marți, 1 februarie 2022

Obi-Wan Kenobi - Oamenii de Zapada Jedi!

 

Prima zi de februarie s-a dovedit o zi senina, insorita, minunata, numai buna de colindat prin Predeal!

Asa ca am iesit la plimbarea noastra zilnica si, pentru ca abia ninsese din nou peste noapte, am pornit la investigatia noastra de Oameni de Zapada. 

Am plecat "in inspectie", mai exact - asa cum ii raspunde Adrian mereu, glumind, unui vecin, de fiecare data cand ne intalnim pe afara si ne intreaba ce mai facem. 

Inspectia de azi ne-a scos in cale doi Oameni de Zapada. 
Amandoi - Jedi!

Cand l-am descoperit pe cel cu ochii galbeni si ne-am apropiat de el, ca sa-l consemnam intr-o fotografie pentru "dosarul" de inventar, a aparut un nene din stanga, care ne-a strigat zambind: 
"Ei, dar mai lasati-l sa mai creasca! Este inca mic!" 
"Nu-l lasam, ca-l topeste soarele si-l face si mai mic pana maine!" - i-a raspuns Adrian, intrand in joc si dandu-i jucaus replica potrivita.

De fapt, el nu s-ar fi topit, si-ar fi ridicat vibratia si ar fi intrat in starea de constiinta de "invizibilitate". In lumina, adica. :)))

Urmatorul Omulet identificat a fost tot unul mic, dar mai rotunjor, dragalas si numai bun de fotografiat. Un Jedi in crestere, am putea spune. Un Obi-Wan Kenobi in stare de evolutie ascendenta accelerata! :))))

As fi facut o poza si cu el daca nu erau prin preajma o mama cu un copil mic, care se juca in zapada. Oricum, intr-o poza-doua tot l-am prins si pe el.

Pentru azi, 01 februarie, ziua in care am intrat oficial in anul Tigrului de Apa, dupa zodiacul chinezesc, noi cam atatia Obi-Wan Kenobi Jedi am inventariat. Poate maine, 02.02.2022, zi de mare-portal-mare, vom gasi mai multi Jedi. Sau nu.  :))))

Dar, daca e sa numaram si turturii uriasi, incredibili de uriasi, care atarnau azi de streasina unei cladiri de pe langa calea ferata, putem sa ne laudam cu un record la turturi-lungime. Cred ca depaseau 3 m - erau mai lungi decat nivelul unui etaj, trecand de jumatatea etajului inferior. 

Din fericire, pe acolo, fiind in spatele cladirii (un hotel mic), nu se circula, altfel ar fi fost un imens pericol si, probabil, nici n-ar fi fost lasati sa creasca atat de mult, cineva in mod sigur ar fi luat masuri de indepartare. 

Asa se intampla in aceste perioade speciale, in care, desi este soare (care incalzeste tabla de pe acoperisuri, provocand topirea zapezii), este totusi ger, iar zapada topita lent se scurge si ingheata din nou, treptat, pe masura se apa coboara pe turture in jos. 

Sunt frumosi si fotogenici turturii astia, dar sunt foarte periculosi. 

Sunt un fel de arme letale. Cum sunt sabiile de lumina ale lui Obi-Wan Kenobi Jedi, cred ca v-ati dat seama deja de asociere. :))))

***

PS. In final, voi lasa un fragment de pe Wikipedia referitor la Obi-Wan Kenobi, in caz ca nu stiti cine a fost. Un Maestru Jedi! Din film, da.  :)))))

***
„Within the original trilogy, Obi-Wan is a Jedi Master as a supporting character and is portrayed by English actor Alec Guinness. In the later-released prequel trilogy, a younger version of the character serves as one of the two main protagonists, alongside Anakin Skywalker, and is portrayed by Scottish actor Ewan McGregor. In the original trilogy, he is a mentor to Luke Skywalker, to whom he introduces the ways of the Jedi. After sacrificing himself in a duel against Darth Vader, Obi-Wan guides Luke through the Force in his fight against the Galactic Empire. In the prequel trilogy, set decades earlier, he is initially a Padawan (apprentice) to Jedi Master Qui-Gon Jinn, and later mentor and friend of Luke's father Anakin, who falls to the dark side of the Force and becomes Vader. The character briefly appears in the sequel trilogy as a disembodied voice, speaking to protagonist Rey. He is frequently featured as a main character in various other Star Wars media.

Google translate ne traduce cam asa:

"În cadrul trilogiei originale, Obi-Wan este un Maestru Jedi ca personaj secundar și este interpretat de actorul englez Alec Guinness. În trilogia Prequel lansată mai târziu, o versiune mai tânără a personajului servește drept unul dintre cei doi protagoniști principali, alături de Anakin Skywalker și este interpretată de actorul scoțian Ewan McGregor. În trilogia originală, el este un mentor al lui Luke Skywalker, căruia îi prezintă căile Jedi. După ce s-a sacrificat într-un duel împotriva lui Darth Vader, Obi-Wan îl ghidează pe Luke prin Forță în lupta sa împotriva Imperiului Galactic. În trilogia Prequel, plasată cu zeci de ani mai devreme, el este inițial un Padawan (ucenic) al maestrului Jedi Qui-Gon Jinn, iar mai târziu mentor și prieten al tatălui lui Luke, Anakin, care cade în partea întunecată a Forței și devine Vader. Personajul apare pentru scurt timp în trilogia de continuare ca o voce fără trup, vorbind cu protagonistul Rey. El este adesea prezentat ca personaj principal în diverse alte medii Star Wars."























01.02.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)