luni, 4 octombrie 2021

Crosetez, deci... exist! Si creez frumos. (4)

 



„Din cand in cand ar trebui sa te intrebi: fac ceea ce fac cu bucurie? Daca in ceea ce faci nu exista bucurie, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti schimbi activitatea. Este suficient sa schimbi modul in care o faci. Sa-ti aduci bucurie in suflet. De multe ori este suficient doar un zambet. Dintr-o data totul devine senin. 

Este mai important lucrul pe care-l faci decat rezultatul pe care-l incerci sa-l obtii prin acesta. Iti amintesti ce zicea Socrate in "Calea luptatorului pasnic"? Drumul nu are neaparat legatura cu perfectiunea victoriei sau cu nu stiu ce repere ale izbanzii absolute ori ale invincibilitatii. 

Trebuie sa inveti sa fii prezent in propria existenta, invata sa fii mai mult constient de sine decat somnambul prin propria viata.” Póka Attila

*

„Esti atat de preocupat ca sa ajungi in viitor incat prezentul se reduce doar la un mijloc de a atinge un anumit scop. Mintea te proiecteaza intr-o situatie imaginara din viitor? O astfel de situatie nu exista. Este doar o iluzie. 

Poti face fata momentului prezent, dar nu poti niciodata face fata viitorului.Toate raspunsurile, resursele necesare vor fi prezente atunci cand vei avea nevoie de ele, nu inainte si nici dupa aceea. 

Multi doar asteapta... sa aiba bani, sa aiba o slujba mai buna, sa aiba o relatie frumoasa, sa creasca copii...adica vor ceva ce se afla in viitor, vor ce nu au... si asteapta intreaga lor viata inainte sa traieasca. Acest lucru reduce mult calitatea vietii.

Tot ce doresti de la viata nu poate veni din viitor, ci din recunostinta pentru plinatatea vietii din momentul prezent.” Póka Attila, 31.08.2021


















Esarfa Boema

Mai multe modele, culori si sugestii de purtare – pe pagina „Esarfa Boema”, aici:

https://web.facebook.com/profile.php?id=100064349161147



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)