marți, 28 iunie 2022

A venit vara si la Predeal! Curcubeul o confirma.

 

Chiar a venit vara! 

Curcubeul de zilele trecute, imediat dupa Solstitiu, a marcat sfarsitul sezonului ploios de la munte si inceputul verii si la Predeal.

Daca pana acum am avut in termometre cel mult 21 de grade in timpul plimbarilor noastre, de acum inainte se anunta periculoasele temperaturi caniculare de aproximativ..... 23-24 de grade!!! :)))

Da, stiu, in Campia Romana si in Bucuresti sunt anuntate peste 34-35 de grade, deci... da. :)))

N-am mai scris pe blog cam de mult, nu prea imi mai arde de calculator cand afara vara isi face de cap prin padure! 

Ne plimbam toata ziua, buna ziua, cat e ziua de lunga si cat avem chef. Ce sa facem, suntem ocupati! Foarte ocupati! :)))))

S-a trecut liliacul, au inflorit socul, iasomia, trandafirii, bujorii, si o multime de alte flori de munte, sau flori de camp, totul in jur e numai o mireasma imbietoare, pasarelele nu mai contenesc in ciripit, facut cuiburi, depus oua si crescut puisori, randunelele au venit si ele pe la cuiburi, in sfarsit, abia acum, dupa solstitiu, cand si noptile s-au mai imblanzit si temperaturile au crescut la peste 10 grade, padurea fosneste, s-a inverzit intens, brazii si ei s-au imbracat in haine prospete de verde, mugurii lor au crescut si sunt acum vigurosi si verde intens, au crescut si conurile pe varfuri de crengi.... deci.... totul in jur arata si miroase a..... vara!!!!

Si noi doi avem multe de facut - mai ales acum, ca a venit......... vara!!! - nu putem spune inca despre ce este vorba, dar suntem foarte ocupati. ;-) 

Deci, probabil, o sa lipsesc de pe blog din ce in ce mai mult si mai des. 

Dar, sincer.... cui ii mai pasa de blog cand afara a venit.... vara??!!! :))))

Va las aici pozele cu curcubeul si apoi cateva poze cu apusul care a urmat curcubeului, un minunat apus la inceput deee... vara montana, desigur!!!!

Sa ne auzim cu bine!

























Urmeaza apusul, cel mai frumos apus din aceasta.... vara!















"Alinierea planetelor pe cerul de dimineață.
Foarte rar toate planetele sunt vizibile în același timp pe cer, vorbim de ani și zeci de ani.

Anul acesta, în a doua parte a lunii iunie, avem pe cer dimineața aliniate (întâmplător, chiar în ordinea distanței față de Soare) toate planetele vizibile cu ochiul liber.

Astfel, jos la orizont, greu de văzut pe cerul luminos al dimineții, avem Mercur, apoi strălucitoarea Venus (ca Luceafăr de dimineață), urmează Marte (planeta roșie), gigantica Jupiter (cu sateliții galileeni vizibili prin binoclu) și cel mai sus pe cer, Saturn, planeta cu inel.

În rând cu planetele vizibile cu ochiul liber se află și celelalte planete, Uranus (între Venus și Marte) și Neptun (între Jupiter și Saturn). 

Acestea se pot vedea cu binoclu sau pe expuneri foto. Luna, va fi în cea mai frumoasă configurație în dimineața zilei de 26 iunie, când (sub formă de seceră, 8% iluminare) va fi în conjuncție cu Venus și roiul de stele Pleiade, aflându-se între cele două." - SARM - Societatea Astronomică Română de Meteori.



28.06.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)