duminică, 27 martie 2022

Dulceata din melcisori din coji de portocale - tura a 5-a

 


Am zis eu ca nu mai fac, dar tot am mai facut. 

Din cojile de la 6 portocale mi-a iesit un borcan mare de melcisori in dulceata. Super! 

Mi-am zis ca, daca tot se mai vede un pic de zapada pe-afara, pot spune ca inca sunt semne de iarna, deci, ca dulceata asta inca se mai asorteaza cu vremea... cu vremurile.... 

Altfel n-as mai fi facut-o. Adica, sa fi fost primavara instalata definitiv, fara nici o scama de zapada si cu ceva verde crud in jur, sigur n-as mai fi facut-o! 

Oricum, ma bucur ca am facut-o! Miroase a prajituri!
























Despre zapada.... cum spuneam, asta mai e. Maine-poimaine nu va mai fi. 

Sunt curioasa in cat timp se va inverzi pajistea din fata blocului nostru, dupa ce se va topi tot covorul alb, de nea, care s-a asternut incepand de pe la inceputul lui decembrie anul trecut, a doua zi dupa Sf. Nicolae. 

Au trecut patru luni in care a nins foarte des, uneori chiar si mai mult de o saptamana continuu, patru luni in care covorul alb a tot crescut in grosime. Dar a sosit timpul schimbarii anotimpului si la munte. 

Trecem la garderoba verde-crud-montan-carpatin cam intr-o saptamana-doua!






Am cautat in arhiva de anul trecut, si cel mai devreme in primavara am descoperit verde bogat in pozele de pe 10 mai, cand am ajuns noi din nou in Predeal. 

Am gasit cele trei poze de mai jos (din 10 mai 2021) si am vazut ca, in conditiile atmosferice de atunci, copacul din fata balconului nostru si castanii din fata blocului inca nu erau infrunziti complet, dar verdele crud era instalat peste pajisti, pe culmile muntilor, prin padure, prin parcuri, peste tot. 

Insa, anul trecut a fost zapada mare tocmai pana spre sfarsitul primei decade a lunii aprilie!

Stiu, pentru ca fusesem aici si cu o luna in urma, iar pe 8 aprilie inca era zapada, si chiar mai multa decat este acum. De aceea, abia prin luna mai s-a pornit infrunzirea. 

Anul acesta avem un avans de peste doua saptamani. 







27.03.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)