miercuri, 15 aprilie 2020

Glumele românilor, haz de necaz pe timp de pandemie (1)

 



„Umorul și puterea de a face haz de necaz i-au ajutat pe români parcă dintotdeauna să depășească cu bine cele mai dificile momente, iar noul coronavirus nu face excepție. Ca să alunge panica și plictiseala creată de izolare, tot mai mulți români răspândesc glume despre noul coronavirus. Rețelele de socializare abundă zilele acestea în fotografii și clipuri video în care ultilizatorii fac glume pe seama Covid-19. Iată câteva dintre cele mai creative și amuzante glume care descrețesc frunțile românilor în aceste zile.” (https://www.revistabiz.ro/umorul-in-vremea-coronavirus/)

„Ca om izolat de peste o lună, care muncește bine-mersi de acasă, mi-e ușor să glumesc. De la declararea stării de urgență, pagina mea de Facebook a funcționat ca înainte de apocalipsă: 90 la sută glume proaste, cinci la sută share-uri cu glume bune făcute de alții și cinci la sută păreri serioase. Diferența este că aproape toate meme-urile făcute-n perioada asta au fost legate de noul coronavirus și pandemia aferentă.

Credeam că mă voi plictisi de atâta corona, dar zilnic mi-apare în feed o glumă care mă face să râd. Criza pare un izvor nesecat de inspirație pentru mulți glumeți, iar uneori rămân uimit din câte unghiuri umoristice poate fi abordat un singur subiect. Dar eu n-am avut pe nimeni infectat în familie, prietenii sunt bine, eu îmi permit luxul de a ieși afară doar pentru cumpărături și deparazitat pisica. Dar, dacă ești doctor, jobul te expune unei cantități imense de virus și vezi zilnic zeci de cazuri grave sau chiar morți, îmi închipui că nu e la fel de ușor să zâmbești la a mia memă cu ghanezi care dansează cu sicriul pe umeri. Iar dacă ești șomer și tragi de ultimele economii, nu te interesează foarte mult ultimele trenduri umoristice de pe TikTok. Totuși, mulți tineri continuă să glumească sau să consume umor, deși îi așteaptă încă o lună de izolare socială și statistici despre câți oameni au murit în ultimele 24 de ore. De ce?

Umorul este un mecanism de coping prin care oamenii încearcă să integreze și să înțeleagă mai bine experiența pandemiei, cu toate anxietățile și incertitudinile pe care le generează. „În bancurile cu Bulă, populare în comunism, multe situații amare sau injuste au fost digerate cu un pic de umor. Acesta a făcut tolerabil sentimente precum tristețea și disperarea”, explică Denisa Călin, psiholog și psihoterapeut integrativ.

Umorul apare când sistemul nostru cognitiv se blochează într-o informație nepotrivită cu celelalte. „E un fel de bomboană mentală pe care evoluția ne-a dat-o ca să depășim situații stranii. Dacă ne uităm la oamenii care glumesc în această perioadă, s-ar putea să găsim trăsături psihologice pozitive care îi ajută să treacă peste criză, să vadă dincolo de prezentul imediat”, spune Radu Umbreș, lector universitar la SNSPA și doctor în antropologie socială la University College London. Antropologul crede că cei ce produc umor, nu doar îl consumă, vor să dea un semnal că sunt ok (deși poate nu sunt, în sinea lor) și pot glumi despre orice, inclusiv despre o criză atât de gravă. „Arăți că ești stăpân pe situație și nu situația pe tine”, spune Radu. Dar se poate întâmpla și invers, unii „nu iau pandemia în serios tocmai pentru a se proteja, prin negare sau ignorare selctivă, de o realitate neplăcută”, explică psihologul.

Într-o perioadă ca asta, cel mai căutat tip de umor pare să fie cel negru. E început de pandemie și mii de români care se întorc din Italia își infectează rudele în vârstă; internetul produce o memă cu un tânăr ce pozează ștrengărește la mormântul bunicilor. A tușit Arafat într-o conferință de presă, apare o memă cu interpretul mimico-gestual care traduce tusea oficialului printr-o cruce din degete. Spitalele se umplu de oameni infectați, curge un val de meme despre înfruntarea epică dintre bacteriile spitalicești și noul agent patogen. Denisa Călin pune popularitatea memei pe seama anxietății oamenilor în privința supraviețuirii amenințată de accesul limitat la resurse, restrângerea libertăților, plus temerea că poți păți ceva fizic. „Oamenii folosesc umorul ca mecanism de apărare și detensionare, iar când râd la înmormântări, arată cât de frică le e, de fapt, despre cum vor supraviețui.”

Așadar, umorul e un răspuns social legitim în situația de față, important e cum îl faci și de ce. Dacă scopul glumelor tale e să lovești în cei deja la pământ, nu să amuzi și să calmezi spirite, poate ar trebui să te gândești un pic dacă merită efortul. Dacă ținta e alinarea anxietății, pe a ta sau pe a altora, eu te-aș îndemna să memezi liniștit în continuare, chiar dacă te vei lovi de apeluri la seriozitate. Noi să fim sănătoși.” Autor, Ioana Moldoveanu (https://www.vice.com/ro/article/m7q89v/de-ce-razi-la-meme-urile-cu-coronavirus)

*

În continuare, voi face şi o exemplificare a umorului românilor, cules de pe internet, de pe Facebook, primit pe WhatsApp, pe email, din această perioadă.

 

****

 

Când i-am zis maică-mi azi : “Nu ai voie să ieși afară!” mi-am simțit răzbunată toată Copilăria!

*

Dăncilă ar fi rezolvat rapid situația : închidea imediat granița României cu Italia.

*

Menajera mea lucrează de acasă... Mă sună și îmi spune ce să fac...

*

E a treia oară săptămâna asta când îmi cumpăr băutură pentru două săptămâni...

*

Pentru cei care doresc senzații tari, organizăm plimbări cu IZOLETA!

*

Vreau să-l găsesc pe ăla care de Revelion și-a pus dorința ca în 2020 să stea cât mai mult cu familia...

*

Dacă trece acest virus, o să facă românii niște grătare de o să zică ungurii că ne-am dat foc la țară.

*

Câți oameni mai au voie în public?

*

Cine s-ar fi gândit în urmă cu un an că în 2020 ne va fi mai frică de un chinez care strănută, decât de arab cu un rucsac în spate?

*

A treia zi de carantină și deja am mâncat tot ce am cumpărat în ultimele două săptămâni.

*

Când aud pe cineva că spune: “Totul va fi bine!” mi-o amintesc pe mama spunând: “Vino aici că nu-ți fac nimic!”

*

Știe cineva mai exact cât trebuie păstrată această “distanțare socială?”
Că nevastă-mea tot încearcă să intre în casă...

*

Primul semn de coronavirus, care apare înainte de febră sau tuse, e că te mănâncă undeva să ieși afară din casă.

*

Aștia care sunteți în carantină și numărați boabele de orez, puteți trece la profesioniști! Încercați cu zahăr!

*

Putem să dezinstalăm 2020 și să-l reinstalăm? Cred că are un virus.

*

- Mamă, deschide, vin de la Milano!

- „De ești tu acela, nu-ți sunt mamă eu!”

*

Dacă în perioada asta dai peste un copil în living, joacă-te cu el. Este fii-tu, dar a mai crescut un pic cât ai fost plecat la serviciu.

*

Spărgătorii de case au declarat falimentul. Cer ajutor de la Guvern. De 5 zile nu mai găsesc o casă goală.

*

Jurnalul unui bărbat căsătorit în carantină.

Ziua 1: sunt fericit, după 20 de ani - o nouă lună de miere, seara nu o doare capul și uită de post, magic!

Ziua 2 : Am făcut picnic în balcon, am constatat că în soare are ochii verzi.

Ziua 3: S-a îmbrăcat sexy, fără să vreau am ascuns verigheta când am văzut-o.

Ziua 4: Diseară diversificăm, ea asistentă medicală și eu instalator.

Ziua 5: Facem sarmale împreună ca în scena cu olăritul din „Ghost”.

Ziua 6: A început să o doară capul seara, îmi cade bine.

Ziua 7: Mă plictisesc, oribile conservele de fasole.

Ziua 8: Pescuiesc din balcon, dau cârnăciori din conservă la bichon, mi-a rupt guta un maidanez, trebuia să pun de o sută, ca la somn.

