea, m-am intors, iar m-am sucit si m-am invartit.... nimic! 

Parca intrase in pamant. Nici o urma de picior de Bobi n-am vazut. Ah, ba da! Doar o urma de picior de Bobi am vazut. Era in apropierea locului de unde bea el apa din paraul Polistoaca. :)))

Asa ca, obosita si mai ales dezamagita ca nu l-am gasit, m-am intors acasa cu sacul de voturi, pardon, de boabe, neatins. Nici macar o boaba n-a fost compromisa ieri in afara cursei electorale. 

Bobita al nostru, ca, nah, acum ii zicem al nostru, desi nu-i al nostru si nici nu poate fi, dar de dragul sintagmei ii voi spune asa, ei bine, Bobita "al nostru" n-a aparut ieri deloc. 




































Astazi, zi de mare sarbatoare, ziua in care se aduna sufragiile, am decis sa ne organizam mai bine, pentru ca nu avea rost sa plec iar cu sacul de voturi, pardon, de boabe, in brate in cautarea candidatului, ca sa-i dam votul, pardon, bobul, in urnele hamesite. :)))

Mai intai am portionat sacul in portii zilnice (ca noua ne place sa votam zilnic, nu numai o data la patru ani!) si, dupa ce le-am fotografiat, ca sa avem dovada in cazul in care am fi acuzati de deturnare de voturi, de cumpararea alegatorilor, de furt electoral sau de alte smecherii care se poarta, in general, in ziua alegerilor, am pornit pe teren, sa vedem cum voteaza alegatorii. 













Candidatul nostru, din fericire, era azi, in zi mare, de alegeri, la post. Patrula pe la toate sectiile de votare, pe la toate terasele de la partie, pe la toate usile restaurantelor si pe oriunde mai mirosise el ca erau urne de votare in interiorul carora putea fi posibil sa se intample ceva fraude electorale. El verifica respectarea legii si avea grija sa nu treaca nici un alegator pe strada fara sa-si fi declarat optiunea electorala prin vot secret.  :)))

Ba chiar, la un moment dat, un contracandidat al lui Bobita, mai exact o matza neagra, o extremista, desigur, a incercat sa-i ia fata lui Bobi si mi-a iesit in cale cu tupeu, incercand sa ma corupa exact in ziua alegerilor si sa-mi fure votul din caserola. :))

Votul meu era pentru Bobi, evident, asa ca am alungat-o pe oportunista aia negricioasa, care mieuna pe la toate mesele cu nerusinare si care incerca sa-i fure voturile lui Bobita fara nici o remuscare. 

I-am taiat-o rapid, m-am asezat intre ea si Bobita, i-am pus legea karmei in fata si i-am batut obrazul, i-am explicat si de lipsa ei de integritate, de tupeul mascat sub alura de pura si nevinovata, i-am zis sa ma scuteasca cu figurile ei de fandosita, ca nu ma impresioneaza deloc si nici nu ma poate pacali pe mine, asa cum ii duce de nas pe altii si ca ar fi bine sa cante la alta masa. :)))

In cele din urma am pus-o pe fuga si a plecat cu coada intre picioare. Pai, ziceti si voi? Sa vina ea sa fure din voturile altcuiva? Nerusinata! :)))

Asa ca, dupa cum fusesera prognozele electorale, Bobita al nostru si-a primit votul din partea simpatizantilor electorali si a inregistrat un succes maret, in ciuda neincrederii pe care inca o mai are in fortele proprii. 

S-a lins bine de tot pe bot, ad-literam,  dupa ce-a ingurgitat cate voturi a vrut, apoi s-a intins bine-bine de tot, a privit in dreapta, apoi in stanga, apoi de jur imprejur, sa nu cumva sa piarda ceva voturi suplimentare si de la alti simpatizanti care au aparut prin zona, apoi a pornit alene sa faca si o baie de multime. Multime de pasari, adica, multime care canta si sarbatorea sucesul unanim al lui Bobi.

El n-a promis ca va asfalta, nici ca va face poduri, nu s-a laudat ca a facut spitale si nici nu stiu ce legi speciale, insa, cu siguranta, ceea ce se prevede ca va urma chiar se va intampla. Respectiv, toate voturile cumparate vor fi maxim de exploatate in mandatul care urmeaza. 

