luni, 20 decembrie 2021

Mos Craciun a mai venit o data. De ce oare?


 

Pentru ca suntem cuminti, de-aia! :)))

A venit cu un nou lot de carti, desigur, cu ce altceva putea sa vina, cand stie cat de pornita sunt eu acum pe devorat carti. 

"Bate fierul cat e cald" spune o vorba inteleapta din mosi-stramosi. Asa-i cu mosii-stramosii, stiu ei bine ce trebuie facut. Fiecare lucru la timpul potrivit. 

Mos Craciun nu s-a lasat nici el mai prejos si s-a pliat perfect pe nevoile curente, la timpul potrivit. Cu atat mai mult cu cat, se pare, a auzit-o si pe Ema cum ma ruga ea staruitor sa-i citesc din "Grisham, mami! Grisham!!!" Ei bine, Grisham a sosit! Nu numai el, dar el e la dublu. :)

Multumim, Mos Craciun! 












Rita-Gargarita-Craciunita este inca la noi. Am salutat-o si azi dimineata, la cafea. Am zarit-o plecand in excursie de pe-o frunza pe alta a "pesiunii". Nu stiu ce face ea acolo, nu stiu ce mananca, daca mananca ceva sau nu, dar pare a fi in regula. 

Nu stiu voi ce credeti despre ea, dar eu ma simt un pic responsabila de turista noastra imbracata in culorile lui Mos Craciun. 

Adica, as vrea sa stiu ce-as putea face in plus pentru a-i usura sejurul hibernal la noi in bucatarie. Caci, pana la primavara mai este destul de mult si poate s-o plictisi de meniul de acum, respectiv, aer si apa - caci ce altceva ar putea manca ea din ghiveciul ala? O fi devenit brethariana!!!!?











Afara, dupa patru zile de nins continuu, abia azi dimineata s-a oprit, iar cerul s-a mai limpezit un pic. Doar un pic. Cat sa zarim un petic de senin intr-o oaza mica, dintre norii pregatiti din abundenta pentru noi ninsori. Pauza a fost binevenita. Caci isi mai trag sufletul si barbatii din oras, dupa patru zile in care abia au facut fata, cu lopetile,  la dezapezit.

Spre exemplu, ieri dimineata, parcarea din fata blocului nostru (care cuprinde vreo 15 locuri, cred, nu le-am numarat exact) era curatata impecabil. Fusese dezapezita sarguincios. Chiar si in ciuda brazdei de zapada lasata in urma de plugul ce a trecut in perioada asta chiar si de vreo trei ori pe zi, de cand a inceput ninsoarea. 

Ei bine, azi dimineata, dupa o noapte de nins continuu, in parcare erau din nou vreo 30 cm de zapada depusa. Au iesit oamenii iar afara  cu lopetile, si fiecare si-a dezapezit din nou locul de parcare si intrarile spre bloc. Din fericire, zapada este aerata, fainoasa si usor de curatat, caci n-a dat gerul si n-a inghetat. 

Iar acum, cand scriu aceste randuri, ninge din nou! 

Este minunat! Si inca va mai fi asa o vreme, chiar daca s-a anuntat o usoara incalzire spre Craciun. Am inteles ca in Bucuresti abia azi a inceput sa ninga. Abia azi! Iar de Craciun acolo vor fi 14 grade. Un fel de toamna-primavara. 

La noi, in Predeal, chiar daca se va mai incalzi un pic, tot vom avea zapada de Craciun! 

Stiti, uneori, ma uit pe fereastra si parca inca nu-mi vine sa cred ca noi chiar locuim aici, si ca privelistea asta frumoasa, din fata ferestrelor, este si va fi perspectiva noastra de zi cu zi, nu doar dintr-un sejur scurt, de vacanta. 

Multumim, Doamne, pentru tot!




















20.12.2021


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)