Ziua 9: Am rămas fără bere, am ochit la et.1, în balconul lu’ Gicu o navetă de bere, am încercat să o pescuiesc, dar am agățat un bax de făină, copiii lu’ ăla de la 2 țipă și țopăie în balcon „mamiiiii, ninge afară!”

Ziua 10: Nu mai avem țigări și ne uităm urât unul la altul, cred că îmi pune ceva în cafea.

Ziua 11: Nu putem să dormim noaptea de ăia de deasupra, țipete și le scârțâie patul, cred că sunt în primele zile de carantină.

Ziua 12: Mă risc, ies după țigări și bere, mă îmbrac cu o rochie de când era gravidă nevastă-mea, ciorapi cu chilot, perucă neagră. Mă machează Veta și mă pune să merg ca manechinele alea, sfrijite, mă enervează cu „mergi de parcă ți s-a rupt apa, mergi măcar ca Becali”. Am ieșit, babele în scara blocului se uită lung după mine, ca la „Ai stil” și bârfesc „de când stă parașuta asta la noi în bloc?” La butic, jur că blonda din față este Gicu de la unu (el e), ne facem cu ochiul și bezele, un cocalar zice „ale dracu lesbi, că urâte mai sunteți”, la ieșire Gicu, ținând grațios naveta cu bere țipă cu voce tabagică „misoginule!”,  cocalarul a încremenit de frică. Până la scara blocului am sudat trei țigări, babele tot acolo, una zice „țoapelor”, iar eu n-am rezistat „moaștelor!”.

Ziua 13: Noroc că avem țigări, că eram în pragul divorțului.

Ziua 14: Am scăpat, gata, mai stau în carantină.

*

Daca intrați în panică, să căutați un decrețel, vă poate ajuta. Bun, acum să vă explic. Este vorba de cei care au acum în jur de 50-55 ani. Avantajele sunt multiple.

În primul rând, un decrețel nu intră în colaps la orice urmă de criză. A prins suficienți ani de lipsuri de toate felurile (minim douăzeci) sub Ceașcă. Nu face atac de panică dacă vede o vreme rafturile goale în magazine sau cozi kilometrice. A mai trecut prin asta.

În al doilea rând, decrețelul nu pune botul la toate tâmpeniile, știrile false și manipulările din mass-media. A cunoscut propaganda celui mai iubit fiu al poporului, deci astea de acum sunt pistol cu apă.

Apoi, bărbații decreței au trecut prin stagiul militar, obligatoriu la acea vreme, deci nu intră în fibrilație dacă văd că nu se pot apropia de farmacie (blocată de isterici), neavând nevoie să-și completeze stocul de acetonă pentru curățat unghiuțele, sau de pudră contra iritațiilor de pe piept, cum se întâmplă cu băiețeii ăștia mileniali.

Și, nu în ultimul rând, decrețelul nu intră în categoria persoanelor puternic vulnerabile la coronavirus (65+), deci scapă, chiar dacă e infectat. Plus că este încă în putere,  deci vă poate ajuta „chiar și cu o palmă peste fățău, ca să vă treziți la realitate”, vorba cuiva.

În concluzie, apelați la noi cu încredere. Suntem aici, contați pe noi.

*

Cine ar fi crezut că va veni ziua când poliția îți va lua temperatura și nu alcoolemia?

*

Împotriva Coronavirusului mâncați 2 căței de usturoi. Nu ajută la nimic, dar toată lumea va respecta distanța de precauție.

*

Referitor la Covid 19, ca electrician vă spun, mai bine o izolare, decât o împământare.

*

Acum, că nu ne mai putem scuipa de deochi, noi, ăștia frumoși, ce facem, murim deocheați?

*

Și să știți că nu e chiar atât de plictisitor acasă, dar cum ar putea o pungă de orez să aibă 7649 boabe și o alta 7663?

*

Problema cu „work from home” ăsta e că nu te mai poți da lovit că „vai, ce m-au muncit ăia la birou!”, toată familia vede acum cât de tare o zgudui tu la birou.

*

Cozi uriașe la librării. Românii sunt speriați că vor sta mult timp în casă din cauza coronavirusului.

*

Corona Virus a ajuns într-un spital din România. Acolo s-a îmbolnavit și a murit.

*

Nu vă pune pe gânduri că toată isteria asta, cu virusul, a fost intens mediatizată fix în perioada 14 februarie – 8 martie? Nu mai știu bărbații ăștia ce să mai inventeze, pe bune...

*

Cercetătorii americani susțin că bărbații căsătoriți trăiesc mai mult. Cei ruși au aflat că celibatarii sunt mai fericiți. Cercetătoarele românce caută drojdie.

*

Bravo, români! Suntem codași la îmbolnaviri și victime. În sfârșit, merită să-i lăsăm pe alții să câștige.

*

- Bulă, ce vrei să te faci când o să fii mare?

- Carantinat, tanti. Primesc bani ca să stau toată ziua pe netflix, pe jocuri, iar frigiderul e plin.

*

Pentru că zilele astea este nașpa să fii pozitiv, eu sunt negativă. Ceea ce vă doresc și vouă!

*

Prevăd o creștere a natalității cu 1000% în țările și orașele carantinate. Se mai plictisește omul de Netflix.

*

Am hârtia mea și mă mândresc cu ea!
Femeie de casă, pregătită, cu cămara plină și baia dotată, aștept pețitori de soi!
Cu rezervorul plin, portbagajul asemenea, dulapurile burdușite cu de toate și frigider ce geme de mâncare! Ofer și cer seriozitate, pe mâncate! Nu deranjați dimineața, sunt la piață după usturoi și cătină!

*

Anunț important! Probați-vă blugii din 2 în 2 zile, pijamalele trădează... repet... pijamalele trădează!

*

Primul deces din Rusia cauzat de coronavirus. Pacientul avea însă și alte afecțiuni: la autopsie i-au găsit un glonț în ceafă!

*

Îmi amintesc ce frumos era înainte, la ora asta... Cum ne scuipam și ne înjuram în trafic. Ce vremuri..

*

Toți ieșiți cu câinele. Eu am broască țestoasă. Am ieșit acum trei zile și încă mai coborâm scările.

*

Doctorii nu recomandă ascultarea fanfarei în poziția culcat și înconjurat de rude

*

A bea un pahar de vin în fiecare zi este considerat de către unii un lucru util. Astăzi am făcut multe lucruri utile.

*

Sunt zile în care tu esti porumbelul și zile în care tu ești statuia.

*

Pentru un realist nu este important dacă paharul este gol sau plin, important este cât a mai rămas în sticlă.

*

Virusul ăsta a început cu cei care mănâncă orez, apoi a trecut la cei care mănâncă paste. Credeți că o dă și pe mămăligă?

*

Coronavirusul la români:

Dacă vine cu CFR-ul, moare pe traseu. Pentru că are o perioadă de incubație de doar 14 zile.

Dacă vine cu mașina, se scurge prin asfaltul de proastă calitate turnat prin programul PHDL.

Dacă vine cu autobuzul, moare de plictiseală așteptând autobuzul în stație.

Dacă vine cu avionul, moare de rușine când se aplaudă la aterizare.

Dacă ajunge la Cotroceni, Iohanis își dă seama prin mai, poate iunie.

Dacă ajunge la instituțiile statului, este întors înapoi, că nu are dosar cu șină.

Dacă ajunge în spitale, moare infectat cu nosocomiale.

Dacă ajunge în București, moare de la poluare.

Bonus: În orice casă din România îl trage curentul. Pe câmp îl aleargă câinii maidanezi. La munte, îl omoară hoții de lemne. La mare, apa este infectată din cauza oilor înecate în Midia. Deci... de unde panica? Are și coronavirusul demnitatea lui. Și frica lui.

*

- Lenuțo, crezi că virusul ăsta, corona, o să ajunga și la noi în sat?

- Păi... ăștia cu drumurile n-au ajuns... ăștia ce trag gazul n-au ajuns... și tu vrei un virus să ajungă?

*

Anunț: Caut chinez bolnav care să strănute în parlament. Plătesc foarte bine!

*

Te plictisești? Te pui la rând la o coadă, tușești tare, după care zici: „Ce răceală puternică am prins după excursia asta în China!”

