marți, 23 iulie 2024

Sepcile si Papornitele la femei, moartea pasiunii

 

Da, stiu, ma arunc direct inainte cu capul intr-un subiect ce va fi extrem de controversat, in conditiile in care 80% din femei practica ceea ce eu voi dezavua in aceasta insemnare.

Cu toate riscurile asumate, voi spune aici tot ce am de spus, caci Cineva trebuie sa spuna si asta.

Ei bine, astazi eu voi fi Cineva. :)))

Asadar, despre parerea mea in ceea ce priveste purtatul sepcilor de catre femei am tot povestit pe blog, si nu doar o data, ci de cate ori am avut contextul potrivit. 

Cititorii mei fideli stiu deja ca sunt impotriva sepcilor purtate de o femeie. 

Sepcile sunt numai pentru sport sau numai pentru barbati. Niciodata pentru femei! Niciodata! Poate doar in copilarie, pana la adolescenta timpurie, fetele isi mai pot permite sapca, insa, dupa parerea mea, nici atunci. Exista palarii si palariute pentru orice varsta!

Sapca distruge feminitatea, alunga orice sensibilitate, orice gingasie, orice aparenta diafana si delicata. Sapca duce femeia direct in masculinitate. Punct.


Astazi, insa, vreau sa aduc in atentia femeilor un alt accesoriu pe care ele n-ar trebui sa-l poarte niciodata si care, daca o fac, s-a dus pe apa sambetei cu feminitatea, delicatetea si gingasia lor.

Este vorba de papornite! :))))

Si aici ma refer la acele genti uriase, cat o zi de post, ca niste saci plini de cartofi, tocmai incarcati din camp si transportati in spinare de colo-colo. :)))

Sunt acele sarsanale imense, burdusite cu de toate, cele in care unele femei isi cara toata camara, toata farmacia, toata bucataria si toata pivnita. Plus lazile de scule ale barbatilor. :)))

Sunt acele "geamantane de umar" in care, daca au nevoie sa caute ceva - doamne fereste! - rascolesc ca dupa Lazar din morti si, pana nu rastoarna tot inafara, nu gasesc. :)))

Sunt acele papornite care, odata agatate de umar, par a fi ca niste prelate agatate de catarg, unde atarna balanganindu-se in toate directiile, umflate de te miri cu ce, si pe care femeia purtatoare este nevoita sa o tina strans cu toata mana, ba chiar cu ambele maini, ca sa ramana acolo, pe umar, sa nu-i alunece sau sa n-o traga si pe ea in jos, cocosand-o sau obligand-o sa-si ridice umarul-cuier, intr-o pozitie caraghioasa, asimetrica, inconfortabila. :)))



De ce? De ce poarta ele o asa hidosenie pe umar? De ce se inhama ele in jugul acesta, al papornitelor de tot felul: de panza, de piele, de musama, de blugi, de rafie, de orice. Papornite pentru toate gusturile si pentru toate anotimpurile! Cu tot felul de briz-briz-uri agatate de ele, cu zdranganele, franjurele, ciucurele, floricele sau jucarele! :)))

Probabil ca se vor oripila la citirea acestui text majoritatea femeilor, caci sunt atat de putine femeile care isi respecta feminitatea si isi fac alegerile potrivite pentru punerea ei in valoare!

Sper ca macar o singura femeie care citeste acest text sa inteleaga si sa-si schimbe alegerile inspre cele care ii evidentiaza feminitatea. Una singura macar! Chiar si cu riscul supararii tuturor celorlalte. Merita! :)

De ce sa faci asemenea alegeri hidoase? Este mai practic sa duci in spate un hangar de obiecte, ca, cine stie, poate iti trebuie? Ok, poarta o papornita, daca asta te satisface. :)))

Dar poate totusi vrei sa ai o aparitie delicata, feminina, echilibrata, cu accesoriile asortate si aliniate unui bun gust elegant si fin! Atunci poarta o poseta de dimensiuni mici sau cel mult medii. 

