joi, 7 noiembrie 2019

Cand pastele declanseaza probleme existentiale






Ca sa continui firul spovedaniei inceputa la postarea cu cafeaua, sa va mai zic ceva.

Pana in urma cu 7 ani mancam si beam ce mananca si bea cam toata lumea, fara prea multe diferente majore. Incepusem sa renunt la carne, dar cam atat. Cu Adrian alaturi carnea, in principiu, a disparut, ramanand inca o vreme pestele, care a disparut si el de la inceputul lui 2017.

Pana in urma cu 7 ani organismul meu nu facea diferenta intre mancarea sanatoasa si mancarea plina de E-uri. Era un organism sanatos si rezistent, nu suferise excese de-a lungul vietii, dar nici nu protesta atunci cand ii dadeam tot felul de prostii, cum ar fi coca-cola, de exemplu. Sau cartofi prajiti. Sau paste. Sau placinte si prajituri. Sau diverse alimente conservate, cumparate din magazin.

Dupa 7 ani de exorcizare , timp in care am eliminat din alimentatie tot ce, teoretic, intelesesem ca este de eliminat, caci, oricum, v-am spus, practic, corpul meu inca nu procesase ideea de "toxic", in sfarsit a inteles si el cam ce inseamna asta.

Perioada de detoxifiere a fost foarte bine venita si foarte bine primita de organism. Metabolismul s-a echilibrat si multe aspecte fizice s-au imbunatatit, printre care o sa enumer doar cateva: aspectul si sanatatea unghiilor, al parului si al tenului. Se vede schimbarea in bine fara nici un dubiu. Iar dupa ce am renuntat si la paine, deci la doza zilnica de gluten, tenul meu s-a limpezit si s-a luminat perfect, impecabil, cum niciodata n-a fost mai bine de atat.

Ce vreau sa spun este ca acum, chiar si sa vreau sa-l mai pacalesc cu te-miri-ce prostioare, imediat ma avertizeaza ca nu-i coser, adica nu-i ok. Din fericire, doaaaamneeee!!! bine ca nu-mi respinge si amandinele, ca altfel nu stiu ce m-as fi facut!!!

Asadar, acum avem amandoi, si eu si Adrian, corpurile foarte bine detoxificate, care imediat trag semnale de alarma daca ni se intampla (si, da, inca ni se mai intampla, ca oameni suntem! ) sa ne mai lasam ispititi de ceva care, fara sa stim sau sa banuim, contine si ceva chimicale sau ingrediente nedorite. Mie, cel putin, imi ies imediat ad-literam prin piele toate prostiile alea. Imi apar iritatii, mancarimi sau chiar cosuri mici.

Ei bine, seara trecuta am comis-o. Imi ramasese in dulap o punga plina pe jumatate cu paste pennele de asta vara, de la unul din musafirii nostri, cel pentru care am cumparat si tigaia aia pe care am folosit-o doar de doua ori pentru cartofi prajiti si care se bucura acum de relaxare si concediu in dulapul de bucatarie, cu tendinte de ascensiune catre eternitate.

Am dat de punga aia si mi s-a activat brusc pofta de paste. Na, si ce sa fac? Am gatit o jumatate din cat era si am mancat.

Acum intreb: cine se uita azi in oglinda cu ciuda si naduf?

Nu, nu erau expirate. Nici nu scria pe eticheta ca ar contine chestii. Deci, de la ce sa fie? De la ce, de la ne-ce, dar ceva aveau ele ne-coser in compozitie, altfel nici vorba sa reactionez asa. Nu este rau, dar este. Chiar si un punct daca este si eu stiu imediat ca acolo e ceva gresit, cu ciuda si cu naduf, cum v-am zis.

In concluzie, daca aveti nevoie de cineva care sa faca teste pentru respectarea ingredientelor, termenelor de garantie si incadrarii alimentelor in clasificarile considerate "bio", "eco", "naturale", "sanatoase", "vegane" si mai stiu eu ce alti termeni din acestia dubiosi si atipici, cei care va fac sa dati ochii pe spate si sa va strambati cu nemultumire, atunci chemati-ma pe mine. Va identific imediat vinovatul, daca exista! Am talent! 