*

Ai dracului occidentalii ăștia, până și virușii au început să-i facă în China, că-i mai ieftin...

*

Posibile subiecte la BAC 2020:

  1. Bătălia de la Lidl
  2. Art.4 din Ordonanța Militară nr.35/2020
  3. Tratarea psihică a părinților izolați cu proprii copii
  4. A doua cădere a orașului Suceava
  5. Luptele de la Țăndărei
  6. Scrieți 5 rețete de pâine fără drojdie

*

Bine că virusul ăsta, coronavirus, este o chinezărie, că dacă avea o precizie nemțească o încurcam toți.

*

Ungaria și-a închis granițele cu România. În sfârșit, nu-i mai interesează Ardealul.

*

Primăria Capitalei mulțumește Chinei că a rezolvat problema traficului Bucureștiului.

*

Câinele se revoltă: Măi, oameni buni! Mai ieșiți la plimbare și cu pisica!

*

- Și te-ai dus undeva de Paște?

- Da, de la L la XL.

*

Îl oprește poliția de stradă pe Tudor Gheorghe:

- Ce căutați, domnule, pe afară?

- Au înebunit salcâmii și tu vrei să fiu cuminte?

*

Acum cică alcoolul nu îl mai afectează pe virus. Al naibii, Covid, abia a ajuns în România și s-a și învățat cu băutura.

*

Mă credeam tânără și sexy până apăru Cercel cu  „... bătrânii între 40-65 ani....”

*

Școala on line: „Mâine și poimâine lipsesc, că n-a plătit tata net-ul”.

*

La mine problema nu e că stau numai în casă, ci că stau numai la masă!!!

*

Aniversările celor născuți în martie, aprilie și mai sunt suspendate. Așadar, cei în cauză rămân cu aceeași vârstă până anul viitor.

*

Bărbații trec cel mai prost moment din istorie. Guvernul nu îi vrea la muncă. Poliția nu îi vrea pe stradă. Iar soțiile nu îi vor acasă.

*

Este întradevăr un an al șobolanului: stăm prin găuri, ieșim după provizii și cărăm pe furiș, vedem un om – o luăm la fugă.

*

Un panda mănâncă 12 ore pe zi. Oamenii în carantină mănâncă precum un panda. De aceea se numește pandemie.

*

Nu vă mai luați degeaba de 5G-ul ăsta. Voi uitați că trăiți în România, unde s-a inventat kilogramul de 850 de grame și litrul de 870 mililitri? 5G-ul vostru o să fie cam de 3,7 – 3,8G, maxim 4. Virusul ăsta, la fel.

*

Mersul la cimitir se amendează cu 2000 lei. Dacă te mai și întorci, încă 2000 de lei.

*

Propun să ne scriem numele pe măști. Eu habar n-am pe cine salut pe stradă.

*

Toate declarațiile pe proprie răspundere vor participa la o tombolă, câștigatorul stă o lună gratis în casă.

*

Dacă mergi la Înviere și te prinde poliția, poți spune că ai căutat-o cu lumânarea?

*

Macron: Rog toți cetățenii Franței să evite orice contact cu persoanele în vârstă.

Soția lui Macron: Lasă, că vii tu acasă, nenorocitule!

*

Am coborât până la magazin să-mi cumpăr o pâine și hop! poliția! „Unde te duci?” Le-am spus că în Germania. Atunci au spus „Bine”.

*

Întrebare: dacă vine un cutremur, ieșim afară imediat sau după ce completăm declarația?

*

Ăștia care ați stat cuminți în case o lună, cică mai primiți bonus încă o lună.

*

Băi, mă simt ca un pui de Avicola. Se aprinde lumina, mănânc. Se stinge lumina, dorm.

*

Ordonanța de Urgență nr.44/2020: Facebook se va opri în fiecare săptămână câte 3 ore, ca să faceți baie și pentru mâncare.

*

Frunză verde de mălin

Carantina e un chin

Hainele nu îmi mai vin.

*

Am aflat de ce au demisionat unii medici: au primit combinezoane de protecție fără buzunare.

*

Destinații turistice 2020: CuBaie, CăMaroc, BucătăRio de Janeiro, DormiToronto, BanglaDuș, BalConstanța, BăiReuth, Prag, Hol–ywood, Valea cuLoarei, SufraGrecia, Ankarandină, Holsinki, Cairoidor, MilaNetflix, Balcolonia, Vienapea.

*

Ministrul sănătății: Nu aveți voie să ieșiți din case.

Românii: Deloc, deloc?

*

Ştiaţi că virusul ăsta nenorocit intră noaptea prin dulapuri şi strâmtează hainele? Eu am păţit-o!
*

Dacă nu ne-am fi distrus la timp economia și industria, acum pierderile ar fi fost enorme.

*

Eu nu repet clasa a 11-a din cauza unui chinez care n-a fiert bine liliacul!

*

- Tati, pâinea s-a făcut verde.

- Las-o pentru mami, că ea este vegetariană.

*

Notă din partea Asociației Psihiatrilor:

Dragi cetățeni,
Pe perioada carantinei este considerat normal să vorbiți cu pereții voștrii, cu plantele și cu ghivecele. Vă rugăm să ne contactați doar dacă acestea încep să răspundă.

*

De când a început carantina, nu mai am orar. Când mi-e foame mănânc. Când mi-e somn, dorm. Și când vreau să fac dragoste, mănânc sau dorm.

*

Azi am scos limba la toți polițiștii. Ce bine e când porți mască.

*

- Vecinul meu e în autoizolare și cred că a luat-o razna: azi vorbea cu pisica.
- Am povestit asta aspiratorului meu, am râs împreună.

*

Mă uit pe vizor, soacra. Tușesc de trei ori, tare și întreb: - Cine-i?
După trei secunde mă uit din nou, nu mai e nimeni.

*

Culmea ghinionului - să găsești 500 de lei pe jos și să n-ai mănuși în mâini.

*

Un bărbat este întrebat de un reporter:
- Nu vă este frică că o sa muriți de coronavirus?
- Nuuu! Eu am credit la bancă, iar ăștia mă vor resuscita...

*

Dacă ți-ai luat coronavirus din Italia, ești un fătălău! Ăla original se ia din China!

*

Un polițist oprește în trafic un conducator auto:
- Ați băut?
- Da. Am băut toată noaptea cu trei chinezi. Să suflu?

*

Nici pe gripă nu te mai poți baza în ziua de azi. Și aia-i din China.

*

Acum să văd dacă și vara asta mai au curaj toți stranierii să parlare italiano prin parc.

*

Înjurătura momentului:"Veniți-ar neamurile din Italia."

*

Un român venit din Italia, băgat de autorități în carantină la el acasă, mi-a pus o întrebare la care nu știu ce să răspund: "În ce cameră să stea el și în ce cameră soacră-sa?" Menționez că omul a mărturisit că are trei camere și un balcon.

*

În ciuda lipsei măștilor, la cât sunt de inventivi românii, vor dispărea cât de curând de la raft filtrele de aer auto, filtrele de polen, sacii de aspirator.

*

M-am urcat azi pe cântar și am văzut afișat: „Trebuie să stai în casă, nu să te faci cât casa!”

*

Isteria coronavirusului. Criza la Vaslui. La supermarketuri se mai găsește doar apă.

*

Cică hit-ul lunii pe Aeroportul Otopeni e "uite, mamă, vin mascații!!"

*

Eu nu m-aș panica. La români e tradiție, dacă intră unu' în încurcătură, toți ceilalți se spală pe mâini.

*

Vreau să anunț persoana care a luat toată făina din Kaufland, că eu am luat toată drojdia. Îi dau întâlnire în centru dacă vrea să facem pâine.

*

Întreb pentru un prieten: Măcar la stocurile de agheasmă stăm bine?

*

Sunt atât de bogat încât folosesc măști de coronavirus de pe eMag ca filtre de cafea.

*

Din motive de coronavirus, anticipatele se amână pentru 2024!

*

Coronavirus în Italia e o diversiune ca să aducă PSD-ul diaspora în țară.

*

Gata, am modificat alarma casei. Acum sună dacă iese cineva.

*

Trăiesc ca un papă. Ies la balcon și fac cu mâna la oameni.

*

Daca ăștia de peste 65 de ani nu au voie afară, no, amu îi momentul să facem alegeri.

