luni, 4 octombrie 2021

Culori de octombrie, poem de toamna

 



„Simplul fapt că asculți cu atenție un om care vorbește cu tine este un mod de a-i ridica vibrația, fiindcă acel om se simte auzit.

Simplul fapt că zâmbești unui om când treci pe lângă el și îl saluți privindu-l în ochi este un mod de a-i ridica vibrația, fiindcă acea persoană se simte văzută.

Și asta este la îndemâna noastră, a tuturor.

Nu avem nevoie de daruri/ abilități speciale ca să avem un impact pozitiv asupra celor din jur.”

( Lorie Ladd ) - Traducere : Mihaela Dan

*

Cand cineva iti simte absenta inseamna ca iti apreciaza prezenta. (Liliana Pascanu)

*

"Inca nu este prea tarziu pentru a ne aduce bucuria in realitate si a ne extrage din iluziile virtualului." (Liliana Pascanu)

*

"Nu poți vindeca pe nimeni.

Nu poți face să dispară din interiorul altora frica, mânia, neputința. Nu îi poti salva și nu poți rezolva lucrurile în locul lor. Și dacă insiști prea mult spunându-le ce „trebuie” să facă, ce „e bine” pentru ei, atunci ei își pot pierde propria Cale, care este unică. Înțelege: Calea ta nu este neaparat și Calea lor.

Nu ești tu responsabil pentru durerea din interiorul lor.

Este posibil ca tu să fi făcut sau să fi spus unele lucruri care au făcut să iasă la suprafață durerea care era deja în interiorul lor. Dar nu tu ai creat acea durere și nu ești tu vinovat, chiar dacă ei spun că ești.

Poți să îți asumi responsabilitatea pentru cuvintele și faptele tale, poți regreta niște lucruri care s-au intamplat în trecut, dar nu poți șterge sau modifica ceea ce s-a întâmplat.

Tu nu esti responsabil pentru fericirea altora și nici ei nu sunt responsabili pentru fericirea ta.

Fericirea ta nu poate veni din afara ta. Dacă se întâmplă asta, atunci este o „fericire” care depinde de altcineva - o fericire fragilă, care se va transforma în tristețe, mai devreme sau mai tarziu. Și atunci vei fi prins într-o avalanșă de acuzații și vinovăție, regrete și furie. Fericirea ta nu este o stare/ experiență/ un sentiment pe care ți-l pot oferi altii.

Nu puteți salva pe nimeni și nu puteți fi salvați decât dacă vreți voi să vă salvați."

Text semnat Jeff Foster (www.lifewithoutacentre.com), Traducerea: Mihaela Dan





































































04.10.2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)