joi, 3 martie 2022

Ninge de patru zile in continuu

 


Ninge de patru zile in continuu, fara pauza. Deja, cand iesim sa ne plimbam, mergem prin troiene de zapada, la propriu. Plugurile trec chiar si de doua ori pe zi pe strada noastra si curata zapada. Dupa o jumatate de ora nici nu se cunoaste....

Priviti ninsoarea si plimbarea de dimineata! Ningea bine de tot cand am facut toate aceste poze! 

Toti stalpii gardurilor au caciuli de zapada! A nins in aceste zile foarte linistit, fin, fara vant, asa ca brazii si toti pomii s-au incarcat de alb pufos si delicat. 

Din fericire, nu e ger, e foarte placut de plimbare, de joaca afara, de facut oameni de zapada, de dat cu saniuta, cu schiurile! E mi-nu-nat!!!





































































































































Ninsoarea de dupa amiaza este la fel de bogata. 
Inserarea se lasa usor peste statiune. 

Pentru ca nu este ger, turturii cresc vazand cu ochii... felinarele se aprind, luminand galben-portocaliu peste covorul alb, de zapada.

Pe partia de schi inca se mai vad turisti bucurandu-se de aceasta zapada pufoasa, excelenta pentru acest sport de iarna. 

Eu, seara, la geam, nu ma mai satur de facut poze..... si inca ninge... si ninge... si ningeeee......!!!!!! Din cerul noptii cad fulgi mari de zapada, ca fulgii de gasca.... Nici fotografiile si nici camera de filmat nu pot reda frumusetea asta de poveste...!

Urmeaza o plimbare in intunericul noptii, la lumina felinarelor si in scartait de zapada sub pasii nostri.... 

PS. Aici puteti vedea online, in timp real, pe camera web, imagini din Predeal, partia de schi Clabucet Sosire, Centrul statiunii, DN1















































03.03.2022

4 comentarii:

  1. Vai Liliana, tu ai furat o căciulă de pe un gard !!! Ț... Ț... Ț... !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha.....!!!! Exact asa am gandit si eu, Cristiana, cand m-am uitat la poze!!! :)))))

      Ștergere
  2. Câtă pace găsesc eu aici, cu tine, cu voi, mereu... Când nu mai pot suporta imaginile de la TV (măcar atât să fiu solidară cu copiii și bătrânii de la granițe...) îmi bag nasul din nou pe aici... știi... cum făceam cu Grădina, pe vremuri... voi sunteți în orice timpuri alinarea mea. Mai ales că am înmormântat-o pe sora mamei și mă lupt acum cu o birocrație înspământătoare (și nu am terminat, o să mai lupt cam încă o lună)... Dar pentru mine e frumos în Predeal - la Brașov, unde sunt prietenii mei, a nins un picuț, așa, ca să nu uite ei că a fost iarnă!!! și la noi la fel, a nins într-o noapte, dimineața zăpada s-a ascuns repejor, în razele soarelui de dimineață !!!
    Vă îmbrățișez cu mult mult mult drag și recunoștință !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, imi pare rau, Cristiana, condoleante...... sper sa rezolvi cu bine toate formalitatile..... Pe aici, da, ninge tot timpul. Deja azi a fost a 5-a zi de nins continuu. Am facut alte poze si alte filmulete, dar pare redundant sa pun aceleasi imagini mereu si mereu, cu zapada zi de zi. Am vazut ca a nins si in Bucuresti intr-o noapte, poate maine ajunge norul cu zapada din nou pe acolo, caci asta de azi a fost impresionant! M-am mai uitat pe camerele web de pe internet si la alte statiuni de pe Valea Prahovei, dar niciunde nu a cazut atatat zapada ca in Predeal. Este foarte frumos aici, intradevar! La Brasov este cam ca la Bucuresti, doar a fulguit razlet, dar nu s-a depus. Eu ma uit pe geam si parca nu-mi vine sa cred ca suntem martorii unei astfel de ierni frumoase, cu atat de multa zapada si cu ninsoare continua, deasa, bogata, ca in povesti. Veneam in concedii anii trecuti doar cateva zile si atunci ni se parea de vis, dar acum ce sa mai spunem, locuind in acest vis minunat, cu toata aceasta zapada in jur si sub pasii nostri zi de zi? Spunem doar un recunoscator "Multumim, Doamne." Si stam linistiti in bula noastra, in micul nostru univers, unde e bine. Stim de toate cate se intampla in lume.... facem si noi ce putem, ce stim, pentru a influenta energetic in bine... cat de cat... De aceea pe acest blog nu vorbesc despre politica, religie, sisteme de sanatate, influente globale... in fine, din acestea.... Pastrez aici o mica oaza de frumusete si bucurie, atat cat pot... pentru cine mai are nevoie de aceste valori. Si, din fericire, mai sunt oameni care evita sa ia contact cu tragediile lumiii si se refugiaza in locuri unde isi incarca bateriile cu liniste si echilibru. Daca pot oferi asta aici, pe blog, eu sunt multumita. Te imbratisam, Cristiana! Doamne, cat am scris!!!! O sa iau acest comentariu si o sa fac o postare din el. :)))) Te pupam!

      Ștergere

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)