miercuri, 1 aprilie 2020

Cuvintele ne creează viitorul

 


 

        Oamenii s-au obișnuit din vechime să conteste acele personaje și acțiuni pe care nu le doresc, crezând că astfel le vor putea face, cumva, să dispară. Însă nu-și dau seama că, de fapt, vorbind despre ele, analizându-le și observându-le în detaliu, le oferă atenție și energie, și, astfel, de fapt, ajută la manifestarea lor.

        Astfel de viziuni nu fac parte dintre cele pe care noi ne dorim să le încărcăm cu energie. Doar viziunea dorită trebuie exprimată, nu altele. Cu cât formulăm alte viziuni, cu atât le dăm energie din noi şi ne cedăm puterea lor, creându-ne o dependență de ele. De aceea le este atât de greu oamenilor să iasă din suferință, tristețe și altele, pentru că se uită critic înspre direcția pe care o contestă, însă, de fapt, o alimentează cu energia atenției lor, cu energia furiei și altele. Iar aceste energii nefaste au putere de manifestare. De ce să nu vorbim, mai degrabă, de încrederea că reușim să ieșim liberi din cocon, victorioși și fericiți că suntem vii, sănătoși, luminoși, înnaripați? De ce nu vorbim de imaginea unei ieșiri din cocon în grup, împreună, veseli și înfloriți, zâmbitori și entuziaști, dornici de o nouă construcție a vieții, de o nouă cale, de un nou mod de a trăi, altul decât cel care a dus la această realitate de azi?

        Credeți că este posibil să vorbim optimist și să ne înfrânăm exprimarea a ceea ce nu ne place? Credeți că putem propaga mai departe în lume doar ceea ce este frumos în noi și în visele noastre, purtându-le înaintea noastră ca pe niște stindarde care ne ajută să ne menținem spiritul viu, luminos și fericit? Credeți că putem să încetăm a ne mai plânge de ceea ce fac alții și să începem să vorbim despre ceea ce ar trebui să facem noi? Credeți că putem să ne curăţăm toate gândurile, vorbele şi preocupările noastre de negativisme?

        Ăsta este primul pas. După ce ne liniștim spiritul și sufletul, eliberându-le de povara fricii și a gândurilor negre legate de ceea ce fac sau vor să ne facă alții, abia atunci facem loc în mintea și în inima noastră, și ne vin gândurile bune despre ce putem și vrem să facem noi pentru noi și pentru cei dragi. Și pentru întreaga lume!

        Experiențele trecutului rămân ale Trecutului. Acum este timpul unor noi experiențe, unele ce vor fi create pe alte principii, cele ale Prezentului. În acest sens, ne putem uni forțele, priceperea, cunoștințele, dar şi partea de învățăminte și de concluzii extrase din experiențele vechi, partea de lumină, încredere, optimism și forță mobilizatoare, care își are rădăcina în oamenii experimentați.

        Aici este secretul. Abilitățile cu care oamenii au rămas în urma experiențelor trecutului sunt cele care vor fi de folos, nu experiențele în sine. Căci nimic nu va mai fi la fel, chiar dacă o vreme așa va părea. Dar trebuie pornit de la ceva. Trebuie făcut primul pas. Cum să ajungem la alt rezultat dacă mergem în același mod înainte, folosind aceleași credințe și făcând lucrurile în același fel? Primul pas pornește cu primul Cuvânt. Să rostim mai întâi frumosul nostru și să lăsăm deoparte urâțenia altora. Timpul lor a trecut, chiar dacă acum poate părea că nu. Nu dați putere prin cuvânt celor care exact asta așteaptă. Fake News-urile tocmai pe acest principiu au fost create, pentru a atrage atenția și a stârni controversele, pentru a porni lumea să le comenteze în dispute nesfârşite și, astfel, pentru a atrage în procesul lor energia și puterea de creație a oamenilor prin cuvânt. Oamenii vor înțelege până la urmă că ceea ce rostesc aia crează, aia manifestă, aia vor avea, dar, până atunci, se pare că trebuie să se curețe în profunzime de credința în luptă, adică de credința că trebuie să se opună ca să câștige. Viitorul poate fi construit și cu armonie, nu doar prin opoziție, așa cum a fost până acum.

        Cuvântul construiește cărămidă peste cărămidă. Să punem în cuvinte ce vrem să trăim, asta este baza pe care vom construi. Desigur, pe acest pământ trăiesc miliarde de specii, fix câți oameni sunt, și fiecare poate avea viziunea lui (și aproape chiar așa este, de aceea sunt atâtea conflicte), însă, cu cât începem să înțelegem cât mai mulți că ne putem susține unii pe alții (şi) prin cuvânt, în creionarea unei viziuni comune, benefică tuturor, cu atât această viziune va prinde contur din ce în ce mai mult și o vom materializa din ce în ce mai repede și mai bine.

Din Grădina lui Dumnezeu: 01.04.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)