miercuri, 1 aprilie 2020

Ne pregătim să înflorim

 


 

Corcodușii se pregătesc să intre în scenă, îmbrăcaţi în alb. Bobiță este fericit. Și-a primit încă o mângâiere pe ziua de azi.





Anul acesta vreau să stau mai mult cu ochii pe pomul nostru de stafide, să-l surprind înflorit, să văd cât și cum muncește el pentru binele nostru. În fiecare an ne-a făcut o recoltă surprinzătoare, încât greu ne revenim din șoc de fiecare dată. Cam 5-7 bobițe pe an. Pomul are cam 1,5 m și este tuns chiar ca un pomișor în miniatură, nu ca o tufă. Așadar, nici nu are cine știe ce coroană pe care să-și dezvolte roade. Până acum a înflorit destul de rar (florile lui sunt albe, mici și sunt foarte parfumate), din care fructifică doar câteva și gata. N-am apucat să le degustăm până acum, căci, la o așa comoară, vă dați sema, este bătaie mare, toate păsările cerului dau buluc în curtea noastră și se bat care pe care să prindă câte ceva. 

Cândva, într-o epocă viitoare, poate vom fi și noi primii la cules, înaintea lighioanelor. Trebuie să ne organizăm și să stăm de planton, 24 din 24, ca să fim primii, altfel nu se poate. Cred că boabele alea conțin și ceva aur în ele, altfel nu-mi explic bătaia asta, mai ceva decât pe hârtia igienică din magazine, înainte de carantina asta pandemică.  











Din Grădina lui Dumnezeu: 01.04.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)