miercuri, 9 martie 2022

De 8 Martie, ne scuzati, dar noi am sarbatorit Ziua Femeii.

 


Nici nu stiu cand a trecut  8 Martie, Ziua Femeii, si nici cand a trecut 9 Martie, Ziua Mucenicilor. 

De ce? Pentru ca noi nu ne-am mai oprit din sarbatorit incepand cu 11-12-13-14 Februarie, dinainte de Valentine's Day! 

Dupa cum stiti, noi sarbatorim cu trei zile inainte si inca trei zile dupa, dar, fiind atat de multe de sarbatorit in perioada asta, ne-am cam incurcat in socoteli si ne-am zis ca, oricum, de ce sa ne oprim? S-o tinem tot intr-o sarbatoare pana dupa sfarsitul lunii martie, cand si atunci avem ceva important de sarbatorit. Este modul nostru subtil de a echilibra o balanta.....

Da, da, tocmai, pentru ca stim ca lumea fierbe si o alta tara arde! Ca Putin a luat-o razna, ca altii au inebunit si ei de tot. Pai, nah, ce sa facem si noi acum? Sa plangem? Sa privim disperati peste granita? Sa stam cu frica in san? Nici vorba! Sa sarbatorim si sa ne vedem de-ale noastre.

In paralel, sa constientizam adevarul momentului, sa intelegem ce este de inteles si sa ramanem in decizie ferma de echilibru, detasare si neutralitate fata de toate jocurile politice, sanitare, financiare, militare, strategice, de ocupare si control, fata de toate povestile induse si fluturate in vant, de forma, de ochii populatiilor pamantului, asa cum scuturi o sperietoare de ciori, ca sa sperii ciorile. 

Doar asa ne putem mentine in putere, in independenta si in integritate (personala, ca om, ca familie, ca tara, ca popor, ca umanitate, ca planeta). 

Sa nu uitam cum au facut "ei" de doi ani incoace cu un alt subiect, acela care a starnit vrajba multa, care a impartit oamenii in doua tabere, pro si contra, care a aruncat in deznadejde si in separare pe multi. Caci multi nu au crezut Adevarul de la inceput, l-au etichetat ca fiind "conspirationism", dar, iata, el a iesit acum la lumina ca fiind Adevarul si numai Adevarul. Iar multi inca nu vor sa-l creada, desi dovezile sunt oferite acum chiar de catre cei care le-au ascuns intentionat de la inceput.  

Zilele acestea, din nou, "ei" vin cu tot felul de alte minciuni subversive, cu inducerea fricii si cu amenintari!

Trebuie sa se inteleaga ca exista o agenda, un "circ", un joc al "sefilor" lumii, al acelora ascunsi, nestiuti, necunoscuti. Cine nu intelege si intra in jocul lor, vor intra si pe fagasul consecintelor. 

Asadar, pas! Sa stam in echilibru si sa nu permitem sa fim atrasi in circul lor. 

E o vorba, care mie imi place tare mult, pe care am preluat-o in urma cu vreo trei-patru ani de la o fosta prietena de pe facebook, si care spunea asa: "Nu-i circul meu, nu-s maimutele mele." (Am folosit  aceasta sintagma pentru prima oara aici, pe blog, in 18 decembrie 2018, cand am precizat si sursa ei, DNK- puteti vedea aici "Povestea "Pasilor" care au ajuns la mine").

Asta nu inseamna nepasare la ceea ce se intampla, ci neasumarea povestii lor. Daca altii isi asuma povestea, automat o vor trai. 

Da, evident, vor genera consecinte care ne pot afecta si pe noi intr-un anumit nivel. Va trebui sa facem fata acestor consecinte. Dar numai de pe pozitie de neutralitate, de detasare, de neimplicare in jocul de pe scena. Ca spectatori. 

Cad actorii? Ii luam si ii ducem la spital. Lesina sufleurul? Ii dam cu otet pe la nas. Sare vreun figurant de pe scena cu arma in mana catre spectatori? Este dezarmat si trimis inapoi acasa, cu penalizare la salariu. Cam asa. Nu-i blamam, nu-i atacam, nu-i ranim. 

Ei sunt doar niste actori care au de jucat un rol. Este rolul lor, ei au vrut sa-l joace. Nu este rolul nostru! Cine intra in joc si devine actor in aceasta sceneta, poate ajunge in situatiile de mai jus: sa cada de pe scena, sa lesine, sa fie imobilizat, sa fie dat afara din ecuatie. 

Cine ramane doar spectator detasat si neutru, intelegand cum se joaca jocul si asteptand momentul optim pentru a aplauda, ovationa sau a parasi sala de spectacol, dupa caz, va mai putea sa fie si alta data spectator. Pentru ca, asta e, aceasta lume este un intreg circ, condus din umbra de niste "oameni cu masti", care manevreaza niste "marionete", ce sunt precum niste maimute bine dresate, dependente de circarii lor. 

Suntem noi, spectatorii, proprietarii circului? Suntem noi, spectatorii, proprietarii maimutelor? Nu.

