joi, 23 aprilie 2020

Grădinărim și ne relaxăm afară

 



 Este din ce în ce mai cald, din ce în ce mai plăcut de stat afară ore în șir, fie degeaba, doar cu o cafea în mână, cu ochelarii de soare la ochi, lenevind în șezlong, în curte, fie prin grădină, culegând una-alta, udând una-alta, dezburuienind una-alta sau, pur și simplu, ascultând cântecul privighetorilor și al cucilor, care se întrec în concerte în această perioadă.

Spanacul a început să crească vertiginos, deja nu-i mai facem față la cules, chiar dacă este încă abia baby-spanac. Până acum ne-am bucurat de el proaspăt, sub formă de salată, dar de acum încolo adăugăm zilnic și câte două-trei-patru caserole la congelator. Ne facem de lucru, cu alte cuvinte. Îmi place enorm spanacul! Și frunzele crude și fragede, ca salată, dar și gătit. Azi am făcut o ciorbă și am pus în ea și o mână de spanac proaspăt, una de urzici din congelator, plus verdeață proaspătă din grădină (leuștean, pătrunjel, oregano și cimbru). Am combinat toate aromele de primăvară.

Așadar, petrecem mai mult timp în soare și mai puțin timp spre deloc în casă, pe facebook. Aproape că nu-mi vine să cred!  Intenționez să postez pe facebook mai rar decât până acum, constat cu surprindere că primăvara asta, sincronizată cu sentimentul izolării adus de pandemie, aproape mi-a vindecat nevoia compulsivă de a face fotografii și de a povesti. E ciudat, aș fi crezut că mi-o va amplifica, dar nu, deci, din fericire, e de bine. Sunt atâtea altele de făcut de-acum încolo! Numai dacă pronunțăm cuvântul "grădină" și am spus totul. Azi, de Joia Verde din Săptămâna Luminată, vă salutăm pe toți și vă dorim să aveți grijă de voi, oriunde ați fi.














Din Grădina lui Dumnezeu: 23.04.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)