luni, 21 martie 2022

Zdreanta in inspectie de teritorii libere, neatacate, neocupate

 

Inainte de orice, vreau sa precizez ca Bubu este, in aceste poze, under-cover. Sub acoperire, da. 

Precum stiti, ea este o talentata actrita si, asa cum este acum la moda sa fii "actor mic intr-un rol mare", si Ema noastra s-a hotarat sa fie si ea "actor mic intr-un rol mare". Asa ca, din toata dramaturgia nationala si internationala din care avea de ales un "rol mare", ea l-a ales pe.... Zdreanta. "Cel flocos si fioros". E mare? E. Atunci Zdreanta ramane.

Va anuntam noi cand renunta la rolul acesta "mare" si trece si ea la portofoliul ei de roluri importante, cele care au consacrat-o, respectiv, de Printesa, Principessa, Primadona. 

Deocamdata, ne-a spus ca asta e rolul vietii ei si, ca sa invete sa-l joace cat mai bine, trebuie sa intre in pielea personajului, la propriu, asa cum fac marii actori. Sau... micii actori? Cica, altfel, cum sa invete despre "rolurile mari" ale "actorilor mici"?

In concluzie, veti vedea in continuare un "Zdreanta cel cu ochii de faianta" plecat in inspectie pe domeniile sale. Alti "actori mici in roluri mari" au alte teritorii, mult mai vaste si mai controversate, pe care au pus ochii unii "dulai" si vor sa si le asimileze, cica scena aia e scena lor, iar daca actorul vrea sa mai joace vreodata ceva, ar fi bine sa renunte la "rolul cel mare". 

Ema nu vrea cu nici un chip sa renunte la "rolul ei mare", Abia ce si-a produs machiajul perfect, deghizarea impecabila, costumatia potrivita cu rolul, sub care nimeni nu poate ghici cine se ascunde. Nope, chiar nimeni. 

Asadar, Zdreanta cel Mare in actiune!











- Nu-i asa, mami, ca-mi joc rolul asta mare foarte bine?
- Da, Bubu, asa e. Nimeni nu te-ar recunoaste. Esti foarte.... fioroasa!
- Daaa?  Chiar sunt? N-as fi crezut ca mi-am intrat in rol atat de bine, atat de repede. Pot sa si marai, daca vreau, sa stii.
- Sunt sigura ca poti, Bubu.
- Hai, sa nu pierdem timpul, sa pornim in inspectie! Asadar.... zapada este curatata de pe carosabil..... aici mai trebuie lucrat un pic.... te rog sa iei legatura cu recuziterul.... avem nevoie de un utilaj sa elibereze scena aici.... noteaza, mami!
- Bine, sa traiti, notez....
- Dincoace vad ca a inceput sa se topeasca si curge siroaie, la vale... cine o fi de vina pentru asta, mami, cine?
- Soarele, Ema. Vine primavara si....
- Lasa, lasa primavara. Nu mai visa, mami. Fii pragmatica. Traieste in prezent. Ce vezi tu acum, aici, in prezent?
- .... aaaa...... zapada.... soare..... cer senin, albastru-turqois, pasarele care canta in pomi, pitigoi multi.... un inceput de primavara!
- Mami, imi strici rolul! Eu sunt Zdreanta acum! Deci, ce vede Zdreanta? Pune-te in pielea personajului!
- Eu nu pot sa fac asta atat de bine ca tine, Ema. Tu esti actrita-maestra!
- Asa e. Sa-ti spun eu. Noi vedem acum.... urme de pisici in zapada!!!! Bingo!!!!
- Ah, nuuuuu......!!!
- Ba da!!! Sunt o multime de urme de pisici!!! Trebuie sa le alergam, mami, trebuie neaparat! Un Zdreanta adevarat alearga toate pisicile care au intrat pe teritoriul lui!
- Bubu, s-ar putea sa fie si niste urme de dulai mari si fiorosi pe aici..... Cu astia nu-i bine sa te pui.... au colti, gheare, manipuleaza opinia publica, nu poti sti ce se poate intampla... Poti, in schimb, sa te faci ca marai un pic, sa te faci ca-i sperii.... ca o replica de scena, intelegi....? Ei stiu ca tu esti doar o actrita sub acoperire, pe ei nu-i poti pacali.....
- Ei, nu pot! Ba pot! La cat de mare si fioroasa sunt eu acum....... dar, asa e, numai Zdreanta stie ce-a fost in sufletul lui cand a fost prins cu "rata-n gura si cu ou-n buzunar"..... Asadar, ce strategie aplicam, mami?
- Propun sa.....
- Lasa, ca tot eu stiu cel mai bine. Doar eu il joc pe Zdreanta, nu tu. Eu sunt cu initiativa.