*

Are și Covidul ăsta partea lui bună. Anul ăsta, de Paște, nu a mai fost internat nici un pacient pentru excesul de mâncare!

*

Adevărul este că unii sunteți mai frumoși cu măști! Da’ nu-i treaba mea, numa’ zic!

*

De când sunt în carantină, mai vorbesc și singur, da’ nu-mi răspund. Nu stau eu de vorbă cu toți nebunii.

*

Azi m-am tuns singur și mi-am lăsat 5 lei ciubuc. Nu mai mult, că nu merit. Arăt ca un mop.

*

Anul 2022, interviu de angajare:
– Lipsește un an din CV, ce ai făcut în 2020?
– M-am spălat pe mâini.

*

La ieșirea din izolare voi fi irecognoscibil de frumos, la câte somnuri de frumusețe trag.

*

- Eu am declarație și tot ce trebuie.
- Dar tot mi-e frică să ies
- Dacă dau peste unul care nu știe să citească?

*

Ziua a zecea de carantină:
- Cred că mă îndrăgostesc de Arafat... mă culc cu el, mă trezesc cu el.

*

Masca e foarte utilă, să știți. La vară puteți merge la nudiști, că nu va mai recunoaște nimeni.

*

Carantiniștii cer ca la tv să se dea și vremea din casă, că aia de-afară degeaba se dă.

*

Am resetat câinele, acum latră dacă iese cineva din casă.

*

I-ați invidiat pe arabi. Imaginați-vă ce e în sufletul lor, izolați în casă cu 7 neveste, voi abia stați cu una.

*

Acum nici certurile conjugale nu mai au farmec. Nu mai poate omul să plece de acasă trântind ușa.

*

În ritmul în care se infectează medicii, în curând o să ne trateze Dr. Oetker.

*

Coronavirusul nu vine în România, cică avem deja PSD.
*

Ca să țină coronavirusul departe de România, Parlamentul îi va interzice diasporei votul la alegerile parlamentare din acest an.
*

Apropo, joi e săptămâna Italiană la Lidl.
*

Vacanță la Milano, 7 zile la 4 stele, all-inclusive - costă 10 euro. Mergi?
*

Coronavirusul atacă și cadourile de 1-8 Martie.
*

Să trăiești în România și să crezi că nu se găsesc măști.

*

”Bă, bunicuțule, tu de ce stai tot timpul afară?”, întreabă copilul, iar răspunsul nu întârzie să apară: ”E, lasă, ești tânără. Pe vremuri, asta era ilegal”.

*

 „Oamenii de știință din Moldova încearcă să producă vaccinul pentru COVID-19, dar de fiecare dată le iese VIN.”

*

Am fost să arunc gunoiul și m-a oprit un echipaj de poliţie. Cum n-am știut ce să le spun, am început să-i aplaud.

*

De când stau acasă, m-am apucat să fac abdomene. Deja am două.

*

Și, uite-așa, în perioada asta nu mai este la modă să te lauzi cu țările prin care ai fost.

*

Vameșii români au descoperit un transport  de hârtie igienică ascuns în cocaină.

*

Pe timp de carantină, cea mai inutilă parte a jurnalului de știri este prognoza meteo (pe alocuri chiar enervantă)

*

În 2019 -  stai departe de oamenii negativi.

În 2020 – stai departe de oamenii pozitivi.

*

Dacă denunți că ți-au spart hoții casa, îți iei și amendă că nu erai acasă.

*

A reușit virusul ăsta ce n-au reușit 8 guverne să facă ani la rând, să întoarcă românii acasă.

*

La ce viruși sunt prin spitalele din România, coronavirusul își cere scuze de deranj.

*

Locuiesc în Lombardia de 25 de ani. Dacă iau coronavirusul, plec la București, dimineață mă înscriu în PNL, la prânz mă înscriu în PSD,  iar seara în UDMR. Măcar să mor dracului ca un erou.

*

Cică virusului îi plac mai mult pensionarii, dar stați liniștiți, că se uită și la pensii. Îi plac alea speciale.

*

Dacă vine coronavirusul ăsta în România avem tot ce ne trebuie: 20.000 de biserici.

*

Doamne, când te-am rugat să faci săptămâna din 6 duminici, iar a 7-a zi să fie sărbătoare, nu la carantină m-am referit.

*

Pentru cei aflați în izolare cu soția, vând veste anti CLONȚ.

*

Spaima copilăriei era „scoateți o foaie de hârtie”. Acum este „scoateți declarația pe proprie răspundere”.

*

Toți cu fețele acoperite, cu mănuși de latex, suspicioși cu ceilalţi din jur, ferindu-ne de Poliție. Zici că mergem la furat, nu la cumpărături.

*

Ordonanța de urgență: nu mai ai voie de intri în bucătărie dacă nu faci înainte 100 de abdomene și 50 de flotări.

*

Ziua a 14 de carantină: am început să-i răspund prezentatoarei de știri la „Bună ziua”.

*

Președintele României a prelungit starea de urgență cu încă 6 kilograme.

*

- Dragule, ce este cu tine? De 30 de minute te uiți pe fereastră!

- Lasă-mă în pace, am ieșit la plimbare.

*

Soția e obligată să dea mâncare soțului, pentru că, în baza tratatului de la Geneva, oricare prizonier are dreptul la o masă caldă.

*

Suntem așa de frumoși pe Facebook, că-i păcat să ne vedem în realitate.

*

Vând televizor cu Covid-19 în el, pe toate canalele. M-am săturat de el.

*

Proverbul ăsta l-am învățat de la bunicu: nu contează de câte ori cazi, important e să nu spargi sticla!

*

”O să te fac să-ți pierzi mintea”, îmi spune.
Bă, lasă mintea, oricum nu am. Cu kilogramele poți face ceva?

*

Pentru o relație sănătoasă, faceți mișto unul de altul de cel puțin trei ori pe zi!

*

Am început să port mască și în casă, ca să nu mai mănânc așa mult!

*

 Or zâs ăștia de la Meteo că azi o să plouă și să nu merem nicăieri fără umbrelă.
Unde? În camera mare, ori în bucătărie?

*

– Vecină, unde ți-e soțul? Nu l-am văzut de o săptămână. E cumva bolnav?
– Nu e bolnav, l-am tuns.

*

La spital:
– Cu ce dotări se mândrește spitalul dumneavoastră?
– Toate asistentele noastre au silicoane!

*

Dialog pe stradă:
– Uite ce frumos au înflorit copacii noștri!
– Tu uită-te după polițiști, nu după copaci!

*

Mă oprește un echipaj.

Polițistul: – Simt miros de alcool!
Eu: – Păi dacă nu stai la 2 metri…

*

Nimic nu se compară cu o zi de odihnă după o săptămână obositoare de stat degeaba.

*

Mulți părinți o iau razna în perioada asta, în casă cu copiii lor. Trebuie să suporte educația pe care le-au dat-o.

*

Vaccinarea ar trebui testată pe politicieni. După trei luni, dacă mai trăiesc, ne vaccinăm și noi.

*

Cineva a întrebat dacă virusul este transmisibil și prin țânțari. Hai, acuma dați-le idei să mai umblăm și cu sitele pe noi!

*

După 15 Mai, noi ăștia căsătoriți, revenim la modelul vechi de declarație: Unde ai fost? Da’ cu cine? Mai stai mult?

*

Dacă e adevărat că inteligența va salva lumea, cu cât mă uit în jur, cu atât îmi dau seama că ne-am dus naibii.

*

Eu: – Am o prietenă imaginară.
Psihiatrul: – Meriți ceva mai bun.
Eu: – Știu.
Psihiatrul: – Nu cu tine, cu ea vorbeam.

*

Ordonanța numărul 10 va preciza între ce ore trebuie să ieșim pentru amendă și între ce ore pentru bătaie!

*

Ce aveți, dom’le, cu cei care merg la cules de sparanghel? La noi nu vin austriecii la cules de lemne?

*

Ați văzut că s-au întors în țară oamenii harnici?
Au și pus mâna pe furci, topoare și cazmale!

*

Mergeam pe stradă și m-a apucat un căscat de era să înghit masca.
Asta îmi mai trebuia, să mor sănătos, înecat cu masca!

*

Doamne, ce coșmar am avut. Se deschideau barurile și se intra în ordine alfabetică… și pe mine mă cheamă Zamfir.

