joi, 16 aprilie 2020

Piticul șef

 


 

          Am de multă vreme un pitic responsabil cu numărul de prieteni din lista de Facebook. Fix anul trecut pe vremea asta îmi cerea disperat să-l primesc în audiență. L-am primit. Vroia să-mi sesizeze cu mare îngrijorare că am depășit numărul pe care i-l comunicasem că trebuie să fie maxim. După întâlnire, gata, s-a liniștit.

        Cine își dorise să se împrietenească până atunci cu mine, o făcuse deja. Cu cine îmi dorisem eu să mă împrietenesc, o făcusem și eu. Restul se puteau chema că sunt "relații pe interes". Am admis că existau și din acestea, dar pentru ele am avut un număr limitat de locuri în sală. Piticul responsabil m-a mai tras de mânecă uneori, când mai adăugam scaune suplimentare, așadar, îmi promisesem să nu mai fac asta, dar uneori tot m-a mai luat valul.  Mă refer la genul acela de interes care presupune urmărire/citire de la distanță, fără nici o implicare, fără nici o interacțiune, fără "aplauze la scenă deschisă", pe concret: fără like-uri şi fără comentarii. Este perfect normal, este practicat în masă, îl practic și eu, însă prevăzusem o limită maximă și alocasem un anumit spațiu strict în acest sens.   

        Eu am profilul privat, deci am un impact minim spre exteriorul lui, exact așa cum mi-am dorit. Alegerea fiecăruia între "privat" sau "public" este în general influențată de motivele și perspectiva pe care o avem în privința interacțiunii pe facebook. Eu nu aveam nimic de vânzare nimănui, nimic de promovat, nimic de demonstrat, nimic de învățat pe nimeni de pe acest profil. Nici atunci și nici acum. Doar împărtășesc cu bucurie și plăcere din experiența proprie. De aceea nici nu țin să am vreo audiență. Facebook este pentru mine mai ales un loc interesant de joacă, de divertisment. Aduce și lucruri mai serioase în prim plan, dar, în general, nu acord mare credit acestei perspective.

        Așadar, face parte din atribuțiile piticilor mei să aibă grijă de aceste aspecte! Sau din fișa postului lor. Ha, ha, ha!!! Tocmai am vizualizat o situație ipotetică. Descoperi în listă persoane cu care nu mai rezonezi și vrei să le ștergi. Ce faci? Le bați frumos la ușă: "Cioc, cioc! Bună ziua, bună ziua! Știți, astăzi este ziua alocată curățeniei generale pe facebook și am descoperit că nu mai rezonez cu postările voastre. Vreau să vă anunț politicos că o să vă șterg din lista mea. Îmi cer scuze pentru disconfortul pe care este posibil să-l simțiți în cazul în care îmi urmăreați postările pe pagina mea. Totuși, asta e, am decis să vă şterg. Mulțumesc. Gata,     v-am șters!". Uneori, un pitic vigilent este tot ce îți trebuie ca să te menții în echilibru.

Din Grădina lui Dumnezeu: 16.04.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)