vineri, 1 septembrie 2023

Ce sarbatorim noi azi?


Actualizare cu text nou in 02.09.2023

Ne scuzati, dar noi nu sarbatorim azi ce sarbatoreste toata lumea azi. Noi avem alte prioritati. ;-)

Spre exemplu, azi am constatat ca ni s-a murat varza in borcane! :)))

Asadar, azi am degustat minunatia asta si, spuneti si voi, nu-i asta un mare motiv de sarbatoare? 

Pai, cati se pot lauda pe internet ca au azi, fix azi, varza murata de ei insisi, in propriile lor borcane, preparata dupa propria lor reteta personala? Cati, cati? Nimeni! Numai noi. :)))))

Iar zeama aia murata, acra, cu aroma de marar si usturoi?! Ah.....!!!!!

Deci, iata, asta este un motiv extraordinar de intemeiat pentru a sarbatori azi, fix azi, ceea ce nimeni, dar nimeni altcineva nu mai sarbatoreste. Pentru ca asa suntem noi, mai cu mot. Pam, pam. :)))























Ce mai sarbatorim noi azi? 

Vizita omului cu motocoasa, a omului cu caruta, a omului cu caii, a omului hotarat, care azi a cosit iarba din parcul din fata blocului nostru. :))

Astfel, el si-a asigurat fanul pentru iarna pentru cei doi cai frumosi. Sau poate are omul acasa sase cai frumosi, nu stim. :)))

Deci, nu este asta un motiv exceptional de sarbatorit? Este. :)))

Caci, in fata ochilor nostri chiar se intampla lucruri senzationale, nemaipomenite, fantastice, extraordinare! :)))

Este evident si de la sine inteles ca un asemenea eveniment, precum este prezenta omului-cu-motocoasa-caii-si-caruta in fata blocului, nu-i este oricui la indemana si nu oricine se poate lauda pe internet cu asa ceva. Nimeni! Numai noi. :)))

Si, din nou, ne scuzati ca suntem atat de aroganti si ne laudam toata ziua buna ziua cu astfel de stiri senzationale. :)))

Ca sa nu mai spun ca abia au plecat televiziunile de aici, dupa ce i-au luat omului-cu-motocoasa-caii-si-caruta interviuri cu nemiluita. :))



























Ce altceva mai sarbatorim noi azi? 

Ziua de vineeeeeri! :)))))

Ziua in care Bubulina a descoperit cat de mult ii place miezul moale de chifla proaspata, lasandu-mi mie coaja crocanta, bine coapta, care miroase ametitor de savuros. 

Sarbatorim ziua de vineri ca pe Sfanta Vineri, cu paine si sare, cu apa si cu binecuvantare. Pentru Bubulina, in semn de recunostinta pentru preocuparile ei fata de relatia mea cu cantarul meu. :))))


















In concluzie... ne scuzati, dar noi chiar nuuuu...  pe bune, nici nu vrem sa stim ce sarbatoresc unii azi.....  :))))))

Nu, nu suntem in negare... dar pentru noi chiar nu conteaza ca ziua de azi este ziua aceea din calendar care chiar conteaza atat de mult pentru multi. ;-) 

Si nu din nu stiu ce arogante. Ci pentru ca pur si simplu nu conteaza. 

Fiecare zi are darul ei, iar in fiecare zi noi avem ceva inedit de sarbatorit. Si nu doar de azi, de ieri, de alaltaieri. Din totdeauna. Este plin blogul acesta de dovezi clare ale sarbatorilor noastre zilnice. :)))

Ahhhhh!!!!! Eram sa uit! Fir'ar sa fie, inchideam postarea si nu va spuneam ca azi dimineata am sarbatorit si ziua Femeii, iar putin dupa pranz am bifat un pic de sarbatoare si din Valentine's Day. :)))

Acum mai stam un pic sa ne revenim, apoi ne pregatim de Revelion. O sa fie un fel de "pijama party", caci vom fi imediat dupa trecerea lui Mos Craciun pe la noi. Va fi fara artificii, desigur, dar cu sampanie si cu ciocnit de pahare. Iar dupa 12 noaptea vom putea celebra si trecerea in Noua Lume, dar despre asta vom putea vorbi maine.  :))

Doamne, ce zi plina de sarbatoare ne-a fost ziua de azi! Si cand ma gandesc ca am fost nevoiti sa taiem din agenda zilei Halloween-ul, ca am fi fost mult mai aglomerati!  :))

Dar nu-i nimic, il sarbatorim maine. Odata cu Sanzaienele, cu trecerea prin Portalul Portalurilor, in sincron cu Luna Plina, cu Luna Noua, si cu Luna Albastra, ca n-avem incotro, le bifam pe toate deodata, ca sa stim o treaba. 