*

Mă uitam la un film, când, deodată, actorul a început să tușească. Am închis televizorul imediat. Nu se știe niciodată…

*

Propunerea elevilor pentru reducerea îmbolnăvirilor: elevii vor veni la școală în zilele pare, iar profesorii în cele impare!

*

Copiii mei învață acasă. Rog administrația școlii să dea bani pentru draperii noi și mobilă.

*

O vorbă din bătrâni zice că dacă ești prost, stai acasă!
Bag-samă că ne-am înmulțit al dracului!

*

Un maniac a stropit banii cu otravă și i-a donat unui azil de bătrâni. Au murit 5 deputați, primarul și asistența sa. Nici un bătrân nu a avut de suferit.

*

– Alo, iubire, sunt la Kaufland, iau ceva?
– Porți mască?
– Daaa…
– Ia casa de marcat.

*

Digi24: ”Descoperire uimitoare a cercetătorilor belgieni: românii au gene care îi fac mai puțin susceptibili la infecția cu COVID-19.” Genele ca genele, dar să le vedeți sprâncenele!

*

Mi-e dor de epidemiile copilăriei. Singura distanțare socială era:
– Stai departe de ăla, că are păduchi.

*

Anunț de mare importanță! Am venit de la magazin, ne-am scos amândoi măștile, iar bărbatul nu-i al meu! Fiți vigilenți!

*

Aseară, iubi a găsit un gândac în bucătărie. A curățat și a lustruit toată bucătăria. Diseară o să mut gândacul în baie.

*

Masca purtată ”lejer”, sub bărbie, e noul maieu suflecat deasupra burții.

*

– Iubito, ce vrei să primești de ziua ta?
– Ah, iubitule, uite, îmi doresc ceva pentru degețelele mele fine, ori ceva pentru urechiușele mele mici sau pentru gât.
– Aaaaa, e clar, vrei un săpun!

*

Eu, strigând din apartament: – Mulțumesc pentru livrare! Lasă sacoșele la ușă!
Soția: – Dă-mi drumul în casă, animalule!

*

Europenii au văzut liliacul și l-au făcut pe Dracula.
Americanii au văzut liliacul și l-au făcut pe Batman.
Chinezii au văzut liliacul și au făcut o supă.

*

Un tip se plânge unui prieten:
– Ce ți-e și cu măștile astea! Azi am alergat după Ionela și când s-a întors era Ionel.

*

Îmi place luna Aprilie, că nu știi ce te Paște…

*

Am o întrebare pentru autorități: la spălarea creierului, trebuie să folosim și săpun sau e suficientă Antena 3?

*

În vreme de criză mondială:
Chinezii caută antidotul.
Americanii caută ”vinovatul”.
Italienii caută medici și echipamente medicale.
Iar românii caută drojdie!
Tot e bine, nu?

*

Suntem salvați: Cătălin Botezatu va produce 5 milioane de măști tanga!

*

Astăzi, de plictiseală, mi-am numărat țiglele de pe casă. Cu ocazia asta, mi-am dat seama că lumea are dreptate: nu le am pe toate.

*

Anul ăsta nu scapă niciun bărbat de curățenia de Paști!

*

Degeaba vine Paștele, dacă nu poți merge la biserică, să vadă lumea cu ce te îmbraci.

*

– Mă, Ioane! Io tătă zâua calc, spăl geamuri, spăl vase, gătesc! Iar tu în tât timpu ăsta stai în fața televizorului și aștepți să-ți aduc ceva de ronțăit! Da’ dă-o încolo de treabă! Ce fel de om ești tu, mă?!
– Răbdător!

*

Pentru prima dată în istoria omenirii, fiecare femeie știe unde se află soțul său.

*

În spatele fiecărei femei supărate se află un bărbat care habar n-are de ce.

*

Dacă ieși pe stradă și te mănâncă nasul, nu-ți da jos masca. Amintește-ți că dacă te mănâncă fundul, nu-ți dai jos pantalonii!

*

Mama îmi zicea mereu:
– Nu sta toată ziua în pat, nu o să faci nimic în viață.
Acum… priviți-mă, salvez lumea.

*

În acest moment am mâinile atât de curate, încât dacă dau o palmă cuiva, îl dezinfectez cu totu’.

*

Nu mi-am imaginat niciodată că le voi interzice părinților să iasă din casă, așa cum ne făceau ei nouă cândva. Cum se întoarce roata.

*

Azi, la muncă, am strănutat. Am întors 4 scaune din birou. M-am simțit fix ca la Vocea României.

*

Întrebare:

Dacă vine un cutremur, ieșim afară imediat sau după ce completăm declarația?

*

Băgați și pădurile în carantină!
Se plimbă copacii pe șosele fără adeverință!

*

A doua săptămână de izolare!
Am citit o poezie de-a lui Bacovia! Doamneee, ce poet optimist!

*

 Un bărbat cu mască pe față intră într-o bancă. Toată lumea se panichează.
– Relaxați-vă, oameni buni, sunt aici doar pentru a jefui banca!

*

Pacientul zero își revine după câteva săptămâni din comă. În timp ce este consultat de medic, întreabă:
– Domnule doctor, ce am avut?
– Ehe… Ce-ai avut, ai avut… Stai să vezi ce-ai făcut…

*

Ardelenii
– Salut, Ioane! Ce faci?
– No, servus Vasile! Iaca plimb melcul.
– Apăi, mă Ioane, frumos melc ai!
– Am avut altul mai frumos, dar mi-a scăpat și nu l-am mai putut prinde!

*

S-a întors roata, babelor! Acum chem eu poliția când stați pe bancă în fața blocului.

*

Vă mai amintiți când unii strigau: ”Vrem spitale, nu catedrale!”? Iată că Dumnezeu le-a ascultat ruga.

*

Ați făcut mișto de cei din Vaslui, dar acum sunteți toți cu sticla de spirt în buzunar!

*

– Cris, ce scrii tu acolo? Doar nu îți faci testamentul?
– Nu! Fac o listă cu cine vreau să intru în contact dacă iau virusul.

*

Un orologiu bate când se înserează,
La Nădlac în vamă, cine claxonează?
- Eu sunt, Românie, fiul tău tâmpit;
Gata cu ciordeala, îți aduc COVID!

*

Mesaj pentru bărbați: Pentru o igienizare cât mai bună a mâinilor, spălați vasele de cel puțin două ori pe zi.

*

Ferească Dumnezeu de un cutremur în această perioadă!
Blocurile nu au fost proiectate să reziste la o așa încărcătură de provizii!

*

Pentru cei născuți după anul 2000, acum veți afla și voi ce înseamnă petrecerile în sufragerie!

*

Îmi imaginez nunțile la vară:
De la nașu’, 50 conserve de ton!
De la socru mare, 20 baxuri de hârtie igienică!

*

Peste 9 luni se va naște generația ”Covid 19”.
Copiii se vor numi Carantinel, Coronocel, Covințel, Virusel…

*

Anunț! Nu lăsați lucruri valoroase, precum tăiței, făină sau hârtie igienică, în mașină!

*

În România avem 2460 de cazuri de infecție cu Covid-19 și peste 78.000 de amenzi. Practic avem mai mulți proști decât bolnavi.

*

După pandemie, manichiuristele, cosmeticienele și frizerii vor fi eroii din prima linie…
Trebuie să facă miracole!

*

Acum, cel mai bine este să te plimbi prin cimitir. Acolo nu a mai tușit nimeni de multă vreme.

*

Cred că încet o iau pe arătură! Azi am ieșit de la duș și primul lucru a fost să mă spăl pe mâini.

*

Aud agitație și înjurături în holul blocului. Probabil s-a afișat întreținerea. Eu respect legea și nu ies din casă trei luni!

*

Piticii de pe creier pot fi socotite animale de companie? Că vor să-i plimb…

*

Nu beau, nu fumez, nu-l înșel pe iubi, dorm de la ora 22:00 la 6:00, sunt foarte cuminte. Dar și când ies din carantină…

*

Soția:
– Nesimțitule, săptămâna asta numai tu ai dus gunoiul!

*

Acum, când plec de acasă, sunt cu ochii-n patru după poliție, zici că mă duc la furat, nu la cumpărături!

*

– Doctore, ce pot pune în apa din cadă pentru a mă calma și a uita de toate?
– Uscătorul de păr!

