miercuri, 6 octombrie 2021

Prima amandina dupa 5 luni

 


Cititorii mei fideli stiu deja ce relatie speciala am eu cu amandinele. Asadar, a spune ca am mancat prima amandina dupa 5 luni pare, in acest context, o minciuna sfruntata. "Cuuum??? Timp de 5 luni nici o amandina??? Nu credem!"

Totusi, chiar asa e. Ultima a fost de Pasti. Apoi, ne-am mutat din Bucuresti in Predeal, iar aici nu avem Lid'l. Cum, pana acum, n-am gasit nici un alt furnizor care sa faca o amandina cel putin la fel de buna ca cea de la Lid'l, ei bine, am respins orice substitut. Si, uite-asa, au trecut patru luni de cand locuim aici, iar eu n-am pus gura pe vreo amandina! 

Ieri, ma intreaba Adrian: "Puiut, uite, daca vrei, au amandine la Carrefour si parca am vazut si la Mega Image. Vrei?" Si-am vrut. Ca prea mult trecuse de cand nu le mai gustasem! Totusi, stiam eu de ce refuzasem alta data orice alte variante in locul celor de la Lid'l. Nu sunt la fel de bune. Nu sunt si pace! 

Parca din start, din caserola, am simtit ca nu e ceea ce as fi vrut sa fie. Prea multa crema peste glazura! Preferam fara. Doar cu glazura simpla, usor crocanta, deasupra. Asa ca nici macar n-am mai scos-o din caserola s-o asez elegant pe o farfurioara de desert, am simtit ca...... Nu stiu, cred ca am un al saptelea sau al optulea simt in a detecta (inainte de a gusta) amandina perfecta!

Uffff... da, stiu, sunt pretentioasa, dar amandina chiar trebuie sa fie perfecta ca sa-mi placa! Altfel.... nu-mi place!

In fine, am mancat-o. Era de la Carrefour. 

A avut prea multa crema si in interior, nu numai deasupra, plus ca nici consistenta cremei nu a fost cea care trebuie. Preaaa.... nu stiu cum. Si blatul a fost prea subtire. Bine ca a fost insiropat, insa... prea subtire! Asa ca, asta e, amandina de la Carrefour o taiem de pe lista. Definitiv. Decat asa, mai bine deloc. Totul sau nimic!

Mai am o sansa cu Mega Image. Vreau s-o testez si pe aceea, dar, nu stiu de ce, intuitia imi spune ca..... totusi... ar fi mai bine sa facem un drum pana la cel mai apropiat Lid'l, adica pana in Busteni, pentru a gasi amandina ideala.

Caci, daca nu-i asa cum imi place, atunci mai bine lipsa! Ba, chiar prefer Covrigii de Aur in locul unei amandine care nu-i perfecta!

Edit later: 

Cu acest subiect de importanta nationala cu siguranta ca v-am captat atentia. Este un subiect cu adevarat profund, asupra caruia este nevoie de multa reflectie pentru a patrunde in toate cotloanele sale pline de mister. 

Si, in mod sigur, v-am oferit inca un argument forte pentru a mai reveni pe blogul meu. Adica, asa, ca pe blogul meu, informatii de ultima ora, de larg interes, deosebit de captivante, relevante si utile vietii pe pamant, supravietuirii, mai precis, nu cred sa existe pe alte bloguri! Inca n-am abordat subiectul "extraterestrii", dar si cand o sa ma pornesc......!!!   :) 










06.10.2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)