vineri, 1 aprilie 2022

De 1 Aprilie m-am asortat cu brandusele de primavara

 



Azi am avut in plan sa ne plimbam pe langa curtea aceea despre care v-am povestit ieri, cea care are un covor mare de ghiocei, ca sa-i fotografiez si sa vi-i arat. Insa Adrian a avut o idee noua. Sa mergem la Trei Brazi, si apoi in plimbare spre Poiana Secuilor. Asa ca am pornit intr-acolo.

Schimbarea asta de plan m-a cam prins nepregatita in privinta telefonului. Nu a fost incarcat suficient de mult, asa ca nu mi-a permis sa-i activez si sa folosesc blitzul din dotare. 

Deci, dupa cum veti putea constata din pozele de mai jos, ele n-au iesit tocmai luminoase, mai ales ca si cerul a fost inca de dimineata inorat, acoperit bine, fara nici un soare la vedere. 

No problem, lipsa soarelui nu ne deranjeaza pentru plimbare, insa pentru poze ar fi fost cazul sa fie macar blitzul disponibil. N-a fost. :)))))

Padurea inca mai are urme fine de zapada, pe ici pe colo, dar vor disparea si acestea intr-o zi sau doua. Insa, au rasarit brandusele!!!! Nu sunt inca prea multe, dar destule cat sa ne bucuram privirile cu frumusetea lor liliachie pictand tabloul acela sters, sepia, de iarba arsa de gerurile iernii si de covorul de zapada ce a acoperit-o cam de vreo patru luni incoace.

Azi au fost 14 grade afara, deci foarte placut, fara vant, numai bine pentru o plimbare lunga spre Poiana Secuilor.

Am fost numai noi doi pe drum, noi doi singuri pe tot muntele ala,  numai noi doi singuri in mijloc de padure, singuri pe drum, noi doi sub cerul intins deasupra culmilor impadurite, cu brazi inalti, ale caror crengi frematau a primavara montana. Doar la un moment dat a aparut un grup de cativa tineri, care s-a indreptat grabit spre cabana. In rest.... noi si primavara! 

Am facut si doua filmulete in care am incercat sa surprind cantecul minunat al pasarelelor padurii, care se auzeau gurese din toate directiile, fericite si ele ca a venit primavara. 

Fiind singuri pe traseu, am facut o multime de poze, chiar multe, multe, chiar daca nu toate au iesit perfecte.

Si daca o sa vi se para ca am facut prea multe selfie-uri.... ei bine, vi se pare! :))))
Nu uitati ca azi este 1 Aprilie si nimic din ceea ce pare nu este adevarat. :)))))

Pe de alta parte, daca e sa va spun chiar adevarul si numai adevarul, trebuie sa stiti ca nici pe departe ceea ce vedeti aici nu sunt multe. 

Nici nu stiti cate sunt cele pe care le-am dat deoparte, din diferite motive legate de fotogenie, de lumina, mezamplas, degete personale aparute in cadru, care imi obturau self-creatia fotografica, si altele. Dar, ma rog, sa nu intram chiar in toate detaliiile. :)))))

Asadar, muntele incepe sa imbrace haine de primavara! A inceput cu mov de branduse inflorite si va continua treptat si cu verde crud de iarba, muguri de pomi si cetina proaspata.




































































































01.04.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)