Pune-ti in poseta strictul necesar, nu-ti trebuie tot dulapul cu cosmetice, nici toata camara cu scule si nici intregul arsenal de coafura/manichiura cand mergi la o plimbare, la un spectacol, intr-o excursie sau intr-o vizita. :)))




De ce sa arati ca un pom de Craciun impopotonat de papornita aia uriasa, in spatele careia nu te mai vezi? De ce? Nu pot pricepe si pace! :)))

Moda? Asa e moda? Ce-mi pasa mie ce e la moda? Daca la moda este sa ma incalt pe strada in cipici, atunci voi iesi pe strada in cipici?  Parca asa se mai numesc papucii aia gen slapi. :)))))

Doamnelor, domnisoarelor, renuntati, va rog eu, la papornitele alea odioase! Sunt dizgratioase! :)))

Aveti nevoie sa mergeti la piata cu ele, ca sa le incarcati cu rosii, castraveti, cartofi si varza? Luati-va niste genti de piata pentru asta. 

Trebuie sa va incapa umbrela, tigarile (cah!! Ptiu-ptiu-ptiu!!!), trusa cu scule si ceva gadgeturi indispensabile? Vine sfarsitul lumii si trebuie sa aveti in spinare tot setul dedicat supravietuirii? :)))

Luati ce va trebuie in alt bagaj, unul special dedicat trasportului lor, nu va rupeti spatele si umarul cu tot felul de papornite jalnice, in care aratati si voi si mai jalnic!

Nu va mai cautati justificari! 

Eu atat am avut de spus. :)))

Mie niciodata nu mi-au placut "sacii aia de cartofi" pe care unele femei ii cara pe umar cu mandrie. Am ales intotdeauna cele mai mici posete pe care le-am gasit, pentru diverse situatii. 










Pentru plimbarile de vara, am preferat posetele mici, gen portofel cu maner, in care sa-mi incapa la limita strictul necesar unei plimbari: telefonul, buletinul, cheile, cel mai mic pachet cu servetele umede si unul cu servetele uscate, cardul si ceva bani cash si, uneori, rujul, alaturi de o oglinda mica, de buzunar. Si, eventual, iarna mai ales, o cutiuta minuscula cu o infima cantitate de crema hidratanta pentru maini.   

Pot duce o astfel de poseta si pe un deget, atat este de usoara, si delicata, si feminina. Se potriveste la orice tip de tinuta, si la sport, si la clasic, si la elegant.

Pentru plimbarile pe timp rece, prefer o poseta de dimensiuni medii. Aici, la munte, unde este un mediu mai degraba sportiv, de drumetie, prefer poseta tip postas, dar relativ mica, aproape cat o carte A5.






Indiferent de vreme, de destinatie sau de evenimentul pentru care va pregatiti, alegeti-va o poseta feminina, delicata, care sa va sublinieze talia, nu o papornita cat roata carului de mare, care sa va acopere cu totul, in spatele careia sa nu va mai vedeti deloc. Pe bune! :)))

Inca ceva: tot in aceeasi categorie cu papornitele intra si acele ghiozdane sau rucsace de dimensiuni mai mici, pe care multe femei le poarta din ce in ce mai des in spinare. Alta monstruozitate!  :))))

Probabil ca doar niste barbari odiosi, care au urat femeile si pe care au vrut sa le cocoseze si mai mult, ar fi putut inventa aceste accesorii abjecte pentru femei: papornitele, rucsacii si sepcile. :)))

Nu vreau sa aprofundez si mai mult subiectul, caci as devia catre niste implicatii care ma revolta si mai mult numai cand ma gandesc la ele. Mai bine ma opresc aici. :)))

Doamnelor, domnisoarelor, luati atitudine! Nu va lasati! :)))

Feminitatea este a voastra! Luptati pentru a v-o apara! :)))

Jos cu sepcile! Jos cu papornitele alea cat casa de pe umar! Jos cu rucsacii din spinare! :)))

Purtati palarii, esarfe, posete delicate, evidentiati-va finetea feminina si evitati la maxim posibil masculinizarea, abrutizarea si transformarea voastra in carausii de serviciu, cocosate sau aplecate intr-o rana, cu un umar mai sus si unul mai jos. Nu mai fiti carausi sau zilieri. :)))

Fiti frumoase, feminine, delicate. 

