miercuri, 13 aprilie 2022

Vremea insorita ne imbie la vanatoare.... pardon, la plimbare!

 


Gata, acum sigur am scapat de iarna! Sigur, sigur! Fara nici o indoiala! Punem pariu! Pune cineva pariu?!

Ieri si alaltaieri a avut loc ultima confruntare intre cele doua surori, iarna si primavara. Fiecare a aruncat in ring ce-a avut. 

Iarna a dat cu ninsoare si vant, cu vijelie si nori intunecati, cu zapada decorativa in toti pomii, si cu rochie alba, dantelata peste paduri. Credea ca asta i-a adus castig de cauza si ca urma sa mai stea pe-aici inca o vreme. 

Totusi, primavara a avut ultimul cuvant! Mai ales ca a avut si un aliat puternic, important, cu drept de veto decisiv: soarele!

Soarele a topit zapada (doar pe partiile de schi a mai ramas un pic, dar nu pentru multa vreme), a uscat gazonul si a facut sa dispara rochiile albe, dantelate, de peste tot, a topit florile de zapada de pe crengile pomilor, ale brazilor si de pe acoperisuri, caci toate inflorisera in petale de zapada pe timpul confruntarii. Tot soarele a urcat si gradele in termometru, a risipit toti norii, si a inseninat albastrul cerului primavaratic.

Acum, ca s-a stabilit castigatoarea urmatorului sezon, putem si noi doi sa ne intram in drepturi depline asupra plimbarilor primavaratice. 






















Noi, cu plimbarea, altii cu... vanatoarea.

Este vorba despre Pisica Precupeata! Pisica harnicuta. Am adunat o intreaga colectie de fotografii cu ea in timpul zilei de ieri si de azi, zile care au marcat, si in cazul ei, inceputul unei noi etape in viata ei de felina - respectiv, vanatoarea de primavara. 

Este deja cu ochii in toate directiile, foarte vigilenta, tresare la fiecare miscare, la fiecare adiere de vant, la fiecare aripa de zburatoare de prin pomii din jur sau din iarba in curs de regenerare. Si, desigur, nu se da in laturi de la a-si mentine vigilenta si in fata posibilelor prazi ce i-ar putea parveni de pe la ferestre sau de prin pungile de cumparaturi ale predelenilor sau turistilor care se lasa impresionati de frumoasa pisica.

Veti putea viziona si doua filmulete pe care le-am facut azi cu aceasta Pisica Precupeata in plin act de vanatoare, fix in fata blocului nostru.























































































13.04.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)