In continuare, savurati reactiile la aceasta problema existentiala 😀.
*
I.V. - Testează pennele Barilla 😀
Eu - Este o comanda ferma, I., sau doar asa, o testare, o provocare? Ca sa stiu daca iti tai factura si chitanta. 😀 ))))
Sa caut pe google mai intai sa vad ce-s alea pennele Barilla, ca la noi, la tara......
😀 )))))
I.V. - fie si cu chitanță, dar dacă mai poftești la paste făinoase, încearcă orice produs Barilla. Se comportă bine la gătit, iar gustul e mai bun decât al oricăror alte paste. Rămâne să te pronunți asupra calităților "intrinseci"  😀Eu le gătesc mai ales cu ton și sos de roșii.
Eu - Sa nu rasucim cutitul in rana, zic. 😀 Cred ca o sa fieb si ce a mai ramas in punga si o sa-i fericesc pe Toni, Gina si Bobita cu ele, ca sa indepartez ispita. Adica, sa fiu sigura ca pot sa rezist. Daca ispita nu-i, atunci pot sa-i rezist. 😀 )))
I.M. - Eu cred ca e de la nume. Saracele paste, numai penne nu se recomanda :))) si iata, fiindu-le re-formulata identitatea cu asa neglijență, s-au revoltat, bietele, chiar si post-digestiv, si și-au spus păsul. ;)
Eu - Dar cum se recomanda ele, zici? Ca nu sunt in specialist in domeniu, dar, la plesneala, ma dau si eu mare pe facebook ca stiu dupa ce am cautat pe google cam ce nume ar avea. 😀 ))) Deci, n-am nimerit-o? Si asa de sensibile sunt 'mnealor, ca-mi ies prin piele dee inddignare ca le-am gresit numele? 😀
I.M. - Pai, vad pe pachet ca le zice Tortiglioni 😁
Eu - Deci, cum ziceam, nu sunt specialist in domeniu. 😀 Vezi, ca etichetele astea sunt inselatoare! 😀 Se recomanda ele Torti.... cum spui, dar ele sunt agenti-spioni-sub-acoperire. 😀 )))))
*
D.M. - Am aceeaşi chestie, un refuz parcă dintr-un senzor al produselor procesate, toxice sau care doar conţin anumite substanţe. N-am vechimea ta şi, sigur, nici posibilitatea unei grădini proprii, nu încă... Sper să vină ziua aia, cum am în cap, lucrez la asta. Însă, nu mai mănânc deloc carne de vreo 4 ani, nu mai consum zahăr şi pâine şi produse similare sau care conţin indus zahăr, cu pastele nu le-am avut niciodată, am mâncat doar ocazional, deci, nici nu mă interesează, fructele şi legumele încerc să le iau naturale, dar nu am certitudinea că şi sunt, chiar dacă le cumpăr din piaţă şi de unde ochesc că ar cam fi. Da, şi eu am eliminat multe şi cât s-a putut în condiţiile existente, dar încă nu cum aş vrea. Şi lasă ciuda, ai comis-o, ai comis-o, gata, va trece... :) Seară faină! <
Eu -
Pai, a si trecut, dar, na, daca nu ma plang si eu putin (sau cat cuprinde
😀 ) pe facebook parca nu ma simt (mai) bine. 😀 Haz de necaz, cum spuneam deunazi. 😀 Sa stii ca si noi cumparam din magazine multe, chiar si legume si fructe, caci aici, la tara, iarna si primavara nu ar fi decat conserve, nimic proaspat. Le cumparam si testam, altceva ce putem face? 😀 Le clasificam si le punem eticheta dupa, observand reactiile. 😀 In functie de rezultat mai cumparam sau nu din sortimentele respective. "Controlul calitatii" scrie pe noi. 😀
*
B.V. - Si ce paste sunt ok ptr tine? Ca sa nu te pun sa testezi pastele barilla:)
Eu - In principiu, noi nu mancam paste. :) In cei 7 ani nu cred ca am cumparat de doua ori paste. Doar cu ocazia vizitei musafirului nostru de anul trecut, care doar asta mananca, fiindd a treia alternativa la cartofii prajiti si la Nuttela. 😀 Cu adolescentii din ziua de azi fie te bucuri ca scapi usor cu ei in privinta mancarii, ca doar trei chestii mananca si gata, fie te umpli de nervi, ca tu ai vrea sa le dai si altceva, mai sanatos, iar ei refuza, fie ii lasi sa-si faca singuri sau sa-si cumpere singuri, caz in care mananca numai de la KFC si de la cine-stie-ce Burger. 😀 Ai grija, urmezi la rand, in curand cresc si puii tai si ajung la adolescenta. :) Acum ma duc sa caut in dictionar si pe google ce-i cu pastele barilla (m-am uitat de ddoua ori cum ai scris, sa nu gresesc din necunoastere, sa nu rada lumea de mine 😀 ). Cred ca sunt niste paste celebre, cu notorietate internationala, merita sa ma ddocumentez un pic, sa-mi imbogatesc cultura mea personala macar. In alt context de discutii voi fi mai pregatita. :) PS - stii, eu radeam in sinea mea ganddindu-ma ce fata ar face vanzatoarea de la noi ddin sat daca i-am cere zahar de Mauritius, dar acum imi dau seama ca daca i-as cere paste - stai, cum ai scris? - barilla, as bloca-o definitiv. M-ar reclama la primarie ca nu vorbesc bilingv. 😀 ))))
B.V. - mie imi plac taaaare pastele:)))) Cu hamburger, kfc si mc don Nu cred ca vom avea probl....la ai mei nu le place nicicum
Cartofii prajiti in Schimb, da....dar avem o regula.....doar in concediu....:)))))

Eu - M-am gandit eu ca iti plac pastele! :) <
B.V. - le mananc in toate felurile....cu spanac, simple cu usturoi si ulei de masline, sau cu ciuperci, sau cu dovlecei....azi cu creveti(dupa poftele copiilor:)))
Cele barilla par mai ok ....dar in ultima perioada mai iau si din naut sau din linte. Iar in supa....nu stiu cum se face dar primesc pungi pline cu taietei de casa.