Cand "circul" isi termina "jocul", isi ia "maimutele", le baga in custi, si pleaca mai departe. Nu este circul nostru si nici maimutele noastre. 

"Maimutele" lor au tot interesul sa instige spectatorii sa intre in joc. Ele vor primi, astfel, "aplauze", "hrana", ceva mai multe ore de asa-zisa libertate, in afara custii. Vor primi, poate, si ceva cuvinte de apreciere de la dresorii lor. 

Cand o marioneta umple buzunarul circarului, ea este considerata o marioneta "de succes". Multe marionete sunt considerate "de succes" in aceasta perioada. 

Totusi, nu sunt marionetele noastre, nu sunt maimutele noastre, nu este circul nostru. Caci nu buzunarul nostru (al tarii, al poporului) se umple in urma circului declansat, ci al lor! Oricat am aplauda, oricate elogii le-am aduce "maimutelor", oricat de capabile si "de succes" le-am considera. Asa cum s-a intamplat in acesti doi ani de circ "pandemic". Cat de multi i-au aplaudat pe acesti circari in acesti doi ani! Cat de multi i-au crezut si au acceptat rolul in acel joc "de-a pandemia"!

Din pacate, foarte multi oameni au intrat in jocul lor, in circul lor... Au cazut victime ale "actorilor-maimute-marionete" si ale "circarilor-dresori-sefi din umbra"... S-a consumat o karma.... s-au consumat niste energii.... s-au stins niste tensiuni.... s-au finalizat niste rafuieli.... s-au umplut niste buzunare si s-au golit altele.... "ei" si-au bifat agenda profitului, iar cei multi au crezut ca asa sunt salvati....

Acum, in aceasta perioada, intre 24 februarie, Dragobete, ziua Iubirii, si 8 martie, Ziua Femeii, tot o Zi a Iubirii, s-a jucat un alt joc, un alt circ, cu alte (sau cu aceleasi) maimute, dar in mod sigur cu aceiasi proprietari de circ. 

Cine vrea sa intre in acest nou joc si sa intre pe scena... nu va trai prea roz... circul acesta nu e deloc roz.... si, automat, va prelua din karma "maimutelor" de pe scena. 

Doar ca spectator neutru, detasat si echilibrat, intelept si ferm, ai liber arbitru sa alegi: aplauzi la final sau pleci din sala, daca nu iti place jocul. Caci nu  e "circul" tau si nu sunt "maimutele" tale, deci nu preiei nici o karma si nu te supui regulilor acelui joc-circ.

De-abia de acum inainte vom vedea cine-ce are, cine-ce preia, cine-pentru-cine e maimuta, in al cui circ joaca, si cine-cui impune regulile. 

Grozav text pentru 8 Martie, nu-i asa? :)))

Sa  revin la oile noastre. Pardon, la florile noastre. La florile mele, primite de 8 Martie de la Adrian! Si la inimioara aparuta in cafeaua mea de dimineata! Caci 8 Martie este tot o Zi a Iubirii, ca si Dragobetele. ;-) 

Asadar, dupa 8 zile de nins continuu, intre 28 februarie si 7 martie, iata ca in dimineata lui 8 martie a aparut soarele! 

Asa ca ne-am baut repede licorile de dimineata, am ciugulit repede o parte din bunatatile si dulciurelele pregatite pentru a sarbatori aceasta zi (a Femeii, desigur, nu ziua de marti, asa cum au crezut unii ca este, si nici incheierea nu-stiu-carei-pandemii), si am iesit afara, la plimbare, in soare, cu intentia de a inspecta din nou grosimea stratului de zapada adunata in atatea zile de ninsoare in Predeal. 

Inainte de a iesi, am facut cateva poze si cu buchetul de anemone pe care Adrian mi l-a oferit de 1 Martie, care intre timp s-au deschis spectaculos, si care, dupa o saptamana, inca arata frumoase si proaspete. 















































Si nici nu ne-am intors noi bine de la plimbarea insorita si placuta, dupa care ne pregateam de masa de pranz, masa de sarbatoare, desigur, asa cum facem noi mereu, cand.... ce credeti ca s-a intamplat? 

Dinspre nord, dinspre Brasov, s-a coborat asa... o pacla cetoasa, alburie, laptoasa... cerul intreg a fost acoperit, soarele a disparut ca si cum nici n-ar fi fost... si s-a pornit din nou o asa ninsoare bogata, de parca n-ar fi nins de un an intreg deloc, si brusc s-au rupt zagazurile cerurilor, pravalind peste statiune tot noianul de zapada adunat! 

Mai pe scurt, da, s-a pornit din nou ninsoarea bogata si deasa, ca-n povesti! 

Deci, sa notam in contabilitate, pe 8 martie a fost a 9-a zi consecutiva de ninsoare. Ati notat?

Am zis bine, ca-n povesti, nu-i asa? Parca asa ninge in povesti..... :) 















09.03.2022


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)