Daca uitam ceva, va rugam sa ne sesizati. Nu cumva sa se simta cineva nedreptatit, nesarbatorit, nepomenit, nebifat. Bifam tot. Dupa calendar si fara calendar. Dupa calendrele astrologice si fara calendre astrologice. Dupa cum vrem si dupa cum putem. 

Tinem cont de toate cliseele pe care le ruleaza toata lumea la greu in perioada asta. Si in toate perioadele. Nimic n-o sa ne scape! :)))

Dintre toate, doar "Bine ai venit Septembrie!" n-o sa spunem. Sic! :)))) 

Nu suntem nici "pierde vara" si nici "in luna a noua" nu suntem, ca toata lumea. Pentru noi, nici concediul nu s-a terminat si nici scoala  nu incepe. Nici macar in 32 august nu suntem! :)))

Altfel, in rest, pentru toate celelalte motive, sa ciocnim, sa ne sarbatorim! 

Hai, La multi ani! Un An Nou fericit! :)))









„SUCCESUL NU ESTE ÎNTOTDEAUNA CEEA CE PARE

Când te uiți la oamenii care au succes, care au reușit în viață și care rezolvă cu ușurință problemele, îți vine să spui că lor le este simplu, că s-au născut cu norocu-n traistă, că ei nu se zbat asa cum te zbați tu, ș-alte d-astea.

Doar că asta reflectă ignoranța pe care o ai, superficialitatea, adică incapacitatea de a vedea dincolo de suprafață.

Oamenii care au succes sunt cei care au muncit pe brânci, în timp ce alții stăteau și comentau și se plângeau de tot și toate.

Oamenii care au succes nu s-au speriat de piedicile întâmpinate, sau și dacă s-au speriat au știut că nu au timp de pierdut și energie de irosit, că trebuie să găsească rapid o altă rezolvare.

Oamenii care au succes nu au avut timp pentru convorbiri și distracții frivole, și e posibil să-și fi pierdut, astfel, "prietenii" care nu înțelegeau ce-i cu toată seriozitatea și munca asiduă, de ce nu se distrează.

Oamenii care au succes s-au concentrat pe ceea ce îi face pe ei mai buni, și nu pe a-i pune pe alții în prim plan. Ei au știut că doar devenind ei mai buni vor avea o viață mai bună, și nu invers.

Oamenii care au succes își sunt cei mai buni și mai apropiați prieteni; au încredere în instinctul lor, îi ascultă pe alții, dar fac așa cum simt că este mai bine.

Oamenii care au succes nu încearcă să îi mulțumească pe ceilalți. Își văd de treaba lor, iar dacă alții vor să li se alăture, îi primesc, dar nu lucrează în locul lor.

Oamenii care au succes nu au timp să asculte scuzele celorlalți; pe ei nu îi interesează de ce nu ai facut ceva. Dar dacă văd că vrei să muncești și sa crești, te vor ajuta, dar nu mai repede.

Oamenii care au succes tac și fac. Nu promit, nu jură, nu vor să demonstreze. De aceea ei sunt foarte incomozi pentru cei care s-au obișnuit să se scuze, să se lamenteze, să amâne, să renunțe la primul obstacol întâlnit.

Oamenii care au succes au în spate multe ore nedormite, și nu s-au dat în lături să muncească orice le îmbunătățeau abilitățile și talentul.

Oamenii care au succes îi respectă pe toți cei care muncesc, indiferent ce, pentru că doar cineva care a lucrat mult cu sine și lucrează poate respecta pe altcineva care muncește.

Oamenii care au succes știu că unii, cei cu mentalitatea de victimă, îi vor invidia și îi vor bârfi, dar știu ca aceștia atât pot din lumea lor lipsită de straduință. Și mai știu că alții, cei care vor să se depășească, îi vor admira și vor încerca să se inspire după exemplul lor.

Oamenii de succes știu că munca nu se va termina niciodată. De ce? Pentru că în fiecare moment se pot îmbunătăți și pot deveni variante mai bune ale lor.

Doar cei care au muncit minim 10.000 de ore la visul lor știu că nimic nu li se cuvine, că totul e rezultatul muncii lor.

Succesul înseamnă să lucrezi atât de bine cu tine încât totul pare simplu și ușor.

Succesul nu este întotdeauna ceea ce pare. El aparține oamenilor care nu se dau bătuți.” Edith Elisabeta Kadar





























































































































































































































































































































































01.09.2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)