Cocosul lui Bobi nu canta pe gardul nimanui, verdele padurii nu-l poate controla nici unul din adversarii lui electorali, muntele nu poate sa faca aliante nepotrivite, cerul, soarele si luna sunt pentru toti in egala masura, chiar daca unii spun ca "fiecare cu cerul lui". 

Deci, ceea ce vreau sa spun este ca Bobi este incoruptibil! El isi primeste voturile si aia e. Nici mai mult, nici mai putin. El traieste in moment, in prezent. Daca ii e foame, mananca acum ce are, daca ii e sete, bea apa din parau, daca il ploua, intra in parcare, daca..... vede el ce mai face dupa cum simte in moment. 

Maine este o alta zi. Vede el maine cum se o sa se descurce. Are Dumnezeu grija de el cumva. Ceva voturi noi poate ii va oferi si lui in plus, din cand in cand, cand va fi cazul. Dumnezeu face cuib pana si berzei chioare, cum sa nu aiba grija de un negricios tuciuriu si dragalas ca el? Are. 

Hai, sa fim sanatosi si sa mergem cu bine pe Calea noastra optima, asa cum a fost scris in stele inca de la Inceputul Vremurilor. 

Si aveti grija cui dati votul vostru. 

Oportunistii sa stea in banca lor, la locurile lor, si sa-si vada de treaba lor. 

Bobita, este protejatul lui Dumnezeu. 
Si al Emei, ca sa stiti. Asta e, fiecaruia dupa merite, karma si bagajul de experiente si intelepciune acumulat in alte vieti. 

Plus ca amandoi fac parte din aceeasi familie de suflete. Sunt suflete pereche, mai precis! Chiar seamana leit, se vede si cu ochiul liber! Doar ca sunt in dimensiuni diferite. Pam, pam. :))))












'













































Actualizare in 10.06.2024, a doua zi dupa alegeri: cine a castigat votul de azi? 

Se pare ca Bobita are sustinere politica mult mai consistenta decat credeam. Azi am constatat ca tot pe langa Vila Senator s-a invartit. Deci, cu senatorii te tragi tu de sireturi, Bobita? Cu senatorii? :)))))

Contracandidatul lui Bobi, motanul ala negru (caci cred ca era motan, nu pisica),  mi-a iesit si azi in cale si a incercat din nou ceva tertipuri de manipulare pentru a castiga simpatia electoratului. 

S-a tot invartit pe langa mine, s-a gudurat si s-a miorlait prelung, doar-doar o primi si ea ceva voturi nevalidate. I-am dat si lui, insa nu le-a vrut. Cica el nu are nevoie de voturile nimanui. El vrea doar voturi dedicate! Dar la poze a stat. Ii plac si lui baile de multime. :))))

















































https://www.youtube.com/watch?v=wTXZKC6ttZU&t=1s&ab_channel=RadioZU

"Eu nu trăiesc cu supărări

Și nici cu gura lumii

Nu-mi pasă care și ce face

Cum și cu cine anume

Îmi văd de viața mea cum știu

Cum vreau și atâta cât se poate

Eu n-am timp să mă contrazic

Voi toți aveți dreptate.

 

Ce frumos ar fi dacă ne-am vedea

Fiecare de grădina sa

Ce frumos dac-am arunca

Cu flori, în loc de pietre

Ce frumos dacă ne-ar păsa

Uneori de durerea altuia

Ce frumos dacă n-am mai judeca.

 

E plină viața de cărări

Cu vise și speranțe

Cu oameni și dezamăgiri

Și lecții și restanțe

Dar când îți vezi de viața ta

Cum știi și-atâta cât se poate

Faci bine pentru c-așa simți

Și-l faci cu fermitate.

 

Ce frumos ar fi dacă ne-am vedea

Fiecare de grădina sa

Ce frumos dac-am arunca

Cu flori, în loc de pietre

Ce frumos dacă ne-ar păsa

Uneori de durerea altuia

Ce frumos dacă n-am mai judeca.

 

Ce frumos ar fi dacă ne-am vedea

Fiecare de grădina sa

Ce frumos dac-am arunca

Cu flori, în loc de pietre

Ce frumos dacă ne-ar păsa

Uneori de durerea altuia

Ce frumos dacă n-am mai judeca"

Ce frumos - Tania Turtureanu


09.06.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)