*

Știți ce mi se pare ciudat?
De ceva vreme, Dragnea n-a mai cerut să fie eliberat.

*

Fericiți cei cu WC-ul în fundul curții. 3-4 plimbări pe zi.

*

Lupte rele la Țăndărei: armata a pierdut 5 autoblindate și 3 obuziere la alba-neagra!

*

– Tu nu mă iubești!
– Ba da, dar sunt asimptomatic…

*

Mă tot gândesc că ăștia ne țin în case ca să ne facă o surpriză. Peste două luni o să ieșim cu toții și o să vedem autostrăzi, poduri, parcuri cu floricele, toate clădirile renovate, metrou în Drumul Taberei… și cineva o să strige ”SURPRIZĂĂĂ!!!”

*

Polițistul: – Doamnă, aveți idee de ce v-am oprit?
– Sunt la fel de confuză ca dumneavoastră!

*

Bine că nu se transmite virusul ăsta prin telefon! O încurcam cu toții!

*

Acu-i acu! 300 de moldoveni cu buletinul pe aceeași adresă trebuie izolați la domiciliu.

*

Niciodată nu m-am gândit că și moartea va fi… Made în China.

*

Mesaj pentru China: data viitoare când mai faceți o epidemie, faceți una cu diaree dacă vreți să stea lumea în casă!

*

– Pentru ce luați atâta făină, doamnă?
– Pentru Covrigi-19, a zis la televizor.

*

Știți... era vorba aia dinainte: ”Dacă ești prost, stai acasă!”
Acum stăm toți acasă!

*

 – Dom’ șef, în perioada asta le mai punem fiola la șoferi?
– Nu, măi deșteptule, n-ai auzit că DSP recomandă alcoolul ca dezinfectant?

*

Anul trecut: ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”
Acum: ”Stați în casă, dacă vă pasă!”
Stau ca prostu’ pe prag și nu știu încotro s-o apuc!

*

Ziua a 4-a de carantină: nevasta mea mi-a zis să ies afară că plătește ea amenda.

*

Caut o relație de la distanță, de aproape nu mă suportă nimeni!

*

Soțul către soție:
– Știi bancul cu Ionuț?
– Nu.
– Io nu-ț’ mai dau bani.

*

N-am văzut niciun ateu care să refuze liberele primite de sărbătorile religioase!

*

Eu cred că de 1 Aprilie ăștia ne vor anunța că a fost o păcăleală cu Corona Virus.

*

Acest virus a fost inventat de o femeie: fotbalul este anulat, barurile sunt închise, cu amicii nu te poți vedea, stăm acasă doar lângă femeie.

*

Pentru cei care încă vă plimbați aiurea pe străzi și nu stați în casă, a zis Iisus că anul acesta, de Paște, nu mai coboară el, urcați voi.

*

Pentru cei singuri: aveți grijă pe cine băgați în casă aceste zile. S-ar putea să rămâneți 14 zile împreună!

*

Este mult mai sănătos ”să dai în mintea copiilor” câteodată, decât ”în mintea prostului” pentru totdeauna.

*

Acum e momentul de mers cu colindul, că–i toată lumea acasă.

*

Ardă-l soarele de coronavirus! Nu mi-a mai fost așa frică să tușesc în autobuz de anu’ trecut, când aveam diaree.

*

M-ați înnebunit cu panica asta! Am cerut ”făină igienică” la magazin.

*

Situația se agravează! Nu se știe cât va dura starea de urgență. Eu zic să vă cumpărați și brad.

*

La ce tip de carantină trebuie să ajungem ca să fie interzisă emisiunea Acces Direct?

*

– Mergi la înmormântare mâine?
– Nu, nu merg.
– Bă, eu mă duc…, știi vorba aia: ”Nu te duci, nu-ți vine…”
– Asta e valabilă la nunți, idiotule!

*

Astăzi, la ora 23, ieșim toți pe balcoane să cântăm: ”De-aș mai duce-o pân’ la toamnă…”

*

Măi, ăștia au spus să ne spălăm bine… nu să mâncăm bine. Ați omorât magazinele!

*

Coronavirus – sfatul electricianului: Dacă nu respecți izolarea, vei avea parte de împământare!

*

România e de luni în stare de urgență. Până acum, nu a fost în stare de nimic.

*

Iooaii, dezastru! Ajung acasă și ce-mi văd ochii? Muierea ștergea clanțele de la uși cu pălinca mea de prună!

*

De când se spală toată lumea pe mâini de 20 de ori pe zi, peștii din Dunăre au început să aibă gust de Palmoliv!

*

Nu contează dacă ajung în Rai sau în Iad, am prieteni în ambele locuri!

*

Ion Iliescu a fost întrebat despre criza coronavirusului:
– Domnule Iliescu, v-a luat prin surprindere această criză?
– Nu, nu! Epidemia de coronavirus îmi aduce aminte de Ciuma lui Iustinian din 541. Ce vremuri! I-am îngropat pe toți, ca de obicei!

*

Cum îi spui iubitei că s-a îngrășat?
– Ești mai mult decât mi-am dorit.

*

Când mergeți la restaurant, mâncați încet și mestecați pe îndelete, că dacă vă înecați cu mâncare și tușiți, nu mai stă nimeni să vă facă manevra Heimlich, pentru că fug toți.

*

Suntem o nație care ștergem grătarul cu o ceapă, după ce l-au lins pisicile o săptămână, și ne temem de un virus.

*

Cea mai sănătoasă și eficientă carantină este pe câmp, cu sapa.

*

Vorba ardeleanului:
La tăț’ ni-i greu…
Numa’ că amu
La tăț’ deodată.

*

Poa’ să fie și ceva mai rău decât carantina, spre exemplu, să ne taie netu’.

*

De Paște nu se mai laudă nimeni prin sat că i-au venit neamurile din Italia.

*

Eu doresc să fiu izolat undeva... prin iulie... la un hotel de 4 stele, cu vedere la mare și all-inclusiv. Garantez să stau acolo cuminte 14 zile!

*

În anii ’80 se zvonea că în 2020 vom călători pe alte planete.
Pe dracu! Abia acum învățăm să ne spălăm pe mâini!

*

Cum ar fi să te prindă carantina la amantă? Întreb pentru un prieten...

*

80.000 de oameni au coronavirus și toată lumea vrea să poarte mască.
38 de milioane de oameni au SIDA și totuși nimeni nu vrea să poarte un prezervativ.

*

Dacă intrăm în carantină și suntem obligați să rămânem la domiciliu, ce credeți: va crește natalitatea sau rata divorțurilor?

*

Bărbatul amantei mele a intrat în carantină la domiciliu și eu sunt încă în dulap...

*

Dacă închid ăștia și saloanele de înfrumusețare, vom fi martorii apocalipsei zombie!

*

Băi! Opriți-vă cu proviziile, fiindcă în ritmul ăsta, noi, ceilalți, dacă nu murim de coronavirus, murim de foame.

*

Un set de 10 măști chirurgicale = 100 de lei.
1 litru de pălincă = 33 de lei.
Cred că îmi iau 3 seturi de pălincă și mă spăl pe mâini mai des!

*

Doi olteni abia întorși din Italia au fost căutați cu poliția, de teama coronavirusului. Ei au fost găsiți ”la o vodcă”. Asta face orice om cu mintea la cap: începe imediat tratamentul.

*

Știți de ce am supraviețuit epidemiilor de ciumă și holeră? Că nu aveam Facebook!

*

Cred că e prima oară când originalul vine din China și replica de la Milano.

*

Guvernul recomandă: Spălați-vă des pe mâini, pentru a fi protejați de viruși. Pe creier vă spălăm noi, dormiți liniștiți!

*

Fac un apel celor care ați plecat cu rafturile de orez și paste.
Vedeți că orezul e made în China și pastele made în Italy. Să aveți poftă!

*

Am vorbit cu un prieten de-al meu care lucrează în China. Mi-a sugerat să nu iau COVID-19, deoarece în septembrie se lansează COVID-20 și cică e mult mai fain! Aștept!

*

În România, toată lumea iese pe afară ca să verifice dacă toată lumea stă în casă.

*

Mihai Viteazu: Ce face poporul meu?

Poporul: Ce să facem, Maria Ta. În carantină: stăm pe facebook și ne uităm la filme turcești.