Fiti Femei. 



“Ii sperii, sigur ca ii sperii. Pentru ca esti prea onesta intr-o epoca in care oamenii se simt atrasi de lingusiri, de cei care ii manipuleaza, de cei care stiu sa faca minciuna sa sune mai dulce decat adevarul.

Adevarul tau este amar pentru cei care nu vor sa guste realitatea, pentru cei care vor confortul minciunii.

Ii sperii, sigur ca ii sperii. Pentru ca stii ce vrei si ce nu, iar ei toti se pierd incercand sa-si dea seama.

Se pierd atat de mult in propria incertitudine, incat ajung sa respinga pe oricine e increzator in sine - s-au obisnuit, pur si simplu, ca oamenii sa nu aiba incredere in ei insisi si acum nu inteleg cum de tu ai. "Atat de puternica?! Fara dependenta de nimic?!"

Ii sperii, sigur ca ii sperii. Pentru ca nu vrei sa joci jocuri in care toti sunt in competitie: competitia manipularilor; jocuri in care toti sunt obsedati sa castige. Jocuri, in care pentru ei, viata inseamna a minti si a manipula: unii ii manipuleaza pe altii si cat timp o fac se simt superiori, apoi, pica in plasa altora mai abili decat ei, cu efecte care le distrug viitorul la care odata visau.

Iar pe langa faptul ca ii sperie ca nu joci, in ochii lor esti deja unul dintre perdanti.

Esti inconjurata de oameni experti in a juca jocul manipularii. Ei nu stiu cum este cealalta fata a monedei si nu vor sa fie iar "incepatori".

Ii inspaimanta ideea de-a invata altceva.

Ii sperii, sigur ca ii sperii. Pentru ca le spui ceea ce nu vor sa auda. S-au obisnuit atat de mult ca oamenii sa le serveasca minciuni, incat a devenit singurul lucru care ii cucereste - crezand doar in imaginea pe care altii si-o creeaza pentru ei, fara sa priveasca dincolo de masca si sa vada cine sunt aceia cu adevarat.

Vorbele tale suna atat de necunoscut pentru ei incat pur si simplu, nu le cred si a le intelege, cu atat mai putin.

Ii sperii, sigur ca ii sperii. Si tu stii asta.

Stii ca sunt deja speriati si cu toate acestea alegi sa nu fii "prudenta", alegi sa le spui adevarul.

Esti imprudenta, incercand cu inima ta sa deschizi inima lor? Poate!

Ei nu stiu ce sa facă cu asemenea emoții. Nu știu sa le faca fata, nu stiu cum sa se descurce cu nimic care le deranjeaza realitatea, rutina, zona lor de confort.

Poate ca inima ta bate mai repede decat a lor si nu te pot ajunge din urma.

Ii sperii, sigur ca ii sperii. Pentru ca nu ai nevoie de ei si asta chiar ii sperie.

Ii sperie sa stie ca poti supravietui fara ei.

Ii sperie sa stie ca nu ii vei astepta.

Ii sperie sa stie ca nu ai nevoie ca ei sa te

protejeze-n-vreun fel si ca n-ai sa permiti sa fii cineva din multime.

Fara sa aiba cea mai mica importanta motivul, tu continua sa-i sperii.

Continua sa-i sperii

cu onestitatea ta,

cu franchetea ta,

cu puterea ta,

cu amabilitatea ta,

cu iubirea ta,

cu inteligenta ta,

cu vorbele tale,

cu ochii tai,

cu privirea ta,

cu zambetul tau,

cu prezenta ta

si cu abilitatea ta de a-i citi.

Continua sa ii "citesti", pana cand gasesti pe cineva la fel de neinfricat ca tine. Cineva care nu se sperie atat de usor, cineva la fel de "infricosator", care la fel ca tine, sperie...”

Sursa: Astra Liz & Mary Leoca























23.07.2024



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)