duminică, 5 septembrie 2021

Dilemele mele existentiale si Elixirul Vietii





Dimineata? Aproape senin. Dar insorit! Vremea frumoasa, placuta, de plimbare. Ceea ce am si facut!

Pentru azi avusesem de gand sa-mi iau esarfa mov-lila, dar, spuneti si voi! Priviti cu ce esarfa am plecat de acasa! Bleu-gri. Nuuuu.... asta cred ca e o conspiratie, ceva, altfel nu-mi explic! Cred ca iar n-am sa pot dormi toata noaptea de ciuda si din cauza remuscarilor. 

Esarfa bleu-gri? De ce? Ok, este foarte frumoasa, imi sta foarte bine cu ea, s-a asortat cu cerul, cu pantalonii albastri, cu ochii, cu bluza care nu se vede in poze, dar nu asta mi-am dorit pentru azi. M-am trezit cu gandul la esarfa mov-lila, deci mov-lila trebuia sa fie! 

Nici nu stiu cum am ajuns sa-mi schimb gandul si decizia. Pesemne, asa era inscris in scenariu pentru azi, iar eu n-am stiut. Dar nu-i nimic. Si maine este o zi! Bine zicea Scarlet O'Hara in "Pe aripile vantului". Asadar, maine va fi ziua esarfei mov-lila, fara nici o indoiala! Am zis. 

Deh, am si eu niste dileme existentiale majore, cele legate de culoarea esarfelor mele, nu ca altii, banalitati legate de virusi, vaccinuri, revolte, nebunii. Sa fim seriosi, alea sunt probleme?! Jocuri absurde pentru adulti imaturi. 

Ia sa vina ei la mine, sa le explic ce inseamna sa iesi la plimbare cu alta culoare de esarfa decat aceea cu care ti-ai fi dorit sa iesi! Abia atunci ar intelege cu adevarat profunzimile vietii si ale destinului. Abia atunci ar fi putea face alegeri constiente privind schimbarea realitatii, alegerea altei linii temporale, respectiv, a aceleia care aduce implinirea dorintelor. Abia atunci nu s-ar mai bate toti, ca chiorii, pentru toate prostiile, si ar uita si de manipularea climei, si de concurenta pentru resursele planetei, si de lupta acerba pentru acapararea spatiului cosmic, si de repopularea lui Marte, si de orionieni, reptilieni si alti urati de prin alte lumi. Abia atunci ar lasa balta toate ineptiile legate de a-nu-stiu-cata-doza pentru a-nu-stiu-cata-mutatie sau a-nu-stiu-cata-tulpina. 

Aveti aici o opinie extrem de avizata, sa stiti, de experta, de om de stiinta in privinta culorilor, a asortarilor in functie de starea de spirit, de lumina si de energie! Daca nici eu nu sunt experta, atunci cine? Daca nu acum, atunci cand?

Asadar, ca sa nu dramatizez, voi trece de aceasta introducere spunandu-va ca, fara nici o indoiala, intotdeauna, alegerea culorii potrivite de esarfa poate salva planeta, omenirea, universul si cosmosul!  


 


 

Dupa ce am incheiat apoteotic disertatia mea legata de esarfele mele colorate, foarte utila si nepretuita,  sa continui cu cateva poze despre ploaie. Caci, da, dupa amiaza au venit dinspre Brasov niste nori asa de cenusii, care s-au descarcat partial de apa lor pluviala deasupra noastra, si care, apoi, au coborat muntii inspre subcarpati, unde am dedus ca aveau sa-si finalizeze misiunea pe ziua de azi. Caci maine este anuntata o zi frumoasa, insorita, dar fara aportul de umiditate cu care ziua de azi s-a incheiat. 

Se pare ca vremea se va stabiliza pentru urmatoarele doua saptamani, si vom avea zile insorite si placute, cu aproximativ 18-20 de grade in termometru, in timp ce noptile vor cobora numai pana spre 5-6-7-8 gr. C. Ceea ce este foarte bine pentru o toamna frumoasa de munte, in care inca nu este nevoie sa pornim centrala termica. Ce-i drept, avem si zidurile foarte groase, de peste 50 cm, fapt care ajuta la mentinerea unei temperaturi constante in interior. Dar sa nu uitam ca, totusi, suntem la munte si, in mod sigur, noi vom fi printre aceia din tara noastra care vor da startul la pornirea centralei termice. Ca asa-i la munte, la 1100 m altitudine!

Imi amintesc acum de anii in care am stat in Ardeal, printre dealuri, la doar aproximativ 300 m altitudine, ani in care, pana in septembrie, trebuia sa avem in magazie lemne de foc pentru iarna. Adica, achizitionate, taiate, crapate, stivuite, apoi carate in casa zi de zi, facut focul, curatat cenusa, hornurile, etc. 

A fost frumos cat a fost, ne-am dorit experienta aceea, am fi regretat enorm daca nu am fi facut alegerea de a ne muta la tara, am avut nevoie de ea, dar, dupa ce am bifat tot ce ne-am dorit sa traim in cadrul acelei experiente, putem spune ca acum ne este, desigur, mult mai usor, mai confortabil si mai placut, in comparatie cu ce a fost acolo. A fost placut jocul cu facutul focului in sobe de teracota, atat cat a fost, dar mult mai confortabila ne este furnizarea caldurii de catre centrala termica, prin apasarea unui buton si atat, de ce sa nu recunoastem? Nici macar costurile incalzirii cu lemne nu mai este un avantaj in prezent, in comparatie cu alte tipuri de incalzire! Am prins vremuri bune pentru a trai experienta vietii la tara, insa acum, lucrurile s-au schimbat si ne bucuram ca am ales muntele, la momentul optim.






Buuun, acum putem trece si la subiectul principal al zilei: Elixirul Vietii. Acesta este numele cod pentru o licoare extraordinar de buna, testata de Adrian de cateva zile, dar pe care eu am decis s-o gust abia ieri. Nici nu stiu de ce am fost reticenta. Ca este atat de buna, incat, am trecut-o deja pe lista preferintelor noastre! Este facut din sfecla rosie cruda, mar si morcov. Cate o bucata din fiecare pentru o portie.















Storcatorul folosit pentru prepararea acestui suc este cel cu presare la rece, cu melc rotativ, care separa total sucul de pulpa fructelor/legumelor. 
Doamne, este atat de buuuun!!!!! Este duuulce... si alcalin... si aromat!! Si are o culoare...!!!!!









Iar pulpa stoarsa complet de suc este perfecta ca desert, in combinatie cu diverse chestii, dupa preferinte. Eu am amestecat-o cu zahar brun, care are si el o savoare speciala, si am mancat-o cu lingurita. Merge amestecata si cu alune sarate, combinatie care potenteaza aromele si genereaza un gust nou, foarte savuros.





PS. Daca va place esarfa mea, puteti sa vizualizati pagina de FB "Esarfa Boema" accesand linkul  https://web.facebook.com/profile.php?id=100064349161147 , unde veti gasi mai multe culori si modele, precum si mai multe sugestii de purtare. O apreciere a acelei pagini de promovare m-ar bucura foarte tare! 

05.09.2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)