*

Acum, când restaurantele sunt închise, îți dorești s-o fi ales pe aia care știe să facă mâncare, nu pe aia cu gene false.

*

Izolarea îi afectează mai mult pe bărbați: fac la treabă prin casă de parcă zici că sunt la începutul relației.

*

Peste 9 luni, într-o familie de rromi, sigur se va naște o fetiță cu numele de Pandemia. Să moară Epidemia dacă vă mint.

*

Pensionarii de 65 ani au voie afară doar între orele 11-13 să se plimbe, deoarece nu trebuie să se încurce cu pensionarii de 45 de ani.

*

Când se va termina cu nebunia asta, vreau să stau liniștit acasă măcar câteva zile...

*

A 12-a zi de izolare.  Din jurnalul unui bărbat: “Eu și nevastă-mea am devenit așa buni prieteni că era cât pe ce să-i povestesc de amantă...”

*

Putea fi și mai rău: dacă venea virusul ăsta cu 15 ani în urmă, eram blocați în case cu un Nokia 3310.

*

Pentru o viață sănătoasă, mutați mobila prin casă câte 30 de minute în fiecare zi.

*

Izolarea asta mi-a schimbat complet viața. Acum abia aștept să duc gunoiul!

*

La alimentara:

-          Brânză Roquefort aveți?

-          Ce-i aia? O brânză specială, cu mucegai.

-          Nu, doar pâine și legume roquefort avem.

*

De mâine, adio paste carbonara și tagliatele con pesce. Trecem la urzici și lobode con poco di mămăligă.

*

Și încetați să vă mai plângeți de coronavirus! Sunt probleme mai grave în viață: uite, mie îmi vine soacra în vizită!

*

Am pus câte o ceașcă de cafea în fiecare cameră și acum mă plimb prin cafenele.

*

Cum crezi că se termină carantina?

A. Cu 10 kg în plus?
B. Alcoolic/a
C. Divorțat/a
D. Toate răspunsurile sunt corecte.

*

Dacă trece acest virus, o să facă românii niște grătare de-o să zică ungurii că ne-am dat foc la țară.

*

Ceaușescu: Ce mai faceți, tovarăși? Aveți Coronavirus? Tot săraci? Tot flămânzi?

*

- Mami, cum te-ai cunoscut cu tati?

- Pe internet, în 2020. El avea făină, fasole și hârtie igienică, eu aveam drojdie și ulei.

*

Președintele Bush junior: Eu l-am omorât pe Saddam Hussein.

Președintele Obama: Eu l-am omorât pe Osama Bin Laden.

Președintele Trump: Eu l-am omorât pe Qassem Soleimani.

Președintele Chinei, Xi Jinping, în 2020: Eu am omorât economiile voastre.

*

Românii, când au trebuit să iasă în stradă, au stat în case. Acum ies în stradă, când ar trebui să stea în case.

*

Au zis chinezii că ne mai trimit un alt virus, să învățăm să ne spălăm și pe picioare.

*

Unde a dispărut reclama aia: „Pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi?”

*

Întreb și eu ca să mă aflu în treabă: voi mai faceți patul?

*

N-am crezut în viața mea că mâinile vor consuma mai mult alcool decât gura!

*

Gluma zilei: hai că trec pe la tine!

*

Principala cauză a răspândirii virusului este mersul la muncă. Încă o dată se  demonstrează științific că munca dăunează grav sănătății.

*

E autoizolare, nu arest. Dacă era arest, aveai 3 mese pe zi gratis și nu plăteai utilitățile!

*

Dacă mă întreabă poliția ce caut pe stradă, îi spun că m-au dat banii afară din casă.

*

Se gândea vreodată Ceaușescu atunci că românii vor ajunge să intre fraudulos în țară?

*

Solomon, fiul regelui David, copil fiind se juca prin curtea palatului regal. În timp ce se juca a observat că din palat a ieșit bijutierul palatului, foarte trist și apăsat.
Solomon a observat tristețea de pe chipul bijutierului și l-a întrebat:
– “De ce sunteți trist?”
-“Cum să nu fiu trist? M-a chemat regele David, tatăl dumitale, si mi-a spus să-i fac un inel din ce material vreau eu, dar acest inel să aibă două însușiri: când mă voi uita la el când sunt trist, inelul acesta să mă bucure, și când mă voi uita la el fiind bucuros, să mă întristeze. Mi-a zis să fac un așa inel, că mă plătește cât vreau eu, dar dacă nu reușesc să-l fac în 24 ore, unde-mi sunt picioarele, acolo-mi va fi capul. Acuma, cum poți să faci un așa inel, care să-ți schimbe pe loc bucuria în tristețe și tristețea în bucurie? Te uiti la el și GATA, te-ai transformat – asta e imposibil, și înseamnă că mi-am pierdut viața.”
Solomon, care era înțelept încă din copilărie, i-a răspuns:
– “O, dar e așa simplu! Faceți-i tatălui meu un inel pe care să scrieți “ȘI ASTA VA TRECE”. De câte ori se va uita tatăl meu când e trist, va vedea scris pe inel că o să treacă, și, când va fi tare vesel și se va uita la inel, va ști că toate veseliile pământești sunt trecătoare. Când inelul va fi gata, veți fi plătit regește de tatăl meu, el va fi mulțumit și dumneavoastră veți rămâne în viață! "

*

Hagi ne sfătuiește: “Important nu e să stai în casă. Important e să nu ieși afară.”

*

Ca să nu se supere poporul român, domnii Arafat, Iohanis, Orbán și Hellvig au cooptat în celula de criză un român. Îi spun Streinu’.

*

Are cineva bătrâni în Vama Veche, de îngrijit weekend-ul acesta?

*

Pe lângă plopii fără soț

Adesea am trecut,

Puteam să trec și printre ei

Dar n-am mai încăput.

*

Vești bune din Turcia: au început să se facă roșiile românești.

*

Nu îmi dau seama ce îmi arată cântarul: greutarea  sau CNP-ul?

*

Ați remarcat partea benefică a acestui virus? De când a fost lansat oficial pe piață, a eliminat celelalte cauze de deces.

*

Culmea ghinionului la români: să ți se ieftinească benzina exact atunci când nu poți circula.

*

Anul acesta 1 Mai cade pe 15.

*

În atenția proprietarilor de restaurante, terase și baruri: se apropie 1 Mai, deci începeți aprovizionarea cu bere. Să nu pățim ca și cu măștile!

*

Dacă masca o să fie obligatorie, bazați-vă pe decolteu!

*

Și voi aveți senzația că vi se mărește casa atunci când trebuie să faceți curățenie?

*

Putin și Trump merg la o ghicitoare să le prezică viitorul:

-          Aoleo, văd puzderie de capitale: Moscova, Chișinău, Kiev, Minsk, Vilnius, Taskent, Erevan și altele, de nu îmi mai încap în globul de cristal. Țara asta va fi bucăți.

Zâmbetul rusului îngheață. Americanul repede o întreabă pe ghicitoare:

-          În SUA câte capitale vezi?

-          Una singura, Washington.

-          Uf, mi-ai luat o piatră de pe inimă. Dar de ce ai citit atât de greu?

-          Era scris în chineză.

*

În continuare, avem coronavidiene la kil!!!

1. Maşina mea de spălat nu mai acceptă decât pijamale. Am băgat o pereche de blugi şi mi-a apărut pe ecran: „Stai acasă!”

2. - Ştiaţi că virusul ăsta nenorocit intră noaptea prin dulapuri şi strâmtează hainele? Eu am păţit-o!

3. S-au făcut amenzile cât darul de nuntă! Pe mine m-au prins ieri şi m-au făcut naş!

4. Care este diferenţa dintre Făt-Frumos şi Cănuţă Om Sucit?
- O lună de autoizolare..

5. Atenţie!!! Dacă aveţi următoarele simptome:
- Dureri de cap
- Vedere înceţoşată
- Insomnie
- Nervozitate
- Ameţeli
Nu este COVID-19! Sunt simptomele lipsei de bani, boala se numeşte CARDVID-20

6. Gânduri pentru anul 2020:
Optimiştii: - Vom ajunge cu toţii să cerşim!
Pesimiştii: - De la cine?

7. Nu mai plânge, iubire! O să îţi cumpăr alt cântar, mai rezistent!

8. - Unde mergeţi, doamnă?
- La spital..
- Pe declaraţie nu scrie..,
- Păi, mi s-a făcut rău acum când m-aţi oprit!