- Uite, propun, pentru inceput, sa gustam putin din zapada asta. 
- Asta face parte din strategie....?
- Nuuu....!! of, mami, prea ai luat totul in serios! Face parte din distractie! Ia, mananca si tu putin din zapada asta. Sa ne distram si noi putin, nu doar munca, munca si iar munca!
- Nu, multummesc. Eu nu sunt Zdreanta.
- Hai, mami, ca esti comica. Ce, numai Zdreanta mananca zapada? Toti copiii fac asta!
- Ok, mai bine sa ne continuam inspectia, Ema.
- Ok, mergi tu inainte. Ba nu, eu merg inainte. Eu sunt sefa.













- Oare chiar vine primavara, mami?

- Sper ca da, Bubu. De ce ma intrebi?

- As vrea sa trec si eu la tinuta estivala. Asa de tare m-am saturat de cojoacele astea de Zdreanta! Stii, zilele trecute l-am vazut pe Harap-Alb. Iar el era deja in tinuta lui estivala. Vreau si eu asa.

- Bine, fetita, rezolvam imediat ce se mai incalzeste un pic. Altfel o sa fii nevoita sa joci rolul "Frumoasei din padurea adormita"......

- Adica?

- Adica vei ingheta de frig, Ema. Nu cred ca vrei asta....

- Ok. Trebuie sa urmarim prognoza meteo. Cand vom scapa de temperaturile negative de noapte, renunt si eu la deghizarea in costumul lui Zdreanta, ok? 

- Pai.... numai costumul e de tine.... in rest, te pierd prin zapada....  :))))
























- Mami, stai sa inspectez putin si frunzele astea uscate.... Trebuie sa le numar, sa vad daca sunt toate....
- Sunt toate, Bubu! Cine crezi ca ar lua din frunzele tale?
- Nu stiu! N-ai vazut ca, in ziua de azi, nu mai poti fi sigur daca mai ai acces la proprietatile tale si daca sunt toate? Cica umbla unii dulai pe aici, care revendica frunze, mami! Nu-i de gluma....
- ........???
- Si, daca tot suntem aici, sa inspectam si containerul care adaposteste "masa" ursilor!
- Pubelele de gunoi, adica....
- Da, asa. Ei vin aici si vor sa serveasca masa, iar unii nu-i lasa. Trebuie sa le deschidem usa, mami...
- Nu, Ema, ursii trebuie dezvatati sa serveasca masa aici, de aceea li se blocheaza accesul.....
- Dar daca au si ei puisori, mami...? Daca le este foame...? Vor iesi in curand din hibernare! Daca nu gasesc nimic de mancare in perioada asta, fiind inca atata zapada peste tot...? Trebuie sa urgentam cu venirea primaverii, mami! Neaparat! Nu-i de gluma!
- De acord, Bubu, sa urgentam! Cum facem asta?
- Stai sa ma urc pe banca, sa amusinez un pic in vazduh, sa-mi dau seama cat de departe e primavara aia, de se lasa atat de asteptata..... ahaaa.... e bine, in cateva zile va fi aici.... e bine... Stii ceva, mami, am vorbit de mancare si mi-am dat seama ca imi cam este foame.... zapada asta nu prea tine de foame... hai acasa!

















- Ah, ce bune sunt boabele astea, mami! Ah, ce delicioase suuuunt! Mult mai bune decat "cu rata-n gura si cu ou-n buzunar"! Desi, stii, un ou cred ca mi-ar placea si mie...!
- Ai mancat ou saptamana trecuta, Ema. Acum, boabe.
- Bine, ok, sunt bune si boabele! Vai, cat de bune sunt! Ah, sunt nemaipomenite, mami! Gusta si tu din boabele mele, hai, ca nu ma supar....
- Nu, multumesc.... eu am apa plata cu lamaie, Ema....




- Ce bine ca am terminat inspectia la timp, mami! Am avut parte de o zi minunata, insorita si senina! Si m-am asortat azi cu cerul! Ai vazut ca cerul a avut culoarea hainutei mele?

- Asa e, Bubu... a fost foarte frumos azi! Uite, acum au aparut niste norisori.... raze de norisori... astia nu-s nori adevarati, Bubu....

- Nuuuu..... ??? Dar de care sunt? 

- Sunt nori under-cover. Sub acoperire. Cam cum esti tu acum, imbracata in costumul lui Zdreanta. Ei au imbracat haine de nori....

- Ei...? care...ei...?

- Lasa, ca despre asta vorbim alta data. 






Edit later, la ora 20:41
Cred ca Emei i s-au activat abilitatile premonitorii, altfel nu-mi explic. :) 
Nici n-a pomenit ea bine de ursi, si cand tocmai se ingrijora mai tare ca vor iesi din hibernare si ca vor fi si pui flamanzi, care vor dori sa manance, iata ca asta s-a si intamplat.
Tocmai am primit o notificare de avertizare de ursi pe telefon, care ne anunta prezenta in apropiere a unei ursoaice cu trei pui! 
Asa cevaaa.....





21.03.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)