marți, 16 iulie 2024

Peripetii cu CFR, via Brasov. Salt in Linii de Timp si Dimeniuni Paralele.

 

Edit later, in 17.07.2024: In urma unei sesizari pe care Adrian a facut-o pe mail catre CFR, in care prezenta situatia din tren, cu scopul de a fi luate masurile necesare si a fi evitata pe viitor, vedeti mai jos ce raspuns a primit.

1) 30 de locuri dublate de CFR - Noi nu (mai) apartinem acestui SPATIU.

Azi am avut nevoie sa facem un drum pana la Brasov sa ne rezolvam niste treburi.

Stiam ca urma sa fie una dintre cele mai caniculare zile ale verii, cel putin pentru Brasov, respectiv, se anuntasera 37 grade Celsius, dar, asta era, nu puteam amana. 

Asa ca Adrian a intrat aseara pe internet, pe site-ul CFR-ului, ca sa cumpere biletele de tren, asa cum face mereu cand trebuie sa plecam in calatorie. 

A reusit sa cumpere biletele abia dupa ce s-a chinuit ceva timp pe site-ul ala, care mergea incredibil de greu si cu sincope majore, insa, in cele din urma a primit confirmarea de tranzactie incheiata si asta a fost.

Surpriza a venit abia cand ne-am urcat in tren si ne-am cautat locurile in vagon. Erau ocupate. Dubios!

Dupa ce am confruntat biletele noastre cu cele ale ocupantilor, care veneau tocmai de la Bucuresti pe acele locuri, ne-am dat seama ca fusese o eroare de sistem si ca CFR vanduse locurile de doua ori.

Cand a ajuns la noi si Conductorul trenului, pentru verificarea biletelor, i-am semnalat situatia si asa am aflat ca nu eram singurii in acea postura. Se dublase vanzarea biletelor pentru 30 de locuri!

Din fericire, cele 30 de minute pana la Brasov au trecut repede si usor, si, in ciuda faptului ca pe culoarul acelui vagon erau cei 30 de oameni in picioare, aceia ce erau in plus fata de locurile deja ocupate, racoarea oferita de aerul conditionat din tren a facut calatoria suportabila.

Asadar, aparuse primul semn ca Spatiul acela nu mai era pentru noi. 

Ei stateau jos, intepeniti, noi stateam sus, flexibili. In picioare, adica. 

Urmatoarea miscare? Zborul nostru din spatiul respectiv, asa cum facem mereu cand concluzionam ca acolo nu este pentru noi! 

Deci, Brasov, nu esti pentru noi! :))

Edit later, in 17.07.2024: In urma unei sesizari pe care Adrian a facut-o pe mail catre CFR, in care prezenta situatia din tren, cu scopul de a fi luate masurile necesare si a fi evitata pe viitor, iata ce raspuns a primit:

----- Mesaj redirecționat -----

De la: BileteOnline <bileteonline@cfrcalatori.ro>

Către: 

 Trimis: miercuri, 17 iulie 2024 la 17:36:28 EEST

Subiect: RE: IR1735 / 16 iulie / mai multe bilete pe acelasi loc

Stimate client,

In data de 16.07.2024 a fost o defectiune (datorata unei intreuperi a energiei, de scurta durata) a sistemului de rezervare ce a condus la o emitere defectoasa a legitimatiilor de calatorie.

Acest inconvenient a fost remediat in in cel mai scurt timp posibil si in cazul dumneavoastra a fost suplimentat trenul cu vagonul 20 in care au fost redistribuiti toti calatorii afectati (astfel dvs vi s-a atribuit locurile 65 si 67).

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va asiguram ca CFR Calatori depune toate eforturile pentru asigurarea vanzarii legitimatiilor de calatorie in conditii optime.

Va multumim pentru intelegere.

Cu stima,

CFR Calatori"

In urma acestui raspuns se impun urmatoarele precizari:

- Noi am avut bilet pe ruta Predeal-Brasov. 

- Deci, la Brasov am coborat. Ce rost a mai avut atribuirea de locuri pentru noi (nr. 65 si 67, conform email-ului), in noul vagon atasat in Brasov pentru "remedierea inconvenientului"? 

