vineri, 17 decembrie 2021

Haideti, copii, la sanius!

 



Astazi am constatat si testat inca o data diferentele majore in legatura cu altitudinea Predealului fata de restul statiunilor de la poalele Bucegilor. Ei bine, la noi este cu adevarat ca la munte, frate! Cum te indepartezi un pic si cobori pe Valea Prahovei, cum nu-i nici cal, nici magar. 

Azi dimineata, cand ne-am trezit, ningea atat de vijelios si bogat, de-ai fi zis ca si-a varsat Mos Craciun deasupra noastra tot sacul cu zapada! 

Cerul era laptos, cetos si cufundat in valatuci de ninsoare. Peste tot se depusese zapada binisor si chiar trecuse plugul pe strada noastra cu putin timp inainte de a ma hotara eu sa fac cateva poze. 

Si cum ningea atat de frumos, ca-n basme, am deschis fereastra si am si filmat cateva cadre cu noianul acela curgator de ninsoare.
























Dupa ce ne-am baut cafeaua de dimineata, ne-am luat la revedere de la gargarita noastra, care si-a luat cazare pe o perioada nedeterminata la noi in pensiune, si am pornit la drum, spre gara, unde aveam de luat un tren spre Sinaia. Da, din nou spre Sinaia. Tot cu treburi.

Asa am putut constata ca, pe masura ce ne apropiam de Busteni, urmele de zapada erau din ce in ce mai sterse, pana cand au disparut aproape complet dincolo de Busteni. La Sinaia nu ninsese pana cand am ajuns noi acolo. Abia cand am coborat din tren si am urcat scarile acelea inspre oras s-a pus pe ninsoare. Si abia cand am ajuns in fata parcului central, unde este acum un aranjament statuar in marime naturala cu scena Nasterii Domnului, incepuse sa ninga bine de tot, fapt care m-a facut sa ma decid pe loc sa fac cateva poze, mai mult pentru a se vedea diferenta. 

Ne-am rezolvat noi treburile pentru care am facut acest drum, apoi am luat trenul inapoi spre Predeal. Ei bine, la fel, abia dupa Busteni s-a putut observa cum zapada reaparea in decor din ce in ce mai pregnant. Dar cu adevarat frumos, troienit in alb, si exact ca in povesti, aveam sa vedem ca este doar dupa intrarea in Predeal. La intoarcere am facut mai multe poze, atat din tren, cat si din gara si chiar pe drumul spre casa. Puteti sa va convingeti singuri.

Altitudinea de peste 1100 m isi spune cuvantul. Padurea se schimba, din foioase in conifere, iar aerul este semnificativ diferit. Mai clar, mai limpere, mai curat, mai intens, mai tare. Iar culmile muntoase line si impadurite din jur au un efect de perdea impotriva curentilor de aer care taie Valea Prahovei, astfel ca vantul rareori bate deranjant. 

Este mult mai bine spre deosebire de Sinaia, de exemplu, unde, de cate ori am fost, pur si simplu ne-a luat vantul pe sus. Chiar si astazi. Este acolo un curent puternic pe strazile alea, peste tot, chiar si in gara, de-am simtit ca ne ia pe sus si ne taie in carne vie vantul patrunzator, inghetat si umed.

In fine, cum-necum, dar ne place la noi, in Predeal, de nu mai putem!!!! Multumim, Doamne, pentru tot!!!!!






































































17.12.2021

2 comentarii:

  1. ...Și din partea mea: IUBIRE, GRAȚIE, RECUNOȘTINȚĂ !!!
    Vă îmbrățișez cu mult-mult drag !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristiana, iti multumim din inima!!! De trei zile ninge zi si noapte! Uneori mai tare si des, alteori mai rar si abia pudrand statiunea cu ninsoare fina. Conform previziunilor meteo, saptamana viitoare se va mai incalzi si, probabil, o parte din zapada asta va disparea, dar, doamne, cat e de frumos acum!!! Deja de azi am vazut si schiori pe partie! Ma bucur ca un copil de toata aceasta atmosfera de sarbatoare pe care o creeaza zapada abundenta! :) Te pupam!!!!

    RăspundețiȘtergere

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)