joi, 29 aprilie 2021

Mesajul meu catre o Penelopa...

 



In ciuda unei pareri generale, conventionale, conform careia destinul de Penelopa este unul relativ usor, si ca lui Ulise ii revin meritele povestii legendare "Iliada si Odiseea", eu cred altfel.

Da, are Ulise meritele lui, specifice genului de barbat lider, luptator, insa Penelopa nu poate fi orice femeie. Este atat de greu sufleteste sa fii o Penelopa, incat nici nu stiu tu din ce iti tragi puterea de a fi una. N-as sti sa fiu o Penelopa, n-as putea, n-as vrea, doamne, este nedrept pentru o femeie sa fie nevoita sa fie Penelopa.

Dar, desigur, doar la o Penelopa se poate intoarce Ulise luptatorul, cuceritorul, invingatorul.

Chiar daca, dupa parerea mea, in fiecare barbat exista ascuns, in stare latenta, un Ulise, totusi cred ca nu in fiecare femeie se afla o Penelopa. Gena de Penelopa este o gena aproape de martira. Doar anumite femei au destin de Penelopa, ceea ce le face cu atat mai demne de admiratie si respect.

Adrian spunea la un moment dat ca in fiecare Printesa exista o Cenusareasa, tot asa cum in fiecare Cenusareasa se ascunde o Printesa. Penelopele sunt insa cu adevarat rare. Pentru ca este atat de greu sufleteste, cum nici nu-mi pot imagina. Nici o femeie in lumea asta n-ar trebui sa mai fie Penelopa. Asa cum nici un barbat n-ar trebui sa mai fie Ulise.

Din pacate... dupa cum vedem... lumea asta complicata il trezeste pe Ulise din unii barbati, cei care au un acut simt al datoriei, iar ele devin (sau nu) vrand-nevrand Penelope... dupa putere si destin.

Te imbratisez, draga Penelopa demna de admiratie si respect!





29.04.2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)