- In noul vagon atasat la Brasov au fost "redistribuiti toti calatorii afectati", dar oare nu s-a stiut unde a coborat fiecare calator afectat? S-a stiut. Caci fiecare loc vandut era inscris in baza de date cu ruta pentru care fusese platit. In cazul nostru, ce rost a mai avut atribuirea a doua locuri de la Brasov incolo, cand pentru noi Brasovul a fost destinatia finala?

- Din perspectiva noastra, raspunsul este unul formal si tardiv, care nici nu "remediaza incovenientele", nici nu rezolva consecintele "incovenientului". 









2) Curbura spatio-temporala-interdimensionala.

In gara din Brasov, odata ajunsi, am primit si confirmarea.

"This must be The Place".

Acesta trebuie să fie Locul. Spatiul.

Acesta trebuie sa fie Timpul.

Aceasta trebuie sa fie Dimensiunea.

Si, nu, nu era vorba de Brasov, ca si loc in spatiu, per se.

Era vorba de saltul intr-un Spatiu Nou. Intr-un Timp Nou. Si intr-o Dimensiune Noua. Suna a SF? Hmmm...... ;-))))

Curbura spatio-temporala mi s-a revelat abia cand am ajuns Acasa si am devoalat "mesajul". ;-)






3) Te iubesc! Experiente si mai si! The Best Electric Connection - Cea mai bună conexiune electrică.

Dupa ce ne-am rezolvat treburile pe care le aveam de rezolvat in Brasov, ne-am intors in gara. Canicula se simtise inca de dimineata, dar orele pranzului au facut ca aerul Brasovului sa devina irespirabil, inabusitor, fierbinte si ardea.

Nu se putea pune problema de plimbari pe fierbinteala aia. Pur si simplu, mersul pe jos era epuizant, soarele parjolea pielea, iar plamanii nu aveau aer suficient.

Asa ca ne-am gandit ca in gara am putea sa gasim un pic de umbra, racoare si ceva de baut si rontait pana la ora plecarii.

Adrian s-a uitat pe tabela electronica de trenuri sa vada de la ce linie va pleca trenul nostru si a constatat ca acolo era scris Linia 7. Ok, ne-am zis, cumparam ceva bun, apoi mergem pe o banca, pe peron, sa asteptam pana la ora plecarii.

Stand noi acolo, pe o banca de pe peronul 7, am inceput sa observ in jur: trenurile care veneau si plecau, oamenii, ticurile lor, irascibilitatile activate de oboseala indusa de energia garii, a aglomeratiei, a haosului de du-te/vino, a caniculei, istovitoare si extrem de disconfortabila si, in fapt, de "filmele" si "avioanele" pe care fiecare le avea in cap.

Noi ne-am primit mesaje frumoase, pe care ar fi putut oricine sa le primeasca, caci erau la vedere, accesibile oricui, insa nu oricine a fost "pe faza" ca sa le primeasca si sa le inteleaga. 

"Te iubesc!",  "Experiente si mai si!",  "The Best Electric Connection - Cea mai bună conexiune electrică".

Prin iubire se acceseaza "experientele si mai si", adica cele care ofera "Conexiunea cea mai buna". Electrica, adica, Divina.









4) Zgomot, Haos si Oameni obositi sau Liniste, Pace, Vrabii si Porumbei?

Tot fotografiind mediul acela aflat intr-o continua miscare, oameni si trenuri, trenuri si oameni, am constatat diferenta majora intre ce era peste tot in gara si pe peroane, in general, si ce era in imediata noastra apropriere.

Noi eram in Pace si Liniste, in Voie Buna si Acceptare. 

Legea atractiei si a rezonantei si-a spus imediat cuvantul. 

In fata noastra s-au adunat cateva vrabii pofticioase, apoi si cativa porumbei. 

Le-am oferit amandoi firimituri din ce cumparasem si, timp de o jumatate de ora, atentia noastra a fost complet absorbita de bula aceea de realitate linistita, cuminte, in care noi hraneam pasarile, iar ele faceau un fel de front comun, ca un fel de zid de protectie, intre noi si restul lumii, mentinandu-ne conectati la pacea aceea atemporala. 

Dincolo de ele era iuresul si vacarmul garii.

















5) Ora 12:15 sau 13:15?

