vineri, 19 iulie 2024

Omleta cu cartofi dulci si branza + salata de rosii, castraveti si ceapa verde

 

Dupa aproape doua saptamani de canicula intensa, cu temperaturi de pana la 29 de grade aici, la munte, la peste 1100 m altitudine, in sfarsit s-a mai racorit. 

Acum, dimineata este soare si frumos, apoi, dupa pranz, treptat, se aduna norii, ploua scurt, curata si racoreste aerul de arsita, apoi se insenineaza iar spre apus.

Noptile au revenit iar la temperaturile normale, din punctul nostru de vedere, adica pe la 9-10 grade, nu cat fusesera in perioada caniculara, intre 12-13 grade Celsius. 

Da, stiu cum suna aceste cifre in ochii unui bucurestean care a trecut prin 40-41 grade ziua si prin 24-25 grade noaptea. :)))

Azi norii s-au adunat un pic mai devreme de pranz si chiar ne-a stropit un pic in timpul plimbarii noastre, de am fost nevoiti sa ne adapostim la streasina intrarii unui bloc pana s-a oprit si ne-am putut continua drumul. 

Plecasem de acasa amandoi ca doua floricele colorate, in pantaloni scurti si tricouri, asa cum am plecat in toata aceasta perioada fierbinte, iar de existenta umbrelei uitasem cu desavarsire. :))














In continuare, asa cum spune si titlul acestei insemnari, o sa va puteti delecta vizual cu cea mai delicioasa si rapida reteta din cate exista pentru o masa de pranz estivala. 

Nu va ia mai mult de o ora sa o preparati, cu tot cu cele un milion de poze demonstrative, cu tot cu pregatirea mezanplasului si servitul. Plus cafeaua si pepenele de la final. :)))))

Acestea fiind spuse, voi incheia aici acest lung periplu printre pozele adunate in arhiva in ultimul timp, poze pentru care n-am avut pana acum timp suficient sa-mi dedic, ca sa le fi pus pe blog la vremea lor.

Chiar daca au venit cu ceva intarziere, cred ca sunt o sursa interesanta de inspiratie pentru unii, o sursa foarte umoristica pentru altii si, desigur, pentru carcotasi, o sursa bogata pentru "barfa zilei". 

Dar, ce ne pasa noua de barfe? Daca nu ne-ar mai barfi nimeni ce-ar insemna? S-ar plictisi oamenii! N-ar fi pacat de ei si de viata lor? :)))

Asa, noi macar ii scoatem din rutina, le dam o motivatie sa zambeasca, ii stimulam cumva intr-o directie, ii scoatem din stagnarea aia in care unii chiar mucegaiesc. :))))








































































































20.07.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)