Inainte de a incepe sa va povestesc detaliile picante ale celei de-a doua runde privind prepararea miraculosului sirop din muguri de brad, sa va dau informatiile astrologice de ultima ora privind... cititul viitorului in stele.
Pardon, am vrut sa spun "cititul viitorului in calendar".
Cititorii nostri fideli stiu deja ca am inceput in urma cu un an acest demers, respectiv, cititul viitorului in filele calendarului nostru. Pai, da, noi avem un calendar smecher, destept foc, unul care ne arata ce va fi, cum va fi, cat va fi si pana unde va fi viitorul in fiecare luna a anului.
Bine, viitorul pe care il citim in calendarul nostru este valabil numai pentru noi doi, desigur, dar nu suntem egoisti, il impartasim cu voi - viitorul, adica, despre el este vorba in aceasta propozitie :))))) - ca sa va ajute, sa va fie si voua inspiratie si sa va calauzeasca spre unde este cel mai inalt bine al vostru.
Si sa nu luati in ras asa ceva, ca nu-i de ras. Asa sa stiti! :)))
Imaginea din calendar, cea care ne va insoti o luna de azi inainte, adica pe toata durata lunii iunie, ne infatiseaza in prim plan un cal, un armasar negru, frumos, lucios, care pare ca se odihneste si se racoreste, stand cu picioarele pana la genunchi in apa rece a deltei.
Apa deltei (stim ca este o delta pentru ca intreg calendarul are aceasta tematica, a deltei) este linistita, reflecta in ea albastrul senin si insorit al cerului, iar unduirile create de adierea usoara a vantului fac sa danseze poalele largi ale frunzelor mari si rotunde ale mai multor nuferi albi, inca neinfloriti, ai caror boboci parca il intampina pe maiestuosul cal si contempla impreuna cu el eternitatea. Sau nemurirea sufletului. :)))
Dincolo de murgul negru din prim plan, se vad alti doi cai in planul secund, care pasc linistiti. Sau poate doar beau apa, inaintand alene prin stufarisul si nuferii din jur.
Este un peisaj aproape static, daca ne imaginam ca, sub dogoarea unui soare fierbinte, in miezul unei zile toride de iunie a deltei, caii aceia doar isi fac siesta, ramanand intr-o placuta amortire, bucurandu-se de racoarea apei in care si-au bagat, repet, de-a dreptul si ad-literam, picioarele.
Ce ne spune noua calendarul acestei luni?
Calul este un animal nobil. Deci, se pare ca vom avea parte, in luna iunie, in general, de o atitudine regala, nobiliara, elevata, inaltatoare.
Curajul si semetia pe care calul le inspira vor fi calitati pe care toti le vom adopta si care ne vor ajuta sa ne culegem laurii victoriei. Caci, desigur, stim deja, calul ne duce intotdeauna spre victorie. Nu ne vom pleca grumazul in fata nimanui si nu vom ingenunchia. Calul face asta doar in situatii exceptionale si doar la indemnul justificat al celui care se bucura de loialitatea cabalina.
Calul se lupta vitejeste cu toate provocarile pe care orice camp de confruntare le genereaza, insa va lupta intotdeauna cu cele mai curate intentii, folosind cele mai nobile mijloace, si nu va incerca niciodata sa castige "cu orice pret".
El va castiga numai prin propriile merite, abilitati, calitati, atitudine si numai prin eleganta propriilor fapte, fara sa calce in picioare pe nimeni si fara sa fuga din calea greutatilor, dar fara a ezita sa intoarca spatele si sa respinga lupta atunci cand aceasta este cea mai nobila alegere.
Totusi, desi calului nu-i place sa traga la caruta. El isi va indeplini insa si aceasta sarcina, daca este necesar, si o face cu cele mai bune performante, dupa care se va retrage la odihna intr-un loc placut, linistit, cu ceva bun si hranitor de mancare, cu apa din belsug si, evenual, cu alti cai prin preajma.
Nobletea calului ne va molipsi si vom redescoperi aceasta calitate manifestandu-se in jur, cu preponderenta in aceasta luna, iunie.
Va place viitorul citit de mine in... calendar?
De fapt, dupa cum ati constatat, azi am citit in... cai. :)))))
Asadar, calul lunii iunie... pardon, calendarul lunii iunie ne spune numai de bine!
Siiii... cine e nascut in iunie? Hai, sus. Hai, sus. Hai, sus! Cine, cine, cine.....???
*
"Oamenii care fac mai multe lucruri și sunt mai performanți sunt cei care cred despre ei că sunt ușor mai capabili decât sunt – nu mult, ușor.
Că viitorul este ușor mai bun decât va fi și că e mai controlabil decât efectiv poate fi. Acești oameni se simt mai bine în pielea lor, fac mai multe lucruri decât realiștii. Dincolo de date, care sunt extrem de importante, dincolo de logică și de știință, care este și ea extrem de importantă, ne trebuie și încredere, un gram de iluzie, de speranță.
Cei care sunt foarte realiști se pot adapta, dar ei nu schimbă lumea. Ca să schimbi lumea trebuie să ai o distorsiune ușoară, în sens pozitiv, a reprezentării despre lume. O iluzie. Trebuie să te abați un pic de la realitate. Dincolo de date, care sunt extrem de importante, dincolo de logică și de știință, care este și ea extrem de importantă, ne trebuie și încredere, un pic de iluzie, de speranță.
Sunt două categorii de oameni: oameni bălți și oameni râuri.
Oamenii bălți sunt foarte sensibili la ceea ce se întâmplă în jurul lor, imediat simt din ce parte bate vântul. În realitate, ei stau pe loc, iar pe termen lung, se înnămolesc și devin mlaștini.
Oamenii râuri sunt cei care au un proiect personal sau niște obsesii, niște lucruri în care cred, și încep să meargă în direcția respectivă. La început, matca e greu de făcut, dar după o vreme devin un râu care curge într-o direcție clară, tot mai liniștit și tot mai puternic.
Mai degrabă e important să fim oameni râuri decât oameni bălți". Autor: Mircea Miclea, Sursa: https://www.andreearosca.ro
*
Ok, acum sa trecem si la subiectul din titlul acestei insemnari.
01.06.2022
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)