La un moment dat, verificand ora exacta, mi-a atras atentia o alta anomalie.

Peronul pe care noi stateam pe banca era situat intre doua linii de tren. Intre Linia 6 si Linia 7. 

De-o parte si de alta a unui stalp de sustinere a acoperisului de deasupra peronului erau doua ceasuri. Un ceas pentru Linia 7 (in stanga, din pozitia in care am fotografiat) si un ceas pentru Linia 6 (in dreapta pozei).

Pentru Linia 7, unde noi ne asteptam trenul nostru, ceasul arata 12:15.

Pentru Linia 6, ceasul arata 13:15.

Ceasul de la mana lui Adrian, ora realitatii Prezentului nostru, arata 13:15.

Doua linii de tren diferite, cu doua ceasuri care aratau ore diferite. Doua Linii de Timp diferite pentru Doua Linii de Dimensiuni diferite.

Care era Linia noastra? Care era Timpul nostru? Care era Dimensiunea noastra?

Raspunsul corect ne-a venit cu o confirmare fara echivoc.

Eroarea fusese semnalata chiar de la prima ora a diminetii. Nu mai este corect pentru noi ceea ce este "scris" pentru ceilalti oameni.

Locurile de tren eronate, dublate? Linia 7, eronata? Ora eronata 12:30? Care erau datele corecte?

Imediat, s-a auzit din megafon vocea feminina care facea anuntul in legatura cu Trenul nostru de intoarcere, care urma sa plece din gara Brasov la ora 13:25, de la Linia 5.

Cum? Linia 5? Pe tabloul electronic era scris Linia 7. Deci, Linia 7 era gresita, asa cum gresita era ora ceasului dedicat Liniei 7. Dar nici Linia 6 nu era pentru noi. Iar ora de 13:15 era irelevanta din perspectiva plecarii. Era doar un moment de Prezent care coincidea cu Prezentul nostru. Un nod temporal in care se intersecteaza doua realitati paralele. Atat.

Asadar, Linia 5 era pentru noi. Iar ora corecta era 13:25, exact cea programata in Mersul Trenurilor. In Planul lui Dumnezeu. ;-) 

Deci, abia dupa ce ne-am dedublat fata de realitatea consensuala a lumii, am facut Saltul Dimensional, adica "Experinta si mai si!", care s-a produs exact prin "te iubesc", energia care face "cea mai buna conexiune", fix cu Linia Spatio-Temporala corecta, respectiv, Linia 5 (adica Dimensiunea a 5-a, This must be The Place! -  Acesta trebuie sa fie Locul) la ora corecta 13:25 (prin corolar, This must be The Time - Acesta trebuie sa fie Timpul).

Ati inteles rationamentul? :) 






6) Canicula sau Ploaie? In THE PLACE!

Ca si cum toate acestea nu au fost suficiente, intoarcerea Acasa ne-a oferit o noua dovada a saltului. 

In Brasov canicula facea aproape imposibile relaxarea, confortul, starea de bine. In tren, ne-am urcat fix cu 5 minute inainte de plecare, desi era tras pe linie de aproximativ o jumatate de ora. Dar, pentru ca noi asteptam la Linia 7, n-am stiut ca ala e trenul nostru.

Abia dupa ce a fost anuntat prin megafon, ne-am mutat pe Linia 5 si am urcat in tren.

Care a fost consecinta? Mai exact, avantajul nostru?

In tren, aerul era si mai fierbinte decat afara. Parca intrasem intr-un cuptor. Trenul stationase timp de o jumatate de ora in soarele si arsita pranzului fara aer conditionat pornit. Toti calatorii care s-au urcat de la inceput in acel tren s-au copt, s-au fiert si s-au clocotit. Sau chiar toate deodata.

Noi am suportat aceste conditii inumane de calatorie numai 5 minute, caci, imediat dupa ce s-a pus trenul in miscare, s-a pornit aerul conditionat.

Urcandu-ne in Trenul de pe Linia 5 exact la Timpul corect, adica foarte putin inainte de 13:25, ora plecarii, noi n-am mai trecut prin toate "furcile caudine" ale conditiilor neprielnice prilejuite de stationarea trenului. 

Noi n-am stationat deloc odata cu trenul si nu ne-am chinuit in conditiile realitatii lui.