9. Rolul măştilor este acela de a obişnui cetăţenii că după botniţă urmează lesa!

10.Singura persoană care s-a bucurat când m-a văzut cu mască a fost mama! Era visul ei de-o viaţă să mă vadă doctor!

11.Carantina i-a făcut pe oameni să se transforme în bucătari, patiseri, instructori de fitness, de parcă suntem la „Ai talent în carantină”.

12. Înainte de restricţii, românii cereau stare de urgenţă, în timpul stării de urgenţă urlau că vor libertate, iar acum, după ce s-au anunţat relaxările, ţipă că o să fie carnagiu.

13. Ordonanţa militară 11: de 1 Mai, poliţia va împărţi din uşă în uşă mici cu muştar!

14. - Ce ţi-a zis soţia când te-a prins cu vecina?
- Aaaa, nimic! Oricum dinţii din faţă trebuiau scoşi.

*

Mi-am luat melc. Îl scot mâine la plimbare.

*

CV de supraviețuitor:

1986 – Cernobil – viu

1990 – Vaca nebună – viu

1999 – Sfârșitul lumii, Nostradamus – viu

2002 – SARS – viu

2005 – Gripa aviară H5N1 –viu

2009 – Gripa porcină  H1N1 - viu

2012 – Sfârșitul lumii , Mayași – viu

2014 – Ebola –viu

2020 – Coronavirus – o păcălim noi și pe asta

*

V-ați burdușit frigiderele? Acum rugați-vă să nu se ia curentul.

*

Coronavirus în Franța:

Soțul: Draga mea, se pare că m-am îmbolnăvit.

Soția: Să facem imediat dragoste, voi lua și eu, virusul, și vom trece împreună prin asta, stând amândoi izolați într-o cameră.

Coronavirus în Germania:

Soțul: Draga mea, se pare că m-am îmbolnăvit.

Soția: Fără panică, urmăm lista de recomandări publicată de guvernul federal. Pe maică-ta o ducem în pivniță ca s-o protejăm. O scoatem la anul.

Coronavirus în România:

Soțul: Draga mea, se pare că m-am îmbolnăvit.

Soția: Sigur, așa faci mereu! De unde ai luat virusul, tâmpitule? De la o vagaboanda, ai? Sunt sigură că acum ai să mori, numai așa, de-al dracului,  ca     să-mi faci mie probleme. S-o crezi tu că te las să te prăpădești tocmai acum, mă, animalule, când gazul nu-i plătit de două luni!!

*

Reguli pe timp de carantină. În sfârșit, puțină claritate. După 2 luni de cercetări epuizante la nivel mondial avem în sfârșit 20 reguli despre cum să ne descurcăm cu Covid-19... iată-le!

1. Nu poți ieși din casă sub nicio formă, dar dacă trebuie, atunci poți.

2. Toate magazinele sunt închise! Cu excepția celor deschise!

3. Nu ar trebui să mergi la spitale decât dacă trebuie să mergi. Nici la doctor nu te poți duce, atâta timp cât nu ești prea bolnav.

4. Când ieși, amintește-ți de autocertificare care este ilegală, dar obligatorie. Dacă nu o ai, nu este o problemă, deoarece vei primi amendă.

5. Măștile sunt inutile! Dar purtând una îți poate salva viața.

6. Mănușile nu ajută, dar tot pot ajuta.

7. Acest virus va dispărea vara, dar poate va rămâne pentru totdeauna. Încă nu s-a hotărât.

8. Va trebui să rămânem închiși până ajungem la imunitatea de turmă, ceea ce înseamnă să ne infecteze pe toți, dar să fim închiși.

9. Pregătesc vaccinul pentru a ne oferi anticorpi pentru un virus care face mutații și nu generează anticorpi. Între timp, cei vindecați nu se pot îmbolnăvi din nou, sau poate DA!!

10. Virusul nu are niciun efect asupra copiilor, cu excepția celor pe care îi afectează.

11. Animalele ni l-au transmis, dar nu pot fi infectate... cu excepția pisicii testată pozitiv în Belgia în februarie, care nu citise recomandările.

12. Vei avea multe simptome când ești bolnav! Dar te poți îmbolnăvi și fără simptome... Poți avea și simptome fără să te îmbolnăvești, sau să fii contagios fără să ai nici unul... La discreția bolnavilor!

13. Ca să nu te îmbolnăvești, trebuie să mănânci sănătos și să faci sport. O alergare frumoasă de zece kilometri într-un apartament de șaizeci de metri pătrați îți dă un tonus bun și dezvoltă fantezia.

14. E mai bine să iei aer curat, dar, dacă nu ai grădină sau balcon, las-o baltă!

15. Puteți avea mâncare livrată de la restaurant acasă, dar este posibil să fi fost preparată de persoane care nu purtau măști sau mănuși. Așa că ar fi bine să vă decontaminați mâncarea afară timp de trei ore, dacă nu aveți câine să mănânce tot.

16. Virusul rămâne activ pe suprafețe diferite timp de două ore. Nu, patru ore. Ce ziceți? Şase ore? Hai, cine oferă mai mult?

17. Virusul se întinde în aer pe un metru, uneori doi, dar dacă bate vântul poate mai mult.

18. Ai obligația să stai închis în casă cu familia, dar nu trebuie să fii închis în mașină cu familia.

19. Nu avem leac, cu excepția unui medicament împotriva reumatismului și unul împotriva holerei... ceva HIV... Știința face pași uriași!

20. Acest virus este mortal, dar nu prea mult, doar că uneori poate duce la un dezastru global. În Italia a făcut deja multe victime. Totuși, dacă sunteți într-un azil de bătrâni, fugiți!

*primită de la un prieten medic, care s-a vindecat de COVID19.

Totul e un pamflet, orice asemănare cu realitatea e pur întâmplătoare!

*

Câți morți avem?, întrebă președintele îngrijorat.
- În total?
- Nu, de COVID 19.
- 620, răspunde premierul.
- Numai atâția?
- Boss, am făcut tot ce am putut; nu mor, boss. Nu știu ce viruși ne-au trimis chinezii, nu-s buni de nimic... chinezării, boss!
- Cum să raportăm așa de puțini? întrebă președintele. Bagă toți morții la COVID 19.
- Și pe cei morți în accidente rutiere?, întrebă premierul.
- Și pe ei.
- Și pe cei morți în Afganistan?
- Și pe ei. Cât îți dă acum?, întrebă curios președintele.
- 873, îl informă premierul.
- Prea puțini. Ce facem?
- Boss, am o idee, zice Vela, ce-ar fi să-i băgăm și pe morții de la Revoluție.
- Să știi că este o idee bună. Cam câți am avea?
- 1984.
- Puțini, Italia are 27000, Franța 23000, Spania... Hai să îi trecem și pe morții de la cutremur, din războaiele mondiale, de la răscoala din 1907, tot ce prindem.
- Boss, interveni Vela, pe Decebal nu-l putem trece... scrie în cartea de istorie că s-a sinucis!
- Nu-i bai... s-a sinucis când a auzit că vine pandemia, treceți-l și pe el.

*

Doctorul american spune:  La noi, în America, medicina este atât de avansată, încât scoatem un rinichi de la unu’, îl transplantăm la altu’, și după 6 săptămâni ăla își caută de lucru.

Doctorul german spune: O nimica toată! La noi, în Germania, scoatem un plămân de la unu’, îl transplantăm la altu’, și după 4 săptămâni ăla deja îsi caută de lucru.

Doctorul rus spune: Nici asta nu-i mare scofală! La noi, în Rusia, scoatem ½ de inimă de la unu’, o transplantăm la altu’, și după 2 săptămâni amândoi își caută de lucru.

Se ridica și doctorul român și spune: N-avem ce să comparăm, sunteți toți înapoiați față de noi. În România, am luat câțiva fără inimă și fără creier, i-am pus în fruntea țării, iar acum toți ne căutăm de lucru.

*

După 15 mai vă puteți săruta, îmbrățișa, iubi persoana de care v-ați îndrăgostit. Deocamdată aveți răbdare lângă persoana cu care v-ați căsătorit.

Din Grădina lui Dumnezeu: 15.04.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)