Eu -  E clar, esti sub asediul pastelor! :D Dincolo de gluma, trebuie sa recunosc, sunt foarte savuroase. In trecut am facut si am mancat si eu paste ca si tine, in fel si chip, tot felul de retete. Fetelor mele, cand erau mici, le placeau spaghetele facute cu carnaciori cabanos in sos de rosii cu usturoi si suplimentat cu ketchup dulce sau picant. ori facute dulci, cu branza (telemea, pentru contrastul la zahar) si esenta de vanilie. :) Faceam cel putin o data pe saptamana paste. :) Si mie imi placeau si imi plac chiar si acum, dar le evit in prezent cat pot. Si pot 7 ani, ca sa nu mai pot o data. :D )))
B.V. - cred ca m-as putea abtine si eu daca nu ar manca cei din jur:))) Oricum postarile tale din ultima vreme m-au motivat sa revin pe calea cea dreapta:))))) Deja prea exageram cu 3 cafele pe zi, cioco in loc de pranz.....scapari care le faci usor cand esti prins cu serviciul. Noroc cu prietenii de pe fb ca iti reamintesc sa spui stop 😍
Eu - Ei, asta ma bucura, Bianca! Eu scriu foarte mult pentru propria mea placere, recunosc, insa, atunci cand gasesc si altii ceva bun in asta, daca ii ajuta cumva, oricum, asta ma bucura si mai mult! :) Chiar simt ca am pus si eu o caramida micuta acolo, la temelia lumii in care imi doresc sa traim. <3 Pfffiiiuuuuu.... ce serios a sunat asta! :D Ce academic! :D ))) Sa revenim la glume, zic. <   
*
M.B. - Hmm. Nici asa nu-i bine, cred. Imagineaza-ti, Doamne fereste, ca vei fi pusa in situatia sa mananci si altceva decat alimentele care iti priesc. Mi-e teama ca limitandu-ti astfel alimentatia, in conditii neprielnice (calamitati naturale, razboi etc.; am mai zis: Doamne fereste!) ai fi in pericol de a nu te mai putea hrani. Cred ca linia de mijloc este cea mai buna. Adica, un regim alimentar ca acela pe care il urmezi, dar, din cand in cand, si alte alimente.
Eu - M., stii ceva, pe mine nu ma intereseaza chestii din astea lumesti, rationale si de supravietuire. Eu am alte probleme existentiale mult mai importante. 😀 Cea mai importanta, de fapt, singura, absolut singura, unica si imposibil de surclasat, este ca, indiferent ce se intampla in lumea asta, Doamne fereeste, desigur, cum bine zici, poate sa vina si mama razboilui, mama calamitatilor naturale si altele gen, eu am unica prioritate: trebuie sa fiu frumoasa, "oglinda, oglinjoara, cea mai frumoasa din tara", cu silueta perfecta, cu coafura intacta si cu manichiura impecabila. 😀 De restul are cine sa se preocupe. Adica, vreau sa zic, eu nu am de gand sa ma gandesc la lucruri din acestea frivole, ci la aspecte profunde, cu substanta. Eu ma duc direct la esenta lucrurilor. De exemplu, ca sa-ti dau si un exemplu din viata, nu din carti, astazi , la fel, primul lucru profund pe care l-am facut a fost privitul in oglinda. Oare mai erau cosurile acelea minuscule acolo? 😀 In timp ce afara, pamantul se invartea bine merci in jurul soarelui, satenii mergeau bine merci la camp cu tractoarele, la arat, in timp ce Bucurestiul si toata tara isi vedea nestingherita de campania electorala si de alte preocupari derizorii. Iar eu traiam in fata oglinzii drama vietii mele. 😀 Nici nu vrei sa stii. 😀 )))) PS. Acum, ddincolo de gluma, nu lua prea in serios tot ce scriu aici, ai observat desigur cat si cum imi place mie sa glumesc pe orice tema. Cu atata drama in lume, cineva trebuie sa tina stindardul umorului sus pe reduta. Iar eu sunt Cineva. 😀 Chit ca rad si de una singura uneori. 😀 )))) Dar eu chiar ma simt foarte bine cu mine insami, atat de mult ne distram impreuna incat parca suntem mai mult de doua. De fapt, conceptul de Gemeni nu limiteaza numai la doi. 😀))))))



Din Gradina lui Dumnezeu: 07.11.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)