miercuri, 22 mai 2024

Epopeea siropului din muguri de brad 2024 (2)

 

Episodul 2 al superproductiei noastre "Siropul din muguri de brad", ecranizarea 2024, s-a filmaT in conditii foarte bune, a fost finalizat si acum este lansat pe piata spre satisfactia telespectatorilor nerabdatori, care doresc sa afle cele mai picante momente ale scenariului. :)))

Mai intai, actorii principali ai acestui film ne-au spus ca ei nu isi pot juca rolurile daca nu-si fac mai intai plimbarea zilei. Deh, vedete! Au mofturi si pretentii! :)))

Dimineata a inceput cu un cer inorat si laptos, de eram siguri ca urma sa ploua. In cele din urma n-a plouat, iar protagonistii nostri au putut sa constate schimbarile rapide ale decorului primavaratic. 

Caci, v-am mai spus, aici primavara se porneste mai greu decat in alte parti, dar, cand se porneste, o ia pe repede inainte, natura se infrunzeste rapid, muntele se inverzeste, florile infloresc si ele pe rand si la fel de rapid, apoi, dupa vreo doua ore de primavara, vine vara. :))))

Exact asa vedem ca se intampla si in acest an. Dupa ce s-au scuturat corcodusii, ciresii, visinii si merii, le-a venit randul sa infloreasca si gutuilor. 

Liliacul este si el acum in mare spectacol, castanii sunt la maxim de incarcati cu flori, floarea miresii a imbracat cu ghirlande albe, impresionante, gardurile vii de peste tot, si s-a pornit de inflorit si salcamul. Nu-i asa ca vine vara? Vine! :))

Azi am descoperit un salcam cu flori galbene, fara parfum, dar foarte fotogenic, iar tufele de iasomie sunt pline de boboci. Probabil ca saptamana viitoare va randul lor, al florilor si parfumului de soc si de iasomie, care vor inunda statiunea, caci sunt peste tot, oriunde intoarcem capul, la fel ca si tufele de liliac, care ne delecteaza acum toate simturile. 

Pana ne-am intors acasa, norii s-au mai imprastiat, iar soarele a inceput sa lumineze valea dintre culmile montane, cea in causul careia orasul nostru insorit a inceput sa zambeasca primavaratic si multumit.







































Dupa pranz, regizorul a stabilit ca toate conditiile sunt indeplinite si putem incepe sa turnam cadrele de film. :)))

Pentru suspans, a decis ca este indicat sa facem o introducere cu imagini frumoase din decor. 

Ca sa nu arunce spectatorii cu oua stricate si cu rosii in actorii nostri, am pornit motoarele si am declansat apoi prima scena de actiune: strecurarea infuziei de mugurii de brad si masurarea lichidului, pentru a sti cat zahar si cate lamai sunt necesare. :))

Au rezultat 6 litri de lichid (8 sticle de 750 ml). In consecinta, scenarista noastra s-a consultat cu prooducatorul, si impreuna au decis ca sunt suficiente 5 kg de zahar si 4 lamai. 

Dupa ce recuzita a fost completata cu strictul necesar, s-au pornit motoarele aragazului si s-au pus la fiert ingredientele din scenariu.  

Lamaile au fost stoarse si a rezultat un pahar de 150 ml de lichid. Cojile de la lamai au fost taiate in fasii subtiri care au fost si ele adaugate in sirop. La final, ele devin un desert delicios, fiind confiate, gelatinoase, dulci si parfumate.





















































Pana am ajuns la acest moment al filmului s-a facut ora 16. Actiunea devenise monotona, siropul fierbea in legea lui, iar echipa tehnica se cam plictisea asteptand finalul. :))

Asa ca mi-am zis sa dinamizez un pic actiunea si am facut o incursiune prin gradina. Am sapat, am plivit buruienile, am curatat uscaturile, stiti voi, activitati specifice de gradina, desigur. :))))

Dupa cum, se stie, nici o activitate nu are haz daca o faci in secret, asa ca ne-am gandit sa filmam tot si sa inseram in film si aceasta activitate de relaxare, respectiv, gradinaritul, pentru a da un bun exemplu tuturor echipelor de filmare care au timpi morti in program si care pot descoperi momente de mare suspans si printre ghivecele din dotare. Ba chiar si ceva scene horror se pot crea cu succes acolo, daca sunteti pe faza. Ma refer aici la unele plante care s-au decis peste noapte sa infloreasca ele, asa, de capul lor. :)))

Si, uite-asa, mai o floare, mai o poza, mai un ghiveci mutat de colo-colo, mai inca 100 de poze, mai o completare de pamant in alte ghivece, mai alte 1000 de poze, ca niciodata nu-s destule, mai ales ca in balcon au inebunit ferigile, explodand in niste frunze uriase, ca niste capete de balauri, si, treptat, nici nu ne-am dat seama cand au trecut trei ore. 

In acest timp siropul a fiert linistit, fara sa faca scandal, fara sa se victimizeze si fara sa ceara sporuri la salariu. Nici greva n-a facut, nici amenintari ca el nu merge la vot n-a lansat si nici nu ne-a sabotat produsul final. :))

Cand am oprit focul, mirosea pe toata Valea Prahovei a sirop de muguri de brad!

L-am pus in sticle si am umplut 10 sticle de 750 ml. Coaja de lamaie confiata am pus-o in doua borcanele de 400 ml, dar cred ca nu ramane nimic pana maine. Pai, echipa de filmare abia asteapta s-o deguste, mi se pare normal! :))

Acestea fiind spuse, aici se incheie epopeea "Siropului de muguri de brad, varianta 2024". 

Pentru aplauze, recenzii, degustari, aprecieri, like-uri si comenzi, va rugam sa va inscrieti pe lista de asteptare. :)))))































































Daca acest gen de filme va pasioneaza, va putem recomanda si alte titluri, in aceeasi regie, cu aceiasi actori in rolurile principale, relativ cu acelasi decor. 
Doar recuzita este alta, desigur, adaptata de la an la an, in functie de evolutia scenariului din cei trei ani consecutivi anteriori. :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)