vineri, 15 noiembrie 2019

Pantofii stiletto si sosonii de gradina deapana povesti








I-am surprins afara, stand la povesti.

Au iesit sa ia o gura de aer, sa se mai dezmorteasca un pic, apoi vor intra inapoi la caldurica, la gura sobei, sa-si continue depanatul basmelor.

Asta vara, sosonii de gradina se mandreau in fata pantofilor stiletto cu aventurile lor prin gradina, povestindu-le despre noroaiele de toate felurile si consistentele, despre buruienile inalte si numeroase, cata frunza si cata iarba, cu care ei s-au luptat vitejeste si pe care le-au invins in cele din urma, cu gropile si denivelarile prin care se avantau cu curaj, dar si cu toate redutele aparate de navalitorii si pradatorii gradinii, tot felul de lighioane, gandaci, paianjeni, tantari, cartite, coropisnite si alte goange periculoase, cu antene si tepi, cu picioroange si colti, cu mai multe capete chiar, precum balaurii din poveste!. Wooow, ce viata!!!

Acum, la caldura toropitoare din jurul sobei, a venit randul pantofilor silleto sa-si depene amintirile in fata sosonilor, acelea din perioada in care ei se plimbau cu gratie si eleganta prin Bucuresti, acolo unde toata lumea buna ii admira, ii aprecia si ii punea in valoare. Nu-si inchipuisera vreodata, in vremurile acelea stralucitoare si fara de griji, in care se credeau buricul pamantului si stapanii universului, ca vor ajunge sa stea inchisi cu anii intr-o cutie, intr-o camara, intr-un loc intunecat si rece, unde nimeni nu-i vede, nimeni nu-i admira si nimeni, chiar nimeni! nu-i apreciaza. Of, ce viata....












Din Gradina lui Dumnezeu: 15.11.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)