Noi ne-am vazut de realitatea noastra frumoasa, cu mesaje colorate, cu vrabii si porumbei guresi. In unul din clipuri si in una din poze sper ca ati observat cum unul din porumbei o curta pe una din porumbite, cantandu-i gures de amor, cu gusa umflata. Iubirea noastra in oglinda, in diverse forme. :))

Abia la Timpul potrivit (Divine Timing) ne-am urcat in Trenul corect, de pe Linia corecta, fiind supusi doar unui mic disconfort, dat de inertia schimbarii "mediului", de inertia schimbarii Dimensiunii. Inertia este inerenta schimbarii. 

7) Curat sau imbacsit?

Trenul a plecat din Brasov si, pe masura ce se apropia de Acasa, am observat cum padurea prin care serpuia Linia de Tren incepuse sa fumege. 

Aburi densi si laptosi se ridicau navalnic din padure, ca o ceata alba, din valatuci umezi. Parea ca este fum, ca si cum padurea ardea. Chiar ne-am intrebat ce arde, caci nu ar fi fost de mirare sa fi luat foc ceva din cauza caniculei extreme.

Dar, nu, nu ardea nimic. Tocmai plouase peste padure si, asa cum se intampla mereu la munte, dupa ce ploua, aburi albi se inalta din pamantul incins, printre crengile copacilor, calatorind peste creste, luati de curentii de vant.

Cand am ajuns in gara noastra, de Acasa, a inceput si acolo ploaia. Pana am coborat din tren si ne-am adapostit in cladirea garii, ploaia s-a pornit sa curga in ropote puternice peste oras, navalind in burlane, pe acoperisuri, pe strazi, pe langa rigole, ca un potop purificator, racoritor si eliberator.

Am facut poze si cateva filmulete din care se vede cat de repede s-a transformat mica ploicica intr-un torent puternic care a umplut strazile si intreaga parcare din fata garii cu un fel de lac pluvial fotogenic.

Am asteptat la adapostul garii vreo 10 minute pana cand ploaia s-a linistit si am putut s-o luam spre casa. Din fericire, a fost doar o ploaie zdravana, fara grindina, asa cum am vazut ca s-a intamplat in multe alte zone ale tarii. 

Noi am si uitat cum arata grindina in cei trei ani, de cand ne-am mutat aici, la Predeal. N-am mai vazut grindina de nici nu mai tin minte de cand. Nici in Gradina n-am avut decat o singura data in cei aproape cinci ani cat am locuit acolo, dar si atunci a fost cu boabe de gheata mici, nesemnificative.

A fost foarte amuzata discutia telefonica a cuiva din gara care ii tot explica celui/celei cu care vorbea, repetand redundant si ostentativ, cu accent ardelenesc, cuvantul "ploaie", folosindu-l si pe post de verb: "Aici o fost ploaie mare! Acum nu mai e ploaie mare, e o ploaie mai marunta. Dar o fost ploaie-ploaie si acum nu mai ploaie ase rau, ploaie mai marunt." :)))

Asadar, ploaia a racorit in calea noastra aerul, a purificat, a energizat si ni s-au deschis inainte conditiile prielnice, potrivite, confortabile, cele cu care, de fapt, suntem deja obisnuiti. Cele aferente Locului corect, Liniei corecte, la Timpul stabilit.

Aceasta poveste a fost ca un Curs de spiritualitate aplicata. :)) Si are un si talc pe care nu-l voi dezvalui aici si acum. 

Aici si Acum, adica de la Linia 5, in Timpul stabilit. ;-) 

The Place with the best Connection. Locul cu cea mai buna Conexiune.




























Predeal ora 7.30 - 17 grade. 
Maxima zilei, prognozata - 29 grade: 

Brasov ora 12.43 - 32 grade. 
Maxima zilei, prognozata - 37 grade: 

Brasov ora 15.34 - 32 grade. 
Maxima zilei, prognozata - 37grade:

Predeal ora 15.33 - 22 grade. 
Maxima zilei, prognozata - 29 grade, plafon probabil neatins, datorita ploii si furtunii din jurul orei 15:00, cand am ajuns noi in gara Predeal, care a racorit muntele:




16.07.2024


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)